סיפור הדורש התייחסותגלוק17

לק"י.

רציתי לשמוע את התייחסותכם בנוגע למקרה שהייתי נוכחת בו.

חניכי היקרים [לשעבר] -שבט הגבורה [מסיימי כיתה ט'], החליטו לארגן בסניף "יום בישול" – בין היתר הם הזמינו גם חבר'ה מסניף אחר בעיר.

ומה שקרה שם התרחש כך: נער משבט מעליהם-שבט דביר, הביא נרגילה לסניף [דבר שהוא עושה כמעט תמיד], הוא ישב מחוץ לסניף וארגן שם פינה קטנה בשבילו. אחד החבר'ה [שם בדוי ג'] שהוא לא מהסניף שלנו-התיישב לידו ועישן יחד איתו.  לפתע בא אדם מבוגר ומתחיל לצעוק קללות, היינו בטוחים שהוא סתם אדם מסומם ו/או שיכור ולכן לא ממש התייחסנו אליו. הוא התקרב ל"פינת הנרגילה" והעיף את הנרגילה על מי שישב שם, הוא המשיך לקלל ולצעוק "זה מה שאתה עושה כאן? ". כשהוא חוזר על המשפט והקללות הוא לקח מקל של מטאטא שהיה בסביבה ושבר אותו והניף אותו לכיוון הנער ג'. החבר'ה שהיו המומים התחילו להתעשת, והמדריך שהיה שם, התקרב לעברם  ואמר לאיש להירגע, ואז הוא צעק לו "אתה לא תגיד לי מה לעשות עם הבן שלי!!!"בשלב הזה כולנו היינו המומים ונבוכים, הנער ג' היה נבוך יותר מכולנו ולא דיבר במשך כל הסיטואציה. האב המשך לצעוק על זה שהבן הורס את כל מה שהם השקיעו בו, וכמה שהוא "נוול! רמאי! שקרן! מסומם!" וכיוב', תוך כדי איום אלים על הנער-בנו. 

בסופו של עניין שניהם התרחקו והלכו לביתם.

ברצוני לשמוע את חוות דעתם על התנהגות האב, הנער, ואולי גם על איך אנחנו צריכים להתייחס לאותו נער, או בכלל.

תודה.

וואי איזה סיפור!!!!!!!קיווי
אני לא מקנא בילד זה השפלה פשוט נוראית!! ועוד בגיל שכ"כ חשוב מה החברה חושבת עלי... זה ממש טראומה......
נראה לי:
א. ממש לחבק את הילד הזה שזה קרה לו (כמובן שלא חיבוק פיזי אבל לשדר חום וידידות ולא לרדת עליו על הנושא אפילו בצחוק)
ב. לברר שאין אלימות במשפחה בבית. (ע"י עירוב מבוגר שמבין בעניין - כיצד לזהות אלימות במשפחה)
הסיפור בודאי יושב על היסטוריה קודמת של היחסיםיהודית פוגל
בין האב לבנו. חבל שהם הגיעו לצורה כזו של תקשורת. אל הנער יש להתייחס רגיל. אולי להציע לו עזרה.
אהבהמומין אמא
צריך לתת לילד הזה המון חום ואהבה לחבק אותו לגמרי גם מבחינה נפשית וגם מבחינה פיזית החום שמועבר במגע משפיע מאוד ( וברור שע"י גבר ...בלי שאלות פידבק)
ברור לפי התגובה של האבא שיש חוסר בדברים הנ"ל בבית
ברגע שהאבא אומר ועוד בציבור כאלה מילים הוא מאבד את האמון של בנו  
 מסכימה עם התגובות שלפני- שיש צורך לבדוק בזהירות שאין אלימות בית ובכלל אך  והאם הילד צריך עזרה.

המון הצלחה
דברייך יצאו מהלב ונכנסים אל הלב!יוקטנה
אני יודעת שזה לא המסר הראשי פה...veredd
אבל באיזה מין סניף הבאת נרגילה ועישונה זה דבר שמתייחסים אליו בכזאת קלילות?!
מקווה שהילדים שלי לא יהיו חלק מסניף כזה...
וחוץ מזה- הנער באמת מסכן... אין מה להגיד יותר מזה.
וורד -מסכימה איתך לגמריקיווי
בסניף שנמצא בשכונה הנחשבת שכונת מצוקה...גלוק17
לק"י

והנער שהביא את הנרגילה-אמר שהסיפור הזה גרם לו באמת לחשוב על כל העני'ין.. והבטיח לא להביא יותר את הנרגילה..
כנסו--ארוף אכבל מומלץ...מיסטר דום
אסור להתייחס לנער שונה כי אז הכי הוא ירגיש לא נעים ומושפל שהחברה תראה לו שזה בסדר ויתייחסו אליו רגיל ולא ינסו כל הזמן לדבר איתו על הבית וכו' זה צריך לבוא ממנו ... אז הוא ירגיש מספיק פתוח ..

ואל תשכחו שיש השלכות לכל התנהגות כזאתי לא משנה כמה הוא יבנה את עצמו טוב והכול יהיה לזה השלכות אם זה יהיה בחוסר ביטחון אם זה שהוא יפתח אובססיות לדברים הפרעו תלאכילה אם זה שב-90% הוא יצא כמו אבא שלו אלים וזה מפחיד אבל זה קורה! צריך גם לטפל בו ובמיקצועי שידבר עם מישו ושלא יפחד להתלוננן ולדבר זה הרי בפירוש תיסמונת הילד המוכה וזה קלאסי של תורף מתקיף הרה לא נשמע מהסיפור שלך שיש כבר לילד ביטחון שבוא מפחד מאבא שלו וזה משפיע עליו על הכול שיטפל בזה כל עוד זה לא מאוחר!!

אבל מתחת לשטח לבדוק מה קורה בבית בלי שהנער ידע כי זה נשמע תסמונת האב האלים גבר עצבני שלא שולט על העצבים ושאם לא הייתם עוצרים אותו אולי הוא היה מרביץ אל תעלימו עין מדברים כאלה תבדקו ותעזרו לילד כי זה עוד יותר גרוע אם הוא עובר התעללות פיזית בבית!! לנסות לטפל לעזור לו בכל מקרה ומצב העיקר ת-מ-י-כ-ה!! הוא צריך אוזן קשבת אם יש התעללות בבית ונפשית לפעמיפ יותר גרוע מפיזית ... לבדוק ואם ויש אלימות פיזית במשפחה לבדוק למה האמא שותקת האם היא פוחדת האם הוא מכה בה גם אם יש לה תיסמונת האישה המוכה והיא מאשימה אותה ואת הילד שמגיע להם ולא מודעת זה בכלל שהגבר האבא הוא לא בסדר לבדוק אם היא מעלימה עין מפחד או שגם היא מתעללת בילד /בנער

הכי חשוב תתמכו בו תהיו שם בשבילו תמיד זה קשה אבל לא הכל קל ופשוט אבל צריך לזכור גם שרע ושחור להיתפס לנקודות הטובות ונקודות האור של החיים לא לשקוע ביאוש שזה רק מדרדר ומחריף אלא לצוף ולהילחם בזה להזכיר לו שאף לא שווה את היחס הזה והוא טוב וזה לא אשמתו
אי אפשר לדוןד.
מסתבר שתגובת האב באה מתוך כאב וזעזוע. יכול להיות שגם הבן הבין כך את השפה שלו. בלי להכיר את כל המרקם - אי אפשר לומר כלום. וגם הנוכחים - טוב שבאופן טבעי לא התערבו שהרי לא נשקפה סכנה ממשית, והיו יכולים רק להחמיר את האירוע. כמובן, אם הנער מגיע עוד - צריך, ללא כל קשר לאירוע, לקרבו, לאהוב אותו, להראות לו שהוא רצוי ובעל ערך.
אשריוחשבשבתאחרונה
של הנער שלא הגיב ליד כל החברים לדברי אביו מזכיר לי את אחד התנאים שכשאימו צעקה עלי לא הוציא הגה. (וגם מסופר כך להבדיל על דמא בן נתינה).
חוצמזה שאם אבא לא מסכים נרגילה אז לא.
אבל זהו גיל ההתבגרות וכנראה שזה יצא לאבא מהחורים כבר- נכון שזה לא התנהגות הולמת אבל לפעמים זה הקש ששבר את גב הגמל- מה גם שהוא כנראה לא כ"כ מכיר את גיל ההתבגרות
ויכול להיות שהנער הוא נער מקסים אבל יש מתחים קטנים ביניהם..

ולדעתי אין אלימות במשפחה במקרה הזה- יש המון הורים שצועקים וצורחים שכבר נמאס להם אבל לא באמת מתכוונים.
ובקשר למדריכים- הייתי מצפה לקצת יותר גבולות בקטע הזה- אם לא מעשנים בסניף אז לא מעשנים גם בפעילות הקשורה לסניף- קחי את זה לתשומת ליבך
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך