סיפור הדורש התייחסותגלוק17

לק"י.

רציתי לשמוע את התייחסותכם בנוגע למקרה שהייתי נוכחת בו.

חניכי היקרים [לשעבר] -שבט הגבורה [מסיימי כיתה ט'], החליטו לארגן בסניף "יום בישול" – בין היתר הם הזמינו גם חבר'ה מסניף אחר בעיר.

ומה שקרה שם התרחש כך: נער משבט מעליהם-שבט דביר, הביא נרגילה לסניף [דבר שהוא עושה כמעט תמיד], הוא ישב מחוץ לסניף וארגן שם פינה קטנה בשבילו. אחד החבר'ה [שם בדוי ג'] שהוא לא מהסניף שלנו-התיישב לידו ועישן יחד איתו.  לפתע בא אדם מבוגר ומתחיל לצעוק קללות, היינו בטוחים שהוא סתם אדם מסומם ו/או שיכור ולכן לא ממש התייחסנו אליו. הוא התקרב ל"פינת הנרגילה" והעיף את הנרגילה על מי שישב שם, הוא המשיך לקלל ולצעוק "זה מה שאתה עושה כאן? ". כשהוא חוזר על המשפט והקללות הוא לקח מקל של מטאטא שהיה בסביבה ושבר אותו והניף אותו לכיוון הנער ג'. החבר'ה שהיו המומים התחילו להתעשת, והמדריך שהיה שם, התקרב לעברם  ואמר לאיש להירגע, ואז הוא צעק לו "אתה לא תגיד לי מה לעשות עם הבן שלי!!!"בשלב הזה כולנו היינו המומים ונבוכים, הנער ג' היה נבוך יותר מכולנו ולא דיבר במשך כל הסיטואציה. האב המשך לצעוק על זה שהבן הורס את כל מה שהם השקיעו בו, וכמה שהוא "נוול! רמאי! שקרן! מסומם!" וכיוב', תוך כדי איום אלים על הנער-בנו. 

בסופו של עניין שניהם התרחקו והלכו לביתם.

ברצוני לשמוע את חוות דעתם על התנהגות האב, הנער, ואולי גם על איך אנחנו צריכים להתייחס לאותו נער, או בכלל.

תודה.

וואי איזה סיפור!!!!!!!קיווי
אני לא מקנא בילד זה השפלה פשוט נוראית!! ועוד בגיל שכ"כ חשוב מה החברה חושבת עלי... זה ממש טראומה......
נראה לי:
א. ממש לחבק את הילד הזה שזה קרה לו (כמובן שלא חיבוק פיזי אבל לשדר חום וידידות ולא לרדת עליו על הנושא אפילו בצחוק)
ב. לברר שאין אלימות במשפחה בבית. (ע"י עירוב מבוגר שמבין בעניין - כיצד לזהות אלימות במשפחה)
הסיפור בודאי יושב על היסטוריה קודמת של היחסיםיהודית פוגל
בין האב לבנו. חבל שהם הגיעו לצורה כזו של תקשורת. אל הנער יש להתייחס רגיל. אולי להציע לו עזרה.
אהבהמומין אמא
צריך לתת לילד הזה המון חום ואהבה לחבק אותו לגמרי גם מבחינה נפשית וגם מבחינה פיזית החום שמועבר במגע משפיע מאוד ( וברור שע"י גבר ...בלי שאלות פידבק)
ברור לפי התגובה של האבא שיש חוסר בדברים הנ"ל בבית
ברגע שהאבא אומר ועוד בציבור כאלה מילים הוא מאבד את האמון של בנו  
 מסכימה עם התגובות שלפני- שיש צורך לבדוק בזהירות שאין אלימות בית ובכלל אך  והאם הילד צריך עזרה.

המון הצלחה
דברייך יצאו מהלב ונכנסים אל הלב!יוקטנה
אני יודעת שזה לא המסר הראשי פה...veredd
אבל באיזה מין סניף הבאת נרגילה ועישונה זה דבר שמתייחסים אליו בכזאת קלילות?!
מקווה שהילדים שלי לא יהיו חלק מסניף כזה...
וחוץ מזה- הנער באמת מסכן... אין מה להגיד יותר מזה.
וורד -מסכימה איתך לגמריקיווי
בסניף שנמצא בשכונה הנחשבת שכונת מצוקה...גלוק17
לק"י

והנער שהביא את הנרגילה-אמר שהסיפור הזה גרם לו באמת לחשוב על כל העני'ין.. והבטיח לא להביא יותר את הנרגילה..
כנסו--ארוף אכבל מומלץ...מיסטר דום
אסור להתייחס לנער שונה כי אז הכי הוא ירגיש לא נעים ומושפל שהחברה תראה לו שזה בסדר ויתייחסו אליו רגיל ולא ינסו כל הזמן לדבר איתו על הבית וכו' זה צריך לבוא ממנו ... אז הוא ירגיש מספיק פתוח ..

ואל תשכחו שיש השלכות לכל התנהגות כזאתי לא משנה כמה הוא יבנה את עצמו טוב והכול יהיה לזה השלכות אם זה יהיה בחוסר ביטחון אם זה שהוא יפתח אובססיות לדברים הפרעו תלאכילה אם זה שב-90% הוא יצא כמו אבא שלו אלים וזה מפחיד אבל זה קורה! צריך גם לטפל בו ובמיקצועי שידבר עם מישו ושלא יפחד להתלוננן ולדבר זה הרי בפירוש תיסמונת הילד המוכה וזה קלאסי של תורף מתקיף הרה לא נשמע מהסיפור שלך שיש כבר לילד ביטחון שבוא מפחד מאבא שלו וזה משפיע עליו על הכול שיטפל בזה כל עוד זה לא מאוחר!!

אבל מתחת לשטח לבדוק מה קורה בבית בלי שהנער ידע כי זה נשמע תסמונת האב האלים גבר עצבני שלא שולט על העצבים ושאם לא הייתם עוצרים אותו אולי הוא היה מרביץ אל תעלימו עין מדברים כאלה תבדקו ותעזרו לילד כי זה עוד יותר גרוע אם הוא עובר התעללות פיזית בבית!! לנסות לטפל לעזור לו בכל מקרה ומצב העיקר ת-מ-י-כ-ה!! הוא צריך אוזן קשבת אם יש התעללות בבית ונפשית לפעמיפ יותר גרוע מפיזית ... לבדוק ואם ויש אלימות פיזית במשפחה לבדוק למה האמא שותקת האם היא פוחדת האם הוא מכה בה גם אם יש לה תיסמונת האישה המוכה והיא מאשימה אותה ואת הילד שמגיע להם ולא מודעת זה בכלל שהגבר האבא הוא לא בסדר לבדוק אם היא מעלימה עין מפחד או שגם היא מתעללת בילד /בנער

הכי חשוב תתמכו בו תהיו שם בשבילו תמיד זה קשה אבל לא הכל קל ופשוט אבל צריך לזכור גם שרע ושחור להיתפס לנקודות הטובות ונקודות האור של החיים לא לשקוע ביאוש שזה רק מדרדר ומחריף אלא לצוף ולהילחם בזה להזכיר לו שאף לא שווה את היחס הזה והוא טוב וזה לא אשמתו
אי אפשר לדוןד.
מסתבר שתגובת האב באה מתוך כאב וזעזוע. יכול להיות שגם הבן הבין כך את השפה שלו. בלי להכיר את כל המרקם - אי אפשר לומר כלום. וגם הנוכחים - טוב שבאופן טבעי לא התערבו שהרי לא נשקפה סכנה ממשית, והיו יכולים רק להחמיר את האירוע. כמובן, אם הנער מגיע עוד - צריך, ללא כל קשר לאירוע, לקרבו, לאהוב אותו, להראות לו שהוא רצוי ובעל ערך.
אשריוחשבשבתאחרונה
של הנער שלא הגיב ליד כל החברים לדברי אביו מזכיר לי את אחד התנאים שכשאימו צעקה עלי לא הוציא הגה. (וגם מסופר כך להבדיל על דמא בן נתינה).
חוצמזה שאם אבא לא מסכים נרגילה אז לא.
אבל זהו גיל ההתבגרות וכנראה שזה יצא לאבא מהחורים כבר- נכון שזה לא התנהגות הולמת אבל לפעמים זה הקש ששבר את גב הגמל- מה גם שהוא כנראה לא כ"כ מכיר את גיל ההתבגרות
ויכול להיות שהנער הוא נער מקסים אבל יש מתחים קטנים ביניהם..

ולדעתי אין אלימות במשפחה במקרה הזה- יש המון הורים שצועקים וצורחים שכבר נמאס להם אבל לא באמת מתכוונים.
ובקשר למדריכים- הייתי מצפה לקצת יותר גבולות בקטע הזה- אם לא מעשנים בסניף אז לא מעשנים גם בפעילות הקשורה לסניף- קחי את זה לתשומת ליבך
מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך