סקר: האם אילת היא חלק מארץ ישראל?תן חיוך!!!!

יתכן מאוד שהנושא הזה עלה כבר, אבל אין לי כח לחפש וזה מעניין אותי..

גם אני חושבת ככה, רק רציתי לדעת מה הסיבה המדויקתתן חיוך!!!!

ככה ראיתי בכמה ספריםמתנצל

אור לציון, חלק ג' פרק כג, אות יב

אוקי אני אבדוק תודהתן חיוך!!!!

מחלוקת. בעיקרון , כן!נפש חיה.
זה לא עניין של סקר, אלא של הלכהמרדכי
בס"ד

בכל אופן, וודאי שאילת היא חלק משטח ארץ ישראל המובטחת, אלא שכיום קדושת ארץ ישראל אינה חלה שם (לכן באילת וברוב הערבה לא מפרישים תרומות ומעשרות). רק לאחר שנכבוש את כל גבולותיה המצומצמים של ארץ ישראל (בגבולות בבל), תחול קדושת הארץ גם על שאר השטחים בשטחי הארץ המובטחת.
קדושת הארץ הצטמצמה כי עדיין לא כבשנו את כולה?תן חיוך!!!!

לא, היא פשוט עדיין.לא חלה על כל גבולות א"י המבוטחתמרדכי
ובזמן המקדש?תן חיוך!!!!

רקע הלכתי בסיסי לנושא..אדם כל שהוא

נמצא ברמב"ם, הלכות תרומות פרק א הלכות א- י.

אני אבדוק תודהתן חיוך!!!!

זה מה שאומר הרמב"ם, קצת מסובך מידי בשבילי..תן חיוך!!!!

הלכה א

התרומות והמעשרות אינן נוהגין מן התורה אלא בארץ ישראל בין בפני הבית בין שלא בפני הבית ונביאים התקינו שיהו נוהגות אפילו בארץ שנער מפני שהיא סמוכה לא"י ורוב ישראל הולכין ושבין שם והחכמים הראשונים התקינו שיהיו נוהגות אף בארץ מצרים ובארץ עמון ומואב מפני שהם סביבות לא"י.

הלכה ב

ארץ ישראל האמורה בכל מקום היא בארצות שכיבשן מלך ישראל או נביא או שופט מדעת רוב ישראל וזהו הנקרא כיבוש רבים אבל יחיד מישראל או משפחה או שבט שהלכו וכבשו לעצמן מקום אפילו מן הארץ שניתנה לאברהם אינו נקרא א"י כדי שינהגו בו כל המצות ומפני זה חלק יהושע ובית דינו כל א"י לשבטים אע"פ שלא נכבשה כדי שלא יהיה כיבוש יחיד כשיעלה כל שבט ושבט ויכבוש חלקו.

הלכה ג

הארצות שכבש דוד חוץ לארץ כנען כגון ארם נהרים וארם צובה ואחלב וכיוצא בהן אף על פי שמלך ישראל הוא ועל פי בית דין הגדול הוא עושה אינו כא"י לכל דבר ולא כחוצה לארץ לכל דבר כגון בבל ומצרים אלא יצאו מכלל חוצה לארץ ולהיותן כא"י לא הגיעו ומפני מה ירדו ממעלת א"י מפני שכבש אותם קודם שיכבוש כל א"י אלא נשאר בה משבעה עממים ואילו תפס כל ארץ כנען לגבולותיה ואחר כך כבש ארצות אחרות היה כיבושו כולו כא"י לכל דבר והארצות שכבש דוד הן הנקראין סוריא.

הלכה ד

סוריא יש דברים שהיא בהן כא"י ויש דברים שהיא בהן כח"ל והקונה בה קרקע כקונה בא"י לענין תרומות ומעשרות ושביעית והכל בסוריא מדברי סופרים.

הלכה ה

כל שהחזיקו עולי מצרים ונתקדש קדושה ראשונה כיון שגלו בטלו קדושתן שקדושה ראשונה לפי שהיתה מפני הכיבוש בלבד קדשה לשעתה ולא קדשה לעתיד לבוא כיון שעלו בני הגולה והחזיקו במקצת הארץ קדשוה קדושה שנייה העומדת לעולם לשעתה ולעתיד לבוא והניחו אותם המקומות שהחזיקו בהם עולי מצרים ולא החזיקו בהם עולי בבל כשהיו ולא פטרום מן התרומה והמעשרות כדי שיסמכו עליהם עניים בשביעית ורבינו הקדוש התיר בית שאן מאותם המקומות שלא החזיקו בהם עולי בבל והוא נמנה על אשקלון ופטרה מן המעשרות.

הלכה ו

נמצא כל העולם לענין מצות התלויות בארץ נחלקת לג' מחלוקות א"י וסוריא וח"ל וא"י נחלקת לשנים כל שהחזיקו עולי בבל חלק א' וכל שהחזיקו עולי מצרים בלבד חלק שני וח"ל נחלקת לשנים ארץ מצרים ושנער ועמון ומואב המצות נוהגות בהם מד"ס ונביאים ושאר הארצות אין תרומות ומעשרות נוהגות בהן.

הלכה ז

אי זו היא ארץ שהחזיקו בה עולי מצרים מרקם שהוא במזרח א"י עד הים הגדול מאשקלון שהיא לדרום א"י עד עכו שהיא בצפון היה מהלך מעכו לכזיב כל הארץ שעל ימינו שהוא מזרח הדרך הרי היא בחזקת ח"ל וטמאה משום ארץ העמים ופטורה מן המעשר ומן השביעית עד שיודע לך שאותו המקום מא"י וכל הארץ שעל שמאלו שהוא מערב הדרך הרי היא בחזקת א"י וטהורה משום ארץ העמים וחייבת במעשר ובשביעית עד שיודע לך שאותו מקום ח"ל וכל ששופע ויורד מטורי אמנום ולפנים א"י מטורי אמנום ולחוץ ח"ל והנסים שבים רואין אותן כאילו חוט מתוח עליהם מטורי אמנום ועד נחל מצרים מן החוט ולפנים א"י מן החוט ולחוץ ח"ל וזו היא צורתה.

הלכה ח

מהיכן החזיקו עולי בבל מכזיב ולפנים כנגד המזרח ומכזיב ולחוץ עד אמנה והיא אמנום ועד הנהר והוא נחל מצרים לא החזיקו בו וכזיב עצמה לא החזיקו בה.

הלכה ט

אי זו היא סוריא מא"י ולמטה כנגד ארם נהרים וארם צובה כל יד פרת עד בבל כגון דמשק ואחלב וחרן ומגבת וכיוצא בהן עד שנער וצהר הרי היא כסוריא אבל עכו חוצה לארץ כאשקלון והם תחומי א"י.

הלכה י

עכו"ם שקנה קרקע בא"י לא הפקיעוה מן המצוות אלא הרי היא בקדושתה לפיכך אם חזר ישראל ולקחה ממנו אינה ככיבוש יחיד אלא מפריש תרומות ומעשרות ומביא בכורים והכל מן התורה כאילו לא נמכרה לעכו"ם מעולם ויש קנין לעכו"ם בסוריא להפקיע מן המעשרות ומן השביעית כמו שיתבאר.

כן. על פי הגר"אכהנא צדק!

אפשר מקור?אדם כל שהוא

ישנה מח' בין הרב אברהם שפירא לגרש"ז אוירבעךאוא"ר
שהרב שפירא סו' שלמדינה אין כח של כיבוש רבים והגרש"ז סו' שיש.
אבל יש דעות שחלק מסיני זה ארץ ישראל אזזאב בודד
איך אילת לא?
מי שאומר שסיני אומר שגם אילתכהנא צדק!

מי שאומר שסיני לא. אז גם אילת לא. הגבול עובר ניראה לי בקו של מיצפה רמון, אולי קצת יותר צפונה לכיוון באר שבע

לפחות חלק מסיני בגבולות עולי מצרים, זה לא מחייב שאילת גם....אדם כל שהוא

כך מתואר גבול דרום בתורה- והיה לכם פאת נגב ממדבר צן על ידי אדום והיה לכם גבול נגב מקצה ים המלח קדמה: ונסב לכם הגבול מנגב למעלה עקרבים ועבר צנה והיה [והיו] תוצאתיו מנגב לקדש ברנע ויצא חצר אדר ועבר עצמנה: ונסב הגבול מעצמון נחלה מצרים והיו תוצאתיו הימה.

נחל מצרים הוא או ואדי אלעריש, או הזרוע המזרחית של הנילוס. אז צפון מזרח סיני בודאי חלק מגבולות עולי מצרים.

לעומת זאת, מהפסוק הזה נראה שגבולות עולי מצרים דרום צפוניים בהרבה לאילת.

לעומת זאת, בפרשת משפטים מופיעה בפירוש הבטחה עתידית- "ושתי את גבלך מים סוף ועד ים פלשתים וממדבר עד הנהר", שמסתבר שזה כולל את אילת, אבל לא כל השטח הזה נכבש והתקדש ע"י עולי מצרים.

איפה ראית שהחל מצרים זה הזרוע המזרחית של הנילוס?הדובדבן שבקצפת
ראיתי דעות על אל עריש והזרוע המערבית, אבל הזרוע המזרחית חדש לי.
הזרוע המזרחית = הזרוע הקרובה אלינו.אדם כל שהואאחרונה

לא שמעתי על דיעה שזו הזרוע המערבית. על פי דיעה כזו יצא, שהדלתא - ליבה של מצריים היא ארץ ישראל.

המקורות הקדומים שראיתי לא מפרטים איזו זרוע של של הנילוס מדובר, אבל מקורות מתקופתנו [למשל פניני הלכה ומאמרים שונים], כותבים שזו הזרוע המזרחית, הזרוע הפלוסית, שהייתה קיימת בעבר.

כל מקום שלטון יהודי כובש נהפך לחלק מרץ ישראלרגביסט
גם אם זה באירופה?תן חיוך!!!!

רק אחרי שכבשנו את כל מה שמחויבים.הדובדבן שבקצפת

אז זה אומר שעדיין אין קדושה באילת?תן חיוך!!!!

השאלה על אילת היא האם היא בגבולות מה שנצטוונו לכבוש.הדובדבן שבקצפת
מקצת עיון ובאופן פשוט נראה שהגבול הוא הזרוע המערבית של הנילוס, וודאי שאילת בפנים. אבל בעוונותי עוד לא למדתי את כל הנושא ממש לעומק, יש הרבה מה להעמיק בספרים של הרב ישראל אריאל ועוד. גם אם הוא לא פוסק הוא ודאי מומחה בתחום.
(יש את הספר הצהוב החדש יחסית, נדמה לי שקוראים לו 'טובה הארץ', זה אחלה סיפתח לכל נושא הגבולות)
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך