בנים עד כמה יפריע לכם הצעה שהבחורה שמנמונת?כשהשמש בורחת
זה ממש מפריע או שזה עובר את ההצעה אם יש קריטריונים אחרים שהם בסדר? ( נגיד הפנים חמודות, ויש מקצוע נניח)
) סתם זורקת )
מכירה כאלה שיעדיפו מלאהשבותי
עקרוניתימ''ל

בהצעות אני לא שואל בכלל על חיצוניות. 

יש חשיבות במציאת חן, אבל מציאת חן לא תלויה בפרט אחד כזה או אחר אלא במכלול ובעיקר בהיכרות עם האדם.

תלויחלל הפנוי
ומקצוע זה הדבר הכי פחות חשוב בעיני. תמיד אפשר למצוא מקצוע. יש קריטריונים חשובים יותר
העצמה. זה הכלל הכי חשוב בשידוכים.יהלומ
לכולנו יש חסרונות ויתרונות.
השאלה, את מה אנחנו מעצימים.

נגיד, את הכפל בבטן או את הרגישות.

בטבע שלנו, הביטחון העצמי הירוד גורם לנו להעצים את החסרונות.

זו מלחמת העצמה.

וחשוב להבין את זה - הצד השני קורא את היחס שלך לעצמך. אם העצמת עוד 10 קילו בגוף שלך - זה יפריע לה/ו. אם לא העצמת - כנראה הוא/יא יתן לזה חשיבות מועטה.

בהצלחה.
לא הייתי יוצא אבל לא בגלל השומןAlaDin Delo
אלא בגלל מה שזה מבטא בדרך כלל . ( עצלנות תזונה לא נכונה ולא לשמור על הגוף) .
אם זה באמת הגוף שלה ככה אז ברור שזה בסדר.
לא חייב להיות קשר בין לאכול בריא ואיך שהגוף נראה...לישועתךקיוויתי
פשוט לא נכוןלמה לא123

מכירה רזות שאוכלות רק זבל

לדוגמא:אחת שחיה על קפה ועוגה בלבד

ולא מתעמלת בכלל

היא רזה מאוד מאוד

לעומת זה מכירה כמה מלאות שעושות ספורט שנים באופן קבוע

שטויותיהיה בסדר....
להגיד על מישהו שמתמודד עם עודף משקל ועם קושי של ירידה במשקל שהוא עצלן זה שיפוטיות נוראית.

מחקת את כל עניין "הקושי" שיש בחיים
מה זה שונה מהתמודדות אחרת?
ממש לא נכון לפי דעתי..שקט ושלווה

יש לי הרבה חברות שאוכלות מה שבא להם ולא מתעסקות בספורט\ לשמור על הגוף והם הרבה יותר רזות ממני ששומרת מאוד על תזונה וגם מתעסקת בענף ספורט באופן מקצועי..  יש פה הרבה עניין של גנטיקה ומבנה גוף, חבל ישר להסיק שזה אי שמירה על הגוף.. ועצלנות זה עוד יותר לא קשור, גם אנשים מלאים יכולים להיות הכי חרוצים בעולם..

^^^ זה בעיקר גנטיקה לדעתי ממה שאני רואה בעולם*בננית*
זה בעיקר תירוצים ושקריםAlaDin Delo
אוי אני מקווה בשבילךהשאלה.
שלא תאלץ לחזור בגלגול כדי לחוות את החוויה שאתה מתכחש אליה
לא מתכחש לכלוםAlaDin Delo
מי שאוהב לאכול ולישון בכיף מה זה ענייני.
אני אוהב ספורט וללמוד .
למה זה טוב וזה רע כול אחד שיעשה מה שטוב לו.
ובהתאם לכך יחפש גם מישהי שדומה לאורח חיים שלו.
לא צריכים להיות כבדים
זו תגובה פוגענית.*בננית*
זה קל לרדת על אחרים בלי לחקור ברצינות.
מה שאת אומרת נכון כמובןנאור97
אבל מה לעשות שבדרך הדתית הרגילה-שידוכין מכירים מראש על מנת להתחתן ולכן חושבים על הדברים האלה ולפעמים זה יוצר חסם מלהתחבר נפשית ולהתאהב.

וחוץ מזה בסופו של דבר זו אשתך ולא חבר שלך. צריך משיכה ולא רק חיבה. רק שבד"כ התאהבות כוללת בתוכה (ובעצם גם יוצרת) משיכה.
תקראי מה שכתבתי בתגובה למטה קודםנאור97
מוזמנת בשמחה לצאת עליינאור97
ברור שאת צודקת. אבל כל מה שאת אומרת זה נכון אחרי שיש אהבה. השאלה היא איך מתגברים על חסמים שמה לעשות מפריעים להרבה אנשים (כולל אותך מן הסתם. היית יוצאת עם מישהו שנמוך ממך בעשרים ס"מ? אם כן כל הכבוד אבל ברור שזה לא מייצג. היית ידידה שלו? כן כמובן מה הקשר? מ.ש.ל).

כשבאים להכיר ע"מ להתחתן ולא כמו חילונים שמכירים סתם בכל מיני מקומות אז לפעמים קשה יותר להסתכל אובייקטיבית. צריך לעבוד על זה. הכי קל להכיר סתם ואז ממילא פתוחים להתאהב יותר כי אין משהו שיושב לך על הראש כל הזמן.
1. גם אני ברוב המקרים לא מביט בתמונות של נשיםנאור97
2. נכון. אבל אצל רוב הדתיים, לפחות החזקים יותר, בד"כ זה שידוך. אם מאידיאל ואם כי הם חיים בחברה די נפרדת. ויש לזה יתרונות וחסרונות. זה אחד החסרונות לדעתי.
האמת נכון אנחנו קצת דפוקים... אנחנו בני אדם סך הכלמבקש אמונה

והרבה אנחנו כועסים על עצמינו.. אני לפחות. 

לפעמים אני מתפלל להשם שיעזור לי להתגבר על השטויות של עצמי ולהתמקד במה שטוב באמת

אגב רק לגבי הקטע שכתבת שהוא לא ראוי ללב שלהארצ'יבלד
אז לי זה צורם אם את טוענת לעליונות שלה עליו כי הוא לא אוהב את המראה.

אבל אם התכוונת שפשוט הם לא מתאימים (ברמה מסוימת) אז סבבה
לא מפריעמול שקיעה
בעיקרון יש בזהנאור97
משהו אמהי ונשי.
אבל החשש הוא (אישית שלי) מה יהיה אחרי כמה הריונות. כי בד"כ אשה ממוצעת מתמלאת אחרי כמה הריונות והופכת במראה ליותר אמהית נשית ומושכת. אבל פה זה יכול להיות יותר מדי וירתיע קצת.

אבל כעיקרון זה באמת תלוי באישיות שלה. אם תהיה התאהבות כל החשבונות על מה יהיה בעתיד יזוזו הצידה.
איכס. סליחה אבל איכס.מי.תהום
וגבר ממוצע מתקרח. ומצמיח כרס..גוף האדם הוא קליפה. אסור לשכוח את זה...ביחוד לא כשאתה מגיב לבחורה שגם ככה חוששת כי היא לא מתאימה בדיוק למודל שגברים בנו לנו בשביל להיות יפות.
היא שאלה והוא ענה, אז הוא אישש את דעתו לגבי החששות שלהארצ'יבלד
אישית, פשוט לא הייתי מגיב, אבל לבוא בתלונות על אדם שענה לשאלה של מישהו- זה לא נכון.

נ.ב. "קבענו" את מודל היופי. אז א- פשוט לא. לא קבענו.
אבל בהחלט הרבה גברים (ונשים!) אוהבים/ות נשים רזות.
וזה לא אשליה או משהו, פשוט זה יותר יפה. אפשר להמשיך עד מחר לקרוא לזה קליפה, אבל זה לא ישנה את העובדה שזה יותר יפה. (קודם תדע את העובדות, אחר כך תסלף כאוות נפשך מארק טווין שם,שם)

ב- היחס שלך ליופי בעיני שגוי, ואפילו הבאת בהודעה אחרת דוגמאות של צחוק מוזר ועוד משהו.
חשיבות של בני אדם נקבעת לפי בני אדם. כל הסיבה שהפנימיות הכי חשובה בעיננו- זה רק כי זה חשוב בעיננו.

אין לפנימיות משהו חשוב מצד עצמו כשאתה *מחפש אישה*, אלא בגלל שזה חשוב לנו לכן זה חשוב.
לגברים יופי זה דבר חשוב (אני מניח שגם לנשים, אולי את שונה) ולכן בגלל שזה חשוב להרבה גברים, אז זה חשוב.
ומי שמשלה בעצמו/ה, חי בסרט.

אגב, לא סתם חזל (שאני לא חושב שצריך להגיע אליהם, כי זה פשוט לראות מציאות לא בעיניים ורודות) שחייב אדם לראות את האישה קודם שישאנה, למה? כי אם היא מכוערת אז זה יגרום לפגיעה והתורה אמרה"ואהבת לרעך כמוך".
ז.א. הם ראו את זה כמשהו עמוק (לא אמרתי נצרך בהכרח, אבל זה בהחלט מראה על רצון של הרבה גברים) שחשוב לגבר בחייו ולכן הם הזהירו.
אני לא הולכת להיכנס עכשיו להסטוריה של הפמיניזם.מי.תהום
אבל חד משמעית גברים הם שהחליטו שאישה יפה אישה רזה בדיוק כמו שהם החליטו לפני שישים שנה אישה מלאה הייתה אישה יפה.

כל הכבוד לו שהוא הגיב. שיזכור שהוא מגיב לבן אדם.

אין לפנימיות משהו חשוב מצד עצמו כשאתה מחפש אישה אלא אם אכפת לך מהפנימיות...כי כשאתה מחפש אישה קודם אתה מחפש מה? מכונת ילדים חדשה ונוצצת? אני מנסה כלכךךך לא להיות בוטה כרגע אז תנסה לבד להבין את כוונתי.. ורק אחרי שבחרת את המודל הרצוי אתה מתפנה לחשוב גם על החברה האנושית הזו שתלווה אותך?

יופי הוא דבר חשוב כן..ואם הוא לא נמשך לאישתו מסכנים שנייהם בנישואים האלה. אבל, יופי בא במקום ממש שונה בסדר העדיפויות. והכעס שלי הוא גם על יופי אבל בעיקר על העובדה שבחורה שמנמנה צריכה לחשוב שהיא לא יפה בגלל ~חזור לראש התגובה~
לא אמרתי שהוא הגיב, אמרתי שהוא הגיב למה שהיא *שאלה*ארצ'יבלד
טוב, אז "החלטנו" מה זה יופי...
קבלי התנצלות מראש ועד הגברים.

גם אם אכפת לך מהפנימיות כי יש לך אידיאלים, אין לזה קשר למה אתה מחפש באישה.
ולכן באמת אם היית מחפש "מכונת ילדים" (אגב, זה פשוט משעשע איך המשפטים האלו כאילו צריכים להוציא את הגבר הכי רדוד שיש, רוצה שאני אנסח בצורה אחרת? הנה- גבר שרוצה המשך לקיום, רוצה ילדים, או רוצה לקיים מצווה, והוא מחפש אישה שרוצה גם היא את הרצון הזה. נכון נשמע יותר טוב? לענייננו) שוב, החשיבות של הפנימיות *כשמחפשים אישה* נובעת מזה שזה רצוננו.
ולכן בחורה שמתנדבת בשלווה, זה לא הכרחי ואני לא מחפש את זה. כי לא מחפשים הזוגיות אישה אידיאלית, אלא סוג אדם מסויים.

מסכים שיופי נמצא במקום נמוך יותר בסולם החשיבות.

~תחזרי להתנצלות בשם ראש ועד הגברים~
סתם מתוך סקרנות, לפני חמישים שנה אז היינו צריכים לבקש מהרזות התנצלות?

סליחה, פשוט נשמע לי מגוחך משהו.
ואני לא מאמין שאנשים ראו פעם ששמן זה יפה.
יש לך מקורות? (לי יש מקור שחשבו ששמן זה בריא)
מרלין מונרו היא המקור הכי אמין..מי.תהום
השמנמנה הכי יפה שיש לא? כיום היא לא הייתה עוברת מסך.
לקרוא לזה מצווה ממש לא שיפר את המצב..סורי..המשך לקיום? זה נשמע כמו נשיונל גאוגרפיק..אנחנו בני אדם, יהודים לא פחות ולא יותר, אל תביא לי אינסטינקטים של בהמות בטבע לפרש התנהגות לא נאותה של צלמי א-לוקים.
והמטרה שלי היא לא להוציא את הגבר הכי רדוד שיש אלה לפשט לך את המילים של עצמך שתבין כמה רדודות הן.
אם אנחנו בקטע של ~חיקויים~ והשפלות אני יכולה להמשיך לנצח אבל שישי היום ויש לי סירים על האש...
ארצ'יבלד
אני אקרא מאוחר יותר עליה.

אגב, את מי תהום המנהלת??
ואיייימי.תהום
היא הייתה מנהלת? לא נו..בגלל זה כולם מדברים כאילו הם מכירים אותי
חחח כןןארצ'יבלד
האמת, שאני פתאום קורא שוב את מה שכתבתי ואני מבין בהחלט שזה כתוב 'עוקצני' מדי.
אז- סליחה.

ולא שאני חושב שזה בסדר עם מישהו שאני "מכיר", אבל זה כנראה היה נתפס בצורה אחרת
|מנסה להצדיק את עצמו בשארית כוחותיו|

וגם, בגלל כל פגישות הפורום, זה ממש מטשטש את זה שאין בן אדם מאחורי הניק, יעני הפוך מהרגיל😜 , (אלא שאני אשכרה מדבר עם האדם עצמו, כמו בוואטסאפ)
שארית כוחותיך עושה אחלה עבודה😁מי.תהום
ארצ'יבלד
אני מרגיש שבכל זאת זה היה קצת התחמקות, אז התנצלותי הכנה.
כנה!

שבת שלום!
מרלין מונרוקוד אבל פתוח
(לא הכרתי, חיפשתי בגוגל) לא שמנה...
וכיום היא לא הייתה עוברת מסך.מי.תהום
אגב שכחתי לשים אזהרה שהיא אחת הלא צנועות שיש אז ממש ממש סליחה שהיית צריך להיחשף לזה.
לא יודע...קוד אבל פתוח
גם אם כן, לא בגלל שהיא שמנה...

(כמובן שהבחירות האופנתיות שלה התאימו לתקופה, ואם הייתה היום, כנראה שהייתה מתאימה לתקופה הנוכחית)
הייתי בעבודה אז לא ממש יכלתי להגיבארצ'יבלד
לגבי זה שאנשים חשבו שלהיות שמן זה בריא, לא צחקתי. באמת יש לי מקור.

לקרוא לזה אינסטינקט של בהמות זה ממש לא נכון.
אני מכיר זוג נהדר (אני עובד אצלם) והילדים אמרו לי שהבית לא הוקם על אהבה, אלא על רצון להקים בית של תורה וקיום המצווה (כולם שם אברכים דוסים בהקצנה) ואני לא חושב שזה רדוד. בכלל לא.

ברור, בעיני שמהבחינה הזוגיות זה רדוד, אבל לא בפן המעשי.

נניח זוג שחי על קיום יחסים, נתפס כחיים רדודים.
אבל זוג שמתחתן בשביל להקים בית תורה, אז הזוגיות רדודה, אבל לא קיום הבית. (ודאי לא אינסטינקט של בהמה).

ושוב פוסלת את עצמי מהשיחמי.תהום
מה קורה פה
תשובה:ארצ'יבלד
פסלת את עצמך
לא הייתה לי ברירהמי.תהום
למה פסלת?ארצ'יבלד
מסכימה שזה לא יכולחיות צבעונית
להתבסס רק על פנימיות, בכל זאת לא סתם נאמר שאישה נאה מרחיבה דעתו של אדם.
נאה כמובן זה לגמרי אינדיבידואלי ולכן השרשור הזה לא יכול לשקף.
רק אם אפשר לבקש לענות בזהירות.. זה נושא לא פשוט וכדאי שתהיה מולו סופר רגישות
מסכים איתך.ארצ'יבלד
אגב, לא כתבתי את הרצון שלי.
אבל בהחלט כתבתי מה קורה במציאות, (וממש מפריע לי שמנסים לעוות מציאות, כל מציאות- לא משנה מאיזה סוג😥)
הציטוט ⁦ממארק טווין 👌🏻⁩חדשכאן
חבל מאוד שקראת אותי סלקטיביתנאור97
לפי מה שאת רוצה לקרוא.

נצטט מדבריי:
"בעקרון יש בזה משהו אמהי ונשי".
"אשה ממוצעת מתמלאת אחרי כמה הריונות והופכת במראה ליותר אמהית נשית ומושכת".
"אם תהיה התאהבות כל החשבונות האלה יזוזו הצידה".

שני המשפטים הראשונים איששו את דברייך בעוד הודעות שרזות זה רק דבר שהתרבות דחפה לנו.
המשפט השלישי אישש את דברייך פה שגוף האדם זה רק קליפה.

רק הערתי ובעדינות- פה (אחרי ההריונות שלה) זה יכול להיות יותר מדי וירתיע *קצת*".

אז חבל ולא הגון לצאת נגד מישהו בלי להבין באמת מה הוא אמר. נו שויין, תרבות המערב כבר אמרנו?

רציתי לכתוב עוד משהו חשוב עכשיו בעניין אבל גם הוא יובן לא נכון בטח אז אוותר.

כשיצאת על דבריי אמרת "איכס"נאור97
עכשיו זה רק "צודק" קטנטן..
לא ראוי לומר יותר מזה? מילת הקסם סליחה אולי?..
מה לגברים אין רגשות?...
כן אבל גברים אוהבים להיות צודקים לא?מי.תהום
ונשים לא? התקדמנו. אנחנו בדור פמיניסטי..נאור97
לטוב וגם לרע..
נראה לי פחות יפריעעוד השנה
יצאתי הרבה זמן עם אחת כזו, לא שמתי לב כמעט לשומנים האלה.. היא היתה חמודה בהחלט, וזה הספיק לי מהבחינה הזו.

אבל מי מגדיר מה נקרא שמנמונת? כל אחד והגבולות גזרה שלו..;)
בכלל לא אכפת לי. לפעמים זה גם יותר יפה..מבקש אמונה

שאלה קשורהשקט ושלווה

אם אני מציעה את חברה שלי, שהיא מלאה קצת יותר.. אתם חושבים שצריך להזכיר את זה? 

ברורבחור ישיבה 1

אל תשכחי שאם לא תאמרי את עלולה ליצור עוגמת נפש לשני הצדדים , לגבר כי אולי זה לא הטעם שלו ,ולאשה  שהיא מרגישה שזה פחות הסגנון שלו , וכן להפך  

אישית מסכימה,שקט ושלווה

אבל היו שאמרו שלא להגיד ופשוט לתת לזרום..

אני גם יודעת על עצמי שלא ארצה שיגידו עלי איך אני נראת (בלי קשר למשקל) כי זה בעיני המתבונן.. לכן ההתלבטות

צריך להגיד אבל שובבחור ישיבה 1

יופי זה דבר ספציפי לכל אחד , לא העיקר אבל גם לא לזלזל וחשוב שתהיה מציאת חן 

דווקא לדעתי מה שאמרו לך ומה שאת מרגישה נכוןנאור97
ובפרט אם זה לא מוקצן.

מפריע לו דברים כאלה? שישאל הוא.

כשאת תגידי את זה מראש זה מחדיר לתודעה ברושם הראשוני שהיא פחות טובה מאחרות.
זה מטופש? נכון. אבל ככה זה עובד בהרבה מקרים? גם נכון.
גם נכון.. אבל בגלל שלכל אחד יש דעה אחרת בנושא קשה להחליטשקט ושלווה

כדי לא לצאת פוגעת מצד אחד וגם כדי לא לצאת "משמיטה פרטים" מצד שני..

טוב, תודה לך בכל מקרה

אפתור לך את הבעיה בחור ישיבה 1

הכי טוב , שתאמרי את האמת , כי בכל מקרה אם תשמיטי פרטים זה יתגלה במוקדם או במאוחר , אבל אל תשימי עליהם את הדגש ... שיהיה זה עוד חלק קטן  מפאזל גדול וככה אמרת את האמת וגם יצאת בסדר

חח סגור, תודה רבה על העזרה!שקט ושלווה

פשוט תשאלי אותו מה הוא מחפש מבחינה חיצוניתעוד השנה
ככה את לא משמיטה פרטים מצד אחד, ומצד שני לא לא נידבת אותם מעצמך, וגם אולי תחסכי עגמת נפש
אל תדאגי אף אחד לא יאשים אותך..נאור97
מקסימום ילמד לשאול לפעם הבאה
ברור שלא!!חדשכאן
עבר עריכה על ידי חדשכאן בתאריך י"ח באייר תשע"ט 17:16
אם זה לא משהו קיצוני וזה בכל זאת מפריע לו, מוטלת עליו האחריות הבלעדית לברר את זה. אין סיבה שאת תהרסי את הסיכוי לזה, יש מצב שזה דווקא לא יפריע לו.
דיברת עלי ?בחור ישיבה 1

אשמח להסבר, מה זה קשור?שקט ושלווה

קודם כל למה שאני אנבח..שקט ושלווה

ולמה ישר להגיד שהתייחסות כזאת כלפי חברה שלי היא מעליבה, עצם זה שאני שואלת ומתייעצת פה זה רק מראה שהמטרה היא להימנע מלהעליב ולפגוע. אם אני יכולה למנוע מחברה טובה שלי מלהיפגש עם מישהו שמצידו אין סיכוי וסתם יהיה מביך ולא נעים אז אני יעשה את זה. והיא לא תעלב אלא תודה לי.

ושוב, מה קשור לתורני.

אני קיבלתי את התשובות שלי, לא רואה טעם להמשיך לא להסכים.. תודה

למה הסמיילי?והוא ישמיענו
נראה לי שיש פה בלבול קטןנאור97
דתיים תורניים הם גם בני אדם. עם רצונות וחשקים.

אנחנו לא נשמות מהלכות גם אם אולי חלקנו שואפים לשם.
רובנו מנסים להשתפר ולתקן את עצמנו אבל לא תמיד יש מספיק רצון וגם לא תמיד מצליחים.
מה שכן רובנו לפחות מכירים בזה שאנחנו לא בסדר כמו בדוג' פה והיינו שמחים להשתנות. אבל מה לעשות שלפעמים זה מאוד קשה. ולפעמים ה' מייסר ודוחף להשתנות.
ממש נכון, חוצמזה שמותר גם לרצות דברים מסוימים ואין צורךשקט ושלווה

להתבייש בזה או להפוך את זה לאסור..

נכון כמובןנאור97
אבל בהרבה מקרים זה מגיע לא רק מ"זה הטעם שלי" אלא יושב על סטיגמות והנחות יסוד לא נכונות או שליליות אפילו. והאדם יכול לפסול סתם בגללם ולהפסיד.

ולא אמרתי כלום עדיין על התרבות החילונית שפמפמה בנו לא מעט..

נראה לי הדוג' פה היא דוג' די מובהקת ללפסול סתם. כי הרי עובדה שאשה מלאה אחרי הריונות מושכת יותר גברים. פשוט זה משתלב טוב עם תכונת האמהות אז.
אבל יש הבדלרקלתשוהנ
אף אחד לא מצפה ממישהו להתחתן עם מישהו בהתנדבות,
אבל הדיון הזה - אני מסכימה שהוא חורה לי.
בדיוק כמו שחורה לי דיון על אם יפריע קרחת, או כרס, או אנא עארף מה.
זה חסר טעם לחלוטין, וזה רמוריד את כל השיח.
וזה לא צנוע!!
איפה אמרתי שיש ציפיה ממישהו שיתחתן עם מישהי בהתנדבות?נאור97
אמרתי שצריך לעבוד על דברים כדי לשנות. לא אמרתי שצריך להתחתן ככה רק כי אנחנו יודעים שזה לא בסדר.

לך הדיון חורה ואני מבין למה, אבל להרבה לא. למה היא שאלה? כי פה היא יכולה לשאול גברים ובמציאות לא.
חסר טעם?- למה?

ומה לא צנוע פה? אף אחד לא משתמש במילים לא נקיות.
דוסיות לא נמדדת לדעתי בלא לדבר על זה ולעשות דמוניזציה לכל העניין של משיכה.
תשובהרקלתשוהנ
אמרת שאנחנו לא נשמות מהלכות אז הסכמתי, באמת אנחנו לא מתחתנים עם אידיאל ולא בהתנדבות עם מישהי שלא מוצאת חן רק כי "העיקר זה הפנימיות".

הדיון חסר טעם כי זה לא משנה מה כל הגברים בעולם חושבים, משנה רק מה גבר אחד חושב. וכנראה לא יהיה לו אכפת.
זה אפילו יותר מחסר טעם, כי גם לשמוע מישהו אחד שהיה פוסל על זה זה מוריד לה מהביטחון, בשביל מה? גם אני יכולה לשאול פה אם בנים היו יוצאים עם מישהי כמוני עם פגמים כאלה ואחרים בחיצוניות ,חלק אכפת להם, חלק לא, אבל מה המשמעות של זה בשבילי ובמה זה מקדם אותי ואת הצורה שאני רואה את עצמי ומעריכה את עצמי?

בנוגע לנושא, אין לי בעיה לדבר על זה. אני נשואה ורחוקה מאד מלראות בזה נושא פסול או לא צנוע. חושבת שכל מיני ביטויים שמתארים מה כן ימצא חן או לא ימצא חן בעיני כל אחד הם גסים ולא מכבדים - בעיקר את הנשים, וגם את הגברים.

שבוע טוב
שבוע טוב. וכולם תיכנסו ותקראו בבקשהנאור97
אז יש בינינו רק הבדל עקרוני אחד. ובעצם זה לא רק בינינו.

שמתי לב לאבסורד גדול שיש פה בשרשור.
לבחורה יש בעיה עם הנקודה הזו שהיא מלאה.
רוב רובם של הבנים פה אמרו לה או שעקרונית זה לא מפריע להם.
ויש כאלו (מבקש אמונה. אני. וגם שבותי שהיא בת) שאפילו אמרו לה יותר מזה- זו בכלל לא בעיה! זה אפילו מושך חלק מהגברים!
(אני גם פירטתי והסברתי למה זה מושך).

במילים אחרות פתרנו לה את הבעיה.

ואז באו כמעט כל הבנות פה וענו לה מתוך הנחת יסוד (אולי תת מודעת) שמלאה זו באמת בעיה! וע"ג זה ענו מה שענו (שנכון *בעקרון*).

מוזר/מצחיק/הזוי. תקראו לזה איך שבא לכם.

אולי הנחת היסוד של הבנות בנויה ע"ג מה שהן חושבות שחושבים הבנים. לא יודע.
אני רק יודע שבדורינו הכל כמעט אינדיבידואלי וסובייקטיבי. כולל הסגנון שכל אחד נמשך אליו.

(ולגבי מה שאמרת שזה לא מכבד כל הדיון הזה. אני מבין בהחלט אבל לא מסכים. אבל זה הדבר הפחות חשוב עכשיו לדון בו).

ולך @כשהשמש בורחת
פותחת השרשור היקרה.
תחשבי טוב על מה שכתבתי פה. מאמין שבחוכמתך תבחרי בדרך ההסתכלות הזו, שהיא פשוט נכונה ואמיתית. כי בעיני רבים את יפה ומושכת. זו המציאות פשוט. ולכן אין לך סיבה להרגיש לא טוב עם עצמך. וכשתחשבי ככה על עצמך זה גם יוקרן החוצה ועוד יגדל.
זה מענייןחיות צבעונית
במיוחד מה שכתבת על זה שאולי הנחת היסוד 'ל הבנות היא על מה שהן חושבות שהבנים חושבים
חחחח אתה לא רציני נכון?AlaDin Delo
אני אומנם לא משועמם שיקרא את כול ההודעות והחפירות האלו אבל.
איך אתה מסכם ככה דעות של אנשים ועוד באמירה של " פתרנו לך את הבעיה" אתה לא עושה הצבעה וכך מסיק מה החברה חושבת.
ואני שוב חוזר ואומר החברה המודרנית אומרת שבחורות מלאות הן פחות איכותיות ולדעתי בצדק זה מציג תפיסת עולם תהבתנית וחומרית ( ובחלק הרע של החומרית) .
אני כרוב בני ישראל. שאני מכיר לא יצאו עם בחורות מלאות ומסיבה ברורה . זה לא מתאים לאורח חיים שאני מאמין בו.
במקום להתעסק השטויות תתעסקו בגזענות אמיתית במגזר כמו שלא יוצאים עם תמניות או נמוכים שזה באמת לא צודק.
אחלה שבוע
זה בדיוק מה שהיא רצתה. לעשות הצבעה ולראות מה החברה חושבת...אמיץ(ה)
והדברים שאמרת בפיסקה השנייה, מחילה מכבודך, אבל שטויות גמורות.

"בחורות מלאות הן פחות איכותיות"?? אתה מקשיב למה שאתה אומר??
ולא יכול להיות מספיק בחורות רזות שהתאווה היא מרכז חייהן, אבל גנים או אוכל זה דווקא לא..??? (ותאמין לי מכירה כאלו והרבה...)
בחורות מלאות ממש אבל ממש לא בהכרח אוכלות ומשמינות בגלל תאווה!
יש גנים, יש טעויות שאדם עשה שנגררות איתו שנים ועוד כמה וכמה סיבות. זה שאדם מלא לא אומר שהוא מובל ע"י חומריות ותאווה! .

להגיד דבר כזה על בנאדם על סמך נתון אחד "שהוא שמן" זה עוול וטיפשות.
חותמת על התוכןפה לקצת
ומעידה על עצמי, אני לא שמנה אבל אני הבנאדם האחרון שאפשר לומר עליו שאוכל בריא או שמטריד אותו מה נכנס לו לגוף
וגם ספורט זה לא ממש חלק מהתחביבים שלי בעיקר בגלל עצלנות בנושא הזה
די תתקוף זה לא יפהAlaDin Delo
אני מאמין שחלק מהמוסר האנושי אומר לאכול בריא ולהיות בכושר מה שמוביל באופן ישיר לעובדה כי בעיות השמנה לא רלוונטית .
מי שעצל וזולל ולדעתי בן אדם פחות טוב מבחינה מוסרית וזה לא משנה שבאופן ישיר הוא ניראה שמן ועצבני יותר..
אין לאף אחד בעולם גן של שמן די לתרוצים
מי אמר לך שמי ששמן הוא עצל וזולל?אמיץ(ה)
לידע כללי. - החברה הכי שמנה שלי (והיא מאוד שמנה) היא אחד הבנאדם הכי ספורטיביים והפעילים שאני מכירה. כל יום הליכות, אוכל סופר בריא, יש לה אימון אישי ומה לא... אז לומר עליה שהיא עצלנית זה עוול והוצאת שם רע.

דא שמנים שאני מכירה ממש ממש לא עצבניים.

ולך תדע אולי שבגלל שהם לא כל כך חומריים לא מפריע להם השומנים?לא רואים במראה החיצוני חשיבות?

ומאיפה אתה יודע שאין גנים שמנים? יש גנים רזים יש גנים שמנים, רוצה להתווכח תביא הוכחות.

מוסיפהאמיץ(ה)
גנים זה *אחד* הסיבות. לא כל הסיבות. יש עוד כמה וכמה סיבות אחרות להשמנה... קח בחשבון...
תירוצים ומקרים מיוחדיםAlaDin Delo
לא מעידים על הכלל.
יכול להיות שיש מקרה מיוחד כול שהוא אין לי איך לאבחן את כול העולם.
אבל על פי הכלל השמנה נגרמת מבעיה אחרת וההשמנה היא רק תופעת לוואי שמופיע בגלל בעיה אחרת גדולה יותר ( ואולי גם כן חברתך סובלת מדבר נסתר).
כמובן שאלו מקרי קיצון ורוב האנשים הם סביר פחות או יותר מסביב לנורמה של המשקל שלהם אבל אין להם כוח להשקיע חצי שעה עד שעה ביום בגוף שלהם שזאת בעיה!
חצי שעה עד שעה ביום?חיות צבעונית
אז כל מי שלא מתאמן כל יום הוא עצלן וזללן?
יש מקום גדול למודעות הגופנית כדי לשמור על הגוף שקיבלנו, אבל יש גם סדרי עדיפויות.. ולבוא לקבוע איפה נמצא הספורט ביום נראה לי פחות שייך
אז.אמיץ(ה)
לחברה שלי ב"ה אין איזשהי בעיה נסתרת. יש לה טעויות שעשתה לפני שנים וגנים של השמנה...
רוב האנשים שאני מכירה שמלאים, פחות או יותר על אותו הרעיון...

וכמו שחיות צבעונית אומרת , יש סדרי עדיפויות בחיים.

וחבל שעל פי כלל אתה פוסל כל כך הרבה אנשים נפלאים...
1. לא אמרתי שכולם חושבים ככהנאור97
אמרתי שהיום דברים נהיו הרבה יותר סובייקטיבים ויש לא מעט אנשים שבכלל לא מרגישים שזה מפריע להם והם דווקא מתחברים אפילו.
2. פחות "איכותיות"? וואו איזו הגזמה. אני ראיתי דווקא בדיוק להיפך. ומה הקשר בכלל? יכול להיות גם הרבה רזות שאוכלות הרבה ופשוט לא משמינות בגלל הגנים. ועזוב את זה שזה לא רק עניין של אוכל זה הרבה יותר עניין של איך אדם מתנהג כדי לקבוע אם הוא חומרי או לא.
3. לא יודע מי אלו רוב בני ישראל שאתה מכיר. רוב אלו שאני מכיר לא יפסלו על זה (דתיים אני מדבר).

לא יודע למה אתה כותב בצורה מגעילה כזו (זה עצמו מעיד על תפיסת עולם בהמית).
שבוע טוב
אתה רציני?חדשכאן
אתה באמת חושב שמי ששמן אוכל יותר ממי שרזה? צר לי אבל זה גובל בבורות. יש אנשים רזים שיכולים לאכול כמו בהמות והם לא ישמינו, זה גנים.
ברור שיש כאלה שיכולים לעבוד על זה אבל להכליל ככה בצורה גסה, זו טעות. מה גם שזה שמישהו יכול לעבוד על עצמו לא אומר שיש לו תפיסת עולם תאבתנית וחומרית. הוא שונה מאותו רזה שאוכל באותו אופן, רק כי הוא לא מחפש להיות רזה?
אנסה לדייק, רזה ושמן שאוכלים בדיוק אותו דבר, אצל השמן זו תפיסת עולם בעייתית כי הוא לא מחפש להיות רזה ואצל הרזה זה בסדר? התפיסת עולם הבעייתית של השמן זה שהוא לא מחפש להיות רזה?
ממש נכוןנאור97
ואפשר לשאול אותו (@AlaDin Delo) את זה ככה- אם תבוא לך בחורה רזה שאוכלת ג'אנק פוד בלי סוף ולא עושה ספורט אתה תפסול אותה?
דין אנורקסית כדין שמנה.AlaDin Delo
שניהם מגעיל אותי. אני מאמין שזה מצווה לשמור על גוף בריא .
ואני מעדיף לצאת עם מישהי שגם מאמינה באותו ערכים שאני מאמין בהם.
לא נראה לי הבנת את כוונתינאור97
בחורה עם מבנה גוף רזה ממוצע שאוכלת אוכל לא בריא בכלל. האם תפסול אותה בגלל אורח החיים הלא בריא שהיא מנהלת (שלא מתבטא במראה החיצוני שלה למעשה)?
לרצות להיות רזה זה לגיטימיAlaDin Delo
לא מראה רק על חומריות אלא גם על רצון לגוף בריא
אהה שוב הכללה.אמיץ(ה)
הרבה נשים שרוצות להיות רזות זה לא קשור לבריאות אלא ליופי.
מענייןחדשכאן
עבר עריכה על ידי חדשכאן בתאריך כ"ב באייר תשע"ט 08:54
לא יודע אם להיות רזה יותר זה דווקא בריא יותר..
מעניין גם אם יש צורך לאותו רזה לשמור על גוף בריא: לעשות ספורט וכו'. או לחילופין אם שמן עושה ספורט מה דינו.
די עם התירוציםAlaDin Delo
עובדה 1- אני הולך לבריכה ב6 ולעולם לא ראיתי אדם שמגיע באופן קבוע והוא שמן.

עובדה 2-אני הייתי 4 וחצי שנים בצבא ולעולם לא היה לי / איתי חייל שמן .

הכול תירוצים להגיד למה אני בסדר וזה לא הוגן למה הוא רזה ואוכל המון ואני שמן ולא אוכל כלום.

תתחילו להיות רציניים
חדשכאן
הכל טוב, אני רזה, אוכל כמה שבא לי ולא צריך תירוצים לכלום. תודה

לא יודע איפה אתה חי, מסביבי יש לא אחד ולא שניים שעושים ספורט והם עדיין שמנים.

בהצלחה אחי.
האמת שלדעתי לא כדאי.מבקש אמונה

כי לפעמים אומרים "קצת מלאה" והבנאדם אומר לעצמו  "בטח לא נעים לה להגיד שמנה"  

ואז הבחור בורח..

עגמת נפש? לא יודע, אם יש לבנאדם עגמת נפש מקצת מלאה אולי הבעיה אצלו..

ממש לא צריך.חלל הפנוי
אם הוא מעוניין שיבקש תמונה
אני נמשך יותר לרזות וקטנות, אבל זה כנראה כי אמא שלי ככה.חסדי הים
אם היא שמנמונת קצת אני לא יפסול, ויש לי אחיות כאלה, כי הם אחרי לידות.
כולם נמשכים לבובות קטנות עם מראה נשי...כשהשמש בורחת
ורק אני גבוהה ומלאה.
כמוניחסדי הים
זה לא נכון..חיות צבעונית
יש לי חברות שלא ככה ונשואות באושר לבחורים מדהימים.
כנ"ל. ודווקא הן נשואות לבחורים *הכי* מדהימיםנאור97
ואני מגדיר מדהים לא רק כבעל מידות נעלות ומתמיד אלא גם כאחד שיודע כשצריך להיות עז כנמר ולהילחם נגד דברים לא טובים
הם לא הכי מדהימים, כי אני הכי מדהים.ארצ'יבלד
אני מבקש,
זה ממש פוגע!😭😭
😅חדשכאן
שיעשעת לגמרי!!
חח😅ארצ'יבלד
רוצה את המספר שלי?
רווק בן 21🙄
מה לעשות שאותך לא זכיתי להכיר בינתיים אלא כדמות וירטואלית..נאור97
או אולי כבוט?🤔
כבוט??ארצ'יבלד
טעיתי סליחהנאור97
אפילו הבוט הכי משוכלל לא יודע לעשות את הרגשון הבוכה הזה..
זה לא משנה מה זה יפריע ליושבי הפורוםיהיה בסדר....
זה משנה כמה זה יפריע לזה שיהיה שלך
והאמת שגם זה לא משנה
כי אם זה יפריע לו, הוא לא יגש לזה

אם את רוצה לעשות שינוי
תעשי קודם בשביל עצמך ולא בשביל מישהו או משהו אחר
הדבר האחרון שאת תרצי זה להיות במערכת יחסים שבה את צריכה "להתנצל" על המראה שלך.
בחלום!
את מספיק טובה ומן הסתם מגיע לך יותר מזה!
יהיו לא מעט בחורים שזה יפריע להם. אז מה. שלא יצאו איתךשאלהשאלה
גם ככה את מחפשת בחור שיאהב אותך, וימשך אלייך, מן הסתם. מכירה הרבה שמנות ושמנמנות ומלאות ונשיות ובריאות ואיך שלא תקראי לזה שנשואות באושר רב מגיל צעיר, ורזות רווקות, ולהפך.
תראי רק את התגובות של חלק מהגברים בשרשור הזה, ותשמחי שכל זה יחסך לך מראש
אני לא חושב שההעדפות האישיות שלי רלוונטיותקוד אבל פתוח
בכל אופן, אני כן אגיד איך אני מתנהל עם מראה...
אני מעדיף שלא לראות תמונה, אבל לרוב אני כן מקבל. אם אני פחות מתחבר למראה, זה לא ימנע ממני להיפגש, אבל אם הפרטים לא בטוח מתאימים, וגם לא אהבתי את התמונה, כנראה שאחליט שלא.

אחרי שנפגשים, אני אמשיך כמה דייטים לראות אם יש שינוי אצלי ביחס למראה שלה, לרוב יש. פעם אחת באמת לא היה שום שינוי לעומת החיבור שכן היה ממש טוב. בדיעבד הבנתי שהיא ממש לא אהבה את המראה שלה, וכל הזמן רמזה לזה, זה כנראה גרם לי לסלוד לאט לאט יותר מהמראה שלה (במקום שיקרה ההיפך).
אוי נשמה שליימי.תהום
אוי ואבוי לעולם הזה שאת מרגישה שאת צריכה לחפות על הגוף שלך עם תעודת מקצוע.. מי שיבטל בחורה שמנמנה יבטל אחרת כי הצחוק שלה מציק לו ואחרת כי העיניים שלה שחורות..ומסכן מה יקרה אחרי שאשתו תלד לו כמה ילדים.
מה מטרת השרשור הזה???רקלתשוהנ
תשובה הוא הרי לא ייתן לך, לכל אחד יש את הטעם שלו.
מה שאני רואה שיוצא מזה זה רק דיבור ממש לא במקום על גוף האישה...זה לא עניין לשיח ציבורי כמה שומנים צריך להיות כדי שתהיה לטעמו או לא לטעמו של מישהו. זה לא צנוע וזה לא מכבד אף אחד פה.
מי שיורד לפרטים כאלה באמת לא מכבדמי.תהום
אבל הנושא עצמו של דימויי גוף חשוב מאוד.
אבל הנושא פה זה לא דימוי גוףרקלתשוהנ
זה בדיוק ההיפך.
דימוי גוף זה של האדם על עצמו.
פה מדובר על יחס החברה לגוף של האדם
חייבת להבין מה קןרה כאןפה לקצת
נמחקו פה תגובות?
בדיוק.. או בעצם בערך..נאור97
הייתה משתמשת שנמחקה לגמרי מהאתר. אולי תראי את זה גם בעוד שרשורים
אה אז בגלל זה תגובות פה לא ברורות ואין 'בתגובה אל'פה לקצת
תודה
גם אני פתאום שמתי לב. איך זה קרה?ואני הקטנה
נאור הסביר, מחקו משתמש אז ההודעות שלו נמחקו מהשרשורפה לקצת
״נמחקה״ נשמע כמו באג או משו.ואני הקטנה
ואם מחקו אותה זה נשמע מאוד.. דיקטטורי..? 😬

מוזר.
לא. בטח טרול או שדיברה לא לענייןפה לקצת
היא לא הייתה טרול. רק באה מעולם שונה מהדתי הקלאסינאור97
ודווקא היה כיף לדבר איתה כי היא הייתה אומרת דברים בפנים.. אבל לא מקללת או משהו כזה לפי מה שראיתי.
יש מצב היא עצמה ביקשה שימחקו אותה היא כתבה פעם שהלוואי שיתאספו הרבה ויבקשו למחוק אותה..
אבל לא באמת יודע.
ביקשה למחוק את עצמה..חדשכאן
נראה לי שאין טעם שתטרידי את עצמך בנושאפה לקצת
במיוחד שזה מצב נתון ולא אורך החצאית, שאת זה אפשר לשנות
יש מלא גברים בעולם ולכל אחד מפריע משהו אחר
את צריכה אחד, והוא כנראה יאהב את המראה שלך וזה אמור להספיק לך
(יכולה לומר לך שאני לא שמנה ואני עדיין רווקה ויש לי חברה שמנה שנשואה לגבר מקסים ויש לה כבר ילדים. ככה שמסתבר שלא זה מה שקובע מי תתחתן ומתי)

תבשרי לנו טוב בקרוב!
(התלבטתי הרבה אם להגיב. מקווה שזה בסדר)
ובהערת אגב תראי למעלה שיש לא מעט בניםנאור97
שזה לא מפריע להם ואפילו שזה מושך אותם בחורה מלאה. אז אין לה מה לדאוג בכלל.

ותקראי גם את זה- שבוע טוב. וכולם תיכנסו ותקראו בבקשה - לקראת נישואין וזוגיות
זה משתנה...רועי 123

תראי תכלס' הבנות השמנות ממש כייף להיות איתם הן צוחקות שמחות ומשמחות תמיד

ובדרך כלל גם זורמות ויודעות להקשיב ולהבין 

לדעתי אם מצליחים לפרוץ את המחסום הראשוני זה מתקדם פצצה!!!

אני לא ממש אוהבת את השאלהסוסה אדומה
כלומר, אני מבינה אותה, אבל משהו בי מאוד לא אוהב את זה.

תקשיבי אהובה, אל תתעסקי בכמה יפריע "לכם"...
הקב"ה ברא אותך מושלמת כפי שאת.
אם לא נח לך, תעשי ספורט.
אבל תסתכלי על עצמך במראה ופשוט תאהבי את מי שאת, ותרגישי מושכת.
ואל תחפשי דווקא את אלה שיעשו טובה שהם יוצאים איתך. כי את צריכה מישהו שימשך אליך ודווקא אליך... יש לזה הרבה מאוד משמעות אחרי הנישואין.

באמת, תאהבי את עצמך.
אני ספציפית רזה ולגמרי סטרייטית, אבל תמיד אני חושבת שיש משהו נורא מושך באישה שמנה. אבל אולי זה כי אני רזה... לא יודעת.
זה פשוט עניין של טעם...
כל עוד את תרגישי מושכת, את תמשכי אליך את האדם הנכון.

ואת יודעת מה היתרון שלך? את תהי בטוחה שמי שנמשך אליך באמת הוא אינדיוודואלי ולא כזה שנכנע לגחמות האופנה והוא אוהב אותך באמת.

בקיצור, תאזרי בביטחון עצמי, תאהבי את מי שאת. פשוט תסתכלי על עצמך במראה ותאהבי כל חלק בגוף שלך.
זה ישפיע כבר על הסובבים אותך. מילה שלי.
והעיקר, תאמיני שיש לך סיבה.
ואל תתעסקי באישורים חיצוניים, כי משם לעולם לא תבוא לך הישועה.
אני תמיד אוהבת לקרוא אותךחיות צבעונית
כנ"ל.אהבתעולם

לפי המעט שקראתי בכרטיס שלה היא מתייחסת לנושא בקלילות..באחת ההודעות היא ניסחה הודעה הורסת..

לא אצל כולם הנושא כה טעון כמו שנראה לחלק מהאנשים, יש הרבה אנשים עם גישה נכונה ובריאה שסה"כ רק רוצים לערוך סקר בלי כל המשמעויות הכבדות שמייחסים לנושאים האלה וגם אחרים..וטוב שכך.

כן...סוסה אדומה
האמת שאני לא בעד בכלל שנשים תבקשנה אישור מגברים לגבי המראה שלהן...
גם במקרה שמישהו כן מאשר, וגם במקרה שאצלה ספציפית זה נובע ממקום שליו בנפש.
יש נשים אחרות שקוראות את זה וזה לא עושה להן טוב...

בכל מצב, אשריך על האינדבידואליות...
(וחבל שיש פה גם גברים שמרשים לעצמם לבלבל את השכל בלי להתבייש).
מסכים. אבל בד"כ זהנאור97
או פה בפורום או בכלל לא.

מה שהיה חשוב לי להגיד זה שיש לא מעט כאלה שזה לא מפריע להם. לא רק בקטע שהעיקר זה הפנימיות.

(ואכן..)
לי אישית לא יפריע בכלל לטעם שלי אבל שלא תהיה נמוכה!קצוי ארץ

ושתיהיה מזל שור!daniel93
מומלץ לא מחייבקצוי ארץאחרונה

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולדאחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי