בנות נכבדות (כן זה עוד אחד מהשרשורים האלה שלי..)-נאור97
אני שואל בסגנון מצחיק אבל בשיא הרצינות:

האם מקרנינו הגדולות תלמדו לזרוח?

(למי שלא מכירה (משום מה..) זה לקוח משירה של יובל דיין- "בדיוק כמו הירח אין לי אור שלי שייך. מקרניך הגדולות אלמד לזרוח).

או במילים אחרות- איך בא לידי ביטוי היום העניין של שמש וירח?

את דעתי כרגע לא אביע.
קשה לי להעריך מישהו ששומע שירת נשים...לב אוהב

בכל אופן אצלי זה בא לידי ביטוי בזה שאעריך אותו

מהמידות שלו בעיקר ענווה ואצילות.

ומהרוחניות שלו.. 

שאוכל לסמוך עליו בכל דבר ועניין.. 

יפה.. ובכללי שתדעי שמותר לשמוע שירת נשים מוקלטתנאור97
לדעת הרבה פוסקים (הרב עובדיה לדוג').
אא"כ זה אדם שזה גורם לו הרהורי עבירה.
שאתה יודע במי מדובר?...לב אוהב

נשמע לי כל כך לא צנוע, ולא ראוי.. וכל כך רחוק מהקדושה.. 

כן גם כשאני יודע. אם אני לא יודע מיהי מותר מעיקר הדין גםנאור97
אם אני שומע אותה ממש.

מבין למה את חושבת ככה אבל זה לא נכון לדעתי.
למה רחוק מהקדושה? החשש הוא הרהורי עבירה. ואם אין אותם אין שום בעיה לשמוע קול אשה.
ואדרבה. נשים מביעות רגש בשירה הרבה יותר טוב מגברים ומילות השיר והמסר שלו מרגשים וחודרים יותר.
מה שכן זה מעיד על פתיחות (כמו בלשמוע שירי חול בכללי). שההתחברות אל אדם שיש לו אותה כבר תלויה בסגנון וכו'.
אני מבינה.. בכל אופן לא עיינתי בנושא..לב אוהב

אני רק יודעת שזה לא מריח קדושה בכלל...

יכול להעיד לך ב100% שאנינאור97
קדוש לא פחות ואפילו הרבה יותר מהרבה מאלו שלא שומעים שירת נשים בכלל.
ואגיד לך למה.
כי יש לא מעט מאלו שלא שומעים (כמו הרבה מאלו שהולכים עם ראש ברצפה) שהתרגלו בגלל זה לתפוס אישה אוטומטית כדבר שמושך ועושה הרהורי עבירה וכו' במקום ללמוד להתייחס לאשה קודם כל כאדם כמוהם ואחרי זה כאישה.
אני מעדיפה את הסוג הקדוש השני..לב אוהב

ששומרים עיניים, לא שומעים שירת נשים.. וניהיו עדינים למושג אישה.. 

ונזהרים מהלכה שמן הסתם רוב הפוסקים אסרו בה.. 

בדיוק כך!רועי 123

ולדעתי אלו האנשים שלא רק הכי אוהבים נשים אלא גם הכי מכבדים אותם!

לא נכון. מי שהכי מכבד אישה זה מי שיודע לדברנאור97
איתה בכבוד מבלי לתת לה הרגשה שצריך לשמור ממנה את העיניים כי היא קודם כל חפץ יפה לפני אישיות.

תבינו. אתם בשם ההחפצה לא מסתכלים על אשה כשאתם מדברים איתה וחילוני (לא מכליל) בשם ההחפצה כן מסתכל. זה שני צדדים של אותו מטבע.

ואני שומר את העיניים יופי. הדיון הוא לא להסתכל סתם על נשים כמובן. אלא על זמן שמדברים עם אישה ועל הליכה סתמית ברחוב בלי כוונה להסתכל.

מי שיש לו בעיה וכל אישה שעוברת או שהוא מדבר איתה יוצרת לו הרהורים צריך להבין שהוא הבעייתי. הוא חי בתפיסת עולם תת מודעת לא נכונה.
שמירת עיניים זה הדבר הכי מכבד שיש!לב אוהב

ואני לא מבינה מאיפה נובע הזלזול שלך מהדבר הזה..

שאני רואה את זה אני פשוט מתמלאת בהערכה אין סופית. ואני יודעת שאני יכולה לסמוך עליו שהוא יסתכל עליי ולא על נשים אחרות.. (כמובן שאני לא תמימה.. אני יודעת שיש ניסיונות.. אבל עצם ההשתדלות מדהימה בעיניי)

איפה זילזלתי?נאור97
ואני מקפיד לא פחות מכל התורניים.
רק אמרתי שיש הבדל בין שמירת עיניים לבין תפיסת עולם שכל אישה היא אוטומטית מושא לעבירה ולכן צריך להיזהר מכל מבט באישה. גם בזמן שמדברים איתה.
מחילה ממך לב אוהב אבח את פשוט לא מתעמקת בדברים שאני כותב
אני שומעת נימת זלזוללב אוהב

כאילו מי ששומר עיניים זה בגלל שהוא נרתע מאישה,

כאילו אתה מעריך את זה כמשהו פרימיטיבי.

ואני באה להגיד שזה ממש לא השדר שאני מרגישה שאני רואה בחורים ששומרים עיניים.

ושהפוך, אני רואה את זה ככבוד וההערכה למי שאני! ולמי שהם!

מרגיע אותי שהם שומרים על עצמם וגם מכבד אותי שלא מסתכלים עליי.. 

קשה לאנשים להודות על האמת זה העניין!!!רועי 123

נלחמים בטבע כאילו את זו שהמצאת את הגלגל..

את בסך הכל מסבירה את האמת ויש לאנשים קושי להכיל אותה כי זה מחייב!!!

איפה ראית את זה במה שכתבתי?נאור97
כל הכבוד להם. אבל זה עדיין לא האידיאל. זו גם סוג של החפצה. כן כן.
נשמע ששניכם צודקיםבן_אהוב

בפניני הלכה כרך משפחה עמ' 229 הוא כותב במפורש שמותר, אבל מחלק במקרים מאוד מסויימים...

באתי לרב שלי עם הפסקה הזאת והוא אמר לי שקשה לו מאוד עם זה אבל אם הרב אליעזר פסק - יש לו כתפיים רחבות ואפשר לסמוך על זה.

אבל הוא הדגיש שמדובר כאן לעניות דעתו כהנהגה לאדם שלא רוצה לחטוא, לא מדובר על אדם שרוצה להתגדל, ככה ששניכם צודקים

ציטוט:בן_אהוב

"למעשה, מאחר שיסוד האיסור מדברי חכמים, וכלל ידוע הוא שבספק בדברי חכמים הולכים אחר המיקל, הרוצים להקל ולשמוע קול שירת נשים דרך מכשיר אלקטרוני, יש להם על מה לסמוך. וכעיקרון לדעה המקילה יהיה מותר גם לצפות בשירת נשים דרך מכשיר אלקטרוני, שכן האיסור הוא שמיעה של הופעה חיה ולא הקלטה שיכולה להיות גם מלפני עשרות שנים. וככל שמכירים פחות את הזמרת או שמדובר על הקלטה שהתקיימה לפני שנים רבות יותר, כך ההיתר מוסכם יותר. אמנם כאשר הצפייה מעוררת אצל הצופה הרהורי עבירה, היא אסורה עליו." 

הערה על הפסקה:

יש שהתירו לשמוע קול שירת אשה גם למי שמכיר אותה אישית, הואיל ואין זה קולה אלא קול היוצא ממכשיר כדוגמת קולה. וכן מובא ביבי"א ח"ט קח, מג, מספר ישיב משה (טורצקי עמ' יד) בשם הרב אלישיב. וכ"כ בבני בנים (ח"ד, ז, ו). כיוצא בזה מובא בשם רשז"א בהליכות שלמה (תפילה כ, יב), ששמיעת קול זמר מתוך הקלטה אין בו משום ערווה, אבל יש חשש הרהור. וכתב שם שכל זה בהקלטה אבל אם היא שרה עכשיו, אפילו שהשמיעה היא דרך מכשירים חשמליים, נחשב ערווה ואסור. (יש מקום לומר שאולי חלק מהרבנים שהחמירו בשמיעה ממכשיר כדעה הראשונה או למי שראה את תמונת הזמרת כדברי חלק מבעלי הדעה השנייה, החמירו כאשר הקלטות היו נדירות, ובשמיעתן היה צד של פריצת גדר. אבל במצב שהקלטות נעשו שכיחות, והתמונות נפוצות, וחלקן מלפני שנים רבות, היו מקילים כריש"א ורשז"א).

שכוייח חברנאור97
האמת שהבאתי את הקישור לזה למטה אבל טוב שהבאת את זה גם פה בקצרה
(איך אתה מצליח למשוך אליך אש כל פעם 🤦🏻‍♀️)ואני הקטנה
לדעתי יש לך עמדה יפה ובריאה בעניין
אווווו!נאור97
בחורה עם ראש בריא.
לגברים יש הרהורי עבירה אבל הם לא בבונים. לא כל אישה שעוברת יוצרת לגבר שגעון.

ואת כבר יודעת שאני אוהב לצאת נגד כל מיני שטויות רווחות ונהנה מויכוחים האלה..
האמת היא שדי בניתי על זה שאתם לא בבונים 🤔ואני הקטנה
חחח אני רק מתחילה להבין עד כמה אתה נהנה
אם היית יודעת באיזה בבונים מדובר היית בורחת...רועי 123

לא יודע באיזו חברה גדלת ואתה חי. רוב הבנים שאני מכירנאור97
הם אנשים נורמלים לחלוטין ולא משתגעים מכל אישה שעוברת. יש יצר אבל לא כמו שאתה מתאר כאן.
כי הוא פרחארצ'יבלד

נ.ב.ב.ב.ב. ופרח דליק
חחח הפעם הזאת גם הייתינאור97
פרח קוצני. אבל נראה לי שיותר מדי..

אז @רועי 123
אני מבקש סליחה, מהלב, על שהתבטאתי חריף מדי כלפיך ואולי גם דיברתי לא יפה.
אדון נאור היקר תקשיב טוב...רועי 123

או שאתה מתמם או שאתה חושב שאתה מלאך!!!

יצר לב האדם רע מנעוריו - גבר שטוען שאין לו הרהורים שהוא רואה אישה אז אחד מן ה - 2

או שהוא הומו!!

או שהוא שקרן!!!

אתה יכול לומר שיש כאלה שיש להם קצת יותר נטיה ויש כאלה שיש להם פחות אבל אין חיה כזו "לי זה לא עושה כלום"

אדם שאומר דבר כזה יכול להיות שהוא צודק אבל במקרה כזה הוא צריך אשפוז...

הקב"ה יצר משיכה טבעית על מנת ליצור חיבה, משיכה וילודה!!!

אז תענה לעצמך לפחותאת האמת אם קשה לך לומר אותה כאן בקול!

אז אתה חולה ומשוגע אם אתה חושב שכל אישהנאור97
שגבר רואה מעוררת אותו מינית. אתה פשוט חולה. ומסכנה אשתך.
ומסכנות כל הבנות שאתם דוחפים להם שטויות במוח ככה על מה חושבים גברים.
מקווה שלא חטאת אחרי כל דייט שחזרת ממנו ברווקותך.
אין אדם מדבר אלא מהרהורי ליבו, אז אני מבין שזה מה שהיה קורא.רועי 123

לך אחרי כל דייט, חבל!

וזה בסדר אתה לא היחיד... זה מעיד על נורמליות!

תקשיב רגע מותק, אתה לוקח את העניין אישי וזה לא נכון!

אתה משחק אותה טיפש. דיברתי על מה שיוצא מהגישה המעוותתנאור97
שלך שמראש מסתכלת על אישה שחפצא של איסור במקום כאדם.

מוזמן לשאול כל מדוייטת איתי שהיא קיבלה רושם מעולה על אדם שמכבד אותה מבלי להתנהג כמו משוגע.
אין ל מושג למה אתה חוזר כל הזמן על המילה "חפצה"...רועי 123

אני שוב מסביר לך...

אתה לוקח את העניין אישי... וזה ממש לא זה!!!

אני מכבד אותך באשר אתה ודעותיך מקובלות אין בעיה אבל..

ישנם דברים שהם מןטבעים בטבע האדם שאתה צריך להיות מודע אליהם ולכן כל הגישה שלך צריכה להשתנות גם אם הרגשתך היא אחרת!!!

זה פשוט מדהיםנאור97
אתה כ"כ שקוע בהסתכלות שלך עד שאתה בטוח שאי אפשר אחרת.

פעם הייתי עם הסתכלות כמו שלך עד שנפל לי האסימון והבנתי מה הדרך הנכונה. להבין שאישה היא קודם כל אדם וככה צריך להסתכל עליה. ואז המקום של המשיכה שמתעוררת מיד קטן בהרבה.

ומה שאתה כותב זו בדיוק החפצה. רק שאצל חילונים זה במודע ואצלך זה בתת מודע. כלומר אתה לא מתכווין לזה אבל ככה אתה מסתכל על נשים. כמו חפצים. ולכן אתה מתרגש מכל אישה כי הרי זה מה שהיא בעיקר- חפץ יפב ומושך.

מקווה שעכשיו הבנת את העניין.

(ולפני שאתה אומר לאנשים לא לקחת אישי אל תכתוב בכלליות משהו למישהו כשאתה מתכווין בעצם להגיד לו את זה ישירות ותחשוב שזה בסדר)

נאורי מותק תקשיב יקירי כנס..רועי 123

כמו שכתבת אתה בעמך "אז המקום של המשיכה שמתעוררת מיד קטן בהרבה". 

ויפה כתבת - אין מציאות של אין משיכה אתה רק אומר שבאופן יחסי זה ירד...

אבל לגבי המשיכה אתה מודה שהיא קיימת

האיסור של 'לא תתורו' מדבר על כל הרהור ולו הקטן ביותר אין כל הבדל בין כמות וגודל המשיכה!!!

ויכול להיות שבמיכה הקטנה והמזערית שקיימת אצלך היא אסורה בגודלה בדיוק כמו סטיה מאוד גדולה שיש לאחר כי הכל לפי האדם עצמו!

אתה מבין למה אני מתכוין!!!

אתה לא צריך לכנות אותי בכינוי חיבה..נאור97
כאילו אני איזה אהבל שאתה צריך לשכנע אותו בצורה רגשית..

דיברתי שבאופן כללי המשיכה כלפי נשים שמתעוררת קטנה. רואים קודם אדם. לכן כשאדבר עם אישה מה שארגיש זה שהיא אדם טוב וערכי וזה ינצח בגדול את העניין של המשיכה. כשיש פנים החוץ זז החוצה
כל הגדול מחברו יצרו גדול הימנווהוא ישמיענו
למרות שאני מסכים שאדם יכול לעבוד על המידות שלו אבל זאת מדרגה מאוד גבוהה כמובן
זה לא כ"כ מדוייק כי מדרגת העולםנאור97
עלתה.
פעם העולם היה הרבה יותר חוויתי. לכן היצר הטבעי הנמוך היה חזק יותר (לדעת ר' יהודה במשנה בקידושין אסור להתייחד עם בהמה אפילו). גם יצר הע"ז היה חזק בגלל זה.
העולם הפך להרבה יותר חושב מאחרי זמן החורבן. החוכמה של יוון וכו' החלה להיות משהו עיקרי.
לכן היצר נחלש באופן טבעי (יש בגמ' סיפורים על דוד המלך נגיד ועל תנאים שאתה פשוט לא מאמין איזה יצר היה לעומת היום).

ישר בטח ישאלו כולם- תראה מה הולך היום?
אז רק בוא נגיד שאם בזמן התנך היה אורח חיים כמו של היום המצב היה פי אלף אלפי אלפים יותר גרוע.
עבודה במקום מעורב? מי בכלל היה עובד אפילו דקה אם לאנשים היום היה יצר כמו אז.
לכן מי שהיום עם יצר חזק לא בהכרח מעיד לדעתי שהוא גדול מחבירו אלא שיכול להיות שהוא פשוט לא מתבונן וחושב על הדברים לעומת מי שגדול ושכלי יותר ולכן יצרו מאוזן מותר.
שקראם אפשר
הקצנה כזאת לא ראיתי המון זמן.. אולי זה תלוי באנשים, אבל אתה מכליל באופן כ"כ שגוי שזה הזוי..
חבל שאתה מאכיל את כל הנשים פה בסרטיםסוסה אדומה
גם ככה הנושא הזה רגיש, ונשים מחפשות גברים שלא יחפיצו אותן.

ברגע אחד אתה מגיע והופך בעיה קיצונית למצב נורמלי.
וכביכול אפילו לא מטיל ספק בדעתך.

לא כולם ברגע שהם רואים אישה הם ברגע אחד חושבים עליה מחשבות מזוהמות.
ואם זה ככה אצלך, אז כנראה שתפסת עמדה קיצונית בעבודת ה' שלך ככה שאתה לא מסוגל לראות אישה כאדם מן המניין בשום רובד.

זה לא פחות בעייתי מאיך ששטוף זימה מסתכל על אישה.
זה בדיוק אותו עניין עם הכשר ועוד יותר מזה...

ברור שצריך לשמור עיניים ברמה מסויימת, ובעיקר במקום שבו מרגישים שזה מתחיל להיות בעייתי.
אין הלכה ברורה ביחס לזה, כתוב "לא תתורו" כי זה סובייקטיבי - משתנה מאדם לאדם.

אל תאשים כל גבר בהתמודדויות האישיות שלך.

אם אתה שם, אז באמת עדיף שכרגע לא תסתכל על נשים.
אבל גם לך יש מה לעבוד.
אישה היא לא רק גוף, היא קודם כל נשמה.
חבל מאוד שאנשים מגיעים למצב קיצוני כזה.

שוב, זה חשוב שיש לך יצר טבעי, וחשוב גם שאתה מחליט בגללו לשמור את עצמך.
אבל גם שם יש מה לתקן כדי לא להקצין, וגם באופן בסיסי אישה היא לא רק גוף - וכן, מי שזה כל כך חזק אצלו צריך לשאול את עצמו למה הוא לא מסוגל לראות גם את האדם שבה.
בקיצור, הקצנת ואתה לא מאמין לאנשים מאוזנים.
רוב הפוסקים התירונאור97
וזו בדיוק הבעיה. על סמך דעה קדומה של מהי "עדינות למושג אישה" יוצרים השקפת עולם שלמה ובטוחים שלפיה רע לשמוע שירת נשים באופן המותר וששמירת עיניים אומרת ללכת עם ראש למטה וכל מי שלא עושה ככה לא בסדר..

מה עדיף? אדם שרואה אישה וחוטף מיד הרהורים או אדם שזה לא קורה לו כי הוא קודם רואה אשה כאדם כמוהו ולא כגוש בשר יפה?
(ואני כמעט לא נמצא בחברת בנות ולמרות זאת מסתכל באופן השני אז זה לא קשור דווקא לרגילות להיות בחברת אישה).

אני הולכת על פי הצדיקים..לב אוהב

צדיק גדול יישמע שירים של נשים?.. כנראה שלא..

צדיק יסוד עולם יסתכל על נשים? כנראה שלא...

לשם אני שואפת.. 

זה לא רק שאת צדיקה את מאלו שלא משקרים את עצמך!!!רועי 123

משום מה אנשים חושבים שהם למעלה מהטבע ומסוגלים לעשות עקיפה לכל ההלכות בנסיבות כאילו טעמי האיסורים לא מדברים אליהם ולא רק שהם לא צדיקים בלשון המעטה הם משקרים את עצמם ומעניין מתי יתעוררו מהחלום הזה!

אתה מוציא שם רע ועובר עבירה חמורהנאור97
תקרא מה שכתבתי בעיון ותפסיק למלמל סיסמאות.
ההלכה אומרת שאסור להתבונן באישה וליהנות מיופיה.
לא כתוב בשום מקום שכאשר מדברים עם אישה צריך להסתכל ברצפה אא"כ זה אדם שזה גורם לו להרהורי עבירה (מקווה שאתה לא כזה חולה שכל אישה מעוררת אותך).
מבטיח לך שלמרות שאתה נשוי יש לך פי אלף יותר הרהורי עבירה ממני.
יכול להיות אבל שוב אם זה כך משהו אצלך לא כ"כ בסדררועי 123

אל תיקח את זה באופן אישי כי לא כתבתי עליך ברמה האישית.

אני מתכוין באופן כללי אדם שטוען את טענותיך הוא לא בגדר הנורמה בכלל

אם קיים מקרה יחידי שאתה מעיד אמונים לעצמך את מה שאתה כותב אין זה מעיד כלל על האחר ואין להסיק מכאן שום דבר ובטח לא לכתוב כאן ולהטעות את האחרים!!

כתבתי הלכות..נאור97
עליהן אתה חולק גם?
אין איסור להסתכל על אישה בזמן שמדברים איתה אם זה לא מעורר הרהורי עבירה.
לא התרתי איסורים.
רק הוספתי דרך חינוכית שתקטין את הבעיה מראש.
הרב עובדיה שמע את אום כולתוםנאור97
וצדיק גדול גם לא ישמע שירי חול ולא ידבר דברי חול.
וצדיק הכי גדול לדעתי יכול לדבר עם אישה ולראות נשמה ולא גוף שצריך לשמור את העיניים ממנו. רוצה שאשלח קישור לסרטון עם צדיק אחד ענק כזה (הרבי)?

ולא דיברתי על הסתכלות ממושכת באישה אלא לכבד אותה ולא להוריד ראש כשאתה מדבר איתה. צריך לדייק.
ידעתי שתביא את הדוג' הזאת...לב אוהב

אני לא יודעת עד כמה זה נכון וכואב לי שמביאים את הדוג' הזאת כהוכחה קבועה.. 

בכל אופן צדיק גדול אולי יכול.. אנחנו בטח שלא.. 

דיברתי על אידיאלנאור97
ואת מדברת כאילו מנקודת מבט של גבר. הכניסו לכן לראש דברים לא הכי נכונים על גברים בכל מיני שיעורים ואתן חושבות שגברים בטוח מתנהלים ככה
הוא הפסיק לשמוע כשראה את התמונה שלהברגוע

יש גרסאות בעניין. אבל זה לא משנה כי זה שהוא שמע בהתחלהנאור97
מוכיח את טענתי.

בלי קשר- מאמין אבל שאתה קורא את דבריי פה בעניין שמירת העיניים ומבין את העניין.
מבין אבל לא מסכיםברגוע

הגמ' בב"ב אומרת שאם אדם הלך במקום שיש נשים לא צנועות למרות שיש דרך אחרת הוא נקרא רשע למרות שהוא לא הסתכל עליהן.

ז"א שבנושא הזה של שמירת העיניים צריך להתחרק כמה שיותר ולא להביא את עצמך לידי נסיון.

ולכן אם מישהו מוריד את העיניים, במיוחד כשהוא נאלץ ללכת במקום שכנראה יהיו נשים לר צנועות, הוא האידאל, לא הפוך.

האידיאל הוא קודם כל להבין שאישה היא קודם כל אדם ולפתור חלקנאור97
גדול מהבעיה מהשורש.
היום בכל מקום תהיה בניסיון כמעט אז הגיע הזמן לחנך למבט הנכון הזה. ואז הבעיה תקטן בהרבה
ועקרונית כן. אתה צודק באמת. הניק פה פשוט חושב שכל גבר בהכרח משתגע מכל אישה שעוברת אז מי שלא עושה ככה בטוח חוטא בפועל.

ומה תגיד על לדבר עם אישה בצורה מכובדת מבלי לתקוע את הראש בריצפה?
כבר אמרו חכמים "אל תרבה שיחה עם האישה" מבקש אמונה

ההכרח הרצוי...

מה זה קשור פה? דיברתי על שיחה מוכרחת כמובןנאור97
ולא על להריץ דאחקות בסניף עם בנות..
הם דיברו על שיחה מכובדת אחי.. לא על צחוקיםמבקש אמונה

תסתכל בגמרא.. ברוריה הוכיחה אדם על ששאל שאלה עם יותר מידי מילים.

להריץ דאחקות עם בנות זה אסור מלכתחילה.

לא הבנת אותי..נאור97
התכוונתי שבאופן שמותר שיחה מוכרחת לא צריך לטמון את הראש ברצפה אא"כ זה אדם שכל מבט באישה מגרה אותו ולו אסור. שיחה של צחוקים אסורה ודאי לכולם.
אתה מזכיר לי את אלו שמחפשים היתרים לאכולרועי 123

חלב אחרי בשר למרות שלא עבר הזמן כי הם לא יכולים להתאפק ולדחות סיפוקים הם פשוט פתאום נהיים למדנים ומוצאים את כל הסיבות המיקלות והמעניין שפתאום הם יודעים לצטט את כל התורה על כל פוסקיה ומפרשיה!!

מה אגיד לכם, אלופים!!!

ע.י.צ'יאל

נערך

טוב סיימתי לדון איתך.נאור97
אתה שופט סתם. הגישה שלי מיעטה מאוד את הרהורי העבירה מהשורש.
אתה לא מוכן לשמוע ורק יורה סיסמאות.
מאחל לך שתזכה להבין ולהפנים את דבריי ולחיות חיים טובים יותר.
תנסה. זה מתחיל מחשיבה פשוטה עד כמה להסתכל על אישה רק כיופי זו טעות. זה אדם קודם. וכשמתבוננים בזה זה חודר לנפש ומשפיע ומשנה.
אוקיי הבנתי.. אבל אתה רואה שהיצר מאד חזקמבקש אמונה

לכן כדאי להתרחק, ולא להגיד שאני מחנך את עצמי ואני רואה את הפנימיות וכו'

כמה שזה בא מכוונה טובה, אבל חכמינו ידעו כמה היצר מסוכן וכמה הוא מצליח להתחבא מאחרי כוונות טובות. 

איפה זה סותר את מה שאמרתי?נאור97
אמרתי להתבונן בנשים ברחוב ולצחוק עם בנות?

אמרתי רק שבמצבים נורמליים של שיחה נצרכת וכו' אדם לא צריך להשתגע. וזה מבוסס על ההבנה שאישה היא הרבה יותר מיופי. הבנה שמקטינה את הבעיה מראש
שאני חולק עליך שזה יקטין את הבעיה מראש.מבקש אמונה

לדעתי, וכמה שאני יודע מניסיון, ההבנה הזאת באה דווקא מתפיסת מרחק ולא להפך.

לכן, באותו עניין, שמעתי פעם מהרב מיכה הלוי הי"ו

שמה שכתוב שאצל ר' מאיר (כמדומני) היה כתוב "ויעש להם כותנות אור" בא'

שדווקא הכיסוי של הגוף הוא זה שגורם לאדם להכיר באור של השני. 

זה בדיוק העניין!נאור97
תחזיק ראש- מי שלא מסתכל לפעמים לא מסתכל כי הוא מסתכל על הסתכלות כדבר מחפיץ מראש.
אני חותר לשורש- אתה רואה אדם שהפנימיות שלו היא הרבה יותר חשובה ואז החוץ מקבל את המקום המצומצם שלו.
אני יוצר את הכתנות אור ע"י ההבנה הזו!

זה לא אותו דבר כמובן אבל אפשר לדמות את זה לגברים שאתה באופן טבעי מסתכל עליהם קודם כבני אדם ואחרי זה כבשר.
התערבבו לך פה איזה 3 שרשורים 😅חדשכאן
כן אהה 🤣🤣נאור97
איך זה בדיוק העניין?מבקש אמונה

מנסה להחזיק ראש

הוא אומר (בשם חכמינו) שאי אפשר להסתכל על הפנימיות כשמולך נמצא מה שמעיר את היצר..

זה רק יגרום לרדאר להתבלבל ושוב להתמקד בטפל (ויתכן שלא תשים לב - אבל זה מה שיקרה)

לכן, מי שלא מסתכל זה לא חינוך עקום או משהו אלא מודעות עצמית.

ואם אני מבין נכון, אתה טוען שאפשר לנטרל את יצר הרע דווקא ע"י הסתכלות והיצר לא יוכל נגדך אלא להפך זה מה שיחנך אותו.  

אני טוען שע"י חשיבה והתבוננותנאור97
אפשר לפתח מבט נכון שיבין שאצל מי שעומד מולנו העיקר זה הפנים. ואז ההסתכלות לא תפריע למבט הזה כ"כ (שוב תשווה לדיבור עם גבר. כמובן שלרמה כזו לא צריך ואולי גם אי אפשר להגיע).

הלהחזיק ראש היה בגלל ההשתמשות במילה להסתכל והטיותיה הרבה פעמים כן?..
אוקיימבקש אמונה

לדעתי אפשר להגיע להבנה הזאת מחשיבה פשוטה על אדם כאדם וכל שכן כשמדובר ביהודי.

לא צריך דווקא לחשוב על אישה...  די להבין שיש מלא אנשים וכל אחד הוא עולם שלם ובניהם גם האישה. 

אבל ע"י הרחקת ההסתכלות ולא להסתכל או לשמוע את מה שיגרום ההפך.

חכמינו שלמדו תורה ועבדו על עצמם הכירו את יצר הרע טוב טוב...

מקווה שהסברתי טוב (כי זה לא הצד החזק שלי בכתב חח)

וודאי וודאי.. הבנתי. זה היה בצחוק

👍 הבנתיךנאור97
שוב חשוב לי להדגיש אני לא אומר להסתכל סתם ולנסות את עצמנו. אני אומר שצריך להתבונן על העניין בעיקר בשכל וכשיש דיבור נצרך עם אישה פשוט ליישם את מה שהופנם.

ולעניין החשיבה אתה באמת צודק. פשוט ההתנגשות עם החיצוניות היא הכי חזקה כשמדובר באישה כמובן ולכן צריך לדעתי גם לעבוד ספציפית על זה. אבל אם אתה מצליח גם בכללי מצויין.
העיקר שהמטרה תושג..
לא יודע כמה זה יפתור את הבעיה.ברגוע

אבל אני מסכים שאם מדברים עם אשה צנועה לא חייבים לתקוע את הראש ברצפה.

מה קשור בין מה שאתה אומר לבין מה שהגמרא אומרת?לב אוהב

ואני שוב חוזרת על זה. למה אתה מסיק שאם אדם מוריד את העיניים במקום שיש חוסר צניעות

הוא לא מבין מה זה אישה?.. (בשורש של העניין.. ולמה אתה בטוח שאתה כן מבין את זה יותר טוב.. ומי אמר שצריך להבין את השורש של מהות האישה בכלל.. ) 

ואני רק רוצה להבהיר משהו, לא אמרתי שמי שלא שומר עיניים הוא בוודאי חוטא ולא אמרתי שמי ששומר עיניים הוא בוודאי לא חוטא. 

אמרתי שבעיניי האידיאל זה לשמור עיניים וזה דבר יפייפה ומבורך וקדוש. ואני מאמינה שבעזרתו אפשר להגיע להשגות גבוהות בעבודת ה'. 

וגם אני מדברת על אחד שעושה את זה ממקום בריא ולא ממקום של פחד וחרדה, אלא מתוך בחירה של רצון להתקדש ולהתעלות.. 

והלוואי ואזכה לבחור כזה. 

בע"ה שתזכי!נאור97
ככה: נכון שעדיף שאדם יוריד את המבט למטה כשהוא הולך ברחוב שמא יבוא לידי ניסיון (וחוזר בי. טעיתי לפני).
אבל זה לא בגלל שהוא בודאי יחטא אלא כגדר.

העניין פה הוא עקרוני יותר.
למה אדם מרגיש צורך להחמיר בשמירת העיניים יותר ממה שההלכה אומרת (כגון לא להסתכל על אישה כשהוא מדבר איתה)?
התשובה היא שלפעמים זה נובע מזה שאין לו מבט נכון על מה זו אישה. הוא מסתכל עליה קודם כגוף.
וזו בעיה.
לכן חוץ מללכת עם המבט למטה אדם צריך לחנך את עצמו קודם שאישה היא פנימיות לפני שהיא יצור יפה ומושך.

שמירת העיניים היא חובה כמובן.
אבל את יודעת מה הכי גרוע? שלפעמים מרוב שמדברים רק על שמירת העיניים בפועל (במקום להסביר את מה שכתבתי לפני) מחדירים בצעירים מראש הרגשה של אישה זה דבר כ"כ מושך ו"מסוכן". עושים דמוניזציה לנשים. במקום פשוט להסביר ולחנך לפי מה שכתבתי והבעיה הייתה קטנה בהרבה.

אביא דוג'- להרבה בחורים קשה יותר לא להסתכל על נשים צנועות מאשר על נשים לא צנועות. למה? כי אישה צנועה מסמלת חיצוניות ביחד עם ענווה ופנימיות של קדושה.
רואים פה שהבחורים האלה עלו שלב. הם כבר רואים מראש חיצוניות "ריקה" כמשהו לא כ"כ מושך.

ע.י.צ'יאל

מי שלא שומר עיניים בוודאי חוטא.

ע.י.צ'יאל

ביביע אומר הוא כותב במפורש שאם ראה תמונה שלה בעיתון אסור.

אתה בטוח? בכל אופן זה לא משנה כי טעם ההיתר הואנאור97
שזה לא הקול שלה באמת ולא על זה גזרו. במקום אחר הוא בטח נתן את הטעם הזה.
ע.י.צ'יאל

אני לא יודע. ביביע אומר הוא כותב שאסור.

אבדוק כשהספרים יהיו לפנינאור97
אם בא לךחדשכאן
כדאי שתבדוק את עצמך הלכתית כי לפי מה שידוע לי הרב עובדיה לא התיר אם ראה תמונה של האישה.
(אולי יש עוד פוסקים אבל לא עליהם הסתמכת. בשבילך, תבדוק את זה. ואני לא נכנס לנק' עצמה שאתה רוצה להגיד..)
ראיתיחדשכאן
לא בטוח שפנים זו המסקנה. כשפוסק כותב שמשהו הוא מעיקר הדין אבל מתיר באופן מסויים, הוא מצפה שיעשו על האופן שדיבר ולא ע"פ עיקר הדין. עיקר הדין נועד למקומות שצריך להקל.
אני משתדל שלא לשמוע, יודע שיש דיעות שמקילות יותר. בשבילך, כדאי לבדוק.
יכול להיות. אבל זה לא משנה את עיקר הדיןנאור97
וכתוב שם במפורש "וכן נמסר בשם עוד מגדולי הדור להיתר". אז זו לא דעה יחידאה בכלל.
ותראה גם שזה מפורש פהנאור97
שרבים מאוד המתירים. גם הרב אלישיב.
וכתוב פה בשם היבי"א שגם אם ראה תמונה מותר לשמוע אפילו את קולה האמיתי (ורק אם מכירה ממש אסור).

יג – שמיעת זמרות דרך מכשירים אלקטרוניים | פניני הלכה
הרב עובדיה יוסף זצ''לבת 30
היה שומע את אום-כולתום, עד שפעם הראו לו תמונה שלה ואז הפסיק.
יש כאן הכרעה הלכתית. ועל קדושתו של הרב עובדיה לא הייתי מהרהרת...
מעולהחלל הפנוי
אז פה המקום נמצא ל"רפב" דווקא את האנשים האלה.
לימוד זכות וההערכה זה לחיים..לב אוהב

אבל בתור בחירת בן זוג.. קשה לי להעריך מציאות כזאת.. 

לא חייבים לבני זוגחלל הפנוי
אבל כתבת בבירור קשה לך לנעריך אנשים כאלה בכלל
אמרתי מישהו.. התכוונתי לבן זוג..לב אוהב

אבל במחשבה נוספת באמת קשה לי להעריך כאלה שמקלים בעניין הזה..

לרפב סביון
אמירה שגויה, הוא יזרח מהאור שלי,,,,,,,,
תסבירי קצת יותר בבקשה..נאור97
כי הרבה נשים מחפשות מישהו ש"יותר מהם" (ברמה סבירה. לא בהגזמה כמובן).
חחחחח ❤סוסה אדומה
בוא נגיד ככהואני הקטנה
מקווה ומתפללת שתהיה לי מספיק ענווה ועין טובה כדי לראות עד כמה האיש שלי זורח וכמה אני יכולה ללמוד ממנו ולקבל ממנו (כי בדרכ לקבל נחשב ליותר קל מלתת, אבל הרבה פעמים ממש לא).

איך זה בא לידי ביטוי? שאלה טובה.
אני חושבת שזה בעיקר קשור ביציבות, כמו שהזכירה לב אוהב. כשהאיש יציב ונותן קרקע בטוחה לאישה לצמוח, שניהם זורחים.. ויש גם עניין של הדדיות, כמובן..
אני עוד צריכה לחשוב על זה, בקיצור.

וזה שיר נפלא! יובל דיין היא אחת ויחידה.
|הולכת ליוטיוב|
^^חיות צבעונית
😝

קודם כל לגמרי מסכימה איתך לגבי יובל דיין. אין. פשוט אין דברים כמוה עם הקול השורט הזה שלה והטקסטים שהופכים לך את המוח והלב.

כמו שאמרת, גם בעיניי זה עניין של עין טובה ובמיוחד ענווה. כי היום שנשים כל כך חזקות ומאירות בפני עצמן, דווקא שם יש קושי לקבל מהגבר. אבל כדי שתשרה שכינה באמת אנחנו צריכות מול הבעל לחזור להיות ספירת מלכות, שכביכול אין לה כלום משל עצמה.. זה מקום עמוק מאד שבקלות יכול להתפספס אם מסתכלים על כ'מחיקה' מול הבעל וכדו'.

בעיניי זה יבוא לידי ביטוי בהערכה וקבלה של התורה שהוא מביא, החסד, העשייה, האהבה, הביטחון וכו
^^ואני הקטנה
🙊

הרחבת יפה את דבריי. מאשרת

ולגבי מיס דיין -
לגמרי מה שאמרת. למרות שהייתי אומרת שהטקסטים עוקפים במעט את הקול שלה, מבחינתי. בכמה מילים היא מביאה כאלה תובנות ויופי פנימי.. ועוד משהו שקשה להגדיר במילים. נחת.
מבינה מה את אומרתחיות צבעונית
אבל מצד שני אף אחד בעיניי לא שר את השירים שלה טוב כמוה. ושמעתי הרבה קאברים..
ללא ספק (אומרת מבלי ששמעתי קאברים חח)ואני הקטנה
כלומר, כמובן שהיא שרה הכי טוב את השירים שלה, אבל מבחינתי הטקסטים שלה יותר יפים מהקול שלה 🙃

(בקצת! יש לה קול יפהפה!)
איך מישהו הגדיר יפה ביוטיוב בתגובה על השיר הזה-נאור97
הקול שלה נשמע כמו כלי נגינה בפני עצמו..

תודה. וכנ"ל מה ששאלתי את ואני הקטנה בתגובה אליהנאור97
אני חושבת שבדיוק לזה התייחסנוחיות צבעונית
בתחושה שלי כשמעריכים מאד משהו אצל אחר זה כי זה נמצא פחות אצלנו(או פחות בפעולה לפחות)
למרות שיש דברים מסוימים שההערכה או אפילו ההערצה יכולה להיות הדדית
אז לא כ"כ הבנתי. למה צריך להתאמץ להעריך מישהונאור97
ולהתאמץ לתת לו להאיר כמו שכתבתן אם בולט שהוא "יותר"? אני אוטומטית מעריך נגיד מי שיותר ת"ח ממני.
זה לא עניין של תלמיד חכםואני הקטנה
זה עניין של איך הוא חי. איך נראית התורה שבו. ואיך נראה הקשר שלו עם האישה שלו.

מעריכה תלמידי חכמים באופן כללי, אבל בפגישה יהיה לי קשה להעריך אותו אם אין לנו חיבור.

בקיצור, לא הכל תלוי ב״יותר״ הזה.

תשובה עמוקה, אהבתי!רועי 123

במילים אחרות את אומרת שיכול להיות החיבור רק בסוף השיחה או הפגישה אבל כדי ליצור אותה זה קשה כי ההתחלה מבחינת נתונים מעידים לכאורה על חוסר תאום, אני צודק?

אממואני הקטנה
בפשטות אני אומרת שיותר חשוב איזה בנאדם הוא ואיך התורה שבו משפיעה על האדם שהוא, יותר מכמה תורה הוא יודע ביחס אליי.

לא יודעת להצביע על השלב המדוייק שנוצר חיבור. יש אנשים שזה קורה איתם די מהר ויש כאל שלוקח קצת זמן. זה לא פקטור לכלום.
זה נכון מאוד ולא רק...רועי 123

אישה צריכה אדם שיאהב אותה ויעריך אותה בנוסף זה שיש בו תורה ייתן לה הערכה נוספת איליו וכן גם היחס שלו אליה יהיה הרבה יותר חינוכי על פי התורה מאשר בלעדיה.

אבל ברור שאישה לא צריכה סתם סטנדר בדמות בנאדם בבית!

הת"ח הייתה דוגמא על עצמי לא קשור לזוגיותנאור97
אני מסכים איתך כמובן. וזה העיקר.
אבל כמו שכתבתי לך גם למטה עכשיו את לא מעדיפה מישהו יותר חכם ממך נגיד? עם יותר אינטילגנציה וידע? או יותר חברהמן כזה נגיד? בקיצור שיתן לך *קצת* הרגשה של הערצה כלפיו?
זה כבר קשור לתכונות שחסרות ביואני הקטנה
ואני ארצה שבן זוגי ישלים אותן. אבל אז זה הדדי; אני מקווה שגם אני אשלים את התכונות החסרות בו (ואני לא מדברת עכשיו על תכונות גבריות ונשיות, שזה הבסיס).

אני חושבת שכל חברות יש בה מימד של הערצה/הערכה. כי יש בבנאדם שהתחברת אליו משהו שחסר בך ואת זה אתה מעריך בו במיוחד.
.. ואז זה מאבד מעניין השמש והירחואני הקטנה
ממ.. כן.

דרוש עיון.
במחשבה נוספתואני הקטנה
אוקי, כן. אם הוא יותר חכם (וכל אחד יפרש את זה באופן הנכון לו: זה יכול להיות חכם תורנית, חכם כלכלית, חכם רגשית וכן על זה הדרך) - זה נותן תחושה שיש על מי לסמוך בבית הזה. קרי: יציבות. חזרנו לנקודת ההתחלה.

אבל שוב אסייג שלא ארגיש בנוח אם הוא *הרבה* יותר חכם ממני. ואולי זה בכלל קשור לתחום של כל אחד מבני הזוג; היא יותר חכמה רגשית, נניח, והוא יודע להחליף נורות. (חח סתאם! נתתי דוגמה כזו בכוונה 😋)
^^אמיץ(ה)
סיכמתן ממש את מה שרציתי לומר.

יובל דיין... קצת פחות מתחברת... אבל אין ספק שיש לב שירים ממש מיוחדים...
עידן רייכל כזה...
תודה. יפה. האמת שזו בדיוק השאלה שלי.נאור97
אתן לא מעדיפות מישהו שמראש הוא קצת ברמה יותר מכן?

ואכן לגבי יובל דיין..
בהתחלה חשבתי שכןואני הקטנה
(אנחנו מדברים על רמה תורנית, כן? למרות שגם זו הגדרה קצת נזילה.. הכוונה ללמדני יותר? לסגור יותר? לבקיא יותר? ממ)

.. אבל לאט לאט אני מתחילה להפנים שאולי זה לא מה שאני מחפשת. בעיקר חשוב לי שהוא יהיה אדם טוב (כמובן) ושיהיה ברמה אנושית דומה לשלי (מבחינת מוסריות, אינטליגנציה רגשית, מודעות עצמית, הבנה נפשית (כל אחד מהם קצת מכיל את השני וקצת גם כולל בתוכו דברים שונים)).
חשוב לי שאוכל להעריך אותו, שיהיה אדם טוב באמת בעיניי.

ואת העולם הרוחני-תורני שלו אני משאירה לו. כמובן, חשוב לי שיהיה ירא שמיים וכו, אבל לא יודעת עד כמה נכון לחפש דווקא מישהו שהוא ״יותר״ ממני במובן הזה.

כל העניין עוד חדש וטרי אצלי, כך שאני עוד במחשבות על זה.
התכוונתי יותר לאינטליגנציהנאור97
(וגם ידע בתורה כי סופסוף זה יותר תפקידו).

אבל תעני לי כבר בתגובה למעלה שם יותר פירטתי לך.
כשאתה אומר אינטליגנציה אתה מתכוון לואני הקטנה
ידע כללי נרחב, תפיסה מהירה, כאלה?

כי אז אני גם חושבת שארגיש בנוח ליד מישהו שהוא סהכ ברמה שלי. וגם אם הוא לא - שוב: עד כמה הוא יודע לתת לי להרגיש שאנחנו באותה הרמה. שהאינטליגנציה הגבוהה שלו לא מרימה אותו מעם 🙃

(מה שאמרתי לגבי תלמיד חכם, בקיצור.)
גם. וגם לשכלתנות. במובן של חשיבה שיכולהנאור97
להתנתק מהרגשות.
ומסכים.
אתה יודע,בת 30
אני חושבת שהמציאות, והאנושיות היא קצת יותר מורכבת מזה. ''יותר ברמה'-- אוקיי, רוב הבנות מחפשות מישהו עם יותר ידע תורני, מישהו שיתווה את הדרך התוכנית של הבית. אבל זה ממילא קורה, כי חוץ מבנות מעטות שלומדות הרבה מאוד, הרוב גם ככה לא לומדות כמו בחורים, כמה שנים בישיבה.
בסופו של דבר, צריכה להיות הערכה בין בני זוג. וההערכה לא קשורה ליותר. אולי דווקא בתחום מסוים הוא ממש פחות, אבל המאמצים ו ההשקעה שלו- הם הרבה הרבה יותר ממני.
גם אינטלגנציה- אתה יודע שבהתחלה חשבתי שאני יותר חכמה מבעלי. אני אפילו מתביישת לכתוב את זה. חיש קל הבנתי ו אני ממשיכה להבין גם אחרי יותר מעשור, שחכמה זה רחוק מאוד ממה שחושבים. יש חכמה ויש חכמה. יש אנשים מבריקים, עם תפיסה מהירה ויכולת קיבול מידע ענק ויש אנשים יותר איטיים, אבל עם תפיסה יסודית מאוד, מחושבת, שרואים הרבה פעמים דברים שהראשונים לא מצליחים לקלוט.
אז מי יותר חכם? אף אחד. אלו סוגי חכמה שונים ומשלימים. אחת היא חכמת השכל והשניה- חכמת הלב.
היום, בעולם שלנו, חכמת השכל מאוד נחשבת. אם תסתכל בחומש שמות הפרשות בנין המשכן, תראה ששם חכמת הלב היתה הרבה יותר משמעותית...

ולסיום, אף אחד לא באמת יכול לדעת אילו תכונות בבן או בת הזוג יהיו לו טובות. תמיד, אצל כולם, יהיו תכונות טובות משותפות, ו תכונות טובות לא משותפות. דווקא באלו הלא- משותפות יהיה אמנם קשה, אבל מתוך החיכוך וההתמודדות, שני בני הזוג ילמדו הרבה, ישתנו, ויעמיקו את הקשר.

תכל'ס, בדייטים, ברור שמחפשים מישהו או מישהי לפי ההבנה הפשוטה של מה אני רוצה, אבל יחד עם זה צריך לזכור להיפתח גם למשהו קצת אחר.
נכון מאוד. תודה. אבל אני מחדד עכשיונאור97
את השאלה שלי בזכות דברייך.
רק אעיר קודם שבדוגמא שהבאת אני חושב ששתי החוכמות הן חוכמת השכל פשוט אחת חודרת לעומק יותר.

יש להעריך ויש שהוא יאיר. הערכה זה בגלל כל מה שאמרת. ההארה לעומת זאת נמדדת בעיניי בעיקר בחוכמת הלב. שהוא מבין את העולם הפנימי של אשתו ועבר תהליכים בעצמו ועל סמך הידע שלו הוא מצליח לייעץ לה.
אצל הרבה נשים זה מתבטא בזה שהן רוצות בעל שיקשיב להן רק ויתמוך. אני מדבר פה על יותר מזה. שהבעל גם יפתח להן נתיבים חדשים בעלי הסתכלות גבוהה ונרחבת יותר (וזה האמת דורש שגם יהיה חכם בשכל וגם בלב).
בעיניי זו ה-נקודה. כי הרי עיקר האדם הוא (לפחות ככה אמור להיות) עולמו הפנימי. ולכן שם צריך דווקא את הנתינה-הארה הזו.
לכן אני לדוג' בתחום הזה ספציפי מחפש שנהיה די שווים אבל אני קצת יותר. ככה יש גם שיוויון ושותפות מצד אחד ולא יחס מורה-תלמיד אבל מצד שני כן יש הרגשה שאני יותר והאישה מרגישה שבמקום החשוב הזה היא נשענת עליי.

מה דעתך?

נ.ב יש זוגות (היום כבר פחות) בהם האישה חיפשה מישהו שינהיג ויגיד לה מה לעשות והבעל הוא כזה. זה גם סוג של הארה. רק שהיא הארה ברמה נמוכה. אני שואל בעצם מה ההארה הגבוהה הרלוונטית לימינו (יש כאילו שיגידו שאין בכלל כזו).
אני לא יודעת.בת 30
אני חושבת שהפתיחה של נתיבים חדשים כמו שתיארת יכולה להיות הדדית, ובכלל לא צריכה להיות חד כיוונית מהאיש לאישה.
מעבר לזה- אני לא בטוחה שהעיסוק בנושאים התיאורטיים האלה הוא מוביל לטוב. אולי זה רק מסבך את העניינים. נראה לי שכשיוצאים לדייט צריך להיות ממש פשוטים. להכיר, להנות. כל הדברים הנעלים שאתה מתאר קורים אחרי החתונה, והם מורכבים מיליון פרטים שתלויין באישיות ובחיים שכל צד מביא.
לא התכוונתי שזה חד צדדי כמובןנאור97
אלא כמו שכתבתי שהבעל קצת יותר נותן בתחום הזה. כאילו ככה לדעתי הכי טוב.

ואת צודקת לגבי הלהיות פשוטים. רק שאני חושב שאין בעיה לחשוב לפני בכללי על זה (בלי קשר לאם המוצעת כזו או לא כאילו).
בפגישות עצמם באמת צריכים לבוא ופשוט להכיר וליהנות כמו שכתבת. כי מה שחשוב זה בעיקר לבדוק שיש את הכימיה.
הפואנטה
ענק

אני חושבת שביהדות זה התפקיד של האשה.. כמו שבקבלה אישה זה אדמה (מצמיחה וכו') ואיש זה שמים (נותן, מעניק לאדמה ובזכות זה היא מצמיחה)

בעיקרון אני מאמינה שזה נכון אבל גם חשוב שתיהיה הדדיות, שיהיה מקום לשני הצדדים
פואנטנה, מידי עמוקה, אפשר פירוט?רועי 123

לגבי איזה חלק?הפואנטה
יש מצב שעירבבתחדשכאן
בין משאלת ליבה של יובל דיין (כל אחת ומשאלותיה, כל אחת ומקומה) לבין המשל של חכמים.
באותה מידה יובל דיין יכלה להיות אחת מהבנות שענתה בשרשור הזה. לא בטוח שזו כוונת חז"ל.
זה היה בשביל הקטע בעקרון.. אבל זה אותו דומהנאור97
האישה רוצה ללמוד מהגבר. לקבל ממנו.
לא בטוח שזו כוונת חז"לחדשכאן
לקבל כן, ללמוד לא בטוח
ודאי שזו כוונתםנאור97
כל הקבלה מבוססת על המשל של איש נותן ואישה מקבלת.
אז כנראה לא הבנתי..חדשכאן
למה מישהו נותן צריך ללמד מקבל או להיות מעליו?
בד"כ מי שמלמד נקרא נותן והוא יותר ממנונאור97
כי הוא נותן לו חוכמה וכי הוא יותר חכם ממנו
מי שמלמד נקרא נותןחיות צבעונית
מי שנותן לא נקרא מלמד... זה בדיוק ההבדל
נכון. מלמד הכוונה משפיע כמובןנאור97
ההשפעה הראשונית- הנתינה הראשונה היא של הגבר. והאישה מפתחת ומלמדת ונותנת בחזרה.
הגבר נקרא נותן על שם הוא מתחיל את התהליך. ככה להבנתי זה אמור להיות. לפחות בד"כ (כי באופן כללי לכל גבר יש צד נשי ולהיפך. הנסירה הייתה אלכסונית).
אתה יודעחיות צבעונית
שלפי הפנימיות הגבר מול אשתו לא באמת מקבל? כמו שהשמש מאירה תמיד ולא מקבלת אור מאף אחד
מעניין. אבל בכל גבר יש צד נשינאור97
ולהיפך. לכן יש גם יחס הפוך של היא נותנת והוא מקבל.
אם לא איך אפשר להסביר שהוא לא מקבל? שכל מה שהיא נותנת זה פיתוח של מה שהוא נתן ולכן זה חא נחשב שהוא באמת קיבל?
כי מול הבורא הוא ירחחיות צבעונית
וממנו הוא מקבל. כמובן שהוא מקבל גם ממה שהיא משפיעה בבית, זה מתייחס לנקודה פנימית ועמוקה מאד, שבאמת באמת הוא לא מצפה לקבל ממנה..כי הוא משפיע אליה. ה' דואג לו ומשפיע עליו גם דרכה
זה לא עונה על הצד הנקבי שקיים בונאור97
וחלק מובנה ממנו.

אבל גם לא הבנתי בכלל האמת. למה צריך להשפיע עליו דרכה? למה שלא יקבל ישר מהבורא?
הצד הנקבי שבוחיות צבעונית
אמור לצאת לפועל מול הבורא, אבל בעיקרון אשתו (כחצי השני שלו) מוציאה לפועל את הצד הנקבי של שניהם, כמו שהוא מוציא את הצד הזכרי של שניהם.
מי שהוא בגוף של גבר סימן שזה החלק של הזעיר אנפין, וזה הצד שהוא אמור להפעיל.
ולגבי השאלה השניה, הקב"ה מתגלה אלינו ומשפיע עלינו דרך הטבע. דרך אנשים, סיטואציות וכו
בכל גבר יש צד נקבי מובנה ולהיפךנאור97
יש בו גם בחינת נקבה ואופי דל "מקבל". האישה לא יכולה להוציא בשבילו את הצד הזה כי היא לא הוא סופסוף.
זה לא שלילי כמובן. זה קבלה במובן של לקבל שפע ולפתח אותו.
זה שהוא בגוף של גבר רק אומר שהצד הזכרי חזק אצלו אבל לא שהוא אמור להתעלם מהצד השני (כך לענ"ד).
בוודאי שיש בוחיות צבעונית
אופי של מקבל כי שוב, ביחס לבורא הוא מקבל. כולנו.
הטבע שלנו נקרא רצון לקבל, כי כך ברא הקב"ה אותנו כדי שיוכל להשפיע אור אינסוף
זה בעצם כל העניין של נוקבא וזעיר אנפין, שיש בנו גם וגם, אבל הקב"ה ברא מודל קטן שלו ושל השכינה בזה שיצר את הזוגיות בין גבר לאישה, לכן שם בא לידי ביטוי של מה שקורה במודל המוגדל
התכוונתי צד נקבי עצמי שלא באנאור97
לידי ביטוי רק מול הבורא אלא גם מול אשתו
אז זהוחיות צבעונית
שבעיקרון מול אשתו הוא משפיע.. לא מקבל
אז ממה שאני למדתי גם מול אשתו ישנאור97
צד שהיא המשפיעה והוא המקבל. כי בו יש צד נקבה גם ובה צד זכר
אוקיי מענייןחיות צבעונית
איפה זה כתוב?
קראתי את זה פעםנאור97
עבר עריכה על ידי נאור97 בתאריך כ"א באייר תשע"ט 18:06
במאמר של הרב שרקי בעלון לאורו.
עלון לאורו - מאמרים בתורת הרב קוק

עלון מספר 62

אגב הוא מדבר שם גם על בינה יתירה ודעתן קלה
זה נהדר! תודה על זה!ואני הקטנה
הרב שרקי פשוט נפלא כל פעם מחדש.
בבקשהנאור97
אכן. הוא יחיד ומיוחד בדרכו ובסגנונו.

וואיחיות צבעונית
הרב קוק פשוט מדהים, הוא מדבר קבלה ממש!
הרב קוק הוא:נאור97
לא משנה מה אגיד זה לא יתאר אפילו מעט ממנו אז אשתוק..
הכי עצובחיות צבעונית
שלא קולטים את הגודל.. אני זוכרת באולפנה כשהיינו לומדות קטע שלו זה היה ממקום נחמד ואידאלי כזה. זה נוגע בשורש ממש! הוא ממש מביא זוהר
קשה לקלוט גודל כשאתה קטן 🙃ואני הקטנה
זה נכוןחיות צבעונית
רק את מתייחסת אלינו או אל המורים?
אלינו..ואני הקטנה
אני חושבת שהגיוני (ואולי נכון) להכיר כך דמות גדולה: קודם את הגודל בכלליות (ככל שתפיסתך מאפשרת) ואז להבין את הגודל של הפרטים.. זה מאפשר העמקה וגם עיכול של גודל העניין והאיש.

כך לענד.
מסכימה איתךחיות צבעונית
רק שבתחושה שלי המגזר הדתי לאומי פעם (וחלקם גם היום), לא ממש תפס מי זה הרב קוק, וכשפתאום קלטתי את זה, זה היה הלם (ממש) ותחושה של החמצה..
יפהנאור97
כדאי בשביל זה גם לקרוא סיפורים על הדמות (כמו הספר מלאכים כבני אדם במקרה של הרב קוק)
היכולת לקבלבת 30
היא נתינה בפני עצמה.
כשאדם רוצה לתת, להשפיע, ונתקל בקיר חסום זה מתסכל ברמות. כשיש מי שיקבל זה מאפשר לו להיות מי שהוא. ולכן יוצא שמי שמקבל מעניק למותם את יכולת הנתינה.
נכון. יפהנאור97
אבל עדיין זו לא אותה הרגשה כמו לתת ממש. מה שאת מתארת זו נתינה ע"י פסיביות ולא ע"י אקטיביות
אני באמת מרגישה שאתה מסתבך יותר מדיבת 30
הרי בוודאי אישה נותנת לבעלה. .אשתו זו ביתו. אישה נותנת לאיש תחושה של שייכות, של בית, של מקום.
זה בא לידי ביטוי בהרבה דברים, כולל ארוחת ערב נחמדה כשהאיש חוזר עייף בערב...
ברור כמובן..נאור97
היא נותנת לו גם-רגש. חום. חיות. שמחה. צבע בחיים.
בלי אשה זה חיים די "תיאורטיים". עם אישה זה החיים האמיתיים.. יש מחמאה גדולה מזו?..
(רק הגבתי בתגובה הקודמת למה שאמרת על זה שהיא נותנת לו לתת לה)

אין כוונתי ח"ו להמעיט ביכולות ותפקידי הנשים. בדיוק להיפך. אני די פמיניסט (רק בלי הקונוטציות השליליות של המילה).

רק שיש לי תחושה שמשהו קצת אבד בקשר הזוגי בדורינו (האמת זה כבר מזמן ככה. רק שבדורינו זה נכנס גם לעוד תחומים). ואני עם הזמן מבין מה אבד. הקשר שיוויוני מדי. בעצם לא. ההגדרה היא אחרת. הקשר דומה מדי.

לדעתי אישה צריכה בעל *קצת* יותר חכם ועמוק ממנה. ככה היא באמת תוכל להרגיש גם שיוויון מצד אחד וגם זה ה"בעל" שלי. אני "שייכת" לו. ה"צלע" חזרה למקומה. זו הרגשה מאוד מיוחדת לדעתי (אני מרגיש אותה מהכיוון השני). זה קצת כמו מה שמרגישה ילדה באופן טבעי כלפי אביה.
כמובן שאחרי זה התהליך אמור להמשיך ולקבל את הפנים האלו גם להיפך. אחרי שהיא שלו היא מתוך הרגשתה הטבעית מחזירה לו הרגשה של אתה הגבר שלי (קצת כמו אמא לילד).
רק שלהרגשתי זה לא כ"כ יקרה אם הוא לא יהיה קצת יותר חכם ממנה באופן שציינתי למעלה (ואם ההפרש יהיה גדול מדי זה גם יהיה בעייתי כמובן).

אני מסתבך בזמן הלימוד.. כשאני מתנהל בפועל אני ממש זורם..
לאיזה משל של חכמים אתה מתכוון?ואני הקטנה
שמש וירחחדשכאן
כמובן, רק איפה זה כתוב?ואני הקטנה
⁦🤷‍♂️⁩חדשכאן
גוגל?
יש גמרא או מדרשנאור97
שמשווה בין אישה ללבנה אבל לא זוכר כרגע איפה.
זה מופיע לא מעט בקבלה ובחסידות
כן, מכירה את הדימוי אבל לא הצלחתי לגרום לגוגל לכוון אותיואני הקטנה
כן גם אני לא הצלחתי לשכנע אותו כראוי..נאור97
אם כושר השכנוע *שלך* לא עבד פה..ואני הקטנה
אז אני קטונתי (סטגדיש)
דווקא נשים ניחנו ביכולת שכנוע טובה יותר..נאור97
גברים בעיקר מאיימים..
זה מה שמצאתי בינתייםחדשכאן
שמש וירח
השרשור הזה הוא על הרעיון הזה..
אמשיך לחפש..
בחור רציני, תודה! אעיין בהמשך החייםואני הקטנה
זה די קשהסוסה אדומה
ללמוד לזרוח מקרניו הגדולות...
אני בכוונה משנה את זה ליחיד ולא לרבים, כי אישה לא צריכה ללמוד לזרוח מקרניים של גברים אחרים, אלא אך ורק של האיש שלה.

שאלות יפות דווקא יש לך... תמשיך עם זה.

זה בא לידי ביטוי כמו תמיד.
שמש נשארת שמש, וירח נשארת ירח...

רק שהיום הרבה יותר קשה לנו להכיר באור של השמש.
א. כי אנחנו יותר ויותר מודעות לאור האישי שלנו, ובדור שלומדים בו הרבה פנימיות מצליחים לראות שמה שנראה כלפי חוץ לפעמים זה דווקא להפך.

לנשים היום יש כח עצום מאוד, והמון מודעות וקשה להן להודות בינן לבין עצמן שלגבר יש מה לתרום להן.
מי שלא מרגישה שזה נוגע בה, אני לא מדברת עליה... יותר מדברת על נשים שהן מאוד דומיננטיות ומלאות בעוצמה - שהן בטח מבינות על מה אני מדברת.

בכל מצב, בין נשים אנחנו יודעות לדבר על הכוחות שלנו...
אבל מול הגבר שלנו אנחנו צריכות ללמוד להתנהג בענווה.
להשפיע באופן נסתר יותר ולהעצים אותו בזה שניתן לו להיות גבר שלנו.
לגבר יש הרבה מאוד מה להשפיע...
כשאישה לא יודעת להיות מושפעת ממנו, הוא מרגיש חסר תועלת.
זה לא פשוט... אבל כשלומדים לעשות את זה, זה מעצים את שניכם.

אישה חושבת הרבה פעמים שזה שהיא תהיה "ירח" זה יהפוך אותה לפגיעה... ויש אמת בחשש הזה. אבל לא כשהיא כל כך מעריכה ואוהבת ומאמינה באור העצום שלה ככלי דווקא, וככזאת שכביכול תלויה באור שלו - שזאת דווקא מעלה ונתינה גבוהה יותר ברובד הנסתר.
אנחנו לא חסרות אונים, אנחנו בוחרות להיות מי שאנחנו.

ועוד מעט גם ככה, קרב יום אשר הוא לא יום ולא לילה.
ואז נוכל לחגוג

סליחה שכתבתי לא הכי מסודר...
כתבת יפה, תודה ואני הקטנה
יפהנאור97
לגבי ההתחלה זו הייתה גם כוונתי כמובן..
דיברתי על זה כקבוצות אם
החצי השני יפה!חדשכאן
(כאילו הכל יפה אבל רציתי להדגיש את החלק הזה 🙈) ונראה לי שזה יותר מה שחז"ל הכוונו: באותה מידה שהשמש נותנת את האור לירח, הירח מאפשר לשמש לתת לו.
והסוף.. 🙂
כתבת ממש יפה. תודה! נהניתי לקרוא.אמיץ(ה)
כיף לי שנהנתם ❤🙂סוסה אדומה
לכל המגיבות-נאור97
אני מתפלא שאף אחת לא נוגעת בתשובה הבסיסית והכי הגיונית.
כדי לקבל מה"שמש" צריך שהגבר באמת יהיה שמש יחסית לאישה (כמו במשל). שיהיה יותר.
וכמו שאמרו חזל- נחית דרגא ונסיב איתתא. רד בדרגה ושא אישה. קח אישה שפחות ממך.

אני לא יודע. או שאין הרבה גברים כאלה כבר. או שאתן דווקא לא רוצות מישהו כזה. או שזה עידן הגאולה ותיקון מיעוט הלבנה ויש שיוויון. למרות שתמיד ישאר רובד של "צלע" שחוזרת למקורה.

תאירו את עיניי בבקשה.

לדעתי הכי טוב זה שהגבר קצת יותר מהאישה. ככה נראה לי כולם יהיו מרוצים.
היי, הייתי קרובהואני הקטנה
במחשבה נוספת - לקראת נישואין וזוגיות

לא מגיע לי לפחות ניקוד חלקי?

ואוסיף שאני אכן חושבת שזה חלק מתהליך הגאולה.
נכון.. מגיע לך בצדק ניקוד גבוההנאור97
פשוט לא הספקתי לראות עם כל ה"קרבות" פה עם הגברים על הסתכלות נכונה על שמירת העיניים..
ישש (ניקוד גבוהה כי אני בת כאילו?)ואני הקטנה
לא. סתם יצאתי עילג..נאור97
אין דבר כזה "יותר"... זה פשוט שונה.סוסה אדומה
ואם זה יותר, זה רק בעיניים חיצוניות.
תמיד בעיניים פנימיות אישה תדע להגיד לעצמה... - הוא לא יותר. הוא פשוט מאיר באופן גלוי יותר, ואני מאירה באופן נסתר. וככל שהיא תהיה חכמה יותר, רב הנסתר על הגלוי.
(ואגב, זה לא חייב להיות ככה בכל מקום. אבל בבית שלה - שם זה המקום לתת לגבר להשפיע. בעיניי, בלי להיכנס עכשיו לשיקולים ההלכתיים וכו' נשים היום לגמרי יכולות להעביר הרבה מאוד שיעורים לגברים. השאלה היא יותר אם אתם מוכנים לזה כבר נפשית).

מה שכתבת נכון... -או שאין הרבה גברים כאלה כבר. או שאתן דווקא לא רוצות מישהו כזה. או שזה עידן הגאולה ותיקון מיעוט הלבנה ויש שיוויון. למרות שתמיד ישאר רובד של "צלע" שחוזרת למקורה.

אני רואה שגברים היום גם הם נמשכים יותר לטיפוסים האלה. כלומר, גם הם חלק בלתי נפרד מהגאולה.
גברים גדולים רוצים אישה גדולה...
מי שמאויים מזה צריך לשאול את עצמו למה.
אפשר להגיד שיותר מזה... נראה לי שרובם הרבה יותר נמשכים לאישה כזאת.
מסכימה ממשחיות צבעונית
כי היותר שלו מולה בבית הוא שונה כשהיא בחוץ בעבודה נגיד, לכן בבית ההשפעה שלו גדולה יותר משלה, כלומר האור שלו נגלה יותר.
לגבי הסוף קודם- מדוייק. אבל לכן כתבתינאור97
עבר עריכה על ידי נאור97 בתאריך כ"א באייר תשע"ט 20:43
שבעיניי האידיאל זה שהוא *קצת* יותר.

לגבי ההתחלה. אולי אנחנו מתכוונים לאותו דבר במילים שונות. או שאנחנו מדברים על דברים אחרים.
אביא דוג' ותגידי לי. אני חושב שבעייתי לדוג' שיש לגבר פחות הבנה בענייני אמונה מאשתו. אני לא מדבר על רגשות אמונה שבד"כ אצל אישה חזקים יותר. אלא על הבנות שכליות. הסתכלות יותר מופשטת ואובייקטיבית על העולם. הסתכלות מבחוץ. ועל גבי זה צריכה לבוא האישה ולחבר את הדברים לעולם של הזוג ע"י הרגשות החזקים שלה.
הגבר יוצר כאילו את התובנה- אור והאישה את ההמשכה שלו והכלים אליו.
כמו המשל של חז"ל שהאיש מביא את החיטים והאישה אופה מהם לחם.
ברור שאישה מוכשרת גם בזה. וברור שצריך שדי יהיה שיוויון גם בזה. אבל לדעתי בעייתי אם היא יותר ממנו. כי אז היא בעצם גם העיקרית ביצירת האור וגם בהמשכה שלו.

ונקודה חשובה נוספת- לפעמים גברים רוצים אישה גדולה לא כי הם גברים גדולים כמו שכתבת אלא דווקא להיפך. כי הם גברים קטנים וצריכים מישהי חזקה שתיתן להם. הרבה גברים "התברכו" היום בנפש כזו. זה מתבטא בעוד תחומים כמו שהם לא מחמיאים בקלות או שהם לא יודעים לחזר או להיות גברים ולא רק צדיקים (היו פה לא מעט שרשורים כאלה במספר החודשים הלא רב שאני פה).
אתה מתכוון ליותר ממנו בדברים ש"אמורים" להיות חזקים אצל הגבר.סוסה אדומה
ידוע שהאיש מביא את החכמה והאישה מביאה את הבינה.
אני מניחה ששנינו מסכימים שהיום אפשר לראות שאצל גברים ונשים כאחד יש גם מזה וגם מזה ולרוב המינון בינהם משתנה אצל המגדרים השונים.

אז זה נכון שמצופה מגבר להיות חזק יותר בידיעות בתורה ושאישה ממוצעת מעדיפה את זה,
אבל זה לא יותר ממנה כי כמו שאמרת האישה מביאה את התורה והאמונה הפנימית שנובעת מתוכה - שאת זה לו אין באופן טבעי.
זה פשוט משלים אותה. ככה ששניהם יחד יוצרים את ה"דעת".

וגם מה שכתבת לגבי יצירת האור וההמשכה שלה - זה להביא תאוריה למעשה.
התאוריה לא יכולה לחול בעולם בלעדיו...
אז מי חשוב יותר? ומי נזקק יותר? שניהם באותה המידה אם בוחנים את זה לפי מבחן ה"תוצר".
שניהם הם "יותר" ברבדים שונים.
וזה מה שהתכוונתי לומר - זה לא יותר, זה שונה, זה משלים.
(אגב, יש גברים שהצד הנקבי יותר מפותח אצלם ולהפך, ויש גם נשים כאלה - ככה שתמיד אפשר שתהיה השלמה... ב"ה הקב"ה ברא לנו עולם מעניין)

אני חושבת שגם גבר וגם אישה צריכים להעריץ האחד את השניה באיזשהו מובן כדי להצליח להתאהב באמת.
ואין הערצה במקום שבו אתה זהה איתו. הערצה קיימת איפה שאני לא מצליח להבין איך הוא כזה, ואיך הוא עושה את זה. ויותר מזה, א"א להעריץ כשאין אצלנו מזה קצת... אחרת זה בכלל לא היה מרשים אותנו - כי לא היינו מבחינים בזה.
יוצא מזה, שאצל כל אחד יש "יותר" אחר, וגם שאצל כל אחד יש גם קצת מה"יותר" הזה.

אישה בעיניי לא מחפשת מישהו שהוא יותר ממנה. היא מחפשת מישהו שמשלים אותה.
אז נכון, בעיניים שיטחיות וחיצונית אפשר לחשוב שהוא תלמיד חכם, וחזק יותר פיזית, ומביא כסף הביתה. והיא סתם אישה שמגדלת כל היום את הילדים ומחליפה להם טיטולים ומכינה אוכל ודואגת להרמוניה.

אז ב"ה גם בעיניים החיצוניות אפשר לראות שהיום זה קצת שונה. אבל בעיניים פנימיות אפשר לראות שבבסיס ההשפעה שלהם פשוט שונה מבחינת האופן שבה היא באה לידי ביטוי - עקיף או ישיר.

ואני מסכימה לגבי הנקודה השניה... אבל אישה גדולה באמת בדרך כלל לא בוחרת בהם בסופו של דבר. (לענ"ד)

אני עושה תוך כדי כמה דברים ולכן כותבת קצת מבולבל... מקווה שיצא מובן ולא מסורבל מידי.
זה בסדר הבנתי. זה יהיה ארוך עכשיו אבל חכם..נאור97
אני מסכים לכל דברייך. ויפה. אבל יש פה לדעתי יותר מזה (רק לגבי הפסקה הרביעית אומר עכשיו לפני שאשכח שזה העניין שהנסירה הייתה אלכסונית. בכל אחד יש הרבה משלו/שלה וקצת ממה שיש לשני).

קודם אגיד שבאמת ב"יותר ממנה" התכוונתי כמו שכתבת שזה רק ברובד השכלי-חכמה שהוא החיצוני לעומת האינטיליגנציה הרגשית- בינה שהיא פנימית. פשוט בד"כ ההרגשה החיצונית חזקה יותר והפנימית עמוקה יותר. ולכן זה נראה יותר שהיא "שלו" ושהוא יותר ממנה מאשר להיפך (בדיוק כמו הדוג' שהבאת בכח פיזי. האישה מושלת לא ע"י מראה חזק שמעורר קצת יראה אלא ע"י שכנוע. זה חלש יותר אבל עמוק יותר (ויש גם בחינה "גברית" באישה בעניין זה- מבטים כעוסים חודרים של נשים שיכולים כמעט לעשות אותך גל של עצמות..)).

אני חושב אבל שיש פה יותר מזה- יש עניין של "הבן בחוכמה וחכם בבינה". כלומר תתבונן ותהפוך את החוכמה המופשטת לחלק ממך, חלק מהעולם התפיסתי שאתה חושב ומתנהל לפיו באינסטינקט כי הוא חלק מהאמת שאתה מאמין בה (עדיין בלי קשר לספירת הדעת והחיבור).
ומאידך- תיקח את הבינה הטבעית- האינטילגנציה הרגשית ותחבר אותה לחוכמה. כלומר תכניס אותה להגדרות.
למה? כי כדי להתקדם צריך את החוכמה תמיד. בלי החוכמה הבינה נשארת עומדת במקום. אין לה איך להיפתח לעולם שמחוצה לה ולהשתנות פעם נוספת. אחרי ההבנה של החוכמה, הבינה כבר יוצרת מעצמה עוד עד שמסיימת את השלב הזה וזקוקה שוב לחוכמה.
כלומר גם בינה צריכה "ללכת" לחוכמה לקבל תובנות חדשות ואז לגלות שהם באמת היו כבר חלק ממנה אלא שהיא לא שמה אליהם לב כי האדם לא חווה אותם עדיין.

עכשיו. נשים פיתחו את החוכמה, כלומר את היכולת להסתכל אובייקטיבית, ואילו הגברים פיתחו הרבה פחות את הבינה (כי העולם תמיד הדגיש בעיקר את הצד של החוכמה שמתבטא בפילוסופיה מדע וכו' ולכן הפמיניזם וכו' שעבד על להיות שוות לגברים פיתח את הנקודה הזו).
ואז מה יוצא בעצם? שבצד של החוכמה יש די שיוויון ובצד של הבינה הנשים חזקות הרבה יותר!
ופה הבעיה. ולכן הרבה בנות פה כתבו שהן צריכות לגלות בעצמן את המקום של לתת לגבר להאיר. כי באמת באופן טבעי הן לא מרגישות ממש צורך בחוכמה שלו. יש להן את זה כבר מעצמן (יש להם כמובן צרכים אחרים ממנו. חברות, תמיכה וכו' אבל אלו כבר דברים יותר מעשיים ופחות רעיוניים).

קיצר אנחנו בשלב מעבר. עכשיו הצד הנשי קצת "ישלוט" באורח חיים בתרבות וכו', יחדיר את הבינה לעולם, והצד הגברי יקבל אותה.

אבל כמובן שזה לא האידיאל. האידיאל זה סוף התהליך בו הגברים יהיו בעלי בינה מפותחת (יש לא מעט כאלה כבר כיום כמו שכתבת. רק שהרבה פעמים זה בא על חשבון הצד של החוכמה שבהם). ואז האיזון יחזור. כי בעזרת הבינה הם גם יוכלו ליצור הרגשות ותובנות חדשות. ואז לחזור לחוכמה ולהכין את השלב הבא לבינה.
אז הגבר שוב יהיה כאילו יותר. כי התהליך תמיד יתחיל ממנו. וכמו שאמרת זה לא באמת יותר. זה רק נראה ככה כי זה הצד החיצוני.

יוצא בעצם שגם לגברים יש בחינת לבנה בתוכם שעליהם לתקן.. רק באופן אחר מזו של הנשים.

ומילה לסיכום- או שיובל דיין הקדימה את הזמן כשהוציאה את השיר הזה או שהיא פשוט שרה לגבר שיהיה בעתיד שעליו היא חולמת..

אין מצב שאתה לא מאמלק כזה דבר!חדשכאן
מה זה מאמלק? אני נגד עמלק בעיקרון...נאור97
ואהבתי את השרשור שהבאת למעלה על השמש והירח
אמלק - ארוך מדי לא קראתי. זו הייתה הטייה לפועלואני הקטנה
חיננית למדי, עליי לציין
תודהנאור97
ונכון
⁦👍🏻⁩חדשכאן
לאמלק זה בעצם לכתוב בקצרה..
תודה. הפסקה השלישית לא נחוצה כ"כ בשביל להבין את הענייןנאור97
והיא הכי ארוכה ומורכבת. אז אפשר לוותר עליה וזה יהיה די קצר וקליט.
זה אימלוק מספק נראה לי..
יפה שהתחלת להשמיש את המילה!ואני הקטנה
לא אומרים אימלוק, אומרים אמלקה.

סתאם.
חחחואני הקטנה
גמאני ממש רוצה לקרוא אבל לא יכולה להתעמק עכשיו..
תשמרי את התענוג לשקט של הערב...נאור97
קראתי. תקשיבו שהדיונים שלכם מרתקים!אמיץ(ה)
הסתכלות שמעולם לא חשבתי עליה.
תודה. שמח לשמוענאור97
האמת גם אני לא ממש חשבתי עליה ככה עד היום. בזכות כל הדיונים פה זה התפתח לאט לאט.
אז תודה פה לכולן..
קראתי!ואני הקטנה
ממש מעניין מה שאתה אומר.
אם הבנתי אותך נכון - כל הטרנד של ״להתחשב באחר״ ששוטף כרגע את העולם (באופן מוגזם שגם גורם להמון נזק) הוא ה״צד הנשי״. צד שמכניס הרבה יותר רגש לכל המערכות, אפילו לזו המדינית (לדוג׳: קבלה של פליטים על חשבון האזרחים המקוריים וכן על זה הדרך).
וסופו של התהליך הוא שנחזור לאיזון שלנו - שישלב את דרך הפעולה שהייתה עד עכשיו עם ההכלה (הרגשית בתכלס) הזאת.

יפה. ממש יפה.
אתה כותב מסברה או נשען על מקורות? כי לא יפתיע אותי שהרב קוק כתב כאלה דברים.
יפה מאוד מה שהרחבת..נאור97
אני כיוונתי יותר בקטן- על הדברים שנוגעים לאופי של האנשים ישירות.

ההרחבה שלך נכונה ומראה שזה באמת מהלך כללי בעולם.

האמת כתבתי מסברה. אבל בכללי אני חושב שאת כיוון החשיבה שלי "ירשתי" מהרב קוק (ברור שאני לא חותם שהוא יסכים להכל..).

אגב. את מה שכתבת אני זוכר שראיתי פעם באיזה מחקר שפורסם פה בערוץ שבע.
ובדקתי עכשיו וראיתי ששמרתי אותו (בסוף משתלם כל הסימניות האלה שאני שומר..). (זה פורסם ע"י גיל רונן ז"ל).
https://www.inn.co.il/News/News.aspx/382595

(טוב, את זה באמת אקרא הערב)ואני הקטנה
וואו. המון חומר למחשבהואני הקטנהאחרונה
ואיזה כיף שיש אנשים שמדברים על זה ואפשר לשמוע את דעתם ולהחכים. כי לפעמים קשה להגיע רחוק עם המחשבות לבד.

מתכננת לצפות בהרצאה המלאה.. אבל זה באמת כשיהיה זמן (היא באורך שעה).
אמממחפשת^
לא יודעת למה אתה מתכוון בפחות או יותר.
אבל לבנות (לי) חשוב שיהיה מישהו שנעריך (לאו דווקא שכל אלא מה שחשוב לכל בת)
במובן הזה, לא חושבת שמעריכה אנשים שיותר ממני בדווקא (ויותר זה מושג כל כך רחוק הרי האדם הוא אין סוף ולעום לא נוכל להרכיב ממנו יותר, יותר מה?? יותר ענווה/חוכמה/טוב לב/ידע עולם/אליפותבכדורגל/כתב יפה/ יכולת להעביר שעת נדודי שינה בלילה?)
אלא שהדברים החשובים, ובגישה הכללית שנעריך. (אני חושבת עכשיו על הנשים/אנשים שאני מעריכה. ההערכה לאו דווקא ניתנת כאשר אני מושוות והאדם המוערך הוא יותר. לרוב אני לא משווה פשוט יודעת שיש בו את מה שחשוב לי במידה מסוימת שטובה לי)

מקווה שהיה מובן
הבנתינאור97
שאני חושב על זה חידדת לי עכשיו את השאלה.
האם די לכן בהערכה או שאתן רוצות גם ש"יאיר" לכן. במובן של האם תוכלי לדוג' לשאול אותו שאלות בעניינים שחשובים לך והוא ידע לענות. כמו בענייני עומק בנפש וכל מיני תהליכים שאת עוברת והוא מבין אותם ועבר אותם ויכול לייעץ בהם.

ההארה נמדדת לדעתי בעיקר בזה.
כל שאר הדברים- הכלה, טוב לב, תמיכה, חברות הם בעיניי יותר מפתח להערכה אבל לא להארה.

הובנתי? את מסכימה איתי?
ככהמחפשת^
באופן אישי אני לא מחפשת מישהו שידע לענות על השאלות שלי.
לא מחפשת יועץ לענייני הנפש. (על אף שמכירה בחורות שכן)
מניחה שכן אצפה שידע יותר ממני בדברים מסוימים (ידע תורני, ההתמחות שלו, ספורט (אם תהיינה לי שאלות בנושא...) )
ומניחה שאוכל לתרום מהידע שלי במקומות שבהם אני יודעת.

נראלי התכוונת לנקודה נוספת (או שלא,אבל אני אוסיף) כתבת על זה גם למטה
אישה נוטה להישען על האיש,לסמוך עליו, לצפות ממנו לפתור הבעיות מסוימות ולקחת אחריות.
זה לא דווקא בהיותו יותר. אלא לוקח את התפקיד, ושונה מאוד בין אישה לאישה (בתחומים, בגודל ההיענות, עוצמה )

עונה יותר לשרשור לעיל ופחות לתגובה הספציפית

הבנתי. התכוונתי באמת גם לזהנאור97
ונראה לי מפה ובכללי שהגישה שלך היא הגישה של רוב הבנות היום. וזו גישה יפה ומאוזנת.
אתם יודעים ככל שאני חושב על זה יותר אני מגיע למסקנהנאור97
מעניינת שככל שהעולם מתקדם והזמן עובר, הקליפות מתקלפות ונשאר רק הרובד הכי בסיסי וטבעי ביחס בין איש ואישתו- "כי יקח איש אישה". "לזאת יקרא אישה כי מאיש לוקחה זאת"- גם במובן הנפשי.
כלומר טבוע בגבר רצון שורשי לקחת אליו את האישה. שהיא תהיה שלו. ואילו הרצון השורשי של האישה היא להיות של.
לא בקטע רע כמובן. שמעתי פעם מעצבת כיסויי ראש אומרת- כשהייתי רווקה היה לי שיער ארוך ויפה והייתי פועלת ועושה אבל הרגשתי שאין לי "בית".

אולי זה בעצם הרובד הכי שורשי של יחס הנותן-מקבל ושמש-ירח.
לא כ״כ הבנתי את הדוגמה של המעצבת.. |מגרד בפדחת|ואני הקטנה
ואני מסכימה שבאופן כללי מרגיש שאנחנו מתקדמים בצעדי ענק לעבר הגאולה והרבה קליפות נופלות בדרך, ב״ה.

לא יודעת אם הייתי חותמת על האספקט הגאולי הספציפי אותו ציינת, אבל אולי זה בגלל שאני עדיין לא נמצאת במערכת יחסים מחייבת ועוד לא חשה את זה על בשרי.
שלמרות שהיא הייתה אשה מרשימה וחשובהנאור97
היא הרגישה שאין לה "בית". במובן של home.
לכן הכיסוי ראש לא הגביל אותה אלא הוא מסמל דווקא את השחרור שלה.

ובע"ה שתזכי מהר לדעת אם האספקט הגאולי הספציפי הזה נכון..
ממ הבנתי. ואמן, וכן למר.ואני הקטנה
זה באמת ככהחיות צבעונית
הקליפה קדמה לפרי;)
ולכן לא סתם הניסיון הכי גדול של הדור זה הרווקות
מממ! יפה אמרתואני הקטנה
יואו סביון
אני ראיתי את השרשור הזה כשעוד היה בחיתוליו עם אפס תגובות וממש התחשק לי להטריל אותו. התאפקתי ובינתיים הוא הפך לשרשורפלצת אימתני.
חבל שהתאפקתי
שרשורפלצת זו הגדרה מדוייקת ביותרואני הקטנה
^^חיות צבעונית
נראה לי בעל השרשור מבסוט
כן? קצת ויקום המלפפון.. או הגולם. וואטאבר. לא יודעת אם חיוביואני הקטנה
👌נאור97
השרשורים האהובים עליי.
חכמים עמוקים ולא פחות חשוב מזה מצחיקים..
הכי חשובחיות צבעונית
מצחיקים
כדי שהתורה תיכנס למוח צריך לפתוח אותו קודםנאור97
ע"י צחוק..
שמעתי באמת משהו כזה פעםחיות צבעונית
זה גמראנאור97
מסופר על רבה (אאל"ט) שהיה אטמר מילתא דבדיחותא לפני השיעור כדי לפתוח את לב התלמידים. ואח"כ היה מלמד את התורה ביראה.
וכך עשו עוד אמוראים
נכון. נזכרתיחיות צבעונית
אשרייך על הזיכרון
אשרייך על הידע..נאור97
הלוואי והיה נשאר במוחחיות צבעונית
כנראה לא צחקת לפני שלמדת את זה..נאור97
חח יש מצבחיות צבעונית
למרות שתכלס שמעתי שבשביל שאדם יזכור את מה שלמד, יש דברים אחרים שעליו לעשות
יש כלים רוחניים וכלים גשמייםנאור97
שניהם נצרכים.
ומה שמעת?
אממחיות צבעונית
בשם הרב ישראל אברג'ל;) שהלימוד צריך להיעשות בצניעות.
שהוא צריך לקרוא בקול את מה שלומד.
ואת ה3 לא זוכרת. אולי שצריך להתייגע עליו?
@לב אוהב תעזרי לי
מזכיר את האופן שבו למדתי לבגרויות 😁ואני הקטנה
עם הדקלומיםחיות צבעונית
והראשי תיבות😅
לאלאלאואני הקטנה
אלה מעולם לא עלו על דל שפתיי.

(ור״ת בכלל לא עוזר!! לא יודעת מי החליט שכן)
האמת שכןחיות צבעונית
דקלומים זה כיתה ח.
Neverrrrואני הקטנה
לא בכיתה ח שלי
שרשורפלצתברגוע

זאת הגדרה בפורום לכל שרשור שמתקפל (מעל 40 תגובות)

חבל, כבר נתתי קרדיט לסביון על המצאת מונח כה מוצלחואני הקטנה
במקרה הזה זה-ניצלושפלצתחופשיה לנפשי
נסי להגיד את זה בקול אמיץ(ה)

משהו העלה את זה לפני שנים... הזכרת לי.
וואי היא הייתה איתי בכיתה!!נאור97
גםאמיץ(ה)
תיקי פור?
ויקי פדיה? ו.. טימי סרולי?
יצירתית את..נאור97
אהה גוגל.. אמיץ(ה)
היא אני,,,,,,,,
את טועה את היית בגימל אחת..נאור97
אנשים שצריכים לעברתחופשיה לנפשי
חס ושלום!אמיץ(ה)
אותנטיות.
לא על חשבון התאים במוח שליחופשיה לנפשי
נו נו.. הם יתאוששו...💪אמיץ(ה)
ובגימל 3אמיץ(ה)
שברו ת'ראש!
הי! זה נראה סטייל אורי אורבךסביון
מאיפה הצילום?
מישהו לפני שנים העלה את זה פה.אמיץ(ה)
זה כל כך הצחיק אותי שצילמתי ושמרתי!

^^^ כנ"לימ''ל

עזוב יותר מזהנאור97
זה היה כמו השרשורים של המכות שהולכים לפעמים בפורום של הנשואים

ולהתאפק זה אף פעם לא בריא..
בחייאת נאורתקוות עולמים

אמנם אני גושניק, אבל מאיפה בדיוק הביסוס ההלכתי לזה שאסור לשמוע ולראות נשים שרות????

ולא , הרמב"ם זו לא 'הלכה'.

אם זו לא שירה אירוטית אני לא מכיר שום איסור הלכתי לזה.

אני באופן אישי, אוהב להאזין לרוחמה בן יוסף, ולאחרונה הקשבתי וראיתי את הקליפ של דניאלה ספקטור ודנה איבגי 'תרקדי את זה ' שהיה להיט גלגל"צי. מומלץ לכולם.

נו תפסיק זה שרשור רציני הפעם..נאור97
אבל אני יודע ספציפית עליך שקרניך אכן גדולות וכל אחת תרצה אור מהן..
תהיה בריא אתה והשאלות שלךחופשיה לנפשי
עוד לא הייתי בקשר כל כך מתקדם אז אין לי מושג מה עלול לקרות.
כותרת יפה.. תודה..נאור97
בע"ה שבמהרה תזכי לאחד שאיתו יהיה לך את הקשר הזה לכל החיים (והלו אל תשכחי את השאלה הזו אז..)
אני אגיד לך מה עלול לקרותסביון
הוא יבוא מאחורייך בלי שתשימי לב
ויטרוף אותך
או ההפךחופשיה לנפשי
או שאני עלולה להתחתן איתו.
האופציה השלישית כבר באמת מרחיקת לכתסביון
מהכישוף כושל
בס"ד

אנחנו לא צריכות אתכם כדי לזרוח
הרבה בנות פה חושבות דווקא שכןנאור97
השאלה מוטה מלכתחילהכישוף כושל
בס"ד

אם היית שואל האם אנחנו צריכות אתכם התשובות היו אחרות לגמרי
שאלתי בלי כוונת הטיה כמובן. אבל בכל מקרה אני חושב שהיו עונותנאור97
אותו דבר
זה לא בא. אנחנו בעידן של נורות לד בכללאורות הכתובה
זה צחוק רגיל או צחוק שמסמל אירוניה מה שכתבת?נאור97
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בתור גבר אומרדרייב

בהחלט חשוב תמונה מושקעת שמציגה אותנו בטוב, וגם אני מביא כזאת.

אבל חייב גם שתהיה משקפת ומציאותית.. לא פילטרים ומשחקים עם זוויות וכאלה.

זה עלול לגרום הרבה תסכול מדייטים ראשונים מביכים בו סתם מחכים לברוח ברגע שמנומס מספיק. (לא שזה מעלה גדולה לגבר כזה, אבל כך עובד העולם)

הצד השני מצפה לרחל כמו בתמונה ואז מגיעה לאה..

^^Seven

שידכתי לחבר של בעלי מישי ובפגישה הגיעה מישהי מאוד מאוד מלאה

ממש לא ראו את זה בתמונה שהעבירה

החבר הזה נסע שעה נסיעה כדי להפגש איתה ובסוף זה היה ברור שהפגישה הלכה לפח כי זה נפל כבר על זה

הוא כמובן כיבד ונשאר עד סוף הפגישה

אבל חייב להעביר תמונה תואמת מציאות..חבל על שניכם

מה זה קניות אונליין?חסדי הים
"שֶׁקֶר הַחֵן וְהֶבֶל הַיֹּפִי אִשָּׁה יִרְאַת ה' הִיא תִתְהַלָּל"
ביום בו הבנים יפסיקו לפסולמישהי 1

או יפסיקו לבקש תמונות אז דבריי יהיו מיותרים.

עד אז אני גאה להגיד לבנות- דאגו לאינטרסים שלכן,שיהיו לכן הצעות.

(אני לא שדכנית.אני מדברת כחברה שמנסה לעזור)

בנות לא צריכות לספק יצרים שטחיים שלחסדי הים

גברים. לא ככה האידיאל להתחתן.

אני לא אומר מה לעשות מבחינה פרקטית.

פשוט עצובפצל"פ
לא חושבת שזה נכון גם לבנים?לגיטימי?

כל הקטע הזה של תמונות יכול להיות מורכב ומסובך.

לא כולם מרגישים שיש להם בכלל תמונה וואו.

לא כולם רוצים בכלל לשתף תמונה שלהם.

בכנות, את חושבת שיש מישהי שמשתפת תמונה ואומרת - הנה אני ביודעין ומתוך כוונה ברורה משתפת תמונה מכוערת שלי?

האם נראה לך שמי שבוחרת תמונה, אומרת לא אכפת לי מהתמונה, זאת פשוט התמונה האחרונה שלי?

האם נכון לשתף דווקא תמונה מאירוע, או אולי יש שיקולים אחרים שבעקבותיהם בוחרים דווקא תמונה מחיי היום יום?

האם את, כשדכנית, מסוגלת לכבד בחירה כזאת?

יכול לומר לך שזה בדיוק המצב אצליבחור עצוב

מחפש תמונה עדכנית יחסית ושולח. אין לי כח לכל ההתעסקות הזו.

ובאמת שהגיע הזמן להפסיק עם כל מחול השדים סביב התמונות. 

מבינה אותך מאודמישהי 1

אני לא שדכנית אלא חברה שמנסה לעזור לחברות שלה ולא התחתנתי צעירה בכלל וגם אני שנאתי כל כך את זה

אבל

כש'עברתי צד' והתחלתי לשדך פשוט הזדעזעתי מכמה בנים פוסלים על תמונה. בחורות שהן זכיה בלוטו פשוט נפסלות בחור אחר בחור והן לא יודעות את זה כי זה עוד לא הגיע לשלב שאני מציעה להן והן מתייבשות תקופות

ונשרף לי הלב

אז אני כותבת כאן כדי שיגיע לכמה שיותר בנות מהממות- תעשו הכל כדי לצאת הכי טוב שלכן!!

ומי שכתב פה שקר החן- בא לי להגיד אנחנו פועלים בתוך הכללים של העולם הזה שיש בו גם מקום לשקר החן.

ולגבי הפניה לבניםמישהי 1
אני חווה שבנות פחות פוסלות ויותר מוכנות לקבל אז לא ראיתי לנכון לפנות לבנים 
שטויותבחור עצוב
להבנתי זה ממש מדרוןזיויק

ואין לי דעה מגובשת בנושא

כל הכבוד על המאמציםכלה עצבנית

אבל פעם אחת ביקשו סתם עוד תמונה יותר טובה וזה עצבן אותי אז חברה שלי צילמה אותי מחזיקה דף שמסתיר את הפנים וכתוב עליו

"והיו עיניך רואות את מוריך (ישעיהו ל, כ)"

אני ממש לא מסכימה איתךהפיאחרונה

יש לי חברות הרבה מעל היופי הממוצע

דווקא שהן שולחות תמונות מאירועים/ צילום מקצועי לגברים יש תחושה של איום

לעומת זאת שהן מחייכות למצלמה בסלפי חמודי או שמצלמים אותן שותות קפה בבוקר או בטבע מתי שרואים את היופי הטבעי זה הכי כובש

בהנחה והן נראות טוב בלי איפור

. בלי אודם בלי תסרוקות בלי שטויות ..הכי פשוט

הכי אומרים כן..

ותתפלאו לנשים יפות הרבה יותר מאתגר למצוא

הרבה פעמים הצעתי לגברים והן דווקא פסלו על שטויות כמו על מקום וכו' .. ( וזה היה נראה לי קטנוני אבל לא התערבתי ) ובדיעבד הם ספרו לי שלא היה להם אומץ להגיד להצעה כזו טובה ( כי גם הפרטים שלהן טובים) כן.

אז גברים אומרים הרבה יותר מהר כן להצעה לבחורה שנראת ממוצעת - חמודה  מאשר בחורה יפיפיה .

זה לא שהם לא רוצים אותה .. הם מרגישים איום או בדייט מקטלגים אותה כסנובית

לא יודעת אם שמעת אבל תשאלי חברה שלך הכי יפה שאת מכירה תשאלי אותה מה קורה אצלה בדייטים

ותבני ששם זה הכי כואב

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

כןכלה עצבנית
אני ייקית של פעם וחשבתי שאני איזה וואו עד שנפגשתי עם בחור איכותי מאוד, בלדי כבד ואדוק, שלימד אותי מהן באמת עקשנות, דייקנות, ופדנטיות. הדייטים הכי טובים שהיו לי, ובלי ציניות לשם שינוי
שאלה מקסימהadvfb

לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)

מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.

מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.

בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.

תודה. לי קרה כמה וכמה פעמים שקראתיחסדי היםאחרונה

ספרים שהמדוייטים המליצו, או שחקרתי תחום או נושא מסויים שעניין אותן.

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

באמת לא טוב להכנס לפנטזיות וחלומות ורודיםadvfbאחרונה

זה נכון מאוד, לאו דווקא בהקשר הזה. כמובן שבכל דבר שקשור לזוגיות.

זה מעגל יחסית חיצוני.. אבל כמובן חשוב לתת עליו את הדעת.

לא מבין למה ענית בהקשר הזה, הרי השואל אמר שהוא דווקא דחה הצעה על רקע משפחתי. משמע, הוא מבין שזה נושא רגיש שיכול להיות משמעותי.

נראה לי שיותר מועיל להגיד מה כן ולא מה לא בהקשר הזה.

לכן השאלות הללו שהבאת הן נועדו רק כדי להבין שזה יכול מורכב.

כמו שאת בעצמך אמרת, קשה מאוד לענות על השאלות האלה, אם בכלל אפשרי לענות עליהם..

לכן, נראה לי שיש צורך בשאלות בירור ביחס למקום החשיבות של השואל ביחד לנושא.

שאלות שיעוררו להבין מה היחס שלו לזה וה המקום אותו הוא צריך לתת לנושא.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

עונה בתור בעלת תשובההמקורית

שהתחתנה עם בעל תשובה - המשפחה לא קשורה לרמת הרוחניות של האישה. בכלל. מה שקשור זה ההחלטה שלה איפה להיות וכמה היא נחושה להישאר שם ולא להיות מושפעת.

הקשר היחיד למשפחה, זה כמה הם גמישים ביכולת להכיל את השוני ואם לא אזמה היא חושבת לעשות עם זה. ואת זה כדאי לבדוק ולברר כי אם זה בכיוון טוב ויש פתיחות - זה מעולה.

המשפחה שלי אפילו לא שומרים שבת חוץ מאחות אחת (ואנחנו משפחה גדולה) ואף אחד לא היה מהמר בחוץ שאני לא נראית דתייה מבית

נכון, זה אומר שעושים החלטות שהרבה פעמים הן לא פוטוגניות מבחוץ כזוג אבל הן כן תואמות את אורח החיים שבחרנו.

ואגב,גם בתוך משפחות דתיות ודוסיות יש הבדלים בהרבה דברים שצריך להכיל. אזלא בטוחה שיש לך איך לברוח מזה

איזה כיף שענית את התשובה הזאת מהמקום שלךadvfb
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.

אולי יעניין אותך