להשאר לבד כל החיים
או להתחתן עם גוי/ה, ולחיות באושר (התגברתם על קונפליקטי חינוך ואדמיניסטרציה למיניהם. למשל בחור/ה שחי/ה בארץ מתוקף חוק השיבה, אבל לא התגירו וגם לא מתכוונים להתגייר).
מה אתם בוחרים?
אורות הכתובהנערך
מעדיפה לבחור בין 2 אופציות טובות ולהחליט מה טובה יותר, ולא ההיפך.
ואי אפשר לדעת מה כל אחד יחליט עד שהוא יגיע לרגע האמת (במקרה הזה שלא נגיע)
אבל יהודי אם גויה זה מוות בטוח ושוב כתבתי כבר למטה אין מה להתעסק בשאלה המטופשת הזאת (הסבר למה היא מטופשת גם למטה), אם אתה מעוניין להתחתן אם גויה אל תיהיה חוצפן כדי לבוא ולומר שזה רצון השם
הדרך לחיות זה עם יהודיה אם גויה אין את מה שאתה מגדיר "חיים"
בתור מי שעלה מבריה"מ, אני יכול לספר על קרובי המשפחה שלי שחיפשו בנות יהודיות בנרות ולבסוף מצאו, מבלי "להתפשר" על הגויה הנאה והחסודה שלמדה איתם באוניברסיטה 
סתם
סתם
סתם
סתם!!!!
(באמת האמנתם?
)
אתה חושב שאם תתחתן אם גויה אז יתמלא לך חוסר שהקב"ה נתן בך, אז שכח מיזה להתחתן אם גויה סתם ימלא לך תאווה ובשלב מסוים ימאס לך, הקב"ה נתן לנו קשיים ובעיות וברא להם פתרונות לנסות לפתור בעיה בבעיה הרבה יותר גדולה לא נראה לי שיביא פתרון אלה רק ייצור בעיות הרבה יותר גדולות .
חוץ מזה שזאת שאלה מטופשת כי אין לה שום בסיס במציאות אז למה לשאול שאלות שהדבר היחיד שהן עושות זה להכניס לקונפליקטים שאין בהם שום מטרה חוץ מלטמטם את עצמך.
זה כמו לשאול "מה הייתם מעדיפים, לגווע ברעב או לאכול חזיר?" אנחנו לא במדבר, במכולת ממוצעת יש עשרות מוצרים, כשרים וטעימים גם יחד.
כנ"ל אין את ה"אחד והיחיד" שבלעדיו אי אפשר לבנות משפחה מאושרת. מדינת ישראל מספיק גדולה כדי שיימצאו בה יהודים כשרים וחמודים להתחתן איתם.
אם ניקח גבר נשוי ומצוי שיצא לדייטים עם X בחורות ונשאל אותו: "אם לא היית פוגש את אשתך, האם היית מסוגל להתחתן עם אחת המדויטות, תוך עשיית ויתורים לא גדולים מדי?" אני מניח שברוב המקרים נקבל תשובה חיובית. לכל סיר יש כמה וכמה מכסים.
"ארבעים יום קודם יצירת הולד, בת קול יוצאת ואומרת: בת פלוני לפלוני" (סוטה דף ב עמוד א)
כך שלא נראה לי שזה נכון.. יכול להיות שבהרבה בנות אחרות אדם רואה תכונות שאפשר להסתדר איתם ואפילו מתאימות לו, אבל בתכל'ס יש רק אחת בשבילו והיא הכי טובה בעולם..
עובדה שאנשים מחפשים בני זוג, מתחתנים, מתגרשים וכן הלאה.
חוץ מזה, איך זה שבדורות הקודמים הפלוני והפלונית ב-90% מהמקרים היו בני אותה העיירה, ואילו היום בעידן האינטרנט לא חסרים נישואים חוצי מדינות ויבשות? הבת קול החליטה לגוון?
הגמרא זה לא סיפורי אגדות לפני השינה, כן הגמרא זה הלכה פסוקה שבאה להדריך את חיינו, גם הסיפורים שבה...
2. זאת לא עובדה זאת מציאות עגומה
3. הקב"ה מחליט מי יתחתן אם מי והבת קול מכריזה על ההחלטה, ואם מפריע לך שהקב"ה "מגוון" אתה מוזמן להגיד לו את זה.
פרשנות למשנה, חידושי הלכות, סיפורי צדיקים, אמונות שחלקן טפלות (שדים ורוחות... נו שוין, עכשיו יספרו לי שזאת הייתה מציאות ממשית, ואילו הבעל שם טוב או מישהו אחר גרם לביטולה), פולקלור וכו' וכו'
אז רבי יהודה אמר שארבעים ים לפני יצירת הוולד וגו'. הוא הביא מקור הלכתי כלשהו? הסתמך על איזה פסוק? המשקל של המימרא הוא כמו של "האוכל דג ביום ד"ג ניצול מד"ג". כלומר, אימרה נחמדה שאין מאחוריה כלום. כמו "שליחי מצווה אינם ניזוקים" - שנספור כמה חובשי כיפות נהרגו/נרצחו/נפצעו בדרך לקיום טקס כלשהו?
חז"ל והמפרשים כל הדורות התייחסו למימרות האלו ברצינות.
שלוחי מצווה אינם ניזוקים רק היכא דלא שכיח הזיקא.
אחרת במקום אנטיביוטיקה היינו מסתמכים על כל מיני קמעות וסגולות, אח"כ תוהים מדוע הן לא עוזרות, אח"כ מתרצים זאת בכך שהמציאות השתנתה ואין להרהר אחר הרופא.
טוב, אם ככה היחס שלך לחז"ל, אין מה לדון בכלל.
שאתה מנסה להבין את התורה על פי היגיון שלך ואם משהו בתורה לא מסתדר עם היגיון שלך כנראה שהוא לא נכון,
אנחנו לעומת זאת מנסים להבין את החיים והיגיון שלנו על פי התורה ואם משהו בחיים או בהיגיון שלנו לא מסתדר עם התורה כנראה שהוא לא נכון.
(התורה קדמה לחיים שלנו ויודעת "קצת" יותר ממנו בלשון המעטה, אפשר להשוות השווה מאוד מאוד שטחית! לאדם מבוגר שאומר לילד לא לרוץ לכביש שהילד מצידו לא מבין מה הבעיה)
שלהגיד שאנשים היום מתחתנים ומתגרשים וככה זה בנוהל זה טיפשות
וכאישה שלא גודעת את השרשרת, האופציה הזאת קלה מעט יותר...
בעולם התיאורטי, בו אלו שתי האפשרויות הבלעדיות, אז איני יכולה להצהיר שבלי צל של ספק אעמוד בניסיון.
בעולמנו? זה לא בגדר ניסיון.
גם בי נוזפים לפעמים על שאלות חסרות אחיזה במציאות, אבל אני עדיין משתעשעת בהן מפעם לפעם.

למה ואיך היו מתחתנים פעם? כי הגבר היה עובד בשדה/מפעל מצאת החמה עד צאת הנשמה. הוא היה זקוק למישהי שתתחזק את הבית, אחרת יגווע ברעב פשוטו כמשמעו (אי אפשר להזמין פיצה, אין מכבסות וגם לא מים זורמים). אז לחיימק'ה הסנדלר יש בת שנראית בריאה ויודעת לבשל ולכבס, מי צריך יותר טוב מזה? יאללה, חתונה.
היום, ב"ה, בני הזוג הם לא סַפּקי השירותים השונים, אלא גם ידידים ובני שיח. מה שגרם לעיוות בכיוון השני: "אני מחפש את האחת והיחידה שתשדר איתי על אותו גל, תקרא את הספרים שאני קורא, תאזין למוזיקה שאני אוהב, ולא אתפשר על פחות מכך".
מאשר רווקים. ובסוף כשההתאהבות חולפת לחיות עם מישהו שחושב בצורה כל כך שונה ממך ולא מאמין בדבר הכי חשוב לך, זה הרבה יותר מתסכל וכואב מאשר להיות לבד. בעיניי לפחות זה נראה ככה אבל קטונתי..
לבד.
חיים עם גוי זה חיים ריקית, בלי תוכן ומשמעות, והרי מטרת החיים שלנו זה להגיע לעוה''ב, והעולם הזה זה המזדרון לעוה''ב, ואיך אפשר להגיע לתכלית האמיתית עם גוי?? שזהו לא רצון ה' יתברך
ואז מטהר את השרץ בק"ן טעמים. "אוי אוי אוי, הבן אדם זקוק לאוכל טעים ומזין, לא לשמירת הכשרות, בואו ונאכל שרימפס".
להזכירך, אנשים מקימים משפחות גם בגיל 50. מי שמתפשר על גויה כי יש לו פרפרים בבטן, צריך לזכור שהפרפרים האלה יברחו תוך שנה-שנתיים, כי מדובר בתהליך הורמונלי שסופו להסתיים.
מאחל לך רפואה שלמה בגוף ובנפש.
ארצ'יבלד
המברך יתברך בכל מילי דמיטבאורות הכתובה
ענבל
אורות הכתובהנראה לי נשאר לבד אבל באמת קשה להיות לבד. כמה זה אסור להתחתן עם הגויה שתארת כאן? אבא יהודי או קטע כזה
בשלב הבירורים מבררים אם היא רוצה ילדים -
אם כן אפשר לעשות הערמה - בהתחלה להוליד ילד (דרך זנות - בתקווה שיהיה ילד)- או בטיפולים רפואיים.
ואז להתנזר ממיניות ולחיות ביחד (שאת זה התורה לא אסרה, וגם יחוד לזנות אין כאן).
או לקחת מישהי שמראש מתנזרת ממיניות ואלהורית. (מרגיש כומר בכנסיה
)
מעשית - לי זאת היתה בעיה
נאחזתי בקרני ההלכה רק כדי לא לענות ברור שלא......... (בכל זאת צריך להרגיש מיוחד
)

שוקל לראות סרט אימה כדי להפיג את הפחד....![]()
ארצ'יבלד
ארצ'יבלדאם יש שם ערפדים אז לא.. כי אז הם יאכלו אותנו ולא יהיה מקום לדברים האחרים.....![]()
חתונה עם גויה "מפחד" שתישאר לבד- זה חילול השם.
תפנה לקדוש ברוך הוא הוא מאכיל טריליוני אנשים מדי יום, דואג לכל אחד ואחת, מה זה בשביל השם יתברך למצוא לך אישה???
אתה סתם מחפש לעשות לעצמך הנחות במקום להקים משפחה עם יהודייה ולתת למישהי צאנס להיות אשת איש ואמא!
לא ליפול ברשת הסקסיות והמשיכה והיחס הטוב שהגויה נותנת כרגע... אגב זה סתם בשביל להפיל ברשת ואח"כ היא תהפוך לרעה וקשה וככה אתה תשלם על הטעות שלך
אל תיפול בעניין זה סתם יצר הרע
ממליצה לך לעיין בספר "רוחות מספרות" של הקדוש הרבי פתייה יהיה לך מאוד מעניין ומפחיד כמה הולכים לתת את הדין בעולם הבא על כל דבר ודבר וחוזרים לעולם הזה בכף הקלע או אבנים או עצים או חיות שמובלות לשחיטה...
להלן קישור- http://www.pray.co.il/download1/105.pdf
אגב הספר טוב גם למי שחושב לבגוד...
אגב גבר שהולך עם גויה חוזר ככלב!
ציונית ציניתרק משתף בקטנה שבתהיות
מדוע חלק באופן ענייני נתנו תשובות
אך אחרים בצורה שלא מכבדת את עצמם טרחו להתבטאות
שאלות כאן צפות ימים כלילות
על נושאים שיותר וגם כאלו שפחות
ופרצופיהם שונים ולא אצל כולם שווים הכוחות
ומכאן הגיוון במענה ובצחות הלשונות
אבל מעבר לכל החרוזים והחריזות-
למה, פשוט למה להתבטא כך..
הצלוחה
בדיוק בגלל הסיבה הזאת
שהיה בסקר הזה מן טעם לוואי ליהדות..
קצת התרסה, או פרובוקטיביות...
וחיכיתי לראות את התגובה שלך. וראיתי. אז הבנתי.
אורות הכתובההרבה זמן לא הרגשתי ככה סיפוק מתגובה שמתארת את מה שחשבתי...
תודה.. ואולי הייתי קצת עדינה @אורות הכתובה אבל ברור שהשרשור שלך מקומם, והתגובה שלך עוד יותר
מה נעשה ואנחנו חושבים את עצמינו לאוהבי ה'.. מה נעשה?!...
ושאנחנו קוראים את זה הדם שלנו עולה לראש, כי אז זה הנשמה שלנו מדברת זה אפילו לא אנחנו.
והנשמה שלנו כנראה לא סובלת את המחשבה, את הרעיון על זה בכלל..
ואתה בא ונותן תשובה כזאת "מהלב" אפילו לא ברור למה.. מאיזה מקום זה נובע.. באמת לצורך עמוק יותר? להוכיח לנו משהו? מה אתה רוצה להוכיח לנו? וממתי זה ניהיה אנחנו ואתה?..
בקיצור.. ממש כאב לי לראות את התגובה שלך, באמת...
חיות צבעונית

אני חושבת שהוא פירש אותך כמישהו שמזלזל באלה שבצורה נחרצת כל כך יגידו שהם יעדיפו להשאר בודדים..
כי כאילו הם לא מייחסים מספיק חשיבות לתחושות הקשות של הרגשת הבדידות
ולעומת זאת שהייתה מישהי שאמרה חצי בצחוק שברור שלהתחתן.. התלהבת כביכול מהתגובה שלה.. ואפילו אמרת תודה על הכנות. והתגובות האחרות לא היו כנות כי? כי זה לא הגיוני לבחור את הקב"ה על פני בדידות? או כי זה צבוע לענות ככה "בקלילות" שנעדיף את ה' על פני.. ?
אני חושבת שאפשר לפרש אותך לא נכון, יש לך כתיבה פיוטית ואפשר לפרש אותה כקצת מזלזלת..
שלפי מה שאני רואה זה פוגע בך שחושבים שאתה מזלזל..
ולצורך העניין אוסיף על ארי, זה באמת תלוי בניסוח. כתבת כאן שזאת נקודה שבאמת גרמה לך לתהות.
עכשיו כנראה ניסית ל"הקליל" את האווירה, לא יודעת, אולי שוב סגנון כתיבה..
אבל יש משהו בתגובות שלך שיצרו כאן (אצל חלקינו לפחות, לפי מה שאני קוראת) תחושה של זלזול .. שכאילו לא ענינו באמת מהלב, אלא מתוך מה ששיננו לנו שנכון. ופה אני באה להגיד, לא.. התשובה יכולה להיות גם מהלב וגם מהשכל, אפילו שהיא קשה מאוד.
בכל אופן, אם היית בא ופותח את הלב ממקום כנה לדוג' "לאחרונה עולות בי תהיות רבות. מה אם לדוג' יש לך אפשרות לבחור בין להתחתן עם גויה לבין להשאר בודד כל חייך. אני מבין שבוודאי התשובות שלכם יהיו להשאר בודד, אבל קשה לי עם זה, קשה לי עם הדבר הזה ש..." אז זה בוודאי היה מתפרש אחרת לחלוטין. היינו רואים את המקום הכנה, את הלב שלך בעצם..
אתה בקיצור בעזרת משחקי מילים יוצר תחושה שזה משהו בקטנה, שלמעשה רק לאחרי תגובה שלך לארי מבינים שזה יושב על נקודה עמוקה ביותר. ומניין לנו?...
אז לכן הגיבו איך שהגיבו.
לב אוהבתרצה לענות עליה (מתחום אחר) - אז נראה אם תצליח לענות עליה,..
אתה במצב שעומד מולך רוצח עם אקדח טעון, ובן שלך ובת שלך (בגרסה אחרת אפשר גם בן ואישה, או אימא ואח, וכן הלאה...) צמודים אליו והוא מכוון לשניהם את האקדח. הוא אומר לך לבחור את מי הוא יהרוג. נניח שאתה יודע בוודאות שברגע שהוא יהרוג אחד (או אחת) הוא יעזוב את שניכם (אותך ואת הנותר בחיים) וילך לו לדרכו. עכשיו - אם אתה תסרב לבחור, הוא יהרוג את שניהם. אותך בכל מקרה הוא לא יהרוג.
מה תענה על שאלה כזאת? האם תגיד לרוצח את מי לרצוח, ואם כן את מי, או שתעדיף שהוא ירצח את שניהם העיקר שלא אתה תקבע מי ימות?
כאמור - השאלה ששאלתי עכשיו היא שאלה שאמור להיות יותר קל לענות עליה. האם תהיה מסוגל לענות עליה?
ותן טל
מבקש אמונהאבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
הוא @חתול זמני.
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
עם שטויות
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
הוא כמובן לא קשור לכאן
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
ארץ השוקולדמזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳