שאלה קלילה לבנים ולבנותאורות הכתובה
אחת משתי אופציות-

להשאר לבד כל החיים

או להתחתן עם גוי/ה, ולחיות באושר (התגברתם על קונפליקטי חינוך ואדמיניסטרציה למיניהם. למשל בחור/ה שחי/ה בארץ מתוקף חוק השיבה, אבל לא התגירו וגם לא מתכוונים להתגייר).

מה אתם בוחרים?
אפילו תיאורטית אני לא עונה על זה.השתדלות !
כי פשוט אין כזה דבר!!!!!!
סומכים על הקב"ה ויודעים שעוד לפני שנולדנו אנחנו לא נהיה לבד,

ומקיימים את ציוויו. לא מתחתנים עם גוי. איך אפשר להיות מאושר כשעוברים על איסור?
ודאי שאפשר להיות מאושריםאורות הכתובה
כשמשוויםהשתדלות !
בין אושר בעולם הזה לבין אושר בעולם הבא...
באמת התכוונת לקלילה?הפואנטה
לא רואה למה זה טוב השאלה והתשובות לזה?
אני גם לא רואה למה זה טוב שרשורים על עובי גרביים ומרפקים שלאורות הכתובה
בנות בפורום מעורב, ובכל זאת אלו השרשורים היותר ארוכים ותדירים בפורום
זה וזה לא טובהפואנטה
הפורום בכלל
קלילה?סביון
מאחר והיא לא קלילה אלא כבדידהסביון
חוששני שאקרוס אם אענה עליה. ועוד בקיץ אתה מצפה ממני לסחוב משקל כזה. בושה
חתונה כזואמת1
היא אסון לאדם עצמו ואסון לעם ישראל,
ודי לנו במה שאמרו חזל שקשורה בו ככלב ואברהם אבינו מניחו להיכנס לגיהנם.

הביא הרב אריאל בהקשר אחר את פסוק הנביא
(להבנתי נכון גם פה)
ג וְאַל-יֹאמַר בֶּן-הַנֵּכָר הַנִּלְוָה אֶל-יְהֹוָה לֵאמֹר הַבְדֵּל יַבְדִּילַנִי יְהֹוָה מֵעַל עַמּוֹ וְאַל-יֹאמַר הַסָּרִיס הֵן אֲנִי עֵץ יָבֵשׁ:
ד כִּי-כֹה אָמַר יְהֹוָה לַסָּרִיסִים אֲשֶׁר יִשְׁמְרוּ אֶת-שַׁבְּתוֹתַי וּבָחֲרוּ בַּאֲשֶׁר חָפָצְתִּי וּמַחֲזִיקִים בִּבְרִיתִי: 
שאף על פי שהוא סריס וילדים לא יהיו לו,נחמה וסיפוק יש לו בברית ה'.
אוקי, הבנתי את תשובתך, תודה על הבעת דעתך הבהירהאורות הכתובה
קלילה? אהמ.. לא פשוט לא.אמיץ(ה)
יש לי שאלה לפותח השרשורבינייש פתוח
אתה רואה את אבא שלך מרביץ לאמא שלך, אתה מרביץ לאבא שלך או שאתה עוזר לאבא שלך להרביץ לאמא שלך?
קל שמרביץ לאבא שלי. מה השאלה פהאורות הכתובה

ואולי הוא מרביץ לאמא שלך כי היא רצתה להרביץ לך?בינייש פתוח
אתה מדגיש מקרה נקודתי שלא נכתב בהודעתך הקודמת, וגם איתו אניאורות הכתובה
לא מסכים
אני בהודעתי המקורית דיברתי על ציור מסוים
ע.י.צ'יאל

נערך

יהודי אף פעם לא לבדברגוע

ממ אף פעם לא אהבתי שאלות מהסוג הזהעד מתי .

מעדיפה לבחור בין 2 אופציות טובות ולהחליט מה טובה יותר, ולא ההיפך.

ואי אפשר לדעת מה כל אחד יחליט עד שהוא יגיע לרגע האמת (במקרה הזה שלא נגיע)

אתה בעולם כדי להנות ולעשות מה שאתה רוצה או כדי לעשות רצון ה?אוא"ר
שאלה מעולה. גם אם תאמר רצון ה', לשיטתך,אורות הכתובה
אז צריך לחיות כדי לעשות משהו
ואדם לבד, ללא זוגיות, לאורך זמן- זה לא חיים
מעניין שאתה יודע מהו רצון ה' מעבר לכתוב בתורה, קיבלת נבואה?אוא"ר
מי הגדיר לך מה הם חיים? "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם חיים כולכם"אוא"ר
"ראה אני נותן לפניכם היום ברכה וקללה... את הברכה אשר תשמעו אל מצוות ה'..."
"הנה נתתי לפניך... ובחרת בחיים"
אכן יהודי לבד זה לא חייםגעגועים למלך!

אבל יהודי אם גויה זה מוות בטוח ושוב כתבתי כבר למטה אין מה להתעסק בשאלה המטופשת הזאת (הסבר למה היא מטופשת גם למטה), אם אתה מעוניין להתחתן אם גויה אל תיהיה חוצפן כדי לבוא ולומר שזה רצון השם

הדרך לחיות זה עם יהודיה אם גויה אין את מה שאתה מגדיר "חיים"

אז ממשיכים לחפשshaulreznik

בתור מי שעלה מבריה"מ, אני יכול לספר על קרובי המשפחה שלי שחיפשו בנות יהודיות בנרות ולבסוף מצאו, מבלי "להתפשר" על הגויה הנאה והחסודה שלמדה איתם באוניברסיטה

לא הבנתי כאילו למה לשאול את זה בכלל מה הענייןהפי
וואו קל שלהתחתן עם גויה.. מה עדיף להישאר לבד?(עצוב)soon

סתם

סתם

סתם

סתם!!!!

(באמת האמנתם?חושב)

זו באמת התשובה שליאורות הכתובה
באיזה שלב?אמיץ(ה)
באיזה גיל לפי דעתך אדם מחליט שזהו אין זיווג ואז מתחתן עם גויה??

לא יודע אם ומתי יש כזה שלב. יש בה יותר מימד תיאורטי מפרקטיאורות הכתובה
שמבטא את התהיה שלי- עד כמה הזוגיות אקוטית בשבילך? עד כמה את כמהה לזה, ובאיזה מחיר תסכימי להשאר לבד?
כי הראש שלך עובד הפוךגעגועים למלך!

אתה חושב שאם תתחתן אם גויה אז יתמלא לך חוסר שהקב"ה נתן בך, אז שכח מיזה להתחתן אם גויה סתם ימלא לך תאווה ובשלב מסוים ימאס לך, הקב"ה נתן לנו קשיים ובעיות וברא להם פתרונות לנסות לפתור בעיה בבעיה הרבה יותר גדולה לא נראה לי שיביא פתרון אלה רק ייצור בעיות הרבה יותר גדולות .

חוץ מזה שזאת שאלה מטופשת כי אין לה שום בסיס במציאות אז למה לשאול שאלות שהדבר היחיד שהן עושות זה להכניס לקונפליקטים שאין בהם שום מטרה חוץ מלטמטם את עצמך.

על הסיפאאורות הכתובה
אבל מה אעשה והשאלה נשאלה מתוכי, וזה זמן שאני מתהרהר בה
בחיים האמיתיים יש יותר מ-2 אופציותshaulreznik

זה כמו לשאול "מה הייתם מעדיפים, לגווע ברעב או לאכול חזיר?" אנחנו לא במדבר, במכולת ממוצעת יש עשרות מוצרים, כשרים וטעימים  גם יחד.

כנ"ל אין את ה"אחד והיחיד" שבלעדיו אי אפשר לבנות משפחה מאושרת. מדינת ישראל מספיק גדולה כדי שיימצאו בה יהודים כשרים וחמודים להתחתן איתם.

אם ניקח גבר נשוי ומצוי שיצא לדייטים עם X בחורות ונשאל אותו: "אם לא היית פוגש את אשתך, האם היית מסוגל להתחתן עם אחת המדויטות, תוך עשיית ויתורים לא גדולים מדי?" אני מניח שברוב המקרים נקבל תשובה חיובית. לכל סיר יש כמה וכמה מכסים.

כתוב..געגועים למלך!

"ארבעים יום קודם יצירת הולד, בת קול יוצאת ואומרת: בת פלוני לפלוני" (סוטה דף ב עמוד א)

כך שלא נראה לי שזה נכון.. יכול להיות שבהרבה בנות אחרות אדם רואה תכונות שאפשר להסתדר איתם ואפילו מתאימות לו, אבל בתכל'ס יש רק אחת בשבילו והיא הכי טובה בעולם..

למה להתייחס לאגדות מהגמרא כאל הלכה פסוקה?shaulreznik

עובדה שאנשים מחפשים בני זוג, מתחתנים, מתגרשים וכן הלאה.

חוץ מזה, איך זה שבדורות הקודמים הפלוני והפלונית ב-90% מהמקרים היו בני אותה העיירה, ואילו היום בעידן האינטרנט לא חסרים נישואים חוצי מדינות ויבשות? הבת קול החליטה לגוון? 

1. דבר ראשון למה לא?געגועים למלך!

הגמרא זה לא סיפורי אגדות לפני השינה, כן הגמרא זה הלכה פסוקה שבאה להדריך את חיינו, גם הסיפורים שבה... 

2. זאת לא עובדה זאת מציאות עגומה

3. הקב"ה מחליט מי יתחתן אם מי והבת קול מכריזה על ההחלטה, ואם מפריע לך שהקב"ה "מגוון" אתה מוזמן להגיד לו את זה.

הגמרא היא תערובת של מספר דבריםshaulreznik

פרשנות למשנה, חידושי הלכות, סיפורי צדיקים, אמונות שחלקן טפלות (שדים ורוחות... נו שוין, עכשיו יספרו לי שזאת הייתה מציאות ממשית, ואילו הבעל שם טוב או מישהו אחר גרם לביטולה), פולקלור וכו' וכו'

אז רבי יהודה אמר שארבעים ים לפני יצירת הוולד וגו'. הוא הביא מקור הלכתי כלשהו? הסתמך על איזה פסוק? המשקל של המימרא הוא כמו של "האוכל דג ביום ד"ג ניצול מד"ג". כלומר, אימרה נחמדה שאין מאחוריה כלום. כמו "שליחי מצווה אינם ניזוקים" - שנספור כמה חובשי כיפות נהרגו/נרצחו/נפצעו בדרך לקיום טקס כלשהו?

ע.י.צ'יאל

חז"ל והמפרשים כל הדורות התייחסו למימרות האלו ברצינות.

שלוחי מצווה אינם ניזוקים רק היכא דלא שכיח הזיקא.

איזה מזל שהמדע לא מתייחס אל מה שאמרו הקדמונים באותו כובד ראשshaulreznik

אחרת במקום אנטיביוטיקה היינו מסתמכים על כל מיני קמעות וסגולות, אח"כ תוהים מדוע הן לא עוזרות, אח"כ מתרצים זאת בכך שהמציאות השתנתה ואין להרהר אחר הרופא.

ע.י.צ'יאל

טוב, אם ככה היחס שלך לחז"ל, אין מה לדון בכלל.

אני חושב שהבעיה שלךגעגועים למלך!

שאתה מנסה להבין את התורה על פי היגיון שלך ואם משהו בתורה לא מסתדר עם היגיון שלך כנראה שהוא לא נכון,

אנחנו לעומת זאת מנסים להבין את החיים והיגיון שלנו על פי התורה ואם משהו בחיים או בהיגיון שלנו לא מסתדר עם התורה כנראה שהוא לא נכון. 

(התורה קדמה לחיים שלנו ויודעת "קצת" יותר ממנו בלשון המעטה, אפשר להשוות השווה מאוד מאוד שטחית! לאדם מבוגר שאומר לילד לא לרוץ לכביש שהילד מצידו לא מבין מה הבעיה)

כדאי לך ללמוד קצת בעיון(עין אי"ה, עין יעקב) את האגדותאוא"ר
לפני שאתה מתבטא ככה.
תגובה למאמראוא"ר
1. עצם זה שמי שכותב את המאמר זה ד"ר שהסתכלותו מחקרית ולא תורנית (ולכן לדעתי הוא מחליט שרה"ג כופר בכל מה שאינו רציונלי, ואני חו' על רוב הראיות,) זה כבר צריך עיון בכל מסקנה שמוציא.

2. מדובר רק על הגאונים תוך התעלמות מהראשונים.

3. לא באתי לומר שצריך להבין אגדתות כפשוטן אלא שצריך ללמוד את העומק(המשל) אותו חז"ל רצו ללמד(כגון כשאמרו שדים התכוונו לכוחות בעולם הגורמים לרע).

4. מה שדובר שם שאין סומכים על אגדות היינו לעניין הלכה, הם באות ללמד אותנו איך ה' מנהיג את עולמו, וע"כ גם צריך לעיין בהם לעומק ולא לתפוס אותם כפשוטן.
הרב חרל"פ(מי מרום ח"א, פ"ח, פס' ז') מסביר:אוא"ר
שאין הכוונה שהכל מוחלט מלמעלה ואין לאדם בחירה, כמו שה' יודע הכל וזה לא סותר את הבחירה של האדם אע"פ שהכל ידוע.
הגמרא שם שואלתאמת1
אם כן איך יכול להיות שכתוב מזווגין לאדם לפי מעשיו?הרי סתירה?
ומתרצת הגמרא הא בזיווג ראשון (40 יום קודם) הא בזיווג שני (לפי מעשיו)
ואם תפתח מקורות תראה שלמעשה יש סוברים שהיום כולם זיווג שני, ויש סוברים שמי שזכה ומעשיו מתוקנים זוכה לזיווג הראשון שכבר זיווגו לו בשמיים
נפקא מינה למעשה שאדם מקבל זיווג לפי מעשיו.
אני אומרגעגועים למלך!

שלהגיד שאנשים היום מתחתנים ומתגרשים וככה זה בנוהל זה טיפשות

מסכים שזה לא כךאמת1
שאלה שעלתה בראשי לא פעם ולא פעמייםנומינקה

וכאישה שלא גודעת את השרשרת, האופציה הזאת קלה מעט יותר...

בעולם התיאורטי, בו אלו שתי האפשרויות הבלעדיות, אז איני יכולה להצהיר שבלי צל של ספק אעמוד בניסיון.

בעולמנו? זה לא בגדר ניסיון.

גם בי נוזפים לפעמים על שאלות חסרות אחיזה במציאות, אבל אני עדיין משתעשעת בהן מפעם לפעם. 

שאלה ממש קלילהארצ'יבלד

תראה, מה הייתי רוצה לעשות? ודאי לא להתחתן עם גויה.
ה' שאני מחובר אליו קבע שהערך של שמירת עמ"י חשוב יותר מערךנאור97
של אהבה. גדולה ככל שתהיה.
לכן גם אם אני יודע ב100% שזה או גויה או כלום החיבור לקב"ה ימנע ממני לעשות את זה. גם אם היא תהיה מדהימה מבחינת מידות וערכים מוסריים כלל אנושיים והכל.
פשוט אי אפשר להרגיש ביחד קשר לשני דברים סותרים. והקשר לקב"ה שאסר את זה קודם להכל.
ואני אהיה בדיכאון כל החיים אולי בגלל הלבד הזה. נכון.

ושמירת עמ"י שכתבתי בכותרת זה לאו דווקא ילדים אלא שהאדם עצמו יחיה במסגרת חיים יהודית כלומר עם יהודיה.

שלא לדבר על כך שאהבה במובן המודרני היא המצאה של חברה מתועשתshaulreznik

למה ואיך היו מתחתנים פעם? כי הגבר היה עובד בשדה/מפעל מצאת החמה עד צאת הנשמה. הוא היה זקוק למישהי שתתחזק את הבית, אחרת יגווע ברעב פשוטו כמשמעו (אי אפשר להזמין פיצה, אין מכבסות וגם לא מים זורמים). אז לחיימק'ה הסנדלר יש בת שנראית בריאה ויודעת לבשל ולכבס, מי צריך יותר טוב מזה? יאללה, חתונה.

היום, ב"ה, בני הזוג הם לא סַפּקי השירותים השונים, אלא גם ידידים ובני שיח. מה שגרם לעיוות בכיוון השני: "אני מחפש את האחת והיחידה שתשדר איתי על אותו גל, תקרא את הספרים שאני קורא, תאזין למוזיקה שאני אוהב, ולא אתפשר על פחות מכך".

ההבדל הוא שפעם האהבה הייתה באה אחרי החתונהנאור97
ואילו היום אנשים יפחדו להתחתן בלי להרגיש שיש אהבה או לפחות בסיס לאהבה לפני החתונה.

ומה שהצגת זו אכן בעיה. אבל העקרון שצריך הרבה יותר דמיון מאשר פעם נכון.
רק הטעות לדעתי היא שאנשים לא מבינים שלפעמים זה בדיוק להיפך. בתחומים מסויימים עדיף שונה שמשלים אותך ואחרי שאתה מכיר אותו אתה נפתח גם לסגנון שלו ומקבל ממנו. וככה מרחיב את עצמך. ובגלל שאנשים לא מבינים את זה הם מפספסים את האחת והיחידה. כלומר לא מתאהבים בה כי מראש הם לא רואים ברכה בשונה אלא רק בדומה.
ואגב מעניין מה יהיו התשובות אם במקום גוינאור97
השאלה תהיה על חתונה עם יהודי/ה אתאיסט
דווקא לי לא כזה בטוח. מוזר לחיות עם אדם שהמכנהנאור97
המשותף העיקרי שאמור להיות ביניכם לא קיים.
במובן מסויים זה להיות ביחד אבל לבד.
אבל אולי זה רק כי ב"ה לא הרגשתי בדידות כ"כ גדולה עד עכשיו..
חוסר הסכמה זה קשהקוד אבל פתוח
אבל ניתן לגישור..

בדידות זה נורא.
יש אנשים שנמצאים בזוגיות ומרגישים הרבה יותר בודדיםעד מתי .

מאשר רווקים. ובסוף כשההתאהבות חולפת לחיות עם מישהו שחושב בצורה כל כך שונה ממך ולא מאמין בדבר הכי חשוב לך, זה הרבה יותר מתסכל וכואב מאשר להיות לבד. בעיניי לפחות זה נראה ככה אבל קטונתי..

אני גם מרגיש ככהנאור97
ואני לא חושב שגם אצליח בכלל להתאהב במישהי כזו. אאכ היא תהיה באמת אדם טוב ואידיאליסט ואז סביב זה אוכל להרגיש אחדות איתה. ואז כל הזמן אחיה תחת מחשבה וכמיהה שהלוואי שהיא תשנה את דעתה ונוכל להתאחד באמת.
נכוןקוד אבל פתוח
אני לא חושב שזה מחייב. כלומר זה שיש פער עצום בהשקפה מחייב בדידות.
מסכים איתךנאור97
השאלה לדעתי היא עד כמה אדם חווה את הבדידות על בשרו וכמה נפשו סובלת ממנה כדי שמה שיהיה חשוב בעיקר זה לא להיות לבד
ל''ע אבל-רוצה רק לשיר

לבד.

חיים עם גוי זה חיים ריקית, בלי תוכן ומשמעות, והרי מטרת החיים שלנו זה להגיע לעוה''ב, והעולם הזה זה המזדרון לעוה''ב, ואיך אפשר להגיע לתכלית האמיתית עם גוי?? שזהו לא רצון ה' יתברך

אני לא חושב שבגלל שחיים עם גוי הם ריקים לכן לא להתחתןאוא"ר
גם אם הם היו מלאים בתוכן אסור לעשות את זה כי כך ה' ציווה ומטרתי בעולם זה לקיים רצון ה'.
תודה לעונים. משתף במחשבת המשךאורות הכתובה
לאחר ההומוגניות הכמעט מוחלטת פה בתשובות

תוהה כמה זה באמת מתמימות דעים וקו מחשבה אחיד, מוצק ונכון

או שמא מעורבים פה משתנים נוספים, שכשמם של משתנים- הם משתנים, הם משנים

כפונקציה של גיל. ושל חוויות מתקופת החיפוש. ויציאה מהקונכיה הדוסית שמעמתת ומאמתת האדם עם מה שהוא באמת חושב ומרגיש. ושל הקושי והחוסר בלבד הזה. שלפחות אותי הביאו לתחושה שמעבר לכ-ל המימרות הכי יפות בדברי חזל. ויותר מכל האידיאלים הכי נוצצים שהתיאולוגיה שלכם יכלה לספק. בסוף בן אדם צריך זוגיות. צריך חום, צריך אהבה..ברובדים הכי פשוטים, טבעיים. לא בשושלת הדורות, חזונות בית של תורה ועוד, כמודל. אלא המקום הפשוט והכן שצמא לזוגיות..שכל שאר הרובדים עומדים עליו.
@ענבל
@מייק ווזאבסקי
@חיות צבעונית
@קרן-הפוך
@סוסה אדומה
בקיצור, אתה לא מצליח להתמודד עם הניסיון שהקב"ה שולח לךshaulreznik

ואז מטהר את השרץ בק"ן טעמים. "אוי אוי אוי, הבן אדם זקוק לאוכל טעים ומזין, לא לשמירת הכשרות, בואו ונאכל שרימפס".

להזכירך, אנשים מקימים משפחות גם בגיל 50. מי שמתפשר על גויה כי יש לו פרפרים בבטן, צריך לזכור שהפרפרים האלה יברחו תוך שנה-שנתיים, כי מדובר בתהליך הורמונלי שסופו להסתיים.

מאחל לך רפואה שלמה בגוף ובנפש.

יוו איזה תשובה לא נעימהחיות צבעונית
תפסיקו להיכנס לעבודת ה' אחד של השני ולהחליט מי עובד נכון ומי לא. אנחנו לא הקב''ה, ואף אחד לא נותן *לנו* דין וחשבון..
ו@אורות הכתובה אני מבינה ממש את זה, כי בעצם אנחנו חצי, ולכן הבעירה להתאחד יכולה להיות כל כך חזקה עד שלפעמים בא לזרוק הכל.
אני רק משתפת את המקום שלי, שאצלי זה קשור לאן החץ שלי מכוון.. וכשהוא ממוקד בה' וברצון להיות באמת שלו, אז ברגע הקושי אני לא פונה לאימרות חז"ל (שבאמת יכולות להרגיש כססמאות ברגעי הסתר גדולים), אלא פשוט מניחה את הלב שלי מול ה', ונאחזת (גם אם זה בציפורניים) שהוא באמת דואג לי ואוהב אותי ואני כרגע פשוט לא מצליחה לראות את זה.
ברור שבדיון אפשר להכנס לעבודת ה' של השני ולומר לו שהוא טועה.ארצ'יבלד
אסור להתחתן עם גויה.
נקודה. סימן קריאה!
הוא לא שאל אם מותר או אסורחיות צבעונית
ברור לו שאסור..
לא נכון. תקראי את התשובה שלו שוב.ארצ'יבלד
הוא נשמע כמו רפורמי.

אם באלך לדון במה שהוא אמר, מעדיף באישי.
חבראורות הכתובה
'לא נכון..'
מניין לך?
רפורמי?חיות צבעונית
קראתי גם את התגובה האחרונה שלך עכשיו (באנה אתה רהוט. ממש כייף לקרוא אותך)
אבל נראה לי להגיד רפורמי זה קצת להחמיר מידי לא?
מרגיש לי יותר כמו בחור שהחוסר קצת הכריע אותו
הוא לא כתב שהוא רפורמי אל רק נשמע כמו...אוא"ר
אבל אני לא חושב שהוא בא להגיד שמותר כי... אע"פ שהתורה אסרה, ולכן זה לא רפורמה.
אלא רק שאף על פי שאסור הוא יעשה את זה ח"ו כי ככה הוא מרגיש ועל גבי זה הוא 'ממציא' תירוץ שנקרא זה 'רצון ה'' (כלומר שנעבור על ההלכה בשביל זה), זה חילוני שלמד קצת חסידות.

נ.ב. לא שהחסידות כזאת אלא שמשם מגיע העניין של רצון ה' מעבר להלכה פסוקה.
אם אתה חושב שהרצונות שלך קודמים לדת אז כןארצ'יבלד
ושוב, אני מדגיש שזה נובע מהמחשבה ולא מקושי ופריקה.
תראי, אני לא שופט, אז המילים שלי לא מחמירות עליו מדי, אני כולה ניק בערוץ

אני לא חשתי בשרשור את הקושי שלו כבודד, אלא את המחשבה שלו שכיהודי אתה צריך לשאת גויה ולהתעלם (או שאין) איסור לחיות עם גויה.

כשכתבתי את זה, זה היה במיוחד מכך שהוא קרה לדת, התורה "שלכם" (נשמע מוכר מאגדה של פסח).

אם הוא יגיד שטעיתי, אני אתנצל.
אני תוהה אם גם תגידי על בעלך שהוא ממש רהוטאורות הכתובה
וכיף לשמוע אותו
כשהוא יפרשן את דבריך בצורה ענייה למדי, לא באמת יטרח להבין אותך ולשקף אותך, ויכתוש אותך עד חרמה
אמן, תודה המברך יתברך בכל מילי דמיטבאורות הכתובה
אני מבין מה שאתה אומר. אבל השאלה שלך במילים אחרות היאנאור97
האם בשביל אהבה הייתם עוזבים את הדת. כי זה מה שבעצם יקרה בנישואין עם גויה (אאכ אדם רוצה לחיות במתח מתמיד עם עצמו).
וזה תלוי כמובן בעד כמה הדת או יותר נכון הקשר לה' חזק אצל האדם.

אם היו שואלים אותך היית מוכן לפתות אישה ולגרום לה לעזוב את בעלה כדי להתחתן איתה, מה היית עונה? מן הסתם לא (בהנחה שהיא ובעלה אוהבים ולא שהוא מאמלל אותה).
למה? כי הערך המוסרי הזה הוא כבר חלק מהותי ומובנה בך.

הבעיה פה לדעתי היא שהקשר עם ה' לא מספיק חזק ולכן השאלה בכלל קיימת.
נכון שככל שהבדידות גדולה יותר ככה הניסיון קשה יותר וממילא צריך קשר חזק יותר עם ה' כדי להתגבר על ההתמודדות הזו.
אבל הפתרון הוא לא להיכנע לחולשה אלא להעמיק את הקשר עם ה' וככה הבעיה תקטן אוטומטית.
אולי זה נסיון שמטרתו שתחזק את הקשר עם ה'.
כי להתחתן עם גויה אולי יגרום לך לא להרגיש בודד אבל יגרום לך לחיות בלי מנוחה ובקונפליקט מתמיד.
אין לזה קשר לחיבור עם ה'.ארצ'יבלד
ערכים זה ערכים.

אבל טיב הקשר (אני אקרא לזה רצון) בהחלט בעל השפעה גדולה על האם תחייה פי אותם ערכים.
בוודאי שיש קשר.נאור97
איזה ערך יש לא להתחתן עם גויה חוץ מזה שה' אמר? הרי יש גויות בעלות חסד וטובות לב.

לגבי טיב הקשר מסכים כמובן.
נכון.ארצ'יבלד
ולכן אין קשר.

ה' אמר ולכן אסור.

אין לזה שום קשר בין כמה אני והוא מדברים או חברים או כל מילה בסלנג הזה.
ה' אמר ולכן אסור ואם אתה מחובר אליונאור97
קשה לך לעבור על דבריו.

חיבור עם ה' זה משהו אמיתי ומורגש.
נכון, אבל אתה מערבב בין מהו בעיני ערך, לבין חיים על פיו.ארצ'יבלד
ערך אין לו קשר לחיבור.
אלא לשכל (יש שיאמרו אמונה).
ממש לא הבנת אותי. נעשה סדר:נאור97
איזה ערך מוסרי יש לא לחיות עם גויה?
אין. היא אדם לא פחות מאיתנו.
למה לא מתחתנים איתן? כי ה' אמר שהוא רוצה עם מיוחד.
מי שלא מרגיש מחובר לה' קשה לו יותר לקיים את זה. זה ממש לא אומר שהוא יכול לעשות מה שבא לו. זה רק מסביר למה יותר קשה לו.
מי שמחובר לה' אז החיבור לה' נותן לו כח להתמודד או לא לרצות את זה יותר.

וכמובן שככל שיש יותר בדידות וקושי וחיבור לאותה אישה צריך חיבור חזק יותר לה' כדי שההתמודדות תהיה קלה יותר לנצח.
אופס, טעות שלי.ארצ'יבלד
מניין אתה יודע מהו טיב וחוזק הקשר שלי עם מי שאמר והיה העלםאורות הכתובה
לא אמרתי ח"ו שהקשר שלך איתו חלשנאור97
התכוונתי שכדי לפתור בעיה כזו צריך לחזק את הקשר עם ה' לדעתי.
וכגודל הבדידות והקושי וההרגשה שאפשר לפתור את הבעיה גם עם גויה כך צריך יותר חיבור חזק ומוחשי לה' כדי להרגיש שזה לא פתרון.

הכל סובייקטיבי. מצטט את מה שכתבתי למעלה
"הבעיה פה לדעתי היא שהקשר עם ה' לא מספיק חזק ולכן השאלה בכלל קיימת.
נכון שככל שהבדידות גדולה יותר ככה הניסיון קשה יותר וממילא צריך קשר חזק יותר עם ה' כדי להתגבר על ההתמודדות הזו".

יכול להיות שה"לא מספיק חזק" שלך הוא הרבה יותר חזק מהקשר שלי עם ה' אבל עדיין כדי לפתור את הבעיה שלך הוא לא מספיק חזק ביחס אליך.

מצטער אם זה נשמע שזילזלתי בתגובה הראשונה.
הכל טוב נשמה. חושב שיש חוסרים שלא הקב''ה בהופעתו הטרנסנדנטיתאורות הכתובה
יכול למלא
אלא גילוי שפע שלו שהוא שולח בעולם הזה
זוגיות
ברור. זה לא תחליףנאור97
כוונתי היא שהקשר איתו עוזר להפנות את הרצון והכוחות במציאת אישה למקום הנכון
דעתי ידועה ענבל
בס"ד

מאמינה שרוב האנשים פה גם לא מתחככים בגויים ביומיום יותר מדי...
מה דעתך?ארצ'יבלד
בכנות? לא יודעת אם הייתי מחזיקה מעמד.ענבל
בס"ד

באידיאל גם אני וגם @אורות הכתובה לדעתי, מאמינים שזה לא נכון.
תכלס רגשית, אם הייתי מגיעה לגיל מבוגר ופוגשת גוי נחמד לא בטוח שזה היה עוצר אותי (אני גם אישה אז זה טיפה פשוט יותר).

בכל מקרה סתם יצאתם עליו, מהכרות אישית.
סתם יצאתם עליו, מהכרות אישיתארצ'יבלד
מה הפרצוף החושב?ענבל
זה גם איסור "בתך לא תתן לבנו"אוא"ר
אולי, אבל בכל מקרה הילדים לא יהיו ממזרים או גויים.ענבלאחרונה
לבד כל החייםאימון
תודה על התשובה הבהירה והענייניתאורות הכתובה
ממש קליל אחיקצוי ארץ

נראה לי נשאר לבד אבל באמת קשה להיות לבד. כמה זה אסור להתחתן עם הגויה שתארת כאן? אבא יהודי או קטע כזה

ברור שגויה - זה לא בעיהצלילי השקט

בשלב הבירורים מבררים אם היא רוצה ילדים -

אם כן אפשר לעשות הערמה - בהתחלה להוליד ילד (דרך זנות - בתקווה שיהיה ילד)- או בטיפולים רפואיים. 

ואז להתנזר ממיניות ולחיות ביחד (שאת זה התורה לא אסרה, וגם יחוד לזנות אין כאן).

או לקחת מישהי שמראש מתנזרת ממיניות ואלהורית. (מרגיש כומר בכנסיה קורץ)

לא הייתה פה שאלה הלכתית.ארצ'יבלד
אלא שאלה תיאורטית-מעשית.

ואתה יודע שהתגובה שלך אין לה שום אחיזה מציאותית.

אני מת על התגובות שלך, אבל צריך להפריד בין ניתוח הלכתי יבש, להלכתי מעשי.
האמת היא ש...צלילי השקט
עבר עריכה על ידי צלילי השקט בתאריך כ"ה באייר תשע"ט 20:12

מעשית - לי זאת היתה בעיה

נאחזתי בקרני ההלכה רק כדי לא לענות ברור שלא......... (בכל זאת צריך להרגיש מיוחד קורץ)

אהה אוקיארצ'יבלד
ואני ממש מתאפק מלא לכתוב מה היה קורה לך אם היית נושא גויה
^^צלילי השקט

שוקל לראות סרט אימה כדי להפיג את הפחד....קורץ

אנחנו פרובוקטורים!ארצ'יבלד
זה קורה באותו סרט?ארצ'יבלד
תלויצלילי השקט

אם יש שם ערפדים אז לא.. כי אז הם יאכלו אותנו ולא יהיה מקום לדברים האחרים.....ננה-בננה

גבר יהודי שהולך עם גויה חוזר בגלגול הבא ככלב.. ועוד...ציונית צינית

חתונה עם גויה "מפחד" שתישאר לבד- זה חילול השם.

תפנה לקדוש ברוך הוא הוא מאכיל טריליוני אנשים מדי יום, דואג לכל אחד ואחת, מה זה בשביל השם יתברך למצוא לך אישה???

אתה סתם מחפש לעשות לעצמך הנחות במקום להקים משפחה עם יהודייה ולתת למישהי צאנס להיות אשת איש ואמא!

לא ליפול ברשת הסקסיות והמשיכה והיחס הטוב שהגויה נותנת כרגע... אגב זה סתם בשביל להפיל ברשת ואח"כ היא תהפוך לרעה וקשה וככה אתה תשלם על הטעות שלך

אל תיפול בעניין זה סתם יצר הרע

ממליצה לך לעיין בספר "רוחות מספרות" של הקדוש הרבי פתייה יהיה לך מאוד מעניין ומפחיד כמה הולכים לתת את הדין בעולם הבא על כל דבר ודבר וחוזרים לעולם הזה בכף הקלע או אבנים או עצים או חיות שמובלות לשחיטה...

להלן קישור- http://www.pray.co.il/download1/105.pdf

אגב הספר טוב גם למי שחושב לבגוד... 

אגב גבר שהולך עם גויה חוזר ככלב!

תודה רבה!!השאלה.
בבקשה. אמת זאת אמת אין כמה אמיתות ציונית צינית

השאלה איפה היא נמצאתאורות הכתובה
אתה יהודי? אין שום שאלה- תפתח ספר תורה ספר ההוראות לחייםציונית צינית

תפנה אלי בפרטי אני אעזור לך!!ציונית צינית

אז תודה לעונים וכן לעונותאורות הכתובה

רק משתף בקטנה שבתהיות

מדוע חלק באופן ענייני נתנו תשובות

אך אחרים בצורה שלא מכבדת את עצמם טרחו להתבטאות

שאלות כאן צפות ימים כלילות

על נושאים שיותר וגם כאלו שפחות

ופרצופיהם שונים ולא אצל כולם שווים הכוחות

ומכאן הגיוון במענה ובצחות הלשונות

אבל מעבר לכל החרוזים והחריזות-

למה, פשוט למה להתבטא כך..

הצלוחה

אישית לא עניתי על הסקר בכוונהלב אוהב

בדיוק בגלל הסיבה הזאת

שהיה בסקר הזה מן טעם לוואי ליהדות..

קצת התרסה, או פרובוקטיביות...

וחיכיתי לראות את התגובה שלך. וראיתי. אז הבנתי.

טעם לוואי?אורות הכתובה
הצלחה גדולה גם לך חברנאור97
כל אחד וניסיונותיו ע"פ אופיו ומקומו.
אמן, תודה נשמה. גם לךאורות הכתובה
יש משהו בשאלה הזאתקוד אבל פתוח
א. זה נוגע בנקודה מאוד כואבת, יש המון רווקים ורווקות שיש להם פחד גדול שאף פעם לא יתחתנו, זה מעמת אותם מול הפחד הזה.
ב. זו שאלה שמעמידה אותנו בין שני דברים מצד אחד תשוקה/ רצון/ צורך באהבה וזוגיות, שאנחנו מאוד מכילים את הרצון הזה בתוכנו. מצד שני התורה שאוסרת ואנחנו לגמרי מאמינים בה..
ג. זו לא שאלה פקרטית אלא תאורטית... וכמו שאמרתי היא נוגעת בנקודות רגישות וכואבות...
אתה צודק ומדייק לענ''ד בדברים שכתבתאורות הכתובה
ולכן, לאור דבריך- למה אתה מתכוון? מה דבריך באים לומר? שואל בכדי להבין
אם אתה נוגע בפצע פתוח, אל תתפלא כשתשמע צעקה.קוד אבל פתוח
אבל אם אני נוגע בפצע פתוח שליאורות הכתובה
הכיצד מגיע בן אנוש וצועק עלי
אם זה פצע פתוח אצלךקוד אבל פתוח
זה אמור להיכתב אחרת...

סביר להניח שלא, כי השאלה היא לא ריאלית.
מכיוון ששאלת אז אומר לך את דעתי.ארצ'יבלד
בגלל שזה נראה כפרובוקציה. ואני בין אלו שחושבים שזה המניע שלך.

פה זה פורום דתי, וכשאדם כותב שהוא חושב *שצריך* (לא כתבתי רוצה, אלא צריך) לעזוב את הדת בשביל רצונותיו העמוקים ככל שיהיו, זה מכעיס לשמוע קולות מחשבה כזו. מכיוון שזה תקף לכל אידיאל בעולם, גם בשביל להרוג אנשים. (ואני לא מדבר על אדם שזה פוגע בו נפשית עד כדי פיקוח נפש, אלא אדם שקשה לו).

מה היה קורה אם היית רואה מישהו כותב, אני רוצה להרוג את הגבר הזה כי האישה שלו היא החצי השני של נשמתי, וזה והדרך היחידה לעשות את זה, זה להרוג אותו, כי הוא פושע. קדימה, מוזמן לפתוח שרשור כזה בפורום... שרשור תמים, כי מלא אנשים מדברים על גרבים וכו.
יותר מכך, ציטוט:

"ויותר מכל האידיאלים הכי נוצצים (עזוב שהמילה נוצצים היא חוסר כבוד וזלול, כפרע על עדינות הלב שלך) שהתיאולוגיה שלכם יכלה לספק"
השתמשת במילה "שלכם". עושה רושם שאתה לא דתי. מה אתה עושה פה? עוד סיבה שאנשים מרגישים שזו פרובוקציה, וזה מכעיס אותם. (אנשים שנכנסים לפורום שפונה לציבור מסויים, או מדבר על נושא מסויים) והם בכוונה כותבים אחרת, בדרך כלל זה אנשים פרובוקטיביים.
אין לנו אלא מה שעיננו רואות.

בכל מקרה, אני מסכים איתך שצריך תמיד לכתוב ביחס לא מזלזל.
אבל בהחלט אין (ואף להפך) ואין לכבד אדם שבא לעצבן.
^^לב אוהב

הרבה זמן לא הרגשתי ככה סיפוק מתגובה שמתארת את מה שחשבתי... 

תודה.. ואולי הייתי קצת עדינה @אורות הכתובה אבל ברור שהשרשור שלך מקומם, והתגובה שלך עוד יותר

מה נעשה ואנחנו חושבים את עצמינו לאוהבי ה'.. מה נעשה?!... 

ושאנחנו קוראים את זה הדם שלנו עולה לראש, כי אז זה הנשמה שלנו מדברת זה אפילו לא אנחנו.

והנשמה שלנו כנראה לא סובלת את המחשבה, את הרעיון על זה בכלל.. 

ואתה בא ונותן תשובה כזאת "מהלב" אפילו לא ברור למה.. מאיזה מקום זה נובע.. באמת לצורך עמוק יותר? להוכיח לנו משהו? מה אתה רוצה להוכיח לנו? וממתי זה ניהיה אנחנו ואתה?.. 

בקיצור.. ממש כאב לי לראות את התגובה שלך, באמת... 

חיות צבעונית
אני אוהבת אותך
חח מסכים איתך, כיף לקרוא את אהבת ה' שלה.ארצ'יבלד
ואגב, אני והיא לא כתבנו דברים דומים בכלל.
לי הפריע הרעיון החברתי (שנעשת במסגרת דתי).
לה הפריע היחס הדתי שהיא קראה.

הלוואי עלי.
עוד יבוא יום
באמת כייףחיות צבעונית
וגם אתה כתבת יפה
תודה 🙏ארצ'יבלד
מקווה שלא היה שם זלזול:/

נ.ב. את אדם אחד, או שאת נושאת בתוכך מספר אדמים, כי הניק שלך זה רבים
חס ושלום זלזולחיות צבעונית
קראתי שוב תגובות והבנתי למה כתבת את מה שכתבת.
ולא. אני אדם יחיד ומיוחד (תראה איך הדבקת אותי 🤦)
וכנל לגבי הניק שלי😜
אהו אחלהארצ'יבלד
הדבקתי אותך
ממש אחלהחיות צבעונית
אוהווו love you too ♥לב אוהב

ו@ארצ'יבלד תודה תודה, לא רוצה להתיימר להיות כזאת.. הלוואי.. 

אה, אז כנראה הבנתי אותך לא נכון.. טוב לא משנה.. העיקר הכוונה  

וואווווהשתדלות !
אחלה של תגובה.

אשריך!
תודה!ארצ'יבלד
האמת שיש לי עוד מה להוסיף

מהאלה שלא סותמים😥😌
'ואני בין אלו שחושבים שזה המניע שלך'אורות הכתובה
מניין לך?

כתבתי בשרשור.ארצ'יבלד
ואם הדוגמאות לא הספיקו, אני אוסיף.
הממ. חשבתי שיותר פשוט לשאול את הבן אדם עצמו מה המניע שלואורות הכתובה
ומכיוון שזה פורום דתי, ואני סבור שאני עונה על ההגדרה מבחינות מסוימות (לא יודע מהן אמות המידה שלך לעניין), הנחתי שמותר לי לשאול שאלה שאני מתהרהר בה תקופה
שאלת שאלה תאולגית בפורום לנו.ארצ'יבלד
פה זה לא פורום תיאולוגיה.

וזו עוד סיבה למה זה נראה כפרובוקציה, בעיני.

חוץ מזה, שאין לי בעיה עם השאלה (ואפילו הבהרתי את זה ל"לב אוהב"). יש לי בעיה עם הצורה.
כבר במילה השניה שלך זה נראה שאתה מייצר פרובוקציה, השתמשת במילה 'קלילה'. זו שאלה לא קלילה.

בתוך אותו שרשור כתבת "התגברתם על קונפליקט חינוכי", זו חוצפה.
אתה לא תקבע לאנשים פה שהדת זו קונפליקט בשבילם, כי באמת הם חושבים שלא צריך לשמור אותה. זה פרובוקציה.

אני מוכן להביא עוד דוגמאות.
הנה עוד כמה.
"לאחר ההומוגניות(?) הכמעט מוחלטת פה בתשובות
(ממש מפתיע שאנחנו אחידים, הלם. אני גם בהלם האם זו עוד פרובוקציה)
תוהה כמה זה באמת מתמימות דעים וקו מחשבה אחיד, מוצק ונכון
(אנחנו דתיים אבל אתה תוהה אם זה קו מחשבה אחיד ומוצק, גם אני תוהה אם זו עוד פרובוקציה.)
או שמא מעורבים פה משתנים נוספים, שכשמם של משתנים- הם משתנים, הם משנים"
(עכשיו אתה מאשים אותנו בחוסר ישרות. אז אני מאשים אותך כפרובוקטור.)

אגב, פרובוקציה במובן שאתה כותב משהו, ומניח רעיונות סמויים שמעצבנים ביודעין את הקורא, וכל זה שלא למטרת ויכוח.
התחלתי לקרוא תגובתך המושקעתאורות הכתובה
והפסקתי כשקראתי את דבריך אודות 'הקונפליקט החינוכי'.
אני דווקא התכוונתי לקונפליקט חינוכי של חינוך ילדים בארץ. מוזמן לנסות לקרוא את המשך המשפט אודות חוק השיבה ולראות אם אתה משיג דברים חדשים.

לא מוסיף לקרוא את תגובותיך כאן ולא מוסיף לענות עליהן. ב"הצלחה בהמשך הדרך
אם אפשר רק להגיד משהו..לב אוהב

אני חושבת שהוא פירש אותך כמישהו שמזלזל באלה שבצורה נחרצת כל כך יגידו שהם יעדיפו להשאר בודדים..

כי כאילו הם לא מייחסים מספיק חשיבות לתחושות הקשות של הרגשת הבדידות

ולעומת זאת שהייתה מישהי שאמרה חצי בצחוק שברור שלהתחתן.. התלהבת כביכול מהתגובה שלה.. ואפילו אמרת תודה על הכנות. והתגובות האחרות לא היו כנות כי? כי זה לא הגיוני לבחור את הקב"ה על פני בדידות? או כי זה צבוע לענות ככה "בקלילות" שנעדיף את ה' על פני.. ? 

אני חושבת שאפשר לפרש אותך לא נכון, יש לך כתיבה פיוטית ואפשר לפרש אותה כקצת מזלזלת.. 

שלפי מה שאני רואה זה פוגע בך שחושבים שאתה מזלזל.. 

ולצורך העניין אוסיף על ארי, זה באמת תלוי בניסוח. כתבת כאן שזאת נקודה שבאמת גרמה לך לתהות.

עכשיו כנראה ניסית ל"הקליל" את האווירה, לא יודעת, אולי שוב סגנון כתיבה.. 

אבל יש משהו בתגובות שלך שיצרו כאן (אצל חלקינו לפחות, לפי מה שאני קוראת) תחושה של זלזול .. שכאילו לא ענינו באמת מהלב, אלא מתוך מה ששיננו לנו שנכון. ופה אני באה להגיד, לא.. התשובה יכולה להיות גם מהלב וגם מהשכל, אפילו שהיא קשה מאוד.

בכל אופן, אם היית בא ופותח את הלב ממקום כנה לדוג' "לאחרונה עולות בי תהיות רבות. מה אם לדוג' יש לך אפשרות לבחור בין להתחתן עם גויה לבין להשאר בודד כל חייך. אני מבין שבוודאי התשובות שלכם יהיו להשאר בודד, אבל קשה לי עם זה, קשה לי עם הדבר הזה ש..." אז זה בוודאי היה מתפרש אחרת לחלוטין. היינו רואים את המקום הכנה, את הלב שלך בעצם.. 

אתה בקיצור בעזרת משחקי מילים יוצר תחושה שזה משהו בקטנה, שלמעשה רק לאחרי תגובה שלך לארי מבינים שזה יושב על נקודה עמוקה ביותר. ומניין לנו?... 

אז לכן הגיבו איך שהגיבו.

תגובתך מקסימה ומהממת, תודהאורות הכתובה
שה' ישמח אותך במהרה
שימחת.. שה' ישמח גם אותך בעז"ה לב אוהב

חבל שהפסקת לקרוא בגלל שטעיתי.ארצ'יבלד
זה פשוט לא טיעון.

אז התנצלותי על הדוגמה הלא נכונה.

נ.ב. אפילו שלא אהבתי מההתחלה את השאלה, אני עניתי עליה למרות אחרים שכבר כתבו את דעתם.
כל הסיבה שכתבתי את דעתי, זה בגלל שכתבת "למה, פשוט למה להתבטא כך" אז עניתי. (כמובן שאתה כתבת בהקשר של לא הייתם אמורים לכתוב כך, אבל כמובן שתורי לענות.)
סיבה נוספת, הפכת את עצמך לנטרף בשרשור, אז רציתי להחזיר אותך למעמד שפתחת בו, כטורף.

יום טוב גם לך.
קראתי את התגובות שלךנומינקה
אני עדיין מנסה לברר עם עצמי מה הדבר שמפריד ביני לבינך שגרם לנו לפרש את השאלה בצורה כל כך שונה?
האם זה הגיל (בן כמה אתה?)
האם אי-הבנת הסאב-טקסט? (מובן שקלילה במרכאות, והרי ברור לקהל שזו שאלה לא קלילה - בדיוק לכן צריך "לקלל" את האווירה עם תוספת התיאור הזה, לא מדובר בתוספת עוקצנית).
מה שנראה לך במבט ראשון כפרובוקציה, נראה לי כשאלה לגיטימית, לא מופרכת מן היסוד, במיוחד שעצם זה שניתנו בה רק שתי אפשרויות מדגיש את העובדה שמדובר בשאלה מעולם השאלות התיאוריות, שמשגרות את האדם לסיטואציה דמיונית של מצבי קצה כדי לעורר דיון. תוסיף על כל זה שהשואל מוחזק כאדם דתי ורציני, וודאי לא חשוד כטרול מצוי, ושאל את עצמך האם נתת סימני פרובוקציה במקומות שאינם...

התוספת הבאה מיותרת בעיני, אבל לאור אי-ההבנות שצפות כאן אציין שהאפשרות האמיתית להתחתן עם גוי מזעזעת אותי לא פחות מכל תגובה נסערת כאן, אבל עצם השאלה לא גרמה לי להניד עפעף.
דיברת על אמות מידה ל'דתי',אוא"ר
סליחה אם זה נשאל קצת בבוטות:

האם אתה מאמין ש-ה' נתן לנו תורה נצחית שאיננה משתנה שמדריכה אותנו איך אנו אמורים לחיות ועל פיה אנחנו צריכים ללכת גם אם כאשר זה נוגד את השכל שלנו או/ו הרגש?

ובה נאמר: "בתו לא תקח לבנך" כלומר שאסור לשאת גויה?
'כשבן אדם כותב שהוא צריך לעזוב את הדת'אורות הכתובה
?
המילה 'נוצצים'-זלזול?אורות הכתובה
שוב, תגובה מאד נחרצת על בסיס פרשנות סובייקטיבית..חבל..
יש שאלה שהרבה יותר קל לענות עליה, ואני ממש בספק אםותן טל

תרצה לענות עליה (מתחום אחר) - אז נראה אם תצליח לענות עליה,..

אתה במצב שעומד מולך רוצח עם אקדח טעון, ובן שלך ובת שלך (בגרסה אחרת אפשר גם בן ואישה, או אימא ואח, וכן הלאה...) צמודים אליו והוא מכוון לשניהם את האקדח. הוא אומר לך לבחור את מי הוא יהרוג. נניח שאתה יודע בוודאות שברגע שהוא יהרוג אחד (או אחת) הוא יעזוב את שניכם (אותך ואת הנותר בחיים) וילך לו לדרכו. עכשיו - אם אתה תסרב לבחור, הוא יהרוג את שניהם. אותך בכל מקרה הוא לא יהרוג. 

מה תענה על שאלה כזאת? האם תגיד לרוצח את מי לרצוח, ואם כן את מי, או שתעדיף שהוא ירצח את שניהם העיקר שלא אתה תקבע מי ימות?

כאמור - השאלה ששאלתי עכשיו היא שאלה שאמור להיות יותר קל לענות עליה. האם תהיה מסוגל לענות עליה? 

אני לא מבין את ההקבלה לענייני בן אדם לחברואורות הכתובה
כשהשאלה שלי עוסקת בבין אדם למקום
@בינייש פתוח
@ארצ'יבלד
גם בין אדם לחברו זה בין אדם למקום.ארצ'יבלד
מי אמר ואהבת לרעך כמוך? - המשך הפסוק "אני ה' "

בכל מקרה, כתבת שאפשר לוותר על ערכים של בין אדם למקום בגלל רצונות עמוקים.
והתשובה שלי, ושל רבים פה, היא לא.
קשה לך לענות, מה? ככה חשבתי ותן טל

ובכל אופן - השאלה שלי הרבה יותר פשוטה למענה.ותן טל

אפשר לרכוב על השרשור ולהרחיב את השאלה?נומינקה
מה עם המקרים הבאים?
1. מישהו העלה את הדוגמא: יהודי, אבל אתאיסט. לא כל אתאיסט כמובן יכנס לקטגוריה הזו. הכוונה לזן הקשוח, כופר מקודקוד ראשו הגלוי עד קצות אצבעותיו המכחישות, כזה שמולקולה אחת של מים תספיק לכבות את הניצוץ הזעיר שלו, כזה שלא מזדהה כיהודי ולא מחובר לעם שלו, ולו היה יכול היה מדביק את עורלתו חזרה... כזה שממלא אותך שאט נפש וכעס עצמי על איך לעזאזל בכל זאת הצליח להיכנס ללב הטהור שלך?
2. יהודי שמזדהה כגוי, כי הוא בן תערובת. ספציפית, מישהו כמו לוסי איוב, בת לאמא יהודיה ואבא ערבי, שלא רוצה לבחור צד כי זה יהרוס לה את הקריירה (הכל מתחיל בפואטרי אחד ויראלי...).

האם הם עדיפים על פני גוי?
שאלה קשה, בפרט האופציה הראשונה.
לא ברור.
מה אומר...בלי אהבה זה קשה קשה קשה...מבקש אמונה

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך