שאלהאני12345
מה אתם חושבים לגבי מה שקורה בכביש בר אילן בירושלים?

רגשות מעורבים.משה4
מצד אחד, לא ראוי להשיג דברים ע"י אלימות.
מצד שני, הגענו למצב שהשלטון עושה כראות עיניו, וכל מי שלא מתיישר עם הקו שלו חוטף קשות. בין אם זה מתנחלים או חרדים. לכן יש מעלה מסויימת בכך שיש מחאה חריפה ביותר.  
לא נורמלי! שילכו לעבוד או משהו במקום להתפרע!משואה7586
איפה דרך ארץ קדמה לתורה?
ומה תגידי על הפגנות של מתנחלים?שירק
מתנחלים לא נלחמים על שטויות!ולא מבעירים פחים!משואה7586
אם היו עוצרים אמא משוגעת שהרעיבה את במה אני הייתי שותקת ולא שורפת פחים או מוציאה למישהו עין עם אבן..ומה לגבי העובדה שהם הכשירו אבנים לשבת כדי שיהיה אפשר לזרוק על השוטרים.
אצל החרדים הכל אלימות!
^^לא תגובה אלימה בכלל^^ט'
באמת לא אלימהאליק9194
אתם השתגעתם!!
בגלל שהיא חרדית בטוח שהיא צודקת???

זה לא נראה קצת מוגזם? לא צריך לחקור? הרי יש צילומים שהיא מחבלת בטיפול הרפואי, וגם לאחר שהרחיקו אותה הבן התחיל לעלות במשקל (הוא ב"ה עלה במשקל ב30% ממה שהיה קודם בתמונה המזעזעת שפורסמה).
כן, המגיבים פה לטובתה (יש כמה כאלה).אליק9194
די מסכימה כי במדינה אין משפט צדקחשבשבת
רק במחאה ציבורית יוצא משו נורמלי וכמו שאמר העצני הציבור קבע את פסק דינו של שי דרומי.
השופטים במדינה הזאת עקומים וכמו שאת חושבת שחסימת כבישים זה לגיטימי, כי זה א"י ,כך גם הם חושבים שזה לגיטימי להפגין על כזה דבר. אז לא צריך להגיד מה נורמלי ומה לא כל אחד והנורמה שלו
לא נראה לכם מוזרשירק
שהחרדים מרחמים על אשה חרדית ולא על ילד חרדי?
לא נראה לכם מוזר שאם זו היתה בדואית חולהט'
לא היו יוצאים ככה בתקשורת?

"עיצוב דעת קהל" - ככה זה נקרא
כן, נזכרתי, על דתיים וחילוניםא.ביש
רב הזהיר את תלמידיו- יש במעשיכם משום חילול ה' נורא.

אבל אין כאן חילונים- תמה אחד התלמידים.

מילא חילונים... מיזרוחניקים מסתובבים כאן במטרה להלשין לתקשורת. 
את צודקת. באמת הרבה יותר קל לתקוף אחים...אליק9194
זה באמת ככה. הרבה יותר בקלות אנחנו רבים עם חברים ואחים שלנו מאשר עם סתם אנשים ברחוב שזה לא נימוסי.

וחוץ מזה אם בדואית מרעיבה ילד זה כלב נשך אדם, ואם חרדית מרעיבה זה אדם נשך כלב...

ואגב- בסיפור של הילדה הקטנה שנזרקה לירקון הם היו חילונים\ גויים, והיחס כלפיהם היה יותר חמור מעכשיו.
נוער הגבעות?א.ביש
אצל החרדים הכל אלימות?מעשיה נאה
ומה עם יד שרה ועזר מציון? לא כדאי להכליל 2 מליון חרדים בגלל איזה מאות.
זה זה קשור?ל דבר שקורה הם מגיבים באלימותמשואה7586
אותו דבר עם האברך הזה שלפני כמה שנים דחף את ראשו של הבן שלו בקיר והילד מת,נראה לי ישראל קראו לאברך וכל הע החרדית צהלה ושמחה והתחילה להתפרע ולהגיד שהאברך צדיק והילד היה נכה ובלה בלה בלה.לא הכל ורוד אצלהם ויש גם משוגעים,וגם סוטים וכן גם אמא שמרעיבה את הילדים שלה
משואה - הציבור החרדי מתפלג להמון פלגים.מעשיה נאה
יש חסידי גור, ויש העדה החרדית, ויש ספרדים, ויש חסידי ברסלב, ויש נחנחים, וכו' וכו', העדה החרדית הם % אחד מכל הציבור החרדי.
היי היי לך, תרגיעי ומהר!!!!!!!!!וופל אמריקאי
מה איתך? מה את ילדה קטנה?

מזה ההכללות האלו - כל החרדים, כל הזמן, בכל מקרה, כל,כל כל.......

נראה לי את ממש לא יודעת מי זה הציבור החרדי, אז יאללה לכי תעשי שעורי בית, לא יזיק לך!!

ושלא תביני לא נכון - ברור שלא הכל ורוד בציבור החרדי, אך בעצם בכל מגזר זה כך..
ואם היה מגזר מושלם כולם היו משתייכים אליו..
ומה עוד שלכל אחד יש אופי אחר ומתאים לו מגזר מסויים שאליו הוא מתחבר, אך זה לא פוסל את כל המגזרים האחרים על הסף..

ומה שאת שומעת בכלי התקשורת - כי זה מה שמעניין ומדליק.. את לא מבינה זה מה נקרא בלע"ז רייטינג..
לכן רק על מקרים אלו את שומעת,
למה נראה לך שבתקשורת ידווחו על גמ"ח מטרנות, סיוע לילדים בש"ב וכיבוד ההורים המקסים בציבור החרדי..

את עוד אחת שנלכדה ברשת (תרתי משמע) של התקשורת!! 

למתנחלים יש להם את הסיבה שלהם והחרדים סיבה משלהםאנונימי (פותח)
אנחנו לא באים לשפוט את החרדים או את המתנחלים
אף אחד לא דין של מעלה לשפוט מי טוב או פחות טוב
זה מרגיז
וזה לא משנה מה שיעשו הדתיים או חרדים העיקר שאתה חובש כיפה שונאים אותנו , שנאת חינם!!!!

אני נגד התפרעות
אבל ת'אמת מגיע להם
כי רק עם מהומות זה עוזר... עובדה שזה עוזר
עובדה שבערוץ 7 בחדשות האחרונות אמרו שהם מפסיקים את הפעולות של העייריה והם התנצלו
שזה בגלל שלא יפגעו העובדים מהמהומות לא בגלל שאנחנו רוצים להפסיק את השירות שלנו .... כעבודה
בצהרים אמרו שהם מפסיקים כל קשר ושירות עם המגזר החרדי, מה קרה התחרטו, זה נשמע שהם
מתנצלים....

אני אישה חרדית ירושלמית שנמצאת כנראה אצל הוריי שהם חילונים
היה היום בטלויזיה בשעה 5 את החדשות בהרחבה היה שם מישהו שבא בשם זקני ישראל והמשפחה להגן עליהם, בקיצור היתה שם מישהי בשידור שהיא מעירית ירושלים ואמרה שהאישה חולה.... אז הוא ענה לה "יש לך הוכחות שהיא חולה"? אתם שמתם אישה חפה מפשע בכלא..... הילד היה חצי שנה בבתי חולים מה עשו כל החצי שנה איתו בבית החולים? אפה אז היתה הרווחה?

לי נראה שכל התשקורת הזו משהו מסריח הולך שם
אין להם שום הוכחות שמה שהם אומרים זה אמיתי
תחשבו טוב אם היו פוגעים במישהו מהמשפחה שלכם לא הייתם עושים משהו נגד??????
להבדיל הסיפור של נועם שליט, איך אבא שלו מתרוצץ? אין לו מנוח עד שהוא לא יראה את בנו ולא משנה באיזה מצב הוא יראה אותו... (נקווה שיהיה בריא ושלם ב"ה)

צריך לדעת לעומק את הדברים לפי ששופטים את האנשים.....
וגם בכלל אם הייתם רואים את זה החרדי בשידור לא נתנו לו לדבר התפרצו בדברים שלו
אבל הסטומה הזו מעירית ירושלים נתנו לה לדבר מעניין למה...
מדינה דמוקרטית לא?
עובדה שהוא אמר דברים נכונים והם אמרו שהם יבררו את הנושא
כי הוא אמר דברים שהמשדרים היו מופתעים , החרדי שם גילה להם דברים שאף אחד לא ידע....
וחוץ מזה הילד היה חולה במחלה סרטן , היא חפה מפשע
הבנתי מבעלי שמכירים את המשפחה היא משנה מיוחסת וחשובה בירושלים בגלל זה אכפת לתושבים
כמו שמתנחלים חשוב להם אדמת ארץ ישראל
וכמו שאבא רוצה לראות את בנו
תופעה כזו זה נאורמלי לחלוטין לדעתי

בשורות טובות
נעמי.
יש הרבה סברות, אבל צריך לחקור. ולכן עצרו אותה.אליק9194
וטוב שכך.

למה את מרחמת על האימא באופן אוטומאטי ולא על הילד?

האם בגלל שהיא חרדיה אין שום צל של סיכוי שהיא עשתה משהו למרות התמונות והראיות האחרות? האם לא יכול להיות שחרדיה חולה במחלת נפש?

לדעתי- אם המשטרה לא היתה עוצרת את האימא זה היה מחדל חמור של המשטרה, ופגיעה בילד הזה בפרט ובילדים בכלל.

החרדים הגזימו קצת הפעם.
על כל דבר קטן הם יוצאים לרחובות ושורפים פחי אשפה (ששייכים, אגב, לי. בתור תושב ירושלים שמשלם ארנונה. גזל גמור מדאורייתא, ואני מצפה לתשלום, אני לא חייב לסלוח בדברים הנוגעים לממון, גם לא ביום כיפור).

שלא לדבר על החילול השם, ועל כך שהציבור הכללי מתרחק מירושלים וממה שהיא מייצגת ושונא את היהדות, את הדתיים ואת החרדים.

ואת המפגינים (שרובם אגב מגיע מתוך שעמום. אם הם רוצים אקשן - שיתגייסו לצבא), כל זה לא מעניין.

עבריינים ואספסוף. 
הם דפוקים בראש.אליק9194
אם המדינה לא היתה עוצרת את האמא זה היה פשע כלפ]י הציבור החרדי.
מי שחשוד במעשה כל כך חמור ודאי וודאי שצריך להיעצר, ומי שתומך בו חשוד בעזרה לפשע...

וזה חוץ מהחילול השם העצום שנגרם פה, וחוץ מזה שהם הורסים לעצמם את הרחובות.
ואגב - רוב החרדים שאיתם אני דיברתי חושבים בערך כמוני.
מה זאת אומרתאליסף ט
ברור שהגיוני לחלוטין להפגין על אשה שטפלו עליה עלילת דם אכזרית כזו. יש הוכחות? אז מה?! אנחנו לא שמים על הוכחות! הילד רעב? למי אכפת?! לנו אכפת רק לשרוף פחים ולעשות בלאגן! אנחנו לוקים במחלת נפש כלשהי! אנחנו זורקים אבנים על אזרחים תמימים בכביש בר אילן? מגיע להם! למה הם לא מפגינים איתנו?!     ומה ההבדל בכלל ביננו למתנחלים? אז מה אם הם נלחמים על דברים בעלי ערך חשוב ובסיסי ואנחנו זורקים אבנים על כל מה שזז מול הפרצוף שלנו כי בא לנו.
חבל שהמדינה לא מממנת שירות פסיכולוגימעשיה נאה
לציבור החרדי, כולם שם חולי נפש. יאללה עוד סיבה להפגנה.
אמא של חברה שלי שגרה בבית שמשמשואה7586
הולכת עם כובע ושיער קצת בחוץ ולפני איזה שנה התנפלו עליה כמה חרדים משוגעים והתחילו לצרוח עליה שאסור לה ללכת במדרכה בצד הזה כי היא לא צנועה!
תסלחו ליייי אם מישהו היה פונה אליי ככה הייתי מעיפה עליו נעל!
לא פעם אני רואה חרדים מענשים וזורקים את הסיגריה על הרצפה,גועל נפש! מה עם איכות סביבה,ארץ ישראל,בל תשחית?העיקר הולכים להתפלל ואוכלים רק גלאט אבל בין אדם לחברו הם לא מבינים.
זה מה שקורה שלומדים רק גמרא ולא מוסר.או שבאוטובוס הם נדחפים ודוחפים כל מי שעובר.
ושלא לדבר על זה שהם הכי מסתכלים על בנות!!!
התנפלו עליה כמה חרדים משוגעים?מעשיה נאה
כל החרדים משוגעים לא?
מעשיה נאה ומשואה7586-אתם דפוקות???תחיקאחרונה
מה זה הקיטרוגים האלה על ציבור שלם!?!?!?!
אתם יכולות יפה מאד לחלוק עליהם, אבל מה שלא יכולות זה להשמיץ אותם בצורה כזאת כוללנית וקיצונית!!
זה שיש שם בעיות-ידוע,
אבל איפה אין??
וזה שיש שם כמה דברים טובים שהלואי והיינו כציבור לומדים מהם אותם,וכיחידים גם לא יזיק-גם זה ידוע, ולכן זה לא פייר להפוך אותם למפלצות!!!!!!!!
תרגעו מהר!
מעשיה נאה.אנונימי (פותח)
או שאת/ה ציני ברמות, או שיש לך נטיות אנטישמיות.
התשובה הנכונה היא שילוב הדברים:שתי צמות
יש נטיות ציניות....
גם בתקשורת הבינו היום, וכך הציגו את זה,משה4
שההפגנות הם לא רק בגלל המקרה הספציפי הזה. (ובאמת אין לי שום עניין להכנס לשאלה אם האמא צריכה להיעצר או לא). ההפגנות הם בגלל שהמקרה הזה הוא הקש ששבר את גב הגמל, הציבור במיוחד של נטורי קרתא, מרגיש מושפל ונרדף ע"י הרשויות. (אם בתקשורת השמאלנית הבינו את זה, כנראה גם אתה יכול להבין). 
מי רודף אחריהם?????מרוב שעמום הם משתגעים!משואה7586
הפלג הזה לא מאמין במדינה אז שלא יאמין בה עד הסוף!איזה רשום בצורה שמותר להכשיר אבנים בשבת בשביל לזרוק על אנשים?ואם אבן הייתה פוגעת בתינוקת והורגת אותה?או פוגע באישה בהריון וגורמת לה להפלה?
אדם צריך לשלוט על היצרים שלו! אין פלא שהם כאלה אלימים!
כשאין תורת אמת והכל בלוף ככה אנחנו נראים!
3 השבועות וצריך להרבות באהבת חינם!לא בזריקה של אבנים על אזרחים שבאים לטייל בירושלים!
מה איתך משואה? זה סעיף בשולחן ערוך -מעשיה נאה
"ונוהגים לזרוק אבנים בשבתות, ואין חוששים שיפגע בתינוקות" (או"ח סימן 345, סעיף 15, ועייני גם בנושאי כלים) תודה.
נושאי הכלים:שתי צמות
"ונהגו זקני הצאן לדרבן התיישים לזרוק גם ביצים סרוחות שנתבשלו מבעוד מועד,
ועגבניות אשר ניקנו מדוכני העדה החרדית במחנה יהודה".....

וסעיף הבא מפורש כך:
"ואין מחלקין בין שוטר לאזרח, בין טמא לטהור, כולן כשרים לצעיקה ונאצה"......

באמת..כל דבר הם מכשירים אותו לפי התורה..גם הענייןמשואה7586
שהם הולכים לכל מני בחורות שעוסקות במקצועות עתיקים מחוץ לעיר שהם גרים שם.
אפשר לפרש כל דבר את ההלכ,אני שמעתי מאיזה רבנית שאמרה שבחורים חרדים שולחים בנות רווקות(שלא נשואות להם) למקווה שיטבלו וככה יהיה אפשר לעשות מעשים שלא יעשו!
טובל ושרץ בידו! שולחים נשים למקווה אבל עושים מעשה אסור!
אני חושבת שלחרדים יש הרבה מה ללמוד על דרך ארץ ואני לא היחידה שאומרת את זה.
אני עליתי על אוטובוס מרמת בית שמש לירושלים ולא ידעתי שהוא מהדרין וישבתי מקדימה והם התחילו לצרוח עליי ולקלל,עברתי אחורה והרגשתי כל כך מושפלתתת!!!
אוי, משואה....  משואה.....מעשיה נאה
משואה - אני שוקלת להוסיף עוד פירושי סעיפים....שתי צמות
קצת קשה אומנם למצוא את ההלכות האלו.....
אבל אם אתאמץ בטוח אמצא...

ממממ.....
איפה ההלכה על קו מהדרין....
רגע....
כבר חוזרת......
חחחח!יפה!באמת איפה רשום בהלכה שצריך שיהיו קווימשואה7586
מהדרין?אולי בקרוב התור בסופר יהיה מהדרין?
זוהי תורת חיים לא תורת מוות וסבל!
עכשיו הבנתי הכל..וופל אמריקאי
את תמיד פוגשת בדברים הזויים.. בכל מיני נושאים..

מעניין אותי לדעת איפה את גרה?..
את יודעת, אם כל כך שמח אצלך ויש לכם הרבה אקשן, זה ממש מגניב!!!
^^הכוונה למשואה..וופל אמריקאי
יש הלכה של חובת קוי המהדרין.אליק9194
הנה כמה סיבות לטובת קוי מהדרין:

א. '...לא תקרבו לגלות ערוה' - דהיינו איסור נגיעה. (ואם ישאל השואל - והרי לא נוגעים אלא רק נוסעים באותו אוטובוס - סימן שהשואל חי בסרט ומעולם לא נסע בקו 2 בשעות העומס, וככל הנראה הןוא גר במקומות בהם יש תחבורה ציבורית ראויה ונורמלית למשתמש...).

ב. 'ועשית ככל אשר יורוך' - כל הרבנים החרדים אומרים שחובה לארגן קוי מהדרין.

ג. כדי לעצבן (באופן חיובי) את המזרוחניקים, שעל כל חומרא שהחרדים רוצים להוסיף שאין לה מקור הלכתי בפירוש, המזרוחניקים מתלוננים, למרות שזה לא מפריע להם בכלל.

ד. כי יש הרבה נשים שיותר כיף להם ליסוע בלי גברים לידן (אנ י אישית מכיר כמה כאלה), אז למה לא.

ה. ככה.

משואה, עברת את הגבול...אליק9194
הרבנית שסיפרה לך את זה התכוונה לומר שיש אנשים שהם בבחינת 'נבל ברשות התורה', אבל לא להגיד שהחרדים כחברה חושבים ומתנהגים ככה... בדיוק להיפך...
שתדעי - אם רואים שאדם מעביר ביקורת על משהו מסויים - מקשיבים לו, אבל אם רואים שהוא משפריץ השמצות לכל הכיוונים מבינים שהוא סתם מונע משנאה, ולכן כנראה כל מה שהוא אומר זה שטיויות.
ואכן, אני מתכוון בפירוש אלייך.
עם ישראל בגלות תמיד היה נרדף ואף פעם לא מרד.אליק9194
זה לא התגרות בשלטון כל העסק הזה?
יהודי בגלות צריך להיות כפוף ולא שחצן או בעל כוח וצבא. לפחות לפי שיטתם.
זה נכון, הפלג ההוא אוחזים כל הזמן שאסור להתגרותמעשיה נאה
באומות, ומצד שני הם אוחזים שהציונים הם גויים, ומצד שלישי בציונים מותר להתגרות, אז כנראה בכל זאת יש בהם טיפת יהדות...
חוץ מזה עכשיו היה בקול חי אשה חסידת קרלין שעלתה וצעקה על זה ששורפים פחי זבל, אז הרב פפנהים אמר לה שהיא חילונית במהות והיא ניאו ריפורמית.... בגלל שהיא נגד ההפגנות....
תרגעו, תרגעו, ת-ר-ג-ע-ו.הביצה שהתחפשה
בס"ד

הציניות שחוגגת פה הורגת אותי.
היום אנחנו בעיצומם של שלושת השבועות- [הייתי אומרת את זה גם בימים אחרים, אך דומה שלכמה מהאנשים פה זה יחדור יותר אם אזכיר שבית המקדש נבנה בעוון שנאת חינם]- איך אפשר לדבר ככה על ציבור שלם?!

זה קודם כל.

שנית, אני באופן אישי לא מסכימה בכלל עם המעשים [נזק תברואתי, נזק ציבורי, וכל היוצא מזה] אז שלא תבינו אותי לא נכון.
אבל אני שמחה! סוג של, אבל סופ סוף למישהו אכפת מהצורה של המדינה היהודית שנוצרה פה. אבל כמובן שהייתי שמחה הרבה יותר אם היו מפגינים בדרכים אחרות.

לגבי כל מיני ביטויים שקראתי כאן [כגון: "חולי נפש", "הכל באלימות אצל החרדים", "אין אצלם בין אדם לחברו"] רציתי לאמור כמה דברים.
קודם כל, זה אומר שממש, אבל ממש, אנשים לא מכירים את הציבור החרדי.

חולי נפש? אב שאונס את הבת שלו, זה בסדר? אם זה היה מישהו חרדי אני בטוחה שההדים יהיו גדולים הרבה יותר. בדיוק עכשיו קראתי בYNET על איש אחד שהבן שלו רב עם חברים, אז האב שלף אקדח ואמר לילד בן ה-8 "קח, תירה בו".
אז מה זה? למה לא שמעו על זה בכותרות הראשיות?
אה... כי הם חילונים. להם מותר. לא?

הכל באלימות? אלימות יש בכל מקום. אני יכולה לגלות לכם בשקט שגם בציבור שלנו, כן, זה ה"מושלם" יש אלימות, ואפילו אלימות קשה. בכל מקום יש אנשים אלימים. בציבור שלנו אתם לא מכלילים שהציבור שלנו "אלים", נכון? אז למה אצל החרדים כן? כי הם הולכים עם חליפה שחורה שמעוררת בכם דחיה?

אין אצלם בין אדם לחברו? רק תִּספרו לי כמה ארגוני חסד חרדים יש. כמה בתי תמחוי, כמה עזרה לחולים, עזרה למשפחות מצוקה, חזרה בתשובה. אין סוף. חסדי נעמי, עזר מציון, חסדי אליעזר, ועוד הרבה. הרבה.

אז לפני שאתם קוטלים את החרדים תבחנו את הדברים אצלכם, והיטב. אמרו רבותינו שהפוסל במומו פוסל...
אז למה הם מחתנים בעלי תשובה עם אנשים סוג ב'?משואה7586
לא רוצים שספרדים ואשכנזים ילמדו ביחד?ולא מקבלים לכל מני מוסדות שלהם בעלי תשובה או אנשים שלא עונים לדרישות המחמירות שלהם?
למה הם לא מתגייסים לצבאאאא????.ועוזרים לעם ישראל???
למה הם לא נלחמים על ארץ ישראל???
הכי קל לשבת בין 4 אמות של תורה בכולל ולהתלונן על כל העולם!
"יותר קשה להוציא את הגלות מהיהודים מאשר את היהודים מהגלות" או משהו כזה..
אני חושב שהנקודה היא שכל גפרור קטן מדליק את המשואהמעשיה נאה
הנק' היא שלאנשים הכי קל להכליל...שתי צמות
לכתוב בסטיגמות, בקיצוניות....
ויעידו כאן המשפטים: כולם.... כל החרדים.... כל מי ש......

דעו לכם -
רק אנשים חכמים יודעים לכתוב בלי להכליל.
לנתח נקודתית כל מקרה בלי להשליך על נמשלים שלא קשורים.....
ומכלל הן (אנשים חכמים) אתה שומע לאו......
כל הניקים כאן מכלילים, זה מעצבן.מעשיה נאה
צודק, זו הבעיה של כל האנושות.. ההכללות האלו..וופל אמריקאי
דרך אגב יש הלכהמעשיה נאה
שאם שתי אנשים צריכים לעזרה, חייבים להקדים את השונא = "מצוה בשונא כדי לכוף את יצרו" (זה לא בצחוק!!!). ביהדות כשאתה שונא מישהו זה רק מקדם אותו, לכן אולי משואה... תהיה חייבת לעזור לחרדית קודם... לעומת זאת אני יעזור לדתי לאומי קודם כי אני לא שונא את החרדים.
משואה, תרגעי.הביצה שהתחפשה
בס"ד

השנאה נשפכת וחבל. חבל מאוד.

לשאלתך- אני לא יודעת לענות כי אני לא משתייכת לציבור החרדי, אז אין לי מושג מה הדקויות שם.

וחוצמיזה, שיש דברים שאת אומרת בלי לדעת, או שאת יודעת על מוסד מסויים אחד ומשליכה ממנו הכל.
מי אמר שאין מוסדות לבעלי תשובה? זה דווקא עניין שהציבור שלנו צריך ללמוד מהחרדים, כי בעוד ש"לנו" יש רק את מכון מאיר וישיבת ר"ג ועוד קצת ישיבות שעושות "הפצות", אצל החרדים זה הולך בעשרות אם לא מאות מוסדות.

לא מתגייסים לצבא? א. כשתלמדי תביני שלימוד תורה עוזר לא פחות מאשר להחזיק רובה. ככה זה, השותפות בין זבולון וישכר היא כזו, אחד אחראי על החומר, השני על הרוח. לבד מזו, שיש את הנח"ל החרדי שהמון חרדים מתגייסים לשם.

לא עוזרים לעם ישראל? צר לי יקירתי, אבל את פשוט מדברת שטיות.

לא נלחמים על ארץ ישראל? הם נלחמים על דברים אחרים. למה את לא נלחמת על קדושת השבת?

ממש לא קל לשבת ב4 אמות של תורה. אם את אומרת את זה, כנראה שמעולם לא ניסית.

~~~
די, די עם כל השנאה הזו. זה לא עוזר לאף אחד, לא פותח את הלבבות ובטח שלא מקרב את הגאולה.
תוה עוזרת השאלה כמה מהם באמת לומדים תורהמשואה7586
ולמה צריך להפריד???אפשר ללמוד תורה ולהיות חייל!למה בחורים שמתגייסים לצבא מחרפים את נפשם לעומת כאלה שלא?
ומי קובע שהם אחראים על הרוח?
החרדים תפסו טרמפ על המדינה שמממנת אותם,בגלות הם היו עובדים ולומדים תורה וכן כן גם חלקם התגייסו לצבאות הגויים!
העניין הוא שהם לא מאמינים במדינה(לא כולם)ולכן ל רואים שום סיבה לתרום לה.
ושורפים רמזורים?שכוייח! הרמזורים האלה הם של המדינה הטמאה הזואתי!
כן כן..מדינה שלא מושלמת אבל מגינה עליהם מפני הגויים!(לפחות מנסה)
לפני 60 שנה ההורים שלהם היו חולמים לדרוך על עפרה של הארץ הזואת ובמקום זה נשרפו במשרפות
אז כן,צבא זה מצווה אבל גם לסרב זה מצווה!
טוב, הויכוח הוא ויכוח סרק.הביצה שהתחפשה
בס"ד

אני לא חושבת שיש טעם להתווכח, את קבועה בעמדה שלך בקנאות.

חבל, חבל אחותי, חבל...

"באהבת חינם נבנה"- כדאי לזכור את זה.
אושרה- את מדברת לעניין!! אחלה תשובות יש לך!!וופל אמריקאי
הלוואי שלא הייתי צריכה להשמיע אותן....הביצה שהתחפשה
הכללות..הקולה טובה
ישנם כל מני סוגים של בני אדם,
יש אלימים ויש אנשי חסד
יש עובדי מידות ויש כאלה שלא
יש מכלילים ויש רואים בפרופרציה
ויש בכל חברה כל מני סוגים, וככל שהחברה יותר גדולה ככה יש יותר סוגים של אנשים מיותר קצוות.
גרתי בעבר ביישוב קטן ודוס וגם שם היו כל מני סוגים של אנשים- לא דווקא מהזן החיובי..
גם בחברה החרדית יש דברים יותר טובים ופחות... ויש גם אנשים צדיקים ואמיתיים ולעומתם יש גם כאלו שהסיבה היחידה שהם מתלבשים כמו חרדים היא כי אין להם כח לעזוב את החברה...
בגדול, החברה החרדית מחנכת לעבודת המידות, לחיי תורה ואמונת חכמים.
אבל לא כל התלמידים מפנימים את זה...

חוצמזה, כל הרחובות החרדיים מלאים בזה שזו עלילות דם ושהאמא היא צדיקה וביה"ח רק רוצה לגנוב לה את הילד לצורך ניסויים רפואיים(מה שאגב יכול להיות נכון לצערנו..), הם לא מכירים את הצד השני (בעיה בפני עצמה) כך שהם מאמינים בעצמם ובטוב המטרות שלהם..

יפה, בעיקר מה שכתבת בסוף.מעשיה נאה
גם אם הסיפור לגמרי נכוןשירק
והאמא באמת הרעיבה את הילד כל החגיגה הזו של התקשורת על כל מקרה כזה זו ערפדות לשמה. בחולי נפש צריך לטפל בשקט ולא לעשות מהם ארוחות לערפדים.
והערפדים ישארו רעבים?מעשיה נאה
כן, שימותו ואז לא יהיו יותר ערפדיםשירק
^^מסכימהט'
אישה בחודש חמישי (!) עם חינוך ותרבות של מאה שערים (ולא משנה כמה אנחנו מסכימים עם החינוך הזה או לא) לכבול באזיקים ולכלוא אותה חמישה ימים עם פושעים??

המשטרע לא קולטת שהציבור הזה לא מפחד מהם???

ככה זה כשהציונים |יאללה תאכלו אותי| רוצים לכתוב את ההסטוריה.
לא כולאים אותה עם פושעים.אליק9194
אין שם פושעים בבתי המעצר...

כולאים אותה עם חשודים שבאמת לא עשו כלום, ורק המדינה הציונית מכניסה אותם למעצר בגלל ש- הם גדלו במוסררה ושונאים מזרחיים \ הם עולים מרוסיה ושונאים רוסים \ הם נולדו במזרח ירושלים ושונאים ערבים \ הם נולדו ברחביה ושונאים ששששמולנים \ הם נולדו בהתנחלות ושונאים ימנים.....

וטופלים עליהם שקרים ועלילות דם כאילו הם רצחו \ גנבו \ אנסו \ היכו....

ומחזיקים אותם למרות החינוך השונה שלהם (שאנחנו יכולים או לא להסכים איתו) יחד עם כל מיני פושעות שהתעללו בילדים שלהם.

זה ממש בושה!
בטוח שיש פה קונספירציה...
אישה חולת נפש שהרעיבה כמעט למוות את הבן שלהמשואה7586
באמת חינוך של מאה שערים...מבחוץ צדיקים גדולים אבל מבפנים...מבפנים הכל רקוב!
כמו עם הסיפור של האח שעשה מעשים מגונים באחיינים שלו הקטנים וההורים ידעו ושתקו כי ככה אמרו הרבנים!
אוי באמת איפה אנחנו חיים???
אז אנשים שזורקים ילדות מתוקות לירקוןשירק
זה חינוך צרפתי.
סוג החרדים שאת כועסת עליהם הם קומץ קטן, שרוב החרדים עצמם לא מזדהים עם הדרך שלהם.
יש לחרדים הרבה מה לתקן, ואני חושבת שהם מומחים להגרר לשטויות, ומתקצנים כל הזמן יותר ויותר, אבל ממש לא הכל רקוב, הרוב זה משפחות יפות, ילדים מושקעים ואנשים עם עולם תרבותי איכותי אבל תרבות אחרת, עם דגש על האחרת.
הבעיה היא שהחרדים מגבים אותה, וזה מה שמזעזע...אליק9194
לאף אחד (כמעט) לא אכפת מהילד אלא רק מהאמא, ואף אחד (כמעט) לא תומך בכך שיחקרו את העניין ברצינות.

כתבתי: כמעט.
כי הגאון הרב נתן צבי פינקל ראש ישיבת מיר כתב מודעה שמורה לתלמידיו שלא להשתתף בהפגנות.
וזה סוג של קרן אור בודדה בכל הסיפור הזה.
משואה סתם שתדעיחילא דמשכנא
כמו שבציבור שלנו יש הרבה בעיות גם בציבור החרדי יש הסיבה שכולם מזדעזעים היא כי אצל החרדים לא מדברים על הדברים האלה ועד שהדברים יוצאים הם מגיעים לרמות גבוהות.
חוצמזה לא חסרות דוגמאות על דברים בעייתיים בציבור הדתי לאומי אם זה מה שאת מחפשת-חסרונות יש הרבה ואצל כולם. וגם כלפי חרדים יש את הקטע של העין טובה ולדון לכף זכות...

לגבי זה:
"לא פעם אני רואה חרדים מענשים וזורקים את הסיגריה על הרצפה,גועל נפש! מה עם איכות סביבה,ארץ ישראל,בל תשחית?העיקר הולכים להתפלל ואוכלים רק גלאט אבל בין אדם לחברו הם לא מבינים."

גם גבעונים [מוערצים] שעושים מצוות יישוב הארץ מעשנים וזורקים סיגריות על הרצפה ויותר מזה....(סתם דוגמא..)
ל ז יפריע אם בחור או אפילו חברה מלכלכים אתמשואה7586
האזור שהם נמצאים וחוץ מזה הרבנים אוסרים על עישון מסיבות שונות...
לצערי יש אנשים שומרי תורה ומצוות שבוחרים מה טוב להם
תודה שירק, את מעלה נקודות מעניינות.מעשיה נאה
אם הם מעשנים אז הם לא שומרי תורה ומצוות.מעשיה נאה
כי הם לא שומרים על "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם"  נקודה. אולי התכוונת שהם מזוהים בתור אנשים שומרי תורה ומצוות.
קראתי רק חלק ונראה ליאני12345
שברגע שאין הקשבה אמיתית וכבוד אמיתי משני הצדדים-זה לא ילך.
ולא משנה אצל מי האמת.
נראה לי שהשרשור ילך גם ילך...מעשיה נאה
כמה דברים.הביצה שהתחפשה
בס"ד

א. בכלל לא בטוח שהאם הרעיבה את הבן שלה. בודקים כיוון חקירה שהוא משומש לניסויים...
ב. אם האם באמת חולת נפש, בחולי נפש מטפלים בשקט,  בדיסטרקטיות, לא בריש גלי ובכזה רעש.

הכל מבפנים לא רקוב, ותפסיקי להוציא שם רע ולשון הרע גורף שכזה.

עכשיו באמת העלת לי את הפיוז...
---לגבי הניסויים---אליק9194
זה לא יכול להיות נכון שרוצים לעשות לה ניסויים בילד, לפחות אי אפשר לטעון את זה בלי חקירה וראיות, כי זה בערך העבירה על החוק הכי גדולה שיש.

בתור אחד שביצעו עליו ניסויים בעבר (נשמע נורא, אה???, אבל מה לא עושים תמורת הרבה כסף קל...), אני יודע שבשביל לבצע ניסוי יש צורך בכל כך הרבה הגבלות, אישורים והנחיות, יש את ועדת הלסינקי הבינלאומית שקבעה בזבה הגדרות, אז אי אפשר סתם להשמיץ רופאים שמוסרים את נפשם.

מי קבע כל כך בודאות שהאישה לא אשמה? האם המשטרה לא צריכה לחקור את זה?

וכמובן, אין בדברים שכתבתי שום הכללה על כל החרדים, להיפך...
לא אוהבת סגנון תגובה כזהיהודית פוגל
לא ניכנס למחלוקת. אבל יודעים לעשות בלאגן....(='ערבות הדדית'
תודקת לגמרי!הברסלברים האמיתיים הם בדרך כלל לבושיםמשואה7586
עם שטריימל וכו' ויש להם השקפה שונה לגמרי מהנחנחים.הם חסידים לכל דבר
ככה זו דעתי
אני גם לא אוהב כל מיני דברים... וד"ל.מעשיה נאה
(לא התכוונתי לדתיים לאומים).
חילול ה'דוסית גאה!
חמור.
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavender
נצלו"ש = ניצול שרשור?נחלת
מדויק.חתול זמניאחרונה

או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.

נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזוםאחרונה
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוחאחרונה

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

אולי יעניין אותך