תמיכה רגשית מהבעלמהמרחקים
לאחר שכל הריון היה די קשה מבחינה פיזית כולל סיפור של אשפוז, כרגע אני כבר חודש בשמירת הריון ומתחילה תשיעי.

בכללי אני אישה מאוד משחררת, ובעלי נפגש הרבה עם חברים שלו (הרווקים ברובם), יוצא לטיולים מהעבודה (לא דברים שהוא מחוייב בהם)
חשוב לי לפרגן ולתת לו להתעורר ולהנות במיוחד כי הוא עושה את הרוב בבית מבחינת מטלות וכו'.
חשוב לי להדגיש שהוא אדם מדהים ועושה הכל בפשטות ולא כעונש אלא כמובן מאליו.

אלא ש..אני מרגישה לבד. אין לי את התמיכה הרגשית ממנו שאני זקוקה לה. אני לבד כל היום עד שהולכת להביא את הילדה מהמעון ובכללי מרגישה לא יעילה, מוזנחת ובודדה.
המשפחה גרה רחוק ויש לי פה חברה וחצי שאני נפגשת איתן לפעמים בצהריים עם הילדה. אני מדברת כל יום עם אמא שלי ומתקשרת לחברות אבל כמה אפשר לחפור..

פשוט בעלי לא מבין את כל העניין הרגשי שאני נתונה. הוא לא דואג לי ומתעניין מה שלומי (אם את צריכה משהו את אומרת)
הוא טוען שלא צריך להתמסכן למרות שאני מסבירה לו שוב ושוב שאני צריכה את האמפתיה והקוצ׳י מוצ׳י הזה..שזה נותן לי להרגיש בעלת משמעות וחשובה בעיניו.
אפילו בקטע מתעניין ודואג- שתית מספיק? אכלת היום משהו? (הוא יודע שהכל עושה לי בחילה ואני לא מצליחה לעלות במשקל).
אסור לנו לקיים יחסים, ואצלו אין הבעת רגשות (נשיקה, חיבוק) בלי יחסים. זה עוד יותר גורם לי להרגיש מוחפצת וסתם 'כלי'.

היום ממש התפרקתי כשהוא שאל אם זה בסדר שהוא יסע לצאת עם חברים. כאילו הוא לא מודע ומצבי לא מעניין אותו.
בשבוע שעבר היה אזכרה לאבא שלי בירושלים והוא שקל להיפגש עם חברים שלו שהיו גם בעיר. עצם העלאת האופציה העליבה אותי. שהוא לא אמר להם ישר שזה ממש לא רלוונטי באותו יום.

אני גם ככה הורמונלית אבל סתם זה נראה לי מצב עצוב ולא יפה להתנהג ככה לאשתך שמבודדת בבית, אכולת מחשבות על העתיד ועל הלידה וכל מאמץ עושה לה התקשויות וכאבים.

לא יודעת מה אני רוצה..פשוט עצוב לי ולא רוצה להגיע ללידה. לא רוצה לחשוב מה יהיה אחריה שגם אסור לגעת בכלל.
קראתי ,והרגשתי שזאת אני כתבתי את זה.חדשה1
רק שאצל בעלי זה עבודה ,לא שהוא רוצה בזה... פשוט המשמרות שלו מטורפות וזה גם לילות. מוצאת את עצמי אצל המשפחה שלי יותר מאשר בבית שלנו.. בזוגיות.
היום התפרצתי, בכיתי, הוא כמובן היה כאן לשמוע להקשיב וכו..
אבל עדין... מבינה אותך כלכך.
וואי באמת קשה...אם לשניים
איתך.
בעזרת ה יעבור, ותחזרי לעצמך. עכשיו את באמת הורמונלית וחווה תקופה קשה, וחבל כל כך שאין לך מספיק הבנה והכלה.
אוף אוףמיואשת******
קראתי ובא לי לבכות
אתם נשמעים מקסימים שניכם ונראה שפשוט בעלך לא קיבל הדרכה או ראה מספיק בבית את הענין הרגשי הבית חום וחיבה חיבוקים ונשיקות בלי יחסים זה אלף בית ממש, ואם אין את זה זה מצריך טיפול ויעוץ, אל תזניחו. אפשר גם אחרי הלידה אבל זה לא יעלם ואת חייבת להתעקש לטפל בזה
מעבר לזה לבעלך כנראה יש יותר מדי חברים רווקים והוא עוד לא הפנים את המעבר הזה שקודם את החברה שלו והחברים במקום שני. ממליצה לחפש בייביסיטר ולהתחיל לצאת, או לעשות ערבים של כיף בבית, תכיני סרט נחמד, תקני או תבקשי ממנו לקנות בירה ופיצוחים או כל דבר שבא לו עם החברים, ושבי לראות איתו סרט
כשתוכלי לצאת תתחילו לקחת בייביסיטר ולצאת
את צריכה להעביר לו את המצב שיציאה זה עם חברים ואשה זה לבית , את צריכה להיות החברה הכי טובה שלו והראשונה שהוא פונה אליה לצאת איתה וזה תהליך ומצב שצריך ליצור
ומליצה מאד לטפל בענין הבעת החיבה באופן כללי כמה שיותר מהר
חיבוק גדול יקרה!!!
תודה על התגובותמהמרחקים
הוא באמת לא ככ ראה גילויי חיבה ורגש אצלו במשפחה.
הנושא כבר דובר ונטחן ביננו רבות..
היינו גם בטיפול שעשה ממש טוב ונתן הרבה עצות פרקטיות. אני מנסה להזכיר לו אותן, אבל הוא עדיין נעול בקטע הזה ש "אם אני אתייחס לכל קושי שלך זה יעצים את הקושי. אם לא ניתן לו מקום הוא ייעלם".
פחות או יותר זו הגישה...

ולגביי זמן זוגי- אחרי ההרדמה של הילדה הוא פשוט נרדם...הוא מהאנשים שנגמרת להם הבטריה כשיורד החושך ואני צריכה לגרד אותו כל ערב מהספה שיעבור למיטה. היה ניסיון כמה פעמים לערב סרט שלאחר רבע שעה הפך להיות הקרנת יחיד..

דווקא יצאנו השבוע למסעדה והיה ממש נחמד! אבל..זה לא עזר לדבר על הפן הרגשי. כיף לנו ביחד וכו' אבל הבעת רגשות, תמיכה רגשית..פחות.
ואין כרגע כסף להמשיך בטיפול, בנוסף לפן הטכני של שמירת הריון.
לגבי התיאוריה שלו של "אם אני אתייחס לקושי.."יפעת 177

פשוט תאמרי לו שזה נכון לגבי גברים

לגבי אישה - זה בדיוק הפוך

ככל שהיא משחררת יותר, הקושי מתגמד, וזהו, ככה המנגנון שלנו עובד

(אנ לפעמים באמצע ויכוח צריכה להזכיר לבעלי שאני לא חבר שלו, אני לא יכולה להיפגע ממנו אפילו בקמצוץ,)

רעיון מעולהמיואשת******
אמרתי...שאנחנו שונים ויכול להיות שהוא לא צריךמהמרחקים
והוא בסדר עם זה אבל אני צריכה את האמפתיה וההתעניינות...
גם ציינתי את זה שאולי זה הבדל בין גבר לאישה.

לא ממש התקבל.
אולי אני סתם מגזימה..באמת שהוא בעל מקסים ועושה ושותף בבית יותר מכל גבר אחר שאני מכירה! ואני כל הזמן טורחת לציין כמה אני מעריכה וזה לא מובן מאליו ושהוא מדהים.

פשוט בקטע הרגשי..חסום. הוא בא מקובע על גישה מסויימת שלא צריך להגדיל את הקושי ולתת לו מקום.
(טוען שזה כמו ילד שנופל. אם ההורה יעשה מזה סיפור- הילד יבכה ועידה סצנה. אבל אם ההורה יאמר 'לא נורא, בוא תקום הכל בסדר' הילד יעביר את זה יותר בקלות ולא מתרגש מכל שפשוף.
באמת העיקרון זה נכון. רק שאני אדם מבוגר ולא ילד..ולא צריכה חינוך. רק הכלה למצב)
אני לא חושתב שאת מגזימה. בעל הוא קודם כל שותף רגשימיואשת******

בשביל עבודות הבית אפשר לקחת עוזרת. 

את ממש לא מגזימה בצורך שלך, זה הצורך הכי חשוב לאשה, ואם הוא לא מבין צריך לעבוד על זה. מבינה את הבעיה הכספית והכל אבל לפעמים אין ברירה. השקעה בזוגיות שלך, בחיי האישות שלך ובנפש שלך חשובה כמעט כמו אוכל.

<חייבת לציין שבעלך נשמע כמי שגדל אצל דור שני לשואה, יש מצב?>

את לא הבת שלו, את אשתויפעת 177

את הילדים צריך לחנך

את האשה - לקבל ולהתנהג כמו שהיא צריכה

מותר לך להגיד לו מה את צריכה מבחינה רגשית, מה עוזר לך להתמודד, מה עושה לך טוב,

ובכלל אין כאן מה לדון או להתוכח, 

דווקא לא..בא ממשפחה מעדות המזרחמהמרחקים
הוא גדל בבית של 5 בנים להורים מאוד מפנקים ואוהבים אבל פחות מביעים רגש.
אז הוא לא מכיר בנות בכלל חוץ מאמא שלו...מיואשת******

ואמא שלו כנראה אשה פחות רגשית , ממש באסה. המממ. אין מנוס מיעוץ מקצועי. באמת לא רואה מה אפשר לעשות אם את מדברת על זה שוב ושוב והוא מסרב לקבל. את נמצאת במקום של חסך רגשי וחסך פיזי, ואם לא תטפלו בזה הזוגיות שלכם תתפוצץ כי אשה לא יכולה לחיות ככה. 

שולחת לך המון חיבוקים ואהבה את נשמעת אשה מקסימה במיוחד ואת אומרת שהוא מקסים, אז פשוט צריך לטפל ולהגיע למקום המתאים , אני בטוחה שזה אפשרי עם עבודה של שניכם

תני לו לקרואאפונה
את "איך לדבר כך שהילדים יקשיבו ולהקשיב כך שהילדים ידברו"
רק אומרתמחי
גם לגבי ילד זה לא נכון.
זה נכון שאם יגידו לו לא נורא הכל בסדר לא קרה כלום הוא יעביר את זה יותר מהר, אבל זה מכבה את הרגש שלו. הוא צריך התייחסות לרגש - אוי נפלת? כאב לך? אמא תתן לך נשיקה. עכשיו יותר טוב? ילד שכואב לו ואומרים לו זה ממש לא כואב, לא קרה כלום, זה גורם לו לחוסר בטחון.
סליחה שלא ממש קשור, פשוט הייתי חייבת לציין את זה...
ובוודאי שגם את זקוקה להבנה, הכלה והתעניינות ברגשות שלך. בבקשה אל תחשבי שאת סתם מגזימה, זה צורך בסיסי של כל אשה! בעלך יכול להיות הכי מקסים בעולם בשאר התחומים, אבל בלי התעניינות ברגש זה לא יספק אותך, כי את אשה.
נכון! גם לי זה צרם... כמובןחדשה ישנה
שאם ילד על כל פיפס עושה דרמה אז אפשר פחות להתייחס, אבל בגדול, אני מאמינה שצריך להביע אמפתיה כשילד נופל. 'אויש, זה כואב.. בא ואתן לך נשיקה'. לא צריך לעשות דרמות אבל אני חושבת שצריך להתייחס לילדים כמו שאנחנו היינו רוצים שיתייחסו אלינו! אם אני אקבל מכה (פיזית או נפשית) ויגידו לי 'לא נורא, לא קרה כלום' , זה מאוד יפגע בי שתחושותי לא מעניינות.
בלי קשר לפותחתלמה לא123

את לא מכירה נשים שצריכות הרבה יותר תשומת לב מהרגיל,ממש בצורה מוגזמת?

אולי הם צריכות לעשות עבודה עם עצמן,מאיפה מגיע הצורך הגדול הזה?!

לגמרי מסכימה עם הגישה שלךמהמרחקים
וזה בדיוק מה שאמרתי לו🙂
כמובן שלא צריך ליצור ילד שנהייה היסטרי ויוצר דרמה מכל פיפס אבל כן חשוב להיות אמפתיים לכאב ולהראות אכפתיות וחמלה.

הגישה הזאת לא נכונה גם לילדטרכיאדהאחרונה

ילד שנופל ובוכה ועצוב- צריך להיות איתו בכאב, ממש לא להגיד לו שזה שום דבר ולא נורא, אחרת הוא יגדל למבוגר שאטום לרגשות. להיפך, להגיד לו: "אוי, כואב לך, זה ממש ממש כואב וכו'" ואחר כך לנסות להרגיע

קצת מזכיר את בעלי בקשיי ההבנה.....תפוחים ותמרים
יש 'להיות חופשי' ויש 'לא לראות אותך' ואצלו השניים התערבבו, אולי גם בגלל שאת משוחררת יחסית ובגלל כל כך חשוב לך לפרגן לו.

נשמע שתלונה כללית (אתה לא מתייחס אלי מספיק) פחות תעבוד איתו, ויותר הדרכה מפורשת (תתקשר 3 פעמים ביום לשמוע מה שלומי, ואם אכלתי ושתיתי/ כשאתה חוזר קודם כל בוא שב איתי מחובקים על הספה / ביום שלישי אנחנו יוצאים לסרט, אל תקבע כלום).
לי לקח הרבה זמן להבין את זה עם בעלי, הוא איש ממש חם ואוהב, אבל מבחינתו מה שלא אמרתי לו *בצורה מפורשת* פשוט לא קיים.....(מה שאת רוצה את אומרת) כך שההמלצות דלי מבוססות על נסיון אישי.
אוייש!miki12

נשמע לא טוב כל כך -אם אין אישות אין נשיקה או חיבוק.

זה ממש לא אמור להיות כך!!

חייבים לדבר על זה. אלו לא דברים שיפתרו מאליהם. חובה לדבר.

גברים לא מבינים אם לא אומרים להם ב"רחל ביתך הקטנה"

אני הלכתי על הקטע הזה חזק מאוד . אני בפירוש מבקשת. תביא לי כסף אקנה לי זהב , אני אוהבת ש....מפריע לי ש....וכד'...

כל כך לא נחמד להרגיש כלי...את צודקת!

כדאי מאוד ללבן דברים, לפרוק איתו...לא להאשים, פשוט להסביר שאלו הרגשות שלך, שאת אוהבת מגע בלי קשר לכלום. זה אלף בית . בשביל שתרגישי טוב.

לא נחמד לקבל נשיקה כי..

לדעתי, את לא יכולה לתת לו שחרור אם את צריכה את עזרתו. ממש לא.

הוא מרגיש שאת מסתדרת לבד וזה לא כך.

מה תעשי כשיהיו עוד ילדים ואת תהיי בהריון? הוא ילך לטייל עם חברים... ואת??

תחשבי על עצמך קודם!

מסכימה עם כל מילהאם לשניים
וגם עם הקושי שלך, אחרי הכל את אוהבת ורוצה להיות אישה טןבה ומשחררת... אבל באמת צריך לזכור כאן גם אותך. ונישואין זה מחוייבות ועול, אין מה לעשות. "טוב לגברר שישא עול בנעוריו." עול זה עול אישה. אישה זה עול. ועול שטוב לגבר..
רק הערה קטנהl666
גבר צעיר מאוד יתקשה לתת חיבוק ולהסתפק בזה. לא סתם יש הרחקות בימים אסורים. אבל בעניין תשומת לב והכלה את לגמרי צודקת. גם משל על ילד לא בדיוק נכון. צריך לתת מקום לכאב שלו .
אז אני אמורה לזכות במגע רק בשביל יחסים?!מהמרחקים
לא מסכימה עם זה.
מותר וצריך לתת לאשתך נשיקה, חיבוק, ליטוף, גם אם המטרה היא 'רק' לעודד אותה ולהביע תמיכה ואהבה ולא להיכנס למיטה..
ברווווווווווווווווורמיואשת******

כמו שכתבתי פה בעבר כבר הרבה פעמים, גברים זה לא חיות

בהחלט גם גבר צעיר וחם יצר אמור להיות מסוגל לתת חיבוק ונשיקה לאשתו ולהסתפק בזה

נכוןלמה לא123

הוא צריך ללמוד להפריד

עם כל הקושי, אני דווקא מסכימה עם 666תהללי
זה קורה גם אחרי הלידה, כשהאישה הכי הכי זקוקה לחיבוקים, ליטופים, עיסויים ונשיקות, ודווקא אז על הבעל והאישה להתרחק אחד מהשני (ועוד לתקופה שיכולה להיות די ארוכה). ולכאורה זה הכי אכזרי שיש. אלא שכידוע לגבר יש יצר הרע גדול מאוד בעניין, וכל נגיעה אפילו קטנה יכולה 'לעורר' אותו... וח"ו שלא יגרום לו להוציא זרע לבטלה.
גם במצבך הנוכחי הרגיש כל נגיעה קטנה יכולה 'לעורר' אותו (ואולי אפילו גילויי חיבה אחרים שאינם נגיעה יכולים לגרום לכך) לכן הוא בטח נמנע גם מזה.
לכן המלצתי היא שתנסי למצוא דרך אחרת להתחזק נפשית. בין אם זה ע"י שיחות עם חברות, ע"י קבלת עיסוי אישי של מישהי שמתמחה בעיסוי בהריון, וכמובן שאין כמו לשוחח עם הקב"ה ולקבל את 'חיבוקו' החם.
בהצלחה רבה, הרבה הרבה שמחה ובריאות, ושתזכי בע"ה ללידה קלה ושמחה עם ידיים מלאות!
זה כל כך לא דרך התורה לחיות ככה. הכי לא.מיואשת******

כשמותרים אז מותרים. גם אם יש הגבלה על יחסים מלאים. מצופה מגבר להתגבר על היצר הרע שלו.

לא צריך ללכת רחוק אבל חיבוק ונשיקה קלה זה מינימום וגבר שלא מסוגל לתת את זה לאשתו בלי להוציא זרע לבטלה כדאי שילך לטיפול ומהר.

ה' ישמוררקלתשוהנ

אחרי לידה זה מצב מסויים מאד

היא מדברת על כל החיים...

יש לה בעל שנשמע טוב ואוהב ושצריך להבין את הנקודה הזאת

אין שום סיבה בעולם שאישה תחיה בלי מגע סתם פשוט יומיומי, זה כל כך נצרך לנפש!

הגזמת לגמריאפונה
מצב שבו חיבוק בא רק כהקדמה ליחסים זה לא בריא לא תקין ובטח שלא נורמלי.
כמו שכתבו מעלי גברים הם לא חיות
וואו, כל כך לא!מק"ר

או שאני לא נשואה לגבר? :-O

ממש לא נכון. זו טעות מהיסוד.miki12

גבר צעיר יתקשה לתת חיבוק ולהסתפק בזה?

טעות . פשוט טעות.

עם גישה כזו אפשר רק לרסק את הזוגיות.

אישה מתחתנת לא רק כדי לספק יצרים של גבר.

אישה זה יצור ריגשי שחייבת הבעת רגשות במגע, חיבוק נשיקה, מילים טובות. לא רק בגלל ש......

מגיבהl666
גברים בנויים קצת אחרת. למה אסור לתת יד לגבר זר? הרי לחיצת יד היא בכלל לא אינטימית אבל גברים בנויים קצת אחרת.
קל וחומר חיבוק שזה סוג של מגע אינטימי.
וקצת קשה להאמין שגבר יכול לקיים יחסים לא מלאים לאורך זמן בלי להיכשל בזרע לבטלה.
ולמה חיות? גם לי חיבוק גורם לרצון להמשך, לדעתי זה טבעי שבעל ירצה את אשתו ואשה תרצה את בעלה. בשביל זה מתחתנים בין היתר.
חיבוק זה לא יחסים לא מלאים. הגזמתמיואשת******

חוזרת על דעתי בנחרצות שגבר שלא מסוגל לחבק את אשתו בלי להגיע למצב של שז"ל צריך טיפול מיני ונפשי דחוף. ממש דחוף.

את באמת רצינית שכל חיבוק מוביל ליחסים? אתם בחיים לא מתחבקים או נותנים נשיקה על הלחי כשחוזרים היתה בלי לקפוץ למיטה??

לא צריך להיעלבl666
הכוונה אם אין כלום לאורך זמן ואז חיבוק בהחלט מעורר. כמו אחרי מקווה. ולא צריך לקרוא לייחוד בין בעל לאישה חייתי, ואישה לא מוחפצת אלא נחשקת.
אני לא נעלבת אני מזועזעתמיואשת******

יחוד בין בעל לאשה חס ושלום לא חייתי, ואשה היא נחשקת.

אבל אשה שלא מקבלת חיבוק אלא למטרת יחסים היא מוחפצת

וגבר שלא מסוגל לתת לאשתו מגע אנושי בסיסי בלי להתאפק לדחוף אותה למיטה מתנהג בצורה חייתית

לא צריך להגזיםl666
כתבתי על בחור צעיר במתמודד עם איסור לאורך זמן. ןהסכמתי שצריך לתת תשומת לב ולהכיל.
אבל התמודדות גברית לא מסתיימת עם חתונה. כך אמר המרצה ושום אבא בקהל לא סתר אותו כי זאת האמת. רק אבא אחד כבן חמישים אמר שלא כדאי אולי לספר על זה למתבגרים.
כמובן יש עניין של הרגל. אם מתחבקים כל הזמן אז זה כבר פחות עושה את זה. כמו שחילונים פחות רגישים למראה לא צנוע כי הם רגילים ואז כבר לא עושה להם כלום. משם הם כבר צריכים דברים מיוחדים כדי להיות ביחד. וחבל
אוקי. אז המסקנה ההגיונית היחידה היא להתחבק יותרמיואשת******

ואני די בטוחה שהמרצה התכוון להתמודדות גברית בזמן שאסורים

אבל חוץ מזה, לא סתרתי אותך שיש אלמנט של התמודדות , פשוט 

1- לא מסכימה שזה בחיבוק

2 - מצפה בהחלט מגבר להתמודד, ולא, לא לחבק את אשתך זה לא נקרא להתמודד.

אני חושבת שסיימתי את הדיון. דעתי ברורה. מקווה שעזרתי למישהי בדיון (ההזוי בעיני) הזה.

מחזקת את דברייך ומוסיפהמק"ר

שאצלנו בכל אופן, גם בתקופה הבראשתית שחיבוק בהחלט לא היה דבר של הרגל, הוא לא גרם לנו להגיע ממנו ליחסים...

זה פשוט בלי קשר

הריון שלם זה המון זמןl666
במקרה של הפותחת לא מדובר בהריון שלםמק"ר
אבל אני לא אהיה הדוברת שלה. אם היא תרצה היא תגיב.
נכון. זה המון זמןיערת דבש

אז שאשה תשאר בלי חיבוק ומגע של חיבה בסיסית?

בנוסף לכל כאבי הנפש והגוף בהריון???

וואלה

הגזמת לגמרי

באמת כדאי שזה יהיה הרגליערת דבש

וחבל שזה לא כך.

למה שחיבוק ונשיקה בין בעל לאשתו לא יהיה דבר שבשגרה והרגל?

והגברים שאני רואה סביבי,

בהחלט מסוגלים לתת לאשה שלהם חיבוק,

אפילו שהם נשואים בקושי שניה וחצי, וכבר היא בהריון..וודאי לא מסוגלת שכל חיבוק יביא ליחסים.

הם יותר בני זוג מתחשבים ותומכים

ופחות כאלה שרק חושבים על עצמם והיחסים שיקימו או לא.

חבל

חבל שחיבוק זה לא הרגל.

מסכימה עם 1666...שמחה
וזה לא נכון להגיד על גברים שמרגישים כך "חיות".
להיפך. גבר שנמנע מחיבוק (למרות שזה כיף לו, והוא מאוד רוצה את זה!) כדי שלא להגיע למקום בעייתי- זה אצילות והתגברות על היצר.
כמו שיש נשים שונות, כך יש גברים שונים, לכל אחד קל יותר בדברים מסוימים וקשה בדברים אחרים.
זה גם תלוי בתקופות שונות בחיים.
גבר שעסוק מאוד- קל לו יותר להתגבר כי זה לא מעסיק אותו, וככה גם גבר עייף.
אפשר גם לעבוד על זה בעבודה משותפת, ולבחון מה אפשרי ומה קשה יותר, כדי להגיע לנוסחה שמתאימה לשני בני הזוג,
אבל צריך לדעת שהעניין הזה קיים, ולא לזלזל.
לפעמים ריחוק רגשי מגיע משם. הגבר פשוט מפחד לעבור את הגבולות ולכן מתרחק לגמרי.
ברגע שהוא יהיה מודע לזה, ואשתו תהיה מודעת לזה, ותתייחס בכבוד ולא בזלזול- הוא יוכל לעבוד על זה, ולבחון כל מקרה לגופו.
אצילות??????????????????? בושה לומר ככה!!!מיואשת******

זו אנוכיות! חוסר יכולת להתגבר על היצר! התנהגות חייתי שלא כדרך התורה!

אין לי מילים שמישהי עוד תגדיר את סה אצילות. זה התאכזרות לאשה! בושה. פשוט בושה.

ומעבר לזה. גבר שלא מוסגל לחבק ולעצור שם יש לו בעיה מינית.מיואשת******

אפשר לשאול כל מטפל מיני דתי. זו התנהגות לא נורמלית לא להיות מסוגל לתת לאשתך חיבוק שאין לו אופי מיני ומעיד על בעיה , ממש לא על אצילות.

אתן שתיכן חושבות שחז"ל לא ידעו שיש מקרים שאסור לאשה יחסים?מיואשת******

למה לא קבעו שכל פעם שיש איסור רפואי לקיום יחסים הזוג יהיה אסור? הרי הגבר המסכן מי יודע מה יקרה לו יכול להגיע לשז"ל. חזל כנראה היו ממש טפשים לדעתכן אם לא אמרו שכל זוג צריך להיות בהרחקה מלאה במצב שאסור לקיים יחסים מכל סיבה שהיא.

אני פשוט בהלם מהדעות פה. 

מסכימה איתך מאדממצולות
ועוד יותר מסכימה עם הנחרצות שבדבריך,
שאישה לא תחשוב לרגע שהיא לא יכולה לקבל חיבוק רק בגלל שבעלה ירצה אחכ להמשיך והיא לא...
זה ככ לא נכון והזוי שיש בכלל נשים שחושבות שזה לגיטימי.
אני חושבת שממש ממש הגזמת!!!miki12

ואווו, אפילו כואב לי לקרוא את מה שרשמת.

בעיניי אין בזה שום אצילות. יש פה אטימות לב. ואנוכיות.

לא נותן כי אני לא מקבל.

לא קיימים גברים כאלה "שמתגברים" על עצמם ע"י ריחוק בזמן שמותרים.

טעות!

אם תשימי לב מלבד עניין הנשיקה והחיבוק היא כותבת שהוא לא מתעניין בה ולא שואל לשלומה .

אז זה לא רק עניין היחסים...לדעתי יש כאן הרבה מעבר.

אין צורך לעצום עניים ולהיות קדוש מעונה. ממש לא.

הריון, הורמונים, גידול ילדים, פרנסה, סדר ונקיון, ועוד "להכיל" גבר שכזה

טעות.

אישה חייבת לקבל הרבה מעבר לחיי אישות.

סבבה יחסים לא מלאים לאורך זמן, אבל חיבוק?מק"ר

את באמת רצינית?

אם הוא צריך להימנע לאורך זמןl666
אולי קשה לו. בדיוק הייתי בהרצאה על גיל ההתבגרות של בנים . אולי קצת הגזמתי אבל ככה זה.
קשה אז מתגבריםממצולות
לאישה לא קשה?
אז מה?
שיתמודד
לא באנו לעולם רק בשביל הכיף
אי אפשר להשוות גיל התבגרות לגבר בוגרמיואשת******

כן, בגיל התבגרות (16 בערך) יש התפרצות של הורמונים, ראש כחול, חוסר שליטה שמאפיינת גיל התבגרות באופן כללי וכו.

גם שם המציאות של חיבוק= יחסים מעט מוגזמת. אבל ניחא

איך את יכולה להשוות את זה לגבר שהתבגר? בגיל 20 פלוס אמורה להיות לך שליטה עצמית , דחיית סיפוקים, ועוד כמה דברים שדרושים כדי להתחתן באופן כללי. 

אי אפשר להשליך מגיל ההתבגרות המלא הורמונים לגיל נישואין

כמו שלא תגידי שאשה במחזור תשליך על בעלה צלחות או תצרח עליו כל פעם כי היא מוצפת הורמונים.

חסכת לי תגובהמק"ר

ואני רק מתחרפנת מהמחשבה שכל חיבוק של בעלי היה נגמר ב...מק"ר

סליחה על הבוטות, אבל לא היינו יוצאים מהמיטה...

מה אתן לא מקבלות חיבוק כשהוא מגיע הביתה? כשנפרדים בתחילת היום?

סתם ככה כי פתאום בא לי או לו?

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח מיואשת******

בוכה/צוחקבוכה/צוחקבוכה/צוחקבוכה/צוחקבוכה/צוחקבוכה/צוחקבוכה/צוחקבוכה/צוחקבוכה/צוחקבוכה/צוחקבוכה/צוחקבוכה/צוחקבוכה/צוחק

בדיוק, איך הייתי מספיקה לבשל \ לחיות באופן כללי?

וכל האמצעי מניעה בעולם לא היו מונעים לנו במצב כזה נראה לי...

בוכה/צוחק

לקחת לי את המילים מהמקלדת...ממש מזדהה עם מה שרשמת.miki12
עבר עריכה על ידי miki12 בתאריך כ"ה באייר תשע"ט 14:41

ואני רוצה לכתוב עוד משהו לפותחת היקרהמק"ר

כי קצת סטינו מהנושא ובכלל לא בטוח שלזה היא ציפתה כשכתבה את ההודעה.

את מהממת! את נשמעת מיוחדת ממש!

וגם בעלך נשמע בעל טוב ואתם זוג מיוחד, בטוח לי.

נשמע שבסך הכל יש בעיה של הבעת רגש/מחסום רגשי כלשהו שאפשר לפתור אותו די בקלות.

בעז"ה מברכת אותך בלידה קלה וטובה בידיים מלאות ושתמצאו את הדרך שלכם כזוג להמשיך את הזוגיות המופלאה שלכם עם קצת יותר הבעת רגש

סליחה, זה ממש לא יפה...שמחה
הכיוון שלקתן את זה.
אף אחד לא אמר שכל חיבוק נגמר במיטה!!
אמרנו שכשנמנעים לאורך זמן זה קשה לגבר, ולפעמים זה מוביל להתרחקות רגשית,
וכשמבינים את זה- אז אפשר לעבוד נכון.

זה מכוער מצידכם שהפכתם את האמירה הזאת למגוחכת ומגעילה. זה שאתן לא מכירות או לא מודעות לעובדה הזאת- לא אומר שהיא לא קיימת, או לא לגיטימית, או לא בריאה!
הקביעה של @מיואשת****** שמי שיש לו בעיה כזאת צריך טיפול מיני- גם היא מכוערת. מי מינה אותך לאבחן בעיות מיניות?
אני שמעתי מאיש מקצוע דווקא להיפך, שמי שאין לו בעיה כזאת באופנים מסוימים- צריך לבדוק את הבריאות המינית שלו.
לא לקחנו את זה לשום כיווןמק"ר
מפנה אותך לקרוא את ההודעה הראשונה של i666. אח''כ היא סייגה ואמרה שזה אחרי תקופה ארוכה וכו' (אבל אל על מקרה כזה דברה הפותחת, היא דברה על סגנון ודופוס קבוע ולכן גם הסיוג לא עוזר...)
ועוד משהו, אני גם לא מסכימה עם זה שיעבור אחרי תקופה של געגוע חייב להוביל ליחסים. והראיה, לא כל חיבוק אחרי שהאישה חוזרת מהמקווה מסתיים שם... אולי הוא יהיה חיבוק עם יותר להט אבל לא נמנעים ממנו כי הוא תמיד מוביל ליחסים.

שורה תחתונה- מצב שחיבוק מחייב קיום יחסים הוא מצב לא תקין. ולא משנה כמה הרצאות או מטפלים שמעתן בעניין.
וסליחה שאני קצת חריפה, כי זה אסור שישמע אפילו ככה. כן גם במצב של געגוע.
יש חיבוק ויש יחסים. זה נשי דברים שונים (שיכולים להשתלב אגב אבל לא מחייבים זה את זה)
כל מילהמיואשת******
אני עומדת לחלוטין מאחורי כל מילה שאמרתימיואשת******
מי שלא מסוגל לתת לאשתו חיבוק וללכת לעבודה יש לו בעיה מינית.
כן יש תופעה כזו כמי שאת מתארת, התופעה הזו בעייתית, ומחייבת טיפול.
את אמרת שגבר שנמנע מחיבוק כי זה קשה לו הוא מתנהג התנהגות אצילית. אני הגבתי לזה ואני אומרת שאם זה ההתנהגות הקבועה שלו (לא משהו חד פעמי) הוא לא אציל כי אם אכזר וצריך טיפול ואני אחזור על זה שוב למען כל מי שחושבת שזה נורמלי לחיות חיים כאלו בהם מקבלים חיבוק מהבעל רק בזמן יחסים. זה לא!!!
מסכימה איתך. רוצה להוסיףורדון
לפעמים יש בחורים שבתחילת תחילת תקופת הנישואים יש להם את הקושי הזה- לחבק ולהישאר בחיבוק. כי הם לא היו רגילים להיות במגע קרוב עם אישה. וכל דבר מדליק אותם.
אבל גם אז- זה אמור להשתפר ולהתאזן כבר במהלך השנה הראשונה. מעבר לכך- זה ממש דורש טיפול מיני.
ממש הקצנתם ולקחתם את מה שהכותבת פתחה למקום אחר!לפניו ברננה!
בכללי מה שאת אומרת נכון, אבל לא למה שהיא כתבה...
אני הבנתי מדבריה שמדובר בבעל די סגור רגשית, ולכן חיבוק הוא לא אמצעי להבעת חיבה באופן יומיומי, כמו שבמילים היא לא מקבלת את זה באופן יומיומי. (מכירה את הסיטואציה מקרוב, ומזדהה...)
ולדעתי במקרה כזה יש עבודה לשני הצדדים:
הוא צריך ללמוד להיפתח, והיא צריכה להדריך אותו איך 😜
סתם... היא צריכה לדעת לשחרר לפעמים ולעשות את זה בחכמה כי אחרת זה עלול לסגור אותו יותר.
(לשחרר מהבחינה הזאת, בכללי היא נראית אישה מאוד מאפשרת ומשחררת).
חס ושלום לא הגבתי לפותחת!! חס ושלום !!מיואשת******
ממרחקים היקרה סליחה גדולה אם חשבת שזה לגבייך
ממש ממש לא
הגבתי ל666 ולשמחה
יכול להיות שזה בכלל לא נכון לפותחת , הדברים לא מכוונים אליה אלא בכלליות
סבבה.. פשוט מזה שנוצר פה דיון כל כך ארוך בנושאלפניו ברננה!
חששתי שזה לא ברור שלא זה מה שמתואר כאן...
צודקת. תודה שהערתמיואשת******
ושוב מתנצלת לפני ממרחקים.
כל כך לא, וגם כתבת לפותחת הודעה בנפרד על זה, תסתכלי!מק"ר
לגמרי התלבשנו על השרשור שלה
הנה מה שכתבתי: ואני רוצה לכתוב עוד משהו לפותחת היקרה - הריון ולידה
את טועה, מתבגרים בכללl666
יכולים להוציא בלילה בלי שליטה. וגברים צעירים גם ממראה מיני. קל וחומר חיבוק. תחפשי חומר קריאה באינטרנט. גם הנשואים טריים היו מלא שרשורים בנושא. למה לדעתך יש כל כך הרבה פורנו באינטרנט? כי גברים מתעוררים מזה.
אבל איך למען ה' את מגיעה להשוות בין פורנו לחיבוק??מק"ר

דברנו על חיבוק בסך הכל, לא?

מפורנו כל גבר יכול להתעורר, בלי קשר לגיל שלו

דווקא חיבוק זה משהו אמיתיl666
ופורנו זה תחליף.
תקשיבי, אין לי מילים. זהו. רחמי, תנחומי. אין לי מה להוסיףמיואשת******

אם את חיה בעולם שבו חיבוק זה כמו פורנו, שבו מתבגר שווה ערך לבן אדם נשוי מבחינת חוסר שליטה על הורמונים, אין לי מה להמשיך את הדיון. 

את דיברת פעם עם גברים בנושא?l666
אבל באווירה פתוחה ולא מצב אין ברירה?
את רוצה לדעת אם שאלתי גברים אם חיבוק מחליף להם פורנו?מיואשת******
הממגיבות לך, או חלקן לפחות, חיות בבית עם היצור הזה שנקרא גבררקלתשוהנ

ורואות שאפשר לקבל חיבוקים ונשיקות, ובהרבה, ולא להגיע למיטה, וגם האיש לא יוצא משליטה.

אנחנו נשואותיערת דבש

באושר.

לגברים

אם לא שמת לב.

כך שיש לנו ידע בנושא

ואנו מעורות בדעת הגברים על הענין לא פחות.

אני לגמרי חושבת,

שלגבר שהרבה זמן נמנע מיחסים חיבוק יכול להיות מעורר וקשה מהבחינה הזאת.

אבל כבן זוג אוהב הוא עדיין יוכל לשלוט בעצמו וללא ימנע זאת בשום אופן מאשתו ההרה. (או שלא הרה..)

אנוס רחמנא פטריהאפונה

להמנע מחיבוק בגלל זה, זה הזוי.
נשמע מדבריךאני זה א
שאכן זכית באיש נפלא ורק החלק הרגשי קצת חסר אצלו. נשמע גם שזה מעבר לחיבוק ונשיקה או מגע שהוא לא יחסים זה יותר השותפות הרגשית ע"י שיחות או סתם התעניינות שיש בין בני זוג. יכול להיות שזה נובע מקושי לשמוע את זה שקשה לך וחוסר יכולת להתמודד עם המצב שבעצם מה שהכי עוזר לך זה שפשוט יקשיב כשהוא מרגיש אם אין לו כלי קונקרטי לפתור איתו כביכול את המצב אז הוא לא מועיל בהקשבה. אני הייתי מתחילה מזה ולהסביר לו שמה שחשוב לך זה ההקשבה והוא ילמד לאט לאט להתעניין ולהקשיב.. המגע של חיבוק נשיקה או גילוי רגש אחר יבוא לדעתי עם הזמן. מעבר לזה תנסי לדובב אותו מדי פעם על רגשות שלו ותראי שזה גם יתרום ואולי יעזור לו להיפתח נשמע שהקושי הרגשי כביכול לא קשור אליך אלא לאיך שגדל.. בית של בנים זה באמת אופי שונה מבית שיש בו בנות. מסכימה עם קודמות שמצב שגבר לא מסוגל לתת לאשתו חיבור או נשיקה בלי להגיע למיטה זה לא תקין אבל לכל אחד יש גבול אחר וצריך למצוא את האיזון שמתאים לכם. לסיום אשתף אותך שבעלי אדם מאוד רגיש אבל קשה לו מאוד לבטא רגש ולמדנו לאט לאט לדבר ולתקש נכון כמו שמתאים לנו ונכון לנו לפעמים ע"י שיחות שהיתי אומרת לו שחשוב לי שיתייחס כך ויתעניין כך ולפעמים ע"י הומור. פתיחות זה משהו חשוב מאודואני שמתי לב שלפעמים לי יש קושי לשתף וזה חוסם גם אותו.לגבי היחסים כאחת שהיתה בשמירה רוב ההריון ומנועה מקיום יחסים נכון שזה מצב מאתגר ולפעמים אפילו יותר ממצב של אסורים ולפעמים ממש היה קשה לשנינו וזה יצר קצת ריחוק נפשי כי רצינו לשמור על עצמנו אז בלי לשים לב אתה בונה חומה אבל כששמנו לב שזה קורה מיד עשינו הכל כדי לא להשאיר את החומה שנוצרה ועבדמו על עצמנו ליצור קרבה נפשית שונה. הקרבה הגופנית היא כלי נהדר אבל כשיש מצב שזה לא אפשרי צריך ללמוד ליצור קרבה אמיתית ועמוקה יותר. וכמה שהיה קשה המאמץ השתלם כי זכינו לבנות משהו עמוק יותר בקשר שלנו. בהצלחה
תגובה נהדרת.מיואשת******

איזה תגובה יפה! תודה!מהמרחקים
לכל המגיבות בדיון שהתפתח- הכל טוב🙂
כמובן שהדיון לא קשור אלינו ספציפית אבל מעניין מה שהתפתח בו.

מוסיפה כמו ש@מק"ר אמרה- האיסור והשמירה הם רק מזה חודש. לא כל ההריון..
עכשיו האיסור הותר כי אני מתחילה תשיעי אז מבחינה רפואית אין בעיה שתתפתח לידה בעקבות כך.
רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤

ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?

פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅

מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷

חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה

זה קרה אתמול בערב מתישהו

לא להאמין כמה אני מכורה😂

קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
משהו השתנה בריפרושoo

אצלי מתעדכן רק בכניסה ויציאה מהפורום ולא מריפרוש הדפדפן

@משה

כלומרoo
אם אני מרפרשת את הדפדפן הוא מביא את התוכן כמו שהיה לפני יומיים 
גם אצלידיאן ד.

רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט

עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם

חחח היה לי את אותו מחשבההתלבטות טובה
היה לי מוזר ששקט ואין שרשורים חדשים בהנקות של הלילה 
אצלי לא.. אולי זה משתנה מחשב/טלפון?טארקו
גם אצלי ככהתודה לה''
גם ליזוית חדשה
פתחתי שרשור במשוב
גם אני ככהכורסא ירוקה
חח חשבתי שזה רק אצלי😂איזמרגד1
נראה שזה טופלooאחרונה
הוצאת התקן מירנהכמהה ליותר

אני אמורה להוציא היום התקן מירנה, אחרי 3 שנים.
יכולות לשתף מינסיון, אם אחרי הוצאה של ההתקן היה לכם דימום שאוסר?
אני פתאום מתלבטת, כי אם בדרך כלל כן יש דימום שאוסר,  אז אולי אדחה את ההוצאה לאחרי חנוכה.

בהצלחה!השקט הזה
מקפיצה לך..

תודה! ❤️❤️כמהה ליותר
אצל כל אחת זה שונהיוקי

לי היה אחרי שבועיים בערך דימום כמו מחזור שאסר

רק אחרי שבועיים?כמהה ליותר

כלאמר ההוצאה עצמה והימים הבאים אחריה, לא היה כלום?

כןיוקי

אבל הרופאה אמרה לי שזה יכול גם להיות באותו היום

בשעה טובה יקרה! שילך בקלות!!תודה לה''
אני עוד לא הוצאתי התקן הורמונאלי אבל עצם ההוצאהאמהלה

אוסרת אצלנו כך שהשאלה מתייתרת אצלי....

הגיוני שאחרי שבועיים יהיה דימום כי הרירית נבנית ואז מתחילה להתפרק

זה מאוד תלוי לפי איזה פסיקה את הולכתסתם אחת
יש דימום, לפי חלק מהשיטות הוא אוסר ולפי חלק לא.
הכי טוב לשאול את הרב שלכם כי יש לזה פסיקות שונותפרח חדשאחרונה
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!אחרונה
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

איך אתן מתמודדות עם קנאה?אנונימית בהו"ל
אבל בצורה חיובית ולא בדרך של לחפש מה רע אצלו/לו
שני דבריםאפרסקה
1. להבין שמה ששלה שלה, וזה לא משפיע עליי וזה שלה יש לא אומר שבגללה לי יהיה פחות

2. מנסה להרבות אהבה ולהרגיש שהיא קרובה אלי. הרי אם אחותי תזכה עכשיו במיליון דולר בטוטו, לא אשמח בשבילה? כי שמחתה זו שמחתי ואין מה לקנא. אז גם אם יש משהו לחברה ומקנאים, להתחבר יותר ולאהוב יותר, ומתוך כך שמחתה זו שמחתי!

לא נלחמת בזהרק רגע קט

נותנת לעצמי להרגיש הכל, מגיעה עד לתהומות העצב. גם אם זה כולל לחשוב מחשבות רעות על מי שאני מקנאת בו.

ואחרי זמן מה הדברים נרגעים ואני מצליחה לראות את המצב טוב יותר ולהרגיש יותר טוב.

פשוט מקנאתכורסא ירוקה
מתאווררת בדיבור על זה עם מישהו קרוב לי שיכול להכיל, ובודקת אם הנקודה שהקנאה יושבת עליה היא בידיי לשנות
מנסה להזכיר לעצמי את כל הדברים שזכיתי בנםתודה לה''
ולהודות עליהם לה'
התמודדות לא קלה. ומוכרתזברה ירוקה

קוראת דברי אמונה. מה ששלי שלי

ומתפללת להצלחתו

להפריד בין הקנאה לרצוןאיזמרגד1

פשוט להגיד אני ממש רוצה ש... ולהכיר בזה שיש משהו שאת מאוד רוצה וכואב לך שאין לך אותו. זה לא קשור לזה שלאחרים כן יש, ואם יש משהו שאני רוצה אני מפרגנת אותו גם לאחרים, שיהיה להם, למה לא🤷🏻‍♀️ זה לא לוקח ממני. זה רק מציף לי את הכאב וזה בסדר.

ואם זה רלוונטי לנושא שאני מקנאה בו- להזכיר לעצמי שבחרתי בבחירות מסוימות ולמה בחרתי בהם, גם אם הם מבאסות אותי.

חיפוש פנימיהמקורית

למה אני רוצה מה שיש לו/ לה?

זה בר השגה? אם כן, יוצאת לדרך

אם לא, אז אמונה. מה ששלי שלי ומה שלא אז לא.

זה דורש כנות פנימית. האם מדובר בחסמים שלי או באמת המציאות היא כזו שאין באפשרותי לשנותה או שבחרתי דרך מסוימת שיש לה מחירים כאלה ואחרים

אניooאחרונה

רואה בקנאה רגש מצוין להעלאת המודעות

מה חסר/ כואב לי

ולמצוא דרך לענות על הצורך/ לטפל בכאב

אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
כן יכול להיותהשקט הזה
אצלי פספסו שארית גדולה. תלכי להבדק שוב, וגם אפ לא רואים שווה לבקש הפנייה להיסטרוסקופיה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

אולטרסאונד בטני זה מספיק? או שצריך וגינאלי?סיפור_של_הלב
אצלי גם היה כשלא הכל יצאפלפלונת

והיתה פעם שלא היו כתמים אך כן נשארה שארית והרופאה פספסה, כדאי לוודא.

זה מרגיז שנאסרים בטעות גם לי קרה, זה באמת קשה לא לדעת בדיוק מה קורה. אל תעשי לך מצפון..

אולי זה מובן מאליוהשקט הזהאחרונה
אבל יש רב שמלווה אתכם? לפעמים אנחנו מחמירות על עצמנו סתם.. (למשל גפ אם יש כתמים, לפעמים אפשר להצליח בכ"ז לטבול בהכוונה הלכתית)
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינו

משהו בנוסף.

אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן

ממש לא צריך להשתגע..

בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..

מארז מתוקים של חנוכהאמ פי 5אחרונה

הזמינו אז סופגניות מעוצבות באריזה

כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''אחרונה

אולי יעניין אותך