תמיכה רגשית מהבעלמהמרחקים
לאחר שכל הריון היה די קשה מבחינה פיזית כולל סיפור של אשפוז, כרגע אני כבר חודש בשמירת הריון ומתחילה תשיעי.

בכללי אני אישה מאוד משחררת, ובעלי נפגש הרבה עם חברים שלו (הרווקים ברובם), יוצא לטיולים מהעבודה (לא דברים שהוא מחוייב בהם)
חשוב לי לפרגן ולתת לו להתעורר ולהנות במיוחד כי הוא עושה את הרוב בבית מבחינת מטלות וכו'.
חשוב לי להדגיש שהוא אדם מדהים ועושה הכל בפשטות ולא כעונש אלא כמובן מאליו.

אלא ש..אני מרגישה לבד. אין לי את התמיכה הרגשית ממנו שאני זקוקה לה. אני לבד כל היום עד שהולכת להביא את הילדה מהמעון ובכללי מרגישה לא יעילה, מוזנחת ובודדה.
המשפחה גרה רחוק ויש לי פה חברה וחצי שאני נפגשת איתן לפעמים בצהריים עם הילדה. אני מדברת כל יום עם אמא שלי ומתקשרת לחברות אבל כמה אפשר לחפור..

פשוט בעלי לא מבין את כל העניין הרגשי שאני נתונה. הוא לא דואג לי ומתעניין מה שלומי (אם את צריכה משהו את אומרת)
הוא טוען שלא צריך להתמסכן למרות שאני מסבירה לו שוב ושוב שאני צריכה את האמפתיה והקוצ׳י מוצ׳י הזה..שזה נותן לי להרגיש בעלת משמעות וחשובה בעיניו.
אפילו בקטע מתעניין ודואג- שתית מספיק? אכלת היום משהו? (הוא יודע שהכל עושה לי בחילה ואני לא מצליחה לעלות במשקל).
אסור לנו לקיים יחסים, ואצלו אין הבעת רגשות (נשיקה, חיבוק) בלי יחסים. זה עוד יותר גורם לי להרגיש מוחפצת וסתם 'כלי'.

היום ממש התפרקתי כשהוא שאל אם זה בסדר שהוא יסע לצאת עם חברים. כאילו הוא לא מודע ומצבי לא מעניין אותו.
בשבוע שעבר היה אזכרה לאבא שלי בירושלים והוא שקל להיפגש עם חברים שלו שהיו גם בעיר. עצם העלאת האופציה העליבה אותי. שהוא לא אמר להם ישר שזה ממש לא רלוונטי באותו יום.

אני גם ככה הורמונלית אבל סתם זה נראה לי מצב עצוב ולא יפה להתנהג ככה לאשתך שמבודדת בבית, אכולת מחשבות על העתיד ועל הלידה וכל מאמץ עושה לה התקשויות וכאבים.

לא יודעת מה אני רוצה..פשוט עצוב לי ולא רוצה להגיע ללידה. לא רוצה לחשוב מה יהיה אחריה שגם אסור לגעת בכלל.
קראתי ,והרגשתי שזאת אני כתבתי את זה.חדשה1
רק שאצל בעלי זה עבודה ,לא שהוא רוצה בזה... פשוט המשמרות שלו מטורפות וזה גם לילות. מוצאת את עצמי אצל המשפחה שלי יותר מאשר בבית שלנו.. בזוגיות.
היום התפרצתי, בכיתי, הוא כמובן היה כאן לשמוע להקשיב וכו..
אבל עדין... מבינה אותך כלכך.
וואי באמת קשה...אם לשניים
איתך.
בעזרת ה יעבור, ותחזרי לעצמך. עכשיו את באמת הורמונלית וחווה תקופה קשה, וחבל כל כך שאין לך מספיק הבנה והכלה.
אוף אוףמיואשת******
קראתי ובא לי לבכות
אתם נשמעים מקסימים שניכם ונראה שפשוט בעלך לא קיבל הדרכה או ראה מספיק בבית את הענין הרגשי הבית חום וחיבה חיבוקים ונשיקות בלי יחסים זה אלף בית ממש, ואם אין את זה זה מצריך טיפול ויעוץ, אל תזניחו. אפשר גם אחרי הלידה אבל זה לא יעלם ואת חייבת להתעקש לטפל בזה
מעבר לזה לבעלך כנראה יש יותר מדי חברים רווקים והוא עוד לא הפנים את המעבר הזה שקודם את החברה שלו והחברים במקום שני. ממליצה לחפש בייביסיטר ולהתחיל לצאת, או לעשות ערבים של כיף בבית, תכיני סרט נחמד, תקני או תבקשי ממנו לקנות בירה ופיצוחים או כל דבר שבא לו עם החברים, ושבי לראות איתו סרט
כשתוכלי לצאת תתחילו לקחת בייביסיטר ולצאת
את צריכה להעביר לו את המצב שיציאה זה עם חברים ואשה זה לבית , את צריכה להיות החברה הכי טובה שלו והראשונה שהוא פונה אליה לצאת איתה וזה תהליך ומצב שצריך ליצור
ומליצה מאד לטפל בענין הבעת החיבה באופן כללי כמה שיותר מהר
חיבוק גדול יקרה!!!
תודה על התגובותמהמרחקים
הוא באמת לא ככ ראה גילויי חיבה ורגש אצלו במשפחה.
הנושא כבר דובר ונטחן ביננו רבות..
היינו גם בטיפול שעשה ממש טוב ונתן הרבה עצות פרקטיות. אני מנסה להזכיר לו אותן, אבל הוא עדיין נעול בקטע הזה ש "אם אני אתייחס לכל קושי שלך זה יעצים את הקושי. אם לא ניתן לו מקום הוא ייעלם".
פחות או יותר זו הגישה...

ולגביי זמן זוגי- אחרי ההרדמה של הילדה הוא פשוט נרדם...הוא מהאנשים שנגמרת להם הבטריה כשיורד החושך ואני צריכה לגרד אותו כל ערב מהספה שיעבור למיטה. היה ניסיון כמה פעמים לערב סרט שלאחר רבע שעה הפך להיות הקרנת יחיד..

דווקא יצאנו השבוע למסעדה והיה ממש נחמד! אבל..זה לא עזר לדבר על הפן הרגשי. כיף לנו ביחד וכו' אבל הבעת רגשות, תמיכה רגשית..פחות.
ואין כרגע כסף להמשיך בטיפול, בנוסף לפן הטכני של שמירת הריון.
לגבי התיאוריה שלו של "אם אני אתייחס לקושי.."יפעת 177

פשוט תאמרי לו שזה נכון לגבי גברים

לגבי אישה - זה בדיוק הפוך

ככל שהיא משחררת יותר, הקושי מתגמד, וזהו, ככה המנגנון שלנו עובד

(אנ לפעמים באמצע ויכוח צריכה להזכיר לבעלי שאני לא חבר שלו, אני לא יכולה להיפגע ממנו אפילו בקמצוץ,)

רעיון מעולהמיואשת******
אמרתי...שאנחנו שונים ויכול להיות שהוא לא צריךמהמרחקים
והוא בסדר עם זה אבל אני צריכה את האמפתיה וההתעניינות...
גם ציינתי את זה שאולי זה הבדל בין גבר לאישה.

לא ממש התקבל.
אולי אני סתם מגזימה..באמת שהוא בעל מקסים ועושה ושותף בבית יותר מכל גבר אחר שאני מכירה! ואני כל הזמן טורחת לציין כמה אני מעריכה וזה לא מובן מאליו ושהוא מדהים.

פשוט בקטע הרגשי..חסום. הוא בא מקובע על גישה מסויימת שלא צריך להגדיל את הקושי ולתת לו מקום.
(טוען שזה כמו ילד שנופל. אם ההורה יעשה מזה סיפור- הילד יבכה ועידה סצנה. אבל אם ההורה יאמר 'לא נורא, בוא תקום הכל בסדר' הילד יעביר את זה יותר בקלות ולא מתרגש מכל שפשוף.
באמת העיקרון זה נכון. רק שאני אדם מבוגר ולא ילד..ולא צריכה חינוך. רק הכלה למצב)
אני לא חושתב שאת מגזימה. בעל הוא קודם כל שותף רגשימיואשת******

בשביל עבודות הבית אפשר לקחת עוזרת. 

את ממש לא מגזימה בצורך שלך, זה הצורך הכי חשוב לאשה, ואם הוא לא מבין צריך לעבוד על זה. מבינה את הבעיה הכספית והכל אבל לפעמים אין ברירה. השקעה בזוגיות שלך, בחיי האישות שלך ובנפש שלך חשובה כמעט כמו אוכל.

<חייבת לציין שבעלך נשמע כמי שגדל אצל דור שני לשואה, יש מצב?>

את לא הבת שלו, את אשתויפעת 177

את הילדים צריך לחנך

את האשה - לקבל ולהתנהג כמו שהיא צריכה

מותר לך להגיד לו מה את צריכה מבחינה רגשית, מה עוזר לך להתמודד, מה עושה לך טוב,

ובכלל אין כאן מה לדון או להתוכח, 

דווקא לא..בא ממשפחה מעדות המזרחמהמרחקים
הוא גדל בבית של 5 בנים להורים מאוד מפנקים ואוהבים אבל פחות מביעים רגש.
אז הוא לא מכיר בנות בכלל חוץ מאמא שלו...מיואשת******

ואמא שלו כנראה אשה פחות רגשית , ממש באסה. המממ. אין מנוס מיעוץ מקצועי. באמת לא רואה מה אפשר לעשות אם את מדברת על זה שוב ושוב והוא מסרב לקבל. את נמצאת במקום של חסך רגשי וחסך פיזי, ואם לא תטפלו בזה הזוגיות שלכם תתפוצץ כי אשה לא יכולה לחיות ככה. 

שולחת לך המון חיבוקים ואהבה את נשמעת אשה מקסימה במיוחד ואת אומרת שהוא מקסים, אז פשוט צריך לטפל ולהגיע למקום המתאים , אני בטוחה שזה אפשרי עם עבודה של שניכם

תני לו לקרואאפונה
את "איך לדבר כך שהילדים יקשיבו ולהקשיב כך שהילדים ידברו"
רק אומרתמחי
גם לגבי ילד זה לא נכון.
זה נכון שאם יגידו לו לא נורא הכל בסדר לא קרה כלום הוא יעביר את זה יותר מהר, אבל זה מכבה את הרגש שלו. הוא צריך התייחסות לרגש - אוי נפלת? כאב לך? אמא תתן לך נשיקה. עכשיו יותר טוב? ילד שכואב לו ואומרים לו זה ממש לא כואב, לא קרה כלום, זה גורם לו לחוסר בטחון.
סליחה שלא ממש קשור, פשוט הייתי חייבת לציין את זה...
ובוודאי שגם את זקוקה להבנה, הכלה והתעניינות ברגשות שלך. בבקשה אל תחשבי שאת סתם מגזימה, זה צורך בסיסי של כל אשה! בעלך יכול להיות הכי מקסים בעולם בשאר התחומים, אבל בלי התעניינות ברגש זה לא יספק אותך, כי את אשה.
נכון! גם לי זה צרם... כמובןחדשה ישנה
שאם ילד על כל פיפס עושה דרמה אז אפשר פחות להתייחס, אבל בגדול, אני מאמינה שצריך להביע אמפתיה כשילד נופל. 'אויש, זה כואב.. בא ואתן לך נשיקה'. לא צריך לעשות דרמות אבל אני חושבת שצריך להתייחס לילדים כמו שאנחנו היינו רוצים שיתייחסו אלינו! אם אני אקבל מכה (פיזית או נפשית) ויגידו לי 'לא נורא, לא קרה כלום' , זה מאוד יפגע בי שתחושותי לא מעניינות.
בלי קשר לפותחתלמה לא123

את לא מכירה נשים שצריכות הרבה יותר תשומת לב מהרגיל,ממש בצורה מוגזמת?

אולי הם צריכות לעשות עבודה עם עצמן,מאיפה מגיע הצורך הגדול הזה?!

לגמרי מסכימה עם הגישה שלךמהמרחקים
וזה בדיוק מה שאמרתי לו🙂
כמובן שלא צריך ליצור ילד שנהייה היסטרי ויוצר דרמה מכל פיפס אבל כן חשוב להיות אמפתיים לכאב ולהראות אכפתיות וחמלה.

הגישה הזאת לא נכונה גם לילדטרכיאדהאחרונה

ילד שנופל ובוכה ועצוב- צריך להיות איתו בכאב, ממש לא להגיד לו שזה שום דבר ולא נורא, אחרת הוא יגדל למבוגר שאטום לרגשות. להיפך, להגיד לו: "אוי, כואב לך, זה ממש ממש כואב וכו'" ואחר כך לנסות להרגיע

קצת מזכיר את בעלי בקשיי ההבנה.....תפוחים ותמרים
יש 'להיות חופשי' ויש 'לא לראות אותך' ואצלו השניים התערבבו, אולי גם בגלל שאת משוחררת יחסית ובגלל כל כך חשוב לך לפרגן לו.

נשמע שתלונה כללית (אתה לא מתייחס אלי מספיק) פחות תעבוד איתו, ויותר הדרכה מפורשת (תתקשר 3 פעמים ביום לשמוע מה שלומי, ואם אכלתי ושתיתי/ כשאתה חוזר קודם כל בוא שב איתי מחובקים על הספה / ביום שלישי אנחנו יוצאים לסרט, אל תקבע כלום).
לי לקח הרבה זמן להבין את זה עם בעלי, הוא איש ממש חם ואוהב, אבל מבחינתו מה שלא אמרתי לו *בצורה מפורשת* פשוט לא קיים.....(מה שאת רוצה את אומרת) כך שההמלצות דלי מבוססות על נסיון אישי.
אוייש!miki12

נשמע לא טוב כל כך -אם אין אישות אין נשיקה או חיבוק.

זה ממש לא אמור להיות כך!!

חייבים לדבר על זה. אלו לא דברים שיפתרו מאליהם. חובה לדבר.

גברים לא מבינים אם לא אומרים להם ב"רחל ביתך הקטנה"

אני הלכתי על הקטע הזה חזק מאוד . אני בפירוש מבקשת. תביא לי כסף אקנה לי זהב , אני אוהבת ש....מפריע לי ש....וכד'...

כל כך לא נחמד להרגיש כלי...את צודקת!

כדאי מאוד ללבן דברים, לפרוק איתו...לא להאשים, פשוט להסביר שאלו הרגשות שלך, שאת אוהבת מגע בלי קשר לכלום. זה אלף בית . בשביל שתרגישי טוב.

לא נחמד לקבל נשיקה כי..

לדעתי, את לא יכולה לתת לו שחרור אם את צריכה את עזרתו. ממש לא.

הוא מרגיש שאת מסתדרת לבד וזה לא כך.

מה תעשי כשיהיו עוד ילדים ואת תהיי בהריון? הוא ילך לטייל עם חברים... ואת??

תחשבי על עצמך קודם!

מסכימה עם כל מילהאם לשניים
וגם עם הקושי שלך, אחרי הכל את אוהבת ורוצה להיות אישה טןבה ומשחררת... אבל באמת צריך לזכור כאן גם אותך. ונישואין זה מחוייבות ועול, אין מה לעשות. "טוב לגברר שישא עול בנעוריו." עול זה עול אישה. אישה זה עול. ועול שטוב לגבר..
רק הערה קטנהl666
גבר צעיר מאוד יתקשה לתת חיבוק ולהסתפק בזה. לא סתם יש הרחקות בימים אסורים. אבל בעניין תשומת לב והכלה את לגמרי צודקת. גם משל על ילד לא בדיוק נכון. צריך לתת מקום לכאב שלו .
אז אני אמורה לזכות במגע רק בשביל יחסים?!מהמרחקים
לא מסכימה עם זה.
מותר וצריך לתת לאשתך נשיקה, חיבוק, ליטוף, גם אם המטרה היא 'רק' לעודד אותה ולהביע תמיכה ואהבה ולא להיכנס למיטה..
ברווווווווווווווווורמיואשת******

כמו שכתבתי פה בעבר כבר הרבה פעמים, גברים זה לא חיות

בהחלט גם גבר צעיר וחם יצר אמור להיות מסוגל לתת חיבוק ונשיקה לאשתו ולהסתפק בזה

נכוןלמה לא123

הוא צריך ללמוד להפריד

עם כל הקושי, אני דווקא מסכימה עם 666תהללי
זה קורה גם אחרי הלידה, כשהאישה הכי הכי זקוקה לחיבוקים, ליטופים, עיסויים ונשיקות, ודווקא אז על הבעל והאישה להתרחק אחד מהשני (ועוד לתקופה שיכולה להיות די ארוכה). ולכאורה זה הכי אכזרי שיש. אלא שכידוע לגבר יש יצר הרע גדול מאוד בעניין, וכל נגיעה אפילו קטנה יכולה 'לעורר' אותו... וח"ו שלא יגרום לו להוציא זרע לבטלה.
גם במצבך הנוכחי הרגיש כל נגיעה קטנה יכולה 'לעורר' אותו (ואולי אפילו גילויי חיבה אחרים שאינם נגיעה יכולים לגרום לכך) לכן הוא בטח נמנע גם מזה.
לכן המלצתי היא שתנסי למצוא דרך אחרת להתחזק נפשית. בין אם זה ע"י שיחות עם חברות, ע"י קבלת עיסוי אישי של מישהי שמתמחה בעיסוי בהריון, וכמובן שאין כמו לשוחח עם הקב"ה ולקבל את 'חיבוקו' החם.
בהצלחה רבה, הרבה הרבה שמחה ובריאות, ושתזכי בע"ה ללידה קלה ושמחה עם ידיים מלאות!
זה כל כך לא דרך התורה לחיות ככה. הכי לא.מיואשת******

כשמותרים אז מותרים. גם אם יש הגבלה על יחסים מלאים. מצופה מגבר להתגבר על היצר הרע שלו.

לא צריך ללכת רחוק אבל חיבוק ונשיקה קלה זה מינימום וגבר שלא מסוגל לתת את זה לאשתו בלי להוציא זרע לבטלה כדאי שילך לטיפול ומהר.

ה' ישמוררקלתשוהנ

אחרי לידה זה מצב מסויים מאד

היא מדברת על כל החיים...

יש לה בעל שנשמע טוב ואוהב ושצריך להבין את הנקודה הזאת

אין שום סיבה בעולם שאישה תחיה בלי מגע סתם פשוט יומיומי, זה כל כך נצרך לנפש!

הגזמת לגמריאפונה
מצב שבו חיבוק בא רק כהקדמה ליחסים זה לא בריא לא תקין ובטח שלא נורמלי.
כמו שכתבו מעלי גברים הם לא חיות
וואו, כל כך לא!מק"ר

או שאני לא נשואה לגבר? :-O

ממש לא נכון. זו טעות מהיסוד.miki12

גבר צעיר יתקשה לתת חיבוק ולהסתפק בזה?

טעות . פשוט טעות.

עם גישה כזו אפשר רק לרסק את הזוגיות.

אישה מתחתנת לא רק כדי לספק יצרים של גבר.

אישה זה יצור ריגשי שחייבת הבעת רגשות במגע, חיבוק נשיקה, מילים טובות. לא רק בגלל ש......

מגיבהl666
גברים בנויים קצת אחרת. למה אסור לתת יד לגבר זר? הרי לחיצת יד היא בכלל לא אינטימית אבל גברים בנויים קצת אחרת.
קל וחומר חיבוק שזה סוג של מגע אינטימי.
וקצת קשה להאמין שגבר יכול לקיים יחסים לא מלאים לאורך זמן בלי להיכשל בזרע לבטלה.
ולמה חיות? גם לי חיבוק גורם לרצון להמשך, לדעתי זה טבעי שבעל ירצה את אשתו ואשה תרצה את בעלה. בשביל זה מתחתנים בין היתר.
חיבוק זה לא יחסים לא מלאים. הגזמתמיואשת******

חוזרת על דעתי בנחרצות שגבר שלא מסוגל לחבק את אשתו בלי להגיע למצב של שז"ל צריך טיפול מיני ונפשי דחוף. ממש דחוף.

את באמת רצינית שכל חיבוק מוביל ליחסים? אתם בחיים לא מתחבקים או נותנים נשיקה על הלחי כשחוזרים היתה בלי לקפוץ למיטה??

לא צריך להיעלבl666
הכוונה אם אין כלום לאורך זמן ואז חיבוק בהחלט מעורר. כמו אחרי מקווה. ולא צריך לקרוא לייחוד בין בעל לאישה חייתי, ואישה לא מוחפצת אלא נחשקת.
אני לא נעלבת אני מזועזעתמיואשת******

יחוד בין בעל לאשה חס ושלום לא חייתי, ואשה היא נחשקת.

אבל אשה שלא מקבלת חיבוק אלא למטרת יחסים היא מוחפצת

וגבר שלא מסוגל לתת לאשתו מגע אנושי בסיסי בלי להתאפק לדחוף אותה למיטה מתנהג בצורה חייתית

לא צריך להגזיםl666
כתבתי על בחור צעיר במתמודד עם איסור לאורך זמן. ןהסכמתי שצריך לתת תשומת לב ולהכיל.
אבל התמודדות גברית לא מסתיימת עם חתונה. כך אמר המרצה ושום אבא בקהל לא סתר אותו כי זאת האמת. רק אבא אחד כבן חמישים אמר שלא כדאי אולי לספר על זה למתבגרים.
כמובן יש עניין של הרגל. אם מתחבקים כל הזמן אז זה כבר פחות עושה את זה. כמו שחילונים פחות רגישים למראה לא צנוע כי הם רגילים ואז כבר לא עושה להם כלום. משם הם כבר צריכים דברים מיוחדים כדי להיות ביחד. וחבל
אוקי. אז המסקנה ההגיונית היחידה היא להתחבק יותרמיואשת******

ואני די בטוחה שהמרצה התכוון להתמודדות גברית בזמן שאסורים

אבל חוץ מזה, לא סתרתי אותך שיש אלמנט של התמודדות , פשוט 

1- לא מסכימה שזה בחיבוק

2 - מצפה בהחלט מגבר להתמודד, ולא, לא לחבק את אשתך זה לא נקרא להתמודד.

אני חושבת שסיימתי את הדיון. דעתי ברורה. מקווה שעזרתי למישהי בדיון (ההזוי בעיני) הזה.

מחזקת את דברייך ומוסיפהמק"ר

שאצלנו בכל אופן, גם בתקופה הבראשתית שחיבוק בהחלט לא היה דבר של הרגל, הוא לא גרם לנו להגיע ממנו ליחסים...

זה פשוט בלי קשר

הריון שלם זה המון זמןl666
במקרה של הפותחת לא מדובר בהריון שלםמק"ר
אבל אני לא אהיה הדוברת שלה. אם היא תרצה היא תגיב.
נכון. זה המון זמןיערת דבש

אז שאשה תשאר בלי חיבוק ומגע של חיבה בסיסית?

בנוסף לכל כאבי הנפש והגוף בהריון???

וואלה

הגזמת לגמרי

באמת כדאי שזה יהיה הרגליערת דבש

וחבל שזה לא כך.

למה שחיבוק ונשיקה בין בעל לאשתו לא יהיה דבר שבשגרה והרגל?

והגברים שאני רואה סביבי,

בהחלט מסוגלים לתת לאשה שלהם חיבוק,

אפילו שהם נשואים בקושי שניה וחצי, וכבר היא בהריון..וודאי לא מסוגלת שכל חיבוק יביא ליחסים.

הם יותר בני זוג מתחשבים ותומכים

ופחות כאלה שרק חושבים על עצמם והיחסים שיקימו או לא.

חבל

חבל שחיבוק זה לא הרגל.

מסכימה עם 1666...שמחה
וזה לא נכון להגיד על גברים שמרגישים כך "חיות".
להיפך. גבר שנמנע מחיבוק (למרות שזה כיף לו, והוא מאוד רוצה את זה!) כדי שלא להגיע למקום בעייתי- זה אצילות והתגברות על היצר.
כמו שיש נשים שונות, כך יש גברים שונים, לכל אחד קל יותר בדברים מסוימים וקשה בדברים אחרים.
זה גם תלוי בתקופות שונות בחיים.
גבר שעסוק מאוד- קל לו יותר להתגבר כי זה לא מעסיק אותו, וככה גם גבר עייף.
אפשר גם לעבוד על זה בעבודה משותפת, ולבחון מה אפשרי ומה קשה יותר, כדי להגיע לנוסחה שמתאימה לשני בני הזוג,
אבל צריך לדעת שהעניין הזה קיים, ולא לזלזל.
לפעמים ריחוק רגשי מגיע משם. הגבר פשוט מפחד לעבור את הגבולות ולכן מתרחק לגמרי.
ברגע שהוא יהיה מודע לזה, ואשתו תהיה מודעת לזה, ותתייחס בכבוד ולא בזלזול- הוא יוכל לעבוד על זה, ולבחון כל מקרה לגופו.
אצילות??????????????????? בושה לומר ככה!!!מיואשת******

זו אנוכיות! חוסר יכולת להתגבר על היצר! התנהגות חייתי שלא כדרך התורה!

אין לי מילים שמישהי עוד תגדיר את סה אצילות. זה התאכזרות לאשה! בושה. פשוט בושה.

ומעבר לזה. גבר שלא מוסגל לחבק ולעצור שם יש לו בעיה מינית.מיואשת******

אפשר לשאול כל מטפל מיני דתי. זו התנהגות לא נורמלית לא להיות מסוגל לתת לאשתך חיבוק שאין לו אופי מיני ומעיד על בעיה , ממש לא על אצילות.

אתן שתיכן חושבות שחז"ל לא ידעו שיש מקרים שאסור לאשה יחסים?מיואשת******

למה לא קבעו שכל פעם שיש איסור רפואי לקיום יחסים הזוג יהיה אסור? הרי הגבר המסכן מי יודע מה יקרה לו יכול להגיע לשז"ל. חזל כנראה היו ממש טפשים לדעתכן אם לא אמרו שכל זוג צריך להיות בהרחקה מלאה במצב שאסור לקיים יחסים מכל סיבה שהיא.

אני פשוט בהלם מהדעות פה. 

מסכימה איתך מאדממצולות
ועוד יותר מסכימה עם הנחרצות שבדבריך,
שאישה לא תחשוב לרגע שהיא לא יכולה לקבל חיבוק רק בגלל שבעלה ירצה אחכ להמשיך והיא לא...
זה ככ לא נכון והזוי שיש בכלל נשים שחושבות שזה לגיטימי.
אני חושבת שממש ממש הגזמת!!!miki12

ואווו, אפילו כואב לי לקרוא את מה שרשמת.

בעיניי אין בזה שום אצילות. יש פה אטימות לב. ואנוכיות.

לא נותן כי אני לא מקבל.

לא קיימים גברים כאלה "שמתגברים" על עצמם ע"י ריחוק בזמן שמותרים.

טעות!

אם תשימי לב מלבד עניין הנשיקה והחיבוק היא כותבת שהוא לא מתעניין בה ולא שואל לשלומה .

אז זה לא רק עניין היחסים...לדעתי יש כאן הרבה מעבר.

אין צורך לעצום עניים ולהיות קדוש מעונה. ממש לא.

הריון, הורמונים, גידול ילדים, פרנסה, סדר ונקיון, ועוד "להכיל" גבר שכזה

טעות.

אישה חייבת לקבל הרבה מעבר לחיי אישות.

סבבה יחסים לא מלאים לאורך זמן, אבל חיבוק?מק"ר

את באמת רצינית?

אם הוא צריך להימנע לאורך זמןl666
אולי קשה לו. בדיוק הייתי בהרצאה על גיל ההתבגרות של בנים . אולי קצת הגזמתי אבל ככה זה.
קשה אז מתגבריםממצולות
לאישה לא קשה?
אז מה?
שיתמודד
לא באנו לעולם רק בשביל הכיף
אי אפשר להשוות גיל התבגרות לגבר בוגרמיואשת******

כן, בגיל התבגרות (16 בערך) יש התפרצות של הורמונים, ראש כחול, חוסר שליטה שמאפיינת גיל התבגרות באופן כללי וכו.

גם שם המציאות של חיבוק= יחסים מעט מוגזמת. אבל ניחא

איך את יכולה להשוות את זה לגבר שהתבגר? בגיל 20 פלוס אמורה להיות לך שליטה עצמית , דחיית סיפוקים, ועוד כמה דברים שדרושים כדי להתחתן באופן כללי. 

אי אפשר להשליך מגיל ההתבגרות המלא הורמונים לגיל נישואין

כמו שלא תגידי שאשה במחזור תשליך על בעלה צלחות או תצרח עליו כל פעם כי היא מוצפת הורמונים.

חסכת לי תגובהמק"ר

ואני רק מתחרפנת מהמחשבה שכל חיבוק של בעלי היה נגמר ב...מק"ר

סליחה על הבוטות, אבל לא היינו יוצאים מהמיטה...

מה אתן לא מקבלות חיבוק כשהוא מגיע הביתה? כשנפרדים בתחילת היום?

סתם ככה כי פתאום בא לי או לו?

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח מיואשת******

בוכה/צוחקבוכה/צוחקבוכה/צוחקבוכה/צוחקבוכה/צוחקבוכה/צוחקבוכה/צוחקבוכה/צוחקבוכה/צוחקבוכה/צוחקבוכה/צוחקבוכה/צוחקבוכה/צוחק

בדיוק, איך הייתי מספיקה לבשל \ לחיות באופן כללי?

וכל האמצעי מניעה בעולם לא היו מונעים לנו במצב כזה נראה לי...

בוכה/צוחק

לקחת לי את המילים מהמקלדת...ממש מזדהה עם מה שרשמת.miki12
עבר עריכה על ידי miki12 בתאריך כ"ה באייר תשע"ט 14:41

ואני רוצה לכתוב עוד משהו לפותחת היקרהמק"ר

כי קצת סטינו מהנושא ובכלל לא בטוח שלזה היא ציפתה כשכתבה את ההודעה.

את מהממת! את נשמעת מיוחדת ממש!

וגם בעלך נשמע בעל טוב ואתם זוג מיוחד, בטוח לי.

נשמע שבסך הכל יש בעיה של הבעת רגש/מחסום רגשי כלשהו שאפשר לפתור אותו די בקלות.

בעז"ה מברכת אותך בלידה קלה וטובה בידיים מלאות ושתמצאו את הדרך שלכם כזוג להמשיך את הזוגיות המופלאה שלכם עם קצת יותר הבעת רגש

סליחה, זה ממש לא יפה...שמחה
הכיוון שלקתן את זה.
אף אחד לא אמר שכל חיבוק נגמר במיטה!!
אמרנו שכשנמנעים לאורך זמן זה קשה לגבר, ולפעמים זה מוביל להתרחקות רגשית,
וכשמבינים את זה- אז אפשר לעבוד נכון.

זה מכוער מצידכם שהפכתם את האמירה הזאת למגוחכת ומגעילה. זה שאתן לא מכירות או לא מודעות לעובדה הזאת- לא אומר שהיא לא קיימת, או לא לגיטימית, או לא בריאה!
הקביעה של @מיואשת****** שמי שיש לו בעיה כזאת צריך טיפול מיני- גם היא מכוערת. מי מינה אותך לאבחן בעיות מיניות?
אני שמעתי מאיש מקצוע דווקא להיפך, שמי שאין לו בעיה כזאת באופנים מסוימים- צריך לבדוק את הבריאות המינית שלו.
לא לקחנו את זה לשום כיווןמק"ר
מפנה אותך לקרוא את ההודעה הראשונה של i666. אח''כ היא סייגה ואמרה שזה אחרי תקופה ארוכה וכו' (אבל אל על מקרה כזה דברה הפותחת, היא דברה על סגנון ודופוס קבוע ולכן גם הסיוג לא עוזר...)
ועוד משהו, אני גם לא מסכימה עם זה שיעבור אחרי תקופה של געגוע חייב להוביל ליחסים. והראיה, לא כל חיבוק אחרי שהאישה חוזרת מהמקווה מסתיים שם... אולי הוא יהיה חיבוק עם יותר להט אבל לא נמנעים ממנו כי הוא תמיד מוביל ליחסים.

שורה תחתונה- מצב שחיבוק מחייב קיום יחסים הוא מצב לא תקין. ולא משנה כמה הרצאות או מטפלים שמעתן בעניין.
וסליחה שאני קצת חריפה, כי זה אסור שישמע אפילו ככה. כן גם במצב של געגוע.
יש חיבוק ויש יחסים. זה נשי דברים שונים (שיכולים להשתלב אגב אבל לא מחייבים זה את זה)
כל מילהמיואשת******
אני עומדת לחלוטין מאחורי כל מילה שאמרתימיואשת******
מי שלא מסוגל לתת לאשתו חיבוק וללכת לעבודה יש לו בעיה מינית.
כן יש תופעה כזו כמי שאת מתארת, התופעה הזו בעייתית, ומחייבת טיפול.
את אמרת שגבר שנמנע מחיבוק כי זה קשה לו הוא מתנהג התנהגות אצילית. אני הגבתי לזה ואני אומרת שאם זה ההתנהגות הקבועה שלו (לא משהו חד פעמי) הוא לא אציל כי אם אכזר וצריך טיפול ואני אחזור על זה שוב למען כל מי שחושבת שזה נורמלי לחיות חיים כאלו בהם מקבלים חיבוק מהבעל רק בזמן יחסים. זה לא!!!
מסכימה איתך. רוצה להוסיףורדון
לפעמים יש בחורים שבתחילת תחילת תקופת הנישואים יש להם את הקושי הזה- לחבק ולהישאר בחיבוק. כי הם לא היו רגילים להיות במגע קרוב עם אישה. וכל דבר מדליק אותם.
אבל גם אז- זה אמור להשתפר ולהתאזן כבר במהלך השנה הראשונה. מעבר לכך- זה ממש דורש טיפול מיני.
ממש הקצנתם ולקחתם את מה שהכותבת פתחה למקום אחר!לפניו ברננה!
בכללי מה שאת אומרת נכון, אבל לא למה שהיא כתבה...
אני הבנתי מדבריה שמדובר בבעל די סגור רגשית, ולכן חיבוק הוא לא אמצעי להבעת חיבה באופן יומיומי, כמו שבמילים היא לא מקבלת את זה באופן יומיומי. (מכירה את הסיטואציה מקרוב, ומזדהה...)
ולדעתי במקרה כזה יש עבודה לשני הצדדים:
הוא צריך ללמוד להיפתח, והיא צריכה להדריך אותו איך 😜
סתם... היא צריכה לדעת לשחרר לפעמים ולעשות את זה בחכמה כי אחרת זה עלול לסגור אותו יותר.
(לשחרר מהבחינה הזאת, בכללי היא נראית אישה מאוד מאפשרת ומשחררת).
חס ושלום לא הגבתי לפותחת!! חס ושלום !!מיואשת******
ממרחקים היקרה סליחה גדולה אם חשבת שזה לגבייך
ממש ממש לא
הגבתי ל666 ולשמחה
יכול להיות שזה בכלל לא נכון לפותחת , הדברים לא מכוונים אליה אלא בכלליות
סבבה.. פשוט מזה שנוצר פה דיון כל כך ארוך בנושאלפניו ברננה!
חששתי שזה לא ברור שלא זה מה שמתואר כאן...
צודקת. תודה שהערתמיואשת******
ושוב מתנצלת לפני ממרחקים.
כל כך לא, וגם כתבת לפותחת הודעה בנפרד על זה, תסתכלי!מק"ר
לגמרי התלבשנו על השרשור שלה
הנה מה שכתבתי: ואני רוצה לכתוב עוד משהו לפותחת היקרה - הריון ולידה
את טועה, מתבגרים בכללl666
יכולים להוציא בלילה בלי שליטה. וגברים צעירים גם ממראה מיני. קל וחומר חיבוק. תחפשי חומר קריאה באינטרנט. גם הנשואים טריים היו מלא שרשורים בנושא. למה לדעתך יש כל כך הרבה פורנו באינטרנט? כי גברים מתעוררים מזה.
אבל איך למען ה' את מגיעה להשוות בין פורנו לחיבוק??מק"ר

דברנו על חיבוק בסך הכל, לא?

מפורנו כל גבר יכול להתעורר, בלי קשר לגיל שלו

דווקא חיבוק זה משהו אמיתיl666
ופורנו זה תחליף.
תקשיבי, אין לי מילים. זהו. רחמי, תנחומי. אין לי מה להוסיףמיואשת******

אם את חיה בעולם שבו חיבוק זה כמו פורנו, שבו מתבגר שווה ערך לבן אדם נשוי מבחינת חוסר שליטה על הורמונים, אין לי מה להמשיך את הדיון. 

את דיברת פעם עם גברים בנושא?l666
אבל באווירה פתוחה ולא מצב אין ברירה?
את רוצה לדעת אם שאלתי גברים אם חיבוק מחליף להם פורנו?מיואשת******
הממגיבות לך, או חלקן לפחות, חיות בבית עם היצור הזה שנקרא גבררקלתשוהנ

ורואות שאפשר לקבל חיבוקים ונשיקות, ובהרבה, ולא להגיע למיטה, וגם האיש לא יוצא משליטה.

אנחנו נשואותיערת דבש

באושר.

לגברים

אם לא שמת לב.

כך שיש לנו ידע בנושא

ואנו מעורות בדעת הגברים על הענין לא פחות.

אני לגמרי חושבת,

שלגבר שהרבה זמן נמנע מיחסים חיבוק יכול להיות מעורר וקשה מהבחינה הזאת.

אבל כבן זוג אוהב הוא עדיין יוכל לשלוט בעצמו וללא ימנע זאת בשום אופן מאשתו ההרה. (או שלא הרה..)

אנוס רחמנא פטריהאפונה

להמנע מחיבוק בגלל זה, זה הזוי.
נשמע מדבריךאני זה א
שאכן זכית באיש נפלא ורק החלק הרגשי קצת חסר אצלו. נשמע גם שזה מעבר לחיבוק ונשיקה או מגע שהוא לא יחסים זה יותר השותפות הרגשית ע"י שיחות או סתם התעניינות שיש בין בני זוג. יכול להיות שזה נובע מקושי לשמוע את זה שקשה לך וחוסר יכולת להתמודד עם המצב שבעצם מה שהכי עוזר לך זה שפשוט יקשיב כשהוא מרגיש אם אין לו כלי קונקרטי לפתור איתו כביכול את המצב אז הוא לא מועיל בהקשבה. אני הייתי מתחילה מזה ולהסביר לו שמה שחשוב לך זה ההקשבה והוא ילמד לאט לאט להתעניין ולהקשיב.. המגע של חיבוק נשיקה או גילוי רגש אחר יבוא לדעתי עם הזמן. מעבר לזה תנסי לדובב אותו מדי פעם על רגשות שלו ותראי שזה גם יתרום ואולי יעזור לו להיפתח נשמע שהקושי הרגשי כביכול לא קשור אליך אלא לאיך שגדל.. בית של בנים זה באמת אופי שונה מבית שיש בו בנות. מסכימה עם קודמות שמצב שגבר לא מסוגל לתת לאשתו חיבור או נשיקה בלי להגיע למיטה זה לא תקין אבל לכל אחד יש גבול אחר וצריך למצוא את האיזון שמתאים לכם. לסיום אשתף אותך שבעלי אדם מאוד רגיש אבל קשה לו מאוד לבטא רגש ולמדנו לאט לאט לדבר ולתקש נכון כמו שמתאים לנו ונכון לנו לפעמים ע"י שיחות שהיתי אומרת לו שחשוב לי שיתייחס כך ויתעניין כך ולפעמים ע"י הומור. פתיחות זה משהו חשוב מאודואני שמתי לב שלפעמים לי יש קושי לשתף וזה חוסם גם אותו.לגבי היחסים כאחת שהיתה בשמירה רוב ההריון ומנועה מקיום יחסים נכון שזה מצב מאתגר ולפעמים אפילו יותר ממצב של אסורים ולפעמים ממש היה קשה לשנינו וזה יצר קצת ריחוק נפשי כי רצינו לשמור על עצמנו אז בלי לשים לב אתה בונה חומה אבל כששמנו לב שזה קורה מיד עשינו הכל כדי לא להשאיר את החומה שנוצרה ועבדמו על עצמנו ליצור קרבה נפשית שונה. הקרבה הגופנית היא כלי נהדר אבל כשיש מצב שזה לא אפשרי צריך ללמוד ליצור קרבה אמיתית ועמוקה יותר. וכמה שהיה קשה המאמץ השתלם כי זכינו לבנות משהו עמוק יותר בקשר שלנו. בהצלחה
תגובה נהדרת.מיואשת******

איזה תגובה יפה! תודה!מהמרחקים
לכל המגיבות בדיון שהתפתח- הכל טוב🙂
כמובן שהדיון לא קשור אלינו ספציפית אבל מעניין מה שהתפתח בו.

מוסיפה כמו ש@מק"ר אמרה- האיסור והשמירה הם רק מזה חודש. לא כל ההריון..
עכשיו האיסור הותר כי אני מתחילה תשיעי אז מבחינה רפואית אין בעיה שתתפתח לידה בעקבות כך.
מה הקשר הסכם איתם????? למה עכשיו?אובדת חצות

אני בהלם

לשם מה ספגנו וספגנו חודש פלוס אם לא סיימנו את המלאכה. איך זה נקרא הסכם אם איראן לא מקבלת אותו? איך אנשים עוברים מ-0 ל100 בבת אחת לגבי מסגרות?

אני כבר רציתי להיות הראשונה שתגיע לגן אבל באמת, יום ראשון אחרי ככ הרבה זמן- איפה הרגישות של אנשים? להתחיל על הבוקר אחרי שחודש לא הם ולא אנחנו ישנו כרגיל???? יש לילדים חרדות, פחד משינויים, הם דור ממש מסכן שלא מכיר שגרה נורמלית שש שנים.

איך לא מתחילים מאוחר? איך לא מקצרים את היום?

אני מורה וגם אמא לילדים וזה מרגיש לי שמעבר לזה שלכולם נמאס, איפה האנושיות המידתיות וההדרגתיות אחרי חודש פלוס? לשלוח כאילו כלום? איך אפשר ללמוד יום מלא מהבוקר? איך זה הגיוני ועוד בעיר הכי מטווחת בארץ?

ואיפה הזהירות והבטחון של כולם שיהיה בטוח לשלוח?

והכי מאכזב בזוית האמונית של שביעי של פסחאובדת חצות
ציפיתי לאפוקליפסה וגאולה כשטראמפ אמר שימחק את הציביליזציה- קיוויתי שמתקיים המדרש שמלך אדום ישמיד את פרס.  ולא היה כלום. מנהיג העולם החופשי בחר בהסכם. כמה מאכזב. איפה הגאולה המובטחת? לא מבינה את המהלכים. כל הזמן סבבים ועוד סבבים.
נראה לי עברנו מספיקאפונה

בשביל ללמוד שיש מי שמנהל את העניינים

זה לא טראמפ

לא ביבי

ולא שום בן תמותה אחר...

והוא עושה את זה כמו שהוא רואה לנכון

ואנחנו יכולים להוריד את הרגל מהגז,

לעזוב פרשנים וכתבות ואפילו מדרשים

להפסיק לצפות שזה יהיה כמו שאנחנו חושבים שזה אמור להיראות -

ופשוט להיות, בדרך אל הגאולה.

מבינה אותך...למרות שהילדים שלי (לפחות חלקם) שמחיםיעל מהדרום

לק"י

אבל לי אין כח לזה.

אבל אצלינו מתחילים מחר בתשע, ואין צהרונים (וגם אם היו, יכולתי לאסוף לפני. למזלי אני בבית).

ובעבודה שלי שזה חנ"מ, כן מסיימים מוקדם.

ומקווה שבאמת יהיה בטוח🤷‍♀️יעל מהדרום
לק"י

אם היו חוזרים בלי הפסקת אש, כנראה שהייתי משאירה בבית.

איתך... אני ממש בדיסוננס מטורף.קמה ש.

בס"ד

חושבת שלהרבה (לרוב?) האנשים פשוט ממש אקוטי לעבוד ולכן יש צורך במסגרות. בסוף צריך להביא לחם הביתה בסוף היום.

לגבי האכזבה המטורפת של היום, אכן. אני מראש הייתי עם ציפיות מדודות מאד כי אני לא רוצה לקוות ולהתרסק. אבל עם כל הציפיה הנמוכה שלי, עדיין התאכזבתי מאד. עדיין מודה על כל הניסים שהיו ועדיין מאוכזבת ממה שהיה בסוף. או ההיפך.

ובעיקר מרגישה את הנפש שלי שזקוקה לכל-כך הרבה עיטוף וחיבוק...

חיבוק לך.

לא מבינה למה בכללי מחר זה לא יום שבתון לאומיראשונית

בלי קשר למלחמה

כמו יום העצמאות

אפילו שאני אשכנזיה זה נורא הגיוני שאחרי יום שחצי מעם ישראל בחגיגות אז יהיה יום שבתון

ותגידו, איך עושים הסתגלות לקטני שלא היה יותר מחודש אצל המטפלת והתפתח מאוד בזמן הזה?

מלחיץ אותי לשלוח ליום שלם אבל אין לי כ''כ ברירה

זה היה בעבר יום חופששבעבום

בהסכם החדש של ההסתדרות יש חופש בין יום כיפור לסוכות ותמורת זה לומדים באיסרו חג. מסכימה שחסר הגיון....

אני חושבת שהיא התכוונה ליום שבתון לכולםיעל מהדרום

לק"י

לא רק למסגרות חינוכיות.

(גם אני בהתחלה רציתי להגיב כמוך).

גם פורים זה לא יום שבתון וגם לא תשעה באב...שבעבום
זה יום בחירה לפחות.יעל מהדרום
גם המימונה זה יום בחירה 😆דיאט ספרייט

וגם חג הסיגד

וממש במקום בעיניי. 

באמת? לא ידעתי לגבי המימונהיעל מהדרום

לק"י

האמת שבגלל שבתור מורה קיבלנו 2 ימי בחירה, אני שומרת 1 לאיסרו חג פסח. שיהיה לי זמן להתאפס ולכבס וכו'. וככה לא בלחץ גם עם הילדים.

(כרגע אני בחל"ד עדיין).

יכולה לאסוף אותם מוקדםבוקר אור
בעיניי דווקא הגיוני שאם אפשר לחזור ללמוד ולא באמת יודעים כמה זמן יהיה שקט ישתדלו להחזיר כמה שיותר מוקדם 
אנחנו באזור כתוםדיאן ד.

וכרגע נראה שלא מחזירים את הלימודים פה. בטח לא השבוע.

וזה ממש מבאס

גם אני וגם בעלי ג'ינגלנו בטירוף קודם בין עבודה, בית, ילדים וניקיונות לפסח.

כ"כ שמחתי ששמעתי שיש הפסקת אש וחוזרים לשגרה.

ואז הבנתי שאנחנו מוחרגים אוףףף

ומניחה שכבר תהיה הרבה פחות הבנה בעבודה להיעדרויות ועבודה מהבית.

אני חושבת אחרת…רוני 1234

הבנתי כבר די מזמן שאי אפשר פשוט "לגמור את המלאכה" ושיהיו עוד סבבים בהמשך.

אני חושבת שחזרה לשגרה דוקא חשובה לבריאות הנפש של הילדים וההורים והשהיה הבלתי נגמרת בבית דוקא מזיקה.

בתור מורה את כמובן לא חייבת ללמד ממש את החומר, אפשר לדבר על מה שהיה ואיך מרגישים ולעבד את מה שעבר עלינו או סתם לשחק משחקים ולהתאוורר בהתאם לגיל. ההורים שעובדים בכל מקום אחר חוץ ממערכת החינוך חייבים להיות בעבודה כדי להרוויח את לחמנו…

אני איתךהמקורית
אני מאוכזבת לגמרי! חיכיתי למכת מחץ ניסית שתביא רוגחוזרת בקרוב

רוגע מוחלט!

צריכה ללדת באלול ובניתי על רוגע נפשי....

אצלינו יש רק מעון מחר ומתחיל ב10פרח חדש
הבנים בתת לא לומדים מחר כי ככה זה תמיד באיסרו חג
הקב"ה מוביל את המהלכים, לא טראמפיעל...

יש את הדמיון ואת הרצון שלנו, אבל הקב"ה מנהל פה את הכל באופן הכי מדויק.

הגאולה כבר בפתח, את זה רואים בעיניים. להחזיק חזק, לא להתייאש... בקרוב ממש!!

אצלנו בפ"ת יום מלא מהבוקר- הזיהאובדת חצות

ובגלל שאני מורה אני לא יכולה לא להגיע מצפונית

חייבת להגיע ליום מלא

איפה ההתחשבות???? איפה הרגישות? איך אפשר להגיע ליום מלא אחרי כל מה שקרה בפתח תקווה?

כמה מחשבות שליבארץ אהבתי

קודם כל - יש כמה אנשים ששומעים אותם יותר מידי שמנסים להוריד את הרוח מהמפרשים של כולנו.

אבל הם עושים את זה כבר שנתיים וחצי (ולמעשה הרבה יותר) - ותמיד יש להם ביקורת על כל דבר שהממשלה עושה, גם אם הם סותרים את עצמם מפעם לפעם.

כי בסופו של דבר המטרה שלהם זה להוכיח כמה נתניהו והממשלה גרועים, והם יבואו ויצילו את כולם אם נבחר בהם בבחירות הבאות.

אז גם אם כולם מהדהדים את הדברים שהם אומרים בתקשורת ובפייסבוק ובכל מקום אפשרי, זה לא הופך את הדיבורים שלהם לפרשנות הנכונה על המציאות. ושווה לשמוע עוד פרשנויות יותר משמחות ואופטימיות על המציאות.

לגבי ההסכם עם איראן -

למה את כותבת שאיראן לא מקבלת אותו?

ממה שאני קראתי, איראן התחננה להסכם, ולמעשה ירדה מכל הדרישות שהיו לה עד עכשיו.

זה נראה לי הרבה יותר כמו הסכם כניעה של האיראנים מאשר כמו הסכם מהסוג שאנחנו רגילים אליו עד עכשיו. עד כמה שאני מבינה, אנחנו לא ויתרנו על כלום חוץ מזה שכרגע מפסיקים לתקוף אותם (לשבועיים. לא יודעת מה יהיה אחר כך. ובלבנון אנחנו יכולים להמשיך לעשות את העבודה, למרות שהם מראש אמרו שלא יסכימו לשום הסכם שלא כולל הפסקת אש גם בלבנון). הם פותחים את מצרי הורמוז, התחייבו למסור את האורניום המועשר, ונשארו עם פגיעות קשות מאוד מכל מה שתקפנו עד עכשיו.

אז נכון - עוד לא קרס המשטר לגמרי. נתניהו אמר מראש שזה לא בידיים שלנו. אולי זה עוד יקרה. ובינתיים שינינו משמעותית את המציאות שהיתה. אנחנו ללא ספק במקום הרבה יותר טוב ממה שהיה לפני כן.

ולגבי הזוית האמונית והאכזבה ממה שציפית שיקרה ולא קרה -

אני חושבת שכל ה'מקורות' שמפרסמים בכל מלחמה כזאת, שגורמים לציפיות של קפיצות דרך בגאולה שלנו, הם לרוב מזיקים יותר מאשר מוסיפים.

אנחנו ללא ספק בתהליך משמעותי של גאולה. תהליך שנמשך כבר מעל 100 שנה, וממשיך ומתקדם בקצב מואץ בשנים האחרונות.

אף אחד לא יכול להבטיח כמה זמן זה יקח, ואיך השלב הסופי ייראה. ולפעמים כשמסתכלים רק על הנקודה הנוכחית הרבה יותר קל לראות את הקשיים מאשר להבין שזו גאולה. אבל בפרספקטיבה של זמן - המצב שלנו היום הוא באמת הרבה הרבה יותר טוב ממה שהיה לנו בעבר. גם מבחינה מדינית וגם מבחינה רוחנית. (ככה אני רואה את הדברים. אני יכולה גם להסביר יותר).

לפעמים הציפייה למשיח שמגיע בבת אחת גורמת לזה שלא רואים את כל הצעדים שכבר התקדמנו. אבל גם המלחמה הזו מקדמת אותנו המון. גם אם עוד לא הגענו כבר לסוף.

ועוד מחשבה שהיתה לי -

אולי כל הדיבורים הממורמרים ששומעים על המציאות, זה גם איזושהי הכנה לגאולה.

כמו שבמצרים, השלב הראשון לגאולה היה 'ויאנחו בני ישראל מן העבדה ויזעקו ותעל שועתם אל האלהים מן העבודה' - עצם זה שהם נאנחו מהעבודה, והבינו שזו לא מציאות שהם רוצים, זה היה השלב הראשון שהוביל אל הגאולה. הרב ראובן ששון מסביר שזה העניין של המרור - שההרגשה של המרירות היא כבר צד של גאולה, כי זה כבר הבנה שהמציאות הנוכחית היא לא מציאות שאנחנו רוצים, ומתוך כך מתפללים למציאות אחרת ופותחים את הפתח שהיא תוכל להגיע.

אז גם היום - יש הרבה התמרמרות על זה ש'אין ניצחון מוחלט'. אנשים מצפים שכל אויב שיש לנו ואנחנו נלחמים נגדו - נגיע מולו למצב של 'ניצחון מוחלט', שהוא לא יוכל יותר לאיים עלינו או לפגוע בנו בכלל. אבל למעשה מציאות כזו שאין לנו שום אויבים שיכולים לאיים עלינו או לפגוע בנו זו מציאות של גאולה שלמה.

עד עכשיו עמ"י אפילו לא יכל לחלום על מציאות כזו. אבל עכשיו אנחנו כן חולמים על זה.

אז זה מתבטא כרגע במרמור, וגם בכעס על הממשלה, שלא באמת מוצדק לדעתי. ואני הייתי רוצה שזה יבוא יחד עם הודיה על כל מה שכן הצלחנו ועל כל הניסים שהקב"ה עשה איתנו עד עכשיו (ומשתדלת להיות במקום כזה בעצמי).

אבל בכל אופן מנסה לראות את הצד החיובי של מה שאנחנו רואים סביבנו...

גם לי זה הזוי שלפחות לא יום קצר, שיתחילו מאוחר..אוהבת את השבת
גם ככה הם עברו מלא טלטלות.. תעשו מדורג..

ולא ככ ישים להביא מאוחר או לאסוף מוקדם כי אז מרגישים שהפסידו התרחשויות..

אצלינו כן מתחילים קצת מאוחריעל מהדרוםאחרונה
לק"י

ואין צהרונים.

סבון כלים סנו SPARK- האם כשר לפסחפינק ליידי

נגמר לנו סבון הכלים שרשום עליו כשר לפסח, יש רק spark שיש עליו חותמת בדץ עדה חרדית, ומאושר לכל ימות השנה.

האם זה שכתוב עליו מאושר לפסח שונה במרכיבים שלו, או שעושים לקראת פסח קו ייצור מיוחד?

חושבת שחומרי ניקוי נחשבים "פוגמים" ולא צריכים הכשררוני 1234
אבל אני לא רב…
תבדקי בכושרות. לא נראה לי שצריךיעל מהדרום
אנחנו נוהגים שצריךרקאני

זה משתנה בין מנהגים

חשבתי שהיא מתלבטת אם צריך או לאיעל מהדרום
לק"י

אם הם נוהגים שכן, אז לא יודעת לגבי סבון הכלים הספציפי.

בדקתי, והם אומרים שרצוייעל מהדרום
אם כתוב לכל ימות השנה, זה כולל פסח. לא?קופצת רגע
בבדץ לא. כשרות בדץ לכל השנה אינה כוללת את פסחנפש חיה.
אה אז זה מבלבל. כי לרוב כתוב 'השגחת הבדץ אינהקופצת רגע
כוללת פסח' או משהו בדומה לזה. או שכתוב לימות השנה *בלבד*.

כשכתוב *לכל* ימות השנה זה מובן שזה באמת לכל הימים, כולל פסח. אולי הם צריכים לשנות את זה... 

באותיות הקטנות כתוב שזה אינו כולל פסח כדי להבהירנפש חיה.

שהמוצר עצמו אינו כשר לפסח

כי לפסח יש חומרות אחרות שלא קשורות לכשרות של שאר ימות השנה

אולי אפשר ליצור איתם קשר ולבקש הצעת ייעול

הסתכלתי עכשיו, יש לנו נוזל כלים ספארק שבאת כתובקופצת רגע

עליו הבפירוש שהוא מאושר לפסח,

ואחד אחר שכתוב עליו 'מאושר מטעם הבדץ' עם הסמל של ירושלים בד"ץ העדה החרדית, ולמטה כתוב מאושר לכל ימות השנה. אין עוד אותיות קטנות.

אם הכוונה היא שזה לא מאושר לפסח זה ניסוח בעייתי בעיני.

כאילו אני לא חולקת עליך, פשוט אומרת שזה לא מובן מהניסוח. 

נכוןנפש חיה.אחרונה

(בגדול- החומר צריך להיות כזה שפוגם את החמץ אם ישנו= הופך את האוכל/ כל דבר ללא ראוי למאכל כלב

אני לא מכירה כלבים שאוכלים את הנוזל כלים או כל חומר ניקוי שהוא ....

ככה שזה בגדול מתן כשרות לחומר כזה זו פעולה שיווקית ולא הלכתית. 

הנקהניגון של הלב
טיפים להנקה של קטנטן שכל הזמן מפסיק באמצע? לפעמים מתנתק, לפעמים נשאר מחובר אבל מפסיק לינוק ולפעמים ממש מתנתק ולא מוכן לחזור ואחרי כמה דקות מראה שוב סימני רעב. מה אפשר לעשות כדי להרגיל אותו לינוק ברצף?

ובקשה לעידוד- מתישהו זה נגמר והם מתחילים לינוק נורמלי נכון? כי כרגע הוא יכול לינוק חמש דקות ושעה, ומרווחים בין הנקות של בין חצי שעה ליותר משלוש שעות

בן כמה הוא? בדקתם לשון קשורה?מתואמת
כמה ימיםניגון של הלב
לא בדקנו רשמית, אבל גם האחיות במחלקה וגם יועצת הנקה שהלכתי אליה הסתכלו וראו שאין.

אני יודעת שבשלב הזה זה בדר"כ תקין, אבל המשקל שלט ממש נמוך וצריך לעלות מהר מכל מיני סיבות, אז אני רוצה שהוא ינק כמה שיותר

אם המשקל שלו נמוך - אז הגיוני שקשה לו לינוקמתואמת

זה באמת סיוט... (התנסיתי בזה גם עם הילדה האחרונה)

תתייעצי עם יועצת הנקה טובה איך להחזיק ולסחוט את השד תוך כדי הנקה כדי להזרים לו יותר חלב וגם איך להעיר אותו כשנרדם.

מקווה שתעברו את זה מהר...

ומזל טוב!

אצלישירה_11

זה היה מעגל כזה של לא יונק טוב ומשקל לא עולה וכו

השתדלתי כמה שיותר להעיר אותו ולשבת אותו שיינק

וכשההנקות נהיו טיפה יותר מסודרות

הקפדתי לשאוב את מה שנותר אחרי כל הנקה, זה מה שהיא לא הצליח לסיים עד הסוף וזה עזר לי ממש גם לחלב וגם לתינוק שהתחיל לעלות במשקל

אולי יש לו גרפס?יעל מהדרום
לפעמיםניגון של הלב
לרוב אבל לא, ואני כן עוצרת באמצע ומחכה שיעשה, והוא עדיין יכול לעצור גם דקה אחר כך
תינוקות קטנים באמת עלולים להתעייף מהר יותריעל מהדרום

לק"י

את יכולה לנסות לסחוט/ לשאוב חלב למזרק סטרילי, ולתת לו אחרי ההנקה.

בסוף הוא כן יונק מספיקניגון של הלב
רק שלוקח לו המון זמן

אני יכולה לשבת איתו גם יותר משעה שבפועל הוא ינק פחות מחצי

עדיין זה יכול להיות קשור לזה שהוא קטן ומתעייף מהריעל מהדרום

לק"י

ככל שהוא יגדל ויתחזק, ההנקה עשויה להיות יעילה יותר.

פשוט במזרק צריך להתאמץ פחות.

ואולי הכי טוב להתייעץ עם אשת מקצוע.

מזל טוב!כתבתנו
מזל טוב יקרה, הנקת קטנטנים לוקחת יותר זמן, הםאמהלה

נרדמים, מתנתקים, פעולת המציצה קשה להם מאד.

מומלץ מאד להחזיק אותו כמה שיותר בתנוחת קנגרו

וגם להניק כשהוא ללא בגדים, מכוסים בשמיכה ביחד כמובן.

וכמה שיותר להניק. בהפרשים קצרים, מתי שהוא רק רוצה בלי להסתכל בשעון

מנסיון עם פגות, זה אפשרי

הרבה נחת

שפע חלב, גידול קל בבריאות ובשמחה

הנקתי בעבר קטנטנהמתיכון ועד מעון
נולדה 2460, זה היה קשוח ולקחת המון המון זמן כל הנקה, העליה הייתה איטית מאוד, הייתי צריכה להעיר אותה כי היא לא קמה בעצמה 
לצערי בדיוק באותו סרטסטודנטית אלופהאחרונה
חיסון-4 חודשים.לתת רוטה או לחכות?חוששת ששוב יסבול.פלפלונת
מה בעצם יועיל לחכות? לא בטוח שעוד חודשיים יעבוריעל מהדרום

לק"י

יותר בטוב..

צודקת. אבל אולי יקל לפצל או לתת רק בגיל 6 ח'?פלפלונת
שימי לב שלחיסון רוטה יש טווח זמן מוגבלהשם שלי

אם את רוצה לדחות, תבדקי עד מתי אפשר.

אני נתתי לכל הילדים את החיסונים בזמן.

חוץ מילד אחד, שלא קיבל רוטה, ההמלצה ספציפית של הרופאה.

אין לי מושג..יעל מהדרום
אני לא מחסנת ברוטהכובע לבן

ככה אחות של טיפת חלב המליצה לי פעם באופן לא רשמי

זה וירוס של שלשולים

הוא חא מסוכן

מלבד חשש להתייבשות שכן מסוכן

לכן, אם את אמא מספיק ערנית ולילד שלך יהיה וירוס חריף של שלשולים, ואז תקחי אותו למיון לקבל נוזלים, זה אמור להספיק

כמובן לא נותנת הנחיות רפואיוצ לאף אחד, זה מה שא י עושה

אגב, לכולם אצחי נדבקו ברוטב מתישהוא, כמה ימים של שלשול וגמרנו.  

הגדולה שלי נדבקה ברוטה ונזקקה לאשפוז ממושךגלסגולכההאחרונה
מאז מבחינתי אי הנוחות בחיסון שווה את ההגנה
בעקבות השרשור על הנערה שהשמינהמותקקק

למה ברור לנו ש"צריך" להיות רזים? (מעבר לעניין הבריאותי)

למה אף אחת לא מוטרדת מזה שהבת שלה רזה (רזה רגילה, לא קיצוני) מה ההבדל??

יש אנשים שאוהבים מראה רזה ויש אנשים שאוהבים מראה שמן, זה פשוט סוגים שונים של מראה, אין סוג יותר או פחות טוב, זה פשוט שונה וזה הכל

אני חושבתרקאני

שמה שמפריע (או לפחות אמור להפריע)

זה לא אם זה יפה או לא אלא עניין בריאותי

הרבה פעמים עודף משקל מעיד על חוסר בבריאות

אם זה אכילה לא מאוזנת או אי עשיית ספורט וכו

גם מי שרזה באופן מוגזם

לא משנה אם זה יפה או לא

זה יכול לפעמים להעיד על משהו לא בריא

ולכן ב2 המקרים צריך לוודא שהכל תקין

אבל העניין הבריאותי כן קייםבארץ אהבתי

ולא הבנתי למה מישהי צריכה להיות מוטרדת מזה שהבת שלה רזה באופן רגיל.

אני חושבת שללא ספק הכי חשוב זה לאהוב ולקבל את הילדים שלנו בכל מראה שהוא (וזה לא קשור אם אני אוהבת יותר מראה שמן או מראה רזה. את הילדים שלי אני אוהב כמו שהם, גם אם הם רזים וגם אם הם שמנים, בלי קשר למראה המועדף עלי).

אבל כשרואים השמנה שלא היתה קודם, אז הגיוני שזה מעורר מחשבות אצל ההורים לגבי המקום שלהם להגיד משהו/להשפיע בנושא.

אני חושבת שהסיבה הבריאותיות היא הגורם המרכזי פה, הרבה מעבר למראה.

אבל מן הסתם גם למראה יש פה איזשהו תפקיד - לא מצד איך שההורים רואים את הילדה, אלא מצד המחשבה על איך שזה יהיה בשבילה להיות עם עודף משקל (ולא חסרים שרשורים בפורום שמראים את הקושי של נשים עם המראה שלהן בגלל עודף משקל. למה זה ככה? יכול להיות שזה לא צריך להיות ככה אבל זו המציאות).

דווקא בגלל הסיבה השניה חשוב להיות פי אלף יותר זהירים עם כל אמירה שהיא, כדי לא לפגוע בדימוי העצמי של הילדה ובאיך שהיא רואה את עצמה. אבל גם אם ההורים לא יגידו כלום, זה לא בהכרח ימנע את הקושי שלה, כי זה העולם שאנחנו חיים בו.

בהחלט כשרזיתי תוך תקופה קצרה ההוריםבוקר אור
שלי היו מודאגים מזה, בתור נערה
אני הפותחת מהשרשור ההוא…רוני 1234

1. הבן שלי היה רזה במיוחד וזה הטריד אותי לא פחות. היינו איתו אצל דיאטנית ומטפלים בזה. משום מה זה דורש פחות "הליכה על ביצים".

2. לא הפריע לי שהיא שמנה כמו זה שהיא השמינה באופן  מהיר, בבת אחת ואוכלת ב"בולמוסים".

3. כיום מראה שמן נחשב פחות יפה. בעבר היה ההיפך וכנראה זה עניין של אופנה אבל המשפט האחרון שכתבת פשוט לא נכון או לפחות ממש לא מדויק לימינו. אולי זה מבאס, אולי זה לא בסדר אבל אי אפשר להתעלם מהמציאות.

בתור אחת שהייתה רזה מאוד וכמה שניםהמקורית

כבר לא,  ובתור אחות לאחים שהיו שמנים, יכולה לומר שזה משפיע על הגוף

יש כבדות, יש קושי עם הברכיים, זה משפיע הורמונלית מאוד

אז אם זה לא רזון חריג, זה לא אמור להדאיג פשוט לעומת השמנה שכן משפיעה על הבריאות

השמנה לא מגיעה בריק בדרכ. זה תוצאה של תזונה לקויה + גורמים נוספים לרוב. 

ההבדלSevenאחרונה

שרזה רגילה בדכ לא מעיד על בעיה בריאותית או בעיה בכללי (לרוב גנטיקה/אורח חיים טוב) אז למה שזה ידאיג את ההורים??

לעומת זאת השמנה יש בזה משהו לא בריא ולכן זה מדאיג בנוסף להתמודדיות חברתיות שלצערנו זה עלול להביא

שאלות על טבעת נוברינג/דיאפרגמהפרח חדש

אני יודעת שזה שני דברים שונים מאוד

אני פשוט בשלב של התלבטויות והסתבכתי עם עצמי

לגבי טבעת-

כמה זה מעצבן ההתעסקות עם ההוצאה והכנסה לבדיקות טהרה וטבילה? אני יודעת שזה רק להפסק ראשון ושביעי וטבילה.

ולגבי הדיאפרגמה

יש פה בנות שהצליחו למנוע אותם ממש רציני? הכוונה לקיים יחסים בזמן ביוץ באמת ולא להיקלט? כי החשש שלי שאצטרך במילא להימנע בימים הפוריים ואז כבר עדיף להישאר בלי כלום.. למרות שזה לא רעיון טוב בכלל

עונה..הריון ולידה

לגבי טבעת- לר השתמשתי הרבה זמן לדעתי מספר חודשים אם אני זוכרת

מבחינת הכנסה הוצאה היה לי סבבה אבל פעם אחת אחרי שטבלתי וכבר הגעתי הביתה נזכרתי ששכחתי להוציא לטבילה וחזרתי לטבול שוב באותו ערב🤥

לגבי דיאפרגמה- השתמשתי כשנתיים וחצי ברציפות, אסייג ואגיד ששמתי כל קיום יחסים חוץ ממקרים בודדים ממש, שהייתי בטוחה ב100% שהתרחקתי מהביוץ. 

וואו איזה באסה לטבול שוב!רוני 1234
קרה לי גם שטבלתי שוב אבל עוד הייתי במקווה.

בדקתי עכשיו בגוגל ואני רואה שבדיעבד הטבעת לא מעכבת (אולי זה לא לכל הדעות אבל כדאי לדעת שזו אופציה).

עם דיאפרגמהoo

אפשר למנוע שנים ארוכות

זה סיליקון שחוסם פיזית + קוטל לשיפור החסימה

האחוזים יורדים כי נשים שוכחות/ לא מיומנות וזה זז/ חושבות שאפשר בלי/ לא שמות קוטל

השאלה אם אין חשש שלא ימנע פיזיתפרח חדש

אולי תנוחה מסויימת שאישה תעשה או משהו כזה

מספיק שכמה זרעים בודדים יעברו ואשה תיקלט להריון

מלחיץ ממש

ומבחינתי אין סיכוי להפלה במקרה כזה ואאלץ להתמודד עם ההריון

אוף אין לי כבר כח למחשבות והתלבטויות של זה

אפשרoo

לבדוק אם היא זזה בזמנים בטוחים

היא לא אמורה לזוז

(לקאיה יש מין דפנות שמונעות את התזוזה)

והקוטל מוסיף שכבת הגנה בפני עצמו

אני רואה את זה כמניעה בטוחה

דיאפרגמהאנונימית בהו"ל

מונעת עם זה לסירוגין כבר כמה שנים

הקפדתי ללכת למתאמת

בלי ג'ל (חוץ מתקופה מסוימת)

אף פעם לא בודקת ביוץ, פשוט שמה כל החודש.

בין הראשון לשני מנע לי מעולה

בין השני לשלישי נכנסתי עם זה להיריון

אחרי הרביעי הייתה תקופה שהייתי חייבת למנוע רפואית אז הייתי עם ג'ל עד שנמאס לי

ובסוף נכנסתי להיריון ביום שלא שמנו כנראה חח

אז מבחינתי זה מונע, והג'ל מעלה אחוזים ובחרתי לא להשתמש בו, וקרה שלא מנע לי, אבל מקרים כאלה קורים גם עם אמצעים שנחשבים יותר בטוחים…

מניחה שאחרי הלידה אחזור לזה כי האמצעים האחרים לא ככ באים בחשבון

הטבעת לא מעצבנת כל כךרוני 1234

בטוח שזה פחות טירחה מדיאפרגמה.

עונהשאלה גנים

הטבעת הייתה לי אחלה להוציא ולהכניס

התרגלתי די בקלות

לא הכרתי שמוציאים לבדיקות או הפסק, רק למקווה

לגבי דיאפרגמה-

מונעת איתה כבר כמעט ארבע שנים, ברגע שהפסקתי נכנסתי להריון ככה שאני מניחה שהיא מונעת לי מעולה

משתמשת תמיד בג'ל

מנסה לעקוב אחרי ביוץ ולא שמה אותה ב3-4 ימים שלפני המחזור שאז כבר בטוח לא צריך

לגבי דיאפרגמה - כמו שכבר כתבו כאן -

חשוב ללכת למתאמת אחרי לידה / אחרי שינוי משמעותי במשקל (5 ק''ג נראלי) כדי לוודא שהיא עדיין מתאימה + לוודא שאת שמה נכון

להקפיד להוציא לא לפני שש שעות

לשים ג'ל

וכמובן כמו תמיד - להתפלל...

בשבילי זו המניעה האחרונה והיחידה שאני יכולה (מלבד לא לקיים יחסים...) אז לומדת להסתדר עם מה שיש 😅

בהצלחה בהחלטות!!

אני עם הדיאפרגמה כבר 3 שנים בערךהמקורית

אולי יותר

בהתחלה הייתי נמנעת בזמן ביוץ באמת, עכשיו כבר לא. אבל זה ממש לא משתווה לטבעת ובטח שלא אומר שלא לשים כלום (את אותה למנוע לא? מה הקשר לא לשים כלום?). עם קוטל זרע זזה עובד אצלי ב"ה (לא מתקמצנת עליו) ואם יש מחזורים קבועים בערך - כחמישה ימים/ שבוע  לפני העונה הבינונית  ואחרי שזיהיתי ביוץ ועברו כמה ימים אני כבר לא משתמשת בה בכלל וזה בעיניי יתרון מטורף

גמני משתמשת בקאיה

עונה ממה שמכירהאוזן הפיל
טבעת - מוציאה ומכניסה בקלי קלות, אחרי 4 לידות🤷‍♀️, ואני כן מוציאה לכל בדיקה, רק כי יותר נח לי ככה, אפילו שלא צריך. יותר קל וזריז מלסדר את העד על האצבע.

יש לי אחות בזכות דיאפרגמה, אז מבחינתי זאת לא אופציה

דיאפרגמהרק לרגע9
מונעת איתה כבר יותר מעשר שנים. ב"ה אף פעם לא נכנסתי להריון איתה... וכשאני מפסיקה למנוע ב"ה ישר נקלט הריון, אז מניחה שזה עובד טוב. כמובן צריך להקפיד על שימוש נכון, עם קוטל, לא להוציא שש שעות אחרי. למדתי שמפ אז אני לא משתמשת כל החודש, רק בימים הפוריים.
בינתיים החלטתי לנסות חודש אחדפרח חדש

את הנוברינג לפני שאני שוללת לגמרי גם את זה

אם לא יהיה טוב אז לא נותר אלא דיאפרגמה

אני כותבת פה כי רוצה שזה יהיה כתוב ושאני לא ישנה את דעתי עוד מעט שוב ותיכף כבר אי אפשר להתחיל החודש נוברינג 🙃😶

מנענו עם דיאפרגמה בלי קוטל כמה שנים במצטבראוהבת את השבת

כן התאמתי אצל מישהי תותחית..

דיאפרגמה שהרגישה לי יותר הרמטית מהסוג הקודם שהשתמשתי..

אצל לי מילר אם אני לא מתבלבלת..

מנצלשתאנונימית בהו"ל

יש לי דיאפרגמה קאיה

ואני לא מרגישה בטוחה איתה.. הייתי אצל מתאמת  אבל תמיד יש לי נערווים שאולי אני לא שמה נכון ושכחתי איך... פשוט מכניסה משתדלת עד הסוף עמוק+ג'ל

זה מה שאמורים לעשות נכון? לא צריך איזהשהו כיוון מסויים

הכובעמקקה
שבו מכניסים את האמצע אמור להיות מקדימה ואמורים להרגיש שהוא נכנס עד מעל לעצם
ואם אני לא מרגישה עצם?אנונימית בהו"ל
ככה אני הודרכתימקקה

ואני מרגישה עצם כשאני מכניסה

האמת שלא יודעת

אני מרגישה עצם אבל אם אני שמה מעליה אזאנונימית בהו"ל

הדיאפרגמה זולגת לי החוצה

אז זה אומר שהיא לא יושבת טובהמקורית

היא צריכה לשבת מעל העצם ולא לזוז, ולא לזלוג

מציעה לך לתרגל שלא בזמן אמת הכנסה, וגם - בזמן אמת, בנחת עד שנכנס טוב

מה הכונה מעליה?אפונה
העצם צריכה להיות מחוץ לדיאפרגמה, כלומר שהדיאפרגמה נמצאת עמוק יותר.
הייתה לי טבעת בעברמתיכון ועד מעון
והיה ממש אחלה, הכנסה והוצאה ממש קלה, שמה בפנים ושוכחת מזה עד מתי שצריך להוציא, אני גם הצלחתי לחבר אז זה בכלל היה מעולה
מנצלש"ת על טבעתשמחה כפרוייקט

האמת נלחצתי מהגודל שלה והיא גם ממש קשיחה…

זה לא מפריע ביחסים? אתן מוציאות?

ועוד דבר שחשבתי עליו, שמעתי פעם שדברים מהסוג הזה פוגעים ברצפת האגן/דפנות הנרתיק כי הם מוחזקים עם השרירים. מישהי שמעה על זה?

מרגישה שזה ממש ענק לי כאילו עלול להרחיב…

לא מפריע בכלל…רוני 1234אחרונה

לא מרגישים את זה.

ולא שמעתי או חוויתי שזה פוגע ברצפת האגן

גיליתי הריון ושתיתי בפסח יין. לחוצה מאדדדאנונימית בהו"ל

אני בערך בשבוע 4 וחצי..

בליל הסדר שתיתי חצי כוס יין. ובבוקר שאחכ עוד קצת יין בכוס בגובה של בערך סנטימטר וחצי. ושבוע לפני זה לגימה בבירה לבנה.

אני בלחץ ממש!!!

לקרוא באתרים של משרד הבריאות הלחיץ אותי מאד מאד.

אשמח להרגעה..אמאלה.

ממש ממש אין לך מה לדאוג ו- מזל טוב!!תהילה 4
החשש ביין הוא מכמויות גדולות ובגלל שלא נמצאה הגדרה מדוייקת אומרים להימנע.

אבל לשתות יין בקידוש וכאלה זה ממש רחוק מסכנה. 

בדרך כלל בשבתותהשם שלי

אני שותה בקידוש חצי כוס יין.

גם כשהייתי בתחילת הריון ועוד לא ידעתי.

לא קורה כלום מקצת שתייה בשלב הזה.

את לא אמורה להתנזר מכל מה שאסור בהריון, גם בשלב שאולי מתחיל משהו.

בשעה טובה על ההריון!שירה והודיהאחרונה
יין לקידוש לא מכיל הרבה אלכוהול ולא מזיק בכמות כזאת. בטח אם זה לא הרגל קבוע. הכל טוב.
סקר התקן לא הורמונליהריון ולידה

1. איזה התקן שמת?

2. האריך והכביד לך את הווסת?

3. היו לך דימומים/כתמים בין וסתיים? אם כן,קיבלת פסיקה מיוחדת ל7 נקיים?

4. היית מרוצה מהמניעה הזו?

בונוס

אשמח להמלצה לרופא.ה להתקנה במאוחדת באיזור השרון. 

עונהאחת פשוטה

1. נחושת

2. האריך ביום.

3.לא היו.  בדקתי ראשון שלישי שביעי. תחתון צבעוני. בלי מוח דחוק.

4. בגדול כן.  חוץ מזה שהיה לי מאוד מאוד מאוד קשה מבחינת הזמנים שאסורים ולכן פעם הבאה שמתי התקן הורמונאלי והחיים חזרו לשפיות

אולי יעניין אותך