אתם רוצים משהו לשבועות?בתוך בני ישראל
אני תוהה לעצמי.
בכל מקרה, בינתיים קחו שיר
לקבל, עכשיו. - פרוזה וכתיבה חופשית
ותחשבו על זה שעוד רגע שבועות. זמן מתן תורתנו.
רגע לעצור, להתאפס על עצמנו. תורה נתנה לנו.
שבועות, הוא החג היחיד שבו לדעת כולם צריך לציינו במשתה וסעודה (פסחים סח. ולמה? כי הוא יום שנתנה בו תורה. כן מסופר על רב יוסף שהי'ה מכין כל ערב עצרת עגל מובחר, באומרו, אילולי התורה, כמה יוסף איכא בשוקא?! ונוסף על כך סיפורו של מר ברי'ה דרבינא שהי'ה מתענה כל השנה כולה, לבד ערב יוכ, פורים ויום שנתנה בו תורה. אמנם יש דיון על איזה יום בדיוק מדובר (יומא ד, ושבת פו או פז), אבל הלכה למעשה נקבע הציון ביום הזה. (ומעניין לציין בהקשר זה את פירושו של הריבש, וכמדומני שמופיע גם בקדושת לוי שמדובר ביום שבו הקב"ה תכנן, ובו מתגלית לנו הארה תורנית, כך שאין זה משנה אם הוסיף משה מדעתו אם לאו).
מה כן ידוע לנו? שבעה שבועות.
ספירת העומר. מהו העימור? הליקוט, מלאכת המעמר, ואוהב כסף לא ישבע כסף. ספירת העומר היא רמז לתאוות שלנו, לרצונות, לשאיפות. רק שכאן מנסים להרגיל אותנו אחרת. תשאפו לעוד מצווה, תשאפו למתן תורה, תשאפו לאמת.
איפה בולט לנו, העניין הזה של העמר? במן. בוימודו בעמר ולא העדיף המרבה והממעיט לא החסיר. מי שלקח קצת ואמר, מילא, אני רוצה ללמוד ומוכן לוותר על הלחם שלי בשביל זה - קיבל את שלו. ומי שאמר, יודע מה, לא מעניין אותי הלימוד, יש מן אני מן והלך ללקט כל היום, אמר לו הקב"ה - לא, אתה לא תקבל יותר כי בטלת תורה. מי שהשתמש בעומר שלו לתורה - קיבל ובשפע. מי שלא - נלקח משלו. לא מגיע לו
וכאן נכנס החידוש הגדול. בשבת, בני לא הלכו ללקט. למה? כי בשבת, את החופשי לעבוד את הקבה! אתה לא יכול להכניס רצונות ותאוות עצמיים כשאתה מול הקב"ה! אז תלקט בשישי. שלא תגיע לידי זה.
הי'ה לישרא-ל זמן, התחילו לחפש. היו להם רצונות, שאיפות, ממש דורנו. רצו ללמוד. תרו אחר האמת. וכשהן התנתקו מספיק מהעומר, רק אז הם זכו להגיע לתורה.
זה גם מסביר את העניין של וספרתם לכם ממחרת השבת. נשאלת השא-לה, מה זה ממחרת השבת? הבייתוסים אמרו ממוצש. אנחנו לא מסכימים! זה לא נכון! מתי השבת? השבת היא כשאנחנו בני חורין. חופשיים מהנטל של השעבוד, השעבוד לטבע ולגשמיות. וכשנשתחרר סופית, או אז נהי'ה ראויים להשראת השכינה ולתורה.

אממ. בסוף כן כתבתי קצת. לא נורא, נתקן מחר. אם מישהו קרא אשמח שיגיב
אממבתוך בני ישראל
אני רוצה לתייג, אבל אני בטוח אשכח מישהי. אז, לבינתיים.

@רגע שלם
@קיבוצניקית
@מתנחלת גאה!
@לעשות רצונך!
@לעבדך באמת!
@להיות בשמחה!!!
@בעוז וענווה!
@כבתחילה
@כל האנ'שים שיודעים שלא באמת שכחתי אותם, פשוט, הלילה וזה
@בנים שיודעים שאלמלא הי'ה את הפער בין המינים, וטוב שהוא שם, הייתי שמחה לתייגם
אני כ"כ רוצה לקרוא אותךרגע שלם

בע"ה עוד רבע שעה מתיישבת לקרוא אותך בנחת ונקיות (פיזיתחושף שיניים)

תודה יקרה!

קראתי, ישר כוחבוז
קראתי.רק בשמחה.

חו"ב.

וואי, איזה יופי!רגע שלם

מדהים!

שכוייח עצום.

קודש קודשים.להיות בשמחה!!!

קודם כל השיר מדהים ומתוק ככ.

דבר שני אשריך לגמרי! תדעי שכל פעם שאני קוראת משו שלך אני פשוט נפעמת. אשריך אשריך.

את פשוט מתוקה וקדושה!

וזה מדהים ככ. שבועות.

איאיאי תודה עצומה

תוייגתי דעתן מתחיל

טוב, סוג של.

נראה לי את יודעת מה דעתי.

אני מהאנשים הטכנולוגיים מדי שקשה להם להתרכז במשהו ארוך אם הוא לא ממש מעניין.

קראתי כל מילה.

וכיף לי שקראתי לפני החג, ואל תפסיקי לכתוב.

(היום יום ההגבלה הראשון. וההכנה למצווה גדולה מן המצווה)

בתוך בני ישראל
אכן.

תודה על זה
אתם יודעים, שבועות הוא מקצת פוריםבתוך בני ישראל
פורים. מתן תורה. אם מישהו זוכר שדיברנו על זה לפני פורים, בשבועות (או באיזור, לא נכנסת לדיון הזה) התורה התקבלה שלא מרצון. ונשא-לת השא-לה, איך, איך ייתכן שמישהו לא ירצה את התורה, ואיך זה מסתדר עם הנעשה ונשמע. אומר התוספות בתחילת מסכת עז, כן, ישרא-ל רצו את התורה! עד שהם ראו את האש. מהאש הם התחילו לפחד. מה זאת האש הזאת? אש התורה הזאת? האש הפנימית שבוערת בנו, מכריחה אותנו ללמוד גם כשקשה. יש באש אהבת התורה מעין כפי'ה על עצמנו, שנלמד גם כשקשה ותמיד נשאר קשורים א-לי'ה. זה מחייב! בנ'י הרגע יצאו ממצרים, הם לא מוכנים להתחייב לזה, הם אפילו עוד לא לגמרי מגובשים כעם, לא בטוחים בהנהגת הקב"ה. וכל שנה מחדש יש לנו את האש הזאת, והבחירה, לברוח ממנה, להכוות ממנה ב'הציץ ונפגע', או לשרף בה, אדם כי ימות באוהל אומרת הגמרא זה מי שממית עצמו באהלה של תורה.
מה מיוחד במצב שבו עם ישרא-ל נמצאים? הבלבול. מצד אחד - הם שיא המאוחדים סביב מלכות הקב"ה. קרבן פסח מסמל את אחדות ויחידות ד' בעולם, והם היחידים שחוו פסח מצרים, המקורי. זה נבחן ב'ויחן שם ישרא-ל נגד ההר', הם כולם ביחד, שכם אחד, מוכנים. בנעשה ונשמע, מה זה נעשה ונשמע, תגיד אעשה ואשמע, מי נתן לך זכות לדבר בשם החבר שלך, אומר הרי"ם, מתוך הערבות ההדדית הזאת, כל אחד רצה שגם חברו יזכה לקבל את התורה והסכים להתחייב בשמו, הם היו להוטים אחר התורה ואחר היחד. לימוד תורה אמיתי הוא לאחר הנישואין, כשהאדם שלם, ולא לבד. מצד שני - הם מפולגים, על גדת ים סוף התברר עד כמה, הם מחולקים לשנים עשר שבטים, הם רבים בינהם, אלה אומרים נשובה מצרימה ואלה אומרים אתם חיים באגדתא הולכים לארץ ישרא-ל, בלגן מטורף, ומתוכו הם נעמדים לקבל את התורה. רק מה? הם בכל זאת מקבלים אותה כאיש אחד בלב אחד. כי למרות כל המחלוקות, בסופו של דבר, אנשים אחים אנחנו ויש בנו, אי שם, את היכולת להתגבר על המחלוקות ולקבל את התורה.

בשבועות קבלת התורה שלא מרצון, ונוהגים לעשות תיקון ליל שבועות. מה התיקון? בנ"י ישנו, הם לא רצו את התורה, אז אנחנו נשארים ערים בלילה ולומדים. איזה עוד תיקון צריך? צריך תיקון לכפה עלי'הם הר כגיגית. צריך תיקון של קבלה מאהבה, צריך תיקון של להפיץ את אור הקב"ה בעולם. צריך תיקון של עבודת ד' מאהבה. הרב זצל אומר באורות זרעונים חכם עדיף מנביא שהעולם הגלותי שלנו הוא עולם של פרט, של החכמים, של דקדוק יבשים בהלכה כי זה מה שמחזיק אותנו - ובאמת זה מה שהחזיק אותנו, אבל זאת לא תורת ארץ ישרא-ל, לא תורה נבואית, לא דרך הכלל, לא הדרך של ציבור אחד ששועט קדימה בעבודת ד' לבניין המקדש. צריך תיקון של תשובה מאהבה, של לאהוב את התורה, להתקדם לבניין המקדש ולנבואה
תודה רבה על זהקיבוצניקית
בדיוק משלים לי משהו מחמישי.

כמה הערותדוס בדם

1. "אנשים אחים אנחנו" אברהם אמר ללוט, איני יודע אם זה קשור
אולי התכוונת ל" כֻּלָּנוּ, בְּנֵי אִישׁ-אֶחָד נָחְנוּ" או "וַיֵּרְדוּ אֲחֵי-יוֹסֵף"

2. בנ"י ישנו, ולא רצו את התורה?!?! ח"ו ח"ו.

• ויסעו מרפידים - למה הוצרך לחזור ולפרש מהיכן נסעו והלא כבר כתב שברפידים היו חונים בידוע שמשם נסעו אלא להקיש נסיעתן מרפידים לביאתן למדבר סיני מה ביאתן למדבר סיני בתשובה אף נסיעתן מרפידים בתשובה (מכילתא)
  • ויחן שם ישראל - כאיש אחד בלב אחד אבל שאר כל החניות בתרעומות ובמחלוקת (מכילתא)\

כולם שם היו צדיקים חזרו בתשובה!
הם ישנו כדי להיות ערניים במתן תורה ולא להיות עייפים!

אממבתוך בני ישראל
אנשים אחים אנחנו זאת יותר בדיחה פנימית (@קיבוצניקית) על המשמעויות של המשפט. צודק שלא זה ההקשר המקורי (אני משערת שמי שמסוגל לזהות את הציטוט גם מסוגל להבין שלא למשמעות הזאת כיוונתי)

ושים לב שבויחן, באותה הברה דיברתי על כל שהן מפולגים. פשוט בקבלת התורה הי'ה רגע נדיר של ביחד, לאו דייקא תמידות. וכן, זה מצב מסובך כגלוי ונסתר. בדורנו נסתר וגלוי, לא יודעת מה כבר עדיף.

ישנו לערנות, אבל זה לא מה שהקבה ציפה...
כן,דוס בדם

אלו פשוט הערות שצריך להעיר

1. עיין שתי שורות למעלה

2. הרם שלי מאוד מאוד מקפיד ללמד זכות
הרמבם כותב שצריך ללמד זכות על זכאי, לקבל כמו שזה באדם פשוט, וללמד לחובה בחייב.

ועמ"י צדיקים תמיד, ופה יש עוד רשי.

מקבלתבתוך בני ישראל
אשריכם תלמידי חכמים
תזכורת לקרוא...להיות בשמחה!!!

מקווה שאפשר להוסיףדוס בדם

הפסקה הראשונה,

למה בשבועות ובפורים ברור שצריך לאכול?
כי תורה זה לא, תורה בשמיים (מתחבר למה שכתבתי במקום אחר בפורום לקראת החג)

זו תורה בארץ, תורה זו תורה שנמצאת פה, בחומר.
ומחבר חזרה למה שכתבת, שכשאוכלים ככה, אז צריך לאכול ככה, בן אדם לא יכול לאכול המון ממתקים ובכמויות בלתי נדלות ובמנים לא זמנים, או, לאסוף מן שלא בזמן, ולהגיד, זה לשם שמיים, לאלאלא, ומצד שני הוא גם לא יכול לצום ולהגיד, זה לשם שמיים, לא,
תאכל!, כמה שצריך! בזמן!

אסיים בסיפור
פעם היו בירושלים שני צדיקים מופלגים, והם החליטו שהם עושים צום, שניהם, שלושה ימים, ביום השלישי, אחד מהם יושב בבית שלו ולומד ואז, עשר דקות לפני השקיעה, הוא אומר לבת שלו, תביאי לי בבקשה קפה ועוגות, היא אומרת לו, אבא חבל, חכה עשר דקות, תשלים את הצום, הוא ענה לה, לאלא אני לא מבין את התוספות, אם אני לא מבין את התוס שלושה ימים צום לא שווה.

וואיבתוך בני ישראל
בדיוק עכשיו דיברתי עם חברה שלי על זה
ש, כאילו, במובן מסוים, צריך להתנתק.
עכשיו, להתנתק זה לא אומר לעזוב הכל. זה לא אומר לא להרוויח כסף, אלא שלא י'הי'ה לך אכפת. הרווחת? מעולה. לא הרווחת? לא נורא. אנשים חושבים שלהתנתק זה לעזוב הכל, להתמקד רק בלימוד התורה. זה לא נכון! זה לעזוב את החשיבות של הכל. זה תהליך פנימי. אם אדם יושב ולומד כל היום, אבל בלב הוא רוצה את זה וחומד את זה ומקנא בזה, הוא אבד את כל הקטע.

ובקשר לסיפור, הקושיא האמיתית היא על הבת שלו, היא מהרהרת אחר דרכי תלמיד חכם...
...דוס בדם

1. הרב שלי הביא מישהו שאומר (איני זוכר מי לצערי) 
שכשכתוב שצריך, מיעוט שיחה, מיעוט אכילה, מיעוט שינה, זה אומר
שצריך מיעוט שיחה, שצריך מיעוט אכילה, ושצריך ציעוט שינה.

2. בקשר לבת, לא קשה לי אולי חשבה שלא שם לב לזמן מרוב שהיה שקוע בסוגיא ועשתה כל זאת רק על מנת לעשות לו טוב.

מכיר את הבדיחה על ומים במשורה תשתה?בתוך בני ישראל

ברור. פשוט, לענד כן יש לציין זאת ולא לפרסם סתם ככה... אבל, כרצונך.
לאדוס בדם

יכול להיות, אולי אני רגיל מידי לרם שלי, ובכלל לא עלתה בי מחשבה שהייתה לא בסדר.

אשריךבתוך בני ישראל
ולוואי ויזכו כל ישרא-ל
הממ תוספתדוס בדם

אולי לא כדאי לעיין, אבל אפשר להעביר מבט באורות הקודש מו מז מח מט וכל האיזור שם
מספיק רק מח, ושוב, כדאי רק לקרוא,

מח. ....נשתלות על יסוד קודש הקדשים, שהוא נושא בתוכו את הנושא של הקודש ואת הנושא של החול, את החומר ואת הצורה, בצורה עליונה אידיאלית, באחדות מעולה.

אוףבתוך בני ישראל
אני רוצה
אבלאבל
חתונה

(בטח לרב הנזיר יש משהו על זה)
לא מביןדוס בדם

יש ענייןבתוך בני ישראל
לא ללמוד
עד שיש יציבות, שמוכנים לזה, אחרי לימוד מקדים מספק. ואחרי חתונה
לא חייבים להתחתן קודםדוס בדם

צריך לבנות קומה, ענקית, חתונה זו דרך, אבל לא תנאי

לא חובה, אבל הכי יעילבתוך בני ישראל
הכי קל*דוס בדם

קיצורי דרך הם לא תמיד הפתרונות הכי טובים או, במילותייך, יעילים.

ברורבתוך בני ישראל
אבל כן, כחלק מעבודת ד' שלי אני רואה את הצורך להתחתן. ולא רק מפאת ביטול תורה
אה,דוס בדם

זו כבר נקודה אחרת עליה אני מסכים.

ואני רואה צורךבתוך בני ישראל
להשלים יותר את עבודת ד' שלי כדי ללמוד
אז בשביל זה, כנראה, י'הי'ה צורך להתחתן.זה לא שחתונה היא פתרון קסם
חושב שהכיוון הוא כזהדוס בדם

אני רוצה ללמוד בשביל להשלים יותר את עבודת ד' ואז
ומתוך שעבודת ד' שלי יותר שלמה אני יותר רוצה ללמוד כדי.... וחוזר חלילה

ואז יש עוד תוספות שיכולות להאיץ את המעגל הזה וחלק מהן זה להתחתן.

וודאיבתוך בני ישראל
הלימוד הוא לא לשם הלימוד, ואני מה אכפת לי ממנו. הוא לשם הקב"ה (ההשתדלות, לפחות) מחילה. לא חשבתי שיש צורך לציין
הכל טובדוס בדם

רק דייקתי

הרב אליעזר מלמד במה שכתב על חג השבועות באתרדוס בדם

השמחה השלמה של שבועות
מעלה מיוחדת יש לשמחת חג השבועות על פני שאר החגים, שאפילו לדעת הסוברים שרשאי אדם להקדיש את עיקר החג ללימוד תורה ולמעט באכילה ושתייה, בחג השבועות יחד עם לימוד התורה חובה לערוך סעודות חשובות מאוד, מפני שהוא "יום שניתנה בו תורה" (פסחים סח, ב).

מהלכה זו למדנו יסוד חשוב: התורה נועדה להוסיף ברכה ושמחה בכל תחומי החיים. מעלתה המיוחדת של התורה שהיא מורה את דרך האמונה האחדותית, שייעודה להמשיך ברכה וחיים ברוחניות ובגשמיות כאחד. לכן שמחת חג השבועות חייבת להתבטא גם בלימוד תורה וגם באכילה ושתייה. יהי רצון שנזכה לשמוח בחג השבועות בלימוד התורה ובחדוות הסעודות, ומתוך כך תימשך ברכת התורה לכל תחומי החיים במשך כל השנה.

פורים!בתוך בני ישראל
וואי. תכף פורים.
הוו ואוודוס בדם

הכל תלוי בהכנה, צריך להתכונן כל השנה.

הממדוס בדם

למעשה זה הדדי, כל החיים משפיעים על פורים, ופורים משפיע על כל החיים

שבת פח א
(שמות יט, יז) ויתיצבו בתחתית ההר
א"ר אבדימי בר חמא בר חסא מלמד שכפה הקב"ה עליהם את ההר כגיגית
ואמר להם: אם אתם מקבלים התורה מוטב ואם לאו שם תהא קבורתכם
א"ר אחא בר יעקב מכאן מודעא רבה לאורייתא
אמר רבא אעפ"כ הדור קבלוה בימי אחשורוש דכתיב (אסתר ט, כז) קימו וקבלו היהודים קיימו מה שקיבלו כבר

רשי

מודעא רבה - שאם יזמינם לדין למה לא קיימתם מה שקבלתם עליכם יש להם תשובה שקבלוה באונס:

בימי אחשורוש - מאהבת הנס שנעשה להם:

וודאיבתוך בני ישראל
חיים בשביל פורים, ופורים לחיים
וודאיבתוך בני ישראל
חיים בשביל פורים, ופורים לחיים
פורים הוא עוד אחת מהתוספות, כמו חתונה, פשוט בקנה מידה קטן יותר. משווים את יום החתונה ליום כיפור... כיפורים כ-פורים
פורים יותר גדול מיום כיפורדוס בדם

בדיוק בגלל החיבור!
שדיברנו קודם של שמיים וארץ.
אם כן, הוא תוספת יותר גדולה
הממ אם הייתי כותב את המדרש הזה הייתי משווה את יום החתונה יותר לפורים מאשר ליום הכיפורים.
מעניין למה הוא כתב דווקא ככה.

בקנה מידה קטן יותר ביחס לחיים. פורים יש כל שנה, בחסדי שמייםבתוך בני ישראל
חתונה כל שנה...? הלוואי שלא נצטרך

באמת מעניין. שאלתי את הרב על זה לפני פורים, אבל לא ענה לי
בהחלטדוס בדםאחרונה

למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך