שילוח הקןפה לקצת
מה בעצם הרעיון של המצווה?
שולחים את האם ומה עושים עם הגוזלים? צריך לגדל אותם? נותנים להם למות?
מה הרעיון של זה בכלל?
אשמח לכל מה שיש לכם לחדש לי על המצווה הזאת
לפי הרמב"ם -נגרינסקי
מצוות שילוח הקן היא רק כאשר רוצים את הביצים...
אם סתם רואים קן אבל לא מתכוונים לשתמש בביצים, *אסור* לשלח האם ולקח הביצים... צער בעלי חיים ובל תשחית...

התורה מנחה את האדם שמתי שהוא כן רוצה לאסוף ביצים מקני ציפורים עליו לשלח את האם כדי לא לגרום לה צער ובעצם להפגין רחמים כלפיה ושאר ברואי העולם (והוא קונה לעצמו מעלה מידותית)

למה שמישהו ירצה ביצים? כדי להכין מהם חביתה, ביצת עין, שקשוקה, ביצה קשה כדי לאכול עם הג׳חנון והרסק שלעגבניות...
אה המצווה היא כשיש ביצים, לא כשיש גוזלים?פה לקצת
באמת לא הסתדר לי כי זה נשמע ממש צער בעלי חיים להפריד בינהם
ויש הסבר למצווה?
גם לגוזלים יכול להיות שימושאניוהוא
גם גוזלים... אם רוצים להשתמש בהם...נגרינסקי
עבר עריכה על ידי נגרינסקי בתאריך י"א בסיון תשע"ט 02:38

כן... כדי להפגין רחמים על האם שלא תצטער בראותה את ביציה נלקחים ממנה בכח בלי שלה יש היכולת לגונן עליהם... (וע"י כך האדם עצמו קונה את תכונת הרחמנות ונעשה אדם טוב יותר)

לפי הרמב"ם גם כן, זו מצוה שמעית ואין לה קשר לרחמים.סתם 1...
"ענין אמרו 'על קן צפור יגיעו רחמיך', הוא שיאמר כשם שחסת על קן צפור ואמרת "לא תקח האם על הבנים" כך חוס עלינו. שהאומר כן משתקין אותו, לפי שהוא אומר שטעם מצוה זו בגלל רחמי הקב"ה על העוף, ואינו כן, לפי שאילו היה דרך רחמים לא היה מתיר השחיטה כלל, אלא היא מצוה שִׁמְעית שאין לה טעם".

הרבה ניסו לפרש את המצוה על דרך הרחמים אבל בדרך כלל מדובר בהסבר דחוק.
תודה...נגרינסקי

זכרתי משהו כזה מעומעם בראש...

הבהרת לי אותו...

תשווה עם המורה בחלק ג מח'סתם 1...
במורה נבוכים (ח"ג, מח) הרמב"ם אומר אחרת..אדם כל שהוא

וזהו הטעם גם בשילוח הקן, כי הביצים אשר כבר דגרה עליהם בדרך כלל, והאפרוחים הצריכים לאמן, אינן ראויין לאכילה, וכאשר ישלח את האם ופרחה לבדה אינה מצטערת בראיית לקיחת הבנים, ואפשר שיהא זה גורם על הרוב לעזיבת הכל, כיון שהנלקח אינו ראוי לאכילה ברוב המקרים. ואם הייסורין הנפשיים האלה חשה להן התורה בבהמות ובעופות, כל שכן כלפי אישי מין האדם בכללותו. 
ואל תקשה עלי באומרם ז"ל האומר על קן צפור יגיעו רחמיך וגו', כי זו אחת משתי הסברות אשר הזכרנום, כלומר: השקפת מי שסובר שאין טעם למצוות אלא הרצון המופשט, ואנו הלא הלכנו אחרי ההשקפה השניה.

ידוע, הפניתי לעיל, תודהסתם 1...
נראה לי, שגם משמעות הרמב"ם בהלכות...אדם כל שהוא

(הלכות שחיטה פרק יג) שאין שום מצווה לשלח את האם אם לא רוצים לקחת את האפרוחים/הביצים, אלא יש איסור לקחת את האם עם הבנים, ומצווה לשלח אם עבר ולקח.

[זה גם מתאים לטעם המצווה שכתב במורה נבוכים, ובפרט לדבריו שהמצווה תגרום דווקא להימנעות מלקיחה בכלל, אם כי, יש להעיר שלא תמיד טעמיו של הרמב"ם למצוות תואמים להלכותיהן].

בכל אופן מה שנכתב בהלכות במשנה תורה זה העיקרסתם 1...
ושם חוזר על מה שכתב בפירוש המשניות.
לדעתי אין סתירה כלל ומה שבמורה זה הסבר לטעם אחד. כמו שציינת שאין הקבלה בין הטעם להלכה הרבה פעמים. זה מכיוון שהכיוון הוא מההלכה כעיקר והטעם כתוספת משוערת ולא ההפך.
כבר כתבו לפי הפשטנים, לפי המקובלים יש ענייןאניוהוא
לעשות שילוח הקן גם כשאין צורך בביצים.
ואז לזרוק את הביצים לפח?פה לקצת
מה הרעיון של המצווה?
נכון.אניוהוא
הרעיון של המצווה - האם את שואלת על כל מצווה מה הרעיון שלה?

למה נוטלים לולב בסוכות?
מה העניין של פרה אדומה?.
וכו' וכו'...

עכ'פ בגדול פה העניין הוא לעורר רחמי שמים
יש על זה במהרל כמדומני - בתפארת ישראלאניוהוא
לא זוכר איזה פרק.
אבל יש שם דיון ארוך בנוגע ל'האומר על קן ציפור יגיעו רחמיך משתקים אותו'
לא שואלת על כל מצווה אבלפה לקצת
כשיש מצווה שנראית לי מוזרה אז כן, אני בודקת אם יש לה הסבר
ואם יש אז אני שמחה לשמוע

נשמע שאתה מאוד מתלהב משאלות על סיבות למצווה אז אני אעצור כאן
תודה לך
אני לא מתלהב, מסיבה פשוטהאניוהוא
מי אמר שההסבר הרציונלי של של האדם הוא מה שנכון בהסבר דברי אלוקים?

מה גם שכתבתי מפורש שעניתי לפי המקובלים - אצלם הטעמים עוד פחות רציונליים...

ואם תעיני המקור אליו הפנתי תראי שמדבר של על טעם כללי למצות האם הם חוקים או רחמים...
אני נמנע מעיסוק בטעמי מצוות אבל מעניינת מאוד הטענה שבשבילסתם 1...
להיות רחמן ולקנות את מידת הרחמנות אתה צריך לעשות מעשים אכזריים שיטלטלו אותך.
מה שאתה עושה כאן זו הכלאה בין שני טעמים...אדם כל שהוא

לפי הסוברים שטעם שהמטרה להיות רחמן, באמת אין עניין לעשות את זה כשלא רוצים את הגוזלים/ביצים.

לפי הסוברים שיש עניין בכל מקרה, מסתמכים על טעם אחר.

ומה שאתה עושה זה להוכיח לי למה אני נמנע מזה...סתם 1...
מתוך זה נמנעים ממצוות. מי אמר לך שזהו הטעם? ישנה מצווה, קודם תקיים אחר כך, כרעיון או דרש תוסיף מה שתרצה.
לא הפוך.

לא נכנסתי לטעמי המצוה הפשט או המקובל, הערתי הערה פשוטה שעניין אותי הצורך בטלטול אכזרי בכדי לעורר רחמים.
כאן, לא ברור שישנה מצווה בכלל..אדם כל שהוא

במסגרת הדיון מה חובה לעשות ומה ראוי לעשות, הביאו הפוסקים את טעמי המצווה.

על כל פנים, גם אם הולכים מההלכה לטעם, אז מסתבר לתת לטעם שאינו מנוגד לגדר ההלכתי של המצוה.

אבל לא הבנתי, מאיפה לקחת את האמירה שכדי להיות רחמן ולקנות את מידת הרחמנות, צריך לעשות מעשים אכזריים? מי אומר כזה דבר?

תסתכל לעילסתם 1...
הזכירו כאן שבכדי שהאם לא תצטער אז מתוך רחמים משלחים אותה ורק אז לוקחים את הביצים. ומכאן האדם יקנה לעצמו את מידת הרחמים.

לא אתעכב עד כמה זה מדויק מאחר והיא חוזרת לשם לאחר מכן או לא משולחת כליל אלא רק מתרחקת, כמו כל אם.
אז היו שאמרו שצער העוף המשולח מעורר את הקב"ה לרחם על בריותיו. (נדמה לי שרבינו בחיי מזכיר זאת בפירושו ועוד רבים)

מתוך כך הערתי, שאין לי עסק בטעמי מצוות בדרך כלל, לפחות לא מהכיוון שהוצג. ובכל זאת הכיוון החינוכי שהוצג עורר אותי להעיר שמעניין מדוע בכדי לעורר רחמים יש להזדקק לאכזריות. (לשני ההסברים שלעיל אגב)
שאלה יפה, הצעותארץ השוקולד
1. רעיון שעלה לי עכשיו:
התפר ביו צרכים/רצונות שלנו לרחמים.
אם אנחנו רוצים את הביצים, ויש לנו מה לעשות איתם אז הצורך/רצון שלנו גובר על הדאגה לבעלי חיים.
אבל מה שאנחנו לא צריכים, ראוי לדאוג כמה שאפשר לא לפגוע בבעלי חיים ולרחם עליהם ולכן משלחים את האמא קודם.
2. רש"י אומר על דברי המשנה בברכות "האומר על קן ציפור יגיעו רחמיך- משתקין אותו" שעושה מצוותיו של הקב"ה רחמים ואינם אלא גזרות.
ניתן להבין מכך שרש"י סובר שאנחנו עושים מצוות של ה' כי ככה הוא ציווה וזהו.
3. אולי אספיק לעיין ולחפש מקורות בשבת, הנה מספר מקורות שאציע לך לפתוח ואולי תמצאי שם הסברים וטעמים נוספים:
א. ספר החינוך על המצווה של שילוח הקן.
ב. פרשנים על הפסוקים של שילוח הקן ובעיקר:
רמב"ן, ספורנו, מלבי"ם, העמק דבר ורש"ר הירש.
ג. טור וערוך השלחן על שילוח הקן. (ביורה דעה סימן רצב)
ד. הקדמות לפרק שילוח הקן בגמרא (מסכת חולין, פרק יב - הפרק האחרון.) של הרמב"ם והמאירי.

בהצלחה רבה
תסתכלי בספר תפארת ישראל של המהר"ל בפרק ו' הוא מסביר שםזאב בודדאחרונה

את שיטתו ואת שיטת הרמב''ם...

מכוון שאנו מברכים….סיעתא דשמייא1
…. ברכות התורה כל בוקר מדוע אנו צריכים לברך שוב כשאנחנו עולים לתורה בשבתות , ימי שני, ימי חמישי וכדומה?
לזכרוני הראשון מדאוריתאקעלעברימבאר
ובעליה לתורה מדרבנן
הכל מדרבנן…סיעתא דשמייא1

.. אמנם ברכות התורה מסתמכות על פסוק מהתורה בפרשת האזינו.:

כִּ֛י שֵׁ֥ם יְהוָ֖ה אֶקְרָ֑א הָב֥וּ גֹ֖דֶל לֵאלֹהֵֽינוּ: (דברים פרק לב

נוסח הברכה תוקן בידי חכמים. אבל החיוב לברךקעלעברימבאר

את ברכת התורה בבוקר לפני עסק בתורה הוא מדאוריתא. לכן מי שספק אם ברך ברכת התורה (לא מדבר על עליה לתורה) , ספק דאוריתא לחומרא, ויברך רק את "אשר  בחר בנו". או שימתין לברכת אהבת עולם ויפטר בה

יש סידורים בהם קוראים ציתותים…סיעתא דשמייא1
…. מהתורה לפני ברכות התורה בבוקר. התנאי הוא שלפני הציתות יהיו המילים "שנאמר" "כאמור" .
יש על זה שאגת אריה נפלאחתול זמני

קראתי השתכנעתי

הלכתי לקרואטיפות של אוראחרונה
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך כ"א בתמוז תשפ"ו 22:42

נחמד מאוד

(מוסיף בעריכה, אחרי בדיקה בכמה ספרים היום: יעויין כאן בשני העמודים הראשונים כנגד ראיותיו מברכות, וכאן כנגד ראייתו מנדרים)

שאלה מעניינתטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך כ' בתמוז תשפ"ו 16:32

הבית יוסף (בסימן קלט) מסביר על פי הראשונים שחזל תיקנו לברך תמיד כשקוראים בציבור (גם אם העולה בירך לעצמו רגע לפני כן) משום כבוד התורה

ולא היו אחרים שטענו על "ספק ברכות להקל"?…סיעתא דשמייא1

…כנראה כבוד התורה עולה על ספק ברכות להקל.

יש לראשונים כמה הוכחות יפות (שכך נתקן)טיפות של אור

למשל שאם אין לוי הכהן עולה גם לשני ומברך שוב, למרות שהוא בירך את אותן ברכות לפני רגע

אז אני משער שלכן זה לא היה בשבילם ספק..

כנראה שכל הברכות שמברכים…סיעתא דשמייא1

… במועד שני של גלויות גם הם לא לבטלה למרות

שמועד שני של גלויות כבר לא נחוץ מאז שלוח השנה קבוע ולא משתנה.

מחפשת פירוש לתורה 'איה' של רבה"קאשר ברא
מעדיפה בקובץ שניתן להוריד 
מה בדיוק הנס בסיפור שופרסם ב"שיחת השבוע"?shaulreznik

""נאסוף יחד לשלשת ציפורים, נערבב אותה עם מעט שלג וניתן לתינוק", הציעה האישה.

אסתר נחרדה. "שאני אתן דבר כזה לתינוק שלי?!".

אך האישה השיבה בתקיפות: "אם לא תעשי זאת – הוא ימות".

באין פתרון אחר קיבלה אסתר את הצעתה של האישה. הם הכינו את התערובת ונתנו אותה לתינוק. חלפו עשרים ודקות ומול עיניהם הנדהמות חל בתינוק שינוי דרמטי.

התינוק התרוקן, והצבע שב ללחייו. שלום הפעוט ניצל".

https://www.chabad.org.il/Magazines/Article.asp?ArticleID=22484&CategoryID=5140

הנס הוא שהאישה הגיעה משום מקום ונעלמה כלעומת שבאה (אליהו הנביא? אתמהה)? הנס הוא שעצה הכה מקורית שלה עזרה? שהתינוק אכל לשלשת והבריא במקום להקיא ולמות מהרעלה?

באופן כללי, הסיפור השבועי בעלון חב"ד תמיד מציגפ.א.
ומביא אירועים שהסתיימו לטובה בדרך של נס ולא משהו טבעי.  
נשמע שהתשובה היא כן לשלושת השאלותנקדימוןאחרונה
בין המצרים!!!אשר ברא
שתפו מקורות להתחזקות וכיסופים לבית המקדש.
האבלות של בין המיצרים - על הצרות או שמא על החטאים?פינג פונג

זוכר אני כמה פעמים בתשעה באב, שהיה לי נורא קשה להזדהות עם עניין האבלות, וברור לי שזה לא רק אני. הרי יש לנו כיום מדינה חזקה ומשגשגת, ברוך ה'. ותיאורי הזוועות של מגילת איכה והקינות הם עניין של העבר, וקשה להתחבר לכך שהאבלות רלוונטית ואקטואלית. אז נכון, בית מקדשנו טרם נבנה, וחסרות המלכות והנבואה, הסנהדרין והטהרה - אך כל העת מרגיש שמתקדמים קמעא קמעא במסלול הגאולה.

ואז נפל לי האסימון - האבלות שלנו הוא על החטאים -

כמתואר בעזרא:

"וַיָּ֣קׇם עֶזְרָ֗א מִלִּפְנֵי֙ בֵּ֣ית הָֽאֱלֹקים וַיֵּ֕לֶךְ אֶל־לִשְׁכַּ֖ת יְהוֹחָנָ֣ן בֶּן־אֶלְיָשִׁ֑יב וַיֵּ֣לֶךְ שָׁ֗ם לֶ֤חֶם לֹֽא־אָכַל֙ וּמַ֣יִם לֹֽא־שָׁתָ֔ה כִּ֥י מִתְאַבֵּ֖ל עַל־מַ֥עַל הַגּוֹלָֽה׃"

בעצם עיקר הצער והאבלות כיום, (ואולי גם בעבר) - הוא לא על צרות הכלל, שמרגיש שהם בעיקר נחלת העבר, (מבלי לשכוח לרגע את אסונות המלחמה, ופיגועים, אך זה לא אותו דבר) אלא על עוונות בית ישראל - על חילולי השבת, הפריצות האיומה, על מליוני ילדים יהודים שמתחנכים לחיים שלא על פי התורה, על אי שמירת טהרת המשפחה, על ההתבוללת הנוראית - (ממש כמו שעזרא התאבל).

ואולי צריך להתאבל עוד יותר דווקא על עוונותם של מי שהתחנכו לשמירת מצוות, דתיים ודתל"שים, עבירות שפחות שייך לגביהם לימוד הזכות הגדול של 'תינוקות שנשבו'.

מאז שעלתה בי תובנה זו - אני מצליח מאד להתחבר לאבלות ולעבודת ה' של בין המיצרים. אני מבין שזה רלוונטי מאד - גם כיום בדור תחיית אומתנו.

אשמח לשמוע אם מישהו מסכים/ חולק עלי - בעיניי זו אמת פשוטה וברורה.

שנזכה להימנות על "הָאֲנָשִׁ֗ים הַנֶּֽאֱנָחִים֙ וְהַנֶּ֣אֱנָקִ֔ים עַ֚ל כׇּל־הַתּ֣וֹעֵב֔וֹת הַֽנַּעֲשׂ֖וֹת".

*

נספח - דרשה שלי לרגל יז בתמוז וחטא העגל

עַל־זֶ֗ה הָיָ֤ה דָוֶה֙ לִבֵּ֔נוּ עַל־אֵ֖לֶּה חָשְׁכ֥וּ עֵינֵֽינוּ׃

עַל־זֶה - כמו שנאמר -  "אַ֗ף כִּֽי־עָשׂ֤וּ לָהֶם֙ עֵ֣גֶל מַסֵּכָ֔ה וַיֹּ֣אמְר֔וּ זֶ֣ה אֱלֹהֶ֔יךָ אֲשֶׁ֥ר הֶעֶלְךָ֖ מִמִּצְרָ֑יִם וַֽיַּעֲשׂ֔וּ נֶאָצ֖וֹת גְּדֹלֽוֹת׃"

עַל־אֵ֖לֶּה - כמו שנאמר - וַיִּקַּ֣ח מִיָּדָ֗ם וַיָּ֤צַר אֹתוֹ֙ בַּחֶ֔רֶט וַֽיַּעֲשֵׂ֖הוּ עֵ֣גֶל מַסֵּכָ֑ה וַיֹּ֣אמְר֔וּ אֵ֤לֶּה אֱלֹהֶ֙יךָ֙ יִשְׂרָאֵ֔ל אֲשֶׁ֥ר הֶעֱל֖וּךָ מֵאֶ֥רֶץ מִצְרָֽיִם׃"

"עַל־אֵ֣לֶּה ׀ אֲנִ֣י בוֹכִיָּ֗ה עֵינִ֤י ׀ עֵינִי֙ יֹ֣רְדָה מַּ֔יִם"

צום מועיל ורצוי לה'

מקור מספר נפש החיים עליו מתבססת טענתיפינג פונג

נפש החיים שער ב פרק יב

"והענין כי מלבד זה הצער שנעשה למעלה כשמקבל עונשו ביסורים רחמנא לצלן. אין ערוך ודמיון כלל זה הצער של מעלה נגד עוצם הצער שגרם למעלה בעת עשותו העון רחמנא לצלן. כענין הבן יקיר שנתפתה ביינו ונפל לארץ ונשבר מפרקתו וגופו והוא מסוכן. והוא עצמו אינו מרגיש אז כלל סכנת נפשו. כמו שכתוב (משלי, כג) הכוני בל חליתי הלמוני בל ידעתי. אמנם אביו לבו מתמרמר מאד על זה וכאשר הרופאים קשרו הנשברים והניחו רטי' ותחבושת מסמנים חריפים. והבן מר צורח על הכאב שלו מהסמנים החריפים האוכלים בשרו.

ועם כי אביו מצטער לצעקתו ורבות אנחותיו עתה. אין ערך כלל הצער של עתה נגד הצער והיגון הראשון שהיה לאביו בעת שנפל ושיבר עצמותיו אשר כמעט נתיאש מחייו אז.

כן ממש על זה האופן. הוא ענין העון רחמנא לצלן. שבעת שהאדם עושהו הוא גורם למעלה צער גדול ועצום לאין ערך. והאדם עצמו אינו מרגיש אז בזה כלל. ולא ידע כי בנפשו הוא. כי הוא נחשב אז כמת חס ושלום כמאמרם ז"ל (בר"פ מי שמתו) רשעים בחייהם קרויים מתים. ויש עוונות שעל ידיהם נפשו נכרתה חס ושלום לגמרי מהתקשרות חבל הקדושה. אבל הוא יתברך שמו אב הרחמן. כביכול בצרתו לו צער. ומרוב רחמיו וחסדיו יתברך שמו שולח לו יסורין אשר המה רטיה ותחבושת למרק עונו ואז האדם מרגיש כאב יסוריו ומצטער. ובזה מתעורר גם כן צער למעלה כנ"ל. אמנם אין ערוך כלל זה הצער נגד הצער שגרם למעלה בעת עשותו העון חס ושלום. ולכן כשכל תכלית האדם לפניו יתברך שמו להסיר מעליו צערו. הוא רק על הצער של מעלה המשתתף עמו בצערו. ושב ומתחרט באמת על עונו שגרם על ידו הצער של מעלה. אז היסורין מסתלקין מעליו ולא עוד אלא שמודדין לו כמדתו וכופלין לו פרנסתו. נגד הב' מיני צער שגרם למעלה ועתה מתחרט על שניהם. זדונות מתהפכין לו לזכיות:"

יפה מאוד. הדברים מפורשים ברמב"ם הלכות תעניתהסטורי

תחילת פרק ה':

יֵשׁ שָׁם יָמִים שֶׁכָּל יִשְׂרָאֵל מִתְעַנִּים בָּהֶם מִפְּנֵי הַצָּרוֹת שֶׁאֵרְעוּ בָּהֶן כְּדֵי לְעוֹרֵר הַלְּבָבוֹת לִפְתֹּחַ דַּרְכֵי הַתְּשׁוּבָה וְיִהְיֶה זֶה זִכָּרוֹן לְמַעֲשֵׂינוּ הָרָעִים וּמַעֲשֵׂה אֲבוֹתֵינוּ שֶׁהָיָה כְּמַעֲשֵׂינוּ עַתָּה עַד שֶׁגָּרַם לָהֶם וְלָנוּ אוֹתָן הַצָּרוֹת. שֶׁבְּזִכְרוֹן דְּבָרִים אֵלּוּ נָשׁוּב לְהֵיטִיב שֶׁנֶּאֱמַר (ויקרא כו, מ) "וְהִתְוַדּוּ אֶת עֲוֹנָם וְאֶת עֲוֹן אבותם וגו': 

ובמשנ"ב (או"ח ס' תקמ"ט, ס"ק א') אחרי שמצטט דברי הרמב"ם - מוסיף:

...ולכן חייב כל איש לשום אל לבו באותן הימים ולפשפש במעשיו ולשוב בהן, כי אין העיקר התענית כמש"כ באנשי נינוה וירא ד' את מעשיהם ואמרו חז"ל את שקם ואת תעניתם לא נאמר אלא את מעשיהם ואין התענית אלא הכנה לתשובה לכן אותם האנשים שכשהם מתענים הולכים בטיול ובדברים בטלים תפשו הטפל והניחו העיקר.

ומ"מ אין לפטור את עצמו בתשובה בלבד כי ימים אלו הם מ"ע מדברי הנביאים להתענות בהם וכמו שכתבנו למעלה:

מכיר את הרמב"ם, אך זו לא ראייה גמורה למה שכתבתיפינג פונגאחרונה
אני טענתי שמעבר לאחת המטרות הברורות של תקופה זו - לעורר כל יחיד לתשובה - כמפורש ברמב"ם - האבלות עצמה היא אבלות על חטאי הציבור. על המצב הרוחני הירוד של עם ישראל.
האם אהוד בן גרא שיקרכְּקֶדֶם
כשהוא אמר לעגלון שיש לו דבר השם?
הוא שיקר מפני השלום... כלומר כדי לעשות שלום לעמ"ימתואמת

אבל בפשטות דבר ה' לעגלון היה מותו המיידי...

בכל אופן, אפשר לציין זאת לשבח עגלון, שכיבד את הקב"ה. אולי בזכות זה (לפי חלק מהדעות) יצאה ממנו רות המואבייה...

הוא לא אמר את זה.אריק מהדרום
נכון, הוא אמר "דבר אלוקים".מתואמת
מממ...אריק מהדרום

משום מה היה זכור לי שאמר רק דבר סתר.

עכשיו עיינתי ואת צודקת, אתם צודקים.

מתקפל.

הוא אמר את שניהם, למעשהמתואמת
את "דבר סתר" הוא אמר כשהיו שומרי המלך בחדר.
אגב גם דיבור וגם א-לוקיםפתית שלג

הם כינויים לעשיית דין

נכון, מעניין לשים לב לזה...מתואמת
לא בהכרח,חתול זמני

ייתכן שהמקרא פשוט לא טרח להזכיר את מה שהוא אמר, ואני מניח שזה מה שקרה.

יכול מאוד להיות שהוא נשא נאום או מסר נבואי קצר, אולי האשמה על כך שהוא שעבד את עם ישראל ושה' נוקם ממנו כעת.

בפשטות כן וזה היה מותר ומצווה, בדיוק כמו שהיה מותרהסטורי
ומצווה להרוג אותו.

כמובן, אפשר לדרוש שכוונתו שזה דבר ד' - הריגת עגלון

אולי הוא אמר לו דבר ה' בזמן שדקר אותוקעלעברימבאר

או הכוונה שיש לו ביצוע דבר ה' לעשות

ראיתי בספרים הקדושים ובהםקעלעברימבאר

יהוצפן, שאהוד בכלל לא דקר אותו. זה היה חייזרים. הכל תפירת תיק של השבכ המואבי נגד אהוד

(שכוייח על השירשור)טיפות של אוראחרונה
שובו בנים שובבים חוץ מאחר שידע כחי ומרד ביכְּקֶדֶם
ואני אומר: שאינו צריך לעשות תשובה
ברור שצריך לעשות תשובה, עובדהקעלעברימבאר

שרבי מאיר אומר לו לעשות תשובה

למה אינו צריך לעשות תשובה? הוא מורד בקב"הפתית שלגאחרונה
יישר כחפינג פונגאחרונה

אולי יעניין אותך