- לא לראשי-
כותבת אולי בעיקר כדי לפרוק וקצת לסדר את החשיבה...
הבובה כבר בת 10 וחצי חודשים. ילדה שלישית.
אצלי יש בראש אמירה ברורה אחרי כל לידה שאני מונעת לפחות לשנה. לא אופציונלי אפילו להפסיק מניעה לפני.
כי חשובה לי ההנקה, חשוב לי להיות בנאדם ולהתאושש אחרי הלידה, לחזור לכוחות ולשמחת חיים הרגילה שלי.
והנה המועד מתקרב... כבר הרבה זמן אני איפשהו עסוקה בזה. מצד אחד וואו קשה לי בהריונות. מצד שני יודעת שאני רוצה עוד ילדים ועכשיו תקופה סבירה בחיים , אין דברים לחוצים מדי.
עכשיו אני צעירה, יותר קל ללדת בגילאי העשרים מאשר בשלושים המאוחרות והארבעים...
דחיה לא תפחית את הקושי שבהריון רק למשוך עוד זמן. והאם אני רוצה את הזמן הזה? רוצה שהילדים יגדלו ביחד חברים קרובים.
נקודה נוספת משמעותית היא שאני ממש סובלת מחוסר חשק. בניגוד לאחרי לידות קודמות הפעם זה ממש קיצוני.
מי יודע אם בגלל ההנקה או מהגלולות. סחבתי את זה עד עכשיו כי פחדתי משינוים. אבל נמאס לי מהמצב. וכאן השאלה היא מה אני עושה... להחליף אמצעי מניעה? להפסיק בכל מקרה?
רגע רגע ויש כאן אבא בסיפור של התינוק שלא קיים...
בפעמים הקודמות הוא זה שהתפרצף וגרם לי לחכות עוד קצת( אצל הראשון מסיבות רפואיות הוספתי עוד כמה חודשים של מניעה על השנה הראשונה, אצל השני- בגלל בעלי מנעתי עוד)
אז העליתי לפניו את הנושא. כשבעצם אני די במחשבה שאני בשלה ומוכנה להפסיק עוד חודש חודשיים את הגלולות.
התגובה שלו הייתה גברית במהותה-
קודם כל- מה, לפחות עוד שנה....
כששאלתי אותו אם הוא באמת מתכוון, התנצל ואמר שעד לרגע זה בכלל לא חשב על הנושא. וואו הייתי בהלם. מהרגע שאני יולדת אני סביב המניעה וההשלכות שלה.
אז רק אני זו שבכל יום בוחרת מחדש לקחת גלולה, צריכה לזכור ואוי ואבוי שלא לשכוח. פלא שזה נוכח אצלי כל כך?!
אז זה נשאר פתוח. באיזשהו מקום אני יודעת שאולי הוא יתנגד וירצה לדחות עוד, או במקרה היותר טוב, ישאיר את זה פתוח לרצוני.
וכאן נכנס הפחד הזה משינוי, הקושי בלזהות מה אני באמת רוצה, החשש מאיך תשפיע כל בחירה על החיים שלנו בהווה ובעתיד...
וזה הכל. ואולי- זה הככככללללל....
מתפללת שה יכוון דרכי בדרך הנכונה והכי מתאימה לנו.