ניק מאוד מוכר אבל חוששת להחשף. אני חייבת חייבת עזרהM.m.m
לבעלי יש בעיית זרע מאוד חמורה.
לקח לנו 4 שנים עד שהגיעה הבת הראשונה בטיפולים כמובן.
הוא גדל בבית פרימיטיבי וחשוך וכל ההריון הראשון היה בדכאון שזו בת.
אני רוצה להבהיר . הבת הזאת הגיעה בניסי ניסים! אין לו זרע!
אחרי עוד 3 שנים של טיפולים מפרכים...מתישים ואין סוף כשלונות אני בה בהריון תאומות.
בעלי בדכאון. מדבר אליי בגסות שזו אשמתי .
אורי שבנות זה אות קלון. מפחד מהתגובה של אבא שלו וכל החשוכים בבית כנסת.
בעלי הוא בעל קורא.. והוא כבר כמה ימים לא הולך להתפלל בטענה התפילות שלו לא מתקבלות.
בחיים הוא אל פספס תפילה במיניין
הוא דורש בכל תוקף ש אני אעשה הפלה.
אני לא מאמינה שאפילו מעלה את זה על כתב.
הפלה
אחרי כל הטיפולים שעברתי
אחרי שנים בלי ילדים.
הפלה בגלל הבושה שזו בת
עדיין קיימים כאלה אנשים?
הוא מאיים לסיים את חייו.
הריון קודם עברתי גהינום.
לא מוכנה ולא יודעת איך להמשיך.
עכשיו עם 3 ילדים בעה...
אני מרגישה שאני נופלת לדכאון.
אני מאושרת ככ אחרי כל מה שעברתי שיש לנו מתנה כפולה. והוא רוצה הפלה.
אין שומדבר שמעודד אותו.
וואו איזו התמודדות!המקורית
מחזקת את ידייך קודם כל ושולחת לך מיליון חיבוקים.
סיטואציה קשה ביותר.
אתחיל במזל טוב על ההריון המבורך ואאחל לך שיעבור בקלות ובשמחה ויסתיים בידיים מלאות בעז"ה.

ודבר שני, לדעתי את צריכה לפתוח את הנושא מול מישהו שבעלך מכיר כדי שיכניס אותו לפרופורציות או להציע לו טיפול כדי שיעזור לעצמו. זה לגיטימי לצפות למשהו אחד ולהתאכזב כשמקבלים משהו אחר אבל הסיטואציה שאת מתארת נשמעת קצת קיצונית מדי.
חוץ מזה שנראה שהיחסים ביניכם קצת התערערו מאז ההריון. לא ברור לי למה הוא מאשים אותך ואני מתארת לעצמי שזה ממש לא קל בטח לא בהריון שהכי צריך תמיכה. תציעי לו אולי אפילו טיפול זוגי.
הרבה כח .

תודה. אבל הוא לעולם לא יילך לטיפול או יפתח נול מישהוM.m.m
הוא מתבייש .
את ממש גיבורה! יש וידאו של הרבבתי 123
קוואס (נראה לי שככה כותבים..) בהדברות הוא מדבר שם גם עח זה בצורה יפה.. עז זה שהאשה מסכנת את החיים שלה ומה שמעניין את הבעל אם זה בן או בת..
בכל אופן מציעה לשלוח אותו לדבר עם רב
לדעתי האכזבה שזו בת רק יושבת על התחושת כישלון שלו שהבעיה היא בזרע שלו
בקשר לפרימטביות אני מכירה כמה גברים כאלה שקשה להם שיש להם רק בנות והם באים ממשפחות ממש לא פרימטיביות
תני לו להרגיש מאוכזב אם הוא לא רוצה ללכת לבית כנסת.. אם הוא כועס על הקב"ה זה ענין שלו מול הקב"ה
אבל ברור שגם אם הוא מאוכזב צריך להציב גבול ברור מה אפשר להגיד ומה לא ובטח אם הוא חושב על הפלה זה עניין שמצריך טיפול נפשי אולי אפילו כדורים לתקופה מסויימת
שיהיה הריון קל ובידיים מלאות!
שיכעס על הקבה!! לא עליי!!! הוא אמר שהייתיM.m.m
צריכה לבדוק במעבדה לפני שמחזירים אם זה בת...
כמו שרשמתי לדעתי הוא צריך טיפול זו בעיהבתי 123
נפשית ורגשית זו בטח לא אשמתך..
ברורר לי ולמשפחה שלי שזו לא אשמתי.M.m.m
ההפך ! בזכות ההקרבה שלי הוא אבא !!!!!!!
אבל מטריף אותי שהוא חושב על זה. מעיז לחשוב..
אני רוצה לזעזע...
יש לכן עצות,?
חשבתי לקרוא להורים שלו ולעשות להם שחור בעיניים. שיראו מה אני עוברת.כי זה החינוך הדוחה שלהם!!!! זה אבא שלו שאומר תמיד ...לא משנה בן או בת העיקר ברית!!! העיקר שיהיה סנדק. אוי זה דוחה אותי...
אני ככ שמחה על הבנות
ולא צריכה את כל הגועל הזה
שני דבריםבתי 123
בהחלט תדברי עם ההורים שלו תזעזעי אותם אולי הם יתנו לו קצת בראש
דבר שני את חייבת לדאוג לעצמך ולעובריות.. נסי להתבונן ברחמים במקום בכעס ופגיעה.. תרחמי עליו שהוא במצב הנפשי הקשה הזה כמו שמרחמים על מישהו שחולה וזה לא אשמתו.
אני לא יודעת מה קורה בבחת הכנסת אצלכם אולי באמת מביישים שם מי שיש לו רק בנות שמעתי על מקומות כאלו זה באמת לחץ אדיר על הגברים ותוסיפי על זה שיש לא בעית זרע אין לו גבריות זה בטח מרסק אותו... ואת מסכנה שהןא מוציא הכל עליך
לעומת תגובות אחרות כאן אני לא חושבת שמחליפים בעל ככ מהר ... שווה לעשות על מאמץ
אם העניין הוא הבושה באמת וזה לא רק תירוץ אולי תשקלו לעבור לגור במקום אחר
אולי אני טועה אבל זה לא נשמע שההורים שלוחילזון 123
זה כיוון פעולה טוב. לא?
לנסות להראות להם כמה שהחינוך שלהם גרוע? לא חושבת שהם באמת יהיו קשובים לזה אנשים לא אוהבים ביקורת.... וגם ככה נשמע שהלחץ שם לא בריא ככ.
אולי דווקא להתרחק מהם קצת זה עדיף לך ולקשר שלכם.
אני חושבת שאת חייבת ליצור קשר עם איזה רב/יועץ/מטפל, תלכי בהתחלה אפילו לבד ותנסי להביא את בעלך בהמשך.
רוצה לזעזע?PIKA

לקחת אותו ואת ההורם החשוכים שלו לשיחה.

להגיד להם שיש בעיה, שלבן שלהם אין זרע. ושהוא מאשים אותך בזה.

ואיך קרה שיצא להם בן כזה, כמו בת?

להוציא את האולטראסאונד של השתיים ולהגיד להם שאת הולכת להפיל.

נראה אותם אומרים משהו אחרי....

ואם לדבר הפעם מהלב...אין לך מה לעשות עם איש כזה. מרחמת על הבנות המתבגרות שיצטרכו להעביר את השנים איתו.

אדם שחושב שבנות הן נחותות, איך יוכל לתת להן ביטחון? איך יאהב אותן? 

אני מצטערת אם זה קצת בוטה, אבל זה פשוט מזעזע מה שאת עוברת.

שולחת לך חיבוקים וחיזוקים.

אם הייתי מסיימת משהויעל כהןןן
זה בטח לא את ההריון. אלא את הנישואין
כל הכבוד לך על ההתמודדות
לי יש 3 בנות שהן עולם ומלואו ולכן כ"כ כואב לי לשמוע את זה.
האמת שאין לי מילים מעבר לומר
אני מזועזעת!
למה את היית צריכה לבדוק ןלא הואחולת שוקולד
יש לך משפחה או חברים להיעזר בהם?l666
את ובריאות שלך בעדיפות ראשונה.
בקשר לבעלך. אם את מרגישה שהוא באמת מתכוון להתאבד תפני ליועצת סוציאלית או למישהו אחר, תקבלי עזרה, התגובה שלו חריגה. אולי הוא קיבל מוטיבציה מגיל רונן ועוד גברים בסגנון
יש לי משפחה תומכת מאוד וזה מה דמצילM.m.m
בלב שלם? הייתי מעיפה אותו.פעם שנייה2

משפט ששמעתי ואקח איתי , בעל אפשר להחליף גם עשרים פעם! ילד זה לכל החיים.

הייתי מושיבה אותו לשיחה ואומרת לו שקודם כל יגיד תודה! לו שעשה את הנס הזה ולך שעברת את מה שעברת.

מעבר לזה , הילדות נשארות הוא מוזמן לצאת.

פשוט ככה.

שומדבר לא יעזור . בנות . כבר עברתי את זה פעם אחתM.m.m
הוא מת מבושה כי ככה הוא גדל...הוא מדבר אליי בגסות שלא תאמן!!!!
ישבתי ודיברתי איתו על הכל...זה תמיד נגמר בפיצוץ..
עוד הריון בכזה דכאון אני גם כבר מאבדת את זה .
אני אנסה להפגש עם אמא שלו. לא שיעזור...
ממש עצובבתי 123
אולי אם תגידי לאמא שלו שהוא מאיים להתאבד זה יזעזע אותה קצת וגם היא תנסה לעזור
וואו. וואו. אויייייייייייייייייימיואשת******

אוי אוי. 

בתור אחת שהרגישה חלק ממה שבעלך מרגיש (4 בנות, ולא, לא גדלתי ככה, משהו בד.נ.א שלי כנראה דפוק)

מעוווווווווולם לא התקרבתי אפילו למצב הזה

וואי וואי

ממליצה מאד להיעזר במישהו, איש מקצוע, משפחה, מישהו. אני מדברת עלייך, לא עליו. 

את לא יכולה להישאר ככה לבד בשום אופן, זה מסוכן מאד

(מעבר לזה שמי קובע את מין העובר זה הגבר, ושלא היתה לך שום דרך לבדוק מה זה פני שמחזירים, הוא נורמלי בד"כ? כלומר הטענות שלו הן של מישהו שנשמע שהמוח שלו עובד במאה הקודמת ולא מודע לעובדות החיים הפשוטות)

את נמצאת במקום שמסוכן מאד להישאר בו לבד. את חייבת תמיכה, לדעתי מהמשפחה שלך לפני שלו. לא יאמן כל מה שאת עברת כדי שיהיו לו ילדים וזו התגובה. יש בינכם אהבה? יש לך סיבה להישאר? כי בד"כ הסיבה לשמור משפחה שלמה גם אם אין אהבה זה הילדים, ופה נשמע שלילדות עדיף שלא יהיה קשר עם אבא שרוצה להתאבד מעצם קיומן

השאלה אם זה מצב זמני, שנראה לך הגיוני שהוא יצא מזה, ויש לך בשביל מה לעבוד על הנישואים שלכם?

אוף. איזה דיכאון חטפתי מההודעה שלך

השאלה אם לאור מה שהיה בהריון הקודם את יודעת למה לצפות, כלומר האם הוא אוהב את הבת שלכן כיום? מחובר אליה? האם אחרי ההריון שיקמתם את היחסים שלכם? הוא לא ידע שיכול להיות שיצא שוב בת? מה היה במהלך הטיפולים בשנים האחרונות האם הנושא עלה? הוא רצה טיפולים למרות שאולי תצא שוב בת?

אני לא יודעת אם הייתי קוראת להורים שלו. אני הייתי מתייעצת קודם עם ההורים שלי, מקבלת מהם תמיכה והכלה, ומתייעצת עם איש מקצוע איך להתמודד מול הבעל.  בהחלט יתכן שהדיכאון שלו אמיתי ובלתי נשלט והשאלה איך להביא אותו לטיפול מתאים

עונה למיואשת...M.m.m
בהריון הראשון בוא היה בדכאון עמוק ובשאר הילדה נולדה התאהב בה והם בקשר מאוד חזק.
הוא מטפל בה ומשקיע בה המון.
הוא טוען שהבטחתי לו שהפעם זה בן ? הוא כנראה מחזיק ממני יותר מידי.ביחסים בנינו תמיד לא היו 100 אחוז..תקופות טובות ותרופות פחות. הוא בן אדם מאוד חכם ומשכיל ומצליח.
בגלל זה זה לא יהיה אמין להוציא דבר כזה החוצה.
לעולם אני לא אפיל ואני מעדיפה שהוא יעלם מהחיים שלי לגמרי ואפילו לא יכיר בבנות.
אמרתי לו שהיה מגיע לי למות בלי ילדים בכלל.
אני ממש חושבת ככה
בן אדם שלא מעריך..
בת זה קללה,?
נשים מחכות שנים ולא מביאות ילדים..
הוא ידע שיש סיכוי לבת ועכשיו הוא בדכאון שזה 2 בנות.
הוא לא מוכן להתמודד.
ההורים שלי מזועזעים ומיואשים ממנו
לא יכולים לראות אותו כבר.
החיצונית ומבחוץ הוא נראה הבעל והבן אדם המושלם.
ההורים שלי רוצים לזעזע את ההורים שלו.
אני לא אמורה להיות במצב הזה
חיבוק יקרהמיואשת******

קודם כל שמחה לשמוע שיש לו עם הבת הגדולה קשה כזה, זה אומר שבהחלט זה בן אדם שיש סיכוי שעם טיפול והכוונה בע"ה יהיה אבא מקסים גם לבנות הבאות 

אם אני מבינה ממך נכון אז הוא כן בעל טוב ואבא טוב

ולכן יש לו סיכוי בטיפול נכון לחזור להיות כזה

עכשיו אני אכתוב לך (דווקא בגלוי, למרות שיכולתי באישי. אני רואה שליחות בלספר את האמת הקשה שלי) 

לי היה הריון בת רביעית מטיפולים. הייתי בדיכאון עמוק עמוק עמוק. למרות הכל. ושנאתי את עצמי כל יום על העובדה הזו. ניסיתי גם לטפל ובעלי היה שבור שבור מאיך שהייתי ודיברתי. כל ההריון לא התחברתי לילדה וסבלתי קשות. היה נורא. קשה לי לכתוב את זה, קשה לי להאמין היום שזו הייתי אני. אבל זו האמת.

יש דיכאון אמיתי, ונשמע שבעלך סובל באמת מדיכאון. עצוב עצוב וקשה מאד שזו הסיבה. אבל זה שהסיבה לחלוטיייייייין לא מוצדקת, לא משנה את העובדה שמדובר בדיכאון אמיתי ומחלת נפש, פשוטו כמשמעו.

זה לא שהוא לא מעריך ולא אוהב, הדיכאון מכסה על זה ולא נותן לו לראות מה קורה. זה כמו ענן שחור נוראי שיושב על הנפש.

שוב, הסיבה לא מצדיקה, וזה הזוי שדבר מדהים כמו ילד גורם לדיכאון אמיתי רק בגלל המין... אבל כיון שעברתי את זה אני רוצה לומר לך שזה דבר ידוע ברפואה שיש כזה דבר! הוא לא היחיד, רק לא מדברים על זה כי זה מאד מבייש להיות בדיכאון מכזה דבר, ובצדק רב...

השאלה איך את מתקדמת מפה ואיך יוצאים מזה

זה בהחלט בהחלט בהחלט לא מגיע לך, בשום צורה!!! אבל מה לעשות שזה מה שקרה 

צריך להפריד גם בין הדיכאון שלו לבין העובדה שהוא מאשים אותך בזה, שום דבר לא מצדיק את זה. זה נשמע שהוא מרב תסכול מדבר שטויות מוחלטות. אולי כדאי קצת להרגיע, אולי ללכת להורים לשבוע עם הילדה, להשאיר אותו לבד לעבור את החלק הקשה (אני מבינה שרק עכשיו גיליתם את מין העובר הימים הראשונים הם נוראיים) תני לו כמה ימים להתאפס על עצמו בלעדייך, שלא תספגי את כל הרעל הזה ולא הילדה שלך. אולי גם כמה ימים בלעדיה יאפסו אותו קצת

אל תעשי את זה בכעס, אלא ברחמים

תגידי שאת מבינה שמאד קשה לו , ואת רוצה לתת לו זמן להתגבר בשקט, וכשהוא ירגיש שהוא מסוגל לדבר איתך כמו בן אדם אז נדבר שוב. ברחמים , לא בכעס. הבן אדם סובל באמת , אפילו שהסיבה הכי לא מוצדקת בעולם.

אני מאמינה כשההלם הראשוני יעבור הוא ישמע אחרת. אולי לא ישמח אולי עדיין יהיה עצוב אבל לא כמו עכשיו

האם באמת בבת הקודמת היו תגובות מביישות אפילו שידעו שזה מטיפולים?

יכולה לומר לך שאני ספגתי בשלושת הבנות הגדולות הרבה אמירות ששרטו לי את הלב, עם כל בת זה התגבר (כל הבדיחות האלו לא מצחיקות כשזה נקודה רגישה באמת)

אבל ברביעית בגלל שכולם ידעו שזה מטיפולים לא אמרו לי מילה! להיפך... 

באמת באמת ממליצה לך לקחת פסק זמן, למען בריאותך, ולהתייעץ במקביל עם איש מקצוע. לקבל את זה שלבעלך האהוב יש בעיה נפשית. אמיתית. הזויה. כואבת. מעליבה. בלתי נתפסת. אבל בעיה אמיתית. ורק איש מקצוע יוכל לעזור לך איך להתמודד איתו, ובע"ה מאחלת שגם הוא יפקחו עיניו עם הזמן וילך לקבל עזרה מקצועית ובע"ה תעברו את זה ותתחזקו מזה ויהיה אבא מדהים

לדעתי לא צריך לערב את הורים שלוl666
או לפחות לעשות את זה בעדינות. הוא בן אדם בוגר והם לא יכולים באמת להשפיע על התגובה שלו.
ובכל מקרה הם בטח יהיו בצד שלו.
אלא אם כן הם יצליחו לקחת אותו לטיפול
את עונה לי? לא כתבתי לערב את ההורים שלומיואשת******

לא, טעותl666
ובנות שלך לא נעלבו שהיית בדיכאוןl666
מסיבה כזאת? לא נראה שאפשר להסתיר את זה מבנות מתבגרות.
ברור שאפשרמיואשת******

להיפך, הן רצו בן והתאכזבו קצת גם ואנחנו דיברנו איתם המון על כמה זה מהמם עוד בת

כשזה מגיע לילדים מצאתי בי כוחות נפש גדולים

וכן, הם ראו שהייתי בדאון מאד, ושבכיתי הרבה, אבל הן חשבו שזה קשור להריון, לקושי, לכבדות, לורידים וכו וכו 

וככה גם שידרתי את זה להן, שההריון מאד מאד קשה לי (עם הדגשה שזה רק לי, ושלרב הנשים ההריון לא כזה קשה ) אבל איך אני שמחה על ההריון אפילו שהוא קשה לי כל כך כי תהיה לנו תינוקת מהממת 

מיואשת..תודה רבה על המילים מהלב!!M.m.m
ממש רכשת ואני בטוחה שאת צודקת.
כן היו תגובות משפילוצ מאבא שלו ומבית הכנסת למרות שהטבע ידע על הבעיות זרע ואנשים מבית הכנסת ידעו שאין לו 4 שנים ילדים.
אני יודעת שהוא יראה את הבנות ויאהב ישר..
אבל למה כל ההריון להיות באבל,?
ההורים שלי גרים קרוב לא יודעת אם פתרון.
הם מאוד רוצים לדבר עם אמא שלו כי בכל זאת אולי היא תבין כי היא עברה את זה מה אבא.. לא יודעת מה לעשות אני האפיסת כוחות...וכואב לי הלב שזה מה שמעסיק אותי במקום לצרוח מאושר שיש לע תאומות
וואו כל כך כואב לקרוא. את כל כך צודקתמיואשת******

ואיך אני מרחמת על בעלי כשאני קוראת אותך, חבל שאני לא יכולה לתת לו לדבר איתך.... 

היה לו כל כך קשה איתי (למרות שלא ככה) הוא ממש בכה (ובחיים לא ראיתי אותו בוכה)

תשנני לעצמך שזה לא אשמת בעלך , הוא קרבן לחינוך נוראי והשפלה של החברה. זה נורא נורא נורא. פשוט נורא. 

בושה על אבא שלו, שידע שזה טיפולים ואמר ככה. בושה!!

לא יודעת אם יעזור לצאת מול ההורים שלו שיעשו משהו חיובי, קשה לשנות אנשים בגיל כזה, מה שכן בהחלט אפשר לעשות זה שאת תספרי לבד להורים שלו שזה בנות (אולי תלכי עם ההורים שלך) ותגידי להם שלא מענין אותך מה הם חושבים על הנושא אם הם אומרים לו מילה אחת מעליבה או בדיחה כלשהי את מנתקת איתם קשר עם הנכדות והכל.

אי אפשר לשנות אנשים אבל אפשר להציב להם גבולות, לפחות שלא יהיו שליליים.

אי אפשר גם להחליף אנשים, תמיד יהיו אנשים בקהילה שיחשבו שהבדיחות שלהם מצחיקות , אני אישית למדתי לענות בחריפות 

אבל בהריון הזה נתתי לבעלי להודיע שנולדה לנו בת, התביישתי. כן. הזוי. עצוב. הכל. אבל זו האמת. לא בשמחה אני אומרת את זה, בעצב גדול, אבל זו היתה המציאות שלי העצובה מאד מאד. ב"ה שזה עבר לי והיום אני אומרת בגאווה שיש לי 4 בנות. אני מרגישה שה' ריחם עלי שהוציא אותי מזה, פחדתי שהבושה תלווה אותי בגידול הילדה וב"ה זה לא קרה .. אבל בלידה ממש, עדיין התביישתי.

מה שאני אומרת שזה בהחלט יכול לעבור

ובעלך צריך למצוא את הכוחות לרצות להתמודד, ואיך להתמודד, ומה לענות לאנשים, ואולי להחליך בית כנסת, אבל זה הכל צריך לבוא ממנו, ואת יכולה רק להיות שם בשבילו ולא לעשות בשבילו את העבודה. אבל בשבילך להיות שם בשבילו זה גיהנום וקושי עצום, במיוחד שאת זו שבהריון (אצלינו זה היה הפוך הרי) ואני לא חושבת שאת יכולה לעבור את זה בלי תמיכה מקצועית (ומתארת לעצמי שההורים שלך מרב אהבה מוסיפים לקושי כי הם משדרים לך שנאה אליו שזה מובן מבחינתם אבל לא עוזר לך להתמודד עם המצב)

בקיצור, דבר ראשון תנסי להרים טלפון לניצה ולראות אם יש להם עצות בשבילך איך לתמוך בך, להפנות אותך לאיש מקצוע שיעזור לך לצלוח את זה.

חיבוק גדול, איזה קושי נוראי. 

מוסיפהלמה לא123
שגם בטח הציפייה הרבה להריון ואחכ כששמע שזה 2 והניח לעצמו שבטח אחד מהם בן. והאכזבה כל פעם מחדש
אבל בשביל הפותחת. תאומות זה חלום. הלוואי עלי. פנטזיה שלי ושל הבנות שלי. דווקא של תאומות בנות. הולך להיות לך ממש כיף
הריון קל וידיים מלאות
חלום חיי תאומות בנות!!!!M.m.m
בגלל זה הוא מאשים אותי ...שזה כביכול החלום שלי שהתגשם
אולי בגלל שאת כביבול נגדו ולא איתו אז היא מדבר ככה?סיה
תקשיבי. תתחילי לבכות לו על כך שזה בנות . כל היום תגידי אני בדכאון אני רוצה בנים.
ואז אתם יחד באותו סירה שתיכם מתאבלים על בנות . תגידי לו בא נשאל רב אם לעשות הפלה בגלל שזה בנות והרי ברור מה הרב יגיד. והרי ברור ששניכים מאוד תאהבו את הבנות האלו אחרי שיוולדו.
לדעתי בגלל שכביכול חלמת על זה הוא כועס עליך שהיה לך חלום אחר ולא חלמתם יחד.
תעשי את זה רק בכדי שתשארי שפויה. כרגע רק את חשובה בכל הסיפור את והתינוקות שיהיה לכם בריאות הגוף והנפש
זה לא נשמע מתכון לשפיותשאלהשאלה
ויש גבול למה שעושים בשביל שלום בית
לא נראה לי שזה בעיתיסיה
לא אמרתי שהיא צריכה להישכב על הריצפה ו
להתאבל. אבל להגיד שמרוב שלא רצתה להתאכזב שזה לא בן אז אמרה לו
שחלמה על בנות אבל ברור שחלמה על בנים וכו
עונה לסיהM.m.m
תודה על התגובה אבל זה משהו שאני בחיים לא אעשה.
אחרי טיפולים בורא עולם נתן לי כזאת מתנה ואני לא אוציא מהפה שאני לא שמחה . אפילו בשביל שלום בית
מי שמכיר אותי מפה אני פמניסטית מספר אחדסיה
אבל פה זה נראה לי תיסכול . זה זכותו להתאכזב ואת יכולה לתת לזה מקום והבנה ובלי קשר מאוד מאוד לשמוח ולהודות.
מה אכפת לך להגיד לו שאת מבינה שהיה לו חלום שיהיה בן. אני רואה פה רק מטרה אחת שאת תשארי בריאה ושפויה ואם בדרך את צריכה להגיד לו שאת מבינה את האכזבה שלו מה אכפת לך. יש אכזבות בחיים. שילך לרב שישאל אם לעשות הפלה. כאילו את יותר מידי מבזבזת אנרגיות וכאב זה באמת לא שווה את פוגעת בעצמך
סיהM.m.m
אמרתי לו ישר שאני מבינה ומכובדת. בתגובה הוא ענה שזו אשמתי..
וכן. הכי חשוב שאני אשאר בריאה ושפויה אחרי כמעט 120 זריקות ותמונות הריון בלי סוף
ככל שתגידי שבנות זה החלום שלךסיה
את רק יותר גורמת לו להסתבך. תגידי את זה לעצמך לחברות שלך להורים שלך לכולם. חוץ ממנו. כי ברור שאחרי הלידה הוא יאהב אותם.
באמת מה שיעמוד מול עיניך זה בריאןת שלך אל תחפשי ממנו ואל תצפי ממנו לשום תמיכה נפשית או פיזית תפנקי את עצמך תקני לעצמך. להתחשבן איתן את יכולה אחרי הלידה אחרי שתתאוששי לא עכשין שאת במצב הזה.
את מבינה שהכל פה נובע מרגשי נחיתות ואשם שלו!!! את יודעת איזה השפלה נוראית זה גבר שיודע שאין לו זרע?? אז מה בעצם הוא שווה? כעלה נידף אין לו שום דבר היה לתת כגבר
יקרה לא משנה כמה חלמת זה לא נורמליבתי 123

עם זאת אני ממש לא מסכימה עם התגובות פה של תתגרשי ממנו

אתם חייבים טיפול דחוף הוא בשביל עצמו ויחד לזוגיות שלכם

ועכשיו הוא קשור לילדונת?אורוש3
אין לי מילים, באמת... זה משהו הזוי מעבר לחינוך קלוקל. לאיים בהפלה והתאבדות ולדבר בגסות. אחרי שבגלל הבעיה שלו את עברת גהנום ובהריון שזקוק למלאן תמיכה (אולי בהמשך שמירה וכו', הריון תאומים יותר מסובך). אין לי מה לומר מעבר לפסיכולוג או פסיכיאטר. שמישהו עם השפעה עליו ישלח אותו דחוף! לך מליון חיבוקים וכוחות. אם הוא דוחה אליך ויש לך אפשרות, אני הייתי הולכת קצת להורים שלי להרגע ולקבל תמיכה
אני לא יודעת אם זה עוזר אבלציפ'קה
אם הם הגיעו מטיפול, הסיכוי שיתנו לך להפיל בוועדה אפסי... עוד אם הרופאים היו ממליצים בגלל סיבה רפואית אולי. אבל זה אינו המצב. במיוחד שאת אומרת שהן בנות אז אני מאמינה שאת כבר עברת את שבוע 15 לפחות כך שזה גם שלב מאוחר מדי...
הבנתי שאת לא רוצה להפיל (ומחזקת אותך! מין היילוד זו לא סיבה טובה ) אבל אולי את יכולה להגיד לו את זה כדי שהוא ישחרר אותך לפחות על זה... זה לא פותר הכל, ואין לי מה להגיד לך לגבי השאר, באמת דעות חשוכות, סיפור ממש קשה אבל אולי זה קצת ישחרר ממך...

עוד משהו, אם הוא מבין קצת בגנטיקה, שיידע שמין הילד זה לגמרי "אשמת" האבא!!! ולא אשמתך, אם כבר. את נושאת שני x, והוא x וy. שיפסיק לתת xים ויתחיל לתת yים! אני יודעת שזה נשמע מטופש לשאלה מטופשת עונים תשובה מטופשת!
וואו הלב שלי נקרע רק מלקרוא..רסיס אמונה
אני מקווה שאת יודעת שזה לא אשמתך (לא משנה שהמונח הזה שגוי, אבל אם כבר זה אשמתו. הזרע שלו קובע אם זכר/נקבה)
נשמע שיש לו קושי גדול עם עצמו והוא משליך את זה עלייך.
הוא זקוק לטיפול דחוף.
אין לי הרבה עצות.. אבל מחבקת ממש.
ואל תתני לו להשפיל אותך ולדבר אליך ככה! שום דבר לא מצדיק דבר כזה, ובטח לא הסיבה הזו.
שתהיה לידה קלה וידיים מלאות
נשמה זה לא בושה. זה בעיה בנפשמעין אהבה
אף אדם לא מבקש הפלה בגלל דבר כזה
לא להתפלל בגלל זה

זה לא מצב נורמטיבי של אכזבה או בושה

יש לו שם משהו בנפש שנתקבע על זה בצורה לא בריאה ולא מאוזנת
והוא צריך טיפול מקצועי בהקדם
וזה לא נאמר כהאשמה אליו מובן שזה מתוך קושי בהתמודדות לא קלהמעין אהבה
ברור שזו בעיית נפש..לרצוח 2 תינוקות בגלל בושהM.m.m
שאבא שלו לא יתבייש שהוא לא סנדק
ולך לא מגיע לסבול בגלל זה. טיפול בעיני זה אולטימטוםמעין אהבה
את מבינה שהאולטימטום מכיוונו?M.m.m
אם לא אעשה הפלה הוא יעשה משו לעצמו / יתגרש
מבינה כמה זה אבסורד?
אני מאוד ייאוש אתמול רק צחקתי מרוב שלא מאמינה שזה המצב
אז שיעשה ...חילזון 123
הוא לא באמת מתכוון לזה נכון? זה רק איום שהוא יודע שיעבוד עליך
אם הוא לא הלך יומיים להתפלל..M.m.m
שתפילה בשבילו זה כל העולם...משו קורה
בסדר אבל זה עניין שלו להתפלל או לאחילזון 123
תהיי אדישה לאולטימטומים שלו, זה עובד לו כי את לוקחת את זה קשה...
ותציבי פיתרון משלך- ללכת ליעוץ. תלכי בהתחלה לבד אפילו
בעיקרון הכלל הוא שכשמישהו מאיים להתאבד - צריך לקחת את דבריואמא ועוד...

בתשומת לב גדולה. לא שצריך למלא לבקשותיו המשוללות כל היגיון, חס ושלום! אבל בן אדם לא מדבר סתם על התאבדות. בעיקרון עצם האמירה הזאת אמורה להדליק איזושהי נורה אדומה חזקה. (מי שמכירה את הניק שלי יודעת שאני כותבת מעט מאד כאן [קוראת המון] אבל כאן היה מרגיש לי ממש חשוב שמישהו יגיב ויגיד את הדבר הזה, מבחינת 'אל תעמוד על דם רעך').

לך, פותחת היקרה, 

קודם כל חיבוק גדול גדול. אני מקווה שאת שואבת קצת כוחות ותמיכה מהפורום ושזה מפיג, ולו במקצת, מן המצוקה האדירה בה את נתונה כרגע. ממש שולחת לך אהבה ומחשבות טובות ותפילות שכל הדבר הזה יהיה בקרוב מאחריכם ושתזכו להמשך חיים טובים, שמחים ושלווים בע''ה.

מסכימה עם כל מי שהמליצה שתפני לקבל עזרה מקצועית, מעבר לתמיכה ממשפחתך. קודם כל לעצמך! אבל גם כי כפי שפתחתי את ההודעה הזאת, הדיבור של בעלך חריג מאד. יש את הפן הזה שהוא משפיל אותך ובא אלייך עם דרישות קשות ובלתי ישימות. כל זה בלתי נסבל ואת לא אמורה לספוג דברים כאלה. אבל יש גם את האיום ההתאבדותי. ממה שידוע לי, על אף שכאן זה בהקשר של אולטימטום ושזה לכאורה משהו מניפולטיבי, אי אפשר לשלול את האפשרות שהוא חס ושלום באמת שוקל את הדבר הזה ברצינות. אכתוב את זה שוב - אנשים לא מדברים סתם ככה על האפשרות להתאבד, וכשמישהו כן מתבטא ככה, זה תמרור אזהרה רציני. בעיניי חשוב מאד מאד שתקבלי מהר ככל שניתן הדרכה מקצועית איך לנהוג, כי יתכן וחייו באמת בסכנה, חס ושלום. 

ה' ישלח לכם את כל הישועות ויברך אתכם בכל הטוב, השמחה ושלום הבית שבעולם, ושתצאו מחוזקים מן התקופה הכל-כך לא פשוטה הזאת! חזקי ואמצי! נשיקה

שיתגרש. תדווחי להוריו שאיים להתאבד ותורידי אתשאלהשאלה
האחריות הזו מעלייך. עם כל הכבוד, את בהריון כרגע אחרי טיפולים עם תאומות. שיתאפס או יתחפף את בטח לא זקוקה לרעל הזה לידך עכשיו.
אגב, בלי לקחת אחריות כמובן נראה לי שהוא לא יתגרש ולא יתאבד. הוא פגוע מהחיים וחלש אופי אבל את לא צריכה לספוג אותו.
והנה לך עוד הוכחה שנשים הן המין החזק. שלוש בנות זה קסם, זה בית שמח ומבורך.
לדעתי ץערבו רב שידבר איתו ויאפס אותומצפה לישועות
קודם כל, בשעה טובה!!!תיתי2
מרגש מאוד לקרוא!
3 בנות זה כיף גדול!

מתארת לעצמי שהקושי שלו מתחיל ובעיקר - בהשלמה עם בעיית הזרע שלו.
זה לא קל בכלל לקבל שאינך פורה בדרך טבעית
ושילדיך הם נס
ואשתך סובלת מזה
.
במיוחד לגברים.
מאוד מבייש אותם (ולא בצדק).
ומאוד מקשה עליהם חברתית, כי הפריון הגברי הוא סמל סטטוס, גם אם לא עורכים השוואות בפועל.

והוא, יש לו בעיה.
בעיה לא פשוטה.
וזה כואב ולא קל להשלים עם זה.

ולא רק זה, גם הסביבה והמשפחה שלו מעירים, זורקים בדיחות, לא מקבלים.
והוא יודע שבן, אולי לא יהיה לו. ואיך הוא יתמודד עם ההערות שלהם, שפוגעות בו במקומות הכי רגישים, הכי רגישים!!!

יכול להיות
שאת הכאב והכעס הוא משליך -
עלייך, על הבנות, על הניסים בחייו שמסמלים את החוסר שלו (חוסר בזרע תקין, לא דווקא חוסר בבן)
על הנפשות הקרובות שמכירות אותו באמת ואין צורך להסתיר מהם את המשחק שהוא משחק כלפי אחרים
שהבעיה בכלל אצלך (אולי)
ושהוא 'קול' עם זה שאין לו בנים.

אבל אתם לא צריכים לסבול את התסכול הזה
וגם הבנות שלכם, לא מגיע להן.
מגיע להן להיחשף לאמת הפנימית של אבא, שהוא אוהב אותן בכל ליבו ושמח מאוד שנולדו.
רק הכאב והכעס על המציאות שאינה מושלמת, מסתירים זאת.
(לדעתי צעד יפה שלו, לא ללכת לתפילה במניין, לכעוס על מי שברא כך את העולם, שהוא הכתובת האמיתית. ומתוך הכאב אפשר להצמיח אמונה עמוקה)

אני ממליצה שאת תפני לטיפול קודם.
בשביל הכלה עבורך, חשיבה משותפת כיצד להיטיב את תנאי חייך ולנסות להביא אתכם למקום טוב יותר.
או לפחות אותך.
כל כך אוהבת לקרוא אותך. את מסכמת כל כך יפהמיואשת******

ומדויק ונכון את האמת. 

פשוט כל מילה זהב.

בעלך צריך לשמוע קצת סיפוריםחדשה1
ולהזדעזע אןלי זה יעיר אותו.. להפיל בגלל מין עובר?
עברתי לידה שקטה לפני כמעט שנה של בת(!!!!) משלמת מיליונים שתהיה כאן איתנו .. מהזה משנה בן בת? העיקר בידיים מלאות ובריאןת בע"ה .. אני בהלם....
המון כוחות יקירה, היריון ק ל ותקין מכל הבחינות בע"ה לידה קלה אוצרות בריאות ושלמות לאמא בריאה אמן אמן!!!
וואו! איזה ייסורים את עוברתבעזרת ה
לא ידעתי שיש דברים כאלה בעולם.
ברמה כזאת. בחיים שלי לא שמעתי דבר כזה.
לדעתי תעלי את מול ההורים שלו, אם משם מגיע החינוך הזה, אולי הם יזדעזעו ויאפסו אותו.
אני גם לא ידעתי שכאלה דברים קיימיפM.m.m
אני בת בכורה לעוד 5 אחיות...
ואותנו קיבלו בשמחה ואהבה...
הזוי
לא פשוט...ציפור גן עדן

כ"כ עצוב לשמוע

אחרי שעברת טיפולים מפרכים, הורמונים ושות'

בגלל בעיה שהיא לא שלך

והבעל לא רק שהוא לא שמח, הוא עוד מאשים 

ויוצא באופן מוחלט מפרופורציות...

ממש ממש לא פשוט.

את גיבורה על מה שעברת ואת עוברת

ומצטרפת להמלצות פה לחפש איש מקצוע שיכוון אותך איך עליך לנהוג.

יקירתיאמא ל6 מקסימים
צריך פה טיפול פסיכולוגי וכדורים נגד דיכאון.
ולא לפחד מזה. אבא שלי כבר שנים לוקח כדורים כאלה והוא בן אדם הכי שמח בשכונה/בקהילה. אף אחד לא היה מנחש שהוא לוקח אותם, (לא נראה לי שהוא מסתיר את זה אבל לא מפרסם בראש חוצות). הוא בזוגיות נהדרת עם אמא שלי, אבא וסבא שכולנו גאים בו.
הבעיה פה היא לא אם זה בן או בת, הבעיה היא דיכאון. וברגע שהוא איים לשים קץ לחייו, את יכולה ללכת לרופא משפחה, לספר לו והוא יימצא את הדרך להעלות אותו על דרך המלך.
אין לך ברירה, זה לא נעים לעשות ככה לבעל, אבל זו הדרך היחידה שלך להציל את בעלך ואת המשפחה שלך. גם אמא שלי לפעמים צריכה לומר לאבא שלי: או שאתה הולך לרופא או שאני עוזבת.. והם זוג מושלם, אבל לפעמים זו הדרך..
כל העצות: לדבר עם ההורים שלו, ועם רבנים וכו', הכל טוב, לאחר שיטפל בדיכאון.

בהצלחה יקירה, מאחלת לך שתמצאי מהר את הפיתרון הנכון, ושהוא יוכל לתמוך בך בהריון הזה מתוך שמחה
רופא משפחה ורב שמשפיע עליו (אם יש)דפני11
זה באמת פתרון טוב.
לדעתי את צריכה להעביר את האחריות עליו למישהו אחר ולשחרר מכל הסיפור שלו עד שיחזור לעצמו.
אני הייתי מציעה אולי קודם כל לדבר עם רב שהוא קשור אליו ולספר את כל הסיפור.
הוא יוכל להשפיע עליו ולכוון אותו אולי לאיש מקצוע.
ובנוסף אולי לפנות לרופא המשפחה- בתנאי שהוא רופא נעים ואנושי. ושיעזור לו בטיפול תרופתי.
את תדאגי לעצמך ולבת שלך המתוקה.
בע"ה מאחלת לכם חיים הכי טובים ומאושרים ושהמחשבות הקשות האלו יצאו ממנו מהר!
וואואמא וגם

ממש כואב לקרוא את זה!

קודם כל בשעה טובה ומוצלחת! נשמע לי שהוא משום מה ספג תפיסה שלילית מאד על בנות

שהתגובות שלו כאלה

אולי יעזור לו קודם כל לדבר עם רב? יש רב שהוא מחובר אליו  להתייעצות?

ברור שצריך גם טיפול אבל כרגע זה נשמע לי כמו עזרה ראשונה שאולי תועיל.

קשה לקרוא את מה שאת עוברתמפלצתקטנה
בילד רביעי למיטב ידיעתי אפשר ללכת לוועדה והם עוזרים בברירת מין היילוד. אולי תבטיחי לו שאחרי הלידה הזאת בעהש, תלכו לוועדה . לפי מה שאת מספרת יאשרו לכם . ליבי איתך.
אין סיוכי שאני עוברת שוב טיפולים.M.m.m
רק בריאות .מפלצתקטנה
דברי אולי עם הרב יגאל כהןבאר מרים
מהידברות או ערכים ?? מישהי יכולה לתקן אותי...

יש לו לדעתי חמש בנות וכולן נולדו אחרי טיפולים ושנים רבות של המתנה.
ותשמעי את האושר והסיפוק שלו מהבנות שלו.. אולי יש שיעור מוקלט שלו שאפשר להראות לבעלך בנושא?
הוא מתמחה בציבוד מסורתי חוזר בתשובה אז אולי יש לו כלים מעשיים מה לומר למי שמרגיש אחרת.
אולי תהיה לו עצה או גישה מה לומר לבעלך..
וואו איזה כואב, ההריון שלך הוא שפע מה'ים...

גם אצלנו במשפחה אבא שלי מאוד רצה בן וה' סידר שיהיו לו רק בנות

ואצלך עוד היית צריכה טיפולים בשביל זה

היום אני יודעת שהוא אוהב אותנו ושמח שיש לו בנות שדואגות לו

ותשמחי על ההריון שלך, חבל אם הוא לא איתך בזה אבל לפחות תיהי את שלמה ושמחה ובע"ה הכל יסתדר

אולי יעזור אם תגידי לו שהזרע שלו זה מה שקובע את המין של הילדים

וואו איזה לא פשוט חיבוק ענקללמוד לחשוב

בסופו של דבר זו הבעיה שלו,  הוא ממש זועק שהוא במצב נפשי מורכב,

כמו שכתבו כמה לפני :

כנראה עקב זה שהוא לא פורה אז הוא כבר מרגיש במצב על הפנים מבחינת גבריות,

ואז הוא לפחות מדמיין שהיה לו בן וזה יחפה וגם משם לא מגיע לו -  בשביל האגו הגברי,

הבן אדם בדיכאון , ופשוט במצב נפשי שזקוק לעזרה,

את ממש לא חיבת לסבול אותו עם כל האמירות והתנהגויות ובטח הבקשה המזעזעת שלו!

אבל אם יש לך רעיון או מחשבה איך לדחוף אותו לטיפול ולעלות למודעות

שמה שהוא חווה מבחינה גברית והתסכול הזה הוא באמת קשה מנשוא וכדי ללכת לעבד נתונים ...

זה המוצא היחיד,

כי התאומות זה לא משנה... זה סתם סימפטום שגרד את הצלקת הבעיה שלו היא עמוקה יותר.

מחזקת אותך!, איזו גיבורה!

יואו כל הכבוד לךמקורית 1
אני לא היתי נשארת עם אחד כזה ... מה זה מאיים לסיים את חייו!! יואו איזה חוצפן אלוקים ישמור את עוברת טיפולים קשים בשביל להביא ילדים שהם שלו! וזה היחס שאת מקבלת ?? סליחה שאני תקיפה ואולי נשמעת קצת אגרסיבית אבל הבנאדם חוצפן וחסר הערכה... אני עוד מתבטאת בעדינות לעומת מה שאני מרגישה והיתי רוצה לומר .. ליבי עלייך לא יודעת איך לחזק אותך שיילך לטפל בעצמו דחוףף
סליחה אם זה היה נשמע קשהמקורית 1
את בסדר גמור! העצבים שלי עליו .. סליחה ממש מקווה שלא נפגעת
וואוו כל כך קשה לקרוא את זה!!!הילהלה100
בתור אחת שמחכה כבר שנתיים לילדים ומבינה את הכאב... זה פשוט נורא לקרוא את זה!!!
חייב לערב רב שבאמת יאפס אותו!!
אנשים בוכים ועושים כל מאמץ רק שיהיו להם ילדים... וגם את אחרי כל הקושי שעברת. לקבל כאלו תגובות זה גומר!!! פשוט מכעיס.
שולחת לך חיבוק ענק!!
נשמע שיש לו מחלת נפש והבנות זה רק תירוץליאן
להתאבד?! זה מוגזם מידי. תנסי לדבר עם ההורים או הרב שלו שיעזרו לו. הוא צריך עזרה!!!!!! ולך יקרה חיבוק גדול! את לביאה!!!!!!
נשמע לי כמו...שמחה
דיכאון הריון
(בגלל שכתבת שזה היה גם בהריון הקודם)
יש דבר כזה
גם לגברים
תנסי לפנות לארגון ניצה, ותבקשי שינחו אותך מה לעשות
לנו יש רק בת אחת בין בנים והיא המתנה הכי גדולה שקיבלנוחיים של אמא
רק אומרת בנות זה כל כך כיף!
איזו גדלות יש לך להכיל את בעלך במצב הזה! במצב הזה חובה ליווי מקצועי ואם הוא לא מוכן אז ליווי בשבילך לדעת איך להתמודד איתו

אולי לעבור דירה לגור בקהילה נורמלית?1112
ולהתרחק מההורים שלו
הבעיה היא לא הקהילה ולא ההוריםאמא ל6 מקסימים
הבעיה היא דיכאון עמוק של הבעל, שחייב טיפול מקצועי, ולדעתי גם תרופתי
הוא לא בדיכאון. הוא מתבייש מאוד.1112
אם אנשים בקהילה יכולים להעיר הערות למישהו על זה שנולדה לו בת ולא בן אחרי 4 שנים בלי ילדים אז הם ממש לא בסדר.
אנשים בלי טאקטאמא ל6 מקסימים
יש בכל מקום. אבל בן אדם שרוצה שאשתו תעשה הפלה אחרי כל מה שעברו ואם לא מאיים לשים קץ לחייו, הוא בדיכאון, ואין להאשים בזה אנשים חסרי טאקט.
אדם במקרה כזה אמור לשמוח ולצרוח מהתרגשות עד השמים ולהבין שמי שמעיר לו על זה שיש לו בת ולא בן הוא הזוי, ואם הוא לא מסוגל אז הבעיה אצלו!
זה פערים תרבותיים עצומים שקשה להבין1112
אבל יש תרבויות כאלה.

בעיניי זה לא חוסר טאקט אלא הרבה יותר גרוע.
האנשים כלכך דוחים...זה העתיקים של פעם..M.m.m
שמעתי פעם על בית כנסת כזה.בתי 123

כשהבעל עולה לתורה לקרוא את השם  כולם צועקים ועושים רעש (כמו בקריאת המן במגילה) כדי שלא ישמעו את השם כי זו בושה שנולת בת..

מדובר על סיפור מימינו..

אמאלה...מזעזעM.m.m
כמו בימי מצרים העתיקה
וואו בושה בושה לאנשים כאלה
כן.. זה כאילו בצחוקבתי 123

וגם גברים מעירים אחד לשני הערות  אם נולדת בת אז "אתה לא יודע את העבודה" וכאלה.. גם זה הכל בצחוק אבל אם כבר גבר בסיטואציה שקשה גם ככה והמצב הנפשי שלו לא טוב זה נוראי

מאיפה זה נובע? למה בנים "שווים" יותר מבנות??חיים של אמא
לא ...בגלל עניין הגבריותבתי 123

כי אשה מזרעת תחילה יולדת זכר 

זה תאור כל כך הזוי ועצוב. תינוקת מתחילה את החיים שלהשאלהשאלה
בלעג של גברים מבוגרים.
אבל העולם משתנה, הם יכולים להרקב להם עם דעותיהם החשוכות, הכלבים נובחים והשיירה עוברת.
איזה קטע. בקהילה שלנו אין הרבה בנותלמה לא123
ומי שיש לה בית של בנות. כולן מקנאות בה
מי שנולד לה בן. מה. עוד אחד?!
ותאומות בנות פנטזיה של כל אחת
אתן צריכות לשמוע את שכנה שלי. זרקה את כל בגדי התינוקים בנים מהבית. כי בפעם הבאה יש לה בת בטוח. הביאה לי בגדים עם טיקטים
אני בשוק.אנונימית 50
שמעתי שיש אנשים שמעדיפים בנים על.פני בנות אבל לא קלטתי עד כמה זה חמור.
ושמעתי תגובות נוראיות להיריונות עם בנות אבל בהשוואה לזה הן תגובות נחמדות.
מה שבא ברוך.הבא. העיקר בבריאות של האמא והעובר
עד שהתחתנתי לא הכרתי את האנשים האלוM.m.m
אני רוצהאמא ל6 מקסימים
להאמין שזו שמועה לא מבוססת ולא אמיתית
אנחנו לא גרים בכלל ליד ההורים שלו ...מגיעים לקהילה פעם ב..M.m.m
וזה מה שמצחיק..אם היינו שם כל שבוע אז הייתי מבינה..
מה שלומך?באר מרים
חשבתי עליך הרבה היום..
מקוה שהוא קצת נרגע והתאזן עם הבשורה..

וממש כדאי לך למצוא דמות מקובלת על שניכם שתוכלו לשתף ושיוכל לעזור לו להסתכל נכון על התמונה..

(ניסיתי לחפש בשבילך את הכתבה על הרב יגאל כהן כדי לצלם לך אבל לא מצאתי.. אין לי גישה לגוגל. אולי תצליחי למצוא. הוא מספר שם על שנות הטיפולים ועל הבנות שנולדו בסוף והשמחה שהביאו לו וכמה שהוא לא מבין את מי שרומז לו שחבל שלא נולד בן...)

מעדכנתM.m.m
אז החלטתי שההורים של שנינו נפגש לשיחת הבהרה.
היו צעקות, בעיקר מצד ההורים שלי
הם מאוד תומכים ואוהבים והראו למשפחה שלו טוב טוב שאני לא אעבור כלום לבד.

אחרי שיחה מאוד קשה בעלי התנצל וההורים שלו מאוד ניסו לייפות את הדברים הקשים שאמר.
אני לא יכולה להתמודד לבד לכן הייתי צריכה לעשות זאת.

בסופו של דבר ההורים שלי הבינו שאמא שלו פשוט שטן..מה חוץ היא ככ טובה ותומכת אבל כלפי חוץ היא תעשה הכל שלא יהיה לה בן גרוש...לא משנה...

אני עצובה כי עניין התאומים עלה וע"כ רציתי לשמור בסוד...
הגיסות שלי שומרות הכל בשושו ועכשיו..למרות שהבטיחו הם בטוח יספרו להן.
מצחיק שזה מה שמפריע לי ...
אבל ככ רציתי לשמור משו לעצמי.

השיחה נגמרה שכולם מתחבקים ומקווים שיהיה טוב ושמחים

ורק אני נשארתי בוכה

ההורים שלי יודעים את האמת..

וגם הוא

למרות ניסיון לייפות

אני לא מסוגלת עדיין להסתכל לו בעיניין ובטח שלא להם.

קשה לי
וזה לא ההורמונים.
סיטואציה כ"כ לא פשוטה... את פשוט גיבורה!!I am+
לדעתי אל תצפי מעצמך עכשיו להיות שמחה ומרוצה כי בכל זאת, גם בלי הגילוי של הפרט של התאומים שכ"כ מאכזב, כל הסיפור לא פשוט בכלל בכלל ותהיי מרוצה רק אם באמת זה לא רק דיבורים ויהיו תוצאות בשטח!

מקווה שאת יודעת להעריך ולשמח את עצמך ומסוגלת עכשיו למצוא דברים שירגיעו/שיעשו לך טוב, אולי תצאי עם איזשהי חברה??

מתפללת עלייך שתבשרי טוב💕
אני ממש לא שמחה ולא מצפה שה יעבורM.m.m
אבל תבינו , האחיות שלו ספרו לח חודש 5 על ההריון ובכל בשקט בשקט מפחדות לא ספרו את המין..
ועליי יודעים פשוט הכל
אני חשופה כלכך
ממש רציתי שלא ידעו על התאומות...
אני ככ בקשר חזק עם האחיות שלי וגם להן לא סיפרתי. ואמא שלו רעההההה כח היא לא אמינה. על הטיפולים התחננתי שלא תספר..ואחרי שניה ספרה להן..
אוף אני מאוד עצובה ...אצלנו מספרים הכל מפותחים אבל אני נגררת אחרי הגועל הזה של להסתיר.
זה עושה לי סיפוק ? לא יודעת כבר
רק אומרתאמא ל6 מקסימים
שאני מבינה אותך.
אני גם מאוד פתוחה ואין לי עניין להסתיר דברים, אבל יש אנשים שאני מרגישה שיתהפך העולם ואני לא אספר להם. (לא בהריון דווקא, ולא במשפחה דווקא, סתם אנשים בקהילה, נגיד שמצאתי עבודה וכד')
כי הם כאלה שרוצים לדעת עלייך הכל, אבל לא יספרו לך על עצמם כלום. אני אומרת לבעלי כל הזמן: אין לי בעיה לשתף, זה לא סוד, אבל אני רוצה שזה יהיה הדדי!
בקיצור אני ממש מבינה אותך. אבל כמו שאמרת, במקרה שלך לא היתה ברירה, וכל פעם שזה צף לך תזכירי לעצמך שלא היתה ברירה, וזה היה יותר טוב לספר מאשר להסתיר ולהישאר עם התסכול הקודם. זה לא קל, אני בטוחה. ממש מעריכה אותך!
אל תתעמקי בזה עכשיו. מותר לך להרגיש רע ודפוק בלי סיבה גםמיואשת******

וגם על סיבה כזו, כן, ממש מבינה אותך על הרצון להסתיר תאומים אני ממש הייתי מסתירה בכל מחיר. באמת באמת באמת מבאס ממש! מעצבן! אוף.

חיבוק גדול גדול!

מעבר לזה, תראי,נכנסתם למקום קצת מסובך שכל ההורים ביחד בביצה הזו וכולם כועסים על כולם

עצה שלי לתת לעניינים להירגע, לא לדבר עם אף אחד על שום דבר שבוע נגיד. ולראות איך בעלך, האם הוא משתפר, האם את חושבת שזה דיכאון אמיתי או מניפולציה, האם אכפת לו איך את מרגישה וכו

אבל רק עוד שבוע, בינתיים תנשמי עמוק. תצאי לקניות ותקני דברים ורודים ויפים וחמודים, תחשבי מחשבות טובות, תטיילי ליד הים קצת. תפנקי את עצמך בגלידה.

תלכי אולי עם חברה או אחות שלא יודעות מהסיפור בכלל, תדברי על דברים אחרים, תנסי להעביר זמן ולתת לאבק לשקוע ולשמש לזרוח מחדש עליכם.

חייבת לומר שזה מאד מאד מאד טוב שאמא שלו תעשה הכל שלא יתגרש. היום יש כאלו שמתגרשים יותר בקלות מפעם, וןיש אימהות קלפטעיות שמעודדות (במיוחד בן, כי יותר קל לו להתחתן שוב) להתגרש . וזה ממש ממש טוב שהיא תצעק עליו ותאפס אותו שלא יעשה את זה. אני מבינה שהיא מגעילה אותך אבל לפחות בזה, זה כן נקודה טובה.

אתם צריכים לעבור את הגל הזה. יש לכם סערה גדולה בחיים, והגלים הגדולים יעברובסוף, תשרדו אותם, ובע"ה כשתשקוט הסערה מעט תתחילו להשקיע ולבנות שוב את יחסכים. יהיה קשה ואולי בלתי אפשרי לשכוח מה שהוא עשה לך, אבל אם זה דיכאון אמיתי ולא בכאילו שהביא אותו למצב הזה, ואם הוא יצטער וינסה לתקן, תוכלו לבנות מחדש.

תני לו צאנס לקבל אותך בחזרה. 

מאחלת לך המון המון המון בהצלחה והריון קל ומשעמם מאד מעכשיו, בידיים מלאות ובהרבה שמחה.

כל מילה...אורוש3
איזה אדם מדהים את , פשוט מעריכה!ללמוד לחשוב

כל הכבוד לך!אמא ל6 מקסימים
ואני מבינה שעדיין קשה לך. וגם אני חושבת שזה לא (רק) ההורמונים.
אני מאחלת לך שזה יעבור, מאמינה שייקח זמן, אבל בסוף יעבור, ויהיה לכם רק טוב ביחד.
כל הכבוד על האומץ!באר מרים
ברור שזה עדין קשה..
וממ מאכזב שהיית צריכה לשתף לגבי התאומים...

אבל טוב עשית ששמת הכל על השולחן.
מכאן ואילך תוכלו להיכנס לאט לאט למסלול של אמון מחדש ובניה. אולי לא מושלם אבל בצורה שהחיים יחזרו להיות נסבלים..

חזקי ואמצי!! בהצלחה!
את ממש גיבורה!
וואי. קרעת לי את הלבחדשה ישנה
אני מסתובבת כבר כמה ימים עם השרשור הזה בראש ובאמת לא מאמינה שיש סיטואציות כאלה בחיים.
אני מאוד מבינה את הבאסה שרצית לשמור משהו לעצמך. אבל זה היה נצרך וחייב לשים את הדברים על השולחן. עד הלידה כבר לא יהיה אכפת לך שיודעים שזה תאומות. הכי חשוב שיכבדו אותך ואת העוברים שאת מגדלת במסירות!
לא הבנתי למה החמות שטן? טוב מאוד שהיא תילחם שהוא לא יהיה גרוש. ככה תוכלי להילחם על מקומך! את חייבת לשמור על הכבוד שלך, ובעיני זה כן מקום לאיים בגירושין. (ואני ממש לא ממהרת לאיים בדבר כזה!)
את לא תהיי סמרטוט שלו כי רצה בן! זה פשוט הזיה... תלחמי עד טיפת הכבוד האחרונה שמגיעה לך!

לדעתי את יצאת בוכה כי הכל צף, כל הג'יפה עלתה וזה מאוד קשה. אבל בע''ה עוד כמה זמן שהדברים ישקעו רצת את תרגעי יותר מכל הסעטואציה הזאת. ולדעתי את צריכה לעבור טיפול על הטראומה שעשו לך.. גם אם הוא מעכשיו יהיה בעל מושלם, זה לא משהו שמעבירים בכזאת קלות. ולהציב אולטימטום להמשך הנישואין ליעוץ זוגי/ טיפול רגשי שלו או מה שמתאים. הוא צריך לעשות צעד מצד עצמו ולא רק את. בהצלחה ממש! חיבוקים
מסכימה מאוד עם כל מה שרשמתPIKA

ומוסיפה שכל האקט הזה של האיומים, האולטימטום, השימוש בדיכאון שלו, המשחק הזה ברגשות שלך זו אלימות.

אולי לא פיזי אבל זה משפיע. לכן מסכימה בנוגע לטיפול שחדשה ישנה רשמה.

ובאופן כללי פקחי את ענייך שהמצב לא מתדרדר מעבר לשם. 

אם הוא לא מסוגל להתמודד עם זה שאת נושאת ברחמך את בנותיו, את זאת שצריכה להחליט מה לעשות. ולא הוא. 

^^^מסכימה. זו בהחלט אלימותיערת דבש

ואני שואלת בזהירות..אם היו בעבר מקרים כאלה של אלימות נפשית ומילולית,

נדמה לי שכתבת כבר, גם בהקשר של ההריון עם הראשונה.

לדעתי כדאי שתכריחי אותו לבוא לטיפול זוגי. כי אם זה כך, זה עלול לחזור, כי זה לא רק הדכאון והאכזבה, כמו שרבות כאן כתבו, אלא זה הבנ"א וכדי לחיות חיים זוגיים תקינים ושמחים אתם חייבים חייבים לעבור טיפול זוגי. 

בהצלחה יקרה ומלא חיבוקים..

שתזכי למלא נחת ושמחה!

לא טיפול זוגי, אלא טיפול אישי...שמחה
הבנאדם מתוסבך עם עצמו
ייתכן שהוא בדיכאון,
ואז צריך טיפול מתאים לזה.
בכל מקרה צריך לעבוד על התגובות שלו. אבל זה עניין אישי שלו, לא עבודה זוגית.
נכון שזה מצריך תמיכה מבת הזוג, אבל זה שונה מאוד מטיפול זוגי.
זה מצריך טיפול פסיכולוגי קליני.
מסכימה באופן חלקייערת דבשאחרונה

הם צריכים טיפול זוגי, בכדי שתהיה פה עבודה זוגית, ובכדי שישמעו את הצד *שלה* בנושא.

במקביל הוא חייב טיפול אישי.. זה נכון.

אבל..טיפול פסיכולוגי הוא תהליך שלוקח הרבה זמן,

במיוחד שמדובר פה במרכיבי בסיסים של הנפש, וזה לא דבר שמשתנה בשניה.

לכן החיוב בטיפול זוגי שיחייב אותו להפסיק במידית את ההתנהגות והאלימות כלפי אשתו.

מבינה את הבאסה שהיית צריכה לספר אבל טובבתי 123

שדיברתם

בקשר לבעלך אם הוא הבין את הטעות והתנצל באמת .. לטובתך תמשיכי הלאה נסי לא להתבונן במה שהוא אמר גפ ככה הקשר הזוגי מורכב בתקופת ההריון .. פשוט שלא תגיעי לסלידה ממנו בסוף

בקשר לחמות..ממש מבינה אותך אם היא עושה לך רע תנסי להתראות איתה פוחות

מהר לברוח!!! ולא להסתכל לאחור!הריונית ותיקה
יש אנשים טובים שיעזרו לך, יש עמותות ומקווה שיש לך משפחה תומכת . אל תקשרי את חייך ואת חיי הילדות שלך לאיש חשוך ואלים כזה... ליבי איתך !!!
תינוק בריא זה נסשירוש16
פשוט נס.

אני ממש מערכיה אותך על ההתמודדות שאת עוברת.
מאוד לא פשוט.
במסגרת עבודתי אני נחשפת לשלל אוכלוסיות ביניהן נשים שעוברות טיפולי פוריות וזה ממש לא פשוט. פיזית, נפשית, כלכלית, טכנית.. פשוט משנה את כל החיים.

אין לי חדשות בשבילך, רק קצת פרופורציה לכם כזוג לחיים..
כולם אומרים שהריון זה דבר טבעי. שלידה זה תהליך שכולן עוברות, ושילדים זה חלק מהחיים.
אני אומרת שהריון זה לא טבע. זה נס גמור.
לידה זה תהליך מורכב ומלא סכנות, אישה שיוצאת מזה בחיים צריכה לברך ברכת "הגומל" כאיש שניצל מסכנה. ותינוק בריא ושלם זה פלאי הבריאה.
עצם העובדה שבעז"ה יהיה לכם ילד בריא ושלם זה הכי חשוב. וזה נס גמור. ולא כולם זוכים לזה!

ממליצה בחום, להיכנס לבי"ח לילדים לכמה שעות. משמרת אחת. ולראות מה הילדים עוברים שם בבי"ח במחלקות השונות.
המחלות, הטיפולים, הסיבוכים, הכאב וצער של ההורים.
הפחד מהלא נודע והדאגה שיש לכל אחד.
כמה פרופרוציה מקבלים שם.. אין לך מושג.
בריאות זה הדבר הכי חשוב. ילד או בנ"א אפשר לקנות בכסף, בריאות אי אפשר.
העשיר הכי גדול לא יכול להבטיח לעצמו בריאות ואושר.

בכל מקרה, את יכולה לפנות לעובדת סוציאלית בקהילה. יש להם אפשרות לעזור.
המטרה שלהם היא לא לפרק משפחות, אלא לתת להם כילים כדי להתמודד על מצבים מאתגרים בחיים.

בהצלחה
שמעתי מאמא שלירק טוב!
על משפחה מסוימת שנולדו רק בנות וכ"כ רצו בן, בסוף נולד בן (לא זוכרת את כל הפרטים) אבל הבן הזה ה' ישמור, חולה וסובל ועם בעיות. כמה סבל היה להורים סביבו. ..
חיבוק יקירהאנייי12
מה שאת עוברת לא להאמין שיש דברים כאלה בכלל..

קודם כל את שיא ההסדר, את לא אשמה שזה מה שהזרע שלו מספק, והוא בגלל האגו והדימוי העצמי הנמוך שיש לו מאיים ומציב לך אולטימטום.

לגבי האמרה הזו לא משנה בן בת העיקר ברית, כל-כך מזדהה איתך, זה יושב לי על הלב כבר 9 חודשים.
לא מצד ההורים שלי אלא מצד אבא שלו!

כל כך כואב הפרמיטביות הזו של פעם.
ואצלי קיימת עוד בעיה שכ"כ רוצים שזה יהיה ברית רק בגלל שרוצים את שם הילד שיהיה על הסבא ואני לא ממש מתחברת לזה.

נשמה יקרה.
מחזקת אותך מפה ומאחלת לך את כל הטוב והיריון תקין ובריא.

לדעתי תתייעצי עם הרב שלו או שתלכי עם ההורים שלך לדבר עם ההורים שלו, הוא והם חייבים זעזוע והוא יותר מכל חייב טיפול.
אחרת מה לך לעשות עם בנאדם שמאיים בגירושים או התאבדות בגלל שיש 2 בנות בדרך.

בהצלחה יקרה ובשורות טובות
תרגישי בנח לא לקרוא בשם הסבאחולת שוקולד
זה הילד שלך ויקפצו כולם
מקס' תקראי בשם שני
אחרי שקראתי חלק מהתגובות חייבת להגיבמנגו בנננה

את בסדר, וההצעה לחכות לילד רביעי ולעשות ברירת עוברים היא הזויה!!!

בגלל אנשים פרמטיבים את לא צריכה לעשות שם תהליך... מעבר, אם הזרע שלו חלש זה דיי התוצאה שהסיכוי לבנות מוגבר... לא רק שאת עוברת טיפולים קשים כאלו בגלל בעיה אצלו הוא עוד בא בטענות במקום להתיחס אלייך כמו מלכה שאת סוחבת את ילדו ועוברת טיפולים שהכל אצלך תקין כביכול (כן ברור שמהרגע שהתחתנתם זה בעיה של שניכם, אבל הוא מתיחס לזה כאילו זו בעיה שלך בלבד!)

לצערי לא יודעת מה הייתי עושה במקומך, לא מצליחה לדמיין כאלו אנשים שמצטערים על בנות אחרי טיפולים קשים!

חיבוק גדול ותדעי שאת גיבורה! כל מה שתעשי כדי לחנך אותו ולהבהיר לו שהוא הצד הלא שפוי זה "חוקי"..

כל כך כואב לי לשמוע שככה מתביישים בבנות, מאמא שכל כך שמחה בבנות שקבלה בניסי ניסים! ולא יכולה לדמיין מציאות שבאחת מהם קרובי משפחתי היו חצויים

זה לא שפוי! ואת לא צריכה לקבל את זה!!

מסכימה ממשI am+
ואי אהובהההה כואב מאוד לקרוא אותך!!!יהודיה ב"ה
כמעט ירדו לי דמעות!
עצוב שיש עוד אנשים כאלו אבל אל תתני לו לשכנע אותך או להוריד את רוחך..
זה באמת נס!!!
עזרה עם ילד בן 3 שמתפתל מכאביםרוני_רון

הוא כבר שבועיים בערך מתלונן ששורף לו בישבן

הוא גמול..

לא רואים שם אדום בכלל בכלל. בכל אופן מרחנו משחה להרגעה די הרבה פעמים.

ניסינו כמה וכמה פעמים לבדוק תולעים, ולא ראינו.

בכל מקרה בשבת התחיל להתלונן יותר ויותר פעמים ששורף לו בישבן.

אמר שצריך לשירותים מספר 2, כל 5 דקות בערך הלכנו איתו, ישבנו שם, הוא קפץ ממש מכאבים ואז התייאש ואמר שלא צריך. לא יצא לו כלום...

והוא ממש בוכה מכאבים ששורף לו בישבן. לפעמים גם מתלונן על כאבי בטן.

לא נראה לי שזה עצירות. הוא עשה בשבועיים האלו המון פעמים רגיל. וגם אתמול בערב עשה רגיל. הוא כן בוכה שהוא לא מצליח לעשות מספר 2.

ניסינו לתת פתילה של נורופן, אחרי שממש ממש בכה, חשבתי אולי זה יעזור לו לשחרר אם יש עצירות. אבל לא יצא לו כלום אחכ.

הוא ממש ממש בוכה מכאבים. כל הזמן.

הערב הלכנו איתו לרופא מוקד של הקופה. הוא אמר שבגלל שזה כאב של שבועיים שרק התחזק זה לא נשמע לו משהו קריטי, והוא לא רופא ילדים ושנלך לרופא ילדים מחר.

למישהי יש רעיון לכיוון?

או תולעים או עצירות עם גזיםצוףלבוב
לבת שלי בתחילת שנה היו כאבי בטן מוזרים דווקא לקראת ערב במשך שבוע וחצי. בסוף עשינו צילום , אכן הייתה עצירות וגזים . קיבלה תרופה , אחרי יומיים הכל עבר.
אמרו לי שתולעים כואבים בלילהרוני_רון

דווקא בלילה ישן ממש טוב

וכל היום בכה מכאבים.

היתה לו יציאה די רכה בליל שבת, לכן עצירות לא נשמע לי...

קיבלתם הפניה לצילום מרופא ילדים?

ממש תודה!

יציאה רכה עדיין יכולהצוףלבוב

להיות ביחד עם עצירות .

כן , קיבלנו הפניה מרופא ילדים כי באנו אליו פעם שניה אחרי כמה ימים של כאבי בטן. הוא גם נתן בדיקת דם . בצילום ממש ראו גזים.

עם ילדה אחרת לפני כמה שנים בהתחלה גם חשב וירוס ולא עבר , רק החמיר . עשינו בדיקת דם , התברר שהייתה דלקת רצינית. 

כואב גם ביום. מנסיון מר של ילדה רגישה לתולעיםאמהלה

בכ"א כדאי ללכת לרופא לשלול משהו אחר.

למה לא לנסות ורמוקס?shiran30005

לנו אןמנם זה היה בלילה אבל לא ראיתי תולעים והיה מלא בכי וצרחות בלילה, החלטנו בהמלצת רופאה כן לנסות ורמוקס ובאמת באותו לילה היא נרגעה פלאים.

זה מקרה שונה אבל הייתי מנסה

גם הבן שלי באותו תקופה היה לא רגוע בכלל במהלך היום גם לו נתתי ורמוקס יחד עם הילדה וגם הוא ממש נרגע, אז כנראה שכן היה להם

שירגיש טוב! 

מסכןהריון ולידה

אצלנו זה ממש תולעים

חבל, הייתי מביאה ורמוקס כבר לפני שבועיים.

סליחה שמאנונימי, בטעותהריון ולידה
מזכיר מאד בתיאור משהו שהיה לנוהתחברתי במיוחדאחרונה

אצלנו זה בסוף התברר כן כעצירות. וזה החמיר ככ שהלכנו באמצע הלילה לטרם שהפנו למיון ובטשוטוש הוציאו לילד אבני צואה.

הוא גם אומר לכם שקשה לו לעשות קקי.

אני הייתי מנסה לתת נורמלקס. זה יחסית טבעי ואפשר בלי מרשם

תינוקות חמודה מחפשת שםאנונימית בהו"ל

תינוקת חמודה בת חמישה ימים מחפשת שם

דרוש 

שם עם משמעות חיובית (לא רק צליל יפה)

קלאסי (לא שם שהתחיל ללכת אתמול ומחר יפסיק ללכת)

עדיפות לשם תנכי אבל לא חייב.

לא מדי קצר

היא הולכת ומזדקנת

הסביבה לוחצת

ולא מוצאים שם ששתינו מתחברים

הדד ליין היה שבת אבל לא הצלחנו להיסגר על עצמינו ועכשיו אני מסננת פה את כל המשפחה שרוצה עדכון ואין לי!

אביגיל , אביטל , אבישג , נועה, אלישבעצוףלבוב
אוריהאונמר
נועה תמר יעל אבישגהבוקר יעלה
נטע מיכל מעין רוני שחרבוקר אור
יש משמעויות ספציפיות שאתם מחפשים?מרגול

מנסה לחשוב על שמות נחמדים לא יחודיים מדי

שירי, רוני, גילי, רננה, הלל, הללי, ציון, מוריה, הודיה

זה שמות עם משמעות ברורה

בהיבט היותר ייחודי אפשר ללכת על שמות שקשורים לטבע (עצים, פרחים, הרים בארץ, נחלים בארץ וכו):

ירדן, איילה, כרמל, שקד, גליל, יסמין, מורן, מרווה, צוף וכו'

ויש גם יישובים עם שמות מעלפים;)

שרה, רבקה, רחל, לאה, מריםמתואמת

חנה, דבורה, אביגיל, אסתר, רות, הדסה, יסכה, איילה, נועה, מילכה, תרצה.

יש הרבה שמות יפים בתנ"ך ויש ספרים שמרכזים שמות מהתנ"ך, אפשר להסתכל בהם כדי לקבל השראה...

רק רוצה לעודד אותך לא להילחץכורסא ירוקה

אני מבינה שהסביבה חסרת סבלנות, אז שידמיינו שהיא נולדה עוד חודש.

אנחנו קראנו שם בלחץ ואחכ עם כל ההורמונים של אחרי הלידה, למרות שאני בחרתי את השם היה לי ממש קשה עם השם ועם הילדה ולקח לי המון זמן להתחבר בחזרה. לא יקרה שום דבר אם היא תהיה בת חודש בלי שם.

תזכקי תמיד שבתקופת הגאונים היה את רב האי גאון - פשוט קראו לו "זה" אז זו גם אופציה 😉

נעמה, טל, טליה, הדסה, הדסחשבתי שאני חזקה
אני אוהבתדיאט ספרייט

ארבל

גפן

יסכה 

אחינעם, אביגיל, מיכל, רעותליני(:
אסנת אפרת יעל מוריה אדלSeven
ואני מבינה את הקושי סביר להניח שכשיהיה לי עוד בת גם אני אסתבך🙈

שתקבלו טת הנבואה מהרהה

יש המוןיערת דבש

נועה אביגיל נעמה נגה אורי

טליה אביטל רני אמונה יעל חגית רננה רעיה

תהילה שירה ליבי אוריה איילת השחר

ועוד..

תפארת, תהילה, יסכה, אורהרק טוב!

נוגה, רעות, שלומית, אפרת, טוהר, אוריה, מבשרת, הילה, יסכה, איילת השחר, צופיה, הלל

מנסה לעזורדיאן ד.אחרונה

אודיה, תהילה, נעמה, נעמי, עדי, שירה, אביטל, אביה, 

בדיקת פאפ תמיד נעשית עם ספקולום? 🫩באתי מפעם..
לא זוכרתכבת שבעים

רק יודעת להגיד שלי כאב מאוד שהספקולום מפלסטיק, ממש בלתי אפשרי.

אז הרופאה לקחה ספקולום ממתכת והיה הרבה פחות כואב. 

בפעם האחרונה קבעתי צילום רחם ופאפ יחד כיבאתי מפעם..
אני מטופלת פוריות ומבחינתי ספקולום זה כמו החזרה

הרופא אמר לי שהוא לא עושה עם ספקולום... והבנתי שהרוב כן

אםשר פשוט לבקש?

לי עשו בלי..אנונימית בהו"ל
לא זוכרת. אבל בוודאות כל רופא עושה את זה אחרת לגמריראת גאולה
כתבו פה לא מזמן שאפשר לדגום את עצמךמרגול
כשלי הרופאה עשתה זה היה עם ספקולום

אבל כתבו פה נשים שיש בחלק מהמקומות ערכה לבדיקה עצמית, כלומר שאת עושה את הפעולה הפיזית לבד. אז מן הסתם זו אופציה ללא ספקולום….

לי עשו בליחנוקהאחרונה

וגם ראיתי שכבר יש ערכות שעושים לבד

(צריך להגיע לצוואר אז אם הוא אחורי יתכן וזה יותר קל לרופא עם ספקולום. אם עושים לבד בעמידה זה יותר בקלות)

התייעצות: מיעוט תנועות. לא יודעת אם אכן מדאיגאחת כמוני

שבוע טוב

ב"ה בשבוע 28

אתמול במהלך היום פחות תנועות. בלילה פתאום התחזקו.

היום שוב, יש תנועות מידי פעם אבל יחסית חלשות ולא הרבה.

אכלתי מתוק, שכבתי על צד שמאל, וממשיך אותו הדבר.

תוהה אם זה מדאיג ומצריך בדיקה. כי ברור לי שאם אתקשר למוקד אחיות יגידו לי ללכת להיבדק.

מה אומרות? יש עוד דרך לשכנע את העובר לזוז יותר?

מה זה פחות תנועות? פחות ממתי?יעל מהדרום
לק"י

לא מתחילים לעקוב רק מהשבוע הזה?

פחות מבדרך כללאחת כמוני
אם אני זוכרת נכון, הרופא שלי אומר לעקוב משבוע 26
עקרונית אמורים להרגיש פעמיים או שלוש ביוםיעל מהדרום
לק"י

3 תנועות בחצי שעה.

אני חושבת שזה שלב שהם עוד קטנים, ואולי הוא שינה מיקום ולכן את לא מרגישה. דוקא נראה לי שבמוקד אחיות ידעו לכוון אותך, ולא לשלוח בוודאות להבדק.

הייתי באותה סיטואציה (גם שבוע 28)סטודנטית אלופה

עם עובר סופר פעיל שכנראה החליט לנמנם🤪

ודווקא במוקד האחות אמרה לי לעקוב במשך חצי שעה ואם אני מרגישה 4 תנועות אין צורך לדאוג. 

תנסי לשתות קולהרקאני

אצלי זה גרם לריקודים ששום מתוק אחר לא עשה

תודה לכולןאחת כמוני

אנסה

ואעדכן בעז"ה 

המנח משתנה בשלב הזהגיברת

שימי לב לכמות של התנועות ולא לעוצמה.

3 פעמים ביום 4 תנועות בחצי שעה

תודה לכולןאחת כמוניאחרונה

היו בהחלט מספר תנועות מכובדות בשעות האחרונות.

אז נרגעתי

מקווה שימשיך כך.

מברשת צביעת שיערלא סתם פה

איזה תחליף יכול להוות למברשת צבע לשיער

מתקעתי בלי

האם מריחת הצבע רק עם כפפות יועיל?

אני תמיד עושה עם כפפות וזה עובדחנוקה

לא כיסוי מושלם אבל נחמד, מסק אותי בהחלט

(כללית צביעה עצמית זה חובבני)

תודה לתגובהלא סתם פה

בכל מקאה, יש כיסוי ראש.

מקווה שהחובבני יספק אותי

כן זה גם החשבון שליחנוקהאחרונה

זה נחמד לי ומגוון

אם הייתי מסתובבת ככה היה מלחיץ אותי לצבוע לעצמי אבל זה רק לבית ולעצמי אז למה לא

מתי צריך ללכת שוב לרופאת נשים?כבת שבעים

אני בשבוע 14, הייתי לפני יותר מחודש ומאז עשיתי רק בדיקות דם (לא עשיתי שקיפות עורפית)

שכחתי לשאול את הרופאה מתי לחזור... 

מתישהו לפני שבוע 20כורסא ירוקה
אני אוהבת ללכת אחרי שיש לי תוצאה של שקיפות, סקירה מוקדמת ואולי גם חלבון עוברי. אבל אם את לא עושה אז פשוט מתישהו..
אצלנו היא אומרת בשלב הזהקטנה67
לבוא כל חודש וחצי
גם כשזה לא הריון ראשון?כבת שבעים
לא. הרופאה עוקבת אחרי כל הבדיקותיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

ונותנת הפניות חדשות.

אם אין תורים, בעיני גם לא נורא להגיע פעם בחודשיים.

רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

תותח! לגמרי כיףהשקט הזה
בא לי להתלהב ולהתגאות בעצמי (:רק רגע קט

השבוע התפללתי שחרית כל יום!

חלק מהימים תפילה מלאה, חלק קיצרתי.

אבל הקפדתי כל יום!

זה התחיל ממשהו אחד שמאוד רציתי להתפלל עליו, ובחלק מהימים הצלחתי גם לכוון, שזה ממש לא מובן מאליו, כי בדרך כלל המחשבות מטיילות למיליון ואחד דברים אחרים.

זהו😌

וואו אלופה!ראשונית

הלוואי עלי

אבל נתת לי יעד שבא לי להצליח בו

וואו מלכההרקאני

אמן השבוע אני אצליח גם

בזכותך אני אשתדל יותר השבוע להיות על זה

אשרייך!אנונימית07

אין דבר יותר משמח מזה!

אני משתדלת/השתדלתי להתפלל כל יום מנחה.. עכשיו קצת פחות יוצא לי, מקווה בע"ה להתמיד יותר!

מדהימה! איזה כיף לך!חשבתי שאני חזקה
איזה כיף לךשירה_11
תפילה זה המלחמה שלי
אשרייךיהלומה..אחרונה
זה באמת וואוו ואת צריכה להיות גאה בעצמך!! אין כמו תפילה ובכלל שהצלחת לכוון. קשר ישיר עם בורא עולם. הלוואי שגם אני אקח את עצמי בידיים ואעשה זאת 

אולי יעניין אותך