צריכה עזרה..נשואה בעצב
היי לכולם,
יש לי בעיה מאוד רצינית עם בעלי שעולה מחדש כבר כמה ימים ואנחנו כול פעם חוזרים לאותה נקודה.
הוא חושב שהוא עדיין רווק (למרות שאנחנו נשואים 3 שנים..) אז ככה שאם שואלים אותו בקבוצה של המשפחה אם הוא יכול לבוא לארוע מסוים/ערב לימוד/ או משהו בסגנון אז הוא ישר עונה להם כן מבלי אפילו ליידע אותי... אני אמורה לגלות על זה בקבוצה המשפחתית...
עכשיו היו לנו ריבים בסגנון שהוא למשל לא החזיר לחנות משהו חדש שהתגלה כשבור(שלא היה לי מושג שהוא שבור..רק הוא ידע) וחשב שאני לא אשים לב שזה שבור... אז הוא לא טרח להגיד לי...
דברים קטנים ומפגרים כאלה גורמים לי להרגיש שהוא לא שם עליי ולא סופר אותי וכול הקטע של הנישואים זה רק בדברים הכיפים אבל כשמגיעים לדברים האלה...אז פחות.
הוא טוען שהוא לא אמור לדווח לי על כול דבר ושאני גם בטוח אגיד לו אל תלך לארוע או תחליף את מה שנשבר... (בקיצור אין לו כוח להתמודד עם התגובה שלי אז הוא מסתיר ממני ואם גילתי אז גילתי...)עכשיו מילא שלא ידווח לי על דברים שלא קשורים אליי..אין לי בעיה אבל כול מה שכן קשור אליי אני מצפה שהוא מינימום יעדכן.
כבר ניסיתי לדבר איתו בדרכים שלי והמסר לא עבר.
יש לכם רעיונות איך להעביר לו את המסר בצורה יותר ברורה?
נמאס לי לגלות הפתעות.... :/
שיחה באווירה רגועה על מה שמפריענפש חיה.
כדאי להשתמש בכרטישיח שהציעו פה הרבה פעמים
או להכין כרטיסים בעצמך.
מדברים על מה שעולה באווירה טובה ומכילה
שואלים שאלות פתוחות שמאפשרות תשובות כנות

ולהשתדל לצאת עם משהו מעשי
כצעד ראשון לשינוי.

להפעיל עין טובה
ולפנות זמן , לזמן איכות זוגי יחד.
אני לא רואה איך שיחה תעזורנשואה בעצב
היינו שם, דיברנו, הוא מתעקש להמשיך ככה. אני לא חושבת שיש משהו שיכולתי להגיד שוב שהיה עוזר..בגלל זה אני שואלת אולי יש דרך אחרת לגרום לו להבין. ..
יקרה, הרגשתך בהחלט לא נעימה, מבינה אותך מאד.לצמוח ולהצמיח
קודם כל טוב לפי מה שאת כותבת יש גם חלקים כיפים בנישואים. אז ברוך ה! להודות עליהם! זה לא מובן מאליו. ולהעצים ביניכם את הזמנים הללו. שהוא ירגיש שאת גם מעריכה ואוהבת ולא רק "מעיקה וכובלת" ואז הוא לא ירצה ולא ירגיש צורך להסתיר ממך דברים.
גברים הם לפעמים כמו ילדים מתבגרים אין להם כח לחפירות וזה מייבש אותם...
אבל אם הם מרגישים שמכבדים אותם ולא "יושבים עליהם" אז יש להם רצון להעניק לבת הזוג ולשמח אותה.
(תנסי לשים את עצמך במקומו בדמיון ולהרגיש את מה שזה גורם לו להרגיש כשאת מתלוננת שזה שבור ושיחליף, או משהו אחר)

כתבת שכבר דיברתם על כך ואת לא רואה איך שיחה תעזור.ובאמת אין טעם לחזור שוב ושוב על אותם דברים.והוא בטח לא סנילי והוא זוכר מה שכבר אמרת.
אבל אני מניחה שכמו רבות מאיתנו הדברים נאמרו על ידך בעקבות אירוע מסויים, בזמן של הרגשת פגיעה או כעס, ולא בזמן שיחה נעימה כשהאווירה טובה ורגועה ואוהבת. ולכן זה גרם לו להתבצר בעמדתו.
צריך להעלות את זה בזמן של אוירה נעימה וכיפית, כבקשה שלך! ולא כדרישה ממנו!
הסוד טמון ב"איך" מדברים ומבקשים.

תודה על התגובה אבלנשואה בעצב
אני לא חושבת שאני כובלת אותו..הוא עושה מה שבא לו וגם יש לו את היכולות( הוא עם הרכב והוא עצמאי..) הקטע הוא שלפני שרבנו על זנ, דיברתי איתו יפה והסברתי לו וכשהכול היה רגוע הוא אמר לי- טוב בסדר אעדכן. ואז ברגע האמת הןא עושה את מה שעושה ואומר לי שהוא לא חייב לדווח לי ובלה בלה בלה..כאילו דיברתי לקיר, הוא אמר לי כן כן כן ועושה מה שבא לו...
דיברתם בעקבות אירוע מסויים שקרה ואז הוא אמר טוב בסדר אעדכן"?לצמוח ולהצמיח
או שסתם בערב כיפי יחד העילית בנעימות את הבקשה שלך מתוך תחושת קשר וחיבור ורצון לטוב זוגי?

ו"כובלת", הכוונה לא במעשים, אלא בתחושה שלו...
יכול להיות שהפתרון תלוי במה שאמרת בעצמך?הגולש האחרון

כתבת שאין לו כח להתמודד עם התגובה שלך, סימן שיש לך צד בעניין (מוצדק או לא מוצדק).

ובעצם יש לך כח להשפיע על המצב בעזרת שינוי התגובה או צורת התגובה.

את יכולה להרחיב מה יכול להפריע לו בתגובה שלך?

אני מניחה ש..נשואה בעצב
מפריע לו שהוא חושב שהוא יודע מה אני אגיד לו..והוא כבר מסיק מסקנות שזה בדיוק ההפך ממה שהוא רוצה.
אני כן מגיבה לפעמים בצורה לא הכי להיט אבל כשאני חושבת על זה אני מגיבה בצעקות ועצבים כשאני מגלה שהוא עשה משהו מאחורי הגב שלי, ומגיבה בפחות עצבים אם הוא בא ומעדכן (מקסימום מתווכחת איתו אם ניראה לי שהוא טועה) אז באמת לא מבינה מה הקטע..
את אומרת בעצמך שהתגובה שלך לא נעימה בכל מקרהלצמוח ולהצמיח
שוב, תנסי לשים את עצמך במקומו. איך היית מרגישה אם היה מתנהג כלפייך ככה כשמשהו לא מוצא חן בעיניו?
האם לא היית מנסה להמנע מעימותים מיותרים או עצבים ופשוט להסתיר?
בחיים לא הייתי מסתירהנשואה בעצב
אין טעם להסתיר דברים שרל מאןד לגלות אותם אח"כ.. והקטע הוא בטמת קשה לי להיכנס לראש שלו כי אנחנו מאוד שונים.. אני מדווחת לו על הכוולללל ולא רואה בזה דבר רע או חולשה. הוא כן. ודווקא אם הייתי מכירה את התגובה העצבנית שלו כשהוא מגלה הפתעות, זה היה גורם לי להימנע כמה שאפשר מהפתעות. אבל אנחנו שונים...
אתם שונים במשהו... מזל טוב. איש ואשה. טבעי. התחתנתם..ד.

שיהיה בהצלחה, ובקבלת השונות המסויימת...

זה לא מה שהיא אמרהונסי
יש הבדל בין לצעוק- כשהיא מגלה בדיעבד (שזה מוצדק)
לבין לדון בדברים כשהיא מגלה בזמן (שגם זה מוצדק)

לא תמיד נעים לדון בדברים. אבל זו לא סיבה לוותר על לדון בהם.
האם הוא מפחד מחוסר הסכמה?הגולש האחרון
אולי הוא מרגיש שאת לא מספיק פתוחה לצרכים שלו והוא חושש שאם זה יעלה לדיון רצונותיו לא יקבלו מקום?
אנשים חוששים מעימות ועוד יותר חוששים להפסיד בעימות, אם כך צריך להגיד לו ולתת לו תחושה שהרצונות והצרכים שלו חשובים מאד בעינייך
אני כמעט בטוחה שזאת הסיבהנשואה בעצב
ולכן אני באמת צריכה לקחת את זה לתשומת ליבי, אבל זה מרגיש לי כאילו יש שם עוד משהו- שהוא לא באמת מבין את החשיבות של זה בעיני ואולי בגלל זה קל לו להימנע מהעימות הזה. זה מה שמשגע אותי..החוסר חשיבות ואני לא מצליחה להעביר לו את החשיבות הזו בעיני..
יופי⁦הגולש האחרון
זה באמת לא פשוט, כי יכול להיות שאת חוששת בדיוק מאותו דבר, שאם תזרמי יותר מידי ולא תביעי את עמדתך בצורה ברורה תרגישי שאת ורצונותייך לא מגיעים לידי מימוש. ולכן גם את צריכה לבטוח בו שייתן מקום לרצונות שלך וככה הוא גם ירגיש בטוח להפקיד את הרצונות שלו אצלך.
אני חושב שאת יכולה להגיד לו ולהעביר לו את התחושה שהוא יעשה לך טוב על הלב אם תדעי את הדברים האלה, תני את ההרגשה שאת צריכה אותו ושמחה בו ופחות את ההרגשה שהוא צריך לדווח.
הוא לא צריך להבין . הוא צריך לעדכןסיה
נגיד גילית שהוא שבור. את למחרת הולכת וקונה חדש. לא מתעצבנת. תאמיני לי כמה פעמים ככה בלי להתעצבן הוא ילך להחליף. מנסיון. מעשים בלי דיבורים מלמדים יותר לקח לעתיד.
היו תקופות שהייתי יכולה לשלוח לבעלי תצלום נגיד של קומקום חשמלי שיקנה בדיוק. באה היתה רואה משהוא אחר והוא כבר פתח והשתמש. בערב ארזתי בשקית לפני שיצא אמרתי באדישות כך תתרום לישיבה בבית אני לא רוצה את זה. ככה כמה פעמים היום גם אם הוא יבוא לחנות ולא יהיה את הקומקום הוא יתקשר ויעדכן וישאל לא יקנה כי הוא יודע שזה ילך לפח
כמה שזה אולי נשמע משפיל. אני אומרת לבעלי אל תגדיל לראש לבד!!! בדברים שקשורים גם אלי. כל דבר תתקשר ותתיעץ!! לא להחליט לבד. מה שנראה לך יפה או לא חשוב אצלי זה מאוד חשוב. אתה לא יכול להחליט בשבילי שצבע של קומקום זה שולי. אני רואה את זה כל פעם שאני נכנסת למטבח בשבילי זה קריטי. לכן כל דבר שסוטה ממה שידברנו תתקשר גם אם זה נראה לך הכי שולי בעולם. הוא כבר למד על בשרו ששולי אצלו חשוב אצלי
זה מלא דברים. זה יכול להיות נגיד שלא היו טיטןלים אגיס והוא קנה משהוא אחר וזה הלך לפח באותן רגע . ואם הוא היה מתקשר ואומר אין אגיס ההיתי אומרת אל תקנה כלום אני מחר אקנה אחרי העבודה. שוב אולי זה נשמע אישה קרציה וקפדנית. אבל לא רוצה שיקח החלטות לבד כי אצלו אין הבדל אגיס או משהוא אחר. אצלי לקום בלילה לילד סחוט להחליף פיזמה וכלי מיטה זה מעצבן
אם זה נשמע כמו קרציה, אולי זה אכן קרציה?אבאשוני

להיות קרציה נשמע לי מתכון בטוח להחמרת המצב, הוא יספר ויעדכן עוד יותר פחות.

מה השגת? בעל ש*כשאת שולחת אותו*, וכשהוא יודע שאת רשמת משהו, הוא יתקשר אלייך לשאול איזה מותג חיתולים לקנות.

בכל שאר המקרים הוא פשוט לא ישאל מראש ולא יגיד אחרי. ואם תגלי אז יגיד לך "אבל לא כתבת בפירוש", תהני לך...

אני לא שולחת לקנותסיה
נגמר בבית וצריך לקנות אז הוא הלך. אבל הוא הלך בשביל להקל עלי לא לעצבן אותי או לצער אותי. ואם כתוב לקנות סוג מסוים של טיטןלים ואין אותם והוא קונה משהוא שלא טוב לי זה אומר שיצא שכרו בהפסדו. טיטולים לא טובים גורמים לי לעוגמת נפש.
אז מה בעיה אם הוא מגיע לשלוח ווצאפ ולכתוב אין את הסוג שאת מבקשת מה לעשות?
אני דווקא קצת מבינה אותך...בתאל1

יעבור לו בילד השלישי... 

סתם, מקווה בכל אופן.

זה פשוט מעצבן שהבעל עדיין חושב שהוא לבד ואין שום אישה או משפחה שתלויה בו. 

אני הייתי מבקשת שלא ילך, אפילו אם הוא אמר כן, במידה וזה לא מתאים לך באותו ערב באמת (לא סתם כדי לקנטר כי זה לא יפה...) ואומרת בבירור שזה הבית של שנינו, ואנחנו זוג, ולא כל מה שמתאים לו- מתאים לך. וכרגע לא מתאים לך להיות לבד או לבד עם הילדים..אז שישאר בבית בבקשה ולא ילך.

או לנסות לשקף לו - אם הייתי עכשיו קובעת עם חברה והולכת בלי לשאול אותך? היה נעים? אפשר לעשות לך את זה גם? איך תגיב?

אני חושבת שהוא מפחד ולכן הוא מסתירסודית
הוא סופר אותך, ולא רק סופר אלא חושש מהתגובה.
תנסי לא לכעוס עליו, גם אם עשה דברים לא לפי רצונך. כן, אני יודעת שלתת עצות זה קל..
ה"קטע"...הוא שאיש אינו צריך "לבחור"ד.

בין תגובה "פחות בעצבים" או "יותר בעצבים"...

ממש לטובתך - תתאפסי על עצמך......

ללכת ליעוץ זוגי.. חד משמעית אחרת זה רק יחריףבסדר גמור
קודם כלמופאסה
לשנות את הניק, זה פסימי מדי
אז יש לכם פער בנושא מסויים, הבחור קצת לא נעים לו ממך, שחררי אותו תקופה, אל תתעצבני עליו גם כשיש הפתעות. לטפטף על זה ברגעי נחת ורוגע. זה לא כזה נורא, הוא ילמד לשתף
לא מכירה את המצבאילנה2

לא אותך ולא אותו. מבלי להאשים איש. 

שתי אפשרויות עולות. הראשון שבאמת אין לו מודעות לכמה זה משפיע עליך. השניה שהוא מתוסכל ממך בשל עניינים אחרים ואינו משתף אותך בהם.

אם את מרגישה שאת באמת בסדר עמו וזו האפשרות הראשונה. נסי לשבת עמו ולדבר על התוצאות. דוגמה אם הוא קובע לאירוע בלי הידיעה שלך, תעדכני אותו שהפעם תגיעי לאירוע בשיחה רגועה, אך בפעם הבאה אם אינו מעדכן - לא תגיעי. 

כמובן שצעד כזה מאוד נפיץ ועדיף ללכת כבר עתה לטיפול זוגי. בן הזוג עוד עלול ללכת לבדו אל אירועים מפני שיש בניכם בעיות אחרות עליהם הוא לא דן, והוא נוהג כפי שהוא נוהג במטרה לעצבן אותך. 

הי יקרהסוסה אדומה
אני מאוד מבינה אותך, ואני חושבת שאת צודקת.
יש לכם בעיה קטנה,
הוא צריך לעדכן אותך בעניינים שקשורים אליך. זה כלל ברזל, וגם אם את לא תמיד מאפשרת לו לצאת לאן שהוא רוצה, הוא חייב לעדכן אותך, ולא רק לעדכן, אלא ממש לשאול אותך ולבדוק שזה בסדר.
לגבי הדבר השבור, לא הבנתי את הסיטואציה ולמה הוא זה שצריך להחזיר, אז על זה אני לא יודעת מה להגיד לך.

בכל מצב, אני חושבת שבצד שלך את קודם כל כמו שאמרו פה, תחליפי שם לניק
ודבר שני, יש דברים שבהם לא צריך להתווכח, כי זה כל כך ברור...
אז להיות קצת יותר אסרטיבית (לדבר באופן ברור בלי להתווכח או לריב על זה) בנושא הזה שהוא חייב לעדכן אותך בכל מה שנוגע אליך כי אין מה לעשות, הוא נשוי ולכל בילוי שלו יש השלכות.
נניח, במקום להגיד שהוא חושב שהוא רווק, להגיד לו שאת מבינה שזה אחד הקשיים שהנישואים מביאים איתם, גם לך זה קשה, וגם את היית רוצה לבלות בלי להתחשבן במערכות, אבל אין ברירה. ב"ה אתם נשואים וצריכים כל אחד לזכור שהלו"ז שלכם משותף.

ולגבי התגובות שלך, תנסי לשאול אותו אם מה שמפריע לו זה תוכן התגובה או אופן התגובה.
אם זה עניין של אופן, תעבדי על זה.
ואם זה עניין של תוכן, תעבדו על זה שניכם. הוא, על זה שהוא צריך להשלים עם זה שהנישואים מגבילים את שניכם, ואת אולי תנסי לבדוק איפה את כן יכולה לבוא לקראתו, או שתגיעו לפשרה כזאת שתפגע בשניכם כמה שפחות.

תנסי לגשת לזה בלי עצבים, ומתוך אהבה... אולי זה יעזור

בהצלחה!
לא הזכירה אפילו ברמז, שמדובר על "דברים שנוגעים אליה"..ד.

כל מה שנוגע בלו"ז המשותף שלהם, נוגע גם בה.סוסה אדומה
אחרת זה לא אמור להזיז לה...
אם הוא הולך לאירוע במקום לחזור הביתה, זה נוגע בה.
לא מדויק..ד.

חבל לעורר דברים שלא נאמרו.

מדבריה רואים, שמה שהפריע לה היה שאם מסכים לבוא למשהו, בלי לעדכן אותה, זה מראה על היחס אליה. זו טעות. בדיוק כמו שכתבת, "לא היה אמור להזיז לה". אבל בגלל פרשנותה, כן "הזיז לה"..

הוא לא "הולך במפתיע" במקום לחזור הביתה.. מן הסתם כאשר זה כבר מגיע - לא כשמסכים טלפונית - מודיע לה להיכן הולך. גם היא אמרה שיודעת מראש, אלא לא בגלל עידכון ישיר שלו על המקום.

בית זה לא כלא. כאשר מרוב שיתוף - הופכים למלחיצים, זה  עושה ההיפך.

אני מבינה שהבית שלך ניראה כמו כלאנשואה בעצב
אם אתה יודע איך כלא ניראה ומאבחן על הדרך את הבית שלי..
אז זהו שממש לא הבנת את דבריי,
עדכון לפני שמחליטים ללכת לאנשהו או לפני שבפועל הולכים לאנשהו לא הופך את הבית לכלא, ככה ניראים חיי הנישואים לטוב ולרע. לא סתם מתחתנים, מתחתנים בשביל לבלות זמן משותף ביחד, אחרת לא רואה סיבה להתחתן.
נכון. צריך שתיהיה שותפות הדדית והסכמה והבנהכלה נאה
אחרת זה מרגיש לך כאילו הוא לא סופר אותך. אפילו אם הוא לא התכוון לזה.
בדיוק כמו שהוא לא היה רוצה שתעשי מה שבא לך ומתי שבא לך.
כדאי..ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך כ"ב בסיון תשע"ט 18:32

שכאשר אנשים מייעצים לך משהו (וגם אם עונים אגב השרשור למישהו אחר לגבי הבנת דברייך) - תשמרי על דרך ארץ, תגידי תודה, ואל תעברי"לתקוף אישית" באופן אווילי (ואם זו צורת הדיבור שהתכוונת שאת "עונה בעצבים" - אז באמת כדאי שתחשבי מחדש).

ולגופם של דברייך - אע"פ שלא היו ראוי להתייחס אליהם אחרי צורת דיבור כזו, אבל בכ"ז -

אני לא "איבחנתי את הבית שלך" ככלא.. תירגעי.

עניתי לזו שכתבה לפני, שמדברייך הובן שהבעיה אינה ש"הולך במפתיע", נעלם פתאום בלי להודיע מראש - אלא שכאשר הוא מסכים להגיע לאיזה אירוע/ערב לימוד, הוא עונה בחיוב, בלי ליידע שענה כך.

הרי במפורש כתבתי, "מן הסתם כאשר זה כבר מגיע - לא כשמסכים טלפונית - מודיע לה להיכן הולך". אז מהיכן לקחת "עידכון לפני שבפועל הולכים לאנשהו".. כאשר אמרתי מפורש שלא לכך התייחסתי?...

אני כתבתי לה, שמדברייך הובן שעצם זה שהסכים למשהו טלפונית, ולא עידכן סמוך להסכמתו, מביע בעינייך את "יחסו אלייך" ("לא שם עלי, לא סופר אותי"); ולא בגלל - כמו שהיא הבינה - שזה דווקא "בדברים שקשורים אלייך", "על חשבון הלו"ז המשותף שלכם". וגם היא אמרה ש"דבר כזה לא אמור להזיז לה"..

על כן אמרתי, שזו טעות "לפרשן" דבר כזה, מהסוג שהבנתי שאליו התכוונת, כאילו מראה על יחס מזלזל; ושכל זמן שלא מדובר על משהו שאכן בא על חשבון משהו משותף - לא צריך להפריז בדרישת השיתוף, בית זה לא כלא (כלומר, כמו שכל בעל שמץ הבנת הנקרא שאינו עצבני יכול להבין, שהכוונה היא שאפשר "לזוז" גם בלי שיתוף על כל צעד) וזה מלחיץ וגורם לההיפך (כפי שנוכחת בעצמך..).

לגבי "לבלות זמן משותף ביחד" - בוודאי שנכון שזה נצרך. רק שלא זו השאלה שהועלתה. אם היית כותבת: בעלי כלל אינו מוכן לבלות אותי זמנים משותפים.. או "מתאם דברים על חשבון זמן משותף של שנינו באופן תדיר", או כד' - אז גם ההתייחסות היתה אחרת. אבל לא על דבר כזה כתבת.

קראי שוב את הודעת הפתיחה, ותראי שכתבת שאכן מדובר על "דברים קטנים ומפגרים".. אלא שאת מסיקה מכך, "שאינו סופר אותך"..

לא זו בלבד, אלא שאח"כ הוספת, שאת "עונה בעצבים" - לפעמים יותר ולפעמים פחות.

אז ניסו לעזור לך, להסביר שדברים כאלה אינם מראים בדווקא באופן מהותי על יחס - ושאם תרפי וגם תעני בכללי בצורה נעימה, יתכן מאד שתגלי שבעצם גם מה שבעינייך היה בעיה, נעלם... כי יהיה לו נעים לשתפך מראש, בהרבה דברים.

את יכולה לקבל את העצה. את יכולה "להתעצבן" גם עליה - ולשמוע רק הודעות-תמיכה מנשים כאן. זכותך.

כדאי בשורה האחרונה לחשוב, מה יעשה יותר יחס טוב לטווח ארוך. אף אחד מה"מעודדות" את  תלונותייך - לא תצטרך לעמוד במקומך בתוצאות חלילה, של גישה שכל מה שנצרך, זה רק "לשכנע את הבעל בצדקתי"....

אגב, לגבי מה שכתבת בסוף, ש"אחרת את לא רואה סיבה להתחתן", זה באמת מצער. נכון ש"לבלות זמן משותף", זה חשוב ונחמד. אבל אחרת "אין סיבה להתחתן"?... זה באמת קצת "נישואין בעצב".. שמחי את עצמך, תראי עוד סיבות טובות - בטוח זה גם ישפיע על הרצון "לבלות ביחד".

הצלחה רבה.

אני הבנתי את דבריה אחרתסוסה אדומה
ואני חושבת שבזוגיות כל אחד תלוי בשני, ולכן חובה לוודא שאני לא דופק/ת אותו/ה ולתכנן יחד את הלו"ז. ברור שיש זמנים שבהם כל אחד חופשי לעשות מה שהוא רוצה... אבל בשעות הערב, אני חושבת שדי ברור שבני זוג מתאמים בינהם את הזמן והמשימות שקשורות לבית.
לא מרחק גדול...ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך כ"ג בסיון תשע"ט 01:34

ברור שצריך לא לעשות משהו שמזיק לשני.

עם זה, בפרט כשמדובר לא בשנה-ראשונה (ובפרט כשלא מדובר בבית עם הרבה ילדים ועומס ו"משימות" בבית..), אם מישהו מזמין איש ל"ערב לימוד" בעוד שבוע - אין כל אסון אם עונה בחיוב, בלי לשאול קודם את אשתו... לא מדובר שתכננו משהו לאותו ערב. ולא מדובר שזה תופס את מרבית הזמן שלהם, כנראה..

אלא מה? היא התלוננה שאינו "מעדכן" סמוך להסכמתו. וגם הסבירה, שאמר שחושש מתגובתה, וגם הוסיפה, שאכן "עונָה בעצבים", לפעמים יותר ולפעמים פחות.. נו?...

בוודאי עדיף שהיה מעדכן אותה לפני שמתעדכנת מהווטספ המשפחתי... אבל לאור הנתונים הללו, עדיף לא לפרש כאילו זה מראה על משהו ביחס, לעשות "כביש עוקף", לקחַת בסבלנות. מן הסתם זה עצמו יגרום שהבעיה תיעלם מאליה.

[מוסיף: רק כעת ראיתי שאכן בסוף הודעת הפתיחה שלה, כתבה על "מה שקשור אלי.. שיעדכן". לא שמתי לב לכך מקודם כנראה. כנ"ל, גם אני מסכים שדברים שקשורים לשני, צריך לעדכן מראש.. אלא שאני חושב שהתחום קצת "נזיל"; וגם - כפי שכבר הזכרתי - שלאור מה שהיא מתארת על הסברו לכך ועל תגובותיה, אז יש מקום ל"שינוי פרשנות" של מה שזה מבטא לגבי היחס שלו, וגם להרפיה. כמה שֶפחות יילחֵץ מהתגובות ומהתביעה לשיתוף כשזה לא נדרש באופן מובהק - כך יש יותר סיכוי לנכונות לעשות את זה טבעית. ובכלל, עדיף ליזום בילוים משותפים, כך שזה יענה גם על הצורך הזה..]

תקשורת- זה השם.מבט קדימה
לא קראתי את יתר התגובות אז ייתכן שאני חוזרת על הדברים.
בגדול יקירתי, חייכם תקינים. נורמאלים וטובים מאוד!
למרות שאת רושמת דברים מעצבנים שקורים לך, זה נשמע שאת פשוט אישה מתוקה! שאוהבת את בעלה ולא מתרגשת עד עמקי נשמתה מהדברים אלא מוכנה לתת צאנס ובעיקר לעבוד עד כמה שניתן כדי שיהיה טוב.
יקרה, כל הסיפור שזה- זה הוא.
לא ניתן להסביר לו להתנהג אחרת, אלא צריך לגייס אותו בלי שישים לב ואז הוא הראשון לצידך!
אל תחכי לפעם הבאה, שבי איתו לדייט זוגי ותאמרי לו ככה-
בעלי, אני אוהבת את הקלילות שלך. את הזרימה הזו וממש לא רוצה לפגוע בה חס ושלום כי בזה התאהבתי!
אבל רציתי לשתף אותך שאולי אני טיפה מוזרה(זה בשביל לרכך אותו שבכלל לא יקח את זה למקום של התגוננות. שכל הלב יפתח לו כדי לשמור על הדבר היקר לו בעולם שזו את!), אבל כל פעם שאתה הולך לאיפשהו או קובע בלי לומר לי זה עושה לי תחושה שאתה פחות אוהב אותי.
אני קצת מוזרה בקטע הזה (את לא! אבל זה ממש יאפשר פתיחת לבבות. גבר נמס מזה שאשתו זקוקה לו , ויבוא גם יום שתוכלי לומר לו שאת לא באמת מוזרה, אלא את מבטאת רצון פשוט ולגיטימי. אבל ממש לא עכשיו) אבל כל פעם שאתה קובע משהו ומעדכן אותי מראש, זה נותן לי תחושה של חשיבות בעיניך שאפילו ברגע הזה אתה חושב עלי ולא שוכח אותי. שאני חשובה בעיניך ואתה לא רוצה לקבוע בלי לקבל את הסכמתי. אתה לא מבין כמה זה מרגש אותי. כמה זה מחזק לי את ההרגשה שאני רוצה לשמח אותך וכו וכו...
וכל פעם כשקורה הפוך, בגלל שככה אני, זה פשוט שובר אותי כי אני מרגישה פחות חשובה. ושאתה שוכח אותי.
אני מאמינה שקשה לך 'לזכור אותי' כל פעם אבל כל פעם שתזכור זה יעשה לי טוב! (או במילים שלך...)

אני יודעת שזה נשמע נמרח ושהוא יכול להבין דברים הפוכים וכו... אבל זו לא האמת. לאהבה יש שפה וצריך ללמוד אותה.
לפעמים היא ממש קשה, אבל כשדוברים את השפה- פשוט מתאהבים
בהצלחה יקרה
מנסה לענות...שמחה
א. חשוב שתדעו, גם את וגם הוא, שהמתח ביניכם נובע מאהבה. כן, רק בגלל שהוא חשוב לך כל כך- את רוצה שיהיה מתואם איתך. את צריכה להבין שחוץ מהכעס שלך, הסיפור הזה מעיד על כמה שהוא חשוב לך. והוא צריך להבין שלמרות שלא נעים שאת כועסת- זה מעיד שהוא חשוב לך, וזה דווקא כן נעים.

ב. לדעתי הדרישה שלך מאוד הגיונית ובסיסית, והחשיבה שלו שהוא יכול לעשות מה שהוא רוצה- קצת ילדותית.
זה לא בגלל שלא אכפת לו ממך והוא לא שם עלייך, אלא בגלל שהרצונות והחשקים שלו מניעים אותו, ולא השכל. מה שלא בא לו- הוא לא עושה, ולאן שבא לו הוא הולך- גם אם זה לא מסתדר עם הבית. זו התנהגות ילדותית, ועל זה צריך לעבוד. איך? את צריכה להמשיך לעמוד על שלך בעניין הזה, אבל ביחד עם זה להבין אותו. לתת מקום לרצונות שלו, אבל להבהיר שזה לא תמיד אפשרי. למשל- קבעו פגישה משפחתית והוא הודיע שהולך. אבל זה לא מתאים. את אומרת לו (בלי כעס)- אני מאוד מבינה שאתה רוצה ללכת. באמת זה כיף לפגוש את כולם, וכבר מזמן לא נפגשתם, ובמיוחד עם האח הזה והזה, אבל זה לא אפשרי, כי יש לנו משהו מחר וחייבים לשמור על רעננות... (נגיד).
ככה את משדרת לו שהרצונות שלו בעלי משמעות, ומוצדקים. אבל צריך לעלות רמה ולהבין שלא כל מה שרוצים אפשרי.
השינוי לא יקרה ביום אחד, אבל אם תקפידי מצד אחד להעריך את הרצונות שלו ולהבין אותם, ומצד שני להסביר לו בנחת למה זה לא יכול להתממש, ותמשיכי לעמוד על שלך, מאמינה שלאט לאט הוא יתחיל להפנים את זה.

ג. מאוד מסכימה עם הגישה של סיה. לא לכעוס עליו, תשתדלי ממש בלי כעס! אבל מצד שני לא לוותר לו, ולארגן את הדברים כך שיסתדרו כמו שמתאים לכם.
כמו הדוגמאות שהיא נתנה להחזיר לחנות, או לזרוק, או לתרום, או במקרה של מפגש משפחתי אם הוא כותב שיגיע, את כותבת: מצטערת מאוד, אבל זה לא אפשרי, כי...
נכון זה לא יהיה לו נעים, אבל תעשי את זה בצורה שתכבד אותו. לא מתוך מריבה, אלא מתוך מציאות.

ד. גם אני ממליצה ללכת לייעוץ זוגי, כי הבעיה שלכם באמת נובעת מהערכה הדדית ואהבה, אבל חסרים לכם כלים לפתור אותה
רעיון מהפכני!רשש

אולי תוותרי?

כלומר ממש ממש תוותרי

שיעשה איך שהוא רוצה וירגיש ציפור דרור

אל תגידי כלום (חוץ מקו אדום כהה כהה, נניח את בחודש תשיעי והבחור האהוב רוצה טיול בצפון ליומיים)

נראה שקשה לו קצת המעבר מרווק לנשוי ולמרות שאת צודקת יהיה חכם מצידך לתת לו את המרווח נשימה הזה

לאט לאט הזמן ילמד אותו (פתאום הוא יבוא לאירוע וכולם ישאלו "רגע, איך אתה פה? ומי שומר על הילדים?/ והשארת את אישתך לבד???? וואי איזה צדיקה שהיא ככה משחררת !!!" וכו)

ואז הוא גם ישתנה ולא על ידך וגם יעריץ את האדמה עליה את דורכת...

הרעיון עלה מתוך צפייה באימי, ואחותי הנדירות לעומת נשים אחרות

בזוגיות יש שניים בעסק.יהונתןב

אולי תעשי שיחה לבדוק מה מפריע לו? כמובן שהוא צריך לעדכן אבל תשאלי אותו ממה הוא מפחד?

אולי את שיפוטית מידי? אולי הוא לא חש בנוח מספיק? אולי חסר לו בבית את העצמאות והוא מנסה לייצר את העצמאות שלו בדרך אחרת באי שיתוף פעולה? 

האם הוא מרגיש עצמאות כשהוא פועל ביחד איתך?

תבדקי את זה. אם תבואי מתוך גישה לשנות ולהשתנות. ולא לאכוף עליו להשתנות. אלא תשתנו ביחד. כי כנראה יש איזו תחושת אי נוחות שהוא חש תבררי מה זה. תביעי לו מה מפריע לך בנוחות שלך. ותקשיבי גם לו לבדוק מה מפריע לו בנוחות שלו.

האם כשאת אומרת דיעה הוא חייב לעשות זאת או הוא פשוט צריך לשקול את דעתך? האם להיות ביחד זה אומר שאחד צריך למחוק את אישיות השני? או שכל אחד שומע את השני מתוך התחשבות בשמחתו וצערו של השני ומתוך כך הוא מחליט?

מה הגישה שלכם ביחד. תבררי זאת ותטפלי בזה.

לדעתי, לפי מה שאת מתארת -ד.

תחליפי "ראש"...

אל תחשבי איך ,להעביר לו את המסר" - אלא איך להעביר לעצמך את המסר שלו...

אלו לא דברים נוראיים - אל תקלקלי לעצמך על שטויות.

הוא יכול לענות בקבוצה של המשפחה שהוא בא לערב מסויים - מרגיש לחוץ אם  הוא צריך ,לשאול אותך" על על צעד כאילו הוא ילד קטן... זה איש, לא אשה. ויש גם נשים לא מעטות שמתנהלות כך. 

זו בחירה שלך, האם להתייחס ל"דברים קטנים ומפגרים" כמו שהגדרת (הגדרת די בצדק..), כאומרים שהוא "לא שם עלייך" וכו' וכו' - או לשנות פרשנות.

לטובתך - תשני פרשנות.

הוא איש - חשב שלא תרגישי שקצת שבור... אם היה אשה, מן הסתם לא היה מעלה בדעתו שלא תרגישי... ב"ה - התחתנת עם איש.

אם את תפסיקי עם הלחצים הסמויים או הגלויים הללו; אם את תפסיקי עם שידור תחושה לעצמך - וממילא גם לו.. - ש"זה אומר משהו" על היחס אלייך - 

אז יש להניח, שלהפתעתך תגלי שהוא מעדכן אותך שבכוונתו ללכת לערב לימוד (ב"ה. שאלו יהיו הצרות של כל עם ישראל. לא שהסתיר מך שהולך למסיבת-שיכורים..), שמסב את תשומת ליבך שהכלי קצת שבור...

אל תבואי "בדרישות ובתביעות", אל תפרשני בצורה שמעצבנת אותך (ואותו), אל תחשבי שדווקא "מסר" שלך הוא נכון - וכל השאלה היא איך "להעביר אותו".. - לפעמים, כמו כנראה בנידון זה, ה"מסר" שלו, ביחס לעצמו, יותר נכון...

בהצלחה.

חושבת אחרתאצל ה הכל אפשרי
יקרה!
אני נשואה כבר קרוב ל15 שנה ובעלי עדיין לא מעדכן אותי. יש גברים כאלה. זה פוגע מאוד. ללא ספק. אבל מבחינתו הוא לא מתכוון לפגוע. הוא פשוט אדם רחפן, ולמרות שיש לנו תשעה ילדים בלי עין הרע הוא חושב שהוא צריך להיות בכל מקום. ואם הוא לא יגיע האירוע לא יתקיים. יש אנשים כאלה רחפנים ופעלתנים וזקוקים להיות בכל מקום כדי להרגיש את עצמם. ולא נותרת לי ברירה אלא לזרום איתו. אחרת זה סתם ריב. וגם גבר שנשאר בבית עצבני זה לא מתנה גדולה
הרגשתי צורך להגיב כי כולם האשימו אותך
ולא!! ממש לא!! האישה לא אשמה בכל התנהגות של בעלה!!!!!
תודה רבה לכול המגיבים!נשואה בעצב
דיברנו ברוגע וברוך ה'..
אז תודה למי שענה ברצינות ומהלב

מבחינתי השרשור הזה מיצה את עצמו.
מי שבחר לפרוק את המרמור שלו על החיים על חשבון השרשור הזה אז באמת חבל ומיותר..
יקרה, טבעי שכשעולה נושא, זה מציף אצל המגיביםוואוו
הרבה דברים מעולמם.. מקווה שתקבלי בהבנה..
את כניראה לא קראת את כול התגובותנשואה בעצב
ו וואלה לא טבעי בכלל לענות בעקיצות, עם כול הכבוד.
שמחה שדיברתם. בעז"ה שיעזור.אדם נוף מורשתואחרונה
ואל תתייחסי לעקיצות, האנונימיות מוציאה מאנשים כל מיני דברים...

מאחלת לכם הרבה הצלחה. לא יודעת על מה זה יושב אצלו, אולי משהו שראה בבית הוריו, אבל נשמע לי שעם האכפתיות והרצון הטוב שלך זה יסתדר בעז"ה.

בהצלחה רבה!
מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..אחרונה
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

איך הגעת למצב שחייבים לך 141 אלף ש"חנפשי תערוג

לא מילאת 101 והורידו לך 47% מס במקור?

אני מכיר כאלה שעושים את זה בכוונה לקבל עם ריבית והצמדה. זה המקרה?

הסיבה הרבה יותר עצובהפשוט אני..
נפילת הביטקוין 😬
לא הבנתי למה זה...נקדימון
מדינת ישראל משתתפת איתי בהפסדים שלי מביטקויןפשוט אני..

ליתר דיוק:

בתחילת 2025 שילמתי מאות אלפי שקלים מיסים בגלל מימוש ביטקוין, כמה ימים לאחר המימוש קניתי דרך הבנק קרן מחקה ביטקוין, ובגלל שהקרן הזאת הפסידה - ביצעתי מכירה בשביל שאוכל לקבל בחזרה חלק מהמס ששילמתי בתחילת השנה. כמה ימים לאחר המכירה רכשתי מחדש כמובן, אבל זה כבר לא קשור להחזר שקיבלתי אלא לאדם המטורף שאני.

שם זה באמת סיפור עצובנפשי תערוג

אבל לזכרוני כתבתי בעבר על זה. שכל ההשקעה במטבעות דיגיטלים זה משהו מאוד ספקולטיבי.

לדעתי רוב מי שמשקיע במטבעות דיגיטליים לא עושה את זה בגלל שהוא מאמין בטכנולוגיה אלא כי הוא רואה שהערך עולה ואז זה השקעה "שווה"

לכן זה מאוד תנודתי.

כי שזה עולה, זה עולה חזק כי עוד אנשים מצטרפים לחגיגה

ושזה יורד, זה יורד חזק מאוד. כי אנשים בורחים מזה.

ואני בכלל חושב שזה הונאת פונזי הגדולה בעולם.

יכול להיות שעוד 20 שנים אני אוכל את כובע בצער.

נכון לכרגע עדיין לא השתכנעתי שזה שווה השקעה.

משה

יש פה משתמש בפורום שקנה דירה  בכסף שהוא הרוויח ממכירת ביטקויין. דעתי על המטבע הזה לא השתנתה מאז.

יש גם כאלה שקנו דירה בכסף שזכו בלוטונפשי תערוג
זה לא הופך את זה להשקעה חכמה
כן. נכון. אבל עד עכשיו זה פעל להם.משה
בוא נדבר אחוזיםפשוט אני..
כמה אנשים מילאו לוטו והרוויחו מכך, לעומת כמה אנשים השקיעו בביטקוין והרוויחו מכך?

לא יודע מה יוליד יום, אבל נכון להיום - הביטקוין מנצח בענק... 

אם תכניס את הנתונים תראה שזה לא רחוקנפשי תערוג

רווח הכוונה כסף מזומן ביד.

לא החזקת מטבעות מבלי לממש (כי אם כולם יממשו. זה יפול והאחרון יקבל הרבה פחות מאשר הראשון)

ואני לוקח בחשבון שבלוטו רק מעל זכיה מעל 30+ אלף יש מס.

בשאר השקעות (גם לא קריפטו) יש 25% מס מהשקל הראשון.

ואני לוקח בחשבון שכדי להיות להרוויח הרבה בקריפטו אתה צריך "לסכן" הרבה כסף.

לעומת בלוטו, שמספיק להכנס בסכום זעום כדי שיהיה סיכוי (נמוך מאוד אבל קיים)

לא שאני חושב שכדאי להשקיע בלוטו

אבל גם לא חושב שכדאי בקריפטו

כי כמו בלוטו.

כדי שהמשחק יהיה רווחי. מישהו צריך להפסיד

גם בקריפטו

בניגוד לחברה בורסאית שמייצרת הכנסות ולכן השווי שלה גדל

הקריפטו (וזה לא משנה איזה מטבע) לא מייצר שום הכנסות. לכן אין לו באמת שווי שוק אמיתי.

אלא תופח ויורד בהתאם לגחמות השוק

הביטקוין יעשה שוב אחוזים גבוהים?!נקדימון

קשה להאמין. מי שנכנס מוקדם לפני שנים וזכה לראות את הנסיקה לשמיים, זכה.

אבל האם יהיה שוב עליות של אלפי אחוזים? אפילו מאה אחוז נשמע כמו פנטזיה. אפילו 50 אחוז נשמע כמו דמיון. כיום.

ידוע למי ניתנה הנבואהפשוט אני..

ועדיין, 50 או 100 אחוזים, בכלל לא נחשב לדמיוני.

עניין הנבואה שניתנה לשוטים ידועאריק מהדרום

אז אם כך אל תשקיע בשום דבר, שים מזומן מתחת לבלטות וזהו.

אבל אתה כן יודע שאיזהו חכם הרואה את הנולד.

אתה יודע את ההיסטוריה של הטוליפ מאניה למיניה.

אתה מודע לסיכון שלא ישאר כלום מההשקעה הזו ותישאר זקן יסר כל.

אתה יודע מה המשמעות של פיזור.

אתה יודע מה המשמעות של תיק סולידי ומאוזן.

אתה בכל זאת מחליט להמר על הכסף שלך ועל הכסף של המשפחה שלך.

זה כסף שלך זה עניין שלך וזו אחריות שלך.

התלבטתי אם להגיב כיוון שלא נשאלתי ישירות לדעתי אבל עניין הנבואה שהזכרת בבא בתרא יב:  פשוט לא מתאים כאן כשם שאדם לא יצא ביום קיץ עם מעיל ומטריה כי הנבואה ניתנה לשוטים  

זה נראה כאילו ענית לטענות שמעולם לא טענתיפשוט אני..
אני שמח שלא טענתאריק מהדרום

אני מבקש שלא תשתמש בגמרא כדי להצדיק את חוסר האחריות שלך.

תודה

לא הצדקתי כאן כלוםפשוט אני..
והמשפט הזה כבר מזמן יצא מהגמרא והפך לביטוי נפוץ בעברית, אני לא זקוק לרשות של אף אחד בשביל להשתמש בו
לא רוצה לעשות עכשיו שיעור הסתברות אבל...נפשי תערוג

אבל לטובת הקוראים. נחשב בגדול.

הסיכוי לפרס נמוך ביותר בלוטו הוא כ3.3%

ולזכרוני הוא מגלם פי  500% מסכום ההימור. 400% רווח נקי. עד 30 אלף בערך.

אז בגדול. 400%×3.3%= 13% לרווח כלשהו

על זה יש גם פרסים גבוהים יותר. של אלפי ומאות אלפי אחוזי רווח.

עם כל הסיכויים לזכיות אחרות × גובה הפרס.

זה מגיע לסביב 20-30% לסיכוי לזכות ברווח כלשהו (תלוי אם זאת הגרלה של 5 מיליון או של 80 מיליון)

זה בגדול...

בקריפטו. יש לך בדיוק 50% לזכות. כי על כל שקל שאתה מרוויח, מישהו אחר מפסיד (זאת מערכת סגורה של היצע וביקוש)

וכל שקל שתרוויח. יקבל אוטומטית מס של 25%

אז בגדול. סיכוי רווח הם 37.5%

אז נכון.

יש יותר סיכוי בקריפטו לזכות

אבל לא בסדרי גודל שאתה חושב.

לא מנצח בענק. מנצח.

ההבדל בינו לבין חברות בורסאיות.

שבחברה בורסאית רגילה ערכה יכול לעלות גם בלי שמכניסים כסף למערכת. אלא על סמך ביצועי החברה (וככה גם יכול לרדת. מבלי שמשכו כסף. אלא על סמך ביצועים שליליים של החברה)

לקריפטו. בגדול.

אין באמת ערך ממשי.

אלא סתם מוסכמה בין הרבה אנשים שהוא שווה משהו. לכן הוא שווה (בניגוד לכסף פיאט של מדינה. שהמדינה עומדת מאחוריו)

אני חושב שהחישובים שלך שגוייםפשוט אני..

א. נניח, רק נניח, שהסיכוי להרוויח מביטקוין הוא 50%.

הוצאות מיסים לא יכולות בשום דרך להוריד את זה, כי המס חל רק על הרווח.

זה מוריד את סכום הרווח ותוחלת הרווח, אבל לא את הסיכוי להרוויח. הרי לא יכול להיות שסיימת עם רווח ברוטו, והמס יגרום לך לעבור מרווח להפסד.

ב. השקעה בביטקוין היא לא משחק סכום 0, זה לא נכון שאם אני מרוויח מישהו אחר מפסיד.

המוכר שמכר לי לא בהכרח הפסיד: יכול להיות שהוא קנה את הנכס נמוך בהרבה, עשה סיבוב רווח יפה, והחליט לפדות אותו. שנינו הרווחנו. 

עובדתית, נכון להיום, רוב מוחלט של משקיעי הביטקוין נמצאים ברווח. אתה יכול לטעון שזה רק על הנייר כי אם כולם יחליטו למכור מחר, אז האחרונים שימכרו יגלו ששווי השוק של ההשקעה שלהם ירד ב99%. אבל אותו הדבר נכון גם לגבי כל מניה של כל חברה בעולם: אם כולם יחליטו למכור בבת אחת, השווי יצנח אפילו אם החברה עצמה ממשיכה להיות רווחית. זה לא רק תיאורטי, זה קרה בכל פעם שהיה משבר גדול בשוק. אנשים משכו בלחץ את כל הכסף שלהם מהבורסה, וגם חברות טובות שממשיכות להרוויח חוו ירידות חדות בשווי המניות שלהן.

ג. שער של מניה רגילה לא נקבע לפי כמה כסף נכנס או לא נכנס למערכת, ולא נקבע לפי האם החברה רווחית או לא. מה שחשוב זה כמה אנשים מוכנים לשלם על אותה מניה ובכמה בעלי המניות מסכימים למכור אותן, זה הדבר היחיד שקובע את המחיר שלה.

האמת היא שזה שונה כי במניה אתה מרוויח גם דיבידנדים, אבל לצורך נוחות ופשטות אני מתעלם מזה, מה גם שהרבה חברות לא מחלקות דיבידבדים, והרבה אנשים לא מחפשים להשקיע דווקא בחברות שמחלקות.

כלומר לפי שיטתך, גם במניות הרווח שלי הוא הפסד של מישהו אחר, כי אם אני קונה ומרוויח אז מישהו אחר הפסיד מהעסקה הזאת, וזה לא נכון.

צודק. אמרתי סיכוי וחישבתי תוחלת רווחנפשי תערוג

אבל כוונתי היתה לתוחלת רווח

ב. לדעתי כן משחק סכום אפס. אשמח להבין למה לדעתך לא.

ג. מניות מחלקות דיבידנדים וגם חברה תחשב מוצלחת יותר אם הצליחה בשוק יותר. ערך החברה עולה  וכך המניה שלה עולה. גם בלי שיש עסקת מכירה/קניה

בנוסף, שיש לך ערך ממשי במניה.

לדוגמה אם תקנה את כל מניות אפל. כל רווחי אפל יהיו שלך.

לעומת זאת. אם תקנה את כל הביטקויין בעולם. לא תמשיך להרוויח כסף 

אבל תוחלת רווח היא מספר, לא אחוזפשוט אני..

אין דבר כזה תוחלת רווח של 37%.

וערך של מניה בבורסה לא עולה אם אין עסקת מכירה/קנייה, הערך נקבע רק לפי עסקאות שבוצעו בפועל. כמובן יש גם ערך שלא נקבע בבורסה, אבל פה אנחנו מדברים על נכסים סחירים.

בנוסף, אתה משווה מניה של חברה לנכס שמתיימר להיות מטבע, ולכן ההשוואה אפילו לא מתחילה.

הרי גם אם תחזיק אצלך במזוודה את כל השקלים שיש בעולם, אין לזה ערך פנימי ולא תקבל מזה תזרים מזומנים קבוע, בניגוד למצב שאתה מחזיק בכל מניות חברת אפל.

אז מה הכיף בלהחזיק את כל השקלים בעולם?

שיש אנשים שחושבים ששקל שווה ממתק ושני מיליון שקלים שווים דירת 4 חדרים בחדרה, ולכן אתה תוכל לקנות את הדברים האלה עם השקלים שלך. למה? פשוט כי יש אנשים שנותנים בזה אמון.

אין לכסף פיאט שום ערך פנימי, אלא רק אמון חברתי ואנשים שמוכנים לקבל ממך את הכזף בתמורה למשהו אחר שאתה רוצה.

אני חייב להגידפשוט אני..

לא חשבתי שזה יהפוך להיות דיון על ביטקוין, אני באמת לא חסיד גדול של העניין הזה, ולא תשמע אותי משכנע אנשים שזה העתיד של האנושות. אני לא גורו של כלכלה מבוזרת ואני לא מבין מספיק במדעי המחשב בשביל להבין איך הטכנולוגיה בכלל עובדת.

רק רציתי להעלות את המודעות לבקשות החזר מס...

אני אישית משקיע נטו מתוך רצון לגרוף רווחים, במובן הכי לא עמוק של המילה. כן, אני קונה במחיר מסוים מתוך תקווה שבעוד כמה שנים אוכל למכור במחיר גבוה יותר. הנה אמרתי את זה.

אני מבין היטב שביטקוין הוא לא מניה עם ערך פנימי, אבל אני לא מחפש ערך פנימי. אני מחפש נכס שבעתיד יהיה שווה יותר מאשר היום, זה הכל.

אף אחד לא מבטיח לי שזה יצליח לי, אבל אני מקווה ומאמין שכן. 

ככה כל המשקיעיםנפשי תערוג

לכן "לדעתי" זה משחק מסוכן מדי.

כי זה יכול לקרוס בזמן קצר עם סיכוי גדול לאיבוד כולל של הכסף.

ואני נותן את דעת הנגד

כי אנשים (וגם אני) מעריכים את דעתך

ויש סיכוי כלשהו שמישהו ילך לקנות ביטקוין כי אתה קנית. כי סומכים עליך

לכן אני מציב את הדעת הנגד

לא שיש לי משהו ספציפית נגד ביטקוין

(חוץ מזה שאני חושב שזה במקרה הטוב בועה עצומה ובמקרה הפחות טוב, הונאת פונזי)

מכיר אנשים שהרוויחו היטב מזה

ומכיר גם כאלה הפוכים.

מהחישובים שלי זה סיכון גדול מדי

אבל כגודל הסיכון גודל הרווח.

לכן יכול להבין למה אתה משקיע שם מתוך כוונה לרצון לרווח מהיר וגדול.

אתה אדם עם ראש על הכתפיים ואני בטוח שאתה משקיע באחריות

כאמור. הדיון הוא לא מולך.

אלא מול כל הקוראים הסמויים

לא אמרתי רווח מהירפשוט אני..אחרונה
מבחינתי זה לעשרות שנים קדימה, לחתונות של הילדים והלאה. לכן אני לא מתרגש מירידות חדות, ולא טס לדרום אמריקה לחגוג עליות חדות.

ולא כל המשקיעים כמוני, יש כאלה שהם באמת חסידים גדולים של מהות הביטקוין.

אם היה חשוב לך להבהיר שזה מסוכן, אני מצטרף אליך בפה מלא. אין לי ויכוח בנושא הזה.

איך עושים את זה? יודע להסביר?קפיץ

אני מנסה כבר בערך שנתיים ולא עבד

כותבים בגוגל ''החזר מס'' או ''טופס 1301''פשוט אני..
התהליך פשוט מאוד
אשמח גם לעזור - בדיוק השבוע מגישים את 1301 ל 2025זמירות
את ה 1301 ממלאים בסעיפים השונים על בסיס טפסים ואישורים מכל סוגי ההכנסות - משכורת, הכנסות כעצמאי (ואם עצמאי, צריך להכין גם דוח נספח דוח רווח והפסד), תרומות, פרמיות לביטוחי חיים ועל בסיס האישור למס של חברת הביטוח, אישורים למס של השקעות כעצמאיים בקופות גמל, טפסי 867 מבנקים וגופי השקעות - אישור ניכוי מס במקור. 
מי ש'רק' שכיר יכול גם להגיש ולנסות לקבל?לאחדשה
כן - גם 'רק' שכיר יכול לעשות לעצמו ביטוח חיים פרטיזמירות

באופן פרטי, שלא דרך המעסיק - ואז מגיע זיכוי מס של 25% מסכום הפרמיה ששולם, ו 'רק' שכיר יכול להיות זכאי להחזרי מס בזכות תרומות לעמותות מוכרות למס לפי סעיף 46 (החזר של 35% מגובה התרומות, בתנאי שסך התרומות

השנתיות מעל לרף המינימום), להיות שכיר ביותר ממקום עבודה אחד בלי שהתבצע תאום מס בין המעסיקים, וכמו כן 'רק' שכיר יכול להשקיע בשוק ההון ויכולים להיווצר תנאים לזיכוי מס, מהמס במקור ששולם על מכירות ברווחים (דוגמאות - המקרה שהביא פותח השרשור, או שאם משקיעים דרך יותר מגוף השקעות אחד, ומצד אחד נוצרו רווחים ושולם מס רווחי הון, והגוף השקעות אחר היו הפסדים - ואז אפשר לקזז בין הרווחים וההפסדים שהיו לאותו אדם).  

אבל אם אם אין ל 'רק' שכיר שום דבר מאלו שציינתי, אז כנראה שאין מה להתעסק עם דוח שנתי וניסיונות להחזרי מס.  

את בכלל מגיעה לסף המס?משה

אישה עם כמות יפה של ילדים צריכה להרוויח יפה בשביל שתעבור את סף המס ובשביל שכל הפרוצדורה תהיה לה משתלמת. ואם היא מתכננת ללדת בקרוב לפעמים עדיף לא להגיש הוצאות מוכרות.

היא נשואה, כלומר גם בעלה בסיפור הזה...פשוט אני..
לא בדיוקמשה

חישוב מס הכנסה הוא בגדול נפרד מבחינה חוקית (לא לגמרי, זה לא מדוייק), גם אם הדו"ח הוא דו"ח לזוג.

התכוונתי שהיא לא שואלת רק על עצמהפשוט אני..
גם לבעלה יש נקודות זיכויעדיין טרייה

ההבדל בין הבעל לאישה בנקודות זיכוי הוא מינורי. למה ההנחה שאישה לא משלמת והגבר כן? 

זאת לא הייתה ההנחה שלי אלא של משה...פשוט אני..
תלוי ברמת השכרמשה

זה נכון שהיום במידה רבה הושוו נקודות הזיכוי לגבר ולאישה. בממוצע נשים נשואות עם ילדים לא מגיעות לסף המס.

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה
מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמות

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

🔴 מצב מלחמה 🔴 - תוספת קטנה לעכשיונגמרו לי השמותאחרונה

יש משפט חשוב של דוקטור ויקטור פרנקל (ועוד רבים וטובים) שחשוב רגע להנכיח לעצמנו עכשיו:

כל התנהגות/תגובה בלתי נורמלית במצב/במציאות בלתי נורמלית - היא נורמלית.

אז מצאת את עצמך / את אשתך / את אישך / את הילד ברגרסיה בתחום מסוים?

אתם נורמליים.

זו המציאות שלא נורמלית.

אז לוקח לך שוב שנה לעשות פעולה פשוטה?

הכל עמום, מבולבל, לא מרוכז?

את נורמלית. אתה נורמלי.

פתאום בוכה כאילו בלי סיבה הנראית לעין?

כל פעולה הכי קטנה נראית כמו הר?

התחלת דיאטה בדיוק לאחרונה ומאתמול מחפשת רק מתוק ומנחם?

הסבלנות מתקצרת לפתיל קצרצר או אפילו בלתי נראה?

לא מבינה את עצמך?

שואל מה נסגר איתי?!

תוהה לעצמך או אפילו מבקרת את עצמך: מה זה מה קורה איתי?!

את נורמלית. אתה נורמלי.

ומה יעזור גם לנו וגם לזוגיות שלנו עכשיו?

בעיקר חמלה.

הבנה.

לגיטימציה לאנושיות שלנו.

המון חמלה ואהבה.

לעצמי. לאשתי. לאישי.

לקחת נשימה עמוקה

ועוד אחת

להוריד סטנדרטים כרגע במה שאפשר

ובעיקר לזכור שגם אני וגם בעלי/אשתי - אנושיים.

ועוברים, שוב, בתוך מציאות מוטרפת.

ולנסות למצוא עוגנים גם כעת

ולנסות לחזק את עצמינו ולהתמלא ממה שעוזר

לנו, ולזוגיות שלנו.

בשורות טובות ב"ה 🩵🙏

שאלה יותר לגבריםבוריס

אשמח להמלצות על תחתונים.

אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד

תודה

מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
אני אוהב בוקסר קצר 
גזרה?חתול זמני

אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)

לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים

א. גזרה רחבההסטורי
ב. שתי מידות יותר משאר הבגדים...
כעיקרוןשפויאחרונה

אין נוסחא מנצחת, לכל אחד נח משהו אחר,

זה פשוט לקנות אחד ולבדוק.

עשור אחרי: חזרתי עם כמה תובנותלגעת באופק

לפני כמעט עשור נחתתי כאן, על חופי הפורום הזה (בשם אחר, כמובן). הגעתי חבול ומותש אחרי שנים של זוגיות מורכבת. שפכתי כאן את הלב ואת החששות הגדולים מפירוק החבילה, וזכיתי להרבה תגובות - חלקן תמכו, חלקן האשימו, אבל כולן נתנו לי חומר למחשבה.
היום, תודה לה', אני נמצא במקום שונה לחלוטין. מקום בריא יותר, בטוח יותר, כזה שגם יודע לחייך.

אמנם המון זמן לא כתבתי כאן, אבל מפעם לפעם אני מציץ ורואה שהשאלות, הלבטים והקשיים בפורום חוזרים על עצמם לאורך השנים. זה גרם לי לרצות לעצור לרגע ולשתף אתכם בכמה תובנות שנולדו מתוך המסע האישי שלי ומפיקחון של זמן. אולי הן יתנו נקודת מבט חדשה למי שהנפש שלו סוערת עכשיו ומחפשת מנוחה:

1. יש אהבה בבית? תילחמו עליה בשיניים אם יש ביניכם את הבסיס הזה, את האהבה והרצון ההדדי - אל תוותרו בקלות. זוגיות היא דבר מאתגר, ויש בה תקופות מעצבנות ושוחקות, אבל אם הלב במקום הנכון - תילחמו. זה שווה את זה, ובפער עצום מהאלטרנטיבות. לא צריך לספר לכם על כאלו שלא שפר עליהם גורלם ומוצאים את עצמם מזדקנים לבד. בקיצור, אם זכיתם ויש לכם עוגן של אהבה אמיתית ביד, שווה לעשות הכל כדי לשמור עליו ולהצמיח אותו מחדש.

2. טיפול זוגי צריך תשתית, הוא לא קוסמות (יש מילה כזאת? או שכותבים "קסם"?) טיפול זוגי הוא כלי מדהים, אבל הוא דורש ששני הצדדים יגיעו עם רצון פנימי ואהבה בסיסית שעוד קיימת (ורק אתם, עמוק בפנים, יודעים את האמת). חבל לבזבז שנים יקרות ואנרגיות על טיפולים ארוכים רק כדי "לסמן וי" או כדי להרגיע את המצפון. כשאין תשתית רגשית מינימלית, הטיפול לפעמים הופך להנשמה מלאכותית שרק מאריכה את הסבל. אם בוחרים ללכת לטיפול - תגיעו כדי לעבוד באמת, ולא כדי לעבוד על עצמכם.

3. אל תחיו את החיים שאחרים מציירים לכם כשאתם מקבלים החלטות לגבי עתיד הבית שלכם, תוודאו שאתם עושים את זה מהסיבות הפנימיות שלכם, ולא בגלל "מה יגידו" - ההורים, השכנים, החברה או הקהילה. לרצות את הסביבה זה אולי נוח לרגע, אבל בסוף היום, מי שהולך לישון במיטה הזו ומתעורר למציאות הזו מדי בוקר זה אתם. הבחירות שלכם - בין אם להשקיע בתוך הבית ולבנות מחדש, ובין אם לחשב מסלול מחדש - צריכות להגיע מתוך הבנה עמוקה של מה שנכון לכם, ולא מתוך תכתיבים ופחדים מהסביבה.

4. מבחן הילדים: מה הם לומדים מהזוגיות שלכם? המשפט "נשארים ביחד בגלל הילדים" הוא משפט שקל להיאחז בו, אבל כדאי לזכור שהילדים שלנו לומדים מאיתנו איך זוגיות אמורה להיראות. אם אתם מתלבטים לגבי העתיד, תשאלו את עצמכם שאלה אחת פשוטה: אם הילדים שלכם היו גדלים ומגיעים בדיוק למצב הזוגי שבו אתם נמצאים היום - מה הייתם מייעצים להם לעשות? האם הייתם אומרים להם שיש כאן בסיס משפחתי יציב ששווה להילחם עליו, לעשות שינוי ולהשתפר למענו? או שהייתם מאחלים להם מציאות אחרת? התשובה לשאלה הזו תעזור לכם להבין איפה המצפן שלכם עומד.

5. גם השיקול הכלכלי או המשפחתי הוא לגיטימי - רק תהיו כנים לפעמים אנשים בוחרים להישאר יחד מתוך שיקולים פרקטיים לחלוטין - בין אם זה החשש מקריסה כלכלית, ובין אם זו הבחירה המודעת לשמור על המסגרת המשפחתית הקיימת למרות הכל. זו בחירה אנושית, מציאותית והגיונית לחלוטין, ואין מה להתבייש בה. אבל אם זו הסיבה שלכם - תהיו כנים עם עצמכם. כשמפסיקים לקרוא לזה "גזירת גורל רומנטית" ומבינים שזו בחירה מודעת שלכם לגורלכם, קל יותר לחיות איתה בשלום ובפחות מרירות.

אני כותב את הדברים לא כדי להטיף, ולא כדי לדחוף אף אחד לשום כיוון. חזרתי רק כדי להזכיר למי שמתמודדים עכשיו עם אתגרי החיים ומורכבויות בזוגיות, שהחיים קצרים מדי בשביל להעביר אותם על "אוטומט" של הישרדות רגשית. לבחור בעצמכם זה אומר לקחת אחריות על האושר שלכם – בין אם זה אומר לעשות מהפך פנימי ולהשקיע בקשר ב-100% אנרגיה, ובין אם זה אומר לבחור בדרך אחרת. בסוף, כשאתם שלמים ומדויקים עם עצמכם, זה לטובת כולם.

מאחל לכולכם שלווה, בהירות ובחירות נכונות.

אלימות לכל סוגיהסודית
וכן גם בגידות

אולי יעניין אותך