WANTEDשבותי
נראה לי שמצאתי אחד...מנדלות

היי!שבותי
וואלה יש ישמחייכת =)
אבל רגע- מה הכוונה גבר?
נראה לי שזה תנאי קבלה בישיבותימ''ל
גברים עדינים עם מידות טובות הם לאו דווקא 'לא גברים', הם יכולים להיות מאוד מובילים כריזמטיים ובעלי נחישות ועצמה פנימית במקביל לעדינות.
היה שרשור על בני דוד, לא? ;)אנונימי פלוס
עם דופק? או שגם זה חסר משמעות?trhtkf
איך אומרים?ימ''ל
חחח זכר אלפא, זאת כנראה הדרישה..trhtkf
דופק ושכל- יתרוןשבותי
על כמה עומד הפרס?חדשכאן
שניה סוגרת את החודש ומשלמת. מלאאאאשבותי
כנלארצ'יבלד
אבל אבלחיות צבעונית
אל תשכחי שזה בגדר חלוםארצ'יבלד
חח אני צוחקתחיות צבעונית
אני יודע
ארצ'יבלד
ותודה.
דוס אבל פתוח?סביון
מופנה לכל הבנות שיושבות ומנתחות דייטיםתתן אחרית לעמך
את הבנים מחנכים להיות יותר רגישים, אכפתיים וכו' כך שאנחנו נעשים מאוד סבלנים ורגישים אליכם ואז יוצא מצב הפוך שאנחנו לא גבריים. יש השלכה מאוד לא נכונה בין מידת הרגישות של גבר לבין מידת ההובלה שלו.
בנוסף, יש קטע מאוד מוזר של בנות למדוד את מידת ''הובלה/גבריות'' על ידי שימוש במדדים שאין להם יציב במציאות. לדוג': בת רוצה שהבן נותן לה לבחור את המקום שהם יצאו אליו או ישבו בו ומסיקה שהוא חסר דעה, כשלמעשה לא מפריע לו כלל איפה הם ישבו והוא יוצא מנקודת הנחה שהיא הרגישה ולכן טוב שהיא תבחר ונפסיק עם המשחק המטופש הזה.
את לא יכולה למדוד גבריות והובלה על סמך זה. למעשה, את לא תוכלי לדעת אם לא תהיי איתו מספיק זמן ותחווי איתו חיים. יש השלכה מאוד לא נכונה בין מידת הרגישות של גבר לבין מידת ההובלה שלו. אני יכול להיות ממש רגיש וקשוב ואדרבה בזה אני מראה שאני מוביל - אני מוביל את השיח שלנו למקום יותר טוב.
הבחינות האחרות של ההובלה יהיו רק מהחוויה של חיים, בואי נצא מהסרט את לא פסיכולוג, ולא זה שאני עם ידיים בכיסים לא אומר שאני מתבייש ממך, פשוט קר לי. וזה שאני לא בוחר מקום ומתחשב בדעתך זה כי אני גבר שיודע להתגבר על הקושי הרגעים ולכן אני מתאמץ כדי שיהיה לך נוח, וזה שאני בוחר בהתחלה לומר דברים בצורה נעימה ולא בתקיפות וכן להציג דעות בצורה מעודנת זה כדי שלא תעלבי.
מה שכתוב הוא שתמיד אתם תנתחו - אם הוא מתנגד אז הוא לא מתחשב בדעתך, אם הוא מסכים - אז הוא חסר דעה.
בקיצור אתן נמצאות במעגל שמפרק לכן את האפשרות לחיות ולעבור דייטים בצורה רגועה. תנו זמן. תנסו באמת להכיר, ולהכיר זה לא רק לשבת ולדבר, להכיר זה בעיקר לחוות ומהחוויה אנחנו רואים מה זה חיים וכיצד מתנהלים ביחד.
היתה מישהי שפתחה שרשור על הבחור שיותר מיד נפתח - תבינו , באנו למטרת חתונה. אנחנו לומדים ושומעים שיעורים כדי לעשות את זה הכי טוב, דייטים זה מורכב - אתן רוצות להכניס טבעיות (שהקשר יהיה תהליכי וזורם) בתוך תוכנית שמראש מטרתה היא אי הטבעיות.
אז כשמישהטו נפתח אליכן אתן לחוצות או כועסות מה הוא דפוק , מה יש לו שהוא ככה ממהר וגם להפך - אם אתן לא מרגישות אחרי שני דייטים אז אתן פורשות כי אתן רוצות להרגיש..
קיצור, תעשו לנו טובה ואל תצאו לדייטים עד אחרי שאתם שומעות איזה סדרה שיעורים בנושא.. וכנל גם לבנים שלא שומעים ולא מבינים מה המטרה..
אני הייתי אני, אתן תהיו די נרעשות לגבי מה שכתבתי , להית'
לדעתי זאת הארה טובה... תודה לך!לישועתךקיוויתי
בשמחה תודהתתן אחרית לעמך
כתבת טוב.יהלומ
תודהתתן אחרית לעמך
מסכימה עם קודמייאילת השחר
עלו לי קצת מחשבות בעקבות הדברים שכתבת, אז משתפת.
אני חושבת שכמו ששאלה? כתבה בפתח השרשור שלה היום, שמכל קשר לומדים. לא משנה כמה נכין את עצמנו יש דברים, והסכמת על זה גם כן, שנלמדים רק מחוויה. לימוד תיאוריה שמיעת שיעורים הם בסיס חשוב ומשמעותי להכנת הקרקע, אך הן לא יספיקו כאן. הם כן יכוונו לדעת הנכונה ואולי יוכלו לסייע בתוך התהליך עצמו, אבל אנחנו דינמיים ומורכבים אחרת, ולכן כל אינטרקציה עם מישהו אחר תביא לידי ביטוי משהו אחר, וזה מצריך הרבה תשומת לב והתבוננות (שלא תמיד קל להנכיח תוך כדי שגורמים נוספים מעורבים בפגישה). השיעורים בדר''כ מאוד כלליים, וכל זוג צריך תוך כדי תנועה ללמוד מה נכון לו ואיך ראוי להגיב.
יש לכולנו מה ללמוד, ואיך ובמה להשתפר, בסופו של דבר חשוב שנקשיב ונבין אחד את השניה ואחת את השני. כי תקשורת טובה זה בסיס להרבה טוב שיכול לצמוח במערכת זוגית. ובכלל בחיים.
כשיש דיבור יש התכנות לחיבור.
אז תודה שהבאת את הדיבור מהצד שלך, זה באמת עוזר להבין ולקבל תמונת מצב של איך מרגיש הצד השני בכל העסק הזה.
יפה מאוד. תודהתתן אחרית לעמך
הסוף
חדשכאן
לא בטוח שצריך דווקא שיעורים. כן צריך להבין לאן הולכים ומה זה מצריך.
כתבת יפהבינה.
ובהזדמנות זו, תוכל להמליץ על סדרה כזו?
כשהשיעורים על הלמה ולא על האיך זה לא מקבעוירושלים של זהב
אני קצת לא מסכימה עם מה שכתבת בניגוד לקודמי. ברור שהרצון ל"גבר" הוא דבר רגשי מאוד ודברים חיצוניים ומאוד סמליים פועלים על הרגש בקלות. זה לא עניין של נכון/לא נכון, זה עניין של רצון להרגיש משהו.
אני אומרת את זה לא מנסיון אישי (האמת שאני דיי קלילה בעניין) אבל מחברות אני יודעת שזה משפיע עליהן מאוד גם כשהן יודעות בשכל את כל מה שאמרת. אבל בסופו של דבר העניין הוא איך חווים את הקשר ולא רק מה חושבים שטוב ונכון. אני די בטוחה שפותחת השרשור לא התכוונה שהיא מחפשת מישהו גברי כי כך צריך להיות, אלה כי זה מה שגורם ללב שלה לזוז.
מה שכן, שוב, מנסיון של חברות, ההתנהגות שלהן מאוד השפיעה ופתחה לו פתח להיות "גבר". להסכים לעצמן לקבל, להסכים להיות "לא יודעת" כדי שהוא יהיה היודע.. הכל צריך בחכמה וברגישות אבל בהחלט יש לנו תפקיד בכך

אשמח שתסבירי לי איפה לא הסכמנו כדי שאוכל לענותתתן אחרית לעמך
צודק, הסכמנו, רק הוספתי קצתוירושלים של זהב
חח אחלה
תתן אחרית לעמך
תודהתתן אחרית לעמך
האמת שהדרך לצאת מתבניותיות היא להכיר אותה ולעבוד עליה (עייני ערך 'גברים ממאדים נשים מנוגה' שנותן הסבר סוציולוגי מעולה וכלים מעשיים להתמודדות).
המטרה בשיעור היא פיקוס המטרה שלשמה אנחנו יוצאים לדייטים, בדיקה עצמית - האם אני מוכנה/ה, מניעת בעיות שכיחות שקודמים נפלו אליהם, הכנה רגשית למקרים כללים שנפוצים.
כמובן שכל הדרכה היא כללית אבל כל הדרכה חשובה. בבחינת מבוא לספר שמסדר ומארגן את הלומד. בקיצור - חשובה מאוד ההדרכה.
הדברים יקבלו את צורתם הפרטית הפן המעשי - כשאני אצא לדייטים אני אדע לדייק את עצמי ולדעת באיזה נקודה אני הפרטי עומד ביחס לדברים שנלמדו באופן כללי.
יש אישה בשם מיכל וולשטיין שהיא יועצת זוגית והשיעורים שלה נמצאים באתר של מכון מאיר וכן באפליקציה.
כמו כן ישנם שיעורים טובים באפליקציה זו לבנים - הרב דוד לנדאו, ועוד רבנים טובים שעושים סדר ומכוונים אותנו למטרה.
תודה
בינה.
בוםאלעד
חבל שבחורים מזלזלים בבנות שמחפשות את הרגש..לב אוהב
בסופו של יום , הם עוזרות לכם לבחור נכון.
יש הרבה בחורים שלא מודעים לעצמם ולרגשות שלהם
רואים בחורה יפה שיכולה לנהל שיחה, יאלה חתונה.
בלי שום הרגשה פנימית אם זה מתאים או לא מתאים.
לבנות יש תחושות פנימיות שב"ה בד"כ לא טועות. זה לא מתוך רוע ולא מתוך זלזול בבחור שעומד מולנו
זה פשוט הקשבה לרגשות.
לגבי החלק של ה"גבר גבר".. מסכימה שלפעמים יש שיח יותר מדיי על זה. ולפעמים יש על זה קצת דמיונות.
אבל אני חושבת שבאמת זה הכל קשור לביטחון עצמי.. ואולי מפרשים את זה בתור "גבר"...
אינני חושב שישד.
"הרבה בחורים" כמו שכתבת.
ש"רואים בחורה... יאללה חתונה".
לפחות לא בציבור הקדוש שרבים מאלה שכאן משתייכים אליו.
לא בקטע לא תורני.. בקטע לא מודע פשוט..לב אוהב
בוסריות של המודעות..
יש גם הרבה שכן קשובים למקום הזה. ואז זה נפלא ומצויין..
כן, על זה דיברתי...ד.
בחור נורמלי, לא קל-דעת, אינו מסתכל רק על "יפה, יכולה לנהל שיחה"..
מסתכל איך 'הוא' מרגיש איתה. איך מתפתח היחס מתוך השיחות, מה המכנה המשותף, איך הוא רואה אותה כאשתו.
יש לא מעט דברים, שבנות "מדמיינות" מה בנים חושבים/מרגישים, ולא תמיד זה כ"כ בכיוון...
לא דיברתי על קלות דעת..לב אוהב
דיברתי על בוסריות בהבנת הנפש הפנימית של כל אחד מאיתנו..
שיש את הבוסריות הזאת לפעמים לא מרגישים את מה שבאמת נכון לי.. או לא מזהים את זה.
ויכולים להתלהב על סמך נתונים חיצוניים..
בחור רגיל אינו כך.ד.
לא מתלהב על סמך נתונים חיצוניים בלבד.
אם כי נכון שלפעמים יכולות להיות טעויות.
וגם אצל בנות, לאידך, יש לא פעם "דמיונות" ביחס למה שמרגישות, או התלהבות מנתונים חיצוניים (כולל מה שנכתב לגבי "הרגשת גבריות". יש הבדל מהותי בין רצון למישהו שבצד העדינות וההתחשבות הוא גם יכול "להוביל", לבין רצון "להרגיש גבריות" כביכול, מאיזושהי התנהלות חיצונית, כי זה "עושה לה" את ההרגשה לאותו זמן.. דברים כאלה, נמוגים לאחרי זמן מה, ואז האשה עלולה להתרגז על אותם הרגלים שרצתה אותם קודם לכן כיד להרגיש שהוא ה"גבר"..).
הקיצור, צריך משני הצדדים, ישוב הדעת, שימת לב להרגשה - וצריך הרבה תפילה לשקול נכון ולכוון נכון.
חבל שבנות מזלזלות בבחורים שרוצים חתונהחדשכאן
נכון. כי בנות פשוט סתם רוצות להעביר את הזמן..לב אוהב
באמת...
לא נראה לי..חדשכאן
היה לי חבל שכדי להביא את העניין שבנות מחפשות רגש, היית צריכה להגיד שבחורים רואים מישהי יפה ויאלה חתונה
הייתי צינית...לב אוהב
הבנתי 🙂חדשכאן
אה.. אוקילב אוהב
קצת הקצנתי את הדברים לשם ההעברת המסר
וחלילה לא רציתי לפגוע ברגשות הגברים.
אבל פשוט נוצר לי רושם לפעמים מהפורום שיש איזה זלזול לבנות שמחליטות לא לתת צ'אנס
(ומודה אני מאלה שלא ממשיכה כמעט ליותר מפגישה אחת... )
ואישית יצא לי להכיר בחור אחד או יותר שגם היו מאוד קשובים לעצמם ובאמת הם לא היו צריכים את ה6 פגישות את "הצאנס" כדי להבין אם יש פוטנציאל להתאמה או לא.
מסכיםחדשכאן
יכול באמת להיות שאת קשובה יותר ותופסת את הקשר נכון (בטוח שיש כאלה שיותר ויש כאלה שפחות) אבל המצב הזה שאת תופסת (שהרבה פעמים לא נעים) נוצר בעקבות מה ש@תתן כתב.
כולם פה פורקים אחד על השניה ולהיפך 🙂 בסוף נראה לי אנשים מרוויחים מזה דברים. לפחות מקבלים פרופורציות..
נכון , מסכימה..לב אוהב
יש באמת פעמים שלא נותנים צ'אנס מהמקום של אולי הדמיונות..
ב"ה הסביבה שלי (זכיתי..) היא פחות או יותר בנות כמוני, שמאוד מודעות לעצמן ולרגשות שלהן
אז פחות יצא לי להכיר את המקום הזה של לפסול על סמך שטויות. אבל בטוחה שזה תופעת קיימת..
ציניות
ארצ'יבלד
תופעה שחובה למגר!
כשהייתי צעיר, לפני בערך 7 שעות, הייתי ציני..
לא מומלץ!

אני חולה על ציניות חח..לב אוהב
מוזמנת לתייג אותי בניק שדומה לך.ארצ'יבלד
חח מה?.. אתה אוהב ציניות?לב אוהב
חחח אה. וכן שמתי לב קצת לזה גם..לב אוהב
אין על ציניות.
אה?ימ''ל
אין קשר בין הנאמר לדברי..תתן אחרית לעמך
קשור רק למשהו מסויים שהשתמע מהדברים שלך..לב אוהב
איזה זלזול שכאילו בנות חיות באיזה סרט פנזטיה והם לא יודעות מה באמת הן רוצות מעצמן..
וכל הקטע של הניתוחים שזה כביכול לא מועיל לפגישה..
אז באתי רק להגיד שאולי אצלך זה נתפס כניתוחים מיותרים..
אבל הרבה פעמים זה פשוט האינטואציה וכוח הבינה חח.. ולא צריך לזלזל בזה..
וכמובן שיש גם את הבנות שלא באמת יודעות מה הן מחפשות ונתפסות לדברים חיצוניים..
באתי להעמידתתן אחרית לעמך
ויש גם שלב לניתוחים, אי אפשר כל רגע לנתח. זה לא בריא. צריך תקופה.
חוץ מיזה שזה גם לא אמיתי וזה בוחן יותר מידי..
צריך חוויה של חיים כדי לבחון. אי אפשר על כל נשימה והרבה בנות נופלות בזה.
לכן הבאתי דוגמה על סתירה בניתוח של בנות כדי לעורר אותם ובמקרה זה היה מעולם הרגש.. מפה את החלטת שאני מזלזל בעולם הרגש.. לאיפה עפת
טענת שיש לי זלזול בעולם הרגש של הבנות ממש לא. לכן אין קשר בין הנאמר לדברי.
חוץ מיזה, שאת בעצמך זילזלת בבנים.. כאילו אנחנו בבונים.. אבל לא דנתי אותך על זה כי אני שם לב להדגשות .
קשוט עצמך תחילה.
ניתוחים זה חושב. ניתוחים זה מועיל.
זה מועיל כשיש על מה,. כשמנתחים כך דייט בסוף מאבדים את הטבעיות ולא נותנים צ'אנס. חוץ מיזה שאתם לא פסיכולוגיות אז שמי את עולם הרגש בפרופרוציה.
ואי אוקי.. קצת תקפת..לב אוהב
מחילה אם התפרש שזלזלתי
וסליחה שלא הבנתי אותך נכון..
מקבל. מחילה אם נפגעת..תתן אחרית לעמך
סבבה..לב אוהב
(ולא נפגעתי, התגובה סתם הייתה לא נעימה..)
ואני לא יודעת איך ניתוחים מתפרש אצלךלב אוהב
אצלי בכל אופן אני ממש טבעית בפגישות.. וזה לא סותר את זה שהראש שלי עובד..
או ההרגשות איך שתרצה לקרוא לזה
תודה
לב אוהבאחרונה
מבינה. אבל לא מסכימה....שבותי
"מה שכתוב הוא שתמיד אתם תנתחו- אם הוא מתנגד אז הוא לא מתחשב בדעתך, אם הוא מסכים אז הוא חסר דעה.
בקיצור אתן נמצאות במעגל שמפרק לכן את האפשרות לחיות ולעבור דייטים בצורה רגועה"
מאיזו נקודת הנחה אתה יוצא??
99% מהבנות לא עונות על זה..
אתה לא מבין
כמה וויתורים וענווה בנות עושות בדייטים, כמה מוחלות על הכבוד שלהן, כמה מנפצות את הבלון של החלומות והפנטזיות שלהן כדי לבנות בית....
בקיצור לא יודעת עם איזה בנות אתה נפגש..
מרגיש לי קצת התנפלות מה שאמרת..
ככה זה בעולם הרגשתתן אחרית לעמך
מזתומרת? באיזה הקשר נאמר?שבותי
שאשמח לשמוע לאיזה חלק את לא מסכימה ואת הסיבה לכךתתן אחרית לעמך
ערכתי את התגובה ^^. תפתחשבותי
דווקא לדעתי יש בזה הרבה.יהלומ
התחום הזה היה אחד התחומים שצריך לכבות אותם לא מעט.
הסבר?שבותי
בנות זה עם מנתחיהלומ
מניסיוני אני שם לב ממש שלא מעט מהסתבכויות הקשרים נובעות אצל בנות מכל מני תרחישים שהן בונות לעצמם בראש, למרות שהסיכוי שהם יקרו אפסי.
כולנו ככה דרך אגב, פשוט אצל בנות זה רץ הרבה יותר מהר ובכמות גדולה יותר.
אני פשוט רואה בנות שבקשר מתחילות לחשוב אולי הוא חושב עלי ככה, ואם הוא אמר את זה כנראה הוא רוצה לחתוך, ובטוח שהוא התכוון לרמוז לי ש וכו וכו' אני די בטוח שכל בת יכולה להזכר בקלות בלא מעט פעמים שהיא 'תירחשה' את המציאות לפני שהיא קרתה.
..תתן אחרית לעמך
בנות מוחלות המון על הכבוד שלהן ומשקיעות הרבה ועם זאת יש כל מיני סתירות פנימיות שצריכות בירור (כפי אלו שהצגתי) ובמיוחד בעולם הרגש.
נקודת ההנחה שלי מבוססת על ספרי סוציולוגיה שעוסקים בניתוח ומחקר האיש והאישה, עם נתינת הדרכה מעשית כיצד כל פרט פועל.
"99 אחוז מהבנות.." על מה ההנחה שלך מבוססת?
שוב נושא הרגש ואני מצטט 'מרגיש לי קצת התנפלות'. לא שידרתי שום דבר רגשי, רק הצגתי את העובדות המעשיות שעומדות על בסיס שכלי. תחושת הרגש היא פרשנות שלך, אני מניח שהיא מבוססת על מילים שכתבתי אבל שוב, זו פרשנות ולא עובדה.
אני מניח שמה שכתבתי עלול לעורר שוב רגשות מעצבנים.. זו לא הכוונה שלי, הכוונה שלי היא נטו להגיד כיצד גברים ונשים מתנהלים וכיצד ניתן לשפר את זה אם כל צד יהיה ער להתנהלות שלו (וכמובן כל פרט ידע איפה הוא עומד ויתנהל כראוי).
יש לנו הערכה עצומה לכל דבר. חוץ מיזה שיש לנו עולם רגש עצום ואנחנו מתנהלים בקשב לרגש תוך כדי השלטת השכל.
..שבותי
אחשוב על כך.
אשריך.תתן אחרית לעמך
לא בדיוק אמרת את זהאהבתעולם
אבל אתה צודק שבנות לא צריכות יותר מדי לנפנף בנושא הגבריות של הגברים, אנחנו ככל הנראה לא מספיק מבינות כמה הנושא הזה רגיש אצלכם ..ומרשות לעצמינו קצת יותר מדי..
ומצד שני כמו שהנושא הזה מעסיק בנות יש גם לכם הבנים נושאי עיסוק שרגישים אצל הבנות.
נשמח שתעלו את הנושאים שרגישים לכןתתן אחרית לעמך
ישיבות של גברים (במלעיל)הלוך ושוב
עלי, אילת, גבעת אולגה, איתמר, שדה אליהו, אלון מורה ועוד ועוד
האמת שלא מאוד קשה למצוא בייניש גבר, יש בכל ישיבה כמעט כולל הכבדות כמו הר המור
אלא אם כן זו פריקה ולא התכוונת לתשובות רציניות![]()
יש ישיבה בשדה אליהו?סביון
כן, ישיבה גבוהה חקלאיתיהודי אמיתי!
אז זהושבותי
כי באמת זה חסר בעיניי. גבר אמיתי, מוביל, עם תכונות גבריות כמו שהיו מדורי דורות, שזה שהוא בייניש לא הופך אותו לרכרוכי וחסר יכולות חברתיות אנושיות.
ומצד שני בייניש בייניש- תורה, אהבת השם, לא אכפת לו באמת מה חושבים עליו בעולם הזה. קיצר
אז תודה על הישיבות, לחצי מהן אין לי קשר כרגע. נראה..
אבל ברור שהיה פה מעין ציניות של פריקה, שזה דבר חסר!!! ולא קשור ספציפית אליי
מלאא בנות וחברות שלי חוות את זה.
לדעתי זאת אחת ה- - בעיות של זמננו.
שהבנות כבר לא בנות והבנים כבר לא בנים
אני באמת לא מביןהלוך ושוב
מה זה 'גבר', ודי ברור לי שכל אחת רואה את זה קצת שונה.. כי 'מוביל' זה תכונה שיש גם להרבה בנים עירוניסטיים שפוחדים מג'וקים, ואיש כפיים שעובד בחקלאות זה מאוד גברי אבל לא קשור להובלה, וביטחון עצמי זה גם חשוב אבל לא הולך דווקא עם 'יכולות חברתיות אנושיות'
בקיצור אני אומר שני דברים-
לא הסברת פה כל כך טוב מה את מחפשת, לפחות לא בשפה שבנים מבינים
ודבר שני, אפשר להתעודד, יש מלא כאלה! (בהנחה שאת מתכוונת לבייניש ממוצע ולא לאחד שהיה בסיירת וגם יש לו נוקיה C2 וסיים את הש"ס פעמיים והוא גם מסמר חברתי. את זה באמת קשה למצוא..)
משרד הבריאות ממליץ לתחזק בכל משפחה אח בייניש אחד שיכול לשדך לך את חברים שלו![]()
(-:שבותי
עד כאןכְּקֶדֶם
מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה
וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד. ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.
ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.
אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.
ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.
אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.
הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.
התוהו קדם לעולם.
נוגע, לא נוגע
עצוב וכואב לשמוע
קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.
שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך
נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
כואב ממשארץ השוקולד
חבר יקרכל היופי
עוד לא הגיע זמנך להיעלם.
הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.
הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.
האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?
אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.
כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.
אבל יש ויהיו רגעי אור.
אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.
אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.
מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.
חולה עליךךךadvfb
אחלה כתיבה
הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.
לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.
יש שני צדדים יראה ואהבה.
היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב.
על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.
אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!
בהצלחהברוקוליאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי
לדבר עם בחורה ולברוח?
2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.
אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש
ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.
ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה
לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .
איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?
ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום
שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו
ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .
מדוע?
אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )
ובסוף הלכו בלי הסבר בבום
אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..
ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..
אבל לא כולן לוקחות את זה ככה
יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..
באמת קחו אחריות.
גוסטינג זה גועל נפש
אתם גועל נפש
השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.
אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..
נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??
(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?
אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל
דרך ארץ
כנל הפוך!! כלפי גברים
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי
אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...
לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.
עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).
הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.
זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".
מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."
וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?
זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...
קלעת בולמה כבר ביקשתי
היא אמרה על עצמה שהרגש שלה לא נמצא איפה שהיא מצפה שיהיה ושהיא מאוד מקווה שיתפתח, ככה שכנראה באמת זה שלא היה שם שינוי משמעותי היה הטריגר העיקרי להיפרד. היא דיברה עם מישהי שהדביקה את החוסר התקדמות ברגש בהובלה שאולי חסרה מצידי, וזה היה נראה שהיא קצת נתלתה בזה בשביל לתרץ למה היא רוצה לסיים. בזמן הפרידה נאמרו הרבה דברים שאני כבר לא ממש זוכר, והאמת שמעדיף כבר לשכוח... 
בעז"ה שבקרוב ממש נזכה למה שאתה מתאר ושבנתיים אצליח לחיות באמונה ובביטחון...
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים
אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.
"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".
תודהנוגע, לא נוגע
שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon
האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם?
אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
אשמח גם
ראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה
אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור 
פניתי
ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
JLICתמיד בבטחה
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות
יש להם גם קהילה פיזית?
בוודאיארץ השוקולד
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?
כמה שדכנים ומיזמים.
כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.
בהצלחה
הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי
הבחורה כמעט מתעלפת מקור
והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..
הבנת מה אני אומר?
אחי , היא בעולמות עליונים
ביטקוייןמשה
זה באמת מקום לרחף בו.
כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.
מה שבטוח.
ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.
תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.
בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.
הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.
ברור שהיא צריכה להגידהפי
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד
אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.
ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.
חחחח לא נראליהפי
אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר
פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן
מה לא ניקח????
והיא כולה עלק קר לך
הורידה לי את החשק לא לקחתי .
סתם פשוט היה יש ים אנשים
קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר
אבל בדייטים לי ספציפית קפוא
ואני חופרת לבחור שקר לי!
הוא לא יכול לפספס את זה
אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי
שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.
שזה קטע זה יחסי כי עם גברים קפוא לי רצח
ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק
אז אפשר לעבורבחור עצוב
זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.
בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).
אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר.
ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב
יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות.
אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
מסכיםארץ השוקולד
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה
והיא עדיין התפדחה להגיד
אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה
מזכיר לך משהו?אריק מהדרום
את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.
המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.
וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.
זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.
אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.
וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.
אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה
השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.
אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד
רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?
מה דעתך על זה?
המצב הנפוץאריק מהדרום
בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.
אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה
תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.
אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.
ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
אוחזיויק
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.
ולמה
1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"
2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"
נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.
(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)
מסכים ומחזקאביעד מילוא
אבל זו התבוננות חיצונית צריך לשבור את הסטיגמות
אתה מה זה צודקadvfb
גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.
אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.
לא הבנתיהרמוניה
למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?
לראשון יש יותר סיכויadvfb
הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.
בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי.
תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה
לבין כמה שהוא באמת
שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו
כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.
בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים
לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.
בעז"ה בקרוב ממש!
היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.
אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה
בע"ה
לשנה הבאה נר איש וביתו
מתוך בריאות ושמחה#
רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה
שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.
ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת
מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה
חזק ואמץ
ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש
"קווה אל ה'
חזק ויאמץ ליבך
וקווה אל ה'"