יש בבית ריח של קיץ: קרם הגנה ולחות.ריעות.

לאחרונה אני כל הזמן מריחה דברים (אוכל, כביסה, כבישים) באוויר וזה מזכיר לי משהו ואני לא יודעת מה ואני חושבת שהגעתי לגיל שכבר יש נוסטלגיה אמיתית, לא רק זיכרונות מהשנה שעברה.

כמו הקטע הזה שהיינו עושים ביסודי, לכתוב באחד העמודים בספר לימוד "לכו לעמוד 30" ובעמוד 30 היינו רושמים "לכו לעמוד 258" וכו' וכו' וחשבנו שאנחנו נורא מתוחכמים למרות שעשינו את זה בספר מדעים אחרי שהבנות מכיתה ו' של שנה שעברה עשו את זה על ספרי חשבון.

או האישה המבוגרת מהשכונה הראשונה שגרנו בה בעיר הזאת, שמכרה לנו ירקות בדלת ואימא תמיד הייתה קונה ממנה פלפלים ואני זוכרת שאהבתי שהיא באה. ואימא סיפרה לי לא מזמן שגם היה איש שמכר ביצים ואז חטפתי סלמונלה וביליתי יומיים בבית חולים ומאז אנחנו קונים ביצים רק בסופר.

והפעם הראשונה שאיפרו אותי- הייתי בת שש בערך ודודה שלי קנתה לי איפור של ילדות לקראת פורים וכל המבוגרים ישבו בסלון של סבא וסבתא והיא איפרה אותי בחדר וכשיצאתי לא הייתי מרוצה כי ידעתי שזה איפור של ילדות ולי בגיל שש הייתה נשמה של בת שבעים פולניה וכשכולם החמיאו לי שאיזה יפה אני נורא נעלבתי כי היה ברור שזה שקר. צללית ירוקה ושפתון ורוד? על מי אתם עובדים.

ובחופשים היינו נוסעים לים לפחות פעמיים בכל החופש הגדול. ואם היינו נוסעים לים פחות מפעמיים, נניח פעם אחת או בכלל לא, זה היה ממש מוזר וחשבתי שסוף העולם הגיע.

כשלא היו עגבניות בסופר לפני איזה שלוש שנים, הייתה תקופה כזו שלא היו עגבניות, גם אז חשבתי שסוף העולם הגיע. 

והיינו מכינים קובבות בוץ בגן וכבר אז הייתה חבורה מגובשת של בנות שלא שיתפו אותי במשחקים שלהן, עד שפעם אחת בכיתי כי כאב לי הגרון (הייתי בת חמש וחצי וכבר אז הייתי היפוכונדרית) ומייד מייד הן צירפו אותי למשחק ובכלל לא נהניתי כי הן לא הרשו לילדה השניה להשתתף ואנחנו בכלל היינו באמצע לשחק שאני אימא שלה.

והאכזבה כשלא נבחרתי להיות הגננת לפני פורים, כשהחליפו בין אחת הילדות לבין הגננת לשעה שלמה של ריכוז.

אצלנו קראו לזה ריכוז, לא מפגש.

וזה קצת נוסטלגיה ובעיקר לחבק את עצמי של גיל חמש ושש ואחת עשרה כי עכשיו אני יכולה, עכשיו אני יודעת דברים שאז לא. ונכון שבכיתה ה' זכרתי איך פותרים תרגילים בחילוק ארוך והציון הכי נמוך בתעודה שלי היה 85 ולא למדתי למבחנים באנגלית ובכל זאת בכולם קיבלתי מאה. אבל עכשיו אני יודעת לחייך ליד אנשים ולצחוק כשמתחשק לי ולכעוס אם קורה משהו לא בסדר ולחלום על שנים מעבר לכיתה י"ב שמאחוריי כבר כל כך הרבה זמן (נו, בסדר, רק שנתיים) שאני לא יכולה לומר "סיימתי תיכון לפני כך וכך שנים" כי החישוב קשה לי מדי (ובינינו, גם החישוב כמה אחיות יש לי קשה מדי. אני תמיד חייבת להיזכר כמה אחים אנחנו ואז כמה בנים יש ואז להפחית, כי מה נעשה, ראש מתמטי כבר אין לי).

וזהו, אני בת עשרים וכמעט חודשיים ובכל השנים האלו למדתי שאני לא חייבת תואר כדי לחיות או סלט כדי להיות בריאה, שאני דווקא אדם די טוב ונחמד ושיש לי מזל בהגרלות פייסבוק אם אני משתתפת בהן.

נזכרתי בעוד מלא רגעים מהילדות אבל נשמור אותם בזיכרון וזהוריעות.

סופסוף משו שאפשר לקרוא פה,,,,,,,,
את נדירה. טוב שיש אותך, באמת. הייתי שמחה להכיר אותך יום אחד, את נותנת השראה.
הי, תודה מוסמנת להכיר אותיריעות.
ממש יפהחביב אדם

תודה ריעות.
איך שאני אוהבת לקרוא אותךמתנחלת גאה!
ריעות.אחרונה
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך