לא לסקול אותי. זקוקה לתמיכה!אמא45

אז הבנתי שכנראה תהיה לי בת.

יש לי בבית 3 בנות ובן 

כ"כ רציתי להביא לו חבר! רציתי עוד בן! 

לא מתחברת לבנות.. לקוקיות,לשמלות לכל העסק הזה. 

אני עצובה. כן...עצובה (בבקשה רק תתמכו בי).

מנסה להגיד לעצמי שבנות אחרי החתונה נשארות קרובות לאמא והבנים פשוט הולכים אחרי האישה (ברוב הפעמים)

מנסה להגיד לעצמי שאין לי שליטה על זה.

מנסה להגיד שיש לי כבר בן אחד ויש כאלה שיש להם רק ממין אחד.

מנסה להגיד לעצמי שזה מה שיש ואין אופציה אחרת ופשוט להתחיל להכיל את זה.

וניסיתי,באמת שניסיתי. אז יש ימים יותר טובים (כי יש בי תקווה שאולי אני אגלה בסוף שמדובר בבן כי אמרו לי בת ב-75-80% כי לא רואים משהו ששייך למין הזכרי) ורוב הימים הם פחות טובים. עצובה,בוכה. 

צריכה עידוד,תמיכה וכל דבר טוב אחר! 

קודם כל, בשעה טובה!יעל מהדרום
לק"י

אח"כ, אני חושבת שתני לעצמך את ה"זכות" להתאכזב קצת. לפעמים אנחנו מתאכזבים גם משטויות.
ובהריון בכלל אנחנו רגישות יותר, וכל עכבר הופך להר.

אחרי שתתני לרגשות שלך קצת מקום, תפני להפוך את זה לטובה (יש לך דמות תומכת שיכולה לעודד אותך?).
כי בסך הכל בנות זה הרבה מעבר לשמלות וקוקיות.

ומתייגת לך את "אם הבנות שמחה"
@מיואשת******
מותר להתבאס!מחשבות....
תכילי את הבאסה. תביני למה הוא.. אבל אל תחשבי אליו! חלמת על משהו אחד.. קיבלת משהו אחר.. ברור לי שבסוף יהיה לך הכי מדויק בעולם אבל מותר להתבאס כי זה לא חלק מהחלום הורוד ;) שרצית..
רק אל תכנסי יותר מידי לבאסה הזאת.. תתני לה מקום אבל אל תעודדי את עצמך לשנוא את העובר..

בטח ל @מיואשת******
יהיה מה להוסיף..
אני לא מצליחה להביןאמא45

למה אני מתבאסת... 

כי אני רוצה חבר לבן שלי?

כי אני לא אוהבת שמלות,קוקיות,סיכות?

כי יש לי כבר בנות ביתרון?

אני מנסה להגיד לעצמי שזה הכי נכון וטוב עבורי אבל זה פשוט לא עובד. 

חשבתי אולי ללכת ליעוץ/פסיכולוג אבל זה נשמע לי קצת מוגזם.

מדברת על זה המון עם בעלי שמפרגן ומעודד ואומר מילים חמות ונכונות. 

מציע לצאת לבלות ולשכוח מזה אבל זה מרגיש לי לטאטא מתחת לשטיח.

לא רוצה לתלות את התקווה שלי במספר אחוזים בודדים שאולי זה ישתנה (לפי תחושת הבטן שלי והסימנים זה בת)

ממש לא מוגזםמיואשת******

אני הלכתי ליעוץ, זה מאד עזר לי עד רמה מסוימת ואני ממש ממליצה אם יש לך את היכולת ללכת לדבר ולעבד את הרגשות שלך.

אני אפילו לא מצליחה להגיד מה מפריע לי..אמא45

בעלי ניסה להבין כדי להקל עלי למה זה מציק לי? 

פשוט הבנתי ש-ככה! אני פשוט רוצה בן וזהו! אין למה.. יש רק ככה..

וזה נראה לי מצחיק להגיד תשובה כזו לאיזה מייעץ...

מותר לך! את בהריוןלפניו ברננה!
אני לא חושבת שהיועץ יגיד לך הסיבות שלך הן לא הגיוניות ותשני אותן מהר!
הוא יעזור לך לעבור תהליך של השלמה עם הרגשות שלך ואז כשתקבלי את הרגשות זה גם יעזור לך להשלים עם המצב הקיים...
כן בדיוק בגלל זה את מתבאסת..מחשבות....
אני יכולה לתת לך מליון סיבות להתבאס ומליון סיבות לשמוח.. אבל זאת ההרגשה כרגע וכנראה היא יושבת על משהו. מותר. מגיע לך להתבאס כי רצית משהו אחר. ברגע שתפנימי שזה בסדר להתבאס תוכלי להצליח לגדול מזה..
וזה מרגיש מוגזם ללכת לטיפול אבל אם אחרי תקופה את רואה שזה לא עובר זה הגיוני לגמרי..
תודה לכל המתייגות מיואשת******

כן ,הנני כאן, עם 4 בנות ובלי בן...

מאד מאד מבינה אותך!

באמת זה מבאס, לפעמים אני חושבת שעם כל הציפיה שלי שאולי החמישי (והאחרון לצערי, אם בכלל אזכה) יהיה בן, מה זה שווה אחד, מה הוא יעשה לבד וכן הלאה

אז מבינה אותך

וזה מבאס

ומותר להתאכזב ולהצטער, ורק לזכור שהאכזבה הם לא מזה ש*יש* לך בת, אלא מזה ש*אין* לך בן. זה הבדל, והוא חשוב, וחשוב לזכור אותו

לא כתבת פה בת כמה את וכו, אז מקווה שכן יש לך תקווה לעוד בן בעתיד, והם יכולים להיות חברים גם עם בת באמצע

גם אני נקעה נפשי משמלות וקוקיות אז לבת הרביעית שלי יש רק מלא מלא מכנסיים ואוברולים מתוקים ויפים ומהממים

ואני חייבת להודות שעד הלידה וגם יום יומיים אחריה לא התחברתי לילדה. היה לי הריון מאד קשה

אבל היום, טפו טפו, מאור ליבי ומשוש נפשי ועוד כל מיני דברים פיוטיים כאלו ננה-בננה ואני משוגעת עליה

ויש זמנים שאני יושבת עם כל הבנות הגדולות שלי סביבי ומנהלת איתם שיחת בנות וצחוקים ואומרת לעצמי, וואי, כיף להיות אמא של בנות! 

ויש כל מיני זמנים כאלו 

ויש שליחות גם לגדל בנות בצורה מאוזנת שתראה להן ששיער ובגדים זה ממש לא תכליתן, ושכיף להתגנדר אבל זה לא סותר את זה שהן יכולות להחזיק פטיש קורץ  ושמי שאוהבת לאפות תאפה ומי שאוהבת להטיס רחפנים נקנה לה רחפן. זה ממש לא שחור לבן (או ורוד כחול מגניב)

אני חושבת שבעיקר מעצבן אותך שלא יהיה לבן חבר, ובטח יש פה מלא שיבואו ויספרו לך שיש להן קשר מקסים עם אחים שלהן, ובינתיים תתאכזבי חופשי.... זה הרבה גם הורמונים... ותתפלי לה' כשקשה לך שיעזור לך לעבור את האכזבה ולהנות מהתינוקת בע"ה בזכות מה שהיא עצמה, ואם בא לך לבכות תבכי ותכניסי גם תפילות ללידה קלה

ואני פה רק לספר שזה קשה, לפעמים יותר לפעמים פחות, אבל שבאמת באמת באמת - בסוף זה עובר. 

חיבוק גדול, ואם בא לך לכתוב בפרטי או לשאול עוד, את ממש מוזמנת...

מצטרפתתפוחים ותמרים
בבית 3 בנות ובן , לא יודעת מה בבטן, מתפללת ל'בריא' אבל מודה שאשמח מאד מאד להביא חבר לבן שלי. אצלי הריון אחרון.
מאחלת לך שתשלימי ותכילי בהמשך כי זה מה שקיבלת. אני מאד רציתי בת שניה אחרי הבכורה וקיבלתי בן ולא היה יכול להיות נכון יותר בשבילי ובשביל המשפחה.
לך תפוחים ותמריםאמא45

אני כ"כ כ"כ מקווה שתקבלי את מה שאת רוצה!!! הלוואי!!

אשמח אם תעדכני אותנו...

תודה על התגובה המושקעת והאכפתית!אמא45

גרמת לי לבכות! 

מרגישה שכ"כ קשה לי להשתחרר מזה נפשית! מרגישה באמת בדיוק כמוך שההריון הזה כ"כ קשה נפשית ופיזית.

באמת אחד הפחדים שלי זה שפשוט לא אתחבר לילדה אחרי הלידה (ועכשיו אני גם מתחברת ואפילו לא מאמינה שאמרתי "ילדה" כי אני פשוט לא מדברת אליה בלשון נקבה).

מפחדת שהלידה תהיה יותר קשה כי סה"כ רציתי משהו אחר

מנגד,מרגישה כ"כ מגעילה שככה אני מרגישה בתור אמא.. לחשוב שאמא שלי התאכזבה בעודי בבטן? זה כ"כ עצוב ולא יפה! איזה מין אמא אני? הרי לא הייתי מוותרת על אף אחד מבנותיי (!) ובכל זאת..... המחשבות,הקינון והרגש שפשוט לא מרפה... מרגיש שהלב נצבט כל פעם מחדש...

התגובה הנ"ל מופנת למיואשת.. סליחה שיצא כאןאמא45

את בסדר גמור!!!מיואשת******

את לא צריכה להתחבר אליה עכשיו. לא נורא בכלל. 

ובשביל להוציא לך אמונות טפלות מהראש הניתוח שלי היה הקל ביותר שעברתי והילדה הזו היא קלה ומתוקה וצמודה אלי נראה לי יותר מכולן. הכל שטויות. מה שמשנה זה מה שאחרי ולא מה שעכשיו.

ואל תרגישי מגעילה, את רצית משהו אחד, ועכשיו את עצובה שאין לך אותו, וזה לא קשור למה שכן יש לך בבטן. תחשבי שאם היה לך עכשיו תאומים בן ובת היית מאד שמחה נכון? אז זה לא שאת *נגד* הבת, את פשוט רצית בן. מותר. 

אני חושבת שמה שהיה לי הכי קשה זה שהרגשתי אמא מגעילה, אשה כפוית טובה, ובאופן כללי רעה מאד מאד. השנאה העצמית על הרגשות שלנו היא הכי גרועה, ולכן כן ממליצה על שיחות ויעוץ

כי לא טוב לשנוא את עצמנו, צריך לקבל שאנחנו לא מלאכים ולפעמים קשה לנו מאד לקבל את עצמינו 

וללכת לקניות ולטאטא את זה כמו שאת אומרת, זה דווקא טוב, זה מעביר את הזמן, אחד המרפאים הכי גדולים לנפש זה הזמן, והעובדה שמפנים את המחשבות למשהו אחר, ולא מתעסקים כל הזמן שוב ושוב באותן מחשבות

אז כן, תצאי ותנסי להסיח את הדעת

ואת תראי בע"ה שהיא תהיה מהממת ואת תאהבי אותה מאד! (ואם זה יקח כמה ימים או שבועות זה עדיין לגמרי לגמרי בסדר!!)

משתפת...אימוש של...

גם אני ב"ה בהריון עם בת, יש לי בבית 2 בנות ובן שנורא נורא רצה חבר, בכל הזדמנות שהוא היה בבית הכנסת היא ניגש להיכל ומבקש בשיא התמימות שהשם יתן לנו תינוק, הוא כל הזמן רואה את הבנות ישנות ביחד, מתקלחות ביחד, מעבירות בגדים מהגדולה לקטנה והוא ישן לבד בחדר....מתקלח לבד...וכו'....

היה לי נורא קשה לקבל את זה שזו בת וממש הייתי בהכחשה שהרופא טעה למרות שכבר בשקיפות הוא אמר לי 100% בת שלא נדבר על זה שהבן שלי פשוט איחל לה שתמות ח"ו כשהוא שמע שזו בת! אני פשוט התעלמתי מזה והבנתי את התסכול שלו...כרגע אני שבוע 32 והשלמתי עם זה שזו בת, אני אפילו מצפה לזה ומחכה לה בקוצר רוח... 

תנחמי את עצמך שאת לא לבד...וזה ממש בסדר להיות מבואסת מזה ...הכל טוב...אני מאמינה שעם הזמן יגיע החיבור ואיתו ההשלמה...

איך הצלחת להשלים עם זה?אמא45

זה כ"כ קשה! 

מה עזר לך להשלים?

לדעתי התקדמות ההריון, התזוזות שלה בבטן גורמת לחיבוראימוש של...

גם התחלתי להסתובב ולראות כל מיני בגדים מתוקים של בנות שגרמו לי ממש להתרגש... גם הסביבה הקרובה כל כך פרגנה על זה שזו בת שממש לא נורא שבינתיים יישאר רק הנסיך לבד וסביבו על הנסיכות...ובע"ה יבוא גם בן...

אגב, בעלי עדיין זורק לי מידי פעם שאי אפשר לדעת עד הלידה... 

דווקא אצליאמא45

כשאני רואה בגדים של בנות זה מכניס אותי לעצב ולהבנה שאני לא מעוניינת בבגדים מהסוג הזה..

שמרתי כמה בגדים מהבנות שלי וכשאני פותחת את הארון אני פשוט לא יכולה להסתכל...

לפעמים אני תולה תקוות שזה שאמרו לי 75-80% יש כמה אחוזים שאולי פעם הבאה אני אגלה שלא מדובר בבת?

בדיוק ככה הייתי בין השקיפות לסקירה שאז כבר כמעט ואין סיכוי לאימוש של...

טעות...תתפללי על זה המון! שהקב"ה יתן לך חיבור ושמחה וציפייה לתינוקת...

לא עשיתי סקירה מוקדמת..אמא45

אמרו לי את זה באולטרסאונד רגיל.

יש לי תור רק לסקירה מאוחרת.

מתפללת ומבקשת שבאמת יהיה לי חיבור ושמחה ומפחדת אם יהיה אחרת..

מבינה אותך לגמרי!!צימוקים
מצטרפת לכל הנאמר.

מה שאני תמיד אומרת לעצמי: הקב"ה יודע בדיוק מה לשלוח לי וזה בטוח הכי מתאים בשבילי!

חשבונות שמיים.. אין לדעת.

יחד עם האמונה והבטחון תתני מקום ל"עצב".

והעיקר אמא ותינוק בריאים ושלמים!!!
העצב משתלט עליאמא45

אני מוצאת את עצמי יושבת בספה ופשוט לא מעניין אותי כלום..

איך נראה הבית,מה מצב הילדים כלום כלום!! 

אם הייתי יכולה הייתי פשוט נכנסת למיטה וזהו!

אני מאמינה שבסופו של דברתפוחים ותמרים
ילד בריא הוא בגדר נס. כרגע קיבלת בת ומאמינה שלאט לאט תתחברי אליה, לפני/אחרי הלידה.
מבחינת העידוד: אני לא יודעת בת כמה את, אבל אולי יש לך זמן לעוד הריון/יונות שיביאו גם חבר לבן שלך?
זה כבר לא חבר..אמא45

זה אח.. הרי יהיה הפרש נכון?

יש לי עוד אפשרות להביא ילדים אבל אני עדיין לא יודעת אם ארצה עוד... תמיד אמרתי שארצה לפחות 6 ילדים אבל כשיש לי כבר 4 אני חושבת על זה שוב......

עכשיו בטח אי אפשר לחשוב על עודתפוחים ותמרים
מאחלת לך שההריון ימשיך תקין, ולגבי הרגש - זו הדרך שלך.
אצלי כשאני פוגשת מקום שקשה לי ואין לי איך לשנות אני משננת חזק שזה מה שיש ומשתדלת לא לברוח בכלל למחשבות 'מה היה אילו....' כי ה'אילו' בסופו של דבר הוא לא הדרך שלי.
תראימיואשת******

שתי הבנות שלי ממש צמודות - הגדולות, ולא אגיד לך שהן חברות מדהימות בכלל. אחיות טובות ומתקשרות וזה, אבל חברות... לא כזה. 

המציאות לא תמיד כמו שחשבנו ,ובהפרשים של 4 שנים יכולים להיות חברים מצוינים

זה גם מה שבעלי אומראמא45

הוא תמיד צוחק ואומר לי שהם כל היום יריבו אחד עם השני (כדי לעודד אותי ושלא אחשוב שאם היה בן הכל היה ורוד איתם ביחד)

אחותי שהכי קרובה אלי בגיל (שנתיים)חדשה ישנהאחרונה
הבנאדם הכי לא קשור אלי עלי אדמות.

אין בזה כללים.
לי יש בן נסיךבית חלומתי
בין בנות
חולה עליו
מעצימה אותו שהוא בן יחיד וכזה חמוד ושהוא מביא לבית דברים מקסימים שהבנות לא יכולות
ותאמיני לי שאחרי שבאחרונה אמרו לי שזה בת אחרי השוק הראשוני שערך 10 שניות
נהנתי מהרעיון בן נסיך

כנראה ה יודע שיותר קל לנו לגדל בנות
והבן כל הזמן אומר לי נכון את אוהבת אותי הכי כי אני בן יחיד !ונכון את מפנקת אותי כי אני בן יחיד!.נכון את אומרת לי ככה כי אני בן יחיד!
אני כל הזמן אומרת לו ה פינק אותי בבן יחיד ומיוחד
דווקא אני פחות אוהבתאמא45

את זה שרואים אותי עם הבנות שלי והבן שלי ואנשים אומרים:"זה הנסיך?" 

אני תמיד חושבת איך הבנות שלי מרגישות עם זה..מה הן חושבות..

אם היה לי בן זה היה פותר את הבעיה הזו גם..

מעניין אם לבנות שלך נעים לשמוע את זה.שאלהשאלה
כאילו הוא נסיך והן ״עוד בת״? הוא מביא דברים מיוחדים והן, לא מיוחדות כל אחת בפני עצמה?
לי יש 2 בנות ובן בבית, ועוד לא יודעת מה בבטן. יהיה נחמד אם זה יהיה בן ובכנות, כנראה שאתבאס קצת אם לא. זה מצער אותי שאתבאס, אבל זה בלתי נשלט ואני אקבל את זה. אבל גם אם זאת תהיה בת, היא תהיה יחידה ומיוחדת כמו שאר הילדים שלי. הם כל כך יותר מבת או בן, הם עולמות שלמים ומלאים ומיוחדים. שמלות או מכנסיים, מה זה חשוב. חשוב מי לובש אותם.
אני גם חשבתי על זה...מיואשת******

יש לי גיסה עם כמה בנות ובן ומה שהיא עושה ממנו, מרשה לו כל דבר שלבנות לא מרשה, מדברת עליו כל היום ,קונה לו דברים יקרים בלי פרופורציה. תמיד אני חושבת על זה שאם הייתי בת שם במשפחה הייתי יוצאת שרוטה לגמרי.

מצד שני, כן חשוב להדגיש את היחודיות בכל ילד, וכן בהחלט מותר ואפשר לומר שהוא יחיד ומיוחד בבית שלנו, כי גם להיות בן יחיד בין בנות זה לא קל

צריך למצוא את שביל הזהב וזה לא פשוט בכלל...

אני לא חושבת שזה הבעיהחשובה1

אבא שלי בן יחיד בין ארבעה בנות ועד היום הוא סוג של נסיך מבחינתם, מפנקות אותו דואגות, ולא נגרע מחלקם דבר, הפוך הם אוהבות להישען עליון בתור אח שלהן.

מה שכן, צריך להיזהר שלא יצאו מפונקים יתר על המידה כי אז הם חושבים שכל העולם חייב להם, ובסופו של דבר הם יוצאים מזה נפסדים כי החברה והמורים וכן יתר העולם לא חושב ככה.

לאף אחד זה לא מועיל לגדול ״נסיך״.שאלהשאלה
פשוטי העם אנחנו, צריכים לעבוד קשה ללמוד להסתדר עם אנשים לתרום לחברה ולעבוד למחייתנו. לא סובלת שממליכים ילדים וילדות.
ממש לאבית חלומתי
הוא לא מפונק יותר מהם
לא הסברתי את עצמי טוב
הוא מביא הביתה דברים מיוחדים של בנים מבית הספר מבית הכנסת
לא קונה לו כלום יותר מהם
הוא לא מפונק בכלל יותר מהם אבל יש לו העצמה של בן שלומד תורה והולך לבית הכנסת עם אבא
לבנות אין שום בעיה עם זה כי הן יודעות כמה שאני אוהבת אותן ושאני אומרת לו את זה שלא ירגיש מסכן שהוא בן בין בנות כי באחרונה הוא התבאס אז אני מראה לו את המיוחדות שלו וזה לא נוגע המיוחדות של הבנות בכלל
הילדים אצלי יודעים שאמא אוהבת כל אחד מהם באופן אישי הכי הכי בעולם
לא קונה לא דברים יקרים יותר מלבנות
לא מאפשרת לו יותר מלבנות ממש לא
רק בקטע שהוא בן יחיד והוא תראה בן חמוד שלי שגם בזה יש טוב...פשוט משקפת לו
לא רוצה שיגדל מתמסכן מזה שאין לו אח
הבנות שלי משוגעות עליו ממש והוא כבר לא תינוק הוא בגיל ביס יסודי
כך שאף פעם לא ראיתי בעיה סביב זה
וכמו שחשובה 1 כתבה הוא מכניס את הבנות אותנו בכלל לעולם הבנים וזה נחמד כיף ומענין לנו
הבת שלי בהתלהבות עושה איתו את המבצעים שלו זה פשוט כיף
לא רואה בזה משהו רע
מקווה שלא טעה
נשמע שאת עושה מצוין ואת אמא מדהימה מיואשת******

מהשאלה שלךבית חלומתי
אני יכולה להחמיא לעצמי
שלא!!
אנחנו משפחה כזו שמתרגשת מכל דבר אתמול הבת סיימה בגרויות האחים הכינו לה חדר מהמם והפתעות לכבוד המאורע
כנראה בגלל שאנחנו מתרגשים מכל דבר שיש לכל ילד זה לא מפריע לבנות בכלל
ילד יוצא לטיול האחים מפרגנים לו מכל הלב
ממש לא כל היום ממליכים פה נסיכים
כולם נסיכים של אבא מלך ואמא מחכה כל הזמן
מרגישה בדיוק כמוך..פעם שנייה2

אני גיליתי לפני חודש שיש לי בת.

הבן שלי בן שנתיים וחצי ובאמת שיומיים לא הפסקתי לבכות, רק חשבתי איך נשבר לי הלב.

יכולה לעודד שהזמן עושה את שלו..היום אני כבר אפילו קונה לה דברים וחושבת על שמות..

אבל בלב הייתי מעדיפה בן ..ובשלישי אתפלל לבן.

גם אני כמוך לא יכולה לשים את האצבע למה..

כמה זמן?אמא45

אני כבר 3 שבועות אחרי שגיליתי שיש לי בת..

לכן זה גם מתסכל אותי

אמנם לא ממש במצבך אבל לגמרי מבינה..באר מרים
יש לי הרבה ילדים ורוב גדול של בנים. יש גם קצת בנות..
והפעם ממש רציתי בת!!! הקטנה שלי בת שנה ושלוש ורציתי סוף סוף שתי בנות צמודות וקרובות בגיל. הבנות אצלי ברווחים גדולים בין הבנים..

וגילינו שזה שוב בן..
ואפילו שיש יותר מבת אחת בבית אני ממש מאוכזבת..
וכל פעם שמקפלת כביסה מתבאסת שבגדי התינוקת לא יהיו שוב בשימוש בשנה הבאה..
ואפילו שבשתי הסקירות אמרו בן יש לי רצון קטן שבסוף תהיה הפתעה..
וכמו שאמרת נכון משלימה עם זה שכנראה השליחות שלנו היא לגדל הרבה בנים.. ולפחות יש דוגמית של בנות..
ועדין זו באסה..

אז לגמרי מבינה ומתפללת בשבילך שבפעם הבאה יהיה בן.. אני בגיל ושלב שלא ברור לי האם יש מצב לפעם הבאה..

ותראי איך לכל אחת המצב של שדניה נראה הרצוי.. תמיד חלמתי על בית מלא בנות, וכשבהתחלה נולדו כמה בנים ברצף הרגשתי סוג של אשמ ובושה שמשהו לא בסדר אצלי... ועד היום יוצאות לי העיניים בכל פעם שרואה משפחה עם כמה בנות קרובות בגיל.. אפילו שיש לי כמה משלי אבל יש ביניהן פערים בגיל והן מתחספסות מלשחק ולהיות המון עם הבנים.. (הבנות שלי כמעט לא משחקות עם בובות וכאלה אלא מעדיפות לרכב עם הבנים באופניים, לבנות איתם מחנה, לחפור בחצר, לארגן מדורות, לשחק משחקי בניה והרכבה וכו.. אפילו בשבת ברור להן שהולכות לבית הכנסת בשבת על הבוקר כמו הבנים ולא מתפנקות במיטה, ואם היה מותר היו מצטרפות לאבות ובנים ולכל פעילות אחרת של הבנים ביישוב..)
כמה שאת צודקת!אמא45

איך המצב של השני נראה הרצוי! ממש ככה..

אני כ"כ מזדהה איתך בעניין בעניין הרצון שאולי יהיה שינוי/הפתעה..

אני תולה את התקוות שלי בזה שאמרו לי שמדובר כנראה ב-75%-80% בת כי הוא לא רואה משהו שיכול להעיד על משהו אחר ואני כל היום במחשבות- אולי הוא לא רואה טוב כי תנוחת העובר לא איפשרה? אולי זה היה מוסתר? אולי תהיה לי הפתעה כשאלך ביום שלישי לרופאת נשים והיא תגיד לי שהיא יכולה לראות וזה בן? (כי בשבוע 18 היא אמרה שהיא לא מצליחה לראות. אומנם קיבלתי ממנה תמונה של בין הרגליים שעל פניו נראה שיש שם שפתיים אבל אני כבר מתסוכלת מהאחוזים האומללים האלו ותמיד אני מנסה להגיד לעצמי שזה 100% וזהו! אבל זה לא עובד)

הרגשנות יתר כנראה מההורמוניםים...

העיקר הבריאות

אהובה!פיג'מה
זה בסדר, זה טבעי, לגיטימי וברור...
ועדיין - זה לא כיף להיות בכזו תחושה..
תנסי לעשות לך רשימה, מלאכותית ככל שתהייה של דברים טובים ועידודים.. גם מהשרשור פה...
אני יכולה להוסיף לך אחד- אני ואחי בקשר ממש ממש טוב!! (יותר מאשר עם אחותי נגיד..)
היי קודם כל מותר להתבאס זה בסדראמא!!!
השאלה כמה מתבאסים.,דעתי שהכי יעזור להכנס לפרופורציה.
תחשבי שחס וחלילה היו אומרים ש 80 אחיז שהילד בעל מום.
היית מתחננת שיצא בריא ולא משנה בן או בת.
גם אני עכשיו בהריון ויש לי רצון למין מסוים כי יש לי 2 אותי דבר בבית.אבל אני כל הזמן אומרת שהעיקר שיהיה בריאאא זה כל כך נס גדול!!!!!כל כך הרבה דברים צריכים להיית בסדר בהריון ובלידה.מבחינתי שיחד יוצא בריא זה בגדר נס.
לא זוכרת מתי הייתי ככה טעונה (טהרה)אנונימית בהו"ל

אני נשואה מעל 5 שנים.

נדיר (או שאולי בכלל לא קרה) שיצא לי להיטהר בלי ללכת לבודקת.

יום לפני החתונה(!!!) הייתי אצל בודקת.

זה מכעיס אותי כל כך כל כך.

אני עכשיו מנסה להיטהר ולא מוכנה ללכת שוב לבודקת בינתיים.

אז הרב פסל את הכתמים ואמר שאם אני רוצה ללכת לבודקת והיא תראה פצעים יהיה אפשר להתיר (ואז גם להמעיט בדיקות).

אז עשיתי הפסק חדש.

ואם זה שוב פצעים אז זה לחינם כי שוב יהיו לי כתמים ושוב הרב יפסול.

וביקשתי בפעם הקודמת להמעיט בדיקות והרב אמר שאי אפשר לדעת אם גם עכשיו יהיה פצעים אז בינתיים לא ואם יהיה אז להמעיט.

אבל למה לעזאזל לחכות שיהיה??? למה לא למנוע מראש את הסאגה הזאת??

מחר שוב אתקשר להגיד שאני רוצה להוריד בדיקות, נראה מה יגיד הפעם.

אין לי כח למצווה הזאת.

נמאס לי לספר לאנשים מה קורה לי בתחתונים.

מה עשו פעם בלי בודקת? נשים נשארו טמאות לתקופות שלמות?

כל פעם שאני הולכת לבודקת היא אומרת את אותו דבר, איזור רגיש, יש הרבה נקודות שיכולות לדמם במגע.

אין התחשבות בסיטואציה כזאת בהלכה?

אמרתי לבעלי שמבחינתי אני אמשיך לעשות הפסק עד שיגיע המחזור או עד שנחליט שרוצים היריון ואז אלך לבודקת.

אבל זה פוגע רק בי ובו.

ומרגישה צורך ללכת לבודקת רק בשביל בעלי אבל לא באלי אז לא הולכת וזה לגמרי מובן לו.

אבל מרגישה מפגרת כי אם שוב יהיו כתמים ושוב הרב יפסול אז כן אלך.

בפעם האחרונה הלכתי לבודקת ואמרתי לה שתבדוק בצד ימין, שם הרגשתי שנגעתי בנקודה בעייתית וצדקתי.

והיא כל פעם מחדש מתעצבנת ששולחים אותי אליה כשידוע שיש לי רגישות.

ופעם אחרונה היא אמרה לי שבפעם הבאה לא אבוא אלא להתקשר אליה והיא תדבר עם הרב אבל לא באלי.

מרגיש לי מטומטם שאני אגיד לה והיא תתקשר לרב, ילדותי קצת.

ונס שזאת לא אופציה מבחינתנו ליפול במצווה הזאת.

וחבל כי אני כל כך רוצה חיבוק.

וזהו. מקווה שלפחות הכתיבה כאן תוריד מעוצמת הזעם שיש לי על המצווה הזאת ועל הרבנים (שאלתי כמה. ואל תמליצו לי על רבנים מקלים כי חשוב לי לשאול רבנים מהזרם שלנו)

מתארת לעצמי שחלק יזהו, לא מפריע לי. רק שלא ישמר בכרטיס.

ממליצה ממש ממש מכון פועהשמעונה
קודם כל יעשו לך סדר, מה מותר ומה אסור. אולי גם יסבירו לך על ההיתר של ראשון, שלישי, שביעי, בלי קשר להראות להם עד. יש להם כתפיים רחבות מאוג והם אפילו ידועים כמחמירים, וכבר שנים התירו לי ראשון, שביעי ולא אמרו לי מעולםללכת לבודקת. גם דברו איתי בעניין כתמים והתירו
אז איך מתכוננים לצום?אהבה.

די מלחיץ אותי,

שבוע 19 ובכללי מאד עייפה רב הזמן 

קוואקר, דבש, הרבה שתיה.מוריה
לתגבר שתיה לא מהרגע האחרון. 3-4 ימים מראשכתבתנו
סיוט ללכת לשירותים הרבה אבל משפר מאוד את ההרגשה במהלך הצום
הרבה פירות נותן אנרגניה שמתפרקת לאט ולאורך זמןילדה של אבא
לדעתי לפני הכנות פיזיות לצוםמסע של החייםאחרונה

מבררים עם הרב מראש באיזה מצבים בהריון צריך לשבור את הצום, שלא תצטרכי להתעסק עם זה בצום אם חלילה לא תרגישי טוב..

אחרי שיודעים מתי צריך לצום ומתי צריך לא לצום- אז להתחיל לאכול טוב דברים שיזינו אותך לאורך זמן כמו שכתבו אחרות.

העמסת סוכר מאההבוקר יעלה

תמיד שוכחת את ההנחיות. יש צום לפני, ואחרי צריך לאכול משהו מתוק נכון?

ואם אני שותה את התמיסה המוכנה.. אפשר לימון?

כי האחיות אומרות שלא והרופא אומר שכן 🙊

אשמח לטיפים.. כל פעם מחדש שוכחת..

אה וגם האם צריך להוריד בתזונה באותו שבוע? אני חושדת שהריון שעבר היה לי סכרת כי ערב לפני יצאתי למסעדה.. 

לא מניסיוןהשקט הזה

אבל יודעת שצריך להיות בצום לפני כי הבדיקה הראשונה היא לסוכר בצום.

לגבי לאכול אחרי- לא יודעת, אבל בטח יתנו לך הנחיות בבדיקה.

אם שמים לך אבקה בכוס ומוהלים במים, אפשר לימון אם זה בא מוכן מראש אז אני חושבת שיש קצת לימון בפנים, אבל לא בטוחה.

אין קשר בין התזונה לסכרת. צריך להמשיך לאכול כרגיל. 

יש תמיסה בטעם הדרים ויש בטעם אפרסקיעל מהדרום
תשובהPandi99

לא אוכלים משהו מתוק אחרי אם מרגישים רגיל. אין סיבה. אם את מרגישה נפילת סוכר, אפשר. אבל זו ממש לא הנחייה ואחרי העמסה של ככ הרבה סוכר לא מומלץ עוד…

לאכול רגיל לפני. יציאה למסעדה ממש לא קשורה להאם יש סכרת. לא הייתי אוכלת מלא ממתקים ערב לפני כי זה יכול קצת להשפיע על הבדיקה בצום.

לתמיסה המוכנה לא מוסיפים כלום. 

מגיעים בצוםיראת גאולהאחרונה

אחרי הבדיקה צריך לאכול אוכל, כי את אמורה להיות מורעבת, לא?

לא משהו מתוק, אלא ארוחת בוקר נורמלית, עדיף עם חלבונים ושומנים כדי שפחות תושפעי מהנפילת סוכר.

מה שאכלת ערב קודם לא קשור. הבדיקות בודקות את ההתמודדות של הגוף שלך עם הסוכר ששתית. (סוכר בצום כן קשור למה שאכלת אתמול בערב, אבל כנראה לא זו הייתה הבעיה) אבל אם את חוששת, אל תאכלי שום דבר מוגזם בערב קודם.

לי ידוע שלתמיסה המוכנה אסור להוסיף כלום. (היא מדויקת. הלימון שמוסיפים בעצם מוסיף גם סוכר לבדיקה, ואז זה מוריד מהמהימנות שלה)

אחרי שבת מאתגרת, מתייעצת בקשר לבן שליאנונימית בהו"ל

הוא בן 6,

ילד מאוד שמח וגם מאוד אנרגטי.

אנחנו חושבים לקחת אותו לאיבחון אבל לא יודעים אם לקשב וריכוז, היפראקטיביות או אוטיזם.

הוא פחות נראה לי עם אוטיזם כי יש לו אחות עם אוטיזם וההתנהגות שלה ממש אחרת.

אצלו זה בעיקר מתבטא בתיסכול,

כשהוא ממש מתוסכל והיום זה קרה הוא התחיל לבכות והיה על הרצפה ולא נרגע,יכול להיות גם שזה היה בגלל שהסתובב בחוץ הרבה והיה לו חם.

הוא הרבה מציק לאחים שלו, כולל התינוקת שלפעמים הוא יושב עליה, היום כמעט הפיל את העגלה כשהיא היתה בה.

הוא מבקש דברים עכשו וקשה לו לחכות בסבלנות,

הוא לפעמים גם עושה דברים לא צנועים, כמו מוריד את הבגדים ונשאר עם תחתונים או אפילו ערום לגמרי וכשאני אומרת לו שזה לא צנוע, הוא צוחק.

אבל מצד שני יש בו גם תכונות מאוד טובות,

היום אמרתי לבעלי שהוא חזר מאוד שמח מהלימוד איתו בבית כנסת וזה הכניס בו מרץ,

ביקשתי ממנו לאסוף משחקים והוא סידר את כל הסלון שהיה ממש מבולגן לגמרי לבד וממש החמאתי לו על זה.

הוא שמר לאחותו שלא היתה בבית בשבת ממתקים שהוא קיבל,

הוא הלך עם אחות אחרת לשחק מחוץ לבית ולא הפריע לנו לישון בצהריים, בערך שעתיים..

אז מה אומרות יש לכן כיוון מה זה?

מצד אחד הוא יכול להיות מאוד שובב ועם המון אנרגיה שזה מתיש אותנו מצד שני הוא ילד טוב.

רעיון לכיווןמתיכון ועד מעון

אם אתם לא סגורים על הכיוון אפשר לפנות לרופא התפתחותי, אם יאשרו בקופה כי הגיל שלו גבולי, ולפעמים אחרי גיל 6 כבר לא מאשרים. אם לא פסיכאטר ילדים יכול לסייע לחשוב מה הכיוון של האבחון

אתם בהדרכת הורים כלשהי? (בעקבות הילדה על הרצף)מתואמת

אנחנו מתייעצים עם מדריכת ההורים שלנו (שמומחית לאוטיזם) גם על הילדים שלנו שלא על הרצף, והיא נותנת לנו כיוונים מה לבדוק ולאבחן.

היא פסיכולוגית.

אם יש לכם מישהו כזה - הכי טוב להתייעץ איתו.

אם לא - אז לפנות לרופא הילדים ולבקש הפניה כללית להתפתחות הילד. יכול להיות שתצטרכו למלא כמה שאלונים...

בהצלחה, וחיבוק של הזדהות❤️

תודה רבה ♥️אנונימית בהו"לאחרונה

כן אנחנו נמצאים בהדרכת הורים, בינתיים לא מרגישה שזה מספיק עוזר.

מה שכן שמתי לב שכשמחמיאים לו זה ממש גורם לו להתנהג יותר יפה אז נשתדל יותר.

אני רוצה לשאול שאלה שמעניינת אותי לגבי משפחותפרח חדש

מרובות ילדים, שאלה לנשים שמגדלות כאלו משפחות,

מה מניע אתכן ללדת עוד ועוד ילדים?

הרי לגדל ילדים זאת מבחינתי המשימה הכי חשובה ומורכבת שיש בחיים

ב"ה יש לי כבר חמישה ואני רוצה עוד

אבל לא שואפת למספרים דו ספרתיים..

אז מה גורם לכן לעשות את זה כפול 10 +?

זה לא מלחיץ אותכן האתגר והאחריות?

יש בסביבה שלי המון משפחות כאלו ואני מוצאת עצמי חושבת על זה הרבה

לא נעים לשאול אותם ישירות

אז שואלת פה

אגב יכולות לענות גם כאלו עם 8-9-10 ילדים.. זה גם הרבה 😃

אני חושבתעוד מעט פסח

שה'הורות הליקופטר' שתיארת היא לא תוצאה של משפחות קטנות.

היא עוד תופעה שנפוצה באותו המגזר שמביא מעט ילדים.

או שמי שמאוד חרד על הילדים יביא פחות כי הוא מפחד שלא יצליח לשמור ולפקח מספיק על יותר ילדים.

אבל זה ממש לא סיבה ואת ותוצאה. ואני לגמרי יכולה לדמיין את המקורית מגדלת ילדים לתפארת גם בשלב של גיל ההתבגרות.

וגם, מהצד השני, יכולה להגיד לך שלי אישית היה ממש קשה השלב של מתבגרים + תינוק בבית. הרגשתי שאני לא מספיק סבלנית למתבגרים כי לא ישנתי טוב בלילה. או שלא הצלחתי להיות ערה בשעות שבהן הם מסתובבים בבית, כי קרסתי לישון מוקדם. והתקשיתי להיות פנויה לסיפורים שלהם, לבוא להופעות, טקסים וכו'. כל בחירה בה יש יתרונות וחסרונות.

אני שמחה בבחירה שלי (6 ילדים ב''ה, מרווחים על פני 16 שנה).

בעיני חלק מהאנשים זה מעט (במיוחד כי התחתנתי צעירה). בעיני אחרים זה המון ובלתי נתפס.

מה שחשוב שאני ובעלי נהיה שלמים בזה. ונהיה ההורים הכי טובים שאנחנו מצליחים בהתאם לנסיבות.

כל השאר- שיהיו בריאים ולא ידחפו את האף, תודה.

שאלת הנקה לנשים בלבדממשיכה לחלום

אז יש מתוקי בם כמעט שנה וחצי

הוא פוצע אותי בשיניים בזמן ההנקה. זה לא נשיכה, פשוט נהיה פצע.

יש לי פצע ממש כואב בצד אחד שלא מאפשר להניק

ופתאום ראיתי שהתחיל משהו בצד השני גם..

ההנקה היא יותר לצורך הרגשי, לפני השינה, להוריד את העוררות ולהירגע...

רציתי נורא להמשיך, יש דרך שהוא יפסיק לפצוע אותי?

כרגע אני לא יכולה להניק כי יש בצד אחד פצע ולא רוצה ךהניק כק מצד אחד בגלל חשש מחוסר סימטריה

מבינה אותך ממשיהלומה..

גם אני במצב דומה, בן שנה וחצי ואני מרגישה שהרבה יושב על רגשי ופחות על צורך ממשי של אוכל או שובע

אני מציעה שכשהוא נושך לעצור אותו ולהגיד לו לא! אסור לנשוך! אחרי מס פעמים מועטות- אני חושבת שהוא יפסיק לעשות את זה 

קרה לי וחשבתי שזה פצע מהשינייםיראת גאולהאחרונה
והסתבר שזו פטריה...
מישהי ילדה לאחרונה בבלינסון?שיפור

שמעתי ששיפרו את האשפוז שם ויש חדרים פרטיים לכל היולדות עם מיטב גם לבעל, זה נכון?

ומבחינת הצוות המקצועי והיחס, ממליצות?

הבנתי שרק בביות מלא ועל בסיס מקום פנוי..nik
לא נכון, לא רק לביות מלאPandi99
חברה שילדה כך אמרה לי, טעות משמחת🙂nik
אני הייתי בחדר פרטי, היה מעולה. צוות מדהיםPandi99

ביות חלקי

החיסרון מבחינתי שאין תינוקיה מתי שאת בוחרת. רק בלילה עד 6 בבוקר

ובצהריים איזה שעתיים

את לא יכולה לשים שם את התינוק מתי שאת רוצה

אין מיטה לבעל אלא כורסה נפתחת שהופכת למיטהPandi99
אני ילדתי שםמולהבולה

לפני 8 חודשים

יש חדרים פרטיים על בסיס מקום פנוי ,אפשרי לחכות לחדר פנוי

אבל חדרים ממש יפים

הצוות, תלוי מחלקה

חברה שלי היתה. החדרים חלום והיתה מרוצה גם בכלליאורוש3
ואיך היחס שם ללידה טבעית ?הלוואייי
והעומס?הלוואייי
וכמה נשים בחדר ?  רוצה תינוקיה רק לקצת אבל שתהיה
מידע מלפני 3 שניםמתיכון ועד מעון

ממש תלוי על מי את נופלת

ילדתי שם לפני 15 שנה בלידה טבעית לחלוטין (וגם לפני 10 ו3 שנים) והגעתי פעם אחת לפני 7 שנים והיה עומס ולא הייתה אף מיילדת שיודעת ליילד באופן טבעי וזה היה באסה ממש

רק קחי בחשבון שהאשפוז ממש קצרממשיכה לחלוםאחרונה
ויש נשים שזה חשוב להן
לנשים בלבד: מניעה לא מבחירהחושבת בקופסא

אנחנו נשואים כמעט שנתיים ונמצאים בטיפולים. בקיצור רב, עכשיו הכיוון הוא IVF עם בררת עוברים בגלל עניין גנטי שעוד מבררים במשפחה. ובגלל שבעלי עשה תיקון יש סיכוי להריון טבעי, אז הרופאה רשמה לי מניעה גלולות זואלי.

חוץ מזה שזה הדבר האחרון שבא לי עכשיו, מפחידות אותי תופעות הלוואי. הרופאה טענה שהגלולה הזו עם הכי פחות תופעות, וכשלקחתי פרי מולונט נור סביב החתונה לא היו לי תופעות חריגות (חוץ מזה שהוא בקושי החזיק לשבוע) אז אני אמורה להיות בסדר.

עדיין מפחיד אותי דימומים לא סדירים, חוסר חשק, מצב רוח דכאוני, ובעיקר לבלגן את המערכת שגם ככה לא קלטה עד עכשיו הריון למרות שלכאורה הכל תקין.

גם יש עניין חיבור החפיסות. אנחנו רוצים לצאת לחופשה סביב החודש הבא בזמן שאני אמורה לקבל. הרופאה אמרה שאני יכולה לדלג על הכדורים הצהובים ולקחת לבנים מחפיסה חדשה, ואז כשמסתייימת החופשה לחזור לצהובים ולקבל מחזור. בעיקרון היא לא ממליצה לחבר חפיסות על הפעם הראשונה, אבל זה אפשרי אם אני רוצה.

ממש אשמח לטיפים ועצות איך להתנהל עם זה.

כמה מהר חוזרים לפוריות? מה תופעות הלוואי? איך מחברים חפיסות והאם זה לא גורם לאיזה נזק? הרופאה אמרה שאם אני אקבע תור מחר בבוקר למעבדות IVF כנראה שתור הפנוי יהיה באוקטובר. וזה רק פתיחת תיק ולא התחלת הטיפולים. זה המון זמן! 

אני ממש מבינה אותך לגבי החששות מלקיחתפרח חדשאחרונה

גלולות הורמונליות

תדעי אבל שזה לא פוגע בפוריות

זה נכון שלפעמים אחרי שמפסיקים יתכנו שיבושים

אבל זה לא מחייב בכלל

אולי יעניין אותך