אין לי כותרת.מיכל318
א. אם היה לכם סתם איזה חלום והייתם רוצים להגשים אותו, הייתם מוותרים על החלום בידיעה שהוא כבר לא יתגשם יותר בחיים ומעדיפים חתונה? או מגשימים אותו ודוחים את החתונה?
נגיד, קידום בעבודה נחשבת עם מלא שעות ביום(11 שעות ברגיל)
או שנה, שנתיים טיול לבד בעולם.
או תפקיד צבאי חשוב לכמה שנים...
קיצר, משהו שאי אפשר באותו זמן להיתחתן.

מה הייתם בוחרים?

ב. תמונה:
אתם מעדיפים לשלוח תמונה שלכם ולקבל תמונה של ההוא/ההיא?
לא בקטע של יופי ולהנמיך/להעלות ציפיות...
לדעת ביכלל עם מי אני יוצאת, בקטע של לדעת איך הוא ביכלל ניראה... כי איך אמורים לזהות בנאדם באמצע שום מקום אם לא ראיתי תמונה שלו קודם?

ג. אתם חושבים/ות שצריך להגיע לחתונה כבר מוכנים? לא בקטע של מוכנות פנימית... כי זה לא ניראלי שאפשר במאה אחוז,
בקטע יותר פיזי, להיות כבר עם תואר, עבודה, רישיון, רכב, חיסכון...

תודה לעונות/ים
ב. תמיד העדפתי שלא.. אם הצד השני ביקש הייתי מבקשת גםאת פניך אבקש
ג. לא. אין לי תואר, אין לי רישיון, ק"ו רכב, לא היתה לי עבודה קבועה אבל היו חסכונות....
והנה ב"ה נשואה כמה חודשים באושר... ומדהים לראות איך השם שולח לך את הדברים האלה כשצריך...
יש הרבה כאלה שיש להם את כל הנ"ל ולצערנו עדיין רווקים...

א. אני חושבת שזה היה מאוד תלוי מה החלום ואם נמצאים בקשר כל שהוא או לא... אם זה משהו שאפשר להגשים עם בנזוג, אולי אפשר לדחות. אם אין אפילו קשר, הייתי מעדיפה לחיות את החלום ואז כשיבוא אז יבוא....
תודה רבה על התשובותמיכל318
ומזל טוב!

גם אבא שלי חושב ככה, שלא חובה להיות מוכנים לפני.
אבל יש משהו במה שאת אומרת, תודה
ושכחתי עוד משהומיכל318
אם אתם חושבים/ות שאחרי שיוצאים 5 פעמים, אם זה כבר מספיק בשביל להיתחתן.
ואם זה לא מספיק, כמה דייטים אתם חושבים/ות שצריך.
תודה
אני לא מדברת בדייטים... אין לי מושג מתי הייתי מוכנה אם הייתיאת פניך אבקש
פוגשת את האיש שלי בשידוך... זה מאוד אישי ומשתנה בין כל אחד..
סובייקטיביהפואנטה
א. תלוי. באופן אישי אין לי משימה לבצעמחפשת^

ולסוע לתאילנד, נוכל ביחד

ב. לא. אפשר לסכם להגיע עם דגל, שקית של דוריטוס, לשרוק 'אדון שוקו', להפריח בועות סבון כדי לזהות. לא צריך תמונה בדווקא

ג. לא חושבת שצריך את כל הרשימה לעיל כדי להתחתן, מוכנות נפשית ובגרות חשובה יותר.

ד. תלויתלויתלוי 

^^^ כל מילההשתדלות !
חח חמוד ב, אחלה רעיונות, אשתדל לזכור אותן

@מיכל318
לגבי התמונה- אם זה בשביל לזהות אז לא, אין צורך.
בדרך כלל אני מעדיפה לראות תמונה כדי לקלוט את הסגנון (היו כמה דייטים שאני יכולה לומר בוודאות שהייתי חוסכת לשני הצדדים, הסגנון היה מאוד מאוד לא קשור), לא כדי לבחון יופי (וסתם לאחרונה שמתי לב שכולם כל כך יפים! ממש, כל האנשים בעולם הזה, שהיופי הפנימי קורן מהם החוצה)
צודקתמיכל318
באמת כולם נראים ממש בסדר, גם לא ניראלי שאפשר לראות לפי תמונה אחת יופי של בנאדם.
כן עם ב' אפשר לעשות כמו שעשו פעם בלח''יוהוא ישמיענו
כאילו להגיע עם חולצה מסויימת ולתת אמצעי זיהוי נוספים ⁦
בדיוק לפני שבועיים חשבתי על זה

אבל חשוב ששני הצדדים יתנו...
תודהמיכל318
(בקשר ללסוע לתאילנד, ניראלי כדאי לכם כיוון אחר, זה בעייתי קצת לדתיים)

לגבי ב, חחח בטח, בחיים אני לא רואה את עצמי עושה את הדברים האלה, אבל תודה על הרעיון😅

בעייתי ליהודיםוהוא ישמיענו
אלא אם כן זה למטרות חשובות, כמו קירוב יהודים
כן, כמו חב"דמיכל318
מחפשת^

אבלאבל,

תיכננתי!

ואני רוצה כל כך!

למה הוא בעלי אם לא כדי למצוא פיתרון?כאילו מוציא לשון

סתם. אני מסתפקת גם באוהל ליד הכינרת,

הליכה משותפת לסופר

ושירה בציבור

כאילו מוציא לשון

לא נוראמיכל318
יש שם בית חב"ד, אז אפשר להיסתדר, אם תהיי בסביבה של בית חב"ד שם, אז יש להם מיסעדה כשרה.

אוהל ליד הכינרת, הליכה משותפת לסופר, שירה בציבור... כל הדברים הלא כיפים בקיצור🤔🤷‍♀️
להפריח בועות סבון חח חנקת..לב אוהב

בול!בינה.אחרונה
תשובותייהפואנטה
א. הייתי שמחה לעשות את זה. רק שכמו תמיד, אני חסרת אומץ. אולי @תופסת אומץ או @אמיץ(ה) יתנו לי קצת?

ב. מעדיפה מאוד לקבל תמונה. כדי להבין סגנון. לשלוח את שלי כבר ממש פחות מעדיפה

ג. כמה שאפשר, כן. למרות שכיום באמת שגם עם מוכנות זה לא עוזר.. ההורים עוזרים
מוחמאת אמיץ(ה)
יש גם את @אומץ.

שולחת שק קטן בתור התחלה
"תעשי רק מה שאת אוהבת, רק מה שאת חושבת שיהיה לך טוב." ❤
זה שריר, לאט לאט.
תופסת אומץ
קטונתי. אני לא באמת תופסת אומץ.. אני רק מדרבנת את עצמי דרך הניק שבחרתי
אבל כן יכולה לומר שהאומץ קיים בתוכך. את פשוט צריכה לתפוס אותו
בכל מקרה, תהיי בהקשבה עצמית למה שנכון לך, ומתוך המקום הזה, מאמינה שיגיעו החלטות שלמות וטובות בע"ה ❤
תודה לך, לא לימיכל318
לגבי ב'והוא ישמיענו
בדיוק קראתי השבת סיפור של חיים ולדר בענין ב'אנשים מספרים על עצמם 1' (רציתי להביא פה.. בסוף לא יצא)
אבל המסר הוא שלא חשוב עם מי את נפגשת, בסוף אולי הוא יהיה החתן שלך. כי רבות מחשבות בלב איש ועצת ה' היא תקום
תודהמיכל318
גם אני ראיתי שהרב פנגר אמר את זה, שאם נגיד אתה נפגש עם מישהי, אז שתידע שהגיוני מאוד שדווקא אתה ניפגש עם אישתך,
אבל למדתי מהפורום(זה היה מ@קוד אבל פתוח) דווקא לחשוב שאני ניפגשת עם מישהו, שיהיה נחמד להכיר בנאדם חדש, ואולי, יכול להיות, שזה גם יהיה בעלי.

יצאתי רק פעם אחת, וניסיתי את הדרך הזאת של "אני יפגוש היום את בעלי", וזה דווקא לא היה הוא
התכוונתיוהוא ישמיענו
גם אם לא תיפגשי עם זה שקבעת איתו-
יש סיכוי שתיפגשי עם בעלך ⁦
חחחח אהההמיכל318
כן, יש סיכוי😅
עונה אמיץ(ה)
עבר עריכה על ידי אמיץ(ה) בתאריך כ"ג בסיון תשע"ט 22:27
א. כמובן שזה תלוי חלום ותלוי כמה זמן לדחות.
כרגע לא עולה לי חלום שעלול לא להתגשם אם אתחתן. ב"ה הסדר עדיפות שלי הוא קודם כל בית ומשפחה ואח"כ חלומות. יותר נכון, בית ומשפחה זה "החלום". אז לא חושבת שאדחה.

ב. לא.
כשאני לא רואה תמונה אני מגיעה יותר רגועה. פתוחה.
לא יודעת למה.. אבל ככה זה.

ג. לא. ב"ה אפשר להסתדר ולומדים לעשות תוך כדי.

עוד משו ..
מאמינה שזה אפשרי. מכירה כאלו שידעו כבר ממש מהר.

לא כל כך הבנתי את העוד משהו שבסוף...
כתבת ושכחתי עוד משו .. אז עניתי גם על העוד משו. אמיץ(ה)
תודהמיכל318
אענה בקיצורארץ השוקולד
א. הייתי מגשים את החלום ודוחה את החתונה. (לא חושב שכה דחוף להתחתן בגיל מסוים) [וכן אני עושה לעת עתה]

ב. אין לי דעה בנושא.

ג. ברור שכן.
לא באתי לגרוע ממוכנות נפשית, אבל ברור לי שמוכנות פיזית נצרכת גם.

אני קצת עסוק, אז לא מבטיח להגיב שוב, מי שרוצה הרחבות מוזמן/נת בשמחה לאישי ואגיב כשאתפנה לכך ויתכן שיקח זמן רב, מחילה.
תשובותאנונימי פלוס
א. משפחה זה הדבר הכי משמעותי בחיים. לא רואה סיבה לדחות את זה בשביל 'חלומות'. אני גם לא איש של חלומות. אדם פשוט סה"כ. מי שדוחה כנראה עדיין לא מרגיש שזה ממש דבר קיומי אצלו. (בגילאים צעירים יותר בדר"כ)

ב. לא מעונייין שישפטו אותי ע"י תמונה. נראה יותר טוב במציאות בפער. אפשר לשאול דברים עיקרים על מראה חיצוני בטלפון

ג. זוג צעיר ללא ילדים יכול לסיים את החודש עם הכנסה של 4 אלף ולחיות חיים מינילים טובים. כל עוד יש את זה אפשר לדבר..

...מחודש כאן
א. למה להתייאש מהחלום?! יכול להיות שבעלך, יהיה מי שיהיה, דווקא יזרום איתך (לגבי כמות שעות בעבודה לא יודע, כי גם 9 שעות נחשב הרבה, וגם גברים חוזרים מפורקים מכזו כמות, 11 נשמע קצת מציאות קיצונית מידי, אפילו לחילונים זה נראה לי ישמע המון).
ב. לא בהכרח עוזר, עד היום איכשהו תמיד אני ומי שנפגשתי איתן מצאנו אחד את השניה גם בלי תמונה.
ג. מוכנות בקטע של ברור שאני מכוון/מכוונת לחתונה צריך שתהיה לפני שמתחילים לצאת ולא לגלות אחרי שמתארסים שלאחד הצדדים לא מתאים עכשיו להתחתן כי זה לא הזמן המתאים לו להתעסק בנושא בכלל (מקרה מצער שקרה לחבר טוב שלי), אבל מוכנות של מה שהגדרת קטע פיזי, לא חייב, אני מכיר מישהו שאישתו עברה טסט אחרי שיש להם כבר 2 בנות ועוד מישהו שהתחיל ללמוד נהיגה רק אחרי חתונה. וגם באופן כללי יכולים להעיד הרבה ביינישים שהם התחילו ללמוד לתואר אחרי שהם כבר היו נשואים, ככה שהקטע הפיזי הוא פחות קריטריון מחייב כמוכנות.
ד. יכול להיות מספיק כדי שאחד הצדדים יגיד לשני שהוא מעוניין, אבל ההחלטה להתחתן צריכה לבוא אחרי ששניהם מסכימים שהגיע הזמן לישות את הצעד הזה.

בהצלחה @מיכל318
(לגבי הסוגריים... אצלנו זה יחסית רגיל, יוצא לפעמים שאני עובדת 11 שעות פעמיים בשבוע[לא במקום נחשב או משהו...])

לגבי ג', צודק, זה מה שבעצם קרה לאחותי...

בהצלחה גם לך
תשובות שליארץטרופיתיפה
אני חושבת שעבודה הרבה שעות או טיול בתאילנד , הם דברים שמאוד מעידים על האדם שעושה אותם.
אם זה החלום שלך, אז אני לא רואה למה שתשתנה בעוד כמה שנים. כלומר, מי שהחלום שלו לעבוד 11 שעות ביום, בד'כ רוצה להמשיך עם זה, זה לא דבר זמני.
ומי שרוצה לטוס לתאילנד, יש כאן הרבה מאד היבטים. לא בטוח שיחזור משם בדיוק אותו האדם. ויש לתת על כך את הדעת.

ב. בקשר לתמונה. בתכל'ס, יש הרבה עניין של התאמה חיצונית או מציאת חן. עם זאת, אני חושבת שעדיף לבקש שהשדכנים יהיו אנשים שמכירים את שני הצדדים ויציעו הצעות שהן לעניין. לא חושבת שהפתרון הוא בתמונה, שהרבה פעמים אין לה קשר אמיתי או לאיך שהמצולם נראה.

ג. אני חושבת שעדיף להבנות ביחד. יש משהו מקסים בשנים הראשונות, שאין כסף והכל מאד בראשיתי ותמים. לי זה זכור השנים של בניה והיכרות , צמיחה ופתרונות. היום לא הייתי עומדת בקשיים של אז, כי לכל גיל וסיטואציה יש את המקומות שלהם בעולם ואת יופי שלהם.
תודה על התשובותמיכל318
(אני סתם נתתי דוגמא בכללי... לא שזה באמת החלום שלי...)

לכל חלום יש את מה שהוא מעיד על חולמוארץטרופיתיפה
את לא סתם רוצה דברים, הם מעידים על מי שאת.
ברור, נכוןמיכל318
עונהקוד אבל פתוח
א. אם יש לי חלום מסויים, אני משתדל להגשים אותו, ומי שתהיה אישיתי אקווה שתצטרף אלי, או שלא ואז נראה מה עושים... אבל כרגע בכל אופן לא אמנע מכך..
ב. מאוד קל לזהות גם בלי תמונה, פשוט רואים מישהי שמחפשת מישהו במבט שסורק את הסביבה. ואפשר גם לזהות שהיא מרימה את הטלפון, בדיוק כשהיא עונה לי. ומסתכלת בטלפון בדיוק כשהיא 'מקליד/ה...' בוואטסאפ, ומרימה את הראש, בדיוק כשאני מקבל הודעה.
בחיים לא זכור לי שזה הפריע לי...
לגבי תמונה באופן כללי, אין לי בעיה לשלוח, אבל לא אוהב לקבל. אבל לרוב זה בא ביחד לשני הצדדים.
ג. בהחלט כן, לאו דווקא תואר או רשיון או רכב, אבל כן יכולת להחזיק משק בית, וזה אומר גם פרנסה, לדעתי להסתמך על ההורים זה ממש בעייתי, לא חסר במשפחות הכי טובות יחסית לא 100 עם החם/ החמות, וכשהם בעלי המאה זה יכול לפגוע בזוגיות.
תשובותיהיה בסדר....

א. יש לי חלום כזה והוא באמת יכול לבוא על חשבון החתונה  אבל אני יחפש (וגן ימצא!) פתרון ודרך לשלב בין הדברים, אולי שניהם לא יהיו מושלמים אבל יהיה לי את שתיהם. 

לדוגמא - טיול קצר במקום ארוך וכו

אני מניחה שהזוגיות תמלא לי חוסר שגורם לי לחפש אחרי ריגושים אחרים, אני לא אומרת שהרצונות האלו יתבטלו אבל בהחלט יכול להיות שהם יתגמדו וזה מתוך בחירה והכול בסדר.

וחוץ מזה ביחד יותר כיף (לי) לעשות דברים

ב. יש לי תשובה קצת מעצבנת

אני רוצה לקבל תמונה אבל אני לא רוצה לתת למה? ככה חח

ג. כדאי אבל לא צריך, כמובן כמה שמתאפשר מבחינת גיל וכו' 

מה שאני מצפה שיהיה היום אצל בחור זה לא מה שהייתי מצפה לפני 5 שנים (בעיקר נפשי האמת)

אבל כן הייתי רוצה מישהו שהוא עושה משהו בחיים שלו אם הוא לא לומד

תודה רבה על התשובות.מיכל318
עונהלב אוהב

א. החלום שלי זה להקים משפחה כרגע. חלומות אחרים זה בתחום הרוחני שמבחינתי רק עוזרים לי לראות איך המשפחה שלי תראה. הלוואי והיו לי עוד חלומות.. 

ב. אני לא מעדיפה לראות תמונה, אני צריכה לראות תמונה. כדי לנסות להרגיש קצת את הבחור. לא ממקום של יפה לא יפה, אלא לראות סגנון קצת של אופי, וכו'.. וגם לראות למה אני מגיעה בפגישה. לפעמים אני רואה שזה פחות הטעם שלי חיצונית אז אני יודעת שלפגישה אני אצטרך אולי קצת זמן להפתח ריגשית ומודעת לזה שאולי זה לא ייקרה. או נגיד בחור שממש הסגנון שלי, אז לדעת לא

להתלהב יותר מדיי ולהנמיך ציפיות.. 

ג. אני חושבת שעדיף לבוא מוכנים מבחינת כמה שיותר "מסודרים". יכול להיות שאם זה חשוב לך אז משהו בפנים לא ירצה להתחתן עדיין וזה ישפיע על הדייטים.. (לפעמים חושבת שאולי זה מה שקורה אצלי. שאני צריכה להרגיש יותר בטוחה עם העניין הפיזי איך שקראת לזה חח.. כדי שארגיש יותר בטוחה שהגיע הזמן להתחתן.. )

^^חיות צבעונית
אהבתי מה שכתבת
אני גם חושבת ככה על ב'
מנסה לענותפה לקצת
א. עכשיו אני רווקה אז אני מתנהגת בהתאם, גם עם כל מיני רצונות וחלומות שלי.
מזכירה לי שלפני 4 שנים כולם סביבי אמרו לי לא לטוס כי צריכה להתחתן, מזל שלא הקשבתי להם.

וכשהוא יגיע זה יהיה עוד איזה חלום שמתגשם ואז גם החלומות שלי יהיו אחרים מהיום. נראה לי.

ב. לא אוהבת לתת ולא אוהבת לקבל.
איך נזהה אותו? הוא בדכ יהיה במקום שקבענו, לא מספיק?
ואיך לפני שהדבר הזה התחיל זיהו אחד את השני? זאת באמת לא בעיה ולא סיבה לגלגל תמונות בטלפונים של אנשים זרים

ג. זה פלוס, אבל לא חובה.
תודה רבה על התשובות.מיכל318
התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

חייב פה סיום AIזיויק
😁
לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום

או ששאלת שאלה רטורית?

מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
או שאת שואלת דווקא רווקים ולכן הפרסום בלנ"ו?
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש

אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן

עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום 

אני שואל שובאריק מהדרום
את רוצה לדעת מה אני חושב על השיר שלך כנשוי?
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
זה מבטא את ההרגשה שלי שלפעמים מרגישה (ולפעמים גם החברה גורמת להרגיש) פחות מוצלחת ממישהו שכביכול הצליח והתחתן
ח"וזיויק
אני מקווה שאת מספיק בעלת ביטחון עצמי שלא תלוי בשדרים כאלה
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
זה גורם לחשוב שאנחנו גם כן מתנשאים.
אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
כי השיר כשלעצמו לא מזמין נשואים להגיב כל כך כי הןא מתאר אותנו כמתנשאים ומנותקים ומעצבנים.

אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.

דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.

ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.

ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.

טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבש
אבל זה לא המסר שרציתי להעביר כאן! זה יותר בא להעלות למודעות את הכאב של הרווקים ואת ההרגשה שהם פחות טובים אם הם לא נשואים. כמובן שזה עבודה עצמית שבן אדם צריך לעבוד עליה, אבל באמת זה עניין מאוד רגיש ולפעמים הסביבה לא מספיק מודעת ורגישה לזה ותמיד טוב לעלות למודעות את הרגישות הזאת.

וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.

שוכחים את התחושה עשר שניות אחרי שמתארסיםבחור עצובאחרונה
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויק
מה דעתך אפשר בפרטיהמצפה לישועה
אתה ממליץ? היו לך הצעות קשורות?
שמעתי על הצלחות שלוזיויקאחרונה
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

יאללה בהצלחהLavender

אנחנו עומדים דום וממתינים בנשימה עצורה לחידושים

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה

אולי יעניין אותך