אוף, קשה לי קשה לי...ביגלה

אני בקושי ישנתי בלילות האחרונים. אני מרגישה מרוקנת.
הם עושים תורנות מי יהיה עצבני הפעם כדי שלא אוכל לנוח, אבל מתאמים ביניהם מתי להיות רעבים כדי שאחד מהם יצרח תוך כדי שאני מאכילה...😩
אני מסריחה מפליטות 5 דקות אחרי שהתקלחתי, יש לי צורה של הכסא הנקה ובשאר היום אני מרימה לגרפסים.

באמת שאין לי בעיה בדרך כללל לקפל כביסה. אבל כשכל פעם שאני מתיישבת לקפל מישהו אחר מפריע לי ויוצא שבכל יום אני מתחילה לקפל כמה פעמים ביום וזה עדיין לא נגמר כבר 4 ימים, אז זה מעצבן!!!
אין לי כוח.
הבטחתי לעצמי שלפחות עוגה ופשטידה אני אעשה במהלך השבוע כדי שלא יהיה לחץ ביום שישי. חה! איזה פנטזיות...😔😔😔
בעלי עוזר לי המון בבקרים ובערבים, מטפל בתאומים, עושה כלים ומה שאפשר. אבל גם הוא מותש.. ויש לו עבודה חדשה שהוא מאחר אליה כמעט כל בוקר... ועייף במהלך היום.😕
היי יקרהג'נדס

א. בני כמה הם?

ב. יש עוד ילדים?

ג. את מניקה או נותנת תמ"ל?

הם בני חודשביגלה
יש לי ב"ה עוד 4 ילדים מתוקים. הגדולה מסיימת ג', והקטנה בת שנתיים וחצי. הקטנה מאתגרת אותי מאד, כי מציקה להם (מתוך אהבה כמובן) ואני כל הזמן צריכה לשמור עליהם כשהיא בבית וכשאני מניקה היא מציקה לתאום השני..
אני מניקה ולאחד מהם משלבת תמל, כי הוא לא יונק טוב.

התחלתי לחפש נערה שתעזור לי, מקווה שאמצא מישהי טובה.
תודה על כל תוספת המידעג'נדס

אנסה לענות כרגע בקצרה-

בגדול אפשר להניק במקביל, עם כרית הנקה טובה כדאי לנסות ואפילו אפשר לנסות עם מלאי כריות (תגייסי את הכריות שיש בסלון של הילדים וכו' רק בשביל הנסיון) אפילו 2-3- נסיונות לא מוצלחים יכולים להביא בהמשך להצלחה בעניין.

ואז יש זמן שהם פשוט אוכלים. וזהו הכל שקט. רק אוכל. בלי דאגה לאחר כי שניהם איתך, אוכלים.

לגבי הילדים, בבקשה- עצה שקשורה ולא קשורה לתאומים, הכביסה יכולה להתקפל עלידיהם לגמרי!! אפילו רק חצי כוח! שיהיו חצי מקופלים שכל אחד יקפל את שלו וסלאמת'. מגבות כולם אוהבים לקפל... ואז לפחות יש תחושה שמשהו זז בבית ולא רק את במרדף חסר הצלחה...

הגדולים יכולים לעזור לקלף ירקות לפשטידה או להוציא מוצרים מהמקרר. לעזור להכין ארוחת ערב או צהרים. לערוך ולפנות מהשולחן הרבה דברים קטנים. אני ממליצה לבקש בפשטות לי כי את "חייבת" ולא כי את רוצה לחסוך נערה או משהו כזה. כי נטו חלק מהחיים זה עזרה בבית. (זה החלק שלא קשור לתאומים, פשוט מגלים כמה זה חשוב בתקופות הקשות של חיינו).

זהו לבינתיים. ישר כוחך! וזה ישתפר עם הזמן בע"ה...

תודה רבה על העצותביגלה
לצערי אני לא יכולה להניק יחד כי אחד מהם לא יונק טוב, וכל הנקה זה מאבק.. אני צריכה לעזור לו, לסחוט לו לפה ולהתעקש.

הגדולה עוזרת קצת. מדי פעם כלים, אופה עוגה, חותכת ירקות לארוחת ערב, מעסיקה את אחותה..
היא נהדרת, אבל אני לא אוהבת לבקש ממנה כל הזמן.
שאר הילדים לא עוזרים הרבה. כל דבר צריך לבקש כמה פעמים, ולפעמים לכעוס עד שזה מתבצע... אין לי כוח לריב על זה.
אני אתחיל מבצע שיתוף פעולה עם נקודות וכו' בקרוב, מקווה שזה יעזור.
אז אוליג'נדס
תתחילי לבקש בנחת בלי לצפות שדווקא ייעשה. אבל המציאות היא שאת מבקשת. בלי אישו סביב זה ואם עושים נותנים מחמאות ומסבירים שזו מצווה גדולה וחסד... מה שיותר זורם לך אבל בגדול ליצור מציאות שזה הנורמלי. שמבקשים ועושים. גם אם בפועל לא נעשה... זה תהליך כמובן...

לגבי ההנקה עם הקטן, אולי כדאי להתייעת עם יועצת הנקה (אפילו) בטלפון? נשמע מאוד מתיש הנקות ככה...

בהצלחה!
לקחתי יועצת הנקהביגלה
התייעצתי עם כמה, ואחת גם באה אלי הביתה. היא לא ידעה לעזור לי. הוא פשוט מעדיף בקבוק..
עד גיל 3 חודשים חשוב לי להתאמץ, אחר כך אתן לו בקבוק ודי.
חודש אחרי לידה, ובטח אחרי לידת תאומיםמתואמתאחרונה

אין אפשרות ואין ציפייה לעשות שום-דבר מלבד הטיפול בתאומים, ומדי פעם יחס לשאר הילדים...

מקווה שבאמת תמצאי נערה שתעזור לך - כי זה באמת בלתי-אפשרי לשרוד אחרת!

אני כל כך כל כך מבינה אותך!שניים או שתיים

אני מקיפול כביסה בתקופה הזו התייאשתי. פשוט היו ערימות, וחיפשנו בבוקר. זה היה מעצבן.

מה שעשינו עכשיו זה למיין לסלסילות ולא לקפל. (עמודון של מגירות מאיקאה ולכל ילד יש מגיה ועוד מגירה לגרביים של כולם ומגירה לתחתונים של כולם).

אני בעיקר לא עמדתי בזה כי גם אם הייתי מקפלת, אם לא מחזירה למגירות באותו רגע, הכל היה מתבלגן חזרה. יאוש!

לגבי הבישולים, מינימום מינימום. עוגות קנינו, סלטים קנינו, לפעמים גם את האוכל עצמו בעלי קנה בחנויות שמוכרות אוכל לשבת.

ממש ממש הנמכתי את הרף בהכל, ובכל זאת הייתי צריכה את בעלי מלא מלא והיינו עייפים כל היום.

בקיצור, אני כל כך מבינה אותך וכולה להזדהות עם הקושי.

גם עם ההצקה של בת השנתיים. גם שלי היה עושה את זה, וזה כל כך קשה להגן על שניים.

אני לא יודעת אם זה יעודד אותך, אבל בדיוק כתבתי בשרשור על רגעים קטנים של נחת, שלא האמנתי שהרגיעה תבוא, אבל עכשו כשהם התחילו לזחול, פתאום חזרה קצת שלווה לחיינו.

(ברור שעם הזמן חזרו קצת הכוחות, זה לא שעד גיל עשרה חודשים הכול היה כמו בגיל חודש, אבל עד אז ההתקדמות הייתה איטית, ועדיין היה לי אינטסיבי מאוד, ועכשיו פתאום בבת אחת הייתה התקדמות גדולה בשלווה ובנחת.)

ברוך ה'.

מאחלת לך את הכוח והסבלנות ואת אורך הרוח והאמונה שיהיה בסדר, והם יגדלו ויהיו מתוקים (הם כבר מתוקים, אבל יהיו עוד יותר), והגדולה קטנה תתרגל אליהם, והם יתרגלו אליה. יום אחד זה יקרה.

תומכת בך מרחוק ומבינה כ"כ!

תודה על התמיכה!ביגלה
וואו זו התקופה הקשהתותיה22
נשמע שמתיש מאוד אצלכם...יש גם הרבה חוסר וודאות ואי אפשר לתכנן 2 רגעים קדימה כי פתאום אחד צורח...
אני בתקוםה הזו לא שחררתי את בעלי לרגע, היה איתי כל אחהצ עם הילדים.
תשמעי, עכשיו התחילה החופשה, תחפשי נערה שתבוא בבוקר ל2-3 ש', שתתן לך לישון ותעזור לך קצת כלים וכביסה. אם תצליחי לישון שעה וחצי ברצף העולם יראה לך אחרת בע''ה!
וזה תכף תכף עובר....גם הקטנה תתרגל אליהם ותפסיק להציק.
אני רוצה לעדכן שעכשיו טוב יותרביגלה
ב"ה בשבת הם ישנו בתיאום, ונחתי הרבה.

באמת שרוב הזמן לא כלכך נורא כמו שתיארתי, אבל יש ימים כאלה וזה קשה..
המוטו שלי כרגע זה "הקושי יעבור והנחת תישאר".⁦️⁩
תודה שעדכנת!שניים או שתיים

צריך לזכור שיש רגעים כאלה ורגעים כאלה,

וברגעים הקשים צריך לנסות לא להיות ביאוש ולזכור את הזמנים הנינוחים שיבואו ולקבל מהם כוח.

בהצלחה לכולנו!

הריון תאומים זהיםנענענע

אני בשבוע 17, כבר מרגישה אותם זזים

ראו שיש פער בגודל בינהם שמוגדר כ SIUGR

היינו בבית החולים ואמרו לנו,

שאם המצב לא יחמיר

אז יאשפזו אותי סביב 27 ויילדו מוקדם סביב 32

כמובן יהיו פגים עם כל ההשלכות - שאין לי מושג מה הם...

אם המצב יחמיר חלילה,

אז או שנאבד את הקטן או ששניהם יפגעו ח"ו

בקיצור אני חרדה מאז😒

לא יודעת מה יהיה ודואגת מאוד😔

מישהי עברה משהו דומה?

הסבר מה זה ההשלכות של פגות?

חיבוק ובשורות טובותמתואמת

מתייגת לך את @זהות כפולה שעברה את זה, ב"ה עם שני תינוקות בריאים בעיקרון. (זה לא הניק העיקרי שלה, אז מקווה שהיא תראה את התיוג)

אולי היא כתבה את הסיפור שלה בשרשור הנעוץ, תחפשי❤️

תודה, אחפשנענענעאחרונה
התייעצות-לידת תאומים בחירת בית יולדותAvigailh1

היי

אני מתלבטת ואשמח לשמוע מנסיונכן

דווקא על לידת תאומים - התלבטות בין

בלינסון /

תל השומר

המלצות/דיס וחווית קבלה,לידה,אשפוז וכו' מלונית שיבא בייבי וכו' מה שעולה לכן .

שאלה לגבי תל השומר- האם זה נכון שיש תחושה של עומס מטורף ולפעמים יש מחסור במקום בחדרי לידה ויולדות ממתינות במסדרונות?

תודה מראש לעונות!!!!  

לא מכירה את בתי החולים הללו. מציעה לך לשאול גםמתואמתאחרונה
בפורום הריון ולידה...
שאלה לגבי לידת תאומים לא זהיםAvigailh1

היוש,

שבוע 34+1 תאומים לא זהים

השאלה היא כזו, אם לידה לא מתרחשת באופן ספונטני עד שבוע 37, צריך ללכת לביקורת בבית חולים? בקהילה? איך זה עובד מניסיונכן ?

בגדול הרופאת נשים הנחתה אותי לבצע כל שבוע אולטרסאונד מעקב גדילה+אורך צוואר ומוניטור ובינתיים הכל בסדר ב"ה, אבל מעבר לזה לא שאלתי מה באמת קורה עד השבוע הזה

והאמת קצת בלחץ להגיע לשבוע מאוחר ושהסיכונים יהיו גדולים יותר, מעדיפה להגיע ל36 ושיגדלו בחוץ מאשר לחיות בלחץ התמידי הזה של האם הם בסדר...הם במשקלים טובים בדיוק לפי הספר ב"ה.

תודה לעונות

מציעה לך לפרסם גם בפורום הריון ולידהיעל מהדרום

לק"י

או לשים שם קישור לשרשור הזה. שם פעיל יותר.

מתייגת בשבילך 2 אמהות לתאומים:

@אמהלה

@מתואמת

תודה רבה!!Avigailh1אחרונה
המלצה לעגלת תאומיםהורים לתאומים

שלום,

אשמח להמלצה לעגלת תאומים מניסיונכם...

ראיתי שרשורים דומים אבל לפני שנים ומן הסתם הדגמים התחדשו....

מחפשת עגלה לתאומים שבעיקר חשוב לי שתכנס בתא מטען של רכב מזדה 5 בלי לקפל את המושבים.

יש עוד ילדים לפניהם ב"ה וכל המושבים חייבים להיות פתוחים...

כמובן אחת שנכנסת בדלת של הבית.

עדיף זולה, ושתשרוד ירידה של מדרגות - מדרגה אחרי מדרגה עם התינוקות בפנים..

תודה מראש!

ואם אתן יודעות איפה יש עגלות תאומים לתצוגה- יעזור!הורים לתאומים
התאומים שלי כבר בני 13מתואמתאחרונה

אז לא יודעת אם העגלה שקנינו אז עדיין קיימת, ואני גם לא זוכרת את שמה. רק זוכרת שהיא התקפלה גם באמצע (כלומר שני המושבים התקפלו זה על זה), וזה חסך מקום.

מציעה פשוט ללכת לחנות מוצרי תינוקות, ולבקש עגלה לפי הצרכים שלכם... (זה מה שאנחנו עשינו בזמנו)

מולטי ויטמין-הריון תאומיםAvigailh1

היי,

רציתי לשאול אם יש המלצה על מולטי ויטמין שתומך יותר בהריון תאומים או משהו שמספק ועושה את העבודה

בדרך כלל הברזל שלי לא הכי גבוה ובהריונות הוא יורד כולל המוגלובין . מלחיץ אותי שהריון תאומים אני אגיע לא מוכנה חס וחלילה ואני רוצה לשמוע אם יש משהו או מספר דברים מומלצים שיש לקחת כדי לבוא עם כמה שיותר כוח ?

תודה מראש והריון קל ומשעמם לכולן

לא נראה לי שיש הבדל...מתואמת

לוקחים ברזל לפי רמת הצורך, לפי מה שרואים בבדיקת דם. במולטי ויטמין גם ככה אין מספיק ברזל למי שממש חסר...

אם זה מעודד אותך - דווקא בהיריון התאומים היה לי ברזל גבוה בהיריונות אחרים היה לי חסר ברזל, לפעמים הרבה מאוד...

👌👌Avigailh1אחרונה
תןדה
תאומים בנים מתוקים(!!!) ולא זהים באותו גן.בדרך לתאומים

הי

רוצה להתייעץ עם בעלות נסיון ממני

יש לי תאומים מתוקים דבש בני שלוש וקצת...

מספר 6, 7 שלי בלי עין הרע!

(נעזרתי בפורום הרבה כתמיכה רגשית כשגיליתי שאני בהריון תאומים...

לא סיפרתי את סיפור הלידה שלהם, אולי אעלה בהמשך את הנס הזה)

כרגע אשמח לשמוע דעתכן על הגן.

האם לשים אותם באותו גן (טרום חובה, גן שני) או שכדאי להפריד?

כרגע הם באותו גן, לא רואה שמפריע להם. שונים מאד באופי.

הגננת גם לא רואה משהו בולט אבל גם לא רוצה מידי להביע דעתה כגורם מכריע

והאמת בשביל להפריד,

זה אומר שאחד מהם יהיה רחוק מהבית, חברים ומהאחים שלומדים יחד (הגן הוא בתוך התלמוד תורה)

מה דעתכן? בעלות נסיון ממני...

אצלנו נאלצנו להפריד אותם, והיה לי קשה עם זהמתואמת

היה להם עיכוב בדיבור, וההמלצה של גורמי המקצוע הייתה חד משמעית להפריד אותם בגן (בגנון הם היו ביחד).

תאומים אחרים שראיתי סביבי היו ביחד בגן, אולי רק בגן חובה הופרדו. לדעתי בגיל קטן התאומות שלהם נותנת להם כוח כשהם ביחד.

בכל אופן, התאומים שלנו כאמור היו בנפרד בגן. בשנה הראשונה שניהם היו בגן שפה - באותו מתחם אבל גנים נפרדים. בשנתיים אח"כ אחד מהם נכנס לגן רגיל ליד הבית והשני נשאר בגן שפה, וכמעט לא היו לו שם חברים מהשכונה. אבל למרות זאת יחסית הוא הסתדר חברתית, וגם כששניהם נכנסו לכיתה א' בבית הספר ליד הבית הוא השתלב מהר מאוד גם מהבחינה החברתית.

אבל מלכתחילה לא הייתי בוחרת לעשות כך ולבחור במודע שאחד מהם יהיה רחוק מהסביבה החברתית הטבעית שלנו...

החלטות טובות!

(וסליחה שרק עכשיו עונה - מזמן לא נכנסתי לפורום הזה...)

תודה על השיתוףבדרך לתאומים

נותנת לי הרגשה טובה להשאיר כרגע יחד

שזה מה הלב שלי אומר נכון לעכשיו...

אנחנו לא הפרדנונשימה עמוקה
עד כיתה א'.

גם אצלנו הם שונים אחד מהשני, תחומי עניין שונים, הגננות גם לא ראו שאחד עולה על השני במשהו וזה לא פוגע בהם הביחד. הם כן נראים זהים אבל ילדי הגן למדו מהר מאד מי זה מי.. הציק לי לפעמים שהצוות התייחס אליהם כאל "התאומים", אבל לא נראה שזה פגע בהם.

את מכירה אותם לדעת אם אחד עולה על השני במשהו, או שאחד מהם חוסה בצל של אחיו באיזה שהוא תחום.

מעבר למרחק מהבית תוסיפי שיקולים של אירועים נפרדים בשני הגנים שצריך לנכוח בהם, פעילויות שונות שעלולות לעורר קנאה בינהם. 

צודקת , לא חשבתי על זה אפילובדרך לתאומים
בקיצור, מחזקות אותי בינתיים לא להפריד
כרגע הם ביחדתודה לך ה' 🙏

גם אצלי תאומים בנים  מס 6,7 , הם בני עוד מעט 4

הם כרגע בגן שפה ביחד

שונים מאוד אחד מהשני גם באופי גם ביופי.

הגננת לטענתה לא מפריע להתפתחות שלהם שהם ביחד.

שנה הבאה בעז"ה הם אמורים לעבור לתלמוד תורה

אם יהיה 2 כיתות אני אפריד אבל רק בגלל הצוות שמעדיף...

יש לי גם תאומות גדולות יותר, הפרדתי בגן חובה כדי שלא יהיה להם משבר קשה בכיתה א ( אצלנו בבית ספר חד משמעית לא שמים תאומות באותה כיתה) , וצהרון השארתי יחד שיהיה להם בהדרגה זה היה חכם מאוד

הם מאוד שונות אחת מהשניה וכן חושבת שזה טוב שהם לא יחד.

אבל בנות זה מאוד מאוד שונה מבנים...

מנוסה ממש תודה על השיתוףבדרך לתאומיםאחרונה
Hcc גבוהשאלת תאומים

בשבוע 4, 1700 לעומת 270 בהריון קודם

זה אומר תאומים?

מקפיצה, לא יודעת לענותאנונימית כרגע.
לאפשוט אני..

נכון שבהריון עם תאומים יש hcg גבוה יותר, אבל זה לכשעצמו לא מהווה אינדיקציה להריון עם תאומים.

אגב, ההבדל בין ההריון הקודם לנוכחי הוא בסך הכל של 5 ימים בערך, בהנחת הכפלה כל יומיים. כלומר באותו השבוע שתי התוצאות האלה בכלל לא מהוות גידול...

גןבה הבטא לא בהכרח מעיד על תאומיםטרמפולינהאחרונה
הפורום לא פעיל??טרמפולינה

אולי יעניין אותך