מקווה שלא אצא סוטה חס וחלילה:שםאנונימי
שאלה לנשים שכאן (או לשאר הזוגות)
חשוב לי לציין שאני מאד נזהר בתחום ובא באמת לדעת אם אני מגזים.

בעבר (לפני כ3 שבועות) סיפרתי כאן על מקרה שקרה לי עם אשתי וליל הטבילה.

המקרה עכשיו הוא באותו תחום:
כשיש לנו מגע רגיל, שנינו נהנים ממנו.

אבל כל פעם כשאני מתקרב עם היד לאזורים שאמורים להיות יותר מוצנעים, היא ישר מעיפה לי את היד.

אני הרגשתי שזה נובע מתוך כל הקטע של ההתחסדות שסיפרתי בפוסט הקודם, אבל היא טענה שזה ספציפית גם לא ישתנה ושאישה יכולה לבחור מה שבא לה.

אז כ-מ-ו-ב-ן שאישה יכולה לבחור מה שבא לה, אני חלילה לא מתערב ולא מעוניין שהיא תרגיש שלא בנוח.
אבל יותר חשבתי שזה נובע מתוך פחד או קטע צניעותי מהעבר ולא מתוך אידיאולוגיה שזה לא בסדר.

השאלה שלי היא האם באמת אני "סוטה מין" שצריך להפסיק לנסות כי זה לא לעניין, או שבאמת זה נובע מתוך לחץ.
גם הצניעות יכולה לנבוע מהפחדאליפ
כמה שנים אתם נשואים?
האם היתה לה חוויה לא נעימה בעברה?
תכבד את רצונה. היא יודעת הכי טוב מה נעים לה ומה לא.גיל העצה
נראה שיש ביניכם פער גדול כרגעמיקי מאוס
אתה כנראה הגעת לנישואים יותר מוכן מבחינה מינית והיא ממש לא. לא נשמע שהיא מחפשת את זה או אפילו מוכנה לזה, וזה הכי בסדר שיש.

מהתיאור שלך היא מגיעה מעולם צנוע אז תחשוב שהפרדיגמה החזקה אצלה היא שכל התחום הזה הוא לא צנוע, רחוק ממנה, ופתאום עם הנישואים מצפים ממנה לעשות תפנית חדה.
אני לא יודעת אם היא קיבלה הדרכת כלות מוצלחת אבל גם אם כן כמה מפגשים תיאורטיים לא משנים בנאדם. היא צריכה זמן והיא צריכה שתבין אותה ותתמוך בה בדרך, וכנראה גם ייעוץ מוצלח אבל היא חייבת לרצות להשתנות בשביל זה ולא בכח.

יכול להיות שגם בהמשך החיים אתה תהיה יותר נועז בנושא והיא יותר סולידית, ויש דברים שהיא לעולם לא תאהב, וזה קורה. ובד"כ גם אלה התפקידים ;) (שהגבר נועז יותר מהאישה) ולכן לשאלתך - אתה צריך לא להגיע למצב שהיא מעיפה לך את היד.כי זה רע ליחסים ביניכם אלא לשאול תמיד אם אתה לא בטוח.התקשורת פה הכי חשובה

אני מאמינה שהפער הזה יצטמצם עם הזמן.כמה חודשים זה מעט מאוד זמן לכזה שינוי (בטח עם זה שחצי מהזמן אסורים)

לדעתי מה שאתם צריכים כרגע זה לתקשר את זה הרבה, לדבר על העניין(אולי גם זה עדיין קשה לה. אז תחשוב כמה קשה מעבר לדיבור) ואתה צריך להתאמץ הכי בעולם להבין אותה, לתמוך בה בתהליך, ולא לדחוק! ברור שגם לך זה קשה וכנראה אין לך את כל הכלים ולכן אם זה חשוב לך כדאי שאתה תמצא ייעוץ בשבילך גם מיני וגם הלכתי איך לעשות את זה נכון בשבילה.

אני מאחלת לכם ומאמינה שאם זה לא ישתפר לבד היא לפחות תרגיש פתאום ברצון לזה וברצון להשתנות ואז ייעוץ מיני טוב יכול לפתור את העניין

בהצלחה!
אתה ממש לא מה שאתה מעלהק"ש
אתה ממש לא סוטה, אמנם צריך להגיע בהדרגה. כל עוד שזה לא מתאים לאשתך - וותר.
(כתבתי יותר מזה ואז מחקתי כי בכל זאת הפורום פתוח).

קיבלתם הדרכה מסודרת לפני החתונה, אתה ממדריך והיא ממדריכה מנוסים?
כנראה זה יכל לפתור שאלות כאלו. אם לא - זה הזמן להשלים. אפשר לפנות למכון פוע"ה.
לא הבנתי נכונה את הודעתך הראשונהק"ש
מחילה, כשקראתי את הודעתך הראשונה, היה ברור לי שכשאתה כותב שיש 'מגע רגיל', התכוונת שיש יחסי אישות נורמליים ורק הליטוף מפריע. לזה התייחסתי כשכתבתי לוותר.

לאור ההבהרות שלך - בשום פנים ואופן אל תוותר. כמובן בחכמה ובעדינות, אבל יחסי אישות בתדירות סבירה, זה חלק בסיסי מנישואין. עומס לימודי בכלל לא רלוונטי לעניין.

אם אשתך לא מסוגלת, היא מוכרחה לפנות לטיפול.
תודה על התגובות שלכם. לשאלותיכם:שםאנונימי
נשואים שלושה חודשים, עוד לא ביצענו ביאה.
קיבלתי המלצה על מכון פועה, אבל הם לא ענו לי בטלפון ובכל מקרה בחודש הקרוב היא לא תוכל עקב עומס שהיא מעמיסה על עצמה.
אתם צריכים ללכת לייעוץ בזריזות.ד.

ביחוד האשה, לאור מה שאתה כותב כעת.

לא טובדי שרוט
זה כבר לא קשור למה שבא לאישה או לא. זה נראה כמו לחץ או רתיעה.

תעודד אותה ללכת לטיפול ואל תשכח להכיל את כל כולה לא משנה מה תגלו ביעוץ.

שום "עומס" לא מצדיק אי קיום יחסים 3 חודשים אחרי חתונה.
בחור יקר - אתם זקוקים לטיפול דחוף.קרן-הפוך
עוד לא קיימתם יחסים מאז החתונה ???

החודש הקרוב היא לא תוכל להתפנות בגלל עומס שהיא מעמיסה את עצמה?

מפאת הסיכוי שמדובר בסיפור אמיתי ולא בטרול משועמם - אתם זקוקים לטיפול מיידי.

מישהו צריך להעמיד אותה במקומה.
אי אפשר ככה לנהל חיי נישואים.

לענ"ד זה בא מחוסר חשיפה לתכנים מינייםהלל11
בעיה בציבור הדתי חרדי..
זו לא "בעיה", אלא ההיפך..ד.

"חשיפה לתכנים מיניים" בצורה לא ראויה, טרם לקראת נישואין - היא בעיה בכל העולם המערבי. הרסנית. מעוותת את כל מושג הנישואין ועדינותו, והופכת את הדבר לכאילו עומד בפני עצמו, חסר צניעות ואינו מותנה נישואין.

אלא שלעיתים, בתור נספח לחינוך מעולה לכשלעצמו, יש בעיה של אי העברה נכונה של התכנים היפים והנכונים שגדלו עליהם קודם, אל מושג הנישואין. צריך ללמד נכון ובנחת טרם נישואין, ללא הקצנה לאף צד.

וכשיש בעיה- מטפלים..

בהקשר לזה:שםאנונימי
היא לא חרדית ודווקא נחשפה כמו נוער רגיל...
אני לא יודע מה יש לה ספציפית. מרגיש לה לא צנוע.
חלילה טרול משועמםשםאנונימי
קצת מעציב לשמוע שזה חריג לא לקיים 3 חודשים...

אבל אני מבין.

דווקא פעם קודמת לא אמרו לי "להעמיד אותה במקומה", כי זה יותר מכבה אותה
להעמיד אותה במקומה בצורה יפה.הלל11
תפנה למכון פוע"ה ביום ראשון בבוקרהסטורי
גם אם זה מצריך להתקשר כמה פעמים.
משהו מפריע לאשתך, צריך הדרכה טובה וספציפית דחוף.
האמת שמהפעם האחרונה היה שינוי קלשםאנונימי
פניתי למדריך שלי ושלה והם דיברו ביניהם ובסוף היא הופנתה למישהי שמתמחה ביחסי מין בפרט.

היא הסכימה לדבר איתה טלפונית (לא מיותר מדי רצון) וסירבה להיפגש איתה (מהתירוץ שח העומס) וההיא אמרה שיש לנסות איזה ג'ל ויין לבן שאולי יעזור.

אבל לצערי השיחה הייתה מאוחר מדי וזה לא יהיה רלוונטי בשבוע וחצי הקרובים :/
אין דבר כזה לא רלוונטי חוץ מזמן שאסוריםהסטורי
על פי ההלכה (אם לזה התכוונת).

מעבר לזה טענה של 'עומס' לא מתקבלת, זה חלק בסיסי מחיים של זוג נשוי, בדיוק כמו שגם כשעמוסים אוכלים/ישנים. אולי קצת פחות מבזמן אחר, אבל זה חייב להיות. בעצם זה חלק מהותי מהחתונה. בדיוק כמו שלחתונה, היא פינתה ערב וכנראה אפילו שבוע - גם לזה צריך לפנות זמן.

אם יש קושי מיוחד, כמו שכנראה יש לאשתך - צריך לפנות לייעוץ. נשמע שכאן העצות הרגילות לא מספיקות.
אני ממש מתחנן אליך, שביום ראשון תתקשר למכון פוע"ה, גם אם צריך לפנות לזה זמן. יש להם נסיון עם כל מיני מצבים מורכבים - ובעז"ה יוכלו לעזור ויהיו לכם חיים טובים.

נ.ב. אתה נורמלי לגמרי. הביקושים שלך נורמליים לגמרי - אל תאשים את עצמך בכלום.
אכן התכוונתי להלכתישםאנונימי
יש מצב אולי לרשום את המספר שלהם?

יכול להיות שמה שיש בגוגל לא מעודכן?
אני אמור לבקש לדבר עם הרב ישר?
המספר של מכון פוע"ה:הסטורי
02-6515050. להתקשר לבקש להתייעץ עם אחד הרבנים.

ג'ל בהחלט עשוי לעזורסוסה אדומה
וגם יין לבן...
אבל לא למי שאין לה רצון ויש לה טרואמה.
באמת כדאי שתתייעץ עם מכון פועה או לחילופין עם המדריך שלך ותשאל איך לגרום לה ללכת או לדבר עם מישהי שתשחרר אותה מזה ותעורר אצלה את הרצון.

שים לב לא להלחץ מתגובות שאומרות לך שאתה במצב חריג (מבטיחה לך מתוך הכרות של כמה וכמה סיפורים טובים שאתה ממש לא), וגם לא מאלה שאומרים לך במילים אחרות לכפות עליה ולהלחיץ אותה. תמשיך להיות מי שאתה - סבלן שמתחשב גם בעצמך וגם באישתך.
תלוי באיזה הקשר זהים...

אם כרגע המגע הוא יותר מתוך קירבה ואהבה ואז אתה שולח ידיים לאזורים המוצנעים, יש נשים שירגישו זול או מוחפצות, שהגבר מחפש רק מין או רוצה אותן רק בשביל זה כאשר הן מחפשות אהבה, קירבה וכו

יכול להיות שזה יושב על תפיסות מסויימות אבל זה נפוץ אצל הרבה נשים

יופי שהיא מחפשת רק אהבה..מה איתו? מה הצורך שלו בנישואים??כלה נאה
היא צריכה להבין את החומרה שבדבר. לא יכולה לשאוג ללימודים ולא לצרכים של בעלה. כמה הוא יכול להתאפק?
מדובר בחתן צעיר!
הוא לא חברה. הוא גבר ובעל שאוהב ורוצה וצריך.

עצם זה שהיא לא רוצה זו כבר בעיה בעיני.
משגע אותי שחושבים רק על האישה כמעט בכל דבר.

לדעתי אסור לך לוותר.
תיהיה גבר ותראה לה שאתה לא מוכן. והולכים ביחד לטפל בבעיה שלנו!
כי גם זה לוקח זמן.

תסביר לה שבלי קשר לכל החשיבות של הקיום יחסים. יש לאישה יש חלק גדול וזכות לעזור לבעלה לשמור על עצמו. אתה לא עשוי מפלסטיק.

וזה היא מזיזה לך את היד זה או כי היא מתביישת או כי היא לא רוצה שיתפתח הלאה.
בהצלחה!
מסכימה איתך.הלל11
העולם הפיזי הוא שפה לכל דבר, אישה שלא נותנת לבעלה להנות ממנה זה בעייה רצינית.
וכמו שאמרת, בעל לא עשוי מפלסטיק, יש חו רצונות. וזה לא סתם.
ושלוש חודש בלי להיות ביחד זה הזוי מבחינתי.
האמת שעכשיו טיפה נבהלתי:שםאנונימי
לא זכור לי שאמרתי שמדובר על עומס לימודים.
(זה אכן עומס לימודים)
אני פתאום חושש שיודעים במי מדובר...

בכל מקרה אנסה שוב את מכון פועה לפי העצות כאן.
תודה לכולם.
עומס לימודים יש לרבים, אף אחד לא יודע במי מדוברהסטורי
אבל עומס לימודים אינו מצדיק הימנעות מחיי אישות נורמליים. בדיוק כמו שאינו מצדיק להמנע מאוכל...
לא יודעים... אל תדאגד.

כתבת "עומס מסיבות שלה". אני למשל לא הבנתי. כנראה האשה הזו שקראה, ניחשה שזה העומס שיכול להיות בתקופה זו של השנה על אשה צעירה..

אכן, תנסה פועה.

כל הכבוד לך על הסבלנות, והרצון הטוב. 

הצלחה רבה.

שבוע טוב.

הכוונה שיש זמן לזה וזמן לזהים...

ולא קראתי את השירשור הקודם לפני

אתה והיא נורמאלים שזקוקים לטיפול ויעוץ מקצועיהחלק הטוב
עם כל הכבוד לפורום החכם והנכבד ידינו קצרה מלהושיע אתכם, קיבלת די ויותר אינפורמציה בשרשור הקודם תתחיל להזיז עיניינים.

פועה היא הכתובת תנסה שוב עד שיענו אם הנושא בוער לך, בקשר לעומס של אישתך תשאיר להם הם כבר ידאגו להבהיר לה את הבעיה והקושי.
מצטרפת.תיתי2
אתם נורמליים (אין פה סטיה לשום כיוון...) אבל זקוקים לטיפול וייעוץ מקצועי
פורום הוא לא המקום
פורום יכול להועיל אבל גם יכול להזיק, נזק שיהיה קשה לתקן
(וחלק מהעצות פה אני חוששת, עלולות להתפרש על ידך באופן שיזיק מאוד)
פועה הם כתובת מצויינת. מוזר שלא ענו לך. אם אתה מתקשר בשעות היום- אולי תחכה על הקו, אבל יענו לך. תגיד שזה דחוף ואתה חתן.

כן מרשה לעצמי לומר
ההתמודדות שלכם היא זוגית
לא שלך בלבד, ולא שלה בלבד.
יש קושי ואתגר,
כל אחד מכם חווה אותו מכיוון אחר
אתה במקרה בצד שחווה את הצורך בתיקון וצמיחה מתוך האתגר. כשיש צד שני שחווה יותר את הקושי והפחד מהתקדמות.
אין פה אשמה, אין פה "לא בסדר", אין פה "סטיה".

מזל טוב ובהצלחה!
תגובה מעולהסוסה אדומה
בלת"ק, כמובן שאתה ממש לא סוטה מין,סוסה אדומה
וברור שאתה צריך להמשיך לנסות. אבל לדעתי לא בדרך שניסית עד עכשיו.

ראשית, חשוב לציין שאנחנו לא מכירים לא אותה ולא אותך, ורובנו כאן (בפורום) לא אנשי מקצוע, אז קח את התגובות של כולנו בעירבון מוגבל.

בשרשור הקודם כתבת שניסיתם פעם אחת ונורא כאב לה.

אז כנראה שזה לא העניין של ההתחסדות, אלא אולי יותר בכיוון של פוסט טראומה בשילוב של חוסר הדרכה מוקדמת מספיקה לשניכם.
זאת לא אבחנה מקצועית, אלא השערה בלבד לאור הנתונים שסיפקת.

נשים שומרות מצוות לא תמיד מודעות לגוף שלהן במיוחד כרווקות ובעיקר אם הן קיבלו חינוך קיצוני או לא נכון ביחס למיניות ולצניעות, וכל עוד הן לא חוות מגע נעים מוקדם באיברי מינן, טבעי שבמקרה שהמגע הראשון גורם לסבל במקום לספק עונג, זאת תהיה התגובה...

בגלל זה הרבה מדריכים ממליצים שלא לקיים יחסים מלאים בלילה הראשון, כדי שבני הזוג יוכלו להגיע לזה בהדרגתיות אחרי שהם לומדים מעט האחד את השניה מהבחינה הזאת.

אם אני מבינה אותה נכון,
א. נראה שכמו נשים טובות אחרות, היא אולי לא מספיק מכירה את הגוף שלה = היא לא מודעת לזה שמיניות מסוגלת לענג ולכן היא לא ממהרת להגיע לזה.
ב. היא כן ניסתה והיא חוותה סוג של טראומה, ולך תסביר טראומה. בטראומה צריך לטפל.
ג. אצל הרבה נשים, גם אצל נשים שמחוברות לעצמן ולמיניות שלהן, לפעמים חווות את החתירה למעשה כמניע אינטרסנטי והן מפרשות את זה כסטיה במקרה שזה נעשה בזמן שהן לא מעוררות בעצמן. הפיתרון לזה אגב, (ואני לא מדברת אליך דווקא, כי נראה שאצלך הבעיה דורשת עזרה מקצועית - וכזאת שמכירה אתכם במציאות ממש) הוא להיות קשוב למקום שבו היא נמצאת,וכמו לבקש רשות גם אם לא במילים להתקרב לאיזורים רגישים.
כשגבר לא קשוב לקצב של אישתו, טבעי שהיא תרגיש שהוא מנצל אותה. וזה אולי עונה למה שהיא התכוונה "לבחור מה שבא לה".

אבל.
ברור שהמצב בינכם לא תקין.
ואני לא מדברת על זה שלא קיימתם עדיין יחסים, כי אתם די טריים ויש הרבה מאוד מאוד זוגות שנשואים הרבה יותר זמן מכם ולא הצליחו יש כאלה שמגיעים לשנה + (בוא נקווה בשביל שניכם שלא תגיעו לזה - כי יש בחיבור שבין בני זוג שחרור של הרבה מתח ויצירה של אהבה). אז גם אם נניח שזה לא אידאלי, אני חייבת לומר שזה ממש לא מלחיץ אותי.
הבעיה האמיתית בעיני היא בזה שנראה שאין מבחינתה נכונות והבנה שצריך להתקדם בנושא הזה.
ואין דבר כזה "אישה יכולה לבחור מה שבא לה" אם הכוונה היא שהיא נשואה אבל לא מעוניינת לקיים יחסי אישות.
זה בסדר שאם יש לה טראומה שתלך לטיפול ותחכה לה (זאת לא בושה), זה בסדר שתנסו ללכת בקצב שלה. אבל מה זה "זה לא ישתנה"? (יכול להיות שלא הבנת/ו אותה נכון והיא התכוונה למשהו אחר).
זה לא בסדר שתרגיש סוטה מין בגלל זה. אתה גבר בריא עם יצרים טבעיים.

אולי תשאל אותה בעדינות אם היא רוצה ילדים בשלב מסויים בחיים... תשאל אותה מתי... ותשאל אותה בחיוך אם היא יודעת איך ילדים מגיעים לעולם...

מה שבטוח, אם התגובה שלה היא כזאת שהיא מעיפה לך את היד... אתם צריכים לדבר על זה הרבה יותר - ובטוב! לא בלחץ...
ואתה צריך פשוט לתפוס את עצמך ולהתייעץ עם איש מקצוע אמיתי שידריך אותך. להתייעץ בפורום זה לא מספיק.
הןא כבר יגיד לך מה לעשות.

ומזל טוב, אתם ממש זוג טרי.
תודה רבה על התגובה שםאנונימי
בשמחה,סוסה אדומה
ובהצלחה...!
הצד השני: אישה שעברה את זה.ניקית חדשדשה
שלום אני חדשה בפורום.
פתחתי שם משתמש רק בגלל שקראתי כאן תגובות מלחיצות ומפחידות כמו "...להעמידה במקומה..'
גם כשאני הייתי כלה צעירה לא הצלחנו לבצע את המצווה בחודשים הראשונים, התחתנו כשהייתי סטודנטית, במקצוע דורש ומאתגר.
הייתי לחוצה, ומתוסכלת מחוסר ההצלחה "שלי", בביצוע המצווה, והכי קשה היה לראות את בעלי סובל!!!
מה שהכי עזר לי זה העידוד המתמיד של בעלי על אף הסבל.
תמיד היה שם בשבילי!!! הכין ארוחה זוגית בבית ביום הטבילה, היה אומר לי מילים טובות ומכילות, היה עדין וכל פעם התקדמנו לאט לאט עד ההצלחה המיוחלת שהייתה כ" כ מיוחדת!!!!
הייתה לי מדריכת כלות מדהימה שליוותה אותי צמוד גם שנה לאחר החתונה, לא עברתי טראומה בחיי, ועדיין הנושא הזה היה נפשית וריגשית ממש קשה לי!!!
מה שאני מנסה להגיד זה:המעבר מאסור למותר הוא ממש קשה!!!
אשתך בסה"כ רוצה לדעת שאתה איתה בסיפור הזה, לא חלילה מאשים אותה בחוסר ההצלחה, מראה לה עד כמה היא מיוחדת!! ומעודד אותה "לא נורא בע"ה בפעם הבא נצליח" או "בואי ננסה לאט לאט" אם תעשה הכל בעדינות וברגישות ההצלחה תגיע מהר בלי שתשימו לב.
(ואם חשבת להציע טיפול, תנסה לרמוז בעדינות ברגישות בלי לפגוע!!)
כל הפעולות שלך כרגע רק מחמירות את מצבה (אני בטוחה שהיא עצובה ומתוסכלת מעצמה יותר ממך..)
סתם מעניין אותי עבורך:שםאנונימי
האם ידעת שזה דורש טיפול?
היה לך קשה לפנות לטיפול?

כי לי זה קצת מרגיש שהיא ממש לא בעניין לטפל בזה.

מה גרם לך לטפל בזה (או לא לטפל)
ופה הבעיה. שהיא לא בעינייןכלה נאה
קשה גם לנו היה. וגם פחדתי נורא.
וזה נורמלי.
אבל הבנתי את החשיבות
והלכנו להתייעץ ועשינו כל מה שאמרו לנו. ולא דחיתי ללא יודעת מתי.
עונהניקית חדשדשה
התחתנתי בתקופת מבחנים כך שרק לאחר תקופת המבחנים הייתי יותר נינוחה להקשיב להצעה לפנות לטיפול, וקיבלתי המלצה מהמדריכה על מטפלת. יצרתי קשר טלפוני עם המטפלת המינית אבל הרגשתי שזה לא עוזר לי והפסקתי ללכת.
חודש אחרי שהפסקתי את הטיפול.
כמו שאמרתי בתגובה הקודמת מה שהכי עזר לי מכל דבר זה התמיכה של בעלי!!!!!!
השיחות, העידוד, המחוות הקטנות, והחיזור אחריי ממש עזרו בצורה שלא תאמן.
הוא באמץ שכח את הסבל שלו והיה ממוקד בי ובצרכים שלי ממנו.
(אחרי כל נסיון שבו חויתי כאב וקושי הוא מיד הפסיק, ולא הקשיב לי שנעשה נסיון שני למרות שהוא באמת סבל וראיתי את זה!! הוא רוצה שאני אהנה מהחוייה הזו ולא שחלילה אסבול).
(אחרי שהצלחנו בעלי סיפר למדריך שב"ה הצלחנו, המדריך אמר לו שהוא עמד בנסיון ממש קשה, וכל העוונות התכפרו לו....) גם בלי האישור של המדריך אני ידעתי שבעלי גבר אמיתי!!!! שדואג ואיכפתי.
ותמיד יחשוב מה יעשה לי טוב, בכל תחומי החיים וכנ"ל אני לגביו! הוא אבא ובעל מדהים!!
עצה בשבילך: תפסיק לשאול את דעתם של האנשים ותבדוק מה יעשה טוב לאישתך, מה הצרגים שלה מבחינה נפשית, רגישית וגופנית.
3 חודשים: עבור חתן צעיר זו טראומה קשה שתעיב על כל חייואבינעם LM

מעבר לעובדה שמבחינת ההלכה היא מורדת וחובה עליך לפנות לבית דין, צריך לברר אם היא מוכנה לטיפול זוגי דחוף ואינטנסיבי או לא.

אם לא, חובה עליך למזער נזקים עתידיים לנפשך. עם כל ההשלכות שבדבר.

אתה רציני?אמא וגם

חיי זוגיות ובטח חיי אישות לא נבנים באיומים ובבית הדין.

ללא ספק צריך לטפל בבעיה כאן אבל הגישה הזאת לדעתי לא תוביל זוג לחיי זוגיות מאושרים...
אין ולא היו פה "חיי זוגיות". נישואין ללא אישות אינן נישואין.אבינעם LM

זו לא "בעיה" כמו שאר בעיות נישואין, גדולות כקטנות. אלו לא נישואין מעצם ההגדרה, ואם אין רצון טוב לטיפול מיידי ודחוף, על הבחור לחתוך את ההפסדים הנפשיים שלו, שרק ילכו ויגדלו עם הזמן.

זהאמא וגם
שנישואין ללא אישות אינן נישואין זה באופן כללי נכון.
פה נראה שיש קושי שמונע את ההגעה לחיי אישות.
אפשר לחתוך את זה כאן ומיד, ואפשר לנסות לעבור את זה יחד, לפתור את הבעיה ולהתקרב ולצמוח מהקושי.
ואגב, לא בהכרח אפשרות א' קלה מב', ועדיין מצופה מזוג שכרת ברית לתמוך זה בזו ולא למהר ולהפרד מכל מהמורה בדרך...
היא ממש לא מורדת!Orit39
תלמד את הסוגיה! מורדת היא אישה שמונעת מבעלה חיי אישות מתוך כוונה לצערו! לא מתוך קשיים שיש לה בנושא! בטח שלא כלה צעירה עדיין בתולה! איפה הלב שלך??? ברור שיש לדבר על ליבה שתטפל ותעשה מאמצים לקבל עזרה וסיוע בנושא. אבל לאן הגעת? לבית הדין?
אבל תהיה לו טראומה. קשה. את לא דואגת??למה לא123
איזה טראומה?? לה אולי תהיה טראומה אם ייקח אותה לבית דין!Orit39
יש לטפל! בהחלט! לא בדרך זו! דרך זו תוביל רק לגירושים ולעוגמת נפש איומה לשני הצדדים!
כתבתי בציניותלמה לא123
אה... סליחה, לא הבנתי את זה.Orit39
יש גברים ככ אטומים שזה מעצבןלמה לא123
עם כל הכבוד, בקשיים כאלו יש לטפל לפני החופהאבינעם LM

או לכל הפחות לגלות את הקשיים הצפויים מראש. כולם יודעים למה אשה נכנסת לחופה. נישואין ללא חיי אישות אינן נישואין כלל.

אם יש קשיים חדשים שנתגלו בעל הקשיים חייב להבין שהוא חייב לטפל בזה ושלא מדובר במצב תקין. מכיון שעל פניו נראה שהיא כלל לא מבינה שמדובר במצב לא תקין, רק בית דין יוכל להסביר לה את חומרת הדבר, במידה והיא תבקש שלום בית.

טיפלתי בזוגות כאשר האשה נפגעה ממעשים שלא יעשו בילדותה - ואכן הקשיים גדולים, אבל הבעיה היתה ידועה מראש והכל נעשה לשם מטרה ברורה. כאן, אין זה הוגן לא כלפי עצמה ולא כלפי בעלה, והצער שנגרם לו גדול מנשוא.

נ.ב:

"אם אמרה מאסתיהו ואיני יכולה להבעל לו מדעתי כופין אותו לשעתו לגרשה לפי שאינה כשבויה שתבעל לשנוא לה ותצא בלא כתובה כלל ותטול בלאותיה הקיימין בין מנכסים שהכניסה לבעלה ונתחייב באחריותן בין מנכסי מלוג שלא נתחייב באחריותן. ואינה נוטלת בשל בעל כלום ואפילו מנעל שברגליה ומטפחת שבראשה שלקחן לה פושטת ונותנת לו וכל מה שנתן לה מתנה מחזרת אותו שלא נתן לה על מנת שתטול ותצא. " רמב"ם הלכות אישות יד

"אם אמרה מאסתיהו"Orit39
כלומר, אם אמרה: לא רוצה שיתקרב אלי. הוא מאוס בעיני. זה בהחלט לא המצב כאן! הוא כתב עוד שרשורים בנושא שמעידים שיש ביניהם מגע רק שהשלב ה"סופי" מאיים עליה מסיבות שונות. דברים כאלה לא יודעים לפני החתונה. מאיפה שתדע??
הבעל אוהב את אישתו והיא אותו והם פנו לגורמים מקצועיים. וב"ה אני מאמינה שייסתדר. תקרכ גם מה שכתבו לך פה נשים, זה לא דבר כל כך נדיר שלאישה קשה להתמסר לבעלה ישר אחרי החתונה. אנחנו לא רובוטים ואם לאישה קשה על הבעל להיות סובלני ומכיל כמו בכל קושי שעלול לצוץ א צל האישה או אצל הבעל! מה וח ת הנישואים זה לא זה! אנחנו לא חיות ויש לנו רגשות! וגם שתדע שבבית דין לא משלחים את האישה מיד אלא מנסים קודם לפתור ולהבין את שורש הבעיה.
"טיפלתי בזוגות"...סוסה אדומה
שמע...ד.

יתכן שיש לך רצון טוב - אבל כנראה שאתה באמת לא מבין בענין הזה.

אשה לא יכולה לדעת על "הקשיים הצפויים" במצב כזה. פתרון של קושי כזה, שמעורר גם אי נעימות ומבוכה, אינו בא על ידי "חייב להבין". אוי ואבוי אם חושבים על "בית דין" בענין שכולו שייך לבנין עדין של תחילת נישואין.

הזוג ידברו עם מכון פועה, והם בעז"ה יעזרו לאשה להירגע.

אני מקוה, שאם "טיפלת בזוגות", עשית את זה בגישה שונה. כי אם לא - אז אם היית, נניח, פסיכולוג, היו שוללים לך את הרשיון.

ואינני כותב את זה כדי לקנטר או לפגוע חלילה, אלא לומר שאם יש לך אכן מגע כלשהו עם "זוגות", אתה חייב לעשות רביזיה בכל הגישה.

אף אחד לא מדבר כאן על "הוגן". יש בעיה. בעיה כזו פותרים ע"י הסברה וטיפול. לא ע"י "בי"ד". לא שייך לחלוטין. זו לא אשה שהחליטה פתאום לעשות "סנקציות" לבעלה...

הציטוט מהרמב"ם אינו רלוונטי. אין כאן כלל ענין של "מאסתיהו". אם היית ניגש לפוסק הלכה מובהק, מספר על המקרה, ואומר מה רצית להסיק לגביו מהרמב"ם - היה מעמיד אותך על טעותך, ואומר שמזל שלא פסקת למישהו הלכה למעשה.

^^אמא וגם
אני ממש ממש ממש מקווה שאתה לא 'מטפל' בזוגות בגישה כזו.
אתה מציע אונס?למה לא123
איזה חרטוטים. סליחה.סוסה אדומה
אבל כמה שטויות, אגואיזם וחוסר רגישות בהודעה אחת.
א. לא תהיה לו שום טראומה. וגם כעת אין לו.ד.

ב. היא לא מורדת.

ג. אין לו כל "חובה" לפנות לבי"ד. חבל להמציא הלכות, בפרט בהקשר קריטי כזה. וגם חלילה שיעשה דבר כזה.

ד. ככה אף אחת לא תגיע לטיפול. 

ה. וממילא מובן, שגם ה"חובה עליך" שבסוף - זה ממש ההיפך ממה ש"חובה על" שניהם לעשות כעת, בנחת ובאהבה.

ברור. והאישה גם משועבדת לו מהתורה.די שרוט

כל זמן שהוא רוצה תשמיש היא מחוייבת כי היא משועבדת לו.

וגם אם אישה נמנעת מהמלאכות שהיא חייבת בהן אז הוא צריך להמעיט מזונותיה עד שתרעב או תתרצה.

וגם בלי קשר נשים הן חפץ וסחורה. 

יחי השוביניזם.

מטורללמטורלל

לעג לתורה מתקבל פה בשוויון נפש. מעניין.אבינעם LM

תחי הצביעות של "צדיקי הפורום"

קורה למלא נשים!איזה יום שמח

צריך להתחיל במגע עדין בשאר המקומות בגוף ולאט לאט בהכוונת האישה אפשר להתקדם

זו שפה שצריך ללמוד!!

גם נשים שנשואות שנים לא תמיד אוהבות מגע מיידי במקומות מוצנעים

האם קיבלת הדרכה טובה לפני החתונה?

האם היא קיבלה הדרכה טובה?

אם כן תיצור קשר עם המדריך שלך או שלה ותספר לה מה מצבכם

אם לא מכון פועה יכולים לעזור ואם אתה לא רוצה יש עוד אנשי מקצוע בתחום

בהצלחה רבה

מציין תגובת מכון פועה:שםאנונימי
מכיוון שהיא כרגע בתקופת מבחנים, המלצה לחכות עד לאחר המבחנים כדי שיהיה לה פנאי נפשי.
לאחר מכן, יש להיפגש איתם.

לבינתיים, הרב הציע הצעת "פשרה" (סליחה שאני לא מרחיב, זה עדיין קשה לי בעצמי לדבר על זה בחופשיות) שלא כוללת כאבים מהצד שלה.

מקווה שיעבור בהצלחה.
תודה לכולכם
אם הסיבה המתמשכת לחוסר יחסים היא כאבים שמונעים זאת - זה נושאקרן-הפוך
לגמרי אחר מאשר הצטייר לאורך השרשור.

ולכך יש טיפולים - רפואיים, פיזיותרפיה, לימוד שליטה והרפיה.

יש פורום יעודי, סגור לנשים בלבד ואישתך מוזמנת להצטרף לפורום, שוב, אם הנושא המרכזי הוא כאבים ביחסים שטרם באו על פתרונם.

יש רופאות מומחיות לבעיות כאבים ביחסים, והמובילה שבהם ד״ר אחינועם לב שגיא.
היא טוענת שזה כאבים בלבדשםאנונימי
הרב (ויש מצב בגלל שאני בעצמי) מאמין שזה משהו יותר עמוק מזה שדורש טיפול יותר מעמיק.

ואכן הוא אמר שצריך פנאי נפשי לכך, לכן לחכות עד לאחר המבחנים.
יישר כח שפנית אליהם.ד.

ב. אל תתנצל.. טוב שאתה לא מרגיש נוח לדבר על זה בחופשיות. כתבת כאן בגלל מה שהכרחי, אבל טוב מאד שיש לך חוש של צניעות.

ג. חכמים פועה, המליצו לחכות עד אחרי המבחנים... לכאורה ההיפך מכל מה שמי ש"מצטער בשבילך" היה אומר.. אבל הם יודעים, ששחרור מלחץ, לא בא ע"י לחץ..

בהצלחה בכל.

וגם הפשרה של הרב תביא להרבה שחרור מלחץ ותסכול...תיתי2
נחת
התרופה הכי טובה קודם כל.

טוב שפנית לפועה. מקווה (ומניחה) שהנחת תקדם אתכם
(גם אם לא בפועל, בקשר, בתקשורת, בזוגיות)
בהצלחה רבההסטורי
יישר כח על האומץ ובאמת אל תפרט כאן מה שלא הכרחי.
אתה כותב בצורה מעוררת כבודארץטרופיתיפה
ואני בטוחה שתפתרו את הבעיה ביחד

בע'ה יש לכם עוד הרבה שנים להנות יחד בכל התחומים

אני מבינה את הקושי, אבל בע'ה הוא ייפתר ואתה תשמח שהיתה לך היכולת להבין, להכיל , להיות סבלן.

3 חודשים הם זניחים לעומת כל השנים שעוד תשמחו ותהנו ביחד בע'ה. אל תמהר

כל הכבוד על הגישה המכבדת והצנועה, תבורך
לצערי אתמול היה מן פיצוץשםאנונימי
ביקשתי שנלך למכון פועה.
היא טענה שהיא מרגישה מוכנה ואין צורך.

אני, שחשדתי, שאלתי אותה: "את בטוחה?"
והיא אמרה שכן.
אז ביקשתי שאתמול נעשה והיא ביקשה לדחות בשבוע בגלל שיש לה משהו חשוב והיא לא לקבל מחלות דווקא בשבוע הקרוב.

לא הכרתי, אבל אמרתי שסבבה.
ואז שאלתי: "אז בעצם לא מפריע לך שאני אגע איפה שאני רוצה?"

באותו רגע היא הפכה את מה שאמרתי ל- "אז אין לך בעייה להיות הבובה ושאעשה לך כל מה שבא לי?"
כשלמעשה באמת התכוונתי ל- "אז עכשיו לא יפריע לך שאתקרב למקומות שעד עכשיו היו אסורים?"

והתחילו האשמות הדדיות אחד על השנייה שבסוף זה נגמר כששאלתי אותה:
"אני לא מבין.. זה חדש לך שעד עכשיו הכל היה 'נחמד', אבל שבא לי משמעותית יותר? למה התכוונת כשאמרת שאת מוכנה?"

והיא אמרה: "חשבתי רק למעשה עצמו, וגם זה כי אני חייבת. הבהרת לי שגברים הם קיצוניים, לא תיארתי לעצמי עד כמה."
וזהו, מיותר לציין שהלכנו לישון לא בתחושה מדהימה.

מקווה שבקרוב נתחיל ללכת למישהו מקצועי...
טוב, אין ספק שתצטרכו ללכת לטיפול...סוסה אדומה
אני לא יודעת איך נגעת בה ואם זה קשור לזה, אבל אם המצב הוא שהיא עושה את זה רק כי היא חייבת לך, צריך לברר אצל "איש מקצוע" מאיפה זה נובע.

בינתיים תחמול על עצמך ותחמול גם עליה. יש לשניכם קושי, כל אחד בתחומו.
אל תיכנס איתה לוויכוחים בנושא הזה... כנראה שהנושא הזה לא פתור אצלה והיא אפילו לא מודעת לזה.
תנסה לא לקחת ללב את האשמות, ולנסות להבין שזה ניסיון שה' שלח לך ועם כמה שקשה להרגיש לפעמים - מאהבתו.
אתה מתמודד עם אתגר לא פשוט, אבל תאמין בכח שלך.

שולחת כוחות
לדעתי תדבר עם המדריכת כלות שלה ותספר לה מה קורה.
נהוג שמדריכות מתקשרות לבדוק שהכל בסדר, אם היא תהיה חכמה היא תנסה לדבר איתה בלי להסגיר אותך ולהפנות אותה לטיפול ולהבהיר לה שזה לא יכול להימשך ככה.

מלא כוחות.
שבת שלום...
אתמול לא נגעתי בה.שםאנונימי
זה היה הכל רק מדיבורים.

דבר דיברתי מזמן עם מדריכת הכלות והיא התקשרה אליה בזמנו ואשתי ישר אמרה לה שהכל טוב ומעולה ואין צורך לפרט.

אסתכל על זה כניסיון, באמת ראייה טובה.
תודה לכל המגיבים
אז תתקשר שובסוסה אדומה
זה התפקיד שלה.
והיא גם אישה, אז היא צריכה לנסות בחכמתה שלא לתת לה לברוח מזה... אין ברירה. יש לה אחריות כמדריכה, שאני מניחה שגם שילמו לה סכום לא מבוטל.

ואם לא תהיה ברירה, אז שאפילו תגיד לה שממך היא שומעת שכך וכך ושזה לא אמור להיות ככה.
אין מה לעשות. אתה עושה מה שנכון, וגם אם במצב אידאלי היית צריך לכבד ולא לדבר איתה בניגוד לרצונה, כרגע אין ברירה.

בינתיים, לא נראה לי שלך יש כל כך מה לעשות בנידון. אתם חייבים טיפול (היא בוודאי).

וכן, באמת שזה ניסיון. כנראה שמישהו שם מאמין בך...

בהצלחה רבה...

בינתיים תנסה לא להתקרב לאן שהיא לא רוצה, אבל כן לאן שכן...
לשאול אותה איפה אפשר לגעת, איפה לא...
כדי שלא יהיה ריחוק בינכם מעבר למה שכבר יש.
כמובן רק אם אתה מסוגל וחפץ בזה. אל תשפוט את עצמך אם קשה לך...

(כן, הבנתי שאתמול לא נגעת בה... התכוונתי לפעמים קודמות).

בהצלחה גבר. חזק ואמץ.
עצוב מאדאיזה יום שמח

דחוף לייעוץ!!

אל תחכה יום

אתה לא סוטה מין, והיא לא עושה בכוונהלה' המלוכה
יעוץ זוגי יוכל להביא אתכם להרמוניה.

נשמע שיש לה פחד מסוים מאינטימיות.
שבת שלום
תגידו, לדעתכם זה בסדר להראות את השרשור לאשתי?שםאנונימי
או שזו תהיה טעות?
לא חושבת. לדעתי דבר איתה בעצמך עם התובנות שעלו לךמיקי מאוס
אני מאמינה שתקשורת בלתי אמצעית תעבוד טוב יותר
תקרא אותו 'בעיניים שלה' ותחשוב איך היא תרגישלצמוח ולהצמיח
לא נראה לי שזה יעשה טוב לקשר...
לא חושבת.Orit39
יש פה תגובות לא רגישות בעליל... היא עלולה להפגע. גם מעצם החשיפה.
אבל איפה זה עומד? היא מוכנה לקבל סיוע ויעוץ?
דיברתי איתה על זהשםאנונימי
אמרתי שביקשתי עזרה ממישהו שנתן לי עצות (מה שאתם אמרתם כאן).

שאלה אותי מי זה ואמרתי לה שלא יכול להגיד.

היא מוכנה ללכת לסיוע וייעוץ, אבל קצת עושה לי טובה שהיא עושה את זה.
זה קצת מבאס שזה לא הדדי, אבל זה גם משהו להערכה
גם טוב...Orit39אחרונה
העיקר שתקבל ייעוץ טוב!
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמותאחרונה

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

לא המצב ... אבל תודה!לאחדשה
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSevenאחרונה

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה
מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמות

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

🔴 מצב מלחמה 🔴 - תוספת קטנה לעכשיונגמרו לי השמותאחרונה

יש משפט חשוב של דוקטור ויקטור פרנקל (ועוד רבים וטובים) שחשוב רגע להנכיח לעצמנו עכשיו:

כל התנהגות/תגובה בלתי נורמלית במצב/במציאות בלתי נורמלית - היא נורמלית.

אז מצאת את עצמך / את אשתך / את אישך / את הילד ברגרסיה בתחום מסוים?

אתם נורמליים.

זו המציאות שלא נורמלית.

אז לוקח לך שוב שנה לעשות פעולה פשוטה?

הכל עמום, מבולבל, לא מרוכז?

את נורמלית. אתה נורמלי.

פתאום בוכה כאילו בלי סיבה הנראית לעין?

כל פעולה הכי קטנה נראית כמו הר?

התחלת דיאטה בדיוק לאחרונה ומאתמול מחפשת רק מתוק ומנחם?

הסבלנות מתקצרת לפתיל קצרצר או אפילו בלתי נראה?

לא מבינה את עצמך?

שואל מה נסגר איתי?!

תוהה לעצמך או אפילו מבקרת את עצמך: מה זה מה קורה איתי?!

את נורמלית. אתה נורמלי.

ומה יעזור גם לנו וגם לזוגיות שלנו עכשיו?

בעיקר חמלה.

הבנה.

לגיטימציה לאנושיות שלנו.

המון חמלה ואהבה.

לעצמי. לאשתי. לאישי.

לקחת נשימה עמוקה

ועוד אחת

להוריד סטנדרטים כרגע במה שאפשר

ובעיקר לזכור שגם אני וגם בעלי/אשתי - אנושיים.

ועוברים, שוב, בתוך מציאות מוטרפת.

ולנסות למצוא עוגנים גם כעת

ולנסות לחזק את עצמינו ולהתמלא ממה שעוזר

לנו, ולזוגיות שלנו.

בשורות טובות ב"ה 🩵🙏

שאלה יותר לגבריםבוריס

אשמח להמלצות על תחתונים.

אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד

תודה

מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
אני אוהב בוקסר קצר 
גזרה?חתול זמני

אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)

לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים

א. גזרה רחבההסטורי
ב. שתי מידות יותר משאר הבגדים...
כעיקרוןשפויאחרונה

אין נוסחא מנצחת, לכל אחד נח משהו אחר,

זה פשוט לקנות אחד ולבדוק.

אולי יעניין אותך