אין לי כותרת.. נראלי זה הפורום המתאים. מקווה שתפתחו ותענו ליפצלשית לשאלהאחת

היי לכן

פתחתי פצלש בשביל לשאול.

בעקבות שרשור כאן על איך מסבירים לילדים איך מביאים ילדים לעולם

החלטתי לכתוב פה.

אני בת 17. ונחשפתי למידע (איך לא) בצורה לא אידיאלית. בכלל לא. לא דרך אמא שלי. ולא באמת חסר איפה ואיך כן. למרות שאין טלוויזיה והאינטרנט חסום, והבצפר דוס(לא שאומר על הבנות שבו)

אני לא מבינה מה אמא שלי חושבת. שאני לא יודעת כלום? מתי היא רוצה שאני אדע את זה. בהדרכת כלות חודשיים לפני החתונה?

כבר מגיל קטן יש כל מיני שאלות (אפילו מסיפורי תנך),

(אולי כי אני די חכמה והבנתי בערך במה מדובר)  איכשהו תמיד התביישתי לשאול והייתה לי תחושה שזה נושאים שאסור לדבר עליהם.

בטח לא עם אמא.

זה נורמלי להרגיש ככה?

ואני אמורה לעשות משו?

@נשים טובות שרוצות לעזור

@קיווי קראתי את הספר שכתבת.  אשמח לשמוע את דעתך גם

אז מה קשה לך יקרה?מחכה עד מאוד
את כועסת על אמא?
רוצה מידע?
רוצה הרגעה?
גם איתי לא דיברו בעיקר ניחשתי וגם נבהלתי.אבל! אחרי החתונה עם בעל מקסים הכל היה בסדר
והאמת היה לי טוב לדעת מפורשות רק לפני החתונה
אני אנסה לענות לך מהצד של אמאמיואשת******

אז ככה, מבוכה זה נורמלי להרגיש

ולמרות שכל אחת רוצה שילדיה ירגישו פתוחים איתה במאה אחוז זה משהו שקשה להשיג וכנראה את ואמא שלך לא הגעתן לרמה הזו, וזה די נורמלי האמת. הרבה בנות לא מרגישות נח לדבר עם אמא שלהן על הנושא ולהיפך

בנוגע ללמה היא לא דיברה איתך, יכול להיות שהיא רצתה ולא ידעה איך, אולי נבוכה , אולי לא דיברו איתה ולכן לא יודעת איך לדבר איתך

ויכול להיות שחשבה שאכן תיחשפי לנושא ותלמדי מהסביבה\קריאה\חברות משהו כזה, וזה היה נראה לה נורמלי או סביל

כנראה לא חשבה שתישארי תמימה עד החתונה

בע"ה מדריכת כלות תעמיק לך את הידע ותביא אותך מוכנה לחתונה והכל יהיה בסדר

אבל אם את מרגישה צורך לחקור את הנושא או שיש דברים שנראים לך לא נורמליים או מפחידים, אולי את כן יכולה לכתוב לאמא מכתב קצר (אם מביך לדבר) ולומר ששמעת כל מיני דברים מוזרים על הנושא והיית רוצה שתדבר איתך או שתיקח אותך למישהי שתדבר איתך על הנושא

בהצלחה רבה!

לא נראה לי שיש מישהי שקיבלה מידע מפורש ומפורט מאמא.קרן-הפוך
וזה לאו דווקא מסיבות דתיות.

הורים לא מדברים עם הילדים על מה עושים במיטה.

גם ההורים שלך, אני משוכנעת, הגיעו למידע הרלוונטי על מהות יחסי מין בכוחות עצמם, עוד בשנות בית הספר.
לא נראה לי שיש מישהי ומישהו בשנות ההתבגרות שלא מחזיקים במידע כזה או אחר מה עושים גבר ואישה במיטה ואיך באים ילדים לעולם.

ככה זה.

וכולם מתחתנים ומקימים משפחות, בלי לקבל הדרכה מהורים על מהות יחסי אישות.

לא מסכימה...כי הנני בידך
בהחלט קיבלתי מאמא שלי הדרכה מפורשת מפורטת ונעימה לפני החתונה, וזאת בנוסף להדרכת כלה המצויינת שהייתה לי- ואמא שלי ידעה את זה.
אמא שלי דיברה איתי גם על הצד הטכני וגם על הצד הרגשי והנפשי. מניחה שאם הייתי שואלת קודם בנושא גם הייתי מקבלת תשובה טובה ולא מתחמקת.
ומכירה כמה חברות שהאימהות שלהן היו גם המדריכות כלות שלהן ובוודאי לא דילגו על הנושא.
ופעם כשלא היו מדריכות כלות בוודאי שהמידע היה מועבר מאמא לבת בפשטות.

לפותחת- מסכימה מאד עם @מיואשת****** ומוסיפה שגם אם אין לך צורך לברר עוד בנושא הזה, כן כדאי לפנות לאמא שלך, אפשר גם במכתב, ולומר לה שהיית רוצה להיות איתה בפתיחות בנושאים האלו ושתשמחי שתדבר איתך.
תודה על השיתוף.קרן-הפוך
גם1234אנונימי

אמא שלי דיברה איתי לפני החתונה. על הרבה דברים באופן פתוח לחלוטין וממש נעים. זה ממש חשוב בעיניי

היא אמרה לי: "יש דברים שחשוב לי שתדעי, וחשוב לי שתדעי אותם ממני ולא מגורמים אחרים" (וזה יכול להיות גם מדריכות כלה, שלא תמיד יודעות להעביר את הנושאים האלו בצורה נכונה)

אני קיבלתי מאמא שלי את המידע בגיל מוקדםסורבה
אולי 9-10. ואני מאוד מאוד שמחה שכך היה.
יש לה ספרים שמותאמים לילדים ומסבירים מפורשות אך בנעימות, בלי לטאטא את הדברים מתחת לשטיח.
אני חושבת שהיום המידע זולג מכל כיוון ויכול להגיע באופן מעוות לכן עדיף להעביר בצורה יזומה ובריאה.
הלוואי ואזכה גם להעביר גם אני את הדברים כך, לכשיהיה רלוונטי.
אפשר המלצות לספרים?הריון ולידה2
הם באנגלית...😬 רלוונטי?סורבה
תודה אנסנה לבדוקהריון ולידה2
ספרים מסוג ״איך ילדים באים לעולם״ תוכלי למצוא בעבריתקרן-הפוך
בכל חנויות הספרים הגדולות.

ברגע שיוצאים ממעגל הספרים המותאמים לחרדים - תוכלי להשיג כל דבר.
ספרים שמותאמים לילדים ומסבירים מפורשות אך בנעימות, בלי לטאטאהריון ולידה2
אשמח להמלצות על כאלה
גם אני למדתי מספרים בבית.קרן-הפוך
היו בבית ספרים על גוף האדם, וספרים של אמא להריון ולידה.
יכולתי להגיע למידע מסודר בצורה פתוחה.

מאידך, לדבר בפתיחות עם אמא על יחסי מין, כשאני בגיל ההתבגרות או כנערה (לא חודשיים לפני הנישואים שאז ברור שזה כבר רלוונטי ולא סיפוק סקרנות) - זה לא קרה.
אמא שלי הסבירה לי בגיל 11בשאיפה
בהתחלה לא האמנתי....

אבל נראה לי בריא יותר ככה מאשר מהסביבה...
ממש הסבירה לך בגיל 11, מה ואיך,גבר ואישה עושים במיטה? וואו!!קרן-הפוך
לא נכנסה לפרטי פרטיםבשאיפה
ישבנו עם אנציקלופדיה והיא הפרידה זוג דפים שהיו מודבקים, (בהם תמונות מביכות)
הסבירה קודם על המחזור החודשי, ואז עוד קצת על איך נכנסים להריון...
לקח לי כמה חודשים לעכל, אבל בכל אופן זה ככה,לא?
באינציקלופדיה בבית, בצעירותי, יצא לי לקרוא בעצמי.קרן-הפוך
על הכניסה להריון לא שאלתי, ואמי לא הסבירה.
הבנתי בעצמי מגיל די צעיר.
גם אני הסברתי לבנות שלי בערך בגיל הזהאורי8
הסברתי על המחזור ומה קורה לנו בגוף, מה זה ביוץ. ובאופן טבעי הגיעה השאלה איך הזרע של האבא נכנס לגוף. והסברתי , פשוט. והסברתי שגם אם זה נראה להן מוזר כשאוהבים זה לא מוזר.
איזה יפה ונעים זה מצטייר. נפלא!קרן-הפוך
נישמע לימחכה עד מאוד
שזה כאילו פשוט. אבל זה מלחיץ... כאילו למה שבת צעירה לא תלחץ מזה?באמת שואלת
יותר מלחיץ לשמע מידע מעוות מחברותאורי8
בעלי שמע מחברים בכיתה ו, והיה מזועזע. בעיני יותר בריא וטהור לשמע מאמא, לא כמשהו פרוץ, אלא כעובדה פשוטה של החיים.
איך מידע עקום שילדים נחשפים אליו בגיל ההתבגרות, יכול לקלקל?קרן-הפוך
זה לא נשאר בגדר קוריוז של הילדות?

כמו שעד היום אני נתקלת מידי פעם בסטיגמה - דתיים משתמשים בסדין עם חור.... מחייכת וממשיכה הלאה.
גם בתור ילדה שמעתי על הסדין הזה.
הפריע לי להכנס בצורה בריאה לחיי הנישואים? ממש לא הזיז אחרי שמתוודעים לעובדות הנכונות.
יכול ליצור פחדים ובכלל יחס לא בריא למיניותאורי8
לפעמים עוברים את זה והכל בסדר, ולפעמים לוקח הרבה זמן להשתחרר מיחס לא בריא למיניות, כמשהו טמא, משהו חילוני, כי אדם נחשף לזה כמשהו חילוני ופרוץ ולא כמשהו טבעי ואוהב.
מסכימה מאד, וזה גם להיפךמיואשת******

אפשר להיחשף למידע מסרטים וכו כאילו הכל תמיד מדהים מיוחד וכו (לא צריך לפרט נכון?)

והמציאות היא כמו כל דבר בזוגיות, דורשת עבודה

ואשה יכולה להיות בהלם שזה לא כזה מדהים בפעם הראשונה או השניה ועוד כל מיני

המון בעיות

אוף

רק מליון סיבות למה אני צריכה לדבר עם הבת שלי ולא תובנה אחת איך לעשות את זה

מכל מה שאני קוראת פה אימהות הכניסו את זה טבעי בגילאים צעירים, לא עשיתי את זה , עכשיו זה כבר ממש לא טבעי לי בשום צורה

אוווווווף

זה לא נכון שכבר לא טבעי...שמחה
זה עדיין מאוד טבעי לדבר על זה עם הבת.
למשל להגיד לה (אני מתייחסת לדברייך בשרשור הקודם בנושא זה)- זוכרת ששאלת אותי על הנושא הזה? החלטתי שהגיע הזמן לדבר.
היא תקבל את זה מאוד טבעי.

אלא מה? את חוששת, וזה גם טבעי. אבל כמו שמתגברים על כל דבר- הבנת הצורך תביא אותך להתגבר על החשש. בסוף תקפצי למים ותעשי את זה.
ותראי שאחרי שתעברי את התהליך איתה- עם הבנות הבאות זה כבר יזרום לך.
אבל אני עדיין לא יודעת מה לומר!! <אייקון היסטרי>מיואשת******

ניסיתי ליצור קשר עם מי ששלחת לי

ועם עוד אחת

וזה לא היה רלוונטי

צריכה להמשיך לחפש

קשה לך הניסוח?אפונה
קחי דף ועט ותרשמי לעצמך הסבר קצר, ובו המידע שהיית רוצה להעביר. אח"כ תערכי את הניסויים לכאלה שהבת שלך תוכל להבין - במילים פשוטות כמה שאפשר. להסבר הזה תוסיפי הקדמה עם הגישה שהיית רוצה להעביר לה לכל הנושא.
לדעתי אם את ממש נבוכה מהשיחה כדאי לך לעשות קודם סימולציה עם חברה (אני בחל"ד, מוזמנת!)
ואם את עדיין נבוכה את יכולה לשתף בכנות את הבת שלך בתחילת השיחה, שעוד לא התרגלת שיש לך בת בוגרת שאפשר לדבר איתה בנושאים של בנות.
רעיון ממש טוב. תודה רבה!מיואשת******

אשתף אותךשוקולדד ציפס

אמא שלי היתה מאד נרגשת כשדברה איתנו.

(אולי גם נבוכה?)

היא אמרה לנו שהיא מאד מתרגשת

שהבת שלה ככה גדלה

והיא מדברת איתה על עניני נשים.

וכך ספה לנו על המחזור, גוף האשה, הפריה.

ואמרה לנו שהיא מתרגשת,

ולנו התחום הזה חדש

ולכן מבחינתה היא רק פתחה את הנושא,

ובכל הזדמנות שיש לנו שאלה/תמיהה משהו נוסף שנרצה לדעת

נדע שאפשר לדבר.

ההתרגשות שלה היתה מוחצנת

ומאד טבעית לי

(וגם הכניסה אותי לאוירה שזה משהו מיוחד, קדוש, שעובר מבת לאמא- ככה היא הסבירה לי)

איזה אמא חמודה דיברה מהלב...חדשה ישנה
בת כמה היית אז?קרן-הפוך
11שוקולדד ציפס

לפני המחזור..

בגיל הזה הכי נורמלי וטבעי לקיים שיחת אמא-בתקרן-הפוך
כיוון שבגיל הזה לא רלוונטי לדבר על יחסי אישות - השיחה של אמא-בת היא סביב גיל ההתבגרות, התפתחות גופנית ושינויים בגוף, המחזור החודשי, כאבים והתמודדות מידי חודש, הגיינה נשית בבית, בבית הספר, בטיולים, וכמובן מטרת העל להיותך אישה - להביא חיים חדשים לעולם.

הבעיה שהתעוררה כאן בשרשור היא איך מעבירים את המסרים לבת מתבגרת.
תלוי מי הילדה..שוקולדד ציפס

אני חפרנית.

תמיד שאלתי את אמא שלי למה אנחנו הילדים של אבא.

(היא בהריון איתנו, ניחא, אבל מה הוא קשור).

ברור ששאלתי מליון שאלות

וכן, הגענו גם לעניני אישות.

ומעריכה על כך מאד את אמא שלי

שהיא באופיה תמימה ביותר.

אמרה לי שהיא מעולם לא שאלה

זה פשוט לא הציק לה.

לא חשבה שיש משהו שהיא לא יודעת..

עד גיל 19 (שאז התארסה)

וקיבלה ילדים פלפליים לחלוטין

שלא עשו לה חיים קלים משום בחינה

בטח מהבחינה הזו...

מה שנקרא - מכל מלמדי, השכלתי.קרן-הפוך
כמו מורה בכיתה שיש בה גאון שמאתגר אותה להתכונן יוצר טוב לשיעור ולהיות מסוגלת לענות על שאלות מחוץ למסגרת החומר הרגיל ....
חחחחחח. איזה חמודיםמיואשת******

למה אנחנו הילדים של אבא

אהבתי!

מקסים!!*כוכבית*
יכולה לשתף שאני לא ידעתיהריון ולידה2
כלום מכלום כלום. חשבתי שמתחתנים ויש נס שהאישה נהיית בהריון. (תמימה או טיפשה תחליטי את ..)
ויום אחד עשיתי בייביסיטר אצל משפחה וחברה הצטרפה אלי מתוך שעמום או מה וסיפרה לי מה איש ואישה עושים, אני זוכרת את זה כמו אתמול, הייתי ביסודי, וזה נפל עלי כרעם ביום בהיר. הגעיל אותי ברמות מטורפות. כמובן שלא שיתפתי את ההורים . הגעתי הביתה ולא יכולתי לישון, כל העולם היה נראה לי דוחה, חייתי, יצרי, מיני, כוחני . איחס אחד גדול. כל בנאדם או בת אדם נשואים נגעלתי. כל הזמן חשבתי על זה והתעסקתי בזה. ולא רק אני כל הכיתה שלי דיברה על זה כל הזמן, ציחקקה על זה, כל אחת תרמה עוד טיפת מידע ועוד טיפת המצאה. לקח לי המון זמן שעבר לי הגועל הזה.
אני באמת לא יודעת מה נכון, ברור לי שגם אם היו אומרים לי בעדינות ממש, עצם צורת החיבור היתה מפחידה אותי ברמות. זה בלתי נתפס בהתחלה.. אני כן חושבת שנכון שאמא תשתף את הבת ותא לקבל מידע מספרים בלי הדרכה נוספת. ובטח שלא מחברות בכיתה .. היו פרטים מומצאים שהיום זה מצחיק אותי אבל אז זה היה נשמע הזוי.
בדיוק בגלל זה רצוי שהמידע יגיע מאמאאורי8
עבר עריכה על ידי אורי8 בתאריך כ"ח בסיון תשע"ט 09:11
כשאני מספרת אני גם כתובת לשאלות, אם משהו מפחיד או לא ברור וגם המידע מגיע נקי, בלי תחושת גועל והמצאות . אלא עם יחס נכון לדברים. כשהילדה ששמעה מאמא תשמע מחברות , גם אם זה ילווה בגועל והמצאות , תהיה לה כתובת לשאלות. כי אמא שלה כבר דיברה איתה על זה. וגם הבסיס של היחס שלה לנושא הוא כמשהו נורמלי ובריא
לי הסבירה בגיל 9בת 30
מזדההשירוש16
מבינה אותך מאוד ואת המקום שלך.
בטח יש לך הרבה שאלות, חלקן מחוסר ידע, עודף ידע או אפילו פחדים וחששות.
זה נורמלי לחלוטין רק צריך לזה כתובת.

הורים בהחלט יכולים להיות כתובת מצוינת.
אני אישית למדתי את ה-כ-ל מאמ שלי. ועד גיל מסוים הייתי בטוחה שזה הדבר הכי טבעי בעולם שאמא מספרת על זה לבת שלה.
רק אחרי כמה שנים וכמה סיפורים מחברות הבנתי שזה לא בידיוק ככה אצל כולן ושאני זכיתי באמא כזאת שיכולה לדבר על הנושא ואכן זה מה שביא עשתה.

עוד נקודה שרלוונטית לדעתי, אמא שלי למדה הדרכת כלות מאחת המורות הכי טובות בארץ בנושא. מסיבות אישיות היא החליטה שלא להיכנס לתחום וללמד כלות אבל האוצר האישי שהיא רכשה בקורסים האלה בהחלט תרמו לי.

אבל...
יש הרבה נשים שלא קיבלו את ההדרכה ככה בצורה טבעית מאמן. אולי הרוב לא.
לכן יש מקום לשאול שאלות, אולי בעדינות, עם מכתב וכו כמו שהציעו מעלי.

וכן - אלו נושאים שלא מדברים עליהם סתם, עם כל אחד בכל מקום ובכל זמן. אלו נושאים שמקורם קדוש מאוד וטבעי שדבר קדוש מוצנע.
אבל במקום הנכון עם האדם הנכון (הורה או רבנית שאת קרובה אליה) יכול מאוד לעזור ולתרום לך.

בהצלחה!
הי לךאמא וגם
אני חושבת שרוב הילדים נחשפים למידע הזה בגיל צעיר יחסית, סביב ההתבגרות המינית, בדרך זו או אחרת.

נדמה לי שהיתה גישה רווחת כזו שמסבירים לקראת החתונה. לנו אמרו בכיתה ו שיסבירו לנו בכיתה י”ב.

אני מסכימה איתך שזה מאד לא אידאלי שזה המצב. ההנחיה הרווחת שאני מכירה היום היא להסביר לילד מידע בהתאם לשאלות שלו ובאופן כללי, בכל פעם מה שמסוגל להכיל בהתאם לגילו.

לכאורה בעולם מתוקן ובקשר מתוקן ילד מגיע לאמא או אבא עם שאלות כאלה. האם את מרגישה צורך בכך?
היית רוצה לשמוע את אמא שלך בנושא? יש לך דברים שתרצי לשאול אותה?

אני חושבת שאם יש בך רצון כדאי כן לנסות לשאול אותה.

המידע הזה כשהוא מגיע בצורה לא נכונה יכול להיות מסעיר מטלטל ונותן תחושה לא נוחה.
חשוב מאד למצוא דרך שבה הדברים יתיישבו בדעתך בצורה כמה שיותר מתוקנת..

קשר גופני בין איש לאישה באהבה ובטהרה זה דבר נפלא וטוב.
מחבר, מהנה, מענג, קדוש.
זו הדרך גם להבאת דורות נוספים לעולם, מתוך חיבור אהבה ושמחה.

בהצלחה רבה לך!
הי פצלשית!קיווי
אני יתייחס בשאלה שלך לשני נושאים שהעלת:
1. הקשר מול אימא, הצפייה שהיא זו שמצידה תפתח את הנושא תסביר, תלווה ותהווה כתובת לשאלות בנושא הזה.
2. מה את עושה עכשיו עם המידע שכבר קיים אצלך. ייתכן בצורה חלקית, ייתכן בצורה לא מדוייקת... יש לך שאלות וזה מטריד אותך.

אז בואי נתחיל בכך שיש מצוי ויש רצוי.
הרצוי הוא שאימא אכן תהווה כתובת טבעית לבנות שלה בנושאים האלו. שהמידע יגיע ממנה מדוייק , תואם גיל, טהור ונכון. שהקשר הנשי שלכן ייבנה כבר מגיל הילדות ממש. כי מי אם לא אימא הכי תבין אותך בעולם? תוכל ללוות אותך בכל השלבים השמחים ולפעמים המייסרים של ההתבגרות, חתונה לידות גיל המעבר וכו וכו... אלו דברים שנבנים לאט לאט במשך שנים עם הרבה פתיחות רגישות ואימון.

המצוי הוא כרגע אצלך (וממש לא רק אצלך..) שיש אימהות נהדרות! מסורות! אוהבות עד אין קץ ואיכפתיות שקשה להן מאוד להוות כתובת בנושאים האלו. כי זה מביך אותן, כי זה מרגיש להן חדירה לפרטיות שלהם כזוג וכו'
(כמו אימא אחת שאמרה לי תני לי כיתה ו' שלמה אני עושה להם הרצאה שלמה על התבגרות והכל.. אבל עם הבת שלי יש לי מחסום. אני לא יודעת איך להתחיל לפתוח את הנושא..)
אז אם היית אימא הייתי מנסה להסביר לך איך להתגבר על זה אבל את הבת. ולכן דבר ראשון אני אומרת לך שכדאי לך לנטרל את הכעס. חוסר הפתיחות של אימא שלך לא נובע מחוסר איכפתיות כלפייך או מזלזול.

2. אז מה עושים עכשיו?
יש לך את המידע. יש לך שאלות. אין לך למי לפנות.
האם הנושא מעורר בך פחדים? מטריד אותך ברמה יום יומית? אם כן תפני לאימא שלך. אם קשה לה אולי היא תוכל להפנות אותך לדמות שהיא סומכת עליה שתספק לך תשובות.
אני לא יודעת מה רמת הידע שלך כרגע. ולמה את בעצם מצפה בהשלמת הידע.. אבל חשוב שתדעי שגם אימהות שפתוחות ומסבירות, לרוב בגיל צעיר יספקו את הידע הבילוגי של מה ואיך קורה, ולא ממש ידע מעשי שכלה מקבלת בפירוט.
(וגם כלה שמקבלת את כל הידע שהיא צריכה עדיין נשארת בתהייה מסויימת. כי זה קצת כמו ללמד לשחות ביבשה.)

הייתי רוצה להציע לך בזהירות שאם את רוב המידע כבר קיבלת וזו רק סוג של סקרנות טבעית ומובנת שמנקרת בך,
אולי לעשות חושבים עם עצמך- האם את מסוגלת לעטוף כרגע את הנושא הזה בעטיפת מתנה יפה. לשמור אותה אצלך ולדעת שיש מתנה מופלאה, טובה, קדושה, שממתינה לך בהמשך הדרך.. וכרגע היא לא מובנת לך עד הסוף אבל היא שלך ואת ממתינה לה בסקרנות ובסבלנות.
ובנתיים את נהנת ממתנות אחרות שיש לך עכשיו.

ומסייגת שוב- אם המידע ה"פיראטי" שקיבלת מעורר בך חששות פחדים או תחושה לא נעימה כן כדאי לבקש עזרה מאימא או שתפנה לגורם שיעזור.
הסבר מקסים! אהבתי את הרעיון של עטיפת מתנה. כל כך נכון!...שמחה
ואוו. תודה רבה לכן.פצלשית לשאלהאחת

ריגשתן אותי. ככ הרבה נשים שרוצות ושמחות לעזור❤

אז עזרתן לי מאד. תודה רבה!

זוכרת שהיו לנו שיעורי 'חינוך מיני'ggg
בבי"ס ולדעתי גם לילדים שלי היו. בתי ספר דוסים. מה זה קשור לדוסיות?
גם איתייעללללל
אמא מעולם לא דיברה. בית ספר דוס אבל שמענו פה ושם. וכבר בח/ט ידענו מה מדובר
האמת שממש לא נבהלתי וקיבלתי את זה בשלוות נפש . (מוזר?)
והגעתי הכי פתוחה ומוכנה לחתונה.
אין מה לכעוס על אמא. יש אמהות שלא חושבות ע"כ/נבוכות.
מזל שהסביבה יודעת 😅
אוף. אני מבינה מהשרשור הזה שיש המון אימהות יותר טובות ממנימיואשת******

אני מוחה ;)1234אנונימי

את נשמעת לי אמא מקסימה שממש דואגת לבנות שלה ורוצה שיהיה להן טוב. את מתייעצת ובודקת, אכפת לך מהן ואת אוהבת אותן. זה הכי חשוב!

זה שאימהות אחרות עושות דברים חשובים, לא מפחית בכלל בכלל מהיותך אמא מעולה לבנות שלך. וגם אם תגידי שבתחום הזה יש לך מה להשתפר, סבבה. אף פעם לא מאוחר.

לדוגמה, אני לא בדקתי את המעון של הבן שלי כמו שאת השקעת ובדקת את מעונות ומשפחתונים לבת שלך. זה הופך אותי לאמא פחות טובה? לא, אבל יש לי בהחלט מה ללמוד ממך. (ובעוד הרבה תחומים אחרים)

אז אם זה משהו שחשוב לך, והמחסום שלך הוא ה-איך לעשות את זה, היום זה נושא הרבה יותר מדובר, אפשר לפנות למרכז יהל, מכון באר אמונה ואני בטוחה שיש עוד גופים שיכולים לתת הכוונה בעניין. זה משהו שניתן ללמוד

תודה חמודה על המילים החמות והמעודדות!!!!מיואשת******

באמת אני צריכה לפנות , עשיתי קצת חיפושים, לא מספיק, צריכה להמשיך עוד

אולי אני קצת מאוכזבת מעצמי כי תמיד חשבתי שזה יבוא לי טבעי, שאני אדע מה לומר, שאני עם הבת שלי אהיה הכי פתוחה בעולם

וברגע האמת נעלמות לי המיללם

והמחשבה

ורק מבוכה נשארת בי

ואני ריקה מכל

<סליחה על הפיוטיות, זה פשוט בא לי לפעמים>

וגם את אמא מדהימה! ברווווווור!

מענייןיעללללל
באיזה גיל הבת שלך שאת כבר מרגישה צורך לדבר??
ובאמת מעניין איך פותחים את השיחה?
בשמחה 1234אנונימי

ותודה!

וסתם אנקדוטה קטנה, אני ממש נהנית לקרוא את התגובות שלך. באחד הלילות חלמתי שאני שומרת על הבת שלךבוכה/צוחק

התעוררתי ואני חושבת לעצמי: אשכרה חלמתי עכשיו על הבת של מישהי שאני לא מכירה בכלל, בלי שאני יודעת איך אף אחת מהן נראית. זה היה משעשע והזוי. (והיא באמת הייתה ממש מתוקה ;))

חחחחחחחחחחחחחח. גדולללללמיואשת******

היא מהממת!!!

יש לה מלא לחיים ומלא תלתלים

אני כמוךכלה נאה
לי אמא סיפרה בגיל 9אשחיה
בצורה נעימה ומקרב וכייפית ולקחתי את זה סבבה בעיקרון אבל זוכרת שזה העסיק אותי מאד.
היתה לי מורה שהיתה בהריון ואני חשבתי באופן מוחשי כיצד היא נכנסה להריון וגם על נשים וגברים אחרים הסתכלתי ככה. זה היה מוזר ומעיק.
לא יודעת מה אעשה עם הבת שלי, נראה לפי הזמן והסביבה והאישיות שלה.
המחשבות והדימיונות הללו, אצל ילדות שנחשפות לפרטים, כמו שקרהקרן-הפוך
לך, לא גרמו לך לחזור ולשאול את אמא שלך שוב ושוב כדי להרגע?

ילדים שמפחדים ממשהו, המועקה הזו מפריעה להם ביום יום.
מפריעה בלימודים, חלומות רעים.

זוכרת האם ואיך השפיע עליך?
לא היה מה לשאולאשחיה
הכל היה מאד ברור. פשוט הראש התעסק בזה יותר מידי, נחשפתי לזה לדעתי מוקדם מידי, למרות שהדרך היתה נכונה ובריאה אפשר לומר. כשראיתי נשים בהריון דמיינתי בראשי איך זה תכלס קרה וזה היה מוזר. לא היו חלומות רעים או רעיונות, הראש רק התעסק בזה וכנראה לא הייתי בשלה לזה, למרות שבתכלס תמיד הייתי בוגרת ואני לגמרי מבינה למה אמא שלי רצתה לספר לי.
אולי בגלל שזה נושא כזה טאבו וכזה חסוי וכל הענין של הפרדה מגדרית וצניעות שכל כך מושרשים בחברה החרדית, אולי כל זה מצד אחד, והידיעה של הדברים החסויים מצד שני יצרו קונפליקט אצלי בראש ועודף התייחסות לנושא.

מחשבות והתלבטויות שעולות לי בעקבות השרשורקרן-הפוך

בפרט דברים שחשבתי עליהם בעקבות הרצון של @מיואשת****** לקיים שיחת נשים עם בתה הבוגרת.

פותחת השרשור @פצלשית לשאלהאחת, פתחה את השרשור בשאלה "איך מסבירים לילדים איך מביאים ילדים לעולם", ומכאן השרשור התגלגל לשיתופים, עצות, חוויות - איך להעביר לילדים את הידע הרללונטי על הדרך ליצירת הריון חדש בגוף האמא.

הידע הזה, ברמת הידע של ילדים, ובפרט בנות, בגיל ההתבגרות - אכן מתמקד באספטקים הפיזיים, כיצד הזרע והביצית מגיעים לידי מפגש.

אבל ברגע שבאים לדבר על כך לראשונה עם נערה בוגרת, למשל בת 17 כמו פותחת השרשור, או הבת הבוגרת של @מיואשת****** שכנראה בוגרת ממנה בגיל - השיחה אינה יכולה להתמקד רק סביב האופן הפיזי של קיום יחסי אישות, אלא צריך כבר לדבר על הרבה דברים מסביב.

כמה שיחסי אישות הן דבר נעים, ומענג, ומושך, ורצוי, וכמה שהם מהווים משהו מחבר ומחזק ביחסים הזוגיים.

השאלה איך מדברים על זה עם בת בוגרת? להעביר לה בצורה נעימה וטובה  שיחסי אישות הן לא רק כדי להביא ילד חדש לעולם?

כאשר מדובר בבחורה לקראת נישואים ומדברים איתה במסגרת ההכנות לנישואים - ברור שמדברים על הכל. 

אבל לתפוס לשיחה את הבת הבוגרת, לשיחה אינטימית של אמא-בת, ולדבר רק על איך תינוקות באים לעולם, בלי להתייחס לכל המכלול של יחסי אישות בחיי הנישואים, נראה לי תלוש.

את צודקת, זאת בדיוק הבעיה. ולכן אני מצטערת שלא עשיתי את זהמיואשת******

אם באמת זה היה משהו שהייתי מסבירה בגילאים צעירים סביב המחזור זה באמת היה פשוט יותר , פחות מביך

אבל באמת פה חשוב לי להעביר שזה משהו נחמד ונעים, בלי שזה יהיה יותר מדי מביך ויותר מדי יעורר דמיונות ומחשבות וכו

אישית אני גם לא רואה את עצמי מסבירה שזה בקדושה ובטהרה וכל זה , פחות אני. גם ממש לא רוצה להיכנס לנידה ולמקווה

בקיצור , בלאגן לי 

את רוצה להגיד לי שהבנות הגדולות שלך לא מודעות לנידה ומקווה?קרן-הפוך
ברור שלא. למה שיהיו מודעות??מיואשת******

כבר דיברנו על זה פה בשרשורים בעבר על הפרדת מיטות ועל הליכה למקווה.

לא, אני לא משתפת את הבנות שלי בנושאים האלו, לא חושבת שצריך בשום צורה. 

לא עניינן למה המיטות שלי כך או כך ולא עניינן לאן אני הולכת לפעמים. ואני לא הולכת לטבול בשבת, בין השאר גם בגלל זה. 

ככה גדלתי והיה לי מצוין ככה. לא חושבת שבנות לפני נישואין צריכות להיות מודעות לכל הענין הזה.

לומדים בכיתה י"ב לבגרות בתושב"עggg
באולפנות וגם בחלק מהישיבות. הכנה לחיי משפחה.
לומדים גם קצת על עניין נידה
כי הטבילה של נשים במקווה היא עובדה מוכרת וידועה.קרן-הפוך
לא סוד כמוס ומושתק.

בנות נחשפות פה ושם לשיחת נשים, ועוד פיסת מידע ועוד פיסת מידע מצטרפת לכלל ידע, פרסומים וכתבות בתקשורת, מידע פעם אמא נעלמת מהבית בערב עם תירוצים מתירוצים שונים וחוזרת עם שיער רטוב, ולאט לאט מחלחלת לבת
שלך ההבנה לאן את הולכת.

את לא צריכה לספר זאת במפורש - החיים מביאים את הידע.

וכמו שהגיבה מעלי - תוכנית חלמי״ש במוסדות החינוך הדתיים (ישיבות תיכוניות ואולפנות). חינוך לחיי משפחה.
ממש לא. אני מעולםלא שמתי לב לזהמיואשת******

ואין אצלינו תקשורת בבית ב"ה.

אנחנו חיים בסביבה שהיא כמונו - שומרת ועוטפת , בלי מידע שלא נחוץ 

בהחלט זה סוד כמוס ששמור לנשים נשואות בלבד (מניחה שגם בחורות בגיל מסוים, אבל ממש לא מתבגרות)

בחיים לא ינהלו אצלינו שיחת נשים ליד נערות ומתבגרות. ב"ה.

ככה טוב לנו וככה זה ישאר מבחינתי.

אני לא יודעת מאיזה חברה את בדיוקאמא וגם
אבל לבת דודתי היתה חברה חסידית, שלמדה במאה שערים אם אני זוכרת נכון, וסיפרה לה ממש בתחילת בית הספר היסודי הרבה דברים שהיא לא ידעה...
גם בחברה החסידית יתכן שמישהי סיפרה לאחות או לבת דודה והמידע עבר...
כדאי לדעת את זה ולהיערך לכך שאחרי הכל יש סיכוי שיגיע אליה מידע זה או אחר בצורה כלשהי גם בלי תקשורת.
אני משתדלת שיהיה לנו קשר פתוחמיואשת******
עד כמה שאני יכולה ומקווה שהיא תשתף אותי
עד כה זה עבד
ורוצה לדבר איתה על עוד דברים
כן תמיד יכול להיות שמישהי ידבר על מקווה
אבל ממהשאני מכירה סביבי לא מדברים על הנושא אצלינו
אם ישמעו ישמעו
זה לא משהו שאם ישמעו עליו זה טראומתי כמו איך באים ילדים לעולם ולכן אני יכולה להחליט שלא מתאים לי לספר להן על זה בשלב זה של החיים אבל אם ישמעו בסדר... נחיה עם זה
מעולהאמא וגם
באמת אומרת את זה כי לא תמיד אפשר לצפות את הדברים האלו (במקרה של בת דודתי זה לא היה נושא המקווה אלא נושא האישות).
וקשר פתוח זה באמת המפתח המרכזי לדעתי..
כן זה באמת מה שמפחיד אותימיואשת******
שישמעו מחברות (ואלי כבר שמעו)
לכן מעסיק אותי איך לדבר איתה
בע״ה , עובדת על זה, זה יקרה החופש הזה... אעדכן לתועלת הכלל
אני לא שמתי לב בכלל בתור מתבגרת...שמחה
ההורים שלי דאגו לטפטף לי.
מדי פעם, כשדברו על דברים קשורים, אמרו שאשה טובלת במקווה.
פעם כשאמא שלי היתה אחרי לידה אבא שלי אמר לי שאסור לו לגעת בה.
ככה ידעתי, אבל לא ידעתי לפרטי פרטים. וידעתי שאני מוזמנת לשאול (בכל זאת לא שאלתי. הבת הגדולה שלי, לעומת זאת , שאלה אותי הרבה. ועניתי)
אחותי הקטנה אמרה לי פעםשוקולדד ציפס

מה זה החרטא הזאת שנשים טובלות,

אמא בחיים לא יוצאת מהבית בלי להגיד לי לאיפה,

והיא בחיים לא אמרה לי שהיא הולכת לטבול..

והיא לא משקרת אף פעם.

אז לא, לא כולן יודעות.

אודה שידעתי שאמא שלי טובלת

אבל באמת אף פעם לא ראיתי אותה יוצאת לטבול.

פעם אחת ראיתי תיק לא מפורק עם מגבת וציוד רחצה,

ואחרי שבוע הבנתי שכנראה לזה הוא נועד...

הן לא צריכות להיות מודעות למתי *את* הולכתחילזון 123
וגם לא לכל הפרטים של הטהרה
אבל לא לדעת שיש דבר כזה מקווה?
שנשים טובלות אחרי לידה/אחרי מחזור,
זה לא אמור להיות איזה מידע סודי
אין לכם בסביבה מקווה לנשים? הן לא יודעות שזה נמצא?
יש. ולא. הן לא יודעותמיואשת******

ואני לא רואה איך אפשר לדעת שיש מקווה וטהרה, וטובלים אחרי מחזור, בלי לדעת מתי אמא הולכת

כי מתי לאמא יש מחזור הן יודעות

אז מבחינתי זה מידע שהכי לא רלוונטי כרגע, אין בו שום צורך, לא מטריד לשמוע אותו רק לפני החתונה

וככה זה אצל גיסות שלי ואמא שלי וחברות שלי

וזה בסדר גמור לנו ככה

איך הן יודעות מתי יש לך מחזור?חולת שוקולד
כי אני פתוחה איתן בזה מיואשת******
לא תמיד, אבל לפעמים יכולה לומר שכואב לי
לפעמים זה בחופשים וזה נופל על יציאות לבריכה
לא כל חודש הן יודעות
ולא יודעות מתי מתחיל או נגמר
אבל בהחלט זה משהו שאני מדברת איתן עליו פה ושם אני חושבת שזה טוב
גם אם לפעמים הן יודעות מתי יש לך מחזור זה עוד לא אומר באיזהחילזון 123
יום בדיוק הוא יגמר ותטבלי
בכל אופן תעשי מה שנח לך אין פה איזה ויכוח כזה עקרוני.
אני אישית חושבת שגם זה מידע שצריך זמן לעכל, והוא גם לא כזה ניסתר, יש אותו בהלכה, בתורה, משהו שרואים בחיי היומיום
וכשיש משהו שהוא נמצא בתודעה יש אחכ פחות תסביכים איתו. (שלא אוהבים את המצווה הזו וכו')
מבחינתי זה לא משהו לדבר עליומיואשת******
ואם ידעו שטובלים ומוצר לגעת אחרי מחזור הם יבלשו אחרי זה כמו שאני מכירה אותן ויבדקו מתי אנחנו נוגעים ולא וכו

מבחינתי טבילה מקווה ונידה קשורים ליחסי אישות ולא יכולים להיות מועברים כמידע מנותק, וזה קשור מבחינתי לנושא שלא מדברים עליו
גם ברצון שלי לדבר על איך באים ילדים לעולם לא מתכוונת לפרט על יחסי אישות
כרגע זה לא במודעות שלהם ומבחינתי ככה צריל להיות
חוסר החיבה שלי לטבילה ונידה ממש לא קשורה למתי גיליתי אותו. גם כיסוי ראש אני מכירה מגיל אפס ועדיין שונאת כל יום מחדש
נכון מאוד! חשוב לי הפרטיות. והבנות זה לא העסק שלהןכלה נאהאחרונה
מה אני עושה ומתי.
זה נושא מאוד אישי.
וגם כשהן יתחתנו אני לא אדחוף את האף שלי מה כל אחת עושה ומתי.

אז מה אם הן הבנות שלי?

גם אני מפחדת לדבר על זה עם הבנות שליggg
לדעתי...שמחה
לא צריך להרחיב על כך את הדיבור.
נערה צריכה להיות מודעת לחיבור, לא לפרטי פרטים, ולא בהרחבה. גם אם היא כבר מתקרבת לגיל.
ממש לפני החתונה ההסבר צריך להיות נרחב, שיאפשר מעשה.
הסבר רק בשביל מודעות- צריך להיות קצרצר וממוקד, טכני (אם כי להגיד שזה נובע מתוך חיבור ואהבה), ולא נורא אפילו אם הוא קצת עמום.
צריך לאפשר לבת אווירה פתוחה, שאם יש לה שאלות היא תבוא לשאול.
ואם לא- לא צריך להעמיס עליה פרטים.
אין צורך להסביר כמה זה מענג וכו'.
באופן כזה הבת מקבלת לפי מה שמתאים לה. לא יותר מדי מצד אחד (זה עלול להעיק ולהפחיד!), ומצד שני אם היא סקרנית או מתעניינת היא תקבל מה שמתאים לה.
כל אחת צריכה לעכל את הדברים בזמן שלה ובקצב שלה.
לא התכוונתי להרחיבמיואשת******

אבל כן שזה משהו שנעים ונעשה מתוך חיבור ואהבה- כמו שהגדרת

תמשיכו תמשיכו, בסוף אני אגבש לי רשימה מסודרת מתוך כל מה שנאמר פה ואוכל לדבר איתה

לי כשאמרו שזה נעיםחדשה ישנה
לא יכולתי להכיל את זה. מאוד הגעיל אותי.

עדיף להגיד שזה מאהבה. שזה טוב, שזה מצווה.

מענג, נעים .. זה הצטייר לי ממש לא טוב.
נעים כמו חיבוק?מיואשת******

או כמו נשיקה, שהן רואות בין אבא לאמא, זה גם מגעיל?

מה ההבדל בין מאהבה לבין נעים?

כי גםחדשה ישנה
ככה היה קשה לי לקבל את זה. עצם צורת החיבור מאוד הגעיל אותי.. כבר כתבתי באחד השרשורים איך חברה בכיתה ה' העבירה לי את המידע. דחה אותי בטירוף.
אז כשאמרו לי שזה נעים זה היה נשמע לי עוד יותר רע.. כאילו הגבר יצרי כזה ושולט. חייתיו. כזאת... לא יודעת איך להסביר את זה.

השרשור הזה ממש גורם לי לקנא בכל מי שקיבלה את זה בצורה בריאה😵

ורק אומרת לגבי המקווה זה דווקא נשמע לי החלק הקל להעביר. מה הבעיה? כמו שאבא טובל, נשים צריכות לטבול כדי להיות טהורות אחרי מחזור. כ''כ לא מפחיד ולא מביך. החלק הקשה להעביר זה שגבר והאישה צריכים להיות ערומים.. והמעשה עצמו. ממש הלחיץ אותי לחשוב שככה המורה שלי עושה שככה אמא שלי עושה ורבנים וכו'.. לא נתפס לי בכלל.
למשל...שמחה
את זה שהגבר והאשה ערומים- אין צורך להגיד.
כשהנערה תעמוד לפני חתונה וכבר תהיה לה משיכה מסויימת לאיש שלה- יסבירו לה. למה עכשיו, על ריק?
אני לא רוצה להעביר את המקווה. בעיני זה לא נחוץמיואשת******

אולי...שמחה
את לא רוצה להעביר את המקווה כי הוא חוויה קשה עבורך?
אולי אם הבת תתרגל שיש דבר כזה, זה יהיה עבורה חלק מהחיים, בפשטות, ולא משהו חיצוני ומעצבן?
אני דווקא מעולם לא אמרתי לבת שלי מתי אני הולכת למקווה, ו משתדלת שהיא לא תבחין. אבל כן יצא לי לדבר על הנושא כשהיא בסביבה, למשל עם אחיות שלי. ונראה לי נכון לחשוף אותה בהדרגה גם לזה.
לא, אני לא מבינה למה זה טוב ונחוץמיואשת******

שיחות נשים נערכות אצלינו רק בין נשים

לילדות שלי יש אוזניים ארוכות ופתוחות מאד לשיחות שאני עורכת לידן, ולכן אני נזהרת פי מאה.

ואני לא מבינה כל כך למה צריך לחשוף אותה בהדרגה לזה, לא מבינה מה הבעיה לספר את זה רק כשצריך. ככה עושים אצלינו ואני לא רואה שום בעיה בזה ולא שמעתי בתוך המשפחה שלי שזה הפריע לאף אחת.

למה צריך לומר ככה בבוטות?שוקולדד ציפס

שבני הזוג ערומים.

לא זוכרת פעם שזה נאמר כך בבוטות.

בתור ילדה לא ניסיתי לדמיין את זה ובתור מתבגרת, אהמ, זה היה לי ברור.

אח"כ בהדרכה המדריכה הסבירה לי משהו על כך שזה זמן של קירוב וחיבור הכי גדול ואין שום חוצץ- רגשי או פיזי בין בני הזוג

ואהבתי את זה כבר,

אבל זה לא היה חדש.

יש דברים שעדיף להבין בעקיפין.

לא אמרתי שככה צריך להגיד בבוטותחדשה ישנה
אני אומרת שככה אמרו לי כשהייתי ילדה (חברות מהכיתה) וזה היה לי מאוד קשה לשמוע זה. על גבול הטראומתי....

ולא הבנתי איך את הבנת את זה לבד... מעניין לשמוע איך להעביר את זה בעדינות באמת.
יש הבדל...שמחה
כי אהבה- הבת יכולה לתפוס. היא יודעת שיש אהבה בין איש לאשתו. היא רואה את זה. ומרגישה את זה.
נעים ומענג- לא יכולה לתפוס. זו הרגשה שהיא לא מכירה, לכן המעשה מראה לה טכני, ולכן זה מגעיל אותה.
לכן ממש לא כדאי להרחיב על זה את הדיבור באוויר.
אני גם באמת לא חושבת שילד מבין את העונג שבחיבוק או בנשיקה בין איש לאישה. נשיקה או חיבוק בין הורה לילד כלל לא דומה
תודה על חידוד ההבדל. אני לומדת הרבה מיואשת******

ומזכירה לכולן...שמחה
כשמדברים על הנושא עם ילדים-
לא לדבר על אבא ואמא,
אלא על איש ואשה.
משהו טבעי עולמי,
לא משהו ספציפי לחשוב על אנשים ספציפיים
שוב תודה מיואשת******

אני חושבתאמא וגם
שזה הופך את זה ליותר פשוט.
במקום מעשה פיזי שנראה מוזר בגילאים צעירים, בת בגיל ההתבגרות כבר חווה בעצמה עניין במין השני, היא כבר הופכת לאישה בגופה,
וזה בעיקר עוזר להשלים התמונה...
כמו שאבא ואמא התחתנו, גם לא יהיה בהמשך בעל ואהוב, ויהיו ביניהם יחסי קרבה רגשיים ומתוך גם פיזיים.
ומהחיבור הזה בע”ה יווצרו ילדים.

אני חושבת שכשבת יכולה לתפוס את ההבדל והייחוד שיש בקשר בין גבר לאישה, לבין קשרים בעלמא שהיא מכירה בכיתה ו'… כל הנושא הפיזי והטכני הרבה יותר הגיוני. לילדים קטנים זה נשמע ממש מופרע, אבל מתבגרים שכבר בעלי בשלות מינית מסויימת יכולים להבין את הדבר יותר.
חושבת שאת ממש צודקתקיווי
ובהחלט אפשר להפריד לשני שלבים של הכנה. שלב הראשון לקראת מחזור ושלב שני בגיל מאוחר יותר
תלוי כמובן בילדה ובסביבה בה נמצאים...
אכתוב בתוך הבת שלא דיברו איתה, שכבר נשואה ואמא בעצמה...אמא שלה.
אז אני הייתי כזאת, ועדיין
בת לאמא מובכת מדי מדי מכל נושא המיניות.

מעולם, לפני שקיבלתי מחזור, אמא לא דיברה איתי על זה (כשקיבלתי, היא גילתה בעצמה, ובאה לחבק ולהרגיע, היא ראתה שאני לחוצה... כן אמרה שזה משמח וזה אומר שאוכל להיות אמא בעתיד וכו'...)

וזהו. שום העלאת הנושא שבין איש לאשה, לא היה לזה מקום בכלל.
בכיתה יב היה לנו שיעור משפחה או אני לא זוכרת איך זה היה נקרא, בעיקר למדנו על נושא המקווה והטהרה, פחות הוסבר לנו מה בדיוק קורה, (אולי זה לא העסיק אותי ככ ולכן אני לא זוכרת?)

מה שני באה להגיד לך, זה שזה מצב שקורה. להרבה בנות אין מספיק מידע מאמא שלהן בגיל ההתבגרות,וחבל, אבל
אין לנו זכות לכעוס או לצפות מאמהות שלנו מה שלא בטוח שהן מסוגלות, אולי יש לזה סיבה ואולי זה ככה כי ככה הן.

לפני החתונה תצטרכי לגשת להדרכת כלות מצוינת מכל הבחינות- רגשית, מעשית, רוחנית, הלכתית.
(ההכנה שלי היתה כמעט רק הלכתית. אמנם בצורה מקיפה מאד, עד היום מתוך שינה אני יכולה לדעת מה ההלכה באיזה מצב, אבל זה לא היה פשוט בכלל להתגבר על חוסר המוכנות הרגשית-רוחנית, על הפחד ותחושת ה"אני עושה משהו לא בסדר?" של תחילת הנישואין.זה לקח הרבה מאד זמן, ועד היום, כמה שנים אחרי, ההכנה הלא נכונה למקרה שלי משאירה את אותותיה)

אמא שלי כמובן, לפני החתונה, אמרה לי, את יכולה לפנות אלי ולשאול כל מה שתרצי, אבל את יכולה להבין שזה כבר לא היה רלוונטי. כבר השתרש לי במוח שהנושאים האלה, מול אמא, הם טאבו.
(גם לספר ולהתעסק בהריון שלאחר מכן, היה בעבורי בעיקר מבוכה גדולה וכל 9 החודשים האלו, כשהיינו שם, כמעט ולא דיברתי על זה. ולא, הם לא חרדים. זה מורכב, זה לא פשוט בכלל. וזה לא סותר את אהבתם לתינוקת שנולדה כמובן)

לאחר הלידה אמא הצטרפה אלי לשחרור מביה"ח, קיבלתי הנחיות מהרופאה לפני שחרור, וביניהם - לא לקיים יחסים 6 שבועות. אמא שלי הסמיקה כמו שמעולם לא ראיתי אותה. בעלי אפילו לא היה באיזור אז. זה כאב לי, החוסר פתיחות הזאת,
זה כואב לי שנהייתי בעצמי אישה בלי שום תמיכה והכנה לנשיות שלי מצד אמא, ולא, לא ארצה להיות ככה בעצמי בנושא הזה.כי זה משמעותי.
אבל אמא שלי מדהימה ומקסימה בכל המובנים האחרים, וזה בסדר, למדתי לקבל את החוסר פתיחות בנושא הזה, אני משלימה לעצמי פערים ע"י לקיחת קורסים ושיעורים דווקא בנושאים האלה, ולמדתי להשלים עם מה שאמא מביאה איתה, כן, גם את המבוכה והצניעות-היתרה.
אם לא היה את הענין הדתיממצולות

הייתן מעדיפות ללכת לרופא

מאשר לרופאה

או שזה לא משנה לכן 

לישומשומ

לא משנה 

וגם מבחינה דתית לא רואה בעיה 

אני הולכת גם לרופאי נשיםקשת99
אין לי בעיה עם זה. היה לי אפילו פעם רופא נשים דתי.
מעדיפה רופאה. יותר נעים לי שאשה בודקת אותייעל מהדרום

לק"י

לא רק רופאת נשים. גם שאר סוגי הרפואה.

(אם יש רופא בבית חולים או במוקד וכו', אני לא מבקשת רופאה במיוחד. אבל כדמות קבועה- אני הולכת לאשה).

(ולמי שתטען שהרבה רופאות לא נחמדות. שלי דוקא ממש נחמדה ואנושית, ואני לא צריכה יותר מאחת😅).

נעים לי יותר עם אישהמולהבולה

למרות שנתקלתי ברופאי נשים גברים נחמדים יותר מנשים

אמפתים בהרבה יותר

לצערי נפלתי פעמיים עם רופאות... מאז הולכת דווקאאמהלה

לרופאים.

בטוחה שיש גם רופאות מצוינות.

לצערי הנסיון שלי היה גרוע.

הייתי מעדיפה רופאה בכל מקרהאיזמרגד1
אני מעדיפה מבחינתי רופאה פחות נחמדה מרופא נחמד, כל עוד היא לא אנטיפתית ממש
תלוי באישיות ולא במין, בלי קשר להלכה.לפניו ברננה!

למען האמת כרגע אני אצל רופא נשים כי הרופאה הייתה ממש לא נחמדה וגם עמוסה מאוד, והרגשתי שלא נתנה לי מענה מקצועי.

עברתי באמצע ההריון למרות שבתחילתו שאלתי אם יש עדיפות ללכת לרופאה וקיבלתי תשובה שכן. כי ברגע שהרופאה פחות מקצועית ופחות נותנת מענה זה כבר סיפור אחר.

תלוי באישיות ולא במין, בלי קשר להלכה.לפניו ברננה!

למען האמת כרגע אני אצל רופא נשים כי הרופאה הייתה ממש לא נחמדה וגם עמוסה מאוד, והרגשתי שלא נתנה לי מענה מקצועי.

עברתי באמצע ההריון למרות שבתחילתו שאלתי אם יש עדיפות ללכת לרופאה וקיבלתי תשובה שכן. כי ברגע שהרופאה פחות מקצועית ופחות נותנת מענה זה כבר סיפור אחר.

הרופא שלי ממש ענייני רגיש ומכבד. ומצד שני נחמד. ומרגישה בנוח לשאול אותו כל שאלה שיש לי.. מה שממש לא הרגיש לי אצל האישה.

מעדיפה ללכת לאישהשלומית.

בלי שום קשר לדת. (בתור רופאת נשים)

בנושאים לא אינטימיים לא משנה לי

לי לא אכפת, עד כה הייתי רק אצל רופאי נשים גבריםכבתחילה
אני הולכת למי שזמין לי באותו רגע ובאותה תקופה שצריכה.

כן יצא לי להתקין התקן אצל רופאה אשה, סתם כי במקרה היה לה תור לתאריך שהייתי צריכה. לא היה אכפת לי ללכת להתקין אצל רופא גבר. 

אני הולכת לרופאות (בכל מקצוע) מצד עצמימתואמת

לא רוצה שגבר זר ייגע בי... גם אם זה מותר הלכתית. (כמו שאעדיף רופאה יהודייה על פני רופאה ערבייה... אם כי על זה קצת פחות אתעקש)

וב"ה מצאתי לא מעט רופאות נחמדות, מקצועיות ונעימות. (להפך, חלק מהרופאים הגברים שנתקלתי בהם לא ענו על ההגדרות האלה...)

אני להיפך 🤭רקאני

אתעקש על יהודי/ה אבל לא על אישה

גם לי יותר חשוב יהודי מאשר אישהרוני_רון
בעיני אין עניין דתי....מיקי מאוס

זאת אומרת הפסיקה ההלכתית שאני מכירה אומרת ללכת למי שטוב לי. מספיק שהדלת לא נעולה או כמובן מלווה שזה תמיד יותר נעים

ברור שאני מעדיפה רופאה באידאל

הסיכון שהמפגש עם רופא יזלוג לאיזורים מיניים הוא גבוה בהרבה (על כל הקשת. לא דווקא פגיעה או הטרדה מפורשים)

מצד שני - בפועל - במפגש עם שתי רופאות חוויתי ממש פגיעה באינטימיות שלי, חוויה של כאב ושל זלזול. וזה נפוץ בהרבה מאשר חוויות לא אתיות של זליגה למיניות

ולכן בסופו של דבר אני הולכת לרופא שאיתו התחושה שלי היא מוגנת ובטוחה (ברור שבהתחלה באתי רק עם בעלי . ורק אחרי שיש לי בטחון ותחושה של מוגנות גם מצד הפיזי של המרפאה אז אני מוכנה גם ללכת לבד כשצריך)

אני מניחה שהבעיה היא שכולן רוצות רופאות ולכן ממש קשה להשיג תור לרופאה נורמלית בלי המתנה ארוכה מדי

וזה מבאס

זה רק אני או שלא היית פה יובלות?רקלתשוהנ
חחח...יש מצב. החיים עמוסיםמיקי מאוס
אין שום ענין דתי לא ללכת לרופא גברמקרמה

ועדיין מבחינה אישית הולכת רק לאישה

(פגשתי בחיי אופאים גברים - בעיקר בחדר לידה וכולם היו מצוינים, נחמדים ורגישים

ועדין- מעדיפה רופאה אבל לא מתפשרת על מקצועיות ואנושיות, יש לי 2 רופאות מעולות שאני מזגזגת בניהן לפי זמינות תורים)

יש דעות הלכתיות שאומרות שיש להשתדל ללכת לרופאהמתואמת
כל עוד זו לא הקרבה גדולה מדי (מרחק, מקצועיות...)
אני הולכת לרופארקאני

לא שאין רופאות טובות

אבל הייתי אצל אחת והיה לי מזעזע

והוא מאוד אנושי ומכבד ומומחה ממש

וקרוב לי לבית

אז אני הולכת אליו

בדרך כלל עם בעלי

אני הולכת לרופאי נשיםזוית חדשה
היה לי איתם יותר טוב מאשר עם רופאות 
בלי קשר לעניין דתי, אני מעדיפה רק רופאה.ממתקית

ומבחינה דתית- אין בעיה עם רופא...עד כמה שידוע לי.
אם יש רופא מומחה בעניין מסויים ומומלץ, כן אלך אליו.

אין ענין דתי, ומעדיפה רופאכורסא ירוקה
מה, ברור שלרופאה.באתי מפעם

ממש לא קשור למצוות ודת. זה תחושה אישי לפנית.

אלא אם כן זה לא כולל בדיקה גופנית, ואז תלוי מי הרופא/ה. 

מצד התחושה ברור שכעיקרון הייתי מעדיפה רופאהנועה נועה
בפועל הייתי בערך חצי חצי לדעתי, לפי זמינות, מקצועיות, נוחות תורים וכו'. בפועל כשאני מול הרופא אני לא מרגישה חוסר נוחות, דווקא בתור אחות אני יודעת כמה סופר מקצועי ולא אישי זה. וכל הרופאים הגברים שטיפלו בי היו מדהימים ואני חייבת להם המון.

דווקא בקטע של סקירת נקודות חן אני לא רוצה להגיע לגבר ותקועה עכשיו כי רופאת העור היחידה פה יצאה לפנסיה... לא יודעת למה זה יותר מפריע לי, אולי כי זו בחינה מדוקדקת כזאת 

בביקורoo

בלי בדיקה גופנית זה ממילא לא משנה לי

בביקור עם בדיקה גופנית זה בכל מקרה לא נעים לי

(גם גבר וגם אישה

באותה מידה)

ככה שזה לא פרמטר שאני לוקחת בחשבון

מעדיפה רופאה תמידחושבת בקופסא
כמה פעמים כשהלכתי לעשות בדיקת דם שבצו אותי עם אח (נראה לי שמי שלוקח דם זה אחיות? אני לא בטוחה) גבר, עוד לפני שהספקתי להכנס הוא הסתכל עליי ושאל אם אני רוצה אישה, אמרתי כן והוא החזיר אותי לתור ומיד נכנסתי לאחות אישה.
האמת שלא כזה אכפת ליהשקט הזהאחרונה
מה שחשוב לי שיהיו תורים זמינים😂

בהריון הראשון הייתי אצל רופא, בהריון השני אצל רופאה שהייתי צריכה לקבוע כל תור ברגע שיצאתי מהביקור הקודם והיא הייתה מקסימה אבל יכולתי לחכות גפ שעתיים בתור כל פעם שהגעתי אליה..

בהריון השלישי התחלתי אצל רופא וכשהוא עזב את הקופה מצאתי את הרופאה המושלמת- גפ תורים זמינים, גם בדכ זמן המתנה סביר בתור, גם נחמדה.. ממש מקווה שתמשיך בקופה

סתם שאלה...גם אתן מרגישות שבדור שלנו תמיד יש מחסורממתקית

בצוות חינוכי של מעון
במורים
בגננות
ברופאים 
באחיות
מטפלים רגשיים
אנשי טיפול וכו וכו

אולי רק אני נתקלת בזה?
כבר רגילה לתשובה של כרגע אין לנו, המתנה של שנה. 
נגיד מורים, מטפלות אני מבינה, אבל רופאים? למה חסר תמיד? 
סתם תוהה לעצמי אם לפני 40-50 שנה הייתה פחות ילודה, ולכן עכשיו פחות עובדים.
כן יודעת שבעקבות המלחמה הרבה ירדו לחו"ל (בעיקר רופאים), אבל עד כדי כך?

כולם הולכים להייטקמקקה
באמת שאלה טובה
הייטק? דווקא מבינה שבגלל הבינה מפטרים הרבה בהייטק.ממתקית

את גם מרגישה כמוני?

ההייטק מוצף בעובדיםרקאני

ויש כמויות סטודנטים בתחום

והמון מובטלים

יש גם בהייטק משרות פנויותoo

אבל כולם רוצים להיות מתכנתים

והai צמצם את עבודת הפיתוח

כשגייסנו לפני שנה אנשי סיסטם בעבודה משולבת עם הלפ דסק

היה קשה למצוא עובדים טובים

חלק לא רצו

וחלק היו גרועים ממש

(הטובים שמצאנו היו נטולי תואר)

חד משמעית כןמולהבולה
בצוות חינוכי כן, באנשי רפואה לאשלומית.

בטח לא אחיות. לא ידוע לי שיש מחסור. גם זה שמחכים מלא זמן לתורמים זה לפעמים כי הקופה לא רוצה להעסיק עוד רופאים ולא כי אין רופאים.

ועד כמה שידוע לי לא היתה ירידה גדולה מהארץ בגלל המלחמה. הייתה ירידה אבל היתה גם עליה.

כן יש עניין שהקבלה לרפואה בארץ מאוד קשה ואולי זה יוצר מחסור מסויים 

המקורתקומה

למחסור הוא שונה.

אצל רופאים ואחיות אין מספיק תקנים,

אצל מורים ואנשי חינוך אין מספיק אנשים שרוצים לעסוק בזה, אבל יש תקנים לזה בשפע

התוצאה היא חוסר כוח אדם אבל זו לא הסיבה לבעיהכורסא ירוקה

מקור הבעיה הוא שהתנאים שלהם שונים מבעבר,ואנשים לא תמיד מרגישים שזה משתלם להם לעבוד במקומות האלה.

עבודה במעון לעניות דעתי הלא מבוססת אולי היתה פעם קלה יותר - פחות תינוקות היו מגיעים למעון, הרבה פעמים מגיעים לימים קצרים (כי פחות אמהות עבדו, בטח בגילאים הקטנים), היו פחות דרישות מצד ההורים אבל השכר היה מתגמל יותר באופן יחסי לשוק.

היום זה דורש המון ולא ככ מתגמל באופן יחסי.

הוראה וגננות אותו דבר - המון דרישות מההורים, יותר שעות עבודה ותנאים משמעותית פחות טובים מפעם (נגיד פנסיה שהפכה מתקציבית לרגילה).

רופאים בהרבה תחומים או אנשי טיפול כמו פסיכולוגים, קלינאיות, ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה, מאבחנים - בציבורי יש עומס מטורף, והשכר לא מדהים, יש להם כל מיני דרישות ממקום העבודה לעמוד בהן, ובסוף זה לא מתגמל ולא נוח. אבל אם הם יפתחו קליניקה פרטית במקום שנוח להם בזמן שנוח להם אנשים יעמדו בתור וישלמו משמעותית יותר.

אז נראה לי שהחוסר פשוט נובע מחוסר תיעדוף של השירותים האלה על ידי מי שמתקצב אותם 

בדיוק אמרתי לא מזמןבאתי מפעם
לבעלי, מה כל בני האדם עושים אם אין מורים ואין אנשי רפואה? נראה לי כולם טיקטוקרים...חח
חחחחחח הצחקת אותישירה_11
כנראה שאת צודקת 
תלוי באיזה תחוםoo

תחום החינוך זו עבודה קשה ולא מתגמלת

ברור שיהיה חסר

למה שאנשים יגיעו לעבודה כזו

בתחום הרפואה לא בכל מקום יש חסר

למשל רופאי משפחה זמינים היום הרבה יותר מלפני 20 שנה

כי אז הם היו מוצפים בתורים לאישורי מחלה ומרשמים

והיום הכל באפליקציה

יש גם תחומי רפואה שאפשר להשיג תור מהר (אף אוזן גרון השגתי מהיום להיום בישוב סמוך)

כשיש חסר אצל אנשי רפואה זה נובע גם מתקנים מצומצמים וגם מרפואת יתר (אנשים שהולכים לייעוץ מיותר)

לגבי מטפלים רגשיים

המלחמה יצרה חסר גדול בעקבות קפיצה בביקוש (ואולי היה חסר כבר קודם בגלל תקנים מצומצמים)

אף אוזן גרון זה נדירררתוהה לעצמי
אצלנו זה לחכות כמה חודשים לתור וגם זה במרחק חצי שעהנסיעה
עשיתי חיפוש עכשיוooאחרונה

על אף אוזן גרון במכבי בירושלים

יש תור למחר

וערמת תורים לחודש הקרוב

במאוחדת

יש 2 תורים לחודש הקרוב

אולי כדאי לך לעבור קופה

חסר בציבוריאיזמרגד1
כי הרוב הולכים לפרטי, הרבה הרבה יותר משתלם... אם תחפשי רופא פרטי (ותהיי מוכנה לשלם כמובן😅) תמצאי הרבה יותר בקלות
מה משתלם ברופא פרטי?oo

יש רופאים מקצועיים בקופת חולים ובבתי חולים

הרבה מהרופאים הפרטיים מקבלים גם ציבורי

לרוב זה רק עניין של זמינות מהירה של התור ולא עניין מקצועי 

התכוונתיאיזמרגד1
שלרופאים זה משתלם אז הרבה מהם הולכים לעבוד בפרטי...
כן, מקצועות שהם במגזר הציבורי בדרך כזו או אחרתהשקט הזה

והמשכורת שלהם תלויה במדינה-

בתקנים (צוותים רפואיים), בהסכמי שכר מיושנים וכו' (גננות, מורים) יש מחסור. 

שכחתי איזה קשוח זה אחרי לידה... ומילואמינקיותאוהבת את השבת

שהיו ככה גם וגם אין מילים בפי להעריץ אתכן!!

תזכירו לי כמה זמן עד שנרגע קצת הטלטלה?

מזל טוב!!מתואמת
רכבת ההרים הרגשית הזו הולכת ונרגעת עם הזמן... בשלושת הימים הראשונים הכי גרוע, ואז אחרי שבוע יש עוד רגיעה, ואחרי שבועיים עוד אחת. בדרך כלל אחרי חודש וחצי (מקביל למשכב הלידה) הסערה הגדולה חולפת, אבל גם אם לא זה עדיין בסדר❤️
ממש תודה על הפירוטאוהבת את השבת

עזר לי להבין שאני בגרף..

תודה רבה!!

מזל טוב!! הרבה נחת!יעל מהדרום
תודה יקרה!!🥰😍אוהבת את השבת
חיבוק יא מהממת ומזל טוב ענק!!!!דפני11

וואי

זה הולך ונהיה טוב יותר מיום ליום

אבל בהחלט תקופה לא קלה

אצלי זה חולף באמת רק בגיל שנה פלוס.... אבל הקושי העיקרי הוא בחודש- חודשיים הראשונים

חיבוק

תעזרי בכל מה שאת יכולה❤️

וואי תודהאוהבת את השבת
המילים

מעודד ממש לשמוע את הנרמול הזה והאישור שזה לא קל בהתחלה... באמת שכחתי..

ותודה על העידוד לבקש עזרה!

המון מזל טוב!!בארץ אהבתי

וחיבוק על הקושי....

בעז"ה שיהיה רק קשיים כאלו מסיבות שמחות❤️

אמן! תודה!אוהבת את השבת
איזו הסתכלות מהממת!
קצת יותר מחצי שנהבשורות משמחות

ועד שהכל נרגע ומתאזן, והשגרה מתבססת- טא-דאם! צו גיוס לעוד חודשיים קדימה

ושוב להתרגל מחדש...

ובכלל אחרי לידה סביב חופש גדול ואז חגים.. עד עכשיו עוד לא הרגשתי שניצלתי 100 את החופשת לידה

וואי נשמע מטורףף....אוהבת את השבת

חיבוק ענק ענק ענק!!!!

הקודם שלנו נולד לפני החגים וזה היה מאתגרררר

אז עם מילואים גם לפני/אחרי זה ממש קשוחח.   

מזל טוב ❤️ מבינה אותךבורות המים

לוקח זמן אחרי לידה להתאםס על החיים

זה מטתטל הכל.ומצבי רוח והעייפות

והמתיקות...מצד שני

ואת מגוייסת כרגע?

יצא לי להיות מגוייסת פעמיים בסוף הריון

וגם 4 חודשים אחרי לידה

וחד משמעית כמה שהיה קדוח וכואבבבב הכל בהריון

עם תינוק קטן היה פי כמה

כל יום לא האמנתי שאני אעמוד בעוד יום כזה!

ואין ערב לנוח ואין לילה לישון

באמת מטורף 

וואי זהו לכן אמרתיאוהבת את השבת

שאתן פשוט אלופות!!!

אני לא מגוייסת..

הטיפול בתינוק קטן דורש ככ.. וגם האחריות.. מאוד כבד אחריות כזו.. הם ככ קטנטנים..

מזל טוב אהובה!!!!קמה ש.
בס"ד

קרובת משפחה אמרה לי "כשמפסיקים לספור בשבועות את גיל הבייבי", תחזיקי מעמד ואיפה שאת יכולה תשמרי על עצמך ותנוחי ❤️

תודה רבה רבה!!אוהבת את השבת

שבועות זה ממש רעיון!!

ותודה על העצות החשובות😍😍

מזל טוב!!!מוריה 7
תודה יקרה!!💖💝אוהבת את השבת
מזל טוב!!מכחול
תודה יקרה!!💞💕אוהבת את השבת
יאאאא מזל טובבבב💓💓💓 מרגשש😍אמא לאוצר❤
תודה יקרה!!💗💘אוהבת את השבת
מזל טוב!! 💞לפניו ברננה!
תודה יקרה!!❤️‍🔥💋אוהבת את השבת
תודה רבה רבה לכל המברכות והמעודדות, ממש שימחתןאוהבת את השבת

וגם עזרתן!

אין עליכן!!!

ממש עוזר הנרמול וגם המסגרות זמנים שהזכרתן.. נותן לי הרבה.. תודה רבה רבה!!!

@מתואמת

@יעל מהדרום

@דפני11

@בארץ אהבתי

@בשורות משמחות

@בורות המים

@קמה ש.

@מוריה 7

@מכחול

@אמא לאוצר❤

@התלבטות טובה

@לפניו ברננה!

וב"ה הבוקר קמתי יותר טוב טפוטפו..

ושיהיה בע"ה רק שמחות ובריאות אצל כולן!

מזל טוב יקרה! ככה מספרים?? הרבה נחת בבריאות ובשמחהאמהלה
מזל טוב!!השקט הזהאחרונה
ובהצלחה עפ התקופה המאתגרת.. ❤️
מה נהוג בד"כ בקידוש להולדת בת?בעלת תשובה
מבחינת מה להכין/ לקנות?
אנחנו קנינו כיבוד קל...ממתקית

ברמה של מאפים, בורקסים, קרקרים, ממרחים, שתיה קרה.

אין מה נהוג, יש מה שאת רוצה ומרגישה שמכבדאמהלה

אחת תסתפק במאפים ושוקו

אחת תרצה קידוש של ממש עם קוגלים ומיני מאפה משוכללים

אחת תרצה בר מתוקים יוקרתי בגווני ורוד זהב

אוף הבת שלי בת שנתיים תכף ולא עשינו משו רישמי,אונמר

ומידי פעם עולה בי חששות שאומרים שזה לא טוב לא לעשות בכלל.

אולי באמת נעשה יום אחד. אולי נחבר ליומולדת הבא שלה.

נכון, כדאי לעשות. וזה נהדר לחבר ליום הולדתאמהלה
אנחנו עשינו לקטנות ביום הולדת שנהנועה נועה
בהתחלה בעלי טען שלא צריך, שהיתה ברית לבן וכו'... אבל אני רציתי גם בגלל העניין וגם כי הברית לא היתה עם הקהילה שלנו. היה מקסים ומרגש❤️זה משהו אחר ממש כשזה פתאום כבר ילד
הם כבר בני שנה??? איך הזמן טסאמהלה

הם הרגע נולדו

אני פשוט לא מאמינה

שנה וחודשיים נועה נועהאחרונה
הבת שלי תכף ב18 ולא עשינו1112

ולא מתכוונת לעשות.

לא נראה לי נכון לחשוש מדבר כזה

חשוב להכיר טובה על הילדה שהשם נתן לנו אבל לא חייבים בקידוש דווקא

הרב מרדכי אליהו היה אומר לנשים שלא מצאו זיווגPandi99
שיבדקו אם עשו להן מסיבת הודיה להולדתן ואם לא אז לעשות גם בגיל מבוגר
תודה לכולן ! באמת גם הבת שלי כמעט בת 2בעלת תשובה

ורק עכשיו הבשלתי לעשות חח

פשוט פנינו לבית כנסת שבו עושים קידוש מכובד בכל שבת וביקשנו לתרום את הסכום.

היינו בצימר והיה על הפניםבסימן שאלה

גם פריקה וגם התיעצות

היה ממש לא נקי כאילו לא ניקו בכלל לפנינו..אני ניקיתי כשהגענו

המיטות לא נוחות בעליל (היו בירידה פנימה, מתרחקות אחת מהשניה ונוצר בור..)

לא מצאנו שלט למזגן בסלון והיה קפוא, המקלחת לא נוחה..

הגענו כי יש עליו המלצות..

שלא נדבר על זה שלא הצלחתי להנות כי כל הזמן במחשבות והתבאסויות..ולמה לא לקחנו את הצימר היותר קרוב שהיה אפילו קצת יותר זול.. ולא שיתפתי את בעלי שלא טוב לי כי זה ממש יבאס אותו..

אומנם הם עשו לנו הנחה אבל עדיין זה סכום לא קטן שעד שאחרי שנתיים שלא יצאנו החלטנו לפנק את עצמנו למרות הלחץ הכלכלי , לשים את הילדים אצל ההורים שלי וליסוע..זה ממש קשה לי עכשיולשלם את כל הסכום..

האם יש מקום לבקש לא לשלם הכל?אם כן, כמה? ואיך להגיד להם? 

בטחאישהואימא

ממש חוצפה!!

לפי ההודעה שכתבת נשמע שאתם אנשים עדינים שלא מתלוננים בדרך כלל. אבל זה ממש חוצפה!!! 

ברורשלומית.
תספרו להם מה היה ואיך הרגשתם ושבעיניכם המחיר לא מצדיק 
מסכימה. אבל תגיעי לשיחה בשיוויון נפשאוהבת את השבת

תגידי לעצמך לפני שאת מנסה מקסימום תצליחי אבל רוב הסיכויים לא יסכימו..

פושט כדי לא להיות מדי באמוציות אם לא יסכימו...

ותגידי להם גם שצילמת הכל ושאת מעלה לחוות דעתדיאט ספרייט

של גוגל.

אגב, בדקת חוות דעת קודם? 

אני לא עו"ד אבל חושבת שזה עלול להיחשב סחיטהכורסא ירוקה
הייתי נזהרת עם משהו שיכול להתפרש כאיום
אני כמובן מדברת על צילומי אמתדיאט ספרייט

לא המצאה.

לא נראה לי שאדם שמאיים להגיד את האמת זה נקרא סחיטה.

אבל גם אני לא עורכת דין, אז אולי אני טועה.

לא משנהכורסא ירוקהאחרונה
המשוואה של תן לי הנחה בתשלום, כי אני מעלה לגוגל חוות דעת, יוצרת את ההבנה אצל בעל העסק שכדאי לו לקנות את מניעת הביקורת באמצעות ההנחה. זכור לי שזה אסור, אבל כדאי להתייעץ עם עורך דין באמת
כן כדאי לבקשמולהבולה
לפחות שתרגישי שניסית לקבל פיצוי על כך
מאיפה שמעת המלצות על הצימר הזה?ממתקית

חבל שכך את מרגישה
ובהחלט בהחלט יש מקום לבקש הנחה בתשלום יחד עם פירוט של הליקויים בצימר הזה...

חשק, זוגיות ואחרי לידהאנונימית בהו"ל

היי

מרגישה שאני באיזשהי מיני סערת רגשות שלא מצליחה לצאת ממנו לבד

ברקע - נשואים כמה שנים ב"ה כמה ילדים וחודשיים אחרי לידה.

בעלי בעל טוב, אוהב, עוזר , אבא טוב וכו' אני רואה ומעריכה את הדברים האלה.

עוד מאז החתונה זוכרת שהתחיל לחפף בעניין של תפילה במניין בהתחלה רק ערבית אח''כ מנחה וכו' וזה ממש ממש מעצבן אותי למדתי קצת לשחרר אפילו שבלב זה לא 100% מרגישה שזה לא משהו שרק שלו בסופו של דבר זה ישפיע על הילדים ומה האם רואים וזה עצוב לי.

כמו כן כל כמה זמן נכנס לאיזשהי לופ של "התמכרות" למסך לדוג צפייה שעות ביוטיוב , משחקי מחשב וכו'

עוד מההריון כל ערב משחק שעותתתת וזה מתסכל ממש והוא קלט שזה מוגזם אז הבטיח לי כל מיני דברים שיעודדו אותו להפחית לדוג אני ישחק מקסימום חצי שעה אחרי שאני עושה ספורט ( החזיק בדיוק יומיים, כן ) קשה לי אם האמירות האלה, קשה לי שהוא נשקע לשם

אחרי הלידה גם שיחק שעות שהיה ער עם התינוק בלילה אז לא אמרתי כלום. ב"ה אני מתאוששת יותר ואני קמה ואנחנו פחות שפוכים מעייפות ועכשיו חוזר לזה שוב בערב.

לפני יומיים יצאתי בערב ושחזרתי הוא משחק, הבית הפוך מרגישה שרק בגלל שאני סוף סוף מתאוששת הוא לא מרגיש צורך לעזור כ"כ ופשוט תסכל אותי מאוד לחזור ולראות אותו מול המחשב.

סידרתי, התארגנתי לשינה וביקשתי שיבוא והוא האמירות "עוד 5 דק'", עוד מאט וכו'

בכל מקרה אחרי שעה אני קצת התפרצתי  עליו והוא פשוט נכנס למיטה בלי מקלחת, צחצוח שיניים וברור שלא התפלל אומר לי אין לו כח כי כואבת לו הראש.

זה עצבן אותי כי זה היה בדווקא ואז פשוט יצא לי שקשה לי שמחפף עם התפילות ועכשיו עם הכשרים וכל פעם משהו אחר.

עד אתמול לא היינו ביחד מאז הלידה. אני עם חשק ששואף לאפס עדיין כואב לי ומרגישה שהוא משתגע מזה. בנוסף התחלתי לפני יומיים לקחת סרזט נטו בגלל שכל יום שואל אם כבר התחלתי ואני לא שלימה עם זה ( כלומר, רוצה למנע אבל לא רציתי גלולות ולא סגורה על מה לעשות )

אתמול היינו ביחד וזה באשמתי המלאה שלא הלכתי אחרי הלב ופשוט אמרתי לא כי פשוט הרגשתי רע בשבילו הוא שאל כמה פעמים וגם באמצע ופשוט זייפתי ומאז מרגישה נורא ( ובגלל שעדיין כואב לי לא רצה להכאיב וגם לא מוגנת אז עשה משהו שלדעתי אסור ולא ככ קלטתי וקצת טלטל אותי )

כועסת עליו, מרגישה עוד יותר רחוקה ( והוא קולט שיש משהו ואמר לי אוי לא שוב דרמה בחיי אישות שלנו ...)

יודעת שיצא מבולבל אבל ככה גם הראש שלי כרגע

עצות יתקבלו בברכה 

מגיבה רק על משהו ספציפימקקה

כי עצות בזוגיות זה לגמרי גדול עלי

קודם כל חיבוק על התחושות הלא קלות

לגבי מה שכתבת בסוף, אם הכוונה היא שהוא גמר בחוץ בכוונה זה מותר לפי הרבב דיעות כל עוד זה תוך כדי עחסים, ובמיוחד כשכואב לך. כך שאל תדאגי מהפן הזה

מכירהאנונימית בהו"ל

לצערי סובלת מכאבים בגלל כיווץ יתר ( אולי  הלידה שיפרה בע"ה) וקיבלנו הנחיה כזאת אבל ליד המקום ...

כאן זה לא היה ליד בכלל וגם בעלי בפרוש אמר שגם בגלל שלא הייתי מוגנת ולפי מה שאני מכירה אסור בשביל מניעת הריון ...

ולא קלטתי בכלל רק אחרי וזה קשה לי 

אני מכירהמקקה

שלא חייב בכלל ליד המקום

תנוח דעתך מבחינה הלכתית

מבינה שאכפת לך שזה לא סוכם ביניכם קודם. גם לי זה היה אכפת

ולגבי כיווץ יתר אצלי אחרי לידה שלישית הייתה את ההקלה המשמעותית ביותר

בהצלחה

תשחררי את זה. להרבה דעות זה בסדרמיקי מאוסאחרונה

ומה עבר לו בראש זה מאה אחוז שלו.

וגם תפילות

יש לך מספיק משלך...אל תקחי עליך גם בעיות שלו...

בעיני ממש חשוב שתנסי להתמקד במה שייך לך.  כמובן בעיקר מול עצמך אבל זה ימשיך גם מולו...

נשמע שקשה ובאמת נשמע שכרגע יש ביניכם פערים בכל מיני תחומים ואת רוצה ממנו יותר

אבל אם את "יורה לכל הכיוונים" כמו שזה נשמע עכשיו- שזה כמובן לא במודע אלא טבעי וקורה לנו באוטומט- שניכם תפסידו.  חבל.

כדאי לך לשבת ולהתמקד מה הנקודות שהכי מפריעות *לך*. שבאמת משפיעות עליך ונוגעות לך ואת ממש צריכה לשתף איתו פעולה כדי לפתור אותם

מה את יכולה לשפר ולפתור בעצמך (עזרה מבחוץ, לדאוג לעצמך, לעמוד על שלך)

ומה בכלל לא קשור אליך,  גם אם זה מעצבן אותך או קשה לך, אלא זה באמת שלו - ואת זה לשחרר. כמה שזה קשה זה מוריד ממך ומקל מאוד אחרי שמצליחים

וכמובן אל תחששי להעזר, אם אתם מרגישים תקועים או בלופ שהולך ומסתבך לאורך זמן - מומלץ ללכת לייעוץ

לפעמים אפילו מעט מפגשים עם אדם מקצועי ושבא מבחוץ מסוגלים לתת הרבה רווחה והתקדמות בזוגיות

בהצלחה!

ותזכרי שחודשיים אחרי לידה עדיין הכל מטלטל ולפעמים פשוט צריך קצת זמן שהספינה תרגע מחדש, במיוחד במיניות שם גם הגוף פיזית והורמונלית עוד לא חוזר למקום בכלל...

זה גם מה שאני יודעתסטודנטית אלופה

ולפי הרבה פוסקים זה מותר לכתחילה במצבי כאב..

וחיבוק גדול🫂❤️

נשמה, מעורבבים פה מלא דברים...שלומית.

מנסה טיפה לעשות סדר.

1. הנושא של המסכים

2. החיפוש הדתי

3. המצב הזוגי בכללי

4. יחסי אישות (כאב, חשק)

5. מניעה

לדעתי תתחילי מלהסתכל על זה ככה ולא כמישמש עצבני ומתוסכל...

לחשוב מה הנקודה שמפריעה לך בכל אחד והאם יש לך כיוונים לפתרון.

ורק רוצה לכתוב לגבי העניין של המניעה והיחסים שבסוף אתם בלופ שאין איך להיות בו בטוב... כי בסוף להתנזר לחלוטין- לרוב לא מוצלח. לגמור בחוץ- אכן לא מומלץ הלכתית ואני מבינה את תחושת אי הנוחות ( בלי לסתור שיש דעות שאיכשהו מתירות...) ממש מחילה על השאלה, אבל מה בעצם ציפית שיהיה? במלוא הכנות, בלי ציניות... אם את לא מעוניינת כרגע לקחת אמצעי מניעה את בעצם בונה על התנזרות? אם כן, נראה לי ראוי שזה יהיה בשקיפות מולו בלי להגיע למצבים כמו שקרה לכם... לחשוב מסודר מה בעצם את רוצה ומצפה שיהיה בתחום הזה. כי בלי זה נראה לי באמת שזה רק יכול להרחיק ולא לקרב...

בהצלחה רבה!

ובאמת תנסי להתמודד בצעדים קטנים עם כל האתגרים ולא להשאב הןמערבולת לא ברורה

הן לא איכשהו מתירותמקקה

מתקנת כדי שנשים במצב כזה ידעו

במצבים של כאב ההיתר הוא לגמרי לא איכשהו אלא אפילו לכתחילה

בסדר גמור, אכן חשובשלומית.

אולי הדיוק הוא ההבדל בין כאבים למניעה.

כי אם מישהי כאובה כמובן שיש היתרים לקיים יחסים ללא כאב, אבל זה לא מותר הלכתית למניעת הריון.

(כותבת בכללי בלי להכנס למקרה של הפותחת)

ברוראנונימית בהו"ל

אנחנו שנים עם ככה.... אבל לא למניעה.

אין לי בעיה ככה ( את האמת לקח לנו זמן להבין שזה הדבר הנכון במקרה שלנו )

אבל זה שגם לא הרגשתי שהסכמתי, במקום וגם בגלל המניעה קשה לי 

תודהאנונימית בהו"ל

לגבי תפילות ומסך יש הרבה דברים חלקם ציינת וגם הסברתי לו הרבההה פעמים.

לא מתכוונת להתנזר אבל כרגע המקום עדיין כואב מהלידה ( כל האזור לא קשור לחדירה ) בלי חשק אז לא הרגשתי צורך כרגע.

אני הייתי יותר בכיוון של התקן אבל עדיין מחכה לתור ובעלי ממש היה בלחץ מדימום הסתגלות ארוך אז "התפשרתי" לסרזט

כעס עולה אצלנו בעקבות ריצוי הרבה פעמיםהמקורית

אם הרגשת שאת לא רוצה ובכל זאת נענית, התחושות שלך מובנות

מציעה לך להקשיב לרצון שלך רגע בלי קשר ללחץ שלו

בנוסף, לגבי תפילות, מחשב וכו - זה נשמע שיש מעין פצצה בחדר ונשמע שאת בעמדה אמהית מולו - מצפה שיעשה מה שנכון מבחינתך/ מה שאת אומרת לו לעשות

זה לא מקום נכון להיות בו בדינמיקה זוגית בעיניי

הגיוני שמפריע לך הקטע של המסך והתפילות, אבל השאלה היא - במה זה מפריע לך ומה השורש. מה חסר לך מולו? יחס? תשומת לב? שותפות רגשית/כזו שתהוא לידי מעשה? קשה לך לראות אותו רובץ בטלפון בשעה שאת עובדת קשה מצידך?

אם זה הכיוון,אז על זה בדיוק צריך לדבר, ישירות. לא בעקיפין של - בוא לחדר

לא בציפייה בלתי מדוברת שיעשה דברים בבית

ממש לפתוח ברחל ביתך הקטנה את מה שאת מרגישה (לא מה שהוא עושה) ומה עולה אצלך ברגש  כשציפית שישים לב לבלאגן למשל והוא ישב לו בחוסר מעש (הרגשתי שהכל עליי/ שמה שחשוב לי לא חשוב לך/ שאתה לא רואה אותי)

כשלא מדייקים את התחושות, זה יכול לבוא לידי ביטוי באמירות שתלטניות כשלמעשה את רוצה לראות ולהרגיש שאת תוםסת מקום אצלו. גבוה הרבה יותר מהמסך

חיבוק❤️

את צודקתאנונימית בהו"ל

אני באמת הייתי במצב של ריצוי כי הרגשתי רע....

לגבי המסך אני מסבירה לו ולרב מתישהו מסכים איתי ומנסה להשתנות וזה לא מחזיק מעמד,  אבל לגבי התפילות הוא לא מוכן להקשיב כי זה משהו "שלו" ואני באמת לא רוצה ליהיות במקום של ההורה אבל ככל שאני מרפה ומשחררת זה מדרדר ליותר ויותר דברים ( לדוג רק ערבית ואז עוד תפילות ואז גם לפעמים לא בבית, פתאום אוכל הכשרים שעד עכשיו לא וכו' )

אני מתפללת כך זה אבל לא יודעת מה עוד לעשות בצורה נכונה 

את צריכה לדעתיהמקורית

להבין שאת לא מחליטה בעניין הזה

סליחה על הישירות, אבל זו השורה התחתונה

את יכולה להגיד שזה חשוב לך. את יכולה ללכת לתפילה בעצמך. את יכולה ללכת איתו לטיפול זוגי על זה שהתחתנת עם בחור x וקיבלת בעל y וקשה לך עם השינוי, שהחלום לבית שנראה בצורה מסוימת מתנפץ. שאת חוששת בגלל חינוך הילדים .אפשר. בהחלט. אפשר גם ללכת לטיפול לבד בעניין. ואם נלך לקיצון, אפשר להחליט שאת לא מוכנה לחיות איתו יותר חלילה

כל מה שאת יכולה להחליט בנושא זה רק בנוגע אלייך.

אגב, אבא מתפלל איננו ערובה לילדים מתפללים או יראי שמים  וגם להפך. חמי למשל לא הולך לביהכ אף פעם בערך, ובעלי ב"ה חזר בתשובה בכלל.

מה שחשוב באמת לחינוך הילדים, ואת זה כל המטפלים אומרים, זה הורים אוהבים שיש ביניהם שלום בית גם אם הם שונים. 

כל כך נכון!!סטודנטית אלופה

הורים אוהבים זה הבסיס והדוגמא הכי הכי חשובה לילדים!!

יכולה להעיד על עצמי, ההורים שלי עם פער דתי כלשהו ביניהם. אבל הלוואי על כולם קשר כמו שלהם😊❤️

ובאמת כולנו תפסנו כיוונים כאלה ואחרים בדת אבל מתוך מקום אוהב ובוחר וכזה שיודע להכיל מורכבות..

בעיניי זה דווקא בנה אותנו לאנשים פתוחים ומכילים יותר, אני רואה את זה בתור 🎁

ולפותחת מאחלת לכם רק טוב ושתצליחו לעלות על הגל מתוך מקום אוהב ומחובר בעז"ה🫂

תנסיתקומה

לשאול את עצמך - למה הרגשת רע?

את מרגישה שזה משהו שאת "צריכה" לתת?

כי אם כן, אז השורש מתחיל כאן.

בדינמיקה הזוגית ביחס לאינטימיות.

נכון בעיניי שזה יגיע ממקום של רצון, ולא של הסכמה.

תראי שזה בעצם יצר לופ שקשה לצאת ממנו.

הוא שאל, ורצה לראות אותך

אבל תודעת ה"לא נעים", גרמה לך לא לראות את עצמך, ובעצם גם ללכת נגד הרצון שלך ושלו יחד.

יכול להיות שזו נקודה לבירור משמעותי של התחום הזה אצלכם. כי נשמע שגם אצלו זה טעון ואולי שניכם מגיעים עם משקעים.

השאלה היא האם זה בדיבור או במודעות, או שכל אחד מנסה לחשוב מה השני רוצה, בלי באמת לשאול.

לגבי שאר הדברים.

קודם כל ממש מבינה את הכאב שלך. ממש.

אני מצטרפת לאמירה שנשמע שיש כאן מקום קצת אימהי.

השאלה היא האם זה מופיע בעוד הקשרים.

עד כמה יש לו מקום לאחריות על עצמו ולאחריות זוגית, כי את מתארת את לקיחת האחריות גם ביחס לסדר בבית, שהוא שיחרר ברגע שאת קצת חזרת לעצמך.

אם הוא היה פותח את השרשור, הייתי כותבת כמובן ביחס אליו. אבל מכיוון שאת פתחת, אני כותבת ביחס להתנהגות שלך.

א. לנסות לחשוב האם מפריע לך עקרונית מה שהוא עושה, או שאת מרגישה שזה פוגע בך אישית.

אם הוא לא מתפלל למשל - זה שלו לגמרי

אם הוא מול המסך כל הערב ומבזבז זמן - זה שלו

אבל אם בגלל זה כל העומס של תפעול הבית נופל עלייך - זה שלך. וזו נקודה לדבר עליה. בלי קשר בכלל למסכים, אלא ביחס למשימות של הבית.

אם חסר לך זמן איתו - זו נקודה לדבר עליה. ובלי קשר למסכים.

וכדאי שזה יגיע ממקום של החוסר שלך, ולא ממקום של ביקורת עליו ועל המעשים שלו.

ב. ביחס לעניין הדתי - באופן כללי אני חושבת שזה באמת עניינו של האדם עצמו, הקשר בין אדם למקום.

אבל, את מתארת שאת מרגישה שזה מעבר ל"רק" לא ללכת לתפילות.

וכאן, בגדול, היה מקום לשיח פתוח ביניכם, על מה קורה לו. לא בצורה ביקורתית, אלא מתעניינת.

אולי הוא כבר מרגיש פחות מחובר?

אולי משהו בעולם הדתי שלו משתנה?

אנשים לא נשארים אותו הדבר כל החיים.

אני מבינה שזה מאוד מטלטל אותך

אבל דרך עיניים ביקורתיות אני לא חושבת שתצליחי להגיע ללב שלו. ואם הוא יעשה תהליך שקשור לדת, הוא יעשה אותו בלי לשתף אותך, כי הוא ירגיש שאת תעביר עליו ביקורת ולא תדעי לקבל את זה.

זה ממש עצוב, אבל את לא יכולה להחזיק את העולם הדתי שלו. ואת מרגישה שאם תשחררי אז הוא ילך ויאבד לו. אבל אני לא חושבת שזה שתעקבי אחרי התפילות שלו, זה מה שיגרום לו להחזיק את העולם הדתי.

אני מאמינה שתורה זו בחירה. בחירה פרטית של כל אחד. ועם כמה שזה קשה, זה לא משהו שבת זוג יכולה להחזיק בשביל בעלה.

אני חושבת שהדבר היחיד שאפשר לעשות, זה לתת מקום. לספקות, לשאלות, לשיח בנושא. את לא יודעת לאן זה ייקח. אבל לפי דעתי זה בוודאי יאפשר יותר מאשר אם תמשיכי לנסות להחזיק עבורו את העולם הרוחני שלו.

ג. נקודה אחרונה. כתבת שהוא אבא טוב ובעל טוב. במה הוא כזה בעינייך? אל תעני לי. תנסי לענות לעצמך. ותפרגני על הטוב. יש מקום להגיד גם מה מפריע, אבל עוד יותר טוב, זה להגיד מה היה טוב ומה שימח אותך. "וואי איך היה לי כיף היום שישבנו ושתינו קפה ביחד, אני ממש אוהבת לדבר איתך". "תודה רבה שהכנת לי קפה, זה ממש שימח אותי". ועוד כאלו. לפעמים הטוב הוא מובן מאליו, והצד השני בכלל לא יודע מה משמח. כשאומרים את זה, זה מדרבן לעשות את זה שוב

נגעת בנקודהאנונימית בהו"ל

אז קודם כל אני מהסוג ה"מרצה"

בעקרון עברנו תהליך ) בטיפול ) בגלל שכן נכנסנו ללופ כזה בעקבות כאבים ביחסים בתחילת הנישואין עד שהרגשתי שזה היה לקיצון השני הוא פשוט פחד לבקש בכלל כי לא ידע אם אני אמיתית או לא אבל ב"ה אני הצלחתי ליהיות כנה.

עכשיו, טבלתי לפני כמה שבועות אחרי הלידה ופשוט אין בי חשק או כלום וראיתי שהוא על קוצים ממש ניסה לא לדחוף אבל אחרי הרבה זמן פשוט כבר הרגשתי ש"מסכן" אתמול גם יצאנו לדייט אז הרגיש שאני אולי גם "שם".

לעניין הדתי את צודקת, אבל זה מפחיד. מפחיד אותי

לעניין התפילה אומר שלא מרגיש מחובר לשאר הדברים כל פעם משהו אחר.

לעניין המסך, זה כן פוגע בי

כשהוא משחק אין לי אם מי לדבר, פחות עוזר, הולך לישון מאוחר ואז גמור וזה לופ כזה

לענייןתקומה

האינטימיות, אני לא רוצה להיכנס לזה לעומק בפורום הזה.

אני ממליצה על הספר של מיכל פרינס "פשוט לרצות", מרענן ומשנה את התפיסה על הנושא.

וכן אגיד לגבי האמירה שהוא "מסכן"-

האם זה לא יותר עוול עבורו, כאשר הוא רוצה שזה יהיה ברצון ואת מסתירה ממנו את זה שזה לא ברצונך?

זה קצת חריף. וזה לא נאמר כביקורת, אלא יותר כדי לנסות לתת זווית אחרת לתפיסה.

לעניין הדתי, אולי כדאי להתגלגל עוד קצת במחשבות האלו. מפחיד שמה? מה יקרה אם תגלי שהוא לא מחובר? מה יקרה אם תגלי מה יושב לו בפנים? זה אומר שהוא איש אחר? בעל אחר?

(את לא חייבת לענות כמובן)

אני חושבת שעדיף אמת וכנות, גם אם מאתגרת, מאשר הסתרה.

אולי לנסות להפריד בין האדם שהוא, לבין העולם הדתי שלו ומה זה אומר עליו.

כן, זו התנפצות של חלום.

אבל ההחזקה בחלום, בעיניי גובה מחיר גבוה יותר מאשר להבין שאולי החלום השתנה (וזה נכון בכל תחום בזוגיות)

לגבי המסך, קטונתי מלהגיד. יש הבדל אם זו התמכרות שהוא ממש לא מסוגל להפסיק, לבין אם זה פשוט תחביב שמושך אותו הרבה זמן.

יכול להיות שזה גם יושב על עניין הדינמיקה - את בתפקיד המבוגר האחראי, והוא מקטין ראש והמסך מאפשר את זה בקלות. אני לא יודעת.

לעניין העזרה - אולי לנסות לסכם תפקידים מוגדרים ביניכם, ואת תנסי לשחרר לגמרי את מה שהוא לא תפקידך. אולי הסרת האחריות יכולה לעזור.

לגבי שיח - לנסות להגדיר זמן זוגי יכול לעזור? ובמקביל, שאת תצאי עם חברות, תעשי דברים בשבילך, ושהוא לא יהיה מקור החברה הבלעדי.

תמצאי לעצמך דברים טובים ומשמחים גם בלי קשר אליו. אולי זה גם יכול לעזור

רק אומרתאיזמרגד1

בתור מכורה למסך בעצמי, כמו כולם ואולי קצת יותר😅 שכשמעירים או מסבירים לי למה זה לא טוב, זה כל כך מבאס אותי (כי אני יודעת שזה לא טוב וזה בא על חשבון דברים חשובים וכו') שזה גורם לי לשקוע עוד יותר במסך...

לא בטוחה אם להסביר לו עוזר או מפריע🤷🏻‍♀️

מתייחסת לנקודה שלא ראיתיאפונה

בין הדברים החכמים מעלי

לי אישית ההתנהלות שלו מהבהבת קשיי קשב

(פשוט מאד מזכיר לי את עצמי)

זה לא פתרון

אבל זה יכול לעזור לשניכם להבין אם הוא בורח ממה שגדול עליו, באיזה כיוֹון לעבוד.

בדיוק. צועק קשב.אונמר

@הפותחת, אולי יקל מעלייך את ההבנה שלו.

ועוד דבר שהיה לי חשוב להגיד לך, שיש פה לדעתי גלגל.

מתוך מה שאני ראיתי עלינו.

בעלי גם עם קשב. היה לנו גם שנים של תסביכים כאלה.

שנשרטתי במקומו על הדברים שלו, תפילות וכל זה. ואז גם מסכים והתמכרות.

ההישאבות עמוק שאין לך עם מי לדבר, זה לגמרי קשב. תנסי כמה שפחות לכעוס על זה.

אבל החלק החשוב  זה שהגלגל זז כל עוד את לוקחת אחריות במקומו.

על כל דבר.

על זה שאת על יד הדופק אם הלך לתפילה או לא. אם עדיין במסך או לא. וגם באישות.

ברגע שאת תצליחי באמת לשחרר ולהיות שם כמו חברה שלו, ולא כמו אמא שלו, יהיה לו בסיס בכלל לנסות להתחיל להניע גלגל בעצמו.

ואז הוא יוכל בכלל להתחיל לבדוק אם יש לו שאיפותולאן הם הולכות.

אומרת לך את זה ממקום שבעלי לא זכר איך נראה בית כנסת. בחיי.

ואני בהתחלה קצת הפריע לי ומהר מאד הבנתי שזה או לשחרר או שכלום. לא שיחררתי כי הבנתי שאם אני ישחרר הוא ישתנה.

באמת כי הבנתי שגם אם הוא חוזר בשאלה אני רוצה להישאר איתו. (כמובן עם התנית אמון וכל זה..) אבל היה לי ברור שאני רוצה אותו. ולא חלום כלשהו שהיה לי.

היה לי גם ברור שאני מצפה לקבל ממנו את אותה רמת רצון בי.

זה כמובן נוגע לנושאים אחרים,

אבל היה לנו מלא שיחות שהוא היה מתעצבן על משהו שעשיתי, ולא התאים לו, ולא מדברת על משהו לא בסדר.  יותר משהו ששונה באופי מאחד לשני, ואולי אצלו זה גבול אבל אצלי זה לא,

וכמובן שנקודת המוצא הי אהתחשבות והכל,

אבל כן היה לי מקום שאמרתי לו, אני מצפה שתרצה אותי מי שאני. אחרי זה אפשר לדבר על הכל.

אבל אין מציאות שאתה בא ואומר לי 'לא מתאים לי שאת ככה'.

רוצה אותי או לא?

ואחרי שהוא בחר בי באמת, כמו שאני בחרתי בו, הכל נהיה קל יותר.

וואי איך גלשתי חח

נחזור לנקודת המוצא.

אני באמת חושבת שברגע שתביני עם עצמך אם את באמת באמת רוצה אותו. לא את החלום. אותו.

אני בשביל זה כמו שאמרתי, הלכתי לקיצון. אם הוא חוזר בשאלה, או סתם נהיה לייט כזה, את עדיין רוצה להישאר איתו?

אחרי זה נהיה יותר קל לקבל מסך נגיד. 

מחריגה כמובן מקרים שאת צריכה עזרה, שאז זה להנגיש את זה אליו. הוא לא קורא מחשבות.

מאמי תעשה לי טובה עכשיו זריז כלים. אחרי זה בכייף תחזור לשחק.

אחרי שהוא ירגיש ממש שבאמת הוא בכייף עושה מה שהוא רוצה, אני ראיתי שינוי ממש גדול בתפיסה שלו.

פתאום התחיל לנהל את עצמו. אני חושבת שזה ההגדרה.

שכל עוד מישהו אחר שם עין על בעלי קשב, הם לא שמים עין על עצמם.

אם תשחרר להם את האפשרות לבחור, הם יוכלו בכלל לגשת לשם. ואז סיכוי גדול שיבחרו באמת בטוב ובאותם מקומות שתואמים את החלומות שלך.

מרווה שיצא הסבר נורמלי. התפזרתי קצת...

בהצלחה ❤️

דיכאון בהריון...השתדלות !

אוזרת אומץ לשאול כאן, גם כדי לפרוק ולהוציא קצת ממני וגם כדי לקרוא הזדהויות שבטח יהיו כאן...

איך מונעים? אני מרגישה שזה מתחיל ופשוט אין לי כוח לזה. אין לי כוח פיזית, ואין לי כוח להתמודד נפשית עם עצבות שתיפול עליי יחד עם כל השגרה העמוסה. פשוט לא באלי את זה.

היה לי בתיכון וגם אחרי, היה לי הריון קודם ואחרי הלידה. זה היה נורא ויום אחד זה פשוט עבר. באותה קלות שבה זה בא זה גם תמיד הולך.

עשיתי רשימה אתמול של דברים קטנים ביומיום שיעשו לי טוב, אבל אני עדיין מרגישה את זה מגיע למרות שהתמדתי ברשימה... מניחה שמי שלא חוותה לא תבין😅

טיפים? רעיונות? נירמולים ותמיכה?

פשוט לא בא לי לבכות שוב ושוב בלי קשר לכלום ולהיות בבאסה ובשאר היום להעמיד פנים ולחייך, כי אין מה לעשות צריך לתפקד (כשאני מסוגלת לעמוד על הרגליים)

נראה לי להתחיל מפנייה לפסיכיאטרמתיכון ועד מעון

לצורך מתן טיפול תרופתי וגם פנייה לטיפול פסיכולוגי במקביל, ובנוסף לשתף את מי שיכול לתמוך ולקבל תמיכה כמה שאפשר בכל הטכני

אהובה, קודם כל חיבוק!חנוקה

להחזיק את עצמך לבד בזה זה מאד לא קל

וכן הריון עם כל ההורמונים שבו ממש מזמן את הדכאון

(יכול להיות שהחורף גם תורם)

מהנסיון האישי שלי תמיכה מבחוץ היא חיונית.

לא רשמה שאת מחזיקה אצלך בכיס 

כי האתגר הגדול בדכאון זה הנעה עצמית

והצד השני של זה הוא שעשיה היא המרפא הכי טוב לנפש.

אז חברה, בנזוג. בן משפחה. מישהו שיכול להיות איתך

שנעים לשתף אותו בקושי.

אפשר להעזר בכדור, זה עוזר הרבה פעמים להניע טיפול רגשי (כי זה קריטי, אבל קשה להתניע, כאמור)

ולאהוב אותך!

תודה על התגובההשתדלות !
עשה לי טוב לקרוא, בעיקר הסוף❤️
אני מאוד מזדהה איתךדיאן ד.

חוויתי דיכאון בהריון וזה מאוד מאוד קשוח

שולחת לך חיבוק גדול!

אני חושבת שכדאי לנסות טיפול רגשי.

לי לקח זמן עד שפניתי לטיפול רגשי בדיכאון

וכשהתחלתי לא הרגשתי שזה עוזר למנוע דיכאון אבל מאוד מאוד נתן לי תחושה שאני לא לבד שיש לי מישהו להיעזר ולהתייעץ.

היה קל יותר להעביר ככה את ההריון.

עוד דבר שעשיתי בדומה למה שאת כתבת

חיפשתי תחביבים ותחומי עניין שיעזרו לי להעסיק את עצמי בדברים מהנים.

לא כל כך דברים קטנים אלא כן דברים יותר משמעותיים.

רעיונות טובים, תודה!השתדלות !
האמת יש חוג שאני רוצה מאוד לחזור אליו, אבל אין לי זמן כי אני עובדת ולומדת ומגיעה מותשת הביתה ואין לי רגע בכלל לנוח... אבל אולי זה יהיה הרגעים שלי לנוח
יקרה, קודם כל נירמול, זה קורה כנראה להרבה יותרהתייעצות הריון
נשים ממה שאנחנו חושבות.. אני אישית חוויתי דיכאון בהריון האחרון וב"ה ממש מרגישה שאני בטוב (כמה חודשים אחרי לידה). באופן אישי, פניתי לרופאת המשפחה שלי שקישרה אותי לעוסית של הקופה, והיא ליוותה אותי בתהליך. מחזקת אותך לטפל, אני גם טופלתי תרופתית במקביל כי הטיפול הנפשי לא עזר לבדו, השילוב של שניהם היה נהדר וכיום נשארתי רק עם מינון נמוך של התרופתי, ללא צורך בליווי נפשי כרגע
תודה על הנירמול❤️השתדלות !

בהריון הקודם הרופאת נשים המדהימה שלי ממש עזרה ודאגה לי,

ואז זה הגיע לרופאת משפחה ויצא עקום בטירוף ומלא אנשים מהקופה התחילו להתקשר אליי וזה היה סיוט.

אולי ננסה שוב, רק בלי לערב את הרופאת משפחה 😅 שלא מבינה כלום בתחום הנפשי

את רוצה לקחת כדורים?כורסא ירוקה

אם כן אז תפני מעכשיו כדי לקבל מרשם.

אם כן ואם לא, בכל מקרה, דברים שיכולים ממש לעזור:

1. לוודא שאין לך חוסרים בברזל, בי12, ויטמין די ואם יש אז לקחת את התוספים המתאימים (פרנטל לא תמיד מספיק)

2. לפגוש אנשים לחוויה טובה - אכילה משותפת, משחקי קופסה, יצירה. אפשר עם בעלך, עם חברות או עם המשפחה. אבל ממש להקפיד פעם בשבוע לפחות, ולא יזיק פעמיים. ואם את מרגישה שבכלל לא בא לך ואין לך כח, זה לא את, זה הדיכאון, תנסי לבקש ממי שקרוב אלייך שיהיה אחראי על זה שזה יקרה.

3. לצאת החוצה באור, להסתובב לנשום אויר. אל תחכי לזמן של השקיעה. תעשי סיבוב בחוץ בשעות של השמש, אפילו סיבוב קצר של כמה דקות

4. ספורט - לפחות 3 פעמים בשבוע למשך 20 דקות. את בהריון, לא צריך משהו מטורף, אבל הליכה שתגרום לך להתנשף בקטנה זה ממש מספיק (וגם יזרז לידה כשתגיעי לשלב חחח) 

לא צריך לרוץ לכדורים😅השתדלות !
תודה על הרעיונות! ספורט לצערי לא רלוונטי... לפני ההריון הראשון עשיתי כל יום ריצות, תרגילים, יוגה, פילאטיס... ואז התחיל ההריון והפסקתי לתפקד, ועד שהתחלתי שוב הגיע הריון נוסף🫣 אפילו הליכה של 20 דקות אני לא מצליחה... ולוקחת תוספים והברזל שלי נמוך אבל לא מספיק בשביל להסביר את כל החולשה הקיצונית שאני חווה באופן תמידי😑
וואי מבינה אותך ממשכורסא ירוקהאחרונה

אני גם חווה אותם דברים בהריונות ואחרי לידה, והדכאונות האלה זה ממש מעיק.

גם אני לא מתלהבת מכדורים וספורט קשוח לי (למרות שזה חבל, הבנתי שזה ממש ממש עוזר! מחקרים חדשים מראים שספורט עוזר כמו כדורים)

אפשר אפילו הליכות קטנות, מה שאת מסוגלת, רק כדי לנשום אויר ולזוז.

נראה לי שהחולשה זה מעבר לברזל, אבל זה חשוב גם בשביל הדיכאון. מחסור בברזל, בי12 ודי מאד מגביר את הסיכון לדיכאון או את הרמה שלו. תנסי לקחת את הברזל על בטן ריקה ובמרחק של כמה שעות מאכילת חלבי, אמרו לי שזה עוזר לספיגה

הריון בגיל 42קשת99

היי.

בת 41.5, אמא ל 4 בנות ובן... בעברי גם 2 הפלות.

2 הילדים הקטנים שלי הגיעו אחרי הפלה ולקח לי שנה להקלט עם כל אחד מהם... הקטנה תכף בת 5.

אני חולמת על עוד בן.

מה הסיכוי בגילי להקלט טבעי? אשמח לסיפורים מעודדים... לא מעוניינת לעשות טיפולים.

לפני שנתיים ניסיתי 8 חודשים ולא הצלחתי... כרגע עם התקן הורמונלי, מתכננת להוציא בימים הקרובים.

לגמרי יש סיכוי להיקלט טבעי אבל לפני הכל צריךשושנושי

להוציא את ההתקן.

אם את כל-כך רוצה הריון, תהייה שעולה לי

למה הכנסת התקן?

כי לא רציתי לפני כןקשת99

מכל מיני סיבות...

אבל הלב לא שלם עם סגירת הבאסטה וממש בא לי לנסות שוב. 

חמותירקאני

ילדה בגיל 45 וגם בגיל 42

הריונות טבעיים ילדים בריאים

תודה!קשת99
מעודד לשמוע ❤️
רק רוצה להוסיףSARITDO
שאת בטח יודעת שאין וודאות על עוד בן

נכוןקשת99
אבל מותר לחלום 🙂
אנימקקה

נולדתי בגיל 42

מעלי יש אח גדול בחמש שנים

ביוץזווית אחרת

בודאי שיש סיכויים.אבל לדעתי חשוב לדייק ולוודא זמן ביוץ.בגילאים מבוגרים יותר יש לפעמים שינויים.

זה בד"כ פחות הבעיה אצליקשת99

כי לרוב הוא נופל לי על יום הטבילה או במקרה הפחות סבבה יום לפני...

נראה איך יהיה עכשיו כשאוציא את ההתקן.. 

בודאי אפשר למצוא הרבה סיפורים מעודדיםטרכיאדה

על הריון מעל גיל 40, אבל סטטיסטית הסיכויים מאד נמוכים מגיל 40, וכל שנה יורדים עוד.

לא רוצה לבאס, אבל שתהיי מוכנה לכך שלרוב הנשים זה לא קורה

דווקא עד כמה שידוע לי בגילאים האלהסטודנטית אלופה

ההורמונים משתוללים ולא מספיק מאוזנים ולכן יש אפשרות להיקלט גם אם לא רוצים…

ולכן צריך להיזהר יותר..

באופן אישי מכירה מישהי שנכנסה להריון בגיל 46.5 (לא מתוכנן) ב"ה לאמא ולבובה שלום😀

יש אפשרות להקלט אבל הסבירות מאד נמוכהטרכיאדה

כי הביציות קטנות גם בכמות ובעיקר באיכות.

אם כי מי שילדה בעבר הסיכוי שלה גבוה יותר ממי שלא ילדה מעולם בגיל הזה

זה לא ממש נכוןשלומית.
אכן ההורמונים משתוללים כהכנה לגיל המעבר, אבל לרוב זה מקטין את הסיכויים להרות ולא מגדיל. אחרי גיל 35 יש ירידה חדה בפוריות ובממוצע תקופת הפוריות מסתיימת בגיל 44 גם אם עדיין יש מחזור 
רק מציינת שיקול - לילד הפער יכול להיות מאתגרמרגול

תלוי גם בדינמיקה המשפחתית, כמה הילדים שלך צפופים ו"חבורה"

רואה מסביבי שזה יכול להיות קשה לבן הזקונים.

פחות חלק מהאחים, השיח בוגר יותר כשהוא ילד ורוצה שיח שמתאים לו, אבל גם רוצה להיות חלק אז זורם עם מה שיש…

להישאר בבית לבד עם ההורים (אחרי שהגדולים בע"ה יצאו מהבית).

מכירה אישה שילדה קצת אחרי גיל 40, בפער גדול מהלידה הקודמת. היא החליטה מראש להביא עוד ילד כדי שלא יגדל לבד. ודווקא נחמד להם לקטנים… (כבר לא ככ קטנים, יותר קרובים לגיל 20)

תודהקשת99
יש לי איזה חלוקה כזו של גדולים וקטנים . ה 3 הראשונים בהפרש של שנתיים ואז נוצר הפרש של 4 שנים (לא מבחירה) ואז השניים הקטנים הם בהפרש 3.5 אחד מהשני..

כרגע הקטנה שלי עוד כמה חודשים תהיה בת 5. 

יש לי חברההשם גדוללאחרונה

שילדה בגיל 42 בהפרש גדול משאר הילדים שלה.. הכי קטן היה ביסודי כשהיא ילדה..

בהצלחה! 

אולי יעניין אותך