משהו שווה קריאה!
שאלה :
שלום לכבוד הרב !
אנ מאוד שמח ומחכים מתשובותיו באתר..
יש לי שאלה כזו
אני בן 28, בעז"ה מתעתד להתחתן בעוד כחודשיים
העניין הוא כזה שפתאום אני מתחיל להרגיש נסיגה ביחס שלי לארוסה
כל מה שהתקדמנו במשך הזמן שהתחלתי לאהוב את ההתנהגות שלה
ולהיות איתה ולדבר איתה
אני פתאום בשבוע האחרון מתחיל להרגיש נסיגה אחורה
שוב אני מתחיל למדוד אתה בסרגל ובאבן בוחן על כל מעשה שהיא עושה על כל תנועה על המראה שלה
שוב הכל כביכול צץ וחזר אחורה כאילו אנחנו זוג רק בתחילת הכרות..
כשחשבתי על זה אני חושב ונוטה לומר (ככה אני מקווה)
שזה נובע בגלל הפחד מהרצון לשנות את עצמי לשנות את מקום המגורים לשנות את תפיסת חיי מרווק שחי לעצמו לחיים בזוג
השאלה היא האם ייתכן מניעים אחרים לדבר זה ?
האם זה טבעי ?
האם זה הגיוני ?
האם באמת אולי היא לא זו שמתאימה לי ?
אין לי מנוחה ממחשבות אלו שמטרידות אותי !
אשמח אם כבוד הרב ייעץ לי !
תודה רבה ותזכו למצוות !
תשבות הרב:
שלום רב,
הפחדים שלך והחששות טבעיים לחלוטין. תת המודע שלך שולח מגננות משינוי המצב מרווק לנשוי ואז הוא מתחיל להטיל מומים ופגמים בכל מיני נקודות בהתנהגות ומראה של בת הזוג. אין מה לחשוש מזה, זה טבעי ויעבור.
אתה צריך לשדר לעצמך שדרים חיוביים שאומרים "זו הבחורה שה' זימן לי ועמה אני מתכוון לחיות את חיי באושר ושמחה." את השדר הזה שדר לעצמך בין 20 ל 30 פעמים לפני שאתה נרדם ואז תן לתת המודע שלך להירגע במהלך השינה והכל יבוא על מקומו בשלום.
את הפלס, הסרגל ואבן הבוחן קח בידיך, עמוד על הצוק הקרוב אליך וזרוק אותם לאבדון, כי גם אחרי הנישואין אין להשתמש בהם יותר, הם כלי משחית ולא כלי עזר. לכן עשה פעולה זאתץ במודעות גמורה, לך ממש אל שפת צוק או קצה גבעה ועשה את פעולת הזריקה תוך שאתה אומר לעצמך "אני זורק את כל כלי הביקורת והמדידה למיניהן ומרגע נישואי איני מבקר אדם."
עכשיו אתה מבין מדוע מברכים באירוסין ובחתונה במזל טוב, כי צריך להשרות את המזל הטוב במודעות שלנו וכששומעים כל כך הרבה ברכות אכן הן משפיעות.
שיהיה במזל טוב
גד מאיר שמחוני
תגובות הגולשים:
רשימת התגובות
|
|
|
|
|
|
|
תוכן התגובה
|
|
21/07/2009
יוסי |
כמה שפחות להפגש .. בס``ד נהוג להפגש רק כמה שצריך ולא סתם לשם הפגישה.
זה לא סתם- זו התקופה ההההכיי מלחיצה בעולם. וגם ההכי קדושה. אגב-כתוב שהיצה``ר מתגרה במיוחד בתקופה הזו,כי היא ``דמדומים``,בין לבין, והוא יודע שאוטוטו יתרחש רגע של קדושה אינסופית.אז למה שישב בשקט? בקיצור- אפשר לומר ליצה``ר תפסיק להציק לי ולהתמקד בהכנה רוחנית לקראת הנשואין.שזה קריטי בפני עצמו.
מזל טוב!! |
|
21/07/2009
השואל |
תודה רבה ! אבל זה מאוד מטריף אותי
כיצד זה ייתכן ת`אמת כשאני חושב על זה אפעם לא חשבתי שהיא מלכת יופי אלא נאה וחמודה בעידר אהבתי את התכונות והאופי שלה אבל עכשיו, דווקא עכשיו הכל צף ועולה לו האם זה טבעי וזה יחזור לממדים רגילים ונורמליים ושוב אוהב רק את האישיות שלה או שמא זה יפריע וימשיך ויפריע ? תודה רבה ! |
|
שלום רב, קרא את תגובתו של יוסי, היא תסביר לך הרבה. ואז קרא שוב את תשובתי. בברכה, גד מאיר שמחוני |
|
| הקישור המלא: http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=117124 |
||
ולהתמקד בהכנה רוחנית לקראת הנשואין.שזה קריטי בפני עצמו.

שתמיד עלתה לו בחילה מהשירים האלה ותמיד שמע בעיקר לועזי ולא ירד לפשוטי העם