אני מחנכת של כיתה ב'. העברתי את כל ההריון בעבודה בלי להחסיר אפילו יום. אני כל השנה נותנת את הנשמה לתלמידים, למידה, יחס אישי, קשר עם ההורים, ימי הולדת, הפעלות... באמת את נשמתי אני שמתי לתלמידים. כל השנה ההורים ידעו לפנות אלי כשצריך (למה הילדה יושבת בקצה, זה רחוק מידי? הפניה לריפוי בעיסוק , איפה הבקבוק החדש שקניתי לו? וכד'.)
כשהגיע סוף השנה הייתי בטוחה שיבואו ויגידו תודה. ההורים כל יום מגיעים לכיתה לקחת ולשים את הילדים. הם רואים אותי כל יום. אבל הורים בודדים באו ואמרו תודה על כל השנה.
אני נפגעתי עד עמקי נשמתי! יצאו ואמרו להתראות. פשוט הייתי בשוק.
ההורים בגדול אוהבים ומעריכים אותי, למה לא לבוא ולהודות? שנה שלימה אני עם הילדים שלכם, מלמדת, משקיעה, מפרגנת...עם כל ההריון הזה.. איפה אתם בסוף השנה?!
בשנים קודמות באו והביאו לי מתנות, הודו בלב חם. אני לא מצפה למתנות. באמת שלא. אבל מינימום לשלוח הודעה/ להגיד בפה.
כל כך כואב לי. ניסיתי להגיד לעצמי שלא נורא, אבל ככל שאני נלחמת בזה זה כואב לי יותר. ובשבת לא עמדתי בזה וממש בכיתי. . כי האמת ציפיתי למינימום של אנושיות. אני פגועה מאוד מאוד.
למה אני כותבת את זה?
גם כדי לפרוק את הכאב
וגם כדי שתפקחו את העיניים ותודו לאנשים סביבכם על הדברים שנראים לנו כמובן מאליו... זה כ''כ מחמם את הלב לשמוע כמה מילים שמעריכות!
וכמובן, שנזכור להודות לבורא עולם על הטובות שלו האינסופיות שלו ואנו מקבלים הכל כמובן מאליו.