פייגלין הודיע שהוא רץ שוב להתמודדות עקרההסטורי
אין שום דרך אחרת להגדיר את הודעתו שירוץ עם או בלי בנט.
(לא בטוח שביחד יעברו, אבל לבד אין מצב)
בנפרד, שרפו כ- 260 אלף קולות.איתן גיל

לא כל מצביעי בנט ופייגלין ישכפלו את הצבעתם בריצה נפרדת, ולכן פחות קולות ילכו לפח, וזה מעודד.

מצד שני, ביחד- סיכוי לא רע שיעברו את אחוז החסימה, ואם כן- סיכוי גבוה ביותר שיצטרפו כסמן ימני בקואליציה שיגבש גנץ. 

אני יצביע למי שאני חושב שהדעות שלו נכונותאריך וייס
זה טעות לחשוב על כלל הימין, שישרפו הקולות. אני לא אצביע לאנשים שאין לי קשר לדעות שלהם בשם"הימין".
ויש ימין כלכלי ופולטי אגב, זה שהאיחוד ימין פולטי לא עושה אותם ימין כלכלי
לא דברתי על הימיןהסטורי
דברתי על כך שפייגלין שב שוב להתמודדות עקרה כדרכו במשך שנים. כלום לא יצא מההתמודגות הזאת.

אגב, כח"כ הצביע בעד העלאת אחוז החסימה, מתוך אידיאולוגיה צרופה (לדבריו) שהדרך להשפיע היא רק דרך מפלגות שלטון...
הוא עדיין חושב כךמתיישב בנשמה
הוא מנסה ליצור מפלגת שלטון.
בדיוקה-מיוחד

בנט לא ירוץ לבדברגוע

או שהוא יתאחד עם פייגלין, או (פחות סביר) עם הבית היהודי, ואז הרבה מצביעים שלו יעברו לפייגלין..

הוא יתאחד עם פייגלין, רק טוב יצא מזה לשניהםאריך וייס
זה הכי הגיוניברגוע

הם אמנם הכחישו

אבל זה כנראה בגלל שהם אמרו מראש שהם לא עושים איחודים עד אמצע החודש כדי להתחיל בקמפיין לבד.

יצא טוב לשניהם שיכנסו לכנסת הבאה.איתן גיל
למחנה הלאומי זה יהיה אסון. בנט לא ישב בממשלת ימין אם הוא לא יהיה שר בטחון, ופייגלין לא יצטרף לממשלה שלא הוא שר האוצר שלה.
נו אז מה הבעיה? שיתנו להםברגוע

ליברמן כבר לא בתמונה של ממשלת ימין

וכחלון בתוך הליכוד

המשך תגובה קודמת: פייגלין הוא אקדח צעצוע ואולטרה פרובוקטוראיתן גיל

ברקורד הציבורי שלו יש חסימות כבישים, ולא שום כלום אחר. לא הצטיינות בצבא, ולא ניהול מפעל גדול או מוסד פיננסי. בפעם הקודמת הוא מכר קנביס להמונים, וגרר אחריו אפסנאים, שין גימלים, עובדי מטבח, ואת כל בעלי המצח הנמוך בצבא. 

ולכן צריך לעשות הכל, אבל ממש הכל כדי שהדבר הזה לא יהיה בכנסת הבאה.

מ"פ בהנדסה קרבית. טוב, זה כמובן לא משתוה לסמוטריץ'...ספק

שהיה פקיד לאחר שהתגייס לשנה וחצי בגיל 28... וכמובן, הוא סיים בהצטיינות תואר במשפטים... בקריה האקדמית אונו... 

אגב, הוא לא ניהל אחרי זה את גוגל העולמית ואת עמותת חסדי נעמי במקביל?... 

ועכשיו, הפופוליזם הזול שלו כמעט עלה למדינה 12 מליארד שקלים!

אסור שהדבר הזה ייכנס לכנסת הבאה!

אה, והנה, קצת חומר קריאה... 

זו ארצנו – ויקיפדיה

סמוטריץ' לא שייך לכאןאיתן גיל

אסור לבקר אותו, כמובן...ספק

אין אחד שביקר אותו כאן יותר ממני.איתן גיל

כולנו מסירים את הכובע בפני פייגלין, על המאבק שהוביל 'ז ארצנוהסטורי
אבל אולי תזכירו לנו מה הוא עשה מאז, עשרים וחמש שנה?!

(אה כן, בהתחלה השתלט על מנהיגות יהודית, תנועה אידיאולוגית שדיברה על בניית מהלך חוץ פוליטי עד שתבשיל המנהיגות האמונית.
אח"כ הכניס אותה לליכוד וחמש עשרה שנה פעל ודיבר באופן בלתי נלאה, על זה שהדרך היחידה להשפיע, היא רק דרך מפלגת השלטון.
אפילו כשביקשו ממנו להוביל מאבק דמוי 'זו ארצנו' נגד ההתנתקות, הוא אמר וכתב (גם באתר זה) שאכן ראוי, אך הוא כולו עסוק במאבק היחיד שיועיל לטווח ארוך - לכבוש את ראשות הליכוד.
כמה הוא זילזל מעל כל עלון ותחת כל מקרופון רענן, בכל מי שחושב שיש דרכים אחרות להשפיע בפוליטיקה שלא דרך הליכוד בלבד.
עד ש...
יום אחד הוא קיבל מקום פחות ראלי בליכוד. פתאום חמש עשרה שנה נמחקו. פתאום לא טפשי לחשוב שיש אפשרות להשפיע דרך מפלגות אחרות...
אתה יודע מה ההבדל בין סמוטריצ'ונים למצביעי זהות?ספק

שמצביעי זהות לא חושבים שיו"ר המפלגה שלהם הוא אליל שלא מסוגל לטעות. 

כן, פייגלין חשב שרק דרך הליכוד אפשר להגיע להנהגה. 

על הדרך, הוא שינה את ה-dna של הליכוד והפך אותה למפלגה ימנית בהרבה. 

(אני חושב שכרגע יש אפילו שני חברי כנסת שהתפקדו לליכוד דרך מנהיגות יהודית). 

הרשימה הרבה יותר ימנית בתוך הליכוד והרבה מאוד מזה בזכותו. 

האם הוא טעה בהערכה שלו? כן. הוא בנאדם והוא מסוגל לטעות. 

אבל זה עדיף על פני להיות מעריץ עיוור של סמוטריץ' שמצדיק כל פעולה שהוא עושה. סמוטריצ'ונים מזכירים לי ביביסטים בזמן האחרון - הם אשכרה לא מסוגלים למצוא מילת ביקורת אחת עליו. 

אגב, יותר מהעובדה שנתניהו עשה לו תרגיל ודחק אותו למקום לא ריאלי אחרי הפריימריז, השפיעה עליו העובדה שהוא ראה איך מפלגות עם 8-10 מנדטים מקבלות תיקים בכירים. הוא ראה איך עם 10 מנדטים, כחלון מקבל את האוצר ועם 8, בנט מקבל את החינוך  - שאלו התיקים שהוא רוצה. 

אני מניח שאז נפל לו האסימון. 

במיוחד לאחר שראה שכח"כ פשוט, אין לו שום השפעה על כלום. 

אז כן, הוא טעה. לא מעט טוב יצא מהטעות הזאת - אבל הוא טעה. 

אתה יכול לנקוב בטעות אחת שעשה אי פעם הוד קדושתו, בצלאל סמוטריץ'? 

אתה יודע, ההוא שרצה לגזול את רכושם של אזרחיםת לדפוק את המדינה ולהכניס אותה לגרעון של 12 מליארד שקלים נוספים רק כדי שכמה אילתים לא יצטרכו חלילה לקחת מונית מנתב"ג כדי להגיע לנמל ת"א? 

אני לא חושב שאף אדם לא מסוגל לטעותהסטורי
ואני לא מעריץ אף אדם.

כשהכח של פייגלין בליכוד היה בשיאו - הם החריבו את גוש קטיף וצפון השומרון. לתהליך של הכנסת אנשים לאומיים לליכוד, היו שותפים רבים, חלקם הגדול לא קשור לפייגלין.

עד היום לא שמעתי ממנו, את המילה 'טעיתי'. למרות שאיך שהוא פועל בחמש שנים האחרונות, זה הפוך לגמרי מכל מה שהוא פעל, עשה הטיף, שכנע ולעג לכל האחרים במשך חמש עשרה שנה.
אתה ממש לא מכיר את ההיסטוריה הקרובהספק

פייגלין ומנהיגות יהודית היו בשיא כוחם בשנת 2012 - אז הוא נבחר בפעם היחידה לכנסת. 

ההתנתקות התרחשה ב-2005. 

ההתנתקות היתה למעשה הזרז שגרם להרבה אנשי ימין להתפקד לליכוד דרך מנהיגות יהודית - אבל מנהיגות יהודית היתה מאוד רחוקה משיא כוחה בשנת 2005. 

מנהיגות יהודית המליצה על "המורדים" בליכוד שהתנגדו לשרון. 

עכשיו שמעת (או קראת) אותו אומר את המילה "טעיתי":

פייגלין מודה: "טעיתי; הייתי צריך לקום וללכת" - סרוגים

האם סמוטריץ' אמר אי פעם את המילה הזאת? 

תמהני... 

לא דברתי על אירוע יחיד שנקלע אליו בטעותהסטורי
חמש עשרה שנה, הוא הלך על מהלך אחד ובז לכל מי שסבר אחרת. בשם זה הוא נמנע מלעסוק בהובלת מחאה נגד ההתנתקות (למרות שדווקא בנושא הזה יש לו נסיון).

היום הוא מנסה להציג את כל הדרך מ'זו ארצנו' עד היום כמהלך אחד. מה לעשות שהוא עשה כמה שינויים מהותיים מאוד בדרך, גם באידיאולוגיה וגם בדרכי ביצוע.

@אריאל יוסף, אולי תצלם לנו מאמרים מ'לכתחילה', שמראים את השינויים.

(אני לא מבין מה אתה מרויח מהסתת הדיון לאחרים. איני חסיד של אף אחד. אמנם סמוטריץ' הוא הח"כ שמייצג בצורה הכי טובה את דעותי, {גם גדלנו כמעט באותם בתי מדרש}, אבל בהחלט לא אלך אחריו לכל מקום. בבחירות של לפני ארבע שנים לא הצבעתי למפלגה שהוא היה בתוכה, בגלל כלל ההרכב והמדיניות שלה.)
העובדה שהוא הלך לכיוון אחר אומרת את זה לבדה.ספק

אני לא יודע אם זו דרך אחת מזו ארצנו ועד היום או לא וזה גם לא מעניין אותי. אני כן יודע שאין סתירה בין הדברים ואני מכיר את עמדותיו ואת מצע המפלגה שלו - ומבחינה מדינית, הוא לא פחות ימני מאף אחד אחר. 

בכל מקרה, אני מצביע לזהות בגלל המצע הכלכלי שלה. 

מעבר לעובדה שאני לא אצביע למי ששודד אותי, אני גם חושב שיותר חשוב שמדינת ישראל תמשיך להתקיים - אח"כ נדאג להתנחלויות. 

אם סמורטיץ' היה שר האוצר, הוא ככל הנראה היה גורם ליותר נזק מכחלון - שב"ה, עשה כאן נזקים שנשלם עליהם בעשרות השנים הקרובות. 

מה אתה מרוויח בכך שאתה ואחרים מכפישים את פייגלין בכל מקום אפשרי? 

היה דיון בפורום אחר על העדה האתיופית - ואפילו שם מישהו חש צורך להכפיש את פייגלין. 

אז שאל את עצמך - מה אתה מרוויח מזה? 

א. מכפישים את המצעסודית
ב. קולות של אנשים שלא מבינים מהי מדינה, שכוייח לו שעושה בהם מה שעושה
א. מכפישים את האיש ואת המפלגה. ולא בוחלים באף שקר.ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך כ"ט בסיון תשע"ט 21:01

ב. לגרום לאנשים לחשוב פעמיים לפני שמצביעים לפופוליסט המטומטם וחסר האחריות הזה הזה שיחריב את המדינה אם רק יקבל מספיק כח. 

מה שמרגיז, זה שעד שבא מישהו עם מצע מסודראריך וייס
אנשים לא טורחים לנסות להבין מה הוא אומר, ורק מתעקשים להגיד למה זה לא טוב
כנראה שכיף לטיפשים שציון הפסיכומטרי הממוצע של מורה הוא 488ספקאחרונה

ככה הם מקווים שכל הילדים יגדלו להיות טיפשים כמוהם והם לא ירגישו כ"כ רע עם לגבי עצמם... 

הוא שורף רק קולות של אנארכיסטיםסודית
ולבנט יש מעט מצביעים כשהוא רץ לבד

רק עוצמה אם תרוץ לבדה תשרוף קולות לימין. האיחוד טועה אבל נראה לי שכך או כך פנינו לממשלת אחדות
הוכחת שסמוטריצ'ונים לא יודעים מה משמעות המילה "אנרכיסט"...ספק

או איך לאיית אותה... 

למה שלא ירוץ?אינליאז
הוא צריך לדאוג למפדל?
הוא צריך לדאוג לסמוטריץ?
שירוץ.
אם הוא דואג לעם ישראל - אז עדיף חלקי על כלוםהסטורי
סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטורי
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

להלן הסיבה:שלג דאשתקדאחרונה

קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:

אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה
להוסיף בשבת מי שברך לטייסים האמריקאים שצנחו באירןקעלעברימבאר
תודה לאל, החילוצים הסתיימו בהצלחהפ.א.
זה מזכיר לי דיון מסויםחתול זמני
כן כתבתי את זה כקונטרה לאז. לא חזרתי בי ממה שכתבתיקעלעברימבאראחרונה

אז.

אבל אכן החה צריך השבת להוסיף מי שברך לאמריקאים, בגלל הנעדרים שם

אולי יעניין אותך