פליז תובנות וייעוץ...בין תקוה ליאוש.

נשואים 12 שנה 5 ילדים נישואים עם הרבה עליות ומורדות  היו ימים שהיינו בתחתית של התחתית  וימים יפים...

כל פעם שיש ריב אשתי מאיימת בגירושין ואפילו פותחת תיק ברבנות\בבית הדין למשפחה....ככה כבר 4 פעמים!

היא כאילו יודעת שאני יפעיל את הראש ולא יפרק משפחה והתחושה שלי שהיא סתם מאיימת בגלל שהיא בסוג של מצוקה

אבל אני כבר לא יודע מה לעשות

יעוץ\טיפול לא עובד ולפרק משפחה עם 5 ילדים לא בא בחשבון מבחינתי...

אני מנסה להבין מה הקטע שלה ולא מצליח

היא באמת רוצה להתגרש??? היא סתם מאיימת??? מה דעתכם\ דעתכן...

אשמח לשמוע כל סוג של תובנה

לדעתי היא מאיימתליאן
גם אחותי כזאת .. כל ריב רצה לרבנות אבל הפחד הכי גדול שלה זה להתגרש..
היא פשוט יודעת שזה מלחיץ את בעלה ואחרי הצעד הזה הוא יעשה הכל כדי להשלים איתה..
לדעתי זה עצוב. הייתי במקומו זורמת פעם אחת וממשיכה את ההליך רק בשביל לנער אותה
אני בטוח שאת צודקת אבלבין תקוה ליאוש.

הגאווה שלה לא תיתן לה ללכת אחורה.. וזה מה שמפחיד אותי...

להתגרש בגלל משחקי אגו

זה מניפולציה!ציפ'קה
אם זה כמו שליאן מתארת לדעתי אתה בן ערובה
השאלה היא איך להתמודד עם מניפולציה כזו??בין תקוה ליאוש.

אני יכול לתת לה לפתוח שוב תיק אבל אני בטוח שהיא לא תודה בטעות שלה ואפילו שהיא לא רוצה להתגרש בסוף נתגרש בגלל האגו שלה...

מה עושים?

אל תתבע גירושין כי אחרת אתה עלול להסתבך עם הכתובה..שוקולד פרה.

במידה וכן תפנו לגירושין, חלילה,

אם אתה תובע את הגירושין יש יותר סיכויים שיחייבו אותך בכתובה.

בעינייסוסה אדומה
יתכן שהיא כמוך לא רוצה להתגרש אבל באמת נמצאת במצוקה כזאת שגורמת לה להרים ידיים מידי פעם.

אני יותר נוטה להאמין לה מאשר להאמין לזה שהיא משקיעה כל כך הרבה מאמצים בשביל מניפולציה.
אבל תמיד הכל יכול להיות. לפחות זאת הנטיה שלי לחשוב...

מה הסדר גודל של ה"ריב" בינכם כשזה קורה?

לדעתי אתה צריך להפסיק לתת לה את ההרגשה שלפרק את המשפחה לא בא בחשבון מבחינתך (בלי להגיד לה על זה משהו. פשוט לא לשדר לה שזה בל יעבור מבחינתך) כדי שהיא באמת תחשוב על זה ברצינות.

אבל אני כן ממליצה ממש על טיפול אחר.
אין באמת זוג שלא יכול להסתדר...

ולהמשיך ככה לא בא בחשבון. כי גם אם זאת מניפולציה, כנראה שהמצב חריף מידי בשבילה שהיא נוקטת בצעד הזה.
באמת אחרי כל ריב? או יש ריבים ככה וריבים ככה?וואוו
ואולי לחשוב אם יש מכנה משותף לכל הריבים..
כל ריב שלנו הוא מאפס למאה בשניותבין תקוה ליאוש.

ואז יש התעלמות...

יכול להימשך ימים ושבועות-בעבר היה גם חודשים

היא בחיים לא תעשה צעד לפיוס... ולי נמאס כל פעם לנסות לפייס אותה

לכן אני בטוח שהיא מאיימת סתם אבל בסוף בגלל הגאווה נצטרך להתגרש מחוסר ברירה ובגלל משחקי גאווה שלה

ההתלבטות שלי היא איך להתנהג עם האיומים והמניפולציות שלה...

לא להתיחס לאיום. כאילו לא שמעת ולהמשיך לדבר רגילכלה נאה
או שגיד לה שתפסיק לאיים כי היא לא תרויח מזה כלום. ובמקום לאיים על גירושים נלמד איך לתקן.

הכי טוב זה שתלך לבד להתיעץ מה עושים עם אישה כזאת.
אולי מישהו צריך לעשות לה שיחה....אני123
ולהסביר לה שהיא גם מפסידה במצב של גירושין.
שהיא תבין שזה שהיא מאיימת היא לא מאיימת רק עליך אלא היא מאיימת כאן גם על עצמה.
ולהיות גרושה זה לא פיקניק.
שלא תחשוב שאחר כך זה כיף.

ולמה להגיד לה את כל זה למרות שהיא רק משתמשת בזה כאיום כדי שהיא תבין שיום אחד אתה עלול להשתכנע (למרות שאתה אומר שלא ..אבל שמישהו חיצוני יגיד לה שאתה עלול לקחת ברצינות למרחת שלא .. רק כדי שיהיה משהו שיגרום לה להפסיק להשתמש בזה כמניפולציה...).

היא צריכה להבין שיש דברים שלא משתמשים בהם.

ובלי קשר אם היא במצוקה אולי באמת צריך לעזור לה להיות יותר יציבה נפשית
גם בעלי היה משתמש במשפט הזה בעשוק הראשון שלנו בשעת וויכוחחומות של תקוה&
כמה פעמים שמעתי והבלגתי. בשלב מסויים התחלתי לענות לו ואמרתי 'תפסיק להגיד את המשפט הזה בשעת וויכוח אם אתה לא מתכוון לעשות'...אחרי מספר פעמים המשפט הזה יצר שקט. והעלה חיוך של מבוכה. אישתך אומרת את הדברים מתוך חולשה היא לר מתכוונת. כנראה כמו בעלי לא יודעים להתמודד עם בעיות סוג של אנשים ילדותיים.
אל תחשוש שהיא תעשה צעד נועז...צריך בשביל זה הרבה כוחות נפש כדי להתחיל תהליך מפרך ומתיש..שום אישה לא תתחיל אלא אם יש סיבה מאוד טובה.
תשמע מה אחי עשה לאישתוכלה נאה
כל פעם מאימת להתגרש. היה נמאס לו
יום אחד הלך לרבנות והצטלם בכניסה ליד השלט ושלח לה.
ואמר עכשיו אני פותח תיק.

היא הלכה למות. התתקשרה לאמא שלי בוכה שתדבר איתו.ולמה הוא עושה לה את זה...
מאז שקט. אבל הלכו לטיפול טוב.

לא יודעת מי איתך. יש נשים שמרוב גאוה יזרמו עם זה.
חחחחחבין תקוה ליאוש.

כל הכבוד לך שהצלחת להוציא ממני חיוך ....

כל הבעיה שלנו זו הגאווה שלה.. היא לא תודה בטעות או תבקש סליחה או כל דבר כזה...

ואני אשכרה מת מפחד לעשות כל צעד כי היא פשוט כמו חמאס

בשביל גאווה ואגו היא תהרוס לעצמה את החיים

אם תעשה או לא תעשה תשיג את אותה תוצאה, אז שב ואל תעשה.החלק הטוב
אם היא חמאס אז תלמד להתפייס.
ואם היא אדם נירגן זו עבודה שלה ותפילה שלך.
ואם לא טיפלת עד היום בצורה רצינית אז הגיע הזמן.
ואם אתה נותן לה את המגרש והתגובה שלך היא להגיב מתוך פחד, אז אתה בבעיה רצינית, אתה שקוף מידי והיא קלטה שיש לה עסק עם בעל שהיא יכולה להפעיל עליו מניפולציות.
בקשר לגירושים אל תדאג היא לא תברח, עם בעל ואבא טוב, סלחן ומכיל אין לה לאן לברוח עם חמישה ילדים.
זאת לא כל הבעיה שלכםסוסה אדומה
אני מאמינה שלשניכם יש מה לתקן ושהבעיות שלכם מורכבות יותר. מה גם שהיא לא רבה עם הקיר, היא רבה איתך.

ואין דבר כזה גאווה. זה יושב לה על דברים מסויימים...

תנסה להאמין לה ולראות אותה בעין פחות שיפוטית, זה יעזור לכם הרבה יותר מלחשוב שהיא עושה לך מניפולציות ושלא אכפת לה להרוס לעצמה את החיים.

גם אנשים בעלי גאווה, ובעיקר כאלה, הם אנשים עם עבר מאוד לא נעים.
במקום לשפוט אותה, תנסה להבין אותה, להקשיב לה ולהאמין למצוקות שלה.

זה נכון שלא צריך להאכיל את המקום הזה של האיומים, אבל מעבר לזה מה שיעזור לך זאת לא הגישה שממנה אתה מדבר כרגע.
מה אכפת לך שהיא לא תודה ותבקש סליחה?כלה נאה
קח את זה כמו נכות שיש לה.
היא כניראה באמת לא מסוגלת לבקש סליחה.

כי אם אתה לא יכול בלי הסליחה שלה אז זה ניראה שגם אתה תופס ראש. זה גם גאווה.

מה רצון ה' במצב כזה?
שתתפוס ראש או תראה לה מזה??
זה לא הלך לך עד עכשיו.

זאת האישה שה' נתן לך. וכניראה אתה צריך ממש לעבוד על המידות. זה לא פשוט. במיוחד לגבר!
התכוונתי שאמרתי את זהבין תקוה ליאוש.

שהיא תשתמש באיומים שלה אפילו שהיא לא רוצה

כמעט לא מי שהגיב אמר שזה סוג של מניפולציה

ושוב אני שואל איך להגיב? מה לדעתכם יגרום לה לנהל שיחה מכובדת ונורמלית?

סתם כך היא מרגישה שאתה מעריך אותה?כלה נאה
אולי זאת השיטה שלה בשביל לקבל ממך יחס.
לראות איך אתה נילחץ שהיא רוצה להתגרש. ולהרגיש שאתה רוצה אותה?

מעניין לשמוע את הצד שלה.
לא..ברור שאני לא מחמיא ולא מפרגן מספיק...בין תקוה ליאוש.

אבל שוב פעם.. לעשות מעשה כל כך קיצוני בדמות רבנות\בית משפט????

ואם אני מיואש ולא יעשה את הצעד של השכל אז בגלל האגו שלה נתגרש?

עד כמה היא תמתח את החבל?

לא שרני מצדיקה אותה אבל לפעמים גברים לא מביניםוואוו
עד כמה התשומת לב, ההחמאה והחום חיוניות כמו חמצן לנשים. תעשה ניסיון.. תשאב כוחות לא יודעת מאיפה, תנסה להקדיש 3 ימים רק להיות חם אליה, מחזר ומעריך (לא בחנק, כן? בטוב טעם) ותראה אם זה משנה אותה. לפעמים זו זעקה לתשומת לב. לא במודע. היא צריכה ללמוד לבקש ממך את היחס. אבל דבר ראשון תראה באמת אם זה גורם משפיע. לא קל אחרי כל היחס שלה, אבל לא יזיק.
נראה לך שהיא הגישה תביעה בשביל צומי???בין תקוה ליאוש.

אתה יכול לקרוא לזה צומי ואתהחדשה ישנה
יכול לקרוא לזה חמצן בזוגיות.

כן, אישה שלא מקבלת יחס חם, אוהב ומעריך מבעלה כל הזמן היא מרגישה לאט לאט שהקשר אליו נהיה רופף יותר ויותר, היא נפגעת מזה בשקט, האש בוערת אבל מבפנים ואז בפעם אחת, כמו שאמרת , מאפס למאה הכל מתפוצץ. למה? כי זה לא באמת מאפס למאה, היא מתבשלת הרבההה זמן בלב, ובונה לעצמה מחשבות 'הוא לא מעריך אותי , הוא לא אוהב אותי, אני לא שווה...' וכו' וברגע אחד זה הקש ששבר את גב הגמל .

לא שאני מצדיקה את ההתנהגות שלה לאיים בגירושין כל פעם זה ממש לא דרך נכונה לריב, אבל אתה צריך להבין מה המקום שלך בזוגיות הזאת, וגם לך יש מה לתקן .
זה לא 'טוב, נו, ניתן לך צומי', ממש לא. זה הרבה מעבר לזה.
ממליצה בחום טיפול זוגי. אם היא לא מסכימה, תלך לבד. יכול להציל הרבה נפשות בדרך (הילדים, אותכם וכו')
סביר להניח שהיא מלאה בטענות גם אם חלקן אינן מוצדקותהתחברתי
כמו שסוסה אדומה יש לה בטח מטען גם בלי קשר לזוגיות, וכנראה שהוא צריך לטפל ולתמוך בה ואז הדבר יבוא על פתרונו .אישה שלא חיה טוב עם עצמה יהיה לה קשה להתמודד עם כל אינטראקציה זוגית/חברתית...
ולכן השאלה שלו מה עושים לא רלוונטית.
אין קיצורי דרך בזוגיות ואת זה הוא צריך להבין , הפורום הוא לא תחליף לטיפול בשורש הבעיה זה רק עזרה ראשונה.
מה זה משנה למה?מופאסה
אתם צריכים טיפול שורש.
ללכת ליועץ עם ריקורד (ולא איזה אחד שאין לו בגרות שלמד יעוץ באיזה מכון מסכן) שיעלה אתכם לדרך המלך. לצד זה צריך להתחיל לעבוד כל אחד על עצמו, להתנהג בעדינות, במתינות במידות טובות
אחי היא רוצה צומי..גלעד לוי

גם אם היא תגיש תביעה תמשוך את זה שנים...

בקשות לשלום בית וערעורים ולא יודע מה...

היא רעה איתך? אל תיתן גט

תעמיד אותה במקום בטח יש לה עו"ד או חברה שממלאים לה את הראש

אל תיתן לה גט? איזה מין בן אדם אתה?ציפ'קה
גועל נפש.
נשמע כמו משחקי כוח ביניכםים...

העצה שלי- אל תשחק במשחק שלה ותפתור את המקום בנפש שלך שמחפש את המשחקים האלה

לא מכירים אותה. לא יכולים לדעת..ד.

אבל זו התנהלות מאד גרועה (בהנחה שמן הסתם אינך עושה שם משהו "נורא ואיום"..).

נישואין זה לא משחק שמאימים עליו כל פעם.

יש מקום לנסות, בזמן נינוח, לשבת ולשוחח. להסביר לה שכך לא בונים כלום. לא שייך.

ולהתוות דרך ביניכם, איך תעלו ביניכם, לא בזמן "מריבה", בעיות שמפריעות - ואיך תדונו על מציאת פתרונות שירוממו אתכם.

האישה לא סתם מאיימת להתגרש.רע לה! היא לא משועממתאהובי

כשהיא מאיימת שתתגרש. היא רוצה אותך, שתעשה שינוי,שלא תתווכח ותצתדק, שתואהב, תפרגן, תחמיא,תשדר לה שהיא הכי חשובה לך בעולם !לעולם אל תשאיר אותה לבד עם הכאב שלה, קרה משהו תתנצל שוב ושוב עד שתתרצה. לעולם לא הולכים לישון מתוך מריבה.

אישה צוברת וצוברת עד שמתפוצץ! ואסור שתהיינה שתיקות בינכם, אתה הראשון שצריך לבקש סליחה. אין מה לעשות האישה צריכה שיחזרו אחריה, וגם שמפייסים אותה עם המון רגש ואפילו מגע חיבוק נשיקה. בהצלחה!

מי אומר את הדבר הזה?..ד.

"אתה הראשון שצריך לבקש סליחה"...

מאיפה זה לקוח?

נשים אינן נכות באופן סיסטמתי, ואינן מפגרות. וגם לא ילדות בגנון.

מי שפוגע - צריך לבקש סליחה. בין אם הוא איש - בין אם הוא אשה.

"היא רוצה שלא תתווכח"... יש לו גם אישיות משלו חוץ מ"היא רוצה"?

מה זה "תתנצל שוב ושוב"?.. ואם הוא לא עשה כלום? מספיק עם ה"אלימות" הזו במסוה של רגישות לאשה. 

"צריכה שיחזרו אחריה"? זה לא קשור ל"התנצלות" על מה שאיננו עושה. האיש אינו "ספק שירותים" בלבד, לאשה.. יחס - זה דבר הדדי. "איומים", זה דבר הרסני.

אחרי שיודעים את זה - אפשר לשקול אם באופן מקומי, לפי מצבה, צריך התנהלות ספציפית למצב הזה.

לפעמים, ה"תובנה" כאילו מה שלא יהיה, צריך לרוץ ולהתנצל ולחזר וכו' וכו' - רק מגבירה התנהלות סחטנית וחסרת קבלת אחריות.

כל מקרה לגופו.

יש לי דז'וו.....Orit39
נראה שתלונות הגברים פה בפורום יש להן מוטיב חוזר שעניתי עליו כמה פעמים ולא ממש קיבלו את טענותיי אותם גברים ואני לא מבינה למה. הפתרון הוא כל כך פשוט וקל וזול.....
אז אסביר את עצמי: המוטיב החוזר הוא: אנחנו רבים, אישתי עצבנית, אז אני מתעלם ובורח, ואז היא עוד יותר עצבנית, אז אני בורח יותר רחוק ואז מגיע פיצוץ!!!
ואני ניסיתי להסביר שעצבים של אישה לא פותרים ע"י ריחוק. הריחוק רק גורם לה לדמיונות יתר, לתחושת נטישה, חוסר אהבה וכולי וכולי.. וככל שהבעל לא מוריד את הראש ומנסה להתקרב אליה (על אף עצביה המרובים..... בצבא לא פחדתם להתקרב לאוייב.. פתאום מפחדים.. מה כבר תעשה? תזרוק עליכם רימון) אותן תחושות הולכות ומעצימות!!! עד הפיצוץ.....
אתה מספר שלא השלמתם ימים, שבועות וחודשים??? ואתה מתפלא שהלכה לרבנות? אני לא.
אז אתה יכול לבכות ולומר היא עקשנית, היא כל הזמן מאיימת.. היא והיא והיא..... ומה אתה עושה? מחכה. למה? לא ברור.. ניסית פעם להביא לה איזו מתנה ולכתוב לה משהו כמו "אישתי היקרה, אני אוהב אותך ורוצה לשבת איתך בנחת ולנסות לפתור את הבעיות בינינו". יש לך מושג איזה חומר נפץ זה? זה יכול לרסק לה את כל שכבות ההגנה והתקיפה שבנתה על עצמה כנגדך! או שאתה כמו בעלי אומר: "אמרתי לך פעם אחת שאני אוהב אותך זה עדיין בתוקף עד להודעה חדשה...." אז לא. זה לא בתוקף גברים יקרים, זה אפילו העלה קצת עובש... חיי מדף קצרים.... בטח ובטח לאישה שחוותה כל כך הרבה מריבות ומשברים. אם עדיין לא התגרשה ממך אחרי 4 פעמים שהייתה ברבנות כנראה שעדיין לא התייאשה ממך לגמרי! רק תבין מה היא רוצה ממך ואל תחכה שהיא תעשה את הצעד כי היא מחכה לך! ובדבר אחד צדקת - היא בסוג של מצוקה. ומה עושים עם אדם במצוקה?
אז זהו. מקווה מאוד שהדברים ביניכם יסתדרו ב"ה!
צודקת מאודורוד בהיר

נכון מאוד מאוד! אישה אפשר להמיס בקלות (אם היא אישה נורמליתכלה נאה
רק מה לעשות.. יש גברים שלא ישברו את האגו שלהם גם אם זה מתנקם בהם.
איזה כיף שעל כל בעיה של האישה אפשר להאשים את הגברגלעד לוי

אם יש לה בעיה שתלך לטיפול

אם היא רוצה יחס ופירגון ואהבה -שתנהל שיחה ותסביר לבעלה!

מה היא מצפה לפתוח במלחמה ושהוא יבליג??

יש נשים עם בעיות ריגשיות שבאמת צריכות טיפולכלה נאה
והגבר הוא ממש מסכן.
ואת זה ביעוץ זוכי טוב יכולים לעלות על הבעיה ולהפנות אותה לאן שצריך.
אבל פה מדברים על הטבע של רוב הנשים.
אההה...Orit39
תגיד את זה בבקשה לאישתך. ובטונים הנכונים! שלא יישארו ספקות מי הבוס בבית!! בהצלחה!
בעצם במקרה שלך הייתי שותקת חודש כמו כותב השאלה.... פחות נזקים... אולי תשאיר לך את הואזה שיש לכם בויטרינה...
בגלל נשים כמוך שמנסות לרמוס את הגבר יש סרבנות גט!גלעד לוי

יודעת מה?

עד עכשיו הערכתי כל תשובה שלך.. באמת...

אבל אם האישה מתנהגת מגעיל והתשובה שלך היא תוותר כי היא אישה כי אם לא אתה תישאר עירום

אז איזה סוג של נישואים זה?

זה סחטנות!

וכן זה מה שאשתי עושה -אז להגיד שאני אוהב אותה?? ממש לא-אני נשאר כי אין לי ברירה...

אני עובד עם מישהו בן 50 שאשתו מתה מפחד להתגרש-והוא מנצל את זה כדי לנסוע לתאילנד  פעמיים בשנה כדי לחגוג שם

אז על אותו משקל -זה לנסות לסחוט את השני כדי לקבל משהו בגלל שהוא מפחד

(הוא מנצל את הפחד של אשתו לקבל סקס מהצד ואישה אחרת מנצלת את הפחד כי לקבל יחס)

איפה ראית סחיטה בכל מה שכתבתי בהודעה???Orit39
עבר עריכה על ידי Orit39 בתאריך א' בתמוז תשע"ט 09:38
אם תמצא שם רמז לסחיטה - שולחת לך 2 כדי ואזה שלאישתך יהיה איפה להניח את הפרחים שתקנה לה!
ואיפה רמיסה? את כותב ההודעה שיתפתי במה שאישתו עוברת והצבעתי לו על הטעויות שהוא עושה במטרה שלא תגיע לרבנות בפעם החמישית.
הכל ברמה של סיבה ותוצאה. וגם לך- רק סיבה ותוצאה. תתנהג לאישתך באופן כזה - תתחיל לחפש עו"ד טוב.......
הכי קל להתקרבן ולהגיד אישתי ואישתי. אין אישה מושלמת זה נכון. אבל צריך לדעת איך להתנהג אליה כדי לחיות חיים תקינים. לא חייב לקבל את עצותיי. 12 ש"ח לורד בודד זה באמת הרבה. גם לכתוב ולומר מילים יפות לאישתך זה טו מאצ'. מי היא בכלל?? אבל למה אתם מתלוננים?
2 ורדים כפול 2 ואזות זה 24 שח ולא 12...גלעד לוי

וברצינות

זה סחיטה באיומים....כי לא אמרת אתה תתגרש וכולם יפסידו

ההתבטאות שלך הייתה אתה (!!!) תישאר בלי כלום

שאישה מאיימת ופוגעת איך את מצפה שהוא יצליח להתקרב??

לאישה אין אחריות?

מה כבר אפשר לכתוב לה אחרי שהיא הלכה לרבנות? ששוב היא תבין שבאיומים היא מקבלת את מה שהיא רוצה?

פותח השרשור שמשום מה נעלם מיואש כי הוא מרגיש שהוא חי עם ילדה קטנה שמאיימת ולא לוקחת אחריות

כל מה שאני אומר זה:

את רוצה משהו ? תגידי.. תסבירי.. למה לאיים?

לקחתי בחשבון שתקנה לה זר יפה ומכובד..Orit39
ורד אחד זה המינימום....
יכול להיות שתשאר בלי כלום זו אופציה שטוב לפחד ממנה ולהמנע בכלל מלהגיע אליה. (אמרתי לך לקחת עו"ד טוב...) וזה באמת בגדר מליצה. מה זה משנה מה אתה לוקח? לא מדאיג אותך כל התהליך הנוראי הזה של גירושין?? אתה נתפס לקטנות! במקום להסתכל מה כדאי לעשות כדי לא להגיע לשם בכלל אתה בוחר להמשיך באותה התדרדרות. בסוף כל התדרדרות יש קרקעית שממנה אין חזור אז תתפוס את עצמך עכשיו אם אתה רוצה להציל את הנישואים שלך.
אני לא בטוחה שהכותב מיואש. ואישתו היא לא מתנהגת כילדה קטנה. והליכה לרבנות זה לא איום - זה ייאוש. היא התייאשה לא הוא.
אדם שבוחר לגדל דג לא יכול לבכות שהדג שלו מת אם לא סיפק לו את התנאים המתאימים: אוכל במידה, חמצן, מים....
אותו דבר גבר שמתחתן לא יכול למנוע מאישתו את החמצן שלה ולבכות שהיא רצה לרבנות. וכבר הסברתי מה הצורך של האישה. תקרא שוב. במילה אחת- להרגיש ולדעת שהיא אהובה ע"י בעלה.
שוב אותה מנטרה: לאישה גם יש אחריות וכו'... צודק. אבל אישה כבויה שבעלה לא מתייחס אליה חודשים (???) ולא משנה מי התחיל את המריבה. מה, אנחנו בגן? - אל תצפה ממנה לכלום. אישה כזו זו אישה שאין לה טעם בחיים! פשוטו כמשמעו(!!!) והיא לא תסביר לך. אני מסבירה לך עכשיו. ואל תחשוב שאנחנו נהנות מהקללה הזו שנתקללנו בעוונותינו: ואל אישך תשוקתך והוא יימשול בך (היה פה שרשור בנושא...). זו קללה נוראה! אישה לא רוצה להתגרש! היא בסך הכל רוצה שבעלה יאהב אותה ומשאפסו תקוותיה לכך - היא תחפש אהבה זו במקום אחר. כי זה הצורך שלה! אז בוא נסיים את גן תקווה ונעלה לכיתה א', נכבד ונייקר את נשותינו ונזכה לחיים טובים ומאושרים!
וואללה לא יודע מה להגיד לך...גלעד לוי

זה בדיוק מה שגם גברים רוצים..

לי אישית מאוד קשה לעשות את זה ואני בטוח שגם לאחרים..

והאמת היא שאני מת לתת לה את זה

אבל או שאני מקבל פרצוף או דחיה או את התחושה שהיא עושה לי טובה.. או שמקום לדבר היא תמיד תאיים..

לא משנה איזה פרצוף היא תעשה לךOrit39
זה הכל הצגות. מתחת לפני השטח הורדת לה אחוז גדול מאוד מההתנגדות. בפעם הבאה שתפנה אלי תראה שהיא יותר רגועה...
או שאני יקבל ואזה לפנים ואז אפילו את זה היא לא תשאיר לי...גלעד לוי

אם הואזה תהיה ריקה יש סיכוי כזה...Orit39
אבל אם תהיה מלאה במים ופרחים יפים ושווים - ניצלת! יהיה לה חבל על הפרחים...
לא מדברים חודש?ארץטרופיתיפה
צריך ייעוץ זוגי דחוף, ככה לא נראים נישואים.

אם לא הייתי מדברת עם בעלי כמה ימים , באופן שחוזר על עצמו , אני חושבת שגירושים זה רעיון לא רע.

ימים ? שבועות ? חודשים? מה זה עושה לך? לה? לילדים?

זה ממש לא נישואים...
ב"ה כדאי שתשאל אותה ואז יהיה לך תשובותmetorafiאחרונה

אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

אולי יעניין אותך