בעיה גדולהאנילבדי
שלום... אני ובעלי נשואים כעשר שנים. יש לנו 3 ילדים מקסימים.
כבר כמה שנים שאני התרחקתי מבעלי כלומר... לא ממש ביחד במיטה מנסה להתחמק עד כמה שאפשר ואפילו בימים של המקווה לעיתים קרובות. סיבה אחת (שלא בטוחה שהיא נכונה) היא בגלל הגלולה מרגישה את הבדל עם ובלי וכשאני נוטלת החשק מאוד יורד ...
הסיבה השניה ןהמהותית ביותר היא שכבר כמה שנים הייתה לי הרגשה שבעלי מתעניין בנשים אחרות. השבוע הייתה לי סוף סוף ההוכחה.. נכנסתי ב1 לפנות בוקר לחדר העבודה שלו כי המיטה הייתה ריקה ומצאתי אותו מול המחשב מיותר לציין מה היה... אני...שהתלבטתי (כי זו לא הפעם הראשונה) החלטתי לחכות כמה דקות. ובסוף נכנסתי וכדי לא להביך אותו יתר על המידה קודם פתחתי את הדלת ונכנסתי לתוך החדר לאחר כמה שניות ולא הסתובבתי אליו מיד כדי שיספיק לפחות לכבות את המחשב בתקווה שיודה במה שהוא עושה. טוב הוא היה ממש נבוך עשיתי את עצמי חצי מסטולה מעייפות כדי שלא ירגיש עוד יותר רע ורק אמרתי לו מה נראה לך בשעות האלה ואתה לא בא לישון? אתה לא שם לב מה השעה?!
קיוויתי שנדבר ...ראיתי שהיה חיוור עזבתי כמה שניות את החדר שיוכל למחוק מה שהוא רוצה (אני לא רעה במחשבים ויכולה לשחזר בלי בעיה זה לא קשה) ... ואז כמו שקרה פעם אחת אמרתי לו להביא לי את המחשב . לא מצאתי עקבות לקח זמן בסוף מצאתי אבל זה לקח לי כל הלילה. כתבתי לו הודעות לא הגיב וניסה להיות נחמד אלי... אני לא הייתי בטוחה האם הוא ראה סרט או האם הוא תקשר דרך מצלמה כי העדפתי לא לראות בתקווה שהוא בעצמו יספר.
לקח לו למחר המון שעות להגיד ''כן ראיתי סרט לא צנוע '' במבוכה גדולה. אני כל מה שרץ לי בראש זה שהוא לא מספר את האמת וניהול רומן וירטואלי וקשה לי עם זה.
למחרת אחרי השיחה החלטתי לא לכעוס ולדבר עוד איתו . ערב לפני הסברתי לו שאני כבר כמה שנים רומזת לו שאני מרגישה שינוי לא לטובה ולכן אני מתרחקת כי הייתה לי הרגשה שיש לו מישהי ואני לא מסוגלת לשכב איתו ככה. אמר שאין לו אף אחת. סבבה אבל עבירה גוררת עבירה אז איך להאמין לו בדיוק?!
למחר קמתי במצב רוח טוב ועם המון תקווה - לא יודעת למה אבל התחשק לי מאוד לנסות לשקם את הדברים ובדרך כלל אני בן אדם שישר זורק הכל, צועק ואומר דברים נורא קשים ואני אפילו מסוגלת להכין לו מזוודה שיילך. והפעם זה לא קרה הרגשתי צורך לנסות דברים חדשים... כתבתי לו הודעה שיש לי רעיון למשחק נחמד כי בשבוע הבא אנחנו עם ילדינו באילת ובלילה כשישנו נוכל לשחק יחד . הוא לא הבין את זה בכיוון של שנינו ולא ממש הגיב זה קצת העליב. אבל אוקיי אמרתי לא נורא אני אכין בעצמי או שאקנה משהו שראיתי ברשת שנראה מעניין. אבל אז...
הוא ביקש לדבר איתי הערב ואמר שהוא התקשר לרב , הרגשתי הכי נורא ... הוא סיפר לי בקצרה וכל מה שהוא סיפר זה סוג של האשמות כאילו שבגלל שאנחנו רחוקים אז... אמרתי לו שזה בדיוק ההפך. שמעתי את השיחה המוקלטת כי יש לו אפליקציה כזו והרגשתי ממש ממש רע עם זה. זה הרס לי את כל הכיף בלהכין משחק. ואפילו לא יודעת... חשבתי כן להיות איתו ולנסות שוב להתקרב בלילה של המקווה בקרוב אבל פתאום כל החשק ירד. בייחוד שהרב אמר לו שאני אתקשר לאשתו לדבר איתה. סליחה אבל אני ממש לא בעניין לא מסוגלת לדבר איתה כי אני לא ראיתי את הסרט הזה , אני חיפשתי תקשורת והוא לא היה שם כשהיה צריך אלא סיפק את עצמו בדרכים אחרות במקום לנסות לקרב אותי אליו ...

מה הייתם עושים? זורקים הכל ? יש סיכוי שהמצב ישתפר? אני ממש לא מסוגלת לדבר עם הרבנית... ממש לא מסוגלת ולא כי אני נבוכה אלא כי בעלי הפך אותי כהבעיה המרכזית ולא הוא עצמו שעשה את הבחירה הלא נכונה.
אני בצער בשבילך, וכל הכבוד לךלה' המלוכה
על הכוחות העצומים, להרים את עצמך ברגעים קרטיים, וכל כך חשוכים. לא כל אחת הייתה מסוגלת להגיב כמוך. ולהתעלות על עצמה. ולנסות לשקן כל כך מהר.
העלת נקודה, ששנים אין בינכם יחסים, וברור לכולם לאן זה מעיף את הגבר, שכמעט כל מהותו זה החלק הפיסי.
כמובן, שאין לדעת מה התחיל קודם, כמו המשל עם הביצה והתרנגולת, מה קדם למה...
ואני מציעה לך!!! את זה. משום שהגבת בצורה יוצאת דופן, וניכרת הנפש החזקה שלך. לא לכל אחת הייתי מגיבה כך.
שצריך כרגע להבין, שאתם נמצאים בנקודת השיא, אפשר חלילה לנחות, ולזרוק הכל. ואפשר, רצוי ומבורך, להתחבר שוב, להגיע למסקנות ותובנות, להבין מה השתבש באמצע. לסלוח אחד לשנייה על הכל, בלב שלם, לא לחפש אשמים. לדבר, לפתוח פצעים, להוציא מוגלות, לרפא. לקבל על עצמכם קבלות. ולהמריא מחדש, כביום חתונתם.
ותזכרי, שהשם נתן לאישה דווקא, את הכוח לתקן ולשנות. ליבי עלייך. רב ברכות.
יש לנו יחסים. אני כן הולכת למקווה...אנילבדי
אני הולכת למקווה אבל לעיתים יצא דייגי י עד שיום הלילה המאוחרות להגיע למיטה והתעכבתי עם דבריך של הבית כדי שלא יגע בי או שכן הביתי דם אבל לא באמת והוא הרגיש את זה ..תודה רבה על התגובה המהירה ועל המילים החמות זה חינם לי את הלב
בהחלט לא פשוט ממש ממש לא פשוטyosefin

כל הכבוד לך, מה שאת מספרת פה מראה על אישה אצילית ומיוחדת, לא כל אחת הייתה מגיבה ככה.

ניכר שיש על מה לעבוד, כמו עם ילדים- גבולות ואהבה

גבולות- נט ספארק ורימון וכל חסימה אפשרית.

אהבה- הוא אוהב אותך אבל בהחלט יש יצר חזק מאוד, קשה להסביר אבל יש.

חשוב שתדעי- אפשר לצאת מזה, יש לא מעט אנשים שעברו את הפרק הזה בחייהם ופתחו דף חדש, גם לכם זה יכול לקרות.

הרבה בהצלחה!

נכון אני מסכימהאנילבדי
אני מסכימה עם זה שניתן לצאת מזה ולכן החלטתי ישר למחרת לחפש כל מני משחקים וכל מני דברים מיוחדים שנעשה יחד כדי להתקרב וכדי שיהיה לי גם את הרצון להתקרב. אבל וזה אבל גדול - אני רוצה שנעשה את התהליך שנינו יחד ולא בעזרת אדם שלישי. הבעיה מגיעה ממנו נכון כולם יגידו לא לשפוט ולא להאשים - אבל יש לו בעיות לא קטנות בתקשורת אני בן אדם מממששש פתוח והוא קשה לו לדבר השיחות איתו קצרות , הוא לא מסתכל בעיניים ולא משנה אם הנושא קליל או לא... אני חושבת דווקא שעדיף שהוא יטפל בעצמו . אני... מירה לחינוך מיוחד המקצועי קצת נמאס לי כל פעם מחדש לטפח לטפל לעזור ולא לקבל יחס ... לכן לא מסוגלת לדבר עם הרבנית . מה אני אגיד לה? בעלי גורם לי לסלידה ואני מעדיפה לראות אותו מרחוק?? לא נראה לי שזה מכבד אותו גם אני מעדיפה להגיד לו ולא להגיד לה
אז כל מה שאת אומרת עכשיו תספרי לאישתו של הרב!!כלה נאה
אני רואה את זה לטובה לערב מישהו שהוא מושפע ממנו.
ככה הרב ישמע גם את הצד ובטוחה שידבר איתו.

ואת הגלולות האלה תנסי להעיף הן הורסות הרבה בשלום בית. השתמשי במשהו בלי הורמונים.

אין אסיר מוציא עצמו מבית האסוריםסוסה אדומה
עבר עריכה על ידי סוסה אדומה בתאריך ב' בתמוז תשע"ט 12:37
תבחרי לך איש מקצוע שאת כן רוצה להעזר בו.
זה בסדר גמור ואפילו מומלץ להעזר באדם חיצוני...

אני מבינה את הרצון לפתור את זה לבד, יש בזה צד בוגר שמעדיף לקחת אחריות על עצמו בכוחות עצמו, אבל לא הכל אנחנו יכולים לבד...
הבעיה היא...לב נתיים
כמו שמדריכת כלות הדריכה אותי : מה שקורה בחדר המיטות זה היסודות וזה הבטון של הבית שאתם בונים

ככל שתשקיעי ותתני מעצמך שם כך הבניין שלכם יהיה חזק יותר!

אם היה לכם זוגיות טובה והייתי רואה את בעלך נופל היית עוזרת לו לצאת מזה בצורה מקרבת ואוהבת
אין אפוטרופוס לאריות - כלומר כל אחד יכול ליפול - לא אומר שהוא רוצה לפגוע בך או לבגוד ח''ו

תמיד תנסי לשים את עצמך בנעליים שלו איך היית רוצה שהתייחסו אלייך במקרים שקורים לכם

ושיחה פתוחה וכנה על כל דבר בחיים זה מאסט

מציעה לך לדבר איתו פתוח בלי רמזים.. להגיד לו משחק ביחד - זה רמז לא מובן להרבה גברים
דברי על מה שתכננו ועל ההרגשה ועל הכל

דבר אחרון - כדורים בהחלט עלולים להרוס בתים... אם אין חשק תבדקי עם רופא אם אפשר לשנות מינון כי זה מוריד את החשק
אגב,ד.

לא בטוח באמירה הזו של ה"מדריכת כלות".. (בכלל, נותנם קצת משקל מוגזם ל"מדריכות", עם כל הכבוד..)

היסוד זה היחס בין בני האדם. המחוייבות, האיכפתיות, ההתחשבות, הנתינה, ההתקשרות.

מתוך זה, גם החלק הזה של הנישואין. בצורה נכונה.

אני לא חושב שיש לך מה להפסיד מלדבר עם הרבנית.אניוהוא
אבל אם את לא בטוחה בעצמך תנסי לשבת ולדב ראיתי גלויות.
לא סמסים לא רמזים.
הוא אוכל את עצמו כרגע ואת לא אומרת בדיוק מה את מתכוונת - ולכן כל דבר הוא מבין איך שבראש שלו עכשיו עובד.
נכון הייתי עושה בשמחה אם הוא היה מאפשר זאתאנילבדי
כלום לא מצדיק את מה שהוא עושה. הוא מעדיף לברוחכלה נאה
במקום לתקן!
ברור.. זה יותר קל ומעניין.

אז עכשיו יש לכם הזדמנות לתקן. תספרי הכל לאישתו של הרב. בלי להסתיר כלום!
והרב כבר ידבר איתו.

זה באמת לא פשוט מה שאת מרגישה.
אבל אם הוא הבין לאן הוא הגיע ושהוא לא יכול עוד להסתיר, הוא יתעורר על עצמו.
וזה שהוא התקשר לרב זה גם מראה על רצון לתקן.
השאלה באמת מה גורם למה...ד.

הרי את עצמך אומרת, שאינך "בענין". כמה שנים (!..).

אח"כ הוספת, שהגורם ה"יותר מהותי" היא ההרגשה שיש לך כמה שנים.

קשה מאד דעת מה הביצה ומה התרנגולת..

את באמת משוכנעת שאם הכל היה תקין - הוא גם היה מתענין בדברים כאלה?

באמת קשה לדעת מהי "הבעיה המרכזית"..

נכון שאפשר לומר: עשה לא בסדר - וזהו.

אבל אחרי "כמה שנים" ככה, לגמרי לא פשוט לפתור בכך את הענין.

אם רוצים לסדר את העניינים - את צריכה לטפל בעניינים שלך, ואח"כ גם להתנות שהוא מתחייב שאינו מחפש "פתרונות אחרים", כשפת בסלו.

אז אולי לא הסברתי את עצמי נכוןאנילבדי
תראה - ירד לי החשק בעניין הזה כי הייתה נקודה שבה הוא פשוט השתנה לחלוטין, הסתכל עלי אחרת, והתנהגותו שם הייתה שונה לגמרי כאילו שזה גבר אחר. היו לנו רגעים ממש טובים לאורך זמן אפילו אבל זה נכבה בגלל החשדות ושלא תגידו אני לא ניסיתי לשאול ולדבר ... כל פעם היו שקרים קטנים (לא בהכרח על הנושא) אני איבדתי את האימון בו כבר שנים ואמרתי לו את זה שייקח לי זמן ויחזור רק אם יעשה משהו בעניין (אני מקצרת ולא מפרטת כי זה ארוך ממש אבל השיחה הייתה ארוכה) אבל שוב הוא תמיד פאסיבית מחכה שיעשו לו והוא יקבל מה שהוא אוהב שהוא שהוא שהוא... וככה זה בכל נושא אפשרי . אז התרחקתי .
תגידו לי אתם למה כשאני מתרחקת הוא לא פותח את הנושא ושואל מה קרה לי לאחרונה?
זה לא מובן לי - אדם שלעולם לא התאמץ ולעולם לא חיזר אחריי (אפילו לפני החתונה) למה שאתקרב אליו?
אהה..ד.

בגלל שכתבת שבגלל הגלולות וכו' - היה נראה שאולי זה קודם להתנהלותו.

ואם אכן זה היה קודם - אז זה גם קצת "מסביר" את התנהלותו.

אם את אומרת שהסדר היה הפוך, זה אחרת (אם כי אלו "חשדות", אבבל את אומרת שהרגשת שהוא משנה את צורת ההסתכלות עלייך. מתנהג אחרת. אז אולי יש דברים בגו).

מכל מקום, הצורה שאתם חיים - היא לא נורמלית. אין דבר כזה, שבשורה האחרונה, כבר כמה שנים חיים כך. זה לא טוב לך, לא טוב לו - ובוודאי מזמין תקלות, או עוד תקלות.

אתם צריכים ללכת ביחד ליועץ נישואין  ממש טוב. לעשות בירור אמיתי, כנה. שהוא יאמר את האמת, מה קרה איתו. את תאמרי מה ה"חשדות" שלך.

תעשו "תיאום ציפיות" לגבי ההתנהלות ההדדית (את מצפה שוהא יחזר, הוא אולי מרגיש שאי אפשר "לחזר" כשאין קרבה. ביצה ותרנגולת..)

גם את, לא יכולה להמשיך כך, "סנקציות" כי אינו מחזר אחרי.. ואז הוא עוד יותר בבעיה. לא שייך.

תחליטי שמנסים להתחיל הכל מחדש, בזריזות, וטוב יותר. עם ליווי של יועץ מנוסה ומבין ענין.

סרט לא צנוע זה לא "מעוניין בנשים אחרות"...ציפ'קה
את לא נותנת לו, מה חשבת שיקרה.
גבר.

קיצר עזבי את הפורום, ולכו דחוף לטיפול.
אני לא נותנת לו?!אנילבדי
איך אתה קובע זאת? אתה איתנו במיטה?
אני כל הולכת למקווה
אני כן מנסה לדבר איתו הוא לא מתקשר איתי בכלל
זה פשוט שאני לא מחוברת אליו כמו פעם ולא נהנית בגלל ההבדל בהתנהגות שלו.
הדיבור שלך לא מוצא חן בעיניי ולא מכבד.
כי אתה גבר אתה רוצה להצדיק את המעשה ?! אז יד לכם איבר שהוא מצדיק הכל? לאישה יש לב שנדבר לרסיסים ועשהיא מדברת על הריסים הללו ומנסה להדביק אותם הוא בוחר שלא לדבר על הנושא ( ואיתי אפשר לדבר על הכלללל) . הוא פשוט מחכה שאני אדלק בעצמי וזהו? לא צריך במהלך כל השבוע נידה או לא נידה לדבר , להחמיא כשצריך , לשאול שאלות התעניינות? כמה שנים אפשר לשרוד את זה ועדיין לתפקד מינית כרגיל.
התגובה שלך מעוררת בי סלידנ.
מציעה לך גם ללכת לטיפול.
אני אישה.ציפ'קה
ואת אמרת שהתרחקת. אפילו בימים של טבילה.

ובניגוד לפורום פה, אם אני אתפוס את האיש שלי צופה במשהו לא צנוע, אני לא אזדעזע. אני אדרוש שינוי אבל אני אבין.
זה שאני רוצה לשקם את הילדים זה מראה על הבנה שליאנילבדי
אבל אי אפשר לשכב עם הבעל כשזה בכוח. אם הוא היה תקשורתי הייתי נפתחת יותר
כתבתי שאני מתחמקת נכון במילים אחרות לא איתו בכל יום שבא לו אבל לא מנעתי את זה ממנו שנים.
אבל טוב הבנתי את הראש שלך סבבה אין לי מה להוסיף או להוכיח את עצמי
מוכרח לומר, שגם אני הבנת מהודעת הפתיחה,ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך ב' בתמוז תשע"ט 16:23

כאילו שנים זה כך באופן טוטאלי כמעט ("מנסה להתחמק כמה שאפשר ואפילו בימים של המקוה לעיתים קרובות").

אז אולי לא דייקת בניסוח הודעת הפתיחה.

תגובה יפה!יוניס

חיוך גדול

מה שכתבה ציפקה נכוןיוניס

איכס תגובה מגעילה @ציפ'קהה' אלוקינו

מחילה! למה אישה היא הבובה של גבר ? אם הם לא מקיימים אישות אז מותר לגבר (בכללי , כל גבר) לעשות מה שבאלו ??? 
איכ מה זה התגובה הזו ? את עוד תגרמי לה לחשוב שהיא אשמה  וצכה לסתום את הפה.

מה לעשותציפ'קה
שאי קיום יחסי אישות זה עילה לגירושים? משני הכיוונים אגב. אלה חובות וזכויות בני הזוג.
אם היא לא רוצה נקודתית כמובן שהיא לא בובה והוא צריך לכבד. אבל תקופה ארוכה?
לא מותר לו אבל מובן.

והיא אשמה כמו שהוא אשם. אין פה אחד יותר מהשני. הבעיה היחידה שלהם זה שהם לא הלכו לטיפול מיד כצצו הבעיות ונתנו להן להגיע לרמה הזו.
את לא כתבת את זה ככהה' אלוקינו

את כתבת לה "מה ציפית ? " כאילו זה נורמלי ונורמטיבי שגבר מתנהג כך . וזה לא .

ונ.ב. - היא לא כתבה שהיא לא קיימה אישותה' אלוקינו

היא כתבה שזה היה בצורה פחותה. 

אני ממש לא מבינה את הסטנדרט הכפול הזה.ציפ'קה
למה אין לגבר רגשות???? למה נשים חושבות שכל מה שמעניין גבר זה גוף? גם הוא צריך להרגיש נחשק! בצורה פחותה... בטח סתם לצאת לידי חובה... אם האיש שלי רואה שאין לי חשק זה מיד מכבה אותו. הוא רוצה לראות את המבט המאוהב! את הברק בעיניים!
ברור מי אמר שלא?ה' אלוקינו

בשום קטע לא אמרתי את זה. 
זה נכון ל2 הצדדים.

ערכתיציפ'קה
לא מותר אבל מובן.
בהחלט נורמלי ונורמטיבי שגבר ירצה לפרוק.
הייתי חושדת אם לא. מה אין לו בכלל חשק? יותר מפחיד מאשר שיצפה במשהו שהוא לא אמור.
יותר נורמלי שיהיה לו קצת יותר יראת שמים. או שידאג לא להרוסכלה נאה
לעצמו את הבית!
למה להצדיק התנהגות של ילד קטן?
אם אישתך .. אז אני..

אם זה כך שנים ורק עכשיו הוא נזכר לפנות לרב אז מראה לי שהוא הרבה אשם בריחוק של אישתו. ומה עשה בשביל זה עד עכשיו?

ובכלל אם תקראי הודעות קודמות שלה תביני שהוא עם ליקוי תקשורת ואפילו דסלקט.
היא חיה עם אדם שלא יודע להביע רגשות אפילו בדברים פשוטים.
וזה קשה!

מה שהצעת ללכת לטיפול זה מאוד חשוב מאוד!
מבלי לקרוא את ההיסטוריה מבינים לפי כתיבתההתחברתי
שיש פה אהבה עם מכשולים בדרך שזקוקים שיעזרו להם לפתח **פתיחות ומיומנות תקשורת** .
אבל כמו תמיד היד קלה על המקלדת ולא מרוע ח"ו אלא מתוך תמימות וחוסר נסיון.
לפותחת : שמחה מאוד לשמוע שפתחתם בשיחה שפתחה את הלב לשניכם, תמשיכי בדרך הזו זה יוביל אתכם רק לטוב , זה בדיוק מה שהיה עושה יועץ רק ששם היית צריכה להיפרד מהרבה מאוד כסף, מעכשיו את הכסף תשקיעי לבנות לכם זוגיות מאושרת.
בדיוקסודית
התגובה שלך דוחה ברמותנשואה מאושרת.

רציתי לכתוב משהו אבל אני אחסוך.

קודם כל המילה שהשתמשת בה, בלי להתייפיף, גם ככה מדובר באישה שחוותה משהו לא נעים מצידה.

למה את נכנסת לה לתחתונים? "נותנת?" כן? ככה? אישה לאישה? אני בד"כ לא מתעצבנת מתגובות, אבל את דוחה.

"ומה חשבת שיקרה, גבר"

ו2 תגובות אחרי את מציינת שגברים גם צריכים "רגש" וכו. לא ייאמן.

לא הבנתי את זה כמוך, היא מנסה לעזוריפעה1986
זה מה שהיא הבינה ממנה. ברור שצריך גם רגש והגבר צריך את זה לא פחות מהאישה. זה מה שציפ'קה אמרה...
לא רלוונטי מה היא הבינה ממנהנשואה מאושרת.
לא כותבים דבר כזה. נקודה.

"לא נותנת" עושה לי קונוטציה של סחר בנשים סלחי לי. לא נותנת מה? מה זה הדיבור הזה. לא מקובל בכלל.
את צריכה ליהיות שמחה שהוא הלך לרב סימן שאכפת לו ממךהתחברתי
את מעניינת אותו, הוא רוצה בך והוא מעוניין להשאיר את העבר מאחור עם הפנים קדימה לעתיד טוב יותר.
נכון לא תמיד גבר יכול להבין אישה ולהסיק מסקנות, לתת לא להבין לבד או ברמיזות לא תמיד מספיק. יש לנו עסק עם ראש של גבר ולא של אישה.
סוף סוף עשה מהלך שיכול לקדם אתכם, זו ההזדמנות שלך לשפוך הכל, אותי שכנעת כל כך הזדהיתי עם כל מה שכתבת, ועם זאת תתעודדי שהוא זה פעל לכיוון שלום בית ולא הלך לכיוון ההפוך.
בהצלחה אחותי!
תגובההעני ממעש

קודם כל, ראוי לך הערכה ולא ביקורת

אני מרשה לעצמי לחשוב, שההתרחקות שלך ממנו, והירידה שלו לדברים אסורים, קרו בערך באותו פרק זמן.

כלומר, לו הייתם "תופסים" את זה אז- דברים היו אחרת.

מה גם, שהוא מראה צער על מה שקרה-קורה

כל הכבוד על כך ש"הצגת" שאינך שמה לב מה היה על המסך! גם בעת ביקורת, יש- וראוי- ומניב תוצאות טובות יותר- לשמור על כבוד המבוקר. (ויאמר לו אייכה)

לגבי "תתיעצי עם הרבנית"- את צודקת. מי שמו. בעלך חטא, ולכן את מחוייבת לדבר עם אשתו של הרב שלו? (טוביה חטא וזיגוד מנגיד)

אך, יכול להיות שלדבר עם מישהי שאת סומכת- יהיה לך טוב.

לגבי זמן איכות אתו- אכן, מצויין שתמצאו זמן לשבת. נכון לכל זוג, וודאי למי שעובר משהו. יכול להיות שמחמת הבושה, קשה לו לשבת אתך. ולכן "דואג שיתחפף", ואחרי כמה פעמים תגיעו לישיבה בצוותא.

האחריות על מעשיו היא שלו. ואין לחקור לגבי טיב העניינים ביניכם. בטח לא כטיעון כבד משקל. בטח לא עם הרקע שציינת.

לדעתי ניתן וכדאי, שתמצאו מסילות זה לזו וזו לזה. 

מצב שבהחלט ניתן לשקם- אולי לא לבד אלא עם עזרה- שמקובלת עלייך!! ועליכם.

בעבר היתה כאן מישהי שנשארה עם בעלה אחרי דברים חמורים יותר. איני זוכר את שמה. אולי מישהו יפנה לשם ותוכלי לקחת רעיונות.

כל טוב ובהצלחה

שלום לך!Orit39
עבר עריכה על ידי Orit39 בתאריך ב' בתמוז תשע"ט 12:19
ברשותך לא אתייחס לקשר שביניכם. תנסו טיפול זוגי לאחות את הקשר. רק אציין שצדקת. גלולות מורידות חשק וגורמות לעוד אפקטים נפשיים לא נעימים.... נסי למצוא אמצעי אחר (במסגרת היתר הילכתי כמובן) או שתתני הזדמנות לעוד ילד....
נכון. גלולות מורידות את החשקה' אלוקינו

לא האמנתי , עד שניסיתי את זה על עצמי..

לגבי גלולותאנילבדי
נכון אני כבר שמה לב המון זמן שזה מוריד חשק ומצד שני לא רציתי עוד ילד... קצת מורכב אחפש פתרון אחר למרות שלפני חודש כן רציתי עוד ילד הגל התערער אבל אמצא פתרוו. תודה לכל העונים . תודה על התמיכה.
אתמול הייתה לימ לבעלי שיחה ארוכה מאוד כבר שיחה שנייה. דיברנו על הכל ועל המקווה וכו' וזו הפעם הראשונה. אני אדם פתוח אבל משום מה הוא לא ידע איך לגשת ולדבר איתי והבנתי כמה דברים שהוא היה לגביהם לא בטוח ולא ידע . הוא היום נראה יותר שמח - אין לי מושג למה אולי בגלל שאמרתי לו מספר פעמים שאני ממש לא כועסת על מה שהוא קרה כי זו לא בעיה שלי אלא שלח, הסברתי לו שהכעס שלי על זה שהוא לא מדבר איתי כל דברים שמשפיעים לו ולא מתקשר. הוא שולח לי הרבה הודעות ואומר לי הרבה שהוא אוהב אותי וזה מצד אחד משמח אותי מצד שני אני פוחד. לגלות עוד דברים כמו בגידה כלשהי לדוגמא. הלוואי וזה לא יקרה . אני עדיין אוהבת אותו ואת האמת? עוד יותר מפעם בזכות זה שהוא היה כנה איתי ואמר לי בעצמו מה היה שם באותו הלילה.
תודה לכולם.
כרגע אני לא מסוגלת לדבר עם הרבנית, זה יותר מדי לחדור אלי לפרטיות ... אבל אני חושב. שבמקום זה אני אכתוב לה מכתב חברתי יעביר לרב. זה הצעד היחיד כרגע שאני יכולה לעשות כרגע וכמובן להתחבר שוב עם בילי ובמקווה הבא לנסות לשוחח על דברים שמחים וגם לקנות את המשחק המעניין שראיתי על אף המחיר שלו. מה גם שאני החודש הפסקתי את הגלולות והחשק שלי חזר (וזאת למרות כל מה שקרה)
כל הכבודאמא וגם
האמת שלכתוב לה מכתב נשמע לי פתרון נחמד...
מקווה שהדברים ימשיכו להשתפר.
קודם כלסוסה אדומה
אשריך על הרגישות שלך, והרצונות הטובים וכו'. ניכר שאת אישה טובה.

לגבי הגלולות, זה אחד הדברים הכי זוועתיים שאישה יכולה לעשות לעצמה ולזוגיות שלה. זה מחריב את כל החשק המיני, גורם להורמונים לא מאוזנים וכו'...

לגבי ההרגשה שהוא מתעניין בנשים אחרות, גם ברור שלא יהיה לך חשק להיות איתו.
על מה זה מבוסס?

(מה שראית, ב"ה זאת לא הוכחה להרגשה שלך...
זאת הוכחה לזה שהוא יצור עם יצרים טבעיים והוא מחפש לפרוק אותם).

אני מבינה ממך שהרבה מאוד זמן אתם לא מנהלים יחסים באופן תקין, והרבה זמן שאת מרגישה לא טוב מהכיוון שלו ו שאת מבינה שזה מזין אחד את השני.

ניסיתם לדבר על זה?
מאוד קשה לאישה לחיות בהרגשה שהגבר שלה מתעניין בנשים אחרות. איך התמודדת עם זה?
ומאוד קשה (במיוחד לגבר) לחיות בלי לפרוק יצר טבעי בצורה נכונה. איך הוא מתמודד עם זה? ואיך את מתמודדת עם זה? זה לא קשה לך?
אתם יכולים לדבר אפילו רק על זה, מתוך התעניינות כנה.

כל אחד מכם מנקודת מבטו מרגיש שהשני אשם בהתנהגות הלא נכונה של עצמו.
במצבים כאלה חייב להיות ששניכם טועים ושניכם צודקים.
בלי לדבר על זה ולנסות לפתור את זה מתוך אהבה וחמלה של כל אחד כלפי הצרכים של השני, לא תצליחו לפתור את המצב הלא נעים של שניכם.

לגבי הרבנית,
את לא חייבת לדבר איתה,
אבל לדעתי דווקא בגלל שיש בינכם הרבה אי הבנות, את יכולה לגשת מתוך ביטחון להגיד לה את הצד שלך בסיפור. ולשאול אותה מה היא ממליצה לעשות.
זה שהאיש שלך הפך אותך לבעיה, זה לא הופך אותך לבעיה.
טבעי שהוא הציג את הצד שלו ככה מלא בהאשמות, וטבעי שאת תציגי דברים שגם לו לא יהיה קל לשמוע...
אבל נשמע שהמצב שלכם לא כל כך גרוע אם הוא נתן לך לשמוע את השיחה
זה קורה כשבני זוג נמצאים בחוסר הבנה והסכמה ולא צריך להיבהל מזה גם כשזה נעשה מול אנשים אחרים, כי כל אדם חכם יודע שלכל עניין יש שני צדדים.
הרבנית לא תדע את הצד שלך אם לא תציגי אותו, וזה לא אמור לעניין אותך, אלא אם כן את חושבת שאתם באמת יכולים להעזר בהם.

נשמע לי שאתם שני אנשים טובים מאוד שיוכלו להסתדר.
זה טוב שהוא בקשר עם הרב שלו. זה מעיד על דברים טובים.

בהצלחה ובשורות טובות... ❤
כתבת לה שגלולות זה הכי נורא שאישה יכולנ לעשותחיים נכונים
אז מה היית ממליצה למי שמונעת?
התקן לא הורמונליה' אלוקינו

נכון!!וואוו
התקן עושה דימומיםOrit39
לא לכולן. יש הרבה שמרוצותאבן חן
שווה לפחות לתת צ'אנס, במיוחד למי שסובלת ככה מההורמונים
היא רוצה מניעה....אניוהוא
נו?Orit39
מה שכתבת זה לא כ'כ מונע...אניוהוא
יש הרבה נשמות טובות שנולדו עם זה. .
אולי כי לא הלכו לפי הכלליםOrit39
זה תקף רק אחרי רבע שעה ולשלוש שעות בלבד. אבל מה שתגיד....
וגם אחרי הכללים זה מונע רק ב70%אניוהוא
זה לא נכוןאניוהוא
לא עובדהסטורי
עם 2 דפים וששמים בזמן זה יותר קרוב ל90נחשון מהרחברון
אחוז
נכון, ועדיין .. גלולות או התקן מונעים 99%>אניוהוא
נחמד מצידך....Orit39
אני מחכה ליום שבו ימציאו אמצעי מניעה לגברים שבו הגברים נדרשים להחדיר לתוך גופם חתיכת מתכת ענקית שגורמת לכאבים ודימומים במשך חודש ויותר!! שלא לדבר על סכנת זיהום באיזור שקיימת... או כדורים שגורמים לדימומים (במקרה של הנקה), איבוד החשק המיני, ומצבי רוח משתנים ונוראיים על סף השגעון... אגב, בשני המקרים זה מונע 100%. מתי בדיוק מזדמן לאישה ללכת למקווה עם כל הדימומים האלה? ומה עם הכאבים, החוסר חשק? אבל הכי חשוב זה עוד כמה אחוזים...
חשבת על זה ש..לב נתיים
הנשים יצטרכו להתמודד עם כל השגעון וההורמונים של הגברים..
לבנתיים הם מתמודדים עם זה
לא עדיף שאף אחד לא יתמודד? קצת רגישות גברית לא תזיק פה.Orit39
אגב יש עוד אופציה שזה טבעת נוורינג. אמנם זה גם הורמונלי אבל זה לא דרך הפה ובכמות יותר קטנה כך שההשפעה פחות ניכרת....
אצל רוב הנשים המצב הוא לא כמו שתארת.אניוהוא
יש מקרים חריגים, בגללם לא משליכים על הכלל.
אומר לך משהוOrit39
גם אני לא ידעתי מה עובר עליי בגלל הגלולות במשך שנים. רק כשהפסקתי הבנתי מה עברתי בדיעבד. וזה ממש לא חריג. זה מדעי וזה הגיוני כמו שהגיוני ששינויים הורמונליים לנשים בהריון ואחרי לידה גורמים לתופעות שונות. כל אחת וההשפעות של זה עליה.. אז אני משתפת כדי שנשים אחרות יחסכו את זה מהן ויחפשו אופציות אחרות יותר אנושיות לאותה מטרה. שתי האופציות הנ"ל הן פרה - היסטוריות שאני לא יודעת איך עדייך רופאות ממליצות עליהן (בעצם אני כן יודעת אבל זה נושא לשרשור אחר שאולי אפתח בקרוב. נראה אם יש לי אומץ..). ואני חושבת שהמטרה שהנשים ימצאו אמצעים יותר נחמדים צריכה להיות גם של הגברים. לא אתפלא אם אותם אמצעים גרמו בדרך זו או אחרת אפילו לגירושים. זה כל כך גרוע לזוגיות איך שלא תסתכל על זה.
רגע , התקן לא הורמונלי לפי מה שידוע ליה' אלוקינו

לא אמור לעשות דימומים .לא ? שאלתי הרבה. גם את מכון פועה והם המליצו על התקן לא הורמונלי או טבעת נובהרינג . המליצו גם על שקפים אבל כן זה לא מונע גבוה ,70 %

רוב מוחלט זה לא גורם לדימוםאניוהוא
ונובורינג זה דבר מעולה - פחות הורמונים - אבל לאורך זמן זה מאד יקר
אתה גניקולוג שאתה מבטיח לה כאלה דברים?Orit39
אכן, כמו שחשבתי ולא רציתי לכתוב...אניוהוא
כמדריך חתנים, אני מזהיר את החתנים שלא יקשיבו לכל מיני 'עצות חשובות' מ'נסיון חיים' של אחרים...
אדם נוטה לתת עצות לפי מה שקרה לו בחיים הפרטיים - וזה בסדר גמור - אבל זה לא מתאים לכולם...
לפי מכון פועה - אצלם למדתי - שזה מדגם קצת יותר מייצג - זו בהחלט תופעה שכיחה אבל באותה מידה שכיח שלא קורה כלום.
כלומר אל תחליטי בשבילם כמה זה גרוע. את יכולה לומר שאצלך זה עשה בעיות (ואני מכיר עוד כמה, אבל גם מכיר כאלה שהכל היה אצלם רגיל...)

אותו דבר בהתקן. אצל רוב הנשים התקן לא עושה בעיות כמו שתארת. הוא אכן מקצר את הוסת או מאריך את הדימום- וזו תופעה נפוצה - אבל אצל הרוב זה לא ככה.
לא מחליטה בשביל אף אחד כלוםOrit39
וזה שנשים לא מדווחות עוד לא אומר שום דבר. גם אני לא דיווחתי בזמנו ולא שייכתי כלום לגלולות.. שכל אחת תעשה מה שטוב לה. אבל מחובתי המוסרית להעלות בפוסט כזה את הסכנה. בבקשה אל תזלזל בנסיון של נשים בתחום. מאוד קל בתור גבר לדחוף לאישה כל מני אלמנטים מזיקים ולהגיד "זה לא מזיק לכולם". אישה צריכה לדעת ולהיות מודעת לעצמה ולחומרים שהיא מכניסה לגופה! ולא לרוץ אחרי העדר בעיניים עצומות! היה נחסך הרבה סבל לנשים וגברים אם היו קצת יותר מודעים. ולהזכירך אתה כותב בתוך שרשור של אחת שכן זיהתה את הבעיות שגרמו לה הגלולות ואליה התייחסתי.
התקן לא גורם לכולן דימומיםכלה נאה
אצלי לא ומכירה עוד נשים שלא.
או שלא...הסטורי
כמו שאמרו, אם כבר, התקן לא הורמונליסוסה אדומה
שכחתי להוסיף שגלולות גם מייבשות איזורים רלוונטים.

האמת שמשהו בי הכי מתחבר לדפים האלה תוך היצמדות להוראות + חישוב של ימי ביוץ שבהם נזהרים יותר,
הדפים אומנם לא וודאיים, אבל הם הכי פחות מזיקים לשלום בית ולגוף האישה (ותכלס גם לזמני ההיתר שלכם) מבחינת סיכויים - בוודאי.
אפשר להחליט שבוחרים בהם (בדפים) ולוקחים בחשבון שזה לא הכי מגן מפני הריון, אבל שזאת ההשתדלות שהכי נכונה לשלום בית שלכם ולגוף שלך, והשאר - שלו (של הקב"ה). אם הוא רוצה שיהיה לך ילד, אז כנראה שהוא יודע מה טוב לכם.
ואם את באמת לא רוצה ילד, הוא פחות ירצה להגיע. צריך לברר את הרצון, לתת לו מקום של השפעה לחולל דברים במציאות, ומצד שני קבלה של מציאות נכונה יותר (לפחות בעיניים של מי שמנהל את העולם) במקרה שזה לא הולך לפי התכנונים.

ככה אני רואה את זה לפחות.
כל שאר ההתקנים וסוגי המניעות בעיניי אלימים לגמרי.
שום מניעה עוד לא אידאלית, הגיע הזמן שימציאו דברים מתחשבים יותר.
כתבת ממש יפה.יפעה1986
זה ממש משתנה מאחת לשניה. יש נשים שממש סובלות מזה ובאמת הלוואי שכבר ימציאו משהו מתחשב יותר.
יש לי שכנה שמעבירה סדנאות על מניעה טבעית, צריך יותר מודעות לזה.
ממש מענייןסוסה אדומה
תוכלי לתת עליה פרטים?
כן...יפעה1986
יש את השיטה של מודעות לפוריות. שזה להכיר את הגוף ואת המחזוריות הטבעית שלו בלי התערבות. להגיע ממש ליכולת של תכנון ומניעה לפי זה. יש את אילת בוכניק מהצפון שמעבירה על זה ואני יכולה לשאול על עוד שמות...
הבנתי, תודה סוסה אדומה
שמעתי על זהOrit39
מורכב מדי בשבילי וגם יש בעיה, מה אם הימים הלא בטוחים יוצאים על ימי בטהרה שלך?
הם בהכרח יוצאים על ימי הטהרה שלךאבן חן
(לפחות חלק)
נשים דתיות שעושות שמפ משתמשות בימים הפוריים בדיאפרגמה + קוטל זרע, לרוב
דיראפרגמה אסורה ע"פ ההלכה, לא?Orit39
מחלוקת.אניוהוא
בחלק מהמקריםק"ש
כלומר - תשובות של פוסקים גדולים מלפני הדור שלנו, מתירות חסימה מסויימת במקרים שהריון הוא פיקוח נפש לאישה. ככל הידוע לי במצב כזה די מוסכם להתיר היום דיאפרגמה.
הרב אליהו ואחרים השוו בין המקרים ולכן התירו דיאפרגמה, רק בפיקוח נפש. (וכך מורים למעשה במכון פוע"ה).
לעומת זאת, הרב אויערבך סבר, שהיות שהיא מאוד בפנים, היא קלה מהתשובות הנ"ל ולכן התיר גם במקרים אחרים, בתנאי שמותר בכלל למנוע הריון כגון התאוששות מלידה (וכך מורה הרב בן שלמה).
לא דיברתי על פיקו'נאניוהוא
בדעת הגרש'ז יש מחלוקת.

הרב דב ליאור מתיר.
הקטע הוא לא רק ה70% שאני מסכימה בעיקרון עם מה שאת אומרתה' אלוקינו

למרות שמסתייגת שצריך לעשות השתדלות מקסימלית לפעמים .
החיסרון השני , לא יודעת אם נכון ,כך שמעתי,  שאם נכנסים להריון עם השקפים יש סיכונים גדולים יותר למומים בוולד . 

שמעי, זה עניין של סדרי עדיפויותסוסה אדומה
עבר עריכה על ידי סוסה אדומה בתאריך ד' בתמוז תשע"ט 14:22
לדעתי עדיף לא לקיים יחסים (או לקיים יחסים חלקיים) בימים של הביוץ מאשר להרוג את החשק המיני לגמרי ולהפוך את האישה לפצצה מתקתקת של עצבים על האיש שלה ועל הילדים, וזה בלי לדבר על היובש והצריבות בנרתיק.
אני גם לא בעד להכניס חלקים זרים לגוף... שאחרי הכל לרוב גם גורמים לתופעות לוואי ממש לא מלבבות, בין היתר לתסכולים ובדיקות מרובות, וכתמים, ולשלוח לרב וכו וכו

כלומר, עדיף להחליט שנמנעים בימי הביוץ מיחסים מלאים בנחת, ובימים האחרים להשתמש בשקפים, מאשר שההתקן יקבע בשבילכם לפספס אותם לחלוטין... או שהגלולות יהרגו את הסיכוי שתהיו בכלל ביחד מתוך רצון אמיתי.
מרגיש לי גם לא בריא לאישה להיות נטולת תשוקה לאיש שלה וליחסים או להיות מלאת תשוקה בלי שהיא יכולה לפרוק את זה ביחסים חלקיים לפחות.

האמת שלא שמעתי על מה שכתבת לגבי המומים בוולד, אברר את זה. (אם כי זה נשמע הגיוני).
מה זה חלקיים??אניוהוא
מה זה יכול להיות?סוסה אדומה
נשמע כמו איסור תורה של משגל נסוג.אניוהוא
קודם כל לגבי זה אם אני זוכרת נכון, רבי אליעזרסוסה אדומה
טוען שמותר לעשות את זה עם אישה מניקה "דש מבפנים וזורה מבחוץ" אבל זה באמת לא נפסק להלכה.
אבל לא דיברתי על זה, דיברתי על זה שאפשר להנות לפעמים יחד גם בלי להגיע לביאה ובלי להגיע לשז"ל (נכון שזה דורש מהגבר להיות יותר "אלטרואיסט" - מכוון לענג אותה מאשר את עצמו, אבל יש כאלה שמסוגלים להיות שם).
צריך בזה אימון - גם להנות מזה בלי זה (אפילו להגיע לאורגזמה) וגם להצליח שלא להגיע לשז"ל - זה אפשרי.

שורה תחתונה, כל אחד בוחר מה שנכון לו, אבל העיקר שבעיקר לנשים יהיה סיי בנושא הזה, כי כל אמצעי המניעה האחרים דופקים בעיקר אותה, וצריך להתחשב בזה.

בכללי, מקווה שנמציא שיטה טובה יותר... לגבר ולאישה כאחד.
גם אם לא יהיה לו שז'ל יהיה לו קרי בגלל זה.אניוהוא
לא בהכרח.סוסה אדומה
חוץ מזה שמדובר בשלושה ימים ואחר כך הוא יכול לפרוק.
נו באמת. אחרי שבועיים שאסורים זה בטוחאניוהוא
קרי זה המקרה הטוב....
בוודאות אפשר שלא.סוסה אדומה
גם אם זה קשה יותר, יכול להיות שזה משתנה מאחד לאחד וזה עניין של אימון.

מה שבטוח, עדיף שגבר ילמד לשלוט בזה מאשר לגרום לאישה את כל הסבל המיותר הזה.
גם כשגבר שולט בזהאניוהוא
הוא מסתובב עם כאב שלושה ימים.
לא בהכרח.סוסה אדומה
נראה לי שמיצינו את הדיון.
אני מבינה שאתה שונה ופחות מכיר בזה, ויכול להיות שגם חברים שלך פחות, אבל בוודאות זה לא נכון על כולם.

בהצלחה...
תרשי לפקפק בזה.אניוהוא
ואח'כ שיפתחו פה שירשורים על איפה שנתפסו את הבעל - תזכרי את זה....
זה מתאים לשיטה שאתה דבק בהסוסה אדומה
עבר עריכה על ידי סוסה אדומה בתאריך ד' בתמוז תשע"ט 20:55
גבר חייב לפרוק והוא לא מסוגל לשלוט בעצמו, ואישה לעומת זאת חייבת לעשות הכל (גם דברים שגובים ממנה מחיר לא פשוט) כדי להיות איתו. אחרת מונח עליה איום של שז"ל שכמובן הוא באשמתה. או שתפגעי בעצמך, או שבגללך הגבר שלך יבגוד בך או יצפה בפורנו או יעבור על שז"ל.
דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.
והנה פה מדובר באישה שמשתמשת באמצעי שפוגע בה, ונראה שגם פה זה פחות שומר על הגבר שלה.
כנראה שזה לא העניין.

וצריך להפסיק להאשים נשים ולצפות שהן יקריבו את עצמן בשביל שהגבר שלהן לא יחטא. אישה לא צריכה לדאוג לשזל של האיש שלה יותר ממנו.

הרב של האיש שלי לעומת הגישה הזאת (הוא גבר) והוא מדריך חתנים הרבה שנים והוא סובר אחרת. הוא מחנך אותם לשלוט בעצמם, ונראה בינתיים שזה לגמרי מוכיח את עצמו.
(הגישה כולה מכוונת לזה שגבר צריך לחשוב כל הזמן שאישתו היא המרכז ופחות לחשוב כל הזמן על עצמו...).

בעיניי, זה באמת לגמרי בסדר שהגישה שלך שונה (כי אני בטוחה שהגישה הזאת לא מתאימה לכל אחד), אבל כמדריך חתנים אולי יעשיר אותך לדעת שיש גישות נוספות שלא נחשפת אליהן.
ושאולי הן אפילו אידאליות יותר, לפחות לדעתי.
זה לא כ''כ מציאותימופאסה
נהוג אצל הסינים הקדמונים להשתמש בשיטה להגיע לאורגזמה יבשה ע''י מתיחת השרירים מסויימים או ע''י דחיפת אצבע במקום מסויים כדי לעצור את פליטת הזרע כי הם מאמינים שזה מחליש את הצ'י (אנרגיית החיים)
בכל אופן כדי ללמוד את השיטה צריך להתנסות ע''י אוננות. עכ''פ אני מסכים עם אניוהוא, גברים לא יכולים להיות מסז'יסטים ללא עוררות אחרי שבועות ארוכים של צפייה

ד''א אני מכיר את השיטה בעוה''ר והשתמשתי בה לא מעט וזה עדיין הנאה חלקית יחסית למה שאפשר לחוות.
אין שום שיטהיהודה224
בהלכה אין שום שיטה שמתירה מש' נסוג
אולי רק ביאה דרך איברים...
ועוד משו השיטה הזו לא ככ מוצלחת מבחינת מניעה כי עדיין יש פליטה וד"ל
ולא אאריך בזה בפורום פתוח מפני הצניעות..
אני רק שאלהנחשון מהרחברון
מהיכן הוודאות. הוא מצולם 24/7 לדעת אם הוציא שז''ל בסתר? השירותים, במקלחת סתם ככה בחדר.

לא נכנס לעצם הדיון האם ראוי ככה או לא.
רק שואל מהיכן הוודאות?
כשאין לצד השני שום אינטרס להסתיר ממךסוסה אדומה
כי הוא יודע שתקבל אותו בכל מצב,
ואדרבה אולי תוכל לעזור לו ואולי אתה היחיד שיכול להקל עליו,
והדיבור בינכם פתוח מאוד בכל מה שנוגע בתחום,
ואתה יודע שזה תואם את התמונה כולה,
אפשר להיות וודאיים.

מעבר לזה, יש דבר כזה שנקרא אמון.
אני לא מכיר אותך ובטח לא מכיר את טיב הקשר שלך עם בעלךנחשון מהרחברון
אבל אם הגישה שלך היא הגישה שאתה מעלה כאן פעם אחרי פעם שאם הגבר מספק את צרכיו זה המשתמשות באישה ושהגבר צריך לשים את אשתו במרכז גם אם זה נוגד את הטבע שלו (כי כן , לגרות ולהתגרות ללא הגעה לפורקן זה הופך הטבע) ומי שחושב שזה לא אפשרי את ישר קוטלת אותו וישר מסבירה למה הוא חושב רק על הגבר ולא על האישה

אז אני כן יכול לדמיין לי מצב של דיבורים מאד פתוחים. מקום אמיתי של הבנה ועדיין לראות את האינטרס להסתיר
מוסיףנחשון מהרחברון
עכשיו ראיתי את שאר ההודעות בשירשור. מה שבעלך אמר.

ועדיין. זה עינוי נפשי. יש המון דברים שאפשר לעשות כדי לשמח את אשתך. לפנות למקום המיני בלי להגיע לפורקן זו בחירה לא נכונה גם אם הייתי מאמין שהיא אפשרית.

חוזר שוב. אינני מכיר אותך ואת בעלך. אבל אני עדיין רואה אינטרס כלשהו שלו להסתיר את זה.
לא אומר שזה מה שקורה ח''ו. אבל אין לי וודאות.
תקרא שוב את הדברים שכתבתיסוסה אדומה
ותנסה לדייק יותר את הדברים שלך כי לא דייקת בכלל.

מה שלא כתבתי בשם עצמי, אני חושבת שציינתי מראש. אבל די מיציתי בשביל להתחיל לחפש עכשיו...
בקיצור, אם חשוב לך תבדוק מה הלך פה ואולי זה יסתדר לך.
את מדברת אולי על זקן ולא על אדם צעיר ונורמליכלה נאה
זה ממש לענות את הגבר.
כבר הכי טוב לדחות טבילה ולא להביא אותו למצב כזה.
שלא נדבר אם יתפגשש ואז?
לא. אבל יכול להיות שצריך הרבה אימון תודעתיסוסה אדומה
בשביל זה. גם אדם צעיר עם יצר חזק מאוד יכול להצליח בוודאות.
יכול להיות שמרוב שמפחידים את הדוסים, הם לא יודעים שהם מסוגלים להתאפק.

ואם יתפקשש, אז מכניסים קצת זרע... זה לא שכל פעם כשנכנס זרע נכנסים להריון.
ואם נכנסים להריון מקבלים את זה כי כבר קיבלתם על עצמכם מראש שאתם מקבלים את ההוויה, ואם זאת מישהי שאסור לה להיכנס להריון, שלא תיקח את הסיכונים האלה ושיחליטו יחד מה הכי נכון להם לעשות.

בעיניי הפחדות לא באמת מועילות בעבודת ה'.
ככל שאנשים מפחדים יותר ממשהו, הם בכיס של המשהו הזה.
סליחה...יהודה224
זה שטויות במיץ טוטים...(ע' במקור)
אולי אחוז מאוכלוסיית הגברים בעולם יכולה להגיע לשליטה עצמית גבוהה כ"כ אם בכלל
אתה לא מדייק. בקצב הזה הרבה הרבה פחותסוסה אדומה
מ1%.

כי רק ליהודים יש עניין שלא לשז"ל. ומתוכם לצערנו רובם לא יודעים שאסור, וגם בתוך אלה שיודעים שאסור ונלחמים על זה בחרוף נפש כנראה שרק מי שלומד בישיבה של האיש שלי מודע לזה שאפשר אחרת והוא מעז לנסות. ברור שזה דורש אימון ומודעות, תוך שאני מצטערת לגלות על המצב של רוב שומרי התו"מ, אני שמחה לגלות שזכיתי להכיר משהו שהוא הרבה יותר אידאלי מבחינתי מהרבה בחינות.

זה שרוב העולם הם לא אמני פארקור זה לא אומר שזה בלתי אפשרי.
פשוט הרבה לא מנסים או לא מעוניינים לנסות ולא מודעים ליכולות המטורפות שלהם. ואם לא היינו רואים סרטונים כאלה, גם היה קשה לנו להאמין בקיומם.

אם לא היו כאן קוראים נוספים, הייתי מתעלמת מהתגובה שלך.
כתבתי לתועלת האחרים לפחות.
תודה שאת כותבת.יפעה1986
ממש מסכימה עם מה שכתבת
אני ממש לא מבין על מה את מדברתיהודה224
בכל ספרי ההלכה מזהירים עלזה שלא יגיע למצב שהגבר מגיע לידי איסור??
הייתי מאד שמח להכיר את אסכולת ההלכה הזו...
נ"ב.אם אינך מעונינת להגיב אף אחד לא מחייב.
הדיון פה הוא פתוח ולדעתי מה שאת מציעה בתחום הזה הוא כמעט בלתי מציאותי(על זה שבחו את יוסף הצדיק בפסוק ויפוזו זרועי ידיו)
ואני ממש לא נגד לייצר אמצעים ידידותיים יותר ואלימים פחות עם רמת אמינות גבוהה....
אשמח לשמוע מי הרב.אניוהוא
הייתי כותבת מזמןסוסה אדומה
אם זה לא היה מסגיר אותי אוטומטית,
אולי באישי, צריכה לבדוק לפני באילו דברים שיתפתי בפורום.

אבל מעריכה את הבקשה. (לפני כן תהיתי למה אתה לא מבקש )
לא חשבתי שתגידיאניוהוא
בלי להיכנס שוב לוויכוח, אלא רק בגללסוסה אדומה
שהשרשור קפץ מחדש.

בספר לדעת לאהוב, אם אני לא טועה, בעמוד 129 הרב אברהם שמואל (שם עט) מציע בעצמו - שלפעמים רק האישה תענג את הגבר או הפוך. (לא קראתי בעצמי, אז תקנו אותי אם אני טועה).

ובהזדמנות זאת אני אומר שקצת גרמתם לי לפקפק בדעתי ובמה שאמרתי - שזה מסתדר הלכתית ואולי לא הבנו נכון, אז ליתר ביטחון כדי שלא אומר דברים לא נכונים, בדקתי את זה עם הרב של האיש שלי, והוא אמר שזה בסדר גמור.
ושגם אם בעקבות זה אחרי יומיים יוצא זרע, זה לא נחשב משגל נסוג.
אפילו אם מקיימים את המעשה עצמו ממש ללא גמירה.
הוא טוען שמשגל נסוג זה מי שמכוון מראש לזרות מבחוץ...
אבל ברור שמי שיודע שהוא יכול להחזיק, מותר לו.
ויומיים שלושה זה בהחלט זמן שאפשר לעמוד בזה.

לגבי מי שאחרי יומיים יוצא לו, הוא אומר שזה לא אסור, אבל עדיף להימנע, אבל יש בזה עניין של סדרי עדיפויות ושיקולים של שלום בית.
וזה לא איסור כשהכוונה שלו היא מלכתחילה לא לזרות מבחוץ.

אה, והוא אמר לא זוכרת באיזה הקשר, שרבי נחמן אומר שהצדיק יכול להחזיר את הזרע אחורה ממש... כלומר, לא רק לשמור אותו, אלא להחזיר אותו לשכל - לבטל אותו?...
אבל אני לא מבינה בזה, ולכן יתכן שאני לא מדייקת בציטוטים.

בקיצור, אנחת רווחה, לא הטעיתי את הציבור.

בהצלחה כולם.
מצאת לך ספר להביא ממנו ראיה. נו באמת.אניוהוא
לא מכירה אותו, אבל דוסים משתמשים בו...סוסה אדומה
בכל מצב זה כמאמר מוסגר.

את העיקר כבר אמרתי.

בכל מקרה, קצת מחריד אותי שמסתובבים בעולם מדריכים ומדריכות שמקובעים באמונות שלהם.
דוסים שמשתמשים בו הם לא דוסיםאניוהוא
'מדריכים שמקובעים באמונות שלהם'
תודה
אבל גם כשניסנו להבין מי האבא של השיטה לא הסכמת להגיד.

עכ'פ יש לנו תורה וגדולי תורה
גדולי התורה שאני מכיר פסלו את הספר הנ''ל המדריכים אחרת ממה שאמרת
זו בדיוק הנקודה של ההדרכה - להיות המשך לכל הדורות ולא להמציא את הגלגל מחדש, ולא להעתיק מהגויים...
לא הסכמתי להגיד מסיבות ברורות לחלוטיןסוסה אדומה
עבר עריכה על ידי סוסה אדומה בתאריך י"ב בתמוז תשע"ט 10:20
וגם אם אני מצטערת על זה כי זה היה חוסך לי המון זמן של הסברה, אני ממש לא מתנצלת על זה.

ואני ממש לא חושבת שהוא אבא של השיטה.
אמנם אלה רוח הדברים בישיבה שלו, אבל הוא לא המציא שום דבר.
לפחות זה מה שהתבהר לי בפעם האחרונה שדיברנו איתו.

מדריכים, המטרה הראשונה שצריכה להיות להם היא שיהיה לזוג הכי טוב שאפשר תוך היצמדות להלכה.
תפקידם בין היתר לפרוס בפני החתנים והכלות את כל האפשרויות ההלכתיות שעומדות בפניהם ולתת להם לבחור מתוך זה את מה שהכי נכון עבורם.
מותר למדריך לבחור לעצמו דרך, מותר לו להאמין בה, אבל למסור את זה כאילו זו הדרך הנכונה היחידה?

בשיא הכנות, זה מחריד אותי.
וזה לא בקטע של להקניט, אלא ממקום שזה באמת באמת לא נכון בעיניי.

עזוב את זה שיש כל כך הרבה בנות ובנים שחסרה להם הדרכה ביסיסית.
לא יודעת על בנים, אבל על בנות אני יודעת שמעבר להלכות (שגם זה לא מתקרב ללהיות מושלם), הן בקושי ומקבלות הדרכה אישיותית.
זה פשוט עוול. במיוחד בדור הזה שהצרכים בתחום הרבה יותר ברורים.
הפוך לגמרי.אניוהוא
היום אנשים חושבים שיש כספומט הלכות.
תכניס שאלה תצא תשובה כבקשתך.

הלכה זה לא ככה.
יש דרך.
נכון יש גם מחלוקות - אבל גם בזה יש לנו כללים מובהקים כיצד לנהוג ולהורות.

ההבנה הזו שיש 'לפרוס את האפשרויות ההלכתית שעומדות לפניהם'
זה דבר שהוא על פי רוב לא נתון לבחירה. יש לאדם מסורת, מנהג אבות, דרך פסיקה - הוא די מחוייב אליה.
.כמדריך אני מלמד לפי איזו שיטת פסיקה שניתן מבקש.

לגבי הדרכות מעשיות,
ביהדות שאני מכיר, יש הדרכות הלכתיות גם לענייני צניעות.
לא כל אחד שקם בבוקר יכול להחליט מה נכון ומה מותר.

גם הרב אליעזר מלמד - שכתב בספרו קולות מפליגות (אך פחות מהספר שאת הזכרת) לא הסכים ללכת לדין תורה אצל אביו....
יש דברים שהם תורה שבע'פ שאומרים אותם לפי האדם שעומד מולך ולא כותבים אותם לכל מי שרוצה.

בדיוק בגלל הנקודה הזו,
אני מבין טוב ויותר למה נשים אינן פוסקות הלכה ...
והן עדיין מדריכות,סוסה אדומה
אכלנו אותה אה?

הכי קל לנפנף במפית השובניסטית כשאישה חולקת עליך... זה לא באמת מרשים מישהו. מה גם שאף אחת לא פסקה כאן שום הלכה. (את זה שאתה לא מקבל את הגישה האמורה כגישה כבר הבנו מזמן).

בכל אופן, פחות רלוונטי. מי שירצה ללמוד, ילמד בכוחות עצמו.

גם ככה ההדרכות ברובן כל כך לא מקיפות, שזוגות נאלצים ללמוד את הרוב בכוחות עצמם. או מאידך, להישאר עם הבעיות שלהם.
בכל מקרהיהודה224
נשמח לקבל איזשהו תשובה הלכתית ברורה בנושא
אולי בעלך יביא לנו קישור לאיזה תשובה ברורה בנושא.
מאד קשה לענות על דברים באויר בצורה הזו.
במיוחד שבפשט זה נוגד את ההלכה הפשוטה ושו"ע מפורש.
אבקש בע"ה..סוסה אדומה
אם את מדברת על הדרכה אז אני חושבתכלה נאה
שלחתן צעיר עוד יותר לא שייך להציע מה שהרב שלך אומר.

ולמה?
כי מאוד מאוד קשה לחתן צעיר לשלוט בזה.
תחשבי לבד..נגיד בחור שנשואי שנה וחיכה שאישתו תטבול ואומרים לו אל תגמור. תחכה עוד 3 ימים.
הזוי. וגם עוול.

ובודאי שיכול לעבור על איסור תורה.

בסוף עם הרבי נחמןמופאסה
אבדת אותי לגמרי...
לך תדע מה הוא באמת אמר, על איזה צדיק הוא דיבר?
דברי חסידות מופשטים יתערבבו עם ההלכה, תמוה.
הוא לא אמר את זה להלכהסוסה אדומה
אם אני זוכרת נכון, הוא אמר שהזרע אומנם נאגר ושואף לצאת מתישהו (אבל כאמור, יומיים שלושה זה זמן שהרוב יכולים לעמוד בו), הוא יכול להישמר אבל לא להעלם, למרות שרבי נחמן אומר באיזשהו מקום שצדיק יכול להחזיר את זה אחורה לגמרי.
כשצחקתי ואמרתי לו, אה, זה לא רק שמותר, זה הופך אותו לצדיק, הוא הסביר לי שהוא לא מכיר הרבה צדיקים כאלה. כלומר, הסביר שזה נאמר כרעיון.

אגב, זה בסדר ש"איבדתי אותך".
אני מציעה לכולכם לברר את ההלכה עוד הרבה לפני שתאבדו אותי או שאאבד אתכם.
אני תפקידי זה רק להגיד שיש מה לברר, לא מעבר לזה.
אני לא פוסקת הלכה, ולא מתיימרת כרגע להיות כזאת, אז ברור לי שמותר לי לכתוב דברים לא הכי מדוייקים ולא הכי מובנים.
זה פורום כאן, לא שו"ת הלכתי.
דווקאמופאסה
דווקא הרבה רשעים יודעים להחזיר אחורה, לא יודע אם זה חוזר למוח או לא. אולי אם המוח של הצדיק הזה נמצא באשכים שלו (מבחינה פיזית הזרע לעולם לא היה במוח אלא מיוצר בבלוטת ערמונית, מה שמדובר בקבלה זה עניין רוחני לחלוטין.)
יש לי בן ברסלבר, ה' ירחם עלי עם הדיבורים שלו. 80% ממה שהוא מדבר אני בכלל לא מבין, אם ה20% שנותר אני בכלל לא מסכים.
חחחח... "ה' ירחם עלי"סוסה אדומה
אולי תלמד רבי נחמן בעצמך ותסביר לו איפה הוא טועה.

(בכל זאת, לא צריך להיות ברסלבר כדי לצטט רבי נחמן ולדעת להנות גם ממנו).
אם ארצהמופאסה
מה דיסלקטים מרגישים אתחיל ללמוד אותו.
יש מספיק דברים מובנים ללמוד
נגמור את כולם, נשנן נשלש ונתחיל אם הדברים הלא מובנים, החיים ארוכים מספיק
יש הבדל בין חסיד ברסלבOrit39
לבין "ננח".....
רבי נחמן היה צדיק גדול וכתב דברים עמוקים. הבעיה שכל "ננח" שטס לאומן בראש השנה ורוקד לצלילי טראנסים ולומד לבד חושב שמבין את דבריו....
ודאימופאסה
שהיה צדיק מיוחד.
אבל זה לא עושה אותו מובן.
דבריו כולם קבלה וזוהר ומי שלא מילא את כרסו בש''ס ופוסקים ולא למד את ההקדמות בקבלה, לא מתחיל בכלל להבין אותו.

בדיוק מה שכתבתי.Orit39
סה"כ אנשים טובים... אבל בלי הכוונה טובה ורב בקיא הם הולכים לאיבוד...
חחחחחחכלה נאה
לא הבנתינחשון מהרחברון
כתבת "אני מציעה לכולכם לברר את ההלכה עוד הרבה לפני שתאבדו אותי או שאאבד אתכם.
אני תפקידי זה רק להגיד שיש מה לברר, לא מעבר לזה.
אני לא פוסקת הלכה, ולא מתיימרת כרגע להיות כזאת, אז ברור לי שמותר לי לכתוב דברים לא הכי מדוייקים ולא הכי מובנים.
זה פורום כאן, לא שו"ת הלכתי.
"

אבל את לא נותנת לנו שום יכולת לברר.
את מסכימה שזו גישה לא מקובלת. הרבנים שלנו אומרים שזה אסור. פשט שו''ע אומר שזה אסור. רוב ככל ספרי ההלכה אומרים שזה אסור.

את אומרת לנו שהרב של בעלך מתיר. ושהתפקיד שלך זה להגיד לנו שיש מה לברר. כשאת יודעת שהבירור שלנו ללא עזרה ממך (הפניה לרב או מקורות שתומכים בגישה הזאת) יניב תוצאות ברורות שמה שאמרת אסור...

ואז את כועסת שאנחנו "מקובעים באמונות שלנו"

איך לא נהיה מקובעים אם את לא מוכנה לחשוף אותנו לדיעות המתירות מלבד להגיד 'יש כאלו'...

עכשיו אני לא מנסה ללחוץ עלייך להגיד מי הרב אבל אני ממש לא מבין את הטענות שלך על מדריכים מקובעים ועל זה שאנחנו לא מוכנים לברר. כשבפועל אנחנו מאד רוצים לברר ולדון עם ת''ח שמורים אחרת ולברר את הסוגיה. או לפחות להתמודד מול מקורות...

כתבנו לך כאן הרבה סיבות מדוע לפי ההלכה (שאנחנו מכירים) זה אסור. לא הבאת שום סיבה הלכתית להתיר מלבד הטענה שיש רב שמתיר את זה. את אותו רב אנחנו לא יכולים לשאול כי איננו יודעים מי הוא.

מי שמקובע באמונות שלו זה לא אנחנו... אנחנו ניסינו לברר... את ניסית לברר? את בטוחה שהוא צודק? אולי יש סיכוי שהוא הכריע לא כדין? יש מצב שזה יכול לקרות?

אנחנו רוצים לשמוע ללמוד לשאול ולברר. מוכנים לקבל שאולי האמת והצדק לא איתנו, אבל בשביל זה אנחנו צריכים דיון אמיתי מה שאין כאן...
הסכמתי לבקש מקור.סוסה אדומה
זה המקסימום שאני יכולה לעזור.

אני בטוחה שאתם תסתדרו גם בלעדיי...
ואין לי שום בעיה עם מי שמברר ומחליט שהוא חולק על זה.
כן מפריע לי מה שמרגיש לי כמו אטימות ביחס לדעות שבן אדם עוד לא הכיר.

וזהו, האמת שדיברתי עם הרב מזמן, ולא התחשק לי להיכנס לדיון הזה שוב, די מיציתי אותו.

יותר מלשלוח למקור בע"ה, לא אכתוב על זה יותר בלנ"ד.
אני לא רואה כאן אטימותנחשון מהרחברון
אני לא רואה כאן דיעה שאני לא מכיר.

דיעה הלכתית גם של רבנים מוכרים ובטח ובטח של 'רב לא קונבנציונלי' עם 'דיעות מהפכניות' כהגדרתך חייבת לבוא מנומקת. אחרת א''א להתייחס אליה ברצינות.

יהיו נימוקים - מתווכח נסכים או שלא.
אבל איך אפשר לקרוא אטימות למי שלא מוכן לקבל דיעה ללא טעם ונימוק כשבפשט היא סותרת שו''ע ?

תראי, אף אחד לא כופה עלייך לכתוב כאן כלום. ולא כופה עלייך מה לחשוב.

אבל תסתכלי על זה רגע מהצד. את מביאה דיעה לא קובנציונלית, מהפכנית, ללא שום מקור. מסרבת מסיבותייך את להגיד מי בעל השמועה. כותבים לך כאן כולם סעיפים מפורשים בשו''ע שמשמע מהם בבירור להיפך. ואז נמאס לך לדון על זה. ואת תוקפת אותנו (בעדינות יחסית יש לציין) שאנחנו אטומים, מקובעים, לא מקבלים דיעה אחרת. זה לא נכון ולא הוגן
קודם כל לא תקפתי אף אחד.סוסה אדומה
הגבתי שאני מוחרדת - למי שמרבה להשתמש ב"נו באמת" ובסגנון הזה... שזה עצמו לא הכי מכבד את בן השיחה שלו, אבל מי מחזיר לו על הסגנון הזה בכלל?

להגיד שאני מוחרדת לדעת על המצב, זאת לא תקיפה. זה שיתוף כנה של מה שאני מרגישה לנוכח הגילוי הזה.

לא משנה מי אתה
תהיה פתוח לשמוע, אל תבטל, תאמין שיש גישה כזאת, גם אם לכאורה היא סותרת את מה שאתה מכיר.
גם אם מאילוץ כזה או אחר אני לא יכולה לשלוח אותך למי שמבין בזה הרבה יותר טוב ממני מכל הסיבות שבעולם.
זה מה שאני מצפה מעצמי, וזה מה שאני מצפה מאיש בעל אחריות...

אנשים שומרי תו"מ קוראים את הספר "לדעת לאהוב" והוא מזלזל ברמת השמירה שלהם "הם לא דוסים".

עזוב את זה שמהעולם שממנו אני מגיעה זה דוחה אותי.
ההתנשאות הזאת, והמקום הזה שמעז לחלק ציונים לאנשים בעניינים של שמירת התורה והמצוות.
לספר הזה, אני מניחה, שאם אלה שמעניין אותם לשמור על ההלכה קוראים אותו, יש לו הסכמה כלשהי מרב ידוע.
אבל בסדר, הם לא דוסים.

אתה יודע מה? והפעם אני מדברת אליך...
עד שאביא מקור, תנסה לפנות למי שכתב ב"לדעת לאהוב" שזה בסדר. מה המקור שלו?
(שגבר יענג את אישתו בלבד ולהפך).

לא חסר. אף אחד לא תלוי בי.
וגם אם כן, "התקיפה" (שום תקיפה), היא רק על האטימות עוד הרבה הרבה לפני שמישהו ידע שלא אגיד מי זה הרב הזה.
שגבר יענג וכ"ויהודה224
על זה אף אחד לא חולק אבל השאלה היא מה הגבול?
אני אענג את אישתי בלצאת ברכב לים בשבת. זה נשמע הגיוני??
...סוסה אדומה
שגבר מענג את אישתו והוא עצמו לא בא על סיפוקו באותו יום, אף אחד לא חולק?

אם אף אחד לא חולק, בוא נבטל את הדיון כולו.

ואני לא רואה שום טיפה של קשר בין זה לבין מה שכתבת למטה.

טוב, אני צריכה לעמוד במילה שלי.
סה טו חברים
סיימתי לדון בזה.
לא קראתי בפנים ואין לי אותו נגישנחשון מהרחברון
אבל לקיים יחסיים לא מלאים כהגדרתך זה משהו אחר לגמרי. וגם שם צריך לראות באיזה סיטואציה התיר.. ומה בדיוק...
לקיים יחסים לא מלאיםסוסה אדומה
כאמצעי מניעה בעת הצורך.

שם הוא אומר אפילו שזה לא כמשחק מקדים, אלא אפילו במקרה שזה חד צדדי, היא מענגת אותו או הוא אותה בלי שזה נגמר אפילו בקיום יחסים ממש. תשאל אותו, מה המקור להיתר?
וקל וחומר.

נכון, גם שם צריך לבדוק.
כמו בכל דבר.

הדיבור הוא על עצם זה שיש מקום להתיר, תקרא לאורך כל השרשור. לא משהו שהוא לכתחילה.
אלא כאמצעי למניעת הריון בעת הצורך, כשכל שאר האמצעים פחות מתאימים מכל מיני סיבות כאלה ואחרות.
כל מי מרבותי ששמעתי על הספר הנ''ל התייחס עליו כךאניוהוא
אין לספר הסכמה.
יש מכתב ברכה של הרב קנוהל.
שם כתוב שהוא יודע שהרבה יחלקו על הספר ועל הרבה דברי שכתובים בו
וגם כתב שיש להשתמש בו רק בעת הצורך
סתם דוגמא אחת מני רבותאניוהוא
המחבר מציע לקרוא יחד ספרות אירוטית.
זה דבר שנגד שו'ע מפורש.
איך אפשר לכתוב דבר כזה?!
היית יכול לטעון את כל זהסוסה אדומה
בלי לחלק ציונים למי שקורא אותו, ובלי להשתמש בביטויים מזלזלים במהלך הדיון.
שוב, בי אישית דברים כאלה לא נוגעים בכלל ולכן גם לא מרגישה צורך להחזיר עליהם (הכי הרבה מעידים על האדם שמשתמש בהם).

טיעון ענייני מתקבל הרבה יותר טוב. כמדריך חתנים אתה וודאי יודע את זה. (אני מקווה).
וגם, הייתי מצפה שמראש תראה יותר נכונות לבדוק דעה שנאמרת מאשר לבטל אותה אוטומטית, הזויה ככל שתהיה.

אמנם אתה לא באת בטענות לגבי זה, כתבתי בשביל נחשון שלא הבין על איזו אטימות מדובר, מקווה שעכשיו זה מובן יותר.
לא אני חילקתי ציונים.אניוהוא
את כתבת שדוסים משתמשים בו לכן עניתי לך באותה מטבע.
כתבתי בפירוט מה ההבדלסוסה אדומה
ובחרתי למחוק, כי אני לא מזלזלת באינטיליגנציה שלך, וברור לי שאתה יודע את התשובה.

מניחה גם שבלי קשר, אם תעשה בעצמך בדק בית אמיתי, תבין על איזו התנשאות אני מדברת.
אני לא באמת צריכה להסביר.

ולא הייתי כותבת אם נחשון לא היה בא בטענות על האמירה שלי.
למרות שלא יזיק לכמה אנשים לגלות קצת ענווה...
בהחלט פתרון טוב תמידאניוהוא
להאשים את השני בהתנשאות ולהגיד לו כמה הוא צריך 'בדק בית'.
לא תמיד, לפעמים זה מתבקשסוסה אדומה
בניגוד לאחרים שחולקים עלי פה ואין לי שום בעיה איתם,
משום מה איתך הדיון לא נעים בכלל.
אתה מאוד נחרץ באמירות שלך, כאילו אתה יודע את כל האמת והיא נמצאת רק אצלך, ומצד שני גם לא בא לאישי (כמו כמה אחרים פה) לברר מי הוא אותו רב. אלא מטיל ספק גדול (אם בכלל) ובטוח בעצמך מידי.
שולל הגדרות של אנשים - "לא דוסים". (אני שונאת את ההגדרה הזאת בדיוק מהסיבה הזאת. אנשים לוקחים אפוטרופוס על התורה וכל השאר הם סתם, וכמובן שהם בעלי סמכות לציין אותם... תגיד לי אתה, אתה לא חושב שזה מגעיל?).

וחבל, עם חלק מהאמירות שלך אני מסכימה, לצורך העניין, אם במקום להגיד כל רגע "נו באמת" ומתייחס באופן ענייני לנאמר, היה הרבה יותר נחמד לדון איתך.
היית יכול לומר שאתה לא סומך על מי שכותב לגבר ואישה לקרוא יחד ספרות אירוטית - זה היה לגמרי מתקבל בהבנה. ואולי אפילו הייתי מזדהה איתך.
כנראה שאתה פחות בקטע של לדון ויותר בקטע של לשלול, וזה בסדר, אבל אל תגיד שזה לא מתנשא.

בלי לזלזל, לא יודעת מי אתה, אבל אתה גבר צעיר, אני לא מכירה אותך במציאות, לעומת זאת, יודעת בוודאות מתוך המציאות שאתה פוסל דברים באופן הכי נחרץ כאן.
כן, אני מכירה באופן אישי ויודעת שדברים ששללת בנחרצות - נכונים, אם לא על כולם, על חלקם.

תקרא את ההודעות האחרונות שלך, אם תצליח להסביר לעצמך איך אפשר לקרוא אותם בלי לחוות ממך התנשאות (ושוב, זה לא עניין המחלוקת. כי עם השאר אין לי בעיה),
תבוא להגיד לי לעשות בדק בית.

למרות שאין צורך, אני בהחלט מודעת לזה ומשתדלת לעשות בדק בית מידי יום ואולי מידי שעה.
תמיד הויכוח כל צד עומד על דעתואניוהוא
אל תצפי שהצד השני לא יהיה נחרץ.
בטח ובטח כשיש לו טענה חזקה מול טענה בשם רב אנונימי שסותרת כל הלכה והנהגה בנושא.

נכון, פסלתי את הספר הנ''ל בלי להביא את. הדוגמא הכ'כ פשוטה הנ''ל - זה אומר שאני מתנשא?

ואכן לא פניתי באישי.
ועל כך באמת - תרשי לי
להתנשא- אני גאה בעצמי. אחרי כל השירושרים שמדברים פה על מה גברים פה שולחים לנשים נשואות וכו'. אני שמח שאני עומד בכללים שהצבתי לי ולא מתכתב עם נשים. גם אם זה נושא שמעניין אותי מאד .
ואולי דווקא בגלל שזה נושא כ'כ גבולי

זה מאד נחמד להאשים את השני בהתנשאות רק כדאי שתזכרי מה שאת כתבת עלי - כמה מחריד אותך שיש מדריכים כמוני...
אז עד שאת אומרת לי ליטול קיסם שבין שיני, טלי קורה מבין עינייך.

אין שום בעיה שתעמוד על דעתך בוויכוחסוסה אדומה
פה התנהל דיון. ובתוך הדיון השתמשת בביטויים לא מכבדים, כגון "נו באמת", "מצאת לך"... וכן על זו הדרך. אז זה לא בדיוק רק לעמוד על דעתך. ואני בטוחה שאתה מספיק חכם בשביל להבין את זה גם אם לא מספיק אמיץ בשביל להודות בזה.
אם ככה אתה מלמד את החתנים לדון עם האישה שלהם ושזו דרך לגיטימית לעמוד על דעתך, אולי גם בזה כדאי לעשות בדק בית.

אני כן מצפה שלא תהיה נחרץ. שתגלה קצת פתיחות הדעת גם אם בסוף תבחר לשלול את דעתי.
אבל מלכתחילה? זה לא רציני.
תבדוק, תשאל, תכבד, מצידי אחר כך תסקול אותי גם אם צריך.
אבל מראש? כי אתה לא מכיר? כי אתה לא יודע?
כי לא שמעת על גברים שמסוגלים להחזיק? כי החלטתי מסיבות מסויימות שלא לשתף במי מדובר?

וכן מצפה שלא תשמש את הקטגור ותחלק ציונים למי נחשב "דוס" ומי פחות.

זה לא שאסור ליפול בהתנשאות, כלומר יתכן שאסור, אבל זה דבר שיכול לקרות,
אבל לפחות אל תהפוך נפילות לאידאל.

ושוב, כאמור אני לא מתיימרת לומר שאני לא צריכה לעשות בדק בית, אבל גם לא נמנעת מלקרוא גם לך לעשות.
הגיוני סה"כ. לא?
בכל אופן, על זה נחרדתי.

לא התכוונתי לפגוע, והאמת שדי כואב לי שכתבתי לך, אבל אחרי שהסברתי את עצמי לנחשון וכביכול התנערת מ"אשמה", נאלצתי לכתוב.
יכול להיות שאתחרט על זה.

אתה יכול להגיב, אני לא מתכוונת להמשיך לענות על זה.

בהצלחה..
בינתיים מצאתי לך בטעות ציטוטסוסה אדומה
בקובץ מסויים שמישהו מכאן שלח לי.
אם תרצה, אשלח לך בפרטי תמונה כי אי אפשר להמיר את הקובץ ולהעתיק...
למי ששאל כאן ובאישיסוסה אדומה
אחרי שהופתעתי מהתגובות כאן, ואני שמחה על זה. דיברתי עם האיש המתוק שלי, ואלו דבריו...

הוא אומר שהחיים מזמנים התמודדויות, והם רגילים לשלוט בעצמם כרווקים כי פשוט אין להם ברירה.
וגם לא תמיד האישה יכולה או רוצה, ואסור להיות תלויים בה. הוא אומר שבסופו של דבר מי שלא יודע לשלוט בעצמו, דופק קודם כל את עצמו.
ושאסור להיות מנוונים בשום תחום.
גבר צריך לדעת להתגבר.

הוא טוען שהתרגול התודעתי הוא קודם כל המקום שממנו האדם מקיים יחסי אישות עם אישתו.
כשאתה ניגש לזה קודם כל מתוך מקום שמבין שאישתך היא המרכז, ושתפקידך לענג אותה ולא את עצמך ולא משנה כמה אתה רעב לזה, אתה מקבל בשלוות נפש פעמים שבהם היא לא יכולה ולא רוצה גם כשאתה הכי רוצה בעולם.

(בעיניי, חשוב לציין שהמקום הזה בנפש צריך להיות הדרגתי, כי מי שלא מסוגל להיות שם, הצד שדואג לעצמו יכול לבוא במקום אחר ואולי במקום גרוע יותר).

דבר שני,
הוא טוען שכל גבר שמודע לעצמו (וגם אישה) יודע רגע לפני שזה קורה, ושלגמרי אפשר לעצור את זה. אם זה על ידי זה שמתרחקים רגע עד שיעבור, או שחושבים על הרצל בהכרזת העצמאות וכו' או כל מיני תרגילים מוזרים כאלה שמזרימים את הדם למקום אחר בגוף.
הוא אומר שאחרת בלי קשר, גבר תמיד היה גומר לפני אישתו ולא מצליח לספק אותה. ולפי התורות שהרב שלו אוהב לחזור ולשנן בפניהם בפרשת אישה כי תזריע, - לא יהיה להם בן זכר.
אז חייב שגבר שמצליח לספק את אישתו, יודע להחזיק מעמד.
ובקשר לתרגיל התודעתי של מקודם, הוא אומר שאם אתה לא חושב על עצמך כל הזמן, אתה מגלה שלגמרי אפשר להתמודד עם הכאב הזה, ושהוא עובר בקלות. (בניגוד למניפולציות שנהוג לעשות על נשים).
הוא אומר שזה אומנם מטעין את הגבר וכן מכניס אותו לרמה גבוהה יותר של התמודדות (ושיש לומר לנשים להיות מודעות לזה ולבוא לקראת הגברים שלהם), אבל זה בהחלט דבר שאפשר לספוג אותו יומיים שלושה בהצלחה.

דבר שלישי,
לגבי המודעות הפיזית, הוא אומר שזה עניין שרוב הגברים מודעים אליו.
(לי זה היה חדש למשל).
לא לשתות לפני השינה,
להתפנות,
לישון על הצד,
להגיד קריאת שמע כמו שצריך,
ולחשוב על דברים אחרים.

בהצלחה.
מקווה שלא שכחתי משהו.
ככלל..יהודה224
הדברים שאת אומרת נכונים מאד אך אינם נכונים למצב שעליו אנו מדברים
אדם לא יכול לגרות את עצמו,ולעשות אח"כ פעולות שיפסיקו את הגירוי.
כתבו על זה הרבה בפוסקים על כל האוחז באמה.... וכו כאילו מביא מבול לעולם ועוד...
כל אחד יודע מה הגבולות שלו מבחינת האופי הפיזי שלו.
אבל להביא את עצמו עד כדי כך להנות את אשתו וח"ו להגיע לידי עבירה לא מצאנו שום פוסק שמתיר כמו שלא אחלל שבת כדי להנות את אשתי כך גם כאן אעשה את כל שמותר ומה שאסור ח"ו
ויש לזכור תמיד שהרוחניות היא של שנינו ביחד.
אני לא חולקת עליך באופן כלליסוסה אדומה
עבר עריכה על ידי סוסה אדומה בתאריך ו' בתמוז תשע"ט 15:24
כתבתי מה שאני יודעת...

מה שכן, המחלוקת היא שאני מדברת גם על המצב שאנחנו מדברים.
עם זאת דעתי ודעתו של האיש שלי, זה שהרוב כנראה לא יכולים להרשות לעצמם (ככה נראה לפחות כרגע), אבל מי שמרגיש שהוא מסוגל יכול לנסות. (עד שאולי נפתח איזו שיטה שתוכל לדבר לאנשים נוספים).
כנראה שההדרכות עד עכשיו מכוונות על פי מה שמתאים לרוב.

העיקר שמי שמרגיש שזה לא מדבר אליו, שלא יקח את הסיכון.
ושנעשה הכל לשם שמיים.

גם אם חושבת שיש מציאות אידאלית יותר, אני מאוד מאוד מעריכה את מי ששומר על עצמו.
אשריכם.

תודה על ההשקעהמופאסה
כמו אמר קודמי שהדברים חשובים וטובים באם בסופו של תהליך האיש מגיע לסיפוקו.

ד''א מי שמתאמן באומנויות לחימה כמו טאי צ'י ודומיהן יכול להתאפק כמעט ללא גבול, מומלץ.
חח זה ממש לא נכוןיהודה224
דווקא אני אחד כזה...
וזה דורש אימון של שנים וגם יותר מזה.
התעסקתי באומניות לחימה הרבה שנים
וזה צריך אימון יותר בפן הרוחני..
גמני מתאמןמופאסה
ודאי שמתאמנים בפן הרוחני בעיקר, אני מדבר על טאי צ'י, אייקידו ודומיהן.
יכול להיות זה משתנה מאדם לאדם, אני כבר יותר מ20 שנה מתאמן וזה די שינה לי את החיים די בהתחלה, בהרבה מובנים.
חחחיהודה224
לא זכור לי שמופאסה היה מתאמן... אולי קונגפו פנדה...😜
חחח... הצחקת אותי עם הרצל...Orit39
אזכור זאת כל פעם שבעלי ישגע אותי.... "הרצל..... הכרזת העצמאות".... איך לא חשבתי על זה
בכל אופן נראה לי כדאי לפתוח שרשור חדש בנושא, יצאתם מכל הקשר להודעה הפותחת....
אופס, רק עכשיו אני שמה לב. קורעסוסה אדומה
בן גוריון***

לא יודעת איך הרצל קפץ לכאן...
הכל נכון. אפשרי לגמרי להתאפק גם שניםנחשון מהרחברון
וכן עושים זאת. ואפשרי בהחלט להתאפק ולא להגיע לפורקן עוד כמה דקות. וודאי שאפשר ואף חובה להעמיד את האישה במרכז.

אבל אין שום קשר בין זה לבין מה שהיית בהתחלה לקיים יחסים ולהפסיק לפני הסוף. ואז גם למחרת ולמחרת. אין קשר.

מלבד הנקודה ההלכתית שאני לא מצליח להבין אותה.
כתוב יד לאמה תיקצץ. ויש המון הקפדות שחז''ל נתנו לנו מה לעשות ומה לא לעשות (איך להתפנות, איך לישון, הנחיות שקשורות לאכילה) ע'מ שלא יצא שז''ל. יש מן הפוסקים שהתירו לאחוז באמה בשעת הטלת מים כשאדם נשוי ואשתו טהורה כי אם ירצה הוא יכול להיות איתה.

וכאן מגיע רב שמתיר (ואשמח מאד לשמוע מיהו. לא כדי להתווכח אלא בעיקר כדי לבקש ממנו מקורות וללמוד) לקיים משכב נסוג ללא הגעה לפורקן ולא חושש לזה.
....לצמוח ולהצמיח
מעריכה מאד את דברייך המעשירים והמחכימים בפורום, אך הרגשתי שחייבת להגיב למה שהעלית בשירשור זה.

אפילו אם זה אפשרי לאיש לשלוט ב100%, זה נראה לי לא הוגן ולא מתחשב כלפיו ומרגיש לי מאד לא נכון.
ובמיוחד בימים הראשונים לאחר תקופת הריחוק.
לעיתים יש מצב שזה נדרש מכורח המציאות, אבל ככלל זה צריך להיות מתוך שמחה והנאה הדדית.
לא מתוך הקרבה אלטרואיסטית של צד אחד. אלא מתוך רצון של שני בני הזוג לשמח ולענג זא"ז.
בעיניי דרישה כזו מאיש זה לפחות (ואולי הרבה יותר) כמו לבקש מהאשה לוותר על העונג שלה ושהאיש לא יחכה לה כדי להתחשב בו ובצורך שלו.
אמנם זה גם יכול לקרות לפעמים. אבל בטח לא מלכתחילה ומבחירה.
אם כל כך חשוב לזוג למנוע הריון בכל מחיר ואין להם אמצעי מניעה שטוב ומתאים לשניהם, כבר עדיף שיחכו מתוך התחשבות וכבוד הדדי ולא יהיו באינטימיות כזו בימים שאינם בטוחים מבחינת יכולת הפרייה. אך לא יעמידו את בן/בת הזוג במצב לא נעים ומתסכל...

אני מסכימה לגמריסוסה אדומה
כמובן שהכל הכל בהנחה שזה מתוך בחירה הדדית של שניהם לגמרי ושזאת ההעדפה של שניהם לחלוטין. הדגש כאן הוא על זה שיש מקום לנסות לפטור אישה מהאמצעים האלה שפוגעים בשניהם. לאישה להעז להציע ולגבר לנסות להיפתח לאפשרות הזאת.

אני באמת חושבת שבגלל שתודעתית אפשר להיות במקום אחר, גם גבר וגם אישה מסוגלים להיות במקום שהם מענגים ונהנים מזה גם בלי לקבל תמורה. (ושוב, מרוב דיבורים שוכחים כאן שזה תוך שימוש באמצעי נוסף, ותוך קבלה גמורה של המציאות במקרה שזה לא עובד בדיוק כמו שהם תכננו כשיש פספוסים).

וזוג לא חייב להגיע למצב אינטימי מאוד, בני זוג יכולים להתחבק וכו' ופשוט להפסיק את הריחוק. יש בזה בעיניי הרבה יתרונות, תקופת הריחוק קשה בלי קשר לזה שאי אפשר לקיים יחסים, לפעמים נצבר בה מתח נפשי שמתפוגג אפילו רק בחיבוק הראשון - וזו תועלת של שניהם.
אגב, יש נשים שליל המקווה (במיוחד כאלה שהולכות לפי הרב עובדיה) יוצא להן יום יומיים לפני ימי הביוץ, אז זה לגמרי אפשרי, גם לקיים מצוות עונה בליל מקווה וגם למנוע בדרך שהכי נכונה לכם.
טוב אז מה שאת מעלה כאןשוקולדד ציפס

הוא באמת אחר ממה שכל הגברים פה טוענים

(ורב הנשים שותקות?)

אז שאלתי את בעלי והוא מסכים איתך פיזית

גם מתוך שינה רגע לפני מתעוררים ובוודאות אפשר לעצור אז.

אבל סליחה,

לא נראה לי שזה צורה.

נוכן לגבר יש מחויבות לאשתו

לענג אותה

לשמח אותה.

חיוב שאוריתא של עונה.

ומה הוא, עז?

למה נראה לך יש שמירה על גבר נשוי?

כי יש לו אישה.

יש לו פת בסלו.

תראי את הדיבור על זוג כשאסורים

'בקושי התירו להביט בפניה'את מדברת על הרבה הרבה יותר מזה.

אני חושבת שגברים אצלינו לכל הפחות ששומרים עצמם,

גם לפני הנישואים וגם אחרי,

הם יודעים לעצור  את עצמם.

אבל זה לא קשור למה שאת מציירת.

ובעיני משגל נסוג כסדר-

כהתנהלות

זה לא תקין.

ואני יודעת כמה גלולות עושות לי רע

ואסור לי התקן.

ואני לא יודעת איך למנוע

אבל נראה לי מוגזם מה שאת מציירת

בודאי להעלות את זה כאן כתביעה מכל איש.

זאת לא תביעה מכל אישסוסה אדומה
זה על מקום ששניהם בוחרים בזה. אף אחד לא כופה שום דבר על אף אחד. באותה מידה לא צריך להגיד לנשים שהאופציה היחידה היא שהן תפגענה בגוף שלהן.

מרוב דיבורים כאן הדברים יצאו מהקשרם, האמת שמיציתי את הדיון הזה וכבר אין לי כח להמשיך לטחון אותו.

לסיכום:
- אמצעי המניעה שיש היום, יש בהם הרבה חסרונות. והלוואי שנמצא משהו אידאלי.

- ההצעה שלי היא להשתמש בשקפים תוך ערנות לימים הלא בטוחים בכלל,
שבהם כל זוג מחליט ובוחר את מה עושה לו טוב. מי שיכול לקחת סיכון, שיקח סיכון, מי שלא, שילך על בטוח.

- מי שיכול לקחת סיכון, לוקח בחשבון שאם הגבר לא מצליח לעמוד בזה, הם מקיימים יחסים כרגיל וסומכים על המזל.

- לא חייבים להגיע למצב אינטימי ממש, הכל תלוי בבחירה של שניהם.

- הכל בוודאי מתוך בחירה ושיקול הדדי. כולל הבחירה בסוג הזה של המניעה.

- גבר כן מסוגל לשלוט בעצמו. גם במקרה שהוא מענג את אישתו והוא מנתק את עצמו מהסיטואציה. האמירה הזאת היא לא תביעה מכל איש, אלא אמירה שבאה לומר שזה בהחלט אפשרי.
ולא אני אומרת את זה, אני אישה שלא מבינה בזה, אלא שזאת רוח הדברים בישיבה של האיש שלי.
זה נכון שמי שלא נמצא תודעתית במקום הזה, הוא מאוד מסכן, כי הוא מרגיש מסכן.
גם אישה יכולה לגמרי להיות שם בלי להרגיש מסכנה.

- נכון, לא כל הגברים מסוגלים או מודעים לזה שהם מסוגלים לשלוט בעצמם.

- כשאישה הולכת לפי הרב עובדיה והדימום מפסיק לה בטווח של ה4 ימים, והביוץ שלה מתחיל מאוחר יותר, יש להם 2 ימים בערך להגיע לאינטימיות מלאה עם הרבה פחות סיכויים להיקלט. ובימים של הביוץ להוריד הילוך.

- לא דיברתי על משגל נסוג, אבל כנראה שבגלל שאי אפשר לפרט פה יותר מידי, זה מה שהובן ממני.

- זאת דעתי, אף אחד לא חייב לקבל אותה. כל אחד שיעשה מה שמתאים ונכון עבורו. ומי שרוצה לארח את דעתי ולבחון אותה, מוזמן, מי שלא , מוזמן שלא.

- מה שבטוח, גלולות זה הדבר הכי גרוע לשניהם. (ברוב רובם של המקרים).

אז אם כבר, כמו שאמרתי בתחילה, התקן לא הורמונלי.

בהצלחה כולם בבירור האישי והזוגי, האינטימי וההלכתי.

אני מיציתי, כל אחד מוזמן לברר את עצמו בנושא.

)מקווה שלא שכחתי להתייחס לאף נקודה, כתבתי לפי מה שאני זוכרת).
זה לא בדיוק ככהכלה נאה
אני עם ניסיון של הרבה שנות נישואים. וניסיתי הכל.
היו תקופות שהיה אסור לי להכנס להריון בכלל.
אז לא לקחתי משהו בערך. לא סומכת על ניסים.

כמו שגלולות יכולים להרוס שלום בית כך גם הריון יכול להרוס שלום בית. במיוחד בתקופה של אחרי לידה. ולא רק שלום בית. גם בריאות הנפש.

גלולות לדעתי אסור לקחת בכלל. אבל התקן??
הדבר הכי טוב שמצאתי.

לא מתאים לכל אישה להתחיל להתעסק עם נרות או שקפים לפי השעון בזמן קיום יחסים. לי אין את העצבים לזה וגם למתח סביב זה.
שמה התקן ויש שקט לשנתים שלוש ארבע..שנים. ושוכחת בכלל שיש לי משהו בגוף.

וזה לא כזה כואב כששמים את זה. זה סתם להפחיד נשים. שניה אחת של הרגשה לא נעימה ויש לך שקט.

לדחות טבילה בימים של הביוץ? חבל.
אלו ימים שטובים לאישה. עם התקן הכל זורם. אטלו יומים לפני הוסת יש כתמים אבל עדיף על כל הדברים השניים.
זה משתנה מאישה לאישהסוסה אדומה
ותמיד זה עניין של סדרי עדיפויות.

בגדול אני מסכימה איתך.
אבל שוב, תמיד זה עניין של סדרי עדיפויות כמו שכתבתי קודם.
אני בכל מצב מאמינה יותר בקשב פנימי ובכמה שפחות התערבות לא טבעית בגוף שלי.
כמובן שאם אין ברירה אז אין ברירה... ואם אין רצון וכח, אז נתונה בידך הבחירה להשתמש בכל אמצעי שאת מאמינה בו והוא לא מזיק לך. (גם אם לך לא מזיק, יש נשים שזה לא מתאים להן).
באופן כללי, הגישה שלי היא שכלל שאנחנו יותר קשובות לעצמנו ההוויה כולה יותר מחוברת לרצון שלנו ופועלת בהתאם.
אבל זאת תורה שלמה ואי אפשר ללמד אותה על רגל אחת
בדיוק!Orit39
אני לא שללתי כלום. לי יותר התאים מהכל ה vcf. אם לך טוב עם ההתקן - מצויין! אני קראתי רק חלק מהדף שנתנה לי הרופאה בזמן התעניינתי ובדקתי אותו לפח עוד לפני שיצאתי מהמרפאה..... לא בשבילי..... מה שכן - שכל אחת תדע מה שהיא עושה. ואם למישהי יש תופעות כאלה ואחרות שתדע לשייך לאמצעי שהיא נוטלת ותדע להחליף / להפסיק איתו. ולא להמשיך בלי מודעות ושלא תהרוס את בריאות הפיסית, הנפשית והזוגית.
יש גם דיאפרגמה בשביל למנועיפעה1986
להרבה מהפוסקים זה לא פשוט להתיראניוהוא
את כמובן לא צריכה לפנות דווקא לרבנית אם לא בא לך מולהמיקי מאוס
זה שהאיש מקצוע שהוא בחר זה הרב אז זה לא מחייב אותך, הרב רק הציע.
(ותראי את הטוב בזה שהוא פנה להתייעץ. זה כבר שלב חשוב בפתרון, תתפסי את הגל הזה ותנסי לעשות מה שאפשר)

אבל- למען הזוגיות שלכם וגם למען העתיד שלך חשוב מאוד שתמצאי דמות אחרת מקצועית שתוכל לייעץ לך!
והכי טוב אם תמצאו דמות או זוג שיהיו מקובלים על שניכם לטיפול זוגי מקצועי.
נשמע שיש ביניכם בעיה ארוכת טווח. הסרט הזה זה רק משהו קטן בסיפור (לא מצדיקה חלילה, זה מגעיל בעיני וממש לא ראוי בשום סיטואציה אבל א"א לנתק את זה מהסיפור כולו כי ברור שלמצב הזוגיות יש השפעה על הקושי בהתמודדות הזו)
ואם במשך שנים זה לא נפתר אז כנראה שאין לכם לבד את הכלים המתאימים...

בהצלחה!
את רוצה פתרון או לשמוע שאת צודקת?ארץטרופיתיפה
א. את צודקת. אסור לגבר בשום מקרה לפתוח אתרים לא צנועים.

ב. אם את רוצה פתרון אמיתי למצב: תשכחי מרבנים, תשכחי מה שראית וממה את חוששת.
תלכי לקניון, תקני בגדים, תהני עם בעלך.

זהו. מאמינה שהכל יהיה בסדר. הוא לא יהיה לו זמן וחשק לאינטרנט ואת תהיי בטוחה שהכל בסדר.
שטויות. תכנסי לאתר שמור עינך ותיקראי בפורומים שםכלה נאהאחרונה
כמה האישה אומרים שהאישה מושלמת ובכל זאת לא מספיק להם.
הם מתמכרים מכל מיני סיבות. לא קשור תמיד לאישה.
לא תמיד האישה אשמה. וברור שאישה שמגלה דבר כזה מיד חושבת שהיא אשמה. אז לא. הוא אשם!!

שידע לשלוט בתאווה שלו. ולא שילך לטיפול כמו 12 צעדים או פסיכיאטר.
לאף אישה בעולם לא מגיע בעל שנהנה מהצד מנשים אחרות!.
ב"ה תראי לפחות הוא לא מנהל רומן אמיתי ורק ווירטואליmetorafi

עכשיו זה כו גלגל הוא אשם אבל אם את ממשיכה להחזיר אז זה רק יחמיר מה שמומלץ לך זה לשבת ולדבר אית בנחת ולנסות ליזום משהו לפני השעות הקטנות שלי הלילה אם הוא ממשיך עם זה אחרי שאת יוזמת מספקת אותו וכו בעלך מכור לריגושים , ואז תקחי אותו לצניחה חופשית או משהו

אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

איפה כתוב כאן שהוא מסרב לטפל?שלג דאשתקד
הוא שומר עליהם ומטפל בדרך שלו. מבחינתו פחות מפריע עם הבית נראה כמו סדום ועמורה, ולדעתו לא נכון או לא כדאי לריב עם הילדים על סדר וניקיון. הוא לא נראה לי הגבר או האישה היחיד שחושב ככה.

ואגב, יש לא מעט נשים שמביאות ילד לבד. היה ילד כזה בגן עם הבן שלי (גן ממד) לפני כמה שנים 😉

אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט

ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.

יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך - נשואים טריים

עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..אחרונה

וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝

אבל גם היום ❤️

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

כל הטעויות הלא פרקטיות התחילו ממטרה פרקטיתשוקו.אחרונה
פרקטית מי שרוצה לשמור על עצמו על ביתו ועל הזוגיות יתרחק מאוד מאוד

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוג

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועה

שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.

אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.

גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.

והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.

אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין  שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.

מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.

זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...

העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.

אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.

אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.

וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים

בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...

זו האמת וזו דרכה של תורה

ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.

*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.

אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).

ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.

אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.

איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>

שיש כל מיני מורכבויות,

מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.

ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,

וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)

אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.

קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.

יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.

בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר

(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").

מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.

לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+

ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך

ובפרט כשאת בהריון

תעצרי אותו לשיחה

ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.

בצורה ברורה.

אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר

לא מקובל וכאלה

רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע

ולא לדפדף את המקרה

כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון

הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.

זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם

מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.

הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,

ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית

לפעמים האנשים האלה סבירים

יודעים לא להפריע.

ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.

ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי

תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.

אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו

נתח מהזמן, שישים לב.

רפרוף קצר על כל ההודעות שלך כאן...השתדלות !

בכולן את כותבת שאת לא יודעת מה לעשות, את רוצה להתגרש. עוד לפני שהתחתנת איתו! ורגע אחרי החתונה! ושנה אחרי, ושנה וחצי אחרי!

למה את עדיין איתו בכלל? אני שואלת באמת, זה לא שאלה רטורית. לא מכירה אותך.

את יודעת מה את רוצה בחיים? זה נכון הילד וכו'... אבל עדיף ילד שגדל עם הורים שטוב להם בנפרד מאשר ילד שנמצא בבית אחד מפורק ורואה ריבים ותסכולים כל הזמן, ואמא שלא פנויה אליו רגשית כי היא מתעסקת בזה שלא טוב לה בזוגיות.

תעצרי שנייה את הכול. תחשבי על עצמך- טוב לך עכשיו? יהיה לך טוב בשנה הבאה ובעוד כמה שנים? מה יעשה לך טוב? מה את יכולה לעשות שיעשה לך טוב? לא לצפות שאחרים יעשו דברים שאולי ישפיעו עלייך. תשני דברים בעצמך.

אשכרה לכל שרשור פה צריך "בפרקים הקודמים"נעמי28
כל החיים שלנו זהמתלבט34
מה היה בפרקים הקודמים... 
רק רוצה להאירעוד מעט פסחאחרונה

שיכול להיות שהבעיה היא לאו דווקא באדם הספציפי, אלא שזה דפוס מסוים של הפותחת, חוסר יכולת להתחייב ולהשלים עם הבחירה שלה.

כך שייתכן שהפתרון הוא מציאת בן זוג אחר, אבל ייתכן גם שהפתרון הוא בשינוי פנימי אצלה (לא קראתי את הפרקים הקודמים, רק מה שכתבת כאן).

נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
נר איש וביתו - תדליקו אחד את השני.
תודהנפשי תערוגאחרונה
לצערי אני לא מצליח לקרוא את הגרסה הארוכה
תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

למה שלא תלמד לבשל בעצמך?shaulreznik

זה מעניין, לא גוזל יותר מדי זמן אם מכינים תבשילי קדרה, אורז עם ירקות, פשטידות וכיו"ב. בנוסף תזכה להמון מחמאות מאשתך וחמותך. 

אולי יעניין אותך