לוח למידה לחופש?דניאל אור
יש למישהו משהו בסגנון שכולל כמה שיותר חומר?
אשמח לקבל.. תודה מראש!
יש באתר של משרד החינוך לוח של למידה עד למחוזיelchanancohen

חומר לחידון תנ''ךדוד יוסף דדוש

יש בקישור הזה אם זה יוכל לעזור לך

http://meyda.education.gov.il/files/noar/tanachoveretnahat.pdf

תודה רבה!דניאל אור
היימעדיף לא לספר.

תגיד לי, מה המטרה שלך?

המטרה שלך היא להיות חתן התנ"ך המחוזי? הארצי? העולמי? להגיע למקום נחמד במחוזי/ארצי/עולמי?

קבע לעצמך מטרה.

כשיש לך אותה, והיא אמורה להיות לא פחות מחתן התנ"ך העולמי (לא אכפת לי אם אתה מאמין שתוכל להגיע לזה או לא) אז אתה צריך להבין שאתה לא צריך ללמוד על פי לוח למידה "מומלץ". אני לא טוען שלוח הלמידה הזה רע, אבל יש סיבה שאתה תהיה החתן ולא מישהו אחר. תן לי סיבה אחת. למה שאתה תהיה חתן התנ"ך ולא מישהו אחר? כשאתה לומד בדיוק כמו מתמודדים אחרים, ועושה פחות או יותר מה שהמתמודד הממוצע עושה בכדי "לזכות", אתה באמת חושב שתצליח לנצח? אתה צריך לשכוח מלוח למידה שהתאימו למתמודדים, אתה אמור להיות מעל זה. אמורה להיות סיבה שאתה תנצח ולא מישהו אחר. אתה צריך למצוא את הסיבה. רמז? ללמוד כמה שיותר פרקים כל יום עם ריכוז כמה שיותר גבוה, עם מוכנות להקריב (רגשית, מנטאלית, חברתית, פיזית..)

בוא ניקח דוגמה:

אתה לומד כרגע לחידון המחוזי. כמה אתה חושב המתחרה הכי חזק מכולם לומד? 10 פרקים ביום? 20 ?30 ?100? 200? נניח 100 פרקים. אתה תצטרך ללמוד 110 פרקים (כמובן לא מספיק רק לקרוא אלא גם ריכוז ולמצוא את שיטות הלימוד שיעבדו עליך הכי טוב, בעזרת השם). קח את המספר הכי גבוה שאתה מאמין שהמתמודד נגדך במחוזי (אתה לא חייב להכיר אתו בכלל) לומד ותלמד יותר מזה. ככה הסיכויים שלך עולים משמעותית לזכות (בהנחה ואתה לא סתם קורא בלי ריכוז וברפרוף), בעזרת השם.

אני לא אומר לך להתחיל מ200 פרקים כשאתה לומד בקושי 5 ביום (5 זו סתם דוגמה), אלא תעלה בהדרגה, וכמה שיותר מהר (בלי פגיעה בלימוד הפרקים מפני חוסר ריכוז וכדוגמה).

השורה התחתונה של מה שאני אומר היא, שצריך ללמוד בגדול, לחלום בגדול, לרצות בגדול, ולזכות בגדול.

האופציה השנייה היא,  להגיע למקום ממוצע בחידון (או נמוך מזה), והיא באמת בסדר, אבל זה לא שונה מ99% מהמתמודדים שניגשים לחידון.

מאוחר מדי להתחיל?אבישג השונמית

ממש לא.מעדיף לא לספר.

אני, באופן אישי, הכנתי את מאיר לדרמן מהחופש הגדול עד החידון הקרוב ביותר.

זאת היתה הפעם הראשונה שהוא ניגש לחידון, וכשהוא התחיל ללמוד, ללמוד 10 פרקים כל יום נשמע לו קשה מאד אבל הוא האמין שהוא יצליח, ברוך השם הוא הצליח.

אם הייתי אומר לו שתוך 7-10 חודשים הוא ילמד כמויות אדירות של פרקים הוא כנראה היה לא מאמין. השיא שלו היה ללמוד בערך 250-300 פרקים ביום.

בנוסף לכך, זאת היתה הפעם הראשונה שהוא ניגש לחידון, ברוך השם.

בתחילה, הרמה שלו היתה לא גבוהה, אני מעריך שאם הוא היה ניגש כשרק התחלנו את התהליך הוא לא היה עובר את המחוזי, ואני בספק אם את הבית ספרי. במחוזי הוא לקח מקום ראשון עם 99/100 נקודות, ובארצי נפל בסך הכל בלחץ, ברוך השם.

המטרה בחידון התנ"ך היא לדעת תנ"ך...חידניסטית
נכון שלהגיע רחוק בחידון זה טוב ויפה, אבל אחרי שנה- שנתיים ההתלהבות ממך כבר נעלמת, ומה שנשאר, שהוא תלוי השקעה לטווח ארוך, זה הידע. לא צריך לבטל את כל החיים כדי לנצח בחידון התנ"ך, אלא צריך לקחת את הלימוד במידה. ככה יש פחות לחץ, פחות תסכול, והידע גם נשאר יותר טוב, ומרגישים יותר טוב עם עצמינו. אני תומכת נלהבת של לימוד תנ"ך, אבל המטרה היא לא לנצח, אלא לדעת את הספר, וזה מ שנשאר אחרי החידון. החידון הוא חוויה טובה וחיובית, אבל לא העיקר בסיפור.
אם ככה אזמעדיף לא לספר.אחרונה
אם אני עכשיו בן 14 ואני מתחיל ללמוד לחידון בתדירות ובנפח מאד עצומים, ולומד עד גיל 17 וזוכה במקום הראשון בחידון העולמי. אחרי החידון אני ממשיך ללמוד עד מותי, ובגיל 60, הזכרון שלי והיכולות שלי, מה לעשות, לא מה שהיו פעם ועכשיו אני זוכר בערך רק "חצי מהחומר", את באמת חושבת שהייתי זוכר אתו דבר בגיל 60 אם הייתי לומד בגיל 14 עד 17 במחשבה ש"לא צריך לבטל את עצמך"? הידע לטווח הקצר והארוך לא יישאר אתו דבר כמו בלימוד מאד אינטנסיבי. המטרה בחידון התנ"ך היא לנצח, ועל זה מבוסס החידון. אם את מסרבת לקבל את זה זה כבר דבר אחר, אבל מפה ועד לומר שהמטרה בחידון היא לא לנצח. לא אומר שזו המטרה היחידה, אבל היא תמריץ נהדר ללימוד ועל הרצון לנצח מתבססים כל אלה שמגיעים לרמות הגבוהות ביותר של החידון, והסיבה שהם מגיעים למקומות כאלה, היא בזכות הרצון לנצח. פעם ראית מתחרה ישראלי שמגיע לעולמי, ואומר "אני רוצה להיות מקום רביעי"? אין מציאות כזו. חוץ מזה שלא אמרתי לבטל את עצמך למען החידון מאז שהתחלת ללמוד, אלא שפרק זמן מסוים לפני החידון ועד אחרי העולמי צריך לעשות זאת.
חידוניסט לשעבראני חי בשביל 42

לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.

בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!

אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)

לימוד לחידון תנך📜📖

פעיל?כלתתנ''ךבעתיד

למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?

תודה נהרה(שם בדוי)

שאלה בקשר לחידון - מי שמגיע לשלבים הגבוהיםתְכלת

האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?

הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?

בעיקרון חובהבוקר אור

בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים

אבל לא הייתי בונה על זה

תודה רבה!תְכלתאחרונה
שרשור שאלותקווהניק

מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו 

האמא האמיתית של התינוק ממשפט שלמה, מלכים.ה' אור לי.

מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"

המילדת (של רחל)בת סוד
מה היה התנאי בשביל להיות "לראש לכל ישבי גלעד"?
נדמה לימאריץאחרונה

לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...

מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?

(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)

טוב, שרשור שאלות שבעז"ה יצליחחובה?

למי שלא מכיר את הפורמט:

אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.

וכן הלאה וכן הלאה.

אתחיל:

מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?

נוסטלגיהאחו

תובלקין

מי ביקש סליחה על חטא עתידי?

(שאלה ששאלו אותי בזמנו)

אאלטחובה?
נעמן ביקש מאלישע? "אך בדבר הזה יסלח (נא)".

מי כונה איש האדמה?

....תות"ח!

נוח

מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?

תשובהיהושפט13
ענה מצא את הימים במדבר ברעותו את חמורים לצבעון אביו.

ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?

ישעיהותתן אחרית לעמך!

באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?

כולל הטיות?מאריץאחרונה
זהה הקשר של חגיקווהניק
לא בהקשר של חגי הנביא
#חזרנו - שרשור שאלות שנת התשפ"דיהושפט13
כל שאלה מתקבלת, אפילו החרושות ביותר!

בבחינת: "אפתח בכינור חידתי"

מי היה "אבי כל תופש כינור ועוגב"?

למה לפתוח אחד? יש אחד שפתחו לפני כמה ימיםחובה?
אין לי מושג, שיהיה מסודר...יהושפט13אחרונה
תענה על השאלה...
שרשור שאלותבת סוד

מי שעונה על השאלה שואל שאלה חדשה ~

מתחילה במשהו יחסית קל

מי היכה בבזק עשרת אלפים איש?

אולי יעניין אותך