אני העלתי עוד נקודות למחשבה, חוץ מהנושא האסטתי- חיצוני. אני הגבתי בהתאם לעובדות הראשונות שהעלתה, אחר כך היא הוסיפה פרטים קרטיים, ולכן גם אני שיניתי דעתי.
- ולשאלתך, גם אם לא היה בא לי, אין כוח וחשק, הייתי משדלת לעשות כן. לגבי הבעל, אם בא או לא, זה לא שאלה. ברור שכן. איזה גבר לא היה רוצה לראות את אשתו נאה ומסודרת?
גם הוא הולך לפרנס/ ללמוד שלא תמיד בא לו.
כל אחד ותפקידו הוא. ואם כל אחד יבין מהו תפקידו בבית, ומשתדל למלאו ככל שניתן, המערכת תשגשג. ואם לא, המערכת תתן אותותיה. חס וחלילה.
בכל אופן, אני לא צריכה לספר לאימהות שביננו, איך אנחנו נראות אחרי כמה שעות של מלחמת ההתשה, מלאים באזעקות שווא מצד הילדים, חבל שרק דגלים לבנים לא מורמים אף פעם, ושאין לנו יירוטים בבית. אצלי גם הוקמו מפלגות, סנגורים וקטגורים, ובחירות.
וזאת תוך כדי הכנת שיעורי בית, ארוחת ערב לעכשיו- לבוקר ולצהריים שלמחורת, מקלחות. צחצוחי שיניים, השכבות (מודה שיש פעמים, שההשכבה הכי קרובה היא אך ורק- לעילוי נשמתי) אנחנו נראות עייפות, אדומות, עצבניות. המטפחת נראת כמו מפית מקומטת, אם היא בכלל עדיין נמצאת על הראש, ולא החליקה מתישהו, בלי משים לב, (ולצערנו, השיער גם הוא לא במיטבו בזמן קשה כזה, בלשון המעטה), החולצה קיבלה את אפקט הפרה (המשוגעת?- בגלל האקונומיקה), החצאית מזמן קיבלה סגנון פירחוני (בעיקר- אדום, צהוב ולבן- פסטה, קציצות, ביצים רכות, וגבינות למיניהם).
ב-ר-ו-ר ל-י שישנם ימים, ואין מה לעשות, שלא הספקנו דבר. וחצי דבר. אנחנו רק בני אדם. ועושות עבודה של מפעל. מפעל חיים- שיהיו לנו בריאים, ואנחנו להם.
וברור לי שישנן יגידו, אבל ילדנו ילדים, והגידול, והחיים, וטרדות. זה בסדר. אני גם שם (הייתי לפחות), והשתדלתי לא לוותר על הכמה דקות של רענון לפחות, אם זה בשלב מוקדם של הערב, שאי אפשר עדיין להפנות לזה זמן. ריענון- לשטוף פנים עם סבון פנים, להסתדר, טיפה אודם, וחיוך רחב. (אחר כך כל השאר).
שימי שיר שמח. תקבלי אותו בשמחה. קשה- אני יודעת. אל תשכחי שגם לו היה יום עמוס ומפרך- בשבילכם. ואני לא צריכה לספר, מה הולך בחוץ, הכל פרוץ וקליל, זוהר ומושך את העין ואת הלב.
והוא חוזר הביתה, עד לפני כמה שנים ספורות. הכיר מישהי חייכנית ולבבית, קלילה וזורמת.
ופתאום- מגלה יום אחרי יום, אחרי יום (שוב. הבעייתיות שזה קורה תדיר), אישה עצבנית, חמוצה- חריפה, עומדת למרוט את שערותייה, וגם את שלו, (במידה ועדיין לא הקריח מהדאגות של החיים והפרנסה), והוא לפני רגע, עבר ברחוב ואווירה של צחוק דיבור ויופי, נתפסו בו ,עם כל ניסיון של שמירת העיניים מצידו.
והיכן האישה שרציתי להתחתן איתה?!
זה חלק מהתפקיד שלנו. לשמור על הבעל מפני רוחות רעות הנטשבות בעולם. וסכנת היצר מרחפת מעל כולם. לא פוסחת על צעיר, מבוגר, אב לשניין או אב לעשרה, חרדי או מסורתי.
כמה פעולות קטנות מצדינו, יכולה חהציל עולן ומלואו. גבר שטוב לו בבית עם אשתו- מבחינת שיח, מראה, חיי אישות, הכלה, רוב הסיכויים דלא יחפש בחוץ כלום. וזה לא חייב לברוח לאישה- ישנם כל מיני סוגי בריחות- ההורים שלו, סיגריות, שתייה, אינטרנט, עבודה וכו'.
אם קשה להיות שמחה, שימי שירים שמחין, תרקדי עם הילדים ואיתו. מחולל פלאים.
בית שמח- זוגיות יציבה- ילדים בריאים.
- ומי שעדיין תוהה למה התגרשתי - זה משום שלטנגו צריך שניים. אי אפשר למחוא כף ביד אחת.
מקווה שאת לא מצטערת ששאלת, אחרי כל האורך הזה. 😜❤️