בעלי אדם מאד נעים הליכות, איש רגוע, ממעט להילחץ ממצבים לא מתכוננים ומעולה באלתור ופתרון בעיות. אם יש דברים 'גדולים' שצריך להזיז - הוא המנוע ואני זו שנלווית אליו. למשל: להחליף רהיט בבית. אני אדבר על זה עד אינסוף, הוא ייקח אותי לשלוש חנויות ונסגור עניין בשעתיים. שיפוץ - כנ"ל. אירוח אורחים רבים והכנת מנגל - שום עייפות ושום נעליים. האיש פנתר.
אבל. הוא באמת גדל בצורה כל כך מפונקת שקשה לי ממש לתאר לכן. ההורים שלו מאמינים שצריך להגיד כן לכל גחמה של ילד ולתת לו כל דבר וכך הוא יהיה אדם מאושר. אז הם באמת נתנו לו ממש הכל הכל - חוץ מגבולות .בשילוב עם ה-ocd שאיבחנו רק לפני שנתיים + אמא ממש חולת נקיון - הבנאדם חי כמו נסיך וגילה כמה בלגן ולכלוך הוא עושה רק כשעזב את הבית אחרי הצבא.
הוא תמיד תמיד אומר לי 'כן' לכל בקשה כמעט. אבל מתי הדבר באמת יתבצע - אף אחד לא יודע. זה תמיד מחר, אחר כך, רק לא עכשיו, עוד מעט, אחרי השיניים, אחרי המקלחת, אחרי השיחה, אחרי המבול.... הבנתן. אז כש'רק' צריך לטאטא את האפונה שהילדה זרקה, ורק לאסוף כביסה מהרצפה, ורק להעביר למייבש, ורק להפעיל מדיח, ורק להעמיד סיר אורז, ורק לפייס את הקטנה, ורק להפריד את הגדולים, ורק להחליף לפיצית - ואני מג'נגלת בין כל המטלות והוא - יושב על הספה עם הסלולרי - זה גורם למתח עצום. וזה לא עוזר לי אם אני שעה מתחננת שיקום ויעשה דבר אחד. אני כבר באופן טבעי מעדיפה לעשות את ה'רק' הזה בעצמי. ובסופו של דבר ה'רק' נהיה פחות או יותר הכל.
מה ששיניתי זה שהכנסתי עוזרת לשעתים בשבוע כשגיליתי על ההריון וזה מאד מקל עלי, כי לא הייתי מצליחה להגיע לנקיון יסודי אלא רק מין נקיון חפיף.
דבר נוס, - אני מגייסת את הילדים לעזרה כל הזמן. אני יודעת יפה שבקרוב הבטן תמנע ממני להגיע לרצפה וזה יהיה מאמץ פיזי בלתי נסבל. מלמדת אותם לארגן, לקחת ממני כביסה מקופלת לארונות, לשים נעליים במקום, לטאטא את כל הסלון ולברור צעצועים וקוקיות ושלל דברי ערך מתוך הבלגן.
וכן, אני עדיין -
תולה את המגבות הרטובות שלו אחרי שהוא מתקלח
שמה את הגרביים שלו בסל
מניחה את המפתחות שלו במקום שלהם
אוספת בבוקר את התרופות שלו (!) לסלסלה כי הוא הולך לישון אחרי ושוכח
מפנה את כוס הזכוכית שהשאיר על השולחן בסלון
ובטח יש עוד כמה דברים ששכחתי.
אני לא יכולה לפתוח איתו חזית על כל דבר.
הסיכום האחרון היה שהפעלת המדיח ופינויו באחריותו הבלעדית. אבל בשישי בישלתי המון והוא נעלם מהבית (מסתבר שירד לעבוד בגינה אחרי שיצא עם חבר), עלה רק בשלוש, כמובן עייף. אני כבר הפעלתי 2 מדיחים עד השעה הזו. לא, הוא לא יכול עכשיו לפנות או להפעיל מדיח, הוא עייף. גם לא לקלח את התינוקת. הוא נח. ולמה אני בכלל בלחץ (שבת ראשונה, הלו?!) נורא כעסתי עליו. שהוא לא רואה אותי. שהוא לא מבין אותי.
אין לו מושג כמה קשה לי. כל עוד הדברים מתבצעים הוא עיוור לגמרי למאמץ שמושקע בהם. מבחינתו לנסוע לאמא שלו כ-ל שבת כדי לנוח שם ושהיא תגיש לו ותפנה לו (שם הוא לגמרי לא עושה כלום) ולא משנה איך היא מרגישה. אני זו שאומרת לא, בשבת הזו יש לה פגישה עם חברים, עכשיו היא הבריאה, אחותה צריכה אותה וכדומה. ומצמצמת את היקף הנסיעות שלנו.
דבר אחרון - הוא לא עובד. כבר פרק זמן ארוך של למעלה משנה. הוא עובד על פתיחת עסק עצמאי, אבל כמו הרבה פעמים אצל אנשים עם אוסידי - פתיחת העסק היא אי שם באופק..... אחר כך, בקרוב, עוד מעט..... ובינתיים הוא לגמרי חי כמו סטודנט חופשי, כמו רווק, בשעות אחרות, בלי שום מסגרת. לפחות במהלך שנת הלימודים הוא אחראי על הפיזורים אז יש איזשהוא עוגן.
עכשיו אין עוגן ואני מאד מתקשה להוות את העוגן הזה בגלל שאני בת הזוג וכי זה לא חשוב לו, וכי זה קורה לו באופן טבעי וזה דבר שכן קשור לאוסידי, אבל אני ממש מרגישה אמא חד הורית. לחמישה, אגב. כי הוא לגמרי ילד מבחינתי. ולא סתם ילד, אלא גם ילד שאי אפשר לחנך אותו לשום דבר. הוא מיד מתנגד ומתנער. אני מבינה למה, אבל לא מצליחה להבין למה אני לא יכולה לבקש ושהוא פשוט יעשה וזהו. ההיפך כן קורה.
יש אגב דברים שהוא יעשה בשמחה ומיד - חביתה בערב, מסג' לכפות הרגליים, מילות אהבה והערכה. אבל קשה לי כבר להרגיש שרק אני מנהלת את הבית ואת המשפחה.
מקווה שאתן לא מתרשמות שהוא אדם נוראי, הוא ממש לא, פשוט כרגע הקשיים שלו באים בסתירה לקשיים שלי ולפחדים שלי ויש לי בטן מלאה עליו וזה עושה לי רע ואני ממש מפחדת להגיע למשבר או לריב ענק בגלל זה ומצד שני קשה לי להרפות מהציפיות ממנו ואני צריכה הרבה כוח גם לעצמי ולהריון ופניות לילדים ונשאר לי פחות בשבילו ואני רוצה להגן על הקשר שלנו ולא לתת לו להפוך להתכתשות. אתמול בלילה הוא אמר לי 'כל הזמן יש לך רק טענות'. קשה לו איתי גם.