היו לאחרונה מספר קמפייני גיוס כספים למספר ישיבות,
עוד לא היה דבר כזה שמעלים שרשור אחרי שרשור גם אחר מחיקה.
לערוץ 7 יש מחלקת פרסום, כדי לפרסם אנא התכבדו ופנו אליהם. |מותש|
תודה רבה.
ק"ש
היו לאחרונה מספר קמפייני גיוס כספים למספר ישיבות,
עוד לא היה דבר כזה שמעלים שרשור אחרי שרשור גם אחר מחיקה.
לערוץ 7 יש מחלקת פרסום, כדי לפרסם אנא התכבדו ופנו אליהם. |מותש|
תודה רבה.
ידוע לך, ולפותחי השרשורים האחרים בקמפיין ההתרמות הזה,
שאסור לפרסם כאן ללא רשות ויש לקנות משבצות פרסום בתיאום עם הנהלת הערוץ.
זו פשוט חוצפה שאין כדוגמתה
בוצע ברך ניאץ ה'
אירועים או קמפיין התרמה לא ידוע שאסור לפרסם
וגם הרבה פעמים מפרסמים כאן דברים כאלה ולא מוחקים
שמי שפתח עוד שרשורים לא ידע שמחקו/נעלו שרשורים קודמים
או שמחקו לו שרשורים בלי להסביר למה
אלעדוזה בנוסף לעניין של ביזוי התורה ולומדיה בעיני הבריות שהופכים את לומדי התורה לקבצנים.
"ולא היו [חז"ל] מתירים לעצמם לבקש ממון מבני אדם והיו רואים שלקיחתו היה חלול השם בעיני ההמון מפני שיחשבו שהתורה מלאכה מהמלאכות אשר יחיה בהם אדם ותתבזה בעיניהם ויהיה מי שעושה זה 'דבר השם בזה' " (פירוש המשנה לרמב''ם)
"כל המשים על ליבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה, ויתפרנס מן הצדקה – הרי זה חילל את השם, וביזה את התורה, וכיבה מאור הדת, וגרם רעה לעצמו, ונטל חייו מן העולם הבא; לפי שאסור ליהנות בדברי תורה בעולם הזה" (הלכות תלמוד תורה)
(יש כאן שני עניינים: האחד הוא הנאה מדברי תורה בעוה''ז - על זה אמנם יש מחלוקת, אבל העניין השני חמור לא פחות והוא ביזוי התורה - וקמפיינים כאלו עושים זאת בהידור)
כנראה פספסת את הציטוט מהרמב''ם: "מפני שיחשבו שהתורה מלאכה מהמלאכות אשר יחיה בהם אדם ותתבזה בעיניהם".
חוץ מזה שחברות לא מגייסות כספים בתור צדקה אלא בתור ההשקעה, וגם לא שולחות את כל העובדים שלהן לשנורר כסף מהמכרים שלהם.

זה שלמרכז יש אלפי מכרים ותלמידים ולכן אתם שומעים על הקמפיין כל כך הרבה לא אומר שאסור להם לפרסם ולהתרים.
כמו שכל ישיבה עשתה את זה בתורה עכשיו הגיע הזמן שלהם.
אישית אם לא הייתי רואה כאן את השרשור ועוד הודעה אחת בפורום סגור אחר לא הייתי יודעת שכ"כ חמור לפרסם את זה בפורומים.
אולי אפשר לנעול במקום למחוק, כדי שיבינו את הבעיה ויפסיקו, ובעוד 10 שעות למחוק את כל מה שקשור לזה.
ולאלה שדיברו על "גיוס בחורים שבאו ללמוד תורה כדי להתרים ולהפיץ"-
זה גיוס של בסה"כ שבוע וחצי, הישיבה לא נסגרה ועדיין ממשיכים ללמוד בה.
מי שלא רוצה לא משתתף אבל מי שמשתתף זוכה גם הוא בקיום התורה הזאת.
אם אין קמח אין תורה ועכשיו זה הטרנד אז עושים את זה..
לא נחפור לכם עוד אבל היה נראה שממש הגזימו פה
תודה סליחה ולהתראות
לכל דבר שעושים, יש את גבול הטעם הטוב.
הישיבה פרצה אותו, ופרצה אותו בענק.
זה מטריד, זה מציף, זה מספים, זה מתיש.
הודעה אחת מספיקה, אהיה לארג' ואגיד שאפילו שתיים
וגם היא לא תוך אחוקיות וסחבקיות ממישהו שרגע אחרי הקמפיין
ישכח מקיומך
שמישהו יסכים גם איתי בבקשה! 🙏
סתם 1...
על המשפט האחרוןחן,ולהתקשר אליו מדי פעם, ולציין שראית שהוא מתעניין בשלומך..
וברצינות-
סביר שאנשים דורשים בשלומך רק בגלל הקמפיין, אבל ייתכן גם שחלקם אנשים שלא היו מתקשרים סתם כך, אבל באמת אתה מעניין אותם, ואם היו פוגשים בך באקראי הם היו מתעניינים בכנות ללא שום אינטרס.
ועוד אפשרות, סבירה מאוד, שבעיקרון האפשרות השנייה נכונה, ובכל יום אחר באמת הם היו שמחים בעיקרון לדבר איך [אף שהם לא היו מתקשרים מיוזמתם], אבל כרגע הם ממוקדים בקמפיין, ולכן דווקא ברגע זה אין להם עניין בשיחה איתך...
אני מדבר על כך שמבטאים כמה חשוב להם שדווקא אתה תהיה מעורב
בזה נתקלתי וזה מה שתסכל אותי
אם זה היה חברים שבאמת שומרים איתך על קשר בצורה קבועה, היית מקבל את האמירה הזו בטבעיות?
מה יותר גרוטסקי מאדם שמציץ מן האין
ומדבר אליך משל היית בבת עינו?
והיית יכול לקבל את כולו מפלוני אלמוני, שהמטרה הזו חשובה גם בעיניו, [והוא נותן לה מרצון, לא כדי לעשות לך טובה], היית מרגיש צורך שגם חברים שלך יתנו חלק מהכסף, כדי שגם הם יהיו שותפים?
הנקודה שלי היא שלא הייתי פונה לאדם ששנים לא דיברתי איתו
בחביבות ששמורה רק לחברים טובים ברמת היום יום
כי כל העצבים כאן הם כנראה לא על מרכז אלא על זה שכל חודש זאת ישיבה או מוסד אחר
שהטילו על כל בחור ואברך במרכז לגייס סכום מסויים..
וגם בגלל שלמכרז יש הכי הרבה תלמידים ובוגרים
אם אנשים היו תורמים מספיק סתם ככה הישיבות לא היו צריכות להתנהג כמו מקבצי נדבות.
הם לא רוצים כסף כדי להתפנק,
ממש אין להם מקום בפנימיות.
ראשי ישיבות התנהגו כמו מקבצי נדבות
כולל רבנים ממש גדולים.
ויכול להיות שהם הגזימו
אני בעצמי לא נתקלתי בזה
אבל אם האפשרות האחרת היא שלא יוכלו לקבל תלמידים שנה הבאה, אז עדיף להתבזות קצת.
אם מדובר על אדם פרטי אז עדיף באמת שיצא לעבוד ולא יזדקק לבריות.
אבל אם מדובר על ישיבה זה משהו אחר.
לא צריך להתבזות כך
כבוד תורה ולומדיה זה דבר מהותי מאוד
"לצמצם את הישיבה" במילים אחרות זה אומר לא לקבל תלמידים שרוצים ללמוד תורה
ולגרום להם ללכת לישיבה פחות טובה או להתגייס מייד אחרי שמינית.
כבוד תורה ולומדיה זה חשוב
אבל יותר חשוב שיהיו לומדיה
לדעתי..
מידיעה, הברירה של רוב מוחלט של הבאים למרכז היא לא
להתגייס או תואר אקדמי
רבים (מדי) באמת עוברים ישיבה כבר לפני סוף זמן אלול
התלמיד החמש מאות והשש מאות לישיבה גדולה
יכל להיות התלמיד העשרים או אפילו העשירי
לישיבה שקיומה גבולי מאוד
(כששם אגב, היו שמים לב אליו גם בזמנים בהם
הוא עוד תלמיד בישיבה ולא שבו"ש)
של בתי מדרש שונים לחלוטין
שמשרתים ציבורים שונים
ואצלם גם נוטים להקים ישיבות
חדשות בלי סוף
(לא מעט לצערנו בעקבות הפיצול
המכוער בציבור הליטאי)
אבל גם בשביל להקים ישיבת בת צריך כסף..
כך שאין באמת הבדל לגבי הנושא כאן
ואני לא יודע אם באמת אין תקדים לכמות הלומדים.
אבל בכ"מ אני חושב שבדורנו מאוד חשוב שכל אחד ילמד בישיבה תקופה מסויימת,
בלי זה מאוד קשה להשאר דתיים שמחוברים באמת לתורה ומצוות.
לא עומדת על הפרק בהתרמה למרכז הרב
היא כן בהתרמה לישיבות קטנות ופחות אינטנסיביות
במקומות בהם - זה או שיש ישיבה או שאין
יש לך רעיון אחר מאיפה להשיג כסף?
בשוטף ישיבות זקוקות להרבה מאוד כסף ובשוטף הן נשענות על תרומות.
ספציפית עכשיו מרכז הגיעה למצב שבאמת צפוף, וישיבה גדולה וותיקה, אז רוצים להרחיב לשפץ להגדיל. זה כבוד התורה זה לא ביזוי.
התרומות השוטופות לא מספיקות לזה אז הולכים לבקש מהציבור.
נכון, קצת ביזוי, לא של התורה, של המתרימים, אבל זה עוד מעט נגמר וזהו.
ומה יעשו אלה שרוצים ללמוד? ואלה שרוצים ללמוד דווקא שם?
אפילו לא היחידה בירושלים
ב. לא כל מי שרוצה ללמוד בישיבה זכאי שילמד בה
וישיבה שרואה את עצמה כמרכזית העולמית לא
אמורה להיות פחות סלקטיבית ממסלול טוב
באוניברסיטה טובה
אין עניין בסלקטיביות שתיתן לישיבה שם אליטיסטי, של מקום שרק יחידי סגולה מסוגלים להתקבל אליו.
יש עניין בסלקטיביות שתועיל לתלמידי הישיבה, ולאלה שאינם מתאימים להיות תלמידי הישיבה.
סלקטיביות ברמה של מסלול אליטיסטי באוניברסיטה מוגזמת, [בין השאר כי בישיבה המסגרת פתוחה יותר, ולכן יש בה מקום לאנשים ברמות כישרון שונות], ולא תשרת את המטרה.
באופן כללי, בהתחשב בזה שתלמידים מרמות שונות
כן ישבו מול אותו ר"מ בשיעור עיון בסוף סדר בוקר,
אי אפשר להושיב מולו תלמידים שלמדו את הדיבור הראשון
בחייהם בתוספות על אותו ספסל עם כאלה שסיימו כמה
מסכתות גפ"ת וצריכים לדבר בלימוד ברמות מתקדמות מאוד.
בכל הישיבות זה כך. מאז ומעולם.
תלמידי חכמים גדולים כיתתו רגליהם בין בתי עשירים כדי שיהיה לבחורים מה לאכול ואיפה לישון
אני לא מבינה למה את רואה בזה ביזוי, אני רואה בזה כבוד.
זכות שאתה עוזר להחזקת לימוד התורה!!! ומזכה אנשים להיות שותף בזה.
מה הבעיה?
מי שלא ישן ואוכל ולומד במרכז הרב יעשה זאת במקום אחר
אין את כובד המשמעות לכל ישיבה כמו שהיה אז
הן היו זעירות והתקיימו בדוחק
אם היו היום את התנאים של פעם הרבה לא היו מגיעים לישיבות,
או שכן היו מגיעים אבל לומדים פחות טוב.
צריך תנאים נורמליים ביחס לנורמה בעולם היום.
כמו שפעם ת"ח גדולים התחננו על לחם ומיטה,
היום מתחננים על דברים אחרים, וזה גם לגיטימי.
אבל אנחנו קצת חוזרים על עצמנו..
הכי חשוב
תרמת כבר?![]()
אמיץ(ה)
כנ"ל
בכ"מ דיברתי על ראשי ישיבות, לא על גדולי הדור.
ולא טענתי שיש אידאל כזה, כתבתי שאין בזה בעיה.
אז אולי כדאי לראות מה האידיאל ולפעול בדרך הזו?
יש לדון אם אין בכך בעיה, הובאו כאן לעיל דברי הרמב"ם שציטט אותו הטור כפסק פשוט וכן הביא הרמ"א. ובהלכות משא ומתן טען הבית יוסף שהאידיאל הוא לא רק ללמוד כל היום, כי "העוני יעבירנו על דעת קונו", אז אולי גדולי הפוסקים חשו שיש בעיה בתרבות תורנית שנזקקת לעזרת הזולת?
מסכים איתך שעדיף באמת שאף אחד לא יסתמך על כספי ציבור.
אבל בגלל ירידת הדורות, אם ת"ח יעסקו במשך חלק מהיום במלאכה זה יפגע להם מאוד בלימוד תורה, ועמ"י יפסיד ת"ח שמאוד נצרכים היום.
התכוונתי שהמצב האידאלי *היום* הוא שאנשים יתרמו לישיבות מספיק כסף, ושהם לא יצטרכו להתנהג קצת כמו מקבצי נדבות, ואם לא תורמים מספיק אז מותר להם (ואפילו חובה) שהם יגייסו בעצמם את הכספים גם אם זה יפגע בכבוד התורה, כדי שבסופו של דבר יצאו רבנים ומורי הוראה מהישיבות.
ולמרות שלא כל מי שלומד במרכז או בישיבות אחרות יוצא בסוף רב, עדיין נצרך בדורנו שכל בחור ישקוד על התורה במשך כמה שנים בלי שיצטרך לעסוק במלאכה, כדי שיהיה לו בסיס רוחני חזק.
מעתיק חלק מדברי הש"ך ביו"ד רמו כ:
"וגם מהרש"ל פרק אילו טריפות סי' ט' כתב להחזיק המנהג ומסיק ואמת שאם לא כן כבר היתה בטלה תורה מישראל כי א"א לכל אדם לעסוק בתורה ולהחכים בה וגם להתפרנס ממעשה ידיו. ועוד אני אומר מי שהוא בעל ישיבה ומרביץ תורה ברבים וצריך עיתים קבועים מחולקים חציה לו וחציה לאחרים וא"א לו שילך מביתו כי אם לדבר מצוה עון הוא בידו אם לא יקבל מאחרים אפילו יודע מלאכה וחכמה שיוכל ליגע בה ולהרויח כדי לפרנס את ביתו בוז יבוזו לו באהבת התורה לומדיה כי א"א שיבטל מלמודו."
מסכים איתך שמי שכבר למד כמה שנים תורה, והוא לא לומד עכשיו על מנת ללמד תורה לאחרים, אז אסור לו להתפרנס מכספי ציבור ועדיף שילך לעבוד חלק מהיום.
נ.ב.
כידוע הכסף משנה חולק על הרמב"ם, וגם הרמ"א הביא את דבריו ביש אומרים, ובסוף הוא כותב (אותו סעיך של הש"ך): "ויש מקילין עוד לומר דמותר לחכם ולתלמידיו לקבל הספקות מן הנותנים כדי להחזיק ידי לומדי תורה שע"י זה יכולין לעסוק בתורה בריוח. ומ"מ מי שאפשר לו להתפרנס היטב ממעשה ידיו ולעסוק בתורה מדת חסידות הוא ומתת אלוקים היא אך אין זו מדת כל אדם שא"א לכל אדם לעסוק בתורה ולהחכים בה ולהתפרנס בעצמו."
אבל רק לבודדים, א"א לקחת מהם דוג' לכולם.
אני גם לא יודע אם כל מי שהזכרת לו קיבל בכלל כסף.
לגבי הבית יוסף, לדעתי אין כאן סתירה עם הכסף משנה, כי הב"י מדבר על הנהגה לכולם, ובתור הנהגה לכולם צריך להתפרנס כדי לא להגיע לידי עוני, כי אסור להם לקבל שכר על הלימוד תורה, אבל הכסף משנה מדבר על אנשים מסויימים שמותר להם לקבל שכר- מלמד ילדים, מורא הוראה ודיין.
שאלת בהתחלה ממתי זה התחיל, אז הכסף משנה כותב בסוף דבריו: "וראינו כל חכמי ישראל קודם זמן רבינו (הרמב"ם) ואחריו נוהגים ליטול שכרם מן הציבור. וגם כי נודה שהלכה בדברי רבינו בפירוש המשנה, אפשר שהסכימו כן כל חכמי הדורות משום עת לעשות לה' הפרו תורתך, שאילו לא היתה פרנסת הלומדים והמלמדים מצויה לא היו יכולים לטרוח בתורה כראוי והיתה התורה משתכחת ח"ו, ובהיותה מצויה יוכלו לעסוק ויגדיל תורה ויאדיר."
ולפני כן הוא כותב: "והנה הוא ז"ל הביא ראיה מהלל הזקן שהיה חוטב עצים ולומד. ואין משם ראיה שזה היה דווקא בתחילת לימודו ולפי שהיה בזמנם אלפים ורבבות תלמידים אולי לא היו נותנים אלה למפורסמים שבהם או שכל מי שהיה אפשר לו שלא להינות היה עושה, אבל כשזכה לחכמה ולמד דעת את העם התעלה על דעתך שהיה חוטב עצים."

1. הדיון הוא באופן כללי. יכול להיות גם מישהו שיכול להיות רב קהילה אבל אם הוא ישלב עבודה במהלך השנים הראשונות שלו בישיבה/כולל הוא לא יצא בסוף רב קהילה, או שהוא יצא פחות גדול ממה שהוא יכל להיות.
2. מה שנכתב בבית יוסף נפסק גם בשו"ע, אני לא חושב שמדובר על אידאל אלא על הלכה למעשה בימנו.
)לא דיברתי (רק) על רבני קהילה שמשלבים עבודה, השאלה היא אם הם התחילו לפרנס את עצמם משיעור א' או לפחות בשנות האברכות שלהם, זה עיקר הדיון כאן.
פתחתי בשו"ע, הוא בהחלט פוסק את זה גם להלכה.
להלכה בימנו אני לא מכיר פוסק שאומר שאסור לקבל מלגה או תרומות לישיבה. יש רק את הרמב"ם, שכמו שהכסף משנה כתב- עמ"י לא נוהג כך, גם לא בימי הרמב"ם עצמו.

פשוט לעשות כל דבר בגבול הטעם הטוב והנימוס והאכפתיות
טוב אפסיק להגן
זה עוד מעט נגמר 
ולדעתי כל הציבור לנו חייב הכרת הטוב לישיבה הזאת
שרבים רבים מראשי הישיבות, הרמ"ים, רבני היישובים, הקהילות והשכונות בציבור שלנו הם בוגריה
אני בעד הכרה בריאה מכל סוג שהוא
אם אנשים היו תורמים מספיק במשך השנה לא היה צורך בקמפיינים האלה
מרכז זאת הישיבה הכי גדולה בציבור שלנו, עם הכי הרבה בוגרים, הכי מוכרת והכי מוערכת בציבור הכללי, אז זה מה שקורה- שומעים על זה מכל מקום ובכמויותת.
והלוואי הלוואי שמרכז יצמיחו מספיק תלמידי חכמים ורבנים שישפיעו על הציבור ועל ההנהגה בעמישראל, ככה שעוד עשר שנים ישיבות ממש לא יצטרכו לעשות קמפיינים כאלה.. יהיה להם פשוט שפע עצום ורב בחומר וברוח.
יפוצו מעיינותייך חוצה!
ככל הידוע לי היא לא הכי גדולה
שמתעסקים בגיוס במקום לימוד).
לא זכור לי שמישהו פצה פה בזמן הקמפיין של הר המור או שבי חברון או מדרשת נשמת או בית אל ועוד ועוד..
בעז"ה גם זה יעבור.
בהיקפים המטרידים והמציפים שלו
פי כמה וכמה מכל קמפיין שקדם לו
ואני זוכר מי שפצה פה בכל אחד מהקמפיינים בדיוק מהסיבות
שנכתבו כאן
הגדולה שבישיבות הציוניות דתיות.
מה גם שהבוגרים שלה באמת מפוזרים בכל מקום ב"ה..
לצורך העניין
אל תשווה את הקמפיין של נחלת דוד לקמפיין של פונוביז'.
ברור שהבאז יהיה שונה.
יש מאמץ חסר מעצורים שהבאז יהיה שונה
התחושה שלי בקמפיינים הקודמים שהיה ניסיון לעשות בעדינות
פה לגמרי אין את זה
וגם פחות הוצאות
כי יש פחות אברכים
לא בטוח שבאלו שציינתי יש פחות אברכים
לי כן.
אין מה לעשות, ישיבה שרוב בוגריה נשארים ללמוד כנראה שיהיו לה יותר אברכים.
מה גם שמבחינת כמות בוגרים אין ספק שהיא עוקפת את כולם בפער..
לא יודעת לפי מה אתה משווה.
אני יודעת ממה שאני הרגשתי בקמפיינים אחרים, ולא מרגישה שהיה פה שום נסיון לא לעשות בעדינות.
בסך הכל הציבו מטרה גדולה ושאפתנית, באמת מתוך רצון להוביל מהלך רחב ואמיתי ולא להצטמצם ל4 אמותיהם. זכו לתמיכה מרוב גמור של הרבנות בארץ (כולל רבנים חרדים וכו'..) וכן כולל חברי כנסת.
לא יודעת מה איתך, אני פשוט התרגשתי ושמחתי לראות את זה.
כמובן שהם יכלו לקחת מטרה יותר קטנה כמו 8 או 9 מליון ואז הם היו מסיימים כבר אתמול בערב כנראה..
אבל הם החליטו להציב מטרה יותר גדולה ושאפתנית ועובדים בהתאם. וחושבת שמרכז גם לגמרי ראויה ומסוגלת להגיע לשם.
חבל על הצרות עין..
שתרבה תורה בישראל!
בישיבות שציינתי בהחלט נשארים ללמוד לא מעט שנים
לא דיברתי אלא מתוך הרושם האישי שלי
ושל רבים שהתבטאו בפניי וגם כאן
מכבד את הרושם שלך אבל לא מוכן לבטל את שלי בפניו
אין לי צרות עין
יש לי כעס גדול על מי שמטרידים אותי בלי סוף
יש לי כעס גדול על מי שפונה אליי כחבר ותיק ומסביר פנים
כשרגע אחרי תום הקמפיין ישכח שוב מקיומי
(עד הקמפיין הבא)
בא לי בירההנתונים הבאים:
כרם- 420
שדרות- 400
בית אל- 300
הר המור- 600
מרכז- 600
לא מבטלת חלילה... מספרת מהרושם שלי..
לפחות זה ממניעים טובים 
שיהיה להם לבריאות ויצליחו, רק יש דרך לעשות דברים.
ושירבו תורה והרבה אהבה בעמישראל!ישועה!אני לא חושבת שאפחד צר עין.. אני מדברת בכלליות כלפי השיח. אין לי שום טענות כלפיך אישית או כלפי כל אחד אחר.
ומחילה אם הובן כך מדבריי.. ממש לא הייתה הכוונה.
שמח שחזרת בך מהביטוי.
לפנות למישהו כאן בטענות אישיות. אני לא מכירה כאן אף אחד ולא מחפשת לפגוע כאן במישהו.
הטענה שלי על צרות עין הייתה כלפי השיח.. שאפשר לבחור באופן כללי במה להתמקד.. אם לשמוח בזה שיש קמפיין כזה עם כל החסרונות שבו, או להתמקד בחסרונות..
זהו זו הייתה הנקודה שלי.
אם פגעתי בך אישית, שוב אני מתנצלת. ערכתי את דבריי והשמטתי טענה שיכלה להשתמע כאילו כוונה אישית כלפיך.
אבל אני עדיין עומדת מאחורי הטענה שלי שאפשר לבחור במה להתמקד, ושכל אחד יעשה את בחירותיו שלו.
ברוכה והצלוחה!
אמנם לא תמיד יש אפשרות, אבל כשיש אפשרות - אין זכות גדולה מזו!
מה גם שזה מבטל גירוש יהודים כמו שכתוב במדרש איכה רבה:
"תני רשב"י, אם ראית עיירות נתלשות ממקומן בארץ ישראל דע שלא החזיקו בשכר סופרים ובשכר משנים
שנאמר "על מה אבדה הארץ ויאמר ה' על עזבם את תורתי".
שנתלשו בעקירות שהיו?
שואל באמת.

).
, זה אפשרי! דורש חשיבה, תכנון וס"ד). ינקתי מילדוּת (בין היתר) ערכים של אהבת תורה, של תורת חיים והכל בכבוד ובנחת תוך עשיית חסד ועזרה לזקוקים בכך. היה לנו כל מה שצריך (וגם מעבר לכך..).בגיל 20+
הכיוון יותר סמלי, עד 100 ש"ח.
כרטיס למופע שהוא אוהב, ספר מסוג האהוב עליו, ארוחה עם
חבר , מנוי על משהו (אבל זה יותר מהסכום המדובר, בגד
עניבה (אם הוא משתמש), כיפה מיוחדת וכד')
אהבתי את הרעיון של מופע שהוא אוהב
נראה לי שאזמין כרטיסים לשנינו
תודה💖
העניין שלו
זה הבעיה עם בנים,
לבנות הכי קל לקנות מתנות
בטח שיש דברים שמעניינים בנים. הוא רגיל? הוא חנון?
לקנות לו בהקשר הזה
הוא די רגיל, טיפה חנון...
מעבדת AI
ארון תקשורת לAI
שרת אחסון לAI
ספר דווקא אחלה רעיון רק הילד בצבא ואין לו זמן לקרוא
תודה על הרעיונות🙏
ספר עם פתק החלפה.
מה ההורים שלכם עשו בשבילכן כשיצאתן לשירות לאומי?
מחפשת רעיון למתנה, ערב פרידה או משהו אחר לציין את האירוע.
וגם, אני תוהה אם בנות עדיין הולכות לשירות עם תיקי ענק, שפעם בזמני היו המאפיין של בנות שירות. בטח עברו מאז המזוודות, לא?
(פשוט תוהה מה לקנות לבת שלי).
אבל חשבתי או לקנות משהו פיזי, שישאר איתה וישמש להמשך (והרעיון הראשון היה מזוודה/תיק).
וגם לעשות איזה ערב משפחתי כלשהו ל'ברכת הדרך', רק אין לי רעיון מה עושים בערב הזה...
איך היא תצטרך לנסוע ולהתנייד, תדירות החזרה הביתה.
בתחבורה ציבורית מסודרת, אוטובוסים ורכבות, מזוודה על גלגלים יותר נוחה מתיק ענק על הגב.
יש עדיין בנות עם תיקים ענקיים, אבל יש הרבה מאוד, ואולי הרוב לדעתי האישית, עם מזוודות.
מי שחוזרת כל שבוע הביתה, צריכה משהו גדול להתארגנות ההתחלתית אך לנסיעות השבועיות תיק קטן.
מי שחוזרת הביתה רק פעם בכמה שבועות, בגלל אופי השירות, ברור שתצטרך משהו גדול מאוד בנפח.
אם יש שם מזרן נוח? נקי?
כנ"ל שאר הדברים.
ואם הכל טוב שם
מה היא אוהבת?
יש לה תחביבים?
ותמיד אפשר לקנות מכונת גלידה לדירה
זה נראה לי פינוק נחמד
* אין להזדהות ברשתות החברתיות כעובד *** אלא באישור וגם אז יש לשמור על שיח מכבד.
* ובשום מקרה אין לכתוב דברים בשם החברה, זה תפקידו של הדובר
נראה לי אני מתפטר
לא הכל חומרי בעולם הזה
סעיף ב מאוד הגיוני. זה טריוויאלי, אלא אם כן יחליטו שכל אמירה אישית היא בהגדרה של מייצגת.
סעיף א יהיה סופר מובן אם מדובר במקום בטחוני/ממשלתי וכיוצא בזה, או אם מדובר בסטראטאפ וכדומה שכל קימטוט יחרב להם את התדמית ויפגע כלכלית בגלל האטמוספירה הפוליטית שהכל שזור בה היום במקומות האלה. אחרת לא ברור בכלל למה אסור להגיד שאתה עובד במקום פלוני.
מה עדיף?
ידע?
טיולים?
חיבור להתיישבות?
חקלאות?
אני בדיוק מתלבט בעניין
ומסעות
זה אכן אחד הדברים החשובים ביותר שמקבלים מהשנים היפות בתנועת הנוער. טיולים, מסעות, מחנות קיץ
מכל דבר פה (אולי חוץ מחקלאות)
יש לי קצת ואני לאט לאט מקבל עוד.
אני לא חושב שזה סותר,
ודווקא לפעמים זה דברים מקבילים ומשליכים אחד לשני.
סיורים, טיולים.... הכי נכון וטוב בעיניי.
אם אתה מתחבר דרך ללכת בה ולהכיר בה עוד ועוד מקומות ועוד ארבע אמות אז טיולים
אם ההיסטוריה מחברת אותך למשמעות של הנצח- תוסיף ידע
אם אתה ממש רוצה להיות בחזית של כיבוש הארץ אז לך להתיישבות הצעירה או הותיקה
ואם אתה רוצה חיבור פיזי לאדמה עצמה- אז חקלאות
אישית אני חושבת שזה משלים אחד את השני ועוברים בכל התחנות כדי לקבל תמונה מלאה ולפתח קשר עם משמעות. אחר כך אפשר להתמקם בזווית אחת ולגוון מדי פעם.
(זה נשמע כמו חיבור זוגי אבל באמת יש בחיבור לארץ מימד כזה. ראה ערך השיר 'הנני כאן' שכתב חיים חפר ושר יהורם גאון ואחר כך הראל סקעת, והשיר הוותיק 'עוד לא אהבתי די' שקיבל לאחרונה עיבוד מחודש והוסב בקלות לשיר אהבה לאישה)
ואני רק מרגיש רצון להתקרב עוד ועוד ועוד
על מה אתה מתלבט?
אתה אוהב לשאול שאלות, אה?
יותר מלשתף בעצמך😏
לדעתי הכי כדאי להתחיל בלצאת לסיורים עם מדריכים שמלמדים את ההסטוריה של המקומות מאז התנ"ך ועד ימינו.
גם להבין פשט תנ"ך. בדיוק קראתי את החוברת של נתנאל אלינסון על מגילת רות, ואתה רואה שאי אפשר להבין באמת את מה שקרה שם בלי הבנה בסיסית במציאות החקלאית ובתנאי האקלים של האזור לדוג'.
יש כזה דבר?
כתבתי דברים לא יפים בכלל על חג הסיגד,
בדיעבד הבנתי שזה נבע נטו מבורות.
הפוסט נמחק לבקשתי, ומאז למדתי לקח...
בתור מי ששנים גדל על זה שהתורה נמצאת רק אצל החרדים..
למרבה ההפתעה משהו בליבי מושך אותי דווקא לרוח הלימוד של הדת"ל.
אני לא מכיר הרבה, אבל נשמע לי שיש שם משהו יותר בריא.
תוכלו להחכים אותי בנושא?
אשמח לשמוע גם את מי שחושב שזה לא נכון.
לומדת במוסדות חרדיים ותמיד נמשכתי לדתל, משהו היה נשמע לי מאוזן יותר, אהבת עם ישראל, ארץ ישראל, השילוב שלהם בתורה, השמחה שראיתי שם......
מבינה מאוד מאיפה זה מגיע.....
אין פה דרך נכונה או לא נכונה, לכל נשמה יש את מה שמושך אותה, אצלי אישית כרגע הבנתי כמה דברים על הדתל ועל מגזרים בכללי אבל לא משנה מה דעתי, רק תדע שכנראה זה קורה לעוד ופשוט תבדוק עם עצמך מה בדיוק הנקודה שמושכת אותך לשם, נניח אם זה הדגש אהבת העם והארץ(כמו שהיה אצלי) פשוט תעתיק אתזה לחיים שלך...
לאידעת מזה אומר חרדי ומה נער גבעות אבל הדרך חיים שלי היא לקחת את הטוב מכל המגזרים, יכול להיות שיתאים גם לך... אם לא-יכול גם להיות שהדרך של הנשמה שלך היא באמת יותר בדרך הדתל ופחות בחרדי....
אגב, יכול להיות שדווקא בגלל שכל השנים אמרו לך שהתורה האמיתית היא אצל החרדים ולא אצל המזרוחניקים-אתה עכשיו אולי קצת בהלם שזה לא נכון ורוצה לברר את זה...
בקיצור, תנסה, הרב קוק נשמע לך דתל? תנסה ללמוד אותו, רבנים אחרים? תחפש ספרים או מאמרים ופשוט תקרא, תראה אם זה מה שהנשמה שלך חיפשה......
ובין אם כן ובין אם לא-תמיד אפשר לשלב, זה קשה מאוד ועבודת חיים אבל אתה יכול להיות עם כובע וחליפה ולאהוב את כל עם ישראל, למרות שלפעמים זה לא נראה ככה😅🫣😅
באמת בהצלחה🙏🙏
(אני צעירה ולא מעל עשרים אבל פשוט תפס אותי מאוד... לא לסקול אותי😜🫣)
הוא אולי הלך שחור לבן, וגם לא היה פתוח.
בסוף גם היום, קח את החבר'ה מחרשה - הם לא חרדים, הם שמורים כמו חרדים אבל הראש אחר
זה מגזר עם התנהלות. ושם הרב קוק לא שייך.
ומבחינת תפיסת עולם ותפיסת התורה, הרב קוק אמנם זכה לכבוד מהחזו"א שבא לפגוש אותו (החזוא את הרב קוק, ושמא היה זה הרב שך?) אבל בדעותיהם היו שונים.
נאמר כך, הרב קוק הסמיך את הרב צבי יהודה להיות אחראי על הוצאת כתביו - שכידוע הם ליקוטים מכלל פנקרי הראי"ה והכתבים שהשאיר אחריו. דהיינו הרצי"ה נחשב לממשיך בפשטות של הרב קוק.
האם הרצי"ה נחשב חרדי, ואפילו קיצוני? אני סבור שהתשובה ברורה.
אבל המחשבה של הרב קוק מאוד פתוחה ורחבה
באופן שהוא כמעט ההיפך הגמור מהקו המרכזי של הדרך החרדית של ימינו.
התשובה שלך מאוזנת ובוגרת.
תיקון קל: המגזר החרדי אוהב את העם לא פחות מהדתי לאומי. הוא פשוט מסתגר יותר מהטעמים שלו.
זו ממש טעות לחשוב אחרת.
אבל (נקדימון), הבה לא נגרר שוב למחלוקת דאז. בבקשה. טוב?
תודה, מחמיא לי מאוד❤️😅
אני לא מדברת על אנשים אלא על המגזרים, מההיכרות שלי עם שני המגזרים-שניהם לא אוהבים במיוחד אחד את השני וזה הגיוני, הרבה פעמים כשאנחנו בטוחים בצדקת הדרך שלנו עלולים קצת לדחות את הדרך של האחר(למרות ששבעים פנים לתורה וכל הדרכים כן צודקות לאנשים שהולכים בהן...) וגם כשמחנכים ילדים צריך לחנך אותם שהדרך שלנו נכונה, אמנם לא שהדרך של השני שגויה, לכן אני גם מדברת רק על המגזר ולא על האנשים אבל בכללי-במוזגות הלימוד של שני המגזרים די מחנכים לכך שהדרך של האחר שגויה...
האנשים עצמם אוהבים אחד את השני, לפחות רובם, מי שמתייחס לואהבת לרעך כמוך יותר משהו מתייחס לצורה בה חינכו אותו....
כותבים @ ואז בצמוד אליו ובלי רווחים מתחילים לכתוב את שם המשתמש שאת רוצה לתייג. תיפתח כמו תיבה שממנה תבחרי את האחד הרצוי. @נחלת
אמנם אני מניח שהפעם דווקא התכוונת לא באמת לתייג אותי 
לי יש מנהג, שאולי אנשים לא שמים לב, להפריד בין הקבוצות השונות בציבור החרדי כי לא כולם זהים. אני כן חושב ככלל שהציבור החרדי אוהב פחות, אבל לא דווקא במזיד, אלא פשוט כי כשנושא האהבה לא נמצא על ראש שמחתך אז זה בפועל לא באמת מתגלה. למשל, אפשר להשוות למשל מגזר כלשהו לחב"ד? נושא אהבת ישראל שם הוא כל כך חזק שזה לא מהשפה לחוץ אלא ממש ניכר בכל המעשים.
בנוסף, לאחרונה, ההתבטאויות של מי שאמורים להיות מנהיגי הציבור ומתווי הדרך לקהל מאוד מקשים על ההבנה שאת רוצה...
מבחינתי את שלי אמרתי בהקשר הזה. לא חייבים להמשיך לדון בנקודה, ואני בהחלט מקווה שלא נתדרדר חלילה כמו בפעם ההיא. ברור לי שאת לא מסכימה עם מה שכתבתי, אז את לא חייבת להגיב אם את מוצאת לנכון.
ומה הכוונה ב"רוח הלימוד"? איך לומדים גמרא והלכה? או שאתה מתכוון לתפיסה של התורה עצמה ולאופן שהיא מתממשת בחיים.
תלך ללמוד במקום של דת"ל שמושך אותך
לא חייב שזה יהיה ה-ישיבה שלך, אפשר ערב בשבוע.
תלמד תורה במקומות שנוגעים בך ומתחברים לך. לפעמים זה אפילו לא עניין של הגדרה מגזרית אלא מי הרב הספציפי ומה רוח המקום מבחינת אווירה
מכירה איש צדיק שלמד במגוון ישיבות על ספקטרום מגזרי מאוד מאוד רחב (אני עצמי הייתי בהלם, למרות שמכירה אותו). ברובן כאיש נשוי. מבחינת מגזר שלו הוא בערך כמו הבית בו גדל, זה לא היה מתוך בלבול, אלא מתוך ללמוד תורה. גם מרבנים שהם לא רבנים שקשורים למגזר שלו.
בקיצור- לא הכל חייב להיות בתוך תבנית מוגדרת. אתה בין לבין? תלמד גם מפה וגם מפה.
לאט לאט אני מניחה שתמצא דרך שלך.
נורא קל היום לאתר, תסתכל על הדברים השונים ותראה מה משכנע אותך ולמה אתה מתחבר (אפשר לשלב כמובן)
בהצלחה רבה
יש את אתר ישיבה עם שיעורים רבים של רבנים שונים (נדמה לי בעיקר של רבני מרכז ושלוחותיה) :
יש את הבית מדרש הוירטואלי של ישיבת הר עציון:
בית המדרש הוירטואלי - VBM ע"ש ישראל קושיצקי
יש את האתר YBM של ישיבת מעלה אדומים:
ישיבת מעלה אדומים | YBM - מאגר השיעורים
יש את האתר של גל עיני של הרב גינזבורג (כיוון חסידי) :
גַּל עֵינַי - השער לפנימיות התורה
יש את האתר של הרב מלמד וישיבת הר ברכה:
יש אתר של הרב אבינר:
הרב הגאון שלמה אבינר – שיעורי הרב שלמה אבינר
האתר של ישיבת שיח (הרב שג"ר) :
אולי לדגש על לימודי אמונה ומחשבה? אולי לדרך החינוך? אולי בכלל בהקשר ישיר לעניין העם והארץ?
ברוב הישיבות הדת"ל תמצא שלומדים הכל.
הרב קוק אבל גם ברסלב וחב"ד
פסיקה של ילקוט יוסף/ שמירת שבת כהלכתה
יחלקו כבוד לרבנים חרדים
לעומת זאת, ברוב הישיבות החרדיות זה לא קיים.
לא תמצא ישיבה שלומדת הרב קוק
אפילו את ההלכות הרב מרדכי אליהו רוב החרדים הספרדים לא לומדים
וכבוד לרבנים הדת"ל. אין מה להרחיב.
תסיק כאן למה ומה זה אומר