קחו כסף בכמות בלתי מוגבלתזיויק
עכשיו, מה 4 הדברים המרכזיים שאתם מקדמים?
בונה לעצמי מעבדה של AI בביתמשה
תן 4 דבריםזיויק
מעבדת AI, ארון תקשורת לAI, שרת אחסון לAIמשה

וכו'.

זה ציוד של הרבה מאוד כסף. מתחיל במאות אלפי שקלים ונגמר במליונים.

😁זיויק
4 *נושאים*
חלומות מענייניםקפיץ
הולכת לישון, לפני הכלט'

כי מליון דאגות ירדו לי מהראש

אחר כך משנה מהיסוד את מערכת החינוך בכל המגזרים בארץ ישראל

ועל הדרך גם טרנספר מרצון והרבה הרבה התיישבות

מערכת הבריאות כנראה גם תיכנס ללוז

אהבתי ממשזיויק
עונהנקדימון
1. קרן מימון לבוגרי ישיבות בציבור שלנו שלאחר 10 שנים בישיבה (ומבחני רבנות או קריטריון אחר שיאמת שהם לא בזבזו שם סתם זמן) החליטו לצאת ללימודי חול בתחומים מעשיים. הייתי מממן אותם לגמרי עד סוף התואר (כולל מכינה קדם-אקדמית, ריענונים או השלמת בגרויות אם נדרש). כנ"ל לגבי קורסים מקצועיים למעוניינים, אם כי ההעדפה היא לתואר ממש.

2. יוצר שותפות עם 'תורה בציון' שמחזיקה אברכים שהומלצו על ידי ראשי הישיבות שלהם כמסוגלים להגיע לגדולות. הייתי מדייק את הקריטריונים ומכניס סעיף עמידה בבחינות וכדומה, ומעלה את התמיכה למשכורת של ממש.

3. קרן סיוע לגאולת בתים, גאולת קרקעות, תמיכה בחוות, פיתוח יישובי קצה שלא מקבלים מספיק מענה, וגם תמיכה בגבעות ובחלוציות הבלתי פורמלית (כולל הכשרות מקצועיות). בנוגע לגבעות הייתי מציב תנאי אחד וזה ליווי וקשר עם קבוצת רבני מיינסטרים מגוונת שהייתי רותם למהלך.

4. מטפל בעצמי בכמה תחומים, ומתפתח.

1. למה ההעדפה היא לתואר?קפיץ

או - מה רע בקורסים מקצועיים?

משיבנקדימון

1. תואר יכול להביא למקומות של מדיניות וקבלת החלטות. הכשרות לא. גם ברמה הטכנית שבמגזר הציבורי תואר הוא תנאי סף, וגם כי תחום העיסוק ההכשרתי בדרך כלל באמת לא מכוון לצווארון לבן.

זה לא רע, אני פשוט רוצה אנשים עמוקים ויראי שמיים בצווארון הלבן המשפיע.

2. הציבור הכללי מסתכל אחרת על בעלי תארים. יש לזה יוקרה שמעצבת דעת קהל. וזה דבר חשוב בהיבט הציבורי.

קח לדוגמא את ראש המל"ל החדש: שמואל בן עזרא. אני רוצה מאות כמוהו.

2. הציבור הכללי מטומטםאריק מהדרום
כשקוראים למישהו "דוקטור"נקדימון

או שאומרים שהוא כלכלן, פיזיקאי, מהנדס, מה שלא יהיה, זה עושה אפקט אחר - בחלקו מוצדק.

כך או כך, זה מה יש ומכיוון שהייתי שמח להשפיע על הציבור אז יש לזה משמעות.

מיכאל בן-ארי סיפר באיזה פודקאסט שהוא התחיל להקפיד על ההצמדה של "דוקטור" לשם שלו כשהבין שזה משתיק את הטיפשים ונותן לו כוח לפעול.

זה שייך למאה העשריםאריק מהדרום

הערך של האקדמיה מאוד ירד עם הקמת מנוע החיפוש גוגל, היא במשבר רציני בעקבות הAI.

זה נכון שאני אקשיב יותר לכלכלנים בענייני כלכלה ולפיזיקאים בענייני פיזיקה כי עדיף לשמוע ממישהו שעבר בהצלחה מבחנים בתחום אבל השאלה אם עדיף להשקיע בתואר או ברישיון משאית או מנוף, כאשר המטרה היא להתפרנס התשובה היום ברורה.

אתה רוצה שאתקן את סעיף 1, כאילו?נקדימון

שהקרן הדמיונית שלי תממן דווקא הכשרות ולא תארים?!

לא באתי לפתוח דיון מה עדיף, ולא הבעתי שום דעה לגבי מה כל אחד יעשה בחייו. אני בכלל מאמין שמזל שווה יותר משכל, ואפשר להיות עני עם תואר או עשיר בלי בגרות. אני אישית, אגב, עני עם בגרות.

אם להיות כן בעניין זהאריק מהדרום

אני מאוד מקווה שהחרדים ילמדו מהציבור הכללי מה לא לעשות ולא יבזבזו את זמנם על תארים.

בעיקר בעלי משפחות שצריכים כסף והרבה ממנו ובלחץ גדול.

יש עשרות מקצועות שנדרשים ולא זקוקים לשום תואר, ולעומת זאת עשרות בעלי תארים שאין להם עבודה כי הם מתעקשים לעבוד במקצוע שלהם.

לפני 30 שנה מרצ החליטו שכל המורים ישלימו לתואר ראשון בהוראה, פשששש... איך ההוראה השתפרה מאז, פלא פלאים.

אני לא מדבר על מהנדסים, מדינת ישראל היא המדינה עם הכי הרבה מהנדסים ביחס לאוכלוסיה בפער עצום מהמקום השני ועדיין המקצוע הכי נדרש בשוק העבודה הוא מהנדס, אבל רוב האנשים לא יכולים להיות מהנדסים, גם כי זה מקצוע מאוד קשה מבחינת החומר, גם כי הוא דורש 4 שנים (לפחות) לא לעבוד כמעט, מה שמטאוד מקשה על חרדים בעלי משפחה עם פער משמעותי במתמטיקה, מדעים ואנגלית.

אבל הטעות של הציבור הכללי הוא לעשות תואר מיותר כאשר 50 אחוז מהאוכלוסיה לא עובדת בתואר שהיא למדה (עיין גוגל כתבות של שנים קודמות).

יש עשרות מקצועות רווחיים שאפשר להציע לחרדים בהכשרה קצרה מאוד, לבל ניקשר בגורל אחד עם אירופה השוקעת חלילה והאקדמיה שלה רק בגלל שאימותינו חינכו אותנו שללכת לאקדמיה יבטיח לנו ביטחון כלכלי, אימותינו שייכות למאה העשרים.

(ואתה גם יכול להפסיק להיות עני בכמה חודשים בלבד, סילבן שלום ועמיר פרץ לא רצו שתלמד להיות רתך או מסגר, היום רתכים ומסגרים עושים ים של כסף).

הכל נכון, ולא שייך באותה נשימהנקדימון

*אם* היה לי כסף בלתי מוגבל, הייתי מכין אברכים רציניים לחיים שבהם הם יוכלו להתברג במשק במקומות שיביאו להשפעה. בשביל זה יש צורך היום בתואר. ההצעה שלי אינה קשורה להחלטה של האדם הפרטי או לשאלת הדרך הטובה ביותר להתפרנס.

מזל שהדיון תאורטי בלבד ואין דבר כזה כסף בלתי מוגבלפ.א.
בעצם מצאתי עוד שימוש לכסףמשה

קמפיין שירסק את הסיפור של דת התארים.

בדיוק הגבתי תוך כדי שאתה מגיבפ.א.
קפיץ
(תתחיל מבגרויות, זה גרוע בערך פי אלף)
כן. המנגנון הזה.משה
לא יהיה קל לוותר על בגרות במחול, במדעי הרפת…פ.א.
מדעי הרפת נשמע אדירנקדימון
מדעי הדשא קודמיםנפש חיה.

אפשר דו חוגי

מדעי הדשא - פיתוח וניטור טפטפות

מדעי הרפת בהתמחות כרי דשא וקשנקדימון
רק אם זה נותן נקודות זיכוי שוותנפש חיה.
יותר.. מדעי הרפת זה מקיף יותר, ומווושלםנקדימון
זאת השקעה מניבה זה בטוח 😉נפש חיה.
ספציפית בגרות במחולקפיץ

זה דווקא לאנשים ש(שונאים את עצמם)מוכנים לעבוד מאוד קשה ובלי סוף

זאת דווקא אחת הבגרויות היותר הגיוניות ומעשיות שיש

מחד, אתה נתלה בארזים, כדוגמת ראש המל"ל החדשפ.א.
מאידך, אתה מציין כעובדה שהציבור מסתכל אחרת על בעלי תארים.

אם עברת על פירוט ההשכלה של ראש המל"ל החדש, בודאי ראית שהתארים שלו אינם מהסוג של מדעי הדשא ושלל תארים אחרים שאנשים עושים רק לטובת התעודה על הקיר והשתלבות במשרות ציבוריות שיש בהם תנאי סף לתואר ראשון.  

לא מסכים שהשגת תואר, כל תואר, היא קנה מידה ליוקרה וכישורים   

לכן שמתי דגש על תואר מעשינקדימון
אם כי, כמו שהדגמתי גם את מיכאל בן-ארי, לפעמים יש תועלת לכל "שם תואר" (תרתי משמע)...
ובכל מקרה הדיון אינו על יוקרה וכישוריםנקדימון
אלא על מה שהייתי רוצה לראות באברכים מוכשרים שהוכיחו את עצמם בעולם הישיבות. המטרה חשובה לי. התואר הוא חלק מהדרך לשם.
אני מקווה שאת שואף לאברכים שיגיעו לצמתי השפעהפ.א.
רציניים - ולא עוד עסקנים במשרדי ממשלה שאמונים על יצירת פתרונות לג'ובים לאברכים, כדוגמת תעשיית הג'ובים מבית היוצר של ש"ס

ש"ס יוזמת הלאמה של מערך הכשרות ותרוויח 4,200 ג'ובים חדשים

אל תלכלך עם פוליטיקה, בבקשהנקדימון
יפה, אהבתי ממש.ל המשוגע היחידי

בתואר אני לא מבין מספיק,
אבל כל השאר נשמע דברים ממש טובים.

שם הכל ב-s&p500אריק מהדרום
וחוזר לעבוד.
למה? יש לך סכום לא מוגבלנפשי תערוג

למה לשים אותו בsp500

הוא אינסוף כרגע. אין לו לאן לשאוף

יש כמה סוגי אינסוףאריק מהדרום
כל סכום כסף מוגדר תחת המספרים הרציונאלים (שברים)נפשי תערוג

ולכן לא יכול להגיע לאינסוף של אי רציונליות בטח ובטח לא של ממשיים

תכלס.אין למה להשקיע.

ואם כבר. אם יש לך סכום כסף אינסופי, כל הכסף בעולם אצלך.

אין לך יכולת להגדיל אותו

תמיד אתה יכול להגדיל כסףאריק מהדרום
אם אתה מגדיל אותו תמיד ב8-12 אחוז שנתי.
אי אפשר להגדיל אינסוףנפשי תערוג

טוב מה עשיתם לי?

שיעורים במתמטיקה?

כאן שיעורים על אינסוף

בפורום השני בדיוני ביטקויין שיעור בהסתברות

בטח שאפשראריק מהדרום

אי אפשר להוסיף או להחסיר אבל בהחלט אפשר להכפיל ולחלק.

והוא יגיע לאותו אינסוףנפשי תערוג

כי אתה לא יכול לצאת מתחום הרציונאלים 

האמת שזה לא נכוןארץ השוקולד
יש עוצמות שונות של אינסוף
מה שהוא אמראריק מהדרום
לזכרוני (ויכול להיות שאני טועה)נפשי תערוג

יש אכן עוצמות שונות של אנסוף

אבל כסף תמיד ישאר תחת הרציונאלים

לכן אינסוף רציונלי ישאר בגדולו כל עוד לא נעבור לקבוצת האי רציונלים.

אבל עברו כמה שנים טובות מאז ..

אתה לא צריך לעבור לאי רציונאליםאריק מהדרום
כדי להגדיל את האינסוף, כל מה שאתה צריך כדי להגדיל אינסוף הוא להכפיל אותו במספר גדול מ1.
חוץ מזהאריק מהדרום
שאתה יכול ליצור מטבע קריפטוגרפי שנמדד באי רציונלים, זה יכול להיות מעניין דווקא.
לא בטוח שזה אפשרינפשי תערוג

כי כל מטבע יתחלק לחלקים כלשהם

ואז נשארת תחת הרציונאלים

ג'מיני נחלץ לעזרתי😅 ולא מהסס להכריעפתית שלג

הדיון המרתק בין הגולשים מציג שילוב בין תורת הקבוצות (מתמטיקה של אינסוף) לבין כלכלה ומערכות מוניטריות.

בשורה התחתונה: "נפשי תערוג" צודק לחלוטין במתמטיקה ובכלכלה הפרקטית – אי אפשר להגדיל אינסוף באמצעות הכפלה במספר רציונלי, וכסף תמיד יישאר רציונלי. "אריק מהדרום" צודק שיש עוצמות שונות של אינסוף (כפי שציין "ארץ השוקולד"), אך טועה לגבי הדרך להגיע אליהן.

להלן ניתוח מדויק של הטענות שעלו בדיון, בחלוקה למתמטיקה וכלכלה:

1. השגיאה המתמטית של אריק: מכפלה של אינסוף

אריק טוען שניתן להגדיל אינסוף אם מכפילים אותו במספר גדול מ-1 (כמו תשואה של 8%–12%, כלומר מכפלה ב-1.08 או 1.12).

• העובדה המתמטית: באריתמטיקה של גדלים אינסופיים (עוצמות), מכפלה של אינסוף במספר קבוע וסופי אינה משנה את העוצמה שלו.
  • הנוסחה: אם נסמן את עוצמת המספרים הטבעיים/רציונליים ב-\(\aleph _{0}\) (אלף אפס), הרי שמתקיים:
    \(\aleph _{0}\times 2=\aleph _{0}\)
    \(\aleph _{0}\times 1.12=\aleph _{0}\)
  • הסבר פשוט: אם יש לך אינסוף שקלים, והכפלת את הסכום פי 2, עדיין יש לך בדיוק אותו "גודל" של אינסוף. לא הגדלת את הקבוצה.

2. עוצמות של אינסוף (הרציונליים מול הממשיים)

הגולש "ארץ השוקולד" צדק – יש עוצמות שונות של אינסוף (משפט קנטור). גיאורג קנטור הוכיח שיש אינסוף "בן מנייה" ואינסוף "אינו בן מנייה".

• קבוצת המספרים הרציונליים (\(\mathbb{Q}\)): כוללת את כל השברים (כמו כסף, שיכול להתחלק לאגורות או חלקי ביטקוין). העוצמה שלה היא \(\aleph _{0}\) (אינסוף קטן יחסית).
  • קבוצת המספרים הממשיים (\(\mathbb{R}\)): כוללת גם את המספרים האי-רציונליים (כמו π או \(\sqrt{2}\)). העוצמה שלה היא \(\aleph \) (עוצמת הרצף), והיא גדולה בהרבה מ-\(\aleph _{0}\).
  • הצדק עם "נפשי תערוג": כדי לעבור מאינסוף רציונלי לאינסוף גדול יותר (עוצמת הרצף), לא מספיק להכפיל את הכסף. צריך לעבור לקבוצת החזקה או למספרים הממשיים. פעולות כפל וחיבור רגילות בתוך המספרים הרציונליים לעולם לא יוציאו אותך מהעוצמה של \(\aleph _{0}\).

3. האם כסף יכול להיות אי-רציונלי?

אריק מציע ליצור מטבע קריפטוגרפי שנמדד במספרים אי-רציונליים. "נפשי תערוג" עונה ובצדק: זה בלתי אפשרי במחשבים ובמציאות.

• מגבלת הדיגיטציה: מחשבים (ובלוקצ'יין בכלל זה) עובדים בשיטה בינארית דיסקרטית. כל מספר במחשב מיוצג על ידי מספר סופי של ביטים (Bits).
  • כל מספר במחשב הוא רציונלי: מאחר ומספר הביטים סופי, כל ערך, שבר או מטבע במחשב הוא בהכרח מספר רציונלי (שבר עם מכנה שהוא חזקה של 2, או ייצוג נקודה צפה סופי).
  • אי אפשר לשמור בארנק דיגיטלי בדיוק π ביטקוין או \(\sqrt{2}\) מטבעות מבלי לעגל את המספר בנקודה כלשהי. ברגע שעיגלת – הפכת את המספר לרציונלי.

4. ההיבט הכלכלי: אם יש לך אינסוף כסף, למה להשקיע ב-S&P 500?

הדיון התחיל בשאלה של "נפשי תערוג" – למה לאדם עם סכום לא מוגבל להשקיע במדד מניות?

• אינפלציה והרס הכלכלה: אם לאדם אחד יש "אינסוף כסף" והוא מתחיל להשתמש בו, הכסף מאבד את ערכו לחלוטין (היפר-אינפלציה). כסף מייצג כוח קנייה מול משאבים סופיים בעולם (נדל"ן, סחורות, כוח עבודה).
  • אין טעם בהשקעה: מטרת ההשקעה ב-S&P 500 היא לשמר או להגדיל את כוח הקנייה מול האינפלציה לאורך זמן (היסטורית 8%–12% נומינלי). למי שיש כמות אינסופית של כסף, אין שום משמעות לתשואה באחוזים, כי אינסוף ועוד 10% נשאר אינסוף, וכוח הקנייה שלו כבר מקסימלי (או חסר ערך).

✅ סיכום המנצחים בוויכוח

• במתמטיקה: נפשי תערוג וארץ השוקולד צודקים. יש סוגי אינסוף, אך הכפלת אינסוף במספר רציונלי לא מגדילה אותו.
  • בכלכלה ומחשוב: נפשי תערוג צודק לחלוטין. כסף תמיד מוגדר במספרים רציונליים, ומחשב לא יכול לנהל מטבע אי-רציונלי אמיתי.
אני שמח שלמרות שעברו לא מעט שניםנפשי תערוג

עדיין המוח שלי עדיין זוכר משהו

@עוגת גבינה.

יש לפחות משהו שאני כן זוכר 🫣

בדיוקזיויק
😄
אתם לא יודעים שיש כמה סוגי אינסוף?אריק מהדרום
צריך תואר בשביל זה?
קונה לעצמי כל יום לאפה עם שיפודי פרגית על האש,קעלעברימבאר

הכי טעים והכי בריא, לא מטוגן ללא שומן

וואלה לא בא ליזיויק
אבל זכותך
אז מה תאכל?קעלעברימבאר
אוי ואבויקעלעברימבאר
אני מעדיף כבר לאכול דשא
דשא זה טעיםל המשוגע היחידי

הייתי אוכל פעם מלא

אולי זה טעים אבל לא לעיסקעלעברימבאר
יותר לעיס משווארמה שיותר גדולה מהפה שליל המשוגע היחידי
אז:קעלעברימבאר
א. דיברתי על שיפודי פרגית לא שווארמה

ב. בשר לעיס. בעוד שירק לא

ג. גם התורה החליטה שחסה זה מרור

הכי אהבתי את ג ארץ השוקולד
חסה בפסח זה לא היהדות שליקעלעברימבאר
קונה להורים שלי בית קרקעהמקורית

ודואגת להם למחייה מכובדת לשנות הפנסיה המתקרבות

מעבר לזה - משאירה לבעלי להתעסק, אחרת הכסף הבלתי המוגבל ייגמר מתישהו😅

מרגש הכיבוד הורים שלךזיויק
אולי המוצרים בחנות יגמרו😁פתית שלג

ואיזה כיבוד הורים! שתזכי!

גם הוא ילד טוב שזכה לעשות את זה. זה באמת מיוחד ומראה על מידות טובות

בונה את בית המקדשLavender

בכסף בלתי מוגבל אפשר כמעט הכל

לחלק לכל העניים ולגרום שוויון כלכלי

להשקיע בכל קרן ובכל עמותה אפשרית

מה לא?...

גם בעד כסף בלתי מוגבל - כמעט לא תמצא יהודיםפ.א.

שיעסקו בעבודת כפיים.  

מי יבנה את בית המקדש? העובדים הזרים מסין, ממזרח אירופה? 

לא חסררקאני

יהודים שיעבדו בשמחה בבניית בית המקדש

הלוואי בקרוב

כל כךזיויק
הרובוטיםקעלעברימבאר
למה לא? לא חסר בכלל...Lavender

ולמה נראה לך שגויים יבנו את בית המקדש?

חסר יהודים שישתוקקו לבנות את ביהמ"ק?

חושבת שכסף בלתי מוגבל היה סוגר את כל הפינות...

לא מתיימרת להיות מדינאית גדולה ואפילו לא קטנה, אבל רק תראו איך ארה"ב נמנעת מלתקוף באיראן במלוא העוצמה כדי לא לפגוע בנפט ובכל הסכמי הסחר ובהשפעה ישירה על הכלכלה העולמית.

אם כלכלה לא היתה אישיו דברים מורכבים היו פשוטים יותר ליישום

אז את מוכיחה שזיויק
כסף גם סוגר אפשרויות 
זה לא עניין של כסף אלא של מיומנות, כישורים וניסיוןפ.א.
 יהודים לא מוכנים לעבוד בעבודות בניין - הכל עובדים זרים   
מה אתה שחLavender

לא שמעת בחיים על עבודה עברית?!

יש לך צד שיהודים המשתוקקים לגאולה לא ירצו לבנות את בית הבחירה בעצמם?!?!

בוודאי ששמעתי. אך כמה יש כאלו בבניה מתועשת,פ.א.
לא בבניה הפרטית ביו"ש. 
לא חסרLavender

שוב, זה עניין של רצון לבנות את בית ה', לא להתנדב לבנות בניין מגורים רנדומלי.

בכל אופן, גם אם נשאר בקטע הפרקטי, (עד כמה שניתן בפנטזיה הנוכחית) בהון אינסופי אין שום בעיה להשתמש בטכנולוגיות הבניה המתקדמות בעולם ובהכשרת עובדים יהודים ייעודיים. 

אפשר תמיד ללמודרקאני

ולצבור מיומנות כישורים וניסיון

ברור שאפשר, אך יהודים לא רוצים… בגלל זה כל תעשייתפ.א.

הבנייה בישראל הסתמכה עשרות שנים על עובדים פלשתינאים.  

לא אהבו אותם אך לא יכלו בלעדיהם. ומאז טבח שמחת תורה וסגירת הדלתות בפני עובדים פלשתינאים לעבוד בישראל, עשרות אלפי עובדים זרים נכנסו לעבוד בכל מקצועות הבנייה.   

זה נכון באופן כללי על ענף הבנייה בישראלLavender

אבל בשרשור היפותטי כזה הכל ישים והכל אפשרי תמורת הון בלתי מוגבל.

מדהים! אבל...זיויק
בית המקדש זה פונקציה של כסף? 🤔
הכל בחיים פונקציה של כסף😏פתית שלג
עד האינפלציהזיויק
נכוןפתית שלג

זו אחריות עולמית להחזיק את האינסוף תחת ידך

אין משהו שערכו קבוע כלכלית?קעלעברימבאר
זהב? משהו?
למה שיהיה? איך יהיה?נקדימון

הערך תלוי לחלוטין במה שאנשים מוכנים לשלם, ולכן משתנה תדיר. ואנשים מוכנים לשלם בהתאם לצרכים שלהם, ויש צרכים שהם חלק מובנה מהמציאות האנושית כידוע. אבל הצרכים עצמם משתנים.

פעם למשל לפני מאה שנהקעלעברימבאר
נראה לי שזהב היה די קבוע ויציב, ולכן בנקים היו תמיד מאחסנים מטילי זהב בשווי של האשראי שיש להם בצורה מופשטת נראה לי (כשכבר כסף לא היה לפי מטבעות מתכת יקרות).

נכון שאין משהו יציב עד הסוף. אבל יש דברים יותר יציבים מאחרים, שאלה איך זה באמת עובד 

אבל רחוק מפנינים מכרהקעלעברימבאר
אין עני אלא בדעתמשה
ובגדול, שוויון כלכלי כנראה יחריב את העולם.
נכוןLavender

אז לא שוויון כלכלי קומוניסטי

אלא דאגה לעניים היהודים

גם אזמשה

כשאת "עוזרת" לבן אדם על ידי כסף לא מוגבל את בעצם שמה לו קביים. את הופכת להיות הקביים שלו. יש סיבה למה הקב"ה ברא את העולם עם חוקי הכלכלה שלו.

לא בדיוק נברא כךנפשי תערוג

העולם נברא מושלם גם בצרכים גשמיים וחטא אדם הראשון הוא זה שקלקל

המחלוקת היא אם בימות המשיח העולם יחזור לשלמות או עולם כמנהגו נוהג.

יואו יואו זה קצת קבליסטי ברעיוןאברהם יאיר שטרן
לי זה פשט הפסוקיםנפשי תערוג
נכון.משה

בכל אופן כרגע הוא עובד לפי החוקים האלה. ואם תעוות אותם אז אין סיבה להתקדם בעולם.

זה שאלה גדולהאברהם יאיר שטרן

איפה עובר הקו בין ה' ברא לבין ניסיון לשפר את המצב... מקווה שהתנסחתי נכון

תן דעתך שלא תחריב את עולמינקדימון

שאם קלקלת אין מי שיתקן אחריך (קהלת רבה)

אני חושב שזה לא קו אלא מדיניות, קרי שמרנות וזהירות. הייתי רוצה לומר שלכל הפחות קו מוסרי, אבל אז הדיון יהיה על גבולות המוסר. לכן צריך להצטמצם להבנה שכשם שאפשר לתקן כך גם אפשר לקלקל, ושהקילקול קל יותר מאשר התיקון - ומכאן לגזור דרכי פעולה.

ואוו זה הולך להיות מעניין...אברהם יאיר שטרן

קו אני מתכוון קו התפר שבין לעזור ללהזיק 

לדוגמא: תן מלגה למובטלים - כי מסכנים לא מצאו עבודה, יהיו לך יותר מובטלים. כנ"ל לגבי אפליה מתקנת וכו'. סיפור אמיתי שקרה: בהודו (נראלי) היה פעם מכת נחשים מטורפת, פרסמו שכל מי שיביא לבית העירייה ראש של נחש כרות יקבל דינר לצורך העניין, מה שקרה זה שאנשים תפסו נחשות, הוציאו להן את שיני הארס וגידלו נחשים כדי להביא, הבעייה לא נפתרה אלא רק החמירה... מבין?

לגבי מוסר לדעתי אין דבר כזה (אחרי בירור ארוך) אני מוכן לדון איתך אם תרצה...

אני מתכוון איפה עובר הקו שבין "תן לעולם להתנהל לפי הכללים של הקב"ה" לבין "והחזקת בו" וכדו' מבין?

ו,מה הם דרכי הפעולה?

אני חושב שהתגובה הקודמת שלי עדיין עונה לךנקדימון

או שאני לא מבין מה אתה בדיוק שואל.

מה, זה פשוט לא?אברהם יאיר שטרן

קלאצ'ניקוב לכול דורש, מודעות לחולי דהומניזציה, בית מקדש, ולי כשי על כל פועלי עבורכם קנקן עם ג'יני...

שאלה מחכימהנוגע, לא נוגע

עזרה למי שבאמת צריך, חיזוק המוסדות התורניים בצה"ד ותמיכה באברכים מתאימים מהצה"ד שרוצים לגדול ולהיות גדולי הדור באמת, כסף למחקרים ופיתוחים רפואיים פורצי דרך באמת

(יש עוד משהו חשוב אבל אני לא רוצה שיגמרו לי הארבעה- פועל לחיבור בין הצה"ד התורנית לחרדים והבנה שיש הרבה יותר משותף ממה שנראה ושאפשר יחד לשנות המון דברים).

אבל העיקר- מקדם את בניין המקדש. תמיכה רצינית בארגונים שפועלים בשביל זה. גיוס אברכים ברמה שיעסקו בשאלות הנצרכות וכן אנשי מחקר. פעילויות להשפעה על דעת הקהל.

לצורך זה צריך גם לעשות את מה שעושים הקטארים, להשתלט על כל מיני מוסדות אקדמיים ותרבותיים באמריקה ובאירופה ולהכניס לשם את ה"אג'נדה" שלנו. לשבור את הפרוגרס בעזרת חיזוק המתנגדים. לתמוך בכל המדינות שמוכנות לשנות קו ולתמוך בנו ולא בשונאינו ולפעול נגד ההשתלטות האיסלאמית. לגרום לכמה שיותר הגירה מכאן בעזרת נתינת סכום כסף גדול לכל מי שמוכן לעזוב ולמדינות שרוצות לקלוט אותם.

עונהשושיאדית

- קונה בית ענק, עם חצר ובריכות ופינה לחיות מחמד (בשביל בעלי...) + חברה שתנהל את כל המשק.

- מקטינה את המשרה בעבודה כדי להיות בבית עם הילדים.

- חומש מזה הייתי משקיעה בצדקה.

- והשאר משקיעה בנדלן מניב, להכנסות חודשיות.

אולי לא הבנת את הכותרת בפוסט הפותח -אבל מראשפ.א.

את מקבלת סכום בלתי מוגבל של כסף.

אינסוף כסף.  

ואם יש לך אינסוף כסף - מדוע הצורך בהכנסות חודשיות?

ואם יש אינסוף כסף - מדוע ללכת לעבודה? תמצאי עיסוקים מעניינים לנפש, לנשמה, להנאה, להוספת ידע וכישורים, ותוך כדי שילוב אופטימלי של מילוי הצרכים האישיים יחד עם גידול ילדים בנחת ובאושר…

שמתי לב לנתון הזהשושיאדית

עדיין, היה מתחשק לי לייצר עוד הכנסות חודשיות כדי להרגיש את הרווח שבהשקעות שלי.

ועבודה זה בשביל המסגרת, אני בן אדם שטוב לו ללכת בבוקר ללימודים / עבודה ולחזור הביתה - נותן לי סיפוק!

(האמת, עכשיו כשאני חושבת על זה אני אוהבת יותר ללמוד מאשר לעבוד, אז אולי הייתי נרשמת ללימודים, וצוברת מלא תעודות).

יפה 😊פ.א.
מענייןזיויק
אין לך שום נושא לקדם בעולם בכסף הבלתי נגמר שלך?
אני מעוניינת לקדםשושיאדית

את הבית שלי.

זה התפקיד שלי בעולם ובשבילו נבראתי.

אני בעז"ה אנסה לקדם כל נושא שקשור בבניית הבית שלי בצורה הכי נכונה.

מה עם הבית של העם? הבית של ה'?אברהם יאיר שטרן

אנוכי יושב בבית ארזים וארון הא-לוהים שוכן בתוך היריעה?

1. מתחפף מפה לסינגפורshaulreznik

או ליפן (קרי, למדינה אסיאתית עם רמת אנטישמיות נמוכה). דרום קוריאה לא באה בחשבון בגלל השכנה מצפון. לא נשאר בארץ, כי רשימת החטאים המסתיימת ב"ולא תקיא הארץ אתכם" הולכת ומתנרמלת.

2. קונה לילדיי דירות ברחבי תבל למקרה שיצטרפו לברוח.

3. מממן לילדיי לימודים אקדמיים בתחומים שפחות חשופים להשפעת ה-AI.

4. לומד בעצמי רפואה, גמרא, נגינה על כלים שונים.

3. באיזה תחומים כן?קפיץ
בגדר השערהshaulreznik
- רפואה (גם אם מתישהו יהיו מנתחים רובוטים, אנשים ימשיכו ללכת לרופא בשר ודם גם בגלל האלמנט הפסיכולוגי)

- מדעים שבהם עובדים עם הידיים (פיזיקה, כימיה, אלקטרוניקה וכד')

לכאורה פסיכולגיה האחרון שיישארקעלעברימבאר

אף אחד לא יירצה פסיכולוג אי.איי

אז אתה מקיא את עצמך מהארץ חחזיויק
עדיף לעשות זאת מראש בתור מהגר מבוססshaulreznik

מאשר להיזרק בתור פליט חסר כול.

תמיד אפשר להגר לדרום טורקיה עלקעלעברימבאר

הגבול הסורי באזור ג'בל אל אקרע ואנטקיה. זה חלק מארץ ישראל

אל תדאג, בבית ראשון זה לקח 900 שנה עד שגלוקעלעברימבאר
קדמה טכנולוגית מזרזת תהליכיםshaulreznik
כנ"ל השמאל הישראלי הפרוגרסיבי
או מעכבת אותםקעלעברימבאר

כנ"ל שחיטת ילדים למולך

שריפת, או הנחתם על ברזל רותח... מח'אברהם יאיר שטרן
קח בחשבון שאין לנו בית מקדשshaulreznik

קרי, עבודת ה' שלנו פגומה, והיכולת לכפר על חטאים היא מצומצמת עד כדי לא קיימת.

כפרה זה לא נאגיה שקרבן מכפר בצורהקעלעברימבאר
מאגית.

אלא שמשפיע על האדם לטובה.

ולהפך, הקרבנות והמקדש גרמו לאנשיםלחשוב שהםיחטאווהקרבן יכפר. כדברי כל הנביאים ובמיוחד ירמיהו "היכל ה היכל ה היכל ה המה" או ישעיהו "למה לי רוב זבחכם".

להפך, היה להם יצרא דעבודה זרה. מה שאין היום

עבודה זרה תגיע גם אלינוshaulreznik

לא חסרים חובבי הדתות האסיאתיות בקרב החילונים, וגם הנצרות הולכת וכובשת יעדים.

כמה אנשים כבר מתנצרים או עובדים לקרישנה?קעלעברימבאר
הנצרות בדעיכה בעולם לטובת אתאיזם וחילונות.

הבודהיזם במערב מאומץ רק בקטע של המדיטציה וכדומה, בלי הצד האלילי שלו.

אף אחד לא מתפתה לעבוד אלילים היום. וגם אם יש כמה זה לא יסחוף את כל העם, בניגוד למה שהיה בבית ראשון.

גם הבודהיזם בקטע של המדיטציה לא כזה סוחף כמו שתיארת אלא מיעוט מהאכלוסיה.

האמת שהלוואי שמוטב אולי שחילונים היו מאמצים מתודות בודהיסטיות של מדיטציה לגבי תכנים כמו סמארטפון והתמכרויות. אבל אפילו זה מוגבל מאוד למיעוט קטן/תקופה מוגבלת מאוד בחיי החילוני ותרבות המערב הרודפת את ההתמכרויות.

זה אמנם רע, אבל התמכרות למסארטפון לא גורמת לחורבן

הבודהיזם הוא לא בהכרח אלילי, מוכרח לומרנקדימון

להיפך, בגדול הוא אתאיסטי ו"אבטומטי".

הבודהה אינו אליל וה"מקדשים" והפסלים לא משמשים לעבודה שלו אלא להשראה. סוג של "והיו עיניך רואות את מוריך".

כך או כך, גם בזרמים הבודהיסטים בהם יש סרח של אלילים, הם לא עובדים לאותם אלילים אלא זה באמת יותר ייצוגים לכוחות מסוימים אבל במובן המודע של המילה - קרי, הם יודעים שזה סמל ולא כוח שעובדים אותו כדי שישפיע טוב או רע. הם לא ידברו על אל הגשם או הפריון אלא על ייצוגים שונים של ההתעוררות או של המעכבים שלה.

כן אבל אנשי המזרח מאמינים באליםקעלעברימבאר

שאחראים לעולם הזה לגשמיות, במקביל לפולחן הבודהיסטי עצמו, בעוד שהדרך לנירוונה היא לרוחניות.

אני לא בטוח, אבל יש גם זרמים שם שתופסים את בודהה כאל שהורה לאלים עצמם את הדרך הבודהיסטית להגיע לנירוונה, ובעולם שלנו התגלה כבן אדם (לא מדבר על ההינדואיזם אלא על הבודהיזם).

בכל מקרה הבודהיזם הוא אלילי מבחינה עמוקה, כי תופש את אלוהים כאין ולא כיש.

ב. הפולחן לבודהה הוא המשך לפולחן הפסלים הקדום. וגם אם האליטה מבינה את ההבדל, ברגע שהעם מביא מנחות לבודהה (מה שקיים אכן) אז מבחינה רגשית עדיין המשקע של האלילות קיים בפולחן. וחכן נראה לי שהלכתית כל זרם בודהיסטי בו מגישים תקרובת לפסל בודהה נחשב הלכתית עבודה זרה. כי רגשית הם עדיין שם בפגאניזם, גם עם שכלית התנתקו. כשם שעגלי ירבעם נחשבים עבודה זרה הלכתית

לא, ממש לאנקדימון

הבודהות אינם אלים שהתגשמו בגוף, ואינם בני אדם שהפכו לאלים - הם בני אדם ש"התעוררו" באופן מלא והצליחו להימלט ממעגל הסמסקרות ולהשיג חידלון. הבודהיזם אינו תופס אלוהים בכלל, לא כיש ולא כאין. יש רק מציאות ואין לה מקור, היא מעגל אוטומטי נצחי. אין רצון, אין רוצה ואין רצוי. יש סבל ויש דרך לצאת מהסבל, הא ותו לא.

אני לא יודע על איזה משקעים אתה מדבר ומאיפה הבאת את זה. הבודהיזם הוא קדום ועתיק כמעט כימי תורת ישראל, והרעיונות לא השתנו. ההתפתחות הייתה בטכניקות, בהסברה, וכדומה. הלימודים הבודהיסטים הם א-תאיסטים. תקרא קצת בפנים.

יש מקומות במזרח בהם האלילות חיה לצד הבודהיזם, כמו למשל בשינטו היפני - אבל זה לא "בודהיזם" אלא "שינטו". זה, להבדיל, כמו עבודה זרה בשיתוף - אני מתכוון לומר שאלה שתי מערכות של אמונות שגרות באותו בית. הן באות לפעמים ביחד אבל הן שני דברים שונים.

בבודהיזם אין עבודת אלילים במובן הרגיל של המילה. ההקרבה והשתחוואה היא אכן מעשה לא רציונלי כי הבודהה, אף בודהה, לא נהפך לאל. להיפך, הבודהה לא קיים יותר. רק הזיכרון עליו. הוא עצמו חדל מהקיום לגמרי. סוג של "כרת" סופני, אם תרצה. התאיינות.

יש אמנם גם בודהה שהפך לבודהיסטווה אבל המשמעות היא שהוא בוחר להתגלגל שוב ושוב - למרות שפתח את הדלת אל מחוץ לסמסקרה - כדי להמשיך ללמד את האנושות את הדרכים להתעוררות. זה לא ישות שאם תיתן לה מנחה אז היא תוריד לך גשם כי היא לא אל כזה, היא לא כוח טבע. היא מורה. לא אל, אלא מורה. זה אדם שלמעשה נמצא בינינו שוב פעם בדמות אדם כלשהי.

רק עכשיו, מתוך ההבנה הזו אפשר לגשת לשאלות ההלכתיות. לא ברור לי בכלל שמדובר בעבודה זרה דאורייתא. הייתי כמובן גוזר על זה מדרבנן, בגלל שבפועל זה כולל הקרבה והשתחוואה לפסל, אבל זה שונה לגמרי מעבודת אלילים אמיתית.

והנה מצאתי מאמר של הרב אליעזר מלמד על הנושאנקדימון

אמנם יש מעט אי-דיוקים ובעיקר הצגה שטחית (מקוצר היריעה כמובן), אבל זה עדיין מעניין ודי מדויק: יחס ההלכה לבודהיזם

עיין הרב שרקי בספר שלו להלכות בני נוחקעלעברימבאר

הוא מציג פן שונה שנשמע הרבה פחות מקל על עבודה זרה בשיתוף.

מה גם שהרב מלמד הסתמך פה בדתות המזרח על דניאל שפרבר. והוא איש ששנוי במחלוקת.

לא דיברתי על הבודהות. אלאקעלעברימבאר

אלא על אלי טבע שקיימים במקביל, ברוב הזרמים הבודהיסטים. בתאילנד יש אל גשם, אל מלחמה וכדומה. ביפן יש המאמינם בשניטו לצד הבודהיזם. גם בסין מאמינים באלים בדת הסינית העממית לצד הבודהיזם במקומות שיש בהם בודהיזם.  לא דיברתי על אלוהים אלא על אלים.                                          

ב. הבודהיזם הוא סך הכל 2500 שנה, מאז "עידן הציר" בערך גלות ישראל לבבל ואבדן הנבואה בישראל, וכנראה שהבודהיזם צמח מתוך שינויים בהינדואיזם, ששינויים אלו נגרממו אולי מהשפעה מהזרתוסטראיזם של האימפריה הפרסית, שקיבל השראה מגולי 10 השבטים ממדי.  הבודהיזם התפתח מתוך האלילות והפגאניזם ושימר את צורות הפולחן - כלומר הבאת תקרובת לפסלים. אף על פי שהתעדן מאוד ודי התרחק מהפגאניות אל המופשט, עדיין רשמים תרבותיים אליליים נכבדין נמצאים בו.                                                                                                

ג. בסוף כל הבודהיזם במזרח מצוי יחד עם הפאגניזם. אי אפשר להפריד בתוך תרבות של עם בין שתי מערכות אלו. לכן כתבתי שהבודהיזם במערב אינו אלילי, למרות שתמיד משהו שצמח בתוך תרבות אלילית ייקח משם תכנים, גם אם סמויים.                                                                                                                                                                            

ד. הבודהיזם כן מאמין האלוהים, גם אם לא קורא לזה כך. בסוף הוא מאמין במצב של שלמות אינסופית שנבדל מהעולם, והרי זה מקור האמונה והשאיפה של האדם באלוהים, בשלמות ומקור משמעות אינסופי שנבדל מהמציאות. רק בניגוד לדתות המערב שם אלוהים נתפש בצורה סובייקטיבית כפרסונלי, ובניגוד לדאואיזם ולהינדואיזם בו אלוהים נתפש גלא פרסונלי אך כ"יש". בבודהיזם פשוט אלוהים מתואר כמצב, כ"נירונה" כמצה במושלם שמוגדר רק על דרך השלילה - מה שאינו העולם ואינו כלום, ובמצב של "אין אני" ואין כלום ואין רצון, ולכן אין גם סבל ואין חסרון. זה בעצם תפישת אלוהים לא על דרך ה"יש" אלא על דרך "האין". כלומר אלוהים לפי הבודהיזם הוא מה שאינו הסבל. ולכן היא עבודה זרה (במישור האמני, עדיין לא נכנס להלכתי) מאחר שהאדם לא יכול לומר כלום על מישור ה"אין" ולכן כל תפיסה כזאת את אלוהים היא מגדירה ומגבילה את האלוהות.                                                           

ה. עוד סיבה שאלוהים לפי התפיסה הבודהיזם, זה בעצם עבודה זרה. זה כי הוא מוגדר רק על פי מושג האושר והסבל. והם מושגי שלימות סובייקטיבים . אושר=מה שמרגיש לנו טוב. סבל=מה שמרגיש לנו רע. עצם ההכרזה על הנירוונה כמצב שכל ענינו הוא חוסר סבל ותו לא. ועצםכל שאיפת חייו של הבודהיסט הוא להאגל מהסבל. מעמידה את הבודהיזם כמגדיר את אלוהים רק לפי חויות סובייקטיביות מוגבלו תשל האדם ולכן זה הגבלה באלוהות ואלילות. אפילו הנצרו תעדיפה כאן מכיוון ששואפת להגאל מהחטא, לא מהסבלץ כלומר מעמידהאת הפו המוסרי באופן גבוה יותר מהפן של האושר. וכל שכן בעם ישראל, שאף על פי שאלוהים הוא מקור העונג והאושר. אינו מוגד רכך אלא על פי השלימות המוסרית של "טוב כשלעצמו" בלי הגדרה של "מה שנותן לי אושר". וכן כתוב באחד הספרים הקדושים "שצדיקים תיאורטית היו מעדיפים אפילו סבל נצחי אם זה היה רצון ה' (מה שלא יכול להיות כמובן)" כי טוב כעשיית חובה מוסרית גדול מטוב כ"אושר". ומצוות לאו להנות ניתנו.                                                                                                                                              

ו. ההתאיינות של הנירוונה אינה כרת , אלא השתלבות באין, כלומר נירוונה של חוסר רצון וחוסר סבל. זה לא הכרת שעליו הרמבם מדבר שהוא הנקמה הכי גדולה של כליון הנפש.           

ז. כל זה עד עכשיו היה בפן האמוני. בפן ההלכתי- קודם כל כשם שעבודת ירבעם לעדל היא עבודה זרה דאורייתא של כרת וסקילה. ובעצם אין חילוק הלכתי בינה לעבודת הבעל, למרות שהתכוונו לעבודת ה' ולא לעבוד את העגל, וגם לא לחשוב שלה' יש גוף של עגל. ועדיין עבודה זרה. כך כל הגשת תקרובת לפסל, אם היא חלק מפולחן דתי, היא עבודה זרה דאורייתא הלכתית. במיוחד שזה לא "במקרה" במזרח , אלא בדיוק כשם שהם עשים לפסלי האלים שלהם מבחינת הגשת תקרובת, הם עושים לבודהה גם אם אינם רואים אותו כאל. אז מבחינה תרבותית פולחן בודהה הוא פולחן כאלוהות, גם אם אינם רואים אותן וכאלוהות. בסוף עבודה זרה היא עניין תרבותי ולא עניין תאולוכי. אחרת עגלי ירבעם אינם עבודה זרהץ ותמיד אני יכול לעבוד את זאוס ולטעון איני עובד אליילם, אלא סך הכל מאמין ביצור שיש לו טכנולוגיה או כישוף לשלוט במזג האוויר ולתת לו קרבן להתחנף אליו שיוריד גשם, בדיוק כמצו שהייתי מגלה שיש חיזרים ששולטים במזג האוויר של כדור הארץ והייתי נותן להם מתנה להתחנף אליהם שיורידו גשם. אז הרי לא הייתי עובד עהודה זרה. אבל עבודת זאוס היא עבודה זרה דאורייתא לא מהסיבה התאולוגית, אלא מהסיבה התרבותית - זה נוהג עבודה זרה (ובאופן כללי הגדרה התאולוגית של הרמבם את עבודה זרה מאוד מקרטעת - אצל הרמבם זה א. שלמלאכים אין בחירה חפשית (בטוח שסבתות של סבתות שלנו לא ידעו שלמלאכי םאין בחירה חפשית ובכל זאת לא נחשבו כופרות) ב. שלא *ראוי* להתפלל למלאך. אבל ממתי אחד מ13 העיקרים זה ש"ראוי" או "לא ראוי" משהו? תמיד עיקר אמונה הוא יש או אין, לא ראוי או לא ראוי. שהרי זה עיקר אמונה, לא שאלה מוסרית או הלכתיית.

קשה להתייחס לכל המלל ההבלי שלךנקדימון
אני לא יודע מאיפה הידע שלך בבודהיזם וזה נראה שפשוט קצת שוטטת באינטרנט ובבינה מלאכותית.

אני עצמי למדתי קורס בנושא, וכמה כתבים מבפנים.

גם אני קראתי. באילו פרטים טעיתי?קעלעברימבאר
לא ראיתי בהתחלה שכתבת "כתבים", שמתי לב לזה אחר כך.קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך א' בתמוז תשפ"ו 1:21

לא קראתי כתבים מבפנים. אבל קראתי ספרים על הבודהיזם, וכמובן הם ציטטו הרבה כתבים מבנים

רמבם פרק חלק:קעלעברימבאר

והיסוד החמישי, שהוא יתברך הוא הראוי לְעָבְדוֹ וּלְגַדְּלוֹ, ולהודיע גדולתו, ולעשות מִצְוֹתָיו. ושלא יעשה כזה למי שהוא תחתיו במציאוּת, מן המלאכים והגלגלים והיסודות ומה שהורכב מהם. לפי שכולם מֻטְבָּעִים על פעולתם: אין משפט ולא בחירה להם אלא לו לבדו השם יתברך. וכן אין ראוי לְעָבְדָם כְּדֵי לִהְיוֹתָם אמצעים לְקָרְבָה אליו. אלא אליו בלבד יְכַוְּנוּ המחשבות, ויניחו כל מה שזולתו. וזה היסוד החמישי הוא שהזהיר על עבודת אלילים, ורוב התורה מַזְהֶרֶת עליה.

לפי חלק מהזרמים -קעלעברימבאר

בודהה עצמו לימד את האלים (אלים ממש, לא בני אדם שהגיעו לנירונה) את תורת הבודהיזם על מנת שהאלים עצמם יגיעו לנירוונה ויגאלו מהסבל הרודף אותם כמו האדם (ושי אפילו זרמים שטוענים שלאלים קשה יותר להגיע לנירונה מאשר האדם, מאחר שיש להם יותר תשוקות ופיתויים).

לזכרוני, בכתבים העתיקים מתואר ניסיון בו אל מסויים מנסה לפתות את בודהה לפיתויים (גשמיים), ובודהה דוחה את הפיתויים האלו ומתכחש לרדיפה אחרי הרצון ובוחר להשבית את הרצון ולהגיע לנירוונה.

מה זה אםלא אליל?ומה ההבדל בינו לבין זאוס או דומיו?קעלעברימבאר
הנה על אלילים בבודהיזם:קעלעברימבאר

Deva (Buddhism) - Wikipedia

מה ההבדל בינם לבין אלילי הפנתאון היווני?

והנה תשובה של הרב שרקי , מבחינתו בודהיזם הוא ע"ז:קעלעברימבאר
ולזכרוני בשולחן ערוך לבני נוח הוא מרחיב על זהקעלעברימבאראחרונה
יותר מזהאברהם יאיר שטרן

"מאז שנחרב בית המקדש מחיצה של ברזל פרושה בין ישראל לאביהם שבשמיים", ותמיד כשרוצים לתאר את אלילי הגויים אומרים "פה להם ולא ידברו" וכו' בכללות הם לא מגיבים, (טוב זה הולך להיות מזעזע בשביל הרבה אנשים...) אבל לכאורה מאז חורבן בית המקדש גם ה' קצת לא מגיב לנו... כמו... אני לא מסוגל להגיד את זה...

🎵האם את עוד מאמינה לי, כשאני שר לך שלא אשכחך? ציון! מה אוכל לעשות בשבילך? שתפתחי בפני שערייך... שאוכל לרקד על גופך מה אוכל לעשות בשבילך שתחזירי לי את אמונך? שיכירו וידעו כל העולם, את האור המופלא שלך. שנעלם. 🎵 (ציון - בוצר)

אבל דווקא המחיצה גורמת לכך שלאקעלעברימבאר
נטמא בצורה שתגרום לחורבן. כי בהעדר שכינה אין גם יצרא דעבודא זרה.

וגם אין שנאת חינם כמו בית שני. כי השנאה כיום אינה חינם

מה זה משנה? עצם הרעיון שאנחנו בלי ה' הוא נוראאברהם יאיר שטרן

נראה לי שאני אשים את השיר הזה כחתימה שלי... או בפרטים האישיים...

שאל את אילון מאסק, יש לו 1.1 טריליון דולרקעלעברימבאר

יש לו כסף כמו לכל התפוקה הכלכלית של שוויץ ביחד

ולמה התמונה הזאת בפרשה?קעלעברימבאר

אתה ממש פנסיונר שגילה את נפלאות הAI.אריק מהדרום
לא יודע. משום מה עד היום ציור באיי.איי לאקעלעברימבאראחרונה
משך אותי
למה התמונה רומזת בחוקת?קעלעברימבאר

ואני לתומי חשבתישלג דאשתקד
שתיצור הפגנה של קוניקים במצעד, עם שלט "לא תעבור b"
חחחחחח. אבל זה היה על "במסילה נעלה"קעלעברימבאר
יפה, לא חשבתי על הפרט הזהשלג דאשתקד
תמונה בפרשת שלחקעלעברימבאר

תמונה 9 בפרשהקעלעברימבאר

תמונה בפרשה 10קעלעברימבאר

למה התמונה רומזת בפרשה?קעלעברימבאר

למה תמונה זו רומזת בפרשת קורח?קעלעברימבאר

ויקחו איש מחתתו ויתנו עליהם אש... 250 מחתותפ.א.
מחתה לפי דעתי זו מחבת... 🥘 לא חבית...🛢️פ.א.
ריקועי פחים ציפוי למזבח!קעלעברימבאר
קרח בן יצהרקעלעברימבאר
למה תמונה זו רומזת?קעלעברימבאר
יותר טוב:קעלעברימבאר

ועוד יותר טובקעלעברימבאר
איזה רמז זה הציור רומז לפרשה?קעלעברימבאר

ועוד אחד?קעלעברימבאר

ומהפרשה שעברה?קעלעברימבאר

י - יהושע בן נון, לידו כלב בן יפונהפ.א.

וה-4 לא ברור

בפרשה הם היו בחברון.  

לא בקרית ארבע. 

הענק "ארבע"קעלעברימבאר

קרית ארבע זה השם השני של חברוןף לפי התורה והנך

אתה מערבב פרשות אחרות … שאלת על פרשה מסוימתפ.א.
בבראשית - ותמת שרה בקרית ארבע הוא חברון בארץ כנען ויבא אברהם לספד לשרה ולבכתה.
אם הם ראו אתקעלעברימבאר

3 ילידי הענק, הם לא ראו את אבא שלהם?

חוץ מזה שאין פאנצ עם אחימן ששי ותלמיקעלעברימבאר

חוץ מלצייר את תלמי יווני עם תלמים

ואת ששי 6קעלעברימבאר
הבאת לי רעיוןקעלעברימבאר
און בן פלת - אבל מה עושה כאן הכפייה האדומה?פ.א.
ביקשתי שיצייר מתג עם כפיה, מהקעלעברימבאר

יכולתי כבר לבקש? ג'לביה?

אתה צודק שהלכו עם כובעים ולא כאפיותקעלעברימבאר

כמו שרואים מציורי יהודים בלכיש מבית ראשון, מנינוה.

כאפיה זה כנראה רק למדבר ערב שם השמש חזקה יותר ולא רוצים להשרף בעורף

אממממקעלעברימבאר

@משה  אולי תרצה להשתמש בזה

ולמה רומז בהציור:קעלעברימבאר

מרגיש שאין עם מי לדברכתום כואב

ממש כפשוטו, יש פעמים שאני מרגיש חרדות או סוג של דכדוך ולא מוצא אוזן קשבת אז אני כותב לgpt

זה פשוט מצב ח^א

איש מקצוע?זיויקאחרונה
הילד/ה שבתוככםזיויק

האם הילד/ה שבתוככם עדיין קיימ/ת?

אתם בדיאלוג?

הרמוניה?

מתח?

תהליך?

מה תדעו לספר עליו/עליה?

בהנחה שהתבגרתם כבר 😆

הילדה שבתוכי באה לעיתים רחוקותLavender

לכל מיני שטויות מצחיקות

דוגמא?זיויק
יאווו כתבתי שיר על זה...אברהם יאיר שטרן

רוצה לקרוא?

ברורזיויק
ילדה קטנהאברהם יאיר שטרן

זו הסקיצה השניה או השלישית (אשמח להערות והארות... לשיפור)

ילדה קטנה שבתוכי 

אל תעלבי אל תיפגעי

אני צריך אותך כמו מים 

בואי נשב בחוץ מול זריחת השמיים

אני צריך אותך אותך כמו שאת צריכה אותי

ואם בלילה תבכי תייבבי

אבוא ואתן לך חיבוק אמיתי

חיי חסרי כל אור בלעדייך

וחייך מסוכנים מאד בלעדיי

אני צריך את ליבך שתהיי מנועי

את צריכה את ראשי שאכוון את דרכך

נכתב בעת חיכוך נפש ונשמה. רוח וגשם. שכל ולב.

בתוכי? הוא כוליכְּקֶדֶם
גם נכון, אבל לי יש פיצול אישיות...אברהם יאיר שטרן

באמת, לרוב שולט עלי אדם ממין זכר שופע ביטחון עצמי ליצן חסר תקנה, אבל יודע להיות רציני, לפעמים בדיכאון (משתדל שלא יראו את זה), חבר טוב ואוהב מאוד. מחפש כל הזמן, ופילוסוף בלתי פשרן... הייתי קורא לאישיות שלו טיגריס, בודד פראי בלתי ניתן לאילוף, אבל כשמישהו נכנס לו ללב אז הוא בפנים. נקודה.

ולפעמים לוקחת עלי שליטה ילדה קטנה חסרת ביטחון, שבקושי מעזה לספר בדיחות כי אולי מישהו יצחק עליה... רוצה רק את הפינה שלה ושקט... אוהבת לקרוא, יכולה להתרכז ב3 דברים ביחד (ובגלל הפיצול קשב שלה גם לחשוב על שני דברים בו זמנית ממש...). לאישיות זו הייתי קורא תמנון. חכמה, ביישנית עושה הרבה...

ברוך תהיהכְּקֶדֶם
וכן למר אחי! הגם כבודו בכותבים?אברהם יאיר שטרן
בוודאיכְּקֶדֶם
בבחינת מגילת ספר כתוב עלי
נו נו, ב"האברהם יאיר שטרןאחרונה
משה: "סלע, תן מים!". סלע:קעלעברימבאר

"מצטער, כבינה מלאכותית, הכוחות שלי מוגבלים למילים, קוד ותמונות על המסך – אני לא יכול לייצר שום דבר פיזי בעולם האמיתי, ובטח שלא להזרים מים אמיתיים. האם תרצה שאצייר בשבילך מים, או שתרצה לעשות דבר נוסף?"

הסרוג המגזריקעלעברימבאר
@חגי הוברמן, נצפה בקבוצת וואטסאפ של עיתונאי הסרוגים המגזריים.

בין השאר נצפו איתו @הרב מנחם ברוד שסיפר על מעשיות הדוב החבדניק יענקלה בערבות סיביר, @הרב שניאור אשכנזי שלא ברור אם הוא אשכנזי או ספרדי, @עוז סימינובסקי שר הסרוגים בממשלת בנט, @איתמר סגל עורך שות סמס השבועי, @יאיא פינק עורך העלון "היהדות השבועית שלי", @משה הלפגוט, עורך השבועון "שבתון חזנות בפסח בבוסניה והרצגובינה 4 כוכבים" ו@זבולון אורלב , עורך העלון של צומת "שבת בשבתו"

So what?זמירות
בוואט אחתקעלעברימבאר
עדיין לא הבנתי מה הפואנטה בפוסט…זמירות
אשמח לרעיונות לקניית מתנה לאחי ליום ההולדת🙏Lavender

בגיל 20+

הכיוון יותר סמלי, עד 100 ש"ח.

מה שהוא אוהב כמובן. אפשרנחלת

כרטיס למופע שהוא אוהב, ספר מסוג האהוב עליו, ארוחה עם

חבר , מנוי על משהו (אבל זה יותר מהסכום המדובר, בגד

עניבה (אם הוא משתמש), כיפה מיוחדת וכד')

תודה, נתת לי כיוון!Lavender

אהבתי את הרעיון של מופע שהוא אוהב

נראה לי שאזמין כרטיסים לשנינו

תודה💖

אחלה מתנהנעמי28
לדעתי במחיר כזה (וגם לא) חוויה משותפת שווה הרבה יותר ממוצר דומם
משהו שנוגע לתחומי עניין שלו. את יודעת הכי טובפתית שלג
זאת הבעיה, שלא עולה לי משהו שקשור לתחומיLavender

העניין שלו

סוללה ניידת? שטויות של USB? הוא בקטע?משה
אהממ לא נראה לי שהוא בקטעLavender

זה הבעיה עם בנים,

לבנות הכי קל לקנות מתנות

אז איפה התחביבים שלו?משה

בטח שיש דברים שמעניינים בנים. הוא רגיל? הוא חנון?

יש לו תחביבים, אבל לא עולה לי משהו שאפשרLavender

לקנות לו בהקשר הזה

הוא די רגיל, טיפה חנון...

מוסיף לרשימהפתית שלג

מעבדת AI

ארון תקשורת לAI

שרת אחסון לAI

חחחחLavender

אני עדיין לא אחות של @משה 

קפיץאחרונה
חולצה, מגבת, ספר (עכשיו שבוע הספר), סידור עם הקדשהפ.א.
שנה שעברה קניתי לו חולצותLavender

ספר דווקא אחלה רעיון רק הילד בצבא ואין לו זמן לקרוא

תודה על הרעיונות🙏

פק"ל מתקפל, מטען נייד, פנס איכותיל המשוגע היחידי

ספר עם פתק החלפה.

רעיונות חמודים!Lavender
תודה, זה מה שעלה לי לראש שאני הייתי שמחל המשוגע היחידי

אבל זה באמת לפי האדם...

בנות שעשו ש''ל-עוד מעט פסח

מה ההורים שלכם עשו בשבילכן כשיצאתן לשירות לאומי?

מחפשת רעיון למתנה, ערב פרידה או משהו אחר לציין את האירוע.

וגם, אני תוהה אם בנות עדיין הולכות לשירות עם תיקי ענק, שפעם בזמני היו המאפיין של בנות שירות. בטח עברו מאז המזוודות, לא?

(פשוט תוהה מה לקנות לבת שלי).

עדיין הולכים עם תיקי ענקחושבת בקופסא
לכבוד תחילת השרות ההורים שלי באו עם הרכב לדירה ועזרו לי לסחוב חפצים ולפרוק אותם בדירה. (הדירה בקומה 4 בלי מעלית) מתנה מעולה, מרוצה ממנה מאוד.
מתכננת גם את זהעוד מעט פסח

אבל חשבתי או לקנות משהו פיזי, שישאר איתה וישמש להמשך (והרעיון הראשון היה מזוודה/תיק).

וגם לעשות איזה ערב משפחתי כלשהו ל'ברכת הדרך', רק אין לי רעיון מה עושים בערב הזה...

ישי ויש. תלוי בסגנון של הבת ושל אופי השירות, גםזמירות

איך היא תצטרך לנסוע ולהתנייד, תדירות החזרה הביתה.  

בתחבורה ציבורית מסודרת, אוטובוסים ורכבות, מזוודה על גלגלים יותר נוחה מתיק ענק על הגב.

יש עדיין בנות עם תיקים ענקיים, אבל יש הרבה מאוד, ואולי הרוב לדעתי האישית, עם מזוודות.  

מי שחוזרת כל שבוע הביתה, צריכה משהו גדול להתארגנות ההתחלתית אך לנסיעות השבועיות תיק קטן.  

מי שחוזרת הביתה רק פעם בכמה שבועות, בגלל אופי השירות, ברור שתצטרך משהו גדול מאוד בנפח.   

לדעתי הבסיס לוודא שיש תנאים פיזים בדירהנפשי תערוג

אם יש שם מזרן נוח? נקי?

כנ"ל שאר הדברים.

ואם הכל טוב שם

מה היא אוהבת?

יש לה תחביבים?

ותמיד אפשר לקנות מכונת גלידה לדירה

זה נראה לי פינוק נחמד 

אני קניתי לאחותי הקטנה (אם רלוונטי)המקורית
סט למקלחת+ חלוק (כאילו סבונים, ספוג רחצה,מסרק, מברשת שיניים עם כיסוי ומשחה) והןספתי לה גם שקית טבליות לכביסה

כשהבת שלי יצאה לשירות5+אחרונה
לפני שנתיים, הלכתי לאיזשהו סטוק, קניתי לה כל מיני שטויות לדירה ולה עצמה. אח"כ עשינו לה ערב משפחתי שבו כתבנו לה על המתנות הקטנות האלה כל מיני דברים מצחיקים כאלו למה הם ישמשו אותה. היא אהבה את זה. גם כשהבן שלי התגייס עשינו משהו דומה והיה נחמד. חוץ מזה עשינו לה מסיבת סיום לימודים, הלכנו לכנרת אחה"צ אחד ונשארנו בערב למדורה וכו'. 
אין להזדהותאריק מהדרום

* אין להזדהות ברשתות החברתיות כעובד *** אלא באישור וגם אז יש לשמור על שיח מכבד.

* ובשום מקרה אין לכתוב דברים בשם החברה, זה תפקידו של הדובר

נראה לי אני מתפטר

זה קוד אתי לגיטימי של הרבה חברותהמקורית
לא הבנתי מה הבעיהפשוט אני..
אולי ב *** כתוב "השם"פתית שלג
מה הטעם לעבוד אם שוללים ממך את חופש הטינוך?אריק מהדרום
אז בגלל זה רצית לעבוד גם עם אינסוף כסף?🤔 יפהפתית שלג

לא הכל חומרי בעולם הזה

טובנקדימוןאחרונה

סעיף ב מאוד הגיוני. זה טריוויאלי, אלא אם כן יחליטו שכל אמירה אישית היא בהגדרה של מייצגת.

סעיף א יהיה סופר מובן אם מדובר במקום בטחוני/ממשלתי וכיוצא בזה, או אם מדובר בסטראטאפ וכדומה שכל קימטוט יחרב להם את התדמית ויפגע כלכלית בגלל האטמוספירה הפוליטית שהכל שזור בה היום במקומות האלה. אחרת לא ברור בכלל למה אסור להגיד שאתה עובד במקום פלוני.

אולי יעניין אותך