שתפו... אשמח לדעת שאני לא דפוק יחידי.
מרגישים בודדים למרות שאתם מוקפים משפחה חיה ותוססת שהקמתם?רק להיום
אתה לא יחידי ובטח ובטח שלא דפוקדי שרוט
השאלה בדידות באיזה מובן? במובן הזוגי? כן. אבל זה לא סותר את האהבה לתא המשפחתי עצמו שכולל את הילדים.
לדעתי, אם אתה חש בדידות זוגית, אתה יכול למלא את החסר על ידי שימת דגש לילדים. ככה אני עושה בכל אופן.
במובן הזוגי. כמובן.רק להיום
הילדים מדהימים. אבל יש צדדים חסרים שלא מתמלאים.
והחיים... החיים האלה.. כאילו אתה סוחב לבד. רק מחפש את הדבר שיפרוק את כל העול הזה ויתן לך להרגיש. פשוט להרגיש.
מסכים איתךדי שרוט
אני הגעתי להבנה שבכל אופן אנחנו כאן על זמן שאול.
אז נכון, היו לי כל מיני התנסויות של פריקה בחיי הנישואין, אבל אז הבנתי. מה הבנתי. הבנתי שאנחנו כאן על זמן שאול. שהדבר שהכי חסר לאנשים כמוני וכמוך חסר משמעות. כי אני דימיינתי לא פעם ולא פעמיים מה יקרה ביום שאחרי שנניח והייתי מחליט ללכת אחרי הרגש החסר שהתעורר.
דימיינתי את הילדים. איך זה יראה איתם. אם הייתי הולך עם המאהבת (הייתה לי כזאת) הילדים היו חושבים לעצמם "היא הסיבה שאמא ואבא לא ביחד". והם היו כואבים מזה. ואין דבר בעולם שאני אהיה מוכן שבשבילו הילדים יהיו עצובים. זאת לא עצבות רגעית כמו BOOBOO קטן שהילד קיבל וזה עובר. זה לכל החיים. איך הם היו מסתכלים עלי?
"האבא החזק והגיבור(רק בעיניהם כן? לא מחמיא לעצמי לרגע) שלי קם והלך? ומה עם אמא? אפילו שאנחנו איתו חצי שבוע, איך אבא יכול לעשות דבר כזה"
אנחנו על זמן שאול. גם מה שחסר בסוף יעלם. אנחנו מדמיינים משהו שתוך כמה שנים גם ככה פשוט כבר לא יהיה רלוונטי.
אני משתדל בכל הכוח שלי להיאחז בזה.
תודה על הדברים הכנים מהלב.רק להיום
ועדיין, אל האפיק שאתה פנית, שציינת בכנות, אני עוד לא פניתי.
זה סוג של 'הייתי שם, אני אומר לך לא כדאי לך...'
שזה לא ממש עוזר ומשכנע
מבין אותך.די שרוט
הרי את מה שהרגש החסר מסוגל לחולל, שום שכנוע חיצוני לא יפתור.
בדברים האלה הרגש תמיד יגבר על השכל.
החיסרון הזה מוכר והוא מכרסם כל חלקה טובה. הלוואי ונוכל לעצור את זה. מי יתן.....
אני חושבת שזה די בידיים שלכם, די לחפש את מה שאיןחשובה1
ואני מאמינה שיש מי שמבין
לא תמיד זה בידיים שלנודי שרוט
ויש מי שמבין מה?
עצוב..ליאן
או לפתור את הבעיה הזוגית..וואוו
מוכר עד כאבהאקונה מטטה
יש הכל ואין כלום
ומה עושים עם כל הכאב הזה?רק להיום
לדעתי לסוג הריקנות הזאת מתאים כדורים נוגדי דיכאוןכלה נאה
אני גם לא חושבת שאם החלומות שלך יתגשמו אתה תרגיש טוב יותר.
כי אם הכל בסדר ומרגיש חוסר ואתה יודע שהבעיה אצלך אז מה יש להפסיד. תתיעץ עם פסיכיאטר.
כדורים?... יופי של פיתרוןרק להיום
אם זה מה שיעשה לך טוב לא עדיף מלחיות שנים בהרגשה רעה??כלה נאה
ועוד דבר.. עדיף כדורים ולא לרעות בשדות זריםכלה נאה
אבל לחיות בדיכאון ולעבור על דברים אסורים בגלל זה?
ואם אדם יטען לה' אחרי 120 שהןא לא אשם.
הרי אתה הבאת אותי למצב כזה.
יתבעו אותו למה לא טיפל בעצמו כמו שצריך.
אפשר גם לסרס עצמי לדעת.רק להיום
הכדורים היום עדיניםהסטורי
מניסיון אישיהלוי מא
לא להקל ראש בדבר.
תלוי איזה כדוריםהסטורי
אני לא חושבת שהם ממכרים. אלא שיש אנשיםכלה נאה
ואז עדיף שלא להפסיק.
אחד מנוגדי הדיכאוןהלוי מא
ויש עוד הרבה כאלה.
כנסי למרכז להתמכרויות
אני חושבת שאפתח סדנא בשם:לה' המלוכה
וזה לאור השיחות הפרטיות שיצא לי, לדבר כאן עם כמה וכמה, משני המינים.
עצוב לראות, איך עם ראש בריא (במיטה חולה- תרתי משמע), אפשר להציל גברים מסכנות העורבות להם בחוץ, אפשר להעצים את הזוגיות ולהכניס אלייה תשוקה, געגעוגים כמיהה ונאמנות (!).
ולתת להן לשמוח באמת... בקלי קלות, ועוד לקבל על זה שכר.
אז למה לא?!
נסי. אף אחד לא ימנע ממך.רק להיום
למרות שסדנאות יש כמו חול. אבל זה לא מה שמשנה את המצב
זו לו סדנא רגילה. זו סנדאלה' המלוכה
שתתן חיות לזוגיות.
שמתאימה רק לנשים שמבינות, שהן הרבה יותר מאישה. שתפקידה הוא הרבה מעבר, לרק ללדת ילדים ולבשבל ולגהץ...
למבינות, שאושר של הבעל שלהן, תלוי הרבה מאוד- ב-ה-ן! ❤️
ובכן, יש לך עצות גם לגברים? (:רק להיום
שרה מחזקת את הנשים, היכן אברהם שלי? 😞לה' המלוכה
וואו אני חייבת להפסיק לשתוק ולומר לך את האמתסוסה אדומה
אבל זאת לא פעם ראשונה שאת נותנת משקל רב מידי לתפקיד של האישה בתחום הזה באופן שלטעמי הוא קיצוני מידי.
ואני אומרת את זה דווקא כי אני הראשונה לחשוב שלאישה יש המון משמעות בנושא הזה.
אבל אני באמת לא מתחברת בכלל למה שמרגיש לי קצת יהיר בניסוחים האלה של "נשים יהודיות ותפקידן". (לא נעים בכלל להגיד את זה, קשה לי לשמוע את זה ממישהי שהיא לא נשואה, כי אני לא יודעת אם זה מוכיח את עצמו).
מי שקורא את זה מהצד יכול לחשוב שהכל הכל תלוי בנשים, ושאת נותנת לגיטימציה לגברים לצפות מהאישה שלהן לזרום איתם עם כל סטיה ובכל פעם שמתחשק לו. וזה עצמו יכול לגרום לתופעה הפוכה. איזון זה הסוד.
לא כל הנשים לא מטופחות בבית שלהן, לא כל הנשים נמצאות במצב שיש להן רגע לנשום כדי לתת לעצמן, נשים לא צריכות להיות שפחות של הגברים שלהם כדי לא להיות אשמות בזה שהם מרגישים לא מסופקים. גם נשים לפעמים כל כך לא מסופקות מהגברים שלהן שהן מאבדות עניין, צריך לקחת גם את זה בחשבון.
נכון, לפעמים לאישה יש מה לבוא לקראתו, אבל לפעמים גם יש גברים לא מטופלים שמחפשים לפרוק את כל הבעיות שלהם דרך סטיות מסויימות.
אני חא אומרת שבהכרח זה הסיפור כאן, אבל נראה שאת אפילו לא מעלה את זה כאפשרות.
נראה לך שמה שכתבת כאן יגרום לו להעריך יותר את אישתו או פחות? לחשוב שאולי יש נשים טובות יותר ממנה?
אם *היא* היתה שואלת, הייתי מבינה.
אבל הוא שאל... ואת לא יודעת מה קורה שם וממה נובע החוסר שלו. לכן זה מרגיש לי מתיימר מידי.
אני באמת מאמינה שאת מתכוונת לטוב, ואני מאמינה שאת יכולה לברר יותר את המקום שממנו את עונה ככה על הדברים האלה.
לא בכל בית זה אותו סיפור, הרבה תלוי באישה אבל לא צריך להקצין, זה לא עוזר, זאת לא האמת.
אסור לתת לנשים כל הזמן תחושה שהן אשמות והכל תלוי בהן. ומנגד לתת לגברים לחשוב שאין להם חלק בנושא הזה ושהם מפסידים נשים זורמות ומטופחות יותר בחוץ.
אני באמת לא יודעת מה הסיפור שלך ואם זה קשור לזה, אבל באמת, יש כל כך הרבה סיפורים בעולם, לא לכל סיפור יש את אותה הנוסחה.
בהצלחה, זה לא אישי, ראיתי שזה חוזר על עצמו והחלטתי להפסיק לשתוק על זה.
אני גם לא תולה את כל בעיותיי באשתי. ההיפך.רק להיום
את צודקת, במיוחד לגבי פותח השרשור שכותב שאשתו נפלאהחשובה1
הייתי אומרת משהו- שהייתי הופכת לכןלה' המלוכה
אבל מפאת כבודו של הכותב לא אכתוב אותו!
שלוש דברים:לה' המלוכה
2. אחרי שיחות בפרטי ( ובחיים בכלל. אני אישה מאוד מעורבת בחברה) אני רואה, כמה אני צודקת בכל מילה שלי!
3. לא אמרתי לעולם שזה תלוי רק!!!! באישה.
מי שעקב אחרי ההודעות שלי, יכול לומר כמה אני בעד שלום הדדי. זוגיות בריאה. והערכה וכבוד לאישה. (ראי שרשור, של הכותבת עם בעלה המתעלל, ו"בינו לבינה")
אבל היא יכולה לעזור ה--מ--ו--ן.
אם כתבתי אחרת איפה שהוא, מחכה לציטוטים.
- היא יכולה למנוע הרבה בגידות וגירושין.
- וכל היפות נפש, תשארו בשלכן.
לא מתכוחנת להצטדק.
הנהסוסה אדומה
את מבינה על מה אני מדברת?
אבחנות שאין להם שום בסיס, ואת כל כך בטוחה בהם. חבל, זה לא מכבד את הדברים שאת אומרת, וקראתי ויש בחלקם הרבה טוב ויופי.
נשמה, עוד הרבה לפני שהתחתנתי הייתי מודעת לבעיות האלה. אגב, בכל המגזרים יש בעיות כאלה, הרבה מאוד לא מסופקים.
יש לי חברות מכל המינים ומכל הסוגים ומכל המגזרים, ואני יודעת טוב מאוד שגם בתוך בתים כאלה עם נשים מהסוג הזה שאת מנסה לייצר, יש גירושין ובעיות דווקא בתחום הזה.
אז "אישה זורמת" ו"שפחת מין" וכזאת שלא מעזה להיות מפורקת מעומס ולפעמים להראות לא הכי במיטבה, זה לאו דווקא הפיתרון, מה גם שגבר אמיתי ובריא וחכם יודע שגם אם מתחשק לו לכאורה שזה מה שיהיה, זה לא באמת הרצון שלו. אישה שאין לה גבולות והיא לא מעזה להיות לפעמים אנושית - מאוסה עליו בשלב מסויים. אין עניין, אין אטרקציה, אין לו את מה לכבוש. ומי רוצה להתחתן עם בובה מושלמת? לאישה מותר וחובה להיות קודם כל אנושית.
בקיצור, הקיצוניות הזאת לא עוזרת לאף אחד.
כתבתי בחריפות, אבל זה באמת מאהבה לא רק אליך, אלא דאגה לכל מי שיקרא דברים בטעות בלי לסנן אותם.
קיצוניות היא עוול.
סדר בדברים:לה' המלוכה
***יש הבדל בין לא נשואה- לגרושה.
התגרשתי מסיבות אחרת לגמרי. לגרוש שלי לא הייתה כל טענה אליי. זה בא ממני. לצערי.
ואתן מפרשות את זה רק למין כל הזמן.
בפירוש כתבתי שיש עוד פרמטרים לחיי נישואים מאושרים חוץ מזה, באחד השירשורים.
מקבלת את סליחתך. גם לך... זה באמת לא אישי.סוסה אדומה
אני מקווה שאת מבינה למה התכוונתילה' המלוכה
סליחה שאני מתערבת בויכוחOrit39
גם אני קצת התווכחתי איתך ולא על הנכונות של דברייך אלא על הגישה.
הייתה תקופה ששמעתי הרבה את הרבנית ורד סיאני - שהיא אשפית ב"לתת בראש" לציבור הנשים ולהורות להן כיצד להתנהג עם הבעל. אבל ההבדל הו בראש ובראשונה שהיא דיברה לנשים בלבד!!!. בפורום הזה כידוע לך נמצאים גם גברים. וכשהם קוראים שהנשים שלהן צריכות להיות כך וכך לא רק שזה לא עוזר אלא יוצר חוסר שלום בית. מעכשיו כל פעם שהאיש יחזור ואישתו והבית לא יהיו מתוקתקים מה יחשוב? הא... היא לא מקיימת את חובותיה כאישה?..... איזה אישה יש לי.....
לכן כשנותנים הוראות לאישה או לבעל טוב לעשות זאת בנפרד ושכל אחד ישקיע במה שעליו לעשות ולא במה שיש לבן זוג לעשות למען שלום הבית.
ודבר שני, הדגש שנתת על הדברים האלו הם יותר ממה שהם. לא בגלל שהם לא חשובים אלא בגלל שהדברים האחרים הרבה יותר חשובים! למשל כמו שכבר כתבתי לך, דווקא כשאישה האפסית כוחות - כאן נמדדת אהבתו של הבעל. הבעל צריך להבין שאנחנו לא כל יכולות! וזאת עבודת המידות! זה מה שמדברים עליו שאדם לא נקרא אדם עד שנושא אישה! אם לא יישא אישה (לא שפחה ולא רובוט!) איך יעבוד על מידותיו? כך אנחנו בונות את הבעל. דווקא כשהוא מרגיש קצת מאוכזב שאין אוכל בסיר או של אישתו אין חיוך תמידי על הפרצוף! ואת יודעת מה? גם אם תצליחי לשכנע אותי שזה הדבר הכי טוב לעשות, סורי... אני בן אדם. כמו שכתבתי לך טוב שיש לאן לשאוף, אבל זה בגדר שאיפה.
אני יודעת שיש לך רצונות טובים. אבל תאמיני לי שאנחנו יודעות טוב מאוד מה מתבקש מאיתנו, מה הבעלים רוצים מאיתנו, ומהן היכולות שלנו. שכל אחת תתמקד במשימות החיים שלה.....
אז זהו, שלא כולן יודעות.לה' המלוכה
החלטה שרירותית שלךOrit39
ואף פעם לא אמרתי לעשותלה' המלוכה
אני אצטט כמה מאימרותיי בכל מיני תגובות:
" אף לפעם לא לתת בלי גבול כי..."
" יש זמנים שזה לא מתאפשר, הבעיה מתחילה שזה באופן תדיר"
" אישה היא לא שק חבטות של בעלה"
" לא אמרתי להשתגע על קידוש הבעל רק..."
ועוד כהנה וכהנה. כתבתי תגובות ארוכות על קשר זוגי בריא ונכון.
מי שעדיין חושבת אחרת, מוזמנת לצטט אותי.
^^^^ק"ש
יש בספר פרקים משותפים לכולם. אבל יש פרקים לגברים ופרקים לנשים. אם הגבר יקרא (ובעיקר יקח אחריות) את הפרקים המיועדים לו והאישה את המיועד לה - הספר יביא שלום. אבל, אם כל אחד יקרא את המוטל על השני וממילא יאסוף 'קלפים מנצחים' כלפי בן הזוג - אותו ספר יהרוס את שלום הבית.
צריך לקחת זאת בחשבון,כשכותבים בפורום מעורב.
מסכים איתך אבלדי שרוט
איפה עובר הגבול בין מה שאת אומרת לבין *שימוש* בדברים שאת אומרת כתירוץ לחוסר טיפוח?
אולי אצלי זה אפילו קצת יותר מורכב, אבל לפעמים עושה לי רושם שיש (אגב זה לא עניין מגדרי - זה גברים ונשים כאחד) כאלה שמשתמשים בזה כדי להראות לא הכי במיטבו/ה לא רק "לפעמים".
אתה יכול להסביר יותר את השאלה?סוסה אדומה
כן.די שרוט
אם הבנתי נכון בין השאר את הכוונה שלך, היא שאישה לא חייבת להיות מטופחת 24/7. החיים והעומס קשים. ולצפות מאישה או גבר להיראות במיטבו כמו שמקובל היום זה על גבול הבלתי אפשרי נכון? בית, ילדים, עבודה וכל הבוג'ארס של החיים לא מאפשרים לאישה או גבר להיראות בובת ברבי או קן 24/7 נכון?
אני מסכים עם זה לחלוטין.
הבעיה שלי היא שלפעמים אני מקבל את הרושם שאנשים משתמשים בדברים הנכונים האלה כתירוץ ללא להיראות טוב כמעט כל הזמן. ושוב, לא עניין מגדרי.
וזה די נפוץ לצערי.
לפעמים זה לא תירוץ. כמו חוסר מודעות תמימהלה' המלוכה
מקבל את זה שיש גם חוסר מודעותדי שרוט
אבל מצד שני ראיתי כאן הרבה שרשורים שפתחו בסגנון של:
"אישתי השמינה/בעלי השמין" והתגובות הרבות שם היו כמו:
"אל תגיד/י לו/ה את זה. מן הסתם הוא או היא כבר יודעים את זה על עצמם ומרגישים רע עם זה".
אה...סוסה אדומה
מי שמזניח את עצמו באופן כללי, שלא יחפש תירוצים להזנחה שלו
כי גם מי שיש לו עומס אמיתי בשלב מסויים "חייבבב להסתפר", "חייבבבב לעשות כושר", "חייבתתתת לעשות גבות, לעשות שעווה לעשות ציפורניים"...אתה צודק, גם גבר מוזנח זה לא מושך.
אנחנו בני אדם, אנחנו אוהבים טוב, אנחנו מתחברים יותר לאנשים שאוהבים לדאוג לעצמם ולטפח את עצמם בגבול הטעם הטוב.
קיימת בעיה היום,
בנות צעירות לומדות כמו גברים, מתחתנות ומפרנסות כמו גברים ומתחזקות בית, וחלקן שוכחות בצדק שהן נשים.
מתעסקות הרבה ברוח ומזניחות את החומר. הבעיה היא חברתית, היא לא של הנשים.
היא מתחילה הרבה לפני כן - בבית הספר.
ילדה בת 12 צריכה לדעת שהיא אישה, ושזה כיף, ושהיא יכולה לטפח את עצמה וזה מתוק.
ככה לא משנה כמה עומס יהיה עליה, אין דבר כזה "עמוס לי אין לי זמן להוריד שיער, למרוח קרם, להתאפר קצת וכו'" (כל אחת והרגלי הטיפוח שלה, אין משהו שכולן חייבות).
בקיצור, איזון.
נשים מטבען אוהבות לטפח את עצמן ולהתקשט. (אלא אם כן הם קיבלו חינוך שהשכיח להן את זה שהן כאלה...)
גם הגברים הישראלים, אפשר לראות בתנ"ך, היו אנשי מלחמה עובדי אדמה (שזופים כנראה), חתיכים ולומדים תורה.
יאללה, בע"ה, בן / בת מלך בארמון חוזר להיות יותר ויותר דומה לבן מלך, אם מבחינת נימוסים ואם זה מבחינת מראה.
לאט לאט... בע"ה.
אמממדי שרוט
האם לדעתך זה נכון להעיר לבעל או לאישה שזה מפריע לו או לה על משקל למשל?
כי אני למשל לא מעז להגיד לאישתי על הנושא הזה שום דבר. חונכתי על ברכי הפוליטקלי קורקט בצורה קיצונית כנראה כך שאני לא אומר לה על זה כלום. וזה הביא איתו צרות צרורות ב 10 שנות נישואין למרות שאנחנו צעירים למדי.
האמת שלאסוסה אדומה
המקסימום שאתה יכול לעשות זה לגרום לה לדאוג לעצמה יותר באופן כללי.
קשה לענות ככה, אין נוסחת קסם קבועה...
זה תלוי בהרבה דברים.
אבל מאידך, תנסה גם אתה לשנות את ההסתכלות שלך על השומנים שלה

היופי תלוי הרבה פעמים בעיניי המתבונן...
טוב במקרה שלנו המתבונן הוא אני עצמי כן? חחדי שרוט
האמת שניסיתי לגרום לה לדאוג לעצמה בכל מיני רמזים וכאלה ולא עבד.
בכל מקרה, אולי אפתח על זה שרשור נפרד מתישהו כי לא רוצה להסיט את הדיון של הפותח וגם כי הנושא שלי מאוד מאוד מאוד מורכב.
כן
סוסה אדומה
בכל אופן, אשריך על הרגישות.
הו! הלוואי!די שרוט
חונכת כראויOrit39
אז לשמור בלב ושירד לו ממנה יותר טוב??כלה נאה
עוד לא עליתי על הנוסחא הנכונהOrit39
אולי שמזמין אותה לסדנת הרזיה? יש הרבה כאלה... לא יודעת....
אם היית יודעת שבעלך שומר בלב סוד 30 שנהכלה נאה
מה היית אומרת לו?
מאמינה שהיית אומרת.. אז למה לא אמרת??
ולא. בעיה שלך זה מה שיש!!
אם זה השמנה קיצונית שצריך קיצור קיבה את צודקת. אבל אם זה קצת הליכה ודייאטה שהיא תוכל לעמוד בזה כדאי להגיד.
תחשבי שהיא בטוחה שבעלה נמשך אליה והכל טוב?
לא יודעתת אני הייתי כועסת שהסתיר ממני.
לא רלוונטי לגבייOrit39
אבל אולי את צודקת רק שצריך לעשות זאת בעדינות רבה!!!!
אז אתה צריך להגיד לה כמה זה חשוב לך!!כלה נאה
אני הייתי שמחה לדעת מה מפריע לבעלי.
למה לחיות שנים בשקר?
היא עוד תגיד למה לא אמרת כל השנים כלום??
אישה תעדיף להתאמץ כדי שבעלה יהיה מריצה ממנה.
לא מסוגלדי שרוט
אבל זה כבר נושא לשרשור אחר
יש מחשבות שאם הנשים תדענה עליהן זה יגמר ברבנות במקרה הטוברק להיום
שיגמר. זכותה לדעת עם מי היא חיהכלה נאה
הייתה רוצה שאישתך תסתיר ממך דברים?
שאלה לא מובנת, ולמי היא מופנתלה' המלוכה
לא משנהליאן
לא תמיד זה קשור לאישה. יכולה להיות אישה מקסימה ובכל זאתכלה נאה
או אם היה לי כך וכך הייתי מאושר.
וכשהוא מקבל את זה הוא לא רואה שהוא ניהיה מאושר.
יש ריקנות שקשורה לדכדוך טצריך לטפל בדיכדוך.
השאלה למה אתה מרגיש ככה?חשובה1
אתם לא באותו ראש?
אין הבנה?
אין שותפות?
אתה לא אוהב אתה?
היא לא מבינה אותך?
או מה?
מניח שה'באג' בתוכי. העולם שלי לא ממלא אותי.רק להיום
היא אישה נפלאה. אין לי טענות.
פשוט היא לא בראש החולני שלי... החסר כל הזמן.
עכשיו אני מבינה למה אתה מגדיר את עצמך "דפוק"חשובה1
![]()
אבל אם זה כך, לכאורה זה "הכי פשוט", אתה צריך לעבוד על עצמך, להשלים עם מה שיש, כן כן.
ופשוט ליהנות ממנו, בשבילה, בשביל הילדים והכי בשבילך.
אבל תנסה לדבר אתה לראות איך היא יכולה להוציא אותך מבדידותך ואם היא בקטע אולי רב יוכל לעזור
ואוו. כתבת פה ערמות של דברים לא עוזרים. בכנות.רק להיום
איזה פתרונות אתה מחפש לשמוע?חשובה1
כאלה שלא נשמעים כמו מאמא שלי...רק להיום
סליחה, אני מגיב בחריפות, פשוט יום רע שלי.רק להיום
עומס. קפה בערב ביחד.העני ממעש
זה הרבה מעבר לכוס קפה.לה' המלוכה
קורה. כל ערב. נחמד. לא עוזר בבוקר שאחרירק להיום
ככההעני ממעש
חבל שאינו עוזר.
אם בתור עזרה ראשונה אינכם במצב שזה נותן מענה, יש משהו שכן לדעתך ייתן מענה?
כלומר. מי שרעב, וכעת יש לו רק פרוסה, יאכל לבינתיים. אם יימנע מהפרוסה, כל עוד שאין לו ארוחה מסודרת, - ואין ידיעה שזו תגיע בקרוב- יש לו בעייה. כלשהי. או בשיקול דעת, או במשהו אחר. הלא כן?
מעדיף שלא לפרט את המענה שבראש שלי מפאת קדושת המקוםרק להיום
יש ספר של הרב סולובציק איש האמונה הבודדהלוי מא
אין מה לעשותל כל אדם מערכת קשיים משלו שמיוחדת רק לו.
בתת הכתוב אני מזהה רצון שהכל יושלם על ידי בן/ת הזוג סורי לא יקרה
לא חושב שהגרי"ד התמודד עם מעמסה ומחשבות כמו שלירק להיום
אני אגיב באישייהודה224
ברור זה בדיוק מה שאמרתיהלוי מא
כואב לי לשמועסוסה אדומה
למה אתה מרגיש ככה?
למה אתה מאשים את עצמך?
במה אתה חווה את הפערים שבינכם...?
תמיד עדיף בפרטי, אבל ברמזים.רק להיום
הבדידות הזו באה בתחושת תסכול קבועה שהחיים שלי לא טובים, שאני לא מצליח, שאני תמיד לא טוב מספיק.
תחושות של מצפון, של לא בסדר.
תחושות שאשתי זה לא זה, כאילו יש לי 2 חיים, החיים עם אשתי היקרה שאיתה הקמתי בית נכון וישר, והחיים מאחורי הקלעים של מה שאני באמת רוצה לעשות ולא יכול
קודם כל חיבוק ווירטואליסוסה אדומה
זה נשמע לא קל מה שאתה מתאר.
ניסית ללכת לטיפול שיעזור לך?
כן. עדיין. זה לא עשה שינוי עוד... תודה על התמיכה הכנהרק להיום
לא יודעת כמה זמן אתה שםסוסה אדומה
אבל בינתיים גם אם אתה מרגיש ומזהה שיש לך בעיה כלשהי, תנסה שלא להאשים את עצמך.
אתה לא דפוק

וגם אישתך לא.
לפחות משמח לראות שאתה לא מנסה לעשות מה שלהרבה קל מאוד לעשות, להאשים את האישה אשר נתן עימדם.
אשריך.
שנה באימון דו יומי בשבוע... לא מספיק..?..רק להיום
אני פחות מאמינה באימוניםסוסה אדומה
התואר הרשמי שלו היה מטפלרק להיום
כנראה שלאק"ש
(היום, בעקבות הרפורמה בבריאות הנפש, אפשר להגיע ע"ח הקופה. פניה דרך רופא המשפחה)
לאחר קריאת כל השרשורק"ש
אתה בסדר גמור, ממש לא דפוק. כן כדאי להיזהר, הן מהאשמה עצמית והן מהאשמת אחרים ותליית האושר בפנטזיה כזאת או אחרת.
נראה לי, כפי שכתבת, שהעניין הוא שלך מול עצמך. כדאי ללכת לאימון (או אפילו טיפול יותר מקצועי), על המקום שלך, השלמות הפנימית שלך. נראה שזה יוכל לעזור יותר מכל דבר.
תודה על התגובות הנפלאותרק להיום
כתבתי על זה פעםקראנץ שוקולד
לצערי זה צורת החיים של העולם המערבי כיום, שכל אחד לעצמו, תרבות ההתעסקות בפלאפונים והמדיה, אין חברה ומשפחתיות כמו פעם, אנשים מתנתקים מהמשפחה ויש הרבה פחות את הביחד כמו שהיה פעם, ראיתי בכמה תוכניות שהוכיחו שבמקומות מסויימים בעולם כאלה שנחשבים פרמיטיביים ועולם שלישי אין לאנשים כלום ועדיין הם מאושרים הרבה יותר מאנשים בעולם המערבי, כאלה שיש להם כביכול הכל, העניין הוא צורת החיים שלהם, שם אתה לא תמצא כמעט זקנים בודדים או בכללי אנשים בודדים, המשפחה האורגנית נשארת כמעט תמיד ביחד גם אחרי שמתחתנים התרבות השבטית, הילדים תמיד תוססים, פחות יש תופעות של דיכאון וכל מה שאנחנו מכירים.. שווה לעשות על זה מחקר, הייתי רוצה לעשות על זה מחקר פעם..
נכון. ובכל זאת, לשבת יצרה. דור דור וענייניו.העני ממעש
לא הבנתי מה חידשתרק להיום
שהאושר האמיתי תלוי במהות. ולא ההפך .נפש חיה.
לנאום גם אני יודע... השאלה היא איך לתרגם מול קשיים נפשיים.רק להיום
אל תהיו גיבורי מקלדת.
דברו חיים.
זה החייםנפש חיה.
דיבור בגובה העיניים
לפתח קשר
לאהוב את מה שיש לחיים להציע
וללמוד את העולם על מורכבויותיו.
האושר האמיתי נמצא בחיים האמיתיים
בקשר אמיתי עם בני משפחה וחברים
מוחשיים
טיולים וחוויות מוחשיות יחד עם אותם אנשים קרובים לעיל.
זמן איכות אמיתי עם היקרים לנו
ולא איך לשקר לעצמינו בזה....
נו..כתבת קשיים נפשיים. וזה לא חייב להיות דיכאון עמוקכלה נאה
אני בטיפול. יוצאת מנק' הנחה שהמטפל הוא קוסםרק להיום
עכשיו תורי להגיבOrit39
בעלי עובד עד מאוחר ויש לו נסיעה ארוכה ולכן רוב רובם של החיים שלי הם עם ילדיי, שאמנם לא נותנים לי רגע דל, אבל חסר לי מאוד פרטנר בוגר לשיחה ולשיתוף. לא שבעלי הוא כזה תקשורתי אבל זה באופן כללי. אני די השלמתי עם המציאות ומנסה להינות כמה שיותר מהשבתות וזמנים הנדירים שהוא חוזר מוקדם. איך אומרים בספרדית? סה לה וי.....
לא ברורמופאסה
גם לי.רק להיום
אז אולימופאסה
פסיכוטרפיה וכו' יכול לעזור לך מאוד
יש לי המלצה אם תרצה
חחחח... אני במקרה בטיפול אצל אחד כזה...רק להיום
נפלא!מופאסה
תחפש את הבא בתור.
אני גם הייתי בכל מיני מצבים,עד שמצאתי את המטפל המקצועי הנכון וב''ה עשה לי פלאים (זה כמו שידוך אחרי כמה פגישות אמורים לדעת)
חבל על הכסף. פסיכולוג יעזור לך יותרכלה נאה
צריך פסיכולוג קליני.
עברתי דיכאון ואני יודעת על מה אני מדברת. פסיכוטרפיה לא עזרה לי בכלום.
כמו שאתה אומר.. הכל דיבורים.
מה זה בעצם פסיכוטרפיה?די שרוט
עיין בלינקמופאסה
נדמה לי שעוד לא אמרו את זהאני חושבת
כמה שזה נשמע פשטני ולא קשור, האם אתה:
1) אוכל בריא ומאוזן
2) מבצע פעילות גופנית מאתגרת כמה פעמים בשבוע
3) ישן מספיק שעות בלילה
4) דואג למצוא זמן לתחביבים / מפגשים חברתיים / רגעי שקט וכיף בחיים
במשך שנים (רבות) ניסיתי שוב ושוב לעבוד על עצמי להיות עם יותר שמחת חיים ולא הצליח לי. רק אחרי פתרון של כל הנ"ל חל שיפור משמעותי.
מעורר מחשבה, עם כל הפשטות שבזה.רק להיום
ממש מתחבראני חושבאחרונה
אלרגיות למזון אצל ילדים - מה קורה בגינת משחקיםאריק מהדרום
כשאין צורך לערוך אז אין צורך לערוךאריק מהדרוםאחרונה
נופש לטיפול זוגי ורגשי משולבכי אני אני
למה ללכת עקום .העני ממעש
למה עקום? לא מסתירים את הרצון לנצל מימון שזכאיםפ.א.
אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית
בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.
לא עקום..כי אני אני
אם כך אז חוזר ביהעני ממעשאחרונה
המלצות לצימרחושבת בקופסא
מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.
יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.
אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.
מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)
עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.
תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)
אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?
אנחנו מתניידים באוטובוסים.
עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.
אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.
מומלץ ממש ממשכנפי נשרים
צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש
כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.
אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר
תודה רבהחושבת בקופסא
אפשר להגיע בתחב"צ?
מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?
אשמח לעוד תגובות
עוקבתרוני 1234
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)
נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא
אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.
אבל תודה, אשמח לעוד תגובות.
ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות
הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend
היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.
אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).
הבעלים של הצימר מקסימים.
יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.
או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים
)
יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).
זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך 
ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).
לא יודעת לגבי תחב"צ.
אנחנו נהנינו מאוד וממליצה
תהנו המון
איזה כיף ❤️
שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושון
700 ללילה
נראה מאד יפה
טוב, אז וויתרנו על הבריכהחושבת בקופסאאחרונה
כרגע מחפשים צימר באזור באר שבע או דימונה בלי בריכה, במחיר של עד 1,200 לשני לילות.
(גילינו שאפשר להזמין ברכה פרטית בנפרד מהצימר באזור. זה חוסך המון כסף)
אשמח להמלצות בכיוון.
מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות
בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.
ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון.
כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה.
מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף
אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)
עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬
התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)
אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…
נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.
למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.
תודה לעוזרים🙏🏻
לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..
אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.
נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.
לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף.
אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...
גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי
לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).
ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג
עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.
עם סכום כסף כניסה ויציאה
כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש
אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב
בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש
כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם...
ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה
לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.
אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
חיבוקחדווית
יש לי חברה סופר סופר קרובה,
חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..
ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.
עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.
ואני לא יודעת מה לעשות.
האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה
פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??
מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה
משהו לא מסתדרפשוט אני..
לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.
ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...?
היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
בדיוק מה שאני חשבתימשה
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית
תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)
אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג
אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.
בגדול בעיה בהגדרה זה לאSevenאחרונה
הרי זה לא אסור..
אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...
בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)
כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה
מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע
האם יש שם חנויות במחירים טובים?
מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים
הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..
אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות
תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה
זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.
אם אתם מהאיזורנפשי תערוג
שווה אולי לקפוץ
לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר
תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה
אבל לפני שרצים לחנויות
90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט
מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית
מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה
נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:
לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...
לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?
האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?
לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..
אני משתף בצורה קיצונית.
זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,
פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),
ושחרר הרבה מתח וחרדה.
גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28
אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.
צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.
צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי.