למה שאישה חילונית ובוגדת תהיה בראש מפלגה דתית??
זה לא עניין של אגו!
למה שאישה חילונית ובוגדת תהיה בראש מפלגה דתית??
זה לא עניין של אגו!
אלא 4-6.
אם עוצמה תרד מהעצים, אולי תהיה תוצאה יותר טובה.
.
היא מוותרת פעם אחרי פעם
חיה בדמיונות שהיא שווה לבד יותר מאחרות.
אבל בסוף היא וויתרה בבחירות הקודמות על 5 ו8
היא שווה מנדט
אלמלא מיכאל היה נפסל - הוא היה עכשיו ח"כ.
למה הוא נפסל? הוא מדבר מאוד מתון. במיוחד לעומת עופר כסיף.. חלאה ניאו נאצית זה ממש מעודן...
זה מה שקורה כשאנשים בציונות הדתית נלחמים מלחמת חורמה בכל מי שלא מחזיקות בתפיסות בדיוק כמו בית המדרש ממנו הם באו, עסוקים בהדגשת ההבדלים בין בתי המדרש במקום מציאת המכנה המשותף
ממליכים בסוף חילונים.
מציאותית נראה שאין אופציה אחרת
הרב פרץ-לא.
סמוטריץ'- לא יתנו לו.
והכי מדהים שכולם יודעים שזאת מקפצה חד פעמים של שקד לליכוד אחרי עידן ביבי.
לפחות הנטישה צפויה מראש ואף אחד לא יתבכיין שבגדו ונטשו וכו'
הבעיה שכולם מתייחסים באופן הזה לכולם.
למשל אם הרב רפי לא מתאים וכולם רואים את זה..
למה בבית היהודי שהתאחדו עם תקומה לא דוחפים קדימה את סמוטריץ' המוכשר מאוד לכל הדעות וככה לפחות לא רק חילונית תהיה בראש?
אבל זה בחיים לא יקרה.
יש משהו ממש רקוב בציבור שלנו ,או לפחות בנציגים שעסוקים בפוליטיקה קטנה ומאוסה , עם כל אהבתי אליו.
סטטיסטית, כמה מהן יעברו.
את חוק ההסדרה ניסו לחוקק הרבה מאוד זמן הרבה מאוד אנשים - נתניהו תמיד בלם את החוק.
סמוטריץ' ניסה שוב בדיוק כשביבי כבר היה מוכן להעביר אותו.
ממה שראיתי, סמוטריץ' חולה בניסיון חקקת קשה במיוחד.
אם הוא לא היה מחוקק כלום היית טוען שהוא בטלן.
עכשיו אתה טוען את שתי הטענות:
הוא לא עושה כלום וגם חולה בחקקת...
נשגב מבינתי.
יש כמות ויש איכות.
יש מהות.
מתי הוא עשה משהו לטובת האזרחים? משהו שאתה ואני הרגשנו את ההשפעה שלו על החיים שלנו?
מתי הוא נלחם בגופים חזקים - כמו למשל, ההסתדרות - עבור האזרח הקטן?
מתי הוא עבד בשבילנו, האזרחים?
לא ענייני ארץ ישראל וענייני דת ומדינה.
אבל אופס, גם במדד החירות הוא ממוקם גבוה - מקום רביעי בכנסת העשרים:
מדד החירות לכנסת ה-20 - התנועה הליברלית החדשה
אולי הוא לא כ"כ גרוע?
אולי יש משהו שפספסת?
מדינית, כלכלית.
זהות רוצה סיפוח. זה חלק מהמצע, ברמה המדינית.
בהתחשב בכנסת שלנו שבה נתניהו נחשב לקפיטליסט, זו לא חכמה להיות ימין כלכלי באופן יחסי.
קראת את התוכנית המדינית שלו?
במה היא שונה משל פייגלין?
מה הוא עשה עד עכשיו בנושא?
הוא יו"ר מפלגה ושר חודשים אחדים בהם אין כנסת פעילה.
כל מה שהבאתי לך כאן זה מהשנתיים הראשונות כח"כ פשוט:
הוא פשוט העלה אותו שוב בתזמון טוב יותר מאחרים.
הטבות מס לתושבי יו"ש?
הוא כמו ש"ס - מקמבן את הבוחרים שלו.
כולם עושים את זה. כל המפלגות.
ש"ס, לפיד, כחלון.
זה לא הישג ולא פעילות יוצאת דופן.
הוא יקדם חוקים נוספים? תעיר אותי כשזה יקרה.
שדה דב נסגר. ב"ה.
הוא דחה את זה קצת.
וואו.
איזה דבר מהותי באמת הוא עשה?
שינוי אמיתי?
ושזהות תעשה יותר ממנו, למרות שפייגלין לא עשה כלום שנתיים בכנסת.
בהצלחה.
במקום לזרוק סיסמאות.
בהצלחה.
מצע יש גם לתקומה.
הן בענייני שלמות הארץ, הן בענייני דת ומדינה והן בענייני כלכלה וחברה.
הוא לא ארוך כמו הספר של פייגלין, אבל ממצה.
מוזמן לעיין בו.
במקרה של סמוטריץ, היה לו תזמון יותר טוב.
חוק החטיבה להתיישבות חשוב מאוד יותר עבור אזורים אחרים בארץ - חשוב במובן שהוא כולו שחיתות וחוסר שקיפות.
אני אף פעם לא מתחיל.
פשוט ברגע שמתחילות ההכפשות וההשמצות של אנשים כמוך, אני עונה בהתאם.
לא מוצא חן בעיניך?
תפסיק להכפיש ולהשמיץ.
או שתפסיק לגייס את "ההלכה" כדי לתת תוקף לדעתך האישית שלא קשורה להלכה בשום צורה שהיא.
להגיד שהוא לא עושה שום דבר טוב - זה ביקורת לגיטמית, במיוחד כשהיא מגובה בדוגמאות.
גם יתר חברי הכנסת לא עשו יותר מדי.
הוא כמו כולם.
חלק מהשיטה שדופקת את האזרחים בתמורה למתנות למקורבים.
חיי השתנו מקצה אל קצה בזכות החוק הזה...
אם אני מסכימה איתו אז אני פנאטית?
אין ספק שכהוגה דעות יש לו חשיבה מעמיקה ותובנות מעניינות.
היכולות הפוליטיות שלו אפסיות.
לע"ע, נראה שאפילו אין במפלגה הזו מישהו שמתיימר להחליף אותו.
כולם מצופפים שורות מאחוריו ואף אחד לא הציע מועמדות לראשות המפלגה מולו.
גם אני לא חוקקתי שום חוק - אבל מעולם לא הייתי יו"ר מפלגה בקואליציה.
אני מאמין שבבחירות הבאות הוא יוחלף.
דוגמה:
אחרי פחות משנה הוא התייצב מול אורי אריאל,
ו"תקע" את הסדרת התיישבות הבדואים בנגב:
"אתייצב מולו": סמוטריץ' נגד אורי אריאל - סרוגים
הטבות מס לתושבי יו"ש - פחות משנה בכנסת:
"גם לתושבים ביו"ש - מגיעות הטבות מס"
חוק ההסדרה - פחות משנתיים בכנסת:
סמוטריץ' יקדם חוקי סיפוח נוספים: "גמרנו להתחנן בפני שופטים"
חוק שדה דוב - פחות משנתיים בכנסת:
אושר: שדה דב ימשיך לפעול עד 2019 חרף החלטת ביהמ"ש
זה כבר הרבה יותר מפייגלין.
אפשר להמשיך, אם אתה באמת רוצה לבדוק ולא רק לקטר.
אתה מוזמן לעבור על הזכרות שלו בחדשות בתקופה הזו -
עשיתי בשבילך חיפוש גוגל חדשות של השם שלו בטווח שבין כניסתו לכנסת למלאות שנתיים לכהונתו בה.
על כל השאר כתבתי לך למעלה.
כל שני וחמישי מחוקקים כאן חוק מטופש אחר.
שתי דוגמאות שעולות לי בראש הם חוק שכירות הוגנת שכל חוזה סטנדרטי שבנאדם חותם עליו מכיל את אותם הדברים בלי שום צורך בחוק מסויים וחוק נאמנות בתרבות שכ"כ הרבה רעש נעשה עליו שכבר יש חוק כזה. מה ההבדל? בחוק המקורי לשר האוצר יש סמכות ובחוק הנאמנות בתרבות הסמכות היא של שר התרבות
נורא..
ולראיה, שום זיקה דתית או דתית לאומית לא נגזרת משמו הרשמי.
ככלל, אין יותר מידי אמפתיה לשקד שערקה מהבית היהודי בנסיבות שנויות במחלוקת, אך מנגד פתיחת הדלתות בפניה, והצבתה בראש, משרתת מטרה להרחיק את הרב פרץ, שבחכמת הבדיעבד מסתבר שהצנחתו מבחוץ היתה טעות פוליטית לא פשוטה.
איך שלא יהיה, עבורה זו מסגרת זמנית, ופלטפורמה להשתלב בליכוד, אלא שבעידן נתניהו דרכה חסומה.
שמגדירה את עצמה ככזאת. בושה. אני לא מאמינה על סמוטריץ', ולא על בן גביר. רק נועם נורמליים הבעיה שאין להם מספיק כוח אלקטורלי..
האיש המתאים ביותר להוביל את המחנה, משום מה לא נקרא למשימה החשובה. הוא לא מתלהם. דרכיו דרכי נועם. הוא מקובל על כל החוגים והמגזרים, וזוכה להערכה רבה גם בציבור החרדי. החברות בכנסת של בנט ושקד הופסקה בעקבות הבחירות הבחירות, והם פוטרו מהממשלה, ולא כך לגבי אורי אריאל. נתניהו השאיר אותו בתפקידו, וללא קשר הוא שר חקלאות מצליח.
תחת הנהגת אורי אריאל, מלכתחילה לא היתה קמה מפלגת נועם, וגם עם עוצמה יהודית הוא היה סוגר עניינים בתוך 24 שעות.
הסיכומים שבין הבית היהודי לתקומה לא מומשו בגלל חוסר לויאליות של סמוטריץ', שלימים הדיח את אריאל מראשות תקומה. לפגישה עם בנט הגיע אריאל עם אקדח נטול כדורים.
מצופה מסמוטריץ', שנכון לעכשו הוא האיש החזק באיחוד הימין, שיטרוק את הדלת בפני בנט, אבל זהו שלא.
אבל זה ש"דרכיו דרכי נועם", בפוליטיקה זה חיסרון, שם מעריכים לפי דיבורים..
אבל בתכלס אם בזכותה יש יותר מנדטים זה שווה את
גם ככה גוש הימין בסכנה (אני נשמעת ביבי!!!)
הרשת גועשת לאחר שהימין החדש הכריז שימליץ בפני הנשיא על אחד מתוך רשימת מועמדים ימנית, שמשתמע שנתניהו אינו נמנה עליה.
סמוטריץ' מהדהד שהוא פועל ממניעים לטרפד הקמת ממשלת שמאל, ואם כדבריו, לא מובן איך הוא ממשיך במגעיו עם הימין החדש, שבמוצהר מכוון את העגלה לנתיב אחר.
אז הימין החדש יותר גרוע ממה שחשבתי..
עכשיו רק צריך שהיא תוותר ותקבל את המקום השני עם הנהגה משותפת עם הרב פרץ
בס"ד
האם הוויתור על הריץ רץ הוא לכל הרשימה או רק החל מהמקום השמיני שאז ישתנה הסדר

איחוד הימין לא שווה יותר מ 5 מנדטים, בלי עוצמה יהודית הם כנראה 3 מק' 4,
אם יקבלו בסה"כ יותר משמונה זה רק בזכות אילת שקד..
אמרתי *אם*.
בבחירות האחרונות הבית היהודי- איחוד לאומי קיבלו רק 20 אלף קולות מעל הימין החדש, וזה היה עם עוצמה יהודית. ריצ'רץ' בכל הרשימה נשמע לי הכי הגיוני, למרות שברור שאני בעד כמה שיותר מקומות לבית יהודי-איחוד לאומי.. או שהם בכלל ירוצו עם זהות, הכי טוב.
אבל שום כלום כמה שווה הבית היהודי, וכמה שווה איחוד לאומי אם בכלל שווה משהו בקלפי. תחושת הבטן שלי שעוצמה לבדה שווה יותר מסכום של הבית היהודי+ איחוד לאומי, אבל זה רק אני.
אשר לאיחוד טכני עם בנט ושקד, שני אלה תמיד היו תותחים בסקרים ופשפשים בקלפי. ב- 2015 הם היו 17-18 מנדטים בסקרים, וסיימו עם 8 מנדטים בקלפי. ב- 2019 מועד א', היו 14 מנדטים אצל הסוקר פילבר. ו- 6-8 מנדטים בממוצע הסקרים, וסיימו עם 0 בקלפי.
אם בנט ושקד היו נכסים אלקטורליים ממשיים הם לא היו דוחפים עצמם באובססיביות לאיחוד טכני עם המסגרת שבגדו בה. חזקה עליהם שבחנו את סיכוייהם לחזור לכנסת אחרי הפיאסקו מלפני שלושה חודשים, ונמצאו לא גבוהים בלשון המעטה, בעוד שבדרך של איחוד טכני הם 100 אחוז חוזרים.
אחרי שיחזרו הרי שעל פי חוק שליש מחברי כנסת של רשימה יכולים להתפלג. בנט ושקד התפלגו, ושוב יתפלגו, ומי שטוען שלא, נטל ההוכחה מוטל עליו.
סיכום הדברים, כן לעוצמה יהודית. לא לימין החדש.
ולכן נקודת הפתיחה של משא ומתן צריכה להיות נציג הבית היהודי במקום ראשון, ואחריו (כמעט) הכל פתוח.
עוד יותר תמוה מדוע הבית היהודי לא נערך עד עכשו לבחירות פנימיות.
ממש בושה
מנסים להרוס לנו מול העיניים את השבת הציבורית, השליטה של הרבנות הראשית בכשרות, גיור ונישואים, את התא המשפחתי ועוד. איך אפשר לשים בראשנו מישהי שכל זה בכלל לא מעניין אותה? מי ידאג לנושאים האלו? הצביון היהודי של המדינה הרבה יותר חשוב מימין ושמאל
כשיש יותר מנדטים, אפשר לפעול יותר, למען הערכים האלה.
ואם שקד בראש, יש יותר מנדטים, ויש גם יותר דתיים בכנסת.
רק העובדה הזאת ממש מביישת.. אין אף דתי לאומי מוכשר שיכול לעמוד בראש המפלגה? אחותי אמרה שהיא אולי תצביע ש"ס במקום.. והיא לא היחידה
אמנם לא שומרת מצוות, אבל ימנית מאד, ומכבדת דתיים לצד דתיים, כולם ימנים.
גם אם יש דתי לאומי מוכשר שיכול להיות בראש המפלגה, הוא יביא פחות מנדטים ממנה. ויכניס לכנסת פחות דתיים.
אף אחד לא יצביע בגלל שקד למפלגת שמאל. אולי יצביע לחרדים\ליכוד. עדיין למפלגת ימין.
לא יודעת, עדיין קשה לי עם זה
אבל תחשבי על זה שהיא יותר ימנית מפרץ
ויותר דתיה מבנט
ויותר מקובלת ואהודה בציונות הדתית מסמווטריץ ובן גביר
יותר דתיה מבנט? אהבתי.. כן, צודקת
יותר מקובלת מסמוטריץ'? זה בגלל שיש יותר דתיים ליברלים משמרנים
לפרץ בלי סמוטריץ אין בעיה להיות בממשלה עם גנץ.
חח כן, אבל היא באמת יותר דתיה ממנו
יכול להיות. ואם יש יותר ליברלים משמרנים, הגיוני שהיא תהיה בראש.
ז"א הימין החדש וזהות, והבית היהודי, האיחוד הלאומי, עוצמה יהודית ונעם? ככה כולם יהיו יותר מרוצים והציונות הדתית תמקסם את הכח שלה, כי עכשיו יש אנשים גם מהצד הליברלי וגם מהצד השמרני שלא אוהבים את האיחוד הזה אז הם יצביעו למפלגות ימין אחרות.
כי לא נמקסם את הכוח, להיפך. אנשים לא יצביעו במועד ב של הבחירות האלה למפלגות שמגרדות את אחוז החסימה, מלמעלה או מלמטה.
לרוב האנשים נמאס מהפילוג.
ואלה שלא יצביעו בגלל החיבור הם מעטים, ויצביעו למפלגות ימין אחרות.
הימין החדש קיבלו כמעט 4 מנדטים וזהות כמעט 3, יוצא 6 מנדטים בערך לאיחוד.
איחוד מפלגות הימין קיבלו 5 ועם נעם אולי 6, אבל הגיוני יותר שהם ישארו 5.
זה לא גירוד.
אבל עדיין אני חושבת שבגלל שבאפריל הימין החדש וזהות לא עברו את אחוז החסימה, יהיו פחות מנדטים לשתי רשימות מאשר לאיחוד גדול
הוא אומר במפורש שמדובר רק על בלוק טכני ושיום אחרי הבחירות הימין החדש נפרד מהאיחוד.
הפעם א"א להאשים אותו שהוא מסתיר את זה..
למרות הסקרים והפופולריות לכאורה של שקד, הם לא עוברים את אחוז החסימה. אחרת היו רצים לבד, ולא מתחננים לחזור למקום שממנו הם ערקו.
בבלוק טכני יקבלו כשמונה מנדטים, שהם פחות או יותר כוחה האלקטורלי של הציונות הדתית.
מיד אחר כך יתפצלו, ויקחו איתם שלושה עד ארבעה מנדטים.
הם אומרים במפורש שיש מועמדי ימין נוספים לראשות הממשלה, דהיינו בכוונתם להמליץ בפני הנשיא על מועמד קש, אם לאור תוצאות סופיות יגרע מסף 61 ח"כים הנדרשים להרכבת ממשלת נתניהו נוספת.
סיבוב שלישי לא יהיה, ולכן בלוק טכני מזניק משמעותית את סיכויי גנץ להרכיב ממשלה בתמיכת בנט ושקד.
עצם העובדה שלא נעלו את הדלת בפני שקד ובנט אומרת דרשני, ומחזקת את ההערכה שמלכתחילה פרישתם היתה טקטית ומניפולטיבית, ולא אמיתית, ומזוייפת. הם נשלחו לזנב בבייס של הליכוד, וליצור מכפיל כוח פוליטי סחטני.
אחרי הפיאסקו הם חוזרים הביתה, ומתקבלים בתרועות. היא מקבלת קידום ייצוגי ומוצבת בראשות הרשימה.
לא מיותר לציין שהמוציא והמביא, וידו בכל, הוא נפתלי בנט. הוא חתום על כל הסיכומים והקומבינות והמניפולציות- מטעם עצמו ולא מטעם שקד. בתמונת הימין המאוחד רואים שלישיית גברים, ושקד לצידם שלא בדיוק מוצאת את מקומה.
בין השיטין של ההסכם הרב צדדי מתברר שבנט יהיה השר הבכיר, והיא תקבל תיק משני בחשיבותו. זאת אומרת שהוא היה ונשאר הדומיננטי והמוביל, והיא פלאקט, מה שלא מונע ממנה להתאמן ולפתח את כישוריה כמחרחרת ריב קטנה, ואשת קטטות. לכאורה כמובן.
הוצנחה למקום הראשון כי היא מצטלמת טוב יותר במגזינים של סופי שבוע. אין הסבר אחר. מעכשו תדע כל אם עבריה שהציונות הדתית זקוקה לפרזנטורית שצורכת בושם פשיסטי.
חבל שאין לציונות הדתית מועצת חכמים שתשב על המדוכה בימים שנותרו עד להגשת הרשימות לכנסת, ותזרוק לפח את השעטנז הפוליטי הרע הזה, שאין בו אפילו שמץ של זיקה למסורת ישראל.
כמו בהתנתקות, כמו ב2009 כשביבי הכניס את ברק לממשלה ונתן לו את משרד הביטחון למרות שהיה גוש ימין יציב של 65 מנדטים, כמו בנאום בר אילן, כמו ב-2013 כשביבי הכניס את ציפי לבני ראשונה לממשלה ונתן לה את תיק המשפטים ואת האחריות למו"מ עם הרשות, כמו בכניעה למחבלים בנושא המגנומטרים,כמו מתווה האו"ם להשארת 0 אלף מסתננים באץ שביבי קידם,
כמו הנסיונות שלו להקים ממשלה עם אבי גבאי ולתת לו משדים חשובים ומניעת מדיניות ימין, כמו הניסיון להקים ממשלה בתמיכת הערבים(כמו שכתב במקור ראשון ידידו צלם החצאיות המפורסם נתן אשל).
ועוד ועוד.
הליכוד לא ימין, בנט ושקד כן ימין.
אם תעקבי אחריה בטוויטר תראי שיש לה דעות ימין הרבה יותר מוצקות מביבי ,מירי "אז מה אם ירו על אשקלון" רגב(דוברת ההתנתקות) וצחי הנגבי שתמך בהתנתקות ובהתכנסות וערק לקדימה.
ממש ימין חזק.
ושלא נדבר על מזוודות הכסף שממשיכות לעבור מדי חודש בחודשו למימון פעילות הטרור של חמאס.
להגיד שבנט ושקד יעשו קואליציה עם גנץ למרות שהם הכחישו זאת בכל תוקף(למרות שתכלס אין הבדל גדול בין גנץ לביבי)זה שקר.
אבל בליכוד רגילים לשקר כמו עם חוק החסינות("מה? מה פתאום!",אמר ביבי בראיון לחדשות 12 כמה שבועות לפני הבחירות ושיקר כהרגלו)
פטין מולא, קרן ברק, הילה מארק, יובל שטייניץ, אופיר כץ ואתי עטיה את מכירה יותר ורוצה שהם יהיו הנציגים שלך?
טוב, הם כנראה הרבה יותר ימניים ודתיים מהימין המאוחד....
ושכחתי כמובן את נציגי הצלופח כחלון שהתנגד בתוקף לפסקת ההתגברות ומנע את השארת עמונה במקומה ואת החזרת המסתננים לאפריקה, הם ממש ימין.חזק.
לנתניהו חסרו 7 קולות כדי להשלים ל- 36 מנדטים. יהדות התורה זכתה במנדט נוסף.
תנודות של שני מנדטים במפלגות גדולות נגזרות מאחוז המצביעים בפועל. בקיצור, הרמז שלך חלש מאוד.
עתידות:
סקר ערוץ 12: 55 מנדטים
סקר מעריב: 66 מנדטים.
בנט ישגיח שלא יצטרפו לבן גביר, ולפיד יוודא שמנסור בעניינים
אהבתי את הקטע שיש כותרת באיזה אתר: "מפץ פוליטי", כאילו התאומים הסיאמים האלו אי פעם עבדו לבד...
ועכשיו כשלפיד בקרשים, רק בנט שיוסיף 3 קולות יכול לפתור את כל בעיותיו 🤣🤣
בסרטון של ניסיון ההתנקשות בטראמפ יש את האנשים האלו שמופיעים, מה זה הבגדים המצחיקים האלו?

יש להם ווסט קראמי וקסדא בליסטית, מכנסיים ומעיל טקטיים, מה מוזר פה בדיוק??
דגמח מוזר בצבע חום בהיר
קפוצון בצבע תכלת
"וסט" שנראה כמו ממלחמת העצמאות
הם גם הלכו בצורה מוזרה
בשנת 1946 הכיסא כשל בהוצאה להורג של וילי פרנסיס, שלפי הדיווחים זעק "עצרו! תנו לי לנשום!" ("Stop it! Let me breathe!") בעת שבוצע ניסיון ההוצאה להורג. התברר שהכיסא (הנייד) הותקן שלא כהלכה על ידי אחראי שיכור. התיק הובא בפני בית המשפט העליון של ארצות הברית, כשפרקליטיו של פרנסיס טוענים שאף שפרנסיס לא מת, הוא למעשה הוצא להורג. הטיעון נדחה, ופרנסיס הוצא להורג בשנית בכיסא החשמלי בשנה שלאחר מכן.
יש פה צוועיי דיני!
לפחות ככה שמעתי.
כי חשמול חיות יכול להשתבש ורק לגרום להם כאב עז כי יש תקלות במכונות גדולות ופסי ייצור המוניים. בעוד ששוחט חייב להיות עירני, לבדוק כל פעם שהסכין חלקה ללא פגימות, ולשחוט כמ ושצריך אחרת יטריף את הבהמה ויפסיד הרבה כסף. בנוסף כנראה החיה לא מרגישה את השניה הראשונה של השחיטה כי חתך חלק לא מרגישי םאותו בשניה הראשונה, ובשניה השניה כבר לחץ הדם שלה במוח יורד משמעותית כי הדם יוצא מהמוח דרך עורק הצוואר הראשי והיא מאבדת את ההכרה תוך שניה
כל מידע שמתפרסם רק מעלה עוד שאלות, לשני הכיוונים
של כל מערכת הביטחון?
הרי אם רק אחד בגד זה לא היה משפיע הרבה
אתה באמת חושב שיש אפשרות שכמה בכירים החליטו לעזור לחמאס לפלוש לישראל ולטבוח באלפי אנשים?
למה שאנשים שכל חייהם פועלים להגן על עמ"י יחליטו לעשות דבר כזה?
והסרבנות? רמטכ"לים וראשי ממשלה לשעבר!
לא יודע אם עזרו לחמאס כמו שאולי קרצו להם שהמדינה בלי הגנה. אין להם גבולות מוסריים זה כבר הוכח.
אם אתה חושב שדבר כזה אפשרי בכלל אני לא חושב ששום טענה או הוכחה שמישהו יביא כאן תשכנע אותך.
זה כמו להתווכח עם מכחיש קורונה.
לא, הכל לא בסדר. לא בסדר שהפקירו שטחים לטובת האויב. לא בסדר שראו את האויב מתאמן ומתאמן, מתכנן ומתכנן ודמינו שזה בסדר, "הם רק מתאמנים" כמו שהרגיעו תושבים מהעוטף שהתלוננו (על מה הם התאמנו?...). לא בסדר שרמטכ"לים אחד אחרי השני הקטינו את הצבא ולא בסדר שהממשלות לא דפקו על השולחן. לא בסדר שגורמים משפטיים התערבו בנהלי פתיחה באש ובעניינים ביטחוניים בכלל ולא בסדר שהכלנו עשרות שנים של ירי לעבר אחינו. לא בסדר גורמים מופקרים במחאה, פוררו את צה"ל לעיני המצלמות והפקרות מוחלטת שבפיקוד הבכיר ובמערכת המדינית לא עצרו את הטירוף הזה.
אבל במובן עליו אתה מדבר, אני ממש לא חושב, שאלו שחתמו על עיסקת שליט הנפשעת לדוגמא, עשו זאת על מנת שיטבחו/ישרפו/יאנסו יהודים.
תקשיבו לסרטון המצורף למטה 👇
הנה איך הגיעו לזה...
אין חולק שבמבצע עלות השחר בשנת 2022, שכוון אך ורק נגד הג'יהאד האיסלאמי, הייתה הידברות טקטית עם החמאס לפעול אך ורק נגד הג'יהאד האיסלאמי, והחמאס יהיה בשקט. הממשלה בראשות לפיד אף התגאתה בהישג זה.
סינוואר דיבר עברית רהוטה, כיוון שהיה שנים רבות בכלא. המחבלים אוהבים לדבר עם הסוהרות.
אז לפני הגעת בן גביר, חשבו שזה מרכך את המחבלים, ובשב"ס היו מרשים את זה והתעלמו גם כאשר זה היה מביא להטרדות, והדברים ידועים. בכל אופן סינוואר שלט היטב בעברית.
להרבה ישראלים יש חולשה ידועה: אם יוצא להם לדבר עם מישהו לא יהודי, מתנפח להם האגו, והם מאבדים את השיקול הרציונלי. הדבר מחמיר כשמדובר באויב – הרי 'שלום עושים עם אויבים' - ובמיוחד אם הוא עוד מדבר עברית.
סביר להניח שהיה קו ישיר עם סינוואר עצמו ללא מתווכים.
ומכאן אני משאיר את כל השאר לדמיון הפורה של הצייצנים.
ולסיכום: לא הייתה בגידה, אלא מחלת נפש, קולקטיבית.
טוקבקיסט בשכר (@tokbekist86) on X
והיום יותר נראה לי שהבגידה היא של אנשים בזהות של עצמם ואובדן ה"מוחין" שלהם בגלל השנאה לימין ולנתניהו,
כלומר באופן שאולי הוא אפילו לא מודע הם הזיקו למדינה - אבל אלה לא דברים שאפשר להעניש עליהם וגם אין איך להוכיח.
הדבר היחיד שכן אפשרי זה הסרבנות וההמרדה. אלה גלויים וידועים, ואפילו בזה לא יהיה אפשר לטפל.
קשה לקבוע בוודאות האם אירועי ה-7 באוקטובר היו תולדה של רשלנות פושעת או שמא מדובר בבגידה מתוכננת מבפנים. אך אם אכן מדובר בבגידה, נראה שהזרע נזרע במקום בלתי צפוי: בוועדת החקירה הממלכתית לאסון מירון.
1. ועדת מירון כמודל פוליטי
התקדים המסוכן נוצר כאשר ועדת מירון בחרה להטיל אחריות אישית ישירה על ראש הממשלה נתניהו, למרות שלא היה לו כל קשר לפרטים המבצעיים בשטח. עבור מי שחיפש דרך להפיל את השלטון, זה היה רגע של התגלות: הוועדה "הממלכתית" הפכה לכלי נשק פוליטי רב-עוצמה, המסוגל לעקוף דרגים מקצועיים ולהפנות אצבע מאשימה ישירות לדרג המדיני העליון.
2. הכישלון בהנדסת התודעה החרדית
למרות הניסיון של ה"חונטה" והתקשורת להשתמש במסקנות הוועדה כדי להסית את הציבור החרדי – שנפגע בצורה הקשה ביותר באסון – נגד נתניהו, המהלך נכשל. הציבור החרדי, שאינו ניזון מהתקשורת הממסדית, לא "קנה" את הבלוף והבין שמדובר ברדיפה פוליטית במסווה משפטי.
3. שינוי אסטרטגיה: מהר מירון לעוטף עזה
כאן, ייתכן שנולד הרעיון המעוות: אם החרדים חסינים להנדסת תודעה, יש צורך באסון שיפגע בקהל יעד שחשוף יותר למסרים התקשורתיים. המודל שנוסה במירון – הטלת אשמה מוחלטת על ראש הממשלה תוך דילוג על מפקדי שטח, מפכ"ל ושרים – שוכלל לכדי תוכנית פעולה.
4. הקונספט: פתיחת שערים לשם הפלת שלטון
על פי תאוריה זו, ההחלטה (האפשרית) "לפתוח את השערים" בפני חמאס נבעה מהביטחון המוחלט של המתכננים ב"מכונת האשמה" המשומנת:
* האירוע: אסון נורא ביישובי העוטף.
* הכלי: ועדת חקירה ממלכתית "אובייקטיבית".
* התוצאה: הנדסת זעם ציבורי חסר תקדים שיופנה אך ורק כלפי נתניהו, בדיוק לפי התקדים של ועדת מירון.
לסיכום: ייתכן מאוד שמסקנות ועדת מירון, שקבעו כי ראש הממשלה אחראי לכל פרט טכני במדינה, היו הטריגר שנתן לאותם גורמים את הביטחון לבצע מהלך קיצוני, מתוך ידיעה שבסוף היום – הציבור יקבל "חותמת ממלכתית" לכך שרק אדם אחד אשם.
מר מדינ-ai יקר, יש כמה בעיות בתיאוריה שלך, ואכתוב לפי הסדר של המספרים:
1. הכלי של ועדת חקירה ממלכתית לא התגלה ככלי רב עוצמה אלא להיפך. הרי למרות מסקנות הועדה לא קרה כלום, לא בדעת הקהל ותוצאות הבחירות, לא בפיטורין וכו' בפועל.
2. הציבור החרדי לא היה קונה את זה בכל מקרה, כי יודעים היטב מי האשמים לאסון מירון... הם הרי יודעים איך מתנהלות עצרות והילולות והם נהנו מזה כבר בלווית הרב וואזנר וכל קדושים עמו.
3. מה יעזור לשסות את תושבי העוטף? הרי הם שנאו את ביבי עוד קודם והם בכל מקרה מיעוט קטן במדינה.
4. אתה מתכוון שגם אסון מירון וגם הטבח בשמחת תורה תוכננו מראש נגד ביבי? זה כבר מעניין מדי...
5. על הסיכום וגם על ההקדמה: הרבה יותר כדאי לומר את התיאוריה הזו, בהנחה שבשני המקרים זו רשלנות ולא בגידה...
אבל כל הכבוד על היצירתיות. אני לא הייתי מצליח להוציא כזה מאמר יפה מהai.
עלה והצלח!!
וזה גם לא משנה, קבל את האמת ממי שאמרו.
ועל השאלה הראשונה עניתי בגוף הכתבה:
הציבור החרדי, שאינו ניזון מהתקשורת הממסדית, לא "קנה" את הבלוף והבין שמדובר ברדיפה פוליטית במסווה משפטי.
ועל יתר השאלות, אם תחשוב קצת תוכל לענות לבד.
ותודה על תגובתך
מספרת אישה על התקופה כאשר נפגשה לשידוכים, שהיה בחור ששאל אותה "איך את נראית בלי איפור?" היא לא נבהלה וענתה "עוד יותר יפה".
אם אתה רוצה לראות את הכתבה לפני השיפוצים של AI. הנה...
לא סגור האם הייתה בגידה מבפנים, אבל אם כן, מירון.. - אקטואליה וחדשות
אני לא מסכים עם הכתבה הזאת, המציאות לגבי איך שנתניהו מתנהל הרבה יותר רעה מכפי שהוא מתאר
הרסני, מסוכן וטרגי: נתניהו הוא הטיפש הכי מוכשר בעיר - וואלה חדשות
כותב דברי ההבל האלו הוא אברום בורג מגדולי התומכים והפעילים הבולטים של הרשימה המשותפת, ומשתתף קבוע בכינוסים שלה.
איש שמאל אולטרא אולטרא קיצוני, בנו של מנהיג המפד"ל המיתולוגי יוסף בורג. אביו מתהפך בקברו לנוכח מעללי הבן יקיר לי שיצא ממעיו.
שם רשעים ירקב.
אבל למה הוא לא מדמם?
למה אתם בכלל מדברים על זה ככה?
אני בטוח שהוא צוחק בשמים מהבדיחה שלי
בקצב של הזמן של העולם שלנו.
אולי מליארד שנה שם עוברות בשניה בעולמינו.
כך טוען אחד המקובלים לפני 300 שנה.
והרב קוק הביא את דבריו במכתב לאיינשטיין , שאומר שרעיונות דומים לתורת היחסות נמצאים כבר בקבלה.
ככה נראה לי אולי עובדת עילוי נשמה, אולי אין הכוונה בעילוי נשמת שמעלים את נשמת הנפטר, כי בעולם האמת רק מעשיו שלו מועילים. אלא שמבחינת הזמן בעולם שלנו, נשמתו תתעלה מהר יותר ביחס לזמן בעולמינו
ניסיתי לרמוז לעדויות של נשים שהסיקו שיש"ו יצא מקברו.
כנראה ללא הצלחה 🙈