גיוס לצבא? 2 סיבות לא להתגייסישמעאל
בנושא הזה - מכתב חשוב שיש להפיצו:השם הוא המלך!
פשוט בושה לאתר ולכם שמעלים כזה דבר!!ליברלית
בואו נשב נלבן עניינים
נקבל החלטות נחוקק גם חוקה
אבל קודם
תחזרו בתשובה"
אנחנו עם אחד גם אם יש בואנונימי (פותח)
שמעתם את הויזן?פיתון
טמבל...יהודי מרמ"ג
אני יודע את זה. אבל זה שהוא כלל אותם שבשורה אחת פיתון
נ.ב.יהודי מרמ"ג
הפוסל במומו פוסל!!! למה אתה חושב ששונאים אותך?ליברלית

איזו הכללה!!! ה' ישמור!!!אודי'ה
לא כולם אבל...יהודי מרמ"ג
אנחנו חלק מהעם לא כולו.moson
מה אתה אומר...יהודי מרמ"ג
אני לא מסכים איתךפיתון
נכתב ל"ליברלית"פיתון
אני אתן לך דוגמאליברלית
כנסי...יהודי מרמ"ג
לא מתביישת!ליברלית
רגע אז מה אתה מציע לעשות אם נשאר ככה ללא צבא וללא מיסים באמת תשאר בכלל ארץ?
לא אמרתי שלא יהיה צבא ומיסים רק...יהודי מרמ"ג
אבל יש צבא יהודיליברלית
אני משלם מיסים....יהודי מרמ"ג
וזו קביעה שלך או של ההלכה?~א.ל
61 שנה ניסינו "להשפיע" עכשיו באים ויורקים לנויהודי מרמ"ג
ודאי שהחילונים יהודיםקשקשן
כן ישמעל, למדת דיינות ופסקת שאסור להתגייס אה?איציק הג'ינג'י
תגובה ל: uuuu קשקשן
ויזן וקשקשן תקראו קצת על דעתו של הרבמיכאל=)
אתה צודק!פיתון
למיכאל=)קשקשן
ואני הולך לפי דעת רבותיפיתון
לא הבנתי את התשובה,קשקשן
אתה לא מדבר לעניין. עם כלמיכאל=)
תשובות למיכאל=)קשקשן
כנס...יהודי מרמ"ג
אני יודע.יהודי מרמ"ג
הצהרה לקויה מהיסוד.~א.ל
אפשר לשאול משהו?יהודי מרמ"ג
לא זו השאלה~א.ל
דבוק באמת*~א.ל
קיבלתי מהעוקץ, לפחות אני גם אקבל מהדבש.יהודי מרמ"ג
כנסו!!!יהודי מרמ"ג
זה שהצבא מגרש יהודים, זה בעיה של הצבא.
הצבא לא מגן על יהודים אלא על אזרחים.
ולכן אסור להתגייס,
א.בגלל שהצבא מגרש יהודים.
ב.עזרה למדינה שהיא אויב של היהודים.
אני בסה"כ מיואש דווקא רציתי להתגייסישמעאל
למה לא נתנו לך להתגייס?פיתון
חשיבה ילדותית לגמרי..השמרוני
נראה לי שלא המחשבה ילדותית אלא שמא הבנתךישמעאל
אין ברירה חייבים להיכנס למערכותאנונימי (פותח)
הרחק משכן רע!!!יהודי מרמ"ג
רחפן!!!!אנונימי (פותח)
או שבשביל 'להוכיח את עצמם' כלפי השלטונות הם מתנהגים יותר גרוע מהשמאלנים עצמם וע"ע אלעזר שטרן (ראש אכ"א בזמן הגירוש שממש התעלל אישית בכל מי שרצה לסרב פקודה) ועוד הרבה דוגמאות.
או שבאמת הם נשארו אמיתיים עם עצמם ואז גם לא התקדמו לשום מקום. ואם התקדמו- הודחו מייד. ואם לא מספיקים מאות הדוגמאות שעברו תסתכל במדור 'דעות' בכתבה על המשולש השלטון השמאלני על מה שעשו לשופט דרורי.
תפסיקו לרחף ולעוות את המציאות עם ההשפעה מבפנים הזאת.
המציאות היום קוראת- מי לה'- להתנתק מהמדינה!!!
מסכימה עם כל מילה!בעזרת ה'!!
וחוצמזה למי שמפחד ליפול-ישהנחל החרדי שבאמת אחלה שם.מבחינה דתית כמובן ומבחינה מקצועית בדיוק כמו בצבא הרגיל...
אח שלי שם והוא אפילו לא אומר הלל ביום העצמאות אבל זו מצווה ואנו חייבים לקיים אותה.
וחוצמזה תכלס-מי שומר עלינו אם לא הם?אז שזה יהיה אנחנו.
קודם יש לנו מדינה גשמית אומנם חילונית עם המון חיסרונות ואז אנחנו מכניסים בה קדושה,רוחניות,אהבת ה',קידוש ה'!!!
חייבים לעזור בזה.
אנחנו לא תןבעים את עלבוננו!!!יהודי מרמ"ג
מה הקשר אפ בי איי?השמרוני
גם הצבא לא משנה את מי הם מצילים!!!יהודי מרמ"ג
למה לראות רק את הצד הרע?השמרוני
אנו לא רואים רק את הצד הרע אלא את המכלולקשקשן
בנוסף עדיין לא ראיתי תשובה לשאלותיקשקשן
חיילי צבא הגירוש לישראל בפעולה....מורדכי ציון
מדינת ישראלפיתון
נכתב "לקשקשן"פיתון
מיהו יהודי לפי המדינה????יהודי מרמ"ג
ועוד משהו...יהודי מרמ"ג
רק רגע, לא אמרת שאני כסיל ואתה לא מתווכח איתי?פיתון
אמרתי שאולי אבל...יהודי מרמ"ג
נכוןקשקשן
"קשקשן" תיכנספיתון
אני בדר"כ לא רושמת כאןעמית-טליה
אני אנסה לענות במעט על הטענות המוצדקות מאוד שלך.
א.לבעיית הנפילות שב"ה ירדה פלאים נתנו הרבנים מענה
מסגרת הסדר.מסגרת של ישיבה,של תורה שמקיפה את הבחור במשך 5 שנותיו הבאות ובתוכן גם השנה וארבע של הצבא.
וודאי שרוחנית האדם יורד,גם עמ"י ירד רוחנית כשנכנס לארץ והתחיל להפשיל שרוולים ולעמול בכוחות עצמו,לכן ברור שאדם שיוצא מהבית מדרש והתעסק רק בתורה ועכשיו הוא הולך לתורה המעשית ירד רוחנית.
להיות צדיק בבית מדרש זה לא קשה,אתה מוקף תורה,קדושה טהרה.
בצבא גם אם היה זה הצבא של דוד המלך,המציאות הרבה יותר מורכבת
ההלכות שאתה לומד ולמדת עד כה באות לידי מעשה וזה מציאות מורכבת יותר.
[דוג' אחרת-ללמוד על חינוך ולחנך באמת זה מציאויות אחרות לגמרי]
וודאי שבמציאות הלא אידיאלית של הצבא שלנו-זה מורכב אף יותר.
אבל שתי שאלות יש לי על זה.
1.אם לא ניהיה חלק מהצבא-האם הצבא מעצמו יהפוך להיות יותר דתי?
האם אחינו הלא דתיים ישמרו אפילו על כשרות,על מעט צניעות,על קצת רוחניות?
האם הם יחפשו מישהו שישלים להם מניין?מישהו שיכשיר להם את המטבח לפסח?
וודאי שלא-לכן התנתקות מהצבא רק תגרום לצבא להיות הרבה יותר "חילוני" מהמצב שהוא עכשיו.
והצבא שלנו השתפר פלאים בין בכשרות,בצניעות,בהטבות לדתיים.
וזה אך ורק מכאלה שהחליטו לא להרפות ולהאבק על צבא יהודי כשר.
2.אתה חי במדינה,ברור לכולנו שהמדינה לא תעמוד ללא צבא
בכל דור שהיינו,עמ"י היה צריך צבא שיגן עליו.
בתקופת שאול,דוד,בכל תקופה היה צבא.
וזה היה ציווי ה' להקים צבא!
אם לא נתגייס וגם החרדים לא יתגייסו,בידי מי הצבא יהיה?
ומדוע שרק הם יגנו עלינו,האם אנו לא מחויבים להגן על עצמנו?
אבל שוב-אם נעזוב את הצבא משהו ישתנה?
לענ"ד יקרה ההפך,הצבא ינותק מכל מסורת ודת וממילא יכולתו להגן לא תיהיה
ובכך לא רק החילונים יסבלו אלא כל עם ישראל.
אז לאן הרצון הגדול שלך שרבנים יכריזו שזה אסור הלכתית,יביא את עם ישראל?
לאבדון?לגלות?לחורבן שלישי?
מצטערת שלא קיבלו אותך לצבא,אבל אנו כאנשים ששואפים למידותיו של הקב"ה
צריכים לפעול מתוך שכל ישר מתוך חשיבה בריאה
ולא מתוך רגש רגעי שתוקף,כעס שמכאיב עלינו.
איזה צניעות???יהודי מרמ"ג
משנים דברים מקולקלים ולא מסייעים לדברים מקולקלים.השמרוני
הי הי תרגע הוא כולה כתב את דעתופיתון
צה"ל= צבא הגנה לישראל!השמרוני
טעות...יהודי מרמ"ג
הויזן חזר להתפרעפיתון
אני קורא את מה שכתוב בשרשור הזה למרבהפיתון
הויזן, למדת מושג חדש iQ אז אתה דוחף אותו לכל מקוםפיתון
כנס...יהודי מרמ"ג
אהה.. אז מי שלא חושב כמוך הוא מחטיא יהודים? אבלפיתון
כן כי...יהודי מרמ"ג
אני מסתפק בקללות שלךפיתון
אז מה תהיה הבעיה שלו לפתוח משתמש חדש?יהודי מרמ"ג
כבר אמרתי לך שאני לא מנהל ויכוחים עם כסיליםפיתון
מה זה קשור?יהודי מרמ"ג
חבר יקר, אם אתה קורא לאנשים כסיליםפיתון
הויכוח מעולם לא היה תרבותי כי...יהודי מרמ"ג
כנראה שלפי דעתךפיתון
בקיצורפיתון
מה אכפת לי מהחששות שלך...יהודי מרמ"ג
ובכן אם כך אין לי בעיה לדברפיתון
מה אתה רוצה ממנו?יהודי מרמ"ג
כינוי גולשים בכינויים לא נחשב לדברים של טעםפיתון
לכל מי שלא, הבין את כוונתי...יהודי מרמ"ג
המדינה לא מקולקלת מהיסוד.השמרוני
תענה עניינית.יהודי מרמ"ג
צבא הגירוש לישראלמורדכי ציון
די להפריח סיסמאות נבובות.השמרוני
היית בצבא?עמית-טליה
ודאי שהצניעות השתפרה פלאים
וגם אם זה רק בפלוגת בינישים-אגב אין דבר כזה פלוגת בינישים בקרבי
יש כמות בינישים גדולה שמתערבבת בפלוגה רגילה לחלוטין
ולכן אם בזכות אותה צניעות שנשמרת לבינישים נשמרת הצניעות גם לשאר אחינו,אזי כבר הרווחנו הרבה.
אין כאן מציאות של אני לעצמי.יצאנו מהגלות ב"ה.
יש לנו מחויבות גם בלעזור ולהציל את אחינו.
בל נשלה עצמנו הצבא לא יקרוס בלעדינו
בדיוק כמו שהוא 60 שנה לא קורס בלעדי החרדים.
אנחנו במציאות של להכנס ולהשפיע ולא להחריב ולהקים מחדש.
אגבעמית-טליה
העליות הראשונות קרו ע"י החילונים.
הרצל החילוני הראשון שקרה ללאום יהודי הוא זה שגרם לצעד הזה להתקדם בצעדי ענק למרות כל הקריאות של הרבנים שלא הועילו כלל.
אם כך היא מחשבתכם אז בואו נרד לגלות שוב ונעלה ראשונים?
כי כל התהליכים האלה קרו ע"י חילונים.
ובית שני נבנה ע"י אנשים "מושחתים"(ציטוט מנחמיה)
אלא אפילו את המושחתים ביותר.
ואף אחד לא עלה לבנות את בית המקדש,הם עלו סה"כ לבנות חומה לירושלים כדי שלא יגנבו להם את הצאן.
אבל עדיין נחמיה התעקש על אותם אנשים ואפילו רימה אותם כדי שיעלו יחד איתו.
בגמרא רשום שהגאולה תגיע מהשרקרק שהוא הבהמה העלובה ביותר.
ציפור שאוכלת מן הארץ.
אם נחקור היטב נראה שרוב התהליכים התחילו ויתחילו דוקא מהצדדים הפשוט טהורים ויפים שבעמ"י וכשמכניסים אליהם את הקדושה את הוויתו יתברך אזי זה מתקדש ומתעלה אבל מלכתחילה?אין זה רע שזה יתחיל ממקום לא עם כיפה וזקן.
העליה הראשונה היא של רבי יוסף קארו.יהודי מרמ"ג
רבי יוסף קארו עלה לבדועמית-טליה
הכמות לא משנה.יהודי מרמ"ג
התכוונתי במחלקות של בייני"שים.יהודי מרמ"ג
הכל היה מקולקל?השמרוני
אבל ביסוד של היסוד המדינה קמה בגלל רגשות יהודיים בריאים של עם יהודי במדינה יהודית בארץ היהודים.
בלי עבודה עברית ובלי אדמה יהודית, הציונות נעשת פלסטר ונהפכת לחזון בדים.
כל מי שאינו מאמין בניסים אינו מציאותי.
עתידנו אינו תלוי במה יאמרו הגויים, אלא במה יעשו היהודים ( בן גוריון)
מה זה שייך?יהודי מרמ"ג
כמה עקרונות מוטעים?יהודי מרמ"ג
אולי בשביל להתנגד לדיעה זו אמרו יהושע וכלבישמעאל
ולגבי התגובה הקודמת זה לא שחור לבן או שנתגייס כולנו או שלא, ברור לי שאם הצבא היה מתמוטט אם לא אתגייס הייתי מנסה יותר להתגייס אבל אחרי שגירשו אותי מביתי ועוד מעיזים לבוא אליי בטענות אני מרגיש שהצבא לא רוצה אותי, במקום שנגיד לצבא או קי אתה לא רוצה לא צריך וככה יתברר לצבא שהוא גם צריך אותנו, וידאג לתת תנאים נורמליים לחיילים דתיים עושים הפוך מתגייסים ביתר התלהבות איפוא ההגיון?
דבר שני יש הרגשה כאילו שאנחנו הדתיים צריכים להוכיח את נאמנותינו לעם ישראל, אני נאמן לעם ישראל ותורם בפועל גם אם לא רואים את זה בשום מקום ואין מי שיטפח לי השכם, וזה גם הבעיה של חלק מהבנות שמתגייסות -נראה לי, אם נהיה כנים אפילו הנח"ל החרדי לא מספק את צרכיו המינימליים של החייל החרדי!
זה לא נכוןפיתון
אתה הצגת את זה כךעמית-טליה
מכאן ניתן להבין שזה כן שחור או לבן.
אסור להתגייס נקודה.לכן לא נתגייס.
הצבא לא יבין שהוא צריך אותנו,הצבא גם יכול בלעדינו.
החרדים חושבים ככה 60 שנה והפלא ופלא אנחנו שורדים אפילו טוב מאוד בלעדיהם.
אלא מהמצווה העצומה של המעשה הזאת!
אשרי העם שככה רץ ומשתוקק למצוות!
יודע מזה להיות חייל בארה"ב,זה משכורת חודשית מעולה,תנאים מעולים
מזה להיות חייל אצלנו?משכורת בדיחה,קורעים את הצורה..
ועדיין רצים לעשות את זה,זה עם ישראל!
אנחנו צריכים לדבוק בתורה,ציווי התורה המפורש הוא להתגייס לצבא במידה ואינך הולך לצאת גדול דור.
מוזיקה?החייל לא שומע.
כשרות?בד"ץ ומהדרין אפילו יש.
בנות?מחוץ לעסק.
צומות?החייל לא עושה כלום.
תפילות?יש לו זמן
אתם זורקים הרבה דברים לאויר,תעצרו שניה תנשמו
ותסתכלו על זה בצורת מבט של אדם ירא שמיים.
לענ"ד התשובות שלכם ישתנו לחלוטין.
מה מצווה?יהודי מרמ"ג
אמירה הטעונה הוכחהמשה
נאמר על זה הרבה כאן.יהודי מרמ"ג
מליץ לכם להסתכל...דמוסתנס
ממליץ לכם להסתכל..דמוסתנס
כמה תגובות לי אליך!בנדא מצוי!!
אז מהסיבה הראשונה: לך תתגייס אך ורק לנח"ל החרדי רק שם לא תיפול ואולי אפילו תוכל לעלות!
נכון שהפיקוד גרוע אבל אח שלו תזכור אם לא תתגייס ואתה בעצמך תשמור עליך מי כן ישמור עליך?
אה מי ישמור עליך??
הקב"ה!!!יהודי מרמ"ג
עצוב!יהודי מרמ"ג
ל פרומן וקשקשןאנונימי (פותח)
אתה עבד של נתניהו אני לא!!!...יהודי מרמ"ג
נ.ב.יהודי מרמ"ג
די לבורות!פיתון
והקב"ה.יהודי מרמ"ג
וחוצמזה לאבא שלי יש רובה, לא אקדח.יהודי מרמ"ג
איך בדיוק? סלח לי אבל אתה סתם זורק ססמאותפיתון
זה פשוט נורא!!!אודי'ה
זה לא שנאת חינם!!!יהודי מרמ"ג
נו באמת...פיתון
חמוד שלי צה"ל עד היום מגרש מאחזים.יהודי מרמ"ג
המגב, לא צהל, וחוץ מזהפיתון
התכוותי מג"בפיתון
המג"ב זה כן צה"ל.יהודי מרמ"ג
כי הוא מסייע לךפיתון
לא נכון.יהודי מרמ"ג
פרומן הגזמת!פיתון
תשובה!יהודי מרמ"ג
איזה שטויותפיתון
זה לא קשור.יהודי מרמ"ג
לא מישהו אחר אלא אני.יהודי מרמ"ג
אוי פרומן תחשוב קצת על מה שאתה אומרפיתון
לא.יהודי מרמ"ג
ל'פיקאצ'ו'אנונימי (פותח)
אני לא קשקשן או פרומן ואני לא מתכוון להגיב בשמם. אבל נראה לי שהם יסכימו לפחות עם חלק מהדברים.
אין כאן ח"ו שנאה לשום יהודי באשר הוא. אלא ע"פ מה שמבואר בשמירת הלשון לח"ח וברמב"ם שצריך לשנוא.
אין כאן שאלה האם לשנוא אותם או לא או האם לדון אותם לכף זכות ולהסתכל על הכוס המלאה או לא. יש כאן (כך אני מקווה לפחות) דיון ענייני בשאלה מה לעשות לאור המצב וכיוון התקדמותו.
ובשביל זה צריך שיקולים ענייניים.
א. קודם כל זה שאפשר ליפול זה כן טענה, ועוד איזה טענה, וחייבים לקחת אותה בחשבון. כל אדם את החשבון שלו באופן פרטי ומנהיגי הציבור באופן ציבורי. וכדאי באמת שנחפשה דרכנו ונחקורה כמה הורידו את הכיפות בצבא... ואל תהיה בסרט- זה על אחראיותו של מי ששלח אותם לשם (כמובן, מה שהיה מזה בתחום השפעתו)
ב. אני לא יודע מי קבע ש'תפקידו של הצבא להגן על יהודים'. זה אולי חלום וורוד שלך אבל הרמטכ"ל גבי אשכנזי הודיע לפני יומיים (בהקשר של גירוש ממאחזים) שהצבא כפוף לדרג המדיני. וזה שהצבא גירש מגוש קטיף זה לא פשע ענק של ראשי המדינה בלבד אלא גם של כל מפקד וחייל שהשתתף [וגם של ראשי המכינות שאמרו לא לסרב פקודה- אבל זה לא הדיון עכשיו] והדרג המדיני שהצבא כפוף אליו היום נשלט בצורה טוטאלית בידי שמאלנים שאין להם עניין להגן על יהודים יותר מערבים. אז אפי' אם זה באמת היה תפקידו של הצבא כדאי שנרד לקרקע קצת. והכיוון של המדינה רק הולך ומתדרדר יותר ויותר ואסור להתעלם מזה. הם לא עוד שנייה חוזרים בתשובה... (הלוואי. אבל בדרך הטבע..)
ג. מדינת ישראל אינה ראשית צמיחת גאולתנו. ראשית צמיחת גאולתנו התחיל הרבה לפני הקמתה והוא ימשיך אחר התפרקותה (כך מתחייב בשביל שתהליך הגאולה ימשיך, וכך גם נראה שיקרה במילא בדרך הטבע). זה נכון שבתוך התהליך של פרוץ המדינה וגם בשנים הראשונות שלה היה קידום עצום של כל מה שכתבת ובאמת אנו מודים לה' על כך אבל אז זה לא היום והמוסדות שנקראים ה'מדינה' הם לא אלוקים וחבל סתם לשייך את עצמינו אליהם. ההנהגה של עמ"י תמיד היו הצדיקים והפוסקים. המייצגים של דבר ה'. בלבד!!. ולאורך כל ההיסטוריה מי ששייך את עצמו לכל דבר אחר בסופו של דבר פרש מכלל ישראל. והיו הרבה כתות כאלה.
אמירת ההלל על הדברים הטובים לא סותר בכלל את הבכייה בתשעה באב לדוגמא. וכדברי הרב קוק 'אהבתנו לכנסת ישראל אינה מסמאת את עיניינו מלראות את מומיה'. ואחרי שרואים את מומיה צריך לחשוב על איך לתקן אותם בצורה הכי טובה. ולא רק להישאר בסיסמאות של 'להתחזק עוד יותר באהבה' ו'לראות את חצי הכוס המלאה' ועוד כיו"ב. ובפרט שהם מנותקים מהמציאות. מה שאמרת על השמאל וההתנתקות מיש"ע נכון אולי לגבי כמה שמאלנים ששמאלנים בגלל שטיפת מוח בטלוויזיה. אבל לא מעבר לכך. השמאל העלה לארץ מאות אלפי גויים מרוסיה כדי להילחם בנתון הדמוגרפי מול הדתיים והחרדים. ואין אלו רגשי נחיתות אלא מציאות נוראה להכיר בכך שמנהיגי השמאל (שהם הנהגת המדינה שעליה אנו מדברים. ולא השמאלנים שטופי המוח) כן שונאים אותך וכן מתעללים בך ורואים את זה פעם אחרי פעם. תשווה את הטיפול במגורשים של בגין לעומת הטיפול היום. תסתכל במאות משפטים והתעללויות שנעשו לפעילי ימין שונים לעומת היחס הניתן למחבלים ערבים. ועוד דוגמאות למאות ולאלפים אם לא יותר. תכיר בכך שמנהיגי השמאל היום (והם רק מושכים אחריהם את העם יותר ויותר) אוהבים את הגויים יותר מאשר היהודים. וכל המרחם על אכזרים... ואם תעיין היטב באיגרת תקנ"ה של הרב קוק תראה שהרבה מהם כבר איבדו את 'הסגולה הפנימית' שלהם וגם הרב קוק לא היה מקרב אותם. אותם אנשים מרגישים איום אסטרטגי גדול בהרבה מהרוח של ההתיישבות ביש"ע והנהגת התורה מאשר מהאיום הדמוגרפי של הערבים שם. ואל תחייה באשליות.
אין כאן טשטוש של חצי הכוס המלאה שאכן החייל הפשוט בצבא 'אוהב אותך ומוסר את הנפש בשבילך' ואין כאן כפיות טובה כלפיו. אבל אם אתה מסתכל על המוסד ועל התהום שהוא מתקרב לכיוונה אז בוא נגיד שזה לא התחזקות יתירה באהבה ישראל ובמסירות נפש על עם ישראל..
גם לגבי מה שכתבת על מלך חבל שהדברים לא מדוייקים- קודם כל רוב המוחלט של הפרשנים והפוסקים כן אומרים שזה כפשוטו. ותסתכל ברמב"ם שהוא המרא דאתרא של כל הלכות הגאולה ושמיטה וכדו'. שבקושי התעסקו אתם בגלות.
וגם אם לפי דעתך מלך יכול לעשות יותר עוולות מאשר משטר דמוקרטי- זה מה שה' קבע ואולי הבעייה היא בנקודת ההסתכלות שלך. מלך שנקבע ע"י נביא מפי ה' ממש!! אין לך אך ורע לזה היום שהכל נתון לשטיפות מוח ולאינטרסים מסריחים של הסט"א השולט במדינה. וברור שאנו רוצים את דוד המלך- משיח צדקנו ולא את המלכים שלא הלכו בדרכיו. וזוהי השאיפה שלנו ולא סתם משטר מלוכני כדבריך.
וחוץ מזה לא הבנתי כ"כ איך כתבת 'וודאי' על כך שהיום יש לרה"מ דין של מלך. מה ששנוי במחלוקת כ"כ גדולה בין גדולי הפוסקים ואם נדייק יותר מה שכתבת הוא כמעט דעת יחיד והרוב המוחלט אומר שיש לחוקי המדינה דין של דינא דמלכותא או אפי' זה לא כי דינא דמלכותא זה רק במלכות של גויים. דייק בדבריך.
ולאור הנתונים האלה ועוד רבים כדוגמתם, נראה לי ברור שהדרך היום היא לא להשפיע מבפנים, אלו דמיונות גמורים שרק משחקים לידיים שלהם. אלא להתנתק מהמדינה ולהתחיל להקים פה את השלב הבא בתהליך הגאולה. שנזכה לה בב"א.
ומאוד חבל לי שאנשים עם ההשקפות האלה ממשיכים לעבוד את הבעלים והעשתרות שבכנסת ונדבקים אליהם בכל כוחם במקום ללכת אחרי ה' ולהציל את עם ישראל. תתקרקעו. ויפה שעה אחת קודם.
בצפייה לגאולה...
2 סיבות למה כן להתגייס...אודי'ה
עלי ועל...יהודי מרמ"ג
צריך לדעתקשקשן
עוד קצת בעניין אהבת ישראלאנונימי (פותח)
ואני מתכוון לכך שזו הייתה טעות נוראה לתפוס את המאבק על גוש קטיף כמאבק של אדם פרטי מול החייל שבא לגרש אותו שצריך לדון אותו לכף זכות ולחבק אותו או לשחק לו על המצפון וכל השיטות האלה למיניהם. הייתה כאן קבוצה מעם ישראל שנלחמה בכל מפעל ההתיישבות (וכמו שכתבתי קודם) שגררה אחריה הרבה סתם חיילים תמימים אולי והיה צריך להיאבק נגדם בכל הכוח הפיזי!! להסביר להם זאת.
זוהי רפיסות גרידא לא להתנהג כך. ומי שמחפש להזיע ולמסור את הנפש על כלל ישראל אז שבבקשה יארגן יחידות תג מחיר על הצבא ועוד דברים בסגנון הזה. ולא תירוצים נוחים לזרום עם כולם..
ומי שעוד לא יודע עד כמה מועצת יש"ע סייעה לגירוש כדאי שיראה את הסרט "המרגלים" שפורסם כאן. אני לא כ"כ יודע איך להשיג קישור שלו. אני בעצמי הייתי בגירוש וידעתי על המשת"פיות שלהם לא ידעתי עד כמה וכשראיתי את הסרט נהיו לי צמרמורות.
אהבת ישראל אמיתית זו לא נצרות.
ללעת מלחמהאנונימי (פותח)
לפיקאצ'ואנונימי (פותח)
כל הסוגייה של אהבת ישראל כמו גם המושג אחדות בציבור שלנו לוטה בערפל כבד וצריכה בירור מעמיק.
לידיעתך, אין שום מקום בחז"ל למושג "אהבת חינם". ואינני כפוף אליו או לפרשנויות שלו.
כל סוגיות לשה"ר החל מעצם האיסור וכלה בהיתרים של אפי תלתא וכדו' ובכללם "ההיתרים של הח"ח" הם סוגיות בעיון הלכתיות לגמרי והח"ח עצמו דן בהם בהערות למטה ממש כמו במשנ"ב. אלו לא הנהגות ציבור ביחס לאנשים כאלה ואחרים. וזאת התורה לא תהיה מוחלפת גם אם תקרא למדינה יסוד כסא..
כבר בזמן חזקיה המלך היה לשבנא הסופר "רוב" דמוקרטי שאמר להיכנע לסנחריב. אבל על זה נאמר קשר רשעים אינו מן המניין. וברור שלא כולם שם היו "רשעים" בהגדרה. הכוונה היא שקשר מסביב לשקר, מסביב לרשעות, לא סביב ה'- הוא קשר רשעים. כי האחדות תלויה בחיבור לה' שהוא אחד יחיד ומיוחד שממילא כל המתחבר אליו מחובר לכלל הבריאה. משא"כ קשר רשעים- קשר מסביב לשקר- שמי כמוהו מוליד פירוד בעולם. שראשיתו הוא הפירוד ממלך מלכי המלכים. ועיניינו גם רואות שכל 'קשר רשעים' כזה נובע אך ורק מאינטרסים שהזדמנו לפונדק אחד.
בוא נדבר על אחדות אמיתית. בוא נדבר על אהבה אמיתית. אהבה לה', אהבה לתורת ישראל, ומתוכה אהבה לעם ישראל. אחדות סביב ה', אחדות סביב אוהבי ה' והחפצים בתורתו. זו הישות שצריך להקים כאן. ואני מתכוון לאחדות עם הציבור החרדי. שבאופן בריא וטבעי אתה אמור לאהוב אותם אוטומטית הרבה יותר מאשר את החילוניים. כי הם לא מרדו בה' הם מקסימום מבינים אחרת ממך. באופן טבעי ופשוט ה' דרך התורה ודרך חז"ל לאורך כל הדורות לטובת שימור הקבוצה הזו- מהם הגדרותיה (מיהו יהודי, י"ג עיקרים של הרמב"ם וכדו') איך ומתי צריך להעניש (סנהדרין, תוקף בי"ד וכדו') ומי יצא מכללה. אחרי שהתמונה הזו ברורה ומיושמת ניתן להמשיך הלאה לשוליים- לכאלה שבעוונותינו הרבים אינם משתייכים באופן גלוי לאוהבי ה' והתורה ולאהוב גם אותם. אבל כל זה רק בתוך המסגרת שה' קבע.
אמת שבדורנו רוב הפוסקים קיבלו את החזו"א שכמעט כולם בגדר 'תינוק שנשבה'. אינני רוצה להיכנס לסוגייה זו אע"פ שהיא לא פשוטה בכלל בכלל. לא מה היסוד של הדין הזה ולא על מי בדיוק הוא חל. כי סה"כ באמת הנ"מ לא מרובות מדאי. אבל מה שמפריע לי הוא שיש כאן יסוד חשוב מאין כמוהו שהטשטש וכדאי לעשות עליו בדק בית פנימי טוב בציבור שלנו. כמה מהציבור שלנו בלב פנימה באמת משייך את עצמו קודם כל לה' ולשומרי התורה כולל החרדים ואח"כ אוהב גם את החילונים. וכמה לא בדיוק ככה ויותר ויותר משייכים את עצמם לחילונים ולמדינה שהם קבלו על עצמם כמנהיגה ומכאן לכל "התרבות הישראלית" שמפילה חללים לאלפים ורבבות מקרבנו. הכל כי אנו חיים בלי חוט שדרה ובלי גבולות גזרה. שום דבר הוא לא 'חינם'. התורה היא לא קומוניסטית. יש עניים ויש עשירים ולכ"א יש את הזכויות והחובות שלו. זה נכון ששורש האהבה לכל יהודי נובע מהנשמה האלוקית שבתוכנו שהיא אינסופית והיא מעבר למעשים כאלה ואחרים שלו. אבל אע"פ שהיא מעבר היא בהחלט מתגלה דרכם. וכמו כן גם נמדד היחס אליה. אני ממליץ לעיין היטב באגרת תקנ"ה שם הרב קוק כותב על הסכנה הגדולה הנשקפת מאהבת החילונים לכל מי שלא במדריגה המתאימה לכך. ושם הוא כותב גם על עצמו שלא את כל הרשעים הוא מקרב. שם הוא מסביר את אמות המידה שלו- מי שהוא כן במדריגה המתאימה- וכותב על גילוי הסגולה הפנימית של הנשמה שלהם באהבת ישראל ובאהבת ארץ ישראל- שדרכה הוא מתחבר אליהם. זה לא "בחינם". אסור לנו לשכוח את אזהרותיו. ואסור לנו לשכוח גם את אמות המידה שלו- שהיום גם אותם כבר אין כ"כ. [המשפט "הצדיקים הטהורים אינם קובלים על הרשעה.." מקורו שם ומכוון דווקא לאמות המידה שלו. "הצדיקים הטהורים" בדווקא. זה שקר וחוסר אחראיות חינוכית לתלות אותו בסניפי בנ"ע וישיבותיהם.]
שוב צר לי לאכזב אותך, אבל א"א לחזור בתשובה אם לא מכירים בחטא. וכמו"כ הכרת הרע היא השלב הראשון ההכרחי לתיקונו. ובאמת שאני אוהב כל יהודי דווקא הדוגמא שהבאת על אהוד ברק- אחרי מבצע אנטבה שם הוא שימש כמפקד ראיינו אותו ברדיו ושאלו אותו מניין היה לו את האומץ לצאת למבצע המסוכן הזה. היינו מצפים ממנהיג ישראל או חייל במלחמות ישראל שיענה לפחות קצת תשובות כמו אהבת ישראל ואהבת ארץ ישראל פטריוטיות לאומית וכדו'. אבל הוא היה קצת אמיתי (ואם כבר לדון לכף זכות- זוהי הנקודה הטובה כאן) והוא אמר פשוט מאוד (מזעזע) "חשבתי מה יגידו אם לא אצא וחשבתי מה יגידו אם אצא". אלו המניעים של האיש הזה מאז ומעולם. הוא לא עבד על המידות שלו ולא השתנה.
וכך גם לגבי הציבור הכללי- נעים ונוח אולי לחשוב שאכפת להם וכדו' אבל שוב, זה נכון רק ברמה מסויימת, גבול קטן. לחילוניות אין תשובות למה לאהוב את עם ישראל וארץ ישראל ואת תוצאות האכפתיות הזו אפשר לראות בכמות הילדים שלהם שעוזבים את הארץ כי פשוט יותר נוח בחו"ל ואת אחוזי ההשתמטות שלהם מהצבא.
אני מדבר פה על גבולות ברורים. הלכתיים. לא כל מי שלא חושב כמוני הוא ערב רב. ואף אחד לא אמר שישראל שחטא הוא גוי. אבל בהחלט כן יש בהלכה. ודווקא בגלל מורכבות הסוגייה צריך ללמוד ביישוב הדעת בעיון את פרק שלישי בהלכות תשובה. וגם אם תאמר שחלק מהלכות אלו לא שייך היום אתה צריך לקבוע לעצמך גבולות ברורים אחרים ולהיזהר מאוד מטשטוש התמונה לעיל. אני לא יודע איזה מניעים לא ברורים יש לאנשים להיצמד כ"כ לחילונים גם בתמורה לשנאת חרדים ולטשטוש גבולות הלכתיים. יש פה משהו לא ברור. סרטן פנימי מזיק מאוד.
גם לא אמרתי שאין למציאות שלנו היום ולשלטון הדמוקרטי במדינה ערך. להיפך, אמרתי שגם אני אומר על זה תודה. אבל אם זה מגיע לטשטוש הגבולות ולנזק ברובד העשייה זה רע מאוד. הבה נתעסק באחדות האמיתית. ולא בתירוצי שווא על ההסתכלות על החצי המלא של הכוס תוך התעלמות מוחלטת מהחצי השני. צריך לחשבן היטב את דרכי הפעולה. לא אמרתי לכפות על אף אחד שום דבר אבל חשוב שתדע שהתורה היא דווקא כן כפייתית כי הרובד הזה הכרחי לשימור של עם ישראל.
ההשפעה מבפנים התנפצה לרסיסים גם אם עדיין לא כולם קלטו את זה. אבל יש חילוק גדול מאוד בין השפעה מבפנים וקירוב. כי בקירוב אתה מקרב אליך. אל ה'. צריך הרבה הרבה הסברה וקירוב וזה עיקר הכלי שלנו. כדאי ללמוד מהחב"דניקים שיש להם בתי חב"ד שפרוסים בכל העולם והם מקרבים רבבות יהודים אבל אף חב"דניק לא ישלח את הילד שלו לבי"ס מקומי חילוני גם אם יתנו לו שם לאכול כשר (=אוניברסיטאות חילוניות, שירות בצה"ל (אף שאינני רוצה להיכנס לסוגייה הזו כאן)). חב"ד מקרבים אחרים אליהם. לא מתקרבים אל החילוניים, מעריצים את מנהיגיהם ולומדים מדרכיהם ואורחות חייהם. הציבור שלנו צריך לשנן לעצמו שוב ושוב בהרבה מאוד תחומים הכל בתוך התורה. אין לנו מה ללמוד מהחילונים. להם יש מה ללמוד מאיתנו. אנו לא צריכים אותם. הם צריכים אותנו. אנו אוהבים אותם ומקרבים אותם אלינו אבל לא חוזרים על הטעויות שלהם. זו האמת. וכך צריך להיות. הציבור שלנו עבר את כל הגבולות בקטע הזה.
מבחינתי מצד דרכי פעולה צריך: א. הרבה הסברה וקירוב- לחילונים, בעיקר חזרה בתשובה כמו ראש יהודי ולא למה להתנגד למהלך של נתניהו.. וגם לציבור שלנו שיודע להתבכיין כל היום על המדינה אבל עדיין לא התעשת איך לפעול. ב. לא להירתע מלתת מכות כאשר יש צורך בכך. ובהקשר הזה- אחרי שבגוש קטיף לא נתנו מכות, בעצם נתנו לזה לגיטימציה שזה לא כ"כ נורא, ולכן עכשיו אנו צריכים לתקן את הרושם הזה וזה רק בפעולות נרחבות מאוד כנגד המדינה כולל מכות ותג מחיר אם צריך. אחרת, אתה כבר יכול להגיד שלום ליו"ש. ומבחינת הסבירות והסיכוי לנצח אני חושב שאם נלך חזק בהסברה על הכיוון הזה ונחמם את הקרקע- נוכל בע"ה בבוא היום, עת הכושר, ושעת הרצון- לנצח ולהחזיר מלכות לישראל.
רוב המוחלט של העם איתנו. הנהגת המדינה לא מייצגת יותר מ10 אחוז מהעם. אין פה משחקים של הורדת ידיים. אנו עם ה' וממילא ידינו על העליונה. וכמו שאמרתי- רוב העם אתנו. יש פה כמה רשעים שמסיתים ומדיחים וחוזרים ומסיתים ומדיחים את העם ונגדם עיקר המלחמה- ולהם לא צריך להוריד רק את הידיים אלא את כל מה שצריך להוריד. אנחנו רצחנו את רבין וחבל שאח"כ התביישנו בכך. היה צריך להמשיך את המהלך. חבל שתוך כדי ההידרדרות לתהום ב15 שנים האחרונות אנשים עדיין מעדיפים את האשליות המתוקות.. תפקחו את העיניים! אתם רוצים לתקן ואתם רק מדרדרים ומתדרדרים ומביאים אסון על עצמכם.
אם נמשיך איך שאנו היום תאמר כבר עכשיו שלום ליש"ע, ואולי גם לעוד הרבה דברים טובים ח"ו. אני לא רוצה לדמיין בכלל מה יקרה. ולגבי מועצת יש"ע- אני לא יודע מי אבא שלך אבל לי יש מקורות טובים מאוד לגבי מה שהיה שם וזה בכלל לא כמו שתיארת וחבל שזה מה שמכרו לציבור. חלק היה בתיאום עם ר' אברום, והרבה מרחו את ר' אברום וסיפרו לו עובדות לא נכונות. כדאי לך לראות את הסרט אני יודע שהוא אמין ביותר. ראיתי שמישהו בשם "מטה מאבק" פרסם כאן לפני כמה תגובות קישור אליו.
נחפשה דרכינו ונחקורה ונשובה עד ה'.
מה זה סליחה? אתה לא יכול להגיד בקיצור?יהודי מרמ"ג
אין לי כח לקרוא הכל אז ריפרפתי על תגובתך.יהודי מרמ"ג
שווה לך לקרוא במתינותמורדכי ציון
נו תגיבו עוד. אני רוצה לכתוב את התגובה ה200פיתון
בתנאי שאני כותב את ההודעה ה1000.יהודי מרמ"ג
הרבה יהודים ב2000 שנה האחרונות היו רוצים צבא כזה.moson
זאת השוואה טפשית.יהודי מרמ"ג
אולי נתנהג כמו החרדיםe1l0a5d
אי אפשר להשפיע על דברים מהבית...
ל'moson' עוד בקשר לסרטאנונימי (פותח)
זה דווקא יכול לאחד מאוד את כל שומרי התורה והמצוות למעט מיעוטים קטנים. והנהגה כזו, אמיתית, תסחוף תחתיה גם הרבה מאוד מסורתיים. ובסופו של דבר זה רוב האוכלוסייה!
וגם בלי כל זה, משמרות המהפכה באיראן הפכו מדינה דמוקרטית למאמינה. אולי כדאי ללמוד מהם. הם הפיצו קלטות (אז לא כ"כ היו דיסקים..) והעבירו שיעורים וגם ידעו להילחם כשהיה צריך. אני לא בטוח שלא כדאי ללמוד מהם. לא לחינם אנשים לא מתחברים ליהדות פשרנית. הם מרגישים שמשהו לא תקין.
יש מה ללמוד מהםאנונימי (פותח)
ברור שהיהדות בהסתכלות חיצונית של מצוות כ"חובות" היא הדת הכי קשה. אבל בהסתכלות אמיתית היא הרבה יותר טובה ונעימה לגוף ולנשמה- שבת לדוגמא אפשר לראות כל"ט מלאכות ואיסורי סקילה ואפשר לראות את "י-ה אכסוף נועם שבת"..
ועדיין יש דברים כמו "משמרות הצניעות" שלהם שכדאי שנאמץ..
שבת שלום
יש חופש דת ביהדותפיתון
בלבול מוח.יהודי מרמ"ג
נו... בשבילם זה נכלל בע"ז...יהודי מרמ"ג
זה לא ע"ז בשבילנו...יהודי מרמ"ג
לא הבנתי איך אתה מייצג את רוב העם?moson
"קשר רשעים אינו מן המניין".יהודי מרמ"ג
מב?פיתון
מה?פיתון
תגיד שאתה "ירא ורך לבב" וזהו....gross
התגרויות לא יעזרו.יהודי מרמ"ג
מכתב למעוניינים..מתנחל גאה.
בעזרת ה' יתברך ובהשתדלותנו
אל צבא ההגנה לישראל
אני רוצה ליטול חלק בהגנת עמי והגנת ארצי והגנת כבוד ה'. מאוד אשמח לקדם את רצון ה' בעולם כפי שאני כעובד ה' הלומד את רצונו מתוך תורתו יודע. וכך מתוך צהל אוכל, מחמת האמצעים שתעמידו לרשותי, להחיל את רצון ה' בעולם ולעשות לו קצת נחת רוח מילדיו... .
אך היות וצהל משמש, לצערי, כיום כגוף שאחראי ליישום שדה עבודה נוח לביצוע תוכניות פוליטיות, ואין בשיקולים המניעים את מפקדיו אלא שיקולים פוליטיים של מדינאים שקויים בהם הפסוק "פני הדור כפני הכלב" דהיינו שתחת שיובילו וינהיגו המנהיגים את העם ויהיו נאמנים לערכיהם הם מובלים ע"י העם ומאמצים את ערכיו ואת מה ש"פופולארי" ו"אין" ומה שיכול להחזיק אותם יותר זמן דבוקים לכיסאות (העם מוסת (מוסת – לא משוכנע) מהתקשורת – שכוח השפעתה על ההמון עצום, וכרגע הרסני לצערנו – שעליה השתלטו השמאל הקיצוני שונא ה' ימ"ש). כמו הכלב שנראה כמוביל את בעליו אך מדי פעם מסית ראשו לבדוק לאן בעלו פונה.
היות וצהל כיום אינו מקדש ה' אלא מחלל ה'.
היות ובאם אצטרך לשרת בצהל אדרש לעבור על מצוות ה'.
היות שצהל היום, לדאבוני, אינו צבא יהודי ואינו מחנה קדוש.
היות וכך הוא המצב, אין לי רצון ואין לי רשות מא-לוהי לשרת בצהל. ובכאן דעו: יש לכם אפשרות להלביש אותי במדים ולתת בידי נשק, יש לכם אפשרות לצעוק עלי, אפילו לצעוק חזק, אפילו לצעוק עד שיתפקע עור התוף של השומעים ויצטרד גרונכם, ובעיקר יש בכוחכם להכניס אותי לכלא צבאי. ברם – זהו. כאן מסתיים כוחכם. יתר על כן לא תוכלו לעשות מאום. להפוך אותי לחייל לא תוכלו לעולם. להפוך אותי לרובוט העושה רצון מפקדיו לא תוכלו לעולם. להכריח אותי לבצע פקודות לא תוכלו לעולם.
אם בכל זאת תקראוני לדגלכם הנבוב וחסר הערכים, הריני להצהיר שאם אאלץ
(1) לחלל שבת בכל דרך שהיא אשר אינה פיקוח נפש, וזה כולל הקמת מחסומים בשבת וכל נסיעה שלא לצורך מבצעי. או אאלץ
(2) לעבוד במשותף, במקביל, מול, ע"י, תחת או בתיאום עם בנות ישראל הצדיקות, ק"ו עם בנות הגויים הטמאות החשודות בעריות המשרתות בצבאכם, לא אעשה זאת ואברח מיצרא דעריות כבורח מפני האש, או אם אצטרף לשהות בכל צורה שהיא ובכל מקום שהוא ובכל זמן שהוא עם נשים. ודאי שלא אעשה זאת. או אם תדרשוני
(3) לגרש יהודים מכל חבל ארץ שהוא, לא רק שלא אעשה זאת אלא שגם אשתדל בכל כוחי לשכנע את חברי שלא להיות שותפים בכך ואף אחבל בידי מתוך הצבא במכונות ההרס. אם אתקל בגורם שהיה אחראי לגירוש הנבזי בגוש קטיף ובצפון השומרון אבזהו בקול רם, אפילו יהיה אלוף פיקוד מרכז. וכן אם
(4) לא יהיה האוכל כשר בדיוק נמרץ כפי אשר אני נוהג וכפי שהורוני רבותי לא אוכל ואסביר לחברי שוחרי כבוד ה' שאסור להם לאכול. ואם
(5) תדרשו ממני ומחברי לסכן חיינו על מנת שלא לפגוע בימח שממניקים המחפים על פשע, מתוך מושג טוהר הנשק הקלוקל שלכם או מתוך רצון של מנהיגים פוליטיים לשקט המאפשר תהליכים מסוכנים וארורים (חיילי צהל שמתים אינם מפריעים לתהליכים, בעוד מחפים על פשע ערביים כן. שיקול טקטי קר) לא אעשה זאת ואשתדל למנוע מחברי לסכן עצמם שלא לצורך.
"וזכרת את ה' א-לוהיך כי הוא הנותן לך כח לעשות חייל"
ה' הוא המלך! - ואנו חייליו!
נ נח נחמ נחמן מאומן
חוות גלעד (איפה שמפנצ'רים ג'יפים שלכם, כן...)
מי שרוצה ליקרוא עוד מיכתבים תגידו יש לי עוד כמה..
איבדתם את המוסר הטבעי שלכםפיתון
מבחינה מדעית אין כזה דבר מוסר בלי דתישמעאל
סתם לבדוק אם זה עובד...כללי
תאכלו ת'לב כולכם...יהודי מרמ"גאחרונה
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?
(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר

קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א
בשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל
אשמח לעזרה
מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...
הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה
יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים
שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י
איזו ברכה ב"ה. מרגש לראות את זה.
"לא עוצרים בסוף השמיטה – מעמיקים את החיבור לארץ ישראל" | ערוץ 7