זהו, קרסתי......Orit39
ואין לי את מי לשתף ואני גם לא בטוחה שלכתוב פה יעזור לי במשהו אבל אולי מילת עידוד תעזור....
עוד מעט, בט"ו באב אני "חוגגת" את יום הנישואים ה 12 שלי. חוגגת במרכאות כי השותף שלי ליום הזה לא בדיוק יודע (או שלא רוצה לדעת) איך חוגגים עם האישה.
12 שנה קיבלתי ממנו משהו כמו 2 מתנות. יציאה משותפת שלי איתו - חלום רחוק. רק עם הילדים ולעולם לא מסעדות / צימרים ובתי מלון. הוא סובל שם, ככה הוא אומר. האוכל שלי יותר טעים. מה זה משנה שאני צריכה לעמול ולטרוח? שלא לומר כשיוצאים לטייל בג'בלאות.... משברים קשים היו ולא רוצה לחזור לשם וגם לא לפרט. הוא ביקורתי בצורה מפחידה לפעמים. הוא לא יודע לראות תהליך. רק תוצאה. והוא לא בן אדם רע. זה אופי פלוס אולי חינוך של אבא שלו ז"ל. הוא התעדן אמנם עם השנים אבל האתגרים של החיים שלנו לא עוזרים כי בכל קושי הו ישר מאשים אותי. הילדה צועקת? כי אמא שלה חינכה אותה לצעוק, הילד לא לומד? כי אמא שלו לא יושבת איתו, הבית מבולגן? כי אמא היא מקור הבלאגן, לא מחנכת לסדר.
את כל החיים שלי זרקתי לפח בשביל לגדל את הילדים שלי. לא שולחת למעונות, יושבת איתם עד גיל שלוש! ועוד לא דיברתי על הקמצנות שלו... מדי פעם יוצאת לעבוד כמורה מחליפה, אבל נמאס לי מזה. הנה, יש לי הצעה השנה להחליף מורה שיוצאת לחופשת לידה, אבל מסתבר שאני אזדקק לחופשה כזו השנה (חודש סוף שלישי... מספר 7. עוד לא מפנימה ולא רוצה להפנים...)
סוף סוף, בדרך לא דרך הצלחתי לשכנע אותו לקחת סופ"ש במלון עם סמינר לשלום בית, בדרך לא דרך מצאתי לכל ילדיי סידור! שיגגגעעע אותי עם הכשרות של המלון.. כמה טלפונים עשיתי, לכל משגיחי הכשרות, למלון, אמרתי כבר אני מבשל- גם לא אפשרי..... אז זהו. כנראה שגם לשבת הזו אאלץ לבשל, לנקות ולסדר כמו תמיד.......
ועוד לא פתחתי את זה שאני עם כולם בבית הקיץ ללא קייטנות. שום פרטיות אין לי! משתלטים על כל חלקה טובה.. אין להם שעות. עכשיו העדפתי אותם מהמיטה שלי בעצבים יחד עם כל הבלאגן שלהם.
רק שה' ייתן לי את הכוח ואת השמחה לקבל את הרעה.
תודה על ההקשבה ולילה טוב!
היי אוריתהבל הבלים

מקריאת מה שכתבת אני חווה המון תסכול ותחושת השפלה והחמצה.

אגיד לך מה דעתי על מכתבך:

1) את כותבת שבעלך לא מפרגן(לא נותן לך מתנות, לא לוקח אותך לבתי מלון) וגם ביקורתי כלפייך. ודורש ממך להכין לו אוכל על אף כל הטרחה.

אני מניח שאת חווה תחושה של השפלה וחוסר אהבה מצידו.

עכשיו לגבי תחושת ההשפלה/רגשי נחיתות/מבוקרת:  ישנו דבר טוב בהרגשה הזאת. בזכותה את מנסה להתקדם בחיים. אבל האמת היא שאם תחקרי עד הסוף תגלי שאת נמצאת איפה שאת נמצאת באופן אקראי ואין לך סיבה לחוש השפלה. כי זה לא באמת תלוי בך.

אתן לך דוגמה : נגיד לדוגמה את עומדת במטבח מכינה ארוחה. את מרגישה מושפלת, עבד.

עכשיו אם תשאלי את עצמך "למה אני במטבח שוטפת כלים?" נגיד שתיתני תשובה "כי אני לוזרית ואפשר לשעבד אותי".

ואז תשאלי על זה "ולמה אני לוזרית?" נגיד שתיתני תשובה "כי אני טיפשה".

ואז תשאלי "ולמה אני טיפשה?" תיתני תשובה "כי לא השקעתי בלחשוב".

ואז תשאלי "ולמה לא השקעתי בלחשוב?" תיתני תשובה "כי אני עצלנית"

ואז תשאלי "ולמה אני עצלנית?" תיתני תשובה "כי אני מפונקת"

ואז תשאלי "ולמה אני מפונקת?" תיתני תשובה "בגלל ההורים שלי"

ואז תשאלי "ולמה נולדתי להורים האלו ולא אחרים?" תיתני תשובה "באופן אקראי".

זאת אולי לא הדוגמה הכי טובה אבל רק בשביל שתפנימי את המהלך.(מוזמנת להרחיב כאן : רגשי נחיתות, רגשות אשמה, גאווה, יוהרה, ענווה, צניעות, שנאה עצמית, דימוי עצמי נמוך, חוסר ...

עכשיו לגבי האהבה : ישנם שני סוגים של אהבה : 1) אהבה עם תנאים 2) אהבה בלי תנאים.

עכשיו אם את מצפה לקבל מבעלך אהבה בלי תנאים, אז למה את לא מוכנה לתת לו אהבה בלי תנאים?

למה את דורשת ממנו להתייחס אלייך יפה?

ואם את מצפה לאהבה עם תנאים, אז תבדקי טוב טוב שאת מנסה ככל יכולתך שיהיה לו טוב. למלא את התנאים. 

אם את חושבת שאת אכן מנסה ככל יכולתך לגרם לו להרגיש טוב והוא בכל זאת לא מוכן להחזיר לך אהבה בפרופורציה אז יש פה קייס ואולי את נמצאת עם בן אדם מושחת.

2) את חושבת שזרקת את חייך לפח בשביל הילדים. ישנם הרבה אנשים שמרגישים שזרקו את חייהם לפח בשביל הקריירה המטופשת שלהם. הנקודה היא שתביני שבכל דבר יש חיסרון ואת אף פעם לא מממשת את כל הפוטנציאל שלך.

ואת הרווקות שלך עם המסע העצמי ממשת עד הסוף? כמו בחורה שעדיין רווקה בגילך?

3) בעלך קמצן בעינייך? אשמח לפירוט.

אנסה לענותOrit39
תודה על ההתייחסות הרצינית.
קודם כל הוא לא דורש ממני, אבל אם אני לא עושה אני יודעת שזה יבוא לי בהפוכה.
לדוגמא, אם הבית מבולגן - זה ישפיע לו על המצב רוח. הוא לא יחשוב אולי אישתי סידרה את הבית איזה 7 פעמים היום אבל קצב הבלגון הוא יותר מהיר מקצב הסידור? אולי לחנך לסדר אפשר את הגדולים אבל לא תמיד זה עובד עם הקטנים? אולי אני עסוקה בדברים אחרים במקום אחר ולא שמה לב שאחת הילדות מרחה פלסטלינה על כל האמבטיה, ההוא הוציא את כל המצעים שלו עם המזרון לסלון וההיא שפכה קנקן שלם על הרצפה וגם הספיקה להרטב? כלומר, אין לו למידת זכות אפילו במצבים שאני באמת פיסית לא מסוגלת. הריון הוא אומר זו לא מחלה, אבל הוא, רק יש לו קצת גזים (מחילה מכבודך) הוא שרוע על הרצפה לא מתפקד...
השפלה אני מרגישה בשעה שהוא גוער בי בייחוד כשזה ליד הילדים (בד"כ זה ככה, מתי אי פעם היינו לבד..). אני כן מעריכה את עצמי ויודעת מה אני שווה ודווקא משום כך מרגישה הכי החמצה שבעולם.
זה בדיוק מה שאמרתי לו השבוע, שהאהבה שלו אליי תלויה בדבר. בטל הדבר בטלה האהבה. והוא כמובן הכחיש.
למה אני דורשת ממנו להתנהג אליי יפה? אולי כי אני אישתו?
רק אני ובורא עולם יודעים כמה אני מתאמצת שיהיה לו טוב. שיחזור לבית כמה שיותר נעים, משאירה לו מנת אוכל מכובדת ושומרת עליה פן תטרף ע"י אחד הילדים. מעולם! מעולם! לא ביקשתי ממנו לעשות שום מטלת בית! לא כילים, לא כביסה, לא בישול... לפעמים הוא מרגיש נחמד ועושה משהו, אבל זוכר את זה לחודשיים לפחות עם טפיחה עצמית על השכם "עשיתי לך כילים".... כשאני עושה מגדלים על מגדלים הוא לא רואה ומבין את הפרופורציות. לא שאני לא מעריכה, אבל זה לא נותן לך זכות להתגאות עליי.
לגבי סעיף 2 לא יודעת מה לענות. מבחינה שכלית אולי אפשר לחשוב אחרת. הרגש שלי אומר שכן. זרקתי את החיים שלי לזבל. ככה אני מרגישה.
לגבי סעיף 3... קמצנות כזו לא תמצא בכל הבדיחות על הפרסים ולא על התימנים... רק אומר שאני לא עושה יותר קניות מתוך עיקרון. כי אחרי קניות אני חוטפת שטיפה. וזה ברמה של הפרשים של אגורות ושקלים בודדים ועל מוצרים בסיסיים לבית! עוד לא מותרות! למה קנית את זה? ולמה קנית את זה? על כל מוצר מחפש את המחיר ומתחיל עם הפרצופים והנהימות.... וזו רק דוגמא קטנה.
השנה שכנע אותי להסיע את הילדים לביה"ס וחזור,
מה שלקח לי שעתיים וחצי כל יום!!!! כשאני סוחבת איתי תינוקת בת שנה וחצי היום שנתיים יחד איתי!למה? כי ההסעה הייתה יקרה לו מדיי.... הזמן שלי לא יקר. ואח"כ שואל למה לא הלכתי לעבוד השנה כמו שתכננתי.......
עכשיו, אחרי התגובה הזו שלך, המצב חריף יותר משחשבתי.לה' המלוכה
בעלך צריך ניעור רציני. חבל עלייך אהובה!!!
חחחחח... רוצה לנסות?Orit39
אני מאמינה שאת צוחקת מהייאוש, ולא באמת...לה' המלוכה
הפרנסה לפעמים יכולה לגרום לבן אדם לאבד עשתונות, ולאו דווקא שהוא קמצן. כי מסתמא, שאם את עם הילדים, שיהיו בריאים בבית, אז הוא המפרנס היחידי. ולפרנס משפחה שלמה, בלי עין רעה, זה לא קל.
שיקולים כלכליים חשובים, אבל בצורה יפה ומכובדת. בטח שלא בצעקות והקנטות וכו'.
והבעייה העיקרית, זה לא העניין הזה, לדעתי. אם זה היה רק זה, היית מצליחה לעבור הלאה עם הצדקות שלך...
יש לכם בעיות חמורות מעבר לזה.
צריך להבין,
שזלזול, עלבון, השפלה, חוסר רגישות, חוסר כבוד, הקטנה והקנטה של הצד השני- הן התעללות רגשית- נפשית. ואסור לשתוק על זה. פשוט אסור!

ליבי איתך.
חבל..ד.

וואוהבל הבלים
עבר עריכה על ידי הבל הבלים בתאריך כ"ב בתמוז תשע"ט 01:21

נשמע באמת שאת מאד משקיעה.
כואב לי לשמוע שבעלך לא מעריך את זה. אני לא מצפה ואפילו לא מדמיין שאשתי לעתיד תשקיע כך בשבילי.

1) תראי בואי ניצמד למה שחייב להיות נכון:
בעלך פוגע בך בין בביקורת ובין בקמצנות בגלל שהוא חושב שזה ייעשה לו יותר טוב מרע.

עד כאן את מסכימה?

עכשיו למה הוא חושב כך? אני משער שזה בגלל
1) שהוא מרוויח שאת עושה מה שהוא אומר ושאת מסכימה איתו על הביקורת בתחושת העלבון שלך(הוא מרגיש צודק).
2) שהוא חושב שיש לזה מחיר ששווה לשלם(כי הוא משלם מחיר שאת לא אוהבת אותו וממורמרת)

אז אפשר לתקוף את זה בשני כיוונים:
1) שלא תעשי שהוא יצליח בפעולותיו. אל תעמדי בציפיות שלו. (אם את פוחדת שהוא יכה אותך זה עניין אחר).

2) שהמחיר שהוא משלם יהיה יותר כבד.
איך? השאלה היא מה גורם לו להרגיש רע.
אולי תשברי את הטלוויזיה מעצבים?

2) לגבי האהבה : לפי איך שאני מבין את הדברים בעלך התרגל לדברים הטובים שאת נותנת לו.

לכן הוא לא מעריך את הטוב שהוא מקבל ממך והוא לא חש כלפייך אהבה.

אני מבין זה מעצבן אותך כי הרי את אשתו והוא אמור לאהוב אותך.

אבל לא תמיד הצדק יוצא לאור.

אז או שתתני לו דברים חדשים שהוא יאהב או שתמנעי ממנו את הדברים הרגילים שלא יחשוב שהם מחוייבים.
אולי תלבשי לכבודו איזה בגד מיוחד?
אפשר גם לעבוד בכיוון שתשדרי לו אהבה בלי תנאים. זה יפתיע אותו לטובה.

עוד נקודה למחשבה: אולי הוא מרגיש כל כך טוב מלהתעלל בך כך ששווה לו לוותר על האהבה ביניכם.

מה הוא מרוויח מלהתעלל בך? תנטרלי את הרווח או שתגדילי את המחיר.

3) אני מבין שאת מרגישה לא ממומשת. פשוט תביני שלא בטוח שיש מקום אחר שתרגישי.

אולי זה בגלל שאת מרגישה שהמצב הזה נכפה עלייך ולא בחרת לנהל את חייך ככה.

תראי האמת אני לא מצליח לגמרי להתחבר רגשית לסיטואציה שלך. אני מקווה שתצליחי לקחת את הדברים ולראות איפה הם מתחברים אלייך באופן אישי.

בהצלחה!

אענה על הרעיונות שלךOrit39
1. אני רוצה לעשות בשבילו. גם כי הוא בעלי ולמרות הכל יש לו גם יתרונות על אף שפה כתבתי רק את החסרונות שלו. ואני כן חושבת שאני אוהבת אותו אם כי לעיתים אני שונאת אותו להחריד.. וגם כי יש לי ילדים. ואני לא רוצה אוירה עכורה בבית (לא תמיד עוזר לי), וחוץ מזה אני פועלת לא רק בשבילו אלא גם בשבילי ובשביל הילדים. ולא, הוא לא יכה אותי אם משהו לא ימצא חן בעיניו. רק סינונים ונהימות....
2. טמבלויזיה? גוועלד! אין לנו כזה דבר בבית. אולי את הפלאפון שלו אני יכולה לשבור. אבל לא יעזור לי. החבאתי לו אותו כמה פעמים.. גם דברים חשובים אחרים.. לא עזר לי. ההיפך....
3. אני חושבת שמיציתי הרבה ממה שכתבת. זה לא שהוא לא יודע להיות נחמד כשהכל טוב ויפה! הוא אפילו נחמד מאוד!!! הבעיה מתעוררת שהמציאות לא מושלמת. הוא ישר מחפש אשמים ואת מי הוא מוצא?? תראה, עד עכשיו הוא עוד לא האשים אותי בכור הגרעיני של אחמיניג'אד יימח שמו. אבל מצד שני הוא עדיין לא שלח טיל גרעיני. אז יש עוד סיכוי שאצא אשמה... מצד שלישי, אם ישלח לא יהיה לו את מי להאשים.. מצד רביעי, גם לא יהיה מי שיאשים... טוב, באמת השעה מאוחרת והתחלתי לכתוב שטויות.....
אני מסכימה ועוד משהו..אנילבדי
אני מסכימה עם העניין של לנסות להפסיק לרצות אותו ...להפסיק זמן מה לעמוד בדרישות. הייתי אפילו מוסיפה: לא להגיב כשהוא יתלונן ... האם הוא נוקשה בכל דבר? האם אין תחום שבו הוא קצת יותר נעים? האם את פוחדת ממנו? את יכולה לענות לי בפרטי אם את לא רוצה כאן... אבא שלי היה נורא עם אמא שלי ואני זוכרת כ''כ הרבה דברים שנחרטו לי במוח (אמא שלי ביקשה גירושין כשהייתי בת שש בערך אבל הוא משל אותה מלא שנים לא רצה לתת גט) ... הלוואי והילדים שלך לא יהיו עדים יותר למרמור הזה..
איך המצב הכלכלי שלכם?אמא וגם
יכול להיות שהוא באמת דחוק? את מודעת אליו?
אורית היקרה...לה' המלוכה
כל כך כאב לי לשמוע, והצטערתי להיווכח,
איך חיים שלמים, שאמורים להיות כשמחים וממלאים את הלב, הופכים למרמור וצער אחד גדול.
איך הנתינה הענקית שלך, שאמורה להוליד אהבה, מולידה כעס ועצבות. ובצדק!
-בגלל תגובותייך, אפשר להכיר הרבה על אישיותך.
ניכר כי את אישה פיקחית וחכמה, שבטח עשית, את כל המאמצים להצליח בשלום בית, ולהפוך את בעלך שיחיה, לאקטיבי בחיי הזוגיות.
כך, שלתת לך עצות יותר מדי, אני לא חושבת שאת זקוקה, כמו שרצית לשפוך את ליבך, ולפרוק את הכאב... (שיש לרובנו, כל אחד וניסיונו הוא, לצערנו).
- מה שכן חשוב לי לומר, שאת לא צריכה להישאר במקום כזה. ציינת כמה נקודות, אשר ניתן להבין מהם, שהזוגיות שלכם, לא תקינה. ואת זו שבעצם מחזיקה אותה, בשתיי ידיים, אבל בכוחותייך האחרונים.
גם סוס מתעייף, זה בסדר... אל תאשימי את עצמך.
- כדאי שתתייעצי עם רב, בקיא בענייני שלום בית, על הנושא. ולא לוותר. כי השינוי לא יבוא לבד, זה בטוח.
מנסיון, לא תמיד כל רב, יועץ נישואין, מבין את שורש הבעייה לעומקה. זאת אומרת, שאם ניסית שניים/ שלושה רבנים, שלא הצליחו לחולל שינוי, אז לא להתייאש, אלא להמשיך לחפש עוד רב שיוכל לעזור.
כי עזרה את חייבת. אסור לך להישאר במרה השחורה הזו. מגיע לך טוב! לפחות להרגיש שטוב לך!!!
(אם תרצי תפני אליי בפרטי, אתן לך מספרים של כאלה, שהחזקתי מהם יודעי דבר).
- את נשמעת אשת חייל אמיתית, ומגיע לך שיעריכו ויכבדו את זה. לפעמים מרוב הטוב, לא מצליחים להעריך.
-אבל עם זאת, יכול להיות שיש לו, גם עניינים שמעיקים עליו, אם זה קשור אלייך, אם לעול הפרנסה, או לטרדות היום יום. ולכן, אם לא הצלחתם להגיע לעמק השווה לבד, להבנה והכלה דו צדדית. חשוב שיהיה גורם שלישי, שאולי הוא יטיח את טענותיו בפניו ויצדיק את ההתנהגותו (עד כמה שיתאפשר לו)... וגם יקבל קצת על הראש!!!

מבינה אותך מאוד!
כואבת איתך את צערך!
השם ישלם על פועלך הטוב, וימלא חסרונך. ⁦🙏⁦❤️⁩

תודה יקרה!Orit39
אני קוראת מה שאת כותבת ולא מפסיקה להוריד דמעות... אמרת את האמת. ניסיתי הכל. כך לפחות אני חושבת במציאות הקיימת והתייאשתי. אולי מחר ארגיש יותר מעודדת. כרגע הכל נראה שחור. והכי נורא שאין בי עוד כוחות לעשות כלום. לא פיסיים ובטח שלא נפשיים. לגבי רב הצדיק שלי לא מקבל כל אחד. הוא ביקורתי לא רק אליי, לכל אחד. עד שפעם מצאנו מישהו שהסכים לקבל הלכנו פעמיים (נתן לו בראש האמת די בעדינות..) אבל המרחק והזמן הכריעו. המלחמה הזו נגד הזמן היא נוראית.
מסכנה שלי. מכירה את הימים האלה...לה' המלוכה
שאת הולכת לישון פשוט בוכה. עצובה . מרוקנת.
מחר באמת תקומי חדשה בעזרת השם.
אומרים ערב- מלשון ערבוב, הכל מתערבב, הרגש עם השכל, המציאות עם הדמיון,
ובוקר- מלשון ביקורת. האדם יכול לבקר את המציאות כפי שהיא.
בנתיים, עד למציאת פיתרון,
תתעודדי ממה שיש. זה קשההההה!
אבל ברוך השם שהם בריאים, שיש למי לכבס, לבשל, שזה עניין של זמן, הקושי של הגידול שלהם, ואת עוד תרווי את הנחת מהם.
תנסי להסתכל על כל דבר קטן ולהעצים אותו.
ואני שמחה שאת בעלת אמונה גדולה וביטחון תמים בה' יתברך.
ותזכרי, שמי שנתן לך את הניסיון, גם יקח אותו ממך.
- אבל אל תוותרי!!!
על הזכות שלך להיות מאושרת. להיות את. לחייך מתוך הבלאגן, לצחוק מתוך הקושי, לומר תודה מתוך החושך...
בעלך צריך להיות שותף מלא בכל אלה. ואפילו, זה שגורם לזה, ומביא אותך למצבים האלה.
לא ביקשת יהלומים וחו"ל כל שבועייים.
ביקשת הערכה, פירגון, תמיכה. זה מגיע לך בזכות ולא בחסד. ואם הוא לא מבין את זה לבד, אז הגיע הזמן שיבין את זה דרך מישהו.

את מקסימה, אמא ורעיה למופת!
רואים ומרגישים את זה.
את עולמך הבא כבר קנית מזמן,
עכשיו תלחמי לקנות את העולם הזה.
את ראוייה! 💖
מגיבה רק על פרט מסוים. כואב לי מה שאמרתריבוזום
על לזרוק את החיים לפח. להישאר עם הילדים זה דבר גדול. לא לכל אחת זה מתאים, אבל זה לא לזרוק חיים לפח! זה למלא תפקיד חשוב ויקר.
אמא שלי, אשה משכילה, חכמה מוכשרת, נשארה בבית עם הילדים שנים רבות. היום יש דברים שחבל לה על חסרונם מבחינת קריירה ותעסוקה. היא מצאה כמה תחביבים וכמה התנדבויות ולימודים וכו'.. והיא עסוקה, אבל כן יש גם תחושה של החמצה של התפתחות מקצועית. עם זאת, היא עדיין חושבת שהיתה בוחרת אותו הדבר! ולעולם לא תראה בשנים הללו שנים מבוזבזות חס וחלילה. כי היא ואבי שניהם האמינו שזה היה הכי טוב בשבילנו, והיא קיבלה את ההחלטה הזו עם הקושי ועם המחירים בלב שלם, מתוך ראיית חשיבות התפקיד האמהי ומתוך תפיסת העולם שלה לגביו. גם אני מאמינה שאי אפשר להסתכל על זמן שמוקדש לילדים כזמן מבוזבז בשום אופן. תעריכי את התפקיד הזה כפי שהוא ראוי.
אם קשה לך להמשיך באותו אופן ואת חשה חוסר מיצוי ומימוש עצמי או שעמום ובדידות - זה כמובן לגיטימי לגמרי, וכדאי לחשוב על שינוי, אבל חבל ולא נכון להסתכל על העבר במשקפיים שחורים במקום לייקר אותו.
כל מה שכתבת נכוןOrit39
אבל לאמא שלך כנראה יש זכרונות וחוויות יותר טובות מלי. כמובן שאני שמחה שזכיתי לגדל את ילדיי ולא מטפלות למניהן... אבל אני הלכתי קצת לאיבוד בתוך זה. הרצון שלי הוא לא פה. הוא שם. לא מרגישה מיצוי עצמי. לא כך ראיתי את חיי כשהתחתנתי. אני לא רוצה להתבטא בצורה יותר חריפה. רק אומר שיש ברכות בברכות השחר שאומרת מהשפה אל החוץ... כולל מודה אני..... טוב, יצאתי דכאונית מדיי... שלא אשפיע עליכם.... שיהיו בשורות טובות! ולמי שנופשת הקיץ שתשלח תמונות שאדע איך נראה לובי של מלון
ממש מצער, שכ"כ הרבה דברים, שיכולים להיות מעוליםד.

ומקור לשמחה (כמה נשים היו מאד רוצות לזכות למספר ילדים כזה, למשל.. להיות עם ילדים בבית עד גיל 3..) - נתפסים כדבר מכביד בגלל "אוירה" כזו.

לא זרקת את החיים "לפח", חס ושלום.. בעז"ה עוד תראי נחת ממה שהשקעת בילדייך.

אבל באמת חבל שכך ההרגשה שלך.

אז אני שולח עידוד, כבקשתך..

מאד מקוה שכל הדברים הללו יתהפכו לטובה - בצירוף יותר הבנה להרגשתך והמצב. אולי ניתן לגרום שבעלך יקבל איזו הדרכה מרב שמקובל עליו - גם לגבי ביקורתיות, גם לגבי פרופורציות (בין הידור בכשרות לנקהמשל, לבין החשיבות של חופשה כזו).

וחשוב מאד שיהיה לך זמן לעצמך במהלך היום. בין אם כשילדים בגן/ישנים. בין אם ע"י שמרטף מידי פעם.

מאד יש לקוות שתצליחי ותשמחי.

אמן! תודה!Orit39
אויי... את אישה מקסימה!כלה נאה
את נשמעת אישה עם המון כוחות ומרץ. ב"ה

אבל.. תתחילי לדאוג לעצמך!
אחרי לידה. למנוע הריון. תצאי לעבוד. תפנקי את עצמך!
אל תחכי לחסדים שלו.

ואם יש לו איזה רב שמשפיע עליו ואת יכולה לדבר איתו, תעשי את זה. כי לשלם על יעוץ הוא מתקמצן.

לבנתיים תדאגי לעצמך אפילו בדברים קטנים.

💝Orit39
מנסה..חושבת4321
יכול להיות שהכל נובע מזה שאת לא עובדת?
הייתה תקופה קצרה שלא עבדתי וזאת הייתה התקופה הכי גרועה לזוגיות שלנו. בעלי לא העריך אותי, ציפה שבבית הכל יהיה מושלם (אם אני לא עושה כלום אז לפחות שתמיד יהיה נקי, מסודר וכו'), לא הסכים לעזור בכלום, אפילו להקפיץ את הילד לגן.
היום אני עובדת פול טיים והוא כל כך עוזר ותומך. אז ברור שזה לא יפה מה שהיה אז, אבל אני מבינה שזה מאד תיסכל אותו וגם פגע בדימוי העצמי שלו שאישתו לא עושה כלום.
זה גם מתחבר עם הקמצנות שהזכרת. יכול להיות שהוא מרגיש לחץ שהפרנסה רק עליו וזה מכעיס אותו שאת גם לא מכניסה כסף וגם מוציאה..
בקיצור, לא יודעת אם זה הכיוון אבל תחשבי על זה.
חשבתי על זה לפנייךOrit39
אבל לא מצליחה לצאת מהלופ שנכנסתי אליו והוא לא עוזר לי בזה, נהפוכו..
את אישה מבורכת ובעלך יודע זאת היטב!!!!החלק הטוב
הוא יודע ומכיר שאת חכמה ויותר מזה אישה חזקה!!!! מולך הוא מרגיש מאויים וקטן, ולכן הוא משתמש בהתנהגות ביקורתית ודיכוי ככלי נשק.
החכמה שלך לא להיכנס למלכודת ולמצוא דרכים לצאת ולפרגן לעצמך, ולדעת שהוא לא עושה את זה מרוע אלא כי רע לו בנשמה! הנפש שלו כואבת ועצובה.
בעלך איש ענק עם נפש צמאה ועייפה שזקוק להרבה אהבה והערכה, כנראה גדל במציאות והרגיש כבשה שחורה, ואת השק הזה את צריכה לנסות בכל דרך לנסות להוריד ממנו.
בעלך לא צריך פסיכולוג ולא רב יש לו את זה בבית, אל תתייאשי, גם בעלי זקוק לתשומת לב והערכה מי פחות ומי יותר, כשהוא מקבל הביקורת מתמעטת ומתמוססת בחום שהוא מקבל ממני ומהסביבה.
אין דרך אחרת להוציא אנשים מדימוי עצמי נמוך.
בעלי מאוד גאה בי ובזכותו יש לי לא מעט אבל זה לא מונע ממנו לבקר לפעמים בצורה לא נעימה בלשון המעטה, תמיד מזכירה לעצמי שזה לא נוגע אליי בשום דרך וכשאני מוכיחה אותו שהוא פועל מתוך מצוקה ריגשית ולא מתוך שכל ישר, הוא אפילו לא מתווכח כי הוא יודע שהצדק איתי. והרבה פעמים נרגע.
שלב ראשון תתחילי לצאת ולעשות דברים גם לעצמך את חייבת לצאת לעשות דברים שימלאו אותך כדי שתמשיכי להמשיך להחזיק את הבית.
הילדים שלך מקבלים נפש מאוזנת ובריאה בזכות אישה כמוך שמגדלת אותם במסירות נפש תרתיי משמע, אל תזלזלי בזה, הם יגדלו ויעריכו ובע"ה את תרווי מהם נחת בזכות המסירות החום והאהבה שהם מקבלים ממך.
קבלי חיבוק!! ❤️

תודה רבה על השיתוףOrit39
וכיוון החשיבה החיובי..... עוזר מאוד!💖
וואושוקולד פרה.
נשמה, זה נשמע שהוא כפייתי משהו.
את מתארת פה מצב שהוא לא פשוט בכלל.
נשמע שאין חמימות יותר מדיי ביניכם: הביקורת מגיעה לעיתים קרובות במקום פרגון,
וגם אין פינוקים או תחושה של כיף.
חסר לכם, כנראה, את תחושת הכיף, ובמיוחד לך שאת זקוקה לזה כמו אוויר לנשימה.
כנראה שאותו הרגילו בבית שאין דבר כזה סתם כיף בשביל להינות,
במיוחד כזה עולה כסף.
לדחוק את הצורך בהנאה כי זה לא קריטי..
והוא מצפה גם ממך שתפעלי פרקטית ושלר תתפנקי מדיי.

נשמע שהוא צריך ללמוד להיות גבר חם.
קודם כל לאזן את הביקורת עם מחמאות.
הביקורת שלו מורידה אותך שאולה!
את כבר פועלת על אוטומט, כמו שאת אומרת על עצמך, ובטח שאין לך כוח להשקיע בו.
אולי גם לשמוע אותו כבר אין לך כוח.
משהו כמו- רק תניח לי וזהו. לא מדובשך ולא מעוקצך.

האם הייתם בטיפול זוגי?
האם דיברת אתו הרבה על הקטע של המחמאות?
יש אנשים כאלה (יצאתי עם אחד כזה) שאצלם בבית ביקורת זה סוג של מחמאה.
כאילו ככה אתה מקבל יחס.
תהרגו אותי איך נשים חיים ככה, אבל מסתבר שכן. יש עיוותים כאלה.

אז קודם כל יום בצורת מחמאות. ממש ממש ממש חשוב.
בלי מחמאות את כמו צמח שמנסה להתרומם לבד אבל לא יכול כי הוא עסוק ככ בלדרוג לדברים אחרים (ילדים... חוסר מרץ.. בית..)

ושיהיה גם חם בקטע של פינוקים.
אני מבינה שכרגע את לא ממש מפנקת את עצמך.
יכול להיות שהחשבון שלך זה פשוט לא שווה את הוויכוחים אתו אח''כ או את הפרצוף החמוץ.
מבינה אותך!!
אבל תדברי אתו גם על הצורך שלך להתפנק.
תחזקי קודם כל את עצמך שזה מותר לך,
ושזה הכי לגיטימי לצאת מדיי פעם,
ו-כן, גם לצימר או בית מלון מדיי פעם. אם המצב הכלכלי מאפשר. מה כבר קרה?
ואחרי שאת באמת מרגישה שפינוק זה לגיטימי,
דברי אתו על זה,
תחזרי על זה כמה פעמים,
תטפטפי שוב ושב עד שייכנס.

ולמה לא ייעוץ זוגי לחזק את המקומות שפחות טובים לכם?
למה לא לחשב מסלול מחדש בקטע של להישאר בבית עם הילדים? ללא עזרה...?
תחשבי על זה יקירה, כי מגיע לך רק טוב.

לגבי טיפול כבר כתבתיOrit39
יש בעיה שלא מקבל כל אחד, וגם בעיה של זמן. ורק ההשתדלות שלי ליזום כזה דבר מולו מוציא לי את כל האנרגיות.

לגבי מחמאות הוא כן מחמיא לפעמים, אבל זה לא מונע ממנו לבקר אותי שתי דקות אח"כ.
אני לא מטפטפת לו, אני אומרת בפירוש שזה מה שאני צריכה (לגבי יציאה וכו') הוא לא מקבל את זה או שלא נוח לו לקבל את זה.
אנחנו מחשבים מסלול מחדש כל הזמן אבל עוד לא שומעים "הגעתם אל היעד"....
הקמצנות זה מהבית?שוקולד פרה.

אולי הוא מפחד שעם האוכל יבוא התיאבון, וברגע שתתחילו לצאת הוא כבר לא יהיה בשליטה כספית?

נשמע לי שהוא כן מפחד מחיים של "לסגור את החודש" ומחפש איפה כן להשאיר רזרבות.

בכל מקרה,

חסכנות כזאת - זה נשמע ממש מתסכל. 

אני לא מבינה, אם את יושבת אתו ואומרת לו שאת ממש רוצה ללכת אתו לשווארמה- הוא פשוט יגיד לך לא?\

הוא יגיד שהוא לא מוכן לבזבז?

מה הוא יגיד בדיוק?

על שווארמה?Orit39
הוא אומר שזה גוש של חיידקים מסתובב... בעסה... דווקא זה מה שאני הכי אוהבת...
באופן כללי הוא לא מוכן לאכול בחוץ. גם בגלל ענייני כשרות וגם כספית....
ולגבי אהבה שאינה תלויה בדברחושבת4321
תשכחי מזה. אין כזה דבר.
גם את אוהבת אותו כשהוא מתנהג אליך יפה ולא אוהבת אותו כשהוא לא מתנהג אליך יפה..
קראתי פעם משפט של יועצת זוגית שנחקק לי בראש:
אל תצפי ממנו לאהוב אותו בגלל שפעם לפני כך וכך שנים הוא בחר להתחתן איתך. תתני לו כל יום סיבות לאהוב אותך.
לי המשפט הזה שינה הרבה בתפיסה שלי את הזוגיות.
אהבה שתלויה בדברOrit39
לא התכוונתי ליחס, נהפוכו, היחס צריך להיות יפה תמיד, גם כשהתפקוד של בן הזוג לא מושלם.
אם למשל מחר יפטרו אותו מהעבודה, הוא יצפה שאמשיך לאהוב אותו ואפילו להביע את זה יותר, כי דווקא בזמנים קשים אנו צריכים להרגיש מוערכים ואהובים אצל בן בת הזוג. זו אהבה שאינה תלויה בדבר. אם בן הזוג שלי יתייחס אלי לא יפה זה לא שאפסיק לאהוב אותו (אולי אם זה ימשך הרבה זמן ולתקופה ממושכת), אלא פשוט אפגע.
אמנם נראה שתמיד המצב אצלינו כזה גרוע, כי התבכיינתי הרבה... אבל גם יש לנו זמנים יותר טובים בהם אני כן עושה למען הזוגיות וגם מצליחה. אבל צריכים גם להיות סלחנים אם לא מצליחים.
בנוסף למה שכתבוl666
יכול להיות שאתם במצב כלכלי קשה ובגלל זה בעלך בלחץ? אם אחריות רק עליו הוא מן הסתם נמצא בלחץ מתמיד. זה לא מצדיק את הביקורת שלו. הוא חייב לרסן ולהתאפק. אבל אם אתם גרים במרכז, מחזיקים אוטו, בתי ספר רחוק ומשכורת אחת רב הסיכויים שאתם לא סוגרים את החודש.
בנוסף גבולות לילדים. חייבים שעת שינה קבועה גם בחופש. בנוסף לפעמים שעת מחשב עדיפה מאימא משוגעת.
אם את לא רוצה להיות בבית עם ילדים עד גיל שלוש, את לא חייבת.
יש לבעלך חופש בחול המועד , יש מצב להשאיר אותו לכמה שעות טובות עם ילדים שיבין איך זה? הוא נשאר איתם לבד כשאת יולדת? אצלו הם שומרים על סדר?
וחיבוק...
ככהOrit39
אנחנו סוגרים את החודש. לא עשירים גדולים אבל גם לא על פת לחם. לגבי זה מה שהוא רוצה זה שתהיה לו שליטה על כל שקל ושקל. אתה מבין שאם הוא עומד מאחוריי כשאני שוטפת כילים ומייעץ לי בטוב ליבו איך לשטוף בצורה כזו שאף טיפה לא תבזבז, ואיך שהוא מגיע מכבה את כל האורות בחדרים שלא נמצאים בהם , זה לא משהו טריוויאלי. או שכן??
לבד הוא מסתדר איתם אבל עד גבול מסויים. הבית לא מי יודע מה מסודר ונקי. ואם אני בחדר לידה אמא שלי ושלי באות לעזור לו.
שוב תודה!
אחחח...ביקורת אם כל רע!!מופאסה
כמה סבל, כמה עומס, פשוט כואב הלב...
הוא יודע שרע לך, כמה רע לך?
יש לכם תקשורת פתוחה?
תודה על האמפתיהOrit39
לא יכול להיות שלא יודע. זה לא משהו שאפשר להסתיר.
ולא. אין תקשורת נורמאלית. גם מפאת חוסר הזמן ועייפות שלו וגם כי הוא לא מנסה לשמוע אותי.
תקשורת פתוחהמופאסה
הגיע זמן אחרי 12 שנה לפתוח ערוץ תקשורת פתוחה.
אני לא יודע איך תעשי את זה ללא טיפול זוגי אבל ברור לי שזה אתגר ראשון.
אולי תלכי לבד למאמנת/יועצת שתביא אותך למקום טוב יותר וגם תדריך אותך איך להתקדם אתו?

כמה אבסורד שהאנשים משקיעים במקום הלא נכון. בעבודה/בכסף משקיעים את כל הכוחות ובמה שבאמת מביא את הברכה לא משקיעים (אוקירו לנשייכו)
מסכימה עם כל מילה.Orit39
סדר עדיפויות לקוי.
נראה... אולי לאחר תחילת השנה אחפש משהו.
יקרהעץ הלבבות
כבר תקופה ארוכה קוראת בפורום ונתקלת בתגובותייך החכמות, המעודדות, השקולות.
דבר ראשון שולחת חיבוק ומתפללת עבורך שהקב"ה יתן לך כוחות לשינוי מבורך.
גם לתחושותי הכל סובב סביב המצב הכלכלי. בעלך מפרנס יחיד המצב הכלכלי הדחוק מלחיץ אותו מאד. ולא מאפשר לכם רווחה בסיסית. הוא ממורמר ולחוץ מהמצב ומרוב לחץ הכל מעיק וסוגר עליכם. ציפיותיו ממך מובלות דרך הלחץ ותחושת הלבד בעול הפרנסה.
אני לרגע לא מצדיקה התנהגות כשלו אבל נראה מאד ברור כיצד החיים הובילו אתכם למציאות העגומה הזו.
אני חושבת שאם הייתי במקומך הייתי מרימה את עצמי מבלי לוותר ומחפשת מקור הכנסה. עבודה הריאלית למציאות בה את נמצאת. לא הרבה שעות ולא עבודה הדורשת מאמץ פיזי גדול.
אני באמת מאמינה שהמצב בבית ישתפר בעקבות כך. הוא יראה שאת שותפה ודואגת למצה הכלכלי יחד איתו וזה כבר ירגיע אותו ויעלה את תחושת הערכתו כלפייך.
תקיימו שיחה לפני שתתחילי לעבוד ותשתפי שכשתצאי לעבוד ותהיי שותפה לפרנסה הוא יקח גם חלק בעבודות הבית. שיבחר דבר או שניים שאותם יעשה בקביעות.
את תרגישי מסופקת יותר, עצמאית יותר, מאווררת .
אני באמת מאמינה שהשינוי הזה יכול להוביל אתכם למקום טוב יותר.
מכירה מקרוב כמה זוגות שמהלך כזה הוביל מבורך ומשמעותי.
שיהיה לכם הרבה הרבה טוב! את אישה טובה, אשת חיל!
תודה על המחמאותOrit39
זה מחמם את הלב....
לגבי פרנסה, עד כמה שאני יודעת המצב שלנו לא כזה נורא. הוא מרוויח לא רע בכלל. יש אמנם משכנתא שהתווספה לרשימת ההוצאות בשנתיים האחרונות, אבל עדיין חים ברמה סבירה ואפילו יותר טובה ממה שהיתה.
לצאת לעבוד אני תמיד רוצה אבל לא תמיד מתאפשר לי. חיה מחופשת לידה אחת לשניה ועדיין מצליחה לעבוד פה חצי שנה, שם כמה חודשים... במקום אליו עברנו לא מצאתי עבודה וגם לא ממש השתלבות פה ולכן רוצים לעבור. ובאותו עניין, איך שאני מכירה זוגות אחרים כשאישה עובדת הבעל לוקח תפקידים רבים בניהול הבית. אפילו אם זה להוציא ילדים מהגן או לשלוח אותם בבוקר, ועוד מטלות בתוך הבית כמו מקלחות, ארוחות וכ'ו...
בעלי שיחיה מפיל עליי את כלל משימות הבית כך שלא נשאר לי זמן אפילו לחפש עבודה, שלא לומר לעבוד. ויש לי תמיד את הפחד הזה, שאם קשה לו עם משימות מסוימות זה מתנקם בי בדרכים עקיפות - בזלזול.
תודה על הברכות והמחמאות. עוזר הרבה!
וואו אורית כאב לי לקרוא אותךמשהו מיוחד

אני מאוד נהנה לקרוא את התגובות שלך ומחכים מהן מאוד.

אני חושב שמספר פגישות עם יועץ נישואין יכולות להועיל, מאידך- מדובר על הוצאה כספית לא נמוכה. 

לדעתי, אם תקבעו זמן קבוע לשיחות קרובות על הדברים שמעבר לדברים השוטפים, תתחילו להתקרב יותר ותוכלו גם להעלות נושאים שמציקים באמת בצורה נעימה ונינוחה. זה גם יקרב אתכם ויחבר בינכם יותר ויתן את הקרקע לשיפור עצמי וזוגי. 

יכול להיות שכרטישיח יכול להתאים למטרה זו, תבדקי את זה..

אישה יקרה! לפי תשובותיך המחכימות תבונה וחוכמת חיים לא חסר לךהתחברתי
אם עד היום הוא ניהל והחזיק בחוטים אז הגיע הזמן שתגידי לעצמך לא עוד! ז"א שמרגע זה את פועלת בקור רוח ולא בכוח או וויכוחי סרק שלא הובילו לשום שינוי שאת מצפה לו. אלא להיפך נכנסתם למעגל סגור ללא יכולת לפרוץ אותו ולהתקדם .
הגיע הזמן להחליט שאת רוצה ליהיות "שותפה מלאה" להחלטות ולהביע את דעתך ללא פחד והיסוס כי יש לך אישיות שיש לה רצונות ולא רק חובות. ברגע שתתחילי להאמין בעצמך ולעשות דבר שלא העזת עד היום השינוי בא יבוא.
אורית יקרה ואהובה "אני מאמינה ביכולות שלך" לקום ולעשות מהפך של 360 מעלות ,אני מאוד מקווה שגם את מאמינה.
קודם כל מצדיעה לךהריונית ותיקה
לא פשוט ויפה שאת שומרת על קור רוח .
ברור שבעלך צריך טיפול ,ניעור ומעל הכל צריך פשוט להעריץ אותך!
אנחנו יוצרים מציאות!! תזכרי את זה תמיד , בעלך לא רוצה לצאת לנופש שאת כל כך זקוקה לו? קחי חברה,גיסה ,אמא וצאי לנופש והניחי לו להתמודד!
אף אחד לא מדבר על השחיקה של האשה (הדתייה) זה פשוט בלתי נסבל!!! החיים רק תובעניים יותר ויותר ממש לא כמו בשנים עברו - ובעלך חייב חייב להבין את המורכבות ואת הצרכים שלך .
אגב ראיתי שכתבת ב23 בלילה שהעפת את הילדים - סדר יום ושינה בשעות נורמליות גם יקלו עליך.
בקיצור יצא לי מבולגן כי באמת ליבי יוצא אליך ואני מרגישה מהכתב את הקושי שאת חווה, בהצלחה !!
לפי מה שכתבת נראה שלא הבנת את רוח הדבריםהחלק הטוב
מבחינתו זה בזבוז כסף וגם כוחות, בטוחה שאם היה לו רצון טוב להשקיע כלכלית או מעט מחשבה הפוסט הזה לעולם לא היה נכתב.
לדעתי בחופש אני לא רואה בזה שום בעיה שילדים ישנים מאוחר , מן הסתם נרדמים עד מאוחר או ישנים צהריים ויחד עם זאת זה בסדר אפשר לחרוג מעט מהנורמה, בפרט אצלה עם 6 קטנים משימה לא פשוטה.
אוקי ואם הוא חושב שזה בזבוזהריונית ותיקה
אז היא בעונש ?
מובן מאד שאם היתה לו טיפה של התחשבות אז הפוסט לא היה נכתב - שהרי בשביל טיפוח הזוגיות והביחד לא באמת צריכים להוציא הון תועפות.
לגבי החלק השני ברור שאפשר לחרוג מהנורמה אבל היא בהריון וקשה לה ושמירה על סדר יום כ"כ עוזרת לשמור על כוחות ועל שפיות
הי לך!אנילבדי
אני ממש אבל ממש ממש ממש מבינה אותך! את אישה גדולה מהחיים את עושה כל כך הרבה! מגיע לך גביע !
לגבי בעלך... אולי...ואני אומרת אולי כי אני לא מכירה אתכם ויכול להיות שזה רעיון גרוע ... אולי תחליטי פעם אחת ללא ידיעתו להזמין צימר לסדר הכל ו... לקנות קייטרינג (ולא לומר לו ...תגידי שאת הכנת את האוכל...לפעמים לשלום בית עדיף לא לספר הכל במיוחד אם אלו דברים קטנים כאלה) ותכיני לו ככה ערב מופלא עם מסג' וכל מה שצריך? אולי זה ייתן לו חשק להשקיע בך יותר ?
עוד פתרון... זהו פתרון שעבר כמה פעמים עם בעלי בעבר (כיום כבר לא חח): לכתוב לו מכתב ובו את מספרת על כל התחושות שלך מבלי להאשים רק כדי שאולי הוא יפתח עיניים?

יש לי גם שאלה - האם הוא מספר לך על תחושותיו? שווה לבדוק בשיחה ולשאול אותו למה התגובות שלו כאלה? וזאת באמת משתדלת ושמעון את לא מושלמת אבל אף אחד לא מושלם.

מאחלת לך באמת שתרגישי מצוין בקרוב ושהכל ירגיש לך טוב איתו. יש תקופות בזוגיות לעיתים שאני שואלת את עצמי למה לעזאזל התחתנתי איתו... אבל ... אם עשינו את זה כנראה שיש לזה סיבה וגם תמיד צריך לזכור שבכל לטובה גם אם זה מרגישה נורא באותו הרגע.

אני מאחלת לך רק טוב
את נשמעת אישה מיוחדת במינה והלוואי כל אישה בישראל הייתה כמוך!

ובשעה טובה שיהיה לך
עוד דבר...אנילבדי
בתקופה מסויימת שהיה לי רע והתקשרתי לרב שלי שנמאס לי... הוא ניגש לבעלי וקנה לנו ספר ''אני לא מבין את אשתי'' ואם הופכים אותו ''אני לא מבינה את בעלי'' ואז כל אחד קורא את הצד שלו... אולי את יכולה לבקש מהרב שלכם לדבר איתו גם...
וואי אוריתאמא וגם
האמת שהכי שברת אותי עם להעיף ב23 וחצי מהמיטה שלך ילדים ובלאגן.
זה באמת פריחה.

את בעלך כנראה לא אצליח לשנות עם ההודעה הזאת.
אבל לך אני אגיד:
תעשי מה שנכון *עבורך*.
אם לא נכון לך להשאר עם ילדים עד גיל 3 ואת מרגישה שזורקת את החיים לפח–אז אל!
רוצה ללכת למסעדה ובעלך לא זורם?
צאי בכיף שלך עם חברות אחיות גיסות..
או שיצאו לו העיניים וירצה גם, או שאת לפחות תהני..

אני לא יודעת איך החלטת, ם ואם החלטתם במודע שאת אחראית על הבית והילדים והוא רק מפרנס, זה נשמע קצת בין השורות ככה..
אבל אם זה לא מרגיש לך כבר נכון אפשר לנסות לשנות!

בקיצו יקרה מה שיש לי לומר זה בעיקר דבר אחד:
אל תחכי שאנשים ישתנו וישנו לך את החיים, תשתני ותשני את החיים שלך בעצמך למה שנכון לך!
אם את מרגישה צורך תתפנקי ולכי גם לטיפול או העצמה אישית שיתנו לך כח ופרספקטיבה..

מזל טוב לכם שיהיה!
הלוואי ועד שנה הבאה תבואי לספר לנו על שינויים טובים שקרו..
תודה לכם על המילים הטובות!!!Orit39
ממש חיזקתם וריגשתם אותי!❤❤❤❤❤
לגבי שעות שינה דווקא עד לא מזמן עשיתי להם קייטנה ביתית מאוד מסודרת עם לוח זמנים. אבל בימים האחרונים זה התרופף בהדרגה...
והאמת שאני מעדיפה להלחם בתחנות רוח מאשר בשעת השינה שלהם נכון לעכשיו... כל אחד בוחר את המלחמות שלו.
תודה על כל העיצות הטובות של כולכם!!!
ב"ה רק שאלה איך מגיעים לילד שביעי שיש כזה בלאגן בנישואין?!metorafi

תעצרו רגע ותפתרו את הבעיות אתם יכולים ללכת ליועץ זוגי במקום לסמינר בשבת, אם הוא לא מסכים תכריחי אותו תמיד אפשר להשתמש בצעדים קיצוניים כדי שיסכים ללכת 

לא יודע מה אפשר ואיך אפשרה-מיוחדאחרונה

אני גם לא יודע איך את מתנהגת אליו ומה הסיבות להתנהגות שלו אבל חייבים לשים סוף להתנהגות לא הולמת. כי בסוף גם הילדים ידברו אתכם באותה שפה

מלחמה!! איך אתם שורדים נכון את התקופה הזו?חיוך2019

אצלנו זה 3 ילדים: 7,5 ושנה וחצי.

קומה שלישית, מקלט בכניסה. אין ממד.

האמת שבהתחלה המקלט היה דוחה, אבל ב"ה טיפלנו בזה. הבאנו מנקה רצינית, קניתי דשה סינטטי לרצפה (כי הרצפה מבטון חשוף) ועם הזמן שדרגנו שם ועכשיו זה מקום סך הכל נחמד.

אני מרגישה כבר מותשת, מוצפת

אשמח לשמוע מה נותן לכם כח בתקופה הזו?

איך ליצור נפרדות וזמן גם לעבודה ופנאי אישי בצוך כל התובענות של המצב...

ואיך לעלות תמורל...

האמת שמאתגרנקדימון
והידיעה שזו מלחמה קיומית של אין ברירה עוזרת אבל גם לנימוק הזה יש מיצוי.

האם שקלת ליטול קלמנרבין או מרגיעים טבעיים אחרים? לפעמים צריך גם את זה עד שיסתדר

לא ניסתי..חיוך2019

מאמינה בחוסן מנטלי

אז מנסה לשאןב רעיונות🙂

אני לא חושב שזה סותרנקדימון

אפשר לשתות קמומיל להרגעה, ולשתות מיץ תפוזים טרי כדי לקבל ויטמין c נקי, אז למה אי אפשר לקחת רגיעון טבעי בכדור?

זה לא במקום עצות מנטליות, זה עצה נוספת. אל תבואי שלילית לזה, לא מדובר במשהו כימי או ממכר.

אני יותר חושבת שזה עוד סבב ומי יודע עוד כמה יהיוחיוך2019
וזו מחשבה מחלישה
לזה אין פיתרון מוצלח כל כךנקדימון

חוץ מההבנה שהעולם מורכב. לפחות אנחנו נמצאים בארץ ישראל, ריבונים על עצמנו, ויכולים להגן מבלי להיות תלויים בחסד המזויף של העמים.

ובעז"ה גם זה נראה שבכל מקרה נצא מהמלחמה (אולי סבב) הזה מחוזקים ייתר עם מעמד אחר, בריתות אחרות, ותודעה אחרת.

רק ראיה לטווח הארוך יכולה להועיל כאן.

יפה, מחזקחיוך2019
בעינייoo

זה יותר כמו מלחמה אחת מתמשכת עם הפסקות

זה כנראה ימשיך

אולי עוד הרבה זמן

זה לא מחליש אותי

מה שהיה לפני רצף המלחמות הללו

היתה אשליה

שמחיר הניפוץ שלה יכל להיות גבוה בהרבה

כל מה שיקרה

הרבה יותר טוב ממה שהיה פה קודם

הטיפים שלי

להתעלם מהחדשות

לצמצם התייחסות למלחמה למינימום

להתעסק בדברים שיש עליהם שליטה

כאלה שנותנים תחושות טובות

לחיים יש להציע הרבה יותר מאזעקות טילים וחדשות

זה כנראה ימשיך, איך אתה רואה את זה?חיוך2019
מלחמה שתמשך עוד כמה שנים?

זה מעבר ללהתעלם מחדשות, זה זה שאי אפשר לתכנן שום דבר, לבסס קרירה, הילדים קופצים וצריך להעסיק אותם והכל מיטלטל

אי אפשר לדעת כמה זמןoo

לילדים אולי למצוא פתרון ביניים שיכול להחזיק תקופה

קריירה כדאי שלא תהיה תלויה רק בזמני שגרה

ולעשות איזושהי חלוקה זוגית בקשר לילדים

אפשר לתכנן דברים

במגבלות מסוימות

רוב הדברים אפשריים

אם באמת רוצים אותם

האמת?עוד מעט פסח

לומדת תנ''ך.

התחלתי בלימוד הנ''ל היומי, וזה פשוט מרחיב את הדרך להסתכל על המציאות. זה נותן ראייה רחבה של מה שקורה כאן והמון המון תקווה. כשקשה לי אני עושה בינג' ומרגישה אח''כ שאני חוזרת לנשום.

זה נותן לי אמונה וחוסן מנטלי בכמויות.

ממליצה מאוד.

רעיון יפהחיוך2019
מה את לומדת?
הנ''ך היומיעוד מעט פסח

אלה פרקי תנ''ך מבוארים על ידי הרב פרנקו מישיבת הגולן.

אפשר למצוא בכל אפליקציה שאת שומעת בה פודקאסטים או מוזיקה.

דוגמא לפרק ששמעתי במוצ''ש האחרון (רק כדי להתבשם. ממליצה בעקרון לשמוע על הסדר)-

'תהילים מזמור פג

ואם שמעת, חשוב לזכור שאלו שיעורים בני חמש-שש שנים, שהוקלטו לפני ה-7.10.

הרלוונטיות שלהם רק מראה כמה אנחנו תחת השגחה אלוקית.

יש משהו כתוב או רק מוקלט?חיוך2019
אני חושבת שזה מוקלטמתיכון ועד מעון

גם אני שומעת, מאוד אוהבת.

אני נמצאת בקבוצה ששולחים בה מידי יום 2 פרקי נ"ך ע"מ לסיים לשבועות

לא מכירה כתובעוד מעט פסח
יש קבוצה מלווה עם חומרים שאנשים שלומדים מעלים, אבל אני לא שם ולא יודעת מה יש ומה אין שם.
יעזור לך לדעת שהילדים חוזרים למסגרות ביום ראשון?רוני 1234
זה לא וודאי. ותלוי בכל מיני דבריםיעל מהדרום

לק"י

אם זה מעודד אותה, היא יכולה לחשוב על זה...

אבל לדעת שזה לא סופי.

לא כולם חוזרים כנראה5+אחרונה
גם אם יחזירו, לא בכל המוסדות קיים מרחב מוגן ולא בכל מקום יחזירו. צריך להערך לזה. 
היה לי דוחה אצל חמי וחמותי בחגחיוך2019

מאז ומתמיד היה לי קשה שם.. בשנים האחרונות ההגעות שלנו ללינה הצטמצמו לפסח וסוכות. בדכ היינו ישנים בקומה למעלה ושם יש שני חדרים.

מורכב לי שם מאד, אח אחד עם אספרגר נמצא בדכ אצל ההורים בחגים.

הבית מבולגן, מוזנח ולא הגייני. שירותים מלוכלכים, מטבח מזונח וכו...

בשנה וחצח האחרונות, אחות של בעלי באה לגור שם עם החבר שלה והבת שלהם בת שנתיים והם השתלטו על הקומה למעלה.

נשאר לנו רק חדר אחד בקומה למטה, שהוא גם הממד, חדר קטן ביותר שיש בן מקום למיטת יחיד ושני מזרונים על הרצפה. בזה עם תכננו שנהיה משפחה של שני הורים ו3 ילדים🤬 בעוד בקומה למעלה יש שני חדרי שינה ובאחד מהם  אף אחד לא ישן.

למיותר לציין שהיה זוועה, הילדים קפצו על המזרונים, קפצו מהמיטה למזרונים שברצפה, רבו כי היו צריכים לישון שניים על מזרן אחד. התינוק בכה רוב הלילה ולא מצא את עצמו.

באמצע הלילה אזעקה ונכנסו לממד הזה עוד 6 אנשים פלוס כלב.

סבל

חמותי התפלאה למה לא נשארנו גם שבת אחרי החג פחחחח

אני כועסת. אם כבר הזמנתם אי אפשר לאפשר להיות בחדר הפנוי למעלה? אשכרה הגיסה השתלטה שם אז אי אפשר..

הבית היה סירחון. לא יכלתי לעמוד בזה, רוב החג יצאתי להסתובב בחוץ.

ומרפי כשיצאתי למטלה עם התינוק אחרי דקה שתיים היתה התרעה ואזעקה, ולרוץ לממד 3 קומות למעלה עם תינוק בן שנה וחצי ביידיים.

למחרת החג כשהתעוררתי בבית גילתי דימום והריון שחשבתי שהתחיל נגמר.

רע לי.

איך אפשר להזמין אנשים ולא לאפשר להם תנאים מימנליים של שהות?

איך אפשר להשאיר חדר ריק ולדחוס את כולם לחדר אחד. אני עצבנית. אבל יותר מזה מוצפת ולא מצליחה לחזור לרוגע והשלווה שלי.

למה בכלל הלכתי לשם.. הלכתי כי חשןב לי שלילדים יהיה סבא וסבתא בליל הסדר, אבל החויה היתה זוועה  והגוך שלי עדיין מזועזע מזה.

אפשר לדבר עם חמותך על זה?חושבת בקופסא

לפנות בעדינות ולבקש את החדר הריק?

בכל מקרה נשמע מבאס ממש. מה בעלך עושה בשביל לשפר את התנאים האלו?

אז תצמצמו גם את הפעם בשנההעני ממעש
דפא 2 תפתחו מולם הכול
באמת לא פשוטנהג ותיק

ומורכב

אי אפשר להסביר להם?

למה לא היה אפשר להיות בחדר הפנוי למעלה?

כביכול זה נהיה הבית של האחות שהתנחלה אצל ההוריםחיוך2019
ולחלוטין לא ידעתםנהג ותיק

לפני שהגעתם שזה יהיה המצב?

וגם אם זה הבית של האחות, אי אפשר שאח שלה ואשתו או האחיינית יהיו שם?

באמת מוזר להזמין כשלפחות לזוג אין מיטה לכל אחד משני בני הזוג

מסכימה שזה פחות מתאיםחיוך2019
אני חשבתי שנהיה גם בחדר שלמעלה ובו יש 3 מיטות. העניין שהכל רגיש בין האחות לחבר שלה, כשבאנו בסוכות הוא לא היה ואך אחד לא העז לשאול איפה הוא.   הוא כנראה שכר דירה לבד. אחות של בעלי והחבר לא נשואים כי כביכול היא דתלשית שלא מאמינה ברבנות וההורים שלי בעלי הולכים על קצות האצבעות ולא מעיזים לשאול שום דבר, העיקר שעכשיו הם שוב ביחד, כי יש להם ילדה בת שנתיים, אז לא נעים להם לשאול אם אפשר להשתמש בחדר.. וכביכול יש שם את החפצים שלהם. וגם לבעלי לא נעים לשאול אם אפשר להיות שם בחדר. משהו הזוי בעיני
באמת מצב מורכב מאודנהג ותיק

הקשר עם האחות לא חזק גם בלי קשר לחגים?

אין מצב לנסות להתקרב בשגרה כדי שאם תתארחו שוב (אם בכלל תרצי עם כזאת מציאות) תוכלו להשתמש בחדר הפנוי למעלה?

לך אין בכלל קשר עם גיסתך?

והכי חשוב, בעלך מבין אותך בכל הסיפור הזה?

בעלי מבין אותי מאדחיוך2019
יש לי קשר עם הגיסה ודווקא קשר טוב, אבל יש סוג של הסכמה בשתיקה במשפחה הזו ויש דברים שלא מדברים אליהם. נגיד להורים שלו זה סופר מפריע שהיא והחבר לא נשואים אבל הם לא יגידו על זה מילה. אז כל הקטע עם החדר היה מסוג הדברים שלא מדברים עליהם..
ברוך הנהג ותיק

מאוד חשוב שהוא איתך

אם הקשר עם גיסתך טוב, אין אפשרות לפני אירוח שם לבקש ממנה שאתם או הילדים יהיו בחדר השני?

על הדברים האישיים שלה כמו שאמרת לא צריך להיכנס

חבל שתגיעו לשם ותצאו בכזאת הרגשה לא טובה 

זה כאילו גולש למקום האישיחיוך2019
כי הקומה הפכה להיות הבית שלהם וההורים הדוסים כביכול לא משלמים עם זה שהם ביחד בלי נישואים אז כביכול אם יש שני חדרים למעלה הם לא יודעים.. אבל אם נתפוס תחדר זה כביכול בעייתי. למרות שברור שהם ישנים באותו חדר
מורכבנהג ותיק

מאוד מורכב

וכנראה מצב רגיש ביותר

אגב, להזמין את ההורים אליכם רלוונטי? 

חמי אוהב את הבית כנסת שלו בחגיםחיוך2019
הם לא יעזבו את שאר הילדים שבבית, אז כרגע נראה לי פחות
ולהזמיןנהג ותיק
יחד עם שאר הילדים לא רלוונטי? 
לא..חיוך2019
האח עם האספרגר לא מתחבר לבית שלנו. ואין מקום לכולם יש לנו רק חדר אחד לארח
אני מביןנהג ותיק
באמת בכלל לא פשוט
אז מציע להיות רגישים ממשהסטורי
מכיר כמה משפחות כאלו. ההורים ממש הולכים על ביצים, כדי מצד אחד לא לתת לגיטימציה רשמית לאיסורים שנעשים אצלהם ומצד שני לא לקרוע את החבל עם הבן/הבת שהתרחקו מהדרך.

אז אישית, בלי קשר לכלל ההתנהלות, הייתי חושב שמי שמסוגלת להיות אמא, אמורה להחזיק באופן קבוע דירה לעצמה ולא להיות תקועה אצל ההורים, אבל כנראה שגם זה חלק מהמורכבות.

למעשה מציע להתמקד במה נכון לכם, גם אם זה להשאר בבית (אולי להזמין אותם אליכם?), אבל בשום אופן לא להכנס למורכבות בין גיסתך להורים.

כבר כתבתי פעם בשרשור אחרפשוט אני..

מבחינתי, אירוח צריך לכלול תנאים מינימליים כגון מיטה.

אם אין מיטה, אין אירוח שכולל לינה. נקודה.

''אמא, אנחנו נשמח מאוד להתארח אצלכם, אבל בגלל שאין לכם מיטות עבורנו, נגיע ביום שבו אפשר גם לחזור הביתה לישון אחרי האירוח''. ככה פשוט.

בלי דרמות, בלי להפוך את זה ליותר ממה שזה.

אין מיטות, לא מגיעים.

צודק, באופן אישי קשה לי עם ליל הסדר בלי סבאחיוך2019
אבא שלי בחו"ל כבר שנים ולא ידעתי איך בדיוק יהיה אצלם. חשבתי שיהיה מקום. אבל לפעם  הבאה לגמרי צודק
נשמעעוד מעט פסח

שחלק מהקושי הוא גם שציפו מכם 'להתכלב' בלי שאמרו לכם.

ויש אנשים שבאמת זורם להם לישון מיליון אנשים בחדר קטן (שכנים שלי ישנים קבוע 7 נפשות בממ''ד עם תנאים כמו שתיארת). אבל יש אנשים שאצלם ילד בלי מיטה משלו- לא ישן דקה.

והילדים שלי הם מהסוג האחרון- אז אני מבינה אותך מאוד.

ואשתף שפעם חמי וחמותי הוציאו אותנו לנופש, אבל כדי לחסוך הם החליטו בשבילנו שהילדים ישנו שניים במיטה. שזה סבבה בעיני אנשים מסוימים, אבל אצלנו לא. ממש ממש לא. וגילינו את זה רק כשהגענו לנקודת האירוח.

אני הייתי חצופה מספיק כדי לשלוח שני ילדים לישון בחדר של סבא וסבתא.

ומאז זה לא חזר על עצמו.

קלעת בולחיוך2019
אני לא הבנתי שאני נכנסת לסיטואציה הזו, אפילו ניסנו לברר מראש וכאן היתה האכזבה וגם ההתשה מהסיטואציה
מציע להתיידד עם הרעיון של ליל סדר בביתהסטורי
(בתגובה אחרת כתבתי לגבי הזהירות מול המשפחה)

ספציפית לגבי 'ליל סדר עם סבא', יש לזה משמעות וחשיבות של המשך העברת מסורת הדורות, אבל יש גם אפשרות אחרת.

רבים שנאלצו בקורונה או במלחמה או בנסיבות אחרות לעשות בעצמם - גילו גילוי חדש. ליל סדר שלכם, בקצב שמתאים לכם כשבעלך ואת ממוקדים בילדים שלכם - זה משהו מיוחד ומרומם מאוד. אפשר גם להזמין חברים לעשות יחד. אם יש לכם כח הכי חשוב (וגם הכי מחנך את ילדכם) להזמין את הזקוקים לכך בשכנותכם - אדם גלמוד, משפחה של עולים שאין להם קרובים בארץ וכד'. אבל קודם כל המיקוד בכם.

זה לא אומר שמעכשיו כך זה יהיה לנצח, יתכן שבעוד כמה שנים יסתדרו דברים ותוכלו לעשות בפורמט זה או אחר סדר עם סבא וסבתא, אבל כרגע זה כנראה יוצא מאוד עמוס - אז כדאי לחשוב על האפשרות.

בעניין ליל הסדר בביתחיוך2019

עשינו את זה לא מעט שנים,

כי גם בשנים שהיינו צריכים להיות בצד שלי לפעמים לא יכלנו בגלל מורכבויות משפחתיות.

אבא שלי עזב לחו"ל לפני 5 שנים וכן יש כאב כזה ותחושת חוסר, זה בעיקר פוגש אותי סביב ליל הסדר

כואבהסטורי

ועדיין מציע למצוא איך להפוך את הלימון ללימונדה.

אנחנו עשינו לבד סדר, זוג עם תינוק, בגלל אילוץ מאוד מורכב וזאת היתה חוויה מכוננת.

אח"כ חלק מהשנים כן נסענו, אבל כשהתאים שמחנו לעשות לבד.

וואי, כואב לקרוא את התיאורשלג דאשתקד

ומצד שני, ממש מרגיש לי שאני מכיר את הסיפור הזה... די דומה לבית שאני מכיר. או בקיצור, יש מצב שאנחנו קרובי משפחה

בכל מקרה, התיאורים נשמעים לא טוב, אבל גם צריך להבין שאלו ההורים של בעלך, ואיזשהו מחיר תצטרכי לשלם על הכבוד שלך לבעלך ולרצון שלו לשמר קשר עם הוריו.

לשמחתי, אני שומע כאן הרבה תחושת הזנחה, אבל לא משהו בלתי הגיוני או לא אפשרי לחלוטין.

מציע שתקיימי שיחה עם בעלך ותחשבו על מה כן ומה לא, ואיך בכל זאת הולכים זה לקראת זה. כי בסופו של דבר דם זה לא מיץ עגבניות ואנחנו צריכים לתת מקום להיבטים סוציולוגים של בני זוגינו.

מציע לך להגיע עם אמפתיה וכבוד לצרכים שלו. קחי בחשבון שהמחיר יכול להיות הוצאה של בטן מלאה שלו על הורייך (אחרי הכל, הגמל לא רואה את דבשתו). וגם להכיר ולקבל את המושג "כניעה".

זה מה יש...

מעניין אם יש קרבת משפחה...חיוך2019

למרות שלא נראה לי.

ביננו אנחנו פתוחים ומדברים על הכל.

על האתגרים בשמפחתי ובמשפחתו.

וגם הוא מבואס מהמצב.

קשה לו שאמא שלו לא יוצאת...

לא מבין מה האחות נתקעה שם שנה פלוס...

וגם מתגעגע, בקיצור, מורכב

תראישלג דאשתקד

הסיפור-מסגרת שתיארת, מתאים אחד לאחד לבית שאני מכיר (ולמגינת הלב, הבית שגדלתי בו. רק שמסיבות שונות אני כמעט לא מתארח בו..). וכן, הכתיבה שלך מתאימה לגיסה שהתארחה בחג. כולנו יודעים שמאוד קשה לה.

מה שכן, זה כנראה לא אתם, גם כי אין הרבה סיכוי שהיא תכתוב כאן, וגם כי כשכנסת לפרטים זה שונה מאוד מהבית שאני מכיר (האספרגר הוא לא אח אלא קרוב ברמה אחרת, והאחות התקועה היא לא דתלשית וזה סיפור של הרבה יותר משנה שנתיים. ועוד כמה פרטים).

מצד שני, דווקא אני מדמיין את אותה גיסה מתייעצת אתי. ובכנות אני בעיקר שואל את עצמי למה מתוך כמה וכמה ילדים שקשה להם, רק היא "עושה כל כך הרבה בעיות"? למה דווקא היא לא מתפשרת? ובפרט באמת שהם באים מעט מאוד (לא רק לאירוח, גם לארוחה קצרה וכדו' הם בקושי באים, וגם כשבאים - זה בלעדיה).

וזה מדגיש לי אולי את מה שצריך לשים לב ולהיות מודעים לו. בשביל לשמר קשר עם משפחה, זה עניין רציני ודורש איזה מחיר משמעותי. אם זה חשוב לכם (כמובן בהנחה שזה באמת חשוב), אז נאלצים לשלם את המחיר. אפשר להפחית את הכמות, אפשר למצוא מקסימום פתרונות לבעיות ספציפיות (נניח אם יש בעיה עם הממד, אז אולי יש לבעלך חבר ילדות או שכן שהוא בקשר טוב איתו, ושינסה לסדר לינה אצלו). אבל אם הקשר הזה חשוב, צריך להבין שיש לו מחיר.

זה לא קל, אבל יכול להיות שגם בילך מתקשה אצל הורייך ושותק, ולא כדאי לעורר דובים. ובכלל יש סיכוי שזה גם קשור לרגישויות ייחודיות שלך.

בהצלחה יקרה ♡

לצערינו הרב, יש הרבה משפחות כאלוהסטורי
כלומר - אני לא מכיר את כל הפרטים אחד לאחד, אבל מאז שאני מודע, כי במשפחה המורחבת שלי יש דתל"ש, שכל אירוע/אירוח וכו', הפך למלחיץ מה אומרים/מה לא אומרים/מתי מצפים לכבד ומתי שותקים וכו' - אני שם לב להרבה סיפורים כאלו.
אני חושבנקדימון

שהכיוון של השיח ביניכם פה הולך למקום רע.

אתה די בטוח שאתם משפחה ויש לך בטן מלאה עליה (או על הגיסה האמיתית), מה שמבטיח מתכון נוראי לפורום.

הכי טוב שתדלג על הסיפור הזה, או שתנסה להתאמץ להבין את הצד שלה. זו הזדמנות פז שלך לשמוע ולהיכנס לנעליים של מישהי שאתה חושב ש"רק היא עושה בעיות". אולי תגלה כמה דברים גם על עצמך במהלך הקריאה.

ואכמ"ל.

מה?!?שלג דאשתקד
לרגע לא כתבתי שהיא לא צודקת, כתבתי שלצערינו אין המון מה לעשות עם העובדה שהיא צודקת וכדאי לחשוב איך מתמודדים ולא איך נמנעים.

ואני אומר את זה דווקא בגלל שאני מבין את הסיטואציה, וגם אני כנשוי טרי, הייתי ממש שמח להיות קצת פחות דבוק למשפחה של אשתי, אבל בס"ד הבנתי מהר שאין טעם להיפרד ועדיף למסגר ולהתמודד.

היישבורת,לב

ממש מבינה את התסכול על הסיטואציה. זה באמת יכול להרגיש שלא מתחשבים בכם.

זה שלא היה מקום נורמלי לישון, וחוסר הגיינה זה נורא מגעיל ומבאס אין ספק וברור שצריך להסיק מסקנות כלשהן להבא.

יחד עם זה, מציעה גם לחשוב על מה שההורים עוברים עם האחות וכמה זה התגברות והתמודדות יום יומית ואולי עוגמת נפש עבורם, ויש בן עם אספרגר שאולי צריך יחס מיוחד, והם בטוח רצו שתבואו ואתם גם חשובים להם מאוד.

יש מצב שהם נמצאים בסיטואציה מאוד קשה של לנסות לרצות את כולם ובעצם לא יכולים לתת פתרון טוב לכולם בו זמנית. וכמו כל הורים מבוגרים הם פשוט רצו את הילדים שלהם איתם בחג. רצו נחת וזה רצון כל כך מובן.

אני לא אומרת שאת לא צודקת, ההרגשה שלך מובנית ומצודקת.

את לא צריכה לסבול ואולי לא תוכלו להתארח שם בתקופה הקרובה,

אבל אולי כדאי לנסות לראות גם את הצד של ההורים ולהבין את הקשיים שלהם בהתמודדות עם כולם.

אולי זה יתן פרופורציות וחמלה למצב שלהם, גם אם זה לא עושה את המצב שלך יותר קל.

אולי תמצאו דרך לשפר בעתיד את השינה שם ואולי לא. אולי תמצאו דרך אחרת לקשר.

זה לא חייב להיות פתרון מידי אבל כל צעד קטן לחמלה יכול לעזור.

שולחת חיבוק

תגובה יפהביישן נ
את ממש צודקתחיוך2019

זה בדיוק הסיפור.

וזה נורמלי.

זהההרבה צרכים שונים בו זמנית וזוג הורים שרוצה לתת לכולם.

אבל בגלל שזיהתי שזה יותר מידי צרכים, גילאים, סטטוסים וכו שמתנגשים, העדפתי ללכת אחרי החג ולא להשאר גם לשבת כי הרגשתי שזה כבר יהיה יותר מידי.

קצת מבאס שלאחות אין עצמאות ולא נראה שיש אופק להתנחלות שלהם שם.

להורים זה ממש קשה אבל לא ברור לי למה הם נתקעים שם.

בעבר גיסתי היתה עובדת ומאז הלידה שזה שנתיים היא רוצה לגדל את הילדה בבית אז עובדת רק שעה ביום וההכנסה בהתאם והבן זוג לא יודעת היה שם קצת און אנד אוף אז לא ברור..

הפתרון הקל שלהם זה להיוצ אצל ההורים, הסבתא עוזרת המון עם הילדה, חוסכים הוצאות, אבל בעיניי זה קטסטרופה.

גם כמובן דוחק אותנו הצידה לסבא ולסבתא לא נשאר גרם של כח וסבלנות לילדים שלנו. אבל מעבר לזה הסבתא אישה חולה וכולם בבית עליה זה עומס. 

וואוונהג ותיק

כמה מורכבות

כמה זה דורש לנווט בין חלקי המשפחה בעיקר שזה חשוב לכם וזה מביא גם מחירים לא פשוטים כמו שכתבת.

@שבורת,לב כתבה מאוד יפה כאן

כואב הלב לשמועשבורת,לב

את כנראה לא תוכלי לפתור את המצב עם הגיסה,

זה שלהם.

אל תקחי עליך דברים שמיותרים לך.

אבל את מקסימה שלמרות הכל היית שם בחג ומקסימה החשיבות של חג עם ההורים בעיניך.

זה לא מובן מאליו.

צריך לקוות שעם הזמן אולי יהיו שינויים.

יש עוד שנה עד ליל הסדר הבא ובינתיים יכול להיות שדברים יזוזו וישתנו לטובה.

צריך זמן וסבלנות.

❤️

תודהחיוך2019
את מקסימה ואני מאוד מזדהה עם המאמץ שלך לעשותאורין

ליל סדר עם הסבא והסבתא. מעריכה אותך ממש.   זו כן חוויה שזוכרים הילדים.    מבינה שהיה לך קשה ומעריכה גם את הסבתא שמתמודדת בכל כך הרבה חזיתות : הבת הלא נשואה עם הרגישות הדתלשית - קורה במשפחות דתיות ובאמת הולכים על ביצים כדי לא לנתק ולהתנתק, הבן עם האספרגר וגם הרצון לארח אתכם - משפחה שלמה כשאין להם תנאים מתאימים. חושבת שאולי כדאי מראש לחשוב איך לעזור לסבתא, אולי להביא מיטה מתקפלת, אולי משהו בניקיונות לפני, להביא מצעים שלכם (אני מביאה קבוע כדי לא להוסיף כביסות למארחים) וכד'. חושבת שכיוון חשיבה כזה, שהסבתא מתאמצת ולא ככ מצליח לה כי קשה לעמוד בצרכים של כולם ורצון לעזור לה וליצור חוויה משופרת לכולכם כחזית מאוחדת, יכול לעזור גם לתחושות שלך.

אפשר להשקיע ולמצוא דירה קרובה. אפשר בתשלום ויש הרבאיציק אברג'ל
רעיוןחיוך2019אחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י

שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

הי את! איזו משתמשת וותיקהמשה
לבדוק עם בודק שבביםנפשי תערוג
אין לנויהודיה מא"י
ביום חמישי צפוי להגיע פקח מטעם הוטרינר של המועצה, ויוכל לבדוק זאת, אם נמצא את הבעלים קודם, עדיף.
יש קבוצה של מתנדבים שיכולים לסרוקנפשי תערוג

הסורקים - מחזירים את הכלבים הביתה | Facebook

עד יום חמישי זה הרבה זמן

גם הבעלים יחפש את הכלב

וגם הכלב "יתגעגע" 

לא יודעת, אבל החסד שלך נוגע לליבידיאט ספרייט
הלוואי שתעדכני אותנו שהבעלים נמצאו ושלכולם שלום.
לשאול בחוות באיזור אולי5+אחרונה
לבעלי החוות יש קבוצות ווצאפ
הילדים אצל חמי וחמותיאדם פרו+

כל החג מה עושים??

זה הזמן לתחביבים, לתחזוקת הבית, לקניות, לביקוריםזמירות
אם יש לך בית עם גינה - האביב הוא זמן מצויין לחידוש הפרחים העונתיים בגינה
זה בעיה בחול המועדרקאני
מטייליםרקאני

אוכלים אוכל טעים

פוגשים חברים

לומדים

מדברים איתם בטלפון 

בהצלחה! נשמע לא פשוט בכלל...

משחקים עם aiמשה
אחייניות שליתמיד בבטחה

מבקשות מג'מני דברים מופרכים לדפי צביעה, ואז מדפיסות וצובעות

כן!משה
חדי קרן אוכלים מצות בסוכה.
חתול עם תחפושת של נסיכה שרודף אחרי פיהתמיד בבטחהאחרונה
קהילה דתית מגןבשת בצפוןיונית321
מישהן מכיר קהילה דתית מגובשת מאד ברדיןס חצי שעה-ארבעים דקות חיפה? שכל הדתיים באותו איזןר כזה ויש אווירה צעירה כזאת אנחנן זןג צעיר עם תינוק.. עדיף בעיר ולא בחיפה עצמה
האם חייבים להגיד את כל ההגדה? (מוזכרים ילדים)חרות

מה החובה להגיד?

תמיד אני מוצאת את עצמי מתזזת בין הילדים לאורחים ובין לבין מנסה להשלים את כל הטקסט של ההגדה.

אני תוהה מה חובה להגיד ומה רשות... אשמח למקור אם יש לכן.. 

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גבריםהסטורי

כולל מצוות סיפור יציאת מצרים.

אמנם כמינימום שבמינימום, למי שלא מצליח הכל (או חייל וכד' שיש לו דקות ספורות), יוצאים ידי חובת סיפור יציאת מצרים בהזכרת יציאת מצרים שבקידוש (וכמובן - לשתות כוס ראשונה) ולהגיד מ"רבן גמליאל היה אומר וכו' לפיכך וכו'" עם הברכה שחותמת את המגיד וכוס שניה.

(מקור: משנ"ב סימן תע"ג ס"ק ס"ד).

נוהגים להשתדל מאוד לשמוע גם את עשרת המכות (משנ"ב שם) ולכאורה כדאי מאוד גם את הפסקה של "עבדים היינו" שבהתחלה, שבה מופיע סיפור השיעבוד והיציאה בקיצור. (ע"פ דבריו בסימן תע"ב ס"ק נ')

מעבר לזה - כמובן כל המרבה, הרי זה משובח, אבל אם את מפסידה קטעים מכל הדרשה הארוכה של "ארמי עובד אבי וכו'" - לא צריך להילחץ להשלים.

חייבים להגיד "פסח מצה ומרור"אריק מהדרום
בתאבון
גם כשהשאר אומרים ואת שומעת זה תופסחוזרת
אומרים פסח ומצה ומרור
רבן גמליאל אומר פסח מצה ומרור חובהחתול זמני

עשרת המכות מאוד חשוב

כל השאר פחות מהותי

מניח שאת מדברת על מגיד והללנפשי תערוג

מגיד לוקח כ10 דקות בקריאה מהירה ורצופה

הלל כ3-4 דקות

לא רואה לחץ להשלים כלום.

תכווני בקידוש. תגידי "פסח מצה ומרור" את עשרת המכות.

ותכוונתי "ולהגדת לבנך". תספרי להם שאת מתזזת אחרים כי זה פסח.

או שלשם שינוי אל תתזזי.

ואז הם ישאלו מה קרה שאת ככה נינוחה?

אז תספרי להם שעבדים היינו ועכשיו את בת חורין 🤣

פסח שמח 

פירוט של מה שחייבים:גבר יהודי

מתוך שולחן ערוך "הרב", תעג סעיף מג:

ועיקר נוסח ההגדה שתקנו חכמים חובה על הכל הוא מתחילת עבדים היינו עד הרי זה משובח ואחר כך מתחלה עובדי עבודה זרה היו אבותינו כו' עד סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי ואח"כ פסח שהיו אוכלין כו' מצה זו כו' מרור זה כו' בכל דור ודור כו' ואותנו הוציא משם כו' לפיכך כו' עד ברוך אתה ה' גאל ישראל ושאר כל נוסח ההגדה הוא מנהג שנהגו כל ישראל מדורות הראשונים:

נ.ב. מה שהוא כותב "סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי" - הכוונה היא עד עשרת המכות (ולא חייבים להוסיף את דברי רבי יוסי הגלילי וחבריו)

ומי שמוכרח לקצר יותרגבר יהודי
יכול למצוא הנחיות בפסקי ההלכה של הרבנות הצבאית
ממה שזכור לי מהמשנה ברורהשלג דאשתקד

צריך לומר, או לפחות להקשיב, מ"רבן גמליאל אומר, כל שלא אמר..." עד הברכה שלאחר ההגדה.

אם תרצי אבדוק במדויק

זה מה שכתבתי:הסטורי

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גברים - נשואים טריים

וציינתי את המקורות.

העובדה שכמה ניקים שונים, ענו על דעת עצמם בלי מקורות ו(כנראה) בלי לדעת בכלל, כיצד הראשונים והפוסקים השונים הבינו את המשפט היחיד שהם ציטטו, מדגישה שוב עד כמה הפורום אינו במה מתאימה לפסיקת הלכה.

מסכים איתך בכל דבריךשלג דאשתקדאחרונה

ולתועלת הציבור, להלן דברי המשנה ברורה, סימן תעג סעיף קטן סד:

גם נשים חייבות במצות הלילה ובאמירת הגדה ... ולכן החיוב גם על המשרתת שתשב אצל השולחן ותשמע כל ההגדה ואם צריכות לצאת לחוץ לבשל עכ"פ מחויבת לשמוע הקידוש וכשיגיע לר"ג אומר כל שלא אמר וכו' תכנוס ותשמע עד לאחר שתיית כוס ב' שהרי מי שלא אמר ג' דברים הללו לא יצא ונוהגין שגם קוראין אותן שתשמע סדר עשרה מכות שהביא הקב"ה על מצרים כדי להגיד להם כמה נסים עשה הקב"ה בשביל ישראל

פסח+עומס+אופיhodayab

אז ככה:

פסח: צריך להסביר למישהו למה פסח מלחיץ?? למה חשוב לשמור על סדר ונקיון לקראת פסח?? למה יש מליון דברים על הראש?? נראה לי שמובן.

עומס: אנחנו לא נשואים טריים, יש עוד כמה קטנים ב"ה וכולם בבית. אז עומס יש בלי עין הרע.

אופי: בעלי אדם מבולגן, ואני מתערבבת לחלוטין מבלאגן בעיניים. זה ממש מכבה אותי. והוא מנסה לסדר, רק שמבחינתי זה עוד יותר גרוע כי אני רק חושבת שמסודר ומסתבר שהוא משאיר לי כלים מלוכלכים בייבוש, או שם את הדברים במקום הלא נכון (ולא קשור!!!), או שהוא פשוט לא מסדר כי "גם ככה את לא מרוצה" ואז הכל נופל עליי. 

אז בימים כתיקונם אני מחליקה. אבל עכשיו גם קשה לי, וגם הגדולה שלנו (שדומה לו מאד) מסתבר גם ירשה ממנו את האופי ומתחילה לסדר בכאילו בדיוק אותו דבר! ופה אני בפאניקה מוחלטת. אני כועסת עליה שהיא לא מסדרת ושמה דברים לא במקום ומוציאה דרך זה עצבים בעצם על אבא שלה. וזה ממש מתסכל.

בנוסף, אני מרגישה שאני היחידה שרודפת אחרי סדר בבית ואני לא מהמבריקות, אני מדברת על מינימום. לראות מרצפת ריקה. כולם מבלגנים ואני מנסה לאסוף את עצמי ואת כל הבלאגן בבית ולסדר...

עצות מישהו? 

חיבוק יקרהנגמרו לי השמות

בזמן וביום הכי לחוץ בשנה אולי זה לא הזמן לתהליכי עומק,

לכן ממליצה רגע לעבור את היום ומחר כמה שאפשר, ובהמשך לראות במבט-על איך לגשת לנושא.

גם לבחון יותר לעומק את הצורך שלך שם,

גם את ההתנהלות עצמה של כל אחד מבני הבית בנושא הסדר והניקיון,

גם להקשיב פנימה ולפתוח לעומק את הצד של בעלך שכתבת שהוא כן מנסה לסדר

וכי הזמנים בהם הוא לא מסדר עבורו הם כי "גם ככה את לא מרוצה" כדבריו.

כלומר להקשיב רגע לחוויה הפנימית גם שלו.

שהוא כן מנסה וניסה לסדר.

שאולי לא יודע או לא מסוגל או קשה לו לסדר כמוך, אולי זו לא החוזקה הכי חזקה שלו, אולי הוא "סתם" שונה ממך והראש שלו פועל אחרת וכן הלאה...

וגם שהוא לא מסדר לא כי לא אכפת לו, לא כי הוא נגדך, אלא כי באמת באמת הוא מרגיש שמה זה שווה אם גם ככה תהיי לא מרוצה, אז הוא במעין "אין כניסה" כמו תמרור כזה.

אם אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אם לא אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אז מה אוכל לעשות?

אולי אני מרגיש שכל מה שלא אעשה זה אף פעם לא יהיה בסדר או מספיק?

שאין לי שם כניסה, אין לי שם מוצא?

אולי אני צריך להרגיש שם בעומק שכן יש הכרה למאמץ שאני כן עושה,

שכן יש קבלה לשוני ולאדם שאני,

שכן אשתי שמחה ומאושרת,

שכן אני יכול לתת יד ולתחזק את הבית כמו שצריך ויש לכך ניראות והערכה?

וכמובן לשמוע גם לעומק אותך.

ואז להגיע למציאת דרכי כיוון שיכולים להתאים לשניכם.

אחרי ראיית עומק שלך

ראיית עומק שלו

ראיית עומק של ההתנהלות כולה בנושא

השלב של ההתקדמות והפתרונות יכול להגיע יותר בבהירות, אבל רק על גבי ההבנה לעומק והניראות של כל הנ"ל.

שולחת עוד חיבוק וחיזוק

ב"הצלחה גדולה בכל יקרה!

ומצרפת לך כאן שתי הודעות שכתבתי בדיוק מקודם בפורום הו"ל שיכולות להתאים גם לכאן ❤️

קוצר רוח ועבודה קשה

וקצת על הזוגיות שלנו בתקופה הזו 

(משום מה קצת מתקשה ולא עובד לי להעתיק את הכתובת של הקישור עצמו, אז ניסיתי מה שיכולתי בינתיים ואם לא עובדים לך הקישורים אפשר פשוט להיכנס לכרטיס שלי ולראות את שתי ההודעות האלה שם בצורה מסודרת...)

יש לך בית גדול והרבה מקום?שוקולד לבן

אם כן אני מציעה לרכז כל תחום באותו אזור, לתת מקום לכל דבר ואם צריך לכתוב על כל מגירה וקופסא מה יש בה. כשיש מקום לכל דבר, וכל תחום באותו האיזור הרבה יותר קל לשמור על סדר גם למאותגרי סדר קשים. ואם הםממש מאותגרים שלטים ממש יכולים לעזור כי הם רואים בדיוק איפה כל דבר

צריך כמובן תקופת הטמעה,אבל זה עדין מקל מאד

אם לא קשה לך אפשר גם לזרוק ולפנות מהבית דברים לא נצרכים,ואז זה מוריד מהבלגן כי יש פחות מה לבלגן

לפני פסח תמיד הכי מבולגןרוני 1234

וזו תקופה שצריך לנשוך שפתיים ולהחזיק מעמד.

לאחרי פסח אני מציעה חלוקת תפקידים שבה את האחראית הבלעדית על הסדר ו"בתמורה" הוא אחראי על משהו אחר (רצוי משהו שאת שונאת לעשות).

בתור המבולגנת מביננו אני יכולה להעיד שאני בכלל לא *רואה* שום בלגאן בזמן שהוא משתגע ולכן זה פתרון ממש טוב שבו הצד המסודר משלים עם הבלגאן של השני אבל "מרוויח" ממקום אחר.

נשמע גםמשה

אם יורשה לי, שאת בעצם כועסת על אנשים שמנסים לעזור (וטועים) ומוציאה את החשק שלהם מזה. גם על הבעל ועכשיו גם על הילדה שלך.

גם התגובה שלו "גם ככה את לא מרוצה" נשמע כמו "אני עושה את המקסימום שלי ואת לא מרוצה". זה לבד מוציא את החשק.

המחשבה שלי: רשימה סגורה, לתת לו משימות שלא מטרגרות אותו איתך, ובטח שלא להעיר לו. זה לא מועיל לכם.

קראתישבורת,לבאחרונה

נשמע שאת מאוד מוצפת, יש עלייך הרבה עומס ופסח עושה להכל בוסט.

את רוצה שותפות ואת צודקת, כשאין זה מאוד מתסכל.

אני חושבת שזה יותר עמוק מהבלגן הטכני וכדאי לברר מה קורה לך בפנים ובזוגיות.

בקשר לילדה-

ברגע שאת שמה עליה תווית שהיא כמו אבא שלה המוח שלך כבר מתחיל לחפש הוכחות לזה ואז כל דבר קטן שהיא עושה נצבע דרך זה.

היא קצת אבא שלה וקצת כמוך ובעיקר היא אדם בפני עצמה.

היא תלמד ממך מיומנויות בצורה יותר טובה כשזה יבוא בלי לחץ.

אז אולי הכי שווה כרגע להתרכז בלהחליף את המחשבה שהיא דומה לאבא שלה במחשבה אחרת כמו שהיא עדיין לומדת.

זה יעשה המון הבדל.

שולחת חיבוק❤️🧘🏽‍♀️🙏

מעשים קטנים של אהבהצופה אנונימי

שלום לכם

קצת חדש פה (בעיקר קורא מהצד)

רציתי לשאול ולשאוב השראה

אילו מעשים קטנים (או גדולים) אתם עושים לאשתכם (או לאשכן) להראות אהבה?

פרחים, פתק קטן, איזה שוקולד…

בתודה מראש לכל העונים

מקווה שיעזור וייתן השראהזמירות

פרחים מידי יום שישי,

לקום בלילה לילדים הקטנים

לקום איתה בלילה גם כשהיא מניקה כדי לעזור

אחריות לניקיון הבית

אחריות לקניות השבועיות

מתנה שווה ליום הולדת

ליזום מידי פעם יציאה לבית קפה/מסעדה

ליזום לצאת איתה לקניות לעצמה בקניון

לאפשר לישון עד מאוחר בשבת בבוקר

חופשות שוות בארץ או בחו"ל 

דעה לא פופולרית אולי(מנק' מבט נשית)*אשתו של בעלי*
מיותר שהבעל יקום בלילה יחד עם אשתו,אם הוא עובד למחרת והאישה בחופשת לידה (ובעיניי גם אם היא עובדת...)

בעיניי זה מיותר לחלוטין שהבעל גם יקום בלילה,לפחות שהבעל ישן כמו שצריך

מי שבא לה להעיף עגבניות...רחמים...הכל נקי פה לפסח...

זה תלוירקאני

לי היו תקופות בתחילת ההנקה

שהציל אותי כשהוא היה קם לעזור לי

לא קם יחד איתהנפשי תערוג

אבל כן היינו עושים סוג של תורנות או לפחות קימה אחת שלי כדי שיהיה לה 4-5 שעות רצופות של שינה.

אחרת זה מורכב להמשיך לתפקד שכל שעתיים צריך לקום להאכיל + יש בית ועוד ילדים שצריכים את צרכי הבית 

לא רלוונטי בהנקה מלאהרקאני
מש"א☝️☝️☝️*אשתו של בעלי*
גם בהנקה מלאה זה מאוווווד יכול לעזוררחללי

יש תינוקות שלא נרדמים מיד אחרי הנקה.

ואפילו רק להביא את התינוק לאישה להנקה בשכיבה יכול להקל מאוד מאוד.

אבלרקאני

הוא כתב שהוא קם במקומה...

זה לא רלוונטי

לקום יחד איתה כן

בעיניי מיותר*אשתו של בעלי*

רק בשביל להביא/להחזיר תינוק,

זה תינוקי ומיותר בעיניי,במיוחד אם הבעל עובד למחרת.

תדעי שיש נשים שזה עוזר להן מאודרחללי

ככה לא באמת צריך להתעורר אלא ממשיכים להניק חצי מתוך שינה.

ויש גם אמהות מניקות שעובדות.

אני חושבת שיש תפיסה כללית, ופרטים טכניים.לאחדשה

ויש הבדל מהותי בעיניי, בין מה גבר יכול לעשות לאשתו, לבין אשה שיכולה לעשות לבעלה.
מבחינת התפיסה- זה חופף בעיניי והכלל הוא- לאן מכוון החץ? מה בראש סדר העדיפויות?
כל הפעולות הקטנות- והנחוצות מאוד, צריכות לנבוע היכן ומתי שבן הזוג יצליח לחוש תחושת אכפתיות, וזה שאני בראש סדר העדיפויות.
ברור שאנחנו חיים עם רגליים על הקרקע, ויש בלתמי"ם ויש  עניינים אבל מה מניע אותי?
מקווה שזה ברור..
לעניין הטכני-
לפי דעתי אשה צריכה להרגיש יציבות, לקיחת אחריות ויוזמה.
מה הבעל יכול לעשות?
ליזום דייט- ביתי או בחוץ, אחת לשבוע או לשבועיים, לדאוג שיש מי שישמור על הילדים (לא לבקש מאשתו אבל שהוא יהיה זה שמוביל את העניין)
משקה שהיא אוהבת בלי שהיא תצטרך לבקש
משהו טעים שהיא אוהבת
מסאז'- בזמנים שמותר, או אפילו לרכוש לה מסאז' מקצועי
הודעות במהלך היום, גם הבעת חיבה רגשות ומחשבות וגם שיתוף -נתקלתי בסרטון\ פוסט הזה וחשבתי עלייך (משהו שמביע אהבה, הערכה או תשוקה)
כמובן שפינוק של מתנה שווה מדיי פעם, מבלי שהיא תצטרך להתחנן ולהזכיר מליון פעם, לשים לב היא היא רומזת או אומרת שרוצה משהו, ולהפתיע איתו
לסדר לה את המיטה
אם מתאפשר לשניכם בלו"ז- לשחרר אותה לעשות כרצונה לזמן פינוק של מה שהיא רוצה, כמה שעות מבלי שהיא תצטרך לדאוג איך הבית מתפקד ומסתדר...
כשיש אפשרות לתת לה לישון עד מאוחר בשקט\ שנ"צ
ושוב חוזרת לעיקרון- שהיא תרגיש במעשים ולא רק בדיבורים שאתה חושב עליה ושהיא נמצאת בראש סדר העדיפויות.

נשמע שפותח הפוסט הוא גבר לכן עניתי על הצד הנותן הגברי..

תגובה נפלאהנגמרו לי השמות
זה לפירקאני

מה שהשני אוהב

אני אוהבת קפה

כיף לי שהוא מפנק אותי בכוס קפה עם שוקולד

הוא אוהב אוכל טוב

כיף לו שאני מפנקת בארוחה שווה

פתקים זה תמיד טוב

פרחים אני פחות בקטע

דווקא בעלי שמח לקבל עציצים יש לו גינה מכובדת

לצאת ביחד לטייל

הוא מאוד אוהב לצאת לאיזה מעיין

אני אוהבת לבתי קפה

חושבניחתול זמניאחרונה

שמשתנה מאדם לאדם.

כן יש בזה משהו טיפונת לא־רומנטי לשאול "מה עושה לךָ/ךְ את זה"

אבל באמת אנשים כל־כך שונים וכל־אחד אוהב ומתלהב ממשהו אחר.

סבורני שהחכמה הגדולה היא לאו דווקא לעשות את המעשה הרומנטי הגנרי אלא דווקא לדעת מה הצד שני האוהב? מה האופי שלו? מה הנקודה שנוגעת בו/בה בדווקא?

אולי יעניין אותך