הסבר קצר למה מקום 8 בימין המאוחד הוא ספק ריאליאיתן גיל

לפי כל הסקרים ערב הגשת הרשימות אין לאף אחד 61 מנדטים.

בהנתן שלא יהיה סיבוב שלישי מחוייב שהנשיא יכפה ממשלת אחדות, וממשלת אחדות כברירת מחדל.

בתרחיש כזה ראש המפלגה עם יותר מנדטים בתוצאות אמת יקבל מנדט להרכיב ממשלה. מפתח אחר אינו הגיוני.

הציבור אינו טיפש, ולכן משתה המנדטים יתחיל הפעם מוקדם מן הצפוי. מי שרוצה ממשלת ימין (לפחות בשנתיים הראשונות) יקרא להצביע ליכוד, וליכוד בלבד, ומי שרוצה ממשלת שמאל יקרא להצביע כחול לבן.

במשחק הזה אין יתרון למפלגות הקטנות והבינוניות, ובכללן הימין המאוחד, וכפועל יוצא הן תצאנה כולן וידיהן על ראשן. 

7 מנדטים לימין המאוחד בתוצאות אמת יהיה הישג אדיר, ולמעשה שמירת הקיים של ספירת הקולות במערכה הקודמת.

לממשלת אחדות עם 70 מנדטים וצפונה לא יצורפו מפלגות נוספות, ולא יחולקו תיקים כשאין צורך לחלק, מה שאומר שהימין המאוחד על כל מרכיביו וחלקיו תשאר בחוץ.

ולכן, חוק נורבגי לא יעזור.  

ניתוח מדויק ואנטרסנטי של אוהד ליכוד מושבעאוהב א"י והעם

לשם שינוי, אני מסכים איתךמיכאלצ

אכן ניתוח מדויק.

👍👍👍סודית
שטפו לנו את המוח שאיילת שקד היא משאבת מנדטים, וקיבלנו ספיןאיתן גיל

עניינית, ועל פי הסכם פנימי בין הצדדים, בנט הוא המנהיג עם זכות וטו. כל ההבנות איתה שלא היו על דעתו הוא ביטל בזו אחר זו.

שקד היא פלאקט, ולא בכדי מחביאים אותה מנהלי הקמפיין ביומיים האחרונים.

הציבור אינו מטומטם, ולא יצביע לפלקאט. מצביעים פוטנציאליים חשים יותר ויותר שהוליכו אותם שולל. 

על טעויות מטומטמות משלמים במנדטים, ובלשונה של סבתא שלי: איך שסידרת את המצעים כך תישן עליהם.      

ולכן צריך להצביע לימין אמיתיאוהב א"י והעם

שקד לא רוצה להיות מנהיגה ברמת ההגדרהמשה

היא רוצה להיות ת"פ ולעשות את העבודה המקצועית שלה (נגיד משרד המשפטים). היא פחות במקום הפוליטי של חזית האש.

לפי הסכם היא שלישית או רביעית לבחור תיק מתוך אלה שיוצעואיתן גיל

הסקר המחמיא ביותר מנבא 11 מנדטים, והימין המאוחד אינו לשון מאזניים. 4 תיקים מרכזיים לא סביר שיקבלו, וסביר יותר שלא יהיו בקואליציה הבאה. ראה תחילת השרשור.

ממשלת אחדות זו לא ממשלת ימיןסי שארפ

להצביע לליכוד כדי שישב עם כחול לבן זה נקרא להצביע ימין?

כן. הכוח הוא בידי ראש ממשלהסודית

עם בני גנץ בתור ביטחון ויאיר לפיד בתור שר חוץ/אוצר?סי שארפ

ועוד לא דיברנו על משרד המשפטים שילך לעופר שלח/יעל גרמן זו לא ממשלת ימין!

אני לא חרדית.סודית

ולא כל המשרדים החשובים ילכו לכחול לבן

ממשלת אחדות היא חצי ימיןאיתן גיל
בינתיים לפי הסקרים, אין סרט לממשלת ימין, וגם הממשלה היוצאת, עם כחלון, לא בדיוק ימין היא היתה.
נכון לעכשו כחלון נמחק, ליברמן עבר לשמאל, ובנט יושב על הגדר. אם יהיה לשון מאזניים הוא ידרוש את ראשות הממשלה, לא פחות. בבחירה בין ממשלת בנט ובין ממשלת גנץ יבחר הליכוד באופציה השניה.
בנט ידרוש את ראשות הממשלה?סי שארפ

אתם חיים בסרט.

הוא אמר שיש מועמדים נוספים בימין, והתכוון לעצמו.איתן גיל

דובריו נשאלו אם הכוונה למועמדים נוספים בליכוד, ותשובתם: מועמדים נוספים בימין.

סביר להניח שלא דוד אמסלם.

הוא אפילו לא מקום 1 בימין החדשסי שארפ

אבל הוא בעל הבית האמיתי, ולא שקדאיתן גיל

הוא הרכיב את הרשימה לכנסת, וסמוטריץ' אישר אותה ללא הסתייגות. הרב פרץ יו"ר הבית היהודי אפילו לא ידע עליה. את שקד לא ספרו, וכהציעה מקום חמישי לבן גביר אפילו לא ידעה שיש רשימה סגורה וחתומה, שלא ניתן להזיז ממנה פסיק. 

בממשלה עתידית שתקום הוא הראשון לבחור את התיק הבכיר שיוצע למפלגה.

שקד היא פלאקט.

הולך להיות מעניין אחרי הבחירותברגוע

כנראה שבאמת הליכוד וכחול לבן יעברו בקלות את ה 30 כל אחת

ואז הם לא צריכים את ליברמן בשביל להקים ממשלת אחדות

לכן לא בטוח שהוא ישאר עם הדרישה שלו לממשלת אחדות..

וגם החרדים והעבודה-גשר לא יוותרו כ"כ מהר על לשבת בממשלה.

בקיצור, יכולים לקרות כל מיני תרחישים מעניינים.

חוץ מזה שיכול להיות שהיועמ"ש מחליט על כתבי אישום לפני שקמה ממשלה ואז נתניהו מתפטר וקמה ממשלת ימין עם ליברמן או העבודה-גשר או חלק מכחול לבן.

הוא לא יתפטר, האשמה איננה הרשעה.סודית

נכון שהוא לא יהיה חייב להתפטר לפי החוקברגוע

אם כנראה שלא יהיו 61 שיתמכו בו עם כתבי אישום ולכן הוא יאלץ להתפטר.

אני לא חושב שהוא יסרב להתפטר ואז נלך פעם שלישית לבחירות.. יהיה עליו לחץ מתוך הליכוד להתפטר

לליכוד אין מי שיגיע לקרסולים שלוסודית
לכן הם מתלכדים חזק סביבו
גנץ כבר הבין את זה ואמר שישב עם נתניהו.
הוא נאלץ לחזור בו- אבל את הדעה שלו הוא גילה.
זה כמו האמירה של הפרץ לגבי טיפולי ההמרה - אתה מאמין להכחשה? לא.
יש מלא קופצים בראש הפעם.
ליברמן
בנט
שקד
סער
זו עוד סיבה להצביע לליכוד. אני לא חושבת שמישהו מהנ"ל מתאים לנהל מדינה
לפי ספירת הקולות בפעם הקודמת, יש 9 מנדטים לימין המאוחד.ותן טל

4.5 לאיחוד הימין, ועוד 4 לימין החדש, יוצא 8.5 מנדטים, כאשר מרב הסיכויים שמגיע גם המנדט התשיעי בחלוקת העודפים (אין חולק על כך שהליכוד יחתמו הסכם עודפים עם הימין המאוחד - האופציה היחידה האפשרית לשתי המפלגות). כלומר,8/9. לחלוטין לא 7. אבל לא שציפיתי שתומך ליכוד מובהק ינסה לשקף תוצאות אמיתיות ולא את מה שהוא רוצה להציג כמצג שווא בשביל תועלות למיניהן. נו, שוין. לפחות אני כאן לחשוף את השקרים. 

4.5 מנדטים לאיחוד ימין, 3.5 מנדטים לימין חדש, ס"ה 8 מנדטיםאיתן גיל

בשל הסכם עודפים עם הליכוד קיבל איחוד ימין מנדט חמישי, דהיינו 8 מנדטים יציבים יש על הניר לפני פתיחת הקלפיות במועד ב' עם שאיפה למנדט תשיעי.

לצד זה צריך לזכור שהליכוד נמנע בפעם הקודמת משתיית מנדטים מחשש שהמפלגות הקטנות לא יעברו, ועדיין 7 מנדטים הלכו לפח. מגבלת ההתנהגות הזו לא קיימת הפעם כי אין סרט שהימין המאוחד לא יעבור. מצד שני לא מופרך שיקבל 7 מנדטים בלבד, וישאיר את בן גביר בחוץ. 

בדקות האחרונות לפני סיום מועד הגשת הרשימות הסכים בן גביר להתמקם במקום 7 כמוצא כבוד מן ההפסד, אבל בימין המאוחד התעקשו על תוצאת נוק אאוט, וכך היה. 

ובכן- בן גביר נשאר בחוץ

4.5 מנדטים לאיחוד הימין. 4 מנדטים לימין החדש. למה אתה משקרותן טל

שוב ושוב. הימין החדש קיבל 4 מנדטים. זה שחסרו 1400 קולות למנדט הרביעי לא הופך את זה ל"3.5 מנדטים". אתה שקרן. אתה שקרן, זה הכל.

המנדט התשיעי הגיע בגלל הסכם עודפים, כמובן, שהוא תמיד קיים, ותמיד יש עודפים, כך שהסיכויים לקבל את המנדט התשיעי גבוהים מאוד. 

בכל מקרה, אפילו בהודעה הזאת אתה מוכיח ששיקרת לחלוטין במה שכתבת בהודעה הקודמת ש7 מנדטים זה שמירה על הקיים מספירת הקולות הקודמת. שקר מוחלט. אתה שקרן. צריך לחזור על זה שוב כדי שתקלוט שאתה שקרן? 

אתה שקרן. 

תיקון. 4.85 מנדטים לאיחוד הימין, 3.98 מנדטים לימין החדש.ותן טל

איחוד הימין קיבלו הרבה יותר מ4 וחצי מנדטים, מתנצל - למעשה, קיבלו 4.85 מנדטים. למנדט החמישי היה חסר להם בסך הכל 5000 קולות. 

הימין החדש, כמו שכתבתי לעיל, קיבלו על סף המנדט הרביעי. ביחד, יוצא להם כמעט 9 מנדטים. הפרשים של אלפים בודדים, שבעודפים הסיכויים לקבל את המנדט הזה גבוהים מאוד. 

חוץ מזה שהשקר על "יותר מנדטים" לא יוכל לעבוד על אף אחדותן טל

בפעם העשירית, אתה יודע. אנחנו לא מטומטמים גם אם אתה מנסה להפוך אותנו לכאלה - אין שום יתרון אמיתי למי שיש יותר מנדטים. היתרון הוא למי שיש לו יותר ממליצים. אין שום סקר אמתי שמראה שלכחול לבן יהיו יותר ממליצים - אפילו אם ליברמן ימליץ עליהם, ואני בספק אם באמת ימליץ לכתחילה על כחול לבן כי זה ישבור בעיני המצביעים שלו עוד יותר את תדמית הימני לכאורה. 

בכל אופן - לליכוד תמיד יש יותר מ50 מנדטים ממליצים (השאיפה כמובן היא 61, אבל גם אם לא, עדיין יותר מ50) כאשר לכחול לבן בשום קונסטלציה אין 50 ממליצים. שום קונסטלציה). 

מה יקרה אחרי זה, איזו ממשלה תוקם, זאת כבר שאלה אחרת. אבל דווקא מי שרוצה ממשלת ימין חזקה, הפעם יותר מתמיד, חייב להצביע רק לימין המאוחד (או להבדיל, לזהות, אם הוא ממש ממש לא יכול להצביע לימין המאוחד - יש סיכוי שהצבעתו לזהות תעביר את המפלגה את אחוז החסימה ותוסיף מנדט או שניים לימין). כיוון שברור לכולי עלמא שהצבעה לימין המאוחד היא הצבעה אך ורק לממשלת ימין, ושגודל הגוש הוא הדבר היחיד שקובע, הרי, ושהצבעה לליכוד לעומת זאת, פירושה בהחלט אפשרי של הצבעה להקמת ממשלת אחדות - הרי שהצבעה לימין המאוחד, יכולה בסבירות גבוהה בהרבה, להוביל בהכרח להקמת ממשלת ימין. השמאל לא יקבל את האפשרות להרכיב ממשלה ראשון גם אם יהיה 6 מנדטים מעל לליכוד, כיוון שעדיין רוב הממליצים ימליצו על נתניהו - אבל אם נתניהו יעמוד בתור מומלץ כאשר יש לימינו מפלגה חזקה ימנית, לא רכרוכית, אלא דו ספרתית ואפילו לא נמוך - אזי זה יכריח אותו להימין בכוח, והוא לא יוכל לנסות להתפתל לכיוון כחול לבן ברוטציה או משהו, כי כחול לבן יקרקסו אותו, וגם הימין יקרקס אותו...

בקיצור, לכל מי שחפץ בממשלת ימין אמתית בבחירות הנוכחיות - יש לכם רק פתק אחד אפשרי - טב - הימין המאוחד. 

מצד שנימרדכי
בס"ד

אם תהיה ממשלת אחדות זה כן משנה מי תהיה המפלגה הגדולה. כרגע זאת האופציה שהכי נראית לעין.
מה זה משנה?הסטורי
מה אכפת לי עם גדעון סער יהיה השר לבטחון פנים של נתניהו או של גנץ?
לך אולי לא אכפת. לאחרים כןסודית
תסבירו מה יהיה שונה?הסטורי
כבר הוכח כמה פעמים שליכוד בלי מחשקים משמעותיים מימין - גרוע מהשמאל. כשהשמאל בשלטון והליכוד באופוזיציה, יש לפחות אופוזיציה ימנית...
משנה לגבי אוטובוסים בתל אביב. לא רוצה שחס וחלילה יתפוצצוסודית
זה לא קרה בממשלת ליכוד
זה קרה יותר משנה בממשלת אחדות בראשות הליכודהסטורי
כששרון העיף את אהוד ברק, אבל הקים ממשלת אחדות ומינה את פרס לשר חוץ, המצב נשאר זהה ללפני כן. לקח שנה ורבע ועשרות רבות של הרוגים, לצאת לחומת מגן.
לקח לליכוד שנה להשתלט. על האסון שהשמאל הביאסודית
מי שהשתלט היה נתניהו. לא יעזור לך כלום. גרתי שם. מי כמוני יודעת
היה אז שרון, לא נתניהוהסטורי
לקח לו שנה ורבע להעדיף לשלוט, על לרצות את פרס בממשלת האחדות...

זוכרת את המראות המפויחיםסודית
יודעת שהליכוד שם לזה סוף.
אם זה היה שרון אז שיהיה לעילוי נשמתו.
עד כמה שידוע לי זה נגמר רק כשנתניהו שלט.
הליכוד בלי השמאלהסטורי
כשהליכוד הוביל ממשלה עם השמאל, הכל היה אותו דבר.
לא מבחינתי. קיים אינטרס אישי שאותו לא כתבתיסודית
יש כאן מצביעי זהות יותר ממצביעי ליכוד.
זהות הפעם רחוקה מאד מאחוז החסימה.
הגיע הזמן לפתוח שרשור לכבודם.
מיציתי את הדיון בנוגע לליכוד.
אבל יריות על תושבים ביו״ש היו בממשלת ביבי, כי הוא פתחעם הארץ
את המחסומים. זה בסדר מבחינתך אני מבין?!
חס ושלוםסודית
לא ראיתי שבנט ושקד היו בצד האמת בפרשת דומא(ולכן אני לא חושבת שלצמד הזה, רעננה וצפון תל אביב, אכפת מיו"ש יותר מהמשפחה מקיסריה.. )
שטויות. אני לא חסיד בנט , אבל בנושא הזה להחיל ריבונות והגנהעם הארץ
על המתיישבים , זה הנושא שהכי חשוב לבנט ושקד. לגבי האיש השני שהזכרת, תבדקי איך הוא הצביע בהתנתקות ותביני.
וודאי שזה משנה מי נותן את הטוומרדכי
בס"ד

לא שנתניהו שונה בהרבה מגנץ במדיניות, אבל בפקידים של יתר הרשחימה ברור שעדיף לנו שר דתות מהליכוד ולא מכחול לבן, לדומה.
לא, עדין לא. כמו שאמרתי, ריבלין לא מרכיב את הממשלה.ותן טל

ריבלין הוא נשיא, שבסך הכל נותן את זכות הראשונים להקמת הממשלה למפלגה שיש לה הכי הרבה ממליצים - כלומר, הכי הרבה סיכוי להקים ממשלה. וזה לא משנה אם המליצו עליה 61 או לא. בדיוק כמו שגם אם לא ממליצים עליה 61 עדיין היא יכולה לנסות ולהצליח להקים ממשלה - ככה גם להיפך, גם אם יש 70 מנדטים ממליצים והיא מקבלת את זכות הראשונים להקים ממשלה, זה לא אומר שהיא תצליח.

ככה שאין באמת משמעות למפלגה הגדולה. ריבלין לא יקבע לנתניהו ולגנץ איזה ממשלה אולי הם צריכים להקים. לנתניהו יש בפער גדול יותר ממליצים מלגנץ, לא משנה מאיפה סופרים - ולכן הוא יקבל את זכות הראשונים לנסות להקים ממשלה. משם, האם תוקם ממשלת ימין או ממשלת אחדות שמאל -זה תלוי הרבה בכמה מנדטים יהיו לימין, אבל גם בכמה השפעה תהיה לימין החזק על נתניהו - הווא אומר, כמה הימין המאוחד תגרור אותו ימינה ולא תיתן לו לפזול שמאלה אל כחול לבן... 

בתשעת הימים לא שותים יין, אז אל תהיה שיכוראיתן גיל

בפעם הקודמת היו 65 מנדטים לגוש הימין, בלי בנט ובלי פייגלין (ובלי אורן חזן) שנשארו בחוץ. אחלה גוש ימין, ולמרות זאת לא קמה ממשלה, ושוב אנחנו לפני בחירות.

הפעם ליברמן לא עם הימין, והסקרים מנבאים 55- 57 ולא יותר. מאיפה תביא עוד 6-7 אני לא יודע, לכן ברירת המחדל היא ממשלת אחדות, כאשר הגיוני שהמפלגה הגדולה מבין השתיים תהיה בהעדפה לקבל מנדט מהנשיא. שתי המפלגות הגדולות ישיגו במצטבר מעל 70 מנדטים מה שייתר את הצורך לצרף את הימין המאוחד, אז למה מלכתחילה להצביע למפלגה מיותרת שתעביר את זמנה בקריאות ביניים באולם המליאה של הכנסת.

מצד שני, לא משולל יסוד שגוש הימין (בלי ליברמן שיצא מהמשחק) ישיג 65 מנדטים כמו בפעם הקודמת, כאשר מתוכם יהיו 5 בנטים לפחות, יהיו יותר, והנה חזרנו לפיאסקו של הקמת קואליציה בפעם הקודמת. בנט יעשה לנתניהו ליברמן, או בלשונך יקרקס את נתניהו, כי זה מה שבנט יודע לעשות.

אם היית מציע לחזק את הימין המאוחד כדי להבטיח שממשלת גנץ- בנט לא תשבור יותר מידי חזק שמאלה, אז אני איתך, אבל אתה לא מציע את זה.

ושאלת סיום, האם בנט מוכן לחתום על ערבות כספית שלא ישב עם גנץ, גם בתרחיש שאין אופצית ממשלת ימין. אם התשובה שלילית, זאת אומרת שמוסכם עליך שלא תהיה ממשלת ימין בלי הליכוד כמרכיב מרכזי, ולכן השכל הישר אומר להצביע לליכוד בדווקא, וממה נפשך. תקן אותי אם אני טועה.    

בנט לא יעשה ליברמןהסטורי
ליברמן התעקש מהרגע הראשון עד האחרון על חוק הגיוס במתכונת שהחרדים לא מסוגלים לבלוע. זה הדבר היחיד שעליו לא קמה הממשלה. כל השאלות של תיקים וכד' הן זניחות, לא בגללם לא קמה ממשלה.
במבט לאחור זה מאד עצובסודית
כי הנה ה10/7 עבר, אין חוק גיוס, והייתה יכולה לקום ממשלה.
אכן כל חוק הגיוס הוא קירקס מההתחלה עד הסוףהסטורי
ועדיין ליברמן החליט לטפס על העץ הזה.
רמת אמינות כמו להציע לבן גביר מקום 8איתן גיל

כשאין חולק שהוא שווה בקלפי שניים וחצי סמוטריץ'

'אין חולק', נו...הסטורי
נו, טרול ליכודי מהצד השמאלי, מה ציפית...ותן טל

הוא כותב כאן הרבה מאוד שקרים בתקווה שמישהו יאמין לו. אבל יש כאן מספיק אנשים חכמים שיחשפו את כל השטויות שהוא כותב, בטעות, או יותר סביר, הרבה יותר סביר, בכוונה. העיקר שהוא ימליץ לי לא לשתות יין בתשעת הימים בוכה/צוחק

איך בנט יעשה בנט לנתניהו, כשהוא בכלל מיותר בממשלת אחדותסודית
אין רוב לימין ואין רוב לשמאל (בהנחה שהערבים לא במשחק)
יש עדיין תקווה לממשלת ימין? כזו שבנט יסחט מנתניהו את תיק הביטחון כי הוא לשון מאזנים?
תוכל לפרט מנדטים ???
באופצית ממשלת ימין בנט יעשה ליברמן פלוס .איתן גיל

לפי תחזית 11-12 מנדטים שמנבאים הסקרים (לפני משתה המנדטים הצפוי), לא הגיוני שיהיו 4 תיקים מיניסטריאליים מרכזיים. לכן הוא ידרוש אותם בדרך של סחיטה תוך שהוא ינסה לגלגל אחריות לסיכול ממשלת ימין על נתניהו.

שקד- שלישית לבחור, מתעקשת על המשפטים, והרב פרץ מתעקש על החינוך. נתניהו לא יתן להם בטחון, חוץ (אוצר), חינוך, ומשפטים, וישאיר למפלגתו תיקים מומצאים כמו איכות הסביבה, ועוד כמה קשקושים.

חכם (=נתניהו) לא נכנס לביצה שנבון יודע איך להחלץ ממנה, ולכן כברירת מחדל יפנה לממשלת אחדות.

צריך להיות מגה אופטימיסט להאמין שהליכוד ישיג 45 מנדטים, ויהיו 16 מנדטים לחרדים. בתרחיש כזה הימין המאוחד יקבל תיקים לפי מפתח חלוקה הוגן.  

נתניהו בהחלט יתן להם חוץ/בטחון, משפטים, חינוך ותחבורה. בהחלטותן טל

כאשר הוא צריך מפלגה בשביל להיות ראש ממשלה ולהקים ממשלה, הוא יעשה את זה. בדיוק כמו שליאיר לפיד נתן אוצר, חינוך, בריאות, הרווחה, המדע הטכנולוגיה והחלל. כמו שעשה את זה ב19 מנדטים, הוא יעשה קצת פחות מכך, גם ב12 מנדטים, אם הוא יצטרך את זה כדי להקים ממשלה. אוצר לא היה בליכודגם בכנסת הקודמת. גם החינוך לא היה. גם המשפטים לא היה. תחבורה היה, אבל חלוקת תיק החוץ לכץ במקום התחבורה, היא זאת ששיחררה את התיק כבר כעת. 

התגובות שלך עוד יכולת לגרום לי להצביע ימין מאוחד. אתה שליחעם הארץ
של ביבי? יש לך דף מסרים? זה ריווחי?
הוא שליח של השמאל. הוא רק מבין שלהעביר לשמאל הוא לא יכול,ותן טל

אז הדרך היותר נוחה בשבילו לגרום להקמת ממשלת אחדות שמאל, היא להעביר בוחרים ממפלגות ימניות אל הליכוד, בידיעה שכך יסייע להקמת ממשלת אחדות שמאל. זה הכל. אל תתבלבל. והלוואי ותצביע לימין המאוחד לאחר שתבין כמה שקרים ומסרים אינטרסנטיים יש לבחור הזה כאן. 

אין קשר ל61 בנוגע להמלצה. גם אם תחזור על שקר מליון פעם זה לאותן טל

יעזור. גם לא התבדחויות בנוגע ליין (באסה שלך - אני לא משתכר אף פעם, גם לא בתשעת הימים). 

מי שגוש הממליצים שלו הוא הגדול ביותר, הוא בעל הזכות החוקית הטבעית לקבל את אפשרות ההרכבה מהנשיא. הנשיא לא מתחיל לחשבן ש"בטח תהיה ממשלה כזו וכזו לכן ניתן למפלגה הזו והזו. לא, זה לא עובד ככה. יש ממליצים. לגנץ בלחץ יש 43/44 ממליצים, לביבי יש הרבה יותר - וזה לא משנה כרגע אם זה יהיה יותר או פחות מ61. בסוף, יש לו יותר ממליצים ולכן הוא יקבל את האופציה להרכיב ממשלה.

הצבעה לליכוד היא הצבעה מיותרת. אתה מצידך מאוד רוצה ממשלת שמאל אחדות שלא תיישם מדיניות ימין ולכן דוחף להצביע לליכוד, אבל לצערך רוב הקוראים בפורום הזה הם ימניים ורוצים ממשלת ימין. לא ממשלה שהליכוד נמצא בה ויושבת עם כל השמאל ועושה מה שהשמאל רוצה. לכן האופציה היחידה להצבעה היא מפלגת הימין המאוחד, וכך הליכוד יהיה חייב להסתמך על הימין כדי להקים את הממשלה ולא יוכל לפזול לשמאל אל כחול לבן. 

אתה משקר בכמויות על גבי כמויות בפורום ומצפה שאנשים לא ישימו לב לזה. זה לא יעבוד לך. אתה לא סתם טרול ליכודי, אתה טרול ליכודי שמאלני שתפקידך הוא בהפוך על הפוך לגרום בהצבעה לליכוד, להקמת ממשלת שמאל. ברוך ה' שהקוראים כאן יותר חכמים ממך ומהטענות השקריות שלך. 

מי שניסה לשבת עם גנץ היה נתניהו, לא בנט, אז הנה עוד שקר שאתה מקווה שאנשים לא ידעו ולא יתחשבו בזה. לשבור שמאלה זה ממשלה שגנץ נמצא בה וזה רק עם הליכוד, ממש לא עם בנט, וגם את זה אתה מנסה להשכיח. לעשות לנתניהו ליברמן, כאשר בניגוד לליברמן הימין המאוחד מראש ממליצים על נתניהו, וניסיון להשיג תיקים טובים יותר של שרים זה ממש לא מה שליברמן עשה - עובדה, בנט ישב עם נתניהו פעמיים, מההתחלה, בלי קשר למה שליברמן ניסה לעשות. ליברמן הוא זה שלא נכנס בפעם הקודמת ובפעם הזאת. לא בנט. נתניהו יתן לבנט את הבטחון אם זה מה שיהיה צריך, ותקום ממשלת ימין, אם יהיו 61-65 מנדטים ימניים. בהחלט. או אוצר. או אחוץ.זה יקרה. על זה נתניהו בטוח לא יפיל ממשלת ימין, וכן, תשלום פוליטי למפלגות על מנת להקים קואליציה זה החיים, גם אם אתה מנסה לסובב את זה בכחש כדי לגרום בפועל להקמת ממשלת שמאל שבה בני גנץ שר הבטחון, אבי ניסנקורן שר האוצר, ויאיר לפיד שר הבריאות הכושל ביותר שיהיה לישראל. 

תקן אותי אם אני טועה - כבר הסברתי במליון דרכים למה אתה טועה. בעצם, לא, לא טועה - מטעה. מטעה ומשקר כדי להקים פה ממשלת שמאל. אין שום סיבה בעולם להצביע לנתניהו כאשר אין כאן הצבעה בשני פתקים. אף אחד לא מצביע לנתניהו לראשות ממשלה, אלא מצביעים לגוש, וההצבעה האסטרטגית הכי טובה לגוש היא הצבעה לימין המאוחד, לא לליכוד. ככה פשוט.

ואסיים בהמלצה שלך אליי - אל תשתה יין, הוא גורם לך לפלוט שטויות. 

קראתי את השורות הראשונות והתעייפתיאיתן גיל

על קצה המזלג, בנט שאתה אוהב, יכול להיות חלק מגוש ימין בזכות 4 חברי כנסת.

בשביל גוש ימין גדול יותר לא צריך בנט גדול יותר, ובפרט כשלא ניתן לדעת איזה הסכם אחים עם לפיד הוא מחזיק בכיסו. 

בנט ערק לפני כמה חודשים מהבית היהודי, והותיר תוהו ובוהו.

הציונות הדתית היתה צריכה לשים עליו איקס.

רק בחורה מופקרת חוזרת אל מי שביטל לה חתונה לפני כמה חודשים. 

שמחתי לעזור.

דבר ראשון, אין קשר "בנט שאני אוהב".ותן טל

אני לא מצביע של בנט. אני מצביע של מפלגה. 

ושוב, אולי התעייפת כי שתית יותר מידי יין, אני לא יודע, אבל כנראה שקשה לך להפנים את ההבנה שגוש ימין שירכיב ממשלה תלוי יותר בגודלה של המפלגה שמימין לליכוד ולא בגודלו של הליכוד. נקודה. ולכן, ימין מאוחד עם 17 מנדטים וליכוד עם 25, יותר טוב מימין מאוחד עם 10 מנדטים וליכוד עם 32. חד וחלק. צריך את זה בשביל ממשלה ימנית. ממשלה שאתה מנסה בעורמה לטרפד כאשר אתה מנסה לשכנע אנשים למה צריך להצביע לליכוד. "הסכם אחים עם לפיד". בדיחה טובה. בעצם, לא טובה. בדיחה ליכודניקית מצויה. בטח כאשר אנחנו עדים לעדות מפורשת מטעם גורם בליכוד שהודה שהם הציעו לכחול לבן במשא ומתן האחרון להקים ממשלת אחדות - דהיינו "הסכם אחים עם לפיד", ולא מטעם בנט, אהמ. 

לא עזרת, זה בסדר. אני יודע שאתה מת להיכנס בבנט ובציונות הדתית ולהמליך את השמאל, אני זה שעוזר כאן לאנשים לראות את העורמה שלך. אומנם אתה מנסה להתחפש בצורה מאוד מתוחכמת אבל זה לא עובד עליי. 

אה כן.איתן גיל

17+25=42, וגם 10+32=42

מה הבדל ביניהם?    שואל ברצינות.

מקום 30 בליכוד הוא ריאלי, אבל 30 של בנט אינו ריאלי, אז למה להצביע למקום לא ריאלי?    שואל בציניות.

תגיד לי אתה עושה את עצמך?ותן טל
עבר עריכה על ידי ותן טל בתאריך ג' באב תשע"ט 15:52
אני שואל ברצינות כי זה או שאתה נהנה מזה או שאני לא יודע מה.

אף אחד לא מצביע למקום 30 של מפלגה זו או זו. מצביעים כדי שמפלגה תהיה גבוהה. את הערך של מפלגה מימין לליכוד שתמשוך אותה ימינה יותר כבר כתבתי כמה וכמה וכמה פעמים ואני לא מתכוון לחזור על זה שוב.

הרבה יותר עדיף שיהיה כוח חזק מימין לליכוד, שימשוך את הגוש ימינה, מכוח קטן מימין לליכוד מהשיגרום לליכוד לפזול שמאלה. זהו. מכאן אם אתה מתכוון להמשיך לשחק אותה כדי לדאוג למטרתך להקים ממשלת אחדות שמאל, אני לא משחק במשחק שלך. הוכחתי והוכחנו (גם אחרים בשרשור) איזה ערימה של שטויות ושקרים והבלים כתבת כאן, לא צריך יותר מזה. כל בר דעת יבין כבר שאין מה להתעסק איתך.
תרגע, כל אחד יצביע למי שהוא רוצה, כל טובסודית
ברור שכל אחד יצביע למי שהוא רוצה.ותן טל
אני לא כופה על אף אחד מה להצביע. בסך הכל מצביע על השקרים והשטויות שהוא מפזר פה... זה מותר, נכון? כמו שלא מותר לשקר ולהפיץ שטויות ככה לי מותר לחשוף את ערוותו ברבים.
לכבוד תשעת הימים מציעה לערוךסודית
שקרים ושטויות? לא קיללתי אף אחדותן טל
רק אמרתי בצורה ברורה שהוא מפיץ שקרים ושטויות. תשעת הימים זה לא תירוץ לשקר בלי שאחרים יחשפו את השקר, את לא מסכימה?
לכל אחד יש בחירה חופשית, תעשה מה שאתה רוצהסודית
נכוןותן טל
זה לא משנה אם אתה צודק או לאהבעטליר החמישי

במקרה הזה - @איתן גיל צודק. הוא לא דיבר על החוקים הפוליטיים. הוא דיבר על הקמפיין של ביבי ומה העם בסופו של דבר יבין- והעולם לא מבינים את כל עניין ה"רוב-ממליצים". ביבי ישתה אותם בלי מלח. ולימין המאוחד יהיו 7 מנדטים גג, בימים של ראות טובה.

הבעיה שאיתן גיל עצמו שותף לקמפיין הזההסטורי
מה שהוא ^^^^ כתבותן טל
זה בדיוק העניין. צריך למנוע את זה.ותן טל
נתניהו עושה את זה גם דרך סוכנים מרצון או לא מרצון. במקרה של הכותב כאן אני מאמין שהוא בכלל עושה את זה לא מתוך רצון לעזור לנתניהו אלא מתוך רצון להזיק לימין, אבל זה ממש לא משנה - זה בדיוק התפקיד שלנו, אלה שחרדים לגורל הימין בישראל - להלחם על ההסברה שאנשים יבינו שמה שיחזק את הימין זאת הצבעה למפלגה שנמצאת מימין לליכוד ולא לליכוד עצמה.
אני מדבר על האינטרסים של הימיןאיתן גיל

נכון לעכשו, אין לאף אחד 61 ח"כים להרכיב ממשלה, ועקב כך עולה פעם ראשונה שמפלגות קטנות דורשות לעצמן את ראשות הממשלה. התחיל בנט בהצהרתו שיש עוד מועמדים בימין להרכיב את הממשלה הבאה, והתכוון לעצמו. אחריו התייצב ליברמן מול המיקרופונים ואמר שידרוש רוטציה כתנאי להצטרפות לנתניהו. 

בסיטואציה של שלושה מועמדים מפוצלים מימין מול מועמד אחד מוסכם משמאל, הכף תוכרע לטובת מועמד השמאל, והוא יקבל את הזכות הראשונה להרכיב ממשלה.

כל ההערכות הפוליטיות אומרות שליברמן ובנט סגורים עם גנץ, וכמובן שלא יפרסמו כדי לא להרחיק מצביעים פוטנציאליים. בחישובים של גנץ עדיין חסרים כמה ח"כים אותם הוא משוכנע שיצליח לגייס עריקים מהליכוד. על יסוד זה באה הצהרת התמיכה של הח"כים בנתניהו. 

באופן פרדוקסלי סיכויי הימין להרכיב את הממשלה הבאה נגזרים ממספר המנדטים שיכניס בנט לכנסת הבאה (שקד מוצבת בראש, אבל כולם יודעים מי בעל הבית האמיתי). מספר נמוך של מנדטים לבנט ייצרו משוכה גבוהה מידי לגנץ.

למי שתוהה, בקוי היסוד של ממשלת גנץ בנט יהיו אלמנטים הצהרתיים כמו למשל לא תהיינה נסיגות בטרם משאל עם.

שקד החתימה היום מגילת ערכים מפוארתסודית
אם היו מאמינים לה ובנט זה היה מיותר
ואם לא מאמינים להם זה לא עוזר.

משאל עם לא טוב בשבילנו. יש מפלגות שהן שותפות טבעיות אבל לא בטוח שכל מצביע ספציפי שלהן יצביע ימין.

האם התזמון של הנטישה היה כדי להפיל את שלטון הימין? זה לא היה מובן מאליו שהבית היהודי יצליח לעמוד על הרגליים בזמן קצר כל כך.
חשבתי רק שבנט מלא מעצמו. אבל אם הוא חובר לגנץ זו גניבת קולות של מצביעים. אנשים רואים בו ימין חזק.
קשקושים אידיוטיים. נו באמת. את נותנת לשמאל להפיל אותך בפח?ותן טל
אני לא נותנת ל"ימין" בנט- שקד להפיל אותי בפחסודית
אתה רוצה להצביע ללפיד? תצביע ישירות. בשביל מה אתה צריך אתסודית
התיווך של בנט
זאת רק השערה, בנט מעולם לא אמר זאת בקולודור רביעי
בנט רוצה להיות ראש ממשלה במקום נתניהו. אבל הוא ימין. מי שחושף מנהרות בגבול עזה ומזהיר מפניהן, הוא לא מהשמאל.

לגבי תזמון הנטישה, זה היה לצורך האינטרסים הפוליטיים שלו, אבל הוא לא חשב שגוש הימין יפול. נבאו לו ולשקד 14 מנדטים.
מה-11 שמנבאים היום, יש 7.
שקד בסך הכל רצתה להרגיע מצביעים שאבדו אימון.
היא חיקתה את תצהיר הנאמנות לנתניהו, תוך העברת מסר, שבימין המאוחד נאמנים לדרך ולא לאישיות שבראש.
האם זה יועיל? נדע רק ביום הבחירות.

הבית היהודי והאיחוד הלאומי ימין חזק יותר כי הוא ימין אידאולוגי.

אני חוששת שעוצמה נסחפים אחרי הקריאות של עצמם.
הימין הכי ימני נכון לעכשיו זה איחוד הימין.

אז הצהרת הכוונות היא 'לא' לתוכנית של טראמפ?סודית
כלומר
איחוד הימין מתנגד,
הליכוד 'המציא' את התוכנית
וגנץ פשוט רוצה נסיגה ?

ומה שרוצים כאן בערוץ זה שיהיו מספיק מנדטים להגיד 'לא'? אז למה לא צירפו את עוצמה במקום טוב יותר? היו עוד 2 מנדטים שאומרים לא.
מה כל כך פיקוח נפש במקום מתן כהנא, שבגללו היה שווה לדחוף את הכהניסטים החוצה?
שבנט יסביר את זה
אם שלמות ארץ ישראל הייתה חשובה לו, מתן כהנא היה יורד מקוםסודית
בדיוק כמו מוטי יוגב ואופיר סופר

וכולם היו נכנסים כמו גדולים.
השופר של הערוץ הכביכול כל כך ימני משתיק את השאלה הזאת.
משתיק? למה לכתוב דברים לא אמתיים?ותן טל

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/408915

וגם בידיעות השונות הזכירו מספר פעמים את העניין שזה תלוי מי יסכים לזוז. 

שום השתקה. 

יש לך בעיה בהבנת הנקרא, למה משתיקים את התשובה של בנטסודית
את המציאות לא טענתי שהשתיקו.
רמז: התשובה התפרסמה בערוץ אחר
שוב שקר. מדהים כמה אתם מסוגלים לשקר כדי ללכלך עלותן טל

מי שבא לכם. 

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/409054

"שנת הלימודים תוקדש לערבות הדדית"סודית
אמר שך החינוך.

כשאין מה לענות אז כותבים משפטים אקראיים מפוליטיקאים?ותן טל

דרך מעניינת לנסות להתחמק מלהודות שכתבת שקרים. נו, שוין, העיקר שהקוראים רואים את האמת.

אתה מה זה מזכיר את 'ספק'סודית

בקיצור לא שכנעת אותי, ולפי ההיסטריה והתוקפנות - הבעיה בימין המאוחד היא לא המנדט לססובר.

אני לא מכיר את ספק, אבל זה לא משנה את העובדה שברחתותן טל

מלהודות ששיקרת, וסתם תקעת משפט לא קשור בעליל, אנעראף למה. אולי כדי שאנשים ידמו בנפשם שענית משהו "רציני". 

הבעיה היא כאמור לא בימין המאוחד אלא בסכנה שהליכוד יפזול שוב לשמאל (כמו שעשה לא פעם ולא פעמיים) ואם רק יתאפשר לו, ילך לממשלת אחדות עם כחול לבן. בשביל זה צריך הרבה מנדטים לימין המאוחד. ממש לא ססובר, יותר בכיוון של הרב אלי בן דהן, יוסי כהן ומעלה... זה יוכל להבטיח שהליכוד לא יוכל אפילו להרהר ברעיון של לברוח לממשלת אחדות שמאל. 

אותך לא צריך לשכנע, לא אם את ממילא מכוונת למטרה מאוד ספציפית - מה שחשוב זה לחשוף לאחרים באתר עד כמה יש אינטרסנטיים שמטרתם לפגוע בימין המאוחד ומתוך כך בימין כולו. 

כתבתי בציניותסודית
אחרי מערכת החירות ילדי ישראל ידעו ממש טוב מה זאת ערבות הדדית.
אין לי זמן לנדנודים שלך.
ראיתי ששקד כבר מודאגת משתיית הקולות של הליכוד וקראתי את התגובות.
חבל על הרב פרץ, היחיד שעמד מולה, בלי גיבוי
הרב פרץ יכנס לכנסתדור רביעי
עם ובלי בנט.

5 מנדטים זה הגרעין הקשה של הציונות הדתית, שלא יזוז לא לליכוד ולא לעוצמה.

אז בנט ושקד טעו, והכניסו את המדינה למערבולת. זאת לא הייתה הכוונה שלהם.
הם באמת רצו להנהיג ימין חזק, רק לא הבינו שהעם עם נתניהו.
הם לא ידעו שליברמן המושחת יבגוד, ושפייגלין ישרוף כל כך הרבה קולות, וגם לא שבשש בבוקר יוציאו את המשקיפים (אם להאמין לטענה של בנט).
זה לא הפך אותם לשמאל.

הציבור של הציונות הדתית הוא גדול, רובו לא קיצוני.

אז אנשים הזדהו עם העלבון של בן גביר, וכתבו תגובות זועמות, זה עוד לא אומר שהם מוכנים לסכן את הקול שלהם. בטח לא בזמן אמת, בקלפי.

וגם את, אם תדעי שהציונות הדתית בצרות, בטח תשקלי מחדש.

הרי את לא מצביעה לליכוד אלא לנתניהו. מה תעשי אם נתניהו יחליט לפרוש אחרי שהיועמ"ש יעשה שימוע?

צריך לחכות בסבלנות עד לבחירות, באמצע אלול שנאת חינם לא מרקדת בינינו.
לשקול טוב טוב, כי זאת מערכת בחירות קריטית מאד.
"לא תישא את שמי לשווא"...ספק

ואני דווקא לא אזיל דמעה אם איחוד הימין או גבעת שימין מאוחד - או איך שהם לא רוצים לקרוא לזה, יקרסו לחמישה-שישה מנדטים. 

חמישה שישה זה טוב, ארבעה עוד יותר טובאיתן גיל
מאז הגשת הרשימות אני מסופק יותר ויותר בתועלת שהיא תביא לנו. מפלגה דתית היא לא, אבל גם ימין היא לא למרות השם היומרני. מסר אחד ויחיד הם מהדהדים כל הזמן, בן גביר ושוב בן גביר. יאללה שחררו. ממה אתם מפחדים.
אני תוהה אם יש לימין המאוחד עמדות קונקרטיות לגבי עוטף עזה, חאן אל אחמר, ונתיב האבות. אם כן למה עד עכשו לא שמענו מילה וחצי מילה. סמוטריץ' שארגן מצעד בהמות בתגובה לכל בית ערבי שנבנה בשטח c שינה פוזה כשנכנס לקבינט ובתוך יום אושרו בתמיכתו 700 דירות.
מה שרואים מכאן לא רואים משם.
4 מסוכן. שוב יעלמו להם 1500 קולות בשקיםסודית
עדיף 5.

ששקד תשתה קצת קולות מליברמן. אתמול ראיתי פרסומת שלה בעיתון רוסי. רואים אותה עם שערה מתנפנף על ההגה ושלושה חרדלים עם מדי מלחים בירכתיים של הספינה.
תמונה מצויינת שלה, יופי של פרסומת.
החמישי הוא משלנו, איתןסודית
גם השישי
עדיף לנו ממשלת ימין, אולי יקרה לנו נס?
ממשלת ימין תלויה בגודל הימין המאוחדאיתן גיל

עם ארבעה או חמישה או שישה מנדטים אין קואליציה ללפיד וגנץ, ועם שבעה ויותר, זה כן ולא.

בנט התחיל בהצהרה שיש מועמדים נוספים בימין, והתכוון לעצמו. בהמשך כשיועציו הראו לו שהוא מאבד מצביעים לטובת בן גביר, תיקן את דבריו ואמר: "בשלב זה ההמלצה שלנו היא על נתניהו". ברור שכוונתו עד שלב שיוודעו תוצאות אמת לא רשמיות.

אילו היה מכריז: ריד מיי ליפס, אני בממשלה בראשות גנץ לא אשב, ואין סרט כזה, אבל הוא לא אומר.

ליברמן ולפיד מנהלים דו קרב על שנאת חרדים.איתן גיל

קרב האגרופים מוסיף מנדטים בסקרים לשני הצדדים, אבל לא מביא אותם לימין.

שקד נתפסת כמקדמת מכירות מצויינת, אבל לא מנהיגה. כולם יודעים שבנט הוא בעל הבית האמיתי.

די מספיק!!!! בושה וחרפה!!!אוהב א"י והעם

אני שומע כרגע ראיון עם זהבה שאול , ממש קורע לב, ואתם דנים בשטויות.

איזה אטימות. אם היא אומרת שלא מגיע לביבי להיות ראש ממשלה אז לא מגיע לו להיות ראש ממשלה!!!!

האם אמרה שלגנץ מגיע להיות ראש ממשלה?איתן גיל

אחרי שחסר האחריות הזה שלח את הבן שלה למלחמה ברכב לא ממוגן. 

גנץ יותר גרוע מביבי והתוכים שלו בליכוד אבל...אוהב א"י והעם

אני אחזור על מה שאמרתי לגבי הליכוד ואני אבקש ממך להתיחס לדברים:

הליכוד לקח את כל החלאים שעליהם הוא נבחר ב77 בזכות הקול שלי ושל אחרים ועוד חלאים שהוא אסף בדרך, מינף ושיפר אותם לטובתו

ובכל קמפיין בחירות הלהיב את ההמונים בסגנון " טול קיסם-טול קורה" לבחור בו מחדש.

דוגמאות:

ועדי עובדים- רובם פעילי ליכוד כיום

משרות בכירות בשירות הציבורי- רובם פעילי ליכוד כיום

שלום תמורת שטחים-רק הליכוד יכול.

פינוי ישובים-רק הליכוד יכול.

שחיתות- שר השיכון לשעבר אברהם עופר זל התאבד, רבין התפטר והיום יש עזות מצח.

מערכת המשפט- לראשי הליכוד נוח להאשים ולהסיט ולכן חוק ההתגברות לא יעבור,

כניעה לטרור- ישום החלטות ועדת שמגר לא נראות באופק.

פער עדתי- אף מועמד מעדות המזרח לא נבחר לראשות הליכוד.

ולבסוף הדובדבן שבקצפת

הסכם אוסלו- עם השתלטות חמס על עזה היה לגיטימי לבטל את ההסכם, אמה מה, בנסטיות ערמומית

ליכודניקית אופיינית מונף המצב:

1. כל עוד ההסכם קיים אפשר להאשים.

2. כל עוד חמס בעזה אין צורך לזוז מדינית (על חשבון תושבי העוטף כמובן).

3. יש תיאום בטחוני לכאורה כי למעשה פה ושם יש ידוי אבנים, ירי או סתם זריעת פחד ביהודה ושומרון.

אחזור שנית בכאב רב על משפט ששמעתי:

במקום שיש הרבה חכמים יש הרבה יותר טפשים

מחילה, הדיון אינו למי 'מגיע'הסטורי
איני תופס אמא כואבת בשעת צערה, אני כן מצפה מאנשים בוגרים לדון בטיעונים בוגרים.

הדיון מי צריך להיות ראש הממשלה, כמו גם דיונים אחרים (לאיזו מפלגה להצביע לכנסת, למשל) לא צריך להיות דיון של 'מגיע'.

יכול להיות שלפלוני אלמוני מגיע תעודת הצטיינות או תליה על עמוד הקלון. זה או זה לא רלוונטי לשאלה.

כרגע, למרות כל החסרונות הקיימים, אין אף מועמד רציני להוביל את מדינת ישראל, על אתגריה המדיניים, ביטחוניים, כלכליים וחברתיים - יותר טוב מנתניהו. זה מצער, באמת, הוא ממש לא אידיאלי, לצד היתרונות יש לו גם חסרונות בולטים - אבל זה המצב כרגע.
👍👍👍סודית
שלטון הליכוד-שלטון מופקר!!!!אוהב א"י והעםאחרונה

אני אחזור שוב על מה שאמרתי לגבי הליכוד ואני אבקש ממך להתיחס לדברים:

הליכוד לקח את כל החלאים שעליהם הוא נבחר ב77 בזכות הקול שלי ושל אחרים ועוד חלאים שהוא אסף בדרך, מינף ושיפר אותם לטובתו

ובכל קמפיין בחירות הלהיב את ההמונים בסגנון " טול קיסם-טול קורה" לבחור בו מחדש.

דוגמאות:

ועדי עובדים- רובם פעילי ליכוד כיום

משרות בכירות בשירות הציבורי- רובם פעילי ליכוד כיום

שלום תמורת שטחים-רק הליכוד יכול.

פינוי ישובים-רק הליכוד יכול.

שחיתות- שר השיכון לשעבר אברהם עופר זל התאבד, רבין התפטר והיום יש עזות מצח.

מערכת המשפט- לראשי הליכוד נוח להאשים ולהסיט ולכן חוק ההתגברות לא יעבור,

כניעה לטרור- ישום החלטות ועדת שמגר לא נראות באופק.

פער עדתי- אף מועמד מעדות המזרח לא נבחר לראשות הליכוד.

ולבסוף הדובדבן שבקצפת

הסכם אוסלו- עם השתלטות חמס על עזה היה לגיטימי לבטל את ההסכם, אמה מה, בנסטיות ערמומית

ליכודניקית אופיינית מונף המצב:

1. כל עוד ההסכם קיים אפשר להאשים.

2. כל עוד חמס בעזה אין צורך לזוז מדינית (על חשבון תושבי העוטף כמובן).

3. יש תיאום בטחוני לכאורה כי למעשה פה ושם יש ידוי אבנים, ירי או סתם זריעת פחד ביהודה ושומרון.

אחזור שנית בכאב רב על משפט ששמעתי:

במקום שיש הרבה חכמים יש הרבה יותר טפשים

ואם כבר אז אכתוב את זה כקונטרה לך: את רוצה להצביע ללפיד?ותן טל

תצביעי ישירות, בשביל מה את צריכה את התיווך של הליכוד

אה. עכשיו אני מבין. את כנראה יחד עם גיל הזה. לכן גם אתמולותן טל

כבר ניסית לגרום שלא אחשוף את השקרים שלו. 

את באותו ראש שלו, כנראה מתואמים, כדי לנסות לעבוד על האנשים פה.

אז גם את שקרנית, אין שום קשר בין הצבעה לימין המאוחד להצבעה ללפיד, יש הרבה יותר קשר בין הצבעה לנתניהו להליכה לממשלת אחדות שמאל. מי שרוצה ממשלה עם גנץ מצביע לליכוד, מי שרוצה ממשלה ימנית מצביע לימין המאוחד. זה כל כך פשוט. אתם בעד זה ולכן מנסים להדיח פה את האנשים. 

אז אני לא אתן לא לך ולא לגיל הזה להפיל בפח את האנשים כאן. חשפתם את עצמכם...

חחחחחחחחחחחחח איזה פאתטי אתה.ותן טל
זה מדהים איך הפריכו כל כך הרבה שקרים מכוערים שכתבת כאן ואתה עוד מעיז לצייץ את האמירות הטרוליות שלך בראש חוצות. פשוט מדהים. כנראה השמאל משלם לך טוב.

אין צורך להסביר שוב למה הכל שקרים, הסברתי היטב לפני זה. הקוראים כאן אני מאמין לא מוגבלים שכלית, ולכן לא צריכים שאחזור בפעם העשירית על ההסבר למה אתה חרטטן.
אני מבין שכחול לבן בלחץ ולכן הם משלמים טובותן טל
הם יודעים פשוט שבדרך קבע, תמיד, הימין מקבל בסוף בקלפי יותר מנדטים ממה שהסקרים הראו לפני זה. כחול לבן מודעים לעובדה הזאת ויודעים שזה אומר שבסבירות רבה מאוד הימין גם ללא ליברמן, יעבור את 61 המנדטים ברווח. הם בפאניקה כי הם לא רוצים שוב אופוזיציה, הם מעדיפים לשבת בקואליציה תחת נתניהו. הסיכוי היחיד שלהם לגרום לזה לקרות זה לדאוג שטרולים כמוך יקטינו מפלגות מימין לליכוד, כדי שבסוף הם יוכלו לקרוץ הרבה יותר טוב לליכוד לצורך הקמת ממשלת אחדות שמאל. הם יודעים שככל שהמפלגות מימין לליכוד יגדלו, ככה הם הולכים לשבת עכשיו 4 שנים נוספות באופוזיציה בלי לעשות כלום. כי אפילו ליברמן בסוף ייכנע (אחרי שיבין שאין סיכוי לאחדות שמאל) אולי אחרי חוק הגיוס שיעבור, וגם ייכנסל ממשלה.

אז הם משקיעים כסף. והרבה.

הבעיה שלהם שגולשי ערוץ 7 הם לא בורים ועמי ארצות. שינסו במקומות אחרים. מקווה שגם שם לא יצליחו.
שומר נפשו ירחק מעלון "הדור"קעלעברימבאר
הנה ציטוטים מתועבים מראיונות בעלון הנ"ל:

סערת "הדור": כששמירת נגיעה הופכת לבעיה

מבחינתי אם העלון הזה מביא דעות כאלו, מקומוקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך ז' בטבת תשפ"ו 20:13

..

מעניין אותי מה אנשים חושבים על הציטוטים האלוקעלעברימבאר
גם אם מדובר רק בציטוט מרואיין,קעלעברימבאר
מה זה עושה לנער דתי שקורא את זה בתפילה בבית כנסת ורואה דברים כאלו מובאים בעלון שבת שמחולק בבית הכנסת תחת המותג "עלון שבת"?
בוקר טוב, בוקר טובימח שם עראפת
עלון של גושניקים שמאלנים מפגרים, שכותבים בו יאיא פינק ממארגני הפגנות קפלן, ואברהם סתיו שכתב מכתב תמיכה ליאיר שרקי כשהנ"ל יצא מהארון.
יאיא פינק ממש לא כותב בהדור, התבלבלת עםקעלעברימבאר
העלון "דרכי נעם".

זה כמו לערבב בין בנט למפלגת מימד

נכון, סליחהימח שם עראפתאחרונה
אתמול פורסם סרטון אווילי,ימח שם עראפת

ובו מתפארים השר סמוטריץ' וחבר הכנסת סוכות בהכפלת היישוב יצהר. ובכן, כתושב היישוב אני יודע היטב על איזו הכפלה הם מדברים, על בנייה בתוך תחומי היישוב בשטחים הפתוחים שבין שכונה אחת לאחרת, מגדלים שירימו את גטו יצהר לשמיים ויתנו לכפרי האוייב- בורין, מדמא, עצירה אל-קבליה, עוריף, עינאבוס, וחווארה, להמשיך בהשתלטות על השטחים סביב היישוב, לחנוק את צירי הגישה ואת המרחב הפתוח עד שיגיעו אל הגטו.

השר סמוטריץ' בחוצפתו הזכיר את עוקף חווארה. במקום לטפל בבעיה והיא מחבלי חווארה עינאבוס וביתא, שזרקו אבני על רכבים שעברו בכפר חווארה, שמו פלסטר על שטף הדם ובנו לנו "עוקף". עכשיו לא עוברים בתוך הכפר, אלא מאחוריו, בתוך כלוב מגודר משני צדדיו.

המחבלים כמובן לא התרשמו מכך שכעת הכביש מאחורי הכפר ולא בתוכו, מהמבתר אפשר לזרוק אבנים בדיוק כמו מבין הסמטאות, וכלוב הגדרות מונע מהחיילים שיגיעו לרדוף אחריהם. העוקף הוא מטווח ברווזים.

והיום, לפני כמה שעות, פגשתי חבר שלי. שלפני כמה חודשים נורה בגבו בידי שוטר מג"ב. פעמיים.

חבר הכנסת צבי סוכות, שתק.

לא מיחה, לא עורר מהומה. לא זעק על הדבר הנורא, שנערים נורים בידי שוטרים יהודים.

השר סמוטריץ', מילא פיו מים.

לא עצר את יומו, לא דפק על השולחן, לא עשה כלום.

אז שלא יספרו לי סיפורים, פוליטיקאים צבועים. לא מדובשך ולא מעוקצך אנו רוצים. לא את גטו הדיור שלכם ולא את ההרס וחורבן שאתם ממיטים על הגבעות שפורצות את הגטו הזה.

"הוו זהירין ברשות, שאין מקרבין לו לאדם אלא לצורך עצמן, נראין כאוהבין בשעת הנאתן, ואין עומדין לו לאדם בשעת דחקו".

אין הרעה, זה שקר וכזבהסטורי
גם בגבעות כמות הפינויים היא פרומיל, לעומת מה שהיה בממשלות קודמות.

יש פינויים בתירוץ בטחוני (לא לגיטימי, תביאו כחות לשמור עליהם), שזה המחיר של כך שסמוטריץ' במו"מ היה רק עם 7 מנדטים. אם היו יותר, הליכוד לא יכלו להתעקש.

יש גם מקרים שיש פערים של תכנון ובניה. איני נכנס לכל מקרה ולמי צודק בכל טענה, אבל בגדול כדאי לקחת בחשבון שחלק מהמשמעות של חיבור יו"ש למדינת ישראל, זה שהבניה תהיה מסודרת ולא איזה 'מערב פרוע' שבו איש הישר בעיניו יעשה. כמובן, צריך לתת כבוד ולהתחשב בחלוצים שהלכו לפני המחנה.

כבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוגנ א

בס"ד

תכתבו כאן על הכבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוג

אם אתם מכירים כביש שצריך שידרוג - תכתבו את מספר הכביש, ליד איזה יישוב/ עיר הוא נמצא ותפרטו את הבעיה שבכביש

תכתבו אם חסר תאורה, שוליים, עיקולים, צמתים מסוכניםנ א
מה מטרת השרשור?ברגוע
דרך עמק פסגותנ א

דרך עמק פסגות (כביש 4578) בין היישוב בית אל ליישוב פסגות
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, צמתים כמוקדי סיכון

כביש 465 חוצה בנימיןנ א

מתחיל בצומת המשטרה הבריטית על כביש 60 ומסתיים בצומת גבעת כח על כביש 444 (קרוב לאלעד)
עובר ליד היישובים עטרת, נווה צוף (חלמיש), בית אריה, עופרים.
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, צמתים כמוקדי סיכון.

מצטרף לשאלהמרדכי
בס"ד

אני אסביר. אתמול בלילה הייתה לי שיחה מאוד ארוכה עם מקורב לחבר כנסת מהקואליציה. בין היתר הוא סיפר לי שיצא לו לנסוע בשבוע שעבר בצומת שדיברתי איתו עליה, שאני עובר בה מידי יום, שהיא מאוד פקוקה ועמוסה. הוא אמר לי שהוא גם נתקע בה, אבל מצד שני שהוא רואה שגם המאמצים הצליחו, והתחילו שם את הבנייה לרמזור והרחבת הצומת.

זה בדיוק הסיפור. לפני כמה חודשים שהייתי בכנס עם השרה מירי רגב, כשכולם קפצו לשרה, אני קפצתי על העוזר שלה ושאלתי אותו מתי יתחילו העבודות על הצומת הזאת. שראש המועצה פרסם פוסט על שדרוג כביש בקרבת מקום, הגבתי לו על אותה צומת ספציפית. ככה פועלים, לא נראה לי שרשור בפורום יעזור.

רמזור?משה
הייתי שמח למחלף, אבל גם רמזור יקל מעט מרדכי
אגב, שרשורים במקומות כאלה כן מועיליםמשה

בסוף אנשים כאלה מחפשים את השם שלהם בגוגל עם מייל התראה כמו שאתה בטח יודע. לפעמים מספיק לאזכר את השם שלהם והם רואים או הנציגים שלהם רואים.

כבר מזמן הבטיחו שיכפילו את כביש הגישה לבית אל 466נ א
בשבועות הקרובים בעז"ה יצא מכרזברגוע
ברכת "שהחיינו" במעמד החתימה בבית אל

אבל האמת היא שהוא לא עמוס, ויש כבישים יותר דחופים

אין בעיה. אבל מה עם לשדרג את דרך עמק פסגות (4578)?נ א

דרך עמק פסגות (כביש מס' 4578) - קטע הכביש מעין תות לפסגות (מסתיים בצומת יחי"ש ציון)

אין תאורה, אין שוליים, סיבובים מסוכנים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון

מסכים שלא יזיק לשדרג אותוברגוע
אבל עוד פעם- בקושי נוסעות שם מכוניות ויש כבישים יותר דחופים
לדעתי, צריכים לעמוד על זה. הכביש הזה ספציפית הואנ א

אחד מהכבישים המסוכנים לנסיעה... במיוחד שרכב יכול להפתיע אותך באחד הסיבובים

כמה תאונות היו שם בשנים האחרונות?ברגוע
לא יודע... איזה כבישים ביהודה ושומרון אתה מכירנ א

שצריך לשדרג אותם?

מי שמכיר כבישים ביהודה ושומרון שצריך לשדרג אותם - שיכתוב כאן

מה הקשר?___
מה זה צה"ל פה? מחכים לדם שישפך כדי שיהיה דיו לכתוב את ההוראות?

כביש מסוכן, גם אם הוא נידח, חייב טיפול.

לא שאני הבנתי מה מטרת השרשור, אבל טענות לעניין בבקשה...

הקשר הוא שיש היום השקעה מטורפת בכבישיםהסטורי
אבל כיוון שהתקציב והכחות מוגבלים - מקדימים את המקומות הקריטיים יותר.
לא צריך להכפיל את 466משה

מה שצריך לעשות זה לחבר את בית אל ישירות לכביש 60. המרחק זה 300 מטר וצריך פשוט לעשות את זה ולהעביר את הש.ג למקום קצת יותר הגיוני על המפה.

זה מסוכןנקדימוןאחרונה
אם המטרה היא להעביר לדרג גבוה את המידע כדי ליצור תוכנית עבודה, אז עדיף להפיץ טופס שירגור רק אצלך את המידע.

אחרת, לדעתי זה מסוכן ליצור באינטרנט רשימה כזו מפורטת של מקומות שמועדים לפורענות. לא צריך לספק מודיעין גלוי חלילה.

לא סגור האם הייתה בגידה מבפנים, אבל אם כן, מירון..hamedinai
ועדת חקירה ממלכתית לאסון מירון, היא זו שנתנה את הרעיון לבצע את זה.

ועדת חקירה ממלכתית לחקר אסון מירון נכשלה באופן המחפיר ביותר, עד כדי גיחוך, כאשר הטילה אחריות אישית על נתניהו.

יש מפקד משטרה האחראי על האירוע, ורק הוא אחראי ואשם. אפשר ללכת דרג אחד אחורה: מפכ"ל המשטרה, שתי דרגות אחורה: השר לביטחון פנים, זה יהיה כבר מוגזם, אבל שלוש דרגות אחורה זה כבר ‏‎‎מטורף לגמרי. אבל זה מה שהוועדה הפוליטית שקראו לה "ממלכתית" החליטה.

כאשר מסתכלים על היועמ"שית ועל הממלכתיות שלה, רואים שהמילה "ממלכתי" אינה אומרת שום דבר, זה הפוך מממלכתיות.

מסקנות ועדת מירון היו כל כך מגוחכות שזה לא עשה רושם על אף אחד. החונטה הבינה שהעם לא קונה את הבלוף שלהם.

ניסו להסית את החרדים נגד נתניהו כי הם היו אלו שנפגעו בעיקר מאסון מירון, אבל ראו שגם החרדים לא קונים את זה.

ואז נפל להם האסימון: החרדים לא חשופים לתקשורת ולכן לא קל להסית אותם, אבל אם יהיה אסון נוראי על יישוב אחד או 2 של ‎קיבוצי עוטף עזה, זה בטח יפעיל זעם עצום.

וגם כדאי שיקימו רכבת במקביל לכביש 60 🚆נ א

מעפולה ועד לבאר שבע. יחסוך הרבה בעיות עם בעיית התחב"צ ביהודה ושומרון.

אם כבר, אז רכבת מירושלים למירוןאיתן גילאחרונה

עם תחנות עצירה בכמה וכמה ישובים מרכזיים בבנימין ובשומרון.

על ההזנחה הפושעת של ארץ בנימין אנחנו משלמים ביוקר. אוי לכם מיום הדין. 

נקודה למחשבה, ברשותכםמרדכי
בס"ד

​אתמול השתתפתי מתוקף עבודתי בכנס 50 שנה לחידוש ההתיישבות בשומרון. היו שם נשאי המדינה, שרים שונים חברי כנסת ואישי ציבור, בהם בין היתר גם ח"כ יולי אדלשטיין. אני חייב להגיד לכם שכמתבונן מהצד, מאוד כאב לי הלב לראות איך הוא נהיה "מנודה" בציבור שלנו.

​והאמת זה עוול שאנחנו כציבור עושים לו. אם מסתכלים על נושא ההתיישבות, בין אם זה צפון השומרון וחידוש ההתיישבות בחומש ובין אם זה נושא הריבונות, במשך שנים מי שקידם את זה בכנסת, כנגד כל הסיכויים, היה יולי אדלשטיין. הרבה לפני שסמוטריץ' ובן גביר נכנסו בכלל לכנסת, יולי היה שם כל הזמן ודחף לזה בעבודה באמת קשה.

​והיום? בגלל חוק הגיוס (שהוא פעל ניסה להעביר כדי להביא לגיוס חרדים, ואפשר להתווכח על הדרך), מתייחסים אליו כאל מישהו דחוי. זה באמת כאב לי לראות את זה. פתאום אין טיפת הערכה לפעולו, והעשייה שלו פשוט נשכחה.

​הרי כולנו יודעים היום "לדקלם" בזכות מי ההתיישבות מתפתחת בשנים האחרונות, אבל היו שם אנשים שפעלו עוד הרבה לפני. לא בממשלות "ימין על מלא", אלא בממשלות שכללו את לפיד וציפי לבני. והם נשכחים היום בצד, מנודים, וזה ממש כואב הלב.

​לעומת אדלשטיין, ראיתי שם גם את השרה מירי רגב. מי שהייתה דוברת ההתנתקות ודבררה את הגירוש מגוש קטיף ומצפון השומרון. היא לעומתו התקבלה שם בחיבוקים, נשיקות ובקשות לסלפי מכל עבר.

​בואו לא נתבלבל, זה לא בגלל שמירי רגב "עממית" ואדלשטיין ההפך המוחלט מכך. זה פשוט עניין של נאמנות לנתניהו. בי באופן אישי זה העלה תחושה קלה של גועל.

צודק מאודהסטורי
ולפני הכל - אדם שסיכן את נפשו בברית המועצות על ללמד עברית ומאמץ לעלות לארץ, היה אסיר ציון, ראוי לכבוד והערכה, גם אם חושבים שמהלכיו הנוכחיים אינם נכונים.
אני חושב שאני מסכיםמשה
יולי אדלשטיין בגד כשהצביע נגד הרפורמה המשפטיתeilonb3

מי שהיה נגד הרפורמה המשפטית ובעד הבג"ץ הפרוגרסיבי הוא נגד עם ישראל. ברגע שלא נבחר ליו"ר הליכוד נהיה אנטי עם ישראל. טוב מאוד שדחו אותו. רק שררה הוא רוצה. כמו זאב אלקין

הוא היה נגד הרפורמה? לא זכרתיאוריןאחרונה

ממש לא מתאים לאדם ערכי כמוהו. מקווה שלא השתנה ונסחף לצד המרוח בחמאה כמו שעשה אלקין למרבה הבושה

אור של חנוכה שלי...סיעתא דשמייא1
...ראוי שיצויין בכל דרשה השבת את האור הגדול של הארוע המטורף שהיה ביום ראשון . אור ששמו אחמד אל אחמד.

להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.

חשוב להנהגה  לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.

אותי הוא הציל אישית.

התובנה שאנחנו יכולים ללמוד מכך, היא שלאדם יש בחירההסטורי
גם אחד שנולד לאומה רצחנית והתחנך על ברכי דת רצחנית, יכול לבחור לעשות טוב. ממילא אין תירוץ של "ככה גדלתי", "לזה חינכו אותי" וכד'.

ממילא, כל העזתים ששתפו פעולה עם חמאס, עד האחרון ולא נמצא צדיק אחד בסדום הזאת - כולם עד האחרון ראויים שיקרה להם מה שקרה לאנשי סדום.

הימור בחירות: מה תוצאת המנדטים שתהיה להערכתם?זיויק
תבססו בבקשה עם טיעונים ונתונים ותרחישים סבירים
מקווה שמפלגות חדשות ומקוריות יאתגרו את הקונספציהמתוך סקרנות

אם אחרי אירועים כאלו נמשיך "להפטיר כאשתקד" (מ2 הצדדים!) המצב לא טוב.

אתה חושב שיקום משהו שלא קם עד עכשיו?זיויק
יש הרבה מתחממים על הקוויםמתוך סקרנות

הבעיה היא אחוז החסימה הגבוה, שגודע יצירתיות ויוזמה , בטענה ל"שריפת קולות".

מקוןה שיקרה הנס ויפחיתו אותו

אחוז החסימה באמת פסול דמוקרטיתהסטורי
אבל גם כשהיה נמוך הרבה יותר, היה צריך אחריות והיו כאלו שלא עברו.
כמו כל חסם כניסה לשוק.משה

כמו רשיון מונית או מכסת ביצים.

מקווהארץ השוקולד
אחרת, זה סימן רע עלינו לדעתי
עובדתיתשלג דאשתקד

אלו הרגעים שאני מזמזם את שיר הסזון.

ככה זה ברוב המקרים, ולתשומת ליבך, גם מחדלי יוהכ לא הפילו את המערך...

למה? מהפך 1977 לא היה השפעה של מלחמת יו"כ?מתוך סקרנות
היה אבל מלמד שיכול לקחת זמןארץ השוקולד
לא ממששלג דאשתקד

לפי ויקיפדיה "תוצאותיהן (של בחירת תשל"ד, מיד לאחר המלחמה) הושפעו במידה רבה מהמלחמה, אם כי מלוא ההשלכות של המשבר ניכרו רק כעבור ארבע שנים בבחירות לכנסת התשיעית."

זו אמירה עדינה ומתחמקת, כי בחירות 1977 הושפעו בעיקר מפרשיות השחיתות שנחשפו אז והתאבדותו של השר אברהם עופר. (וגם זה לא הספיק, כי זה רק חצה את הקולות של המערך. המהפך האמיתי היה בכלל ב1982 כשהימין קיבל את מירב הקולות)

בקיצור, מה שהשפיע זה לא ממש המלחמה.

מסכים לחלוטיןארץ השוקולד
כל הימור כאן, לא יהיה יותר מהימור...הסטורי
אז תהמר 😆זיויק
ביבי שוב ינצח, למרבה הצערshaulreznik

למרבה הצער - כי ימין הוא לא, לכל היותר, ימין תבוסתני שעושה את מה שהשמאל דורש ממנו. אבל כישורי המשחק של ביבי פועלים ניסים על קהל הבוחרים שלו, ואלה ימשיכו להצביע לו שוב ושוב, עד לפרישתו לגמלאות או לעולם שכולו טוב.

מי היית רוצה במקומו?זיויק
החל מעמית הלויshaulreznik
דרך אמיר אוחנה וכלה בטלי גוטליב.
באמת חושב שנכון שיהיה למדינת ישראל ראש ממשלה הומו?זיויק
יפתח הגלעדי היה 'בן אישה זונה' ופרחחshaulreznik
מה שלא מנע מעם ישראל למנותו לשופט. זה לא שבישראל החילונית יש לנו בחירה בין מנהיג צדיק למנהיג חוטא. כולם חוטאים, כולל נתניהו חובב השרצים.
סמוטריץ יקח את בן גביר...בני ב

סמוטריץ אחרי כזה מלא עשיה אמיתית ולא דיבורים 69 ישובים ,כבישים ביוש, אחלה כלכלה ורוטמן מספר אחת של הרפורמה המשפטית סטרוק פשוט בנתה את יו"ש חוות, גבעות פשוט הכל ... ומילה שלי יש עוד שחקני מפתח שיצתרפו : 1) עופר וינטר 2) צביקה מור 3) בראלה קרומבי 4) ארז בינר רשימה חלקית ...

הימור אם מפת המפלגות נשארת ככה:

הליכוד:32-37

שס:9-11

יהדות התורה:8

הציונות הדתית:8-12

בן גביר:5-7

בנט:5-8

גנץ:8-15

לפיד:10-17

הדמוקרטים:11-16

ישר: 0-5

חדש תל:5

ראמ:5

בלד, המילואיניקים לא עוברים!

אבל הסקרים מראים להפךזיויק
סליחה שאני קטנונימרדכי

בס"ד

סמל ישוב זה אירוע חשוב, ואני ממש לא מזלזל בו. מצד שני אי אפשר להכניס תחת ההגדרה 'יישובים חדשים' את הישובים נריה (450 משפחות), לשם (700 משפחות), כרם רעים (200 משפחות) שבות רחל (150 משפחות) ויישובים נוספים.

יישובים חדשים, בהחלט יש, ב"ה. לא 69.

(ואגב, נא לא לכרוך ביחד את נושא החוות ואת נושא הגבעות. רק לפני פחות מחודש הסבירו לנו סמוטריץ' וסטרוק שזה לא אותו דבר ומה צריך לחזק ומה צריך לפנות)

לגבי הסוגרייםהסטורי

הם בהחלט דוחפים ומעודדים את הקמת החוות והגבעות, לגמרי. תשאל את כל מי שנמצא שם.

מה שטענו שצריך לפנות זה מקומות בהם הבניה העצמאית, מעכבת את הבניה המסודרת שאמורה להיות הרבה יותר משמעותית.

(אין לי מושג מי צודק בוויכוח הספציפי על הפרטים באותו אירוע ומסכים לגמרי שהאירוע ההוא וההסברה סביבו היו אמורים להראות אחרת לגמרי).

אני גם לא יודע מי צודק בויכוחמרדכי
בס"ד

גם באופן אישי אני לא רואה הבדל משמעותי בין החוות לבין הגבעות. אבל בשורה התחתונה, שהם הסבירו את המהלך, הייתה הפרדה ברורה בין החוות לבין הגבעות. צד אחד הוצג כמעשה פטריוטי בעוד לגבי הצד השני השתמשו במילים קשות יותר.

ביבי ינצח שובמישהי יפה!
כי?זיויקאחרונה

אולי יעניין אותך