בנות...חלל הפנוי
אם מציעים לכן מישהו שאומרים עליו שהוא מחובר לברסלב ואתן לא.. (מסיבה שאת לא מכירה באמת ברסלב או פשוט בחרת ברבקוק ולא עניין אותך וכו)
האם הייתן יוצאות איתו?
איזה שאלה .. מה???
אנסה להסביר.
כאשר אדם אומר שהוא מחובר לברסלב כנראה (לא בהכרח) זה כולל אומן ראש השננ. זהו נושא מאוד רגיש גם למי שמחוברת לרבינו ובמיוחד לאלה שלא. האם הייתן מדברות על זה כבר בפגישות הראשונות או שהייתן מעדיפות להכיר את הבחור לראות מי הוא ומה העניין שלו ואז להבין את עניין של אומן ראש השנה בשבילו?

אני רואה על חברים שלי ועלי שבנות פוסלות (בצדק) על דבר כזה. אבל אני מרגיש שהן פוסלות כי הן לא באמת מבינות שזה חלק מעבודת ה' שלו (או אם תרצו, אחת מהשריטות שלו).

עכשיו אני בוחר בכוונה לא להעלות את הנושא בפגישות הראשונות(למרות שאיכשהו הבנות ץמיד מעלות את זה) כדי שיוכלו להכיר אותי ואת הדרך שלי בעבודת ה' ורק ככה יוכלו לקבל החלטה "שקולה" יותר. לעומת זאת יש לי חבר שמחליט לספר מיד בדייט הראשון כדי שלא יהיו אי הבנות.

אז יצא פה שתי שאלות בערך שהיא שאלה אחת...

תודה מראש
לא עונהפצל"פ
אבל אולי זה לא שהן לא מבינות שזה חלק מהעבוידה שלו
אלא הוא לא מבין שארץ ישראל זה חלק מהעבוידה שלהן

ממש לא בא לזלזל או לפתוח פולמוס(למרות שאני פצל"פ )
רק בא להסביר את הצד שפוסל מייד
אוליחלל הפנוי
אבל רב החברה שאני מכיר שחחק מהעבודת ה שלהם זה אומן ראש השנה אז העבודת ה שלהם זה ארץ ישראל גם. והם לא מנסים לשכנע את הנשים לטוס .. אז דווקא הם מקבלים את העובדה שלהן העבודת ה היא ארץ ישראל. אז... לא מובן בעצם ההסבר שלך
השאלה היאפצל"פ
האם בכל דבר כל אחד והדרך שלו בעבודת ה'
או שיש דברים כללים כמו ארץ ישראל שאמורים להיות העבודת ה' של כולם
ואני לא רוצה להיכנס לדיון אבל אני חושב שמי שמבין את החשיבות של ארץ ישראל לא יטוס לאומן
ולא בכדי הראשי ישיבות החסידיות בציבור הדתי לאומי (הרב יהושע שפירא הרב ראובן ששון הרב דוד דודקביץ, עליהם אני יודע...) לא מסכימים לתלמידים שלהם לטוס וחלק מעיפים מהישיבה על זה
אםחלל הפנוי
אתה לא רוצה להיכנס לדיון אז אל תוסיף אמירה יומרנית ומתנשאת אחרי חח.
אאז לא נכנס לדיון כי זה לא עניין השרשור
וגם אתה טועה (חחח)
לא מסכימים לתלמידים שלהם לטוס וחלק מעיפים מהישיבה על זהאנ"ש דשכם

מאיפה לך? מי שלא מבין את חשיבות ארץ ישראל מי שמחובר ולו במעט לתורת ברסלב יודע עד כמה מדברים מחשיבות קדושת ארץ ישראל וגם עניין ר"ה קשור לזה 

וסתם מעניין אותי מזה נקרא עבודת ה ארץ ישראל 

לא כתבת כ"כ ברורפצל"פ
אז לא בטוח שהבנתי אותך נכון

אני יודע מחברים בישיבות הנ"ל (שבד"א חלקם טסים בכל זאת ) שהראשי ישיבות שלהם נגד
ואני רוצה להביא את זה כחיזוק לדבריי
אז מסביראנ"ש דשכם

הרב דודקביץ מותר לכל מי שרוצה לטוס (ודאי שלא מעודד) רק מגבילים את הימים 

רמהש בעבר היתה שם קבוצה מאוד גדולה של ברסלבים (ורצינית מאוד) נפלו בביקורת בגלל זה מאז עשו צרות עכשיו פחות

רמת גן מהיכרות עם בחורים לא עושים בעיות 

אז אף בחור לא עף בעקבות כך

והדבר השני שעיון קצר בתורת ברסלב תגלה הרבה מאוד דיבורים על קדושת א"י ואפילו עניין הנסיעה בר"ה קשור לכך אז ממש לא שייך להגיד שמי שטס לא מבין חשיבות א"י אלא להפך  

דבר אחרון מעניין אותי מזה נקרא עבודת ה של ארץ ישראל 

אני לא מכיר את המקורות שלךפצל"פ
אבל מחברים שם שמעתי אחרת

בשביל לטוס מהארץ כשאתה בייניש צריך אישור מהראש ישיבה (בגלל שעוד לא התגייסת) וחבר אמר לי שהרב יהושע לא חותם ושולח אנשים לרב יעקב אריאל שכמובן שלא יחתום
חבר מיצהר אמר שהרב דודי אמר לא לנסוע
על רמת השרון אמרו לי שמעיפים, אבל אולי זה בגלל מה שכתבת...
אמנם הרב דודי אמר לא ללנסועאנ"ש דשכם

מה שלא מפריע ל15. 17 בחורים ואברכים לטוס לר"ה

זה קשור להסדר?אנ"ש דשכם

ולגבי מקורות יש תורה בליקומ על ר"ה אצל הצדיק לא"י 

ויש ספר שמקשר כל תורה בליקו"מ לא"י זמרת הארץ 

זה שישיבת רועה ישראלפצל"פ
לא מחזיקה/מכבדת מספיק את רה"י שלהם זה בעיה שלהם
זה לא בעיה שלהם זה עבודת ה' שלהםאנ"ש דשכם

אז הרה"י חושב שאסור לצאת בסדר 

מה גם שאין התווית דרך מיוחדת למי שלא "עצמאי" (ברסלב למשל)

ועוד אנו לא אשמים שהראשי ישיבותאנ"ש דשכם

קצת ממורמרים שבחוריהם הלכו שבי אחרי דברים שלא היו בוולזין (או בסלונים ורוזי'ן וד"לז)

אני חושבפצל"פ
שאיך שכתבת קצת לא מכבד את הרב דודי ושאר הראשי ישיבות

לא הולך לענות
לא מכבד?חלל הפנוי
אתה זלזלת ברבי נחמן ובחשיבותו לא"י בתחילת השרשור ח
סליחה!פצל"פ
זה ממש לא מה שכתבתי!
אישית אני חושב שר' נחמן לא היה אומר ליהודי מהארץ לבוא אליו לר"ה לחו"ל
ויש גם קבוצה של חסידי ברסלב(עם לבוש והכל, לא ננחים) שעושה ר"ה אצל רשב"י (שהם נשמות קשורות)
ורבי נחמן גם כתב שבכל מקום שיש עשרה אנשים שמוכנים להתקשר לצדיק הוא יבוא

אבל גם הרבנים שלא מסכימים עם כל זה, זה מחלוקת לגיטימית ואני כמובן חושב שהם טועים
אבל לא באתי לזלזל
פשוט עיצבן אותי מה שאני לפחות הבנתי מדבריך שכל מי שיש לו בעיה עם לטוס לאומן זה בגלל שהוא לא מכיר ולא זכה להתקרב לרבי נחמן, והוא גם לא מכבד את העבודת ה' הפרטית של כל אחד
ועל זה עניתי שיש רבנים חסידיים שמכירים את ברסלב ובכל זאת לא מסכימים לתלמידים שלהם לצאת למרות שזה הדרך שלהם בעבודת ה'
מחילה אם לא הובנתי נכון
זה נכוןחיות צבעונית
אני מכירה גם רבנים חסידים לא מהמגזר הדתל שאומרים לתלמידים שלהם לא לצאת
קודם כל..חלל הפנוי
אנחנו לא יודעים מה היה אומר.. יודעים מה הוא אמר.
הברסלברים שמתקבצים אצל רשבי או בכל מקום.. זה גם טוב אבל יש עניין גבוה יותר (מהמקום שרבינו דיבר עליו) וזה אומן.

זה שיש קושיא על העובדה של לצאת מהארץ זו קושיא וקשה גם לאלו שטסים לאומן.. ולא רק זה .. אישית מאוד מבין את העניין שלא לצאת מהארץ.

ולא היה בדברי זלזול שלא מבינים את העניין.. הכוונה הייתה שלא מכירים את האדם ומה החלק הזה בעבודת ה' עושה לו... ועם הזמן שגם מכירים את האדם וגם את התורה אולי יכול להיות שיבינו את המקום של אותו אדם שטס לאומן ביחד עם הקושי.. אבל לפחות יכולים להבין את זה..

לא היה שום זלזול כלל וכלל בדבריו...

וזה שיש רבנים שאוסרים זה לא חדש. הרב ראם גם אסר ועכשיו הוא מבין את מי שטס (למרות שהוא חולק על זה).

נכוןפצל"פ
כתבתי מה אני חושב
ולכן גם אם הייתי חושב שכל מי שיוצא לאומן מהארץ כאילו עובד ע"ז (ואני לא חושב ככה, למרות שזה כתוב)
אז לא זלזלתי ברבי נחמן כי אני לא חושב שהוא אמר לעשות את זה

לא בטוח שהבנת מה התכוונתי...
גם רבנים שמכירים את האדם ומה החלק הזה בעבודת ה' עושה לו, ומכירים את התורה של ברסלב, יאסרו לצאת לאומן, ולא יבינו את מי שעושה את זה
בגלל שאין לי כוח להתווכח לא מסביר...
טובפצל"פ
זה מחלוקת אחרת על האם אפשר לבוא לישיבה אם אתה לא מקבל את רה"י ולא מסכים עם הדרך שלו
ולא נפתח על זה דיון
היתה לי תקופהחיות צבעונית
שהייתי צריכה לחשוב על זה, והגעתי למסקנה שאם זה מה שנותן לו חיות אז זה לא צריך להפריע לי כמו שיש לי את הדברים שמטעינים אותי.

שאלה לי, למה לא לחפש מראש מישהי שמחוברת אפילו קצת לרבי נחמן?
למרות שכשאני חושבת על זה יש לי חברה שלא ממש מתלהבת על זה, אבל כשהכירה בחור והוא סיפר לה (בדייט ראשון) היא הסכימה לדבר על זה. אבל היא גם קצת חסידית
למה לא לחפש מראשחלל הפנוי
קודם כל.. זה לא שלא מחפשים מראש.
לא תמיד שתי ''ברסלברים" מסתדרים חחח
(ואם מחכים למישהי שמתחברת לרבי נחמן וגם לדעות נוספות קריטיות אז אפשר לחכות המון זמן חח)
פוסלת.. פחות הסגנון שאני מחפשתn.l
עונה..נפשי חמדה
לא חושבת שכדאי לדבר על זה בפגישות, בטח לא בהתחלה, בטח ובטח לא כתנאי. מאמינה שגם אם הבחורה פחות מחוברת או פחות מסכימה לרעיון- עם ההכרות של כל מה שמגיע עם קשר לרבי נחמן, זה יגיע.
יכולה לשתף שב'ה זכיתי ובעלי נוסע כל שנה, ומצד אחד זה ברור ומוסכם, מצד שני אם תהיה שנה שזה ממש לא יתאים אנחנו נשקול את זה שוב..
זה לא קל בכלל לשלוח אותו, גם אם אני מבינה אתה המהות של הנסיעה (ועוד שהשנה וגם שנה שעברה זה יוצא קרוב מידי לשבת ואת מוצאת את עצמך בלעדיו שבוע שלם@: )
קיצר, כשתכירו לעומק, תוכלו לדון בזה ולהבין אחד את השני. לא רואה סיבה להעלות נושא כל כך רגיש לפני שהקשר מבוסס ומשתפים בדברים הכוללים יותר.
אגב-נפשי חמדה
אני מרגישה שמעלים את הנקודה הזאת מהר מידי כי זה בדיוק כמו שכשפוגשים חבדניק אחד הנושאים הראשונים שעולים זה אם הרבי חי או לא,המשיח או לא.
מפספסים את העיקר, כי הנקודות האלה 'מתסיסות' יותר
הרבה פעמיםחלל הפנוי
(מנסיון) הבנות הם אלה שמעלות את זה...
בפרטים אנחנו אומרים שאנחנו מחורים לרבינו והן מחליטות שמעוניינות לצאת... ואז כשנפגשים אז ישר שואלות אם אתה טס לאומן בראש השנה.

אם זה משהו שהוא לא אפשרי לקבלה בשבילה בשום אופן ולא מוכנה להכיר את הבן אדם ולראות מי הוא בגלל זה אז שהן יבררו לפני זה בבירורים.. בשביל מה להיפגש אם היא תפסול ישר כשהיא שומעת שהוא טס לאומן חחח ישר הרבה פעמים הרגשה שהן מנסות לשכנע אותנו לא לטוס חח ויוצא שאנחנו במקום של הגננה חח (יצא לי טיפה פריקה)
מנסיון...בת_ציון

יצאתי עם מישהו שנוסע לאומן (לא רק בראש השנה...) 
ידעתי את זה מראש אבל רציתי לתת זה סיכוי ולראות אם זה מתאים באופן כללי ונתמודד עם השאר, והיה לי מאוד קשה כשהקשר נהיה רציני.. אבל ראיתי שזה מה שנותן לו כח ושמחתי בשבילו (ואם הינו מתחתנים אין ספק שזה היה משפיע על הבית בצורה דומה) ובסוף זה לא מה שסיים את הקשר. 

אז לא, אני לא פוסלת (וגם לא חברות שלי שהיו בסיטואציות דומות, אגב) 
אבל זה ממש מצריך מחשבה מראש ולא כולן מודעות לזה, אז שווה להעלות את זה בשלב די מוקדם, לדעתי. 

לא. כי זה לא הסגנון שליפה לקצת
ולא כי יש לי בעיה עם הטיסות
^^^יהיה בסדר....
לי גם יש בעיה עם הטיסות
אני התחתנתי על דעת זה שזה הויתור שלי לקראתונפש חיה.
ברוך ה'
יד בינינו פערים
אבל במכלול החיים יחד
טוב לנו יחד
ואני לא מתחרטת על החתונה עם בעלי
אמממחפשת^
אני לא יודעת אם סגנון ברסלבי מתאים לי,
אבל אם כן, לא אפסול בגלל ראש השנה
תלויאמיץ(ה)
מחובר לברסלב בקטע שאוהב את ללמוד תורת רבי נחמן.. זה דווקא דבר יפה ממש.
מכירה הרבה שמחוברים בלי עניין ראש השנה.

מחובר לברסלב שנוסע.. מבחינתי לא.
יש לי בעיה עם הטיסות.
וגם זה כבר ברסלבר עד הסוף לא?
לא רק "מחובר"..
אז כנראה יש לו בעיה בחיבוראנ"ש דשכם

בעיה בחיבור?אמיץ(ה)
אי אפשר ללמוד רבי נחמן בלי להיות ברסלבר?
וודאי שאפשר אבל זה כמו ללמוד בלי עיקר המשמעותאנ"ש דשכם

כמו ללמוד גמרא עם סיגריה בשבת(סוג של ניתוק) זה נקרא ללמוד לא להתחבר

אהמ.אמיץ(ה)
ומה עם מישהו שלומד תניא ולא חבדניק. אותה הבעיה?

אני לא חבדניק אז איני יכול לענותאנ"ש דשכם

זה עניין שהליקוטי מוהר"ן  על מנת להגיע להפנמה של מאמר בלי התבודדות בלי ליקוטי תפילות בלי הבנת עניין הצדיק וההתקשרות זה לא אותו הדבר

אוקייאמיץ(ה)
אומר לך מה אני יודעת .

רבי נחמן זה תורת הנפש.
בתורת הנפש לא צריך להיות דרך אחת טוטאלית. מה שמתחבר לנפש לוקחים ואיתו צומחים.

לכן אפשר לקחת נקודות מרבי נחמן ונקודות מהתניא ונקודות מהרב קוק... ולא להיות באף הגדרה עד הסוף.
גישה מוטעת מיסודהאנ"ש דשכם

נקודה פה נקודה שם ולא שייך לשום מקום למשל שיטת בעל התניא בלימוד תורה ובעל היושר דברי אמת שונים מאוד אז צריכים להחליט 

לכן אתה לא לומדאמיץ(ה)
את אותה הנקודה בהפכים שלה ..

תיקח את שיטת הרב קוק בחיבור לארץ ישראל
ואת שיטת רבי נחמן בחינוך
ואת התניא ההסתכלות על הגאולה...

(לדוג'.. כן ? לא שלמדתי את כל זה.. )

לא להיות דבע ולקחת הפכים כי גם לא תתחבר באמת.
כי רבינו הוא הרב'ה שלי ברמ"ח ושס"האנ"ש דשכם

וקדושת ארץ ישראל אני מקבל ממנו וכנ"ל ולא חסר לי כלום כי הוא הרב'ה שלי (למשל חסיד סלונים לא ילך לטיש של תולדות אהרון ) אז אי לכך חסיד ברסלב לא ילך לחפש סחורה במקום אחר

ונכון 

יפה. אז אתה ברסלבר.אמיץ(ה)
אתה לא חייב לקחת עוד נקודות מאחרים. זו הדרך שלך בעבודתו ה'.

אבל לא דיברתי על "חסיד ברסלב". דיברנו על אדם שמחובר לתורת רבי נחמן. שאוהב ללמוד מדבריו של רבי נחמן. גם אם לא הכל בכל מכל מתאים לו.
ולכן בתור "חסיד ברסלב" (נניח )אנ"ש דשכם

שמבין(חושב...) קצת בתורה זה ללמוד על ריק (על כל פנים שימשים כי לית רעותא טבא דיתאבד אבל הוא מפספס)

אמ. לא הבנתי את הסוף..אמיץ(ה)

אמרתי לא מבינה בעומק הטוטאלי של ברסלב.

ועדיין חושבת שאין מה להפסיד מלימוד דברי דבי נחמן גם אם אני לא ברסלב עד הסוף. הפוך. זה מוסיף המון.

בכל אופן אלך בעז"ה בשבת להחכים מהברסלבים שלי ולראות מה הם אומרים
חלילה אם יוצא מדברי לא ללמודאנ"ש דשכם

רק הסברתי שלהגיע לתוקף עומק הדברים ותבונתם  צריך כך וכך (מתוך ניסיון )

הבנתיאמיץ(ה)
ביררתי אצל הברסלברים שלי
ונראה לי שהגדרת מחובר שלנו קצת שונה.

כשאמרתי להם מחובר לרבי נחמן אז הם ענו לי כמוך. שחיבור לרבי זה חיבור בהכל אחרת זה לא חיבור.

וכשאני אמרתי מחובר התכוונתי מחובר לגישה מסוימת של רבי נחמן.. לא להכל.

אם אומרים לך ברסלברחלל הפנוי
מה עולה לראש לרב האנשים שלא מכירים את עולם רבינו באמת? זה נ נחים על גגות של רכבים באמצע הצמתים וסיטקרים וסמים או מאה שערים...
אממ דווקא לא.אמיץ(ה)
אני מכירה ברסלברים אחרים..
אנשים עמוקים שעבודת מידות אצלם בטופ.
ואמונה חזקה מאד!

אז לרוב הם יעלו לי לראש.
ב"החלל הפנוי
אצל רב האנשים שלא מכירים את רבינו זה מה שעולה להם לראש.. ננח ואומן
שאלה טובה..מבקש אמונה

מעניין לקרוא את התגובות.

אני בכל אופן פעם הייתי אומר על ההתחלה.  ראיתי שהרבה פסלו

היום, אם היא לא ברסלבית בוודאות אני כנראה לא אגיד... בינתיים זו האסטרטגיה שלי

שאלה קשהkaparalay
עברו לי בראש כמה נקודות-
·קודם כל, בפן האישי.
יצא לי להיות בחו"ל לפני כמה שנים טובות ותחושת הגלות והניכור שהיו שם, ותחושת הגעגוע שהייתה שם.. בקיצור. קשה לי רעיון היציאה מהארץ. גם כשחברות שלי טסות זה מורכב לי (לא מתוך ביקורת עליהן חו"ח), ואני לא בטוחה שנכון עבורי להתחתן עם מישהו כזה.
אגב, הנקודה הזאת לא קשורה לעבודת ה' שלי או של הבחור, כי יכול להיות שיפריע לי גם אם הוא ייצא מהארץ במסגרת העבודה שלו..

·חיבור והיכרות עם החסידות ועם ר' נחמן ותורותיו.
באופן טבעי, ככל שמכירים יותר- החיבור גדל, ואיתו גם הרצון לנסוע/שהבעל ייסע (כלכתחילה, או עוד בשלב החיפושים..).
אם להעיד על עצמי, אני לא מכירה מספיק (ניסיתי, אבל הרגשתי שזה גדול עליי ושאני עדיין לא 'שם') , וכנראה שזה גם משפיע על היחס שלי לנסיעה לאומן..

·מבאס קצת, אבל יש על העניין הרבה סטיגמות ובדיחות, שברבות מהן האישה מצטיירת כאיזו מסכנה שננטשת בימים המשמעותיים האלו. ואני מתארת לעצמי שיש בנות שמכירות את הסטיגמות והבדיחות האלו, והן לא רוצות להיכנס ל'טייטל' הזה.
(שלא נדבר בכלל על הסטיגמות שיש על ה'נ-נחים'..)

·ועם כל זה.
אמנם לא מניסיון אישי שלי, אבל כן מניסיון של חברות אחרות. הרבה פעמים 'דברים שרואים מכאן לא רואים משם', וכשמתחתנים (או כשמתקרבים לזה) הדברים נראים אחרת.
כשמבינים שלעבודת ה' של הבעל יש השפעה על הבית, או שזה דבר שנותן לו כוח ושמחה וחיות- הדברים נראים אחרת, ועל הכל אפשר לדבר.

מהסיבה הזאת, מרגישה שלהטיל את הפצצה בפגישה הראשונה זה לא תמיד נכון.
לגבי סיטואציה שבה הבחורה שואלת- כמו שאמרת, יכול להיות ששווה להגיד שאתה מבין שזה מורכב ולא תמיד מצטייר טוב, אבל זה כן חלק מעבודת ה' שלך ושתשמח לחכות עם הנושא הזה בעז"ה אם וכאשר הקשר יתקדם קצת יותר..
תודה על התשובה המושקעתחלל הפנוי
לא חושבת,Reminderאחרונה
לא ספיציפית בגלל ראש השנה,
כל הסגנון די רחוק ממני, פחות מתחברת
התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

חחחחintuscrepidam
פעם בכמה זמן יש פה שרשור מעניין, אל תהרוס לנו
חחח שנשלח לך בסוף סיכום?😉Lavender
חייבזיויק
אינשאללה בעז"הLavenderאחרונה

@intuscrepidam מתנדב למשימה? 😜

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

לא שהתכוונתי לנבורכינור יהודי

פשוט מנסה להבין כמה פעמים באת לכיוונה פיזית. אידאלית הכי נכון זה שהגבר יעשה יותר השתדלויות בעניין ההגעה למקום המפגש! זה הכי גברי! ואם אם אם תגבשו החלטה כזו של אמצע הדרך - הדבר הגברי בסיטואציה הזו היא להתנצל על זה. משו כמו - "ממש לא נעיןם לי ממך שאני מטריח אותך" וכו וכו. משו כזה.

(אני ממש מרגישה שהמודרניזציה והפמניזם הורסים לנו הדתיים את המקומות האלה. הגבריים והנשיים.)

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

רמת הערכה בסיסית מבחינתי זה אומרLavender

שלבנאדם יש אופי טוב כפשוטו ויכולות כאלו ואחרות.

רב ממדרשה אעריך על ההשקפה והתורניות שבו, על הקדשת הזמן שלו עבורנו, על הכריזמה שלו אולי. על עצם היותו מצוין לתפקיד שלו, אבל ל"דמות של בעלי" אני מחפשת מישהו אחר, ולכן לא יתאים לי מישהו כמו הבן שלו (זורמת עם הדוגמא)

חלקן נחמדות זורמות וטובות שתיאורטית היו אכן יכולות להתאים לאחי, אך חלקן זורמות וכיפיות אבל לא הכי יציבות ולא אציע לאחי מישהי שחייבת כל יום לצאת לנשום אוויר באזור אחר בארץ ובית ומשפחה לא תופסים אצלה הרבה מקום.

לדעתי בשביל להיות חבר מספיק להיות בחור חמוד שזורם וכיף לנו ביחד וגם אם יש שריטות פה ושם לא נורא העיקר שכיף ושמח.

ובתור בעל אחפש אחד שיהיה יציב יותר, דמות בשביל הילדים שלי, אחד שיוריש להם גנטיקה משובחת(:

באמת היה לי קשר משמעותי עם בחור חמוד, שבתור חבר הוא היה יכול להיות נהדר, רק פחות בתור בעל ולכן נפרדנו (הוא כבר נשוי היום)

ולמה הוא לא התאים בתור בעל? כי מבחינה אישיותית כמה שהוא היה טוב היה לו עוד מקום לשיפור (היו לו קצת שריטות מהחיים המורכבים שעבר בילדותו) וגם הרמה התורנית היתה שונה...

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך