מפלגת ימינה- מפלגה מיותרת, הצבעה מיותרתאיתן גיל

הורתה ולידתה בחטא, כדי לסדר הזדמנות פוליטית חוזרת לבנט ושקד, שהתמודדו קודם ברשימה עצמאית וגמרו בפיאסקו.

היא קמה על הריסות הציונות הדתית אשר שמה לה למטרה לקדם ערכים יהודיים, ושמירת אופיה היהודי של המדינה בדרכי נועם.

ובכן- ימינה היא אכזבה מהדהדת, מאז שהגיחה לאויר העולם לא שמענו ממנה שום כלום על שמירת שבת, כשרות, חינוך יהודי, ועוד. 

סדר היום שלה תפוס עם חאן אל אחמר, ומיטוט החמאס. אכן נושאים בוערים, אבל לא ערכים יהודיים קריטיים. גם לגופו של עניין השפעתה העתידית על תפיסת הבטחון ויחסי החוץ של ישראל תהיה אפסית. נתניהו לא פינה את חאן אל אחמר כי אינו רוצה להבעיר את השטח בתקופת בחירות, וכבר שנה אנחנו בתקופת בחירות. כך גם לגבי החמאס, אשר עסוק עם עצמו בעזה, ותוך כך מדינת ישראל מבססת את אחיזתה ביהודה ושומרון.

מיטוט החמאס יעיר משנתם את התאים הרדומים ביהודה ושומרון, והם לא ממש רדומים.

תכל'ס, מי שרוצה להצביע בעד יהדות אותנטית מוצע לו מבחר מפלגות ששמותיהן מוכרות לכולם. מי שרוצה ימין יצביע ליכוד. ימינה שמציגה עצמה כמפלגת ימין אינה מתמודדת כאלטרנטיבה אלא מזגזגת בין שותפות בממשלה בראשות נתניהו, ובין "יש כמה מועמדים טובים בימין". כששואלים את נציגיה מהי הבשורה החדשה שמביאה ימינה הם שותקים. גם זה משהו שלא צריך לזלזל בו.     

כמה כסף אתה מקבל מהליכוד על עבודתך ? זכות הציבור לדעת!עם הארץ
נתניהו עדיין מקווה לממשלת ימיןסודית
ממשלת ימין היא תמיד בעדיפותאיתן גיל

אבל לפי הסקרים אנחנו רחוקים מעט מהיעד, וגם אם יהיו 61 ובנט הוא לשון מאזניים זה לא יגמר טוב, כי בנט הוא ליברמן משודרג. 

הסיבה היחידה שביבי אולי יקים ממשלת ימין זה כדי לקבל חסינות.עם הארץ
חוץ מזה תמיד כשהיתה לו אפשרות הוא צירל את ברק כשר בטחון, ציפי ליבני כשרת משפטים ומנהלת המו״מ עם הפלסטינים, ולא נזכיר שוב מה הצביע בהתנתקות..
חחחחחח... 'מי שרוצה ימין יצביע ליכוד' חחחחחחחחחחהסטורי
פינוי ימית והמצאת המושג 'אוטונומיה' לערבים בארץ, מסירת חברון למחבלים, הפעימה השניה והשלישית, הסכם וואי, ההתנתקות, הקפאת הבניה ליהודים בירושלים ויש"ע ולעומתה ההתעלמות מהבניה הפרועה של הערבים. הרפיסות הביטחונית מול עזה והשיתוק מול עשרות אלפי טילי חיזבלה המכוונים אלינו (תשאל את @אדמין, לכמה התראות בו זמנית הוא צריך להיות מוכן).

אין מספיק חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח במקלדת, כדי להביע את הצחוק מהטענה שמי שרוצה ימין יצביע ליכוד. הקצת ימין בכל זאת, זה כשהשותפים מימינה מצליחים לסחוט.
צחק ,צחק... השפמים של המפדלניקים המייסדים נושרים בקברםאיתן גיל

ממשלת ישראל אישרה לצהל לפתוח בממשלת ששת הימים. שר אחד התנגד, קוראים לו משה חיים שפירא מהמפלגה הנכונה שלא נכנעת לטרור. כמעט לא היתה ממשלה בישראל שהמפדלניקים הרכרוכים לא היו בה ציר מרכזי. אבל עזוב, הבנו את הפואנטה

מה הקשר?!הסטורי
זה נכון שהמזרחי-הפועל המזרחי - המפד"ל של שנות המדינה הראשונות, ראתה את עצמה, רק כמשגיח הכשרות, שמאפשר לחיים דתיים להתקיים במדינה ולמדינה להיות יהודית. מבחינה ציונית, הם אכן תפסו את עצמם כשוליה של הציונות החילונית.

(אגב, באותן שנים אגודה היתה רק באופוזיציה, לא תקציבים, לא השפעה, רק שלא יפגעו בשרידי עולם התורה אחרי השואה. זה אומר שהם חייבים להשאר כך לנצח)

במקביל בשקט צמח בית המדרש של מרן הרב קוק (שבחייו ניסה להקים תנועה מקבילה לציונות 'דגל ירושלים' שגם בניין החול בה מגיע מתוך הקודש), עד מלחמת ששת הימים, הם היו בודדים וצמחו לאט.
מלחמת ששת הימים, היתה רגע הפיצוץ, ההלחמה. כשבמסיבת יום העצמאות שלפני, פתאום, בלי להתכוון לכך ובלי שהזכיר זאת בכל השנים הקודמות, זעק מרן הרב צבי יהודה: "איפה שכם שלנו?! ואיפה חברון שלנו?! וכו' ואיפה כל רגב ורגב?!". למחרת ובלי שום סיבה נראת לעין, נאצר סגר את מיצרי טיראן והחל הגילגול של מלחמת ששת הימים.
במסיבת ההודיה שאחרי המלחמה, כשהרב חנן פורת עמד וסיפר על עליית הבנים לכפר עציון החרב והקריאה לממשלה לא להפריע לבניית ביתם ההרוס מחדש ןקיבל נשיקה מהנשיא - משה חיים שפירא, כסמל, למרות זכויותיו הרבות, הפך ללא רלוונטי.

בתהליך שהתחיל שם והמשיך בגוש אמונים, בגרעינים התורניים, בהתקדמות אנשי תורה לדרגות קצונה בכירות ועוד - משגיח הכשרות מקרון הקיוסק, הודיע שיש לו גם מה להגיד על כיוון הנסיעה.

התורה שלנו אינה רק כשרות במטבחים הצבאיים ומקום פטור ליד המוצב. התורה שלנו היא חוקה ל'ממלכת כהנים וגוי קדוש'. השאלה האם בין ירושלים לים המלח יהיה רצף יהודי (E1 שנתניהו חמש פעמים הבטיח לבנות ולא קיים) או רצף ערבי (חאן אל אחמר ועוד מאות מבנים שהאיחוד האירופי מממן למחבלים ואתה כל כך מזלזל בצורך להרוס) שיאפשר להם מדינה בין רמאללה לבית לחם, היא לא רק שאלה קריטית, היא שאלה תורנית.

כמובן כמו כל תהליך, זה מסובך. יש את אלו שמתברברים בדרך, כמו הקצינים הדתיים שמרוב החשיבות 'להתקדם בצבא' גם עברו עבירות, או דוגמא מובהקת מהיום - נפתלי בנט, שמנסה לרוץ מהר מידי להנהגה ובדרך 'נופלת לו הכיפה' (מטפאורית).

אבל כדאי לכל אלו, מימין ומשמאל, שמנסים להחזיר את הציונות הדתית להיות רק 'משגיח הכשרות בקיוסק', להבין שהרכבת יצאה לדרך, חבל על המאמץ.
ואגב, עד שאתה נזכר במפד"לניקים, איפה ז'בוטינסקיהסטורי
המרחק בין 'קיר הברזל' לבין המדיניות של נתניהו, בין "שקט הוא רפש הפקר דם ונפש, למות או לכבוש את ההר, ידפת מסדה (מצדה) ביתר", לבין "שקט יענה בשקט" של נתניהו.
בין עליית 'אף על פי' של האצ"ל (שהמציאו את אוניות המעפילים והפלמ"ח גנבו את ההיסטוריה), לבין הפחד ממה יגיד אובמה ואפילו מה יגיד טראמפ.
בין אלפי הבתים ששמיר בנה ביש"ע לבין ההקפאה של נתניהו.

נו בפרופורציה לכל זה, צריך זכוכית מגדלת כדי להבחין בין משה חיים שפירא לסמוטריץ'.
עפר אני לרגלי שני הענקים הראי''ה ובנו הרב צבי יהודהאיתן גיל
מעולם לא היה על דל שפתם ימין ושמאל. הגעגועים לשכם ולחברון באו מתוך כיסופים נטו לנחלת אבות, ומצוות ישוב ארץ ישראל כשיטת הרמב''ן, בשונה מהבנטים והסמוטריצ'ים שדורשים להאחז בקרקע מכוחו של ''כיבוש'' כשיטת שלום עכשו ומרץ. במילים אחרות נאמנות לארץ כמצווה דתית, ולא משיקולי עומק בטחוני אסטרטגי.
מילה על אולמרט, בלחץ תושבי מעלה אדומים הוא ניסה לבנות תחנת משטרה ב- E1, אבל לא נבנתה כי האמריקאים אמרו לא יהיה. שיטת נתניהו היא להרדים את העולם ולקבוע עובדות בשטח, ויש תוצאות מוכחות. די לציין שמספר הגינויים לישראל במוסדות בין לאומיים ירד כמעט לאפס. הגויים שכל כך חששו לעשות איתנו עסקים כבר לא סופרים את הפלשתינים שמנסים לנעול את האורווה אחרי שהסוסים ברחו ממנה. נתניהו עושה את העבודה בדרכו, תמיד אפשר יותר ורק השמיים הם הגבול. הוא אתאיסט מלא מלא, וכמו בן גוריון נתקע בשאלת הזכות על הארץ ובעל כורחו נדרש לתנ''ך.
נחזור לציונות הדתית, במקום לקדם סדר יום יהודי היא עברה להתעסק בכל, חוץ ממה שהיא צריכה לעסוק בו באמת. עצוב מאוד.
שאלת מיליון הדולר, מדוע צריכים שתי מפלגות ימניות לא דתיות שמושכות זו ברגליה של זו. ניחא לו היתה אחת דתית והשניה לא.
בנט מדבר על שיקולים ביטחוניים. סמוטריץ' מדבר על מצווה דתית,אריאל יוסף

יישוב א"י ונחלת אבות, כמקובל בבית המדרש בו גדל.

החיבור הפוליטי בנט- סמוטריץ' לא בא לי טוב. כבר נטחן עד דקאיתן גיל

השאלה החשובה אינה המושגיםהסטורי
הסיבה שאני משתמש במושגי 'ימין ושמאל', היא שהתקבל בשיח, מכל מיני סיבות השוואה בין יישןב הארץ לימין ושמאל.

הנסיון להפוך את תורת רבותינו לתורה של 'געגועים' מנותקת מהמציאות הממשית - זה נסיון נואל להחזיר אותה לתוך כותלי בית המדרש ושלא תטריד אותנו בחיים המעשיים. זו תמצית שיטת סאטמאר, שעל היהודי לשבת בביתו ובבית מדרשו ולחכות למשיח שיעשה הכל בשבילו.

לנתניהו יש הישגים משמעותיים, שמי שעוקב אחרי הודעותי רואה שממש איני מזלזל בהם, לצד פספוסים משמעותיים. כמו הפקרת ציר ירושלים -ים המלח לבניה ערבית פרועה, לא בטחונית וגם לא בטיחותית (חאן אל אחמר), כשבמקביל הוא מונע כמעט לחלוטין בניה חדשה בירושלים והסביבה ןביוש בכלל - מה שמכין את הקרקע למדינה פלשתינית.

מי שמתנגד לזה (מה שנתניהו היה אמור לעשות בעצמו, כחניך 'שתי גדות לירדן זו שלנו זו גם כן') נאלץ להבין, שבלי רקע חזק של בית מדרש, גם הציונות מצטמצמת לרמת דירוג האשראי.
ציר ירושלים ים המלחאיתן גילאחרונה

E1 מפריד בין ירושלים ומעלה אדומים, חאן אל אחמר נמצא בקרבת מקום. בניה יהודית מסיבית עליו תקיץ את הקץ על רעיון המדינה הפלשתינית, שכן היא תחתוך את יהודה ושומרון לשניים. האמריקאים התנגדו, ועדיין מתנגדים, ובכללם הנשיא טראמפ שאינו חשוד כאנטי ישראלי.

מאחורי הקלעים מספרים שנתניהו השיג תמיכה שקטה ברצף טריטוריאלי עד ים המלח, והיא חלק בלתי נפרד מתכנית המאה של טראמפ. אבל בינתיים היא לא תפורסם בגלל תקופת בחירות אצלנו שנמשכת כמעט שנה. סביר להניח שיש בה לא מעט סוכריות לפלשתינים, אבל הם כהרגלם יגידו לא, ויכשירו את הקרקע לביסוס אחיזתנו ביהודה ושומרון.  

מהציונות הדתית נדרש לספק את התוקף המוסרי והטבעי וההיסטורי לזכותנו על הארץ הזאת. כן, על פי מורשתם של האבות הרוחניים. גוש אמונים עשה זאת בהצלחה רבתי כתנועה א- פוליטית, ובלעדיה כיתומים היינו.

בעוונותינו הרבים הפקדנו את הזכות על הארץ הזאת בידיהם המסוכנות של בנט ושקד. החתולים שישמרו לנו על השמנת. 

פסוקי דזמרה של ז'בוטינסקי מעניינים את סבתא שליאיתן גיל
הוא היה סופר, משורר, פטריוט, ולאומן, שלא התחשב בדעת הקהל העולמית כי בשבילו היא לא היתה קיימת. עניינית האו''ם ומוסדותיו אכן לא היו קיימים, ולא היה צורך להתחנן בפני האמריקאים שיטילו וטו במועצת הבטחון.
ככלל, אני בז לכל אותם גברברים בקרבנו שבכל רגע נתון מצטטים מהגיגיהם של אנשים שמתו לפני עשרות שנים. מעולם לא שמעתי כל כך הרבה ציטוטים ממשנתו של בגין, והמצטטים הם אנשי שמאל כמובן. לענייננו, לא נוכל לדעת מה היתה עמדת ז'בוטינסקי, בן גוריון, טבנקין, ואחרים בשאלת חומש ושא נור, לו היו חיים עימנו.
בדיוק כמו עמדת משה חיים שפירא...הסטורי
‏ימינה היא היחידה שדואגת לציונות הדתיתאינליאז

‏הציונות הדתית לא צריכה לחזק את שמירת השבת כי הציונות הדתית שומרת שבת

‏הציונות הדתית לא צריכה שהחילונים ישמרו שבת זה לא ענינה.

אותו הדבר בכשרות

אותו הדבר בכל דבר

מה הציונות הדתית צריכה?

שישמרו על האולפנות , על ישיבות ההסדר ואל מעונות אמונה

את זה לא יעשו הכהניסטים

בטח שלא החרדים

ובטח שלא הליכוד

אין אלטרנטיבה אחרת למי שרוצה לשמור על הציונות הדתית.

רק ימינה

לשמור על הציונות הדתית?אביתר יעקב

צריך לשמור על המדינה ועל היהדות שבמדינה לפני הציונות הדתית.

אתמול הייתי בחוג בית של נעם וספרו לנו שם שאבי מעוז, שניהל את המו"מ הקואליציוני של איחוד מפלגות הימין, הלך לנתניהו עם רשימת הדרישות שמכילה כ-140 דרישות, עם 5 אבני יסוד.

ראה"מ נתניהו ניגש ישר לאבני היסוד עליהם לא אמור להיות בכלל ויכוח, והציע מליונים רבים מאוד של שקלים תמורתם: הכותל המערבי, ארגוני הקרן. מעוז סירב ופוצץ את המו"מ. הוא חזר לרב רפי והרב רפי הורה לו לחזור לחתום. מעוז פרש ונהיה המנכ"ל של "נעם". בנעם אומרים שזו אשמת המנכ"ל אורבך שרצה כסף למפלגה. 

אני לא עד על הסיפור הזה אל סיפר לנו אותו המקום השמיני בנועם, יצחק סבח. 

איילת שקד היא לא בדיוק זו שמחוייבת לדת במדינת ישראל.

דעתי כרגע: נעם (כ) או עוצמה (כף), ויכול להיות שנעם יעבירו תמיכה לעצמה (אמן ואמן) לפי דבריו של מרדכי (דרכי 'נעם' - אקטואליה וחדשות).

אני מקווה מאוד שהחלק הראשון לא נכוןאינליאז

אם הרב פרץ שלח לראש הממשלה דרישות בכאלו נושאים שוליים, הוא לגמרי לא נמצא במקום הנכון.

הציונות הדתית צריכה להרבות יהדות לכל עם ישראלאיתן גיל

בשונה מהחרדים שמחוייבים למגזר שלהם בלבד.

הציונות הדתית לא צריכה לקבל ממך פקודותאינליאז

הציונות הדתית קיימת רק בזכות המוסדות ואף מפלגה חוץ מימינה , לא תטרח לדאוג להם

באמת? מחניכי החמ"ד 40-60% יוצאים בשאלהאקאי

בטוח שלא צריך תכנים של שבת וכשרות? בטוח שזה הגיוני שהמפלגה תתנהל ע"י שקד החילונית ובנט שהכניס את הרפורמים למערכת החינוך?

ואיזו טובה בדיוק עשתה מפלגת בנט בשנים האחרונות לממ"ד? המחירים האסטרונומיים של האולפנות והישיבות ירדו במשהו? נסגרו פחות בתי ספר לטובת חילונים וחרדים? ואתה חושב שמפלגה עם בן גביר, מרזל וגופשטיין שכל הילדים שלהם מתחנכים בממלכתי דתי תדאג לממלכתי דתי פחות משקד החילונית ובנט החצי חילוני?

אז על מה אתה מקשקש בדיוק? בתור הורה התגובה שלך פשוט הצליחה להרגיז אותי.

גם אותי. אבל ימינה עוברת את אחוז החסימהסודית
אלו סיסמאות חסרות משמעותאינליאז

כשאני הייתי בממ"ד, אחד מכל חמישה תלמידים , הגיע מבית חילוני מלכתחילה.

האחוז הזה עלה, כשהגעתי לישיבה.

אז היו חילונים ונשארו חילונים ולאף אחד לא אכפת.

מה שצריך להבין שהציונות היא קודם כל המוסדות, כי המוסדות הם לא רק התלמידים, אלא גם המורים וגם תוכנית הלימודים וגם המכללות.

וברור שלא בליכוד ולא אצל כל הקיצוניים, אין מישהו שאכפת לו מהדברים האלו.

ימינה זו מפלגה שבראשה עומדים אנשים שילדיהם לא מתחנכים בממ"דאקאי

ועוצמה יהודית זו מפלגה שבראשה עומדים אנשים שילדיהם מתחנכים בממ"ד.

וסתם כך, הבה נשאל אדם רציונלי ומיושב בדעתו מהרחוב (ולא תעמולן בשקל ממרכז המפז"ל). נשאל האם נפתלי בנט דאג לחינוך הממלכתי דתי, האם ההורים משלמים פחות, האם המוסדות מקבלים יותר תקציבים, האם פחות מוסדות נסגרים לטובת זרמים אחרים. אתה יודע טוב מאוד מה תהיה התשובה, ולכן אתה מפחד.

אדם רציונלי ומיושב יודע שבזכות "הבית היהודי" המוסדות ממשיכיםאינליאז

ואילו אנשי "עוצמה יהודית" התרסקו בקלפי עשרות שנים ובכלל לא מעניין איפה מתחנכים הילדים שלהם, כי ממילא הם מסתובבים כל היום בשוק מחנה יהודה. 

כבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוגנ א

בס"ד

תכתבו כאן על הכבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוג

אם אתם מכירים כביש שצריך שידרוג - תכתבו את מספר הכביש, ליד איזה יישוב/ עיר הוא נמצא ותפרטו את הבעיה שבכביש

תכתבו אם חסר תאורה, שוליים, עיקולים, צמתים מסוכניםנ א
מה מטרת השרשור?ברגוע
דרך עמק פסגותנ א

דרך עמק פסגות (כביש 4578) בין היישוב בית אל ליישוב פסגות
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, צמתים כמוקדי סיכון

כביש 465 חוצה בנימיןנ א

מתחיל בצומת המשטרה הבריטית על כביש 60 ומסתיים בצומת גבעת כח על כביש 444 (קרוב לאלעד)
עובר ליד היישובים עטרת, נווה צוף (חלמיש), בית אריה, עופרים.
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, צמתים כמוקדי סיכון.

מצטרף לשאלהמרדכי
בס"ד

אני אסביר. אתמול בלילה הייתה לי שיחה מאוד ארוכה עם מקורב לחבר כנסת מהקואליציה. בין היתר הוא סיפר לי שיצא לו לנסוע בשבוע שעבר בצומת שדיברתי איתו עליה, שאני עובר בה מידי יום, שהיא מאוד פקוקה ועמוסה. הוא אמר לי שהוא גם נתקע בה, אבל מצד שני שהוא רואה שגם המאמצים הצליחו, והתחילו שם את הבנייה לרמזור והרחבת הצומת.

זה בדיוק הסיפור. לפני כמה חודשים שהייתי בכנס עם השרה מירי רגב, כשכולם קפצו לשרה, אני קפצתי על העוזר שלה ושאלתי אותו מתי יתחילו העבודות על הצומת הזאת. שראש המועצה פרסם פוסט על שדרוג כביש בקרבת מקום, הגבתי לו על אותה צומת ספציפית. ככה פועלים, לא נראה לי שרשור בפורום יעזור.

רמזור?משה
הייתי שמח למחלף, אבל גם רמזור יקל מעט מרדכי
אגב, שרשורים במקומות כאלה כן מועיליםמשה

בסוף אנשים כאלה מחפשים את השם שלהם בגוגל עם מייל התראה כמו שאתה בטח יודע. לפעמים מספיק לאזכר את השם שלהם והם רואים או הנציגים שלהם רואים.

כבר מזמן הבטיחו שיכפילו את כביש הגישה לבית אל 466נ א
בשבועות הקרובים בעז"ה יצא מכרזברגוע
ברכת "שהחיינו" במעמד החתימה בבית אל

אבל האמת היא שהוא לא עמוס, ויש כבישים יותר דחופים

אין בעיה. אבל מה עם לשדרג את דרך עמק פסגות (4578)?נ א

דרך עמק פסגות (כביש מס' 4578) - קטע הכביש מעין תות לפסגות (מסתיים בצומת יחי"ש ציון)

אין תאורה, אין שוליים, סיבובים מסוכנים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון

מסכים שלא יזיק לשדרג אותוברגוע
אבל עוד פעם- בקושי נוסעות שם מכוניות ויש כבישים יותר דחופים
לדעתי, צריכים לעמוד על זה. הכביש הזה ספציפית הואנ א

אחד מהכבישים המסוכנים לנסיעה... במיוחד שרכב יכול להפתיע אותך באחד הסיבובים

כמה תאונות היו שם בשנים האחרונות?ברגוע
לא יודע... איזה כבישים ביהודה ושומרון אתה מכירנ א

שצריך לשדרג אותם?

מי שמכיר כבישים ביהודה ושומרון שצריך לשדרג אותם - שיכתוב כאן

מה הקשר?___
מה זה צה"ל פה? מחכים לדם שישפך כדי שיהיה דיו לכתוב את ההוראות?

כביש מסוכן, גם אם הוא נידח, חייב טיפול.

לא שאני הבנתי מה מטרת השרשור, אבל טענות לעניין בבקשה...

הקשר הוא שיש היום השקעה מטורפת בכבישיםהסטוריאחרונה
אבל כיוון שהתקציב והכחות מוגבלים - מקדימים את המקומות הקריטיים יותר.
וגם כדאי שיקימו רכבת במקביל לכביש 60 🚆נ אאחרונה

מעפולה ועד לבאר שבע. יחסוך הרבה בעיות עם בעיית התחב"צ ביהודה ושומרון.

אתמול פורסם סרטון אווילי,ימח שם עראפת

ובו מתפארים השר סמוטריץ' וחבר הכנסת סוכות בהכפלת היישוב יצהר. ובכן, כתושב היישוב אני יודע היטב על איזו הכפלה הם מדברים, על בנייה בתוך תחומי היישוב בשטחים הפתוחים שבין שכונה אחת לאחרת, מגדלים שירימו את גטו יצהר לשמיים ויתנו לכפרי האוייב- בורין, מדמא, עצירה אל-קבליה, עוריף, עינאבוס, וחווארה, להמשיך בהשתלטות על השטחים סביב היישוב, לחנוק את צירי הגישה ואת המרחב הפתוח עד שיגיעו אל הגטו.

השר סמוטריץ' בחוצפתו הזכיר את עוקף חווארה. במקום לטפל בבעיה והיא מחבלי חווארה עינאבוס וביתא, שזרקו אבני על רכבים שעברו בכפר חווארה, שמו פלסטר על שטף הדם ובנו לנו "עוקף". עכשיו לא עוברים בתוך הכפר, אלא מאחוריו, בתוך כלוב מגודר משני צדדיו.

המחבלים כמובן לא התרשמו מכך שכעת הכביש מאחורי הכפר ולא בתוכו, מהמבתר אפשר לזרוק אבנים בדיוק כמו מבין הסמטאות, וכלוב הגדרות מונע מהחיילים שיגיעו לרדוף אחריהם. העוקף הוא מטווח ברווזים.

והיום, לפני כמה שעות, פגשתי חבר שלי. שלפני כמה חודשים נורה בגבו בידי שוטר מג"ב. פעמיים.

חבר הכנסת צבי סוכות, שתק.

לא מיחה, לא עורר מהומה. לא זעק על הדבר הנורא, שנערים נורים בידי שוטרים יהודים.

השר סמוטריץ', מילא פיו מים.

לא עצר את יומו, לא דפק על השולחן, לא עשה כלום.

אז שלא יספרו לי סיפורים, פוליטיקאים צבועים. לא מדובשך ולא מעוקצך אנו רוצים. לא את גטו הדיור שלכם ולא את ההרס וחורבן שאתם ממיטים על הגבעות שפורצות את הגטו הזה.

"הוו זהירין ברשות, שאין מקרבין לו לאדם אלא לצורך עצמן, נראין כאוהבין בשעת הנאתן, ואין עומדין לו לאדם בשעת דחקו".

אתה טועה, בכל כך הרבה וריאציותמשה

יש חשיבות במאבק על תפיסת שטח ויש ערך עצום בבניה לגובה. בעיקר כלכלי, אבל לא רק.

בדיוק. בעיקר כלכלי. זו גם הסיבה שהוחרבה צור משגבי-ימח שם עראפת

זה כלכלי לירון זמביש וסמוטריץ'.

אולי אני טועה ויש עוד ערך לבנייה לגובה, אבל בשלושה דברים אני לא טועה-

הפוליטיקאים הללו לא עמדו לנו בשעת דחקנו, הם לא יצאו להגנתנו, ולהיפך, הם הצטרפו לדוחקים אותנו ופתחו במסעות הרס הגבעות.

העוקף הוא פלסטר לשטף דם פתוח. הדם שוטף את הפלסטר. כשיקום שוב ארגון טרור כמו גוב האריות, העוקף יהפוך למלכודת מוות בדיוק כמו חווארה וגרוע מכך.

בנייה לגובה בתוך היישוב יצהר לא תפתור את בעיית ההשתלטות הערבית, ויצהר תהפוך לגטו נקודה.

לא הבנת, כלכלה זה לטובת כלל התושביםהסטוריאחרונה
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ה' בטבת תשפ"ו 9:21

וישוב גדול עם אוכלוסיה משמעותית, מאפשר כלכלה יותר טובה לכל הסביבה - בישוב גדול יהיה סופרמרקט פעיל כל היום ולא רק צרכניה קטנה לשעות ספורות. בישוב גדול יהיה סניף של קופת חולים שיתן יותר שירותים. בישוב גדול לכל מיני מהישוב ומחוצה לו יהיה שווה לפתוח עסקים ולהציע שירותים.

אם יש יותר מסה של תושבים באופן כללי - יותר יתפתחו מרכזי העסקים הגדולים, כמו שער בנימין או מתחם רמי-לוי אריאל.

זה ממש לא סותר את פרוייקט החוות - להפך, החוות והגבעות הם 'לוחמי הסיירת' והישובים הגדולים והמבוססים הם 'הגדודים'. צבא צריך גם את זה וגם את זה.

גם החלוצים האמתיים בחוות, משמעותי להם שיש במרחק 5 דקות נסיעה או 15 דקות נסיעה, מכולת, מרפאה ויש בישוב הסמוך תופרת. גם להם משמעותי עוד יותר מלאחרים, שיש בישוב קרוב חנות חומרי בנין וציוד לחורף.

מקרה שאני מכיר: תושבת חווה, הייתה גננת בישוב סמוך. אם לא היתה שם מסה של תושבים, לא היה נפתח גן ולה לא היתה פרנסה במרחק סביר.

נקודה למחשבה, ברשותכםמרדכי
בס"ד

​אתמול השתתפתי מתוקף עבודתי בכנס 50 שנה לחידוש ההתיישבות בשומרון. היו שם נשאי המדינה, שרים שונים חברי כנסת ואישי ציבור, בהם בין היתר גם ח"כ יולי אדלשטיין. אני חייב להגיד לכם שכמתבונן מהצד, מאוד כאב לי הלב לראות איך הוא נהיה "מנודה" בציבור שלנו.

​והאמת זה עוול שאנחנו כציבור עושים לו. אם מסתכלים על נושא ההתיישבות, בין אם זה צפון השומרון וחידוש ההתיישבות בחומש ובין אם זה נושא הריבונות, במשך שנים מי שקידם את זה בכנסת, כנגד כל הסיכויים, היה יולי אדלשטיין. הרבה לפני שסמוטריץ' ובן גביר נכנסו בכלל לכנסת, יולי היה שם כל הזמן ודחף לזה בעבודה באמת קשה.

​והיום? בגלל חוק הגיוס (שהוא פעל ניסה להעביר כדי להביא לגיוס חרדים, ואפשר להתווכח על הדרך), מתייחסים אליו כאל מישהו דחוי. זה באמת כאב לי לראות את זה. פתאום אין טיפת הערכה לפעולו, והעשייה שלו פשוט נשכחה.

​הרי כולנו יודעים היום "לדקלם" בזכות מי ההתיישבות מתפתחת בשנים האחרונות, אבל היו שם אנשים שפעלו עוד הרבה לפני. לא בממשלות "ימין על מלא", אלא בממשלות שכללו את לפיד וציפי לבני. והם נשכחים היום בצד, מנודים, וזה ממש כואב הלב.

​לעומת אדלשטיין, ראיתי שם גם את השרה מירי רגב. מי שהייתה דוברת ההתנתקות ודבררה את הגירוש מגוש קטיף ומצפון השומרון. היא לעומתו התקבלה שם בחיבוקים, נשיקות ובקשות לסלפי מכל עבר.

​בואו לא נתבלבל, זה לא בגלל שמירי רגב "עממית" ואדלשטיין ההפך המוחלט מכך. זה פשוט עניין של נאמנות לנתניהו. בי באופן אישי זה העלה תחושה קלה של גועל.

צודק מאודהסטורי
ולפני הכל - אדם שסיכן את נפשו בברית המועצות על ללמד עברית ומאמץ לעלות לארץ, היה אסיר ציון, ראוי לכבוד והערכה, גם אם חושבים שמהלכיו הנוכחיים אינם נכונים.
אני חושב שאני מסכיםמשה
יולי אדלשטיין בגד כשהצביע נגד הרפורמה המשפטיתeilonb3אחרונה

מי שהיה נגד הרפורמה המשפטית ובעד הבג"ץ הפרוגרסיבי הוא נגד עם ישראל. ברגע שלא נבחר ליו"ר הליכוד נהיה אנטי עם ישראל. טוב מאוד שדחו אותו. רק שררה הוא רוצה. כמו זאב אלקין

הימור בחירות: מה תוצאת המנדטים שתהיה להערכתם?זיויק
תבססו בבקשה עם טיעונים ונתונים ותרחישים סבירים
מקווה שמפלגות חדשות ומקוריות יאתגרו את הקונספציהמתוך סקרנות

אם אחרי אירועים כאלו נמשיך "להפטיר כאשתקד" (מ2 הצדדים!) המצב לא טוב.

אתה חושב שיקום משהו שלא קם עד עכשיו?זיויק
יש הרבה מתחממים על הקוויםמתוך סקרנות

הבעיה היא אחוז החסימה הגבוה, שגודע יצירתיות ויוזמה , בטענה ל"שריפת קולות".

מקוןה שיקרה הנס ויפחיתו אותו

אחוז החסימה באמת פסול דמוקרטיתהסטורי
אבל גם כשהיה נמוך הרבה יותר, היה צריך אחריות והיו כאלו שלא עברו.
כמו כל חסם כניסה לשוק.משה

כמו רשיון מונית או מכסת ביצים.

מקווהארץ השוקולד
אחרת, זה סימן רע עלינו לדעתי
עובדתיתשלג דאשתקד

אלו הרגעים שאני מזמזם את שיר הסזון.

ככה זה ברוב המקרים, ולתשומת ליבך, גם מחדלי יוהכ לא הפילו את המערך...

למה? מהפך 1977 לא היה השפעה של מלחמת יו"כ?מתוך סקרנות
היה אבל מלמד שיכול לקחת זמןארץ השוקולד
לא ממששלג דאשתקד

לפי ויקיפדיה "תוצאותיהן (של בחירת תשל"ד, מיד לאחר המלחמה) הושפעו במידה רבה מהמלחמה, אם כי מלוא ההשלכות של המשבר ניכרו רק כעבור ארבע שנים בבחירות לכנסת התשיעית."

זו אמירה עדינה ומתחמקת, כי בחירות 1977 הושפעו בעיקר מפרשיות השחיתות שנחשפו אז והתאבדותו של השר אברהם עופר. (וגם זה לא הספיק, כי זה רק חצה את הקולות של המערך. המהפך האמיתי היה בכלל ב1982 כשהימין קיבל את מירב הקולות)

בקיצור, מה שהשפיע זה לא ממש המלחמה.

מסכים לחלוטיןארץ השוקולד
כל הימור כאן, לא יהיה יותר מהימור...הסטורי
אז תהמר 😆זיויק
ביבי שוב ינצח, למרבה הצערshaulreznik

למרבה הצער - כי ימין הוא לא, לכל היותר, ימין תבוסתני שעושה את מה שהשמאל דורש ממנו. אבל כישורי המשחק של ביבי פועלים ניסים על קהל הבוחרים שלו, ואלה ימשיכו להצביע לו שוב ושוב, עד לפרישתו לגמלאות או לעולם שכולו טוב.

מי היית רוצה במקומו?זיויק
החל מעמית הלויshaulreznik
דרך אמיר אוחנה וכלה בטלי גוטליב.
באמת חושב שנכון שיהיה למדינת ישראל ראש ממשלה הומו?זיויק
יפתח הגלעדי היה 'בן אישה זונה' ופרחחshaulreznik
מה שלא מנע מעם ישראל למנותו לשופט. זה לא שבישראל החילונית יש לנו בחירה בין מנהיג צדיק למנהיג חוטא. כולם חוטאים, כולל נתניהו חובב השרצים.
סמוטריץ יקח את בן גביר...בני ב

סמוטריץ אחרי כזה מלא עשיה אמיתית ולא דיבורים 69 ישובים ,כבישים ביוש, אחלה כלכלה ורוטמן מספר אחת של הרפורמה המשפטית סטרוק פשוט בנתה את יו"ש חוות, גבעות פשוט הכל ... ומילה שלי יש עוד שחקני מפתח שיצתרפו : 1) עופר וינטר 2) צביקה מור 3) בראלה קרומבי 4) ארז בינר רשימה חלקית ...

הימור אם מפת המפלגות נשארת ככה:

הליכוד:32-37

שס:9-11

יהדות התורה:8

הציונות הדתית:8-12

בן גביר:5-7

בנט:5-8

גנץ:8-15

לפיד:10-17

הדמוקרטים:11-16

ישר: 0-5

חדש תל:5

ראמ:5

בלד, המילואיניקים לא עוברים!

אבל הסקרים מראים להפךזיויק
סליחה שאני קטנונימרדכי

בס"ד

סמל ישוב זה אירוע חשוב, ואני ממש לא מזלזל בו. מצד שני אי אפשר להכניס תחת ההגדרה 'יישובים חדשים' את הישובים נריה (450 משפחות), לשם (700 משפחות), כרם רעים (200 משפחות) שבות רחל (150 משפחות) ויישובים נוספים.

יישובים חדשים, בהחלט יש, ב"ה. לא 69.

(ואגב, נא לא לכרוך ביחד את נושא החוות ואת נושא הגבעות. רק לפני פחות מחודש הסבירו לנו סמוטריץ' וסטרוק שזה לא אותו דבר ומה צריך לחזק ומה צריך לפנות)

לגבי הסוגרייםהסטורי

הם בהחלט דוחפים ומעודדים את הקמת החוות והגבעות, לגמרי. תשאל את כל מי שנמצא שם.

מה שטענו שצריך לפנות זה מקומות בהם הבניה העצמאית, מעכבת את הבניה המסודרת שאמורה להיות הרבה יותר משמעותית.

(אין לי מושג מי צודק בוויכוח הספציפי על הפרטים באותו אירוע ומסכים לגמרי שהאירוע ההוא וההסברה סביבו היו אמורים להראות אחרת לגמרי).

אני גם לא יודע מי צודק בויכוחמרדכי
בס"ד

גם באופן אישי אני לא רואה הבדל משמעותי בין החוות לבין הגבעות. אבל בשורה התחתונה, שהם הסבירו את המהלך, הייתה הפרדה ברורה בין החוות לבין הגבעות. צד אחד הוצג כמעשה פטריוטי בעוד לגבי הצד השני השתמשו במילים קשות יותר.

ביבי ינצח שובמישהי יפה!
כי?זיויקאחרונה
במהלך הלילה בית נהרס בגבעת בית ענותאיתן גיל

בתמורה לכל בית שסמוטריץ' הורס בארץ ישראל הוא מוסיף עוד אנטנה בשומרון, וכך בעוד פחות מ- 10 שנים יהודה ושומרון תתמלא באנטנות, אבל לא ישאר שם אפילו בית אחד לרפואה*

*מותנה בכך שבצלאל יעבור את אחוז החסימה, בעוד פחות משנים  עשר חודשים.

אתה מטומטם או עושה את עצמך?!הסטורי

בדקת כמה בתים נבנים ברגעים אלו ממש?!

(לא מצדיק את האירוע שאיני יודע את פרטיו, בגדול החבר'ה שלך בליכוד התעקשו במו"מ הקואליציוני, שהריסת מקומות חדשים יישארו באחריותם בטענות בטחוניות.

בוודאי שהשאיפה צריכה להיות לבניה מסודרת ומתוכננת ולא למערב פרוע. אמנם המציאות בשטח מצריכה 'נחשונים' שהולכים לפני המחנה).

כן, יש סיכון למי שבונה בתים לא חוקייםמשהאחרונה

עד היום הצליחו הרבה פעמים להלבין אותם ולתת להם אישור. לא תמיד הצליחו ולפעמים גם לא רצו מכל מיני סיבות (ע"ע מועצת גוש עציון).

בתים "לבנים" זה הדבר הכי חשוב בטווח הארוך ממליון סיבות ולהתעלם מזה זה פשע.

שאלות שכל אחד צריך לשאול את עצמו לגבי כיפת ברזל והסביר11

💡שאלות שכל אדם סביר צריך לשאול את עצמו לגבי כיפת ברזל וטיל החץ:

1. האם ראיתם אי פעם בעיניים שלכם- כשנאלצתם להיות בחוץ בזמן אזעקה -יירוט אמיתי של רקטה או טיל שעף בצורה אופיינית, וכיפת ברזל שמזנקת אליו ואכן פוגעת בו באמת? לא ראיתם.

ואם ראיתם סרטון כזה- כל איש מולטימדיה שעוסק בעיבוד סרטים ובפוטושופ יכול להראות שהסרט הוא מפוברק, אולי ברמה מקצועית יותר מהסרט המפוברק של שדה תימן, אך נוצר במסך המחשב ולא במציאות.

( יש ברשת כמה סרטים מפוברקים של פגיעה ,עם הסברים משכנעים של איש מקצוע שמראים שהם מפוברקים והפגיעה לא קרתה)

2. טילי תמוז ,גיל ,וכל טיל מכובד,  מראה צלב שהטיל מצלם בעצמו כיצד הוא מתקרב למטרה,

שהולכת וגדלה, עד שהמסך שחור כשהוא מפוצץ אותה.

האם ראיתם אי פעם סרטון כזה מכיפת ברזל?

אני בטוח שלא ראיתם.

ואם כן, איש מקצוע כנ"ל -יוכל להראות לכם שזה סרט מפוברק.

וכן לגבי יירוט של טיל על ידי טיל חץ.

האם לדעתכם קיימים סרטים של יירוט, אלא שמסתירים אותם מהציבור?

לא הגיוני לחשוב כך, כי סרטים כאלה יכולים רק להועיל ולהגביר את אמון הציבור במערכות.

3. 📢מדוע ,כשמתפרסם שהגיע טיל=רקטה לאיזור מסוים, ושהוא יורט בהצלחה, נשמעים באזור כמה פיצוצים .למה יותר מפיצוץ אחד,

כמה פעמים יכולה רקטה של האויב להתפוצץ?

הרי לאחר הפיצוץ הראשון הרקטה כבר לא קיימת יותר. אולי זה חתול בעל תשע נשמות?

4. ידוע שארהב השתתפה ומשתתפת בפיתוח  כיפת ברזל והחץ . האם אין לה אינטרס להגן על עצמה? הרי היא נמצאת בסכנת ירי טילים מכל ספינה רוסית שמתקרבת לחופי ארה"ב גם ממרחק גדול, כגון אלף/ אלפיים קילומטר.

אם כן ,למה ארה"ב לא רוכשת טילי כיפת ברזל או חץ מישראל?

ולהיפך, היא ביטלה עסקאות רכישה של הכיפה מישראל. למשל חפשו בגוגל : "ארה"ב לא תרכוש את מערכת כיפת".

מה שאומר שאין לארה"ב אמון 🤏 בטילים שהיא מייצרת על ידי ישראל.

🐣אבל לקידום מכירות- למה לא? כלומר ארה"ב, שמושקעת בכיפת ברזל וב- חץ,  יש לה אינטרס שמדינות שונות ירכשו מישראל את המערכות הללו, והיא תגזור קופון ברווח , מה שיכול להסביר מדוע גרמניה רכשה לאחרונה חץ3,

ומי יכול לשלול את הטענה שזהו תרגיל של איש העסקים טראמפ , שנתן לגרמניה את הכסף לרכישה?

אגב, גם סינגפור, שסיכמה שתרכוש מערכת כיפת ברזל מישראל- חזרה בה ולא ולא רכשה. חפשו בגוגל "סינגפור לא תרכוש כיפת".

שאלות  אחרונות לגבי כיפת ברזל וטיל החץ:

🏆🤺מדוע פוטין הזמין את ארה"ב לדו קרב ,שתנסה להפיל טיל שלו?

הרי הוא כביכול מסכן את היוקרה שלו ואת הכבוד  הלאומי  של רוסיה.(חפשו בגוגל: פוטין מזמין לדו קרב).

האם הוא לא חושש שארה"ב, שמממנת את כיפת ברזל והחץ,תשאיל/תיקח מאיתנו סוללה ותפיל את הטיל שלו?

💡אולי הוא יודע על יעילות הכיפה והחץ משהו שאנחנו לא יודעים?

6.כידוע נורו אלפי רקטות מעזה לישראל בשבת שמחת תורה. חפשו בגוגל "המספרים שמאחורי 30 הדקות הראשונות" ותראו שבסיום הכתבה מוזכר שדובר צה"ל סירב להתייחס לידיעה (אתר mako).

.

🙈א. מדוע סירב להתייחס,וגם ולא ציין האם,וכמה מהרקטות הופלו על ידי כיפת ברזל?

ב. בפסטיבל הנובה היו כידוע אלפי אנשים, (ההערכה- 4400, ועוד כאלף במסיבה קרובה שלא אושרה ע.י. המח"ט), כולם בשטח פתוח, עם פלאפונים, ואכן הם צילמו הרבה סרטונים.

האם ראיתם סרטון שאנשים צילמו,שמופיע בו יירוט של רקטה, שמגיעה מעזה במסלול אופייני, וטיל כיפת ברזל טס ישר אליה ומיירט אותה?

והאנשים שניצלו לא דיווחו שראו בכלל/כמעט כיפות ברזל באוויר.🤨

ג. בכתבה מ 2/25 שלהלן,נראה שהצבא מרגיש בתמיהות שלעיל. אולי לכן צה"ל טוען בתחקירים: "מסיבות ביטחוניות שלא ניתן לפרטן💤, מספר סוללות כיפת ברזל ברחבי עוטף עזה סבלו מאי-ספיקה בדקות הראשונות של המתקפה. המשמעות – היעדר מוחלט של יירוטים מאותן סוללות"  וכו'.  איך נדע האם הבעיה אכן היתה רק אי ספיקה", ביטוי יפה…  ואולי לא רק "בדקות הראשונות"?🤫

.המשך מאתמול לגבי כיפת ברזל והחץ-הכתבה כאן: https://www.mako.co.il/news-military/2025_q1/Article-a3d2c534ee8c491027.htm

7.רפא"ל סירבה לבקשה רשמית לשלוח איש מקצוע מטעמה שיפריך את הטענות של אנשי מקצוע,👎

על כך שכיפת ברזל והחץ לא מסוגלים ליירט כלום,

והפיצוצים שאנו שומעים הוא לאחר שהטיל לא מצא את המטרה, והוא מתוכנת לפוצץ את עצמו.💥

מה הבעיה, אם המערכות עובדות ויש יירוטים, למה סירבו? שמא יש להם מה להסתיר?

אדרבה, שיעשו שוב ניסוי מסודר לפי הפרוטוקול המקובל בעולם, ויוכיחו בצורה אובייקטיבית שהיירוטים מצליחים.

(ה פניה לרפא"ל והסירוב מוזכרים בסרטון היוטיוב סיכום תמציתי, שם בתיאור,בלחיצה על "עוד".)

8.⚠️ נתון חשוב: עשר שנים לאחר שכיפת ברזל הפכה להיות  מבצעית,הודה אלוף פיקוד דרום המכהן ,אליעזר טולדנו, שכיפת ברזל לא עובדת:

הדבר הופיע בעיתון ישראל היום, במוסף שישבת מתאריך 26 בנובמבר 2021.

הנה ציטוט של גולש מתוך הכתבה, מדברי האלוף טולדאנואני ראיתי זאת בעיתון המודפס אז):

"אנחנו צריכים להגיע לשם (לנושא הרקטות) ולתת לזה פתרון. אם לא נאמין שזה יעד ריאלי לא נגיע לשם.

זה לא יגמר בשנה הקרובה ,אבל זה היעד".

עולה מדבריו (הבנת הנקרא בסיסית), שאין בזמן הראיון פתרון לרקטת של החמאס.

כל השאלות הללו הן גם לגבי טיל שרביט קסמים=קלע דוד, טילי ברק 8,כיפה ימית וכו'.

צירפתי כאן גם חלק ממה שכתבתי בעבר לשם נוחות .

סליחה על האריכות , אך זה חשוב

שאלת את זה לפני עשרה ימים וענו לך...הסטורי
שאלות שכל אדם חושב צריך לשאול את עצמו על כיפת ברזל - אקטואליה וחדשות

בקריאה מרפרפת (לא היה לי כח להשוות שורה שורה) לא חידשת כאן שום דבר על השרשור ההוא. אבל גם אם יש כאן נקודת חידוש, אתה מוזמן להוסיף את זה שם, לא רואה סיבה להספים את הפורום.

לגופם של דברים - באזור שלי לא ראו כי לא היו טילים. אבל מאנשים שנמצאים באיזורים שראו טילים שמעתי עדויות רבות על ירוטים.

כן, ההזיות המוכרות של המדען המתוסכלshaulreznik
שאת שמו שכחתי
ראה נאשלג דאשתקד

אם באמת כיפת באזל היא חסרת ערך, אז תשאל את עצמך על כמות הטילים שנורים לעומת כמות הפגיעות והנפילות.

אתה כמובן יכול להגיד שגם זה שקרים וערכו בפוטושופ, אבל את זה ניתן לאושש או להכחיש על ידי 2 טלפונים לחברים שלך מאזורי הספר. זה ממש לא מסובך (בהנחה שאת השיחות לא יערכו בפוטושופ).

אני לא מבין גדול בטילים וכו, לכן על הרבה משאלותיך אני לא יכול לענות (על חלקן כן ודי בקלות...). אבל יש לי כמה וכמה חברים מתעשיית הטילים בישראל ולא נראה לי שהם שותים קפה כל היום ומוציאים הודעות מפוברקות לתקשורת. מדובר באנשים מאוד מאוד חכמים ומסורים וערכיים.

אם יש לך שאלה או הפנייה ספציפית, אתה מוזמן לשלוח כאן או לי באישי ואשלח למישהו מחבריי שעמוק בתחום הזה. ככלל הם לא מדברים הרבה על מה שישראל מייצרת (אחרי הכל המידע מסווג) אבל מניח שתשובות כלליות לשאלות פשוטות הם ישמחו לתת.

ראיתי פיזית. כן.נקדימון
ולא אכפת לי איך קוראים לזה - זה פוגע ומציל חיים.
לא שוב.מרדכי
בס"ד

אני חובב קונספירציות, אבל לחזור עליהם כל כמה ימים עדיין ישאיר אותן בגדר קונספירציה, ולא יהפוך את זה לאמת.

הערה לגבי התגובות להודעה על כיפת ברזלסביר11אחרונה

האתר לא נותן כרגע להגיב בצורה אחרת.

א. מי שכתב שזה חוזר על עצמו- סימן שלא ריפרף על כל הטקסט שאומנם הוא ארוך ,,

וגם ולא ראה שחצי מהטקסט הוא חדש לגמרי החל מ:שאלות אחרונות ",

וסימן שלא הגיע להערה שבסוף  על האריכות ולהתנצלות על כך.

ב. אין יותר קל מלפסול לגופו של אדם,

במקום להתייחס עניינית לטענות ולאסמכתאות שבהן.

ג. חברים, מבקר המדינה הכיר בתלונה ש הגיש על כך חתן פרס ביטחון ישראל על פיתוח טילים,

וגם ועדה בין משרדית הטילה על ראש המל"ל למצוא פתרון שעובד.האסמכתא ביוטיוב, אוכל לשלוח בפרטי.

אי אפשר לקבל שליטה בסיסית בנושא ,

בלי לראות את סדרת הראיונות ביוטיוב, ולפחות את הראיון סיכום תמציתי

אור של חנוכה שלי...סיעתא דשמייא1
...ראוי שיצויין בכל דרשה השבת את האור הגדול של הארוע המטורף שהיה ביום ראשון . אור ששמו אחמד אל אחמד.

להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.

חשוב להנהגה  לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.

אותי הוא הציל אישית.

התכוונתי לנפקא מינא הלכתית בדיני קנייןקעלעברימבאר

אולי יעניין אותך