ושאת רואה בו את כל הטוב שיש בו בכל זאת.
ושאת מוכנה לקבל את הצער שיש לך בקשר הזה עם הסגנון שלו.
אנסה לזרוק הערכה - אולי הוא עם מודעות נמוכה מאד בתחום הזה. הוא פשוט לא מבין שזה דיבור מחוספס מדי, שזה לא מתאים, בטח לא בשיחה עם בחורה.
אני רוצה לקחת את זה לניחוש שאין עומק שמסתתר מאחורי האמירות האלה. הן לא מחושבות ומעידות על תפיסת עולם. הן קצת ציטוטים לא מעודנים של דברים שהוא שמע בנושא (לא מדובר באמירות מקוריות שלו. אבל מראש חשבתי שאולי הוא שמע, עיבד והפנים, ועכשיו הוא מוציא את זה כאמירה שלו), קצת פליטות פה או אמירות מאד פשוטות/פשטניות.
אז אם אין כאן תפיסת עולם, יש כאן חדשות טובות וחדשות רעות:
אין, וכנראה בטווח הנראה לעין לא תהיה לו, תפיסת עולם בנושא. הוא פשוט זורם עם החיים (דווקא יכול להתחבר עם מישהו שעושה מעשי חסד, שזה דורש יכולת מסוימת לזרום בלי לחשבן הכל לעומק). אז אל תצפי לתובנות עמוקות בתחום. הוא לגמרי נחת הרגע לעולם. סוג של תמימות מחוספסת. אבל היא מחוספסת.
ואז אין לך מה להתעמק באמירות ובמשמעות שלהן. הן לא מייצגות שום דבר בתוכן שלהן.
מה הייתי עושה במצבך:
בהנחה שהייתי רוצה להמשיך את הקשר, לטווח הרחוק צריך לראות איך משתמשים בצורת האישיות הזאת לטובתי. לדוגמה - אם אלה לא אמירות מקוריות שלו, אז הוא פשוט צריך לשמוע דברים אחרים. יכול להיות שזה לא ידבר אליו. אבל אם כן, אז בעולם עדין יותר הוא כן יתעדן קצת.
אני לא יכול להבטיח שזה אכן יקרה, אבל זאת נראית לי המגמה היחידה שיכולה לעבוד.
אחרי שאת עושה הערכת מצב של מה הסיכוי ועד כמה אפשר לשפר, תעשי הערכת מצב של אם את רוצה את זה או לא. זאת החלטה קשה (דומה קצת להחלטה של "מתחבר לאופי אבל לא למראה" מבחינות מסוימות), אבל כנראה תצטרכי לעשות אותה בכל מקרה עם הקשר הזה - ברור לי שזאת החלטה קשה, כי אחרת היית עוזבת אותו מזמן. אז את פשוט צריכה להחליט על מה את מוותרת - על הבחור או על העדינות שהוא כנראה לא הולך ללמוד השבוע.
שוב, אני באמת מלא הערכה - עד כדי השתאות - ליכולת שלך להכיל מורכבות.
אבל אל תפלי למלכודת - להכיל מורכבות בקשר עם נקודת יציאה זה לא כמו בנישואין. שם זה ללכת על הכל. אז תצטרכי להחליט.
אני ממש לא אומר שתוותרי על הבחור - כי את כנראה מאד אוהבת את הצד החיובי שלו. תמיד צריך לקבל את הצד השלילי של הצד השני, בשביל להרוויח את הצד החיובי. השאלה אם זה שווה את המחיר.