כנראה קיסרי...אנונימי (פותח)

אני עכשיו עם עבודה עצמית של שחרור......

הקב"ה מתכנן את חיינו וזה הכי טוב בשבילינו...... בטוח!!

עד עכשיו עברתי ב"ה לידות טבעיות בלבד, ולא בקטע של הטבעי אלא בקטע יותר של שליטה, פעילות מסיבית בחדר לידה, תרגילים ואז לחיצות וזהו...

עכשיו ב"ה זה מתנה מיוחדת וכפולה ונראה כרגע כקיסרי.

לכן אשמח לכמה תשובות שהם טכניות אבל בראש זה יעשה לי סדר.

אני חייבת תמיכה איתי, לא יכולה לחשוב על קיסרי לבד...

יתנו לאמא או בעל להיות אם זה מתוכנן???

כשהתינוק יוצא מיד נלקח לטיפול או אפשר להרגיש לגעת תמיד אחרי לידה היה לי גוף לגוף....

במחלקה את נדחסת עם מלא בחדר או בגלל שזה תאומים יתחשבו וירחיבו....

אם זה שר"פ אני יכולה לבקש מהמנתח דברים כאלו טכניים ופשוטים??

ושוב תודה לך ה'!!

אלופה על הגישה!!ג'נדס
אענה לך בהמשך בע"ה
לא יודעת בככל לענות לך על הניתוח... אבל יש לך אחלה שאלות....אמהלה

בעניין המחלקה... אותי דחפו בחדר של 3 בחלק הכי צר....לא היה לי מקום להכניס את העריסותעצוב

אבל בהמשך הן ירדו לפגיה, אז הבעיה הזו נפתרה...

כן נתנו לי להיות במחלקה הטובה יותר לאחר שבעלי ביקש והסביר כמה הריון קשה היה לי...

אני לא ילדתי בניתוח אבל כן בשרפתודה ה!
ולכן יכולה לענות לך רק על זה- הרופא בעיקרון דאג לי לחדר הכי טוב במחלקות. אומנם זה היה חדר של 3 אבל קיבלתי את הפינה הרחבה יותר ובמיקום מצוין. כשביקשתי לעבור לחדר של 2 אמר שלא כדאי ועדיף לסמוך עליו ואכן ראיתי שחדרי ה2 הם קטנים יותר. יודעת שמי שעברה ניתוח ממוקמת קרוב יותר לתינוקיה.
ובלי קשר מה שרציתי יכולתי לבקש וכמובן שכאשר המחלקה מלאה אין להם הרבה מה לעשות....
הא, נכון, נזכרתי שמנותחות נמצאות בחדרים שהכי קרובים לאחיותאמהלה

ולתינוקיה, ויש להן ברוב המקרים חדר של שניים גדול (ככה ראיתי בשערי צדק מחלקה ד')

מנסה לענותציפציפ

גם אני עברתי חמש לידות טבעיות ומדהימות ופתאום אצל התאומות ניתוח קיסרי מתוכנן שבוע 32.

לא כתבת איפה את מתכוונת ללדת. אני ילדתי בתל השומר. הכינו אותי לקיסרי. יש שם גם סדנאת הכנה לקיסרי ונתנו לי לשאול את כל השאלות שרציתי. כמו כן הכינו אותי לכך שלמרות הכאבים אשתדל לקום ולהסתובב כי רק ככה מחלימים מהר יותר. אני חטפתי הלם לא ידעתי בכלל ולא תיארתי לעצמי שככה זה יהיה. אז אני לא רוצה להפחיד אותך תקחי הרבה משככי כאבים בלי להתבייש ותדעי שזה עובר אחרי כמה ימים. בתל השומר נותנים לבעל להשאר עם היולדת בחדר במחלקה וזה היה לי הכי חשוב לא הייתי שורדת אחרת. לגבי הניתוח עצמו בניתוח מתוכנן נותנים להכניס מלווה. אני לא יודעת איך זה ברגיל אני ילדתי פגות אז היה צורך לקחת אותן מיד לפגיה ואפילו לא הרו לי אותן אני יודעת שבדרכ מראים אבל לא נראה לי שנותנים לעשות מגע עור אל עור למרותשזה נראה לי משתנה בכל ביח ותלוי בנסיבות הניתוח. אצלי המיילדת שהיתה בניתוח צילמה ומיד הראתה לי תמונה וזאת תמונה מדהימה שאני דווקא ככ שמחה שיש לי אותה ולא לקחתי קשה את זה שלא ראיתי אותן מיד...(היה לי יותר קשה עם זה שאחר כך אחרי שהעבירו אותי למחלקה לקח עוד כמה שעות עד שנתנו לי לרדת מהמיטה ולגשת לפגיה...)

טיפ נוסף: ספריי אלו פירסט. לרסס מדי פעם על הצלקת. הבאתי איתי לביח וזה ממש עזר.

שיהיה הרבה בהצלחה ובשורות טובות. כתבתי כאן מספיק אם תרצי לשמוע עוד תפני אליי בפרטי

יש דבר כזה קיסרי ידידותינשימה ארוכה
ואז באמת נותנים ליולדת להיות עם התינוקות עליה כמה זמן
אבל. וזה אבל גדול.
רוב הריונות התאומים מגיעים ללידה לפני הזמן. קיסרי חירום הוא לרוב בלי מלווים ואם התאומים צריכים פגיה אז חלום הביות מתחזלש והכל פחות ידידותי.

מבאס אבל מתגמד לעומת האושר במתנה הכפולה שמקבלים...
גם בקיסרי חירום יש אפשרות למלווהאנונימי (3)

לגבי הביות דווקא יש יתרון שיהיו בתינוקייה- זה יעזור לך להתאושש אחרי הניתוח, במיוחד ששניים זה הרבה יותר קשה

ראיתי סירטון הדרכה לאיך לקום מהמיטה אחרי קיסרי ואיך להרים את התינוק כדי להימנע מלחץ על הבטן

לא בכל מקום אפשר מלווה בקיסרי חירום... ממליצה לברר.מתואמת

כותבת מנסיונישלומצ'
(כלומר התשובות יכולות להשתנות בהתאם לבי"ח)

עד כמה שידוע לי ברוב בתי החולים מאפשרים מלווה אחד במידה וזה קיסרי אלקטיבי. אני הייתי עם דולה וזו היתה ממש הצלה (עניין הליווי, לאו דווקא דולה).

ביקשתי מראש שיניחו אותן עלי ואכן כך היה. הן היו עלי כמה דקות. לא עור לעור, כי הן היו לבושות וגם אני (לפחות חלקית...). אני חושבת שממהרים להלביש כי קר מאוד בחדר ניתוח.
הידיים שלי היו קשורות (ביקשתי מראש שלא יקשרו, בזמן אמת כל כך רעדתי שביקשתי שיקשרו). בדיעבד הייתי צריכה לבקש שישחררו לי את הידיים בשלב הזה כדי שאוכל ללטף אותן (בעז"ה בלידת התאומים הבאה ).

במחלקה ממש התחשבו בי. בזמן ההתאוששות הייתי מול חדר האחיות, אבל אח"כ העבירו אותי לחדר מרוחק יותר. כל עוד יכלו נתנו לי לתפוס מרחב של 2 מיטות כדי שיהיה מקום לעריסות (ויצא שזה היה ככה לאורך כל האשפוז).

אני לא סגורה על מה קורה בשר"פ, נותחתי על ידי מנתח אקראי שהיה באותו יום (לשמחתי זה היה מנהל האגף ושמעתי עליו הרבה דברים טובים). עשיתי פגישת הכנה בבית החולים שבה הגעתי עם תוכנית לידה (זה היה כשעוד קיוויתי ללידה רגילה) ושם גם ביקשתי מה אני רוצה במקרה של קיסרי. ממליצה בחום לעשות את זה. פגשתי בבי"ח נשחם שלא עשו את זה והתבאסו מדברים מסויימים. את תוכנית הלידה הכנתי מראש עם הדולה שלי. לא חושבת שהייתי יודעת מה ואיך לבקש בלי ההכנה שעשיתי איתה (אבל זו היתה לידה ראשונה אז אולי זה קשור).

שיהיה בהצלחה ובידיים מלאות
לי הביאו אותם ליד הראש אחרי שהוציאו אותםים...

ויכולתי ללטף אחד מהם, היד השנייה הייתה קשורה לכמה דקות

ואז בעלי הלך איתם לתינוקיה ואני נשארתי לתפרים וכו

גם בחירום יש אפשרות למלווה אחד

הפותחת- אפשר לשאול איפה ילדת?אנונימי (פותח)

שאלת אותי?שלומצ'

אם כן- לניאדו.

וממליצה בחום!!!

שלומצ, באיזה שבוע עשית תוכנית לידה,?אנונימי (4)
ואוו... כבר לא זוכרתשלומצ'
זוכרת שעוד הצלחתי ללכת יחסית נורמלי, אז כנראה שלא חיכיתי לרגע האחרון

אני מניחה שבערך בשבוע 32 עשיתי את הפגישה בבי"ח, אולי אפילו טיפה אחרי.
אז זה אני הפותחת ואנחנו שבוע לפני....אנונימי (פותח)

וב"ה ותודה לבורא עולם הגענו עד הלום.

אני לא נושמת, ענקית, הערכות משקל גדולות בלע"ר.

איך עוברים את השבוע?

בעיקרון הרופא שראה את המשקלים אמר לי אם את מרגישה טוטאל לוס תתקשרי נראה אם להקדים, אבל תכלס לילדים יותר טוב עוד שבוע בפנים!

יש לכן רעיון איך נשארים שפויים? יש לי עוד חבריה מהממים בבית שגם דורשים את שלהם, יש לי עזרה בנקיון ובכביסה משהו שהכנסתי לאחרונה וזה מבורך ואני--------- על הכיסא, ספה, כורסה משנה תנוחה בלי סוף., שינה לא בלקסיקון אוכל גם לא משהו...

מתפללת לה' שרק ייתן לי כח כי אני מרגישה מוטרפת..................

ישתבח שמו!!!נשימה ארוכה
איזה חסדים!
אל תחשבי רחוק. רק לשרוד כל חצי יום, כל שעה או אפילו כל 5 דקות. כל יום שהם בפנים זה טוב. יחזיקו שבוע מעולה. פחות- גם טוב. מה שה' ישלח...

אין לי גדולים אז אני שולפת בלי נסיון. תתני לילדים מה שאת יכולה בישיבה ושכיבה- תקריאי ספרים, עזרה בש.ב. הצגות, פרצופים, צחוקים... כל מה שכיף לך ולהם ומסיח לך את הדעת ובעז"ה בעיתו ובזמנו!
זה שאומרים שיהיו שם כמה שיותר, יותר טובאנונימי (3)
זה לא כזה נכון
גם הם נלחצים בפנים וצפוף להם במיוחד כשיש כל מיני צירים שמפעילים עליהם לחץ. הבעיות שיש לקטנים שלי זה כנראה בגלל תנוחה לא טובה ברחם ואני שמחה שלא חיכיתי יותר זמן. קודם כל שלא מזיק אם תחשבי גם על עצמך זה קשה מאוד ולא רק על הילדים. אצלי לידה בשבוע 38 אחרי זירוז ובמשקלים יפים
זה בכל מקרה ניתוח מוזמן אז זה להקדים אותואנונימי (פותח)

מרגישה היום מזעזע קוצר נשימה שמביא לזה שאני פשוט לא יכולה לדבר יותר ממשפט בלי להתנשף.

רק יושבת ומתחרפנת מלעקוב אחרי עצמי לא מרוכזת בכלום.

מה שלומך? חשבתי עלייך...נשימה ארוכהאחרונה
שיהיה בשעה טובה!כי הנני בידך
ילדתי בעבר בניתוח מתוכנן ומכירה את ההרגשה..

מבחינתי זה הזמן לברך בקול את ממציאי המחשב והקורנפלקס עם חלב...
ממש משחררת בזמנים כאלו. אולי אקבל פה עגבניות אבל אני לא חושבת שיגרם נזק לילדים מקצת צפיה\משחק\משחקי העשרה במחשב בשבוע שאמא מותשת על הקצה...
וכל הכבוד שמראש הכנסת עזרה! אולי לחפש גם נערה שתוכל להעסיק את החבורה ביצירה\משחק ותוכלי לנוח לקראת הלידה.

שיהיה בהצלחה ובידיים מלאות! מתרגשת איתך!!
אנשי צוות בניתוח קיסרי תאומיםאנונימי (פותח)

באמת יש מלא אנשי צוות חוץ מהמנתח?

זה נראה לי מלחיץ בטרוף, שלא לדבר עם האי נעימות........ והחשיפה..........

אני גם ככה לחוצה אז מי שהיתה ויכולה לתת לי מידע גם אם זה באמת הרבה חשוב לי להתכונן מראש.

ממה שאני זוכרת (ויודעת)שלומצ'

היו אצלי שני מנתחים, שתי מיילדות ומרדים. מעבר לזה לא ראיתי (בגלל הוילון) אבל מניחה די בוודאות שהיו שם עוד אנשים. 

אפילו לא חשבתי על החשיפה. הייתי כל כך בלחץ... 

אני ממש מציעה לדבר עם בית החולים. לקבוע פגישה ולשאול את ה-כ-ל! ולבקש דברים שחשובים לך (לקחת בחשבון שלא לכל דבר הם יכולים להיענות). 

כןיש הרבה אנשי צוותאנונימי (3)

וגם אני חששתי מהחשיפה

אבל בזמן אמת, אם זה בלידה ואם בניתוח (לי היה ניתוח חירום) הדבר האחרון שמעסיק אותך הוא החשיפה

מה שלומך?שלומצ'

(באתי להגיב וראיתי שאני באיחור ואת אמורה כבר ללדת...)

למה באיחור הבוקר כתבתי ואני עדיין פה,לא הבנתיאנונימי (פותח)

הגבתי לאנונימית אחרתשלומצ'

זו שכתבה ב ז' אלול שהיא שבוע לפני הניתוח. 

או שאני בטפשת פוסט הריון רצינית וכבר אין לי מושג מה קורה סביבי. זו גם אופציה.

זה ממש אני!!אנונימי (פותח)

ואני שואלת על אנשי צוותאנונימי (פותח)

הלכתי לאיבוד בסבך האנונימיותשלומצ'

חיוך גדול

עניתי מה שידוע לי על אנשי צוות (לא בטוחה שהועלתי במיוחד...)

עדכני אותנו!

הרבה הצלחה ושתצאי בידיים מלאות חיבוק

הריון תאומים זהיםנענענע

אני בשבוע 17, כבר מרגישה אותם זזים

ראו שיש פער בגודל בינהם שמוגדר כ SIUGR

היינו בבית החולים ואמרו לנו,

שאם המצב לא יחמיר

אז יאשפזו אותי סביב 27 ויילדו מוקדם סביב 32

כמובן יהיו פגים עם כל ההשלכות - שאין לי מושג מה הם...

אם המצב יחמיר חלילה,

אז או שנאבד את הקטן או ששניהם יפגעו ח"ו

בקיצור אני חרדה מאז😒

לא יודעת מה יהיה ודואגת מאוד😔

מישהי עברה משהו דומה?

הסבר מה זה ההשלכות של פגות?

חיבוק ובשורות טובותמתואמת

מתייגת לך את @זהות כפולה שעברה את זה, ב"ה עם שני תינוקות בריאים בעיקרון. (זה לא הניק העיקרי שלה, אז מקווה שהיא תראה את התיוג)

אולי היא כתבה את הסיפור שלה בשרשור הנעוץ, תחפשי❤️

תודה, אחפשנענענעאחרונה
התייעצות-לידת תאומים בחירת בית יולדותAvigailh1

היי

אני מתלבטת ואשמח לשמוע מנסיונכן

דווקא על לידת תאומים - התלבטות בין

בלינסון /

תל השומר

המלצות/דיס וחווית קבלה,לידה,אשפוז וכו' מלונית שיבא בייבי וכו' מה שעולה לכן .

שאלה לגבי תל השומר- האם זה נכון שיש תחושה של עומס מטורף ולפעמים יש מחסור במקום בחדרי לידה ויולדות ממתינות במסדרונות?

תודה מראש לעונות!!!!  

לא מכירה את בתי החולים הללו. מציעה לך לשאול גםמתואמתאחרונה
בפורום הריון ולידה...
שאלה לגבי לידת תאומים לא זהיםAvigailh1

היוש,

שבוע 34+1 תאומים לא זהים

השאלה היא כזו, אם לידה לא מתרחשת באופן ספונטני עד שבוע 37, צריך ללכת לביקורת בבית חולים? בקהילה? איך זה עובד מניסיונכן ?

בגדול הרופאת נשים הנחתה אותי לבצע כל שבוע אולטרסאונד מעקב גדילה+אורך צוואר ומוניטור ובינתיים הכל בסדר ב"ה, אבל מעבר לזה לא שאלתי מה באמת קורה עד השבוע הזה

והאמת קצת בלחץ להגיע לשבוע מאוחר ושהסיכונים יהיו גדולים יותר, מעדיפה להגיע ל36 ושיגדלו בחוץ מאשר לחיות בלחץ התמידי הזה של האם הם בסדר...הם במשקלים טובים בדיוק לפי הספר ב"ה.

תודה לעונות

מציעה לך לפרסם גם בפורום הריון ולידהיעל מהדרום

לק"י

או לשים שם קישור לשרשור הזה. שם פעיל יותר.

מתייגת בשבילך 2 אמהות לתאומים:

@אמהלה

@מתואמת

תודה רבה!!Avigailh1אחרונה
המלצה לעגלת תאומיםהורים לתאומים

שלום,

אשמח להמלצה לעגלת תאומים מניסיונכם...

ראיתי שרשורים דומים אבל לפני שנים ומן הסתם הדגמים התחדשו....

מחפשת עגלה לתאומים שבעיקר חשוב לי שתכנס בתא מטען של רכב מזדה 5 בלי לקפל את המושבים.

יש עוד ילדים לפניהם ב"ה וכל המושבים חייבים להיות פתוחים...

כמובן אחת שנכנסת בדלת של הבית.

עדיף זולה, ושתשרוד ירידה של מדרגות - מדרגה אחרי מדרגה עם התינוקות בפנים..

תודה מראש!

ואם אתן יודעות איפה יש עגלות תאומים לתצוגה- יעזור!הורים לתאומים
התאומים שלי כבר בני 13מתואמתאחרונה

אז לא יודעת אם העגלה שקנינו אז עדיין קיימת, ואני גם לא זוכרת את שמה. רק זוכרת שהיא התקפלה גם באמצע (כלומר שני המושבים התקפלו זה על זה), וזה חסך מקום.

מציעה פשוט ללכת לחנות מוצרי תינוקות, ולבקש עגלה לפי הצרכים שלכם... (זה מה שאנחנו עשינו בזמנו)

מולטי ויטמין-הריון תאומיםAvigailh1

היי,

רציתי לשאול אם יש המלצה על מולטי ויטמין שתומך יותר בהריון תאומים או משהו שמספק ועושה את העבודה

בדרך כלל הברזל שלי לא הכי גבוה ובהריונות הוא יורד כולל המוגלובין . מלחיץ אותי שהריון תאומים אני אגיע לא מוכנה חס וחלילה ואני רוצה לשמוע אם יש משהו או מספר דברים מומלצים שיש לקחת כדי לבוא עם כמה שיותר כוח ?

תודה מראש והריון קל ומשעמם לכולן

לא נראה לי שיש הבדל...מתואמת

לוקחים ברזל לפי רמת הצורך, לפי מה שרואים בבדיקת דם. במולטי ויטמין גם ככה אין מספיק ברזל למי שממש חסר...

אם זה מעודד אותך - דווקא בהיריון התאומים היה לי ברזל גבוה בהיריונות אחרים היה לי חסר ברזל, לפעמים הרבה מאוד...

👌👌Avigailh1אחרונה
תןדה
תאומים בנים מתוקים(!!!) ולא זהים באותו גן.בדרך לתאומים

הי

רוצה להתייעץ עם בעלות נסיון ממני

יש לי תאומים מתוקים דבש בני שלוש וקצת...

מספר 6, 7 שלי בלי עין הרע!

(נעזרתי בפורום הרבה כתמיכה רגשית כשגיליתי שאני בהריון תאומים...

לא סיפרתי את סיפור הלידה שלהם, אולי אעלה בהמשך את הנס הזה)

כרגע אשמח לשמוע דעתכן על הגן.

האם לשים אותם באותו גן (טרום חובה, גן שני) או שכדאי להפריד?

כרגע הם באותו גן, לא רואה שמפריע להם. שונים מאד באופי.

הגננת גם לא רואה משהו בולט אבל גם לא רוצה מידי להביע דעתה כגורם מכריע

והאמת בשביל להפריד,

זה אומר שאחד מהם יהיה רחוק מהבית, חברים ומהאחים שלומדים יחד (הגן הוא בתוך התלמוד תורה)

מה דעתכן? בעלות נסיון ממני...

אצלנו נאלצנו להפריד אותם, והיה לי קשה עם זהמתואמת

היה להם עיכוב בדיבור, וההמלצה של גורמי המקצוע הייתה חד משמעית להפריד אותם בגן (בגנון הם היו ביחד).

תאומים אחרים שראיתי סביבי היו ביחד בגן, אולי רק בגן חובה הופרדו. לדעתי בגיל קטן התאומות שלהם נותנת להם כוח כשהם ביחד.

בכל אופן, התאומים שלנו כאמור היו בנפרד בגן. בשנה הראשונה שניהם היו בגן שפה - באותו מתחם אבל גנים נפרדים. בשנתיים אח"כ אחד מהם נכנס לגן רגיל ליד הבית והשני נשאר בגן שפה, וכמעט לא היו לו שם חברים מהשכונה. אבל למרות זאת יחסית הוא הסתדר חברתית, וגם כששניהם נכנסו לכיתה א' בבית הספר ליד הבית הוא השתלב מהר מאוד גם מהבחינה החברתית.

אבל מלכתחילה לא הייתי בוחרת לעשות כך ולבחור במודע שאחד מהם יהיה רחוק מהסביבה החברתית הטבעית שלנו...

החלטות טובות!

(וסליחה שרק עכשיו עונה - מזמן לא נכנסתי לפורום הזה...)

תודה על השיתוףבדרך לתאומים

נותנת לי הרגשה טובה להשאיר כרגע יחד

שזה מה הלב שלי אומר נכון לעכשיו...

אנחנו לא הפרדנונשימה עמוקה
עד כיתה א'.

גם אצלנו הם שונים אחד מהשני, תחומי עניין שונים, הגננות גם לא ראו שאחד עולה על השני במשהו וזה לא פוגע בהם הביחד. הם כן נראים זהים אבל ילדי הגן למדו מהר מאד מי זה מי.. הציק לי לפעמים שהצוות התייחס אליהם כאל "התאומים", אבל לא נראה שזה פגע בהם.

את מכירה אותם לדעת אם אחד עולה על השני במשהו, או שאחד מהם חוסה בצל של אחיו באיזה שהוא תחום.

מעבר למרחק מהבית תוסיפי שיקולים של אירועים נפרדים בשני הגנים שצריך לנכוח בהם, פעילויות שונות שעלולות לעורר קנאה בינהם. 

צודקת , לא חשבתי על זה אפילובדרך לתאומים
בקיצור, מחזקות אותי בינתיים לא להפריד
כרגע הם ביחדתודה לך ה' 🙏

גם אצלי תאומים בנים  מס 6,7 , הם בני עוד מעט 4

הם כרגע בגן שפה ביחד

שונים מאוד אחד מהשני גם באופי גם ביופי.

הגננת לטענתה לא מפריע להתפתחות שלהם שהם ביחד.

שנה הבאה בעז"ה הם אמורים לעבור לתלמוד תורה

אם יהיה 2 כיתות אני אפריד אבל רק בגלל הצוות שמעדיף...

יש לי גם תאומות גדולות יותר, הפרדתי בגן חובה כדי שלא יהיה להם משבר קשה בכיתה א ( אצלנו בבית ספר חד משמעית לא שמים תאומות באותה כיתה) , וצהרון השארתי יחד שיהיה להם בהדרגה זה היה חכם מאוד

הם מאוד שונות אחת מהשניה וכן חושבת שזה טוב שהם לא יחד.

אבל בנות זה מאוד מאוד שונה מבנים...

מנוסה ממש תודה על השיתוףבדרך לתאומיםאחרונה
Hcc גבוהשאלת תאומים

בשבוע 4, 1700 לעומת 270 בהריון קודם

זה אומר תאומים?

מקפיצה, לא יודעת לענותאנונימית כרגע.
לאפשוט אני..

נכון שבהריון עם תאומים יש hcg גבוה יותר, אבל זה לכשעצמו לא מהווה אינדיקציה להריון עם תאומים.

אגב, ההבדל בין ההריון הקודם לנוכחי הוא בסך הכל של 5 ימים בערך, בהנחת הכפלה כל יומיים. כלומר באותו השבוע שתי התוצאות האלה בכלל לא מהוות גידול...

גןבה הבטא לא בהכרח מעיד על תאומיםטרמפולינהאחרונה
הפורום לא פעיל??טרמפולינה

אולי יעניין אותך