איך אתן מרדימות את הקטנצ'יק/ית?להיות לאם
איך אתן מרדימות את התינוקות הקטנים- אלו שלא יודעים ללכת לישון לבד?

אני מרדימה אותו בשירים/נידנוד של העריסה/ נותנת לו לצרוח-ונשברת יותר מהר ממנו.

אני צריכה רעיונות שיעבדו קצת יותר מהר.

להיות לאם המותשת שסיימה עכשיו להשכיב את הבן שלה לישון!
בן כמה הוא?טל שחר
בן 4 חודשים.להיות לאם
ויש לו טקס קבוע הבעיה היא שנראה לי שהוא מתרגל אליו ולכן מאריך אותו.

מה הפלא שאני מחכה שהוא ירדם- יש לי מלא עבודות להגיש והזמן שלי לעשות אותן זה רק כשהוא ישן כי אחרת הוא לא מוכן.
טקסי שינהאנונימי (פותח)
עוד לא זכיתי להיות לאם, אך אני בדרך וגידלתי אחיות. הסוד הוא טיקסי שינה עיקביים עם סדר וגבולות ברורים...

למי בדיוק להציב גבולות לתינוק בן 5 חודשים חחחחח-משה ר-
הבת שלי דווקא יודעת להירדם לבדשירק
אבל אני בכל זאת אוהבת להרדים אותה כי אני רוצה שהיא תרגיש שיש שגרה מסוימת ולא סתם נרדמים איפה ומתי שיוצא, היא בת חמישה חודשים. אני לא מחכה עד שהיא תהיה עייפה מדי ועצבנית, כי ככה היא מצליחה להרדם רק על הידיים בנדנודים וטיולים בכל הבית. בד"כ אני עושה לה אמבטיה כשהיא עוד רגועה, ואז עושים חושך, שרים כמה שירים, אומרים שמע ישראל, מנדנדים את העריסה שלה והיא נרדמת כמו מלאכית אחרי איזה עשר דקות-רבע שעה.
לדעתי צריך להיות מאד רגועים בעצמנו כדי שהילד יוכל להרדם. אם את רק מחכה לשנייה שהוא יעצום את העיניים ותוכלי כבר ללכת הוא מרגיש במתח.
כל הכבוד. מצדיעה לך.ריבק
הלואי והיתה לי כזו סבלנות.
אצלי התינוק נרדם רק עם כמה מציצות ...
בן השנתים וקצת ,לוקח שמיכה מארגז המצעים ונרדם עליה באופן עצמאי ומפתיע.
ובן ה4 וחצי יכול להרדם על הספה.
וזה עושה רושם כאילו שום דבר לא מתוכנן.
לא נראה לי שיש לזה פתרונות קסם מהיריםחילזון 123
יושבת או שוכבת לידם במיטה (מיטה רגילה) מלטפת אותם קצת/מניקה
אם יש לי כח מקריאה סיפור, אם לא- שרה שירים או ישנה בעצמי קצת.
לא לשכוח לעשות חושך בחדר.
אם זה ילד קטן שעוד ישן במיטת תינוק מעבירה למיטה שלו אחרי שהוא כבר נרדם.
אצלנו...אודי-ה
אם הילד צורח, כנראה שמפריע לו משהו.
אולי רעב, אולי לא מרגיש טוב...
בד"כ אני מרדימה בלי נדנודים, אלא רק משכיבה במיטה מגיל 0
וככה הם מתרגלים... אם אני רואה שיש בעיה אני נותנת לו עוד אוכל.
העצה שלי...רק טוב!
אני מרדימה בליטופים על הגב. (מה שמכונה בפי הילדים: "ציור על הגב"). אפשר תוך כדי לעשות שששששש חלש. לאט לאט להרפות-פחות ופחות עד שהם נרדמים, בד"כ תוך כמה דקות.
אני ראיתי שכל ילד צריך רמה אחרת של "תמיכה".יוקטנה
בסך הכל, גיל 4 חודשים הוא מאוד קטן בשביל "לדעת להירדם לבד", עבור רוב הילדים. ממה שראיתי, אצלי ואצל חברותי (מהחיים האמיתיים וגם מהחיים בפורומים ), רוב הילדים צריכים תמיכה ברמה כזו או אחרת, עד גיל שנה, וגם למעלה מזה לפעמים.
עם זאת, לא מזיק לנסות! אפשר לראות תינוק מפהק, ולקחת אותו ולהניח אותו בעריסה, בחדר חשוך ושקט. לפעמים זה עובד, ואצל חלק מהילדים, יותר מאשר אצל אחרים. ב"ה סוף סוף גם אני זכיתי לילד נח יותר שהולך לפעמים לישון לבד!
אבל רוב הזמן גם הוא צריך תמיכה, כמו הילדים האחרים שלי בזמנם. לי הכי נח להרדים בהנקה, וכדי שלא יתבזבז לי זמן, אני מנצלת את זמן ההנקה כדי לגלוש ברשת (מקלידה ביד אחת), או לקרוא ספר, או לצפות בסרט, או סתם לתפוס נמנום!
מאחלת שהתקופה הקשה הראשונה תחלוף במהירות
מזדהה...דבורי
הבכור שלי היה נרדם אצלי בידיים, מתעורר כל שעה לינוק, ואני לא הרגשתי מותשת ועיפה - שמחתי, שה' נותן לי כח ואני לא נרדמת כל היום.לא שמתי לב שהתחילו לי סחרחורות ואיבוד שיווי משקל. זה הגיע לאט ובהדרגה, עד ששמתי לב לזה הקטן היה כבר בן חצי שנה. רופאים ובדיקות דם קבעו שאני מדמיינת והכל בסדר אצלי, כי אני לא קישרתי את זה לחוסר השינה הכרוני,  רק  ידעתי שפעם יכולתי לרוץ במדרגות ופתאום אני לא יכולה...לא דמיינתי.  כך זה נמשך עד ששבת אחת בעלי לקח את הקטן (אז בן 8 חודשים) והם טיילו 3 שעות! ולראשונה מאז הלידה ישנתי 3 שעות רצופות! וכשהתעוררתי, בעלי הסביר לי שכל בן אדם צריך לישון, כולל אותי וכולל התינוק - גם הוא נפגע מהשינה הלא רצופה.
ניסיתי חודשיים כל מיני שיטות, אבל כבר הרגלתי אותו יותר מדי זמן לידיים של אמא ולשינה איתי. בעלי הפציר בי שנגמור עם זה בכך שניתן לו לבכות יומיים-שלושה והא ילמד לישון לבד, ואני מאד חששתי מזה. העייפות הכריעה אותי בסוף - לילה אחד פשוט נרדמתי, השארתי את בעלי שיוודא שהבכי של התינוק הוא לא בגלל שהסתבך עם סורגי המיטה או קרה לו משהו נורא ואיום... ונרדמתי למרות רצוני. הוא בכה כל הלילה, כך סיפר בעלי. למחרת הייתי רעננה - ישנתי לילה שלם! - ונשארתי ערה בחדר לידו. הוא לא הפסיק לבכות, נרדם מתוך בכי רק כדי להתעורר ולהמשיך לבכות. נקרע לי הלב, ורק האסרטיביות של בעלי שיכנעה אותי שאין ברירה - הרי ניסיתי כבר הכל! וגם בשביל התינוק רציתי שיישן לילות שלמים.
בלילה השלישי קרה הנס - הוא בכה רבע שעה, ונרדם! לכל הלילה.
ומאז הוא ישן לילות שלמים - בדרך כלל.
קשה להיות בכור, שפן הנסיונות של אבאמא...
עם התינוק השני לא רציתי להגיע לטראומה כזו, ומגיל 6 חודשים אני שמה אותו במיטה עם מוצץ ובקבוק מים, אומרים לילה טוב, ליטוף על הגב, ואני יוצאת מהחדר. בדרך כלל הוא מתלונן קצת, לא בוכה, אני בודקת בשעון כמה זמן בדיוק הוא מתלונן - אם עוברות 10 דקות והוא לא נרדם, אני נכנסת שוב, מחזירה את המוצץ, מכסה שוב ואומרת שוב לילה טוב. ל]פעמים הוא כל כך עיף שהוא נרדם כשאני מכסה אותו ומלטפת בגב כמה דקות.
אם הוא ממש בוכה - אני נכנסת מיד, מרגיעה אותו על הידיים ואם זה לא עוזר - אז קצת בהנקה, מה שצריך כדי להרגיע, ואז מחזירה שוב למיטה. הוא כבר למד שכשהוא במיטה אני מצפה שיישן, ועם הזמן הוא נרדם יותר ויותר בעצמו. ישתבח הבורא.
תחשבי עליך ועל העתיד.אנונימי (פותח)
לדעתי אסור להרגיל ילד בגיל כזה להרגלים שלא תוכלי לספק בעוד תקופה מסויימת.
תנסי לדמיין את הבייביסיטר עושה לו נעים בגב, או אותך עם שלושה, עושה לאחד נעים בגב, לשני משחקת באוזן והשלישי יונק.
וכשיגיע הרביעי - הלך עליך...
מנסיוני, עם האחים שלי ועם בני (וכך גם אעשה אי"ה עם הילד שבדרך) יש נוהל שינה ותנאי שינה:
א. נוהל:
ארוחת ערב \ הנקה.   מקלחת      למיטה (ולא קמים ממנה כמעט בשום מחיר!!!!! הלכנו לישון - זה סופי! )

ב. תנאי שינה:
חדר מאוורר או מחומם (לפי הצורך)
מצעים נקיים
פיגמה נקיה (אנחנו ישנים טוב כשאנחנו מזיעים?)
חושך (אור במסדרון)
בעלי נכנס להדממה (מסכן (= אך אין ברירה)
ואני נשארת עם הילדים בחדר עד שהם נרדמים.

סיפור אחד או שני שירים זה נורמלי, אפשר גם לשים קלטת נעימה ממש ממש נמוך, אך אני לא ממליצה לך ליטופים, לשכב צמוד, להתחבק, זה הופך לסיוט!
בהתחלה הבן שלי בן השנתיים היה רגיל להירדם לי על הבטן בחיבוק, לא רק שזה העיק עלי מאד בקיץ, אלא שכשהגעתי לחודש חמישי בהריון זה היה כואב וקשה מאד... תנסי לדמיין כמה קשה היה לו להיגמל מזה...
עדיף מראש לא להרגיל ליותר מדי - אך לדעתי נוכחות האם בחדר חשובה לבטחון של הילדים ולכן זה כן כדאי...
בהצלחה רבה לך!
את קצת סותרת את עצמךחילזון 123
מצד אחד את כותבת לא להרגיל וכו ומצד שני את מרגילה אותם שאת איתם בחדר עד שהם נירדמים, ומרגילה שהבית שקט לחלוטין...
אז מה ההבדל כבר? גם זה הרגל שלפעמים קשה לעמוד בו.
מה תעשי כשיהיו ילדים שילכו יותר מאוחר לישון?

גם אני נשארת איתם בחדר עד שהם נירדמים ולפי הרצון והיכולת שלי יושבת איתם על המיטה לפעמים מלטפת לפעמים לא, לפעמים שרה ולפעמים לא והם יודעים שאמא גם עייפה לפעמים לסיפורים ועניינים אחרים. זה לא ח ו ב ה  לעשות את כל הדברים כל יום.

מה שנכון זה שצריך סדר לפני השינה ומקום שינה נח וביטחון של אמא.
אני ממש לא סותרת את עצמיאנונימי (פותח)
יש הרגלים שאפשר להעניק לכלל הילדים ביחד כשינה חוויתית וביטחון ע"י נוכחות ההורה (ובמקרה הצורך לדאוג לסדר בחדר השינה) ויש הרגלים בהם לא ניתן לעמוד לאורך זמן, המסופקים לכל ילד בנפרד, ולא לילדי המשפחה בכללם..
גם בעניין הילדים הגדולים יותר- יש שעות של כללים בבית, ועל כל המעורבים להשתתף בכך.
אני לא מתכוונת שכולם צריכים ללכת על קצות האצבעות (גם מבחוץ יש רעשים שאין שליטה עליהם) אך בהחלט להתכונן למטרה אחת - הגיע הלילה! שלוה ושקט צריכים ליפול על הגדולים ושינה על הצעירים.

מנסיון - כמעט בכל גיל (ילדים) ניתן להקנות הרגלים לילדים. נחוץ: (1) נחישות והתמדה, (2) הפנמה פנימית שנעשית טובת הילד (גם אם זו טובת האמא זו טובת הילד אמא נורמלית - כל עוד זה בגדר הנורמה)
(3) לזכור היטב שבכל תהליך גמילה יש ימים של "קריז". (4) אין ימים יוצאים מן הכלל. (5) רחמנות בקבלת החלטת הגמילה- לא מכל הרגל צריך לגמול, רק מהרגל שלילי, או הרגל שלא ניתן לספק יותר (6) והמון אהבה וחיבוק בדרך. לא לתת לילד לבכות ולצרוח, אלא לעמוד על שלך בשקט וביציבות תוך חיבוק, הצעת תחליף, ביטויי הבנה, ומילות עידוד (לא תאמינו כמה הם מבינים הקטנטנים האלו!!!)

תקופה כזו של שבוע עד שבועיים גומלת כמעט כל ילד צעיר מכמעט כל הרגל.

בגדול אין לי שום בעיה עם מה שכתבתחילזון 123
רק שאת עושה את זה מאד שחור\לבן
מבחינתי לתת ביטויי הבנה טעידוד זה גם לחבק, ללטף ולהראות חיבה פיזית, לא מבינה למה צריך לגמול מהדברים האלה, בגלל שאולי פעם מאיזה סיבה לא תוכלי לספק את זה.
כשלא תוכלי ללטף או להחזיק וכו' כי לא תרגישי טוב\תהיי בהריון\תצטרכי לצאת או משהו אחר אז תסבירי שהיום לא מתאים לך. ואם זו תהייה ביביסיטר או מישהו אחר אז גם הציפיות ממנה לא יהיו כמו ממך כך שאין מה לדאוג. לא צריך לעשות מזה משהו נוקשה כ"כ.

ולא הבנתי למה צריך לגמול מחיבוקים, שוב, כשזה לא מתאים אז לא מתאים ואפשר להסביר להם כמו שכתבת בעצמך.
ככה-נעמונונונה
אני מגיל חודש בערך מרגילה את התינוק לסדר. לא נוקשה, אבל מסודר.
בערך ב-6 אני עושה אמבטיה, פיגמה וכו, הנקה, וזהו. התינוק נקי, רגוע, שבע. שוכב במיטה, כמה נשיקות, ואני יכולה ללכת ולחזור אחרי כמה דקות, הילד ישן!
וכשהילד מתחיל ללכת למטפלת, אני "מזהירה" אותה שלא צריך לנדנד ולא כלום מיוחד, וזה כך, כי כך התרגל.
לעיתים רחוקות, הילד לא רגוע מספיק, אז אני לוקחת אותו בזרועותי, משכיבה עלי, מנדנדת, שרה שירים, הוא נכנס למצב שינה, ואז למיטה. ושלום.
אחותי, מגיל חודש?!?!???אנונימי (פותח)
אני לא יודעת אבל נשמע לי קצת מוזר.  איך תינוק בן חודש הולך לישון ב-שש? כמה ילדים יש לך? לי 3 ואצל כל אחד היה משהו שונה אבל בטוח שבגיל חודש אין להם עדיין סדר יום קבוע, אפילו לילה ויום מתערבבים להם, הם גם סובלים מכאבי בטן שמתרכזים בעקר בשעות אחה"צ /ערב. עד שבגיל חודשיים שלושה היקיצות שלהם בלילה נעשות רק למטרת אוכל וחזרה לישון. ובגיל 3, 4 חודשים מתחיל להם סדר יום קבוע (אגב, כפי שכתבתי מתחיל להם ולא אני מתחילה כי זה ממש ככה. פתאום אני שמה לב שהם נרדמים בלילה בשעה קבועה +-, קמים בבוקר כנ"ל, הפסקות שינה/אוכל במהלך היום נהיות מסודרות וברורות יותר לאמא.

אז בשעה כשאני מזהה את סימני העייפות שפשוף עיניים, נודניקיות קלה אני שמה בעריסה עדיף על הבטן (אם אני נשארת ערה) מנדנדת קצת ואם הילד באמת עייף ולא צריך כלום (חום/ אוורור/אוכל/קרבה...) הוא יירדם. אם הוא לא נרדם, אני מוציאה אותו מן המיטה שיתעייף עוד קצת ואז חוזרת על הנ"ל.

אגב, להיות לאם, ציינת שנראה לך שהוא מתרגל לטקס שינה ומנסה להאריך אותו, יקירתי, תינוקות עד גיל 6 חודשים לפחות(!) אינם מניפולטיביים, התנהגותם מבטאת צורך אמיתי ולא מניפולציה להשגת  דברים אחרים, תבדקי מה לא טוב לו אם הוא לא נרדם, ייתכן גם שפשוט אינו עייף.
כן, אחותי.נעמונונונה
אצל הילדים שלי, 2 בלע"ר, היה סדר מגיל חודש, הם אוכלים בלילה, אבל ישנים מסודר, בלילה. ב"ה, לילדים מעולם לא היו כאבי בטן, אז לא היה סיבה שלא ישנו.
יכול להיות שההרגל עושה להם טוב, אמבטיה, פיגמה, מגיל חודש! ובבוקר, קמים, לובשים בגדים, אוכלים, ממש סדר יום.
והבת שלי היתה ממש מופלאה, מגיל חודשיים הפסיקה לינוק בלילה.
זה יוצר מצב של סדר, הבן שלי, מגיל שנה וחצי ידע לבקש "מיטה" כשהיה עייף.
חדשה פהאמא ל-5
שלום לכולן
אני חדשה כאן, הצטרפתי כשקראתי על הנושא הכאוב- שינה...

הילד החמישי הגיח לעולם לפני חודש וחצי, והוא צמוד אליי מן הסתם.

יש לי תחושה של חוסר שליטה על השאר כשאני מניקה, והם מרגישים את זה ומנצלים  לשנות את הסדרים וההרגלים בבית.

אני מרגישה שאני לא מצליחה להשתלט עליהם
הגילאים:
9 וחצי
8
5 וחצי
כמעט 3 - בת יחידה
חודש וחצי

יש למישהי רעיון???

תודה
סחתיין! אם הילדים שלי ישנים ב6, הם קמים ב4...דבורי
אפשרי, אך תלוי גם בילד...אמאקנגורו
אצל ביתי הבכורה בערך בגיל חודש+- הכנסתי לסדר גמיש אך קיים, של אכילה-משחק-שינה בסבבים קבועים, עם השכבה מיוחדת ללינת לילה (יניקה,אמבטיה,פיג'מה,קריאת שמע,חיבוק ולישון...) לקח כמה ימים אבל הסדר הופנם ונהיה לשגרה.
כאבי הבטן היו לפני שעת ההשכבה.
אצל השניה, היה סדר יפה במשך היום, אבל לא היה לילה...אפילו כאבי הבטן היו קבועים ומסודרים... צרחות כל יום מ6 בערב עד 11 בלילה...כשזה עבר התחלנו גם עם חלוקה ברורה בין היום ללילה, וזה זורם להם מיד, כי הם זקוקים לסדר הזה...
אצל הקטן היה סדר נהדר מיוזמתו ובעידודי, מיום שנולד. ביום הוא אוכל-משחק-ישן,בסבב של שעתיים+- כל פעם, ולקראת לילה, השכבה עם כל הטקס, ובלילה הנקה לפי דרישה אבל בלי הפוגה למשחק, אפילו לא לגרפס, אם זה לא הכרחי (כשזה הכרחי הם מתפתלים) וממשיכים לישון, הם מתרגלים לאכול מתוך שינה ולא להתעורר.
אפשר לעשות סדר גם בגיל 0, אבל זה דורש שיתוף פעולה של התינוק, הבטן שלו ויכולת לחוש ולדעת בדיוק מה הצרכים שלו, כדי להענות לצרכיו ולא לגרום לו סבל או אומללות.
היום הוא בן 6 חודשים, ועם הזמן נוספיות לו דרישות שלא היו בהתחלה, כגון רצון לחיבוקים וצומי, וגם שעות ה'משחק' שלו מתארכות. בהתחלה זה 3-10 דק' פעילות, והמון שינה. עכשיו זה הפוך...
אבל הסדר פחות או יותר נשמר.
אה, ולגבי מניפולטיביות של ילדים...אמאקנגורו
אוהו, הם ועוד איך קולטים מגיל 0 הכל, מבינים ומתחילים ליצור את מקומם בחיי המשפחה.
קצת עירנות ותגלי שגם ילדייך עושים זאת, אולי מתוך שינה, אבל הם מניפולטיביים לחלוטין.
זה מהשאני כ"כ אוהבת בהם.
רק אתמול נולדו, וכבר הם אנשים קטנים, עם אופי, צרכים גשמיים ונפשיים, ויכולת מופלאה להשיג בדיוק את מה שהם רוצים/צריכים/אוהבים.
היופי הוא ללמוד להבין אותם כבר בגיל 0 ולספק להם בהנאה ואהבה את צרכיהם.
הבאסה היא שבגיל 4 חודשים הם מגלים כבר (אם לא גילו קודם) שאפשר להשיג הרבה יותר עם קצת צרחות...
(מבטיחה לך שבערך בגיל זה שמעתי במו אזני את בני המלאכי מתאמן ממש על צרחות מעצבנות, עד שהצליח להוציא את הצליל הרצוי לו מגרונו...ומאז הוא משתמש בזה כל פעם שהוא דורש משהו...הם יודעים להיות יופי של מניפולטיביים כשהם רוצים. בעיני זה דוקא מתוק ונפלא, הגילוי וההשתדלות שלהם...לא הצרחות... )
הבת שלי לעומת זאת גילתה בשלב די מוקדם את הגירגורים והקולות הנשיים המתוקים, והשתמשה בהם בחכמה להשגת מטרותיה. (יותר נוח מהצרחות  של בני...וקסום באותה המידה, משום ששוב, היא גילתה בזה יכולת הסקת מסקנות ויצירתיות באמצעים להשגת מטרות.) התינוק הרך הוא כבר בן-אדם שלם. הוא מזהה את הוריו ואחיו ולומד מגיל כלום להשתלב בדרכו שלו במערך המשפחתי.
בדקתי. זה עובד

הרדמה נינוחה שעובדת כל פעם (חוץ מכאשר התינוק רעב)harrisa
קודם כל אנו דואגים שהתינוקת (1.25 שנה) ואימה היונקת אוכלים רק מאכלים שהתינוקת איננה רגישה להם. הבדיקה יכולה להתבצע על ידי מספר שיטות (לדוג' ביקום, מח אחד) וכדאית ביותר. האמת היא שהחרדות שיש לאימהות מתוצאות בדיקות אלו אינם בהכרח צודקות, מכיוון שמסתבר שאפשר לטפל  בטיפול חד פעמי בתינוקת ולעזור לה להיות פחות רגישה למאכלים אלו (אפשר לפנות אליבנפרד לקבלת שם של מטפל).

לאחר הנ"ל נמצינו מקנים את התנאים הגסטרואינטסטינליים וברןאוציים כלליים האופטימליים לפעוט/ה, וסביר להניח שכל חוויית ההרדמה כבר תוקל עלינו במעט עד הרבה.

בעת ההכנה לשינה (כשהתינוקת עייפה) הנני לוקח אותה לזרועותי ושר לה תוך הליכה נוחה או ריקוד עדין.  לחלופין - אני עולה למיטה ומשכיבה עלי תוך שאני מטופף לה קלות על הגב ושר לה, עד שהיא נרדמת. אז אני מעביר אותה למיטה שלה (צמוד לשלנו).

הנ"ל תמיד עבד גם אם הזכרים, כמו גם הנקבות.

בהצלחה רבה,

אברהם

harc dot regulatoryaffairs at gmail dot com
איך מבצעים את הבדיקות האלו?אמא ל-5אחרונה
פעם ראשונה שאני שומעת על זה.

הבן שלי פולט בלי סוף- בן חודש וחצי, עולה לאט במשקל.

אני מניקה ונותנת תוספת
הרופאה אמרה לי לתת אינפמיל A.R  בשל חשד לריפלוקס.
כמובן שהוא גם סובל מכאבי בטן.
מתישש
אתן נוסעות בנסיעה ביןעירונית עם תינוק מקדימה בסלקלאוהבת את השבת

?

אם זה לא מומלץ עד גיל 14 זה לא מסוכן גם לתינוק?

כמובן נגד כיוון הנסיעה.. ולכבות כרית אוויר..

אני כןרוני_רון

יותר גרוע לי שהוא מאוחרה ואין לי איך להרגיע אותו תוך כדי הנסיעה, זה ממש יכול להוציא אותי מריכוז וקשה לי נורא לנהוג ככה.

כשהוא לידי אני רגועה ומפוקסת.

זה אכן לא מומלץ. מותר חוקית אבל זה לא מקום בטוחקופצת רגע
יחד עם זה, צריך לעשות את השיקול האם תצליחי לנהוג בצורה טובה כשהוא בוכה במושב האחורי. 
לאמדברה כעדן.
תמיד מתקינה מאחורה. לא קשור עירוני או בינעירוני... נשמע שזה נסיעה חד פעמית בשבילך? 
פשוט תוהה איך נוסעים עם 4 ילדים...?אוהבת את השבת
מבוגר +4..

הגדולה בת 8

גם בת ה8 יכולה לשבת מקדימה על מושב מתאיםחילזון 123
זה פחות מומלץ אבל מותר
אני יודעת שמותר, אבל קראתי שבטרם לא ממליציםאוהבת את השבת
מתחת גיל 14..
ברכב של 5 מקומות?מדברה כעדן.

אנחנו קנינו בשלב הזה רכב של 7 מקומות

אבל באמת גם כשהיה לי תקופה של 4 ילדים ורכב קטן, שמתי בוסטר גב מקדימה לילדה הגדולה...

והכסאות המעוגנים (סלקל, כסא בטיחות ועוד בוסטר) שמנו מאחורה... 

ואז צריך לכבות כרית אוויר... שזה די מלחיץ שלא נדע.אוהבת את השבת

אז בקיצור שתי האפשרויות לא טובות....😏

גם לתינוק צריך לבטל כרית אוויר מקדימהמנגואיתאחרונה
כןפה לקצת
סתם מעניין אותי, למה בגיל 15 זה כבר בסדר?
נראה לי כי אז אפשר להפעיל את הכרית אוירחילזון 123
לגיל קטן הכרית אויר עצמה מסוכנת

אני אישית לא מחכה לגיל 15 לישיבה מקדימה

נכון.. וגם, ככל שהגוף גדול יותר הוא יותר עמיד שלאאוהבת את השבת
יש איזושהי התחזקות של העצמות בגיל 15 בערךיראת גאולה
אפשר לקרוא על זה באתר של בטרם.
שבוע 8 ואין דופק פצלושון

שבוע שעבר ב6+5 ראו דופק ועובר בגודל שמתאים ל3 ימים קודם

והיום עובר באותו גודל בלי דופק

עצוב לי נורא

וכן אני יודעת שצריך לעשות עוד בדיקה לוודא אבל מה הסיכוי אם הוא באותו גודל

אוףף

אין לי כוחח

ואפילו אין לי שום דימום

אולי זה קשור לאנטיביוטיקה שהייתי צריכה לקחת עכשיו שבוע לאיזה דלקת בשן

אבל אמרו לי שמותר אותה בהריון

אוףףף

אין לי כוח לחזור לטיפולים

כל כך שמחתי כבר

וואי. חיבוק ענק ❤️אונמר

קשה ולא נעים בכלל.

שהשם ישלח לך כח ונחת ושמחה בעז"ה🙏

❤️‍🩹😰שיפור
חיבוק יקרהמקקה

אין קשר לאנטיביוטיקה

זה עצוב אבל זה פשוט קורה

ממש אל תאשימי את עצמך

שהשם ימלא חסרונך במהרה

וואי חיבוק גדול. לא יודעת אם מנחם אבל לרובירושלמית במקור
מדובר בפגם כרומוזומלי בביצית ולכן אם העובר לא היה נופל עכשיו הוא היה נופל חודש מאוחר יותר עם יותר כאב לב ויותר בזבוז זמן.

שהשם ימלא חסרונך במהרה!!!

אוף. איזה עצוב!!!פרח חדש

אפילו שזה דבר נפוץ

אי אפשר להתרגל לזה

וכל פעם זה קשה

חיבוק ענק!! ואל תלקי את עצמך מה היה אילו.. סביר להניח שזה לא קשור בכלל לאנטיביוטיקה

אני לקחתי המון פעמים אנטיביוטיקה בהריון ובתחילת הריון

חיבוק ענק ענקמדברה כעדן.

זה קשה בטירוףףףף

חיבןק ממני, שגם בטיפולים ויודעת כמה זה עוגמת נפש שא"א לתאר שדמיינת שאמרת בייביי לטיפולים לתקופה הקרובה... 

חיבוק ענקקרקאני

זה קשה וכואב💕

וזה לא קשור לאנטיביוטיקה

אל תחשבי על הכיוון הזה בכלל

זה קורה הרבה

לא כל הריון מתפתח לצערנו

חיבוק גדול!!! ובלי נקיפות מצפוןקנקן שבור

אמרו שמותר אז מותר

אין קשר

זה רצון השם, מתפללת בשבילך שימלא חסרונם בקרוב! בלי קושי וטלטלות

חיבוק גדול!רוני_רון

בשורות טובות

אוףף! חיבןק ❤️יגל ליבי
אוף. חיבוק!!מאוהבת בילדי

די, נו, איזה באסה!

מקווה בשבילך שפעם הבאה תהיה בקלות ובמהירות ובידיים מלאות!

אוי חיבוק אהובה!!!אוהבת את השבתאחרונה

איזה קשה ומבאס ככ...

ממש ממש ממש

קחי את הזמן להתאבל... זה באמת אובדן..

ובע"ה שבקרוב יהיו בשורות טובות טובות ורק טוב!!!!❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

אתגר השנצ במעוןאנונימית בהו"ל

בלתי נסבל.

מה עושים עם ילדה שפשוט לא הולכת לישון?

אני נשפכת בשבע וחצי (אולי קשור לזה שאני בהריון, אולי לא(

ועד עשר אני מנוטרלת כי בהשכבה.

וזה תמיד נגמר בבכי שלה ועצבים שלי

שונאת את עצמי אחר כך

ומרגישה האמא הכי דפוקה בעולם

ולא, זה לא רלוונטי להוציא מוקדם

נדיר שאני בבית בשעות האלו 

שנה הבאה בגן?איזמרגד1

אם כן פשוט לנשוך שפתיים ולעבור את השבוע- שבועיים שנשארו, פשוט להשכיב מאוחר ממש מלכתחילה ואז להפסיק שנצ.

אם לא אין לי פתרונות לצערי😐

לאאאאנונימית בהו"ל
לצערנו הרב
לספור לאחור... עוד חודש וזה נגמר. סיוטכורסא ירוקה.
זה פשוט קשהשירה_11

אני פרשתי

היא ערה איתי בבית עד שהיא מעצמה הולכת לספה ונזרקת לישון

לא מתאים לי הערבים המגעילים האלה שהיו לנו עם הרדמה אין סופית בכי ועצבים

עונהנויה12345

אני באופן קבוע הייתי יוצאת לגינה עם הבן שלי, פירות ארוחת ערב הכל שם, משחקת איתו המון והוא היה מתעייף מזה כל כך שבשמונה גג שמונה וחצי הוא היה הולך לישון. בתקופה של הקיץ הייתי עושה לו בריכה בחצר שלנו עם השכנים. אני יודעת שזה קשה יחד עם ההריון אבל אפילו לצאת עם עוד ילדים שיכולים להעסיק אותו בגינה יכול לעזור לך.

אבל אחרי שינה במעון הם לא ירדמו בשש או שבע. אני הייתי שמה בשמונה וחצי. 

יש ילדים שפשוט לא צריכים את השנצמשתדלתלהיותאני
יש ילדים שלא צריכים את השנצ, לא משנה כמה אנרגיה הם יוציאו.
לגמרי מסכימה.אחת כמוני
או שנצון קצרצר בלבד
המטפלת צריכה את השנציעל...

האמת, מבינה אותן.

מטפלת שעובדת משמונה בבוקר ועד ארבע, זקוקה לקצת מנוחה באמצע

והן גם לא נחות כל הזמן הזהיעל מהדרום

לק"י

הן גם מנקות ומארגנות דברים במעון.

(לנו באמת יש ילדים שעם השנ"צ במעון ישנו בעשר בלילה, וילד אחד שגם אחרי שנה בגן עדיין נרדם לפעמים בצהריים, ולא תמיד זה מפריע לו בלילה.

זה היה פלוס נוסף אצל המשפחתון הפרטי שהיו בו 2 מהילדים עד גיל הגן, שהם ישנו מוקדם יותר צהריים, ולפי הצורך שלהם. לפעמים גם בכלל לא).

לרוב משבע וחצי אפילושיפור
ברור שאני עושה את זהאנונימית בהו"ל
חברים, בריכה, גינה, והכל...
מעניין שגם השנה זה ככ משפיע עליהפרח חדש

הבן שלי במעון גם ויש לו עוד שנה הבאה

בינתיים הוא ממש צריך את השינה הזאת

חלק מהבנים גם בשנה השלישית עדיין היו צריכים את זה

ואחרים באמת היה סיוט כמו שאת מתארת..

אני יודעת שיש מעונות שאפשר לתאם עם המטפלת שחלק מהילדים ישארו ערים, אולי שווה אפילו לשלם על זה תוספת של כסף חודשי. 

נולדה בתחילת ינואראנונימית בהו"ל

פספסה בכמה ימים את העליה לגן...

אתם יכוליפ לבקש ועדת חריגיםכורסא ירוקה.
יש רשויות שמאפשרות עד ה12 בינואר לעלות אם אני לא טועה בתאריך
היא נולדה ב17אנונימית בהו"ל
וואו איזה באסה..כורסא ירוקה.
ממה שאני מכירה כבר אי אפשר בכללאמא לאוצר❤
גם לא ילדים שנולדו בראשון או בשני.
זה תלוי רשות מקומיתכורסא ירוקה.
בדקת לאחרונה? בשנים האחרונות זה משהו ארציאמא לאוצר❤אחרונה

שאין דבר כזה

נכנס בחוק לפני איזה שנתיים

מכירה הרבה שבדקו וניסו מכל מיני איזורים

ככ מבינה אותך!!אחת כמוני

אצלי נס שהילדון נולד בסוף דצמבר

אחרת עוד שנה שלמה עם שנצ של שעתיים 🫪

מבינה שאצלך לא :/

זה סיוטענבלית

אצלי נולד בינואר, הוא כבר בן 3 וחצי. לא הוא צריך דנצ, כשילדים שנולדו 3 שבועות לפניו לא ישנים שנצ בגן כבר כמעט שנה?

10-11 בלילה זה רגיל אצלו

החלטתי היום פשוט לא להלחםאנונימית בהו"ל

התקלחנו, שמנו פיג'מה

נכנסנו לחדר, אמרתי לה שפה יש חושך ומוצץ למי שרוצה לישון

מי שלא רוצה לישון יכול לבוא לשחק עם עצמו בסלון

כשבעלי נכנס הוא אמר לה שהוא הולך לישון במיטה שלה (אחרי כמעט שעה שהיא איתי בסלון(

היא נבהלה ונכנסה לישון במיטה

לא יודעת מה מצבה

נראה מה יהיה מחר

מהמם! זאת גם הגישה שלנודיאן ד.

במקום  להילחם שיירדמו כבר,

ללמד אותם להיות בשקט ובנחת בסלון

מסיימים מקלחות וא. ערב סביב שבע בערב

אח"כ יש דפים, צבעים ומדבקות ומשחקים בסלון

שישחקו עד שיפרשו לישון

אנחנו כן מעמעמים אורות בסלון,

כדי שיהיה חשוך מעט

בדר"כ נופלים לישון סביב שמונה, שמונה וחצי.

אנחנו בינתיים נחים קצת, לפעמים אני כבר מתארגנת בעצמי לשינה

אבל זה זמן מאוד נינוח ורגוע בבית.

הקטנה שלי בת שנתיים וקצת, ילידת מרץ אז קטנה מהבת שלך בחודשיים

כשהגדול שלי היה בגיל הזה והיה ישן צהריים אז זה יותר השפיע עליו ואז היה הולך לישון בתשע פלוס

לא היה אכפת לי כל עוד הוא רגוע ועסוק בשלו

בול!Seven

הקטנה שלי אותו דבר אני מחשיכה את הבית ועולה לישון היא בסוף נרדמת גם..משעמם לה לבד והכל חשוך חוץ ממנורת לילה

אני לא מתווכחת פשוט עולה לישון בעצמי

פשוט להשכיב בשעה עשרשבעבום

זה מה שאני עשיתי בשנות המעון של שבעת ילדי...

התורן תמיד היה איתי אחרי שאחיו הלכו לעשון

הבעיה שאני נגמרת בעצמי בסביבות שמונהאנונימית בהו"ל
אצלי אבל בגיל ההז הם לא נותנים לי מנוחה9 בום

הם כל רגע יבקשו משהו ירצו ועכשיו יקלו לעצמם כל הצומי

קיצר לא משהו שיש לי כוחות בערב אחרי כל היום

אני כן מגבילה לחדר אבל לא בצורת מאבק

פשוט הוא קורא לי..מגיעה ומביאה לוצערמת ספרים לחדר.. אחר גך כמה סובות.. אחר כך איזה מכונית

מתישהו הוא מתעייף מלשחק עם עצמו ונרדם

לפעמים מוצאת גם רעיון מקורי של ברור שבא לך ליושן עם פיל סגול!! מי לא רוצה ךיושן עם פיל סגול זה הכי מגניב בעולם

ואז שולפת בובה לשתפיל סגול שמלא זמן לא שיחק בה

והופ הילד מבסוט

ומשחק בה עד שנרדם חח

אם אחת ל הוא מנסה לצאת אני מסבירה שעכשיו לילה ובלילה הולכים למיטות ועוברת על הילדים במעון ושואלת איפה חיים איפה חנה ..? גם הם ינשים במיטה שלהם עכשיו איזנ כיף להם.. וכו

קשוח❤️שיפור
אולי לשכב איתה בחדר קצת חשוך ולתת לה לשחק עם משחקים עד שמתעייפת?
המלצות?תודה_לה'

יש לנו 2 ילדים קטנים והשגרה מאוד שוחקת. בעלי עובד בעבודה מאוד קשה וחוזר גמור בכל יום. תכף הוא חוגג יום הולדת וממש מתחשק לו שנעשה טיול בצפון. אולי יש לכן רעיון למסלול יחסית קליל שיתאים לילדים מתחת לגיל 5? חשבתי שאולי ניסע לסוף שבוע, אז אם יש אכסניה שווה באזור או משהו בסגנון- זה יהיה מושלם.

מעדיפה צפון שלא מאוד רחוק מהמרכז

יש מלא מקומות יפיםדיאן ד.

נחל השופט ממש מתאים לילדים קטנים ועגלות, זה אזור יוקנעם

אפשר לנסוע לכיוון עמק המעיינות בית שאן

יש שם מלא נחלים כמו נחל האסי, נחל הקיבוצים, עין שוקק

אני הייתי בגשר קנטרה וזה מהמם אבל כן היתה חתיכת הליכה עד לשם

אם אתם זורמים למקומות בתשלום אז יש את הסחנה (גן השלושה) - קחו בחשבון בעיית צניעות מאוד קשה בתקופה הזו של השנה.

עוד אפשרות למקום בתשלום עם ילדים זה אגמון החולה - לשכור רכב גולף ולהקיף את האגם

זה כבר מאוד צפונה.

שם כבר אפשר ללכת לבנייאס - לא נגיש אם אתם באים עם עגלה.

יש גם את שמורת דן שזה גשרים ושבילים מסודרים וכמעט הכל מוצל אז זה ממש מושלם לילדים קטנים ובתקופה כ"כ חמה.

נזכרתי בעוד המלצהדיאן ד.

בהר מירון יש מסלול מעגלי מושלם למשפחות

קל ועם נוףףף מדהים

פשוט מסובבים את פסגת ההר

נחל השופט ממש מתאיםאמאשוני

אם את רוצה כולל לינה זכרון יעקב יכול להתאים.

אם לא חייב צפון אז גוש עציון מהמם ויש גם טבע וגם אטרקציות לקטנטנים.

תבדקי כפר עציון לדעתי תהנו שם לא פחות מהצפון.

בדיוק באתי לכתוב, נחל מהמם מתאים לגילאים צעיריםממשיכה לחלוםאחרונה
יותר צפונה יש את נחל דן
יש באזור נחל אלכסנדר ונחל תנינים מסלולים חמודיםכורסא ירוקה.

מותאמים לילדים, מעגליים.

מאמינה שתוכלו בקלות למצוא אכסניות באזור זכרון חדרה והסביבה.

יש גם חופים באזור שכיף להיות בהם וגם אם תצפינו עוד קצת לחיפה יש הרבה מה לעשות

אפשר לעשות אייר בינבי לדירה ליד היםאוהבת את השבת
ואז פשוט להיות בים הרבה.. בבוקר ובערב..

אם זה לשבת אז פחות קשור...

המג'רסה! מסלול ממש כיפי לילדים! (מסלול רטוב)ד' הוא האלוקים
שמות לבנותאנונימית בהו"ל

אני ממש לא אוהבת שמות של בנות

וב'ה יש עוד אחת בדרך

וגם זה חייב לעמוד בקריטריונים של בעלי (בגדול הולך לפי הרב שמואל)

אולי יהיו לכם רעיונות?

שמות כמו הודיה, מוריה, תהילה שירה וכו' ממש ממש לא רלוונטים מבחינתי 

ושם אחד

ובעלי לא מרשה לקרוא בשמות של אחיות שלנו (אצלם יש שמות שאני לא אוהבת, אצלנו יש)

מעניין, לא פגשתי אף פעם, שם רגיל או חיבה?שיפור
איך מוצאים אשת טיפול מתאימה?אנונימית בהו"ל

החלטתי שאני רוצה ללכת לטיפול.

ב"ה לא קרה משהו מיוחד ובגדול אני בטוב,

זה יותר בקטע של אקסטרה וקצת פינוק.

דברים שפוגשים אותי בעיקר בעבודה

אנשים מסביבי שמערערים אותי ואת הביטחון שלי

אני גם חושבת הרבה זמן על חיפוש עבודה וככ מפחדת לשמוע לא שאני פשוט דוחה את זה בלי סוף

וזה לא חכם

אני חושבת שאני בעיקר נמנעת מדברים

הפחד מהכישלון הוא חזק מאוד אצלי

הרצון להיות תמיד בסדר

עם כולם

ובא לי לעוף על החיים

לנסות ולהתנסות בדברים חדשים

איך לי כח להתבחבש בילדות וכזה

זה פחות אני

בקיצור לא יודעת בדיוק מה אני מחפשת וגם איך מוצאים מישהי שמתאימה לי?

איך את מוצאת מישהי שמתאימה לךאיזמרגד1

קצת מבררים, עושים שיחת התאמה ואולי גם פגישה ראשונה בלי התחייבות כדי להרגיש אם זה מתאים או לא...

לגבי השיטה- אני אהבתי טיפול בגישת cbt, עזר לי עם דברים ברעיון דומה למה שאת כותבת. כן מדברים על הילדות קצת כדי להבין מאיפה הגיעו אלינו הדברים שאנחנו מאמינים בהם (לדוגמה פחד מכישלון להבין למה אנחנו מרגישים שאם אנחנו טועים אנחנו כבר לא שווים וכו') אבל לא מתבחבשים בזה אלא יותר מתמקדים באמונות והרגשות שלנו היום

אלופהאחת כמוני
בהצלחה רבה 
הרבה הצלחה!Doughnut

לברר לפני ולעשות שיחת טלפון מקדימה לראות אם מתאים לך, לקרוא כל מיני שיטות טיפול ולראות למה את מתחברת.

ספציפית אם את מהמרכז יש לי המלצה למישהי שמקבלת בפתח תקוה שמתאימה בול לצרכים שלך.

אני הלכתיכל היופיאחרונה

למישהי שלמדה אימון אבל היא מהממת ממש, בכיתי לה הרבה

והיא עזרה לי ממש בנקודה שרציתי אבל גם בכל המסביב שהוביל לזה.

קוראים לה דבורה עמרני

יש בי''ח שעונה על הבקשה שלי?9 בום

1. בקרבה סבירה ליו''ש...אז נגיד לניאדו הכי צפון ובכללי במרכז.. ירושלים מרגיש לי קצת רחוק..

2. תומך בלידה טבעית ולא מכורים למוניטור ללא סיבה..ולא ממהר להתערב. ובכללי צוות נעים ונחמד.יודעת שבכל מקום יש ויש..

3. חדר פרטי הכי מושלם. או גג 2 נשים בחדר. זה תנאי סף מבחינתי..חשוב והכרחי לי שקט..אז לא בא בחשבון מקומות רק עם 3 נשים בחדר.

4. שיש תינוקיה שאפשר לשים לשעה-שעתיים אם אני על תת שינה קיצוני

לידה מתקדמת בעז''ה ובלי מלווה איתי.. עד כה תמיד היתי צמודה לתינוק ואפס הפרדה אבל זה עלה לי במחיר של כמעט חוסר שפיות..

5. שלא יהיה עמוס מדי- שלא אתקע בקבלה מליון שנה ..י ש לי לפעמים לידות 'מתפתחות מהר במפתיע וגם נסיעה מאחורי..

יש כזה דבר???😉

או שהגזמתי?

או מה הכי קרוב לפחות למה שמחפשת

אם אמקד

לידה טבעית

וחדר פרטי או עד 2 נשים+תינוקיה כאופציה

לא עמוס מדי

כןבשורות משמחות

בהדסה עין כרם זה בדיוק ככה

וגם הרישום בקבלה עכשיו הוא צמוד למיון מיילדותי

בעיקרון יש אצלם תכנון לידה ואז מראש את יכולה לבקש את הבקשות האלו

שואב שוטף ריח מסריחאמא לאוצר❤

בהמשך לכל שרשורי השואב שוטף..

יש לנו שואב שוטף דרימי, היה מצויין מאד חודשיים וחצי בערך

ופשוט התחיל להסריח ברמות, קרצפנו את כל החלקים שלו עם אקונומיקה ועדיין כל פעם שמפעילים אותו עושה ריח סירחון בבית של מים יושבים מגעילים כאלה

מישהי מכירה?? יש פיתרון??

כבר חודש לא משתמשת בגלל זה

כן רואה שמישהי למטה רשמה 30 מעלותSeven

אני מכבסת רגיל על 40 עם עוד בגדים

נתתי את הטיפ הזה לאחותי וזה הציל לה תשואב שוטף מהריח שלא עזב

הכי חשוב לשים חומץ אם יש ריח לא נעים ממש לשפוך על הסמרטוט לפני הכביסה זה יינטרל את כל הריח

יש לי את הדרימי שלי מעל שנתיים והסוד זה פשוט השיטות תחזוקה ואז את פשוט נהנת 

אולי יעניין אותך