הילדה שלי הגיעה אלי בוכה לאחר שהמתינה זמן רב ליד הנדנדהתהללי
ולא נתנו לה להתנדנד.
הצעתי לה שתמתין עוד דקה לידי, ואם לא יקומו בשבילה אז אני אעזור לה.
גם הסברתי לה שלפעמים מי שמתנדנד יש לו יצר הרע גדול יותר לא לוותר ולא לעצור כשיש מי שממתין, כך שכדאי שתמתין לידי ונראה אם מישהו יעצור וירצה ללכת.
ואכן, עברו מס' שניות ואחת הילדות עצרה וביתי רצה מייד כדי לתפוס את הנדנדה. אך אז ראתה זאת הילדה וחזרה לשבת. מייד החזקתי את הנדנדה ואמרתי לילדה בתקיפות "אני מבקשת ממך לקום מייד ולתת לבת שלי להתנדנד", אך הילדה ענתה לי " אבל אני רוצה להתנדנד עוד". עניתי לה "קודם כל, את היית זמן רב על הנדנדה, אבל חוץ מזה את בעצמך עצרת את הנדנדה לפני רגע ורצית לקום. אני מבקשת ממך לקום מייד!" המשכתי להחזיק את הנדנדה ולא הנחתי לה עד שהילדה קמה משם בפנים כעוסות... היא עזבה את גן השעשועים והלכה משם תוך שהיא מביטה בי בכעס ובעצב.
לאחר כעשרים דקות, בדיוק כשהתארגנו לצאת מגן השעשועים, הילדה חזרה מלווה באחות גדולה (בת 9 בערך) ובעוד אחת קטנה (בת 4 בערך). הגדולה פנתה אלי "תגידי זאת את שדחפת את האחות שלי מהנדנדה? את לא יודעת עם איזו עין נפוחה היא חזרה!"
כמובן שהבהרתי לה שלא דחפתי ואפילו לא נגעתי באחותה, אלא רק החזקתי הנדנדה לאחר שעצרה, ולא ויתרתי לה עד שתיתן לביתי להתנדנד"... והמשיכה להתחצף ולהרעיף האשמות שקר. גם הקטנה הצטרפה ואיימה "בפעם הבאה אני אזרוק את הבת שלך מהנדנדה". רק הגבתי לה שהיא חוצפנית, ומייד עזבנו את המקום.
אני משתפת אתכם בסיפור הזה בעיקר כדי שתחנכו את ילדיכם לוותר ולשים לב לאחרים שממתינים בתור למתקנים. וכמובן להתנהג בדרך ארץ למבוגרים.
אם למישהו מכם יש רעיון מקורי כיצד להתמודד אחרת במצבים כאלה - אשמח שתשתפו.
לדעתי התמודדת מעולה רק אמונה

איזה ילדה חוצפנית

תודה! דווקא הכינוי שלך ושלי העלה לי רעיון!תהללי
כשראיתי את הכינוי שלך - "רק אמונה", ושלי - "תהללי", אז פתאום הבריק לי רעיון חינוכי בסיפור האישי שהעליתי.
הרעיון הוא לנצל את ההזדמנות הלא נעימה הזו, שילדה לא מוותרת לבת שלך, ללמידה חינוכית אמונית, ולהסביר לבת שלי כך:
"אמנם הילדה לא מוותרת לך, ולא נעים להמתין זמן רב לנדנדה, אבל אנו צריכים להאמין במצבים כאלה שברגע שהקב"ה יחליט שאת צריכה להיות על הנדנדה אז את תהיי עליה, ולא משנה מה הילדה הזאת מתכננת. אנחנו גם לא יודעים למה הקב"ה החליט כעת שאת לא תהיי הנדנדה, אבל אנחנו בטוחים ומאמינים שהכל לטובה! אז אני מציעה לך כרגע להודות לה' על כך שכרגע אינך על הנדנדה, ועל כך שלא מוותרים לך, ואת יכולה גם להתפלל לה' שיפנו לך מהר את הנדנדה". אני גם יכולה להרגיע אותה ולומר לה שהרי זה בטוח שהילדה תקום מתי שהוא ושיימאס לה כבר, כך שאין לה מה לדאוג.
מעניין אם זה היה מצליח לי. נראה לי שדבר כזה יכול לחזק גם אותי באמונה בה' ושהכל לטובה, ולא רק את הבת שלי.
חשוב גם לזכור שהילדה הזאת היא רק שליחה של ה'...
אז תודה לך, "רק אמונה", שבזכותך עלה לי הרעיון.
קצת כבד בשביל ילדה קטנה...בת 30
עומס אמוני לגיל צעיר..
נראה לי יותר נכון ללמד אותה על סבלנות, אסרטיביות, עמידה על שלה ושאר תכונות טובות.
מסכימה. ולכן...תהללי
את הרעיון החינוכי-אמוני שהבאתי אולי מתאים להעלות בהזדמנויות אחרות, כשרגוע, ולא ברגע אמיתי של התמודדות.
שמחה לשמוע שעזרתירק אמונה

כ"כ בקלות

מה שיחזק אותך זה הכי טוב כשיש לנו כח אנחנו מעבירים אותו הלאה.

סכימה עם בת 30 בקשר למסרים לבת

במיוחד שהיא חיכתה יפה ולפי החוקים מגיע לה באמת.

עם קרוקודילים אין אפשרות לדבר.העני ממעש
😁 אכן כן!תהללי
חושבת שהתנהלת מעולהג'נדס
ותודה על השיתוף.... גם מלמד אותנו ההורים תמיד לשאןל איך היה ובמה שיחקו (לא עם דגש אם היתה מריבה כלשהי, פשוט התעניינות מעמיקה ולא שטחית היה נחמד וזהו)
️⁩ תודה!תהללי
אווףאמא ל6 מקסימים
נשמע שזה חינוך מהבית. גם הילדה שפתאום חזרה לנדנדה כשראתה שמישהי אחרת רוצה, גם האחות שבאה וצעקה, וגם השקרים.
מכל אחד אפשר ללמוד משהו, מהבנות האלה לומדים איך לא להתנהג
^^^^44444
לגמרי, כל נתון בנפרד הוא סביר גם אם לא "תקין" אבל עדיין התנהגות סבירה.
העניין פה זה שילוב התונים:
השקר (לחזור לתפוס נדנדה זה תואם גיל גם אם לא בסדר).
ילדה בת 9 שמדברת בצורה כזו ובאה במיוחד לגן שעשועים.
ילדה בת 6-7 (לפי שאר הנתונים) שנמצאת בגן שעשועים ללא השגחה.
ילדה בת 9 ששומרת על אחיות שלה בגן שעשועים.
מחילה אבל לא הייתי נוהגת כמוך...אני123
ברור שהילדה חצופה. ושיקרה שאחותה חזרה עם עין נפוחה.
וברור שהילדה למדה את ההתנהגות הזו איפה שהוא.
בכל אופן-
אני לא אעיז להגיד לילד לרדת מהנדנדה.עד כמה שזה לא פייר שלפעמים ילדים משתלטים על נדנדנה.
זה לא תפקיד שלי לחנך אותם.

ואת אומרת: יצר הרע לא לתת להתנדנד.
לא הייתי מתבטאת ככה לגבי המקרה הזה. הרחקת לכת בתיאור "יצר הרע".
בסך הכל מדובר בילדים. וברור שיהיה להם קשה לתת למישהו אחר להתנדנד. זה כיף להם למה שיעצרו??
אבל זה לא המקרהאמא ל6 מקסימים
היא לא אמרה לילדה לרדת, אלא הילדה כבר ירדה, וכשהבת שלה באה לתפוס את הנדנדה, אז הילדה הזו "התחרטה". גם אני משתדלת לא לחנך ילדים אחרים, אבל פה היה צורך לעזור לבת שלה.
👆בדיוק. היא כבר ירדה ואז כשביתי רצה לתפוס את הנדנדהתהללי
הילדה חזרה ולא הסכימה לרדת.
ולכן זה כן יצר הרע.
סליחה צודקות......אני123
הבנת הנקרא שלי
כנ"ל.44444
ויש ילדים שאני רואה בנדנדה אני עוברת לגנדנדות בגן סמוך (בדר"כ ילדים "גדולים" שתופסים נדנדה שעות ואין מהוגר לדבר איתו וגם איתם אי אפשר).
דווקא אני אעיז מאד. ואין לי שום מצפון על זהמיואשת******
אם אני מחכה עם הילדה שלי מלא זמן ויש ילד שלא יורד וההורה שלו לא שם אני בהחלט אבקש ממנו בנעימות ובנחרצות לרדת ואם בא לו לחכות שוב בתור
לא בקטע של לחנך אותי בקטע של לדאוג לילדה שלי וגם לחנך אותה שצריך לפעמים לעמוד על שלך- בצורה נעימה ומכובדת.
אם יש מבוגר במקום אפשר לדבר איתו.44444
ברור שאם יש מבוגר מדברים איתו קודםמיואשת******אחרונה
מבאס לדמיין את הילדה בעוד עשר שנים מהיוםשם שם
אם ככה היא מתנהגת עכשיו.
הייתי נוהגת כמוך, וזה באמת מצב מעצבן
בת 9???? אחת החצופות..... אפילו לא הייתי עונה לה.44444
איפה ההורים?
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך