מה אתם מרגישים שישתנה אצלכם רק אחרי שתמצאו אהבה?נאור97
אצלי נגיד נראלי שהרגש שהיה נוכח פעם חזק בחיי, יחזור (גם בכללי בלי קשר לאהבה לאישה).

אחזור למי שהיתי מאז ומעולםRick Sanchez
התקופה הזו דרשה מימני אנרגיות שהגיעו ממקומות אחרים
קצר וממש קולענאור97
מעולם לא חשבתי על זהלהיות בשמחה1

אבל גם לדעתי אני אחווה רגשות עוצמתיים יותר

ועבודת המידות גם תהייה נוכחת יותר..

וואי נכוןRick Sanchez
עבודת המידות תעלה הילוך לגממריי
לא חושב שהשאלה הזאת נכונהקוד אבל פתוח
אני מסכים שמשתנים בגלל נישואים, כמו כל תהליך משמעותי שאנחנו עוברים בבית ספר/ ישיבה/ שירות לאומי/ צבאי וכו'.
בנוסף בנישואים עבודת המידות עולה רמה, וזה שונה לחלוטין מאשר הרווקות, בלי קשר לשינוי העצום בחיים.

אבל עם כל זה, אי אפשר לומר מה יהיה השינוי בפועל, משתי סיבות, דבר ראשון, אי אפשר לצפות או לחשוב על שינוי ספציפי, התפקיד של בן או בת הזוג הוא לא לשנות אותנו, וזה קריטי לדעת את זה לפני הזוגיות. דבר שני, בתחומים מסויימים בני מאזנים אחד את השנייה, ובתחומים אחרים מעצימים תכונות קיימות, אי אפשר לדעת מה יהיו התכונות שבהן היא תאזן אותי ומה התכונות שבהן היא תעצים אותי.
נכון. השאלה כוונה יותר לגבי דברים שאתה רוצה להשתנות בהםנאור97
אבל לא יכול או לא מצליח (כי אדם מטבעו הוא חסר ברמה זו או אחרת והוא צריך בהרבה פעמים עזרה "מבחוץ")
יש המון תכונות כאלהקוד אבל פתוח
אני לא מצפה שזה ישתנה אחרי שאתחתן, בטח שלא מצפה מבת הזוג לשנות אותי.

יכול להיות שזה יקרה, אבל שוב, אני לא חושב שנכון לחזות את זה או שצריך לצפות לזה.
זה מאד משתנהultracrepidam

וזה קצת תלוי בניסוח של השאלה - הרי אני לא מחפש אהבה. אני מחפש להקים משפחה *עם מישהי*, ואני מחפש זוגיות *עם מישהי*. אני רק לא יודע עם מי. ואני פוגש מועמדות שונות לתפקיד הזה (סליחה על סגנון ה"ראיון עבודה" הזה). וכל אח תמהן יכולה לבנות זוגיות שונה איתי. אלה מהן שהצלחתי להגיע לרמה מסוימת שאפשר לקרוא לה רגש של זוגיות, היו השפעות מדהימות - מ"לחזור למי שהייתי" דרך "להפוך למי שתמיד רציתי להיות" ועד "לגלות בעצמי יופי שלא ידעתי עליו ויכולות שלא ידעתי עליהן".

ולפי התשובה שלך זה כנראה מה שהתכוונת בשאלה, ואז זה ממש תלוי את מי אמצא. אני כן מזהה עם איזה סוג של בנות שפגשתי ההשפעות היו כאלה וכאלה, ומשתדל לחפש מי שמתאימה למה שאני באמת רוצה - אבל המציאות תמיד יכולה להפתיע.

אבל יש גם משהו שלא תלוי במי שאמצא:

הדבר האחד שאפשר לשים את האצבע, חוץ מהדברים האלה שהם פשוט חלק מהזוגיות בעצמה - כי שניים ביחד זה יותר משניים בנפרד - זה יציבות. אני יודע עם מי אני מקים משפחה, אני יודע עם מי אני בונה זוגיות. אני מכוון את כל היכולות שלי כדי לאהוב את מי שמצאתי, ולא מנסה לחשוב מה טוב לי ומה רע לי, כי אני עובר למצב של יש. כמו ההבדל בין היחס שלי ליד שלי לבין היחס לעט. עט אני מאבד, אני מחליף, פעם אני מעדיף כזה ופעם כזה. אבל היד שלי היא היד שלי, אני יכול רק לעזור לה ולדאוג לכל מה שהיא צריכה, כי זאת היד *שלי*.

תשובה יפה. רק אעיר שבכוונה ניסחתי את זה ככה כינאור97
אני אישית מרגיש שיש הבדל בין שינוי שיחול באדם שיש לו זוגיות לבין אדם שמצא גם אהבה גדולה בזוגיות הזו.
הרי אם נוריד את הפרמטר של אהבה ונשאל רק עם מי אפשר לבנות זוגיות (שמטבעה כמובן יש בה גם חיבה מעצם זה שאלו איש ואישה ומעצם החיים המשותפים) פתרנו את בעיית הרווקות.
זוגיות זה לא נישואיןultracrepidam

מנקודת המבט שלי אהבה היא רגש מאד מסוים, לא בטוח שאפילו נכון לומר שמוצאים אהבה.

מה שאתה קורא לו כאן זוגיות אני קורא לו נישואין בין אנשים סבירים.

לדעתי מה שאתה מדבר עליו (וקורא לו אהבה) הוא מה שאני קורא זוגיות - כלומר זה שאתה מוצא משהו מאד מיוחד במישהי, שאתה במערכת יחסים מאד מורכבת איתה והיא משמעותית בשבילך, ואתה שמח שזאת היא, והיא טובה לך ואתה טוב לה.

אהבה היא רגש ממני כלפי מי שאני במערכת יחסים חיובית איתה (או איתו. למשל פיצה - יש לי מערכת יחסים מצוינת איתה), למשל מערכת זוגיות. הרגשות שלי הם הרגשות שלי - למה שזה ישפיע עלי? הרי אני זה שמייצר את הרגש הזה.

מה שמשפיע עלי הוא שמצאתי זוגיות - כלומר מצב שבו אני במערכת יחסים מאד חיובית מהסוג שיש בין בני זוג, או מזה שמצאתי אדם שמשפיע עלי לטובה בלי קשר למערכת היחסים בינינו, או מזה שמצאתי בת זוג שזה משנה את המשימה הנוכחית שלי מחיפוש לתחזוקה

טוב. אז אנחנו די מסכימים. רק לגבי הפסקה הלפני אחרונה-נאור97
הרגשות שלך ישפיעו עליך כי הם מכניסים אותך למצב תודעתי/נפשי אחר. והם לא יתעוררו בלי שמשהו יעיר אותם (כמו לחשוב על הפיצה).
רק שבאהבה לאישה זה מצב תודעתי שונה מאוד מסתם אהבה למשהו או מישהו אחר שעדיין משאיר אותך בגבולות הרגילים שלך פחות או יותר.
בנוסף למה שאמרו, נראה לי שאהיה יותר רגועהיהיה בסדר....

כל החיפושים המחשבות התהיות והספקות גורמים לי ללחץ תמידי ותחושה מתמדת שאני לא עושה מספיק

אני בן אדם שעושה מה שצריך ולא דוחה,

ופה זה תמיד עומד באוויר.

חיוּת ועשיה, סיפוקחדשכאן
שלימות, שמחה, טבעיות, עצמיותוהוא ישמיענו

איפה אתה מרגיש חוסר שלימות עכשיו? בזה שאין לך למי לתת? אונאור97
בזה שיש צדדים חבויים בך שצריך מישהי שתשמש לך כראי ותעזור לך להוציא או לגלות אותם?
האמת? בשניהםוהוא ישמיענו
נראה לי עולם אחר..
בהצלחה. אשרי זו שתזכה בךנאור97
אמן, וכן למר! תודה ⁦והוא ישמיענו
אני חושב שאני אהיה הזוכה..
שאלה אמיצה מאודמישהי 1
אשאיר את התשובה לעצמי
יהיה לי נהג פרטי חופשיה לנפשי
סתם, לא יודעת, למה שישתנה אצלי משהו? רוב הסיכויים שקודם ישתנה אצלי משהו ורק אחר כך אני אמצא אהבה.

נ.ב. אהבות יש הרבה, מזאת הספציפית אני שומרת מרחק.
זה יפהיהיה בסדר....

לא רק לגבי המציאה גם לגבי ההרגשה

צריך להשתנות בשביל להרגיש 

משפט מצריך מחשבה

מנהיג פרטישפחתיה

זה רק אם תהיי דרשנית...חושף שיניים

@והוא ישמיענו (שם, שם)

ממ נראליוהוא ישמיענו

שזה היה חידוש שלך..

את חיברת בין השניים

טוב טובשפחתיה

מטורלל

לפי הכותרת והבפנים יוצא שרק אחרי שיהיה לך רשיוןנאור97
תמצאי אהבה..

נראה לי נגעת בדיוק בנקודה.
איך את בטוחה שהשינוי שאת צריכה הוא קודם לאהבה ולא יגיע על ידה?

(מה התכוונת בנ.ב?)
יש לי רתיעה מלהקשר לאנשים כבר הרבה זמן.חופשיה לנפשי
לגבי ה-נ.ב. : הכוונה היא שיש סוגים שונים של אהבות: הורים לילדים וההפך, דודים לאחיינים וההפך, בין חברים טובים, חיבה בין חברים בעבודה וכו וכו, האהבה הספציפית הזאת שבין גבר לאישה במובנה הלא *רק* חברי מרתיעה אותי (אגב-כל אהבה שהיא לא ביני לקרובי המשפחה שלי קצת מרתיעה אותי).

מקווה שהובנתי.
ככה גם אני מרגיש (עם ניואנסים)..מעניין אם זה מגיע מאותו מקוםנאור97
אצלך זה חשש ממישהו זר (ובתכלס כל מי שלא מהמשפחה הוא זר) וכ"ש להחליט לחיות איתו לכל החיים, נכון?

כתוצאה ממה נוצרה הרתיעה?

כמובן שאם לא נוח לך תרגישי חופשי לא לענות..
כתוצאה מהחייםחופשיה לנפשי
יש לי גם פחד לפגוע באחרים, טכנית אני מעדיפה להיות זאת שנפגעת ולא זאת שפוגעת כי אני יודעת כמה זה כואב (לא חושבת שאי פעם פגעו בי בכוונה, פשוט היו פרידות והייתה פגיעה)
בדיוק. לדעתי רק התאהבות (טבעית. שרואים גם שהיא הדדית)נאור97
יכולה לפתור את החסם הזה.
כי בפגישות רגילות החשש להיפגע ולכאוב אוטומטית חוסם מלהיקשר.
מוזר לי.ultracrepidam

נשמע לי גישה ממש לא בריאה. פחד להיקשר בגלל שאולי נצטרך להיפרד.

לכל דבר טוב יש סוף. אז לא נעשה דברים טובים?

נעשה את מה שטוב, וכשזה ייגמר נכאב, ונבכה, ונקום ונמשיך ללכת.

ואם אנחנו מפחדים לפגוע אז נלמד לעשות את זה הכי פחות כואב, אבל לא להיקשר למישהו כדי שלא נצטרך להיפרד ממנו ולהכאיב לו - הכאב של הבדידות המשמימה וזה שמישהי לא רצתה להיקשר אלי כואב פי כמה מאשר התחושה שהיא נפרדה ממני כי לא היתה ברירה

בשכל אתה צודק כמובן..נאור97
לא יודע גם אם זה קרה לך ובאיזה רמה. אבל אם אדם מרגיש בבירור שזה זה ובסוף מגלה שלא, וזה קורה כמה פעמים, משהו בדיסקט נדפק..

התאהבות טבעית (בעבודה נגיד) פותרת את זה כי אתה מראש סתם מכיר בנאדם ואז מגלה שוואלה אתם מאוד מתאימים.
מעבר לזה ששידוכים הם דבר מאולץ ברמה זו או אחרת.
אז את רוצה להגיד ש "בהתאהבות טבעית" אין פגיעות?יהיה בסדר....

בגלל זה הוספתי בסוגריים שזה באופן שהיא הדדיתנאור97
ובד"כ לפני שמתאהבים ונקשרים ממש שמים לב אם הקליק הוא דו צדדי.
כן אבל יש את כל החייםיהיה בסדר....

אז גם אם לפני החתונה - בשלב של ההתאהבות אין פגיעה, זה בא להתחייב שלא יהיה אחרי?

נו באמת..

הרי אין היום זוג נשוי שלא חווה פגיעות ודברים

בעיות בזוגיות זה לא בעיה. הבעיה היא להיקשר למישהינאור97
ואז היא הולכת. פוראבר.
כאב זה כאביהיה בסדר....

יש כאב של בדידות

יש כאב של פרידה

ויש כאב מהבעל / מהאישה

ולכולם יש רמות

מסכימה איתך שמפחדים מהכאב שיגיע

לא מסכימה שבגלל הפחד אנחנו נמנע לעשות צעדים

אוקי אז יכאב ונתמודד עם זה 

הרי גם עכשיו כואב!

בדידות זה בין התחושות הנוראיות שיש

אני לא אומרת "אל תפחד"

הפחד הוא לא פחד סתמי

הוא עוזר לנו להיות מחושבים עם הרגש

רק צריך לבדוק שהוא לא משתק

@נאור97

כאב בתוך מסגרת זוגית הוא שונה לדעתינאור97
זה כאב בתוך מערכת בריאה וחיה.
כאב של בדידות הוא כאב קיומי.

הפחד מלכאוב הוא לא זה שחוסם אותי. מה שחוסם זה שאהבה זה לא דבר הגיוני וכדי לאהוב באמת (ולא רק לחבב ווואלה כיף לא להיות לבד. שאז 90% מהבנות התורניות יכולות להתאים..) צריך למצוא משהו באמת עמוק.
מי ש"עובד" עם רגש עוקף ברמה זו או אחרת את הבעיה הזו.
אולי אתה מצייר את זה מסובך משזה?חדשכאן
ואני לא בטוח שהתשובה ללמה לא כל בחורה תורנית מתאימה היא כל כך מסובכת. הניסיון מראה שלא כל אחת מתאימה. בחורה היא יותר מסך נתונים.

(התייחסתי לחלק של הפחד..)
זה מה שאני מרגישנאור97
ולגבי ההמשך- לא כל אחת מתאימה כי יש לכל אחד רמת היקשרות מסויימת שהוא רוצה (בצדק או שלא בצדק).

אם אנשים היו מסתכלים על דברים אחרת הרמה שהם רוצים הייתה יורדת.
לדוג' אדם שמרגיש בדידות כמה שנים יכול פתאום להבין שיותר משחשוב לו למצוא מישני ממש מתאימה חשוב לו למצוא מישהי סבבה בכללי ולא להיות לבד.
האם זו "פשרה" נכונה? האם היא רצון ה'?
תלוי בכמה דברים.
יכול להיות שזה מה שאתה מרגישחדשכאן
ומתוך ניסיון. לא אוכל לדעת. חושב שלפעמים אנחנו "מכתיבים" לרגש שלנו על פי הבנה שכלית. לפעמים כדאי פשוט לחוות. שוב, אין לי מושג מאיפה הגיע הרגש הזה, אבל אולי שווה לבחון מה עומד מאחוריו.
(אני בעמדת שפיטה כמובן אבל נראה לי שיש בזה מן בריחה)

לגבי ההמשך, מסכים.
חושב שהמחשבה שצריכה להוביל היא האם לזאת אוכל להיקשר או לא. המחשבה של במה זאת שונה מכל המון האחרות שאליה אוכל להיקשר, לא מטיבה לדעתי.
אולי. אבל אלו הבנות שהתפתחו כתוצאה מהרגשות ולא להיפךנאור97
מבין.חדשכאן
הפיסקה האחרונה חשובה לדעתי
נראה לי שאתה קצת משקר לעצמךultracrepidam

אתה לא עושה שום דבר לא הגיוני? לא אוכל פיצה? לא אוהב שוקולד? נטול תאוות?

השכל שלך שולט עליך? זה רע מאד. תשתלט עליו.

יכול להיות שיש כאן משהו אחר שמפריע לך, תבדוק מה הוא

חח ברור שלא (למרות שגם שם תאוותיי כבר לא כאלה חזקות)נאור97
אבל עקרונית אין מה להשוות בכלל.
בחתונה מקריבים הרבה יותר מאשר בלאכול פיצה..
לכן צריך סיבה טובה לעשות את זה.
אבל גם מעבר לזה. אדם צריך לאהוב באמת את אשתו.
ולבנות על זה שאחרי החתונה ועם הזמן דברים יתפתחו יותר?-
למה? מה יגרום לך לאהוב שלא גרם לך לפני?
מקבלים גם הרבה יותר 🙃חדשכאן
חח נכון.. השאלה עד כמה חזק בך החסרנאור97
ומה אתה "מקריב" למענו.
נראה לי שאנחנו חוזרים לדיון ישן שלנוultracrepidam

לגבי זה שלדעתי אתה נכנע ל"שכליות" או באופן כללי להתנהלות שלא משרתת אותך

וזה נכון שבחתונה מקריבים הרבה יותר מאשר בלאכול פיצה, ומרוויחים הרבה יותר מאשר מלאכול פיצה (אחרי שניהם בדר"כ משמינים)

אבל אם כך הסיפור הוא ממש לא שכלי אלא שעל פחדים קטנים (להשמין) אתה מתגבר בשם תאוותיך ועל פחדים גדולים (להתחתן ולהשמין) אתה לא מתגבר...

ואם מדובר לא בפחדים אלא בחששות - כמו "האם אוכל להרגיש מספיק אהבה כלפי אשתי" - אז כאדם שכלי הייתי מצפה ממך לעשות "תצפיות", לבדוק עם אנשי מקצוע ובעלי נסיון כמה אהבה צריך, כמה אהבה אתה יכול להרגיש, ואם צריך - כמה אתה יכול לשנות את המצב

זה לא ממש עניין של פחד. זה עניין של איך אתה רואהנאור97
את הדבר הכי מרכזי בחייך.
חיבה, שותפות, השלמה, אידיאלים וכו' או הרגשה הכי פנימית ועמוקה שיש.

יש מצב טוב שבגלל שהרגשתי את זה בעבר אז אני מחפש מישהי שתביא לי את אותה הרגשה.
אבל זה לא בר שינוי (אא"כ אדע שהקב"ה לא רוצה בזה ואז לא אחפש את זה ו"אתפשר").

לא יודע כמה אנשים פה הרגישו אהבה כ"כ עמוקה ושורשית כזו. רק אחרי (זה היה בצעירותי הרבה לפני גיל חתונה) תפסתי איזה עומק היה ברגש הזה. במשפט אחד- אתה מרגיש שהיא החצי השני שלך מאז ומעולם. בלי קשר לדמיון בהשקפת עולם וכו'. פשוט הרגשה שורשית (כמו הרגשה שיש לאדם כלפי אימו שהוא פשוט גדל עליה ולא עבד עליה)

ראיתי ושמעתי הרבה זוגות של חברים ואני אומר לך בוודאות שרובם לא מתקרבים לרמה כזו של הרגשה.

בשנים האחרונות הייתה אחת שהכרתי באיזה מקום והרגשתי כלפיה ככה אבל היא הייתה צעירה מדי.

חח זה מרגיש כמו אדם שחי בזמן המקדש ואחרי החורבן מרגיש שהכל תפל ושום דבר לא יתקרב (למרות שהכרתי בנות באמת מדהימות ומיוחדות אחרות)..
בדיוקultracrepidam

אחרי חורבן המקדש אנשים איבדו את הרצון לחיות. זה מה שאתה רוצה? לקפוץ מגובה מאה אמה לתוך האש הבוערת? שום יד מהשמים לא תצא כדי לקחת את המפתחות

תקום, תתעודד, תהיה ריאלי, ותבדוק מה אתה יכול למצוא. אם במשך שנים אתה מחפש משהו ולא מצאת, אולי חבל שתמשיך לחפש. זה לא חייב להיות זה. יש הרבה דברים אחרים.

הדבר הכי מרכזי בחייך הוא הכי מרכזי בחייך בתנאי שאתה חי ויש לך אותו. אם אתה לא חי הוא לא מרכזי בחייך, ואם אין לך אותו אז הוא גם לא מרכזי בחייך

ואם התחושה חשובה לך - תבדוק איך אתה גורם לעצמך להגיע לתחושה הזאת עם מישהי אחרת. יש דרכים לשלוט ברגש. זה בדיוק מח שליט על הלב, לא לתת לשכל להיות משועבד לצרכים רגשיים, אלא להבין שהם קיימים ולראות איך הם עוזרים לך

אז זהו שאני לא מחפש את זה שניםנאור97
זה התעורר לא מזמן יחסית. ואז הבנתי שמה שחיפשתי ואהבתי לםני היה טוב ויפה אבל לא שורשי כמו זה.

-הוא מרכזי כי בלעדיו אתה מרגיש שאתה לא חי באמת.

-מח שליט על חיצוניות הלב. על פנימיות הלב מוח לא יכול לשלוט ממש כי אם הוא שולט זה כבר לא לב באמת. לב אמיתי, מעבר לכל המסכים, פשוט מרגיש בטבעיות.
אוקיי. בהצלחהultracrepidam

אז אתה יודע מה לחפש

אני מבין מה אתה אומר, אבל אתה לא יכול לתלות את החיים שלך במשהו שאין לך ואתה לא יכול לראות את עצמך משיג. אם כמו שאתה אומר אתה בכיוון, יופי.

"שליט על" זה לא "מפעיל את". זה אומר שהוא בודק מה הולך, ואם מה שהולך זה לא מה שאמור לקרות, הוא עוצר את זה בזמן ומתעל את זה למקום נכון יותר

תודה. לגבי המוח והלב זה היהנאור97
תגובה למה שכתבת לפני של לראות איך אני גורם לעצמי להגיע לתחושה הזו עם מישהי אחרת.
כלומר ליצור משהו. כי כדי לבטל משהו ע"י המוח שליט על הלב קל יותר מליצור.

אני תמיד רוצה לשאול אותך ושוכח.. מה הכוונה בכינוי שלך?
אפשר גם ליצור רגש או יכולת להרגישultracrepidam

הנפש האנושית ניתנת לשינוי

ובשביל הכינוי לא היית צריך לשאול אותי. יש לפורום הזה שכן, קוראים לו google, והוא יודע

כדי שלא תטרח - זה ביטוי בלטינית שמשתמשים בו בהקשר של "להביע דעה בתחום שאתה לא מבין בו" (זה לא הפירוש המילולי. אם לא בא לך לקרוא את פליניוס, תגיד לי וארחיב)

נכון. אבל המאמץ קשה מאודנאור97
הסתכלתי בגוגל כמובן. התוצאות היו בספרדית או משהו.
אוקיי, הסיפור של ultracrepidam הולך ככהultracrepidam

צייר (apelles) צייר איש. בא סנדלר ואמר "הסוליות של האיש הזה הן בלתי אפשריות". הצייר שמע את ההערה ותיקן את הסוליות בציור. ואז לסנדלר היתה עוד הערה. אז הצייר אמר לו "סנדלר - לא מעל הסוליה". פליניוס ואחרים מביאים גרסות שונות של המשפט כשהוא כבר הפך לפתגם לטיני מקובל. 

Ultracrepidarianism - Wikipedia

Sutor, ne ultra crepidam - Wikipedia

הכינוי הוא בעצם הצהרה שאני מדבר גם על דברים שאני לא מבין בהםultracrepidam

כן הבנתי אבל זה לא נכון..נאור97
ההצהרה? כי כלב נובח לא נושךultracrepidam

גם באהבה יש רמות - החל מחיבה וכלה בשכרון חושיםיהיה בסדר....

יש רמה מוגבלת של אהבה שאתה יכול להגיע אליה לפני הנישואין

"לאהוב באמת" - איזו הגדרה אתה נותן לזה? עד איפה זה יהיה מספיק בשביל לומר " זהו אותה אני רוצה"?

עומק זה דברים שמעמיק עם הזמן

כלל שמכירים יותר וחווים יחד דברים כך הקשר נהיה יותר עמוק 

מי שעובד עם רגש אולי יותר קל לו להיקשר אבל גם יותר קשה לו להיפרד

הוא ייפרד מאחת שגם הקשר לא היה כל כך עמוק אבל מבחינתו זה שברון לב

וגם יהיה לו יותר קשה לעשות שיקולים שכליים.

מה שאת כותבת לגבי עומק נכון עם כל אדםנאור97
ולכן גם כתבתי למעלה שבתכלס אפשר להתחתן כמעט עם כל אחת תורנית.

אבל כדי להתאהב צריך שיהיה בה את הדבר הזה שנוגע בך. שאתה מרגיש שזו האישה שלך.

לגבי הרגש נכון.
אבל המסלול של מי קל יותר? לא יודע. לדעתי שלכם. אבל כל אחד חושב שהצרות שלו הם הכי גדולות..
נכוןיהיה בסדר....

צריך למצוא את המיוחד 

נראה לי שבגדול אתה מצפה להגיע ליותר מידי לפני הנישואין

לגיטימי לרצות כל דבר 

השאלה כמה מציאותי ופרקטי

אני גם מאוד שכלית ולכן התחברתי למה שאתה אומר

זו התמודדות גם שלי

לא ברור לי עדיין איך אצלח אותה

אבל למדתי שלהניח על עצמי כותרות מצריך אותי אח"כ להשיל אותן, וזה קשה. קשה מאוד אפילו.

יכול להיות שאתה כזה

אבל יכול להיות שאתה כזה פחות ממה שאתה חושב

ללכת עם זה לדייט או להתנהל ככה בעולם השידוכים - אממ לא רואה איך זה תורם

להיפך

תהיה פתוח 

תן לעצמך לחוות את הרגש כמו ש@חדשכאן אמר. זה בדיוק זה.

השלט הזה של  "אני צריך היכרות ואהבה עמוקה לפני" מייאש. לפחות אותי.

מקסימוםםםםםם מה יקרה? מה הנורא מכל?

האנשים הכי חכמים שאני מכירה אומרים על עצמם שהם כל הזמן מגלים כמה הם לא מכירים את עצמם וכמה הם מופתעים פתאום מיכולות וכושר הסתגלות שהיו קיימים אצלם.

יפה ונכון. אבל האוטובוס כבר עבר..נאור97
עברתי את השלבים שאת מתארת.

רק אם אדע שה' רוצה שאתחיל שוב מלמטה לאט אעשה את זה.

כאילו מצידי אין לי כ"כ בעיה להתחתן עם מישהי טובה וזהו. אבל לדעתי ה' דווקא רוצה שאוציא את הכח הענק הזה של אהבה מיוחדת שכבר הרגשתי פעם החוצה כי הוא זה ש"העיר" בי שוב את הכח הזה וההרגשה הזו (באיזו השגחה פרטית מיוחדת) שנים אחרי שכבר שכחתי מהם.
לכל אחד יש את הזמן שלויהיה בסדר....

מה שתיארתי זה לא שלבים זו דרך חיים.

מי אמר שאתה צריך לחוות דברים כמו שחווית פעם?

יש 7000 דרכים לאהוב 

אז פעם הלך לך בדרך X (שבעצם לא הלך, אז אולי זו לא הדרך... סתם נקודה למחשבה)

ופעם אחרת ילך בדרך Z

אם הייתה לנו דרך לקבל מסרים מה' מה לעשות הייתה נחסכת לנו הרבה עוגמת נפש

מה שבטוח זה שהשם רוצה שנעשה משהו

ולכל אחד יש גם את האחת שלו..נאור97
זה שלבים במובן שיש זמן שאתה תופס שמבחינה אישית כבר די הגעת ליעד. למי שאתה בפנים. (ורק החצי תגרום לך להיפתח למשהו גדול יותר).
לכן אלו לא "כותרות". זה מי שאתה.. (מסכים שקשה להבדיל. פשוט מרגישים את זה).

לגבי הדרך הנוכחית אולי את צודקת. אבל זה לא שלא הלך. אדרבה רוב הזמן ניסיתי בדרך שאתם מציעים ולא הלך (מסיבות אחרות).
כל הדרכים אמורות להוביל לאותה מטרה פחות או יותר. ולא לכולם מתאימה אותה דרך. מי שהרגש שלו פתוח עדיין קל לו להתחדש. מי שלא צריך למצוא את הדרך להגיע לאהבת אמת.

ובדיוק בגלל שה' רוצה שאעשה משהו אני דן איתכם ומנסה לבדוק אם אני צודק בהרגשתי ובמחשבותיי או טועה..
אני מסכיםחדשכאן
עם @יהיה בסדר!!!לגבי זה ש(לפעמים)כל קשר מגלה בנו דברים אחרים ודרכים אחרות להתחבר. זה לא איזה מסע פשוט אדם מורכב יותר מסתם ניתוח של נתונים.

לא מבין בעצם לאיפה אתה צועד? איך תדע מי זאת שתאפשר לך להתאהב בלי לנסות?
לא חלקתי עליה (או עליכם) כתבתי אינדיבידואלית עליינאור97
שאצלי זה לא עובד.

איך אדע?
לא אדע. פשוט אכיר.
פגשתי מישהי לא מזמן באיזו עבודה והרגשתי חיבור טוב מיד. לתכונות ולסגנון המראה. בלי כל הקטע של השקפת עולם וכו'. משהו טבעי. רק שהיא צעירה מדי..

וגם בדרך "שלכם" אתם לא באמת מכירים לפני חתונה וחיים משותפים. האהבה רוכבת במידה לא מבוטלת על דמיון וכדו'. רק אצלי הבעיה היא גדולה יותר במובן הזה.
קצת איבדתי אותך..חדשכאן
מה הקשר של השקפת עולם ומשהו טבעי? ולא הבנתי את הפיסקה השניה.

אני אומר את זה בזהירות אבל נשמע קצת שאתה תקוע עם קונספציות ולא מאפשר לעצמך להיפתח להאמין בדברים אחרים. התהליך הזה הוא לא צ'יפס לאף אחד (אולי בודדים ממש) אבל אנחנו יכולים לנסות להתנהל בתוכו בדרך כזו שגם תהיה הגיונית וגם לא תתעלם מהרגש (ולא נכון לדעתי להתעלם מהרגש)
אין קשר. זה בדיוק הענייןנאור97
שהדבר הכי יפה זה קשר טבעי (כמו של נערות) בלי שיחות על אידיאלים והשקפות עולם כמו ששכיח בדייטים (ואני לא אומר את זה כאחד בלי השקפה. להיפך).

לגבי הפסקה השנייה רציתי רק להראות שכמו שאצלי האהבה נראית לכם כמונחת על ציפיות ומחשבות לא נכונות ככה גם אצלכם זה ככה מצד השכל. איך אפשר להרגיש חיבור לאדם שלא באמת מכירים?
מי שיגיד אני לא מאוהב בו רק הוא נראה לי מתאים לבנות איתו חיים-סבבה. אבל הרבה מאוהבים.

לגבי הסוף- ניסיתי ואני עדיין מנסה. רק בודק תוך כדי גם את מה שאני מדבר אתכם עליו.
אתה צודקחדשכאן
זה באמת קשר יותר מלאכותי אבל (לפחות ככה אני) מנסים לעבור את השלב הזה ולהביא אותו למקום הזה שאתה מדבר עליו. ההבדל הוא שבמקום לחכות שזה יבוא מייצרים היתכנות. ממש ממש לא חושב שצריך להתחתן רק כי יש אידיאלים משותפים. זה מתאים (אולי) לאנשים בודדים ממש.
דייטים זה לא רק לחפש אידיאלים ועקרונות אברכות..

עדיין לא הבנתי את הפיסקה השניה..
נכון שאף אחד כמעט לא מתחתן סביב אידיאלים בלבדנאור97
אבל הרבה פעמים הם תופסים מקום גדול מדי (לטעמי).

לגבי ההמשך- אתה חושב שזוג שנקשר זה לזו ומחליט להתחתן זה רגש אמיתי?
אז שלא יתפסו אצלךחדשכאן
לא אצל כולם זה תופס את המקום הגדול והמפחיד הזה שאתה מדבר עליו.

מקווה מאוד שכן. אם לא כדאי לבחון למה הם עושים את זה בכל זאת. (לא רואה את עצמי עושה את זה בלי שיהיה רגש משמעותי)
זה בדיוק הדוס אבל פתוח שלנו..נאור97
הבעיה שרוב אלו שאני מוצא חיות גם ב"פתוחה" את ה"דוסית" יותר מדי (לגביי כמובן. בשביל אחרים הן ממש טובות. לפני כמה שנים שהייתי יותר אידיאליסט גם בשבילי הן היו ממש טובות. רק שאז הן לא היו שם)
הן קיימות.חדשכאן
תחפש אותן.
מקווה בשביל האחרות שזה לא מגיע בלי רגש (אמיתי). מאמין שהציפיות שונות והרגש תופס פחות מקום. אבל עדיין..

אל תתייאש ואל תתקבע. אתה לא עושה צדק עם עצמך. תנסה להבין מה בעצם אתה מחפש. תשים דגש על מראה, תכונות, אופי או כל מה שיתן לך את הבסיס שאתה מחפש. (וגם אידיאלים לא לשכוח, גם הם חשובים )

המון המון הצלחה!!
אתה נשמע בחור עם ראש על הכתפיים. יש עליך! ⁦💪🏻⁩
חח תודה.. יש אנשים שמתרגשים מאידיאליסטים. זה לא סותרנאור97
וזה בדיוק העניין. יש סגנון מראה מסויים וכמה תכונות שכובשות אותי מיד.. ולשם אני חותר..
מה שאתה כותביהיה בסדר....

שמיצית את ההתפתחות האישית שלך ועכשיו אתה רק צריך מישהי שתעזור לך.... זה לא נכון בעליל!!!

אין סוף להתפתחות האישית שאתה יכול להשיג וזה לא תלוי באף אחד אחר

וזה בדיוק  דוגמא לכותרת

וגם -  הרגש שלי לא פתוח זה כותרת

זה להאמין באמונה שלימה שזה מי שאני ואין מה לעשות את זה 

רק תחשוב לרגע מה יכול לקרות אם תקח את האמונה החזקה הזאת שיש לך ותהפוך אותה לכיוון השני - לכיוון חיובי יותר

אתה צודק לגמרי שלכל אחד יש דרך משלו

אני רק אומרת אל תחליט על הדרך שלך

אל תחליט על דרך מסוימת שבה הכול צריך להתנהל ותנסה להתאים את הכול לפי זה

תן לזה לקרות

תן לזה להתגלגל איך שיתגלגל

מי יודע אולי תופתע

אח"כ בדיעבד אפשר להגיד על הדרך המיוחדת שעברת אבל לא מלכתחילה

הגיוני. אבל לא כתבתי את זה מתוך יאוש או משהונאור97
אלא כי פשוט אתה מרגיש שאתה חסום. ולא כי אתה לא בסדר אלא כי די עברת את כל השלבים במסע האישי (חח ובאמת עברתי כמעט הכל..).

זה לא עניין של "תעזור לך". זה עניין של תפגיש אותך עם צדדים בך שהם חלשים יותר מטבעם וגולמיים.
זה כמו שאי אפשר לצפות מאדם לפתח את צדדיו האבהיים *באמת* לפני שהוא אבא ממש.

*יש מצב לאיזה ניסוי חשיבה משותף (פה)? אני רוצה לראות מה את חושבת על משהו בעניין. אולי תחדשי לי (או אני לך..).
הכל אתה יכול להרגישultracrepidam

אתה יכול לפתח רגשות אבהיים יותר מהרבה אבות. אפילו רגשות אמהיים. זה שאלה של השקעה ומאמץ ואם תשרוד את זה מבחינה נפשית לפני שהמוח שלך ישתגע

בדיוק. לפעמים אתה לא יכול להשקיע במשהו כי זה מאמץ מדי וקשהנאור97
כמו אצלי שהרגש יחזור אליי באמת רק כשתהיה לצידי אישה שבאופן טבעי נוטה לחיות את הרגשות.
אני יכול לנסות לבד אבל המאמץ לא יהיה שווה את התוצאה.
הרגש לא הלךיהיה בסדר....

אתה לא חסר רגשות עכשיו

הוא ירד

והוא יתעצם כשתהיה לך זוגיות 

ללא ספק

נכון. רק ירד בהרבה..נאור97
לא חושבת שזה מתוך ייאושיהיה בסדר....

אתה לא נשמע מיואש אתה נשמע החלטי

ועל זה רציתי לערער

צדדים חלשים מתחזקים כשמפעילים אותם

בדיוק כמו שריר

אני בעד ניסוי

לך על זה

טוב.. שימי כפפות ומסכה חח..נאור97
את בטח רוצה מישהו עם תכונות אופי עומק ומראה מסויימים (לפחות באידיאל), נכון?
אני לאultracrepidam

אני בא פתוח לגמרי. אם התחברתי - מצוין. אם לא - אני בודק מה לא התאים. ברור שאני מסנן דברים שלא מתאימים לי, אבל ממש לא מחפש תכונות *מסוימות*. לכל היותר אם יש עשר תכונות שהוכיחו את עצמן כמועילות לקשר, אז הן מוסיפות נקודות להצעה, עומק בתחומים שאני יכול להתחבר מוסיף נקודות, אם ראיתי תמונה - זה יכול להוסיף נקודות, ומעבר לרף מסוים אז זה טוב.

אחרי פגישה זה מבוסס תחושות מהפן הרגשי ובדיקה של המציאות מהפו השכלי (קיום מצוות, תיק פלילי, מחלות, תכונות רעות שיפגעו בי)

עם הזמן למדתי יותר מה טוב לי ומה פחות, אבל באתי בראש פתוח וברשימה של ניסויים - כמו שהיא כותבת - אני כל הזמן, ממש כל הזמן, מגלה דברים חדשים על עצמי

טוב. אני חושב שרוב האנשים כןנאור97
מרגישים צורך בתכונות כלשהן.

ובכל אופן דיברתי יותר על האידיאל בשביל הניסוי..
נכוןיהיה בסדר....

יש לי את הדברים החשובים לי

מן הסתם יש כמה שיכולים לענות לקריטריונים האלה, נכון?נאור97
אז בע"ה כשתפגשי אחד כזה ותתאהבו איך תרגישי שהואנאור97
באמת החצי השני שלך?
הרי באותה מידה זה היה יכול להיות מישהו אחר עם תכונות דומות שגם איתו תהיה לך כימיה טובה.

יש שיענו שלא אמורים לחשוב על זה. אבל בעיניי זה מעיד על משהו.
תמיד יכול להיות יותר טוביהיה בסדר....

צריך לבדוק אם מה שקיים בו זה מספיק לי

כי מין הסתם יהיו חכמים ממנו עמוקים ממנו ויפים ממנו אז אין לזה סוף

לא זו הייתה כוונת השאלה..נאור97
אז מה?יהיה בסדר....

אתה שואל איך אני ירגיש?

לא יודעת

זה משהו שעדיין לא הרגשתי למען האמת

כן. טוב. בעיניי אם חושבים על זה זה אמור להפריע או לפחות לבאסנאור97
אא"כ אתה אומר לעצמך- נכון שהיו יכולים להתאים כמה, אבל בעומק, בנשמה (שאינה מורגשת לנו), הנוכחי באמת החצי השני שלנו, גם אם מרגיש לנו שעקרונית היו יכולים להיות אחרים שגם יתאימו.
לא הבנתיחדשכאן
למה זה שיש עוד שיכולות להתאים מטריד אותך. הנוכחית מתאימה, אתה אוהב אותה, רוצה בה? אחלה!
ברור שאחלה.. אבל בעיניי ברמה מסויימת זה מראה שהכל פה8נאור97
סובייקטיבי. ואני רוצה להרגיש שהיא ואני *באמת* זה שלם. לא רק לדמיין שזה ככה. אלא לדעת שזה באמת ככה.

חח כנראה זה רק שריטות שלי כל הדברים האלה..
חח אתה יוצר איתה את השלםחדשכאן
לדעתי..

חיפוש אחרי *ה*אחת יותר קשה מחיפוש מחט בערימת שחת..
מה שאתה מתאר זו גם אפשרות. אפשר גם לא ליצור שלםנאור97
עם מי שהיא באמת החצי שלך..

לדעת רוב הדעות יש זיווג אחד שורשי משמיים ועוד זיווגים אפשריים. אז אותי זה מטריד. אני מחפש משהו כמה שיותר שורשי.
גם אם "נפסוק" ככהultracrepidam

זה שאתה אוהב מישהי לא אומר שהיא "הזיווג שלך". יכול להיות אדם שנגזר עליו זיווג שהוא והיא ישנאו זה את זה מעמקי נשמתם. אין שום קשר בין התחושות החיוביות שלך לשאלה אם משמים נגזר עליך להתחתן איתה. לכל היותר אם זה יהיה לך כיף. לא מבין מה הענין להתעסק בחשבונות שמים. אם זה כל כך חשוב לקב"ה שאשתי תהיה מישהי מסוימת הוא ימצא את הדרך (יש מקרים למשל שיש לאנשים כל מיני שריטות בראש ואז הם לא מתחתנים עם מי שההגיון היה אומר שיתחתנו, ואז מתעכבים עד שמתחתנים עם מישהי שנגזרה להם...)

נכון. התייחסתי לחלק מזה למטהנאור97
עקרונית אם שניהם עבדו על עצמם (בפרט ענווה) הם יראו איך הם משלימים.
ועל אף זיווג לא נגזר שישנאו זה את זה. אלא הם משלימים זה את זה בדרך רעה במקום שילמדו אחד מהשני ויתאזנו.

הכל תלוי בעבודת האדם.
זה יפה שזה חשוביהיה בסדר....

לך להתחתן עם מישהי משורש נשמתך 

כנראה שאתה מודע למשמעות של זה

בפרקטיקה אין לך הרבה מה לעשות עם זה חוץ מלהתפלל על זה

יכול להיות שתצא עם מישהי שלבך ייצא אליה אבל היא לא תהיה משורש נשמתך ולהיפך

תרפה

לענד בימינו זו דרישה מוגזמת

לדעתי מי שבירר את עצמו מספיק לא יתאהב עד הסוף במישהינאור97
שאינה משורש נשמתו.

תפילה לפעמים היא רק כלי לקבל שפע רוחני כדי לעבוד על עצמנו שנהיה מוכנים לזיווג שלנו. כלומר שנראה בחוש איך הוא שלנו.
יכולה להיות מישהי צדיקה עמוקה ויפה ועם כל המעלות אבל אתה יודע ומרגיש שהיא לא זו שמשלימה אותך. לעומת זאת תהיה אחת עם מידות לא משהו ועם מראה סביר בעיניך אבל אתה מרגיש שהיא כן משלימה ורק צריכה עוד עבודת מידות.

לדעתי זה לא עניין של דרישה מוגזמת אלא של כמה אתה מוכן לעבוד ולהשקיע בשביל זה.
אתה ביררת את עצמך מספיק?ultracrepidam

אני מכיר הרבה אנשים מיוחדים מאד, עם עשרות שנים של עבודה עצמית, והם לא סומכים על עצמם ברמה שאתה מציג כאן. אתה מגזים ביכולות שלך. אני מקווה שתמצא מישהי שתאזן אותך עם קצת ענווה

לא אמרתי שביררתי את עצמי מספיק (אם הייתי חושב שכן לא הייתינאור97
דן אתכם בכלל..)
אבל לשם אני שואף. ומספיק זה לא לגמרי כמובן. זה מספיק..

מודעות עצמית לא סותרת ענווה (אבל לשפוט אנשים שאתה לא מכיר באמת ולקבוע עליהם דברים כן מעיד על משהו. לתשומת ליבך..)

ותאמין לי שסבלתי המון בהרבה תחומים כדי להיות מודע ממש לזה שצריך הרבה ענווה בחיים ומול ה'..
ואיך יודעים?יהיה בסדר....

אנחנו לא נביאים

אתה לא באמת יכול לדעת

אבל אתה יכול להרגיש ולסמוך על השם ולענד זה מספיק

מה עוד אפשר לעשות?

הורוסקופיה?

גם היו הרבה שהרגישו תחושת שלמות לפני ואח"כ חתכו

נכון כמובן. אבל זה כמו קושיא באמונה שבד"כ לא אומריםנאור97
מה אכפת לך מה התשובה? וכי אתה לא מאמין?
אני מאמין כמובן. אבל יש רובד בנפש שרוצה להבין כדי להאמין.

אין לי ממש תשובה איך יודעים.

תחושה אכן לא משקפת באמת. רק לאדם שזיכך את תחושותיו והן לא יושבות על דברים לא נכונים.

הדרך היחידה שעולה לי בראש היא שאתה מאוד בררן.. בקטע שהבנת בדיוק בדיוק מה אתה מחפש.
ואתה מוצא אחת עם השילוב המדוייק של תכונות+אופי+מראה שאתה מתחבר אליהם, שבינגו!
אתה מרגיש שזה בדיוק זה. עוד מהתחלה. ועם הזמן מתגלה עד כמה זה נכון.
ואתה מבין שהסתברותית אין סיכוי שקיימת עוד אחת בעולם שמתאימה לך כמוה. כי אתה מדוייק עד במה שאתה רוצה ומה הכי חשוב לך.
יש בנות שמיד ארגיש שאני יכול להתחתן איתן ולאהוב אותן כי הן נחמדות וטובות לב ויפות לטעמי.
אבל יש הרבה הרבה פחות בנות שארגיש בהתחלה שיש מצב שזה זה ממש. שנועדנו. שהכל מתחבר.

במילים אחרות אתה יוצר לעצמך כלי לאהבה מהיכרות ראשונה (לא רוצה לומר ממבט ראשון למרות שזה גם נכון כי יש פה כמובן מעבר למראה שאתה מתחבר אליו). שמעידה שזה זה. הסכנה ברורה ומובנת. אבל אני מרגיש שלשם החיים (כלומר ה'..) הובילו אותי.
לא הבנתי למה אתה מקשר בין הבירור שעשיתחדשכאן
לזיווג הראוי לך משמים. אולי אתה טועה בבירור שלך? אולי זאת לא הזיווג? אני לא חושב שמוטל עליך למצוא את *ה*זיווג שלך. חושב שעליך מוטל למצוא זיווג, ומסובב הסיבות יסדר את עולמו.. 🙂
אם אדם בירר את עצמו נכון (גם את הרע שבו) להבנתינאור97
הוא פשוט ישים לב שהיא הזיווג שלו.
זיווג זה לא רק משהו מופשט. זו האישה שקיבלה את היכולות להשלים אותך כפי איך שה' רוצה תשתלם. אז אם אתה מבורר לעצמך טוב אני מניח שתצליח לשים לב למה היא הזיווג שלך. ואז לשפר מהר את הטעון עוד שיפור וגם להתאזן, ואז תוכל ליהנות מהיתרונות שלה (שמדוייקים כלפיך).

יש כמובן יוצאי דופן אבל להבנתי ולפי מה שאני שם לב אצל זוגות זה ככה.

וזה לא סותר. אני מחפש זיווג ולא את הזיווג. פשוט הם באותו מסלול. חיפוש הזיווג הוא ע"י בירור איזה זיווג מתאים לי.
כתבת מדהים ונכוןultracrepidam

בדיוקחופשיה לנפשי
זה הפחד, וזה קיים אצלי בצורה קצת קיצונית (עובר לי וחוזר כל פעם)
הזכרת לי שיר יפה שנקרא דקה אחת (יובל לוריא)נאור97
מח שליט על הלבultracrepidam

אז כן, קרה לי, ויותר מפעם אחת, והקשרים הטובים שנגמרו בכאב נורא השאירו אצלי רושם יותר טוב מאשר הקשרים המתישים של נסיונות התקרבות "לא יותר מדי" שנגמרו מתוך ייאוש

סט התחושות שאתה יוצא מקשרים מהסוג הראשון הוא: אני מסוגל לאהוב ולתת אהבה, אני יודע לקבל אהבה ויכול להיות נאהב וראוי לזה, היה לי רגע בחיים של אהבה מדהימה, ואני מסוגל גם להרגיש את הכאב כשזה נגמר. המסר לקשר הבא: לך על זה, יהיה מדהים, ונקווה שהפעם יצליח

סט התחושות שאתה יוצא מקשרים מהסוג השני: לא יודע מה לא היה בסדר, אין לי מושג מה הבעיה, אין לי כח לזה, נמאס לי, למה אף אחת (או לפחות זאת) לא חושבת שאני ראוי לאהבה, מה לא בסדר איתי, האם אני לא מספיק כדי שבחורה תרצה ותאהב אותי. המסר לקשר הבא: עזוב אותך, ייקח חצי שנה עד שהיא בכלל תגלה שהיא לא אוהבת את צבע החולצה שלך. יהיה משמים, לא תצליח להרגיש כלום ורק להיפגש עם מישהי ולקוות שהיא שמחה לראות אותך כי היא בחיים לא תגיד את זה שחס וחלילה לא יווצר קשר

מח שליט על הלב עד רמה כלשהי (לדעתי)נאור97
ברמה מסויימת רק צד אחד בלב ינצח את הצד השני.

מבין את דבריך. אצלי זה שונה מסיבות מסויימות. אבל לא משנה.

מאחל לך שתמצא במהרה מישהי מתאימה לאדם מיוחד כמוך.
מצטרף לאיחול, ומחזיר באיחול דומהultracrepidam

אולי מח שליט על הלב זאת אחת *הבעיות* שלי

תודה. חח גם אצלי האמת.. אני יותר מדי שכלתןנאור97
רק שאצלי זה ברמה שאהבה בתכלס זה לא דבר הגיוני. אז הדרך היחידה שלי לאהוב באמת (ולא סתם לחבב) היא להכיר מישהי שדומה למישהי שאהבתי בעבר הרחוק מאוד ואז "יש לברכה על מה לחול"
מסכימה איתךיהיה בסדר....

צריך להיות שלמים עם כך שיהיו פגיעות ויהיו תקופות פחות טובות בזוגיות וזה קורה לכולם וזה נורמלי

את לא יכולה לדרוש מעצמך שאף פעם לא תטעי - זה לא אנושי

גם בעבודה טועים - אז מה לא נצא לעבוד?

יהיו פעמים שתתנהגי לא כמו שצריך ותצטרכי לתקן וללמוד להבא (מדיעבד לא מלכתחילה, כן?)

כמו שאת לא מצפה למושלם ככה אף אחד לא מצפה ממך

@חופשיה לנפשי

יותר טוב לי ככהחופשיה לנפשי
יותר קל, לא שזה עוזר לי, אני כן נקשרת אבל אחרי הרבה זמן ואז זה כואב כשזה נעלם (כי אני אחת כזאת שלא מחזיקה קשרים), אז למה?

זוגיות זה בכלל משהו שאני לא בנויה אליו, זה יותר מידי בשבילי.
עצוב לי שזה ככהultracrepidam

מרגיש לי שאין לך מוטיבציה ואמון שאת יכולה להצליח, את מגיעה לקשרים (אם בכלל את מנסה - ?) מתוך פחד ורתיעה. את אומרת שאת לא רוצה ולא מאמינה בזוגיות

희망

מגיעה לקשרים כשכבר "אין ברירה"חופשיה לנפשי
כשאני נמצאת עם אותו אדם באותו המקום הרבה זמן ואני לומדת להכיר אותו, אני כן יכולה לחבב מישהו מהר, סוג של קשר מהיר כזה, אבל זה ברמת החברות ואז יהיה לי יותר קשה להפרד (קרה לי לא מזמן כשעזבתי את העבודה, זה אחד הדברים שתקעו אותי שם).
מקווה שהובנתי טוב.

לא שאני לא מאמינה בזוגיות, זה פשוט לא מתאים לי, אני סוג של זאב בודד כזה.

מאחל לך הצלחהultracrepidam

לא יודע מה ההבדל בין "מאמינה בזוגיות" לבין "לא מתאים לך"

אם אני מבין אותך נכון - תתקני אותי - את אומרת שצורת החיים שלך היא לא של למצוא את מי שאת בתוך זוגיות. חופשיה לנפשך.

לדעתי זה לא סותר את היכולת למצוא זוגיות. זוגיות נותנת לך המון דברים, אולי ביניהם דברים שאת לא רוצה או לא צריכה - ואז את יכולה לחפש זוגיות שתתאים לזה. יש אנשם שמנהלים זוגיות בריאה ברמת החברות כי הם באמת אוהבים רק בלי איזה רגש מטורף. וזה מדהים בעיני. במובנים מסוימים יפה יותר מזוגיות של התאהבות.

באמת מקווה שיהיה לך טוב. מה שכתבת על הקושי שלך ליצור קשרים באמת גרם לי לעצב וכאב עמוק. מקווה שתמצאי דרך להגיע לזוגיות מדהימה בדרך שלך - או בדרך שתבני לעצמך, כי אולי תלמדי דברים חדשים שיעזרו לך לבנות אישיות שקל לה יותר וטוב לה יותר

אז מה שיפתור לך את הבעיה זו התאהבות ואח"כ אהבה גדולה גדולהנאור97
שלא תרצי לעולם שהיא תיפסק.
ככה לענ"ד.
אוליחופשיה לנפשי
אבל קשה לי עם אחריות, וזוגיות זו אחריות.
אהבה פותרת כמעט כל בעיה.. את אולי תאהבי את האחריות..נאור97
או להיפךultracrepidam

הפחד מאחריות יכול להפריע להרגיש אהבה, כי אם מרגישים אהבה עלולים להתחייב לאחריות ואז למצוא את עצמנו לא מוכנים

נכון. התכוונתי לאהבה שנובעת מהתאהבותנאור97
ולא למשהו שנבנה עם הזמן בצורה מחושבת יותר.
פחד מנצח הכלultracrepidam

או כמעט הכל.

"יין קשה, פחד מפיגו"

פחד הוא מניע מאד חזק. ואם התאהבות מנצחת אותו, זה מאד מסוכן - כי היא לא מבוקרת בכלל. הפחד הוא חשוב בדיוק כדי לבקר את ההתאהבות. אם הפחד חזק מדי, צריך לטפל בו ולא לרסק אותו

לא בטוח שהוא יתרסק. אולי רק יתאזןנאור97
אז זהו, שלאחופשיה לנפשי
זה אותו חסם שיש לי עם כלל בני האדם, וזה לוקח המון המון המון זמן לשחרר אותו, ואני לא מתכוונת לתקוע אנשים שנה עד שאני אתחיל להרגיש מעבר לחיבה.
אלא אם כן את תצאי עם אחד שחושב כמוך וזה לא נדיריהיה בסדר....

אפשר גם להעלות את זה בשיח

אז על מה את "בונה"?נאור97
על כלוםחופשיה לנפשי
אני בכלל לא רוצה את זה כרגע, זה סתם מפחיד אותי.
ואיך זה ישתנה? את לא חושבת שאת צריכה לעשות משהו?נאור97
מי ערב לך שמשנו ישתנה עם הזמן (חוץ מהגיל שלך..)?

חח עכשיו אני יותר מבין את don't grow up..
וגם אני מרגיש ככה. רק מבחינה אחרת. שכשצעירים הכל טבעי בלי כל ה"מה ההשקפה שלך לגבי המדינה" "אידיאלים" "אברכות".
אני לא רוצה את זה בכללחופשיה לנפשי
זה אומר שאני גם לא עושה שום דבר כדי שזה ישתנה, כי זה פשוט לא מפריע לי.
מקווה ומאחל שלא יהיה מאוחר מדי כשהצורך יתעורר בך שובנאור97
ואת לא מרגישה שחסר לך משהו בחיים?
לפעמיםחופשיה לנפשי
אבל זה לא זה
טוב. חח לא יודע מה להגיד.. רק אמליץ על השירנאור97
חולה על כדורגל ואזכיר שאותו זמר גם שר את השיר הסתכלי אליי שמזכיר מקרה קצת דומה..
חשבתי עכשיו שאולי יעזור (אם את רוצה) אם תחשבינאור97
שיש איזה בחור נחמד וטוב שאת יכולה לעשות אותו שמח ולתת לו (לי זה עזר שחשבתי פעם שיש איזו בת חמודה וצדיקה כלשהי שאני יכול לשמח אותה והיא ראויה לקבל טוב).

כמובן שזה לא הגורם היחיד לרצות להתחתן. אבל זה אולי יעזור קצת לסלול את הדרך.
נכון שהתאהבות (שיכולה לקרות גם בדייטים רגילים, אם כי פחות)קוד אבל פתוח
הרבה יותר קל להתחתן כשיש אותה, אבל גם כשאין את זה מיד, זה יכול להגיע אחרי הכרות עמוקה (ואז זה יותר אהבה מאשר התאהבות).
אמת.אני כבר לא ממש במקום הזה מסיבות שונות (לא רעות בהכרח)נאור97
אם הייתי מגיע לאהבה לא היה אכפת לי. אני לא מחפש התאהבות דווקא אלא את הקשר העמוק המיוחד שיש באהבה ולא בסתם חיבה והערכה.
אני דווקא מעדיפה שזה יהיה אחרי הרבה זמןחופשיה לנפשי
הבעיה שלי שאני לא ממש מאפשרת את האופציה הזאת.

אולי להתכתב עם מישהו זר במשך מלא זמן עד הדייט עלול לעזור, מצד שני אז הוא כבר לא יהיה זר ואז פרובלמה.
נראליהפי
יותר יציבות ברגשות
גברים צריכים רגש ונשים צריכות יציבות ברגש..נאור97
אין לי מושג מה גברים או נשים צריכות כתבתי בשם עצמיהפי
נראלי זה בהרבה מקרים ככה (כתבת הפוך ממני לכן כתבתי את זה..)נאור97
זזתי ימינהיהיה בסדר....
אתה לא יוצר לעצמך כלי להיכרות ראשונה
אתה יוצר לעצמך מחסום
כי אתה מצפה להרגיש משהו מטורף כבר מההתחלה ולא חסר מקרים של כאלו שיצאו, בהתחלה זה לא הרגיש וואו ובהמשך זה התפתח

וזה בדיוק אהבה ממבט ראשון

השקעה זה דבר מבורך
להשקיע להתפלל למצוא את זיווגי משורש נשמתי זה טוב
מה יקרה בסוף את הלא יודע

יש מישהו שיכול להעיד על עצמו שהזיווג שלו הוא משורש נשמתו?

@נאור97
סוף סוף מישהו עם היגיון שזז ימינה כדי לא להתעלל בציבורחופשיה לנפשי
תודה.
תמשיכו לדון בנחת.
למה? הציבור קורא אותנו נראה לך?..נאור97
בלי קשר.. קלטתי פתאום עד כמה השם שלך (האמיתי כאילו) מתאים לך..
חח באמת בחירת שם זה מיני נבואה..
אני קוראת, זה היה נורא קודם.חופשיה לנפשי
לגמרי נבואי.
תמשיכו כבר ותתעלמו ממני.
חח לא תפסתי בהתחלה מה הכוונה..נאור97
לא חולק עלייך. וזה בדיוק מה שהייתי אומר באופן כללי לאחרים.

אני לא מחפש להרגיש משהו מטורף. להיפך. אני מחפש להרגיש משהו רגוע נינוח ואמיתי (התרגשות וסערה זה סימן למשהו חיצוני בד"כ). בית.

אני לא מחפש נבואה. רק תיארתי תהליך שלדעתי יגרום לאדם להרגיש שזוהי אישה מאותו שורש.
כן אבל אם אתה נתפס לזהיהיה בסדר....
אתה מצמצם לעצמך אופציות עתידיות
נכון. אבל אני לא ממש נתפס לזה. אני מנסה עוד אפשרויותנאור97
אבל אני כן די מרגיש שזה הכיוון הנכון לי.

בסוף יהיה בסדר...

ותודה על הדיון היום. עזרתם לי.
כשאת אומרת את זה אני רגוע..נאור97
סוף סוףאוי טאטע!אחרונה
אני יוכל לחיות את עצמי בלי להתחשבן ולפחד
או לפחות אתחיל לעבוד על זה ⁦
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

קלעת בולמה כבר ביקשתי

היא אמרה על עצמה שהרגש שלה לא נמצא איפה שהיא מצפה שיהיה ושהיא מאוד מקווה שיתפתח, ככה שכנראה באמת זה שלא היה שם שינוי משמעותי היה הטריגר העיקרי להיפרד. היא דיברה עם מישהי שהדביקה את החוסר התקדמות ברגש בהובלה שאולי חסרה מצידי, וזה היה נראה שהיא קצת נתלתה בזה בשביל לתרץ למה היא רוצה לסיים. בזמן הפרידה נאמרו הרבה דברים שאני כבר לא ממש זוכר, והאמת שמעדיף כבר לשכוח...

בעז"ה שבקרוב ממש נזכה למה שאתה מתאר ושבנתיים אצליח לחיות באמונה ובביטחון... 

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

אולי יעניין אותך