איזה באסה זה...צ'יקטנה...

שהפסוקי דזמרה שלך כוללים 'ברוך שאמר- אשרי- הללוי-ה הללו- ישתבח' (ולא כי אתה לא מתעורר אלא כי שמת מראש שעון רק ל10 דק' לפני התפילה, פשוט כי לא אכפת לך...אפאטי), וזה היחס בערך גם לכל שאר התפילה...

ואז (כל יום) אתה נזכר שעד לפני חודשיים היית צדיקדוס שאפילו אמר קורבנות, לא היה מפספס מזמור אחד בפסד"ז, ואם נגיד שהוא היה מפספס- הוא היה משלים אחרי התפילה

(ואחרי זה אתה גם מתחיל להתבלבל ולשאול את עצמך: רגע, אז אם כתבתי על זה בפורום- זה שאומר שכן אכפת לי, לא???מבולבל

אבל אם באמת היה אכפת- הייתי מקדים ת'שעון! הצילו! טאטעעעע!מטורלל)

אחי אתה ממש לא היחיד בסיפור הזהמשקפת
אני לא חושב שיש נער דתי שלא עבר שינויי לצד כזה או צד אחר וזה בסדר אחי זה הזמן שאנחנו מתחילים לחשוב על דברים באופן שונה ולהשתנות עד אכשיו הלכנו להתפלל כי אמרו לנו אכשיו פתאום כשאף אחד לא יכול לחייב אותנו ללכת ואנחנו בכלל לא בטוחים כמה זה עוזר וגם אם כן פתאום מרגישים ירידה החשק אם בכלל יש חשק ,אני לא ידוע יותר מדי מה להגיד לך אני רק רוצה שתדע שאתה ממש לא היחיד בזה ושכמעט כולם עוברים את זה בגיל כזה או אחר ,אם בא לך לדבר או לשתף אני כאן בשמחה וזהו תצילח גבר
הבעיה היותר גדולהצ'יקטנה...

זה שאתה קולט שזה ממש לא נקודתי, זה הרבה מעבר לתפילותאפאטי.

ובעצם בתכל'ס גם בימים האלה עצם זה שאני מתפלל זה רק כי אמרו לי (בעבר, זתומרת ככה גידלו אותנו...), ולומד רק כי אמרו לי (אני מדבר לא דווקא על בינזמנים), ואפילו שם ציצית רק כי אמרו ליהמום! כי אם באמת הייתי עובד רק לפי חשק לא הייתי עושה כלווום. (למרות שברור לי שאלה הדברים הכי נכונים לעשות! [אבל אולי זה ברור לי רק כי אמרו לי???])

קיצער- ברור שאתה צודק שזה יעבור, אבל בינתיים הכל כלכך מבולגן ואתה אפילו לאידע מי אתה

נכון אחי אתה צודק אין לי מה לענות מה גם שאני נמצא באותה זירהמשקפת
בהצלחה צדיק!...צ'יקטנה...

אשריך על החיזוק...צ'יקטנה...

אני חשבתי שרק אני נמצא עם המחשבה הזאת...רחובותי

אז מסתבר בעצם שכווולנו באותה סירה...צ'יקטנה...

ואולי בעצם עדיף במקום להילחם בזה פשוט לתת לעצמי להפוך לאדיש יותר ויותר? (לא ברצינות, אבל אני רוצה שמישו יסביר לי למה לא לומר את זה ברצינות... (סליחה אם סיבכתי..))

זה נקרא אצלך זלזול?נעה ונדה

אוי ואבוי זה לא טוב🙈

הפסוקי דזמרא שלי זה ברוך שאמר, אשרי וישתבח..

זה נראה שזה בדרך לשם...צ'יקטנה...

ואנלאידע מה היה המצב הקודם אצלך, אבל ביחס למצב הקודם אצלי זה ממש נורא...

אני לא בטוח שהבנתיפרץ בן דמה

אתה מתבאס שאתה לא מתעורר או שלא אכפת לך?

כי נראה שאכפת לך... ושאתה מתעורר... אז לא הבנתי מה הבעיה, תקדים את השעון...

אכפת לי שלא אכפת ליצ'יקטנה...

קצת מסובך אבל אני חושב שעם קצת העמקה תבין אותי בסוףקורץ

אז מה שיש לי להציע זה רק ספרי מוסר...פרץ בן דמה

למרות שאני עדיין לא מבין ככ... 

יש לך אפשרות להקדים את השעון.

זה יתן לך - א. פסוקי דזמרה מספקים, ב. אולי להיות מעשרה הראשונים.

ג. אז גם כנראה יהיה אכפת לך יותר אחרי שבזכות שתמהר תנועתך החיצונה  "תבער בך תנועתך הפנימית והחשק יתגבר בך וילך" ע"פ הרמח"ל.
יש סיבות 'נגד'?

או שזה יתן פסוקי דזמרה מספקיםצ'יקטנה...

או שהאורך שלהם יציק וזה רק יזכיר למה אתה מסתפק במדגם מייצג מתוכם... כי האמת שכן היו פעמים שאמרתי ולא תמיד שימח אותי לומר את כל ה'טקסטים' האלה... ו'מהירות תנועתי החיצונה' רק גרמה לי להרגיש שקרן (שעובד על ע צ מ ו...)

המצב הקודם היה הכל..נעה ונדה

וזה לא נחשב בעיניך קצת זלזול?צ'יקטנה...

(ברשותך אני אחלוק על ההגדרה 'זלזול'. אני לא חושב שכל דבר שאנחנו לא מעריכים אותו אנחנו מזלזלים בו. אז נקרא לזה חוסר הערכה.)

לאמר את כל התפילה זה חוסר הערכה?נעה ונדה

לא בדיוק הבנתי..

זה לא רק לומר או לא לומר, השאלה היחסצ'יקטנה...

ואם באמת את כל השאר אתה מתפלל לא רק כי אמרו לך- כנראה שאתה מעריך אותה (ואני אותך...קורץ). 

זאת הבעיה שכשזה בציבור - זה הכלנעה ונדה

וכשזה לבד - זה ברוך שאמר, אשרי וישתבח..

אז כנראה ש...כן, אנחנו לא מספיק מעריכיםצ'יקטנה...

לא צריכים להתייחס לזה כאיזו האשמה נגדנו, זאת מציאות- שהגיוני שהיא קורה (אנחנו אפילו לא מבינים מה אנחנו עושים- אז למה שנעריך???), ושצריכה להשתנות

אני מנסה להבין..נעה ונדה

אבל בתכלס רוב הפעמים זה מצוות אנשים מלומדה

זה שאתה מנסה להבין זה כבר טובצ'יקטנה...

ובעז"ה עוד תגיע גם להבנה ומתוך זה גם להערכהחיוך

הלוואי.. תודהנעה ונדה

בנוגע לדברים כאלהפרץ בן דמה

קל לעשות תשובה. מקדימים את השעון, זה לא קשה. אם הבעיה הייתה במוטיבציה להתעוררות- התשובה קשה יותר (המלצה שלי - להשאיר את ההתראה על אותה שעה ולאחר את השעון)... אבל יש דברים שאתה פשוט יכול ברגע לתקן כמו זה, שזה תלוי בפעולה חד פעמית... הבנת את ה'חילוק'?

הדברים האלה מזכירים לי מקרה שגביר ביקש מהרב שטיינמן זצ"ל עצה להתגבר ולתת צדקה, והרב הציע "מכניסים את היד לכיס ונותנים. העשירים לא מכירים את הקונץ הזה?"

האמתפרץ בן דמה

שההלכה פחות או יותר מחייבת להתעורר חצי שעה-שעה לפני התפילה... ככה כותב החיי אדם ואני די בטוח שגם הובא במשנ"ב. מעבר לכך שזה פשוט שצריך.
מה שאני עושה - אני משאיר אצלי את הפלאפון הקודם שהשתמשתי בו (לפני הנוקיה, שהוא "חכם") רק בשביל שעון מעורר, כי יש בו אפליקציה של שעון מעורר שלא נכבה עד שהמצלמה רואה את הברקוד של הדאודורנט שנמצא באמבטיה או עד שעוברת חצי שעה, ועד אז הוא פשוט צועק "עברי אנוכי" או "עסוק בתורה בארץ ישראל" בחלל החדר. זה מאוד יעיל. 

ולקרוא ספרי מוסר בנושא הזה, בפלא יועץ יש מוסר על כל נושא אפשרי... תראה בערכים "שינה" ו"בחור".
מקווה שהועלתי

זה לא מסתכם בעניין הטכניצ'יקטנה...

להקדים את השעון זה נחמד, גם להכניס את היד לכיס.

שוב- הבעיה היא שזה היחס. שגם אם אני אקום שעתיים לפני התפילה זה לא יהיה כי אכפת לי ממנה.  

אבל זו התקדמותפרץ בן דמה

גם אם זה יהיה כי אתה יודע ביובש שככה הקב"ה מעדיף. או כי אתה רוצה לקבל שכר, או כי אתה רוצה שיחשבו שאתה דוס. עכ"פ זה טוב יותר מהמצב כרגע... וכנ"ל זה גם קרוב להיות חובה מצד הדין...
ומההתכתבות נראה לי שכן אכפת לך ממנה (תמיד יש איזושהי הצטננות לצערנו בבין הזמנים, אבל ה-ראיה שהיית אומר קרבנות ולא מפספס פסוק אחד מפסוקי דזמרה...)

ומתוך שלא לשמה בא לשמה...ר ג

זה נקרא משבר זהותצבע לחיים

איזה ר''מ הסביר לי על זה לפני החופש הגדול שבעצם שאתה נמצא בישיבה אז אתה לומד או קם לתפילה ואתה במסגרת ואתה נשאב לזה אבל שאתה בחופש הגדול ואתה חשוף כביכול לכל העולם שבחוץ ונופל פה ושם אז אתה לא מבין לאיפה אתה שייך ואתה נמצא בתסביך עם עצמך אז הפיתרון הוא לקבוע זמן ביום אפילו 10 דקות של לימוד ולא משנה מה העיקר שלא להתנתק.

זה לא כל כך קשור למה שכתבת אבל זה על הדרךמתפלפל

יש קשיים בחייםדעתן מתחיל
עליות, וגם ירידות. צריך להתגבר עליהם כשתגיע לנקודה הנכונה. לכן אני לא הולך לכתוב לך פתרונות שאתה בטח יודע יותר טוב ממני.
אני כן אכתוב, שאכפת לך, וזה הדבר הכי בסיסי וחשוב. אז אשריך, ושתזכה לעשות את רצון ה' בשלמות ומתוך שמחה והתעלות.
אמן! אשריך צדיק, תודהצ'יקטנה...אחרונה

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Giniאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך