הריון שלישי ב'ה, הלידה כבר מתקרבת ברמה שאני לא יכולה להדחיק את הדילמה יותר...
בקצרה: יש לי אמא מסורה ונהדרת שגידלה משפחה ברוכה לתפארת, כלפי חוץ אף אחד לא חושב (הרבה בזכות אבא שלי שמתפקד כאבא ואמא ביחד), היא סובלת מדיכאון אחרי לידה מאחת הלידות, שלא טופל בזמן והתפתח קצת מעבר... לא רוצה הרבה לפרט. יש לה תקופות טובות יותר ופחות. אם תשאלו אותי ואת אחותי הנשואה, היא לא מקבלת את הטיפול המיטבי שאפשר לתת לה אבל זה סיפור אחר...
אחותי לא קראה לה לאף לידה למרות שידעה את הרצון העז שלה להיות בלידות שלנו, החלטה זוגית שלהם שככה יותר טוב להם. אני מקנאה בה קצת על שהגיעה למקום כזה, אני עוד לא שם. בשתי הלידות הקודמות קראתי לה, היה לנו כזוג ממש לא נוח ולא מספיק פרטיות, היה לי כיולדת לא נעים ומלחיץ, אבל נתנו לה המון המון, אי אפשר לתאר איך היא פרחה, ואיך היא אוהבת את הילדים שלי ברמה אחרת...
בשביל להבין את המורכבות אנסה לפרט קצת ולטשטש במקביל: היא כלפי חוץ האמא הכי מסורה בעולם, תומכת ומטפחת, בפועל הדיכאון שלה והתקופות הלא טובות שיש לה חרטו לכולנו בנשמה, גם בתקופות הטובות היא לא פנויה נפשית לטפח אותנו נפשית, זה תמיד רק טיפוח חיצוני. אין מילה טובה, אין חיבוק, אין נשיקה, זה הרס את כולנו מבפנים (אני עוד זוכרת קצת את התקופה הטובה שלה ונאחזת בזה הרבה בקשר לי איתה וביכולת שלי לכבד אותה).
היא טיפוס לחוץ ונלחץ מאוד, היסטרי ברמות אחרות (לא מתאימה להיות עם יולדת בחדר לידה, לא נותנת שום תמיכה), אף פעם לא קיבלתי ממנה חיבוק או מילה טובה, מוזר לי שהיא איתי ברגעים הכי אינטימיים ופרטים שלנו. היא לא נותנת מרחב זוגי, אין לה טקט (גם ביום יום מתערבת לנו המון, אבל ביום יום אני בוחרת מה לשתף ומתי לבוא, למדתי להתנהל נורמלי ויש לי בעל תומך ומקסים שלמעשה הוא זה דוחף אותי לכבד אותה כל כך).
אני לא רוצה אותה בלידה הקרובה! כל כך לא! יכולה לא לספר לה ולספר רק בדיעבד שילדתי. יכולה.
המצפון גומר אותי, אני יודעת שזה נותן לה המון המון, גם נפשית היא פורחת אחר כך, זה נותן לה כביכול אישור שהיא אמא נורמלית! לא יודעת מה להחליט, בעלי כל רגע משנה את דעתו: רגע הוא רואה את הרצון שלי ללדת לבד ואומר שאין מה לעשות והיא תתגבר ונספר לה רק אחרי שילדתי, ורגע הוא רואה את המצפון שלי ולא יודע מה לתמוך בי...
לידה זה זמן שצריך כל כך הרבה זכויות, איך אני אלך ואוותר על זכות שאין לה שיעור גם של כיבוד הורים וגם של שמחה לבן אדם שלא בריא בנפשו?
אבל מה? אני לא אחווה לבד לידה כמו שאני חולמת??
תעזור לי להחליט, בבקשה, קצת סדר בראש...
תודה מראש!
אני אקרא את כולכן, אשתדל להגיב, אולי במרוכז על הכל.
מאוד קשה לי עם הנושא הזה