פאה או כיסוי ראש מה אתם שמות?adar
מי מתחברת לכיסוי ראש? אפילו לפאה קשה..כלה נאה
לפני שיתחיל הדיון פהמשוטט
מי שהולכת עם פאה חושבת שזה מעולה נח הכי צנוע. וברור שמותר.
מי שלא הולכת עם פאה חושבת שזה היצר הרע בהתגלמותו. הדבר הכי נורא שקרה לעם ישראל מאז ומעולם.
ויש גם מי שהולכת עם פאה וחושבת כךכלה נאה
חברתיות בעיקר.
ויש מי שהולכת עם כיסוי וממורמרת למה.
הסביבה מאוד משפיעה.
^^^^חיים של
יש לי חברות שהולכות עם פאהl666
מצד שני פאה איכותית נראית יפה.
היDla
אבל, לא ראיתי מאז שנקנתה (חצי שנה).
אני חופפת אותה בעצמי בערך פעם בחודש, והיא פאה יחידה.
אבל פחות נוחה ממטפחת.
גם וגם*אשתו של בעלי*
אני הולכת עם פאה לעבודה.רק להודות
הפאה של יום חול היא פאת סרט, נוחה מאוד, אני חופפת אותה בעצמי.
את הפאה של שבת אני מביאה לפאנית לסירוק וחפיפה כל חודש וחצי- חודשיים, לפעמים מורחת אפילו ליותר זמן.
ביולי אוגוסט כשאני בחופש, וחם, ומספיק מזיעים עם כל השכבות, אני רק עם מטפחות וזה הכי נוח
בבית כיסוי ראש ובחוץ פאהסלט מקולף
היתה עכשיו תקופה שהייתי עם פאה פחות איכותית והרגשתי ממש רע לצאת מהבית... זה ממש נותן לי בטחון באיך שאני נראית.
אם כי איפה שאני גרה אנשים לא קולטים שאני נשואה והיה להם מאד מוזר כשהייתי בהריון.
עדיין... מעדיפה פאה על פני המטופלות שלובשים כאן.
ורוצה לציין שמטפחות בקשירה מסויימת ממש יפות וזה מאד אופנתי היום. יש פה נשים ביישוב ששמות מטפחת מעל הפאה 🤔
יש חסידיות שזה המנהג בהםהסטורי
לכל אלו ששמות פאה רק בחוץ או רק בעבודה...גלעד לוי
זה נראה כאילו המטרה היא להתייפות לאחרים ולא לבעל..
כאשה אני יכולה לומר בכנות שאתה צודקהתחברתי
סוף סוף מישהי אומרת את האמת...גלעד לוי
מניפולציות של נשים...
גבר לא יכול ללכת לחוף מעורב כי אסור לו להסתכל נכון?
אבל ללכת לעבודה שכל הנשים דופקות הופעה זה בסדר? על מי הוא מסתכל? על כל אלו שדורשות צומי ומחמאות..
ומעניין למה דופקות הופעה...
שאני רואה שכנה שלי ממש ממש לא יפה שמה פאה ופתאום ונראית מיליון דולר אז אני מבין שזה לא קשור לצניעות..
היא רוצה להתייפות לבחוץ ולא לבעלה..
מעניין למה הוא מסתכל
אחי אתה צריך טיפול..משוטט
פיששששש כמה עומק בתשובה שלך...גלעד לוי
ממש פסיכיאטר מוסמך
הוא התכוון לומר שיצאת קצת מגזים.me.
וגבר שמסתכל בחוץ זה היצר שלו.
וכל אחד יעשה את שלו בנידון.
*כל אשה* מתייפה בחוץ ולא בביתאהרל'ה
עצם העלאת השאלה לדיון על פאה דוקא, היא דמגוגית ומניפולטיבית (במחילה מהשואל שמסתמא שאל בתמימות, או כך שמע מאחרים). כי כל אשה באשר היא, בבית זורקת על עצמה חלוק כלשהו, ובחוץ מתאפרת, מתלבשת הכי יפה שאפשר, לא חוזרת על הופעה פעמיים, וכו' וכו'. ללא שום קשר לפאה.
הסיבה היא פשוטה - מאוד קשה לשמור על הופעה חיצונית מושקעת בבית, עם הילדים והטיטולים והבישולים. יש כמובן מקרים יוצאי דופן, כמו ארוחות שבת ודברים חגיגיים. אבל ביום יום מאוד קשה לבקש מאשה לחבוש פאה בבית, זה כמו שהגבר יסתובב בבית עם מגבעת.
אבל כשמגיעים לפאה, פתאום מגיע הטיעון הזה, בשביל מי את שמה פאה? לבעלך או לאחרים?
כל פריטי הלבוש האחרים, המושקעים, הם סבבה לגמרי מבחינת השואל...
וכמובן שגם בזמן הגמרא יצאו הנשים עם תכשיטים מיוחדים החוצה, והתייפו בעיני חברותיהן, ובחז"ל מובא שאשה יכולה להתייפות לאחרים וזה טבע האשה, כמובן שאסור לה לבלוט ולהיות יוצאת דופן, אבל להתייפות מותר.
אגב, שאלה זו נשאלה ע"י הרב משה לוי, וענה לו הגאון רבי שלום משאש:
"כל הנשים שבעולם וגם אשת כבוד תורתו בכלל, כאשר רוצים לצאת לשוק, אז מתלבשות יפה בבגדי כבוד כדי שיתראו בכלל נשים נכבדות ויקרות, ובבית אין לובשין אותן, שהם יקרים. וגם בבית מטפלים בבנים ובבישול ובכל צרכי הבית, ויתלכלכו להם. גם מעולם לא יצאו לשוק בבגדי בית, שבזה הן מורידין את כבודן ואת כבוד בעליהן, ובודאי שצעוק יצעק הבעל על אשתו אם יראה אותה מנוולת בשוק לפני חברותיה, ותתגנה בעיניו, אף אם תלבש בגדי כבוד בבית, כי הבעלים מקפידים על השוק יותר מהבית, ופוק חזי מאי עמא דבר, אין צריך להאריך בזה. וגם הבעלים בבית מסירים בגדי כבוד של השוק ולובשים בגדים פשוטים שיוכלו ללכלכן וכיוצא, וגם שיהיו בני חורין מעט מכובדם של בגדי השוק, וזה שייך גם בנשים, ובפרט שע"פ רוב ולפי רוח היום, יוצאים יחד לשוק בעל ואשתו בבת אחת, ויתבייש לראות אשתו מנוולת כמו ערבית, בתוך נשים אירופאיות מלובשות ומקושטות כראוי לרוח הזמן ובהיתר. ורוב האנשים בדעה זו".
את דברי הגר"ש משאש אפשר לראות בספר זה, פרק שמיני: 20190903134459.pdf
אה לא זה הענייןסלט מקולף
קודם כל, לאישה כיף להיות יפה. בלי קשר לאף אדם חיצוני. זה נותן הרגשה טובה.
אני ממש מקווה שאתה לא באמת חושב שנשים עושות דברים רק בשביל הגברים בסביבה... (יש כאלו, אבל זה בעיקר בנות שמחפשות בן זוג. פחות הנשואות)
גם אם אני אלך למפגש עם חברות שלי אני אלבש יפה. כי זה כיף.
נשים צריכות להיות יפות ומטופחות. לדעתך אישה צריכה להיות מכוערת ומוזנחת כדי שלא תסתכל עליה? נו באמת.
שנית, יש גבולות של צניעות. גם לפאה. וכמו שיש נשים שלובשות מטפחת לא צנועה, יש גם נשים עם פאה לא צנועה. זה בעיה שלה בלבד ולא עסק שלך.
יתירה מכך, יש פוסקים רבים הסבורים שבחוץ חובה ללבוש פאה דוקאאהרל'ה
ובבית אין שום חובה כזאת. לכן יש ענין ללבוש פאה בחוץ, ובתוך הבית כל אחת תעשה מה שנוח לה.
(אני מצרף את רשימת הפוסקים)
◄ החזון איש: "לפאה יש יתרון"!
מרן החזון איש, סבר שיש עדיפות לפאה על מטפחת, כיון שהיא מכסה את כל השערות כראוי, ובמטפחת לפעמים מתגלות שערותיה. והובאה דעתו בספר דינים והנהגות מהחזו"א (חלק ב' פ"ח אות ט'). כמו כן מעידים תלמידיו, הגר"י מאיר זצ"ל (שהעיד גם שהחזו"א התיר לאחותו לעשות פאה משערות עצמה, במעמד כמה מתלמידיו), הגר"י פרידמן, הגר"ח גריינמן, ועוד.
ובספר "מעשה איש" (חלק ג' פרק ו' - מעשה רב) מובא: "הרה"ג רבי אליהו פרידמן זצ"ל הגיע פעם לבית רבינו [החזו"א]... היה תמוה אצלו שראה את הרבנית, אשת רבינו, הולכת עם פאה על ראשה, וכנער ירושלמי, היה הדבר אצלו לפלא. אמר לו רבינו: ראיתיך תמה... מה שלבשה אשתי - אין זה שיער עצמי אלא פאה, ובאיזורים שלנו כך נהגו ללכת".
ומרן הגר"ח קניבסקי שליט"א, במענה לשאלה שהובאה בספר "נזר החיים" (דף רי"ד): "בשם החזון איש אומרים, שיש מעלה בפאה, משום שמכסה את כל השערות... ויש אחרונים שמחמירים בפאה, אך אצלנו לא נהגו להחמיר".
ובספר מאיר עוז (סימן ע"ה) הביא את דברי הגר"ח קניבסקי שליט"א: "וכן הורה לי הגר"ח קניבסקי שליט"א, כששאלתיו אם ראוי לי להחמיר בזה, ונקט לשון המשנה ברורה, ושבמקומותינו המנהג ללכת עם פאה, והוסיף שאשתו של החזון איש הלכה עם פאה, וכן אמו אשת הקהילות יעקב, וסבתו, וכל נשות ליטא, הלכו עם פאה, ובוודאי שלא היו עושות דברים שאינם לכתחילה".
וכן מובא בספר "אורחות רבינו הקהילות יעקב" (חלק ג' אות ס"ג): "אמר לי הגר"ח קניבסקי שליט"א, זקנתו הרבנית ע"ה, אמו של מרן החזו"א זצוק"ל, לבשה פאה נכרית, וכן הרבנית ע"ה זוגתו של מרן החזו"א לבשה פאה נכרית, וכן הרבנית ע"ה זוגתו של מו"ר זצוק"ל [בעל הקהילות יעקב] לבשה פאה נכרית".
◄ הגרב"צ אבא שאול: "העדיף את הפאה וכך הורה לנשים אחרות"!
מרן הגאון רבי בן ציון אבא שאול זצ"ל, ראש ישיבת פורת יוסף ומגדולי הפוסקים הספרדיים:
בחוברת "כיסוי ראש לאשה" (יו"ל בתשס"ח) מובא, "יש מהעולם שרצו לטעון שה"אור לציון" רק הליץ בעד המנהג אבל למעשה לא התיר, ולכן שאלתי את בנו הגאון רבי אליהו אבא שאול שליט"א האם נכון הדבר, וענה לי בזה הלשון, באופן כללי סבר אבי שמטפחת עדיפא, אבל כיון שיש נשים שיוצאות להן שערות מהמטפחת, העדיף אבי את הפאה והנהיג בביתו ללבוש פאה נכרית, שזה כיסוי יותר טוב, וכך הורה לנשים אחרות".
ואכן אימתו את הענין עם הגאון רבי אליהו אבא שאול שליט"א, ראש ישיבת "אור לציון" ורבה של שכונת מטרסדורף בירושלים, ואמר כי כך הם הדברים, ממש כמו שכתב בחוברת הנ"ל. וגם אישר את השמועה כי יש עמו מכתב ארוך מאביו הגאון זצ"ל בענין זה, ובו הוא כותב בפירוש כי יש עדיפות לפאה על מטפחת מפני שמצוי בה גילוי שערות, ואין הוא סובר כדעת המתירים גילוי אצבע אחת או שתי אצבעות וכו'. אך לא רצה לפרסם את המכתב עד אריכות ימים ושנים של הגר"ע יוסף.
ורמז למכתב זה ניתן לראות בספר "תפארת ציון", ושם כתב בזה הלשון: "והיתה לו (לגרב"צ אבא שאול זצ"ל) חכמה בפסק, לצאת מתוך בעיות סבוכות, ואכמ"ל. והיו הוראות שהיה עונה בחכמה, עד שיש שלא היו יורדים לסוף דעתו. וכגון בענין פאה נכרית... היה מסתיר פסקים מסויימים מחמת השלום. פעם אמר לי לערוך מפיו תשובה ארוכה ומנומקת בענין מסויים, ולהסתירה שלא תתפרסם אלא לאחר אריכות ימים ושנים".
◄ הגר"ש משאש: "מצוה וחובה על הנשים להתקשט, ולא להתנוול ע"י מטפחת"!
מרן הגאון רבי שלום משאש זצ"ל, ראב"ד ירושלים ורבה של יהדות מרוקו (תבואות שמש אה"ע סי' קל"ז, שמש ומגן חלק ב' סי' ט"ו-י"ז):
"אני רואה במנהג זה [של לבישת פאה נכרית] דבר חשוב ביותר, ומעלה גדולה נמצאה בו, לפי מש"כ הפוסקים החולקים על מהר"ם אלשקר על מה שהתיר גילוי שערות חוץ לצמתן... והנה באלו הנשים הלובשות מטפחת, אי אפשר לומר "ונקה", כי המטפחת בורחת מן הראש, וגם מי שלובשות כובע נשאר הרבה שיער חוץ לצמתן, ועיני ראו נשי הרבנים קרוב לשליש ראשן מגולה, וכסהו והתגלה".
ועוד כתב, "טוב שנקח מנהג זה שיש בו כיסוי הראש לגמרי בלי להניח שום שערה יוצאת חוץ וכו', משתלבש מטפחת או כובע ותלך אחר מנהג שיש בו מחלוקת. ולדעת צד אחד יש בו משום פריעת ראש דאורייתא שנגלה שערה מגופה ממש".
ועוד כתב, "מצוה וחובה על הנשים להתקשט לבעליהן וכו' בהיתר, ולא להתנוול ע"י מטפחת ויגרמו לבעליהן לתת עיניהם באחרות ח"ו, וכמה חששו חז"ל והתירו הרבה איסורין שלא תתגנה האשה על בעלה".
◄ הגר"מ שטרנבוך: "האוסר פאה אינו מחמיר אלא מיקל מאוד"!
מרן הגאון רבי משה שטרנבוך שליט"א, ראב"ד העדה החרדית, בשו"ת דת והלכה (סי' א'):
"וביותר רצוני להדגיש, דהאוסר היום לכל אחד פאה נכרית מדינא, אינו מחמיר רק מיקל בזה מאוד, שאשה היום במטפחת אינה מכסה כל שערותיה תמיד, וזה מקום לחוש לאסור מדינא אפי' מהתורה לרשות הרבים, ואם בפאה נכרית החשש לרוב הפוסקים רק מדת יהודית, במטפחת החשש מגילוי שיער, והיינו פגיעה בדת משה ממש, וא"כ המחמיר עלול להקל לגרום איסור תורה, שרק יחידים אצל הספרדים שיפרקו פאה נכרית, יזהרו במטפחת שתכסה תמיד כל השערות כדין, וגם אם בפאה נכרית הרי זה שינוי מדרכי אבותינו, במטפחת לחוד ובמיוחד לספרדים הרי זה שינוי טפי, שזה מפורש בשו"ע שצריך עוד לרשות הרבים רדיד ולא סגי במטפחת לבד, וכן נהגו באמת אצלם מדורי דורות, עד שסביבם נשתנה המנהג והתחילו במטפחת לבד. וא"כ אפי' במטפחת אין בזה חומרא, רק קולא נגד הפסק ומנהג מדורי דורות שצריך חוץ מהמטפחת רדיד דוקא".
◄ הגרמ"י לפקוביץ: "בתעמולה נגד פאה יש סכנה לעיקרי הצניעות"!
הגאון רבי מיכל יהודה לפקוביץ זצ"ל, ראש ישיבת פוניבז', במכתב שהובא בקובץ בית הלל י"ט:
"בס"ד, י"ז סיון תשס"ד. למעלת כבוד הרב... על דבר אשר כמה שאלו בזה שחתמתי על כרוז שמשתמע ממנו קריאה להרחקת חבישת פאה נכרית, אפרש דעתי בענין.
הנה דבר פשוט שלא היתה כוונתי לחוות דעתי בעצם היתרון של הפאה הנכרית, אשר נידון זה כבר עלה על שולחן מלכים גדולי הדורות הקדמונים זי"ע, ומגדולי הדורות ז"ל היו שהנהיגו כן בביתם ונהרא נהרא ופשטיה, ובהרהור אחר פסקם יש בה פרצה.
ובאמת דכיסוי הראש ע"י פאה גרמה טובה לכיסוי נאות של שערות הראש לבל יראו החוצה, גם לאלו שע"י כיסוי המטפחת לא היה דבר זה נשמר אצלם היטב, וכל מטרת החתימה היתה לבקשת קבוצה לחזק המנהגים שהנהיגו ע"פ אמותיהם והחיזוק היה בתרתי, האחד שלא יראו עצמן כיוצאים מן הכלל, ועוד והוא העיקר, שלא יבואו ע"י המטפחת לפרוץ ולהוציא משערן החוצה כאשר נכשלו בזה רבים.
אבל התעמולה שעושין בדבר [נגד לבישת פאה], יש בזה סכנה, לערער עיקרי הצניעות המחוייבת מן הדין, ואין דעת תורה נוחה מזה שיצא ח"ו איזה פרצה, ואלו המבינים ישפיעו על השניים בכדי שהצניעות יהיה שמור בכלל ישראל".
◄ הגר"מ פיינשטיין: "פאה נכרית יותר טוב ממטפחת"!
הגאון רבי יצחק עבאדי שליט"א, ראש כולל "אוהל תורה" בלייקווד, בשו"ת אור יצחק (אה"ע סי' ג'), מעיד על דברי מרן הגאון רבי משה פיינשטיין זצ"ל:
"וזכורני מיד לאחר נשואי שאלתי את הגאון הגדול הנ"ל [בעל אגרות משה] אם צריך ללבוש כובע על הפאה נכרית, ואמר לי שאין צריך. ועוד הוסיף לומר לי כי פאה נכרית יותר טוב ממטפחת, כי פאה נכרית מכסה את כל השערות, ועוד שבזה תמיד נשאר מכוסה כל זמן שהיא על ראשה, מה שאין כן במטפחת".
◄ והוסיף על כך הגר"י עבאדי שליט"א - "ופוק חזי שדבריו צודקים".
◄ הגר"י טשזנר: "המטפחת הרבה פעמים מחליקה"!
הגאון רבי יהודה טשזנר שליט"א, אב"ד ומו"צ באופקים, בספרו שערי תורת הבית:
"חובה על כל אשה נשואה לכסות ראשה. והרבה נשים שואלות במה עדיף לכסות ראשן, עם מטפחת או עם פאה? והנה מעיקר הדין כל דבר המכסה הוא כשר, אלא שיש כאן ענין של הידור מצוה. כי לכסות עם מטפחת הוא יותר צנוע מלבישת פאה, אכן הפאה מכסה יותר טוב את השערות שלה, כי בזה אפשר בקלות לכסות גם את כל השערות שבצדדים, וגם היא צמודה היטב ואינה נופלת, אבל עם מטפחת קשה לכסות את כל השערות שבצדדים, וגם המטפחת הרבה פעמים מחליקה וע"י זה מתגלים שערותיה. על כן, אשה שיודעת איך לקשור את המטפחת באופן שמכסה היטב את כל שערותיה, ובלי להחליק פה ושם, יש עדיפות והידור בלבישת מטפחת, אבל אם אינה יכולה להיזהר בזה, עדיף ללבוש פאה. ויש לשים לב, כי כל ענין כיסוי הראש הוא משום צניעות, שלא יראה מהשערות הטבעיות שלה החוצה".
◄ הגר"מ גרוס: "ללכת עם פאה גם בבית"!
מרן הגאון רבי מרדכי גרוס שליט"א, אב"ד חניכי הישיבות, בספר "והיה מחניך קדוש":
"וצריכה להיזהר מאוד שלא יצא משיער ראשה אף משהו, ונשים שמשאירות שערות גדולות יקשה הדבר מאוד שלא יצאו מעט שערות דרך המטפחת, ועדיף שתלך עם פאה נכרית אף בבית, וע"י זה לא יצאו שערות".
◄ הגר"ג ציננער: "יש מעלה לחבוש פאה"!
הגאון רבי גבריאל ציננער שליט"א, רב ומו"צ בבורו פארק, מח"ס "נטעי גבריאל", בקובץ אור ישראל (ל"ו-ל"ז):
"ולאחרונה שכשנודע החשש על הפאות שהם מע"ז הסירו הנשים את הפאות ולבשו מטפחות, וראינו בכמה מקומות ובפרט בערי ארה"ב שהיו יוצאות שערותיהן מבעד המטפחת, מה שלא אירע בפאה נכרית".
ועוד כתב: "יש מעלה בחבישת הפאה, שהרי בכיסוי מטפחת מצוי שחלק השיער מגולה, וכבר נתבאר בפוסקים לאסור כלל, דלא כדברי מהר"ם אלשקר סי' ל"ה".
ועוד כתב: "והנה בימים ההם היו נוהגים ללבוש צעיף ועליו המטפחת, שני כיסויים, או בכמה מקומות שנשים גילחו את שערות ראשן, ובימינו אין הדבר נהוג בכמה קהילות ישראל, לכן יש מעלה לחבוש פאה המכסה את כל השערות".
ועוד כתב: "עוד מקובל מגדולי ישראל טעם על שלא רצו להחמיר כל כך בזה [ולאסור לבישת פאה], מפני שלא תתגנה על בעלה. ובפרט בדורותינו אלה ראו ענין זה נחוץ למאוד, שדרכו לצאת חוצות לפרנסתו".
◄ הגר"י קאפח: "הלואי וכל בנות ישראל ילבשו פאה"!
הגאון רבי יוסף קאפח זצ"ל, מגדולי חכמי תימן, כתב בתשובה כתב יד שהתפרסמה בחוברת 'המשביר':
"פאה נכרית קדושה ומקודשת, והלוואי וכל בנות ישראל ינהגו בה. כי אין שום הלכה אצלנו שיש לקחת את האישה לדקורטור כדי שיבחר ויתאים לה את הלבוש המכער אותה דוקא, אלא מותרת להתנאות בפאה נכרית".
וכן הביא בספר "ברכת משה" על הלכות ברכות (פרק א' סעיף מ"ב בהערה): "וכ"כ מורי הגאון זצ"ל בתשובה כתב יד וזה לשונו, גם כיום לדעתי יכולה הכלה לחבוש פאה נכרית יפה שביפות ונהדרה שבנהדרות, והכי איתא במשנה, והוי כיסוי ראש מעליא".
◄ מוהרא"ש: "טוב מאוד לחבוש פאה"!
הגאון רבי שלמה אליעזר שיק זצ"ל, מגדולי רבני חסידות ברסלב, בספר "שיחות מוהרא"ש" חלק ט':
"אלו הנשים שהולכות בשערותיהן, לא די שיש להן מטפחת, כי רואים בחוש אשר דרכה של המטפחת לזוז ממקומה, ובכך נראות שערות ראשה בחוץ. ועל כן טוב מאוד לחבוש פאה נכרית, שעל ידי זה לכל הפחות תהיינה מכוסות השערות. ואף שיש מהנשים הספרדיות הנוהגות שלא ללבוש פאה נכרית משום פריצותא, עם זאת מי שרוצה להסתכל בעין אמת ולהבין את האמת, ההכרח לו להודות, אשר אי אפשר בשום פנים ואופן לכסות את השערות במטפחת בלבד, כי היא נוטה הצידה, ואז נראות השערות בחוץ, ויש על זה קללה מהזוהר הקדוש, עד כדי כך שאומר הזוהר, שכל העניות והדחקות שאדם סובל, היא רק מחמת שהאשה הולכת בגילוי שערותיה בביתה, ומכל שכן בחוץ, ועל כן בזה שהאשה חובשת פאה נכרית הרי זה כמי שמתלבשת באיזה כובע, כי סוף כל סוף אין זה השיער שלה, כי אם כמו כובע על השיער, אשר זה טוב יותר, ובזה היא מכסה את כל שערותיה שאין רואים אותן בחוץ".
ובספר שיחות מוהרא"ש חלק י"ג: "בקרב הספרדים נוהגות רוב הנשים לילך רק בצעיף משי על השיער (מטפחת), והסכנה בזה, שהצעיף מחליק מהשיער, ואז נתגלות השערות. ואז טוב יותר לילך בפאה".
ובספר אשר בנחל (חלק ל"א, תשובה ה'-כ"ד): "כפי שהיום הולכות הנשים עם שערותיהן בלי תגלחת, ואזי חצי ראש בחוץ בגילוי שיער, בודאי עדיף ללכת עם פאה שיכסה את השערות לגמרי, וזה ברור מאד מאד".
◄ "אין איסור לאשה שתיראה יפה וחסודה"!
וכתב עוד שם, "ומובא בספר "שמש ומגן" מהצדיק הקדוש רבי שלום משאש, זכר צדיק וקדוש לברכה, אשר מדבר מאד מאד בעד חבישת פאה, אף שהיה חכם ספרדי, והוא מסביר בהגיון למה היום כן כדאי לנשים לחבוש פאה ולא מטפחת... שעדיף כי תלכנה הנשים בפאה, ולכל היותר הן תראינה יפה יותר, אשר אין זה איסור לאשה שתראה יפה וחסודה" (חלק ס"ב, תשובה י"ב-תקצ"ה).
◄ הגרש"ז אויערבאך: "תהיי נורמלית ותקני פאה כמו כולן"
"כאשר אמי התחתנה הוא קנה לה פאה נכרית. גם לבת דודתי שהתחתנה (נכדתו) ולא רצתה לקנות פאה נכרית, אמר: תהיי נורמלית ותקני פאה כמו כולן" (עדות נכדו, בספר "ועלהו לא יבול" ח"ג).
"הפאות היו אצלו לכתחילה, אין בזה שום בעיה, ולבנות הטובות שלו הוא נתן פאות ולא הסתייג מזה... היה מקובל אצלנו, אני לא יכול להגיד שממש זה גם על דעתו אבל כך היה מקובל בבית, שיש עדיפות ללכת עם פאה. כי הפרקטיקה מראה שנשים שהולכות עם מטפחת - יש להן בעיה נפשית עם זה, וזה מתפרץ אצלהן בדברים אחרים - והדברים האחרים הם לא צנועים כל כך. אם הולכים עם פאה - אז רגועים ואין בעיה, לכן אצלנו מקובל שיש עדיפות אפילו ללכת עם פאה".
"ומה שנוגע לרב אלישיב, אני בעצמי שמעתי בהקלטה מה שהרב אלישיב דיבר בשיעור, ושם פשוט הציבור לא תפסו את הענין - הוא דיבר נגד פאות פ-ר-ו-צ-ו-ת... אבל הפאות הצנועות - הוא לא היה נגד, כמו שסיפרתי שהבת שלו הצדקת הרבנית לאה ע"ה הלכה עם פאה" (תימלול משיחת הגאון רבי יצחק ירוחם בורודיאנסקי שליט"א, משגיח בישיבת קול תורה, ראש כולל "ישיבת הר"ן" בירושלים וחתן הגרש"ז אויערבאך זצ"ל, עם הרב יואל שילה שליט"א).
◄ הגאון רבי יהודה שפירא: "יש בזה משום חיזוק הדת"
הגאון רבי יהודה שפירא זצ"ל, ראש כולל 'חזון איש', ומתלמידיו המובהקים של החזון איש. בספרו "דעת יהודה" (תשובות בהלכה ובהנהגה), הובא:
שאלה - "המשנה ברורה בסימן ע"ה, כתב שמותר ללבוש פאה נכרית, מלבד במקומות שנהגו לאיסור, אלא שיש טוענים שאין לדמות הפאות של אז לשל היום, ולכן מעודדים לעבור לכיסוי ראש במטפחת".
תשובה - "פאה צנועה אין בה שום פקפוק, ובימינו יש בה גם משום חיזוק הדת כי קשה לצעירות לעמוד בניסיון".
[אמר המעתיק: שאלה זו הסתפקו העורכים אם לפרסמה, ושאלו על כך בזה הלשון:
"ב"ה, כ"א אדר ב' התשע"א, מעלת כבוד מרן הגאון רבי חיים קניבסקי שליט"א.
בעידודו של מרן שליט"א אשר כתב שמצוה לפרסם, אנו עסוקים בעריכת תשובותיו של מרן הגר"י שפירא זללה"ה, ושוב נסתפקנו על כמה תשובות אם להביאן ובכדי לקצר לא פירטנו למה הסתפקנו, ונא יודיענו חוות דעתו על הדברים, אם אפשר לפרסמם".
וענה הרב: "אפשר לפרסם הכל, וצריך לפרסם"].
◄ הרבי מליובאוויטש זצ"ל: "לא להסתפק בכובע ומטפחת"!
"בעצם הענין דלבישת פאה נכרית, ולא להסתפק בכובע ומטפחת, מבואר ההכרח בזה בכמה מקומות. והרי רואים במוחש אשר לבישת כובע ואפי' מטפחת, משאירה חלק השיער בלתי מכוסה, על כל פנים במשך זמן קצר, זאת אומרת שעוברים על האיסור הגדול, וכהפסק דין בשו"ע או"ח סי' ע"ה" (אגרות קודש להרה"ק מליובאוויטש זצ"ל, חלק י"ט, איגרת ז'תכ"ה).
◄ כל נשי חב"ד, ללא יוצא מן הכלל, צריכות ללבוש פאה!
"מבלי להיכנס לסיבות שמנעו עד עתה את ההנהגה של דברים מסויימים בבתי אנ"ש, בלבושים ובחינוך הבנים, רצוני להדגיש לכן שוב, שמהיום ואילך על כולן, ללא יוצא מן הכלל, להתאחד עם נשות אנ"ש הלובשות פאה" (אגרות קודש חלק י', איגרת ב'תתק"ע. מאידיש: "אגרות קודש מתורגמות" חלק ב'. הובא גם בליקוטי שיחות חלק כ"ג עמ' שמ"ט. איגרת זו נשלחה לכמה ארגוני נשים).
◄ אשה צריכה לשכנע את חברותיה ללבוש פאה!
"במענה למכתבה מד' תצוה בנוגע לפאה, בו כותבת שאינה מבינה בדיוק מה הכוונה בזה, ענין הפאה הוא, שהשערות תהיינה מכוסות לגמרי, ובמילא אם מכסים רק חלק, אין זה כפי שהכוונה בזה היא. גם היתה צריכה להשתדל שגם אחרות יעשו כן, ולבאר להן שזוהי הדרך וסגולה לבריאות, פרנסה ונחת אמיתי מהילדים, והשי"ת יעזור לבשר בשורות בזה" (אגרות קודש חלק ח', איגרת ב'תס"ג. מאידיש: "אגרות קודש מתורגמות" חלק ב').
◄ גם אם מישהי תבטיח לכסות היטב עם מטפחת, יש להורות לה ללבוש פאה!
"ובפרט שכאמור זהו נוגע לרבים, שאפילו אם פלונית אומרת שבהנוגע אליה אין נפקא מינה באיזה אופן תכסה ראשה, כיון שבכל אופן יהיה הכיסוי כדבעי, מובן שאינה יכולה להבטיח בהנוגע לאחרות" (אגרות קודש חלק ט"ו, איגרת ה'תקי"ג).
◄ הוראה לאשה להדר וללכת עם פאה, אף אם אמה הלכה עם מטפחת!
"יש מקום לומר שמי שהוא יטעון על דבר הנהגת האמהות שלאו דוקא בפאה. אבל כבר מילתי אמורה, שהרי זה מברכות עקבתא דמשיחא, אשר בת קמה באמה להוסיף עליה בשמירת התורה והמצוה" (שם).
◄ יש לבחור את הפאה היפה ביותר
"ובפרט בזמננו, שאפשר להשיג פאה נכרית בכל הצבעים, והיא נראית יפה עוד יותר מהשיער שלה עצמה, תתבונן האישה בעצמה (ואין צורך לשם כך בהתבוננות גדולה של שעה או מחצית השעה) מהי הסיבה האמיתית לכך שהיא אינה רוצה לחבוש פאה נכרית אלא מטפחת..." (תורת מנחם חלק י"ב עמ' קפ"ח, שיחת ר"ח אלול תשי"ד. שיחה זו הובאה גם בספר "ליקוטי שיחות" חלק י"ג עמ' קפ"ח ואילך).
"את הדברים דלהלן שמעתי בטלפון מפי הגברת זלדה נעמעס [ז"ל, אשת חינוך ידועה מחסידי חב"ד] מברוקלין ניו יורק. "כשהגענו לארה"ב מאירופה בשנת תשי"ח לאחר נישואינו, נכנסנו אל הרבי ליחידות. אני לבשתי כובע וחצי פאה, ולא ראו לי אף שערה אחת משערותי. במהלך היחידות וכו' אמר הרבי: "צריך ללבוש פאה"! אני עדיין לא קלטתי אז מה זה "רבי" ונסיתי להתווכח, ואמרתי: "כל השערות שלי מכוסות, והשערות שרואים זה חצי פאה". והרבי ענה: אבל צריך ללבוש פאה! חצי פאה זה כמו חצי בריאות". והמשיך: "עבור לבישת פאה מובטח בריאות, פרנסה ונחת מהילדים ומהנכדים... ומה עוד את רוצה"?
עניתי לרבי: "זה מספיק". ואז אמר הרבי: "תמצאי כאן מישהי שהיא מבינה בזה, והיא תלך איתך לקנות פאה יפה, שמי שתראה את זה תרצה גם היא ללבוש פאה". ובפנותו לבעלי אמר הרבי: "לך לרב חדקוב, הוא ילווה לך כסף לפאה יפה עבור אשתך". כמובן שאחרי ברכות כאלו, אין אני יוצאת מפתח ביתי עם מטפחת. אפילו כשאני יורדת להוציא את הזבל החוצה, גם אז אני לובשת את הפאה" (לקט שכחת הפאה, ס"ג).
◄ הגר"מ אשכנזי: "אין לתושבת הכפר לצאת מביתה ללא חבישת פאה"!
וכך כתב הגאון רבי מרדכי שמואל אשכנזי זצ"ל, רב ואב"ד דכפר חב"ד, במכתב מיוחד שפירסם:
"ב"ה, ערב ראש השנה תשס"ח. אל אנ"ש שיחיו תושבי הכפר. בקשר לכיסוי הראש של נשים נשואות, אשר לאחרונה נהייתה בזה פירצה נוראה - הנני להודיע: א. מובן ופשוט אשר בחבישת מטפחת או כובע, כשאפי' רק מקצת מהשערות מגולות - הרי זה היפך השולחן ערוך! ב. ע"פ הוראות כ"ק אדמו"ר, על האשה לחבוש אך ורק פאה נכרית! הדברים מחייבים את כל אחת ואחת ללא יוצאת מן הכלל. אי לכך: אין לתושבת הכפר לצאת מביתה ללא חבישת פאה, והנני רואה בהוראה זו חלק מתקנון הכפר! ונזכה לכתיבה וחתימה טובה, כהבטחותיו הקדושות של הרבי שע"י חבישת הפאה זוכים לבני חיי ומזוני ולפרנסה".
אתה אמיתי! וצודק בכל מילה!כלה נאה
תודה..כבר תיכננתי ללכת לטיפול...גלעד לוי
אל תתרגש ממחמאות שמגיעות מתוך אינטרס אישי...אהרל'ה
הכותבת "כלה נאה" לבשה פאה בעבר, ומחמת שקראה חומר תעמולתי בנושא הזה, החליפה את הפאה במטפחת. היא יום יום מתמודדת עם הרצון ללבוש פאה, ומובן מאליו מה האינטרס האישי שלה בנדון - שכל הנשים יהיו כמוה בדיוק, ולא יהיה לה במי לקנא...
מה הפלא שהיא מחמיאה לך באופן אוטומטי?
אתה לא צריך טיפול חלילה, אבל כפי שכבר כתבתי בתגובתי הקודמת - השאלה שלך על נשים החובשות פאה היא לא שאלה רק עליהן אלא על כל אשה באשר היא, כולל "כלה נאה" בעצמה, כי היא לעולם לא תתלבש בבית כפי שהיא מתלבשת בחוץ, ותמיד ההופעה החיצונית תהיה פי עשר יותר מהודרת.
אתה צודק שפאה זה יותר יפה. מי מתווכח בכלל ?ה' אלוקינו
אתה לא צודק שזה מאינטרס.
ללכת עם מטפחת במקום פאה (בהקשר של צניעות גרידא) זה פי מיליון יותר קשה. כי זה פי מיליון פחות יפה.
אז את בעצם מחזקת את מה שכתבתיאהרל'ה
מכאן נובע גם הדחף שלה להצדיק אוטומטית כל טענה נגד פאה, גם במקרה הזה שאם היא תחשוב קצת היא תראה שהטענה מופנית גם אליה באותה מדה, שכן יש להניח שגם היא מתייפה בחוץ פי כמה מאשר בבית.
וגם אם היא תיתמם ותטען שהיא לא כך, עדיין רוב הנשים נוהגות כך.
אתה טועה. היא לאו דווקא מנסה להחזיר את כולן להיות כמוהה' אלוקינו
אלא זה נכון שמתמודדים עם הנסייון הזה , אבל באמת באמת בפנים , עמוק עמוק , אני יודעת , פשוט יודעת ,שמטפחת צנועה יותר מפאה. וזהו. אין מה להתווכח.
כי אצלך המשוואה היא צנוע = מכועראהרל'ה
אבל פוסקי ההלכה לא מכירים את השטות הזאת, ועבורם צנוע הוא כיסוי ראש מלא, שלא מחליק מהראש מידי פעם, או מגלה מלכתחילה שני טפחים, או מתנשא לגובה כמו כובע של טבחים.
אתה גבר נכון ? אז מה הקשר שלך לתגובות פה ?ה' אלוקינו
אענה ואסגור את הנושא .
1: מטפחת לא מחליקה מהראש ! אם שמים אותה עם מונע החלקה מתחת איכותי.
2: אפשר להחמיר ולכסות את הכל .
3:הרוב לא מתנשאים לגובה ככ גבוה כמו שאתה מתאר, אלא יש קצת נפח .
ב"הצלחה.
הקשר שלי הוא הבורות העמוקה שיש בכל הנושא הזהאהרל'ה
1) המטפחת מחליקה לרוב הנשים, ורובן לא מעוניינות או לא טורחות להשקיע בחומר מונע החלקה (שאיני יודע עד כמה הוא עוזר, לאשתי לא עזר שום דבר).
2) שוב, אפשר להחמיר, אבל בפועל לא מחמירים. אז פוסקי ההלכה המליצו על פאה מתוך הבנה שזו האופציה שבפועל תביא לכיסוי מלא.
3) גם קצת נפח זה בולט מאוד.
בהצלחה גם לך
גם הפאות היום נפרצו לצערנו וממש לא בטוח מכסות הכל.ניקית בהריון
לא אומרת שפאה זה גרוע. רק שזה כבר לא הכי טוב כי מכסה הכל.. יש ויש, תלוי בסוג ובאישה. בדיוק כמו במטפחות.
עזבי..הבן אדם אובססי לפאה.כלה נאה
תודהאהרל'ה
חחחחחחחח*אשתו של בעלי*
למה? בגלל שאת אמרת?
צאי ותלמדי!
את מוזמנת לצחוק .אבל לעולם לא יהיה אפשר להתווכחה' אלוקינו
שפאה יותר יפה ממטפחת (בהקשר של צניעות גרידא)
שיהיה לך ב"הצלחה.
אני סיימתי להגיב
וכמובן לא כועסת על אף אחדד.. העיקר הוא לעשות רצונו יתברך
יותר יפה - כן. הקשר של צניעות - ממש לאאהרל'ה
חחחחחחח יום יום מתמודדת????כלה נאה
אתה מסכן לגמרי.
אני קוראתי חומר תעמולתי?
תתבייש!
יש לי שכל ישר. ועוד שפוסקים גדולים ומספר יותר גדול מהמתירים שאוסרים.
וקראתי כבר את התגובות האובססיות שלך גם בכיכר השבת. גם שם צחקו עליך.
יש לך מוניטין מהקב"ה להציל נשים ממטפחת?
אכן, מה שקראת הוא חומר תעמולתי, 90 אחוז שקראהרל'ה
הפוסקים המתירים הם למעלה ממאה ושלושים!
ואני לא מגיב בכיכר השבת, ולא אחראי על מי שמעתיק לשם מה שאני כותב כאן. אני רק יכול לומר שעוד לא נולד האדם שיצחק עלי...אם את תוקפת אישית, זה כבר מראה שנגעתי בנקודה מאוד אמיתית.
השכל הישר אומר שאשה בלי פאה (ועוד שלבשה פאה בעבר) מקנאת בחברתה החובשת פאה. וכך כתבו כמה וכמה פוסקים.
כמו למשל הרב יצחק רצאבי, בספר “מעיל קטן” למהרי”ץ זצ”ל, בהערות לספר הנקראים “שולי המעיל” (סי’ ו’ הערה רכ”ח), במענה לשאלה מה דין נשות עולי תימן בפאה נכרית, אחר שנהגו בתימן בשנים ושלושה כיסויים. וזה לשונו שם:
“אם חז”ל אמרו שאין אשה מתקנאת אלא בירך חברתה, בזמננו הן מתקנאות גם בפאת ראשה של חברתן, ואי אפשר לקבוע איסור גמור ומוחלט בדבר, כי חכמי הדור חלוקים בדעותיהם אלו מתירים ואלו אוסרים, ורוב הנשים לא תשמענה לאוסרים אלא אם כן יחליטו כן כולם או רובם ככולם… והרבה פעמים יגרום ענין זה הפרת שלום הבית, כי קשה מאוד להיות שונה מחברותיה ושכנותיה. ואין לדון בזה מצד מנהגי הקהילות, כי בלאו הכי נשתנו כל מנהגי המלבושים וכיוצא בהם. ואין זה מחלוקת בין אשכנזים לספרדים, כי גם מהאשכנזים יש אוסרים, וגם מהספרדים יש מתירים”.
ואם אני אגיד לך שאני סולדת מהצביעות הזאת?כלה נאה
מעניין. אם הייתי מקנאה מה הבעיה לקנות פאה??
יש לי כסף ברוך השם. יכולה ליקנות כמה אם רק ארצה.
ולא מעניינות אותי לא שכנות ולא חברות.(ורובן עם מטפחת)
לבנתיים לך מפריע הנשים הצנועות.
שמשתדלות לקיים את רצון ה' בלי כל התחכמות. גם ממראית עיין ניזהרות. אפילו אם יש מתירים.
וכל שכן שיש אוסרים.
לי מפריע נשים צנועות? חחחאהרל'ה
אבל כאשר את מטיפה מוסר לאחרות, אני מנסה להסביר לך בעדינות שאת טועה, וגם מזכיר לך את האינטרס האישי שלך...
יש לך כסף ואת יכולה לקנות פאה כמובן, אבל לא תקני כי את חושבת שזה אסור. וזה הופך אותך, בלי לשים לב, לאחת שמנסה בכל כוחה להסביר לכולן מדוע זה אסור...
את סולדת מהצביעות כי פשוט הכנסת לעצמך לראש שזה צביעות, כדי להרגיע את המצפון שלך שאומר "למה בעצם לא להיות יפה כמו רוב הנשים החרדיות".
אם זה הרצון שלך, כולנו נכבד אותו, אבל את צריכה לשמור אותו לעצמך ולא לבוא בטענות לאף אחת שנוהגת כפי שפוסקים הרבנים האחרים.
זה לא נכון בכלל.פרח שלג האבודה
ומפגש עם חברות, את לא יוצאת מטופטפת?
אלו ממש שטויות
אם כבר אשה מסמפטת את חברותיה, הרבה יותר ממה שמחשבנת את הגברים בחוץ.
יוצאת ברור. זה מה שהתכוונתי שהיום משקיעים יותר החוץכלה נאה
שורה תחתונה..גלעד לוי
1) כיסוי ראש נועד להראות שאישה נשואה ולא מצניעות ולכן רווקות לא חייבות כיסוי ראש
2) נשים מעדיפות להתייפות לבחוץ ולא לבית
3)שמירת עיניים היא של הגבר כמו שצניעות היא של האישה אממה מעניין לאישה מפריע שבעלה לא שומר על העיניים
אבל אין לה בעיה לדפוק הופעה לבחוץ כדי להכשיל גברים אחרים.
אבל אתה מכליל לגמריפרח שלג האבודה
כמו שלגבר יש נפילות, גם לאשה יש.
אתה יודע כמה פעמים אשה צנועה מחליפה בגדים כדי שתהיה צנועה, יפה ולא מושכת?
הרי גוף של אשה זה משהו שמשתנה, ולבחור בגדים צנועים זה מלחמת התשה,
במיוחד שכל הגבולי כ"כ יפה, אבל אשים אותו רק בבית לבעלי
ובחוץ אחליף לבגד הרבה יותר מוזנח. (יחסית)
להגיד שאשה דופקת הופעה בשביל להכשיל?
זו ממש הכללה גורפת ולא נכונה.
הניסיון של היופי הוא חזק מאד אצל אשה.
לא מכלילגלעד לוי
אני בטוח שלא..
אבל אישה לאישה זאב..
אישה תדפוק הופעה לבחוץ ותשנא את האישה האחרת שעושה את אותו הדבר
לא הייתי רוצה שיעבוד עם אף אשהפרח שלג האבודה
אחד על אחת,
כמו שאני לא אעבוד עם גבר אחד על אחת.
כי קשר נבנה מהמון דברים, חוץ מאשה מטופחת.
וצריך תמיד לדעת איפה לשים את הגבול.
אבל אתה נשמע קיצוני מאד, אשה לאשה זאב וכו'
אני לא מרגישה ככה.
ואני לא שונאת נשים שדופקות הופעה, אפילו אם היא לא צנועה,
אולי, מרחמת עליהן.
לא אמרתי עבודה צמודה..גלעד לוי
התכוונתי לעבודה במשרד..
ואחת העובדות צנועה אבל מתלבשת בצורה מאוד יפה...(דופקת הופעה)-לא דיברתי עדיין על חשוף...
זה היה לך נעים?
אני בטוח שלא..מהר מאוד היית מתייחסת אליה כאל מתחרה שלך..
אז כן שאת מתלבשת יפה לעבודה את הופכת להיות מתחרה של מישהי שאולי את בכלל לא מכירה אותה..
וגבר ממוצע שיראה משהי שלובשת בגדים לא נוחים\ בגדים שקר איתם וכו' בשם זה של להראות טוב יהיה בטוח שזה כדי שיתסכלו על אותה אישה.
אז אתה טועהפרח שלג האבודה
לא יזיז לי,
אני בטוחה בעצמי,
ונותנת לבעלי המון, בטוחה באהבתו אותי, ולא מפחדת מנשים שדופקות הופעה.
ואני לא דופקת הופעות, אלא תמיד מתלבשת, בטוב טעם, נקי ומגוון.
מצד שני בעבודה אחד על אחד כן אפחד, כי יכול להתפתח קשר, משיחות, דיבורים,
צחוק, מבטים, הכלה, שיתוף וזה הרבה יותר מפחיד אותי מאשה שמתלבשת יפה, אבל שומרת על דיסוננס.
צודקת בכל מילה.סלט מקולף
גלעד היקר, כל השורה התחתונה שלך היא רצף של טעויותאהרל'ה
2) אכן לאשה יש טבע להתייפות בחוץ, וזו זכותה המלאה. בגמרא מובא שאשתו של אחד האמוראים דרשה להתייפות, ושאלו אותה למה, הרי את אלמנה, וענתה "לך ולחברך ולחברורך" (לך, הדיין, ולחברים שלך). ויש עוד הרבה מקורות דומים בחז"ל. במסכת תענית דף כג מובא שאשת אחד האמוראים יצאה לקראתו מקושטת לרחוב, על מנת "לשמור עליו" שיסתכל רק עליה.
3) האשה לא מתכוונת להכשיל אף אחד, אלא היא רוצה הופעה יפה כדי להרגיש טוב עם עצמה.
נ.ב. אתה גם טועה בענין העבודה עם גברים. העבודה עצמה היא הבעיה, ולא הלבוש של האשה.
משקיעים יותר בחוץפרח שלג האבודה
זה נכון.
אבל ממש לא באופן גורף למען הגברים.
אלא כדי להרגיש טוב בחברה.
ואני לא מדברת על עצמי בכלל.
כי לרוב אני בבית בדיוק כמו שאני בחוץ.
לא אמרתי בשביל הגברים. אלא שהתוצאה לא טובהכלה נאה
היופי נשאר בחוץ.
וזה גרוע.
וגם אם אני ניראת טוב בבית זה לא ברמה של בחוץ. כי לא נוח לי להיות מוגבלת בבית. וזה לא בגלל זלזול בבעל.
אז אני שמחה לבשר לכןפרח שלג האבודה
שיש הרבה נשים שהן מטופחות בבית כמו בחוץ.
ואפשר להתלבש יפה, צנוע, וגם נוח.
כך שזה יתאים לבית ולחוץ באותה מידה.
ואשה צריכה להיות יפה ומושכת לבעלי ולא תסמרטט את עצה ותאשים אח"כ את כל הנשים בחוץ.
וקשר זוגי נבנה על הרבה דברים חוץ מהיופי.
גם אני מתלבשת בבית. אבלל לא ילך עם עקב ופאה..כלה נאה
רוב הנשים ברוך השם לא ניראות סמרטוטיות בבית. ועם בגדים בלוים עם כיתמי אקונומיקה.
פשוט הן לא כמו בחוץ.
שאלת את בעלך מה הוא מעדיף?שוקולדד ציפס
יש משהו בביתיות במראה חמים ונעים!!!! לא מוזנח ומלוכלך חלילה.
לבעלי חשוב מאד!! איך אני נראית בחוץ אבל אם בבית אני אסתובב בעקבים זה מעצבן אותו...
אנשים בימינו שכחו לגמרי את המושג של שמירת העיניים...אהרל'ה
כתב מרן הגאון רבי שלום משאש זצ"ל בשו"ת תבואות שמש (אה"ע סי' קל"ז):
"לא אסרו חכמים לאשה שתתייפה כל מה שתוכל, רק שיהיה בהיתר, ועל האנשים לשמור עצמם שלא יביטו בהם. ואם באנו לזה, הלא כמה נשים יפיפיות שאפי' יכסו ראשן במטפחת ובצעיף, הלא רק מחמת רוב יופיין יש גירוי יצה"ר, האם נאסור עליהם לצאת לשוק או נאמר להם לכסות פניהם כגויים כדי שלא יביטו בהם אנשים. וגם ישנם היום הלובשים איזה כובעים או מטפחות על ראשן יוצאים מן הכלל ובוחרין בזה יותר משערותיהן ויש בזה גירוי יותר מהשיער, האם נאסור להם? גם צורת המלבושים של היום נשתנו, ואע"פ שמותרים ע"פ הדין, יש בהם גירוי יצר שמייפין האשה מאד, האם נאסור להם? אלא ודאי כל מה שהוא מותר ע"פ הדין, בין אם תכסה בבגד, או בשיער, העיקר הוא שלא יהיה מגופה, הוי ליה מלבוש על ראשה, ואין לנו להיכנס אם הוא מיפה אותה או לא, דזהו ענין הגברים שחובתם שלא להביט, ואפי' תהיה מכוסה בכובע אין ראוי להביט".
עוד פעם אתה??כלה נאה
יש הרבה נשים שהולכות עם פאה והן מכוערות!!
לא לכל אחת הפאה כזאת מחמיאה. ואם היא לא מתאימה את התספורת לפנים אז בכלל.
אז תיהיה רגוע.
לשיטתך אני יכולה גם לצאת בפריצות ולהגיד לאף אחד לא להסתכל .
עוד פעם את?אהרל'ה
בכל אופן, יש הבדל מהותי בין לצאת יפה לבין לצאת פרוצה. אם את לובשת / חובשת פריט לבוש בולט ויוצא דופן, את "מכריחה" את כל הגברים ברחוב להסתכל עלייך, וזה אסור.
אם את רק יפה, אז פה זה התפקיד שלהם לשמור על העיניים.
ההיפך ,בבית אני לובשת את מה שאני באמת אוהבתה' אלוקינו
ללבוש...
יש לך ילדים עם טיטולים? בישולים? כביסות?אהרל'ה
הלו, לי יש ילדים טיטולים ובישוליםוואוו
בהחלט אפשר להכלילאהרל'ה
אם את יחידת סגולה, אשרייך.
כל מילה!וואוו
למה שאשה תשים כיסוי ראש או פאה בבית??יפעה1986
לא אמרתי בבית-גלעד לוי
אמרתי לא להתייפות בשביל בחוץ
למה לא? זה נותן יראת שמיים לילדים. וגם מי שגרהסחלב
וכל אלה ששמות בובו בגבהים אסטרונומיים*אשתו של בעלי*
אני עם מטפחת או כובע לפעמים.יפעה1986
את נשואה רק כמה שבועותה' אלוקינו
לי לקח שנתיים בערך עד שלמדתי לעשות את הקשירות שאני אוהבץ עם הנפח. אבל יש כאלה שתוך שבוע כבר יודעות חחח זה עניין של תרגול. מטפחת זה מהמם כשיודעים לשים אותה
בנוגע לפאה, זה יפה,לא אגיד שלא. לא אשקר. אבל אני יודעת עמוק בפנים שזה פחות צנוע כי פאות זה מאודדד יפה. (לעניות דעתי הרבנים שהתירו פאה , לא נראלי שהתכוונו לכאלו פאות יפות אבל לא בדקתי ,צריך לשאול ולחקור ! )
גם בעלי אומר לי שעדיף מטפחת ולא פאה....
זוהי שטות נפוצה מאוד, שהתירו רק פאות קש...אהרל'ה
למעשה, כל מי שקצת קרא את ספרי הפוסקים בנדון הזה, רואה שגם בדורות הקודמים דובר על פאות יפות מאוד, וכאלה שלא ניתן להבדיל בינן לבין שיער טבעי.
אתן דוגמא אחת מתוך ים דוגמאות:
כתב הגאון רבי סיני שיפפער זצ"ל בשו"ת סתרי ומגיני (חלק ב' סי' מ"ד): "וגם לחוש אחשדא שיסברו הרואים שהיא שערות עצמה היא חומרא גדולה, דכיון שיודעים העולם שיכולין עתה (בשנת תרצ"ב – לפני שמונים שנה) לעשות הפאה נכרית יפה כל כך שתיראה כשערות עצמה, אמאי נחשוד אותה". ועוד כתב, "דהפאה נכרית נעשית עתה בהדרת היופי".
פאה זה לא צנוע. ואסורה לפי ההלכה.לה' המלוכה
זו בטח לא הפאה שהתכוונת לשים...
- תלכי למישהי שתלמד אותך כל מיני קשירות יפות, יש בובו עדין ומחמיא מאוד, ישנם עשרות סוגי מטפחות וקשירות מהממות.
תהיי גם יפה וגם צנועה.
הנוחות תבוא בהמשך.
בזכות ההשתדלות שלך לצניעות, תקבלי את כל שעל ליבך, בלי השתדלות...
כי בובו שצומח לגובה,זה כן צנוע...נכון?*אשתו של בעלי*
דחילאקקקק !! אל תשווי בין בובו לפאהה' אלוקינו
צנוע זה צנוע*אשתו של בעלי*
תשאלי גבר.. את אישה. מאיפה את יודעת ?ה' אלוקינו
יודעת..יודעת..*אשתו של בעלי*
מי שתוקע עיניים כנראה לא תוקע עיניים בכיסוי ראש שלה חחחחחה' אלוקינו
הצחקת אותי... את כנראה לא מכירה ראש של גבר
את סתם אכולת סטיגמות, וחבל.סלט מקולף
כמו שיש פאות יפות יש גם מטפחות יפות.
ויש פאות שנראות כמו מטאטא ותאמיני לי ששום גבר לא יסתכל לכיוון שלהן.
חוץ מזה, דווקא בציבור שבו בדרך כלל לובשים פאות (הציבור החרדי) הבנים פחות מסתכלים על בנות.
או שאת מתכוונת שגברים מהציבור הדת"ל מסתכלים יותר על נשים עם פאות?
מוזר קצת מה שאת אומרת.
את חיה בסרטהלוי מא
מעניין שאתה מודע להן ואני לא. בדיוק הנקודה שלי.סלט מקולף
מקרי קיצון יש בכל מקום, אתה בוחר באיזה חברה לחיות.
הלואי והיה מיקרה קיצוןכלה נאה
את חיה בכחשההלוי מא
אני לאסלט מקולף
אני רק אומרת שיש מצב שיש מקרים, רק שאני אישית לא שמעתי.
כדאי להסביר שבציבור שאינו חרדיאהרל'ה
רק בציבור החרדי (גם חרדי לאומי) עדיין זוכרים מהו כיסוי ראש.
סליחה? אתה מכפיש פה המון אנשים!וואוו
לא כתבתי על כולןאהרל'ה
אבל באופן כללי, במגזר הדתי לאומי, אחוזים מבהילים מתוך הנשים הורידו לגמרי את הכיסוי, וחלקן לובשות משהו חלקי כמו "סרט" שזה ממש לא כיסוי, וכו'.
בציבור החרדי אין מציאות כזאת שאשה לא תכסה את הראש!
באמת אין שום מקום להשוות בין בובו לפאהאהרל'ה
ראי מה כתבתי- "עדין ומחמיא"לה' המלוכה
אז אפילו בובו לגובה, הרבה יותר צנוע, כן.
צודקת. ... אני לא בטוחה שזה מה שהרבניםה' אלוקינו
התירו.
אה...ועל בובו בגובה בניין גברים לא תוקעים עיניים??*אשתו של בעלי*
למה אבל את מדברת בזלזול?לה' המלוכה
ולהגיד על נפנוף בפאה זה לא זלזול?*אשתו של בעלי*
לא אמרתי שאמרת על בובו כך או אחרת.
זו היתה דעתי.
אני מדברת בשם ההלכה, לא בשמי.לה' המלוכה
אין בעיה ללכת איתה.
כל הפאות האחרות, אסורות בתכלית האיסור!
למה את כל כך כועסת? את ילדה גדולה וצדיקה. הבחירה בידיים שלך.
ברור שהבחירה בידיי*אשתו של בעלי*
רק שלהגיד על פאה-אסור ואסור ולא צנוע
כשבובו מוגזם הוא גם לא צנוע,זה חוסר היגיון בעליל.
אבל עם מי את רבה?לה' המלוכה
העניין התחיל שהפאה לא צנועה, ואת תוקפת עם הבובו. זו נבלה וזו טרפה.
לא רבה*אשתו של בעלי*
יקירתי, אז את כנראה לא מודעת לעצמך. חבל.לה' המלוכה
מודעת..מודעת..*אשתו של בעלי*
גם אני הבעתי את דעתי, וכמדומני לא זילזלתי באף אחד בדרךלה' המלוכה
לידיעתך, כל השטויות של "פאה מתנפנפת"אהרל'ה
זהו ניסוח שמופיע בפשקווילים.
בפוסקי ההלכה מובא שאסור ללבוש פאה שהיא חריגה בנוף המקומי. וזוהי הלכה פשוטה, שכל דבר שהוא חריג הוא פרוץ.
עבר זמנו, בטל קורבנולה' המלוכה
2. מה נקרא חריג היום?
מה שאני יודעת, שהיום, אם אתה לא נראה חריג, אתה אכן כזה.
3. אתה באה להשמיע ולא לשמוע.
אני ממש לא שם.
אתה תנחיל לאשתך וילדייך איזו דרך שתבחר בה, העיקר ותעשה את רצונו בתמימות.
אין שום בעיה, אם זה לא חריג זה בסדראהרל'ה
וכמו שהעיר בשו"ת "שירת בן הלוי" סימן י"ג:
"ומה שטענו הרבה אחרונים שמנהג לבישת הפאה הונהג והשתרש ע"י קלי דעת ואפיקורסים, זה היה יציב וקיים אז. אבל מה נאמר ומה נדבר בדורינו כאשר כל מלבוש הנשים, אף היראות ביותר, הוא לבוש שהונהג ע"י פורקי עול והגרועים אף בין אומות העולם. החל מנעלי הנשים עם העקבים, המשך בגרבים הדקות והשמלה המראה מקצת החלק התחתון, וכלה בגרוע מכל בחלק העליון של השמלה המבליט את צורת האשה. כל זה לא נתיסד ע"י אנשים יראים. ואם נעמיד אשה הלבושה בדורינו בצניעות ליד נשים שהיו לבושות לפני מאתיים שנה ויותר, כפרוצה תחשב. וגם על מלבושים יותר צנועים משל היום צעקו גדולי הדור של זמנם. ואם כן לא הנחת אשה תחת בעלה. אלא יש צד להקל, אחרי שכבר נהגו במלבושים אלו החדשים הרבה שנים, הורגלה בהם העין ואינם מעוררים את היצר כמו אז, ואי אפשר עתה לכוף את כל העם ולאסור עליהם הכל מכל וכל. ואין דין הפאה שונה היום משאר המלבושים".
יואו, השם ירחם. ממש דברי כפירהלה' המלוכה
אבל ללכת בפריצות הזו, שכתוב, בגלל שעין רגילה בזה???????? ראית מה הולך בחוץ? בנות הולכות עם הלבשה תחתונה, אולי תתיר גם את זה איכשהו?
מינימום בגד, במקסימום כסף. כמה שחשוף יותר, יותר טוב. ( מסכנות, ממש. ולא בציניות)
ועוד להתיר פאה, בכזו קלות???????
לפעמים גבר יכול לבוא להרהורי עבירה, רק על ידי ראיית פאה, בלי לראות גוף ופנים של אישה, מרוב שהן מושכות!!!
תסלח לי, לא מכירה אותך, ומכבדת אותך על היותך יהודי, אבל ממש אין סיכוי שאני מנהלת איתך התנגחות עכשיו,
כי יש אנשים שעד פתחם של גהנום לא יחזרו בתשובה.
אז, כולנו חוטאים פה ושם, כי "אין צדיק בארץ, אשר יעשה טוב ולא יחטא", אבל החוכמה, להודות בזה, שאנחנו לא בדרך הנכונה/ שקשה לנו ליישם את רצון השם ( עדיין אנחנו לא מלאכים), אבל לא לנסות להכשיר את הטרף, כ"טובל ושרץ בידו".
שמה לב הוא יודע לצטט רק את המתיריםכלה נאה
לא יודע מילה על מה שהאוסרים אומרים. ועוד אומר לי ליפתוח שולחן ערוך.
את יודעת עד כמה השקר צועק. במקום שיגידו לאישה שמשתדלת ומכסה ראש עם מטפחת שכל הכבוד לה שמחמירה בזה.
הם עוד אומרים שאנחנו הפרוצות עם הבובו לא בסדר.
וזה מה שכואב לי בנושא הזה.
עולם שקר.
ולא כדאי להמשיך לענות לו. יש לו אובססיה לפאה.
אכן, לא צריך, וגם אין עניין להמשיך לענות לולה' המלוכה
אני נפעם מהצידקות המופלגת שלךאהרל'ה
גם הגאון רבי שלום משאש שהיה פוסק הדור, כתב במפורש:
"וגם ישנם היום הלובשים איזה כובעים או מטפחות על ראשן יוצאים מן הכלל ובוחרין בזה יותר משערותיהן ויש בזה גירוי יותר מהשיער, האם נאסור להם? גם צורת המלבושים של היום נשתנו, ואע"פ שמותרים ע"פ הדין, יש בהם גירוי יצר שמייפין האשה מאד, האם נאסור להם?"
לא רק זה אלא שבגמרא (יבמות) מובא שבגדים צבעוניים של אשה יכולים להביא אדם לידי שז"ל.
ובכל זאת לא אסרו את זה...
אבל אצלך זה כפירה!
ההבדל הוא:NTC
פאה לעומת זאת, כשהיא הרבה יותר יפה מהשיער המקורי, מביאה מבטים אחרים והרבה פחות רצויים.
אגיד לך מה העניין*אשתו של בעלי*
כי הרבה פעמים בהמשך לראש יש גוף עם חולצה צמודה/חצאית קצרה...
נדיר למצוא מישי עם פאה מהממת ומושקעת ובגדים שמאטע...או לא מאופרת/מבושמת וכו'...
צודקת בכללי. את מדברת על סוג מסוים של נשים.כלה נאה
שוב, בלבול גדול בין יופי לפריצותאהרל'ה
הוא הדין לפאה, יכולה להיות "מהממת" אבל צנועה.
בובו, לעומת זאת, לא יכול להיות צנוע כי הוא בולט מאוד. אלא אם כן רוב הנשים ילכו עם בובו בגודל בנין. בינתיים רוב הנשים בארץ בכלל לא מכסות את הראש.
ההגדרה שלך לצניעות היא "בגדים שמאטע" וזוהי טעות איומה ונוראה
נו..נו..*אשתו של בעלי*
עיזבי. הן אפילו לא מודעות למה הן מכסות ראש בכללכלה נאה
אם הגדולים שלהם לא רואים בזה בעיה?
חחח את מצחיקה אותי עם השטני ובלונד.
אני מכירה שטניות ששמות פאה שחורה.
מי אמר שבלונד יפה ומושך יותר?
כדי לסבר את האוזן עד כמה זה לא לשם שמיים, אלא לשם היופילה' המלוכה
אני רק יודעת שיש הלכה, וההלכה התירה סוג של פאה אחת בלבד. גם לאשכנזים וגם לחבד"ניקים. כל רב הגון, לא מתיר פאה יותר ארוכה מעצם הלוז, ולא משיער טבעי, רק סינטטי.
לגבי פאה השחורה, זה יותר מחדד את הנקודה, שאמרתי בכותרת, שזה לצורך החיצוני. בדר"כ מי שבהירה נמשכת לכהה , וכן להיפך.
אז הפאה מספקת לה את הטעם שלה.
ומה שקורה פה, זה סתם שנאת חינם.
מצד אחד מתדיינים על עניינים ברומו של עולם, מצד שני זורעים שנאה וחוסר כבוד אחד כלפיי השני.
זה לא פחות מזה.
כולנו יהודים.
גם לך אין שמץ של מושג, מדוע את מכסה את הראשאהרל'ה
לפי הראשונים, וכן נפסק ברמ"א אורח חיים סימן עה, מותר לאשה להוציא שערות מהכיסוי, כל עוד הראש מכוסה. הגאון רבי משה פיינשטיין כותב שהשערות יכולות להיות גם באורך יותר מטפח. גם הגאון הרב בן ציון אבא שאול.
כמו כן, הרווקות יכולות לפי ההלכה לצאת בשיער ארוך. אז השיער הוא לא אלמנט של פריצות.
כיסוי השיער לאשה הוא קללה שהתקללה חוה, כמובא במסכת עירובין דף ק.
מיותר להתייחס לשטויות שמאכילים את כולן בפשקווילים, שפאה מותרת רק עד עצם הלוז.
על איזו קללה אתה מדבר להתייפות לבחוץ?כלה נאה
פרע את ראש האישה.. מבינים שזה פיזר את שערה. ופאה פזורה לא שונה.
אם ספר יביע עומר ניקרא פשקיוולים אז אתה ממש מושחת שמדבר כך.כניראה שיש לך אינטרס לצאת נגד הרב עובדיה צ"ל.
מאוד מתאים לסוג משתכנזים שלא מסוגלים לשמוע אותו או את הבן שלו.
זהו. אין מה לדון בזה מבחינתי.
עניתי לך כבר בתגובה אחרתאהרל'ה
כתבתי לך כבר, אם את זוכרת את הגמרא בעירובין, אולי את גם זוכרת מה כתב על זה הגאון רבי יוסף חיים, ה"בן איש חי", בעירובין שם, בספרו "בן יהוידע":
"כי אתא רב דימי אמר עטופה כאבל [פירוש, אחת הקללות שנתקללה חוה וכל הנשים, שעטופה כאבל ובושה לפרוע שיער ראשה]. ונראה לי בס"ד, כי הני אינם קללות גמורות, דכיסוי הראש יש כמה נשים דניחא להו ביה, כדי לעשות תכשיטין וקישוטין נאים בכיסוי הראש שלהם". כלומר, הבן איש חי לא הבין שעיקר הטעם הוא צניעות ולא קישוטים ותכשיטים נאים, אלא "קללה" בעלמא שאינה קללה גמורה, כי הנשים מוצאות להן פתרונות (ובדור הפרוץ הזה היתה סייעתא דשמיא מיוחדת למציאת פתרון נאה – פאה).
לגבי יביע אומר, מי טען שזה פשקווילים? ואיפה יביע אומר התיר פאה עד עצם הלוז???
יביע אומר התיר פאה לגרושה ואלמנה, בלי שום הסתיגות, או כוכבית קטנה... פשוט התיר וזהו.
אני מאוד אוהב את הרב עובדיה ולומד בספריו
זה כבר נפוץ אז לא כ"כ מושך צומי לענ"דוואוו
אל תגזימישירוש16
ויש גם פאות שאינן צנועות, כנ"ל מטפחות.
רווקות מסתובבות עם שערן (כל סוגי השיער, על שלל גווניו) באורכים שונים, גם אחרי עצם הלו"ז, שטני, חום עם גוונים וכו.
ואף אחד לא חושב לעצור אותם ולהגיד שזה לא צנוע.
או שישימו מטפחת. כי זה יותר צנוע מהשיער שלהן עצמן.
אחרון חביב-
מטפחת זה הרבה יותר נוח מפאה.
ואני חייבת למחות כל המשפט האחרון - הוא פשוט לא נכון.
בני אדם לא מקבלים משהו ללא השתדלות. זה פשוט מנוגד לבסיס היהדות.
על רווקות שמסתובבות עם שיערןכלה נאה
ואישה נשואה לא מכסה ראש רק שתיהיה צנועה או לא. אלא שיהיה ניכר שהיא אשת איש.
ועם פאה גם צנועה זה פחות ניכר.
ומבחינת צניעות זה עוד עינין ביפני עצמו.
מאיפה הבאת את זה בדיוק...לב נתיים
גם גרושה צריכה לכסות וגם אלמנה..
גם אם אישה לובשת אוהל גבר לא אמור להסתכל עליה כי ככה ולא משנה מה זה עושה או לא עושה לו..
אין תפקיד האשה לחשוב רגע מה שאני לובשת ימשוך את עיני הגברים או לא..תפקידה להכיר את ההלכה ולהתלבש בגדרי ההלכה .
אישה מכסה ראש כי זה אחת מעשר קללות שחוה נתקללהכלה נאה
שום ערוה. שיהיה ניכר שהיא אשת איש.
צניעות? זה עוד עיניין. שאשת איש צריכה להצניע את עצמה ושלא תחשב לרווקה.
ומה עושים? מנסים הכי להראות כרווקות.
לכי תיראי את הערביות. גם הילדות מכסות ראש. הן צנועות.
אני לא ימשיך בויכוח איתך. אם את חבד אז בכלל.
בהצלחה.
וואו, איזה ידע את שופעת מתוך ויכוחים קודמים איתי...אהרל'ה
"כי אתא רב דימי אמר עטופה כאבל [פירוש, אחת הקללות שנתקללה חוה וכל הנשים, שעטופה כאבל ובושה לפרוע שיער ראשה]. ונראה לי בס"ד, כי הני אינם קללות גמורות, דכיסוי הראש יש כמה נשים דניחא להו ביה, כדי לעשות תכשיטין וקישוטין נאים בכיסוי הראש שלהם". כלומר, הבן איש חי לא הבין שעיקר הטעם הוא צניעות ולא קישוטים ותכשיטים נאים, אלא "קללה" בעלמא שאינה קללה גמורה, כי הנשים מוצאות להן פתרונות (ובדור הפרוץ הזה היתה סייעתא דשמיא מיוחדת למציאת פתרון נאה – פאה).
כמו כן, מה שכתבת שאשה נשואה צריכה להיראות נשואה, אין לזה רמז באף פוסק הלכה... הראשונים או האחרונים. כמובן שלא בחז"ל.
הרב עובדיה הביא איזה פוסק שאסר פאה בגלל שאשה נשואה נראית רווקה ומתחילים איתה, והוא דחה אותו לגמרי, וכתב שאין הבדל בחומרת החטא בין רווקה נדה לאשת איש.
כיסוי ראששירוש16
יש דיון שלם בגמרא האם גם רווקות מחויבות בכך (ואין בזה שייכות בכלל לאשת איש) ובסוף הדיון התקבל שרק נשים נשואות מחויבות בכיסוי ראש. אבל זה מראה לאן הכיוון.
כיסוי ראש זה חלק ממצוות צניעות.
ואל תגידי לי בבקשה שצניעות נועד לגברים. זה ממש לא נכון...
עיוות של מצווה כל כך מדהימה ויפה שרק גורם לאנשים לדחיה ממנה.
(יש אומנם סעיף במצווה הזאת שמדברת על התייחסות לפן הגברי בצד העיניין - זאת אומרת, להכיר בעובדה של משיכה ולדאוג בכך גם בעיניין הבגדים. אבל זה לא עיקר המצווה וגם לא הסיבה לה).
חחח כןן?? אז מה לא צנוע בשתי אצבעות מחוץ לצטפחת???כלה נאה
ולא מתוך ספר של רב של היום שמתיר. או מספר של רב אחד שאוסר.
ישבתי עם בעלי ממש ללמוד את כל המחלוקת בנושא.
ומשם תביני כמה את בטוחה בעצמך שמותר. יש מתירים נכון. אבל כשאת קוראת גדולים אחרים שחולקים את מבינה שזה לא כזה חלק.
ושבגמרא דנו על פאה. מדובר על פאה שמתחת לרדיד או בחצר. אף אחת לא יצאה לרשות הרבים עם פאה גלויה. מדובר על תוספת שיער שתעשה לה נפח מתחת לכיסוי כדי שתתיפה..
וכיסוי ראש זה מובן שזה לצניעות. צריך להסביר את זה בכלל??
למדו גם מריבקה שראתה את יצחק. "ותיקח צעיף ותתכס"
כיסוי זה בא להצניע משהוא. את השיער שהוא היופי של האישה. ולכסות שיער עם שיער .. לא לזה התכוון המשורר!
רק שהיום אנחנו מתחכמים בכל מיני דברים.
פשוט מי שמתיר פאה יודע מחליט שגיסוי ראש הוא סתם מצווה לא מובנת. ולא משנה עם מה לכסות גם עם שיער שלך שגזרת אותו.
למי שהאמת צועקת מבין שזה עקום.
גם פרה אדומה נשמע עקוםשירוש16
לא הבנתי למה הכנסת פה את הנושא של 2 אצבעות. לא דיברתי על זה וגם את לא הסברת את ההקשר לשיחה הנ"ל.
לא אמרתי שכולם מתירים. וגם לא אמרתי שכולם אוסרים.
את מתכחשת לאלה שמתירים. זה כמו להגיד שהיתר מסוים של רב לא רלוונטי כי את מבינה את ההלכה אחרת ממנו.
זה מגוכח. כי זה לא רלוונטי.
אם את למדת את ההלכה וקיבלת החלטה נבונה - זו זכותך.
אבל אם למדת את הגמרא כמו שצריך תביני שהחיים הם לא שחור לבן. כנ"ל התורה.
יש הרבה דברים שרבנים מסוימים אוסרים כשאחרים מתירים.
ואף אחד לא מתימר להגיד מי צודק. כי זה לא התפקיד שלנו לקבוע זאת.
משיח יגיע ויישר הדורים. לא אנחנו.
כיסוי ראש היא הלכה למעשה. לא כל כך מובנת. בדומה לפרה אדומה.
אם את או אנשים אחרים מצאו לכך סיבה זה מעולה.
אבל לא קשור למטרת המצווה.
המטרה של המצווה היא שאישה תכסה את השיער שלה כאשר היא נשואה. לא כחלק ממצוות הצניעות אלא כחוק.
אם את לא מסכימה איתי וטוענת שכתוב במפורש במקורות מה הטעם למצווה הזאת - בשמחה אשמח לראות מה מצאת.
הטעם האישי שלנו למצוות עוזר לנו לקיים אותם. לא לחייב אותם על אחרים.
כתבתי על שתי אצבעות כי כתבת במקום אחר עלכלה נאה
ופה את אומרת שכיסוי ראש לא קשור לצניעות. אלא לטעם שאין לא הסבר.
כשקוראים מבינים בגמרא לבד לאן נושב הרוח.
אם ניראה לך שזה חוק כמו פרה אדומה אז את טועה.
מספיק שכתוב שחוה נתקללה בעשר קללות. ואחת מהן שתכסה שיערה ותיראה כאבלה.
וזה לא טעם אישי שלי למצוות. זה טעם של פוסקים גדולים. והם הרוב
לגבישירוש16
ממליצה לך לקרוא שוב את השירשור ואת התגובות הרלוונטיות.
ולגבי הגמרא - לא סתם יש לנו פרשנים גדולים בעברנו שפירשו את הגמרא.
לגבי הטענות האחרות-
אני לא שוללת את הדעה שאוסרת.
אני פשוט מכירה גם בדעות שמתירות.
העולם לא שחור לבן, 70 פנים לתורה.
אם גדולי הדור דאז (רש"י, רמב"ן, תוספות) יכלו לפרש את התורה בצורה שונה אך בכל זאת חיו בכבוד זה עם זה, אין סיבה שעמ"י לא יעשו אותו דבר.
את מעלה נקודות חשובות בנוגע לכיסוי ראש. ולא שללתי ולו לרגע את הרבנים שאת הולכת לפיהם.
אשמח אם זה יהיה הדדי.
במידה ולא - זו דעתך. לא אתחיל/אמשיך פה בוויכוח הזה.
כבר אין בו טעם.
שיהיה לך בהצלחה!
חחח כלה נאה, למדת את הנושא טוב...אהרל'ה
והראשונים שם שכותבים שהפאה נועדה למי שיש לה שיער לבן ולכן היא לובשת פאה בצבע שחור, איך זה מועיל אם הפאה מכוסה?
והרמב"ם שכותב שהפאה נועדה "כדי שתתקשט בשיער", איפה מצאנו קישוט תחת הכיסוי?
לכי תלמדי עוד כמה שנים...
ורבקה שהלכה עם אליעזר, למה כיסתה רק כשראתה את יצחק? והיא רווקה בכלל, לא? רווקות חייבות לכסות?
מדובר על כיסוי פנים, מחמת בושה.
מגיבה לךלה' המלוכה
אישה נשואה חייבת בזה.
ב. צניעות זה הכתר של השם.
צניעות זו המצווה החזקה לנשים,
כשם שלימוד תודה זו המצווה החזקה של הגברים.
ידוע, שצניעות היא מקור השפע, הברכה.
צניעות שומרת על האישה ומשפחתה.
כמו קמע ממש.
ולכן, בהרבה מקרים, שיש עיכובים ומניעות, אישה שמקבלת על עצמה צניעות. עוד פיסת בד, לכסות את הראש יותר, לסגור עוד כפתור, חצאית יותר ארוכה, גרביונים יותר עבות, בגד יותר רחב, מפאה למטפחת----- כולן ראו ישועות!!! בדוק.
כך יוצא, שהשפע בא בלי השתדלות מקסימלית, כי הצניעות (המטפחת , במקרה שלה), היא מספיק השתדלות.
את מניחה הנחות בלי להסביראהרל'ה
אז יש או אין בעיה עם שיער מהמם?
אשה רווקה היא לא מחטיאה, בגלל שהיא רווקה? 90 אחוז מהגברים לא יכולים להתחתן איתה, אז מה איתם?
תחליפי לפאה ותראי ישועות בדיוק כמו בכל דבר אחר...
◄ "ראתה במוחש שהפאה הביאה לה ברכה והצלחה"!
"בנועם קבלתי מכתבו מל"ג בעומר, ונהניתי במאד לקרות בו ממה שכתב שהוא וזוגתו שיחיו רואים השגחה פרטית בעיני בשר שלהם, וצריך היה להסביר לזוגתו תחי' את הענין בביאור יותר, אשר כיון שראתה במוחש איך שהפאה הביאה לה ברכה והצלחה, הרי צריכה להיות עינה טובה גם בשל אחרים וכמאמר רבותינו ז"ל במדות נותני צדקה, ולהשפיע גם על סביבתה בכיוון זה" (הרה"ק מליובאוויטש זצ"ל, אגרות קודש חלק ז', איגרת ב'קי"ב).
◄ "תראה בעיני בשר תוספת ברכה והצלחה"!
"בנועם קבלתי מכתבו אשר זוגתו תחי' הסכימה ללבוש פאה, ויהי רצון מהשי"ת אשר תעשה זאת בלב שמח ובעגלא דידן תראה בעיני בשר תוספת ברכה והצלחה בענינה הן הכללים והן הפרטים בבריאות הנכונה ובפרנסה לו ולכל ב"ב שיחיו" (אגרות קודש חלק ו', איגרת א'תקנ"ב).
◄ האם יכול להיות כאב ראש בגלל פאה?
"לכתבה אודות כיסוי השערות שלה, אין בזה כל שאלה כלל, כיון שה' אמר ברור שלטובת האשה ובעלה וילדיהם שיחיו שלא תהיינה שערות ראשה גלויות, ודאי אשר כן הוא ואי אפשר שע"י קיום מצוות ה', יבוא כאב ראש או הדומה לזה! לדוגמא, לכתבה אשר לובשת פאה נכרית בא כאב האמור, אפשר: א. שזהו בלבול היצה"ר, שאינו רוצה שיקיימו מצוות ואינו רוצה שתבאנה ברכות ליהודים. ב. באם אמת הוא, הרי זה ראיה שלטובתה תגזוז שערותיה שתהיינה קצרות, אז ודאי שלא יהיה כאב ע"י הפאה נכרית. לפלא שאחרי שראתה בגלוי ברכת ה' ונסיו בהולדת הבן שיחיה, שואלת בהענין" (ליקוטי שיחות חלק ל"ג, הוספות - דף רס"ד. ממכתב כ"ב טבת תשד"מ).
◄ "ברכות, עושר, בנים ובני בנים"!
"שמחתי לקבל פרישת שלום מכם, וגם את הבשורה הטובה שמהיום והלאה היא חובשת פאה. והשי"ת יעזור לכם ע"י קיום הבטחתו (זוהר חלק ג' דף קכ"ו ע"א) להתברך בברכאן דלעילא, בברכאן דלתתא, בעותרא, בבנים ובני בנים. ובפרט בימים שבין פורים ופסח, שנשי ישראל פעלו לעצמם וליהודים בכלל והביאו בזה ניסים בעולם, ימים אלו הינם ימי סגולה מיוחדים להצליח בכל הנ"ל" (אגרות קודש חלק ח', איגרת ב'תקנ"ה. מאידיש: "אגרות קודש מתורגמות" חלק ב').
◄ ראתה מופת גלוי אחר שקבלה על עצמה ללבוש פאה!
"השבוע ביקרה אצלנו מרת פרוס, חמותו של שלום לברטוב ומרדכי דובינסקי, וסיפרה דבר נפלא מכ"ק אדמו"ר. אחד הבעלי בתים בבית הכנסת בו משמש שלום לברטוב בתור שמש, יש לו ילדה בת אחד עשרה, ול"ע נשרו שערותיה באופן מבהיל עד שהיתה מתביישת לצאת החוצה. היו איתה אצל הרבה רופאים וגם אצל אדמורי"ם, אבל ללא הועיל. ויעצם שלום לברטוב שילכו לכ"ק אדמו"ר וישמעו לעצתו. כ"ק אדמו"ר אמר להם שבאם תקבל הילדה על עצמה, אשר כשתגדל ותינשא תלבש פאה נכרית, יעזור לה השי"ת שיגדלו שערותיה. היא הבטיחה וקיבלה על עצמה, וכעבור זמן התחילו שערותיה לגדול, וכעת יש לה שערות גדולות ונאות" (קובץ תשורה, סיון תמוז תשס"ה).
◄ "מכל העולם יזמינו אצלך פאות"!
גב' פרידה קוגל מברוקלין ניו יורק, מספרת. "בשנת תש"ל היה לי עסק קטן בברוקלין לסירוק פאות. עבדתי מאוד קשה והתפרנסתי בצמצום רב. כשנכנסנו ליחידות אמר לי הרבי שלא אדאג כי העסק שלי הוא עסק טוב מאוד, באשר כל אשה צריכה שיהיה לה פאה אחת לחול ופאה אחת לשבת. עוד הוסיף הרבי, שיגיע זמן שהחנויות של הפאות מכל העולם יזמינו אצלי את הפאות... הדברים של הרבי היו תמוהים, כי בכלל לא היה נהוג לקנות פאה מיוחדת לשבת (בקושי השיגו כסף לפאה אחת). וגם מה שאמר שיזמינו אצלי מכל העולם, זה נראה לי לכל היותר כבדיחה... והנה ה' עזר, הקמתי בית חרושת לפאות, ומכל העולם רוכשים אצלי את הפאות. פעם קיבלתי טלפון ממישהי שהציגה את עצמה בתור "גברת שניאורסאהן"... הבנתי מיד שזו הרבנית חיה מושקא ז"ל. היא אמרה לי בפשטות: "אני רוצה להזמין אצלך פאה". קבעתי איתה זמן ונסעתי אליה הביתה עם כמה דוגמאות. היא קנתה אצלי פאה, ומאז קנתה פעמים רבות" ("לקט שכחת הפאה" דף ק"ט).
◄ "עבור פאה מובטח בריאות, פרנסה ונחת מהילדים והנכדים"!
"את הדברים דלהלן שמעתי בטלפון מפי הגברת זלדה נעמעס [ז"ל, אשת חינוך ידועה מחסידי חב"ד] מברוקלין ניו יורק. "כשהגענו לארה"ב מאירופה בשנת תשי"ח לאחר נישואינו, נכנסנו אל הרבי ליחידות. אני לבשתי כובע וחצי פאה, ולא ראו לי אף שערה אחת משערותי. במהלך היחידות וכו' אמר הרבי: "צריך ללבוש פאה"! אני עדיין לא קלטתי אז מה זה "רבי" ונסיתי להתווכח, ואמרתי: "כל השערות שלי מכוסות, והשערות שרואים זה חצי פאה". והרבי ענה: אבל צריך ללבוש פאה! חצי פאה זה כמו חצי בריאות". והמשיך: "עבור לבישת פאה מובטח בריאות, פרנסה ונחת מהילדים ומהנכדים... ומה עוד את רוצה"? עניתי לרבי: "זה מספיק". ואז אמר הרבי: "תמצאי כאן מישהי שהיא מבינה בזה, והיא תלך איתך לקנות פאה יפה, שמי שתראה את זה תרצה גם היא ללבוש פאה". ובפנותו לבעלי אמר הרבי: "לך לרב חדקוב, הוא ילווה לך כסף לפאה יפה עבור אשתך". כמובן שאחרי ברכות כאלו, אין אני יוצאת מפתח ביתי עם מטפחת. אפילו כשאני יורדת להוציא את הזבל החוצה, גם אז אני לובשת את הפאה" (שם, דף ס"ג).
רק לשם שמיים אני מגיבה:לה' המלוכה
ושאלה קטנה:
יש מציאות שאתה צאצא של שבתי צבי?
שמתי לב שאת מגיבה לשם שמים...אהרל'ה
מה זה פאה כשרה? מה שאת החלטת?
הנה דוגמא לאחד הרבנים שהזכרתי, הרה"ק מליובאוויטש זצ"ל:
"ובפרט בזמננו, שאפשר להשיג פאה נכרית בכל הצבעים, והיא נראית יפה עוד יותר מהשיער שלה עצמה"...
תוכלי לקרוא עוד על דעתו כאן:
מהי דעתו של הרבי מליובאוויטש זצ"ל בענין חבישת פאה? - כיסוי ראש בהלכה: פאה נכרית, מטפחת, דעת גדולי ישראל
השאלה הייתה נספחת, עצם התגובה הייתהלה' המלוכה
לא מדברת על אף רב, קטונתי.
יכול להיות שגם כתבו את זה בשמו, ובכלל הוא לא אמר את זה.
ואם כן, מה המטרה לשים פאה יפה יותר מהשיער?
מצד אחד, אתה אומר שהמטפחת מחליקה, ושיערות יוצאות משם, שזה אסור, אז תומכים בפאה- ומצד שני, שמים פאה יותר יפה, מהשיער הטבעי שחס וחלילה לא יתגלו ממנו שתי שיערות...
הגיון??? אין!
שבתי צבי היה נביא שקר, ועשה הכל בשם התורה והצדק. סבב בעולם ואסף תומכים ותלמידים רבים, עד כדי להפוך למשיח, אך לשקר אין רגליים (שים לב שהאות ש' ק' ר' עומדות על רגל אחת. ואילו האותיות של אמת
א' מ' ת' עומדות על שתי רגליים)
ישתבח שמו לעד.
ביום ההוא יהיה ה' אחד, ושמו אחד.
ללא ספק, כשרואים את מה שאת כותבתאהרל'ה
אז ראשית היסטוריה על שבתי צבי - הוא הכריז על עצמו כעל משיח, התיר איסורים הלכתיים רבים, התייחד עם שתי גרושותיו, הכריז על ביטולו של צום עשרה בטבת, ולבסוף גם התאסלם.
אולי תואילי להסביר לכולנו את הקשר בין שבתי לצבי לבין אחד שבסך הכל אומר לך את האמת הפשוטה: יש עשרות ומאות פוסקים שהתירו פאה... כעשרים פוסקים מעדיפים פאה על מטפחת... ולא מדובר בפאה "קש" אלא בפאה של ימינו, כל עוד היא אינה חריגה מאוד.
באשר לשאלתך על הרבי מליובאוויטש, נתתי קישור. יש שם ציונים ומקורות לכל ספרי הרבי. זה בהנחה שבכלל מעניין אותך לדעת מה האמת, כי נראה שכבר יש לך תירוץ אוטומטי "כתבו את זה בשמו". לשקר אין רגליים, את כבר יודעת, ובטח שלא לתירוצים המגוחכים שאת כותבת.
הרבי (ועוד כעשרים פוסקים, הבאתי כאן באחת התגובות) סובר שהמטפחת מחליקה מהראש מידי פעם, ואי אפשר לקרוא לזה כיסוי. לא מדובר בשתי שערות אלא ברבע וחצי ראש מגולה. וזה נפוץ, גם אם תעצמי את העיניים בחוזקה אי אפשר להתעלם מזה.
היות והוא סובר שהפאה היא כמו בגד, זה לא משנה אם הפאה היא יפה, או יותר יפה משיער. היופי של השיער הוא לא הסיבה לכך שהוא מכוסה, וכבר הסברתי זאת בהרחבה בתגובות כאן.
אהרל'ה היקר, אמרתי את שלי, אמרת את שלך.לה' המלוכה
יפקח את עינייך לאמת הצרופה,
יתן לך להרגיש, את תמימות וטוהר התורה.
את ההיגיון, את העומק כמו הפשטות, שבה.
אע"פ, ששבעים פנים לתורה,
בסוף, הכל מתנקז לאותו מקום, לאמת האחת.
רוב שמחות, ישועות ונחמות.
המתפלל על חבירו נענה תחילהאהרל'ה
למה דעתו של הרבי מלובביץ מעניינת אותך ושל הרב עובדיה לא??כלה נאה
תרגע כבר.
אני לא הולכת בדרך של חבד אז בפאה כן?
כמו שהם לא נוהגים את המנהגים של הספרדים.
תעזוב אותנו לשמוע לפוסקים שלנו. וזהו.
זה ממש דו שיח של חרשיםאהרל'ה
מי ביקש ממך ללכת בדרך של חב"ד? גם אם את ספרדיה, יש עשרות פוסקים שהתירו, כמו הרב משאש והרב בן ציון, אבל אף אחד לא מכריח אותך ללכת כמו פוסק מסויים - תעשי מה שאת רוצה בחייך הפרטיים... ותעזבי את כל האחרות לעשות מה שהן רוצות לעשות....
החלטתי שלא להגיב יותר, אך שיניתי את דעתי!לה' המלוכה
כל מה שכתבתי עד כה, היה לפי ההלכה, אומנם לא יודעת איפה זה כתוב בדיוק (עדיין, אני לא בחור ישיבה/כולל), אבל אני לא מדברת סתם לעולם, בעזרת השם, בלי נדר.
אעשה כמוך, אתחיל להרציץ לך פה, לינקים של אלפי(!!!) רבנים ולא עשרים (כמו שאמרת, שקיימים)- שנגד הפאה
( לאו דווקא ספרדים), וכותבים עליה דברים חריפים, שהשערות יסמרו לך, ביום קיץ שמשי.
אחד להתחלה
ודווקא זה, כי חסידי גור נחשבים כבעד הפאה, מסתבר אחרת:
רבני גור נגד הפאה האופנתית: חוקות הגויים - כיכר השבת
אני יענה מנקודת מבט פחות דתית..גלעד לוי
אישה אמורה לשמור על היופי שלה לבעלה.
כל דבר שגורם לגבר להסתכל עליה (וכתוצאה מזה גם מחמיא לה -אל תגידו שלא) זה לא לעניין.
זה לא רק כיסוי ראש אלא גם איפור בגדים נעליים וכו..
תדע כל אישה שמתייפה לבחוץ שגם בעלה יסתכל על אלו שמתייפות לבחוץ..
זה בכלל לא קשור לדת.
אין הבטחה לאישה שמתיפה לבעלה שבעלה לא יסתכל בחוץכלה נאה
אני יגלה לך משהו..גלעד לוי
בלי להרגיש כל בחורה הסתכלתי לראות אם היא חושפת רגליים..
מאז שאשתי כבר לא חושפת בלי להרגיש זה כבר לא מעניין אותי..
גבר שרואה אישה עם חצאית קצרה בלי גרביונים בקור ושהיא סטבלת מבין שהיא רוצה לחשוף...
גבר כזה יכעס על אשתו ולא יתאמץ לשמור על העיניים..
אבל יש מושג הלכתי שנקרא "פת בסלו"אהרל'ה
והנראה בפשטות בביאור הדברים, שהחכמים תמהו: מדוע יצאה אשתו לקראתו עד פתח העיר כשהיא מקושטת, והלא היא מכשילה בזה את עין הרואה, והיה לה להתקשט רק בביתה לעיני בעלה ולא לעיניהם! (ובספר “בן יהוידע” כתב: “החכמים שידעו בה לא הסתכלו בה ח”ו, אלא כך נזדמנה ראייתה לנגדם בעל כרחם, וכאשר אמרו בגמ’ על רבן גמליאל כשראה ריבה אחת ובירך על ראייתה”). וענה להם אבא חלקיה, שהעיר אינה כמו השדה, כי בעיר מצויות נשים, ויש חשש שיתן עיניו באשה אחרת, ועל כן באה אשתו הצדקת כשהיא מקושטת, ללוותו בהליכתו ברחובה של עיר, כדי שלא יתן עיניו באחרות עד שיגיע לביתו. ואע”פ שגם אחרים יכולים לראותה מקושטת ויהרהרו אחריה, הרי זו חובתם שלא להסתכל בה, והיא יצאה ידי חובתה כשאינה לובשת בגד אדום וכו’, ואינה יוצאת דופן בין הנשים.
עזבי רבני גור. תביאי קישור על הראשונים והאחרונים שאוסריםכלה נאה
קראתי את מה ששלחת בכיכר השבת.
תיראי בתגובות את המגילות שארלה כתב. רק בשם אחר.
חחח יגיד שזה לא הוא.
גם מי שבעד פאה לא יכתוב את כל זה.
אין "ראשונים" שאוסריםאהרל'ה
רוב ככל האוסרים שמציין הרב עובדיה הם מהדורות הקודמים ואסרו זאת בזמנם ובמקומם כשהפאה לא היתה נפוצה.
בימינו פוסקים בודדים אסרו, כמו הרב עובדיה ותלמידיו, וגם הוא עצמו התיר במקרים פרטיים שהגיעו לפניו, כפי שמבואר בספר מעיין אומר חלק ט.
והסברתי לך שאני לא אחראי לכל תגובה שנכתבת במקום כלשהו בגלובוס. וגם אם זה היה אני (לא חושב שיש במה להתבייש בתגובות שם, ממה שראיתי ברפרוף) לא היית צריכה לציין את זה, ולא להפוך את הדיון למתקפה אישית נגדי, עם כינויים כמו "חצוף" וכדומה.
אם באמת את כותבת מתוך יראת שמים, אז את צריכה מינימום של דרך ארץ ומינימום של כבוד לזולת בכתיבה שלך כאן.
הרי המכנה שם לחבירו, או המלבין פני חבירו ברבים, אין לו חלק לעולם הבא, לא נראה לי שאת מוכנה לאבד את חלקך לעולם הבא עבור ויכוח הלכתי, אלא אם כן יש כאן הרבה אמוציות ואינטרסים אישיים שלא קשורים כלל ליראת שמים.
אם הראשונים לא דנו בזה זה אומר דרשניכלה נאה
פשוט ניהיה פירצה שנשים הורידו מטפחת ומי שלא רצתה להיראות יהודיה בין הגויים שמה פאה נוכרית.
מענין למה נקראת נוכרית?
כי הן הלכו עם זה. וזה ממש ללכת בחוקות הגויים.
ובמקום שתבין שזה בדיעבד אתה נלחם.
מה המטרה שלך?
בעצם כבר אמרת. שלא יעבדו על אחרות. חחח
יאלה .. הגברים החסידים ניראים כמו אבמים עם הפאות והקרחת. שיתחילו ללבוש גם גינס וטריקו. מה אסור בזה??
אבל צניעות של אישה לא!
זאת לא מטרת כיסוי ראש.
ובקשר לדיבור שלי. כן אתה חצוף שמזלזל ועושה את האוסרים שהם כאילו רק הרב עובדיה. ווהפשקוולים כמובן.
יש גאונים ממך שאסרו ואתה מזלזל בהם. עבדו עליך ולכן אתה נילחם בכל תוקף להציל את נשות ישראל מהם.
אני לא מדברת מילה על המתירים. אני מדברת על מציאות שאיך נשים ניראות היום!
זה אומר שלא נהגו בזה, זה הכלאהרל'ה
נהייתה פרצה וכל הנשים הורידו את ה"רדיד" (שזה הלכה מפורשת ברמב"ם ושולחן ערוך) ולבשו מטפחת.
למה את לא מבינה שהבחירה בין פאה למטפחת היא בחירה בין בדיעבד לבדיעבד?
הפאה נקראת נכרית כי היא שיער זר ולא שיער טבעי! אין שום קשר לנכרים, גם בזמן הגמרא השתמשו הנשים היהודיות בפאות, רק שהיו אלה פאות שונות משל ימינו. בכל מקרה, בימינו אין לזה שום קשר לחוקות הגויים, כי הנשים היחידות שמכסות את הראש בפאה הן החרדיות!
את יכולה להביא כל מקור שיעלה בדעתך, אדרבהאהרל'ה
או שאת חושבת שיש כאן משחק, מי יביא יותר מקורות?
המקור שהבאת הוא פשקוויל שהתפרסם בחסידות גור. על הפשקוויל אפילו לא חתומים רבנים, אלא עסקנים שאחראים על עסקי הצניעות במקום. אין הוא פסק הלכה מחייב (ובוודאי שלא פסק הלכה מנומק) אלא קריאה לציבור הרחב להימנע מפאות מסויימות.
יש עוד הרבה להרחיב על ההתייחסות הנכונה לפשקוויל, אופן הכנתו וכיצד מחתימים עליו רבנים, אבל כאן אפילו לא מדובר ברבנים שחתומים אז מיותר להרחיב. רק באופן כללי - פשקוויל הוא דבר רחוק מאוד מפסק הלכה מנומק.
ובכן, מה כתוב בפשקוויל? איסור על פאות מסויימות, שלדעת הכותב הן "דבר בולט, נועז"...
לאורך כל התגובות שלי הסברתי שדבר בולט ונועז הוא אסור, וזו הלכה בסיסית בהלכות צניעות ללא שום קשר לפאה.
מסתבר שבחסידות גור לא נפוץ פאות אומברה, ולכן אסרו להם. פשוט וקל.
מה שרואים כאן זה חוסר ההבנה המוחלט שלך, שהבאת את זה כמקור ל"רבנים שאוסרים פאה".
אני גם לא משחקת איתך ולא מנסה להפחיד אותךלה' המלוכה
אני עושה את זה אך ורק לשם שמיים, למען שמישהי לרגע לא תתבלבל מהדברי סרק שלך.
אתה דמגוג עם תעודות.
אני חושבת שאתה אפילו בגדר אפיקורס, צר לי לומר.
כל הזמן משנה את הדעות שלך, וסותר אותן אחת אחרי השניה, בכל תגובה הבאה שלך, שאני לא מצליחה לעקוב אחרי התחכומים שלך.
מדבר בשם זרמים, בשם חסידויות,
בשם התורה, בשם הרבנים.
שאלה:
אמרת שמותר ללכת איך שרוצים בגלל שהעין רגילה. אחרי זה אמרת, שאסור ללכת עם פאה שהיא חריגה.
כידוע, היום יש הכל (פאות ארוכות, עד הגב התחתון, בהירות חלקות , מדורגות וכו), אז איזו פאה חריגה, כבודו לא מתיר?
צר לי שהדיון איתך מתדרדר, ואת מבזה את עצמךאהרל'ה
אדרבה, מי שיקרא את זה יזלזל רק בך ובתרבות השיח שלך...
אבל לא אכפת לי, את יכולה לכתוב כל מה שיעלה בדעתך, גם בשם התורה והיהדות והקדושה...
לגופו של ענין, אענה:
א. לא שיניתי את דעתי, כתבתי את אותו הדבר מהרגע הראשון ועד עכשיו. אם נדמה לך ששיניתי, בבקשה תצביעי על שינוי כלשהו.
ב. אשמח מאוד אם תצביעי על איזשהו "עיוות וסילוף של התורה". כל מילה שכתבתי מגובה במקורות מדברי הפוסקים. כל מילה. להבדיל ממך, שהוכחת כמה פעמים שאת לא מבינה מה את קוראת.
ג. פאה חריגה פירושה שהיא חריגה בנוף המקומי. לדוגמא, במקומות בהם גרים חסידי גור, לא מצוי פאת אומברה. זה נחשב לחריג ובולט, כפי שהבאת כתבה עם פשקוויל. לפיכך זה אסור.
במקום שאומברה הפכה למצויה, וכבר אינה חריגה ומושכת את העין במיוחד, כי כולן הולכות כך, זה מותר.
אצטט מדברי גדול הדור:
"אפשר ללבוש שמלה מאוד יפה, להיפך - כבודה בת מלך. שמלה שכולה אדומה אולי לא ראוי, יש דבר כזה בשו"ע (יו"ד סי' קע"ח סעיף א') אבל מה שכתוב שם לא נוגע לימינו, שם האיסור הוא בגלל החיוב לשנות ממנהג הגויים. אין צורך להיות ראשונים בכל דבר ולהתלבש ע"פ המודה הכי מודרנית. אי אפשר לאסור בגד "רועש" אם נשים כשרות נוהגות ללבשו, אבל בגד ש"מאוד רועש" מסתבר שאסור. אמנם כאשר זה נהפך למצוי שנשים לובשות בגד כזה, נאמר על זה שראשונים קלקלו לעצמם ותקנו לאחרים.
יש ענין של מנהג נשים כשרות, דהיינו אם כך נוהגות נשים כשרות, יש להחמיר כמותן, ויש גם מקום להקל כמותן. לדוגמא, במקום שנשים כשרות, נשות בני תורה וכדומה, נוהגות ללכת עם שרוולים עד המרפק ממש, זה בסדר, ומותר לנהוג כמותן. כתוב שנשים כשרות נהגו ללכת עם סרט נוסף על כיסוי הראש, ואז זה היה חובה ללכת כך. לעומת זה יש במשנה (חלה פרק ב' משנה ה') "אף הוא קלקל לעצמו ותיקן לאחרים" - לפעמים יש מציאות כזאת שהראשונים שפורצים את הגדר לא נהגו כשורה, אבל סוף סוף השתנה המנהג ונוהגים אחרת, ואי אפשר לחייב את כולם לשוב למנהג הראשון".
(מספר "עלהו לא יבול" (תשובות הגרש"ז אויערבאך) חלק ג).
אז אם מחר בעלות האומברהלה' המלוכה
תענה בכן או לא.
בלי התחכמויות
אני אומרת גם אם מותר במציאותכלה נאה
רק בשביל זה כדאי להחמיר. ולא רק בקטניות או בלבוש או כל דבר.
מחר יהיה רגיל שכולן הולכות בלי גרבים גם אישתו תלך והוא ילחם שכולן תלכנה. הרי גרבים הם גם חומרה.
יש כאלה שמתירים.
הוא יענה לך שבגד זה בעיה. כבר שאלתי אותו את זה.
אם אני אלך עם חולצה שקופה.
מה הבעיה?
כיסיתי את הגוף. ושגברים ישמרו עינים.
ולאישה מותר להתיפות. כי שקוף זה באמת יפה. כי אם לא אישה תתגנה על בעלה.
ואיפה כתוב בתורה שצריך ללבוש חולצה אטומה?
זה גזירת הכתוב אין קשר לצניעות.
בדיוק כך הפאה!
זה כיסוי לא צנוע
זה התחכמות לכסות שיער בשיער
זה ללכת בחוקות הגויים.
יש לך קצת טעות.. שלא יטעה אחרות.. גרביים זה לא חומרהה' אלוקינו
זה חובה... (אלא אם כן לובשים חצאית מקסי), רק החפץ חיים התיר .
אויש, כמה ידע חסר לךאהרל'ה
אכן לשיטת המשנה ברורה (החפץ חיים) גרביים זה רק חומרא, ובמקום שהנשים הולכות בלי גרביים, במקום כזה תהיה חובה ללכת בחצאית המכסה את הברך אבל לא תהיה חובה ללבוש גרביים.. המשנ”ב קבע שרק הברך חייב בכיסוי, ומכאן ולמטה אין שום צורך בכיסוי, והוא תלוי במנהג המקומות. הפסק שלו התקבל על רוב גדולי הדור, וכולם מצריכים חצאית שתכסה את הברך (גרביים זה לא ממש כיסוי, אלא חומרא בעלמא).
וכן דעת הגרש”ז אויערבאך זצ”ל. ראו בספר “מעדני שלמה”, בזה”ל: “שאלתי את מרן… האם צריך לעורר את הנשים שם בענין לבישת גרביים. ואמר מרן, שחובת לבישת גרביים (כיסוי הרגל מתחת לברך) תלוי הדבר במנהג המקומות, ובמקום שלא נהגו ללבוש אין לגעור בהן… יש להן על מי לסמוך, שהרי דעת המשנה ברורה דלא הוי שוק”.
ומציין למשנה ברורה סימן ע”ה ס”ק ב’, ע”פ פמ”ג משב”ז סק”א, דכיסוי מתחת לברך הוא דת יהודית ולא הוי ערוה בעצם, ובזה מהני מנהג המקום להתירו. ומציין להגרי”ח זוננפלד בשלמת חיים (מהדו”ח ט”ז סק”ח) ואגרות משה חלק ג’ ק’ אות ו’, והגרי”ש אלישיב בקובץ תשובות חלק א’ י”ג. כל אלה סוברים כך! והחזו”א האריך (באו”ח ט”ז סק”ח) וסיים שקשה להכריע בדבר.
וכן כתב במנחת שלמה חלק ב’ (סימן ק”ג אות ט”ו): “לענין שוק ידוע שיש סוברים שזה רק הירך… צריכים ודאי להקפיד שלא לצאת לרחוב בלי גרביים, אבל אין לגעור במקום שההמון הפשוט לא מקפיד על כך”.
פעם ראשונה מכל התגובות שכתבת עד כהה' אלוקינו
אני מודה לך על החידוש שיש עוד מתירים . עזרת לי. אבדוק זאת עם רבינו בע"ה.
וכן , אתה יכול להגיב קצת יותר יפה... (ההתחלה ) (ואני לא כתבתי את מה שכתבת , בטח לא ציטוט ) ..
יותר מזה אני לא מעונינית לפתח איתך דיון . להית'
תכף תגיד לי שהמקורות שאתה מביא, הן בע"פלה' המלוכה
ולא ענית לי על השאלה.
כן או לא.
אם לא תענה לי, גם אני אפסיק לענות לך.
חבל, או אז, לא תהיה לך אוזן קשבת לדברי מינות, אפיקורסיות וכפירה שלך.
מה את חושבת, שאני מתחמק ממך?אהרל'ה
וכי אני נמצא כאן 24/7?
וכשאת כותבת "דברי מינות אפיקורסיות וכפירה", את מתכוונת למשנה ברורה, או לגרש"ז אויערבאך? או אולי לשאר גדולי עולם שציטטתי? תהיי ספציפית, אל תתביישי... תכתבי במפורש מה את חושבת על כל הפוסקים וגדולי הדורות שסוברים אחרת ממך!
לגבי השאלה העמוקה שלך,
אני לא יודע מה זה בדיוק בגד גוף, אבל אפרט: אם מדובר בבגד דק ושקוף, הוא אסור, כי הוא לא מכסה. אם הוא נצמד כמו ניילון נצמד, הוא מבליט מאוד את צורת האיברים, זה גם אסור. אם לא, אז דינו כמו כל בגד אחר.
יש עוד דין שמובא בפוסקים, שאסור לאשה לצאת בבגדי פיג'מה, או בחלוק, כי זה נותן תחושה של ביתיות ומביא הרהורים רעים. אני לא יודע אם "בגד גוף" נכלל בזה.
לענייננו, הגרש"ז אויערבאך כתב במפורש שגם שמלה אדומה שמושכת את העין מאוד, ברגע שכולן התרגלו ללבוש כזה דבר, זה הפך להיתר. כל מילה נוספת מיותרת.
לגבי החשיפה המעמיקה שלך שאני עושה העתק הדבק - אכן, מה שאני כותב זה מה שמוכן לי במחשב. אם תמצאי איזה ציטוט שהוא לא נכון, אפרוש ברגע זה מהפורום. בינתיים תמשיכי לגלות בורות עמוקה, ולהתהדר שכל מה שאת כותבת זה ההלכה... כשאת לא יודעת מושג הכי בסיסי, שהחפץ החיים (בעל המשנה ברורה) הוא הפוסק האחרון והנחשב ביותר לחלקים נרחבים בעם ישראל, והכי מצחיק לראות משפט כמו "החפץ חיים מתיר וכולם אוסרים". כאילו מדובר באיזה פוסק נידח.
לגבי תחילת דבריי - מתנצל, אני באמת לא אוחז ראש עם הכינויים שלך, לה' המלוכה או ה' אלוקינו.
אתה מבלבל ביננו. אני עם השאלהלה' המלוכה
טענת שפאה ארוכה מותרת בגלל שרגילים בזה, כמו שמלה אדומה, זאת אומרת, שלתחילה זה אסור, אבל, בגלל שהעין רגילה (תשובה מדהימה ד"א), אז מתירים. אם כך, היה חייב ללכת עם פאה כשרה, או בגד צנוע, אם כן, מי הרב שהתיר את הפרצה שנפרצה?
אענה לך בשאלה אחרתאהרל'ה
מי היה הרב שהתיר את הפירצה הנוראה של מטפחות שונות ומשונות??
התשובה היא, שלפי ההלכה חובה לאשה לכסות את כל הראש. זה עיקר הדין. רדיד זה תוספת, כדי להבטיח שהראש מכוסה.
לאחר שאשה אחת פרצה גדר ואחריה כולן, והתפשט המנהג לכסות רק במטפחת, התירו זאת הפוסקים.
הוא הדין לסוגים שונים של פאות, ולפאות בכלל. הפוסקים קבעו כלל, כפי שכתב הגר"מ שטרנבוך שליט"א בספרו "דת והלכה":
"קשה לתאר או לפרש כללים באיזה אופן הוה פריצות או לא, והעיקר שלא לעורר תימהון... אי אפשר לקבוע בזה שום כללים, אלא דבר אחד יש לזכור תמיד, שבצניעות פשוטו כמשמעו שלא תתבלט בתיקון שערותיה שיסתכלו עליה דוקא".
ע"פ הכלל הזה מתירים כל דבר שהתפשט, כל עוד הראש מכוסה כהלכה.
אפילו לא קראתי. תענה למה ששאלתילה' המלוכה
אם היית קוראת, היית רואה שעניתי בהרחבה לשאלתךאהרל'ה
אני תוהה אם בכלל את שואלת ברצינות, ואם התשובה מעניינת אותך בכלל.
אני עושה לך הנחה, לא צריך בהרחבהלה' המלוכה
כנראה ששכחת מה ששאלתאהרל'ה
התשובה על זה לא יכולה להיות בכן ולא.
תודה על ההקשבה המדהימה שלך, והרצון הכביר שלך ללמוד ולהחכים.
הנה, למדתי ממך, העתק הדבק- השאלהלה' המלוכה
ילכו עם בגד גוף ברחוב, יהיה לזה היתר?
תענה בכן או לא.
בלי התחכמויות.
והשנייה הייתה:
אז רגע, שאלה:
טענת שפאה ארוכה מותרת בגלל שרגילים בזה, כמו שמלה אדומה, זאת אומרת, שלתחילה זה אסור, אבל, בגלל שהעין רגילה (תשובה מדהימה ד"א), אז מתירים. אם כך, היה חייב ללכת עם פאה כשרה, או בגד צנוע, אם כן, מי הרב שהתיר את הפרצה שנפרצה?
בסהכ יש לך לענות לי תשובה בעלת מילה אחת- כן או לא. ושם הרב.
תשובהאהרל'ה
אני לא יודע מה זה בדיוק בגד גוף, אבל אפרט: אם מדובר בבגד דק ושקוף, הוא אסור, כי הוא לא מכסה. אם הוא נצמד כמו ניילון נצמד, הוא מבליט מאוד את צורת האיברים, זה גם אסור. אם לא, אז דינו כמו כל בגד אחר.
יש עוד דין שמובא בפוסקים, שאסור לאשה לצאת בבגדי פיג'מה, או בחלוק, כי זה נותן תחושה של ביתיות ומביא הרהורים רעים. אני לא יודע אם "בגד גוף" נכלל בזה.
לענייננו, הגרש"ז אויערבאך כתב במפורש שגם שמלה אדומה שמושכת את העין מאוד, ברגע שכולן התרגלו ללבוש כזה דבר, זה הפך להיתר. כל מילה נוספת מיותרת.
לגבי השאלה השניה שלך,
הרמב"ם והשו"ע כתבו במפורש שחובה לאשה ללבוש רדיד.
מי היה הרב שהתיר את הפירצה הנוראה של מטפחות שונות ומשונות??
התשובה היא, שלפי ההלכה חובה לאשה לכסות את כל הראש. זה עיקר הדין. רדיד זה תוספת, כדי להבטיח שהראש מכוסה.
לאחר שאשה אחת פרצה גדר ואחריה כולן, והתפשט המנהג לכסות רק במטפחת, התירו זאת הפוסקים.
הוא הדין לסוגים שונים של פאות, ולפאות בכלל. הפוסקים קבעו כלל, כפי שכתב הגר"מ שטרנבוך שליט"א בספרו "דת והלכה":
"קשה לתאר או לפרש כללים באיזה אופן הוה פריצות או לא, והעיקר שלא לעורר תימהון... אי אפשר לקבוע בזה שום כללים, אלא דבר אחד יש לזכור תמיד, שבצניעות פשוטו כמשמעו שלא תתבלט בתיקון שערותיה שיסתכלו עליה דוקא".
ע"פ הכלל הזה מתירים כל דבר שהתפשט, כל עוד הראש מכוסה כהלכה.
אלייך חזרהלה' המלוכה
כשנוח לך אתה מביא ציטוטים למכביר נגד פיג'מה וחלוק כי זה מביא להרהורים רעים בגלל תחושת הביתיות שמשרה.
אבל פאה??? לא רק שנותנת תחושה של ביתיות, אלא תחושה של האמצע הבית, החדר שכל גבר ממוצע חולם להיות בו כמה פעמים ביום- חדר המיטות, ומביאה לא רק הרהורים רעים גם יכולה להביא לידי עבירה- זה בסדר???
אתה משווה חלוק צנוע, רחב וסגור לפאה שמגרה כל חלק פנוי במוח, ונותנת לדמיון הפרוע את מלוא ההשראה???
וחוץ מזה, היום כל בני ברק הולכות עם חלוק גם ברוב שעות היום. למה אסור להן, הרי העין רגילה בזה, לא?
אני אענה לך, פשוט אתה שונא צניעות, ובעד הפריצות, לכן ממהר לסלף ולעוות את האמת לטובתך. ולהתיר את האסור, ולאסור את המותר (למרות שבאמת עדיף לא לצאת עם חלוק מהבית. אבל זה פי מליון יותר צנוע מפאה).
כתבת בעצמך: "לפי ההלכה חובה על האישה לכסות את כל הראש. זה עיקר הדין. רדיד זה תוספת- כדי להבטיח שהראש מכוסה".
ישמעו אוזניך מה שפיך מדבר- כבר הפלת את ענין הפאה. כיסוי- זה עטיפה, הסתרה של מקום גלוי.
ועוד אתה ממשיך : " לאחר שאשה פרצה גדר, ואחריה כולן, התפשט המנהג לכסות רק במטפחת, התירו זאת הפוסקים". התירו להן- אוי ואבוי, חרמנא ליצלן על הרשעיות שהלכו על מטפחת. כי נוח לך לזלזל במנהג שהתפשט עם מטפחת, (כי אתה בעד פריצות) אבל פאה, אדרבה, התפשט, אז קדימה מותר, לכולא עלמא- בגלל שהעין רגילה!!!
ועוד ממשיך: "קשה לתאר או לפרש כללים... העיקר שלא לעורר תימהון".
תימהון אצלך- זה מטפחת, חלוק צנוע, אבל פאה מהממת, שכמעט שום אישה לא זוכה לשיער כזה טבעי, לא עושה לך תימהון????
אז שוב כמובן מוסיף, בשם תורת הכפירה- שמתירים כל דבר שהתפשט ( כי דיברת על פאה, אבל לפני שניה- חלוק שהתפשט זה לא בסדר!!!)
ועוד נקודה מעניינת, מצד אתה שולל בגד שהוא לא מכסה או מבליט את צורת האיברים הטבעים (ובצדק), כי מן הסתם זה לא משרת עת המטרה. אבלללל--- שיער (יותר יפה מהרגיל, קרי פאה) על שיער כן משרת את המטרה???
המטרה היא להסתיר נכון? אז מה זה משנה אם בגד צמוד על הגוף או פאה על שיער- שניהם אמורים להצניע את הטבעי לא?
תסלח לי, מרגע לרגע אני מבינה שאתה אפיקורס לשמה. מדבר בלי הגיון, הסברים ותשובות ללא כיסוי. תוך כדי שאני כותבת לך אני מרחמת עלייך יותר ויותר. כמה סתירות ושטויות אפשר לרשום בתגובה אחת?
עצוב. כמה אנרגיות אני מבזבזת על השטויות שלך. ה' יודע שזה רק למענו יתברך.
חחח כל הכבוד!!!כלה נאה
כל מה שאת מקשה זה מה שהקשו גדולים על מי שהתיר.
חבל שהוא לא יודע לצטט את האוסרים. לפחות שיהיה זכות בחירה.
אלא שהוא יודע שזה לא כזה נקי וחלק כמו שהוא עושה את זה.
כמו שכתבתילה' המלוכה
רק תסבירי מיהו הרשע, החזון איש? הרב משאש?אהרל'ה
הרב משאשכלה נאה
הוא כתב ממש מגוכח את הפסק שלו.
אפילו המתירים בגמרא לא שיבחו והיללו את הפאה.
אלא נוטה להתיר. או אחד היה אוסר אבל בגלל שלטי גיבורים הוא לא רוצה לסתור. ועוד כמה בסגנון.
אתה מביא רבני שכונות או רבני קהילות של היום שרק הם כותבים תשבחות על דבר שהרוב לא מרוצים מננו.
ומה שמקומם אותי זה שאתה מרגיש שליחות להציל את נשות ישראל ממטפחת.
מה מפריע לך בדיוק??
אנחנו עם המטפחת מרגישות בפנים את האמת ומה ישמח את הקב"ה.
זה לא עיניינך שאנכנו מכערות את עצמנו.
מכיר את הבחורה שליפני שיצאה מביתה התפללה. שלא יכשלו בי בני אדם?
ככה אנחנו משתדלות יום יום לכסות את הראש בסמרטוט היעקר שאף גבר לא יתלהב ממראה שיער "שלי"
שרצון ה' שאני יכסה אותו. זאת אומרת להסתיר אותו. אם הבנת.
אני עם מטפחת - אבל לכתוב על רב גדול שכתב מגוכח ?!!!שביט
תמהה??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!
זה פשוט מזעזע לקרוא, עד היכן אפשר להגיעאהרל'ה
"כלה נאה" היא חסידה של הרב עובדיה, הייתי ממליץ לה לראות איך הרב עובדיה התייחס לרב משאש בחרדת קודש, ואיך חלק עליו מתוך כבוד עצום ובדרך ארץ.
פסק ההלכה של הגאון רבי שלום משאש הוא "ברזל יצוק", היחיד שהתווכח עמו הוא הרב משה לוי, והוא הפסיד בויכוח ולא ענה לו. גם הרב עובדיה לא ענה לרב משאש בענין הפאה, כי טענותיו של הרב משאש הן טענות חזקות מאוד.
מעניין לציין את מה שכתב הרב אמיר קריספל שליט"א, ששימש ראש לשכתו של הגר"ע יוסף זצ"ל: "הרב משאש היה גאון גדול, בכלל לא במושגים שלנו. אני זוכר לפני הרבה שנים, שמישהו כתב ב'אור תורה' בענין פאה נכרית, הביא פוסקים כמנין "פאה" (86) נגד הרב משאש, וכתב זאת שלא בכבוד הראוי. מרן [הגר"ע יוסף] כעס מאוד על אותו כותב, והתבטא: 'וכי רק לו יש פוסקים? אם הרב משאש היה רוצה לענות לו, היה מביא לו פוסקים כמנין "פאה נכרית" (766) להתיר! לא זו דרכה של תורה'. ודיבר קשות כנגד אותו אחד שכתב בזלזול נגד הרב משאש... מי שהביא את הרב משאש לירושלים, זה מרן זצ"ל, לאחר שנוכח לדעת את גדלותו בתורה. מרן זצ"ל היה מעריכו ומכבדו מאוד מאוד". ע"כ דבריו.
חוץ מהרב משאש יש עוד גלריה שלמה של פוסקים שסוברים שפאה זה כיסוי ראש הכי מהודר שיש.
ויובהר שוב בפעם המליון: אין שום בעיה עם אף אחת שרוצה לכסות את הראש במטפחת!
ואני לא מנסה לשכנע אף אחת שתכסה בפאה!
הדבר היחיד שאני אומר זה "עזבו בשקט את ההולכות בפאה, יש להן עשרות פוסקים לסמוך עליהם!"
אז מי "רבני שכונות או רבני קהילות"?
רבי שלום משאש, שנחשב לגדול חכמי מרוקו, העדה הגדולה ביותר בציבור הספרדי?
רבי חיים קניבסקי, שנחשב לפוסק הדור האשכנזי?
רבי מיכל יהודה לפקוביץ, שנחשב גם הוא לגדול הדור האשכנזי?
החזון איש, שהרב עובדיה מכנה אותו פאר הדור?
רבי בן ציון אבא שאול, שנחשב מגדולי הדור הספרדי?
אלה הם רבני שכונות ורבני קהילות?
רוב גדולי הדור סוברים שפאה עדיפה על מטפחת!
שקרן!כלה נאה
לא הוא המציא את זה.
ושוב שקרן
לא רוב גדולי הדור התירו!
משתוללת כרגילcintetit
בושה וחרפה
נכוןכלה נאה
ויצאו עליו הרבה רבנים
יש להתיר ויש לשבח ולעודד.
הסברתי לך שהדברים שלך מנותקים מהמציאותאהרל'ה
ולא הבנתי מה את רוצה, ולמה קראת לי שקרן. אכן, הרב עובדיה מסתמך על פוסקים שאסרו בדורות הקודמים. איפה כתבתי שלא?
בשורה התחתונה, אין לך מה לכתוב חוץ מהתקפות אישיותאהרל'ה
"אתה אפיקורס, אתה נבל ברשות התורה, אתה שונא צניעות ובעד הפריצות, אתה כופר".... וכל זה "למענו יתברך"!
מצטער לבשר לך שזה לא למענו יתברך. הוא יתברך קבע שהמכנה שם לחבירו אין לו חלק לעולם הבא, והמלבין פני חבירו ברבים (שזה בעצם מה שאת עושה בפורום הזה, במקום דיון לגופו של ענין) אין לו חלק לעולם הבא.
זאת אומרת, שלעתיד לבוא כולם יקחו חלק בעולם הבא, חוץ ממך, הצדיקה המופלגת, שעברה על איסורים מפורשים כתוצאה מהתאוות שלה והאינטרסים שלה. את תישארי לישון בקבר, ושם יהיה לך הרבה זמן להרהר במה שכתבת כאן "לשם שמים"...
יש לך את הרב שלך שאת הולכת לפיו, ומסתבר שהוא קבע שפאה היא אסורה. את מסתכלת על הנשים שסביבך ורואה את כולן עם פאות מהודרות. זה מוציא אותך מדעתך, ואת מוכנה לעשות הכל כדי להסביר לכולן שזה אסור. גם אם זה כולל לבייש אחרים, להעליב, לכנות שמות, הכל בשם התורה והקדושה כמובן. אבל זה לגמרי סיטרא אחרא. המניע שלך לכתוב עוד ועוד תגובות, כולן לגופו של כותב, למצוא את כל כינויי הגנאי האפשריים ולכתוב אותן, האם זה בא מתוך הקדושה? לא, ממש לא. אל תעבדי על עצמך.
ולגופו של ענין, התגובה שלך היא בלי שום קשר, וגם רצופה שקרים. אענה לך על כל פרט שכתבת.
א. לא הבאתי "ציטוטים למכביר נגד פיג'מה וחלוק". בקושי כתבתי שיש מישהו שאומר שאסור לצאת עם פיג'מה וחלוק.
מי שכתב זאת הוא הגאון רבי יעקב פוזן שליט"א, רב קהילת זכרון יעקב, ודיין בבית דינו של הגר"נ קרליץ שליט"א, במסגרת תשובה שהוא כתב להתיר פאה...
(זאת אומרת שכל כינויי הגנאי המכוערים שכתבת, מופנים אליו בעצם)
ב. אין שום קשר בין פאה לבין חדר המיטות. צריך מוח חולני במיוחד כדי לקשר בין הדברים. רוב הנשים בעולם (!!) יוצאות החוצה עם השיער הטבעי שלהן. גם רוב הנשים החרדיות מכסות את הראש עם פאה. אין בזה שום אלמנט של "ביתיות".
מדברי הרב עובדיה בשו"ת יביע אומר חלק ד סימן ג:
"יש לחלק בין גילוי שוק באשה שלא הותר מעולם גם לבתולות פנויות, לשיער שהותר בבתולות פנויות, וא"כ י"ל דלא שכיח הרהור כ"כ בזה".
"נשים שהורגלו לצאת לרה"ר בגילוי הראש, וכל אדם העובר ברה"ר יראה כהנה וכהנה, ואין הרהור מצוי כ"כ בזה מרוב הרגלן בינינו, אין בזה משום שיער באשה ערוה".
ג. אם בני ברק הולכת עם חלוק, אז אין בזה אלמנט של ביתיות, וזה מותר. פשוט וקל.
ד. אני לא פוסק הלכה, אני בסך הכל מביא כאן את דעתם של הפוסקים המתירים פאה. אז אני לא "מתיר את האסור", בגלל שאת או הרב שלך החלטתם שפאה זה אסור.
ה. פאה זה כיסוי בדיוק כמו כל בגד, רק שזה בגד העשוי משערות. מה שצריך להתכסות, דהיינו השיער הטבעי שבראש האשה, הוא מכוסה. הסברתי כמה פעמים בתגובות שאין בעיה עם השיער, ולפי ההלכה מובא כבר בראשונים שלאשה מותר להוציא שיער מתוך הכיסוי! הבעיה היא עם הראש שצריך להיות מכוסה, ותו לא.
ו. אכן, הנשים הרשעיות הן אלה שפרצו גדר והחלו ללבוש מטפחת. אין בזה שום זלזול במנהג של לבישת מטפחת, אלא זאת המציאות. תרצי או לא תרצי. לבשו רדיד, זרקו את הרדיד והחלו ללבוש מטפחת... לאט לאט התפשט המנהג, והוא הפך להיות מותר. בדיוק כך גם לגבי הפאה.
אלה לא דברים שהמצאתי, הכל כתוב שחור על גבי לבן בדבריהם של גדולי הדור. על הנושא של מטפחת כותב הרב עובדיה. הוא מסביר כיצד זה הפך להיות מותר לאחר שהתפשט המנהג. על הנושא של פאה כותבים גדולים אחרים שהשיבו לו, שאין הבדל בין מטפחת לפאה.
ז. פאה בסירוק סטנדרטי, לא "מעוררת תמהון" אצל אף אחד. רגילים לראות את כל הנשים כך. הוא הדין ללבישת חלוק, אם הדבר התפשט. את כותבת שזאת "תורת הכפירה" אבל גדולי הדור כתבו כך. לעיל ציטטתי את הגרש"ז אויערבאך שכתב כך לגבי שמלות אדומות או נועזות.
מתוך ספרו של הגרש"ז אויערבאך, ועלהו לא יבול חלק ג':
"התפרסמו גדרי צניעות בפאות נכריות של נשים, שהתייחסו לצבע הפאות, לאורכן, לצורתן וכו'. גם שמו של הרב הוזכר ביחס לגדרים אלו. שאלתי את הרב ביחס לגדרים השונים שהתפרסמו: האם זה נכון שאסור שפאות נכריות תהיינה בצבע כזה וכזה? וענה: 'אני לא יודע'.
המשכתי לשאול אותו על גדרים נוספים שהתפרסמו, האם כך נכון לומר? על כל ענה לי הרב: 'אני לא יודע, אינני מבין בזה'. לבסוף אמר לי: אני לא יודע לומר לך גדרים בענין פאות נכריות של נשים, אך הכלל הוא שמה שבנות ישראל הכשרות נוהגות - זה בסדר".
ח. על ההשוואה בין בגד לשיער כבר כתבתי באחת התגובות. אבל את כרגיל לא קוראת כלום, ומגיבה על אוטומט. השיער המונח על השולחן הוא כלום. אבל תמונה של ערווה, היא אסורה כמו ערווה. שיער עצמו אינו מביא הרהור כלל. לכל היותר, שיער הפאה הוא כמו שיער הרווקות שהוא אינו ערוה לכל הדעות. הרב עובדיה כתב שגם מול שיער טבעי של אשה נשואה מותר ללמוד תורה, כי אם היא רגילה לגלות אותו, הוא אינו ערוה.
יש הבדל מהותי בין שיער לשאר איברים מוצנעים. השיער אינו ערווה אם הוא רגיל בגילוי, ובימינו שכל הנשים מגלות את שערן, אין בזה שום ערוה. לכן הפאה היא שום כלום. לעומת זאת, איברים מוצנעים, הם תמיד ערוה, גם אם כל הנשים ילכו עם מכנסונים וגופיה, עדיין זה יהיה ערוה, כי זה ערוה בעצם.
מדברי הגאון רבי אהרן וירמש זצ"ל, רב ואב"ד בעיר מיץ, מתלמידיו הגדולים של בעל "שאגת אריה", בספרו "מאורי אור" (חלק "קן טהור" למסכת נדרים דף ל', וחלק "באר שבע" למסכת שבת דף ס"ד. נדפס בשנת תקע"ט):
"וגם החוש מכחיש, דשיער אינו [מעורר] הרהור כגילוי שוק וקול זמר. והלא לא אסרו לקרות כנגד פנים יפות. אלא על כרחך שיער [נאסר] מטעם כמוס, שליטת הקליפה, ואינו תימהון דוקא במחובר. וכמו בשיער אשה מונח לפניו, אינו כלום. וכמה דברים שלא נגלו טעמם... אלא טעמם ונימוקם עמם". (הוא מבאר מדוע הכיסוי לא נועד כדי להצניע השיער)
ט. המטרה של כיסוי השיער היא לא להצניע את השיער, ולא משום צניעות. כי אם זה היה כך, לא היה שום חילוק בין רווקה לנשואה. גם אם נגיד שרווקה צריכה להתחתן (עדיין, בקושי 0.5 אחוז מהאנשים מתאימים לה, ועדיין זה לא מתיר לה לגלות שיער עד שתגיע לתקופת השידוכים), מהיכן ההיתר לצאת בפריצות איומה ונוראה כדי למצוא שידוך? אלא ברור שהשיער אינו פריצות ואין צורך להצניעו.
יתירה מכך, כבר כתבתי לעיל שהנשים בזמן הגמרא וגם בדורות האחרונים היו מוציאות שיער מהכיסוי.
י. כל מילה שכתבתי לעיל מעוגנת בדברי הפוסקים. לכל מי שיבקש מקור לכל מילה (!) שכתבתי, אביא מקור.
באיזה שהוא שלב הפסקתי לקרוא, רק עילעלתי. מה שכןלה' המלוכה
"ו. אכן, הנשים הרשעיות הן אלה שפרצו גדר והחלו ללבוש מטפחת. אין בזה שום זלזול במנהג של לבישת מטפחת, אלא זאת המציאות. תרצי או לא תרצי. לבשו רדיד, זרקו את הרדיד והחלו ללבוש מטפחת... לאט לאט התפשט המנהג, והוא הפך להיות מותר".
ואתה אומר שאתה לא כופר בתורה?
לפחות תכפור בשקט, באלגנטיות. זה מורגש אצלך כמו החום בצהריי אוגוסט.
בוא ואצטט לך מה דינו של אפיקורס:
"האיסור לדבר לשון הרע אינו חל על מי שמדבר בגנותו של אפיקורוס. אדרבא, מצווה לגנות ולבזות אפיקורוס, בין בפניו ובין שלא בפניו. אפיקורוס נקרא זה הכופר באמיתות התורה-בין תורה שבכתב ובין תורה שבעל פה-או בחלקים ממנה. מצווה גם לשנוא אנשים המדיחים אחרים מקיום התורה ומצוותיה, כפי שהביע זאת דוד המלך עליו השלום:"הלוא משנאיך ה' אשנא, ובמתקוממיך אתקוטט. תכלית שנאה שנאתים, לאויבים היו לי". דין זה המתיר לדבר בגנות אפיקורוס אמור רק במי ששמע בעצמו דברי אפיקורסות מפי האיש. מי שאחרים סיפרו לו שאיש זה הוא אפיקורוס, אינו רשאי לסמוך על דבריהם ואין לו כל היתר לגנותו. במקרה כזה הוא רשאי אומנם לחשוש לדברי השמועה, ואף להזהיר אנשים אחרים מלהתחבר עימו עד שיתברר הדבר, אך פרט לזה אין לו לקבל את השמועה כאילו היא אמת מוחלטת. לעומת זאת, אם מישהו מוחזק בעיר לאפיקורוס, הרי אז נחשב כל אדם כמכירו בעצמו ומותר לדבר בגנותו".
ב-ו-ל א-ת-ה!!!
אי לכך, כל מה שכתבת עליי בטל ומבוטל. מצווה להוכיח אותך, לגנות אותך, להכפיש את דברי הכפירה שלך בפורום ובכל אמצעי תקשורתי אחר. אתה מזלסל ביד רמה בתורה ומצוותיה, והכל באיצטלא של צדיק!!!
מאחלת לך את אהבת השם ואהבת עם ישראל שלי.
תודה לאבא.
לא, אל תעבדי על אף אחד. פשוט לא קראת שום דבראהרל'ה
אז הנה מצאת - תייגת אותי כאפיקורוס, והכל מותר! הפלא ופלא!
ולמה אני אפיקורוס, כי תיארתי את המצב שהנשים הראשונות שזרקו את הרדיד שכיסה את ראשן ורוב גופן, והחלו ללבוש מטפחת קטנטנה תוך שהן עוברות במזיד על השולחן ערוך, היו רשעיות...
סליחה באמת, הן היו צדיקות בדיוק כמוך. אולי אפילו הוכיחו את כל הנשים בסביבתן, מתוך יראת שמים טהורה.
איך יש לך ככ הרבה כח לכתוב ככ הרבה?ה' אלוקינו
סחתיין.. אתה באמת נשוי עם ילדים ?? חחח
תפסיקו לריב , צדיק באמונתו יחיה, שכל אחד יעשה מה שרבו אומר וזהו ... די !
זה בדיוק מה שרציתיאהרל'ה
אני כותב הרבה כי אני ראיתי הרבה כאלה ששלום הבית שלהם נהרס כתוצאה מכך שהאשה התמימה קראה באיזה עלון או חוברת שפאה היא איסור חמור לדעת כל הפוסקים, ואין מי שמתיר, ועוד שקרים והבלים בסגנון.
יש גם מקרים הפוכים שהבעל "מתחזק" ומכריח את אשתו להוריד את הפאה. היה אברך שדיברתי איתו על הנושא, ולאחר מכן אשתו הגיעה במיוחד לאשתי והודתה לה שהצלתי להם את שלום הבית, וסיפרה לה איך שנים רבות (!!) היא מצטערת ואיך היא שמחה כעת כשבעלה מאפשר לה ללבוש פאה.
אז אני רואה חובה לעצמי לחלוק את ידיעותיי עם אחרים ולגלות להם שיש עשרות פוסקים שאפשר לסמוך עליהם. וכל אחד יעשה מה שהוא רוצה, ללא כפיה וללא שכנוע באמצעות שקרים.
בתורה לא כתוב לשים גרביםכלה נאה
כלה נאה, לגבי מה שכתבת לפני כן לאסור למרות שמותר להלכהאהרל'ה
ואצטט:
"גם אם מותר, גברים מודים בפה מלא שזה מכשיל ומביא הרהורים".
אני לא יודע מי הם הגברים, אבל גברים יכולים לטעון כך על כל דבר: אחד יכול לטעון שראיית פני האשה (אם מדובר באשה יפה כמובן) גורמת לו הרהורים קשים ומרים. אי לכך הוא ידרוש מכל הנשים להחמיר ולכסות את פניהן.
השני יטען שהידיים היפות של הנשים גורמות לו הרהורים, וידרוש מכל הנשים לכסות גם את האצבעות (היום נהוג לגלות עד המרפק, לא כולל המרפק, ורוב הפוסקים מסכימים לכך).
השלישי יטען על הרגליים של הנשים, שלפי המשנה ברורה ועוד פוסקים זה מותר בגילוי.
הרביעי יגיד שגם עם גרביים זה מביא הרהורים קשים, וחובה ללכת עם שמלה מקסי, כמו אמותינו.
אין סוף לחומרות, כשלא הולכים לפי ההלכה אלא לפי ההגיון האישי! הנה דוגמא לשיגעון פורץ גבולות - נשים החליטו שצורת הראש יכולה להביא הרהור:
"נשות הטליבאן" עולות רמה: צינור על הראש
יתירה מכך: בגמרא מובא שבגדים צבעוניים של נשים גורמים הרהורים קשים לגברים (כבר לא מדובר בסתם מישהו שטוען אלא גמרא מפורשת) ובכל זאת לא אסרו זאת מעולם!
וכך כתב הגאון רבי בנימין זילבר זצ"ל בשו"ת אז נדברו (חלק י"ד סי' מ"ז), וזה לשונו: "אשה מותרת לצאת בבגדי צבעונין, אף שמדינא אסור להסתכל בבגדי צבעונין של אשה, אפי' בתלויות בכותל... וכן ביו"ט משמחה בבגדי צבעונין, ולא אמרו שצריכה להתלבש בחוץ בבגדים שחורים. וכל הפרק במה אשה יוצאת המדובר באיסור יציאה בשבת בתכשיטין, משמע דבחול שרי ולא חוששין להסתכלות, דלאו ברשיעי עסקינן שמסתכלים בכוונה על נשים".
ושם בסי' מ"ח כתב עוד: "ומה שמעכ"ק שליט"א כותב פשיטא שגורם הרהורים רעים שאסור מן התורה "ולא תתורו" וכו', הלוא גם בגדי צבעונין של אשה גורם הרהורים ואסור להסתכל גם כשתולין בחוץ, והלא אין לך דבר שגורם הרהורים יותר מיופי האשה שע"ז נאמר בעיקר ולא תתורו, וגם אסור משום "ונשמרת" כמבואר בע"ז (דף כ') באשת איש אפי' מכוערת, ואפי' הכי נשים יוצאות בגילוי פנים".
לגבי השאלה שלך הרי לא כתוב בתורה שצריך ללבוש חולצה שאינה שקופה. אכן, אבל הצניעות הבסיסית היא שאשה צריכה לכסות כל מה שצריך לכסות, דהיינו ידיים עד המרפק, רגליים עד הברך, זה מקובל מדורי דורות על הפוסקים ראשונים ואחרונים. שקוף זה לא כיסוי כי רואים הכל.
לכן הטיעון ש"מה הבעיה, הרי כיסיתי" הוא סתם קשקוש.
ההשוואה לשיער היא גם קשקוש, כי השיער המונח על השולחן הוא כלום. אבל תמונה של ערווה, היא אסורה כמו ערווה. שיער עצמו אינו מביא הרהור כלל. לכל היותר, שיער הפאה הוא כמו שיער הרווקות.
הפוסקים גם כותבים שאין בזה חוקות הגויים כי הגויות אינן מכסות את השיער כלל (לפני 500 שנה זה היה מצוי גם אצל גברים וגם אצל נשים, כולם היו הולכים עם פאות ואז היה שייך חוקות הגוי) וכן בגלל שההיתר התפשט בישראל כבר אין זה חוקות הגוי (כך כותב גם הרב עובדיה לגבי נושא אחר של גילוח).
"ההתחכמות" מצויה בהלכות רבות. שעון שבת, מכירת חמץ, מכירת קרקעות בשמיטה, פרוזבול, מכונת גילוח, עירוב, יש הרבה התחכמויות בהלכה, חלקן תוקנו ע"י חז"ל עצמם, ואין בזה שום פסול. הפאה הצילה את נשות ישראל, כאשר רוב הנשים החרדיות (!) הפסיקו לכסות את הראש לגמרי, ורק הפאה עזרה שהמשיכו לכסות.
נוח והכי קל כיסוי ראשלב נתיים
יש לי יצר הרע גדול לצאת לסופר עם כיסוי כמה נוח וכיף אבבלללל עובדת על עצמי וכל יציאה מהבית זה רק עם פאה - כדי שלא יהיה מקרה שיתגלה שיער איפה שלא צריך
זהו..
נוח כיסוי ראש
צנוע ויפה פאה
1. עניין כיסוי הראש הוא לכסות את כל השיער !
2.צנוע וכיסוי ראש זה שני דברים - יש לכסות את הראש היטב
ויש פאה שיכולה להיות לא צנועה חייבים להבדיל בין הדברים!
3. אין איסור להראות מושלם בגבול הצנוע !!
4. אישה צריכה להיות נשית ומטופחת ככה נבראנו!
5. כיסוי ראש נופל /נשלף/מחליק בקלות .. וד''ל
מאיזה ספר שולחן ערוך נכתבו הדברים ? משולחן ערוך נוח/צנוע לי?התחברתי
הכותבת :אישה עם שיער 'גולש ארוך' שמצליחה לכסות את שיער ראשה בלי תירוצים למעלה מעשרים שנה.
שכל אחת תעשה כפי רצונה אבל בלי לנסות לחפש הצדקה וטענות שלא יעמדו במבחן המציאות.
וואי כלכךךךךך !!!ה' אלוקינו
בבקשה, מקורות (נראה מה עכשיו תגידי)אהרל'ה
מרן הגאון רבי מיכל יהודה לפקוביץ זצ"ל: "שלא יבואו ע"י המטפחת לפרוץ ולהוציא משערן החוצה כאשר נכשלו בזה רבים".
הרבי מליובאוויטש זצ"ל: "רואים במוחש אשר לבישת כובע ואפי' מטפחת, משאירה חלק השיער בלתי מכוסה, על כל פנים במשך זמן קצר, זאת אומרת שעוברים על האיסור הגדול".
מרן הגאון רבי בן ציון אבא שאול זצ"ל: בנו שליט"א מעיד, "כיון שיש נשים שיוצאות להן שערות מהמטפחת, העדיף אבי את הפאה והנהיג בביתו ללבוש פאה נכרית, שזה כיסוי יותר טוב, וכך הורה לנשים אחרות".
מרן הגאון רבי שלום משאש זצ"ל: "באלו הנשים הלובשות מטפחת, אי אפשר לומר "ונקה", כי המטפחת בורחת מן הראש. וגם מי שלובשות כובע נשאר הרבה שיער חוץ לצמתן, ועיני ראו נשי הרבנים קרוב לשליש ראשן מגולה, וכסהו והתגלה".
הגה"צ מוהרא"ש זצ"ל: "מי שרוצה להסתכל בעין אמת ולהבין את האמת, ההכרח לו להודות, אשר אי אפשר בשום פנים ואופן לכסות את השערות במטפחת בלבד, כי היא נוטה הצידה, ואז נראות השערות בחוץ".
מרן הגאון רבי משה שטרנבוך שליט"א: "המחמיר עלול להקל, לגרום איסור תורה, שרק יחידים אצל הספרדים שיפרקו פאה נכרית, יזהרו במטפחת שתכסה תמיד כל השערות כדין".
מרן הגאון רבי מרדכי גרוס שליט"א: "ונשים שמשאירות שערות גדולות יקשה הדבר מאוד שלא יצאו מעט שערות דרך המטפחת".
הגאון הגדול רבי גבריאל ציננער שליט"א: "וראינו בכמה מקומות ובפרט בערי ארה"ב שהיו יוצאות שערותיהן מבעד המטפחת, מה שלא אירע בפאה נכרית".
הגאון הגדול רבי יהודה טשזנר שליט"א: "עם מטפחת קשה לכסות את כל השערות שבצדדים, וגם המטפחת הרבה פעמים מחליקה וע"י זה מתגלים שערותיה… ויש לשים לב, כי כל ענין כיסוי הראש הוא משום צניעות, שלא יראה מהשערות הטבעיות שלה החוצה".
בנוסף לכך, אפילו אם תהיה מישהי שתצליח לכסות את השיער היטב עם מטפחת, והמטפחת לא תגלוש מראשה אפילו פעם אחת, עדיין אין זה מתיר לה ללבוש מטפחת, שמא יראו אותה נשים אחרות ויעשו כך גם הן, ולבסוף יגלו ראשן (וגם עדיין נותרה הסיבה שלא תתגנה על בעלה).
וכפי שמובא ב"אגרות קודש" לכ"ק האדמו"ר מליובאוויטש זצ"ל (אגרות קודש חלק ט"ו, איגרת ה'תקי"ג):
"בפרט שכאמור זהו נוגע לרבים, שאפילו אם פלונית אומרת שבהנוגע אליה אין נפקא מינה באיזה אופן תכסה ראשה, כיון שבכל אופן יהיה הכיסוי כדבעי, מובן שאינה יכולה להבטיח בהנוגע לאחרות וקל להבין. ובאם יסודר הנ"ל, שהיא טובתם האמיתית של שניהם והמשפחות, נכונה ההצעה ויהיה בשעה טובה ומוצלחת".
סעיף 5 ממש שיקריה' אלוקינו
מה בדיוק שקרי בסעיף חמש?לב נתיים
כנראה לא שמת מונע החלקה טוב.ה' אלוקינו
אם יש לך אחד טוב את יכולה לקפוץ בחתונה ולא יפול שום מטפחת .
רוב הנשים לא עושות זאתאהרל'ה
לכן צריך להתייחס למציאות בפועל, ולא להמלצות שאף אחת לא תיישם.
סעיף 1 גם לא נכון . מותר להוציא עד 2 אצבעות משהו כזהה' אלוקינו
וגם הפאות (השערות שליד האוזן , ) והשיער שמאחורה שלא נכנס בכיסוי ראש מותר לגמרי . בטוחה ב99%
אצלנו אסור זה רקלספרדיםלב נתיים
וכאלה שהחליטו שכתוב ארבע או חמש כל אחת ודעותיה בעניין
בואי ..
היא צודקת, לפי ההלכה, לגבי שתי האצבעות, זה יוצא מעט פחותלה' המלוכה
לכי תלמדי מה עיקר הדין ומה חומרה!כלה נאה
לכי תלמדי גם אתאהרל'ה
זוהי המצאה של הדור האחרון, הרב פיינשטיין והרב עובדיה התירו זאת, והיות והם גדולים מאוד, סומכים עליהם. אבל גם הם הדגישו שההיתר הוא דחוק.
רוב הפוסקים חולקים על זה במילים מאוד חריפות.
וכמובן ששתי אצבעות הופכות מהר לחמש אצבעות (אם את מכירה תמונות של אשתו של הרב עובדיה... לא נעים אבל זאת המציאות) וחמש אצבעות זה איסור לכולי עלמא.
סעיף 4 לא סותר את הכיסוי ראשה' אלוקינו
אפשר להראות מטופח עם מטפחת .
כנל סעיף 3.ה' אלוקינו
סעיף 2 נכון . זה מה שקורה היום לצעריה' אלוקינו
שיש פאות ככ יפות יותר מאשר השיער של האישה עצמה .
למה לצערי? ואין בזה שום איסור!לב נתיים
עניין אורך הפאה זה מאוד אינדיבידואלי אישה נמוכה גבוה רחבה דקה שמנה רזה
כל אחת צריכה לעשות חשבון נפש
בדיוק מה שאני טוענת*אשתו של בעלי*
מושכת מבטים מפה ועד מחר.
כיסוי ראש לא נועד רק לעניין של צניעותלה' המלוכה
לסמן שהיא לא פנויה, לא זמינה.
הכיסוי ראש הודף מחשבתית, קוגנטיבית, גברים, כי זה סימן היכר ידוע, שאישה זו נשואה.
ההבדל, בפאה, שהיום נראות כשיער אישה ממש, (והרבה יותר יפה), שכבר קשה לזהות מי נשואה ומי לא.
הפאה עם השיער הסינטטי, רואים ומזהים, שזו פאה, ולכן התירו אותה, ורק אותה.
אז גם אם הבובו לא הכי צנוע, הוא עושה את העבודה מהבחינה הזו, לפחות.
במחילה מכבודך, זה בלבול מוח...אהרל'ה
אבל אין לזה שום מקור בחז"ל או בפוסקים, ובחז"ל משמע שהכיסוי הוא גם לרווקות, כך שההסבר נופל לגמרי.
גם השטות הגמורה שכתבת שהתירו רק פאה משיער סינטטי, מוכיחה עד כמה את לא למדת כלום בנושא הזה. את הפאות התירו לפני כחמש מאות שנה בערך, ואז לא היה כלל שיער סינטטי. אלה שאסרו, טענו שלא ניתן להבחין בין פאה לשיער טבעי....
והיום באים וממציאים שאלה שהתירו, התירו רק פאה שניכר שהיא פאה. אז על מה היה הויכוח בין האוסרים למתירים? פשוט הזוי.
לא נורא שיגלוש השיער מהמטפחת. במילא פאה זה הכל שיערכלה נאה
את מדברת על קצת שיער או הרבה שיער טיבעי ויפה של פאה??
זה מי שהולך לפי הזוהר. מחמיר שלא יצאו שערה מחוץ למטפחת. ואתם לקחתם את זה שפאה שזה קולה. ועשיתם אותה הלכתכילה.
יש הלכות.
לכי ללמוד את מטרת כיסוי ראש ואחר כך תכתבי.
לכי את תלמדי וואי כמה קשקושים בבת אחתלב נתיים
למדתי. כניראה שלמדת רק את מי שמתיר וגם לא מדוייקכלה נאה
לא למדת כלום. אם היית פותחת שולחן ערוךאהרל'ה
פאה זה "הכל שיער" אבל זה כמו בגד... מה שצריך לכסות זה רק את הראש. אפילו לא את השיער הטבעי, כי להלכה מותר להוציא שיער מהכיסוי (בדור האחרון לא נהגו בזה, רק דתיים לאומיים).
חייב לומרדי שרוט
בלי קשר לאם אני מסכים או לא, אני חושב שאתה כותב יפה ומנומק.
תנסה רק בשביל עצמך לא להגיד לאנשים "בלבול מוח" או "שטויות" וכאלה. חבל על האנרגיה השלילית

חחח, תודהאהרל'ה
וגם את זה כמעט ולא כתבתי.
מסכיםדי שרוט
אתה יכול להעביר את המסר שלך בצורה מעולה גם ככה.
שים לב שלא הגבתי לגופו של כותבאהרל'האחרונה
..לב נתיים
מביאה מספר של מי שהתיר. יש לי עוד ספרים לתת לךכלה נאה
הדיון פה לא על האם מותר או אסורשירוש16
אפשר להסביר/לנמק/לתאר וכו.
אבל לא צריך לשנות פה דעות. היא לא ביקשה את זה. וחבל לנצל שירשור שנועד לשאול שאלה בתום לב.
כל אחת יכולה להגיד מה היא עושה ולמה.
כל אחת יכולה להביא דעות לכאן ולכאן. ובתורה זה לא סותר.
כל אחת תלך לפוסק שלה וזהו.
האחת פה הביאה מקור לטענותיה בידיוק כמו את תעשי. וזה לא סותר.
אי אפשר לבוא בטענה של "אני מכירה מקורות/רבנים שאוסרים" כדי לאמת את העמדה שכיסוי ראש בפאה אכן אסור.
את הדיון הזה נשאיר לביאת משיח...
אתן*בסדר גמור
שניהם.שירוש16
ביום יום- מטפחת.
עם בעלי - מה שהוא מעדיף...
לגבי ההלכה:
האיסור הוא לאישה נשואה לגלות את שערה.
אין איסור ללבוש פאה בגלל שהוא נראה כמו שיער אלא בגלל שיש פאות לא צנועות. ואותן אסרו.
מי שלא נוח לה מסיבות אישיות - שלא תלבש.
אישית - לא נוח לי פאה. מקנאה בכל אחת שכן נוח לה ויכולה להוציא אלפי שקלים על פאות מההמות ואיכותיות, אבל אישית לא מסוגלת לזה ביום יום.
שלום לךבת 30
ממליצה לך לא להיכנס לפה ולא להתייעץ פה.
יש לך שאלה? התלבטות?
הכתובת היא בעלך. לא הפורום.
האמת היא שזה לא משנה לך בגרוש מה נשים פה שמות על הראש, ומה הן חושבות. זה באמת לא רלוונטי עבורך. את צריכה לחשוב עם עצמך, ועם בעלך, ולהחליט, או להתלבט ביחד.
אל תפני למקורות חיצוניים. זה מבלבל.
תבני את מי שאת ומי שאתם בלי מליון דעות אחרות.
בבקשה...
קצת הגזמת רק שאלתי מה הם שמותadar
מותר להתייעץ לא חייב לקבל דעות של אחרים
היא לטובתך.... הפורום עשה לי הרבה פעמים לא טובה' אלוקינו
אני יודעת מה לקחת ומה לאadar
אז זהו שלא.. אנחנו לפעמים מושפעים בלי לדעתה' אלוקינו
זה מחלחל
לא לכל אחד זה מחלחל זה תלוי באופיadar
מטפחתריבוזום
ואפשר לגוון בצבע, סגנון, קשירה... להתאים לבגדים.
אגב, אני לא חושבת שזה היצר הרע בהתגלמותט ובדבר הכי נורא שקרה לעם ישראל - זה רק מוזר לי, זה הכל (לא "מוזר" חברתית - והרבה מבנות משפחתי הקרובה עם פאות. "מוזר" קונספטואלית)
מטפחתלראות את האור
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה
מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?
אסביר,
הוא איש טוב ואבא טוב.
לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.
מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.
כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.
הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.
הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.
חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.
כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.
מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.
הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.
עד שהוא נכנס הביתה.
הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.
על הכל הוא מוותר.
מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.
עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.
פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.
אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.
ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.
מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.
ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.
עדיין הכל נותר על כנו.
מה כן אפשר לעשות?
לא סתם הקב"ה ברא לילד 2 הוריםאורי8
זה בריא ומייצר גמישות נפשית ומחשבתית שאבא ואמא שונים. ושעם כל הורה מתנהלים אחרת. את נותנת להם צד חשוב מאוד באישיות . אבל נם יכולים כם להתרם ממה שקורה אצלו. שם הם קצת מתפרקים ומרשים לעצמם להשתולל ולהיות פחות בתוך הגבולות, מי אמר שזה רע? אני חושבת שזה בריא לנפש שיש גם מקום להשתולל, לפרוק ואפילו להתחצף קצת. זה לא באמת מזיק להם. מבינה ממש שזה קשה לך, גם לי קשה להגיע לבית הפוך... ואני יכולה להתחרפן מזה, רק שב"ה יש ביני לבין בעלי יחסים טובים, ועל כל פשעים תכסה אהבה... וממה שאני מבינה אתם במצב אחר. במצב זוגי לא טוב יש נטיה לשחור לבן, וככה את מתארת את המצב אצלך יש קסם, ואצלו כאוס. טובת הילדים שלך שתתני לילדים שלך לחוות את 2 ההורים שלהם . מניחה שרוב הזמן את איתם ואת נותנת גבולות וסדר , אז מידי פעם עם אבא יש בלאגן, זה לא יפגע בהם, הפוך הם יגדלו להיות ילדים יותר בריאים בנפשם( הסדר נותן רוגע ושגרה , קצת בלאגן מייצר ילדים יותר יצירתיים, ועם יותר אומץ ותעוזה , חשוב מאוד בחיים ). לכן, אני מציעה, שחררי, תני להם להנות עם אבא שלהם, זה האבא שהם קיבלו מהקב"ה ואת לא המחנכת שלו , הוא באמת לא הילד'שלך, תני לו להיות אבא בדרכו. לא תארת פה שום דבר מסכן חיים( זה הדבר היחיד שאני רבה עם בעלי עליו בענין , כשהוא מרשה דברים שמסוכנים בעיני , לראות מסך בשעה מאוחרת לא מסכן חיים...)
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)
בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.
היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?
חחחח תודה
אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..
אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו...
אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,
אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.
(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)
טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*
אין נכון או לא נכון.
לאחת זה יפריע-וזה בסדר.
ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.
אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.
תשתפי אותו בתחושות שלך.
מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999
אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?
זה טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".
אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה , לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".
אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.
אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי
כל הטעויות הלא פרקטיות התחילו ממטרה פרקטיתשוקו.
גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד
יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.
זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).
מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.
זה באמת מורכבהסטורי
השאלה אם יש לו ברירה.
לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש
אבל כמה נקודות ציון
א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .
ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים
ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת
ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת
הצלחה רבה
אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום
לק"י
לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.
ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.
אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.
בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב
עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..
זה די פשוט ובסיסי
אפשרתהילה 3>
שיפריע לך
כדאי לשתף בזה❤️
אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים.. או שילמדו בזום.
החשש מובןנפשי תערוג
יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו
ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)
אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם
אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועה
שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.
אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.
גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.
והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.
אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.
מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.
זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...
העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.
אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.
אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.
וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים
בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...
זו האמת וזו דרכה של תורה
ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.
*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.
אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).
ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.
אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.
הדרך הכי טובה לדעת אם זה תקיןמישהי נשואהאחרונה
לשאול אותו
אם הפוך הוא היה מסכים שתשבי עם סטודנט
אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט
ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.
יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך
- נשואים טריים
עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..אחרונה
וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝
אבל גם היום ❤️
איני יודעת מה לעשות?אורית יעל
ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.
בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.
הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.
הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.
הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל
בישלתי , גם בשביל אותו אדם.
בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.
עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.
התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.
אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.
חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי
ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".
היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים
אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.
היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.
ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.
אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.
אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת
אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה
אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...
כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.
מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה
ולגבי שם של גרושה עדיף
אבל לחיות בנחת ובשלווה .
נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.
אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו
הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה
יש פה כמה דבריםכל היופי
א. העזרה של בעלך לאדם בודד
ב. חוסר בגבולות בעזרה
ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה
ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו
אתחיל מההתחלה.
בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.
גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.
הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.
כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.
ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.
השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?
למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?
האם את מרגישה שאכפת לו ממך?
האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?
ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?
האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?
תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.
להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.
שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.
למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.
מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.
יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.
מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.
בהצלחה יקרה!
וואו, כואבהסטורי
מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.
ממש בשולי הדבריםפשוט אני..
לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?
אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.
החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם.
ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28
או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק
או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.
הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?
לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.
נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>
שיש כל מיני מורכבויות,
מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.
ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,
וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)
אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.
קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.
יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.
בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר
(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").
מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.
לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+
ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך
ובפרט כשאת בהריון
תעצרי אותו לשיחה
ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.
בצורה ברורה.
אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר
לא מקובל וכאלה
רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע
ולא לדפדף את המקרה
כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון
הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.
זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם
מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.
הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,
ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית
לפעמים האנשים האלה סבירים
יודעים לא להפריע.
ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.
ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי
תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.
אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו
נתח מהזמן, שישים לב.
רפרוף קצר על כל ההודעות שלך כאן...השתדלות !
בכולן את כותבת שאת לא יודעת מה לעשות, את רוצה להתגרש. עוד לפני שהתחתנת איתו! ורגע אחרי החתונה! ושנה אחרי, ושנה וחצי אחרי!
למה את עדיין איתו בכלל? אני שואלת באמת, זה לא שאלה רטורית. לא מכירה אותך.
את יודעת מה את רוצה בחיים? זה נכון הילד וכו'... אבל עדיף ילד שגדל עם הורים שטוב להם בנפרד מאשר ילד שנמצא בבית אחד מפורק ורואה ריבים ותסכולים כל הזמן, ואמא שלא פנויה אליו רגשית כי היא מתעסקת בזה שלא טוב לה בזוגיות.
תעצרי שנייה את הכול. תחשבי על עצמך- טוב לך עכשיו? יהיה לך טוב בשנה הבאה ובעוד כמה שנים? מה יעשה לך טוב? מה את יכולה לעשות שיעשה לך טוב? לא לצפות שאחרים יעשו דברים שאולי ישפיעו עלייך. תשני דברים בעצמך.
אשכרה לכל שרשור פה צריך "בפרקים הקודמים"נעמי28
כל החיים שלנו זהמתלבט34
רק רוצה להאירעוד מעט פסחאחרונה
שיכול להיות שהבעיה היא לאו דווקא באדם הספציפי, אלא שזה דפוס מסוים של הפותחת, חוסר יכולת להתחייב ולהשלים עם הבחירה שלה.
כך שייתכן שהפתרון הוא מציאת בן זוג אחר, אבל ייתכן גם שהפתרון הוא בשינוי פנימי אצלה (לא קראתי את הפרקים הקודמים, רק מה שכתבת כאן).
נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות
נר איש וביתו
דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,
מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים
דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.
שנר איש וביתו.
"ואישתו היא ביתו"
איש ואישתו.
בבית.
פנימה.
כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו
רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.
נתרכז בביתנו פנימה.
נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם,
נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.
גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,
גם במחיר אחר.
כמה שנצטרך.
עד שנרגיש שאנו מלאים.
וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.
נר ה' נשמת אדם
ה', הקב"ה -
אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו
שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו
ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.
נשמת אדם -
נשמה שנתת בי טהורה היא.
ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.
ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.
טהורים הם.
כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.
כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.
וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן
כוונותיהם טהורות.
וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.
נלמד גם אנחנו יחד.
נלבן. נברר. נתקרב.
נגדל מזה. נתעצם.
נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,
בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".
והרוב טוב.
ולא צריך לחפש את ה"כל".
נדבק ברוב. ברוב הטוב.
נגדיל אותו.
נמשיך ללמוד אחד את השנייה.
נמשיך ללמוד את עצמינו.
"מוסיף והולך"
נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד
עוד תובנה,
עוד קירבה,
עוד אהבה,
עוד כלים,
עוד תקשורת,
עוד גדילה זוגית ואישית.
8 נרות
8 - מעל הטבע.
נס.
ימים של ניסים, הלל והודיה.
*מעל* הטבע.
וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו
וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.
נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו
מה היה שם?
היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?
ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?
מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?
מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?
"לא טוב היות האדם לבדו" -
לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב
"אעשה לו עזר כנגדו" -
כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.
מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.
מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.
המבט על הזה,
מעל,
יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.
מעל הטבע האנושי שלנו.
להתגבר.
להתגדל.
להרחיב את כוחות הנפש שלנו.
לעלות מעלה מעלה.
להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.
ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו,
לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.
ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)
לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?
ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -
מ-קץ
עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -
וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.
ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור.
בלב שלנו.
בלב של החצי השני שלנו.
נראה גם את האור שבו/בה.
את כל הטוב שבו/בה.
נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,
מה הוביל לכך,
מה אני הכי הייתי צריך שם?
מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?
לכן נזכור -
כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.
כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.
גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.
כשאנחנו נמצאים במשבר -
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.
קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.
כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.
אבל אפשר גם אחרת.
אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.
נר החיים
הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",
והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.
"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.
ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.
תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.
אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.
הטומאה היא היעדר החיים.
וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.
"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"
איתה, ורק איתה אני אראה חיים.
איתו, ורק איתו אני אראה חיים.
ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר.
כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.
נתחזק בחיים.
בשלמות.
בשלום.
בבלעדיות.
"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים
רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*
רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.
רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.
תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.
לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.
לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.
להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.
להסתכל *לה* בעיניים
לשמח *אותה*
להצחיק אותה
לפלרטט איתה
לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום
לשלוח לה אימוג'ים אוהבים
לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?
לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.
אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.
אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.
זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.
כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!
אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!
כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.
-----------
"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך
והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.
תהיי האישה שלו, ורק שלו.
שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.
ראי חיים ואהבה יחד איתו
כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.
השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.
להביט בו בעיניים
לשמח אותו
לצחוק איתו
להעריך ולתמוך בו
לאהוב אותו.
אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.
אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.
זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.
כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!
אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!
כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.
אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת
פשוט אני..
הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.
עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.
(GPT)
יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
תודהנפשי תערוגאחרונה
תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
נשואים טרייםנשואה127
היי
מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...
תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה?
בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק
ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.
לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.
ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.
קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.
בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם
בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד
אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.
מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:
1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).
2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.
עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.
כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.
אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.
מלא הצלחה יקרים!
ומזל טוב 🍷
תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה
פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.
המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה
קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.
אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...
מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות
רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)
הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש
אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה
ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...
שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)
זה עניין של החלטהרקלתשוהנ
ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.
אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.
מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר.
לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.
אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.
מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).
מציע לדייקהסטוריאחרונה
באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.
אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.
הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.
כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.
מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות
ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.
ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,
ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.
כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,
ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:
בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.
זו ממש עבודת חיים.
בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,
גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם
ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.
ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:
לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.
וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.
וזה ממש לא סתם.
הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -
שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"
וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.
עכשיו,
בתקופה שאסורים,
ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,
ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -
פתאום נלקחה מכם השפה הזו!
משניכם!
אז גם בעלך - זה קשה לו
כי הוא אוהב אותך
ורוצה להגיד את זה
להגיד את זה גם במגע
והוא לא יכול!!!
ואת, אוהבת אותו כל כך
ורוצה להיות קרובה אליו
אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!
ואז מה קורה?
למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...
ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!
ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -
*כי* כל כך אוהבים
*כי* כל כך קשה בלי המגע
ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי
וגם כדי לא ליפול.
השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!
שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!
שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו
שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!
אם מבינים את השורש של זה,
את המקום ממנו הכל קורה -
זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.
כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית
אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך
ואז התסכול גדול שבעתיים
גם אין שפת המגע
וגם אין את שפת המילים
אז כאילו מה? אז מה כן יש?
מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?
מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?
מה, הוא כבר לא אוהב אותי?
מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?
מה יש לנו?!
אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!
יש ביניכם קשר שלם!
אהבה שלמה ואמיתית
אתם פשוט אנושיים!
פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!
והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!
עכשיו זה חשוב חשוב חשוב
אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן
וכ"כ למה?
כי דווקא בימים האלו,
הימים שאיש ואישתו אסורים,
הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".
הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש
אותו איש
או אותה אישה
יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה
ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם
ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי
ע"י קשרים אסורים ל"ע
או מריבות
ויכוחים
צעקות
חוסר הבנה
רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,
או לצחוק ממישהו אחר חלילה,
או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו
וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק
כיוון שאין ואקום בעולם.
איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.
וישר צריך למלא אותו!
כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"
ומפרש רש"י מים אין בו
אבל נחשים ועקרבים יש בו!
ז"א, אם אין את הקירבה
אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!
וצריך להיזהר שבעתיים!
צריך ל"סור מרע" שבעתיים!
ואז "לעשות טוב" שבעתיים
לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)
לא לריב מריבות מכוערות
להמשיך להבין אחד את השני
כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)
כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע
כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,
כן לדבר על הדברים
כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"
או בפתקים
או מחוות
או חיוך
כן להתמלא במה שכן יש
במה שכן היה
להיזכר בזה
לזכור את זה
להפנים את זה
להסניף את זה עמוק לתוכנו
ובשאר הזמן?
בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.
ולשחרר.
להרפות.
ככה זה.
אי אפשר תמיד מושלם.
אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*
זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו
זמן יותר לפיתוח תחביבים
זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר
זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר
זמן יותר לבקר הורים ומשפחה
זמן יותר לישון
זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג
וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו
זמן יותר לעצמו
לעבודה/לימוד תורה
לחברים
ליציאות עם משפחה וחברים
לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו
ואז
כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע
אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -
שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,
ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים
עוד יותר שמחים
עוד יותר *הם*
ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר
כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)
ואז יש גם את הגעגוע
והציפייה
והכמיהה
והתשוקה
ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!
ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.
אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"
שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,
שצריך מדי פעם להתאפס
לאפס אותו.
כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה
אבל כאשר מאפסים אותו
ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה
ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -
שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,
שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,
למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,
אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,
לדבר על הילדים החמודים
להקדיש יותר זמן לילדים החמודים
לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים
לרקוד
לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)
בילוי יזום יחד
שיחה טובה
מבט בעיניים א ר ו ך
ממש להעיר את הקירבה הזו
כמו שעון מעורר
ואז,
במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -
ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.
למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות
עם חברה
לצאת לאוויר עם מוזיקה
לישון
להסניף את הילדים
להתפלל על זה ולהתפלל בכלל
להתחזק
לראות סרט טוב
לראות תמונה שלכם יחד
ליצור משהו
לעזור למישהו - בטוב
ממש להתכוונן לזה!
לדבר את זה.
לשהות לבקש מהשם את זה.
במילים פשוטות.
כל יום.
ואם קשה אז יותר חזק לבקש.
ותמיד תמיד לחשוב
מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -
אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?
ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?
וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!
וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!
ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹
יש מטפלים בקהל?חוזר
אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה
אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.
טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר
מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?
מה היקף העבודה?
על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי
מנסה להשיג.
המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.
מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה
גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.
המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.
אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?
תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.
ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים
אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..
בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.
אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..
חזרתי ואמרתי לה - זה שלי! אני רעב!
ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??
בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה?
למה שלא תלמד לבשל בעצמך?shaulreznik
זה מעניין, לא גוזל יותר מדי זמן אם מכינים תבשילי קדרה, אורז עם ירקות, פשטידות וכיו"ב. בנוסף תזכה להמון מחמאות מאשתך וחמותך.