מישהו יודע משהו על עליה להר הבית בשבוע הבא?יהודי מרמ"ג
סליחה שאני שואלרן22
בס"ד

אבל איזה פוסקים מתירים לעלות להר-הבית?
האם הרב מרדכי אליהו שליט"א  מתיר? כי אני יודע שיש איסור גורף של כל גדולי-הדור לעלות להר-הבית.
הרב ליאור מתיר הרבנים אריאל ועוד...יהודי מרמ"ג
הרב קוק בכבודו ובעצמו אמר שזה עבירהשואף להתנחל
חמורה....
כי בזמנו של הרב קוק....יהודי מרמ"ג
לא ידעו את הגבולות.
אחרי שהציונים כבשו את הר הבית,
הרב גורן מדד את הגבולות.
לרן 22gust me
זה אחת המחלוקות הגדולות בציבור שלנו .. ויש פוסקים שאוסרים{כדוגמת  הרה"ג רב אברום זצ"ל שהתנגד לכך בתוקף} 

אך מנגד בגלל שהרב גורן זצ"ל  מדד את כל הגבולות לשיטת המחמיר ביותר ולשיטת המקל ביותר ומצא שאפש לעלות...   אנו נוהגים לעלות

אגב לשיטת מי שאומר שאסור איך יתכן שהרמב"ם הרדב"ז המאירי והרב אזכרי  עלו להר הבית{זה כתוב במפורש } איך לפני 800-400 שנה ידעו את הגבולות.... אז הם שעלו  לפני מאות שנים.. אנו היום שיודעים את הגבולות לא נעלה?? חוץ מזה שכמו שציינו   בזמן האחרון   רוב המצוות קשורות באופן ישיר\עקיף למקדש.... ואיפה מצוות מורא מקדש שאתה מקיים....
ואגב יש רשימה של לפחות 60 רבנים שעולים בעצמם או שאומרים לעלות
{דוגמת הרב אלבוים הרב אריאל הרב של ישיבת הרעיון היהודי  הרה"ג דב ליאור ועוד עשרות}

ואם באמת מישו ידוע על עליה שבוע הבא עדיף בימי ראשון שני  אז שיידע את הציבור

חזקו ואמצו
איפה הקב"ה אמר את זה?!רחלקה
ברמב"ם כתובקשקשן
(ע"פ פסוקים) שלמת עצמו מותר להכנס להר הבית [לא למקום המקדש] ואצ"ל שטמא מת מותר להכנס.
כמובן כל זה לאחר טבילה כדת,

ל The yehudi: אשמח לדעת את מקור דבריך שהרב שמואל אליהו עלה להר הבית.

לכולם - אפשר תמיד לעלות להר הבית (לאחר טבילה) בשעות הפתיחה, ולא חייבים לחכות לקבוצה שתעלה, ואפילו יש יור חשיבות לעלות כשאין הרבה אנשים.

נ.ב. גם רב אברים אסר רק מבחינה ציבורית ולא פרטית, דהיינו שהיו אנשים פרטיים ששאלו אותו והוא התיר להם לעלות, וגם אחרי שפרסמו כרוז רבנים על העליה הוא אמר "תעלו בסדר אבל לא כרוז"
אפשר את המקור המדויק ברמב"ם?רחלקה
בעזהי"ת.

תודה רבה!

וצריך מאוד להיזהר ולהקפיד להיכנס רק להר הבית ולא בטעות למקום המקדש...
רמב"ם הלכות ביאת מקדש פרק ג' הלכה ד':קשקשן
ד  טמא מת, אפילו המת עצמו--מותר להיכנס להר הבית:  שנאמר "וייקח משה את עצמות יוסף, עימו" (שמות יג,יט), עימו במחנה לוייה.
תודה רבה!רחלקה
הרב מרדכי אליהו אוסר לסתם אדם לעלות.The yehudi
אבל מתיר לחלק מהרבנים והאנשים שפונים אליו למשל בנו הרב שמואל עלה באישורו. אחת הסיבות שהוא אוסר היא כדי שלא יחטאו במצוות מורא מקדש הוא מתיר רק ליר"ש אמיתיים.
לכן ראוי לכל מי שפוסק ע"פיו ללכת לשאול אותו באופן אישי ולא כשאלה כללית.
מי הוא שיקבע אם אני יר"ש אמיתי!?איציק הג'ינג'י
הוא לא הרב שלי..

אם כבר, שיסביר מה עושים ומה לא..

איציק
תתביש לך "איציק הג'ינג'י"צעיר רענן
רבנו הרב מורדכי אליהו שליט"א הוא גדול הדור!
בגלל אנשים שמדברים כך היה את הפינוי ועוד אסונות למה להקשיב לרבנים? הוא לא הרב שלי ...
מי הרב שלך?? רב קיבוצניק שלא גמר אפילו את שס"מ!!!?!??!!?!??
צעיר רענן?!איציק הג'ינג'י
אני רואה שאתה חדש בפורום, הלא כן?
תזכיר לי במה בידיוק אני צריך להתבייש?!
ביישתי אותו? הכפשתי את שמו? לא!
אמרתי שהוא לא הרב שלי, אסור?
הרב מורדכי אליהו לא מכיר אותי ואני לא אותו..
מניסיוני בעבר ממקרים שקראו, כל עוד אני לא מכיר את הבן אדם (כל בן אדם) אין לי סיבה להקשיב לו
כמה שהוא יהיה גדול(אם זה רב מכובד או מישהו ידוע)..

אפחד לא יקבע אם אני יכול להכנס להר הבית לפי המראה החיצוני שלי..

אני לא התדין איתך "של מי הרב יותר גדול" כמו ילדים בגן.
אבל אתה פה זה שצריך להתבייש לך
אולי הרב שלי ז"ל כבר לא בן החיים, אבל את הש"ס הוא סיים לפני שהרב מורדכי אליהו בכלל היה..

אז לפני שאתה מתלהם, וקובע עובדות בשטח
תבדוק טוב טוב...
חוצפן
"קבל את האמת ממי שאמרה".רחלקה
לגבי הרב קוק זצ"לhfm

מתוך http://ymedad.blogspot.com/2008/10/blog-post_07.html

הרב אברהם יצחק הכהן קוק זצ"ל והכניסה להר-הבית

שאלה: מביאים הרבה פעמים את הרב קוק כהוכחה לכך שהמקדש והר הבית זה מקום כללי ורק ע"י פעולות של כל עם ישראל.

... זה מאוד יפה להביא את הרב קוק. כידוע התורה לא התחילה ברב קוק. תביא גמרא,משנה, פסוק. מה אתה רוצה מהרב קוק , הרב קוק חי בתקופת הטורקים והבריטים והיה עולם אחר,אם הייתה אומר שהרב קוק אמר אחרי כבוש ההר זה משהו אחר. גם אז הייתי אומר מנא לן, גם הרב קוק צריך להביא פסוקים, גם הוא צריך להביא רמבמי"ם. אין דבר כזה הרב קוק אמר משהו לפני שמונים שנה, זה לא יפה , זה לא מכובד. מי אישר להם לזייף דברים בשם הרב קוק. אם אתה רוצה תפתח משפט כוהן של הרב קוק סימן צד ושם הרב אומר שצריך לקום ולבנות את המקדש מיד, אם אפשר להקריב קורבן אחד כבר עשינו דבר חשוב. תפתח תראה לא צריך לא נביא לא משיח ולא כלום.

(מתוך: מאיר הסגרין-שואל, משיב-הרב ישראל אריאל)

========

אליצור סגל- מרן הראי''ה קוק התיר את הכניסה להר הבית.

מרן הראי''ה קוק העיד לפני ועדת החקירה ששלחה ממשלת אנגליה לארץ בעקבות פרעות תרפ''ט. ועדה זו שהורכבה מחברי פרלמנט ושופט בריטים היתה צריכה להחליט מי אשם בפרעות היהודים או הערבים.
הרב היה בין עדי ההגנה של היהודים.

בספר ''ועדת החקירה דין וחשבון מלא מעבודת ועדת החקירה הפרלמנטרית בירושלים'' ישיבה שישים וחמש שואל מרימיאן עורך הדין של ההנהלה הציונית את הרב :
אמרת כי מנהגך לפרסם אזהרות למבקרי ירושלים היהודים שלא ילכו לשטח ''החארם'', מפני קדושתו?
הרב: דברתי רק על שטח מקום המקדש העתיק.
דברי הרב ברורים ונחרצים כל אזהרותיו לא כוונו לכל שטח הר הבית אלא רק לשטח בית המקדש.

גם בעיתון נתיבה תר''ץ (נדפס מחדש בחוברת משפט ועדות) הביאו את דברי הרב באותה צורה.

אמרת שפרסמת אזהרה למבקרים היהודים שלא ללכת לשטח ''החארם''?
התכונתי רק לשטח בית המקדש העתיק.
כמדומה שלא יכולים להיות דברים ברורים יותר.

ודברי הרב הם דברי הרמב''ם בהלכות בית הבחירה פ''ז ה''ו - אף על פי שהמקדש היום חרב בעונותינו חייב אדם במוראו כמו שהיה נוהג בו בבנינו. לא יכנס אלא למקום שמותר להכנס לשם.
היינו שפסק הרמב''ם שיש מקומות שמותר להכנס לשם.
והרמב''ם עצמו זכה לקיים את פסקו הלכה למעשה ונכנס להר הבית והתפלל שם. כפי שהוא מעיד על עצמו שביום חמישי ו' חשון הוא נכנס להר הבית והתפלל שם וכפי שהוא כותב לר יפת דיין עכו שהוא שהרמב''ם ואביו של הרמב''ם ואחיו וכן ר' יפת הדיין עלו להר הבית והלכו שם ברגש (אגרות הרמב''ם, שילת, כרך א' עמוד רכ''ד(.

וכן גם נכדו של מרן הראי''ה, הקדוש ר' אליהו שלמה רענן הי''ד. אמר רבות בעל פה ובכתב שמעולם לא עלה על דעת מרן הראי''ה לאסור לחלוטין את הכניסה להר הבית אלא רק למקום המקדש והוא עצמו היה עולה בקביעות להר הבית.

לצעיר רענן:קשקשןאחרונה
הוא לא התכוון לזלזל ברב שלך הוא פשוט לא מחוייב אליו, כמו שאתה לא מחוייב לרב אלישיב או לרב עובדיה למרות היותם גדולי דור.

נכון, זה לא נעים שמישהו אומר על הרב שלך שהוא לא הרב שלו, אבל מה לעשות יש מחלוקות בעמ"י, ולא כולם מחוייבים לרב אחד, אל תנסה להשליט את רבך על כולם.

וזה שהוא לא הרב שלו, זה לא אומר שהרב שלו הוא קיבוצניק וכד', יש ב"ה בעמ"י הרבה רבנים גדולים שמתירים לעלות להר הבית והוא הולך על פיהם.
טוב, חלאס!יהודי מרמ"ג
רק בקשתי פרטיםיהודי מרמ"ג
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך