אולי לצאת איתם או לעשות להם איזה זמן כיפי כשבעלך גם נמצא ולהסביר בו את המצב? אולי ישמחו להתגייס לעזור במקום להיות 'הקבוצה שנגד'. ילד בן 5-6 כבר ממש יכול להעסיק את אחד הקטנים ולהנות גם.. וגם לעזור לך להשגיח שלא יצאו החוצה, להקפיד שהדלת תהיה סגורה- חשוב שזה גם יהיה להם במודעות לשים לב על האחים שלהם ולא רק לחפש מתי הם לוקחים את תשומת הלב שלך....
ואולי גם לצאת מהקופסא ולחשוב על משחקים משותפים שכולם יכולים- ברבצק- להשקיע פעם אחת במארז עם כלים שווים ליצור איתו ואח"כ לחדש את הברבצק עצמו פעם בכמה זמן זה יחסית זול. ארגז תחפושות ואביזרים, מגנטים- מתאים לכל הגילאים, כלי מטבח, ספרים, לבנות פעם בשבוע אוהל ביחד. אולי זה באמת זמן בבית שפחות מתאים למשחקים עם חלקים קטנים, אפשר לגנוז אותם, לחכות כמה חודשים שהקטנים יגדלו עוד קצת ואז להוציא ולשמוח בהם מחדש. אני בוררת משחקים ויצירות שאני קונה שלא יגרמו לי יותר כאב ראש מנחת..
עוד רעיון זה לקנות לגדולים חוברות עבודה כיפיות- כל פעם באים אלייך אם צריך הסבר מה לעשות או להראות לך שסיימו, אבל הם לא צריכים עזרה צמודה שלך. שהחוברות לא יהיו נגישות כל הזמן אלא זה משהו שאמא נותנת בזמן מסויים במיוחד בשבילכם.
וגם סיבוב במקסטוק בטוח יעזור לך לקבל רעיונות לתעסוקה שתתאים לכל הגילאים, או שהגדולים יכולים ללמד את הקטנים..
ובקשר ללורדים- אני בהחלט לא מרשה אותם לגדול כשאין לי סבלנות ללכלוך של הקטן ממנו. קניתי מלא צבעי עיפרון שווים (שבכל צד יש צבע אחר), אפשר לקנות חבילה גדולה ממש של צבעים וזהו. אפשר לצבוע ולצייר מקסים גם בלי לורדים.