הרי אני בוודאי לא אמרתי משהו בכיוון של "הפן הרגשי רק אחרי החתונה". אני חושב שדבר כזה הוא טעות - ואמרתי ההיפך.
[לגבי המראה - לפעמים כמו שאמרת. לפעמים ההיפך, מראה מסויים יחסום רגש]
אם פגשת בחורים שמתביישים לפנות לבחורה, גם אחרי שנים של דייטים.., יש בכך משהו חינני. וברור שלצורך להכיר-כדי-להתחתן, חשוב באמת לנסות להכיר, לראות גם מה הלב חש כלפי אותה הצעה. זה לא "קרבה" במובן שלא שייך, אלא סוג של "סימולציה", לנסות לחוש. אם יש - יתקדם. אם לא - לא קרה כלום. כבר ציינתי שאכן לפעמים יש לכך מחיר מסויים ביחוד כשצד אחד מעונין והשני לא. אין ענין להגביר את המחיר, ע"י התנהלות שעושה מהתקופה "חוויה", מעבר למה שנצרך באמת להיכרות.
ברור אכן, שצריך לצאת כדי להתחתן אם זה מתאים... זה בדיוק מה שגם אני כתבתי.
אבל בשביל זה לא צריך כל מה שתואר כאן. גם כדי להרגיש באמת אם מתאים.
לא צריך לרמות את עצמנו. בני אדם, לעיתים נסחפים קצת, כי הרי רוצים לחוש אם יש איזה רגש, ולפעמים התחושה יכולה למשוך ליהנות ממנה מעבר לנדרש. אז אין צורך לעשות מזה אידיאל - ויפה אם אדם מפתח לעצמו מנגנון להכיר, כולל את הרגשותיו, בלי להגזים במה שלא נצרך.
ומה שלא נצרך לאז, אכן טוב שישאר לזמן האמיתי שכֵּן.
אינני יודע מה לגביךָ דווקא, אין דעותיהם שוות, אבל בוודאי שהרבה אנשים היו שמחים מאד, אם נשיהם לא "נהגו בהתאהבות" במשך תקופה ממושכת במה שלא באמת היה נצרך.
הקיצור, יש הבדל בין לבדוק בכנות, מה שנצרך, לבין להיסחף מעבר לכך (ולא דיברתי אפילו לשניה על "קרירות". חס ושלום. לא מכירים בקרירות. אין לכך כל קשר למדובר).
בנוסף, כבר כתבתי בהודעה אחרת, כדאי להיות מודעים להבדלים בין בנים לבנות.
מה שכתבה פותחת השרשור, לא בהכרח היה קורה אצל בן. וסביר שלא קרה אצל מי שנפגשה איתו. לפחות לא מבחינת תחושת הפגיעה אח"כ.
אצל בנות - לא אומר כולן - הדמיון עובד יותר. המבט "מתפרש" ועלול לעיתים לסחוף יותר, וכו'. זה גם מחייב קצת אחריות מצד הבנים, בפרט כשהם מבחינים שהם לא היכן שהבחורה כבר חושבת.