מישהו צריך להפריך כמה מהסטיגמות והדעות הקדומות לגבי רפורמים ולגבי הזרמים הליברלים ביהדות באופן כללי, אז Jonathan Nevo Abitbol, מקבל השראה מהמודל המוצלח של Hanin Majadli ועושה את זה נהדר.
1. רפורמים הם הזרם הגדול ביותר בארצות הברית וגדול למדי בעם היהודי. הם גם קבוצה הולכת וגדלה בישראל, עם עשרות רבות של קהילות ברחבי הארץ. וקבוצה כזו גדולה היא מגוונת בעמדותיה בהרבה מאוד סוגיות. אז קחו בערבון מוגבל כל דיבור על "הרפורמים רוצים".
2. לא, רפורמים לא חייבים להיות שמאלנים. להשתייך לתנועה הרפורמית או הקונסרבטיבית לא מחייב אותך לאמץ עמדות פוליטיות מסוימות. הנטייה שמאלה בארה"ב נובעת מהנטייה של מרבית המיעוטים, ובכלל זאת יהודים, להצביע למפלגה הדמוקרטית. הנטייה שמאלה בישראל כנראה קשורה לעמדות ביחסי דת ומדינה.
3. לא, רפורמים לא מעודדים נישואי תערובת. התנועות הליברליות בישראל בכלל מתנגדות לנישואי תערובת ולא מכירות בהן. בחו"ל הנסיבות שונות משום שאחוז נישואי התערובת גדול מאוד גם כך. אכן, מרבית הרבנים הרפורמים והקונסרבטיבים בארה"ב בוחרים לקרב זוגות מעורבים ולא להרחיק אותם כי בתפיסתם הם "נלחמים על כל יהודי". אבל לשפוט אותם מחוץ להקשר שבו הם חיים (וגם חלק מהאורתודוכסים בחו"ל חיים אגב) זה מנותק.
4. בר מצווה לכלבים. זה לא באמת עניין. טוב, שמעתי פעם על אנשים בקליפורניה שעשו דבר כזה, אבל בחיי שאין לי מושג מה זה ולמה מניחים שזה נפוץ.
5. לא, זה שאני רפורמי לא אומר שאני מסכים עם כל מה שמישהו בארה"ב אמר וקראתם בעיתון. כאילו סבבה, אפשר לשלוח לי אבל זה לא אומר שאני מומחה.
6. נשות הכותל. אז טכנית זו כלל תנועה משותפת לנשים מכל הזרמים, אבל היא מגלמת רעיון שכנראה הרבה רפורמים מסכימים לו - שאי אפשר לכפות צורת פולחן או צורת תפילה של קבוצה אחת כל אחרים. ושלנשים יכול וצריך להיות מקום שווה בטקסים הדתיים. וואלה חתרני נורא.
7. כן, פעם במאה ה 19 הרבנים הרפורמים לא תמכו בציונות ולא התחברו לעניין של לאומיות יהודית בישראל. כך גם רוב הרבנים האורתודוכסים. ואל תגלו אבל גם פעם רוב היהודים החילונים היו נגד. זה עבר לכולם.
8. אז מה זה כן להיות יהודי רפורמי?
זה לקום מוקדם-מוקדם בשבת בבוקר ללמוד תורה בטאבלט.
זה כשהילד שלך נרדם בנסיעה בדרך לקבלת שבת, ומתעורר בתפילה בגלל הגיטרות.
זה להעלות את המשפחה המורחבת לקידוש בטלפון בספיקר.
זה לברך "שעשה נסים לאבותינו ואמותינו בימים ההם בזמן הזה", ולחשוב "אבל אני זה שמכין לאמא ואבא קפה בבית".
זה להתמודד עם עמדות קדומות כל יום, אבל לדעת שעם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה.
זה כששואלים אותך שלוש פעמים בשבוע "אתה דתל"ש, נכון? איפה למדת, מעלה גלבוע? שיח? לא מרכז!"
זה כשלכולם יש דעה עליך עוד לפני שפגשו אותך.
זה לשבת יחד עם המשפחה בבית כנסת. טוב, עד שהילד קם ומתרוצץ ואז אתה בעיקר רץ בבית כנסת. למעשה תפילה בבית כנסת רפורמי היא פעילות אירובית לכל דבר.
זה לחזן בבית כנסת בתפילת כל נדרי, ולשלב מנגינות של קרליבך עם לחנים של אביתר בנאי.
זה כשאתה לא מפחד מיהדות או מהדתה, כי אתה והמשפחה שלך חשים במסורת בבית ולא מאיימים על יונה ביין.
זה להאמין באלוהים בלי לראות בערכי ההומניזם מכשול או מגבלה לכך.
זה לשיר הללוהו אל בקדשו הללוהו ברקיע עוזו בלחן של לאונרד כהן.
זה להתאמץ לתקן עולם בלי להישבר מזה שהעולם מנסה לתקן אותך.