איזהו החכם?אוויל מחריש
היי, השרשור מופנה בעיקר לבנות, ראיתי לא מעט פעמים בפורום שבנות רוצות בעל חכם, מכיוון שניתן להגדיר חכם בצורות שונות אשמח לשמוע מה כוונתכן בהגדרה חכם.
לאור תשובתכן, אשמח לשמוע למה אתן רוצות בעל כזה, מה אתן חושבות שזה יתרום לקשר וממה נובע הרצון הזה אצלכן.
תודה מראש.
גם אשה צריכה חכמה. "פיה פתחה בחכמה", "חכמות נשים בנתהחסדי הים
ביתה".
מבחינתי חכםלהיות בשמחה1

1. שיהיה חכם בתורה ( אבל מבחינתי העיקר המאמץ ולא התוצאה)

2. שתהייה לו חכמת חיים 

3. שיהיה איש שיחה

למה אני רוצה בעל כזה?  פשוט אילו דברים שנראים לי חשובים וגם שיהיה לי על מה לדבר איתו...

כלומר הרצון נובע מצד ערכייך וטיב הקשר?אוויל מחריש
אז ככהאיכה
חכם זו באמת הגדרה שמשתנה מאוד מאדם לאדם.
אי לכך ובהתאם לזאת, כל אחת יכולה לבקש זאת.
וכמעט כל בחור יכול לענות על ההגדרה, רק השאלה אם זה חופף אחד לשני

לעניות דעתי (אולי עדיף לרשום רק דעתי) כשמישהי מבקשת מישהו חכם, היא מתכוונת שזה לא יהיה אחד שהיא תרגיש שהיא צריכה ללמד ולהסביר לו דברים. שיהיה אחד שמבין דברים ויש לו אינטליגנציה כלשהי..

לפי תחילת דברייך ההגדרה הזו חסרת משמעותאוויל מחריש
ועדיף להימנע ממנה, שכן היא רק מבלבלת אנשים.
אז במידה והבנתי נכון את כוונתך, לדעתך חכם זה אדם בעל יכולת הבנה? (IQ / דפ״ר גבוה?)
ואני מניח שאת רוצה זאת מפני התועלת התקשורתית שנוצרת, לא כך?
תחילת דבריאיכה
כוונתם היא לומר, שצריך להיות יותר ספציפיים מצד אחד. ומהצד השני לא להתרגש מזה..

כן, באופן כללי זה לא מאוד נחמד לבנות קשר עם מישהו שאתה צריך להסביר לו דברים כל הזמן..
כמו איזה דבריםחלל הפנוי
את לא רוצה להסביר?
כלמיניאיכה
זה מתבטא כל פעם במשהו אחר..

איך עושים משהו. למה עושים אותו. איך כדאי לפעול במקרה כזה. וכו'

זה קצת מרגיש כמו להיות גננת, להכיר לאדם את העולם בתחומים מסויימים שאדם בעל אינטליגנציה וחוכמה מסויימת כמו שהייתי רוצה יבין מעצמו.
אבל מצד שניאוויל מחריש
אדם חכם רוצה להבין דברים לעומקם, הוא צריך שדברייך יסתדרו עם יותר ידע ועקרונות רבים כך שבפועל הוא יכול לשאול אותך שאלות שמתאימות להבנה גבוהה יותר, ואז חזרנו למצב של שאלות.

בנוסף, אם הוא יותר חכם ממך אז כמו שאת לא רוצה להסביר הכל סביר שגם הוא לא ירצה...
לרגע לא אמרתי שאני מחפשתאיכה
מישהו יותר חכם ממני. רשמתי חכם.
וזה פשוט לא אותו דבר..

ויש שאלות ויש שאלות.
מבחינתי חכם או מישהו שיש לו חכמהחיות צבעונית
זה מישהו שמעמיק ובעל אינטליגנציה רגשית גבוהה. שיכול לקרוא סיטואציות ויפעל/יגיב/יחשוב בצורה חכמה, שמיטיבה עם הדברים.
זאת נקודה שגורמת לי מאד להעריך אותו
^^איכה
מסכימה מאוד.
סליחה על ההידחפותאוי טאטע!
מה שחיוצ כתבה זה מה שניסית להגדיר לפני זה?
יש מצבאיכה
כי ממש הרגשתי שהיא קולעת..
ולמה את רוצה את החלק הרגשי?אוויל מחריש
מה זה יתרום לך ולקשר?
אתה באמת שואל?איכה
זה חלק מאוד משמעותי בקשר הרגשי, אם לא יותר מסתם חלק משמעותי.
את התשובות שלי אני יודע,אוויל מחריש
אני פה כדי לשמוע תשובות חדשות.
אבל איזה חלק? באיזה מישורים הוא תורם? על איזה צרכים הוא עונה?
ד״א בינתיים זה נשמע לי יותר בעל רגיש מאשר חכם...
נ״ב, השאלה הקודמת שלי ששאלת עליה אם היא ברצינות, לאיזה סוג שאלות היא נכנסת?
לכן כתבתי בעל חכמהחיות צבעונית
ולא דווקא חכם. כי חכם יכול להישאר רק בשכל, ולי חשוב מישהו שיש לו גם חכמת הלב. אולי באמת זה יורד כבר לבינה
אממ מה זה נותן לי? שותף שאוכל לסמוך עליו
אני אגיב לך ולאיכהאוויל מחריש
@איכה
לפי מה שאתן מתארות לעניות דעתי זה נשמע יותר רגיש מאשר חכם, העניין הוא שבפועל אני תוהה כמה המידה הזו יכולה להיות מפותחת אצל רווקים שכן היכן יוכלו לפתח רגישות שרלוונטית לזוגיות? גברים מטבעם יותר שכליים, אז אני תוהה כמה במצב טבעי או מכוון ניתן לפתח את זה ללא נישואים.
(נ״ב, איכה נראה שלא קיבלת התראה על התגובה האחרת שלי)
קוראים לזה אינטליגנציה רגשיתפשוטת עם
וכן, יש גם לא מעט בנים שיש להם את זה, גם רווקים
^^חיות צבעונית
וזה בכלל לא קשור לחיי נישואים דווקא, זה בחיים בכלל.
כשאתן אומרות אינטליגנציה רגשיתאוויל מחריש
אתן מתכוונות לעירנות למצב הרגשי של הסביבה?
אם כן אז אני לא רואה בזה חידוש גדול כי יש את זה לכולם, ולעניות דעתי זה אפילו לא רלוונטי כי זה לא כל כך קשה לראות מתי אישה במצב רגשי.
אבל לגבי ההתמודדות עם המצב בפועל, זה לא יוצא לרווקים.
לא מסכימה איתךפשוטת עם
אישית לא יוצא לי הרבה פעמים להתמודד עם מצבים קשים, אבל כשכן- אני תמיד ניגשת לאח שלי.
למה כל כך קשה לך להכיר בעובדה שיש בנים שיודעים להתמודד ולהכיל מצבים רגשיים?
כי רוב בחורי הישיבות לא נמצאים בביתאוויל מחריש
בין גיל 15 ל22, זה מצמצם מאוד את ההזדמנויות שניתן לשוחח, מספר האחיות בכל בית שונה, ובכל מקרה זה ממש לא סוג הקשר והתמיכה בין בעל לאשתו.
נראה לי כמו ראיה מצומצמת, בסה"כ נתתי דוגמא להמחשהפשוטת עם
גם לבנים יש קשיים רגשיים, אולי בסביבה שלך פחות נתקלת בזה.
אולי אתה לא שם לב לזה..
תמיכה רגשית היא תמיכה רגשית. לא כל כך הבנתי מה הקשר לבעל ואישה.
לא חושב ככה,אוויל מחריש
אני רק אומר שיכולת ההבחנה מכסה בבירור את הצורך להיות ערני למקרים שיקרו בזוגיות, גם יש שיח הדדי שמעלה את הדברים ורצון לשמוע על אתגרים שיש אחד לשנייה.
בגלל שזה נראה לי כל כך מובן מאילו, אז חשבתי שאתן מדברות על התנהגות רגישה בפועל, שזה כבר דבר שונה, ואינו דומה בקשר בין אחים לבין זוג נשוי.
יש מצבאיכה
שעירבבתי טיפה בין שני המושגים.
אינטליגנציה רגשית וחכמה.

אינטליגנציה רגשית לא תעזור לזה שתצטרכי להסביר למישהו מושגים בסיסיים אולי תעזור לו לגרום לך לא להרגיש רע עם זה..

(נ''ב קיבלתי את ההתראה, ולא היה לי זמן לענות והשאלה הזאת דורשת ממני קצת יותר מרגע ולכן לא עניתי עליה.. אם יהיה לי כח אז בהמשך)
תדע לך שרגישות זאת חכמה מאוד גדולה..והוא ישמיענו
לא כל אחד שם לב לסביבה שלו ויודע איך להתייחס אליה, להרגיש אותה, להיות קשוב למה שאחרים לא אומרים וכדו'... יש הרבה אנשים 'קרים'.

אולי אתן דוגמא הכי פשוטה: אתה שואל מישהו מה שלומו, ואתה יודע שהוא בד''כ מרחיב יותר/ עם כוחות חיים והוא עונה לך סתם כזה ''הכל בסדר.."- אתה אומר 'יופי' וממשיך הלאה.. (לפעמים אגב פשוט אנשים שואלים 'מה נשמע' בלי להתכוון לשאלה אלא כי סתם התרגלו לשאול.. אבל על זה אנחנו לא מדברים, אלא אדם שבאמת מתעניין). אדם רגיש היה שם לב שמשהו לא כשורה וממש ''לא בסדר'' ומחליט איך להתייחס למצב (למשל אולי הוא לא רוצה לדבר, אולי הוא משדר דווקא שהוא רוצה שאתה תפנה אליו ותתעניין גם אם הוא כאילו אומר שהוא לא צריך עזרה.. בקיצור זאת חכמה מאוד גדולה לדעת איך להיות רגישים לאנשים, ונוטים לפעמים לזלזל בזה...)

אינטליגנציה רגשית זה דבר מאוד מאוד חשוב לענ''ד. וזה לימוד גדול לחיים. תמיד אפשר גם לפתח את זה יותר- זה גובל בהרבה מידות נפש טובות- כמו עדינות, חסד, ענוה.. יהי כבוד חברך חביב עליך כשלך.
מסכים שזה טוב,אוויל מחריש
כל תכונה חיובית נוספת היא טובה, אבל אני לא מבין למה זה מהותי כל כך, בקשר זוגי אפשר להבין את המצב בצורה הרבה יותר ברורה, גם לבעלי אינטליגנציה רגשית נמוכה.
זה חשוב לזוגיות כי האופי של אשה הוא הרבה יותר רגשי בד''כוהוא ישמיענו
משל הבעל שבד''כ הדומיננטי יותר הוא הצד השכלי, התכל'ס של הדברים. יש כאן פער מובנה במערכת שאתה צריך לגשר עליו. הפער הזה קיים לפעמים גם בבין אדם לחברו, אבל עם אשה זה פשוט הרבה יותר..
בעלי אינטליגנציה רגשית נמוכה לא יבינו לגמרי את הרצונות של האשה, את התחושות שלה, מה מותר להגיד לה ואיך (כי שכל בלבד פוגע לפעמים ברגש, או לכל הפחות מצמצם אותו ויכול לגרום להרגשה לא טובה לאשה).
ככה אני חושב
למה אתה חושה שבקשר זוגי קל יותר להבין?מקום בעולם
כי חיים באותם ד׳ אמות,אוויל מחריש
וכשיש מצב רגשי אצל אחד הצדדים אז ניתן לשים לב לכך בלי בעיה כי זה מתבטא בצורות רבות.
אני לא ככ מסכימה..מקום בעולם
זה שגרים יחד באמת מעלה את מבפר המקרים שאנחנו חשופים אליהם, ולכן גם נחשפים ליותר תגובות אפשריות למצבי כעס/ פגיעה וכו'.
אבל..
לא תמיד אנחנו מראים שנפגענו, או לא רוצים להראות בגלוי, אלא פשוט מצפים שנאדם שמולנו, שמכיר אותנו טוב, ירגיש אותנו.
וזה בדיוק הנקודה במה ש @והוא ישמיענו העלה..
אפשר לומר ש"בעיה שלו/ה שהם לא מראים מה הם מרגישים". אבל לא תמיד זה כזה פשוט.
לא צריך להראות בגלויאוויל מחריש

זה דברים שמשפיעים גם כשהם לא מבוטאים באופן גלוי, אפשר לחוש את זה באווירה אפילו אצל זוגות אחרים...

חד משמעיתמקום בעולם
אבל הדברים האלה לוקחים זמן. הרבה זמן.
במיוחד למי שאין את הרגישות החברתית הזאת.
זה משהו שמתפתח אצל רוב האנשים בצורה טבעית,אוויל מחרישאחרונה

לפחות אם יש להם מידות טובות ברמה בסיסית לפחות...

אדם יכול להיות במצבים דומים בין חברים ובינו לבין אשתו, ואצל החברים הוא לא ישים לב ואילו אצל אשתו כן, וזה נובע מהעובדה הפשוטה שאכפת לו איך אשתו מרגישה עוד יותר מלכתחילה. בנוסף ישנה העובדה החשובה שלנשים יש צורך חזק יותר לשתף את בעליהן במצב הרגשי שלהן, ומלבד זאת כאשר יש מצב רגשי בין אנשים זה מתבטא במעשיהם, לדוגמה אם בדר"כ האישה מכינה אוכל לבעלה או שמחה לראותו ופתאום הוא חש קרירות במעשים הללו, זה רק מקל לראות שיש כאן עניין שצריך לפתור, ואחרי שמעלים את הנושא הדרך לפתרון אמורה להיות קצרה אם לאחד הצדדים יש נכונות לפתור אותו.

(כמובן שכל האמור פה זה במצב שלא יוסדה מספיק פתיחות וישירות להעלות את הנושא בצורה טובה והכל נעשה בצורה טבעית ולא מכוונת...)

זה לא נכון שגברים מטבעם שכליים יותרסביון

הם נותנים יותר מקום לפן השכלי שבתוכם. וזה לגמרי לא אותו דבר

ואגב, גם יש גברים רגשיים יותר מהממוצעוהוא ישמיענו
ידוע סביון

ממוצע, כשמו, הוא ממוצע

אבל עדיין גם הרגש שלהם יותר מאופיין בצורה שכליתוהוא ישמיענו
אני חושב שאותו הדבר גם לגבי בנות- השכל שלהם מאופיין בצורה רגשית יותר
אז לאסביון

זה ההבדל בין שני הדברים שהזכרתי בתגובה הראשונה... אני אפרט קצת כדי שיהיה יותר מובן.

לגברים אין פחות רגש מנשים, הם רק נותנים לו פחות מרחב ביטוי בתוך עצמם וממילא גם כלפי חוץ. איך זה מתבטא - דיבור על רגשות בצורה שכלית (כמו שהזכרת) עד שלפעמים אפילו לא שמים לב שמסתתר כאן רגש מאחורה, סגנון דיבור והבעות פנים יותר מאופקות ופחות מבטאות (שוב - זה לא אומר שיש פחות רגש, הוא פשוט פחות נראה כלפי חוץ והרבה פעמים גם כלפי פנים) וכו'.

כל זה הממוצע, כמובן. יש גם גברים שנותנים יותר ביטוי לרגש, אולי תקרא לזה "רגש שמאופיין בצורה רגשית" ונשים מאופקות שמאפיינות רגשות בצורה שכלית (אין קשר הכרחי בין שני הדברים).

נכון מסכים..והוא ישמיענו
כתבתי בתור אדם יותר רגשי מהרוב, באופן כללי גם ברגש עצמו יש תחומים שונים- רגשיים יותר או שכליים יותר.
לענ''ד זה גם הסיבה שנשים פסולות לעדות. לא כי אין להם שכל- ברור שזה לא קשור לגבר/ לאשה.. אלא כי הרגש יותר דומיננטי, והוא סובייקטיבי (לעומת השכל שהוא אובייקטיבי). עכשיו, יש נשים שהן יותר שכליות- אבל על פי רוב גם השכל שלהם מתבטא בצורה רגשית יותר מאשר גברים
מכיוון שהם פחות מבטאים אותואוויל מחריש
יוצא שנוצרות פחות הזדמנויות לאינטליגנציה רגשית עמוקה מעשית.
..אהבתעולם
עבר עריכה על ידי אהבתעולם בתאריך כ"ד באלול תשע"ט 22:29

הגדירו פה יפהוירושלים של זהב
אדם שאפשר להעמיק איתו, שיש לו הבנה ושיח ברמה גבוהה. האמת שבתחילת דרכי ממש לא שמתי את זה ברשימה של הדברים שחשובים לי אבל אחרי תקופה בעולם הדייטים הבנתי שזה עניין של צורך אצלי, יותר מאשר רצון
ממה נובע הצורך הזה אצלך?אוויל מחריש
אני מניחהתופסת אומץ
שחכמה רגשית או אינטלגנציה רגשית גבוהה או איך שנגדיר אותה, באה יחד עם הבנות פנימיות ועמוקות שבהכרח משפיעות על בניית וטיב הקשר וגם על התקשורת ועומק השיח. והיופי שהיא גם לא מנותקת מחכמה שנרכשת מתוך לימוד תורה, והיא אף יכולה להעצים ולפתח אותה לעומקים אחרים. בעיניי, כמו שכתבו פה לפניי, זה הרבה פעמים יותר צורך מאשר רצון בלבד. כיון שהרצון לא מגיע משום מקום. הוא נובע מכך שקיים חיבור וקיימת נטיה נפשית חזקה שבלעדיה מאוד מאוד קשה להסתדר, ואולי עד בלתי אפשרי. מי שהדבר נשאר אצלה כרצון שהוא בגדר בונוס בלבד, לא בטוח שהיא תמשיך לחפש אותו ולהתעקש עליו. אני מאמינה שזה צורך מהותי לשיח ולקשר (והוא ממילא מתפרס לחלקים נוספים ומקבל המון ביטויים שונים וחשובים) כך שהוא חשוב באופן כללי בחיים.
וברמה הכללית אני מניחה שהרצון הנ"ל קשור בצורך הנשי להרגיש הערכה לבעל ותחושת ביטחון,
ומכאן זה כבר מתקשר לכל סוג של חכמה שיכולה לבנות הערכה. כמו חכמה בתורה, חכמה כמנת משכל גבוהה או השכלה וידע נרכש, וזה תלוי בערכים ובעקרונות של הבחורה. לדעתי העניין הראשון יותר קשור לאופי ואישיות, למרות שהוא בהחלט מתקשר גם למקום הערכי.
זה לא נראה לך קצת חיצוני?אוויל מחריש
להעריך אדם לפי תכונות מולדות?
חושבת שלא הבנת אותי נכון.תופסת אומץ
אני מבינה שמשום מה זה מה שהשתמע לך, אשמח להסבר איך.
יכולות שכליות זה דבר מולד שכמעט ולא ניתן לשנות,אוויל מחריש
להעריך אדם לפי רמת, יכולת וצורת חשיבתו זה כמו להעריך אדם לפי קולו, מראהו וכו׳.

באשר לידע עצמו, כאשר הוא נשאר כדבר העומד בפני עצמו אז הוא נחשב כתחביב בעיניי.

(שימי לב שלא התייחסתי לחלקים לגבי ערכיות ומוסר, אבל גם שם צריך עיון...)
וזאת בדיוק הסיבהתופסת אומץ
שלא כתבתי שאני עצמי מסכימה עם הגישה הזאת בנוגע לשכל, אבל אני יודעת שהיא בהחלט קיימת.
תגובה יפה! מסכים מאודוהוא ישמיענו
קצת קשה לדייק במיליםבינה.
אדם עמוק, חושב, מברר, רחב אופקים ואיש שיחה
וממה נובע הצורך הזה?אוויל מחריש
רצון לקשר שיש בו שיח פורה ורצון להעריך את בן הזוגבינה.
מה לדעתך שיח פורה מחזק בקשר?אוויל מחריש
כנות, פתיחות, הגעה לעומקבינה.
לדעתי קשה מאוד ליצור קשר בלי שיח טוב, אבל אולי זה עניין של אופי...
בינהנרו יאיר.

כידוע בנות ניחנו בבינה יתרה...

בנות מחפשות מישהו שיש לו הבנה של עומק (בינה=הבנת דבר מתוך דבר)

והוא יכול להבין דקויות.. הנפק"מ של היכולת הזו באה לידי ביטוי ברגישות, טקט ויכולת הכלה והקשבה.
מעין חכמת חיים. אבל לא של החיים אלא של הנפש והצרכים האנושיים.

מי שיש לה את זה (כלומר מישהו כזה), יש לה הרבה... כי זה הדבר החשוב ביותר לתקשורת זוגית..

לגבי השאר- "על כל פשעים תכסה אהבה"...
אם יש זוגיות טובה -מסתדרים עם כל שאר מכלול האישיות, התורניות והיכולת הכלכלית)

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

אוקיי אז ככהחתול זמני

– בנוגע ללבוש אל תלבש משהו שלא היית לובש ביום־יום.

– בנוגע למה כן זה תלוי בבחורה ובנישה שלה יש כאלה שאוהבות לוק גלופות בלנדסטון ג'ינס יש כאלה שאוהבות יותר סולידי.

– לפיכך אם נפל הכותל האבנים והמקום של שניהם.

– לפיכך יש שתי גישות אפשריות, אחת פשוט תביא את עצמך השנייה תביא משהו נייטרלי סולידי לא שלוחי לא מאיים. אבל באמת נראה לי שאין בזה נכון או לא־נכון.

– בהחלט תבחר משהו נוח שלא יהיה לך חם או שתצטרך להתגרד כל־הזמן.

– לגבי מיקום קח אותה לציון ריש לקיש המקום הכי נידח במדינה כנראה.

– או לסרט טוב (הייתי ממליץ על "שואה" אבל תפנו לפחות תשע וחצי שעות)

סתם מה שאני הייתי מציע לך זה מקום נייטרלי שבו לשניכם יש אפשרות לבטא את עצמכם ולהתרכז אחד בשני. נניח בית קפה מסעדה קלילה טיילת פיקניק פארק יפה. שיהיה נוח לשבת וקצת להסתובב (אבל לא יותר מדי כי זה לא הכי נוח לדבר ולהתרכז בהליכה).

– לגבי טלפונים אני לא יודע מה זה אם אני צריך משהו ממישהו אני שולח לו מכתב בדואר.

– לגבי אוטובוסים נראה לי מספיק ללוות אותה לתחנה ודי מה עכשיו תשבו/תעמדו awkwardly חצי שעה באיזו תחנה כשיש שם אנשים (וגם אם אין).

תרומות בביט

חחחחאני:)))))

אל תבוא עם חולצת גלופה בדייטים ראשונים גם לא בחול המועד, תבוא מכובד יחסית.

מיקום- עדיף בחוץ (במיוחד אם זה פעם ראשונה שלך) כדאי ליד מקלט אבל.

תלווה אותה לתחנה ולגבי לחכות תציע ואם היא תסרב אז לא צריך.

כדאי שתשתף אותה שזה פגישה ראשונה שלך, זה יוריד ממך מתח והיא תהיה פחות שיפוטית אם תעשה טעויות (:

בהצלחה!

..אני:)))))

וכדאי להביא שתייה.

בקבוקים נפרדים.

רואה שכבר ענו לך על הכלLavender

פשוט להביא את הגרסה הטובה ביותר של עצמך

ושיהיה בהצלחה🙌

תודה לכולכם!נו, ההוא מהזה

אם יש עוד טיפים להוריד לחץ וכו' יתקבלו ביותר משמחה

ולגבי אותו הערב/יום אחרי - הבנתי שנהוג לשלוח הודעה/להתקשר לגבי הפעם הבאה או משהו כזה

מישהו יכול לפרט?😅

..אני:)))))

תזכור שגם היא לחוצה כי לא רק אתה נבחן אלא גם היא.(:

וה' מזווג זיווגים תשליך עליו, תכניס לך לראש שאתה בסה"כ עושה את ההשתדלות שה' ציווה עליך. אתה עושה מצווה. עם אפילו קצת מסירות נפש. וזהו תשליך לה'.

שאתה באמת לא יודע מי היאadvfb

וזה מרגיע כי כרגע גם לא מצופה שתדע מי זאת אלא פשוט תכירו

עדיין אין מחוייבות משמעותית שתגרום ללחץ.

המחוייבות היא בעיקר לכבד ולבוא בטוב ;)

ויש אווירה של מתח שהיא מאוד טבעית, כי לא יודעים ב"ה מה קורה במחשבות של כל אחד. וגם לורח זמן לעכל, לא לנסות בכוח להגיד ישר שמתאים או שלא מתאים אלא לתת זמן. גם זמן אחרי הדייט לעכל, איך אתה מרגיש ומה אתה חושב.

לגבי ההודעה/טלפון יום אחרי - תחשוב שאתה בצד שלה, במידה והלך טוב - אתה תרצה להיות באוויר ולא לדעת לאיפה זה הולך? כמובן שלא.

בעיני, יותר הגיוני לשלוח הודעה לפני בשלב הזה כדי לרכך את העניין. עדיין יכולה להיות התרגשות.

כמה טיפיםתפוחית 1

להביא כיבוד (בקבוק שתיה- חדש כמובן, וחבילת עוגיות)

לגבי ליווי להציע ולראות מה אומרת

לגבי מיקום - לדעתי בפגישה ראשונה לרוב נוח בחוץ. אני כבר רגילה שלרוב לפני דייט ראשון בחור שאת אותי איפה נוח לי  להיפגש.

למחרת לשלוח הודעה מתי נוח לדבר ואז לפי השעה שתגיד להתקשר.

בהצלחה!

לא בפסח 😄זיויק
לא ממש אופציהנו, ההוא מהזה

בעיקרון ממש ניסיתי לקבוע לאחרי פסח אבל לצערי לא התאפשר

מנסים לעבוד עם מה שיש לנו

אז תיאום ציפיותזיויק
שלא יהיה פדיחות
ומה צריך להיות התוכן של השיחה?נו, ההוא מהזה
היכרות כללית לא חופרתזיויק
תן דגש על הקלילות
השיחה יום אחרי מטרתה להגיד האם לשניכםתפוחית 1

היה נחמד ואתם רוצים להמשיך

השיחה לפני הפגישה מטרתה לקבוע יום וזמן לפגישה 

בהצלחהברוקולי

לא חולצות גלופה לפני דייט רביעי

בפסח להביא שתיה בקבוק חדש וכוסות חדפ

להציע ליווי

היכרות טבעית ולא ראיון

פשוט מאודהמצפה לישועהאחרונה

תהיה נעים ואכפתי כמובן לא הצגה אלא שככה כל אדם צריך להיות...

אני בעד הכלל שאומר שאין כללים אפשר לזרום רק לא לעשות דברים משונים...

משונה זה הרבה פעמים לא רק המעשה אלא האופן שבו הוא נעשה...

והעיקר ליהנות...זה עיקר העניין בפעמים הראשונות ליצור חיבור, נעימות בצורה הכי פשוטה...

ואפשר גם לדבר על דברים רציניים אבל הכל לפי הענין זה גם חלק מהנעימות...

בהצלחה צדיק!

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

נקודה שלא ראיתי שהעלו: בנים לא יודעים להצטלם!חושבת בקופסא

הרבה בנים נראים בסדר גמור+ במציאות, ובתמונה פשוט יוצאים לא טוב.

לא ראיתי תמונה של בעלי לפני הפגישה, (אין התנגדות עקרונית לזה, זה פשוט איכשהו התפספס מצד השדכן) ואחר כך כשכבר התארסנו והוא הראה לי את התמונה שהוא הקדיש לדייטים- הוא נראה בתמונה עם חיוך מאולץ שמשדר "אני ממש לא רוצה להיות פה". 

באופן כללי קשה לו לחייך טבעי בתמונות, במציאות זאת לא בעיה.

זו גם לא פעם ראשונה שנתקלתי בתמונות לא מוצלחות כאלו של בנים. אני חושבת שלא הייתי פוסלת על זה כי אני מודעת לתופעה הזו, אבל כדאי שעוד בנות יהיו מודעות אליה: יכול להיות שהבחור פשוט לא פוטוגני ובמציאות הוא הוא נראה סבבה לגמרי, חבל לפסול רק על בסיס תמונה.

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוחאחרונה
בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויהאחרונה
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויהאחרונה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

אולי יעניין אותך