איזהו החכם?אוויל מחריש
היי, השרשור מופנה בעיקר לבנות, ראיתי לא מעט פעמים בפורום שבנות רוצות בעל חכם, מכיוון שניתן להגדיר חכם בצורות שונות אשמח לשמוע מה כוונתכן בהגדרה חכם.
לאור תשובתכן, אשמח לשמוע למה אתן רוצות בעל כזה, מה אתן חושבות שזה יתרום לקשר וממה נובע הרצון הזה אצלכן.
תודה מראש.
גם אשה צריכה חכמה. "פיה פתחה בחכמה", "חכמות נשים בנתהחסדי הים
ביתה".
מבחינתי חכםלהיות בשמחה1

1. שיהיה חכם בתורה ( אבל מבחינתי העיקר המאמץ ולא התוצאה)

2. שתהייה לו חכמת חיים 

3. שיהיה איש שיחה

למה אני רוצה בעל כזה?  פשוט אילו דברים שנראים לי חשובים וגם שיהיה לי על מה לדבר איתו...

כלומר הרצון נובע מצד ערכייך וטיב הקשר?אוויל מחריש
אז ככהאיכה
חכם זו באמת הגדרה שמשתנה מאוד מאדם לאדם.
אי לכך ובהתאם לזאת, כל אחת יכולה לבקש זאת.
וכמעט כל בחור יכול לענות על ההגדרה, רק השאלה אם זה חופף אחד לשני

לעניות דעתי (אולי עדיף לרשום רק דעתי) כשמישהי מבקשת מישהו חכם, היא מתכוונת שזה לא יהיה אחד שהיא תרגיש שהיא צריכה ללמד ולהסביר לו דברים. שיהיה אחד שמבין דברים ויש לו אינטליגנציה כלשהי..

לפי תחילת דברייך ההגדרה הזו חסרת משמעותאוויל מחריש
ועדיף להימנע ממנה, שכן היא רק מבלבלת אנשים.
אז במידה והבנתי נכון את כוונתך, לדעתך חכם זה אדם בעל יכולת הבנה? (IQ / דפ״ר גבוה?)
ואני מניח שאת רוצה זאת מפני התועלת התקשורתית שנוצרת, לא כך?
תחילת דבריאיכה
כוונתם היא לומר, שצריך להיות יותר ספציפיים מצד אחד. ומהצד השני לא להתרגש מזה..

כן, באופן כללי זה לא מאוד נחמד לבנות קשר עם מישהו שאתה צריך להסביר לו דברים כל הזמן..
כמו איזה דבריםחלל הפנוי
את לא רוצה להסביר?
כלמיניאיכה
זה מתבטא כל פעם במשהו אחר..

איך עושים משהו. למה עושים אותו. איך כדאי לפעול במקרה כזה. וכו'

זה קצת מרגיש כמו להיות גננת, להכיר לאדם את העולם בתחומים מסויימים שאדם בעל אינטליגנציה וחוכמה מסויימת כמו שהייתי רוצה יבין מעצמו.
אבל מצד שניאוויל מחריש
אדם חכם רוצה להבין דברים לעומקם, הוא צריך שדברייך יסתדרו עם יותר ידע ועקרונות רבים כך שבפועל הוא יכול לשאול אותך שאלות שמתאימות להבנה גבוהה יותר, ואז חזרנו למצב של שאלות.

בנוסף, אם הוא יותר חכם ממך אז כמו שאת לא רוצה להסביר הכל סביר שגם הוא לא ירצה...
לרגע לא אמרתי שאני מחפשתאיכה
מישהו יותר חכם ממני. רשמתי חכם.
וזה פשוט לא אותו דבר..

ויש שאלות ויש שאלות.
מבחינתי חכם או מישהו שיש לו חכמהחיות צבעונית
זה מישהו שמעמיק ובעל אינטליגנציה רגשית גבוהה. שיכול לקרוא סיטואציות ויפעל/יגיב/יחשוב בצורה חכמה, שמיטיבה עם הדברים.
זאת נקודה שגורמת לי מאד להעריך אותו
^^איכה
מסכימה מאוד.
סליחה על ההידחפותאוי טאטע!
מה שחיוצ כתבה זה מה שניסית להגדיר לפני זה?
יש מצבאיכה
כי ממש הרגשתי שהיא קולעת..
ולמה את רוצה את החלק הרגשי?אוויל מחריש
מה זה יתרום לך ולקשר?
אתה באמת שואל?איכה
זה חלק מאוד משמעותי בקשר הרגשי, אם לא יותר מסתם חלק משמעותי.
את התשובות שלי אני יודע,אוויל מחריש
אני פה כדי לשמוע תשובות חדשות.
אבל איזה חלק? באיזה מישורים הוא תורם? על איזה צרכים הוא עונה?
ד״א בינתיים זה נשמע לי יותר בעל רגיש מאשר חכם...
נ״ב, השאלה הקודמת שלי ששאלת עליה אם היא ברצינות, לאיזה סוג שאלות היא נכנסת?
לכן כתבתי בעל חכמהחיות צבעונית
ולא דווקא חכם. כי חכם יכול להישאר רק בשכל, ולי חשוב מישהו שיש לו גם חכמת הלב. אולי באמת זה יורד כבר לבינה
אממ מה זה נותן לי? שותף שאוכל לסמוך עליו
אני אגיב לך ולאיכהאוויל מחריש
@איכה
לפי מה שאתן מתארות לעניות דעתי זה נשמע יותר רגיש מאשר חכם, העניין הוא שבפועל אני תוהה כמה המידה הזו יכולה להיות מפותחת אצל רווקים שכן היכן יוכלו לפתח רגישות שרלוונטית לזוגיות? גברים מטבעם יותר שכליים, אז אני תוהה כמה במצב טבעי או מכוון ניתן לפתח את זה ללא נישואים.
(נ״ב, איכה נראה שלא קיבלת התראה על התגובה האחרת שלי)
קוראים לזה אינטליגנציה רגשיתפשוטת עם
וכן, יש גם לא מעט בנים שיש להם את זה, גם רווקים
^^חיות צבעונית
וזה בכלל לא קשור לחיי נישואים דווקא, זה בחיים בכלל.
כשאתן אומרות אינטליגנציה רגשיתאוויל מחריש
אתן מתכוונות לעירנות למצב הרגשי של הסביבה?
אם כן אז אני לא רואה בזה חידוש גדול כי יש את זה לכולם, ולעניות דעתי זה אפילו לא רלוונטי כי זה לא כל כך קשה לראות מתי אישה במצב רגשי.
אבל לגבי ההתמודדות עם המצב בפועל, זה לא יוצא לרווקים.
לא מסכימה איתךפשוטת עם
אישית לא יוצא לי הרבה פעמים להתמודד עם מצבים קשים, אבל כשכן- אני תמיד ניגשת לאח שלי.
למה כל כך קשה לך להכיר בעובדה שיש בנים שיודעים להתמודד ולהכיל מצבים רגשיים?
כי רוב בחורי הישיבות לא נמצאים בביתאוויל מחריש
בין גיל 15 ל22, זה מצמצם מאוד את ההזדמנויות שניתן לשוחח, מספר האחיות בכל בית שונה, ובכל מקרה זה ממש לא סוג הקשר והתמיכה בין בעל לאשתו.
נראה לי כמו ראיה מצומצמת, בסה"כ נתתי דוגמא להמחשהפשוטת עם
גם לבנים יש קשיים רגשיים, אולי בסביבה שלך פחות נתקלת בזה.
אולי אתה לא שם לב לזה..
תמיכה רגשית היא תמיכה רגשית. לא כל כך הבנתי מה הקשר לבעל ואישה.
לא חושב ככה,אוויל מחריש
אני רק אומר שיכולת ההבחנה מכסה בבירור את הצורך להיות ערני למקרים שיקרו בזוגיות, גם יש שיח הדדי שמעלה את הדברים ורצון לשמוע על אתגרים שיש אחד לשנייה.
בגלל שזה נראה לי כל כך מובן מאילו, אז חשבתי שאתן מדברות על התנהגות רגישה בפועל, שזה כבר דבר שונה, ואינו דומה בקשר בין אחים לבין זוג נשוי.
יש מצבאיכה
שעירבבתי טיפה בין שני המושגים.
אינטליגנציה רגשית וחכמה.

אינטליגנציה רגשית לא תעזור לזה שתצטרכי להסביר למישהו מושגים בסיסיים אולי תעזור לו לגרום לך לא להרגיש רע עם זה..

(נ''ב קיבלתי את ההתראה, ולא היה לי זמן לענות והשאלה הזאת דורשת ממני קצת יותר מרגע ולכן לא עניתי עליה.. אם יהיה לי כח אז בהמשך)
תדע לך שרגישות זאת חכמה מאוד גדולה..והוא ישמיענו
לא כל אחד שם לב לסביבה שלו ויודע איך להתייחס אליה, להרגיש אותה, להיות קשוב למה שאחרים לא אומרים וכדו'... יש הרבה אנשים 'קרים'.

אולי אתן דוגמא הכי פשוטה: אתה שואל מישהו מה שלומו, ואתה יודע שהוא בד''כ מרחיב יותר/ עם כוחות חיים והוא עונה לך סתם כזה ''הכל בסדר.."- אתה אומר 'יופי' וממשיך הלאה.. (לפעמים אגב פשוט אנשים שואלים 'מה נשמע' בלי להתכוון לשאלה אלא כי סתם התרגלו לשאול.. אבל על זה אנחנו לא מדברים, אלא אדם שבאמת מתעניין). אדם רגיש היה שם לב שמשהו לא כשורה וממש ''לא בסדר'' ומחליט איך להתייחס למצב (למשל אולי הוא לא רוצה לדבר, אולי הוא משדר דווקא שהוא רוצה שאתה תפנה אליו ותתעניין גם אם הוא כאילו אומר שהוא לא צריך עזרה.. בקיצור זאת חכמה מאוד גדולה לדעת איך להיות רגישים לאנשים, ונוטים לפעמים לזלזל בזה...)

אינטליגנציה רגשית זה דבר מאוד מאוד חשוב לענ''ד. וזה לימוד גדול לחיים. תמיד אפשר גם לפתח את זה יותר- זה גובל בהרבה מידות נפש טובות- כמו עדינות, חסד, ענוה.. יהי כבוד חברך חביב עליך כשלך.
מסכים שזה טוב,אוויל מחריש
כל תכונה חיובית נוספת היא טובה, אבל אני לא מבין למה זה מהותי כל כך, בקשר זוגי אפשר להבין את המצב בצורה הרבה יותר ברורה, גם לבעלי אינטליגנציה רגשית נמוכה.
זה חשוב לזוגיות כי האופי של אשה הוא הרבה יותר רגשי בד''כוהוא ישמיענו
משל הבעל שבד''כ הדומיננטי יותר הוא הצד השכלי, התכל'ס של הדברים. יש כאן פער מובנה במערכת שאתה צריך לגשר עליו. הפער הזה קיים לפעמים גם בבין אדם לחברו, אבל עם אשה זה פשוט הרבה יותר..
בעלי אינטליגנציה רגשית נמוכה לא יבינו לגמרי את הרצונות של האשה, את התחושות שלה, מה מותר להגיד לה ואיך (כי שכל בלבד פוגע לפעמים ברגש, או לכל הפחות מצמצם אותו ויכול לגרום להרגשה לא טובה לאשה).
ככה אני חושב
למה אתה חושה שבקשר זוגי קל יותר להבין?מקום בעולם
כי חיים באותם ד׳ אמות,אוויל מחריש
וכשיש מצב רגשי אצל אחד הצדדים אז ניתן לשים לב לכך בלי בעיה כי זה מתבטא בצורות רבות.
אני לא ככ מסכימה..מקום בעולם
זה שגרים יחד באמת מעלה את מבפר המקרים שאנחנו חשופים אליהם, ולכן גם נחשפים ליותר תגובות אפשריות למצבי כעס/ פגיעה וכו'.
אבל..
לא תמיד אנחנו מראים שנפגענו, או לא רוצים להראות בגלוי, אלא פשוט מצפים שנאדם שמולנו, שמכיר אותנו טוב, ירגיש אותנו.
וזה בדיוק הנקודה במה ש @והוא ישמיענו העלה..
אפשר לומר ש"בעיה שלו/ה שהם לא מראים מה הם מרגישים". אבל לא תמיד זה כזה פשוט.
לא צריך להראות בגלויאוויל מחריש

זה דברים שמשפיעים גם כשהם לא מבוטאים באופן גלוי, אפשר לחוש את זה באווירה אפילו אצל זוגות אחרים...

חד משמעיתמקום בעולם
אבל הדברים האלה לוקחים זמן. הרבה זמן.
במיוחד למי שאין את הרגישות החברתית הזאת.
זה משהו שמתפתח אצל רוב האנשים בצורה טבעית,אוויל מחרישאחרונה

לפחות אם יש להם מידות טובות ברמה בסיסית לפחות...

אדם יכול להיות במצבים דומים בין חברים ובינו לבין אשתו, ואצל החברים הוא לא ישים לב ואילו אצל אשתו כן, וזה נובע מהעובדה הפשוטה שאכפת לו איך אשתו מרגישה עוד יותר מלכתחילה. בנוסף ישנה העובדה החשובה שלנשים יש צורך חזק יותר לשתף את בעליהן במצב הרגשי שלהן, ומלבד זאת כאשר יש מצב רגשי בין אנשים זה מתבטא במעשיהם, לדוגמה אם בדר"כ האישה מכינה אוכל לבעלה או שמחה לראותו ופתאום הוא חש קרירות במעשים הללו, זה רק מקל לראות שיש כאן עניין שצריך לפתור, ואחרי שמעלים את הנושא הדרך לפתרון אמורה להיות קצרה אם לאחד הצדדים יש נכונות לפתור אותו.

(כמובן שכל האמור פה זה במצב שלא יוסדה מספיק פתיחות וישירות להעלות את הנושא בצורה טובה והכל נעשה בצורה טבעית ולא מכוונת...)

זה לא נכון שגברים מטבעם שכליים יותרסביון

הם נותנים יותר מקום לפן השכלי שבתוכם. וזה לגמרי לא אותו דבר

ואגב, גם יש גברים רגשיים יותר מהממוצעוהוא ישמיענו
ידוע סביון

ממוצע, כשמו, הוא ממוצע

אבל עדיין גם הרגש שלהם יותר מאופיין בצורה שכליתוהוא ישמיענו
אני חושב שאותו הדבר גם לגבי בנות- השכל שלהם מאופיין בצורה רגשית יותר
אז לאסביון

זה ההבדל בין שני הדברים שהזכרתי בתגובה הראשונה... אני אפרט קצת כדי שיהיה יותר מובן.

לגברים אין פחות רגש מנשים, הם רק נותנים לו פחות מרחב ביטוי בתוך עצמם וממילא גם כלפי חוץ. איך זה מתבטא - דיבור על רגשות בצורה שכלית (כמו שהזכרת) עד שלפעמים אפילו לא שמים לב שמסתתר כאן רגש מאחורה, סגנון דיבור והבעות פנים יותר מאופקות ופחות מבטאות (שוב - זה לא אומר שיש פחות רגש, הוא פשוט פחות נראה כלפי חוץ והרבה פעמים גם כלפי פנים) וכו'.

כל זה הממוצע, כמובן. יש גם גברים שנותנים יותר ביטוי לרגש, אולי תקרא לזה "רגש שמאופיין בצורה רגשית" ונשים מאופקות שמאפיינות רגשות בצורה שכלית (אין קשר הכרחי בין שני הדברים).

נכון מסכים..והוא ישמיענו
כתבתי בתור אדם יותר רגשי מהרוב, באופן כללי גם ברגש עצמו יש תחומים שונים- רגשיים יותר או שכליים יותר.
לענ''ד זה גם הסיבה שנשים פסולות לעדות. לא כי אין להם שכל- ברור שזה לא קשור לגבר/ לאשה.. אלא כי הרגש יותר דומיננטי, והוא סובייקטיבי (לעומת השכל שהוא אובייקטיבי). עכשיו, יש נשים שהן יותר שכליות- אבל על פי רוב גם השכל שלהם מתבטא בצורה רגשית יותר מאשר גברים
מכיוון שהם פחות מבטאים אותואוויל מחריש
יוצא שנוצרות פחות הזדמנויות לאינטליגנציה רגשית עמוקה מעשית.
..אהבתעולם
עבר עריכה על ידי אהבתעולם בתאריך כ"ד באלול תשע"ט 22:29

הגדירו פה יפהוירושלים של זהב
אדם שאפשר להעמיק איתו, שיש לו הבנה ושיח ברמה גבוהה. האמת שבתחילת דרכי ממש לא שמתי את זה ברשימה של הדברים שחשובים לי אבל אחרי תקופה בעולם הדייטים הבנתי שזה עניין של צורך אצלי, יותר מאשר רצון
ממה נובע הצורך הזה אצלך?אוויל מחריש
אני מניחהתופסת אומץ
שחכמה רגשית או אינטלגנציה רגשית גבוהה או איך שנגדיר אותה, באה יחד עם הבנות פנימיות ועמוקות שבהכרח משפיעות על בניית וטיב הקשר וגם על התקשורת ועומק השיח. והיופי שהיא גם לא מנותקת מחכמה שנרכשת מתוך לימוד תורה, והיא אף יכולה להעצים ולפתח אותה לעומקים אחרים. בעיניי, כמו שכתבו פה לפניי, זה הרבה פעמים יותר צורך מאשר רצון בלבד. כיון שהרצון לא מגיע משום מקום. הוא נובע מכך שקיים חיבור וקיימת נטיה נפשית חזקה שבלעדיה מאוד מאוד קשה להסתדר, ואולי עד בלתי אפשרי. מי שהדבר נשאר אצלה כרצון שהוא בגדר בונוס בלבד, לא בטוח שהיא תמשיך לחפש אותו ולהתעקש עליו. אני מאמינה שזה צורך מהותי לשיח ולקשר (והוא ממילא מתפרס לחלקים נוספים ומקבל המון ביטויים שונים וחשובים) כך שהוא חשוב באופן כללי בחיים.
וברמה הכללית אני מניחה שהרצון הנ"ל קשור בצורך הנשי להרגיש הערכה לבעל ותחושת ביטחון,
ומכאן זה כבר מתקשר לכל סוג של חכמה שיכולה לבנות הערכה. כמו חכמה בתורה, חכמה כמנת משכל גבוהה או השכלה וידע נרכש, וזה תלוי בערכים ובעקרונות של הבחורה. לדעתי העניין הראשון יותר קשור לאופי ואישיות, למרות שהוא בהחלט מתקשר גם למקום הערכי.
זה לא נראה לך קצת חיצוני?אוויל מחריש
להעריך אדם לפי תכונות מולדות?
חושבת שלא הבנת אותי נכון.תופסת אומץ
אני מבינה שמשום מה זה מה שהשתמע לך, אשמח להסבר איך.
יכולות שכליות זה דבר מולד שכמעט ולא ניתן לשנות,אוויל מחריש
להעריך אדם לפי רמת, יכולת וצורת חשיבתו זה כמו להעריך אדם לפי קולו, מראהו וכו׳.

באשר לידע עצמו, כאשר הוא נשאר כדבר העומד בפני עצמו אז הוא נחשב כתחביב בעיניי.

(שימי לב שלא התייחסתי לחלקים לגבי ערכיות ומוסר, אבל גם שם צריך עיון...)
וזאת בדיוק הסיבהתופסת אומץ
שלא כתבתי שאני עצמי מסכימה עם הגישה הזאת בנוגע לשכל, אבל אני יודעת שהיא בהחלט קיימת.
תגובה יפה! מסכים מאודוהוא ישמיענו
קצת קשה לדייק במיליםבינה.
אדם עמוק, חושב, מברר, רחב אופקים ואיש שיחה
וממה נובע הצורך הזה?אוויל מחריש
רצון לקשר שיש בו שיח פורה ורצון להעריך את בן הזוגבינה.
מה לדעתך שיח פורה מחזק בקשר?אוויל מחריש
כנות, פתיחות, הגעה לעומקבינה.
לדעתי קשה מאוד ליצור קשר בלי שיח טוב, אבל אולי זה עניין של אופי...
בינהנרו יאיר.

כידוע בנות ניחנו בבינה יתרה...

בנות מחפשות מישהו שיש לו הבנה של עומק (בינה=הבנת דבר מתוך דבר)

והוא יכול להבין דקויות.. הנפק"מ של היכולת הזו באה לידי ביטוי ברגישות, טקט ויכולת הכלה והקשבה.
מעין חכמת חיים. אבל לא של החיים אלא של הנפש והצרכים האנושיים.

מי שיש לה את זה (כלומר מישהו כזה), יש לה הרבה... כי זה הדבר החשוב ביותר לתקשורת זוגית..

לגבי השאר- "על כל פשעים תכסה אהבה"...
אם יש זוגיות טובה -מסתדרים עם כל שאר מכלול האישיות, התורניות והיכולת הכלכלית)

מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
מחפשים מה לעשות ברביעי בבית שאן, אטרקציה זוגית שווה/מעניינת וכדומה. עדיפות למקום סגור.

רעיונות?

חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
בפרטי
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי פתית שלגאחרונה
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני

והאחד שהשקעתי עליו הכי הרבה מאמץ...

מלאכיות או רגלים על הקרקע? - לקראת נישואין וזוגיות

מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנות

ו"לא מתלהבים משטויות"...

הכי טוב זו מלאכית עם רגליים על הקרקענוגע, לא נוגעאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד

הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.

וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.

תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות. 

נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020

איך שלא מסובבים את זה,

זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).

עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים.  יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.

אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...

אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.

אה עכשיו זה המשחקהפי
שנתפסים על מילים מוצאים אותם מההקשר? 
הוא לא התכוון בכוונהקעלעברימבאראחרונה
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
חד משמעיתהפיאחרונה
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
הרגע בדיוק הגבתישפלות רוח

שבתמונה רואים א' ובמציאות מקבלים ח' הנה, עכשיו אני מבין בגלל מי. אז לא בנות, אל תקשיבו לה, גברים לא סובלים את זה.

ולגבי להפסיק לבקש תמונה-בעד, מסכים שאין צורך בתמונה גם מונע הרבה עוגמת נפש(משני הצדדים), וגם נותן צאנס אמיתי להכיר

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

אולי יעניין אותך