ילדים.שקר החן

(עריכה: אני אשמח אם לא יפרסמו את זה בראשי תודה.)

זה נושא שמעסיק אותי כל כך הרבה. יוצא לי לחשוב על זה הרבה במשך היום ואני מרגישה שאין לי את מי לשתף.. אני מרגישה שאני ממש מוצפת במחשבות על זה, אבל אנסה כמה שאני יכולה לכתוב במסודר.

אז ככה:

אנחנו נשואים 3 שנים ועדיין אין לנו ילדים.

התחתנתי יחסית צעירה ובשנה הראשונה נורא חששתי שזה יבוא ממש מוקדם ואני לא אהיה מוכנה לזה אז לאחר התייעצות עם רב, הוא הציע לי לקחת מניעה בשנה הראשונה. בסוף לא לקחתי אותה, כי חששתי מכל ההורמונים ואמרתי שאני אסמוך על ה' שיודע מה טוב לי ושזה יקרה בזמן הנכון.

בשנה הראשונה האמת אני אפילו די שמחתי ש"הרווחתי" שנה להיות עם בעלי ביחד.

ולאחר מכן זה התחיל להידרדר 

עברה שנה

ועוד שנה

והתחלתי לחלום חלומות ממש מזעזעים על הנושא

וקצת לדאוג

כשאני פוגשת אנשים חדשים שאני לא מכירה ושואלים אותי "כמה זמן אתם נשואים?" אני עונה שנתיים במקום שלוש כי אני יודעת שהשאלה הבאה תהיה "יש לך ילדים?" ואני רוצה שזה יישמע לפחות קצת יותר נורמאלי.

אחרי 3 שנים מן הסתם זה די ברור שיש בעיה, 

ואני אפילו חושבת שאני יודעת מה היא (אנדוטרמיוזיס. ולא, לא ראיתי רופא 3 שנים טפו טפו ברוך ה', זה רק מהתסמינים שקראתי ואני מרגישה שזה ממש מתאר אותי)

אבל אני לא מצליחה להביא את עצמי לטיפול

כי אני לא יודעת אם אני בכלל מוכנה לזה או רוצה את זה מספיק

אני לא יודעת

אף פעם לא היו לי אחים קטנים, כך שאין לי שמץ של מושג מה עושים איתם, איך מטפלים בילדים, איך מחתלים אותם, איל מחזיקים אותם, מה מותר, מה אסור. דברים שבאים לאמהות אחרות בטבעי.

אף פעם לא עשיתי בייביסיטר

אני לא יודעת איך לגשת לתינוק או לילד

תמיד כשיש איזשהו תינוק\ילד כולם מתלהבים ומרימים אותו ומצחיקים אותו ויודעים מה לעשות

ואני יושבת ומסתכלת מהצד

לא יודעת איך לגשת אליהם, איך לדבר איתם

אני חושבת ש"אין לי את זה" עם ילדים

וגם בנוסף לכל זה אני בן אדם מפוזר, לא מסודר, וגם למען האמת, די עצלנית

כשהייתי קטנה אמא שלי אמרה לי "חכי חכי כשיהיו לך ילדים את לא תוכלי להתמודד איתם עם איך שאת" או משהו כזה

ואולי זה חילחל אלי

אני לא יודעת אם אני רוצה אותם רק כדי להרגיש "שהכל בסדר" אצלי

או באמת מרצון אמהי

אני לא יודעת אם אני מוכנה

אם זה מגיע לי

אם זה הזמן

ואולי בכלל יש סיבה לזה שאין לי עדיין, 

אולי ה' באמת רואה שאני לא מוכנה לזה מספיק וזה באמת לא הזמן וכשיגיע הזמן אז בע"ה זה יקרה

החלומות שהזכרתי קודם, היו לי הרבה אבל לדוגמא: יש לי תינוק ממש ממש קטן, שהוא לא צועק ולא מגיב כל כך, ואני לא יודעת מה לעשות איתו ומה הוא צריך ומה הוא רוצה, או ששוכחת אותו לרגע, ואז הוא מת. או שאני בטעות עושה משהו קטן ולא נכון ואז הוא... הבנתם.

אני חושבת שאם מפרשים את החלום מגיעים למסקנה שאני לא באמת מוכנה... ואני חושבת שזה נכון, אם להיות כנה עם עצמי, אני לא באמת מוכנה.

אבל החוסר ידיעה הזה הורג אותי

ויש לי המון שאלות שמתרוצצות לי בראש

האם יהיה לי?

מתי?

האם אני אצטרך טיפולים?

האם זה יקרה טבעי?

האם אני אדע איך לטפל בהם?

האם זה יהיה קשה?

איך תהיה תקופת ההריון?

איך תהיה הלידה עצמה?
ומה יהיה בסופה

תודה למי שקרא.

אספר לך סיפר (סליחה אם אני לא מדייקת)הריון ולידה2
הרבי מלובביטש היה מקבל חתנים וכלות לפני חתונה ליחידות לתת להם ברכה וכו.. יום אחד לאחר היחידות חזרה אליו האישה וספרה לו שהיא מבטלת את החתונה כשהיא נשאלה מה הסיבה היא ענתה לרבי שהיא לא סיפרה לחתן שלה משהו מאוד חשוב.. אין לה סבלנות בכלל היא ממש קצרת רוח ולכן אין סיכוי שתהיה אמא טובה היא מפחדת לספר לו ולכן מבטלת... הרבי ענה לה אל תדאגי יהיו לך ילדים והם ילמדו אותך סבלנות..

לאותה אישה לא היו ילדים תקופה הם הלכו לרופא ואחרי הבדיקה הוא אמר לה שלעולם לא יהיו לה ילדים ... אבל אחרי כמה זמן היא כן נכנסה בניסי ניסים להריון ובמהלך השנים ילדה 15 ילדים!
וואו.. סיפור יפהשקר החן

האמת הסיפור שלך זאת אחת הסיבות למה אני לא רוצה ללכת לרופא שיבדו מה הבעיה..

כי ברגע שמוצאים שיש בעיה כלשהי, אז זה כבר כמו גזירה ואז הרבה יותר קשה לשנות את זה. צריך יותר תפילות וכו'..

כל אדם צריך לעשות השתדלות בדרך הטבע וללכתבתי 123
לרופא וכמובן שגם להתפלל המון
אבל מה הכוונה שזו גזירה ..להפך אם מוצאים בעיה לרפואה היום יש פתרונות כמעט להכל... כשלא מוצאים בעיה אז זה יותר מסובך
ואחרי שילדה 15I am+
הם בעקרו פעם אצל איזשהו רופא נשים שאמר להם שבטח הם מדוכאים כי אצלם מקובל ללדת הרבה.... היא לא אמרה לרופא כמה ילדים יש לה ויצאה בפנים שוחקות..
יש וידיאו מקסים שהבעל מספר את זה
עונהאני זה א
נשמע שהנושא נורא מעסיק אותך וילדים בעיקר מפחידים אותך. אני לא יודעת אם את מוכנה או לא כי זה משהו שרק את תוכלי לענות עליו אבל מבין כל מה שכתבת לא עולה משהו שמראה על חוסר מוכנות וכמו שכתבתי בהתחלה כל החלומות והמחשבות מצביעות בעיקר על פחד.
אם זה בגלל שבאמת טכנית אין לך מושג איך מגדלים ילד ואם זה בגלל החלומות או כל שאר הסיבות...
לא כתבת מה בעלך אומר על כל העניין.. דיברתם ביניכם בנושא?
ואני כן חושבת שכדאי לפנות לרופא לברר לגבי האנדומטיסיס בלי קשר להריון זה משהו שכדאי לטפל בו.
ואם את יודעת שאת רוצה ילדים גם אם זה לא ממש עכשיו ואת צריכה עוד זמן להבשיל קצת אז בירור רפואי זה חשוב כי לוקח לפעמים קצת זמן כל הבדיקות. אף רופא לא יכריח אותך לעשות טיפולים במידה וצריך אז את יכולה להיות רגועה בסוף זו החלטה רק שלך ושל בעלך. ואם זה מעודד אותך יש לי חברה עם אנדו נכנסה ל 2 הריונות טבעיים.
דבר אחרון נשמע שבלי קשר להריון יש הרבה מחשבות שמציםות אותך לגבי הדימוי שלך וכו.. אולי שווה לפנות לייעוץ כדי שתרגישי עם עצמך שלמה יותר.
בהצלחה..
תודהשקר החן

עניתי בהודעה למטה לגבי החששות ובעלי

היי יקרה..בתי 123
כשנולד תינוק נולדת גם אמא לא לכולן היו אחים קטנים ולא לכולן יש ניסיון וזה משהו שלומדים יש נשים שלא מוכנות להיות אמא אבל המוכנות הגיע יחד עם הלידה .. אני עברתי לגור אצל אמא שלי אחרי הלידה והיא לימדה אותי הכל
סיפרת על החלומות שלך אני לא חושבת שפרשת אותם נכון נראה יותר שאת בחרדות וכדאי לטפל בזה אולי תנסי תחילה דיקור סיני או טיפול במגע כלשהו... מה עם בעלך? מה הוא חושב? תזכרי שאת לא לבד בזה לתינוק יהיה גם אמא וגם אבא

בקשר לקושי שלך להכנס להריון גם אם נדמה לך מה הבעיה זה נשמע שסה זמן טוב כבר ללכת לרופא לפעמים יש בעיות פשוטות שקל לפתור
תודהשקר החן

בקשר לבעלי, הוא כן מרגיע אותי ואומר "יהיה בסדר בע"ה" "אל תחשבי שהבעיה היא אצלך.. יכול להיות שהבעיה היא בי בכלל" (שזה נחמד שהוא מנסה להרגיע אותי ולקחת את זה על עצמו אבל מבחינתי זה הרבה יותר גרוע כי אם הבעיה אצל שנינו זה הופך להיות הרבה יותר מסובך..) "מתי שתרצי נלך לעשות טיפולים" 

בקיצור יש לי תמיכה ממנו והוא מודע לכל העניין

בקשר לחלומות זה נכון שכל הנושא מעורר בי חששות.. אני לא מסתירה את זה.

אבל עצם זה שיש לי את החלומות שמעידים על חששות זה גם אומר שאני לא מוכנה עדיין, כי אני עדיין פוחדת כנראה (מבינה?)

הקטע זה שאני לא רוצה ללכת לרופא שיגיד לי שיש לי "בעיה", מזה אני חוששת.. אני לא רוצה לחשוב שיש לי בעיה

כתבתי את זה גם בהודעה, שאחת מהסיבות שאני לא רוצה לבדוק את זה זה כי אני רוצה שזה יבוא טבעי בזמן שלו, ועולות לי מחשבות של אולי זה לא הזמן? ואולי זה לא נכון להתערב בזה, אלא זה יגיע בזמן שלו כשאני אהיה יותר מוכנה..

נתפסתי על הסיפור עם אמא שלךאודי-ה
נשמע ממש קשה האמירה שלה
יכול להיות שזה קצת משפיע עלייך?
אולי שווה - חוץ מללכת לרופא/ת פוריות - לעשות איזה טיפול להעצמה אישית. את צריכה לדעת שהורים לא נולדים מוכנים להורות. הרבה מהם לא טיפלו בילדים קטנים לפני כן ולומדים את זה עם השנים. יש היום המון קורסים והסברים להורים טריים וזו לא בעיה כזו קשה. את בטוח תוכלי עם קצת הדרכה להסתדר מצויין.
חבל שנתפסת דווקא על זהשקר החן

אולי לא הייתי צריכה לכתוב את זה

היא בטוח לא אמרה את זה בטון שזה נשמע ממה שכתבתי

אולי היא לא התכוונה לזה ככה

אולי אני בכלל סתם מציאה את זה כי זה קרה ממזמן

אבל בכל מקרה כן יש בזה משהו..

לא מכל אמירה צריך להתרגשהבוקר יעלה
אמא שלי אמרה את זה כמה וכמה פעמים כשהיינו משגעים אותה.. יותר בקטע שעוד לא יודעים מה זה ילדים אז חכו שיהיו לכם..
אף פעם לא חשבתי בצורה הזאת או התייחסתי יותר מידי לאמירה הזאת.
וגם אני הקטנה במשפחה וגדלתי מפונקת, מצד שני תמיד אהבתי ילדים..
ובה אחרי שנה מהנישואין נולדה לנו בת, מניחה שיותר קשה לי גם כיום מאשר נשים 'מתורגלות:' אבל לומדים את הכל תוך כדי תנועה וזה ממש בסדר..
לא אומרת שזה מתוך רועאודי-ה
אבל חשבתי שאולי זה גורם לך לחוסר ביטחון עם יחדים.
אנדומטריוזיס לא מטופלאפונה
גורם לנזקים בלתי הפיכים לטווח הארוך. אז קודם כל לכי לקבל אבחנה מדויקת וטיפול לפי הצורך גם אם את לא מעוניינת בהיריון כרגע.
מבחינה נפשית נשמע שאת ממש מוצפת, למה שלא תלכי לאיזה טיפול אישי בשבילך לעשות סדר בדברים?
אגב היריון ראשון ולידה זה מהפך בשביל כל הנשים, אצל כולן יש חששות ברמה זו או אחרת. אבל אם זה גורם לך לחרדת והימנעות - לכי לטפל בעצמך ולקבל כלים כדי לנהל את החיים שלך בעצמך כמו שהיית רוצה.
הטיפול לאנדושקר החן

אנדוטרמיוזיס זה מחלה כרונית ואין לה מרפא רק הקלה על התסמינים עם גלולות (אם זה מה שיש לי, אני לא יודעת בוודאות)

שזה בדיוק ההפך ממה שאני רוצה כי זה מונע הריון

נכון שזו מחלה כרונית אבל ישאני זה א
דברים שעוצרים את ההתקדמות שלה ומונעים החמרה. וכן חברה שלי עברה ניתוח כי לא היצה ברירה. זה לא ריםא אותה אבל עצר באיזה שהוא אופן את ההתקדמות של המחלה..
ממה שאני יודעת יש עוד אופציות ולא רק זהבאורות
יש גם תזונה שאפשר לעשות, וחשוב לבדוק את זה כדי לראות שזה לא פוגע באיברים פנימיים באופן בלתי הפיך.
לא ממש נכון...ציפ'קה

בגדול אנדומטריוזיס זה תאים הדומים לתאים של רירית הרחם שגדלים באזורים שמחוץ לרחם, כמו החצוצרות, השחלות או באזורים אחרים בחלל הבטן ובאגן הנשי.
הדימום עלול לגרום גם להופעה של ציסטות בשחלות.
לפעמים נדרש טיפול ניתוחי כדי להוציא את כל זה
ואוו... בא לי לחבק אותך שעתיים ברצףשלומצ'

זה כמעט כאילו אני כתבתי את זה.

אני כותבת לך בפרטי חיבוק

כואב לקרוא אותךחדשה ישנה
הדבר שנראה הכי טבעי בעולם לגשת אליו בכאלה חששות ופחדים עוד לפני שהוא מתרחש .. לא נעים בכלל.
לא יודעת אם זה מרגיע אותך, אבל במובן הטכני- איך לגדל ילדים , זה דבר שכל הזמן לומדים תוך כדי. אף אחת לא נולדה אמא , אף אחת לא הניקה לפני שילדה... וגם מי ש'גידלה' מאה אחים קטנים ניגשת לאימהות ומגלה המון הפתעות. לבעיות טכניות יש פתרונות פשוטים, למשל חודש אחרי הלידה להיות אצל אמא והיא תראה לך איך לקלח, להניק, לחתל...מספיק גם שבוע, אבל מתי שתרגישי מוכנה.. לומדים את זה בקלות יחסית לאיך שזה נשמע. יש קבוצות ווצאפ ופורומים של חברות , אמהות צעירות שתמיד שואלים ועונים שאלות בגידול ילדים וזה ממש עוזר (מה כדאי לתת לאכול בגיל שנה, מה לעשות כשיש חום וכד'), ותמיד תזכרי שיש המון נשים טפשות, עיוורות, חרשות, , נכות, נשים עם בעיות פיזיות או נפשיות כאלו ואחרות שהיו אמהות והכל בסדר! כנראה שזה אפשרי!

לעניין האישי שלך, לפי החלומות וגם לפי מה שאת אומרת, נראה שאת ממש מפחדת מהאמהות . והבטחון שלך ממש ירוד.... אולי כדאי לשקול טיפול אישי, לא רק בשביל האמהות, בשביל כל מה שאת מחזיקה מעצמך....
יש לי המון דברים אבל לא יודעת אם אצליח לנסחבאורות
בכל מקרה, אף אחת לא נולדת מוכנה להיות אמא. כמו שאף אחת לא נולדת מוכנה לזוגיות. אמהות זה דבר שלומדים תוך כדי תהליך. בדרכ באמת בילד הראשון קשה יותר, לפעמים מרגישים חוסר אונים אבל זה טבעי לגמרי!! אין אמא אחת שתגיד לך שבילד הראשון היא הרגישה בטחון מלא בכל שלב. אחרי הלידה אפשר להעזר באחיות והן יכולות ללמד אתכם איך מחתלים, מקלחים, מלבישים, כללי בטיחות. בכללי הריון הוא 9 חודשים שזו תקופץ זמן מצוינת ללמוד על התפתחות תינוקות, יש גם ביקורים סטיפת חלב ואפשר תמיד להתייעץ שם עם האחיות, בכל מקרה את לא לבד! יש לך אמא ב"ה שאני מקווה שתהיה נכונה לעסור לך וללמד אותך, גם אני מבולגנת ועצלנית קצת מטבעי(הנה, יום שישי ואני עדיין לא קמתי מהספה להתחיל לעבוד;)) ואמא שלי תמיד צחקה עלי באהבה שהיא לא רוצה לחשוב איך הבית שלי יראה. וכן, הוא מבולגן. אז מה?? זה הופך אותי לאמא פחות טובה? את יודעת להעניק לבן הזוג שלך אהבה? ילדים צריכים אהבה וחום. זה העיקר. חינוך, גבולות, כללים, זה דברים שההורים לומדים עם הזמן לעשות, ואם מרגישים שלא הולך להם-יש היום הנחיות הורים מצוינות.
לגבי החלומות שלך וכל החרדה שיש לך סביב הנושא, לי נשמע שהדרך היא טיפול.עצם זה שאת סובלת כל ווסת מחדש(לא אמרת אמנם אבל ממה שידוע לי אנדומטריוס זה סבל מתמשך..) ולא מוכנה להביא את עצמך לידי טיפול, זה לא סימן טוב. לכי למטפלת, לפסיכולוגית, למישהו, תדברי איתו, תפתחי את כל החרדות שלך, ספרי על כל החלומות שלך, ותביני מאיפה זה נובע ואיך להתגבר על זה כי לבד קשה שזה יעבור.

לגבי המחשבות לעתיד- את מוצפת. את חושבת יותר מידי הלאה. תעברי את זה שלב שלב. קודם כל תבררי מה המצב הרפואי. גם אם זה נותן חותם, זה ממש לא מחייב שמיד תצטרכו להתחיל טיפול. גיסתי גילתה בעיית פריון והם החליטו להמתין עם טיפולים לעוד שנה, כי לא היו לה כוחות נפשיים, וזה לגיטימי לגמרי! אבל כן חשוב לדעת מה קורה.
אחרי שתבררי מה מצבכם הרפואי, תבינו מה האפשרויות. לפעמים יש דברים ממש פשןטים שניתן לעשות שפותרים הכל!

אם זה יהיה קשה? כן. גידול ילדים זה לא קלי קלות. אז מה? את מכירה משהו טוב שמגיע בקלות? כל הדברים הרציניים בחיים דורשים מאמץ, וזה כלכך משתלם. אני לא מכירה מישהו אחד שהתחרט בגיל מבוגר על זה שהביא ילדים, עם כל הקשיים.

לגבי ההריון והלידה- חברה שלי ממש סבלה תמיד ממחזורים קשים בטירוף. לא הלכה לאבחון אנדומטריוזיס כי לא היתה לזה מודעות בזמנו. אבל מאחרי הלידה זה נפתר לגמרי! הפסיקה לסבול. וידוע לי שזו תופעה מוכרת, שהריון ולידה מסדרים לפעמים את זה. אז דווקא כאן יש מקום לאופטימיות.
את נשמעת מקסימה ומלאת מודעות, פשוט צריך לאזור אומץ, לא יעזור לדחות ולהתחבא מאחורי הפחדים.
אגב, לא הזכרת בכלל את עמדתו של בעלך בנושא.. איך הוא מול זה?
אני בת יחידהrivki
ואף פעם לא היה לי ניסיון עם ילדים או משיכה מיוחדת לתינוקות לפני שנולדו לי משלי. ב'ה לומדים.

אל תסתבכי עם חישובים מיותרים ומחשבות תורדניות! תעשי מה שטוב ונכון לכם בלי לפחד.
גם לי לא הייתה התעניינות בילדים....סטלה100
והאמת... עד עכשיו אני אומרת תמיד שאני אוהבת רק את הילדים שלי חחחח. באמת אין לי עניין עם ילדים אחרים. וגם אין לי סבלנות.

אבל..... תמיד ראיתי תינוק כדבר חמוד מאוד. ורציתי.
קראתי כמה ספרים בנושאי חינוך, בהיבט התורני, והפסיכולוגי. וגם ספרים על טיפול בילדים.
להבין מה זה ראש ולב של ילד.
הבנתי משהו חשוב. ילדים צריכים בעיקר בעיקר אהבה.
אז כל השאר זורם.
הם באים כדי שנתקן את המידות שלנו. וברוך ה' בניתי עם הילדים שלי קשר חזק.
תראי, אך אחד לא באמת מוכןים...
זה לקפוץ למים ולהאמין שתסתדרי ויהיה בסדר.
אני למדתי הכל אחרי שנולדו. ראיתי סרטון הדרכה לטיפול בתינוק בזמן ההריון. אבל בפועל רק אחרי דנולגו למדתי איך להחזיק ואיך לטפל.
היינו עושים להם אמבטיה והם היו צורחים ולא הבנו למה עד שדודה שלי באה והסבירה לי איך עושים אמבטיה.
ואם כל הקושי ויש המלא, ועם כמה שאני נהנית מהשקט בעבודה, אלה שני הדברים הכי טובים שיש לי, ושקרו לי. האוצרות והברכות שה' נתן לנו
אני הייתי הפוכה ממךאמאשוני
חולה על ילדים. מדריכה, בייביסיטר, דודה מפנקת לאחיינים..
הייתי עושה הכל כולל לקום אליהם בלילה. להתנדב עם ילדים כל הזמן לכל הגילאים וכו'..
הייתי בטוחה שאכנס מהר לאימהות ו... הבכור שלי עשה ועושה לי בית ספר.

מה שאני רוצה להגיד זה שאין משהו שיש לאחרות ולך אין.. כל אחת היא אמא שונה ואין צורך להיות מי שהיא לא את.

מאחלת לך הצלחה רבה ושתזכי במהרה!!
חיבוק גדול גדול♡כי לעולם חסדו
ממש נכנסת לי ללב...
שתדעי שמה שילד צריך זה קודם כל אהבה וחום.
את כל השאר אפשר וצריך ללמוד.
תעשי את ההשתדלויות שלך ותאמיני שהקב"ה יעזור עם השאר.

מאחלת לכם ברכת השם בכל!
אני רוצה להגיד לך שאת בסדר גמור!!הריונית ותיקה
כן ,לא כולם נולדים עם היכולת או הרצון לעשות פוצי מוצי לתינוקות כל היום! וכן ילדים זה מפחיד/מאתגר/לעיתים מרתיע .
טוב מאד שיש לך תמיכה ובעל אוהב, שאת תרצי באמת ילדים את תדעי את הדרך לרופא ולטיפולים הנכונים לך.
אגב יש גם אנשים שלא רוצים ילדים בכלל, תבדקי עם עצמך האם את שם ? בלי רגשות אשם , תבררי עם עצמך בנחת למה ואיך .
בהצלחה ושבוע טוב
האם אני רוצה ילדים בכלל?שקר החן

התשובה היא כן. אבל אולי לא כרגע

השאלה הזאת גרמה לי לחשוב מה עושה אשה דתיה שלא רוצה ילדים כלל? זה בטח מצב מאוד מסובך..

בת כמה את?ים...

בלי קשר לדתיה או לו הרוב הגדול רוצה ילדים ואפילו רוצה מאוד, גם אם אחר כך יש מחשבות שאולי היה כדאי לחכות או "מה עשיתי לעצמי" ברגעי משבר מסויימים

אבל זה בהחלט הדבר הכי מדהים שאת יכולה ליצור, להביא חיים לעולם

אם אין לך את המוכנות לתת ולטפל בתינוק כרגע באמת שאין לך מה למהר רק לבדוק מה הבעיה

זה מאוד אינטנסיבי ומאוד מאתגר את הזוגיות וצריך להגיע לזה מוכן. לא ברמה של לדעת לטפל אבל כן ברמה של בגרות נפשית ולדאוג לאדם אחר

יש משהו שמפריע לי במה שאת כותבת אבל כנראה שאת באמת לא מוכנה לזה

קודם כל תודה רבה רבה רבה למי שהגיבהשקר החן

וסליחה שאני לא יכולה לענות לכל אחת ואחת באופן אישי..

יצא לי לחשוב על זה בשבת, וגם לדבר על הנושא עם בעלי (שמאוד תומך)

הגעתי למסקנה עם עצמי שהסיבה אולי שאני לא רוצה כרגע ילדים היא שנורא נוח לי עכשיו.

עם השקט שלי. עם הדברים שאני אוהבת לעשות. 

נוח לי.

ואני לא יודעת אם אני מוכנה ללכת רחוק בדרך קשה ולהפך עולמות בשביל משהו (מישהו) שאני לא מכירה בכלל.

משהו שעוד לא קיים וידרוש ממני את כל כולי והעולם שלי כפי שאני מכירה אותו יתהפך לבלי הכר לתמיד.

אני באמת לא יודעת אם אני מוכנה לזה.

אני נהנית מהמחשבה שיהיה לי משהו שהוא רק שלי מעצמי (ושל בעלי) ומשתעשעת מהמחשבה על כל מיני שמות יפים לבנים ולבנות, על בגדים ונעליים חמודים וכו'

אבל זה הרבה יותר מזה.

ולזה אני לא יודעת אם אני מוכנה.

קראתי את כל התגובות שלכן ואני באמת לוקחת את העצות וחושבת שאני כן אלך לבירור רק לראות האם הבעיה אצלי ואם כן האם זה מה שאני חושבת.

לאן צריך ללכת קודם? רופא נשים? משפחה? סליחה על השאלה המטומטמת..

רופא נשיםבאורות
בהצלחה!
הי יקרה רופא נשים..אני זה א
תקשיביבקרוב בקרוב
אל תפסיקי מסקנות, אני גם נשואה שנה וקצת ועדיין לא נקלטתי.
מי אמר ששלך אנדו בכלל? אולי את מכניסה את זה לעצמך לראש?

תרגעי תנשמי, כשתיהי מוכנה תפני לרופא
מקווה שזה יבוא טבעי, ואז כבר תדעי מה לעשות אני בטוחה! את נשמעת מקסימה
אני אהיה קצת חריפהציפ'קה
שיש לך בעיה ואת לא רואה רופא 3 שנים זה לא טפו טפו טפו זה חוסר אחריות! אם את חושבת שיש לך אנדומטריוזיס, לכי להיבדק! בלי קשר לילדים
מה היית אומרת למישהו שהיה אומר לך "נראה לי שיש לי דלקת אוזניים אבל כבר 3 שבועות לא ראיתי רופא"? שהוא משחק עם הבריאות שלו!
לגבי הילדים, אני הראשונה מתוך 8, טיפלתי בכולם, עשיתי מלא בייביסיטר, הייתי מטפלת מעון ואז מנהלת ותאמיני לי כשזה מגיע לשלך, את לגמרי חסרת ניסיון! רק תסתכלי על כמות השאלות שאני שואלת בפורום...
למה את שופטת אותה?בקרוב בקרוב
את יודעת כמה כוחות דרוש כדי ללכת לרופא פוריות? שתבנה את עצמה ותגייס כוחות.
לילד חשוב אמא בריאה נפשית.. לדעתי זו ממש לא חוסר אחריות. אלא פשוט פחד.
לא קשור לרופא פוריותציפ'קה
אמרתי בלי קשר לילדים. אנדו זו מחלה רצינית וחבל שתסבול במחזור סתם.

ואני מצטערת אם היא נפגעה(למרות שהזהרתי שאני אהיה חריפה בדיוק למטרה זו) אבל אנשים לפעמים צריכים שינערו אותם
לציפ'קהשקר החןאחרונה

א', זה לא שאני כבר 3 שנים חושבת שיש לי אנדו ולא מטפלת,

רק בזמן האחרון קראתי על זה ונהייתי מודעת שיש דבר כזה בכלל, עשיתי 1 פלוס 1 והגעתי למסקנה שייתכן שאין לי ילדים עדיין בגלל זה, בנוסף לעוד תסמינים של המחלה. יכול להיות שאם לא הייתי קוראת על זה לא הייתי מודעת לזה עד היום, כי מי הולכת לרופא נשים בגלל שיש לה כאבי מחזור? זה הרי משהו טבעי שיש לכולן ולא אמורה להיות בעיה בזה.

ה"טפו טפו טפו" היה על זה שלא הייתה לי בעיה אחרת שמצריכה רופא. (הרי אי אפשר ללכת לרופא מיד אחרי שמתחתנים בקשר לבעיות פוריות נכון? וגם אם כן אז הוא פשוט יצחק עלייך וגיד לך תנסי לבד קודם ואז תחזרי אליי אחרי שנה לפחות)

ואם לך היה כזה נסיון והיית כזאת חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות מול הילדים שלך עצמך תנסי לחשוב קצת מה מרגישה מישהי שבכלל לא הייתה לה גישה לילדים או לתינוקות ואפילו בקושי החזיקה אחד לפני שהיא נהייתה אמא וכמה חסרת אונים וידע היא מרגישה... במיוחד שאין לה את מי לשאול בטלפון באופן מיידי אולי חוץ מאיזה פורום

וגם תודה ל"בקרוב קרוב".

לא תמיד אנדועדינה אבל בשטח
גורם לקושי בפריון, יש לי כמה ילדים שיהיו בריאים, אף פעם לא היה לי קושי להיכנס להריונות שלהם. רק עכשיו כשלא הצלחתי להכנס תקופה, אבחנו אצלי אנדו. ז"א שיש רמות באנדו ולא מחייב שגם אם יש לך, זה ימנע הריון. אצלי זה פשוט החמיר בזמן האחרון ואז הגיע למצב מונע הריון. לכי תבדקי זו יכולה להיות גם בעיית תזמון ביוץ קלה..
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך