(עריכה: אני אשמח אם לא יפרסמו את זה בראשי תודה.)
זה נושא שמעסיק אותי כל כך הרבה. יוצא לי לחשוב על זה הרבה במשך היום ואני מרגישה שאין לי את מי לשתף.. אני מרגישה שאני ממש מוצפת במחשבות על זה, אבל אנסה כמה שאני יכולה לכתוב במסודר.
אז ככה:
אנחנו נשואים 3 שנים ועדיין אין לנו ילדים.
התחתנתי יחסית צעירה ובשנה הראשונה נורא חששתי שזה יבוא ממש מוקדם ואני לא אהיה מוכנה לזה אז לאחר התייעצות עם רב, הוא הציע לי לקחת מניעה בשנה הראשונה. בסוף לא לקחתי אותה, כי חששתי מכל ההורמונים ואמרתי שאני אסמוך על ה' שיודע מה טוב לי ושזה יקרה בזמן הנכון.
בשנה הראשונה האמת אני אפילו די שמחתי ש"הרווחתי" שנה להיות עם בעלי ביחד.
ולאחר מכן זה התחיל להידרדר
עברה שנה
ועוד שנה
והתחלתי לחלום חלומות ממש מזעזעים על הנושא
וקצת לדאוג
כשאני פוגשת אנשים חדשים שאני לא מכירה ושואלים אותי "כמה זמן אתם נשואים?" אני עונה שנתיים במקום שלוש כי אני יודעת שהשאלה הבאה תהיה "יש לך ילדים?" ואני רוצה שזה יישמע לפחות קצת יותר נורמאלי.
אחרי 3 שנים מן הסתם זה די ברור שיש בעיה,
ואני אפילו חושבת שאני יודעת מה היא (אנדוטרמיוזיס. ולא, לא ראיתי רופא 3 שנים טפו טפו ברוך ה', זה רק מהתסמינים שקראתי ואני מרגישה שזה ממש מתאר אותי)
אבל אני לא מצליחה להביא את עצמי לטיפול
כי אני לא יודעת אם אני בכלל מוכנה לזה או רוצה את זה מספיק
אני לא יודעת
אף פעם לא היו לי אחים קטנים, כך שאין לי שמץ של מושג מה עושים איתם, איך מטפלים בילדים, איך מחתלים אותם, איל מחזיקים אותם, מה מותר, מה אסור. דברים שבאים לאמהות אחרות בטבעי.
אף פעם לא עשיתי בייביסיטר
אני לא יודעת איך לגשת לתינוק או לילד
תמיד כשיש איזשהו תינוק\ילד כולם מתלהבים ומרימים אותו ומצחיקים אותו ויודעים מה לעשות
ואני יושבת ומסתכלת מהצד
לא יודעת איך לגשת אליהם, איך לדבר איתם
אני חושבת ש"אין לי את זה" עם ילדים
וגם בנוסף לכל זה אני בן אדם מפוזר, לא מסודר, וגם למען האמת, די עצלנית
כשהייתי קטנה אמא שלי אמרה לי "חכי חכי כשיהיו לך ילדים את לא תוכלי להתמודד איתם עם איך שאת" או משהו כזה
ואולי זה חילחל אלי
אני לא יודעת אם אני רוצה אותם רק כדי להרגיש "שהכל בסדר" אצלי
או באמת מרצון אמהי
אני לא יודעת אם אני מוכנה
אם זה מגיע לי
אם זה הזמן
ואולי בכלל יש סיבה לזה שאין לי עדיין,
אולי ה' באמת רואה שאני לא מוכנה לזה מספיק וזה באמת לא הזמן וכשיגיע הזמן אז בע"ה זה יקרה
החלומות שהזכרתי קודם, היו לי הרבה אבל לדוגמא: יש לי תינוק ממש ממש קטן, שהוא לא צועק ולא מגיב כל כך, ואני לא יודעת מה לעשות איתו ומה הוא צריך ומה הוא רוצה, או ששוכחת אותו לרגע, ואז הוא מת. או שאני בטעות עושה משהו קטן ולא נכון ואז הוא... הבנתם.
אני חושבת שאם מפרשים את החלום מגיעים למסקנה שאני לא באמת מוכנה... ואני חושבת שזה נכון, אם להיות כנה עם עצמי, אני לא באמת מוכנה.
אבל החוסר ידיעה הזה הורג אותי
ויש לי המון שאלות שמתרוצצות לי בראש
האם יהיה לי?
מתי?
האם אני אצטרך טיפולים?
האם זה יקרה טבעי?
האם אני אדע איך לטפל בהם?
האם זה יהיה קשה?
איך תהיה תקופת ההריון?
איך תהיה הלידה עצמה?
ומה יהיה בסופה
תודה למי שקרא.